Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

H μάχη της Βέρνης - Παγκόσμιο Κύπελλο Ελβετίας 1954

Ξεχωριστή θέση στα χαϊλάιτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1954, είχε ο προημιτελικός ανάμεσα στην Βραζιλία και την Ουγγαρία, γνωστότερος ως «η μάχη της Βέρνης». Αντίθετα από ότι θα περίμενε κανείς από μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις της εποχής για το άθλημα, το ματς έμεινε στην ιστορία για όλους τους λάθους λόγους αφού εξελίχθηκε σε… κλωτσοπατινάδα από τις λίγες. 

Brazil were involved in the infamous 'Battle of Berne', the 1954 World Cup quarter-final clash with Hungary. Three players were sent off by English referee Arthur Ellis in an appallingly violent and bad-tempered game, which was won 4-2 by the Hungarians. Here, policemen and Brazil's captain Bauer (No 6) try to calm the situation down after the game but fighting continued in the dressing rooms afterwards. This was the fifth World Cup - and Brazil had yet to win the tournament

Η Ουγγαρία είχε κάνει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα, ήταν αήττητη απο τον Μάιο του 1950 όταν είχε χάσει στη Βιέννη από την Αυστρία με 5-3. Ήταν το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου Κυπέλλου του 1954. 
Ίσως ποτέ να μην υπάρξει μεγαλύτερο φαβορί στην Ιστορία των αγώνων.
Το 1952 κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ελσίνκι, και ένα χρόνο μετά διασύρουν 6-3 τους Άγγλους μέσα στο «Γουέμπλεϊ» και γίνεται η πρώτη ομάδα της ηπειρωτικής Ευρώπης που κερδίζει τους Άγγλους σπίτι τους.


Ένα εξάμηνο μετά οι Άγγλοι έψαχναν την εκδίκηση για την βαριά τους ήττα. Η ομάδα του Πούσκας ξεφτιλίζει τους Άγγλους με το εμφατικό και ιστορικό 7-1!
Η Ουγγαρία εκείνης της εποχής ήταν ότι καλύτερο είχε εμφανιστεί ποτέ στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Διέθετε παίκτες παγκόσμιας κλάσης οι οποίοι έκαναν μαγικά πράγματα με την μπάλα. Ο Γιόζεφ Μπόζικ ήταν ο επιτελικός μέσος της ομάδας και ο Ζόλταν Τσίμπορ ο εγκέφαλος στη μεσαία γραμμή.Στην γραμμή κρούσης ο «καλπάζων συνταγματάρχης» Φέρεντς Πούσκας, ο Νάντορ Χιντεγκούτι και ο χρυσοκέφαλος Σάντορ Κοτσις ήταν τα μεγάλα όπλα της ομάδας.

Γύρω από αυτούς ήταν χτισμένη η υπόλοιπη ομάδα που ακόμα περιλάμβανε τον τερματοφύλακα Γκρόσιτς, τους αμυντικούς Γιένι Μπουζάνσκι, Μιχάλι Λάντος, Γίοζεφ Ζακάριας και Γκιούλα Λόραντ (τον προπονητή του ΠΑΟΚ που πέθανε στον πάγκο), ενώ την τέταρτη θέση στην επιθετική γραμμή διεκδικούσαν οι Λάζλο Μπούνταϊ, Πέτερ Πάλοτας καθώς και οι Γιόζεφ και Μιχάλι Τοτ. Η Ουγγαρία αποκαλείτο «αράντσιπατ» (χρυσή ομάδα) τόσο για το χρυσό μετάλλιο του Ελσίνκι όσο και για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που πρόσφερε.

Οι παίκτες της «σελεσάο» είχαν κατηγορηθεί για δειλία στον τελικό του 1950, όταν έχασαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην έδρα τους στον τελευταίο αγώνα τους από την Ουρουγουάη και οι συνεχιστές τους (αφού πολλοί δεν ξανακλήθηκαν από τότε) το μόνο που δεν ήθελαν στην διοργάνωση της Ελβετίας ήταν να επιβεβαιώσουν τους επικριτές.

Λίγο πριν από την έναρξη του τελικού του 1950 ανάμεσα στη διοργανώτρια και αδιαφιλονίκητο φαβορί Βραζιλία και στην Ουρουγουάη ο κυβερνήτης της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο δεν θα φεισθεί εγκωμίων προς τους συμπατριώτες του. «Φίλοι Βραζιλιανοί, εσείς που μπορεί να θεωρηθείτε ήδη οι νικητές του τουρνουά, εσείς που θα δείτε σε λίγο την αγαπημένη σας ομάδα να στέφεται πρωταθλήτρια, εσείς που στο ποδόσφαιρο είστε ασυναγώνιστοι, εσείς που όμοιός σας δεν υπάρχει πουθενά...». Η Βραζιλία έχασε. Ακολούθησαν αυτοκτονίες.

Η Βραζιλία δεν διέθετε πλέον στο δυναμικό της τον πρώτο σκόρερ του 1950, τον Αντεμίρ,είχε όμως στην ενδεκάδα της τον Ντιντί, έναν βιρτουόζο άσο της μπάλας ο οποίος πέρασε στην ιστορία για το εκπληκτικό φαλτσαριστό του σουτ.

27 Ιούνη του 1954 Στάδιο Wankdorf  Βέρνη Ελβετίας

Διαιτητής Arthur Ellis (Αγγλία)
Θεατές 60.000

Hungary
HUNGARY:


GK 1 Gyula Grosics
DF 2 Jenő Buzánszky
MF 3 Gyula Lóránt
DF 4 Mihály Lantos
DF 5 József Bozsik Red card 71'
MF 6 József Zakariás
FW 7 József Tóth
FW 8 Sándor Kocsis
FW 9 Nándor Hidegkuti
FW 11 Zoltán Czibor
FW 20 Mihály Tóth
Manager:
Hungary Gusztáv Sebes

Brazil
BRAZIL:


GK 1 Castilho
DF 2 Djalma Santos
DF 3 Nílton Santos Red card 71'
DF 4 Brandãozinho
MF 5 Pinheiro
MF 6 Bauer
FW 7 Julinho
FW 8 Didi
FW 9 Baltazar
FW 17 Maurinho
FW 18 Humberto Red card 79'
Manager:
Brazil Zezé Moreira

Ο Φέρνες Πούσκας δεν αγωνίζεται στον μεγάλο προημιτελικό.
Στο παιχνίδι των ομίλων ο Λίεμπριχ της Δυτικής Γερμανίας τραυματίζει τον Πούσκας ο οποίος έχασε κάποιους αγώνες στη συνέχεια αλλά πρόλαβε τον τελικό.
Ο τίτλος της «κλωτσιάς του Μουντιάλ» δεν αφορούσε κάποια προσπάθεια που κατέληξε στα δίχτυα αλλά αυτή του Γερμανού Βέρνερ Λίμπριχ που σταμάτησε... στον αστράγαλο του Πούσκας. Η Ουγγαρία θα νικήσει με 8-3 αλλά το πλήγμα από τον σοβαρό τραυματισμό του «καλπάζοντος συνταγματάρχη» θα είναι μεγάλο.

Ο Νάντορ Χιντεκούτι στο 4΄ και ο Σάντορ Κότσις στο 7 δίνουν γρήγορα γρήγορα το προβάδισμα στους Μαγυάρους με 2 - 0.
Ο Ντζαλμά Σάντος με πέναλτι στο 18΄ ξαναβάζει του Βραζιλιάνους στο παιχνίδι.

Τα τάκλιν εκατέρωθεν ήταν τις περισσότερες φορές σκόπιμα με αποτέλεσμα ο Αγγλος διαιτητής 'Αρθουρ Έλις να αναγκαστεί να αποβάλλει τους Βραζιλιάνους Νίλτον Σάντος καιΟυμπέρτο καθώς και τον Ούγγρο Γιόζεφ Μπόζικ. Αγωνιστικά οι Ούγγροι προηγήθηκαν 2-0 και 3-1 και πέρασαν μάλλον εύκολα με πρωταγωνιστή τον Σάντορ Κότσις που πέτυχε δύο γκολ.

Στην επανάληψη με αμφισβητούμενο πέναλτι ο Λάντος δίνει εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στους Ούγγρους, όμως η Βραζιλία μειώνει με τον Ζουλίνιο στο 65΄.
Ο Κότσις στο 88 δίνει τέλος στην υπόθεση πρόκρισης.
Νίλτον Σάντος και Ουμπέρτο από την Βραζιλία και ο αρχηγός Μπόζικ της «αράντσιπατ» αποβλήθηκαν για αντιαθλητική συμπεριφορά. Μετά το τέλος του αγώνα, που έληξε με 4-2 υπέρ των Ούγγρων, το «ξύλο» συνεχίστηκε μέσα στα αποδυτήρια τους.


http://retrosport.files.wordpress.com/2009/11/bozsik-jozsef.jpg
Γιόσεφ Μπόζικ
Ο Πούσκας, που δεν αγωνίστηκε στο ματς λόγω τραυματισμού, επιτέθηκε με μπουκάλι και «άνοιξε» το κεφάλι του Πινέιρο που έχει προλάβει να κλωτσήσει τον Κόκτσις ενώ στα χέρια πιάστηκαν και οι δύο τεχνικοί των δύο ομάδων, ο Γκούσταβ Σέμπες της Ουγγαρίας και ο Ζοζέ Μορέιρα της Βραζιλίας!


Με το σφύριγμα της λήξης, τη σκυτάλη από τους ποδοσφαιριστές θα παραλάβουν οι φίλαθλοι.
Η σύρραξη που θα γενικευθεί θα διαρκέσει για αρκετές ώρες αργότερα στους δρόμους της ελβετικής πρωτεύουσας.


Η Μάχη της Βέρνης
Βραζιλία - Ουγγαρία
2 - 4





1ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Β
 Βραζιλία 2 1 1 0 6 1 3
Γιουγκοσλαβία 2 1 1 0 2 1 3
Γαλλία 2 1 0 1 3 3 2
Μεξικό 2 0 0 2 2 8 0


2ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Β
Ουγγαρία 2 2 0 0 17 3 4
Δυτική Γερμανία 2 1 0 1 7 9 2
Τουρκία 2 1 0 1 8 4 2
Νότια Κορέα 2 0 0 2 0 16 0


3ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Β
Ουρουγουάη 2 2 0 0 9 0 4
Αυστρία 2 2 0 0 6 0 4
Τσεχοσλοβακία 2 0 0 2 0 7 0
Σκωτία 2 0 0 2 0 8 0









4ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Β
Αγγλία 2 1 1 0 6 4 3
Ελβετία 2 1 0 1 2 3 2
Ιταλία 2 1 0 1 5 3 2
Βέλγιο 2 0 1 1 5 8 1


Πορεία προς τον τελικό

Πίνακας Αποτελεσμάτων


Προημιτελικοί
Ημιτελικοί
Τελικός












27 Ιουνίου - Βέρνη







Βραζιλία 2

30 Ιουνίου – Λωζάνη

Ουγγαρία 4

Ουγγαρία (παρ.) 4

26 Ιουνίου - Βασιλεία


Ουρουγουάη 2

Ουρουγουάη 4


4 Ιουλίου – Βέρνη

Αγγλία 2

Ουγγαρία 2

27 Ιουνίου – Γενεύη


Δυτική Γερμανία 3

Γιουγκοσλαβία 0

30 Ιουνίου - Βασιλεία

Δυτική Γερμανία 2

Δυτική Γερμανία 6 Μικρός τελικός

26 Ιουνίου - Λωζάνη


Αυστρία 1


Αυστρία 7 Ουρουγουάη 1



Ελβετία 5
Αυστρία 3




3 Ιουλίου - Ζυρίχη


198 σχόλια:

  1. Κύριε Φαύλε

    Όπως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει , έτσι και Τάκαρος δίχως έμπνευση και ερεθισμούς δεν αναλύει.
    Δώστε μου ιδέες και εφόσον μου κεντρίσετε το ενδιαφέρον να αναλύσω.
    Χρειάζομαι κίνητρο για να τα ''χώσω''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τώρα για 1000 λόγους, είτε δεν βρω χρόνο, είτε δεν βρω κάτι ενδιαφέρον να αναλύσω, τότε όποιο άρθρο έχω αναρτήσει είναι στη διάθεση σας για αναδημοσίευση. Έχετε το ελεύθερο να το αναπαράγετε.

      Διαγραφή
    2. thnx takh
      αν δεν βρεις κάτι άλλο ή δεν έχεις τον χρόνο ,αυτό του αστέρα είναι πολύ κοντράριαν με στοιχεία όμως και πολύ μου αρέσει ;)

      Διαγραφή
    3. Να σας το στείλω έτσι ή να το περιποιηθώ λίγο σε γλώσσα λιγότερο brutal????

      Διαγραφή
    4. αν μπορείς θα είναι καλύτερα ;)

      Διαγραφή
  2. Κύριοι δυστυχώς δεν είδα ότι ξεπεράστηκε το όριο των 200 μηνυμάτων του προηγούμενου θέματος και η απάντησή μου προς τον κύριο Πέτρο όπως και ένα ακόμη μήνυμα ενός κυρίου Ανώνυμου δεν ενεμφανίσθησαν.Το ξαναγράφω:

    Κύριε Πέτρο ΟΛΑ είναι θέμα χρημάτων και όχι ψυχολογίας και αυτή την εποχή το χρήμα ρέει άφθονο προς τη χώρα και το χρηματιστήριό της.Όσο το χρήμα θα συνεχίζει να εισρέει με αυτούς τους ρυθμούς,όλα είναι εφικτά.

    Σκεφθείτε πως ελάχιστοι ανέμεναν την καταστροφή απ'το 2007 και δώθε και τα χαμηλά 20ετίας(!)που έγραψε το ΧΑΑ,εξαιτίας της εξαφάνισης του χρήματος από την αγορά και το μαγαζί μας.Κάλλιστα μπορεί το έργο να παιχθεί από την ανάποδη,τη θετική πλευρά και μία προσέγγιση κεφαλαιοποίησης ΧΑΑ/ΑΕΠ στο 90% δεν θα ήτο υπερβολή και γι'αυτό θα θεωρώ εφικτό το νούμερο που έγραψα για την προσεχή 2ετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γ.Δ., ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ….
    ΜΠΕΛΛΑ η τιμή της σήμερα αντιστοιχεί σε Γ.Δ 4.790 μον.
    ΜΕΤΚ. – Η τιμή της σήμερα αντιστοιχεί σε Γ.Δ 3.500 μον.
    ΦΦΓΚΡΠ – Η τιμή του σήμερα αντιστοιχεί σε Γ.Δ 3.200 μον.
    ΕΥΔΑΠ Η τιμή της σήμερα αντιστοιχεί σε ΓΔ 2.850 μον.
    ΟΤΕ – Η τιμή του σήμερα αντιστοιχεί σε Γ.Δ 2.500 μον.
    ΕΧΑΕ η τιμή της σήμερα αντιστοιχεί σε Γ.Δ 2.500 μον.
    ΤΙΤΚ. τιμή του σήμερα αντιστοιχεί σε Γ.Δ 2.300 μον.
    ΕΕΕ Η τιμή της σήμερα αντιστοιχεί σε ΓΔ 1.670 μον.
    ΔΕΗ – Η τιμή της σήμερα αντιστοιχεί σε ΓΔ 1.500 μον.
    κ.λ.π.
    Αναρωτιέμαι, μήπως βρισκόμαστε ήδη στην ...Ιθάκη ?



    αιντες εγραψα το Νο 202 μυνημα και τοφαγε η Μαρμαγκα

    Λοιπον κοιταχτε Διαληψεις , συνοιρμους και Ξηρο-στωμειες που μπορει να παθεις σαν τεχνικαριος ....

    Ο φιλτατος Βασιλης βοηθαει παντως να μπερδεψουμε τα πραματα

    αλλα ....παντα ΑΛΛΑ εδω υπαρχει ο Κυριος Μυτογκας ..

    τι μας εχει πει ?

    ΔΕΗ Πρωτη σταση 12 ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ

    Δευτερη στα 27

    εκτος και ερθει ο Στρατηλατης Αλεξιος ο Πορθητης

    Τι μου λετε εμενα για στοχο ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και πασσων των νησων


    Η τελεια ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ...


    Zaman Fou ..

    τεως Αλεκο μου Σαλααμ

    Υγ. συνεδριαζετε εσεις καθημερινως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση που προφανώς γράφτηκε εκ παραδρομής.
      Δεύτερο επίπεδο της ΔΕΗ δεν είναι τα 27, αλλά τα 17.

      Απορώ που ακόμη υπάρχουν γκουρούδες που κοιτάνε δείκτες.
      Είπαμε - το ξαναγράφω προς εμπέδωση.
      ΠΕΤΑΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Λάκη θέλω σε μιαν ετέρα και μελλοντική φορά να χρειαστεί να γράψετε άλλες μετοχές και αντιστοιχία ΓΔ και να ψάχνετε να βρείτε νούμερα του δείκτη και να μην τα βρίσκεται αφού θα έχουν γράψει ιστορικά υψηλά χεχε

      Όλα έχουν τη σημασία τους,οι δείκτες,το ΑΕΠ,το παρελθόν,το μέλλον,οι συγκρίσεις,τα στατιστικά,αρκεί να τους δίδεται η σημασία και η αξία που τους πρέπει.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΚΤΙΝΟΥ Η ΤΙΜΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΔ, ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ? ΑΜ ΠΩς ΑΛΕΚΟ ΜΟΥ ΣΑΛΑΜ???ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ....ΜΕ ΤΟΣΗ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΑΝΕ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩς ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 100.ΟΟΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ..

      Διαγραφή
    4. Απορία προς κύριο Ανώνυμο - άνωθεν.
      Το εκατό χιλιάδες 100.ΟΟΟ - γιατί έγραψε την εκατοντάδα με μηδενικά και την χιλιάδα με όμικρον???

      Βρε γκουρούδες, συμμορφωθείτε, και μην είστε ζουλιάριδες και φθονεροί. Το που θα πουλήσει ή θα αγοράσει ο καθένας και πόσα τεμάχια είναι πρόβλημα του και όχι δικό σας πρόβλημα.
      Όταν φθάσετε και εσείς να έχετε 100.ΟΟΟ τότε να μας πείτε πως θα τα αγοράσετε και πως θα τα πουλήσετε για να μας λυθεί και εμάς η απορία.

      Άσχετο - αλλά δεν βλέπω πουθενά τον πινέζα να σκάει τις φούσκες του.
      Που χάθηκε αυτό το παιδί να σκάσει την Κούνια Μπέλα που γράφει ιστορικά υψηλά και ετοιμάζεται να γίνει πύραυλος. θα την σκάσει επιτέλους???

      Διαγραφή
    5. Και όμως κάποιος υπεκφεύγει ν απαντήσει !πειτε λοιπόν γκουρουδεοι πως πουλάς ; Είπαμε τακαρε μια ερώτηση κάναμε αμέσως να ειρωνευτεις

      Διαγραφή
    6. Αφου επιμένετε να ρωτάτε, σας απαντώ και ας λέτε ότι σας ειρωνεύομαι.

      Όποιος έχει 100.ΟΟΟ τεμάχια και θέλει ν α τα πουλήσει, τότε θα τα πουλήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αγόρασε. Δεν είναι δυνατόν κύριε μου να μπορεί κάποιος να αγοράζει 100.ΟΟΟ κομμάτια και να μην μπορεί να κάνει την ανάποδη πράξη. Αντισυμβαλλόμενοι πάντοτε υπάρχουν.

      Διαγραφή
    7. 100.ΟΟΟ εξιτάρει την φαντασια αμέσως !

      Διαγραφή
    8. Εξιτάρει την φαντασία των ανοήτων.
      ουδείς σοβαρός που έχει 100.000 δεν θα έβγαινε να γράψει φόρα παρτίδα τα τεμάχια του - διότι αυτομάτως θα ήταν γνωστός. Με πιάνετε φαντάζομαι.
      Άρα το πιθανότερο - πουλάμε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες, για εντυπωσιασμό.

      Διαγραφή
  4. Στο ερώτημα του κυρίου zachmour

    2) Πιστεύετε ότι τελικά η Ελλάδα με τους Έλληνες θα μπορέσει τελικά αν όντως το Ευρώ υπάρχει σε 15 χρόνια να έχει επιβιώσει εντός αυτού?

    Απαντώ
    Οι ενδείξεις που έχω είναι ότι η Έλληνες δεν έχουν πάρει το μάθημα τους και κάνουν σαν κακομαθημένα παιδάκια που τάχα μου δεν τα παίζουν οι άλλοι.
    Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει μέλλον με τέτοιους πολίτες.
    Πιθανόν να θελήσουν να βγουν απο το ευρώ, πιστεύοντας ότι αυτό είναι για το καλό τους. Ήδη στη Γερμανία, υπάρχει κρίσιμη μάζα, που έχουν κουραστεί μαζί μας και με το παραμικρό θα μας πετάξουν στον Καιάδα. Πιθανόν η Ελλάδα μετά απο 2 χρόνια - να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια. Ακόμη όμως δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν μας πετάξουν στον Καιάδα πως θα πέρουν τα χρωστούμενα? Δεν είναι κι η υπερδύναμη να κάνει κατασχέσεις στ΄ακίνητα του μακαρίτη. Το αφεντικό ρωτήθηκε?

      Μπα, εάν η ευρωζώνη διαλυθεί μάλλον ιταλικό θα είναι το φυτίλι. Προσωπικά η σημαδούρα μου είναι η ευρωπαική τραπεζική ενοποίηση (που θαρρώ πως υπογείως σαμποτάρεται απ΄τον Φριτς). Πιόνι είναι κι αυτός, εάν επιμείνει στην άρνηση το κεφάλι του θα φάει.

      Διαγραφή
    2. Έγραψα μετά απο 2 χρόνια κύριε hippy και αφού η Ελλάδα θα έχει βγει στις χρηματαγορές.

      Διαγραφή
    3. Με το Grexit ευτυχώς ελάχιστο πιθανό ενδεχόμενο πια, η επόμενη σημαντική συζήτηση είναι η μακροζωία του ευρώ και σωστά (κατα τη γνώμη μου) την ανοίγει ο φίλος Ζακ. Η δική σας άποψη, όπως τουλάχιστον την καταλαβαίνω εγώ, είναι "πρώιμο προς το παρόν το θέμα". Ξεκάθαρη και σημαντική.

      Διαγραφή
  5. Σας θυμίζω ότι το προηγούμενο θέμα τίγκαρε. Έπιασε τα 200 σχόλια.
    Τα νέα σχόλια να γίνονται σε αυτό το thread.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με την αντιστοιχία του ΧΑ σε σχέση με τις τιμές κάθε μετοχής, και που έπρεπε να ήταν ο δείκτης, πέφτουμε στο ψυχολογικό σφάλμα μιας πεποίθησης βασισμένη σε ελλιπείς πληροφορίες.

    Για να το σπάσω σε ταληράκια, αυτές οι εταιρείες έχουν πια άλλο "μέταλλο" αφού έχουν επιζήσει απο μια σημαντική ύφεση και έχουν παράλληλα εξελιχθεί π.χ. Η ΜπεΛα έχει ανοίξει επιπλέον μαγαζιά και έχει βάλει και από ένα μίνι supermarket επιπλέον στους κωδικούς της. Ο συνοικιακός ανταγωνισμός έχει αφανισθεί. Η ΒΑΒΥLAND του 2009 με το JUMBO του 2014 δεν έχουν καμία σχέση.

    Συμφωνώ με τον οικοδεσπότη ότι οι δείκτες είναι για να τους πετάμε στα σκουπίδια.

    Φιλικά Butcher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι κάνουν παράπονα μερικοί ! Ας πει ο καθένας απο 2 μετοχές με ανάλυση ,με τιμη στόχο αλλα και σε ποιον χρόνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.
      Αντί να ζουλεύεται που μπορεί κάποιος να έχει 1000000000 τεμάχια, γράψτε κανένα χαρτί και αιτιολογήστε το γιατί. Δώστε και τιμές στόχους και χρόνο επίτευξης για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σας.

      Διαγραφή
    2. Ε μην τα περιμένετε ολα απο εμένα ! Εγω είπα έχω 100.000 Ικτίνο ! Απλα λεω πως θα τα πουλησω? ολα μαζι ; Πάντως τωρα δεν τα στεινω ΔΑΣΚΑΛΕ

      Διαγραφή
  8. χαιρετω την ομορφη παρεα... το συστημα εχει τρομακτικη δυναμη κ δεν αφηνει τιποτα στη τυχη.. πλεον ομως παιζει στα ορια.. αποψη μου η ευρωπη να επανεξεταση και να τελειωνει η ιστορια με την ενωμενη ευρωπη γιατι αν θυσιαστεί ως ιφιγενεια η ευρωπη τελειωσε την άλλη μερα.. ένα μπαρουτι είναι ολος ο νοτος τα ακροδεξια κομματα παντου ανεβαζουν στροφες .. καλη συνεχεια παιδες..
    υγ ..μιας κ μαζευτηκαμε πολλοι ανωνυμοι
    rouanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε την EUROBANK σήμερα.....

    Βρε τα παιδιά.....Με τόσα αρνητικά (??????) νέα και τρέχει σαν καθαρόαιμο με όγκους και μαρκετιές....

    Bonjour.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως πουλαμε μια μετοχη ?

    Μα ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ....πουλωντας

    Και Πουλαμε ....ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ...

    Αντε μιας και μεχρι να διαλυθει το ευρω ...εχουμε καιρο για ΚΟΥΡΟΥΔΙΕΣ ..


    Γαλλος Ασθενης ... 4815 λογω αβεβαιοτητας




    ESs...end Pi -Pi 500 ...... 2117 λογω πολικου ψυχους



    Ζηλεύω του, του αέτου γιατί ψηλά καθίζει
    και ενάντια στον άνεμο σαν θέλει φτερουγίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΡΩΒ

    όλα τα μωρά στην πίστα...εξαιρετικό το χθεσινό μας timing κύριε Δαρείο. Αυτή τη φορά έδωσα το 20% στα 0.62 και θα συνεχίσω σιγά σιγά. Θα κρατήσω μικρό μέρος ίσα για να έχω συμμετοχή πριν την ΑΜΚ (για τυχόν αδιάθετα). Θέλει λέρα η γαλέρα κι εγώ μόλις βγήκα απ΄το μπάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Hippy καλώς πράξατε.

      Εγώ πάντως διαβάζωντας την ειδησογραφία και την χθεσινή έκθεση της JP Morgan διακρίνω μια δυσκολία πλέον να γίνει η ΑΜΚ με μεγάλο discount. Πιθανολογώ προς το 0.75€ που δεν ξερω γιατί αλλά μου εχει κάστει ως τιμή.

      Ιδωμεν.

      Διαγραφή
    2. ΑΜΚ στα 0,3 που γράφει ο Λεωτσάκος με παραίτηση παλαιών μετόχων και του ΤΧΣ θα είναι σκάνδαλο μεγατόνων και ουδείς θα το αποτολμήσει. Θα στηθούν κρεμάλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Μια τιμή στα 0,75 με 0,85 θα είναι λογική αφού το ΤΧΣ έχει μέσο όρο λίγο πάνω απο το 1 ευρώ.

      Τα έχω γράψει χιλιάδες φορές το ξαναγράφω άλλη μια.

      Διαγραφή
    3. Χθες ήταν το τελευταίο, 200ό μύνημα στις ευχές. Αύξηση στα 0,30 υπό προυποθέσεις

      hippy9 Ιανουαρίου 2014 - 10:49 μ.μ.

      "Ο Λεωτσάκος συνεχώς αναφέρεται σε ΑΜΚ 2-2,5 δις και σε περιορισμό της κατοχής ΤΧΣ στο 55% της τράπεζας. Οπως τα μετράω εγώ αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

      1) Χωρίς συμμετοχή παλαιών μετόχων
      .

      Εάν τα έσοδα είναι 2 δις πρέπει η τιμή κάθε νέας μετοχής να είναι 0,526 ευρώ. Εφόσον οι σημερινές 5,1 δις μετοχές του ΤΧΣ αντιστοιχούν στο 55% του συνόλου μετά την ΑΜΚ σημαίνει πως η ΕΥΡΩΒ θα έχει 9,27 δις μετοχές μετά την αύξηση. Συνεπώς θα εκδοθούν περίπου 3,8 δις νέων μετοχών.

      Εάν τα έσοδα είναι 2 δις πρέπει η τιμή κάθε νέας μετοχής να είναι 0,526 ευρώ (για έσοδα 2,5 δις η τιμή γίνεται 0.657). Αναπροσαρμοσμένη τιμή χοντρικά περίπου 0,543 δηλαδή -2,2% από το σημερινό κλείσιμο των 0,558 ευρώ (για τα 2δις)

      2) Με συμμετοχή παλαιών μετόχων

      Εάν η ΑΜΚ γίνει στην ονομαστική τιμή 0,30 ευρώ για να εισπραχθούν τα 2 δις απαιτείται έκδοση 6,667 δις μετοχών συνεπώς ο συνολικός αριθμός τους θα είναι μετά την ΑΜΚ 12,137 δις (6,667 νέες + 5,470 παλαιές). Το 55% του ΤΧΣ μετά την αύξηση είναι 6,675 δις μετοχών. Αρα η συμμετοχή του θα είναι (6,675-5,15=) 1,525 δις μετοχών ή 3 νέες στις 10 παλιές περίπου.

      Αναπροσαρμοσμένη τιμή μετοχής περίπου 0,415 ευρώ (σημερινή κεφ/ση 3,04 δις + αμκ 2 δις / 12,137 δις μετοχών).

      Ωστόσο παρέα με το ΤΧΣ θα συμμετάσχει και ο ιδιώτης παλαιός μέτοχος οπότε το κόστος θα έχει μειωθεί σε 0,498 ευρώ/μετοχή (3 νέες χ 0,30 + 10 παλιές χ 0,558 / 13 = 0,498).

      Σαφέστατα το 2ο σενάρι είναι χειρότερο για τον σημερινό μικρομέτοχο αλλά όχι τόσο δραματικά (πολύ περισσότερο που εάν η ΑΜΚ ορισθεί προς τα 2,5 δις τα νούμερα βελτιώνονται θεαματικά).

      Συμπέρασμα

      Εάν μ΄ενδιαφέρει επένδυση σε τράπεζα δεν αυξάνω-δεν μειώνω συμμετοχή στην ΕΥΡΩΒ κάθομαι στ΄αυγά μου. Διότι ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ θα περάσουν απ΄τον πάγκο της ΑΜΚ (το έχει αναλύσει εξαιρετικά ο Κύριος Τάκης τι να προσθέσει ο ερασιτέχνης χίππης).


      (Οι υπολογισμοί έγιναν χοντρικά, κάποιο μικρολάθος που ίσως υπάρχει δεν αλλάζει την ουσία)"

      Διαγραφή
  12. Εαν η ΑΜΚ γίνει στα 0.75€ που μου έχει κάτσει ίσως ο Monsieur Takis βγεί για άλλη μια φορά αληθινός καθώς μπορεί να παίξει προς το 0.88€ με 0.90€ και έτσι να "γλύψει" το 1€ που είπε καιρόοοοοοοο τώρα.

    Ολα αυτά όμως είναι ΑΠΛΑ ΕΙΚΑΣΙΕΣ και δεν είναι προτροπή προς αγορά η πώληση τίτλων.Εγω όπως έχω γράψει προς το 0.75€ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ θα τα πουλήσω ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εν τω μεταξύ όλοι τώρα ανακαλύπτουν την ΕΥΠΙΚ.
    όταν την γράφαμε στα 0,45 τότε ουδείς την καταδεχόταν. Μόνο ο κύριος Τζο. Ο Τάκαρος ήταν ο γραφικός του χωριού.
    Μέτα κάποιοι θα απορούν πως γίνεται να πουλήσει κάποιος 1.000.ΟΟΟ.ΟΟΟ.ΟΟΟ.ΟΟΟ.ΟΟΟ τεμάχια. Μα ασφαλώς με τον ίδιο τρόπο που τα αγόρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη τους ΟΛΟΥΣ πού τους βλέπετε ν'ασχολούνται με το ασφαλιστικό Θωρηκτό...? Γιατί κινδυνεύω να καταντήσω γραφικός(μακροπρόθεσμος=γραφικός στην Ελλάδα)και δεν παρατηρώ να γίνεται σούσουρο στα διάφορα φόρουμ που παρακολουθώ.
      Μάλλον σε τίποτα καταγώγια θα τριγυρνάτε εσείς χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  14. Προς σορτάκιδες και πινέζες που σκάνε φούσκες.

    όταν εσείς κλείσετε τα σορτς σας, τότε και μόνο τότε θα διορθώσει η αγορά.
    μπουχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Τάκη στην ΕΛΒΑ βλέπετε κάποια προοπτική ή να την κάνω τράμπα με κάνα Θωρηκτό και αυτή?

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην περιμένετε μεγάλες τρεχάλες απο την ΕΛΒΑΛ.
      Στην καλύτερη των περιπτώσεων να κινηθεί προς τα 4 - 5 ευρώ. Ούτε σεντς παραπάνω και αυτό θα γίνει εφόσον έχουν τρέξει όλα τα άλλα τα χαρτιά.
      Αν τώρα βελτιωθεί όλη η εικόνα του ομίλου Στασινόπουλου το ξανασυζητάμε.

      Διαγραφή
  16. Στο 60% πλέον το χαρτοφυλάκιο με τα ΤΡΑΣΤΟΡ.

    1.03€ ο μ.ο. των πωλήσεων μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑράλληλα παρατηρώ εξαιρετικά μεγάλη κινητικότητα στα συμβόλαια της Eurobank.

      Απο εκεί που έκανε 10 μέχρι 50 συμβόλαια τώρα είμαστε στα 730 και συνεχίζει.

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχετο

      Συζητήσαμε λίγο με τον υπέργηρο πια σκαπανέα των ιχθυοκαλλιεργειών κύριο Δενδρινό για τον κλάδο. Η γνώμη του? Ολόιδια με του Κυρίου Τάκη (γι αυτό και πούλησε την εισηγμένη του άλλωστε, όπως ωμά είπε). Αχ βρε μπαγάσα Τάκη. Μίλια μπροστά.

      Διαγραφή
    2. κε Χιπη μπορειτε να μου λυσετε την απορια γιατι αραγε οταν ο Γεωργιανος του ζητουσε του Μπελλες την εταιρια στο 1ε μεσουσης της κρισης στην Ελλαδα δεν την εδωσε. Ενω μπορουσε να παρει ο Αριστειδης το κασερι και να περιμενει να τσιμπολογαει τωρα σαν το κορακι ή να ερθει τωρα να τη παρει αντι πινακιου φακης οπως λεει ο σενιορ Τακης. Δυο πραγματα συμβαινουν ή ειχε παθει γεροντο μαλακιαση ή ηξερε τα του οικου του καλιτερα απο ολους τους οψιμους ξερολες που κανουν υπολογισμους για τις αποτιμησεις των βιολογικων αποθεματων. Τουλαχιστον κε Χιπη ειτε ετσι ειτε αλλιως δεν εγκαταλειψε το σκαφος και προσπαθει να το φερει στο λιμανι. Ομως με εκπλησεται γιατι με την ευθυκρισια που σας διακρινει θα περιμενα να βαλετε κατα του συμπαθους κατα τα αλλα υπεργηρου κ. Δενδρινου και οχι να θαυμαζεται την καιροσκοπικη διορατικοτητα του.
      Καλη σας χρονια και σας ευχομαι να παρτε στο ακεραιο τα χρηματα σας
      Ο εκ μακροθεν
      Σειριος

      Διαγραφή
    3. @ Κύριο ΣΥΛΒΙΟ (έσβυσα κάποια ονόματα μετά από συμβουλή φίλου)

      Στη συνέλευση "εμφανίσθηκαν" 1,363,128 ομολογίες (75,97%). Ο Μπελλές όχι. Εκπροσωπήθηκε απ΄τον οικονομικό διευθυντή.

      Οι τράπεζες ήσαν διασπασμένες. Ενώ η ΕΥΡΩΒ συμφωνούσε για παράταση έως 13/7/2015 (ίσως και να το είχε προτείνει μάλιστα) η "κληρονόμος" ΠΕΙΡ έδινε παράταση μέχρι 31/1/2014. Οι μόλις δύο μικροομολογιούχοι δηλ. ο Κος Δενδρινός (ιδρυτής των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών) με 15,000 ομολογίες κι ο Χίππης με 5,205 ομολογίες διεφώνησαν και ζήτησαν να μην δωθεί ΚΑΜΙΑ παράταση. Ζήτησαν να γραφεί στα πρακτικά πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων τραπεζών-μικροομολογιούχων (μια και οι τράπεζες είναι ταυτόχρονα δανειστές του ΝΗΡ) και λόγω αυτού επιθυμούν προνομιακή μεταχείρηση (χα χα σιγά μην σκιαχτεί ο Μπελλές, λέμε τώρα). Τέλος πάντων μπροστά στην επιμονή της Πειραιώς η ΕΥΡΩΒ συνέπλευσε και η συνέλευση αποφάσισε παράταση εξόφλησης 3ων εβδομάδων μόνο. Δηλαδή έως την 31/1/14.

      Ο Κος Δενδρινός είχε έλθει με το δικηγόρο του. Κάτι βρήκε (λέει) στους όρους της περσινής ΓΣ για την αναβολή. Έδωσα τηλέφωνο και είπαμε αναλόγως των (κοντινών) εξελίξεων μήπως πάμε δικαστικά. Αν συμφωνείτε μέσω πμ στον capital μπορούμε να τηλεφωνηθούμε και βλέπουμε.

      Off the record

      Ξαναγύρισα στην αίθουσα για να ζητήσω αυτήν την ολοκληρωμένη περσινή απόφαση που μου είπε ο δικηγόρος του Δενδρινού από την νομική σύμβουλο του ΝΗΡ (δεν υπάρχει στο www.ase.gr) και είδα εκπρόσωπο της εταιρείας να υπολογίζει με την διευθύνουσα της συνεδρίασης τους τόκους υπερημερίας λόγω της μικρής παράτασης. Νομίζω πως μάλλον θα πληρωθούμε (αυτήν την δόση).

      Over

      Διαγραφή
    4. ΝΗΡΕΑΣ Α’ ΜΕΡΟΣ

      Αγαπητέ Hippy, φίλε Ηλία, τι να πω, ζωγράφισες πάλι! Είσαι φοβερός. Από την άριστη και έγκαιρη δημοσιογραφική παρουσίασή σου στο blog (ήσουν ο πρώτος που ανάρτησες τις ειδήσεις για την εταιρεία – τα ειδησεογραφικά site το έκαναν μία ώρα αργότερα), μέχρι την ενεργό και μαχητική παρουσία σου στη συνέλευση. Άλλωστε και η επίσημη ανακοίνωση το λέει ότι ήσουν ένας εκ των τεσσάρων παρισταμένων (4 ομολογιούχοι, άρα λίγοι και εκλεκτοί).

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Στη Γ.Σ. δεν θα μπορούσα να πάω ούτως ή άλλως. Η κατάσταση της υγείας μου δεν το επιτρέπει. Σημαντικό ότι θα πληρωθούμε τη δόση. Η αποπληρωμή του κεφαλαίου στις 31/01/2014 αντιστοιχεί στο 6,22% της ονομαστικής αξίας, όπως αυτή καθορίστηκε στις 12.7.2012, άρα θα έχομε πάρει ήδη με τις δύο δόσεις το 12,5% του κεφαλαίου μας. Κάτι είναι κι αυτό.

      Όσον αφορά το νομικό ζήτημα, ας μας πει πρώτα συγκεκριμένα ο φίλος μας ποια είναι η νομική παράλειψη που έχει εντοπίσει, προκειμένου να ελέγξω πρώτα την ουσιαστική της βασιμότητα (όχι γενικά, αόριστα και άσκοπα). Έχε υπόψη σου πάντως πως στις περιπτώσεις ομολογιακών δανείων λίγα μπορείς να κάνεις ή μάλλον τίποτα. Η διαδικασία είναι η καταγγελία του δανείου για παράβαση όρου, η οποία γίνεται από τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, δηλ. από την τράπεζα (ή από το 66,6% των ομολογιούχων, που κάνει το ίδιο) όχι από εσένα και στη συνέχεια η έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος του εκδότη (εταιρείας) και η κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων. Δεδομένου όμως ότι η καταγγελία γίνεται συλλογικά (από τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων), όλοι οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ταυτόχρονα δικαστικά μετά την επίδοσή της και κανένας δεν θα μπορέσει να πάρει τίποτα (τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας δεν επαρκούν να ικανοποιήσουν ούτε το ελάχιστο των δανειακών απαιτήσεων). Άλλο αν επρόκειτο για μια δική σου μεμονωμένη απαίτηση π.χ. σου χρωστάει ο Νηρέας σήμερα 60.000 για πληρωμές πρώτων υλών που του πούλησες. Πηγαίνεις ως Ηλίας, μικρό είναι το ποσό, κάνεις μία κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου ή τραπεζικού λογαριασμού και καθαρίζεις, χωρίς να επηρεαστούν οι απαιτήσεις άλλων ή η ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    5. ΝΗΡΕΑΣ Β’ ΜΕΡΟΣ

      Επιπλέον το νομικό καθεστώς των ομολογιακών δανείων ουδόλως σε διασφαλίζει, αφού μπορεί οποτεδήποτε η Γ.Σ. των ομολογιούχων, με πλειοψηφία δύο τρίτων να αποφασίζει αλλαγή των όρων του δανείου επί το δυσμενέστερο γι’ αυτούς. Ακόμα κι αν υπήρξε λοιπόν μία νομική παράλειψη την οποία έχεις εντοπίσει θα μπορούσε ενδεχομένως μια νέα Γ.Σ. να την καλύψει αναδρομικά. Θυμάμαι μετά την έκδοση του αρχικού ομολόγου το 2007, ο Νηρέας άρχισε ήδη να μην τηρεί κάποιους αριθμοδείκτες (δανειακούς και άλλους) που είχαν συμφωνηθεί, η παράβαση των οποίων συνιστούσε λόγο καταγγελίας. Και ενώ ήθελα με κάθε τρόπο να φύγω από την επένδυση αυτή, δεν μπορούσα νομικά να κάνω τίποτα γι’ αυτό (παρά μόνο να διαμαρτυρηθώ στον εκπρόσωπο των ομολογιούχων), μέχρι που οι τράπεζες πολύ αργότερα, με μεταγενέστερη Γ.Σ. αποφάσισαν την τροποποίηση αυτών των όρων επί το ευνοϊκότερο για την εταιρεία, προκειμένου να καλύπτονται. Μόνο με αγωγή αποζημίωσης κατά του εκπροσώπου των ομολογιούχων για παραλείψεις και παραβάσεις του, θα μπορούσε να πάρεις τίποτα (αφού θα πρόκειται για δική σου απαίτηση ή των άλλων μικροομολογιούχων κατά της τράπεζας), αλλά με όχι μεγάλες πιθανότητες αυτή να ευδοκιμήσει. Ενδεχομένως και σήμερα η εταιρεία να μη εκπληρώνει πλέον ούτε τους νέους ευνοϊκότερους όρους του δανείου.

      Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να βρεις όλα τα ονόματα των μικροομολογιούχων (το ποσό που τους αναλογεί είναι πολύ μικρό σε αξία) και να ασκήσομε πιέσεις όλοι μαζί στον Μπελέ, αλλά και στην εκπρόσωπο των ομολογιούχων τράπεζα για πρόωρη εξόφληση-εξαγορά των δικών μας ομολογιών στο 100 (δεν κοστίζει τίποτα στη εταιρεία, αλλά γιατί να στο κάνει;). Κάποιες εταιρίες αγοράζουν μικρό ποσοστό των ομολογιών τους και μετά το διαγράφουν. Προσωπικά δεν μπορώ να βοηθήσω σε τίποτα από όλα αυτά. Τώρα προέχει η υγεία μου και τα υπόλοιπα μου φαίνονται αστεία. Θερμές ευχαριστίες και πάλι.

      Σύλβιος.

      Διαγραφή
    6. Κυριοι Αριστειδης Μπελλες ο γνωστος και ως χιωτης, δεν θα υπαρχει σε λιγο στον Νηρεα. Οι τραπεζες τον τελειωνουν μεσα στο πρωτο τριμηνο. Το εχει αλλωστε αποδεχθει και ο ιδιος και το ΜΟΝΟ που τον ενδιαφερει πλεον ειναι να γλυτωσει την φυλακη με αυτα που εχουν βρει οι ελεγχοι. Ο δε Γεωργιανος εχει αποδεχθει (stop loss) οτι εχασε 30 εκ στον κλαδο, τοσο απλα. Κουν Φου

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ Κύριε Σείριε

      Ευθυκρισία νομίζω δεν έχω, έχω όμως ειλικρίνεια. Θα σας εξηγήσω λοιπόν την οπτική μου.


      1) Τον Ιούλιο του 12 όταν έμαθα για την παράταση του ομολογιακού πήρα τηλέφωνο στην εταιρεία και εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου να πουλήσω τη θέση μου. Εμφανίσθηκαν μέσα από την εταιρεία κάποιοι αγοραστές. Επειδή ζητούσα όμως το άρτιο (100%) ανέκρουσαν πρύμνα κι έδωσα κάτι λίγα (μόλις 10%). Τον προηγούμενο μήνα που έσκασε το πρόβλημα, περισσότερο ανήσυχος, ξαναζήτησα αγοραστές με ένα λογικό κούρεμα 20-25%. Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.

      2) Ως προς τον καιροσκοπισμό του κυριου Δενδρινού στις αγορές κι εγώ τέτοιος είμαι. Δεν γνωριζόμαστε πολύ καιρό, έτσι ίσως δεν ξέρετε ότι έχω δηλώσει κερδοσκόπος και όχι επενδυτής. Συνειδητή επιλογή όχι από μαγκιά δυστυχώς, αλλά λόγω αδυναμίας εκ μέρους μου κατανόησης των θεμελιωδών των εταιρειών. Θαυμάζω ειλικρινά τον κύριο Τάκη, τον Κικου, εσάς, τον κύριο investor, αλλά πρέπει να το ομολογήσω, προσωπικά δεν το΄χω. Οπότε πάω κάπως με τα στατιστικά, κάπως με το ένστικτο (δηλαδή την προσεκτική παρατήρηση της τάσης). Το σημαντικότερο για μένα λοιπόν είναι να "σώζεις" το κεφάλαιο σου.

      3) Οπου υπήρξε αδυναμία εξεύρεσης κεφαλαίων κίνησης στατιστικά είχαμε καταβαράθρωση της μετοχής. ΑΛΤΕΚ, ΑΕΓΕΚ, Μαίλης κλπ. Ωστόσο για όσους είχαν κεφάλαια ακόμα και σ΄αυτές μερικές φορές υπήρξαν ευκαιρίες αποκόμισης σημαντικών κερδών. Στα μεγάλα ζόρια της ΑΕΓΕΚ πχ το Νοέμβριο του 2008 υποχρεώθηκε απ΄τις τράπεζες σε ΑΜΚ στα 0,60 ευρώ ανά μετοχή ενώ η μετοχή έκανε 0,70-0,75 στο ταμπλώ αν θυμάμαι καλά. Η περίοδος ήταν κακή, ο Τρισέ (βλακωδώς) μέσα στην κρίση είχε αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα στο 4% όσοι εκμεταλεύθηκαν το arbitrage με τα δικαιώματα που είχαν σχεδόν μηδενίσει και τις αδιάθετες πήγαν ταμείο. Αρπαχτή 20% μέσα στην κρίση? Απίστευτο κι όμως αληθινό.

      Κάπως έτσι κατέληξα στο ότι "αν δεν το κατέχεις καλά το άθλημα σώζε κατά το δυνατόν "στην στραβή" τα κεφάλαια σου κι όλο και κάποια ευκαιρία θα τύχει να βγάλεις τα σπασμένα".

      Γιατί σας τα έγραψα αυτά? Ακριβώς διότι σας εκτιμώ (και μου άρεσε εάν αντί "εκ του μακρόθεν" γινόσαστε "εκ του σύνεγγυς")

      Διαγραφή
    8. Kε Χιππη δεν ειχα σκοπο να σας προσβαλω αλλωστε η εκτιμηση ειναι αμοιβαια. Δεν σας επικρινω για τον τροπο επενδυσης σας καθε αλλο εχετε καθε δικαιωμα αλλωστε και εγω που ενεργω με τη θεμελιωδη αναλυση πανω κατω τα ιδια κανω. Κατανοω την αγανακτηση σας για τον νηρεα αφου κινδυνευει το κεφαλαιο σας ως ομολογιουχος το οποιο διαφερει με αυτο του μετοχου. Η βολη ηταν κατα του κ. Δενδρινου ο οποιος πηρε το χρημα και εφυγε. Αν το δουμε ψυχρα ενεκα του καπιταλιστικου μοντελου επραξε καλως αλλα πως να το κανουμε δεν ειναι και το καλιτερο αν αφηνεις στα κρυα του λουτρου του μετοχους που σε εμπιστευτηκαν. Δεν μου ειπατε ομως η διαισθηση σας τι λεει σχετικα με την απορια που σας εξεφρασα.
      Σειριος

      Διαγραφή
    9. Kε Χιππη,
      Άσχετο, αλλά αφού τον αναφέρατε, ο Kikou έχει εξαφανιστεί από προσώπου της γης. Γράφει πια πουθενά; Ξέρετε;
      Σύλβιος.

      Διαγραφή
    10. Απάντησα εμμέσως στο 1)

      Ο κύριος Μπελλές μάλλον πιθανολογούσε ότι με τους ανταγωνιστές του σε πολυετές κώμα θα του ανατίθετο (από τις τράπεζες) ηγετικός ρόλος στην ανασυγκρότηση του κλάδου. Ίσως και να τα καταφέρει. Θέλω να τα καταφέρει. Για τον ΝΗΡΕΑ θα έλεγα πως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

      Είναι ηλιθιότητα να αφήνονται παραγωγικοί κλάδοι να καταρεύσουν όπως οι κλωστές, η ζάχαρη, τα ψάρια όχι μόνο με τις κοινοτικές αποφάσεις λόγω διαφορετικών συμφερόντων της ΕΕ αλλά και λόγω αγκυλώσεων της κυβέρνησης στην έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων, επιστροφή ΦΠΑ κλπ. Ενέργειες από τις οποίες κερδίζουν οι επιτήδειοι (γρηγορόσημα), οι τράπεζες (βραχυπρόθεσμος δανεισμός μέχρι την είσπραξη των δικαιουμένων χρημάτων), βυθίζοντας τις επιχειρήσεις χωρίς να κερδίζει απολύτως τίποτα το κράτος. Αντιθέτως μάλιστα επιβαρύνεται τα επιδόματα ανεργίας. Αντί να δίνονται τα ΕΣΠΑ σε παραγωγικές επενδύσεις δίνονται σε υπερτιμημένο εισαγόμενο ιατρικό εξοπλισμό διαγνωστικών κέντρων. Ημαρτον.

      Οσον αφορά τους μετόχους του ΝΗΡ δεν νομίζω πως πρέπει να φοβούνται σημαντική περαιτέρω ζημιά απ΄την επένδυση τους. Η τρέχουσα τιμή είναι σχεδόν ταυτόσημη με την ονομαστική. Η πιθανότατη ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση χρεών από τις τράπεζες συνεπώς δεν θα την επηρεάσει (μου φαίνεται νωρίς και για reverse split). Ωστόσο και η μακροπρόθεσμη άνοδος μου φαίνεται λογικά απίθανη.

      Συνοψίζοντας εάν σε κακή είδηση η μετοχή έβλεπε τα 0,22 (απολύτως κερδοσκοπικά κ stop loss στο 0,20) θα έριχνα μια τουφεκιά με στόχο τα 0.35-0,38.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Σύλβιο επειδή οι αξίες δύσκολα κρύβονται πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να επανεμφανισθεί ο εξαιρετικός συνάδελφος.

      Διαγραφή
    12. Να διορθωσω, η ονομαστικη τιμη της μτχς ειναι αρκετα ψηλοτερα στο 1,34 αλλα αυτο λιγο σημασια εχει.
      Σειριος

      Διαγραφή
  18. Νομιζω οτι ο κυριος Κυριακιδης θα φτασει εντος του 14 τα 4 ευρω. Αιτιολογια?" εξ αντανακλασεως γιατι ο δευτερος θα ζηλεψει τον τριτο. Βουδας η Κουδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα βρε Κουδα, μαγος εισαι η το κανεις εσυ.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι θα γίνει.
      Εξ αντανακλάσεως θα τρέξει και ο ψωριάρης ο κυρ Ηλίας.

      Διαγραφή
  19. Εγω κυριοι φοβηθηκα και πηγα και εκανα μια 6μηνη προθεσμιακη καταθεση. Τα επιτοκια χαμηλα.....2,4 (1ο τριμηνο) και 2,2 (το 2ο τριμηνο).....μικρα κερδη αλλα μεχρι να μας πει ο κυριος Τακης τι "βλεπει" για τις μετοχες its o.k για την ωρα.
    Επειδη ο κυριος Τακης βλεπει μακρυα θα ηθελα την γνωμη του για το τι δουλειες βλεπει να τα πηγαινουν καλα στην Ελλαδα του αυριο (γιατι τωρα οι πιο πολλες κλεινουν). Δεν μιλαω για κλαδους μετοχων. Μιλαω για το τι θα μπορουσε να κανει ενας νεος ελ. επαγγελματιας για να βγαλει καποια χρηματα. Καλο θα ηταν και καποιο αρθρο με τις σκεψεις σας! Ελπιζω να εδωσα ερεθισμα..
    Καλη χρονια σε ολους!!
    Παυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παύλο η προθεσμιακή είναι η επικίνδυνη επένδυση με το μικρότερο κέρδος. Στην Κύπρο είχαμε περίτρανη απόδειξη αυτού. Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 165 δις σε καταθέσεις, 30 δις σε ΟΕΔ στο αγγλικό δίκαιο, 16 δις ΕΓΔ που κατέχονται πάνω από 90% απ΄τις τράπεζες. Εάν απαιτηθεί κούρεμα πιο απ΄τα τρία λέτε πως κινδυνεύει περισσότερο? Σε (ελάχιστα πιθανό) Grexit?

      Προσωπικά ωστόσο στον πολύ συντηρητικό φίλο που φοβάται τα πάντα θα του έλεγα να προτιμήσει ΕΓΔ. Κατέχονται όπως έγραψα σχεδόν ολοκληρωτικά απ΄τις τράπεζες (άρα δεν ωφελεί κούρεμα και νέο ΤΧΣ), είναι αφορολόγητα μέχρι του ποσού των 15,000 για τα φυσικά πρόσωπα, έχουν σχεδόν 4% τόκο. Μόνη ταλαιπωρία ότι εάν έχετε πχ κεφάλαιο 100,000 θα πρέπει να παίρνετε 30,000/μήνα (15 σε τρίμηνα και 15 σε εξάμηνα). Εάν είσθε όμως παντρεμένος παίρνεται άλλα τόσο στην σύζυγο. Το αυτό εαν έχετε και παιδιά.

      Διαγραφή
    2. Χαιρετώ τον κύριο Τάκη και τους φίλους του blog.
      Κύριε Hippy πολλές ευχαριστίες για την ενημέρωση που μας παρέχετε για όλες τις μορφές επένδυσης,που γνωρίζετε άριστα.
      Δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τα ΕΓΔ.Για τα όποια χρήματα υπάρχουν στη χώρα,ίσως αξίζει να έχουν και κάποιο ικανοποιητικό επιτόκιο.Πολύ καλό και το αφορολόγητο για ποσά μέχρι 15.000.Δηλαδή μπορεί κάποιος να πάρει ενα 30 ρι σε 2 ονόματα για 3 μήνες και άλλα 30 στα ίδια 2 ονόματα για 6 μήνες και να είναι και τα 60 αφορολόγητα;
      Πότε αναμένεται η επόμενη έκδοση αν γνωρίζετε;
      Η διάθεση φαντάζομαι απο τις τράπεζες και σε κάθε λήξη τους θα ακολουθεί ανανέωση τους.
      Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας.
      Ευχαριστώ απο πριν.

      Διαγραφή
    3. Κυριε spooky απο αυτό το blog θα μαθεις πολλά.Εγω που δεν ειμαι ειδικός στα χρηματιστηρια και χρηματαγορές εχω ωφεληθει πολυ διαβαζοντας τα αναγραφομενα εδω μεσα,και ξεχωρίζω εκτός φυσικά απο τον κορυφαίο κυριο τακη τους κυριο Δαρειο και κυριο hippy.οσο αφορα το ερωτημα για τα ΕΓΔ ,υπάρχουν και τα αμοιβαια διαχειρισης διαθεσιμων για παραδειγμα της αλφα που εχω εγω επενδυουν 80% σε ΕΓΔ και μπαινεις και βγαινεις οποτε θες χωρις προμηθεια.
      gforce

      Διαγραφή
    4. Κυριε Hippy σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Δεν το ηξερα κ ουτε μου το ειπε καποιος απο την τραπεζα...
      Παυλος

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα

      ΕΓΔ και 3μηνα και 6μηνα βγαίνουν κάθε μήνα. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την τράπεζα που έχετε συνεργασία είτε από την χρηματιστηριακή σας. Απαιτείται όμως οπωσδήποτε πρωτύτερα άνοιγμα χρηματιστηριακού κωδικού. Ξεχωριστά για κάθε μέλος της οικογένειας (αριθμός μερίδας και αριθμός λογαριαμού) .Ο λόγος είναι ότι μέσω αυτού ελέγχεται ο αγοραστής φυσικό πρόσωπο ότι δεν πήρε παραπάνω από 15,000 ευρώ σε κάθε έκδοση. Εάν δηλαδή ζητήσω πχ.12,000 ευρώ μέσω ΑΛΦΑ και 10,000 μέσω ΕΤΕ στην ίδια έκδοση του μήνα το σύστημα με βρίσκει και μου δίνει ΜΟΝΟ 15,000.συνολικά. Οποιος έχει ήδη χρηματιστηριακό κωδικό μπορεί να εγγραφεί. Συνήθως βγαίνουν 15-20 εκάστου μηνός.

      Κάποιες χρημ/κές κάνουν ΕΓΔ πχ Solidus που συνεργάζομαι, άλλες όχι πχ στην Eurobank ΑΧΕ που επίσης συνεργάζομαι με παρέπεμψαν στην τράπεζα.

      Τα ΕΓΔ διαπραγματεύονται και στην δευτερογενή αγορά, ανεξαρτήτως ποσού, αλλά εκεί πια παύει το αφορολόγητο. Δηλαδή εάν μου τύχει μια ευκαιρία (σπίτι, αυτοκίνητο, οτιδήποτε) μπορώ να το πουλήσω επιτόπου σαν μετοχή (πολλοι αγοραστές), ΧΑΝΩ όμως το αφορολόγητο, πληρώνω φόρο 15% επί των τόκων που έχουν τρέξει μέχρι στιγμής (συν προμήθεια πώλησης όπως θα πλήρωνα και στην πώληση μετοχής). Επίσης στην δευτερογενή μπορεί κανείς και να αγοράσει ότι ποσό θέλει πχ 50,000 ευρώ, λίγο μικρότερη απόδοση απ΄την αρχική έκδοση (περί το 3,5%) αλλά οι τόκοι σ΄αυτήν την περίπτωση φορολογούνται κανονικά.

      Καλύτερα είναι η μεθόδευση που ανέφερα δηλαδή 15,000+15,000 ανά μήνα. Το υπουργείο "φροντίζει" ώστε να ρολλάρουν στην λήξη τους. Δηλαδή ταυτόχρονα με την λήξη τρέχοντος μηνός χρηματοδοτείται η αγορά του επόμενου 3μήνου ή 6μήνου. Απλά ζητάμε εκεί που συνεργαζόμαστε να μας οργανώσουν (εάν δεν έχουμε χρημ. κωδικό) και να μας παίρνουν τηλέφωνο σε κάθε έκδοση. Είναι απλούστατο θα δείτε. .

      Διαγραφή
    6. Καλημερίζω τον κύριο Τάκη και τους φίλους του blog.
      Κύριε Hippy σας ευχαριστώ για την κατατοπιστική και αναλυτική απάντηση.Ενημερώθηκα πλήρως.
      Καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
    7. Κε Hippy είσαστε πολύ σεμνός....οι γνώσεις σας είναι πολλές και η διαίσθησή σας επίσης πολύ καλή.
      Συνεχίστε να μας τις προσφέρετε.
      Σχετικά με τα ΕΓΔ vs καταθέσεις σε τράπεζα, απλά θα ήθελα να πω ότι σε περίπτωση κάποιας ''στραβής'' , θα ήταν πιο εύκολο να προλάβεις και να πάρεις στα χέρια σου τα μετρητά παρά να περιμένεις την ρευστοποίηση των ΕΓΔ,... ίσως το μοναδικό ''πλεονέκτημα'' συγκρίνοντας τα δύο προιόντα.
      Όσο για τον κο Τάκη, ....τι να πω......απλά καταπληκτικός... τόσο σε γνώσεις όσο και σε στυλ γραψίματος, απολαυστικότατος με την πιο κορυφαία, πρόσφατη, στιγμή του, κατά την δική μου άποψη, τα δοκίμιά του γύρω από τα αποθέματα των ιχθυοκαλλιεργειών......πάνω που τα έγραφε έσκασε η ιστορία στην Ιταλία, απίστευτο timing (συμπτωματικά).
      Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και τύχη.
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    8. Κύριε Βίκτωρα θα το επαναλάβω.
      Τα βιολογικά αποθέματα του Νηρέα είναι πολλά.
      130 εκατ. ακατέβατα θα τα δούμε.

      Διαγραφή
  20. http://vasilismarkakis.blogspot.gr/

    EΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΠΕΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ....ΙΕΡΕΙΣ ΑΝΥΜΝΕΙΤΕ ....


    αααααααααα βρε φιλτατε και συνχωριανε Βασιλη ....στελεγα εγω .... τα 6000 μουναδες βασης Ο Fon Paoulous θα τα κοψει σαν βουτηρο ΜΙΝΕΡΒΑ SOFT........ το 2010

    και συ μου εστελνες χαιρετισμους οτι θα περασουν πολλα ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


    Απο χιουμορ ομως σκιζεις....γιαυτο θα πιασεις τα ΕΚΑΤΟ ........... Γιαυτο

    χζχχχμχμχμμχμχμχμχχμ Ματαιοτης ...Ματαιοτητων ....ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙOTΗΣ


    ......αφου δε λεω κουρουδιες ας λεω φιλοσοφιες ....

    Zaman fou ο Δ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αααααα και μη ξεχνατε καθε Παρασκευη βραδυ Ενας και μοναδικος ....... Γιωργος Σαχινης


    ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

    http://www.neakriti.gr/?Page=saxinis_blog&srv=266

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα διαγράμματα που κοιτάω είναι αυτό της MIG,ειδικά το εβδομαδιαίο και το μηνιαίο της.Έτσι και φύγει πάνω απ'το 0.50,θα διπλώσει για πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ετσι δείχνει το διάγραμμα Κύριε Tzo έχετε δίκιο... Μάλιστα μετά το 1 ευρώ με βάση το μηνιαίο δεύτερος στόχος 3 ευρώ! Τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ ο άσχετος. Το θέμα είναι ότι έχει τον Βγενό από πίσω... Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.
      Ένα ποντάρισμα ίσως αξίζει πάντως, έστω με ένα μικρό μέρος τους κεφαλαίου μας.

      Σταματώ εδώ γιατί θα επέμβει ο Κύριος Τάκης και θα μας κάνει ντα που μιλάμε για ζομπόχαρτα πάλι...
      :-)

      Διαγραφή
    2. Οπως τα λέτε monsieur Nemoz. Τεχνικά μπορεί να δείχνει πολλά ΑΛΛΑ όταν υπαρχει ο κύριος ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΩ και όταν δεν ξέρει κανείς μήπως αύριο ξημερώσει κανένα ένταλμα (για τίποτα δάνεια απο ΤΤ) που να έχει και το όνομα του μέσα καλό θα ήταν κάποιος να βλέπει απο μακριά.

      Φυσικά υπάρχει πάντα ο ΤΖΟΓΟΣ όπου κάποιος μπορεί να είναι αποφασισμένος είτε να τα χάσει όλα είτε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

      Διαγραφή
    3. Ό,τι κάνετε με το ΜΙΓ να το κάνετε έχοντας σωας τας φρένας - γνωρίζοντας ότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΦΡΑΓΚΟ.
      Είναι τελειωμένη ιστορία. Αποτιμάται ακριβά και όσο περνάει ο καιρός αυτό θα φαίνεται όλο και καθαρότερα.

      Διαγραφή
  23. Με τέτοιο παίγνιο σήμερα σε ΙΝΤΚΑ και HOL μου κάνει εντύπωση πως και δεν αναφέρθηκε από κανένα εδώ μέσα?
    Θα πρέπει εντάξετε κάποιο από αυτά στα θωρηκτά κ,Τάκαρε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Chabo ΜΑΛΛΟΝ δεν έχετε παρακολουθήσει τίποτα απο όσα έχει αναφέρει στο παρελθόν ο οικοδεσπότης. Μα τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Λόγω του σούσουρου γύρω από τη ΦΟΡΘ αναφορικά με το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς,των τελευταίων βδομάδων,βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν από τη ναφθαλίνη τα σενάρια περί πώλησης της ΗΟL.
      Εξ ου και το τίναγμα μαμάς και θυγατέρας και μένει να φανεί στη πράξη εάν ευσταθούν αυτές οι φήμες.
      Έχει μιλήσει κατ'επανάληψη στο παρελθόν ο κύριος Τάκης για το ζήτημα αυτό και πόσο επωφελές θα είναι κάτι τέτοιο για τον Όμιλο...


      Υ.Γ Φοβού τον ΜΑΚΒΕΛ και δώρα φέροντες...

      Διαγραφή
    3. κ. Δαρείο, μη με μαλώνεις..σε θεωρώ διορατικό και ευγενές άτομο μιας που δουλεύεις και γαλλική. Κάθε μέρα εδώ μέσα βλεπόμαστε...και σ 'είχα σκεφτεί όταν η euorbαnk .έκατσε στο 0,53 και έκανε το μουαγιέν παρότι ο Λεωτσάκος έβαζε πινέζες (αμκ 0,30)
      Έχω στην θύμηση μου την αναφορά του κ. Τάκη ,ότι πάνε πλέον οι καιροί που ο Κόκκαλης τρεφόντανε από τον ΟΤΕ (σωστός ο φίλος που λέει να κρατάμε δεφτέρια), αφορμή της ανακοίνωσης της συμφωνίας με την Saab ο τίτλος έτρεξε και ρωτάω μήπως άλλαξε κάτι από τις απόψεις του παρελθόντος
      υπόψιν δεν έχω τας γραφάς από το marketzone
      Σε κάθε περίπτωση ευελπιστώ ότι εδώ μέσα στο χώρο του ΤΑΚΑΡΟΥ μου δίνεται η δυνατότητα να αναζητώ κάποια ειλικρινή απάντηση μιας που δηλώνω ΜΑΘΗΤΗΣ!
      Με εκτίμηση κ.Δαρείε!

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ k.tzo ανέτρεξα στο παρελθόν και είδα τις αναφορές του κ. Τάκη, η είδηση της συνεργασίας με την Saab και η αύξηση της συμμετοχής της στη hol στο 57% και η ξαφνική αύξηση του τζίρου μου έκανε κλίκ! Εσάς σας έκανε κλίκ (η μτχ) για μια διαδρομή έως τα 2e?

      Διαγραφή
  24. Ο KΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ?

    ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΣ 10. ΕΚ. ΚΟΜΑΤΙΑ ΙΝΤΚΑ ?

    στα 0.20 ? παρτα ΟΛΑ

    στα 0.30 ? παρτα ολα

    στα 0.45 παρε και 5 εκ δωρο

    στα 0.60 παιρνεις 10. εκ κοματια και αλλα 10 εκ δωρο

    στο 1 ευρω παιρνεις και το κοτερο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ... για κρουαζιερες στην ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

    και αντε να το συντηρησεις με το πετρελαιο στα υψη και τα ΦΑΠ να ερχονται

    ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑΣ ...

    http://www.youtube.com/watch?v=TERObjzpBnA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Ιδια γεύση ??? Η μήπως πρόσθεσε sugar store?




      Ανώνυμος21 Μαΐου 2013 - 10:40 μ.μ.


      lakkis 16/5/2013 11:28
      (2)
      Ο KΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

      ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΣ 10. ΕΚ. ΚΟΜΑΤΙΑ ΙΝΤΚΑ ?

      στα 0.20 ? παρτα ΟΛΑ

      στα 0.30 ? παρτα ολα

      στα 0.45 παρε και 5 εκ δωρο

      στα 0.60 παιρνεις 10. εκ κοματια και αλλα 10 εκ δωρο

      στο 1 ευρω παιρνεις και το κοτερο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ... για κρουαζιερες στην ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

      ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑΣ ...


      Κικιρικουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

      χχχμμμμμμμμμ Ξημερωνει χωριανοι

      Ανώνυμος21 Μαΐου 2013 - 10:40 μ.μ.


      lakkis 16/5/2013 11:28
      (2)
      Ο KΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

      ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΣ 10. ΕΚ. ΚΟΜΑΤΙΑ ΙΝΤΚΑ ?

      στα 0.20 ? παρτα ΟΛΑ

      στα 0.30 ? παρτα ολα

      στα 0.45 παρε και 5 εκ δωρο

      στα 0.60 παιρνεις 10. εκ κοματια και αλλα 10 εκ δωρο

      στο 1 ευρω παιρνεις και το κοτερο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ... για κρουαζιερες στην ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

      ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑΣ ...


      Κικιρικουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

      χχχμμμμμμμμμ Ξημερωνει χωριανοι

      Διαγραφή
  25. Κύριε τάκη καλημέρα
    Δεν ξέρω αν στο παρελθόν έχεις γράψει για τα πλαστικά θράκης, αλλά θα με ενδιέφερε ή γνώμη σου και μια σχετική ανάλυση για την μετοχή σε αυτά τα επίπεδα που είναι τώρα στο 1,33, που εγώ νομίζω είναι υποτιμημένη. δικαιολογούν τα καλά της μεγέθη αυτή τη τιμή?? ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλή του κλάδου - που είναι και θωρηκτό - είναι το Πλακρούρι. Όμως και τα ΠΛΑΘ τα 2 ευρώ τα έχουν άνετα.

      Διαγραφή
  26. Γράψαμε δύο τρείς πρόχειρες σκέψεις απο τεχνική ανάλυση και αμέσως πήγαμε στο άλλο άκρο με τις ΜΙΓ-ες χαχαχα . Δεν έχω θέμα με την μιγα ,άλλωστε δεν έχω κανένα παράπονο απ'αυτήν διαχρονικά αλλά πράγματι πιό γκραν γκινιόλ μετοχή δεν ξέρω Μπορεί απο μηδέν ως άπειρο άνετα .
    Επανέρχομαι στο θέμα. Η ας πούμε τεχνική ανάλυση μιας μετοχής μπορεί να σου δώσει το timing μερικές φορές ή ακόμα να σου υποδείξει μια ακραία κατάσταση ως προς το πάνω ή κάτω. Μόνη της δεν στέκει με τίποτα χρειάζεται και να γνωρίζεις την εταιρία ,το ιστορικό της τις προοπτικές της κτλ. Πιστεύω οτι ένας ορθός συνδιασμός των 2 (τεχνική και θεμελιώδη) σε βοηθάει να βρίσκεις ευκαιρίες και να αποφεύγεις κακοτοπιές. Πρέπει να έχεις και στο μυαλό σου οτι ο "απέναντι" ξέρει και τεχνικά και λογιστικά οπότε θα ξέρει πώς να τα μοντάρει ανάλογα για να σου δείξει την εικόνα που εσύ θές να δείς . Εδώ λοιπόν έρχετε και ο παράγοντας εμπειρία που με όσα έχεις δεί τα χρόνια που ασχολήσαι καταλαβαίνεις πότε κάτι είναι πραγματικό και πότε φτιαχτό.

    Κύριοι προτιμώ να μιλάω με βάση τον ΓΔ για τα γενικά μιά και αυτός δεν "παραγωγίζεται" και δεν τζογάρεται.Είναι προσωπική επιλογή αν γράψω κάτι να μην μπορεί να παρασύρει έυκολα κάποιον.Αλλωστε ο καθένας έχει το δκό του προφίλ επένδυτη και ακόμα και να συμφωνήσουμε σε μια μετοχή ο καθένας μας θα την "παίξει" με διαφορετικό τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά έγραψα κάτι τεχνικό για τη MIG και πέσατε αμέσως να με φάτε,πώς κάνετε έτσι χο χο χο
      Έγραψα συγκεκριμένα πράγματα,πάνω απ'το 0.50,πριν από αυτό πετάμε χαρτάετο και τρώμε ηλιόσπορο,δεν ακουμπάμε γιατί αυτοί μπορεί να την παίζουν για πολλούς μήνες στο διάστημα 0.20-0.50 και να εγκλωβίζει κεφάλαια.

      Όσον αφορά θεμελιώδη και τεχνικά,θα πω το εξής:η σφαλιάρα που έπεσε σε πολλές μετοχές απ'το 2007 έως το 2012 ή και από το 1999 ακόμα,επιτρέπει να κάνουν κινήσεις ανοδικές και μεγαλειώδεις.Εάν δηλαδή έχει επέρθει τρελή στρέβλωση απ'την ανάποδη,την πτωτική,θ'ανέβουν και οι μετοχές που δεν είναι δυνατές στα μεγέθη.Απλά είναι τα πράγματα...

      Βλέπουμε ένα σωρό εταιρείες που γράφουν ουρανομήκης αποδόσεις σε μικρό χρονικό διάστημα,π.χ ΦΟΡΘ-ΑΒΕ πέρυσι κλπ,για τον λόγο που έγραψα παραπάνω.Θα υπάρξουν και σαπάκια που θα παιχθούν,ως το τίναγμα της ψόφιας γάτας,λίγο πριν το φινάλε τους.Όμως δεν μπορεί κανείς να μην δεχθεί ότι είχε πέσει η φάπα της αρκούδας τα περασμένα χρόνια και τώρα κάποιες κεφαλαιοποιήσεις απλά αποκαθίστανται σε γήινα επίπεδα.
      Γιατί σας κάνει εντύπωση...?

      Υ.Γ Ο ΜΑΚΒΕΛ δυστυχώς την είπε πάλι την προφητεία του για τις 1411 μονάδες.Άντε πάλι,θα καθυστερήσει τον ερχομό του επιπέδου...

      Διαγραφή
    2. Κ. Τζο ..... http://www.wallpixr.com/desert-woman-eagle-wallpaper/ σαν να λέμε περιμένοντας στην έρημο τον υπηρέτη με το λευκό άλογο να τη σώσει , εεεε πρίγκηπα ήθελα να γράψω .

      Πάντως δεν είδα τι λέει ο Μακβελ αλλά εδώ που φτάσαμε άντε λίγο παραπάνω ένα γύρισμα θα το δούμε. Θυμίζω 1320-1350 στόχοι απο ωκω-δες και πάνω καναλο-πιτσφορκια . Πάντως οι μακβελ γενικά μιλάνε για κυμα-4 άρα μετά θα έρθει (γι'αυτούς) το κύμα-5 θυμίζω ΧΟ χο χο και δεν βρίσκω πολλές φωτο στο ιντερνετ με αιτούς!!

      Διαγραφή
    3. Σε 3άρι του κερατά είμαστε απ'το 788 αλλά δεν το πολυφωνάζουμε κύριε Lorac,μην μας ματιάξουν χεχε

      Διαγραφή
    4. Αφού μίλησε ο ΜΑΚΒΕΛ,πώς ήταν δυνατόν να μην διορθώσουμε... Δεν είναι για χόρταση βέβαια χεχε

      Διαγραφή
  27. ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ FED...ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΛΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ? ΜΠΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου είχα διαβάσει ότι ανήκει στους υπερμάχους των πακκέτων ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Κάτι οι πεποιθήσεις της, κάτι οι οδηγίες των αφεντικών της που "φρόντισαν" την εκλογή, κάτι η συνέχιση της στιβαρής καθοδήγησης που θα θέλει να δείξει, πιθανολογώ πως τα 75 δις αγορές ομολόγων θα συνεχισθούν για αρκετό διάστημα. Ας μην περιμένουμε μάλλον μείωση αμερικανικών επιτοκίων, ούτε πτώση στις τιμές ομολόγων (πούλησα το ΤΒΤ). Ούριος άνεμος νομίζω στις μετοχές.

      Διαγραφή
  28. Δυο επιλογες ρισκου /λιγα βαζεις πολλα(ενδεχομενως) περνεις, ειναι ο δρομεας που μπηκε χερι αλανιαρικο και να διουμε αν θα τρουπησει το μπετο του 0,50/0,60 και ναι ναι το κανε τη διαθηκη σου Διονι που θα ισχυσει το "του γερου πριν ψοφησει του σεικωνεται.." μονο για τυχοδιωκτες κερδοσκοπους Νικολο Αναστοπούλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θυμάμαι κάτι μάχες όπου η εμπροσθοφυλακή τάχα μου ηττάται και υποχωρεί, ο αντίπαλος νομίζει πως ήρθε η ώρα να τους σακατέψει και τους κυνηγά ατάκτως προς το δάσος, απ΄όπου βγαίνει το κύριο σώμα βάσει σχεδίου και ο αντίπαλος φιλάει το χώμα.

    -Οταν οι βασικοί μέτοχοι δεν καλύπτουν την ΑΜΚ εγώ καταλαβαίνω πως δεν πιστεύουν στην εταιρεία τους...να μπουμε εμείς για να τους ανακουφίσουμε?

    -Τα χρέη της ΜΙΓ είναι γνωστά. Εχει πάψει από καιρό να είναι ο Βγενό το βασικό της πρόβλημα. Τι σας έπιασε ξαφνικά με τα τζογόχαρτα αδέλφια? Αγνοώ φυσικά τι θα κάνουν, ίσως και να πάνε πρόσκαιρα καλά, ας κερδίσουν άλλοι. Εδώ παίζουμε ποδόσφαιρο, βραζιλιάνικο, όχι αμερικάνικο, όχι κατς.

    "Ο τζόγος είναι για τους χαμένους" έλεγε ο δάσκαλος, Οι θαμώνες στο στέκι του Τάκη δόξα τω θεώ δεν ανήκουν σ΄αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 'Ενα ενδιαφέρον σενάριο περι εκλογών, που μπορεί να δώσει τροφή για σχόλια στον Κύριο Τάκη και στον Κύριο Δαρείο...
    http://naked-monk.blogspot.gr/2014/01/kourdistoportocali_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour monsieur Nemoz.

      Απο εμένα ουδέν σχόλιο. Το μόνο που θα πω ειναι ότι η χώρα χρειάζεται ΝΕΟ ΑΙΜΑ που δεν εχει ασχοληθεί ΠΟΤΕ με την πολιτική.Ούτε ενα πολιτικό προσωπο σε νεο πιθανό σχηματισμό νέου κόμματος.

      Αν δω κάτι τέτοιο με πρόσωπα τα οποία θεωρώ άξια τότε και μόνο τότε ΙΣΩΣ ρίξω εκεί την ψήφο μου.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας Κύριε Δαρείε.

      Μακάρι να γίνει αυτό που λέτε. Θα ήταν ιδανικό για τη χώρα.

      Μου φαίνεται όμως λίγο δύσκολο... Ξέρετε κάτι που να μην έχει γίνει ακόμα γνωστό?

      Μήπως κάνει κόμμα ο Κύριος Τάκης???!!! ;-)

      Διαγραφή
    3. Βάζω και εγώ ένα απόσπασμα από το άρθρο του Στούπα.

      Στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου θα έχουμε ένα μήνυμα από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και ένα μήνυμα από τα αποτελέσματα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
      Αν το αποτέλεσμα στην Ελλάδα δίνει στην αντιπολίτευση σημαντικό προβάδισμα, η ήδη ασθενική κυβερνητική πλειοψηφία θα αμφισβητηθεί και θα πιεστεί εκ των πραγμάτων να πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο χρόνο...

      Υπό αυτή την έννοια αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της αντιπολίτευσης ικανό να προκαλέσει παράλυση, η κυβέρνηση έχει λόγους να κηρύξει πρόωρες εκλογές.

      Αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν υπεροχή της κυβέρνησης πάλι έχει λόγους να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

      Δεν θα έχει κίνητρο για πρόωρες εκλογές αν οι ευρωεκλογές αποτυπώσουν την εύθραυστη ισορροπία των τελευταίων δυο χρόνων περίπου περί το 20% με διαφορές μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων συν-πλην 1-2%.

      ARVH

      Διαγραφή
  31. Οι κυματιστές βλέπω εδώ έχουν βάλει στόχο τις 800 μονάδες!!!

    Τάκαρε τι λές?

    http://www.investments.gr/wp/2014/01/13/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%ce%b1%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b8%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%81%ce%b8/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 800 μονάδες θα ξαναδεί ο ΓΔ μόνο εάν τελειώσει το bull market.
      Όποια διόρθωση γίνει - και θα γίνει κάποτε - το πολύ πολύ να φέρει τον ΓΔ να ακουμπήσει τα 1.000, άντε να γράψει και ένα 98Χ. Μια bullish Ελληνική χρηματαγορά μέχρι εκεί θα πάει και θα πάει κάποια στιγμή μέσα στο 2014.

      Διαγραφή
    2. Eμεις της θεμελιωδους αναλυσης ειτε λοιδωρουμε ειτε μας αφηνει αδιαφορους ή στη καλιτερη περιπτωση τη συμμεριζομαστε μεχρι ενα βαθμο τη τεχνικη αναλυση. Το οτι καποιος γνωριζει τεχνικη αναλυση ομως που δεν μπορει αν κρυφτει. Ε μη μου πειτε κυριε Τακη και χωρις παρεξηγηση οτι οι στοχοι που ειπατε δεν προκυπτουν απ το διαγραμμα ειτε διαγραμματικης ή κυματικης τ.α.; Οποιος δει το διαγραμμα θα δει το δυο γκαπ που εχει αφησει ο γδ στις προαναφερομενες τιμες ή τις διορθωσεις απ τα fibo, λεω εγω τωρα σαν αδαης που ειμαι της τ.α.
      Και αφου το θελει ο κ. Χιππη
      Ο εκ του συνεγγυς
      Σειριος

      Διαγραφή
    3. Κύριε Σείριε τα λεφτά μας τα βάζουμε σε εταιρίες απαξιωμένες, αλλά δίχως να έχουμε ρίσκο να τα χάσουμε, έχοντας πλήρη γνώση του τι αγοράζουμε. Αν αυτό λέγεται θεμελιώδης ανάλυση, τότε να με κατατάξετε σε αυτούς της θεμελιώδους ανάλυσης, στα υπόλοιπα όμως που γράφετε - ξεχνάτε ότι εγώ είμαι ο Τάκης ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ και έχω μια μυτόγκα να. Άρα οσμίζομαι περισσότερο από όσο οσμίζονται οι διαγραμματιστές. Καλά για κυματιστές τύπου ΜΑΚΒΕΛ δεν μιλάμε. Αυτοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Βαθιά νυχτωμένοι. Οι παλιότεροι θα θυμάστε πως ξεφτίλισα την Μαντάμ ΣΟΥ ΣΟΥ, με τα 1000000000000 συμβόλαια, που όλο κάτω έβλεπε την Αμερική και τον DAX και συμφωνούσε και ο καράσχετος Πρέχτερ. Αυτούς τους πήρα όλες τις σωβράκες στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα κύριε Σείριε-καλημέρα κύριε Τάκη

      συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σας, κάπου ξεσαλώσαμε τελευταία με τα γιουρούσια, είδαμε με χαρά και νέους αναγνώστες, αλλά κάπως μετέφεραν capital ατμόσφαιρα (Διονύση, Μύγες κλπ). Θα μπορούσατε ίσως κύριε Τάκη κάπως σαν υστερόγραφο στα θέματα σας να κάνατε μια σύντομη (1/3 κόλλας Α4) περιγραφή στα θεμελιώδη μιας άξιας αναφοράς για διακράτηση μετοχής? Εστω και όχι πια πολύ υποτιμημένης (ΠΛΑΚΡ, ΠΛΑΙΣ, ΦΛΕΞΟ, ΚΛΕΜ, ΑΣΚΟ, ΕΥΠΙΚ κλπ). Θα μπορούσατε ίσως κύριε Σείριε καλοπροαίρετο σχολιασμό όπως στην ΕΥΔΑΠ, στην ΓΕΒΚΑ (investorblog) ?

      Μακάρι να έδωσα ερέθισμα (αν και δεν το πολυπιστεύω)

      Διαγραφή
    5. Εδώ θα διαφωνήσω με τον κύριο Τάκη,δεν βλέπω τριψήφιο δείκτη ξανά στο ΧΑΑ μέχρι να ολοκληρώσει το bull market.
      Ας δούμε πρώτα βέβαια το 14ΧΧ το πρώτο τρίμηνο και βλέπουμε για μετά.

      Διαγραφή
    6. Ούτε εγώ κύριε Τζο βλέπω τριψήφιο ΓΔ το 2014.
      Πλην όμως, είμαι βέβαιος ότι ο ΓΔ θα βρει αφορμή κι θα χάσει όλα τα κέρδη του 2014. Θα κινηθεί δηλαδή αρκετά κάτω των 1150.

      Το 14ΧΧ θα είναι τα υψηλά του 2014 - προς το τέλος του έτους, όπου θα κλείσει και η τρίτη bull market της Ελληνικής χρηματαγοράς.
      Και το 2015 θα παιχτεί το μεγάλο στοίχημα της Ελληνικής οικονομίας και του ΓΔ - όπου και θα δούμε αν θα σπάσει το 1500 και απομακρυνθεί απο αυτό μια για πάντα.

      Διαγραφή
    7. Θα διαβάσατε φαντάζομαι την έκθεση της JPMorgan. Ούτε η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ (κατ΄αυτούς) μπορεί να αλλάξει την δρομολογημένη διαδρομή ανόδου, παρά μόνο πιθανά να την καθυστερήσει.

      http://www.newsbomb.gr/politikh/story/392666/jp-morgan-i-ellada-paei-se-ekloges-to-2014-%E2%80%93-o-syriza-stin-kyvernisi

      Εντείνονται οι φήμες για deal μεταξύ ΤΡΑΣΤΟΡ και αλλοδαπού fund. Εντύπωση μου κάνει πως όλοι οι Έλληνες "φτύνουν" τα ακίνητα και κάποιοι κουτόφραγκοι fairfax και λοιποί χαζοί επενδυτές βάζουν ακριβώς εκεί το χρήμα τους. Δεν έχω φυσικά καμιά αμφιβολία ποιός θα δικαιωθεί στο τέλος. Ο κακός κερδοσκόπος που εκμεταλλεύτηκε κλπ κλπ.

      (τόλμησα κι έγραψα στον capital πως ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πτώση των τιμών των ακινήτων, η περίοδος είναι καλή για έρευνα και αγορά για όποιον ενδιαφέρετε. Ακουσα #@$##@#. Τι ΕΕΤΗΔΕ, τι χαράτσια, τι ΦΜΑΚ....μόνο πράκτορα του Στουρνάρα δεν με είπανε. Ας πρόσεχα)

      Διαγραφή
    8. Δεν σας το κρύβω κύριε hippy έχω αρχίσει και εγώ πλέον να βλέπω ζεστά τα ακίνητα.
      Αν σας τα έχωσαν, κιόλας, όπως λέτε, οι Διαγαλαξιακοί αστέρες τότε ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ και ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΡΘΑ.

      Άσχετο - αλλά βλέπω πολλά μαγαζάκια να ανοίγουν, ακόμη και σε σημεία στοιχειωμένα που δεν νοικιάζονταν κάαααποτε με τα τρελά λεφτά που ζητούσουν οι ιδιοκτήτες.

      Πρόβλεψη
      Τα spead θα παίζουν κάτω των 400 μέχρι το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    9. Σίγουρα τα ακίνητα θα απορροφήσουν μέρος των χρηματιστηριακών κερδών, όταν αυτά φτάσουν και σε Ελληνικά χέρια. Τα θέματα με εφορίες κλπ, για την ώρα δεν νομίζω ότι έχουν επηρεάσει τόσο τα πράγματα, όσο η έλλειψη ρευστότητας, και το κυριότερο η αύξηση της ανεργίας.

      Τα προηγούμενα χρόνια όποιος δεν έβρισκε δουλειά στο ιδιωτικό τομέα, άνοιγε μια μικρή επιχείρηση, (είτε με δανεικά από τράπεζα, ή με το δικό του κομπόδεμα, ή με συνδυασμό των δύο), για τα προς το ζην, από την κατανάλωση των δημοσίων υπαλλήλων.

      Αυτό τελείωσε όμως πλέον, και το μόνο που μένει είναι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, ώστε μικρά μαγαζιά να δουλέψουν, όσο δουλέψουν τέλος πάντων, και σε όποιες περιοχές δουλέψουν, γιατί δεν είναι όλες τόσο τουριστικές.

      Το ίδιο γινόταν και με τα στεγαστικά ακίνητα. Όποιος είχε ένα μικρό εισόδημα έπαιρνε ένα δάνειο και αγόραζε ένα σπίτι για να μην πληρώνει ενοίκιο. Τώρα όμως με ανεργία 27% τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εκεί ίσως όμως κατευθυνθεί μέρος της ρευστότητας από το ΧΑΑ, μιας και ο κόσμος της αγοράς, το βλέπει ως εναλλακτική του.

      Συμφωνώ με τον κύριο Τάκη ότι το στοίχημα θα παιχτεί εκεί γύρω στις 1500 (1450-1550), μιας και η μεγάλη ανοδική κίνηση που έφτασε την αγορά στις 6500, ξεκίνησε από εκεί με την υποτίμηση του 98.

      Καλημέρα σε όλους

      Διαγραφή
    10. Κυριε Χιππη αυτο το διαστημα εχω πολυ δουλεια οταν ξελασκαρω λιγο θα τα πουμε γιατι βασικα δεν τις εχω κοιταξει τις προαναφερομενες μτχς. Εγω παντως θα περιμενα για τοποθετηση οταν η αγορα διορθωσει
      Σειριος

      Διαγραφή
  32. http://bankingnews.gr/bank-insider/item/125429-%CE%BF-%CF%87-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-eurobank-%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-2,2-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%E2%80%93-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84-%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85%E2%80%A6.html

    Στο σημερινό άρθρο του Λεώ για την Eurobank έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ το 0.30€ ως τιμή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου....Θυμίζω ότι 2 εβδομάδες τώρα ΟΛΑ τα άρθρα είχαν μέσα αυτή την τιμή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να ήξερα - μετά και τα νέα δεδομένα του ΤΤ και τις διώξεις - είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος με σώας τας φρένας που να προτείνει ΑΜΚ στα 0,3 με παραίτηση παλαιών μετόχων και του ΤΧΣ και να μην κρεμαστούν κρεμάλες?
      Ας το τολμήσουν, αν το λέει η περδικούλα τους!!!

      Διαγραφή
    2. Σωστά τα λέτε. Αλλά σχεδόν το ίδιο ρίσκο αναλαμβάνουν και με ΑΜΚ στα 0,70 πια με παραίτηση παλαιών μετόχων. Καθυστέρησαν ένα χρόνο τις αυξήσεις των τραπεζών οι αχυροκυβερνώντες (Παπαδήμος) χωρίς να εκμεταλευθούν το διάστημα αυτό να "καθαρίσουν" τους Φιλλιπίδηδες και κάτω (γιατί τα Ψυχαρομπομπολαίικα είναι κάπως σαν την Μάνη επι τουρκοκρατίας). Τώρα που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ παρέμβαση για να προχωρήσουν οι αυξήσεις ποιος θα τη δώσει υπό το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της ΧΑ?

      Κουβάρι τα κάνανε με τις υπόγειες ραδιουργίες τους, απαιτείται συναίνεση, μακάρι να κάνει άλμα επί λαφαζάνη ο Αλεξ και να δώσει πολιτική ανοχή (το λ επίτηδες μικρό).

      Διαγραφή
    3. Παραμένουν ακόμα κενές 2 θέσεις μελών στο ΔΣ του ΤΧΣ που παραιτήθηκαν το Νοέμβριο.
      Εκπρόσωποι του ΥΠΟΙΚ και της ΤτΕ.
      Αυτοί, ως εκπρόσωποι, πρέπει να είναι ΄Ελληνες, όχι από τη διεθνή αγορά. Και γενναίοι.
      Παράτολμο, αν όχι αδύνατο, να ληφθούν αποφάσεις αν δεν καλυφθούν αυτές οι θέσεις.

      Κύριε Χίππυ, με όλη την εκτίμηση που σας έχω, αλλά συναίνεση με το δημόσιο χρήμα υπήρχε υπήρχε μέχρι τώρα επί δεκαετίες και είδαμε την κατάντια.
      Τώρα τελειώσανε τα δίφραγκα και οι ανοχές του κόσμου. Ο κύριος Τάκης σωστά τα λέει.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και τα λέει σωστά, απλά ήθελα να επισημάνω πως δυσκολεύει η ιστορία της ΑΜΚ της Eurobank (αλλά και των άλλων τραπεζών) και ότι απαιτείται νομοθετική παρέμβαση για να ολοκληρωθεί. Συναίνεση για την υπέρβαση.

      Ο αναβαλόμενος φόρος πρόσκαιρα μόνο αμβλύνει το πρόβλημα.

      Διαγραφή
    5. Η όποια νομοθετική παρέμβαση, αν χαρίσουν χρήματα, θα πρέπει να περιλαμβάνει και διάταξη περί απαλλαγής των μελών από τις ποινικές ευθύνες. Εκεί κολλάει τόσο καιρό και γι αυτό γίνηκαν τόσες παραιτήσεις. Αν ήταν αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα θα το είχαν ήδη κάνει, όπως έκαναν με άλλα. Αλλά εδώ υπάρχει τρόικα που περιμένει τα λεφτά.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  33. Στο 40% πλεον η θέση στην ΤΡΑΣΤΟΡ με σημερινές πωλήσεις και τον μέσο όρων πωλήσεων να έχει ανέλθει στα 1.06€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για δυνατους λυτες"" ποια η σχεση μεταξυ σεντρ και αβε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρεστε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν το 2009 στη διαδικτυακή ψυχαγωγία ή υπονοείτε κάτι άλλο?

      Διαγραφή
  35. hippy11 Ιανουαρίου 2014 - 2:31 μ.μ.
    Κύριε Παύλο η προθεσμιακή είναι η επικίνδυνη επένδυση με το μικρότερο κέρδος. Στην Κύπρο είχαμε περίτρανη απόδειξη αυτού. Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 165 δις σε καταθέσεις, 30 δις σε ΟΕΔ στο αγγλικό δίκαιο, 16 δις ΕΓΔ που κατέχονται πάνω από 90% απ΄τις τράπεζες. Εάν απαιτηθεί κούρεμα πιο απ΄τα τρία λέτε πως κινδυνεύει περισσότερο? Σε (ελάχιστα πιθανό) Grexit?

    Προσωπικά ωστόσο στον πολύ συντηρητικό φίλο που φοβάται τα πάντα θα του έλεγα να προτιμήσει ΕΓΔ. Κατέχονται όπως έγραψα σχεδόν ολοκληρωτικά απ΄τις τράπεζες (άρα δεν ωφελεί κούρεμα και νέο ΤΧΣ), είναι αφορολόγητα μέχρι του ποσού των 15,000 για τα φυσικά πρόσωπα, έχουν σχεδόν 4% τόκο. Μόνη ταλαιπωρία ότι εάν έχετε πχ κεφάλαιο 100,000 θα πρέπει να παίρνετε 30,000/μήνα (15 σε τρίμηνα και 15 σε εξάμηνα). Εάν είσθε όμως παντρεμένος παίρνεται άλλα τόσο στην σύζυγο. Το αυτό εαν έχετε και παιδιά.
    Καλό μεσημέρι. Κύριε hippy, σήμερα που ρώτησα ALPHA BANK σε κατάστημα ,μου είπαν ότι δεν διαθέτουν σε ιδιώτες απευθείας την μέρα έκδοσης. Ξέρετε κάποια άλλη τράπεζα που τα διαθέτει? Ευχαριστώ
    ependitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, η Πειραιώς (πρωhν MArfin), οπωσδήποτε διαθέτει. Αυτοί στην Αλφα βαριούνται που ζούνε πλέον.
      Πρέπει, όμως, όπως έχει ήδη γράψει ο κος hippy, να υπάρξει νέα έκδοση για να μπορέσεις να γραφτείς (2 ημέρες πριν) και να πάρεις, αλλοιώς πας στη δευτερογενή αγορά οπότε τα επιτόκια είναι διαφορετικά (χαμηλότερα / φορολογούνται).
      Ελπίζω να βοήθησα.
      Βίκτωρ

      Διαγραφή

















    2. Κλείσιμο










      Κλείσιμο









      Κλείσιμο
      Επεξεργασία προφίλ

      Όνομα:

      Διεύθυνση URL:


      Το όνομα δεν πρέπει να είναι κενό

      Χρονια πολλά με υγεία και τύχη στη ζωη μας! Να πω μόνο ότι ΕΓΕΔ εκδίδει το Ελληνικο Δημοσιο κάθε μηνα .! Εξάμηνα κάθε δεύτερη εβδομάδα του μηνα και τρίμηνα κάθε τρίτη εβδομάδα του μηνα .
      Στην εθνικη για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε προεγγράφη για 15,000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ.
      dialnik.

      Απάντηση ως:



















      Κλείσιμο










      Κλείσιμο









      Κλείσιμο
      Επεξεργασία προφίλ

      Όνομα:

      Διεύθυνση URL:


      Το όνομα δεν πρέπει να είναι κενό

      Χρονια πολλά με υγεία και τύχη στη ζωη μας! Να πω μόνο ότι ΕΓΕΔ εκδίδει το Ελληνικο Δημοσιο κάθε μηνα .! Εξάμηνα κάθε δεύτερη εβδομάδα του μηνα και τρίμηνα κάθε τρίτη εβδομάδα του μηνα .
      Στην εθνικη για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε προεγγράφη για 15,000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ.
      dialnik.

      Απάντηση ως:



















      Κλείσιμο










      Κλείσιμο









      Κλείσιμο
      Επεξεργασία προφίλ

      Όνομα:

      Διεύθυνση URL:


      Το όνομα δεν πρέπει να είναι κενό

      Χρονια πολλά με υγεία και τύχη στη ζωη μας! Να πω μόνο ότι ΕΓΕΔ εκδίδει το Ελληνικο Δημοσιο κάθε μηνα .! Εξάμηνα κάθε δεύτερη εβδομάδα του μηνα και τρίμηνα κάθε τρίτη εβδομάδα του μηνα .
      Στην εθνικη για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε προεγγράφη για 15,000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ.
      dialnik.

      Απάντηση ως:


      Χρονια πολλά και καλα!Να πω ότι ΕΓΕΔ εκδίδει το Ελληνικο δημόσιο κάθε μηνα!! μάλιστα κάθε δεύτερη εβδομάδα εκδίδει εξάμηνα και κάθε τρίτη εβδομάδα τρίμηνα!!! Στην εθνικη μπορείτε να προεγγραφείτε για 15,000 ευρω ΑΝΑ Α.Φ.Μ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΚΔΟΣΗ dialnik








      Διαγραφή
    3. Πριν αλλά και έως δύο ημέρες μετά την δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ μπορείτε να τα προμηθευτείτε στην τιμή της δημοπρασίας χωρίς κανένα απολύτως επιπλέον έξοδο. Τα ΕΓΔ εκκαθαρίζονται απ΄όσο ξέρω στο Τ+3 απ΄την ημέρα της δημοπρασίας.

      Μου φαίνεται πολύ περίεργο ότι η ΑΛΦΑ σας αρνήθηκε συμμετοχή. Απ΄όσο ξέρω είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ όλοι οι Βασικοί Διαπραγματευτές (τράπεζες) να ικανοποιούν το ενδιαφέρον των πελατών φυσικών προσώπων (αντίθετα από το συμφέρον τους που πρεσβεύει να πάρουν για πάρτη τους το 4% και να δώσουν 2,3% προθεσμιακή στον πελάτη). Αν δεν σας κάνει κόπο ρωτήστε και σε άλλο κατάστημα, προιστάμενο ή υποδιευθυντή καλύτερα.

      Σίγουρα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από ΕΥΡΩΒ (εάν έχετε κι εκεί κωδικό, αλλιώς θα ανοίξετε πρώτα). Επόμενη δημοπρασία απ΄ότι είδα στο google αύριο ΤΡΙΤΗ 14/1 (εκκαθάριση 17/1)

      http://www.protothema.gr/economy/article/343300/oddih-ekdosi-triminon-edokon-125-dis-stis-14-ianouariou/

      Τα βήματα google => ΟΔΔΗΧ => κλπ

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ όλους σας. Αύριο θα πάω ξανά ALPHA να τους πιέσω. Για να αποφύγω μεταφορές. Ευχαριστώ πολύ και πάλι
      ependitis

      Διαγραφή
    5. Κύριε Hippy,
      Πρέπει να σας αποδοθεί ειδικός τιμητικός τίτλος σ’ αυτό το blog. Είστε φοβερός, το έχω πει. Και έχετε πάρει πολύ τα πάνω σας τελευταία. Σας θυμάμαι αμυδρά στο blog του Kikou το οποίο διάβαζα τότε (απλά διάβαζα). Ήσασταν πιο λιγομίλητος και συγκρατημένος. Τώρα κάνετε προτάσεις, δίνετε επενδυτικές επιλογές, παρέχετε ιδέες. Μπράβο σας.

      Πολύ ορθή αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων η θέση σας στα κουρεμένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία άλλωστε είχα και τότε επικροτήσει. Ορθότατη και η πρόταση για τα ΕΓΕΔ σήμερα. Σημειώνω ότι υποχώρησε το επιτόκιο που μόλις ανακοινώθηκε για τα τρίμηνα έντοκα στο 3,75% από 3,90% της προηγούμενης έκδοσης. Υποθέτω ότι αυτό είναι και το επιτόκιο που ισχύει για μας ως μικροεπενδυτές που γραφτήκαμε στην τράπεζα. Έτσι δεν είναι;

      Να σας ρωτήσω επ’ ευκαιρία τρία πράγματα:
      1.) ΕΓΕΔ: Μπορείς να βάλλεις συνδικαιούχο, ώστε αν αποφύγεις φόρους κληρονομίας σε περίπτωση θανάτου ; Το έχετε κάνει;
      2.) Μήπως όμως έτσι ο συνδικαιούχος χάνει το αυτοτελές δικαίωμά του να γραφτεί με άλλες 15000€ για τον ίδιο; Παράδειγμα μπορεί να γραφτεί ο κύριος Hippy σε μία έκδοση για 15000€, με συνδικαιούχο την κυρία Hippy και εν συνεχεία να γραφτεί στην ίδια έκδοση η κυρία Hippy για άλλες 15000€, με συνδικαιούχο τον κύριο Hippy;
      3.) Και κάτι άσχετο: Μας είχατε γράψει κάποτε ότι ορισμένες τράπεζες και χρηματιστηριακές δεν παρακρατούν στην πηγή το φόρο υπεραξίας κατά την πώληση εταιρικών ομολόγων. Γνωρίζετε ποιες είναι αυτές;

      Ευχαριστώ

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    6. Kύριε Χίππυ θέλω κι εγώ να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.

      1. Δικαιούχος στα ΕΓΕΔ ποιός είναι; Ας πούμε, εγώ που θα τα πάρω, ή Τράπεζα.
      Γιατί ένα "λεπτό" αλλά κομβικό σημείο στα ΟΕΔ που κουρεύτηκαν, ήταν ότι δικαιούχος θεωρείτο η τράπεζα, που, ως δικαιούχος, με ένα κλικ αποδέχθηκε το PSI.

      2. Αναφέρεται πουθενά αν υπάγονται στο Αγγλικό δίκαιο, ή κάποιο άλλο;

      Έψαξα στον ιστότοπο του ΟΔΔΗΧ αλλά δεν μπόρεσα να βρω σχετικές πληροφορίες.
      Καταλαβαίνω ότι άλλο τα ΟΕΔ που έγινε το PSI και άλλο τα ΕΓΕΔ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τί θα ξημερώσει.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    7. Υπάρχει λογαριασμός φύλαξης ομολόγων όπου μπορεις να εχεις συνδικαιουχο

      Διαγραφή
    8. Ο οποιος λογαριασμος φυλαξης ειναι συνδεδεμενος με μια μεριδα σατ η οποια μεριδα σατ ειναι συνδεδεμενη με ενα αφμ και ειναι και αυτη μοναδικη οπως το αφμ, ετσι ωστε να διασφαλιζουν την μονδικοτητα της εγραφης σε καθε αφμ. ο συνδικαιουχος τωρα του λογαριασμου φυλαξης κανει νεο λογαριασμο φυλαξης με πρωτο ονομα ομως το δικο του, που συνδεεται με την μεριδα τη δικια του, οποτε κανει νεα αιτηση με το δικο του αφμ κ.ο.κ. οποτε εχουμε και λεμε..η μονδικοτητα της καθε εγραφης διασφαλιζουν το αφμ και η μεριδα και ο λογαριασμος σατ του 1 δικαιουχου.
      ελπιζω να βοηθισα καπως
      Kabamarou....κερδιζω αστακομακαροναδαααααα??

      Διαγραφή
    9. δικαιουχος ειναι το αφμ..το πρωτο

      Διαγραφή
    10. Κύριε Σύλβιε ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, επιτρέψτε μου όμως να γνωρίζω καλύτερα τη μετριότητα του Χίππη. Σκεφτείτε άλλωστε πως όλοι οι σχολιάζοντες αναφέρουν μόνο τις επιτυχημένες κινήσεις τους. Ωστόσο έχουν κι ένα σωρό αποτυχημένες.

      1) Τα ΕΓΔ είναι αυστηρά προσωπικά για τα φυσικά πρόσωπα. Διατηρώ (και) Κοινή Επενδυτική Μερίδα (ΚΕΜ) στην Solidus ΑΧΕ με τη σύζυγο και τα παιδιά αλλά ΔΕΝ επιτρέπεται αγορά ΕΓΔ μέσω αυτής. Μόνο απ΄τον προσωπικό μου κωδικό. Ολα τα άλλα, μετοχές, ομόλογα κλπ τα έχω στην ΚΕΜ για το λόγο που αναφέρατε.

      2) Απ΄ότι πληροφορήθηκα από 1/1/14 ΚΑΜΙΑ από τις τράπεζες ή τις χρηματιστηριακές δεν θα παρακρατούν στην πηγή το φόρο υπεραξίας κατά την πώληση αξίας. Στο τέλος της χρονιάς θα στέλλουν στον επενδυτή συγκεντρωτική κατάσταση κι αυτός θα είναι υποχρεωμένος να την βάλει στην φορολογική του δήλωση. Αυτό που αγνοώ είναι εάν η συγκεντρωτική κοινοποιείται και στην εφορία όπως πχ κάποιοι τόκοι των καταθέσεων πέρσι.


      Κυρία Καλλιόπη

      δικαιούχος είσαστε αποκλειστικά και μόνο εμείς. Ακριβώς όπως για τις μετοχές μας ή τα ομόλογα που δίνουμε εντολή κι αγοράζονται στον κωδικό μας. Η τράπεζα μεσολαβεί μεταξύ ημών και του ΟΔΔΗΧ σαν broker και παίρνει την προμήθεια της (απ΄τον ΟΔΔΗΧ). Τα ΕΓΔ είναι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι για εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του κράτους κι ακολουθούν φυσικά το ελληνικό δίκαιο. Είναι αντίστοιχα των T-Bills, ετήσιων τίτλων που εκδίδουν πολλά κράτη και διέπονται από το δίκαιο του εκδότη. Παλαιότερα υπήρχαν κι ετήσια ΕΓΔ. Έπαψαν να εκδίδονται λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης προς τη χώρα. Πιθανότατα μέχρι το τέλος του 2014 θα ξαναρχίσουν.

      (έχετε μισό δίκιο ως προς ΟΕΔ και τράπεζες. Κάποιοι επενδυτές ΔΕΝ συμφώνησαν και ΔΕΝ έδωσαν ομόλογα που ακολουθούσαν το αγγλικό δίκαιο παρά την παρότρυνση της τράπεζας. Μέχρι στιγμής πληρώνονται κανονικά. Δυστυχώς εγώ ακολούθησα την πρόταση της ΑΛΦΑ γι αυτό κι η παρατήρηση για μετριότητα στην αρχή του παρόντος).

      Κανένας μας δεν ξέρει τί θα ξημερώσει. Η αρχική μου ερώτηση ήταν ότι με δεδομένο πως υπάρχουν 165 δις καταθέσεων, 30 δις "αγγλικών ομολόγων" και 16 δις ΕΓΔ ποιό έχει μεγαλύτερο ρίσκο σε περίπτωση "αναγκαστικού στουρναρέικου εράνου" (που ωστόσο νομίζω ότι ΔΕΝ θα γίνει). Ολες οι επενδύσεις έχουν ρίσκο, έχω την άποψη πως τα ΕΓΔ είναι περισσότερο "τίμια" μια κι έχουν 2πλάσια καθαρή απόδοση. Προσωπικά (όπως σας έχω πει) προτιμώ κάποιο asset, ακίνητο ή εξαγωγική μερισματοφόρα μετοχή (τουλάχιστον τα 5 τελευταία έτη).

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ κύριε Χίππυ.

      Στη τελευταία παράγραφο τα λέτε όλα. Βγάζουμε τα αγγλικά, μένουν δύο. Από τα δύο το πιό μεγάλο έχει το μεγαλύτερο κίνδυνο.
      Εξαγωγική μερισματοφόρα μετοχή, είναι προς το παρόν το καλύτερο.
      Η άποψή μου είναι ότι τα ακίνητα θα αργήσουν λιγάκι, αν λάβουμε υπ΄ όψη το χρησμό του Ρεν ότι το 2016 θα μειωθούν οι αντικειμενικές. Κι όσο περνάει ο καιρός και θα αδειάζει το πορτοφόλι των φορολογουμένων, λόγω της ανάγκης, θα πέφτουν κι άλλο οι τιμές πώλησης.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    12. Ευχαριστώ κύριε Χίππυ. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω όμως. Αν κάνω μεταφορά χαρτοφυλακίου από μία τράπεζα ή χρηματιστηριακή σε μία άλλη (αλλαγή χειριστή), πως θα ξέρει η καινούργια (τράπεζα ή χρηματιστηριακή) τις τιμές κτήσης των μετοχών και των ομολόγων, ούτως ώστε να γνωρίζει την υπεραξία και να ενημερώσει την Εφορία; Υποθέτω ότι στις καταστάσεις θα γράφει ως τιμές κτήσης αυτές που ισχύουν σήμερα, κατά το χρόνο της μεταφοράς.

      Παρατηρώ επίσης ότι ενώ κάποιες χρηματιστηριακές γνωρίζουν την τιμή κτήσης και μας την γράφουν στις καταστάσεις χαρτοφυλακίου (όπως η Eurobank ΑΧΕ), κάποιες άλλες όπως η Πειραιώς Χρηματιστηριακή δεν την αναγράφουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν την ξέρουν ή ότι δεν την καταγράφουν στα αρχεία τους.
      Ευχαριστώ
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    13. Κύριε Hippy,
      για να εξηγήσω ειδικότερα το πρόβλημά μου, διακρατώ σε τράπεζα ομόλογα ΟΤΕ, με τρέχουσα τιμή σχεδόν διπλάσια από την τιμή κτήσης και κάποια ξένα εταιρικά με επίσης σημαντικότατη υπεραξία (όλα με ISIN XS…..) και δεν έχω φέτος ζημιές από κάπου για να συμψηφίσω τα κέρδη, όταν τα ομόλογα ρευστοποιηθούν. Θα με μαδήσει η Εφορία. Εσείς που είστε πολυμήχανος έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; Μήπως να κάνω μεταφορά χαρτοφυλακίου σε τράπεζα του εξωτερικού και να τα πουλήσω εκεί; Υποθέτω ότι στις μεταφορές δεν υπάρχει φορολόγηση υπεραξίας. Η άλλη λύση (λιγότερο ασφαλής φορολογικά) είναι η μεταφορά χαρτοφυλακίου εντός Ελλάδος, προκειμένου να χαθούν (;) τα ίχνη των τιμών κτήσης. Πείτε καμία ιδέα.
      Σύλβιος.

      Διαγραφή
    14. Καλό μεσημέρι σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      Κύριε Σύλβιε όταν κάνετε μεταφορά χαρτοφυλακίου (ολική η μερική) ,η νέα χρηματιστηριακή εμφανίζει σαν τιμή κτήσης την τρέχουσα τιμή της ημέρας που έγινε η πίστωση του τίτλου στο νέο χαρτοφυλάκιο.

      Διαγραφή
    15. Καλησπέρα σε όλους .

      Υπάρχει Σύστημα Παρακολούθησης Συναλλαγών επί Τίτλων με Λογιστική Μορφή

      http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/PaymentsSystems/bogs.aspx

      Νομίζω ότι, 150 χρηματιστηριακές να αλλάξεις, το σύστημα έχει τις πληροφορίες, άμα θέλει.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    16. Το σύστημα παρακολούθησης περιλαμβάνει και τα ξένα ομόλογα τύπου XS... Καλλιόπη;
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    17. Αυτό δεν το ξέρω κύριε Σύλβιε.
      Αν μπαίνουν στο ΣΑΤ και το σύστημα της ΤτΕ, πιστεύω πως ναι.
      Είναι δυνατόν να ταυτοποιηθεί κάποιος με το ΑΦΜ και το ΣΑΤ.
      Δεν θυμάμαι καλά, αλλά νομίζω ότι είχαν γίνει και κάποιες σχετικές νύξεις όταν εξήγγειλαν το φόρο και είχαν πεί ότι υπάρχουν τα στοιχεία στο ΣΑΤ.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    18. Κατά πως φαίνεται τα φώτα λογιστή χρειάζεστε φίλε Σύλβιε και όχι επενδυτή (όπου τα καταφέρνετε άριστα). Μέσα απ΄τις απορίες σας κέρδισα κι εγώ από τη γνώση της φίλης μας Καλλιόπης. Ευχαριστώ και τους δυό σας

      Διαγραφή
    19. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας. Όσο για το λογιστή, λυπάμαι που θα το πω, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Πιο πολλά ξέρετε εσείς κύριε Hippy μου.

      Πάντως αν εσείς ή γνωστός σας ή οποιοσδήποτε άλλος, πουλήσει ομόλογα με κέρδος φέτος, ας μας ενημερώσει αν του παρακράτησαν ή όχι στην πηγή φόρο υπεραξίας.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  36. Αδέρφια! Ποιες οι επιπτώσεις στα ΕΛΠΕ από αυτήν την εξέλιξη????
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/752383
    Ποιος θα μας ερμηνεύσει το -3,26% ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπάρχει καμία άποψη για τον Μυτιλιναιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί πρέπει να κάνει παραπάνω βήματα απο τον Γενικό Δείκτη.
      1 βήμα προς τα πάνω ο ΓΔ, μισό βήμα ο Βαγγέλας. Βαθιά συσσώρευση (τουλάχιστον 6 μηνών) μέχρι να βγουν όσοι είδαν φως και μπήκαν, επειδή τάχα μου είχε μείνει πίσω.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς δεν κάνει 1 βήμα μπροστά ,2 βήματα πίσω γιατί θα λέγαμε ο μυτιλ-λενινιστής . Καλά και εσείς κύριε Μορφονιέ 16 μήνες πρίν και 16 μήνες μετά έφτιαχνε την εικόνα του απο τα χαμηλά '12 θέλετε και άλλους 6 μήνες συσσώρευσης!!! Τουλάχιστον κιόλας!! Εμείς είμαστε μειράκια και όλα κινούνται γρήγορα γύρω μας θα μας καταντήσετε επενδυτές αλα τράπεζα των ΕΛΛ ,να πίνουμε τσαγάκι να βουτάμε φρυγανίτσες και να περιμένουμε το βαγγέλα να κουνήσει την ποδάρα.

      Διαγραφή
    3. μαλλον ειμαι λιγο ασχετος..και δεν καταλαβα...κραταμε μυτιλ? εχει προοπτικες?θα τρεξει πιο πολυ απο γ.δ.?
      kabamarou...και αν δεν μου απαντησει κανεις?? θα τα φαω ολα σε αστακομακαροναδες...θα βαλω και σαλτσα απο μελανι απο σουπιες...που παρεπιπτωντος ειναι καλυτερες απο τσιπουρες...σωστα κυριε τακη?

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη,
      Πως θα κάνει συσσώρευση αφού το ΧΑΑ θα είναι τούμπανο?

      7& half men

      Διαγραφή
  38. ΝΗΡΕΑΣ
    Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μπελέ - πλην όμως τα λέει όπως τον βολεύει.

    Προς μελέτη και περιμένοντας τα βιολογικά αποθέματα να βουτήξουν.

    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1938900

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παλι το σεντρ θα παει 0,4 και παλι θα τους την χωσει ο απατε-Οντονι.. τα Βαρδινογιαννακια απο την αλλη ειναι πιο καλα παιδια και θα βαλλουν και καινουργια 'μηχανακια" στα μαγαζακια. Τυρος φυτσουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Σεντρικ είχα αναφερθεί παλαιόθεν. Με 100 εκατ. χαρτούρα που πας βρε Ροδόλφε, βρεεεε. Τι έχεις στα χέρια σου, βρεεεε, εκτός απο το ακίνητο στο Μοσχάτο??? ΤΙΠΟΤΑ. Και αυτό το ακίνητο ετοιμόρροπο. Εκείνο το ασανσέρ χωράει παραπάνω απο 3 νοματέους??? Ο τρίτο αν είναι λίγο κοιλαράς δεν μπαίνει.
      Αεριτζίδικες δουλειές και ιντερνετικά στοιχήματα = αέρας κοπανιστός. Άκου λέει 100 εκατ. χαρτιά και οι άλλοι ονειρεύονται να πάει η μετοχή στο 1 ευρώ. Δηλαδή 100 εκατ. κεφαλαιοποίηση??? Μπουχαχαχαχα
      Αμα βρείτε κορόιδα τότε μαγκιά σας να τους φορτώσετε και τα χαρτιά στα ψηλά. Όμως τα κορόιδα πια στην Ελλάδα δεν έχουν φράγκα.

      Διαγραφή
    2. ΑΒΕ
      Καταρχήν, όπου υπάρχει ο Γιάννης ο Βαρδινογιάννης τότε μυρίζει απο μίλια μακρυά ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ. Τι Βγενόπουλος και τρίχες κατσαρές. Γιάννης Βαρδινογιάννης το αντίπαλο δέος. Τη διάλυσε την ΑΝΕΚ απο τότε που ασχολήθηκε μαζί της. Τη βούλιαξε - έφαγε και τα προστίματα η αδελφή του η Αμαλία απο το παίγνιο που στήθηκε στην Κύπρο με την ΣΕΑΣ.

      Ας επανέλθω όμως στην ΑΒΕ.
      Η εταιρία είναι του κώλου. Όλο φράγκα ζητάει για να μην κλείσει. Δεν είναι εταιρία για σοβαρούς, με λεφτά που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.
      Όμως μέσα στην πενταετία είναι πολύ πιθαν0 το παίγνιο και να στείλουν την μετοχή στο 1 ευρώ και ακόμη παραπάνω - μήπως και ξεφορτώσουν εκείνες τις ρημάδες τις προνομιούχες που πήραν στα 0,7 σε τίποτα παίκτες τζογαδορίσκους ή σε τίποτα ελαφρόμυαλούς.

      Διαγραφή
    3. ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει...



      Διαγραφή
    4. Μπααα κύριε ανώνυμε...εγώ λίγο αλλιώτικα διαβάζω τον σχολιασμό

      Η εταιρεία (προσωπικά δεν την ξέρω) είναι φελλός. Αν στρώσουν τα πράγματα όπως διατείνονται κάποιοι θ΄ανέβει. Εάν εξελιχθούν φυσιολογικά δηλαδή χειροτερέψουν, οι εγκλωβισμένοι παίχτουρες θα της κάνουν τίναγμα για να ξεφορτώσουν (το έκαναν κ στην ΣΕΑΣ το 2007, το κάνουν πάντα). Καλού κακού όμως βάλτε χαμηλότερο στόχο εισόδου (0,21-0,24 ας πούμε) ώστε αν χρειαστεί να βγείτε στεγνοί.

      Merci monsieur Takis (σχολή ο κύριος Δαρείος)

      Διαγραφή
    5. Απορώ που κάτσατε κύριε hippy και κουράσατε τα δάκτυλα σας στην πληκτρολόγηση για να αναλύσετε τα αυτονόητα και τα σαφώς ξεκαθαρισμένα.
      Όποιος δεν γνωρίζει ανάγνωση μπρος πίσω στην Α΄Δημοτικού - που θέλετε να μου γίνεται και μετεωρολόγοι και να μας λέτε τον καιρό.

      Διαγραφή
    6. Monsieur Takis ειναι γνωστό ότι ορισμένη δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό. Στα λημέρια σας ομως ΕΥΤΥΧΩΣ γράφουν και διαβαζουν σε ποσοστό 99,9% άνθρωποι με παιδεία που γνωρίζουν απόλυτα που πως και πότε να επενδύσουν.

      Τωρα αν παρεισφρύουν και ορισμένοι πιθανολογόντας ότι με κάποια συγκεκριμένα χαρτιά που γράφουν θα βάλουν κόσμο μέσα ειναι φυσιολογικό καθως το βήμα είναι δημόσιο.

      Διαγραφή
    7. Κ. ΔΑΡΕΙΕ, ό,τι θέλετε διαβάζεται...
      το: "ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει" θα το έγραφα ανεξαρτήτου μετοχής εαν διάβαζα τα παραπάνω.
      Υπάρχει μικρό και χωρίς προσόντα χαρτί που δεν θα προσπαθήσει να κάνει παίγνιο τα επόμενα 5 χρόνια?
      Πολλές θεωρίες συνωμοσίας βλέπετε οι περισσότεροι σε αυτό το blog.

      Διαγραφή
    8. Πολλοί ανώνυμοι μαζεύτηκαν εδώ. Οπότε να βαζετε το ψευδώνυμο σας την επόμενη φορά ώστε να γνωρίζουμε σε ποιον απευθυνόμαστε.

      Και δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα σας όταν λέτε "Πολλές θεωρίες συνωμοσίας βλέπετε οι περισσότεροι σε αυτό το blog".

      Αν δεν σας αρεσει μπορείτε να πάτε σε εκατοντάδες άλλα blog που πιθανόν να είναι καλύτερα απο εδώ.

      Διαγραφή
    9. Το 5 χρόνια κύριε ανώνυμε πάει στο ότι μέσα σε 5 χρόνια οι προνομιούχες θα μετατραπούν σε κοινές.
      Οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην πενταετία ο κάτοχος ΠΑΨ μπορεί να τις μετατρέψει σε κοινές. Στο κλείσιμο της πενταετίας η μετατροπή γίνεται υποχρεωτικά. Οι ΠΑΨ και η ΑΜΚ του καλύφθηκε απο τους 2 βασικούς μετόχους.

      Ξυπνάτε βρεεεε.

      Διαγραφή
    10. Και προσέξτε το ωραίο - τα λεφτά των ΠΑΨ δεν έχουν καταβληθεί ακόμη.
      Μιλάμε για 20 εκατ. ευρώ.

      Ξαναξυπνάτε βρεεεε που θέλετε και παίγνια χωρίς να αντιλαμβάνεστε το γιατί.
      Ήδη στην αγορά έχει γίνει βούκινο ότι η ΑΒΕ θα παιχτεί, Τώωωωωωωωωωωρααααααααααααααααα

      Σιγά μην ξυπνήσατε - θα σας τα φάνε τα φράγκα όπως στο ΣΕΑΣ.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Δαρείε η μόνη θεωρία συνομωσίας που εγώ βλέπω σε αυτό το Blog είναι ότι :

      Στο τέλος ότι και κάνετε, άμπαλοι φιτσουλέοι, θα τις χάσετε τις βράκες σας.

      Διαγραφή
    12. Κ. Τάκη, καλύφθηκα

      Διαγραφή
    13. ΟΚ κύριε ανώνυμε.
      Έληξε η παρεξήγηση.

      Να αναφέρω ότι εγώ ούτε ένα ευρώ δεν εμπιστεύομαι στα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη και ειδικά στην ΑΒΕ που έχει μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις και το αντικείμενο των δραστηριοτήτων της δεν την ευνοεί στις σημερινές εποχές.

      Διαγραφή
    14. Επίσης να πω ότι η ΑΜΚ έγινε στα 0,7 και εκδόθηκαν Προνομιούχες Άνευ ψήφου (ΠΑΨ).
      Εγώ υπολογίζω χαμηλότερη τιμή κτήσης, απο τα 0,7, καθώς αμφιβάλλω αν όντως μπήκαν στην εταιρία καθαρά 20 εκατ, ευρώ.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα, αγοράζω δικ ευπρο κ συμμετοχή . Ελπίζω ν εχει κ αδιάθετα (kabamarou).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εγω απλά δηλώνω οτι η μετάθεση της ΑΜΚ της EUROBANK απλά ΛΥΝΕΙ τα χέρια της κυβέρνησης καθώς το χρονοδιάγραμμα ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      Και ο κυρ Λεωτσάκος απο τον Ιούνιο του 2013 προβλέπει κατόπιν εμπιστευτικών του πληροφοριών ότι η ΕΥΡΩΒ θα πάει σε ΑΜΚ, ΑΜΕΣΑ.
      Κοντεύουμε να κλείσουμε χρόνο, αλλά τίποτα. Ε, κάαααποτε θα γίνει και η ΑΜΚ της ΕΥΡΩΒ και θα βγει με άρθρο να μας πει ότι ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ. Καλά τα 0,3 θα τα κάνει γαργάρα, δεν το συζητάμε, όπως έκανε γαργάρα και τα κομμάτια της Eurobank που πούλαγε, τάχα μου, η Εθνική τράπεζα.

      Διαγραφή
  42. κ.Τάκη έκανα ένα κάλεσμα ποιο πάνω και ...... σε παρακαλώ επειδή είμαι φορτωμένος στα ΕΛΠΕ μπορώ να βλέπω τη άποψη σου για την συγκεκριμένη μτχ ?
    Υπάρχουν κάποιες απόψεις ότι η διοίκηση της εταιρίας σκόπιμα την (απαξιώνει) με σκοπό την πώληση της συμμετοχής του δημοσιου 35% σε τιμή κοψοχρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Τάκη, προ μηνός σε ρώτησα για την ΜΟΗ και είχες πει αν πετρέλαια τότε ΕΛΠΕ . Εγώ φόρτωσα εξίσου από τα δυο για να 'μαι μέσα!
      http://www.euro2day.gr/news/market/article/1173065/wood-company-enarxh-kalypshs-elpe-moh.html
      Και μιας που τα ΕΛΠΕ μουλάρωσαν τι θάλεγες ,να τα κάνω ΙΚΤΙΝΟ???

      Διαγραφή
    2. Κύριε chabo τα ΕΛΠΕ μουλάρωσαν, η ΕΥΔΑΠ μουλάρωσε, η ΕΥΠΙΚ μουλάρωσε, τα ΠΛΑΚΡ μουλάρωσαν και κάμποσα χαρτιά ακόμα. Κι όπως συμβαίνει πολύ συχνά μόλις τα δώσουμε εμείς θα κάνουν παιχνίδι.

      Πιθανολογώ πως τα 8,20-8,50 θα τα ξαναδεί. Αυτό που χρειάζεται όμως να έχετε κατά νου είναι πως τα χρηματοοικονομικά και των δύο διυλιστηρίων είναι χάλια και ότι στην άλλη πλευρά του ατλαντικού οι ανταγωνιστές βγάζουν πετρέλαια καλύτερης ποιότητας(λιγότεροι ρύποι), κτίζονται βαπόρια γι αυτήν την κατηγορία πετρελαίων, κάποια στιγμή (όχι κοντά, σε 3-5 χρόνια) πιθανότατα η υπερδύναμη να πιέσει οι προδιαγραφές αυτές των καυσίμων οικουμενικά. Με ότι σημαίνει αυτό (νέες επενδύσεις, νέα δανεικά, αυξημένες αποσβέσεις κλπ).

      Διαγραφή
  43. ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΝΙ ΕΔΩ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ.

    Πρώτα από όλα να ενημερώσω ότι οι δικηγόροι που κατέθεσαν την αγωγή του κ. Καπνίση δεν έχουν πληρωθεί ούτε για την αγωγή ούτε για την πρόσθετη παρέμβαση. Οι δύο από τους τρεις δικηγόρους που χρησιμοποιήθηκαν από την πλευρά του Γιάννη επιβεβαιώθηκε ότι δεν πληρώθηκαν. Για τον τρίτο δεν γνωρίζω.

    Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ κόστος για κάθε δικηγόρο που χρησιμοποιήθηκε είναι 1644 ευρω + φπα, δηλαδή σύνολο 2022 ευρώ για ΚΑΘΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ με ΦΠΑ 23%, από τα οποία τα 1011 αφορούν την αγωγή του Καπνίση και τα άλλα 1011 αφορούν τους μετόχους που έκαναν την πρόσθετη παρέμβαση σε αυτή την αγωγή και τους παραίτησαν χωρίς οι περισσότεροι να το γνωρίζουν. Οι δικηγόροι είχαν διαβεβαιωθεί όμως ότι οι μέτοχοι είναι ενημερωμένοι, ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

    Επομένως το κόστος της αντιπροσώπευσης της πλευράς Καπνίσης, μόνο για τους 3 δικηγόρους και μόνο για σήμερα ήταν 6066 ευρώ, καθαρά τα δικαστικά.

    Μαζί δεν έχουν πληρωθεί οι δικηγόροι για τα ασφαλιστικά μέτρα που δικάστηκαν στις 20 Νοεμβρίου 2013 και ενώ είχαμε συμφωνήσει να δοθούν 50 ευρώ από τον καθένα για να πληρωθούν τα ασφαλιστικά (έγιναν για κάποιο λόγο δύο αιτήσεις ασφαλιστικών). Δυστυχώς όμως για τη μία αίτηση οι δύο δικηγόροι που παραστάθηκαν δεν πληρώθηκαν καθόλου. Θα μάθω ποιό ακριβώς είναι το κόστος. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί παραστάθηκαν δύο δικηγόροι. Ο σχολιασμός της δίκης του ενός δικηγόρου πετάχτηκε στα σκουπίδια και δεν χρησιμοποιήθηκε και πάλι δεν κατάλαβα ποτέ γιατί, μια και δεν ισχύουν οι κατηγορίες που μου είχαν μεταφερθεί εναντίον του. Απλά πισώπλατα μαχαιρώματα, θεωρίες συνωμοσίας, έλλειψη εμπιστοσύνης και φόβος.

    Ο δικηγόρος που έφερα εγώ μαζί μου από τη Ρόδο για την αναβολή έχει πληρωθεί σε όλα, διαμονή, μεταφορά και δικηγορική αμοιβή και σε αυτόν δεν υπάρχει οφειλή. Επειδή στη λίστα που είχε κυκλοφορήσει στους μετόχους υπάρχουν αμοιβές και έξοδα που αφορούν εμένα και την άλλη αγωγή που ήδη εκδικάστηκε, ξεκαθαρίζω ότι πλέον τα σβήνουμε και χρεώνομαι τα υπόλοιπα εγώ. Δεν θέλω ούτε ένα ευρώ για προσωπικά μου έξοδα, τόσο δικαστικά, ούτε και έρευνας. Ειναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί που κάποιος πρέπει να κάνει μια υποχώρηση. Θα χρησιμοποιήσω τα λίγα λεφτά που έχουν καταβληθεί σε μένα για τα παλαιά έξοδα και τις δικαστικές κινήσεις, σαν βάση αποπληρωμής των νέων οφειλών. Δυστυχώς ελάχιστοι μου κατέβαλαν χρήματα και οι περισσότεροι τα είχαν βάλει στο Γιάννη χωρίς να με ενημερώσει ποτέ.

    Εδώ και δύο μήνες ζητούσα κατάσταση με τα στοιχεία επικοινωνίας των παρεμβαινόντων και δυστυχώς δεν μου παραδόθηκε ποτέ. Μου στάλθηκαν φωτογραφίες μέσω κινητού από μια εκτυπωμένη λίστα χωρίς τηλέφωνα και χωρίς emails, μόνο ονόματα, διευθύνσεις και πατρώνυμα. Για το λόγο αυτό επέλεξα τον άκομψο τρόπο επικοινωνίας μέσω Forum προχθές, ενώ η σχετική συζήτηση μεταφέφθηκε στην περιοχή που έχουμε πια κλειδώσει και απομονώσει γιατί δεν είμαστε περήφανοι για ότι έγινε. Δεν γινόταν όμως αλλιώς, έπρεπε να ενημερωθούν οι μέτοχοι.

    Σύντομα θα ανέβουν όλα τα δικόγραφα για τους παρεμβαίνοντες και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, σε κλειστή περιοχή που θα αφορά μόνο τους μετόχους που συμμετέχουν πλέον στις δικαστικές κινήσεις.

    ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

    1. Επειδή δεν γνωρίζω ποιοί έχουν δώσει χρήματα, είτε να το αναφέρετε στο forum είτε σε προσωπικό μήνυμα σε μένα. Πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει γίνει. Όποιος μπορεί να μου στείλει τα αποδεικτικά κατάθεσης στο banquedorient@gmail.com

    2. Όποιοι έχουν εξουσιοδοτήσει το Γιάννη ή τους δικηγόρους να τους ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ από την πρόσθετη παρέμβαση, να το δηλώσουν είτε εδώ, είτε σε προσωπικό μήνυμα. Υπάρχει κάποιος;

    3. Όποιοι δεν έχουν εξουσιοδοτήσει κάποιον να τους ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ και παρά ταύτα έχουν βγει από την υπόθεση να το δηλώσουν. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιοί ενημερώθηκαν και ποιοί όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  44. Τέλος θα γίνει ξεκαθάρισμα για το ποιοί είναι κανονικοί μέτοχοι και ποιοί δεν υπάρχουν. Πρέπει να ξέρουμε πόσοι συμμετέχουν και να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας. Στις κινήσεις συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν χρήματα και άνθρωποι για τους οποίους τα 10 ευρώ είναι πολύ σημαντικά. Δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό. Όλων η συμμετοχή ήταν σημαντική και ειδικότερα όσων είναι από το υστέρημα τους.

    Ο σχεδιασμός πλέον περνάει σε νέο επίπεδο. Πρέπει να προστατέψουμε τα συμφέροντα όλων μας, χωρίς να κινδυνεύουμε για βλακείες και χωρίς αυτο-καταστροφικές τάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το ερώτημα που θέτει το capital με τη μορφή δημοσκόπησης?:
    Πόσες πιθανότητες δίνετε να βιώσουν οι χρηματιστηριακές αγορές μια διόρθωση;

    75%-100% απαντάει το 42%
    50%-75% απαντάει το 21%
    0%-50% απαντάει το 37%

    Δηλαδή υπάρχει πάνω από 50% που πιστεύει ότι οι αγορές θα πηγαίνουν εσαεί ορθοπεταλιά ή αλλιώς γα...ώντας. Ούτε χρονικό ορίζοντα βάζει ούτε τίποτα.

    Για απαντήστε λοιπόν θα ζήσουν οι χρηματιστηριακές αγορές διόρθωση ή θα ανεβαίνουν διαρκώς?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Υ.Γ. Ωραίος και ο κεντρικός τίτλος:

    Οι Αμερικανοί αγοράζουν ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  47. http://www.euro2day.gr/news/market/article/1173706/ha-poia-tehnika-shmata-stelnei-o-kmo.html


    Bρε αφηστε με να Αγιασω να ησυχασω ....!!
    Που αυτοι ...! και πανω που πιασαμε κιαλλο booking !!

    Τσι τυφλε σας αναλυταραδες της συμφορας ....

    ακου εκει ποιοι λεει βρισκονται πανω απο τον ΚΜΟ των 30 ημερων ...!!

    βρε βαλτε κατι πιο ευκολο ...

    Κολλες εξω .... Πρωινο ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ για Μεταπτυχιακο στο Βουκουρεστι απο τον αλλο μηνα

    Ποιες εταιριες βρισκονται 100% πανω απο τον ΚΜΟ των 60 μηνων τους ????????

    Το ΚΟΥΙΖ της χρονιας για ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑ- μεταπτυχιακο στο http://www.lonelyplanet.com/tanzania/zanzibar-archipelago/zanzibar-unguja


    βρε ΑΑΑΑιιιιιιιιιιι Sallam Alekoum πρωι - πρωι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν ξέρω τι λέτε για εξ αντανακλάσεως ανόδους αλλά ο ΚΥΡΜ σε λίγο βλέπω να ρίχνει (μαρμαρό)σκόνη στον ΙΚΤΙΝ...

    Και ο κυρ Ηλίας όπως τον λέτε αγοράζει ότι κινείται από μετοχές καθημερινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορές ιδίων μετοχών κάνει τα τελευταία 3 χρόνια κύριε zachmour. Έχει διαγράψει και 1,8 εκατ. ίδιες μετοχές,
      Τα υπόλοιπα στο ταμπλό.

      Διαγραφή
    2. Καλά κάνει ο άνθρωπος. Είναι φθηνή η εταιρεία του και φαντάζομαι αυτός θα το ξέρει καλύτερα και από εμάς...

      Διαγραφή
    3. Ασφαλώς και καλά κάνει.
      Όταν πήρε το ποσοστό που είχε η ΣΑΝΥΟ, στα 0,5 αν θυμάμαικαλά, φάνηκε ότι το χαρτί είναι ώριμο για τρεχάλες.

      Διαγραφή
  49. Τι σχεση εχουν τα 35,5εκ κεφ. πουχει ο δευτερος με τα 50 πουχει προς το παρον ο τριτος. Για βγαλε το αβακιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Φίλε μου στις αγορές ο σκοπός δεν είναι υποθέτω να αγοράσουμε τον μεγαλύτερο υποθέτω. Αλλιώς θα αγοράζαμε την apple ¨η την microsoft. Ο σκοπός είναι αυτό που αγοράζουμε να τρέχει. Οπότε όταν λέμε ότι κάτι είναι καλύτερο ή χειρότερο από το άλλο το μετράμε με το πόσο τρέχει. Σωστά?

    Τελευταία 3ετία:
    http://www.capital.gr/xa/comp_chart.asp?symbols=%C9%CA%D4%C9%CD+%CA%D5%D1%CC&datespan=15%2F1%2F2011&startdate=&enddate=

    Τελευταία 5ετία:
    http://www.capital.gr/xa/comp_chart.asp?symbols=%C9%CA%D4%C9%CD+%CA%D5%D1%CC&datespan=15%2F1%2F2009&startdate=&enddate=

    Χώρια τα απείρως περισσότερα και μεγαλύτερα μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε περιμένουμε τον ΛΕΥΚΟ ΚΑΠΝΟ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Να βάλω και εγω ένα συγκριτικό διαγραμματάκι - για να δείξω ότι ο ΚΥΡΜ ουσιαστικά διορθώνει αμαρτίες του παρελθόντος και ακόμη δεν έχει ανέβει.

      http://www.capital.gr/xa/comp_chart.asp?symbols=%CA%D5%D1%CC+%C9%CA%D4%C9%CD&datespan=&startdate=15%2F1%2F2005&enddate=15%2F1%2F2014

      Διαγραφή
    3. Η διαφορα θα ειναι οτι Κυρμ θα αγοραζει μονο ο Κυριακιδης οσο τον θεωρει φθινο( γιατι να αγορασουν αλλοι-θεσμικοι- ας πουμε λογω θεμελιωδων υπαρχει το αντικινητρο οτι θα τους λειπουν μετα τα δαχτυλα απο τα χερια..) ενω στου Τακαρου θα αγοραζει αλλος

      Διαγραφή
    4. Κύριε ανώνυμε το έχω ξαναγράψει.
      Δεν ήθελε να μιλήσει με κανένα. Δεν γνωρίζω αν άλλαξε κάτι το τελευταίο εξάμηνο. Οπότε κυρ Ηλίας πίνει κυρ Ηλίας κερνάει.
      Απορώ όμως. Δεν θα θέλει να κάνει placement στο μέλλον??? Πως θα το κάνει???

      Διαγραφή
  51. Δυστυχώς δεν προλαβα να αγορασω ουτε ικτιν ουτε κυρμ.Και επειδή ο κ τακης λεει οτι δεν πρεπει να κηνυγαμε τις μετοχες απο πισω ,θα περιμενω μεσα στο 2014 οταν ο δεικτης χασει τα κερδη του,να δω αν οι μετοχες αυτες κανουν συμπαρασυρομενες καποιο μικρο γυρισμα.Ευτυχως ομως ειχα παρει τραπεζα ελλαδος,οταν παλαιοτερα ειχε ανεβασει ενα αρθρο ο κυριος τακης στα 12.60 και τσουκου τσουκου εφτασε τα 15.60
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τον έχασα τον Ικτίνο στην επαναγορά για φορολογικούς λόγους. Ειδικότερα υλοποίησα πώληση και επαναγορά χαρτοφυλακίου τις τελευταίες μέρες του έτους σε όσες μετοχές μου κατέγραφαν κέρδη από 70% και πάνω. Μου είπαν όμως ότι για να φαίνεται η νέα τιμή κτήσης στο σύστημα δεν πρέπει να ξανααγοράσω την ίδια μέρα, αλλά την επόμενη. Και εκεί άρχισε η άνοδος. Έτσι υπάρχουν τρεις μετοχές από αυτές που πούλησα τις οποίες δεν πρόλαβα να επαναγοράσω λόγω αιφνίδιας ανόδου: ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚ, ΙΚΤΙΝ. Ο ΙΚΤΙΝ πουλήθηκε στο 1,50 και δεν μπόρεσε να αγοραστεί στην ίδια τιμή (είχε αγοραστεί στα 0,70 και έτσι έπρεπε να διαγραφεί η μέχρι σήμερα δημιουργηθείσα υπεραξία). Την άλλη μέρα εκτοξεύτηκε. Αυτά μας κάνει ο Στουρνάρας με τις ιδέες του. Άντε τώρα να ξαναπάει στο 1,50 για να τον επαναγοράσω. Άμπαλος φιτσουλέος πλέον κι εγώ, αλλά όταν ακούω Εφορία κάτι παθαίνω.
      Σύλβιος.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Σύλβιε να σκέφτεστε αυτά που κερδίσατε (από την εφορία) κι όχι τα κέρδη που χάσατε.
      Ρόδα είναι και γυρίζει. Θα το κάνουν όλοι το διορθωματάκι τους.
      Θα περιμένω κι εγώ το σύνθημα από τους εξαιρετικούς φίλους του μπλογκ και τον κύριο Τάκη. Γιατί σ΄ αυτά τα θέματα, εγώ διεκδικώ το πρώτο βραβείο της άμπαλης.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    3. Πολύ σίγουροι είστε με τις φορολογίες υπεραξιών που θα ισχύσουν του χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!!
      Εγώ δεν θα ήμουν καθόλου σίγουρος και γιαυτό δεν έκανα μετακύλιση.
      Αν πάλι πιαστώ κορόιδο - ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
      Είναι γνωστό ότι ο Τάκαρος είναι large παίκτης και δεν έχει πρόβλημα να έχει κέρδη και να αποδίδει στους κακομοιραίους στους εφοριακούς το 15% για να μπαλώσει καμιά τρούπα το Δημόσιο και να ταΐσει κανένα δημόσιο υπάλληλο.

      Άλλωστε του χρόνου πάμε για εκλογές - τα φορολογικά θα τα ξαναδούμε.,

      Διαγραφή
    4. Είναι αλήθεια ότι το σύστημα φορολόγησης θα βρει μεγάλες δυσκολίες εφαρμογής στην πράξη του φόρου υπεραξίας. Αυτό θα ήταν ένας λόγος αναστολής ή αναβολής του. Όμως σε ομόλογο που πούλησα πέρυσι, μια χαρά μου παρακράτησε η τράπεζα το 20% στην υπεραξία, φόρος που μόλις ίσχυσε τότε για τα ομόλογα (και μάλιστα τα παρακράτησε αναδρομικά από το λογαριασμό μου μερικούς μήνες μετά, γιατί κατά το χρόνο της πώλησης δεν γνώριζε το νόμο). Ωραιότατα βρήκε και την τιμή κτήσης, αφού η αγορά είχε γίνει έστω και πριν χρόνια, αλλά στην ίδια τράπεζα και υπολόγισε μόνη της το κέρδος.
      Σύλβιος.

      Διαγραφή
  52. κυριε συλβιε πολυ καλα κανατε και τα τσεπωσατε και γλυτωσατε και την εφορια 100% κερδος λιγο είναι.
    Απλως να ειστε σε εγρηγορση καποια στιγμη για να κανετε την επαναγορα σας
    ε οχι και αμπαλος κυριε συλβιε,επειδη πουλησατε ικτινο
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οσοι φίλοι έχουν επιβιβασθεί στο θωρηκτό , να έχουν τον νού τους γιατί υπάρχει ένα σλόγκαν το περίφημο {Γιατί δεν είπαν και για μένα? }
    http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html#blogpost-1173755

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Θωρηκτο Αβακας!!!
    http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1173755/oi-metagrafes-peiraios-ethnikhs-kai-h-diapsefsh-jp.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Chabo εσείς γνωρίζετε κάτι που δεν γνωρίζω εγώ?

      Η απλά παραθέτετε άρθρα για κατι το οποίο σχεδόν 5 χρόνια τώρα ανακυκλώνεται που και που απο δημοσιογράφους?

      Οποιος έχει και φοβάται μια τέτοια εξέλιξη πολύ απλά πουλάει.

      Διαγραφή
    2. κ. Δαρείε, επειδή έχει αναφερθεί εδώ μέσα ως θωρηκτό ,όπως και κάποιες άλλες με προβληματικό τζίρο καλά είναι να βλέπουμε και τις αρνητικές ειδήσεις! Εσείς κ. Δαρείε τι περιμένατε να με πληροφορήσει ο διευθύνων σύμβουλος τι θα πράξει? Γιατί δεν βγήκε και για τον Ελλάκτωρα παρόμοια φήμη?

      Διαγραφή
    3. Monsieur Chabo έχω αναφερθεί στην περίπτωση αρκετές φορές και αυτό το γνωρίζουν όσοι παρακολουθούν τον Monsieur Takis απο το marketzone.

      Μήπως μπορείτε να μας πείτε το 2014 και πέρα πόσα θα εισπράτει ΜΟΝΟ από μερίσματα από τα διόδια??Και πόσα χρήματα θα φανούν στον ισολογισμό ότι έχουν πιστωθεί μετά και την επανέναρξη των έργων και το deal του Δεκεμβρίου???

      Μελετήστε monsieur Chabo και αφήστε τους δημοσιογράφους να λένε τα δικά τους.

      Διαγραφή
  55. Μπροστά στο παλιό ρολόι στη κεντρική αγορά καθόντανε ο γραφικός Ορέστης και πωλούσε αυγά ,Πάνω το ρολόι έγγραφε 12,00 και το καμπανάκι έκανε δωδεκα νταν,νταν,νταν...... είχε τα τελευταία ζευγάρια αυγών και περίμενε να ξεπουλήσει για να πάει στην παρακείμενη ταβέρνα να τα πιεί όλα οσα έπιασε. Να'σου περνα ο Λαλάκης, ο κουνιστός, επώνυμος της πόλης του υψηλού κύκλου, αλλά με το γνωστό ελάττωμα .
    - Καλημέρα Ορέστ τα πούλσες τ'αυγά?
    σχολίασε για να παρει το ερώτημα από τον Ορέστη τον μπεκρή!
    - Να σε ρωτήσω κ. Λάκη, άκουσα μια φήμη ότι εισαι πούστς, είν'αλήθεια?
    -Σώπα ωρέ Ορέστ μην ακους τις φήμες..
    -ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ κυρ Λαλάκη????
    Το περιστατικό είναι γεγονός και η φράσει εχει γράψει και χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Chabo θα σας πρότεινα να ρίξετε μια ματια στην μαρκέτα σήμερα.

      Και που άνοιξε το θωρηκτό και με τι όγκους.

      Καλά τα ανέκδοτο αλλα η πραγματικότητα ακόμα καλύτερη.

      Διαγραφή
    2. Δεν αμφισβητώ τον Άβακα ως καλό χαρτί , Έπεται όμως του Ελλάκτωρα και της Τέρνας για να διεκδικεί τον τίτλο του θωρηκτού!

      Διαγραφή
    3. Ο καθένας με τις επιλογές του λοιπόν.

      Εσείς έχετε Ελλάκτωρ η Τέρνα και αν ναι σε ποιά τιμή?

      Διαγραφή
  56. Εχω θέσεις σε οτε, μοη, ελπε, ισως κατασκευαστική στο μέλλον, παρακολουθώ τον ελλάκτωρ σε τυχόν γύρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επομένως την προηγούμενη συζητηση με τις αναφορες σας στα δύο χαρτιά την θεωρώ εντελώς φιλολογική καθώς τα βλέπετε πλέον σε τιμές ανω το 3 και 4€.

      Οταν ΑΒΑΚΑΣ Ελλακτωρ και Τέρνα έπαιζαν σε τιμές κατω του 1€ (οι δύο πρώτοι) και 1.8 η δεύτερη μάλλον ελάχιστοι αγόραζαν.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂