Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Περιοδικό ΣΕΔ και Αστέρας με Τάκαρο

Για το Σ/Κ διαβάζουμε το περιοδικό του ΣΕΔ 

http://www.sed.gr/cms/upload/magazine/5/index.html

και τον Τάκαρο στη σελίδα 64 σε μια ανάλυση του για τον Αστέρα που οι αναγνώστες μου ήδη την γνωρίζουν.
Άσχετο, αλλά αλήθεια που είναι οι ΜΜΕδες που γράφαν στον κοσμάκη ότι θα γίνει Δημόσια Πρόταση στον Αστέρα και έτρεχαν να πάρουν οι μαριδέοι στα ύψη το χαρτί μην τυχόν και χάσουν το κελεπούρι???
Στα 3,6 σήμερα το σαπάκι. 
Όσοι με διάβαζαν στο τι έλεγα για ΑΣΤΗΡ σώσανε μερικές σωβράκες.


ΑΣΤΗΡ
Στην Ελλάδα του σήμερα, της αμάθειας και του Ιντερνετικού φιλοσοφισμού, είναι σύνηθες φαινόμενο όλοι να έχουν άποψη, ακόμη και όταν δεν γνωρίζουν το παραμικρό. 
Την τελευταία δεκαετία είναι της μόδας μια σειρά αποκρατικοποιήσεων να βαφτίζεται από μια μεγάλη μερίδα πολιτών ως ξεπουλήματα αντί πινακίου φακής.

Γράφουν λοιπόν κάποια Μ.Μ.Ε και επαναλαμβάνει μεγάλη μάζα πολιτών πως τάχα μου ο Αστέρας Βουλιαγμένης ξεπουλήθηκε.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο ....
Το πάρτι συνεχίζεται με τα κοράκια να απλώνουν τα νύχια τους πάνω από τη χώρα μας παίρνοντας τζάμπα όλα τα φιλέτα της Ελληνικής γης.

Μετά τον Ο.Π.Α.Π. ήρθε η σειρά του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης να δοθεί σε κάποιον ¨φίλο" επενδυτή.


Το επιχείρημα .....
Όπως βλέπετε και στην φώτο όλο αυτό το τεράστιο κομμάτι γης δίνεται ουσιαστικά τζάμπα για 400 εκατ. ευρώ ενώ η πραγματική αξία, βάση μελετών διεθνούς εταιρίας εκτιμήσεων ανέρχεται σε 5 δισ ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όποιος βάλει υπογραφή γιαυτό το έγκλημα θα είναι υπόλογος στον Ελληνικό λαό.



Η πραγματικότητα ....
Στην πραγματικότητα στο παρελθόν, ξένα επενδυτικά κεφάλαια, είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να επενδύσουν έως και 5 δισ. ευρώ. Άλλο όμως είναι κάποιος να έχει την πρόθεση να επενδύσει 5 δις και άλλο είναι να γράφουμε ότι υπάρχει εκτιμητής διεθνούς κύρους που αξιολογεί ότι η περιουσία του Αστέρα κοστολογείται 5 δις.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να ξέρουμε τι λέμε σε αυτήν την χώρα.

Όποιος κοστολογεί τον Αστήρ στα 2 και 5 δις, αντί να μιλάει για ξεπουλήματα δίχως επιχειρήματα, να δώσει στη δημοσιότητα τα νούμερα που το στηρίζει και να πάψουν να γράφονται αοριστολογίες.

Ας αφήσουμε όμως τα μυθεύματα των φαντασιόπληκτων και ας δούμε τα επιτεύγματα του Αστέρα. Της εταιρίας Αστέρας, με τις 2 εν λειτουργία ξενοδοχειακές μονάδες της. Η τρίτη ξενοδοχειακή μονάδα είναι κλειστή απο το 2006,  λόγω ανακαίνισης είχαν πει, αλλά ακόμα ανακαινίζεται.

ΑΣΤΕΡΑΣ και ίδια κεφάλαια

Ορίστε, ο ΑΣΤΗΡ ''ξεπουλήθηκε''  3 φορές τα ίδια του.
Τα ίδια που διαρκώς μειώνονται και θα μειώνονται στον αιώνα των αιώνων - εξαιτίας παραγωγής ΖΗΜΙΩΝ.



 Λειτουργικές χρηματοροές ΑΣΤΕΡΑ


Συνολικές εκροές, τελευταίων 9 ετών, απο λειτουργικές δραστηριότητες 47,5 εκατ. ευρώ και θα ανέβουν πάνω απο 50 εκατ. με το κλείσιμο του 2013.
Δηλαδή το φιλέτο της Μεσογείου κατά τους ημιμαθείς, η μαύρη τρύπα της Μεσογείου για να λειτουργήσει θέλει σε ετήσια χρήση κατά μέσο όρο να του βάζεις 5,5 εκατ. ευρώ.
Μόνο για να τεθεί σε λειτουργία - δεν λέμε τίποτα για επενδύσεις και για ανακαινίσεις.


ΕΒΙΤDA της μαύρης τρύπας της Μεσογείου

Θεέ και Κύριε!!!!!
Δηλαδή ο ΑΣΤΗΡ ''ξεπουλήθηκε'' 450 φορές τα EBITDA του!!!!


Η κερδοφορία του Αστέρα - καλά εδώ γελάμε!!!


Και φυσικά όταν έχεις ζημιές και οι λειτουργικές ταμειακές ροές σου είναι μια ζωή αρνητικές το μόνο που μένει να κάνεις είναι να αναζητείς δανεικό χρήμα.


Η ουσία είναι αυτή. 
Η εταιρία ΑΣΤΗΡ με τις 2 ξενοδοχειακές μονάδες της δεν αξίζει φράγκο. 
Στον αιώνα των αιώνων ο ΑΣΤΗΡ θα είναι ζημιογόνος.
Ουδείς θα έδινε 400 εκατ. ευρώ να πάρει το 90% του ΑΣΤΕΡΑ. Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι ανόητοι με τόσο πολλά λεφτά. Εντάξει υπάρχουν μερικοί Άραβες, που ξοδεύουν κάτι παραπάνω, αλλά τόσο ανόητοι για να πάρουν τον Αστέρα δεν υπάρχουν.

Στην πραγματικότητα όποιος θα είχε ζεστό χρήμα δεν πρόκειται ποτέ να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΑΣΤΕΡΑ.

Όποιος είχε ζεστό χρήμα αυτό που θα εξέταζε σοβαρά θα ήταν να προσφέρει ένα τίμημα για τον ΑΣΤΕΡΑ με τον όρο να μπορεί να γκρεμίσει τις ξενοδοχειακές μονάδες και να κάνει real estate στην περιοχή.

Για να δούμε όμως τι αγοράζει κάποιος δίνοντας 400 εκατ. για το 90% του ΑΣΤΕΡΑ και αναλαμβάνοντας τον δανεισμό των 40 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα της Βουλιαγμένης περιλαμβάνει:
  • Την ιδιόκτητη ξενοδοχειακή μονάδα ARION RESORT & SPA (πρώην Αριάδνη) συνολικής δυναμικότητας 123 δωματίων, η οποία περιλαμβάνει και το συγκρότημα των καμπανών συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων
  • Την ιδιόκτητη ξενοδοχειακή μονάδα THE WESTIN ATHENS (πρώην Ναυσικά) συνολικής δυναμικότητας 162 δωματίων .... οι οποίες δύο ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ανεγερθεί επί ιδιόκτητης έκτασης 192,6 στρεμμάτων.
  • Τη μισθωμένη από την Εθνική Τράπεζα (μητρική) ξενοδοχειακή μονάδα W. Athens (πρώην Αφροδίτη) συνολικής δυναμικότητας 165 δωματίων, η οποία έχει ανεγερθεί επί μισθωμένου από τη Μητρική. οικοπέδου, συνολικής έκτασης 119,8 στρεμμάτων η και η οποία παραμένει, από το 2006, κλειστή λόγω ανακαίνισης. 
Εδώ κατόπιν Α.Μ.Κ. το Ελληνικό Δημόσιο θα εισφέρει αυτή την έκταση στην εταιρία ΑΣΤΗΡ.
  • Την παραλία ASTIR BEACH, όπου η Εταιρεία έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του αιγιαλού μήκους ακτογραμμής 1.600 μέτρων έμπροσθεν των ξενοδοχειακών μονάδων (συμπεριλαμβανομένης της παραλίας ASTIR BEACHE).
  • Εστιατόρια πολυτελείας
  • Συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων πλήρως εξοπλισμένους
  • Βοηθητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα αθλοπαιδιών
  • Χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ελικοδρόμιο

Συνοπτικά η συνολική δυναμικότητα των εν λόγω ξενοδοχείων, που βρίσκονται στην περιοχή «Λαιμός» του Δήμου Βουλιαγμένης, ανέρχεται σε 508 δωμάτια, από τα οποία 165 ανήκουν στο ξενοδοχείο Αφροδίτη, που παραμένει κλειστό λόγω ανακαίνισης, απο το 2006!!!!!!

Στην κυριότητα της Εταιρείας ανήκουν τα εξής ακίνητα:
1) Οικόπεδο στο Μικρό Καβούρι Βουλιαγμένης, εκτάσεως 192.622 τ.μ. στο οποίο έχουν ανεγερθεί οι ξενοδοχειακές μονάδες ARION RESORT & SPA και THE WESTIN ATHENS,
2) Τα δύο ξενοδοχεία ARION RESORT & SPA και THE WESTIN ATHENS , πλέον βοηθητικών χώρων, συνολικού εμβαδού 35.199 τ.μ.
Μετά την ΑΜΚ 
3) Οικόπεδο εκτάσεως 119 τ.μ. στο οποίο έχει ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα Αφροδίτη. (θα εκχωρηθεί απο το Ελληνικό δημόσιο)


Τι πρόσφερε το fund για όλα αυτά???
400 εκατ. για το 90% του Αστέρα, δηλαδή κοστολόγησε τον Αστέρα 444 εκατ. ευρώ αναλαμβάνοντας και την υποχρέωση των 40 εκατ. ευρώ του δανεισμού του.
Άρα ο Αστέρας με όλα τα περιουσιακά του στοιχεία αποτιμήθηκε απο το fund και τελικά πουλήθηκε απο το Ελληνικό Δημόσιο για 480 εκατ. ευρώ.

Σαν εταιρία, όπως εξηγήσαμε παραπάνω, το ποσόν είναι τρελό.
Μα θα πουν κάποιοι πως πρόκειται για το φιλέτο της Μεσογείου στην πιο καλή περιοχή της Ευρώπης.
Μάλιστα!!!!!!!!!! Άντε να δούμε ...... 

Στον Λαιμό Βουλιαγμένης που διαθέτει ανώτατη αντικειμενική αξία 8.800 ευρώ/τ.μ., οι παλαιότερης κατασκευής κατοικίες «αλλάζουν χέρια» σε τιμή από 3.000 έως 5.000 ευρώ/τ.μ.

Τα 312 στρέμματα που ανήκουν στον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι 312.000 τετραγωνικά μέτρα.

Συντελεστής δόμησης 20% .

Άρα πουλήθηκαν.....
312.000 τετραγωνικά μέτρα , στα οποία δύναται να χτισθούν 312.000 Χ 0,2 = 62.400 τ.μ.

Με 480 εκατ. ευρώ που πουλήθηκε το 100% του ΑΣΤΗΡ αυτά τα 62.400 τ.μ. κοστολογήθηκαν ως 7.700 ευρώ το τετραγωνικό.
Αν υπήρχαν αυτά τα 62.400 τ.μ. και ήταν χτισμένα, με πολυτελές βίλες, τότε ναι - θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ο ΑΣΤΗΡ πουλήθηκε φθηνά. Τώρα όμως δεν υπάρχουν αυτές οι πολυτελείς βίλες και στη θέση τους υπάρχουν οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που δεν μπορούν να παράξουν κέρδη και χρειάζονται ανακαίνιση και ένα σκασμό λεφτά.

Αν θέλουμε να χτισθούν οι πολυτελείς βίλες θα πρέπει να δαπανηθούν τουλάχιστον άλλα 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος, να γκρεμιστούν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής και κατόπιν οι πολυτελείς βίλες να πωληθούν ή να ενοικιασθούν.

Στην πραγματικότητα το Αραβικό fund θα πρέπει, συνολικά, να δαπανήσει περισσότερα απο 800 εκατ. ευρώ προκειμένου να έχει πιθανότητες η επένδυση του στον Αστέρα της Βουλιαγμένης να έχει κερδοφόρο αποτέλεσμα. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ!!!!
800 εκατ ευρώ λοιπόν για 62.400 τ.μ. αναλογούν σε 12.820 ευρώ το τετραγωνικό.

Όποιος νομίζει ότι ξεπουλιέται ο Αστέρας, να πάρει τα πανό του και να πάει όξω απο τη Βουλή και να διαμαρτυρηθεί. Οι διαμαρτυρίες είναι τσάμπα.
Λεφτά μόνο μην βάζετε ΣΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΉΜΑΤΑ γιατί θα σας πάρουν και το τελευταίο σεντς του ευρώ και κατόπιν θα ζητάτε δραχμές επειδή, τάχα μου, για τα δεινά της Ελλάδος έφταιγε το ευρώ.

ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ - απο λόγια πείτε όσα θέλετε. τσάμπα είναι.

194 σχόλια:

  1. Και τις ίδιες ανοησίες γράφουν μερικοί για την ΕΒΖ. Ποιάν?? Την ΕΒΖ. Τον αρχισάπακα.
    Μου φαίνεται θα κάνω και εδώ μια ανάλυση - που θα έρθουν να μου πουν για την ΕΒΖ. Σε ποιόν???
    Στον Τάκαρο, που τους έριξε τα κομμάτια του στην κεφάλα τους, στα ψηλά - τα έχω γράψει αυτά στα φανερά στο διαδίκτυο - όταν όλοι βλέπαν πώληση του ζόμπι εδώ και τώρα και έδιναν τιμές 3 και 4 ευρώ.
    Στα 0,88 η ΕΒΖ και μην με ρωτάτε.

    Δεν ξανασχολούμαι με το ζόμπι. Μόνο αν μπει μέσα ένα ιδιώτης γνώστης του αντικειμένου και νοικοκυρέψει το μαγαζί που όλα τα κάνει λάθος.
    Ιδιώτης με 40% τουλάχιστον - δικό του το management, έξω οι συνδικάλες του κερατά, πάγωμα οι συνεννοήσεις με τους αγρότες για την τιμή που θα πάρει τα τεύτλα η ΕΒΖ και μετά θαααααααααααααα δει ο Τάκαρος αν πρέπει να φορτώσει ΕΒΖ. Τότε όμως θα πουλάνε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μια αποκρατικοποιήση που πρέπει να προχωρήσει...ακόμα και για ένα ευρώ. Φτάνει ο αγοραστής να επενδύσει και να την αναπτύξει. Κι όλα του τα κέρδη (εάν θέλει) ας τα πάρει έξω. Η χώρα θα κερδίζει από το φόρο που θα πληρώνουν οι 200-300-500 νέοι εργαζόμενοι που τώρα παιρνουν επίδομα ανεργίας. Συν το όφελος από τις λαθροχειρίες των συνδικαλιστών και λοιπών κομματικών ημετέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εμπιστεύομαι κανένα ιδιώτη να είναι μόνος του. Ούτε το κράτος με 100%
      40% ο ιδιώτης με το management δικό του, 40% το Ελληνικό δημόσιο και 20% στο χρηματιστήριο.
      Η χώρα να κερδίζει απο τους φόρους, αλλά να παίρνει και μερίσματα απο εταιρίες που τρέχουν με 1000 και λειτουργούν σωστά.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Τακη συγχαρητηρια για ολα και για το εξαιρετικο αρθρο σας.

      Θα ηθελα να σας ρωτησω για τα ΣΩΛΚ..παραμενουν σε μια κατασταση στασιμοτητας στο ταμπλο..τι βλεπετε για τη συνεχεια? Ειναι η εταιρεια του ομιλου που εχει το χαμηλοτερο δανεισμο και υψηλες προσδοκιες για μελλοντικα εργα.

      Διαγραφή
  3. Τα ΠΕΙΡΤΠ έφυγαν στο 0.76. Ζημια μαζί με προμήθειες 0.06 λεπτά.

    Δεν ξανακουμπώ ζομπόχαρτα.
    Δεν ξανακουμπώ ζομπόχαρτα.
    Δεν ξανακουμπώ ζομπόχαρτα.
    Δεν ξανακουμπώ ζομπόχαρτα.
    Δεν ξανακουμπώ ζομπόχαρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα

      μου θυμήσατε κύριε Δαρείε τους τρεις κανόνες μελέτης πριν την επένδυση του Buffet (σε ελεύθερη απόδοση)

      1ος- Να μην χάσω

      2ος- Να μην ξεχάσω τον πρώτο κανόνα

      3ος-Να έχει η επένδυση ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους.

      Διαγραφή
    2. Εννοείται πως συμφωνώ απολύτως με την στρατηγική σας "κόψε τις ζημιές κι άφησε τα κέρδη να τρέχουν".

      Περιττεύει η γνώμη μου σε ένα περπατημένο της αγοράς, απλά ήθελα επισημάνω την εξαιρετική κατά την άποψη μου επενδυτική συμπεριφορά. Λάθη κάνουμε όλοι. Οι εγωιστές δεν τα παραδέχονται, συνεχίζουν (ή ακόμα χειρότερα κάνουν μουαγέν) και βυθίζονται

      Διαγραφή
    3. Monsieur hippy μουαγιέν σε ζομπόχαρτα ΠΟΤΕ. Παίρνω ζημια και γειά σας.

      Επισης πάντα τηρώ τον χρονικό ορίζοντα σε τέτοιου ειδους περιπτώσεις (εκτος και αν μυριστώ ότι η χασούρα θα είναι μεγαλύτερη οπότε την κανω πιο γρήγορα).

      Τράπεζα ξανα μετά τις δεύτερες ΑΜΚ που λέει και ο Monsieur Takis και αυτό υπο αυστηρές προυποθέσεις.

      Διαγραφή
    4. Γιατι κυριε Δαρειε δεν κανατε λιγο υπομονη? Μπορουν να δουν και ψηλοτερα..κριμα να γραψετε ακομη και ελαχιστη ζημια.

      Διαγραφή
    5. Monsieur Gerry έτσι λειτουργώ εγώ. Παρασκεύη σήμερα (όπως είχα γράψει θα τα κρατούσα 1 εβδομάδα) και δεν έχω σκοπώ να δω τι θα κάνει στο κλείσιμο ο Σάλλιας.

      Διαγραφή
  4. κυριε Τακη για την ευδαπ διαβασαμε το ενδιαφερον σχολιο σας---- για την ευαθ ποια η αποψη σας οσον αφορα τα θεμελιωδη της, κερδη κλπ.Την ειχα αποχωρησθει προ ετους στα 5.80,και τωρα την βλεπω 1 ευρώ πιο κάτω
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 4 ευρώ ΕΥΑΠΣ αγοράζεις μια εταιρία μονοπωλιακού χαρακτήρα, με Π/Ε μονοψήφιο και σε τιμή όσο είναι τα ίδια της και που δεν πρόκειται να αποκρατικοποιηθεί σε αυτά τα νούμερα. Θα έχεις να λαμβάνεις και μέρισμα.

      Συνεπώς είμαι θετικός, πλην όμως έχω προβλέψει ότι τα νερά θα αποκρατικοποιηθούν (ΚΑΙ ΑΝ) απο τις τελευταίες. Άρα η μετοχή, δίχως growth μπορεί να παίζει για αιώνες μεταξύ των 4 και 6 ευρώ.

      Στα 4 ευρώ όμως είναι φτηνή.

      Διαγραφή
  5. Μαραντονεος δεν ειμαι αλλα ειμαι Νικολο Αναστο και βαζω γκολ καμια φορα και με το μουστακι.. Τι να κανω αν οι οψιμοι παικταραδες στα χαρτια ( μπορει να ξερεις και κανεναν ναι ναι) ειναι για κλωτσοπατιναδα. Δηλαδης εχουν μαργαριταρια στα χερια τους και μου σημαδευουν ενα πετιναρι στην κερκιδα. Μυρωδιαδες, ξυπνιτζηδες μια ζωη στη φαπα. Καθονται οι αμπαλοι σαν τις μπεκατσες να τους σωταρουν. τελος αποψη εχω γιατι στο μπακλαβωτο,, στον πινακα ντε, συμμετεχω καθημερινα, δεν παιζω πρεφα στο καφενειο και σχολιαζω. chic& cheap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νικολό Αναστόπουλε σίγουρα σας διάβασαν οι κονιορδοί, όπως λέτε και εσείς και θα σας λάβουν υπόψη.

      Άσχετο αλλά δεν πιστεύω να είστε το πετινάρι στην κερκίδα??
      Αλλά τι λέω, εσείς όλα τα γνωρίζετε.
      Αλήθεια, αφού γνωρίζετε τους κονιόρδους γιατί δεν τους τα λέτε ο ίδιος, φάτσα με φάτσα και προτιμάτε να κάθεστε εδώ πέρα και μου κάνετε ασκήσεις επί χάρτου??

      Διαγραφή
  6. Deutsche Telekom Said in Talks to Buy Greece's OTE Stake

    http://www.bloomberg.com/news/2014-01-31/deutsche-telekom-said-in-talks-to-buy-greece-s-ote-stake.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Τακη αν μπορεσετε σχολιαστε για ΣΩΛΚ με βαση οσα εγραψα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω εγώ τι θα πάθεις θα βλέπεις ΔΕΗ ΟΤΕ να κάνουν Ράλι και εσύ θα κλαις τα χρήματα σου στα Σωλκ και γενικά στα χαρτιά του ομίλου

      Διαγραφή
    2. Προτιμω να απαντησει ο κυριος Τακης. Εσυ ποιος εισαι ανωνυμε? Ειδες φως και μπηκες? Και που ξερεις αν εγω δεν εχω ηδη ΔΕΗ - ΟΤΕ? Αλλα για τα ΣΩΛΚ ο λογος.

      Διαγραφή
    3. Όπως βλέπετε κύριε Gerry το παν δεν είναι ποια μετοχή αξίζει ή δεν αξίζει αλλά ποια μετοχή τρέχει. Αυτά κοιτάνε οι γκουρούδες αμπαλοφιτσουλέοι και μετά όταν χάνουν τους φταίει το λόμπι, το σύστημα, η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς και η κακιά τροίκα με τη Μέρκελ.
      Κλασσική Ελληναράδικη φιλοσοφία. Στα κέρδη είμαστε μάγκες και Μαραντονέοι, στις ζημιές μας φταίει το άδικο σύστημα.

      Άρα τι πρέπει να κάνουμε εμείς??
      Να αγοράζουμε ότι αξίζει στις τιμές που πρέπει, να έχουμε μεγάλα περιθώρια ανοδικά στα χαρτιά που επιλέγουμε και να περιμένουμε πότε θα έρθουν οι Μαραντονέοι να μας αγοράσουν τα χαρτιά 5 με 6 φορές τουλάχιστον ψηλότερα.

      Στο θέμα μας : Σωληνουργία Κορίνθου.
      Γενικώς, μου την έχει δώσει ο Στασινόπουλος που τάχα μου του φταίει η Ελλάδα (όχι ότι δεν του φταίει. Του φταίει, αλλά αυτός τα έχει κάνει καλύτερα??) και παίρνει τη Βιοχάλκο στο εξωτερικό. Άρα ήδη είμαι στραβωμένος.
      Οι εταιρίες του Στασινό που αξίζουν είναι ΕΛΒΑΛ, ΣΩΛΚ και ΕΛΚΑ. Οι άλλες είναι για τα μπάζα. Τις έχει κάνει ο Στασινό ΖΟΜΠΙ.

      Οι δουλειές των ΣΩΛΚ δεν πάνε καθόλου καλά, μα καθόλου καλά. Φέτος οι πωλήσεις θα είναι κάτω απο τα 200 εκατ.. Ίσως κάνει και τις χαμηλότερες πωλήσεις των τελευταίων 10 ετών, δηλαδή κάτω και απο τα 155 εκατ.
      Χάλια μαύρα.
      Απορώ πως η μετοχή κρατιέται σε απόσταση βολής απο τα 2 ευρώ. Πιθανόν να βοηθιέται από την καλή πορεία του ΓΔ, αλλά και από το story του αγωγού TAP.

      Θα ήθελα να δω την μετοχή κάτω απο τα 1,2 για να γίνομαι θετικός και κάτω του 1 για να σκεφτώ ότι πρέπει να βγάλω πωλήσεις.
      Αυτά για σήμερα. Μεθαύριο θα δούμε.

      Διαγραφή
  8. Συγχαρητήρια και από εμένα για το κόντρα άρθρο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε πάλι σε 6 μήνες να δώσουμε ραντεβού για μια αντιθετική, πάλι, ανάλυση.
      Έχω στο μυαλό μου μπόλικες περιπτώσεις που η αγορά τις διαβάζει λάθος και βλέπει αξία εκεί που δεν υπάρχει τίποτα, παρά ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ

      Διαγραφή
    2. Βέβαια και θέλω
      θα σε ειδοποιήσω τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα

      υγ

      Στην σημερινή πίτα στο Ηλέκτρα, παρουσιάσαμε και το περιοδικό,σχόλιο παριστάμενου όταν μετά κόβαμε την πίτα:

      -να μου τον φέρεις εδω τον ειδικό συνεργάτη να μου τα πει για τον 'ΑΣΤΗΡ',
      το συγκρότημα αξίζει δέκα φορές πάνω

      (του πρότεινα βέβαια να στείλει την άποψή του,όσο γίνεται πιο τεκμηριωμένη κλπ κλπ)

      Διαγραφή
    3. Γιατι θα έπρεπε να ήμουν στο Ηλέκτρα για να του τα πω?? Δεν του αρκούσαν που τα διάβασε??
      Ας βγάλει και ο παριστάμενος μια δική του ανάλυση για τον Αστέρα και ας μας τον αποτιμήσει στα δεκαπλάσια, που λέει (δηλαδή στα 4 δις ευρώ αν κατάλαβα καλά??) Μόνο η ανάλυση να είναι γραπτή και όχι προφορικές φιλοσοφίες. Τα γραπτά μένουν -- τα προφορικά ξεχνιούνται και δεν μπορείς να τα επικαλεστείς.

      Στο θέμα μας. Το μόνο που μετράει είναι οι χρηματοροές, τα κέρδη και τα φράγκα να πέφτουν νταγκα ντάγκα στις εταιρίες. Αν δεν πέφτουν φράγκα στις εταιρίες τότε η αξία τους μειώνεται μέχρι τη στιγμή που θα αξίζουν ΜΗΔΕΝ.

      Λένε λοιπόν κάποιοι, ότι ο ΑΣΤΗΡ αξίζει τα δεκαπλάσια. Και εγώ λέω ότι μου έχουν χαριστεί απο τη ΝΑSA μερικά στρέμματα στον Άρη τα οποία θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω όπως γουστάρω, μόλις αποικιστεί ο πλανήτης από γήινους.
      Θέλετε να σας βγάλω την αξία του στρεμμάτων στον Άρη??? Αν είναι δεκαπλάσια η αξία του Αστέρα (4 δις δηλαδή) τότε μερικά στρεμματάκια στον Άρη θα είναι εκατονταπλάσια και βάλε. Βάζοντας πολλά ΑΝ και αρκετά ΘΑ θα βγάλω αξία πάνω απο 40 δις ευρώ.

      Το θέμα όμως είναι να πέφτουν τα φράγκα ντάγκα ντάγκα. Διότι αν δεν πέφτουν τα φράγκα να βράσω εγώ τα 40 δις που ΘΑ πάρω όταν η Γη καταστραφεί και μερικά στρεμματάκια στον Άρη θα είναι περιζήτητα.
      Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΑΣΤΗΡ όπως λειτουργεί είναι ΜΙΑ ΧΟΑΝΗ. Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ της Μεσογείου και όποιος μου λέει ότι αξίζει τα δεκαπλάσια τα ακούω βερεσέ.

      Όταν ο Μπάφετ εξαγόρασε τη Berkshire Hathaway υπήρχαν μέτοχοι που διαμαρτυρόντουσαν ότι έδωσαν φτηνά τις μετοχές τους. Είχαν άδικο. Οι αργαλειοί δεν άξιζαν φράγκο. Όταν βγήκαν στο σφυρί η αξία τους ήταν κατά πολύ χαμηλότερη απο ότι αναγραφόταν στους ισολογισμούς.
      Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι οι μέτοχοι είχαν δίκιο. Η Berkshire Hathaway δεν άξιζε μόνο 10 φορές παραπάνω, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια παραπάνω απο τότε που μπήκε ο Μπάφετ.
      Μόνο που άλλαξε δραστηριότητα και η εταιρία παρήγαγε κέρδη και έμπαινε χρήμα στα ταμεία.

      Μην έρθει λοιπόν κανείς να μου αποτιμήσει τον ΑΣΤΗΡ σε δεκαπλάσια τιμή κάνοντας παραδοχές με ΑΝ και ΘΑ.

      Διαγραφή
    4. Ο Μπάφετ λοιπόν εκ του αποτελέσματος γνώριζε ΑΡΙΣΤΑ τι αγόραζε καθώς ήταν απο τους λίγους που ήξεραν τι θα δημιουργούσε μέσω της εταιρίας ( στο μέλλον). Επομένως σε τέτοιου είδους αγορές τοποθετεί κάποιος χρήμα ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και όχι στο παρόν. Οι μέτοχοι λοιπόν είχαν ΑΔΙΚΟ στην αρχή καθώς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Δίκιο είχαν όσοι παρέμειναν μέτοχοι πιστοί στο όραμα του Μπάφετ.

      Διαγραφή
    5. Αν μας στείλει την ανάλυσή του,δεν το πιστεύω,θα την ποστάρω άμεσα !

      υγ

      σε μορφή pdf για αρχείο :

      http://www.nepof.eu/sed5.pdf

      Διαγραφή
  9. Συγχαρητήρια κ.Μορφονιέ...
    βέβαια εμείς είχαμε την πολυτέλεια να σας διαβάσουμε αρκετά πιο πριν..σας ευχαριστούμε!!
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτές τις μέρες μελετούσα τα νερά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας..
    απο τις δυο προτιμώ την όμορφη Θεσσαλονίκη..
    όμως λειτούργησα σαν διχασμένη προσωπικότητα και αγόρασα Αθήνα στα 7,30..
    κ.Τάκη θεωρείτε ότι αξίζει κάποιος να τοποθετήσει ένα ποσό σε αυτά τα επίπεδα..
    και αν ναι...ποια προτιμάτε περισσότερο..;;
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι προτιμώ τη Θεσσαλονικιά. Όμως στην Αθήνα παίζει ότι θα δοθεί μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου απο τνη ΕΥΔΑΠ γιαυτό την βλέπετε πιο ζεστή στο ταμπλό.
      Η άποψη μου είναι ότι θα αργήσουν να αποκρατικοποιηθούν ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ και δεν προβλέπω συγκινήσεις για 52 τουλάχιστον εβδομάδες.
      Τώρα αν δώσουν καμιά γερή επιστροφή κεφαλαίου, τότε ίσως κάνουν κάποιο ραλάκι. Αλλά δεν βλέπω στα χαρτιά να υπάρχει τάση.

      Διαγραφή
  11. Κ. Τάκη το κοστος κατασκευης ειναι έως 900-1000 Ευρω το τετραγωνικο μετρο για ιδιωτη και 15-20% κάτω για εργολάβο.Το κοστος κατεδαφισης των υπαρχοντων κτιρίων δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω αλλα ελπιζω να υπαρχει αλλος αναγνωστης που θα μας βοηθησει σε αυτο.Οποτε τα 62.400 τμ χρειαζονται για να κτιστουν 62.400.000 απο τον πλεον ανιδεο ιδιωτη.Βεβαια θα πρεπει να λάβει κανεις υποψη του οτι θα απαιτηθει αν δεν υπάρχει ειδη σχεδιο πολης το οποιο ειναι εξτρα κοστος μελετης ,εκτιμω ομως οτι για να δινεται ως δεδομενο οτι χτιζεται η εκταση με 20% συντελεστη δομησης μάλλον υπάρχει.Το επομενο κοστος που θα αντιμετωπισει ο κατασκευαστης ειναι η ιδιωτικη κατασκευη δρομων που θα ενωνουν τα σπιτια και τα δικτυο.Το κοστος δεν ειναι φυσικά αυτο που φιρτωνουν οι εθνικοι εργολάβοι στο Ελληνικο δημοσιο και ενας καλος μπουσουλας ειναι αυτα που πληρωνουν οι ιδιωτικοι οικοδομικοι συνετερισμοι.Θα αποφυγω να δωσω μια τιμη κοστους κατασκευης των ιδιωτικων δρομων καθως παιζει ρολο το μηκος τους ,ο αριθμος των κατοικιων και το εμβαδον της εκτασης.Εκτιμω οτι ολο και καποιος πολιτικος μηχανικος θα διαβαζει ωστε να μας βοηθησει σε αυτα τα κοστη.Ελπιζω να βοηθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να λάβετε υπόψη ότι αυτές οι κατοικίες , όπως και οι ξενοδοχειακές μονάδες δεν προορίζονται για τον μέσο Έλληνα, αλλά για μεγαλοπαράδες ----> οπότε το κόστος θα αυξηθεί κατά πολύ. Δεν νομίζω ότι ένας συνοικιακός εργολάβος θα μπορούσε ποτέ να το υπολογίσει.
      Επίσης είναι πολύ πιθανό ο συντελεστής απο το 20% να ανέβει στο 30% -- όπως σωστά τα λέει ο κύριος Δαρείος

      Διαγραφή
  12. K. Τάκη μεχρι την επενδηση της οικιας το κοστος ειναι για ολους το ιδιο.Δηλαδη σκελετος γκρο μπετα σοβαδες δικτυα ηλεκτρισμου νερων αποχετευσης.Για να σας δωσω ενα παραδειγμα το μετρο της εξαιρετικης ποιοτητας καλωδιου ρευματος εχει 0.8 λεπτα ενω το απλο 0.7 για ιδιωτη.Το κοστος αναιβαινει στο ντυσιμο του σπιτιου.Πλακακια κουζινες ,χρυσα πομολα και οτι μπορει να φανταστει ο καθενας .Στο κοστος που παραθεσα ανωτερω περιλαμβανεται ενεργειακο τζακι, δορηφορικη δυκτια υπολογιστων και κοστος πλακιδιων 90 Ευρω τμ καθως η κατασκευη ηταν για ιδιωτικη χρηση.Για τα εργα υποδομης σας παραθετω ενα ling ενος συνετερισμου που googlara οπου αναφερεται τι χρειαζετε για εργα υποδομης και αν καποιος ανατρεξει στις φωτογραφιες περιοχης και το ποσο πουλανε τα εκει οικοπεδα παιρνει σιγουρα ενα μετρο συγκρισης.Παρεπιπτοντος αν ο συντελεστης δομησης ειναι 30% εχουμε μεγαλητερη επιφανια κτισματων με ελαχιστα μικροτερο κοστος κατασκευης

    http://synetxor.gr/nea.htm

    http://synetxor.gr/map.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Delta στην περίπτωση του Αστέρα και του fund ΟΛΑ ΑΥΤΑ περί κόστους ελάχιστο ρόλο παίζουν για αυτούς. Τους λόγους τους ανέλυσα σε δύο σύντομες παραθέσεις. Σε αυτές βάλτε και το ότι μπορεί να έχουν λάβει κάποιο αντάλλαγμα το οποίο θα φανεί στο κοντινό μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Ακούστε να δείτε όταν βάζετε δικά σας λεφτά και πάτε να επενδύσετε στο οτιδήποτε το σωστό είναι να εξοικονομείτε απο οπουδήποτε για να μειώσετε το κόστος σας. Έτσι θα σας έρθει πιο φτηνή η επένδυση.
      Αν λοιπόν αγοράζατε εσείς τον ΑΣΤΗΡ, με τα δικά σας λεφτά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς σας, το κόστος απόκτησης του ΑΣΤΗΡ μαζί με την ανέγερση βιλών και των ΝΕΩΝ ξενοδοχειακών μονάδων δύσκολα θα ξεπερνούσε τα 500 εκατ. ευρώ. Ίσως να είχατε πολύ λιγότερα, καθώς σίγουρα δεν θα δίνατε 400 εκατ. για πάρετε το 100% του ΑΣΤΗΡ, αλλά πολύ λιγότερα

      Όταν όμως βάζουμε τα λεφτά μας για να πάρουμε τις μετοχές άλλων, που αυτοί οι άλλοι τρέχουν την εταιρία που γινόμαστε μέτοχοι, το σωστό είναι να υπολογίσουμε πολύ μεγαλύτερα κόστη.
      Έτσι μόνο κερδισμένοι θα είμαστε.

      Οπότε δεν θα χάσετε να μείνετε στους υπολογισμούς μου.''
      τους Επαναλαμβάνω

      ''Στην πραγματικότητα το Αραβικό fund θα πρέπει, συνολικά, να δαπανήσει περισσότερα απο 800 εκατ. ευρώ προκειμένου να έχει πιθανότητες η επένδυση του στον Αστέρα της Βουλιαγμένης να έχει κερδοφόρο αποτέλεσμα. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ!!!!

      Διαγραφή
    3. Επίσης να σας θυμίσω ότι ο Λασκαρίδης όταν πήρε το 40% του ΛΑΜΨΑ έδωσε γύρω στα 30 εκατ. ευρώ και κατόπιν πήγε σε ΑΜΚ για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ανακαίνιση της 'Μεγάλης Βρετανείας'', μια ανακαίνιση που έφτασε στα 50 εκατ.!!!!
      Θα μου πείτε άλλες εποχές τότε, άλλες σήμερα.
      Όμως εδώ στον ΑΣΤΗΡ μιλάμε για 3 ξενοδοχειακές μονάδες επιπέδου Μεγάλης Βρετανίας - που δεν θα γκρεμιστούν και οι τρείς.

      Διαγραφή
    4. Επίσης να προσθέσω ότι είναι μαθηματικά σίγουρο ότι ο Λασκαρίδης θα μεταφέρει την άδεια της Πάρνηθας στο Ελληνικό. Το παλαιό σχέδιο για μεταφορά της στο οικόπεδο του των 42 στρεμμάτων στο Μαρούσι ( δίπλα απο το Υγεία) έχει εγκαταληφθεί.

      Ας έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας ότι στην παρούσα φάση δύο άδειες είναι στον ´αέρα ´ ατή της Σύρου και αυτή της Ξάνθης. Γιατί κάτι μου λέει ότι μία απο της δύο θα μεταφερθεί στην Βουλιαγμένη ώστε το project να υποστηριχθεί με Καχόνο το οποίο όμως θα είναι για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ των ενοίκων- ιδιοκτητών. Και όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν THE HOUSE ALWAYS WINS.

      Εσείς Monsieur Takis θα αγοράζατε ΑΣΤΕΡΑ και αν ΝΑΙ σε ποιά τιμή?

      Διαγραφή
    5. Καζίνο και όχι Καχόνο όπως έγραψα (καταραμένο IPAD).

      Διαγραφή
    6. Δεν θα αγόραζα ΑΣΤΗΡ σε κανένα επίπεδο τιμών. Είναι απίστευτη κολάντζα.
      Πλην όμως αν νοικοκυρευτεί και αν υπάρχει κάποιο καλό project (και αυτό ψάχνω να βρω. Αν υπάρχει growth και περίπτωση για νοικοκύρεμα της κολάντζας) τότε το ρίσκο είναι χαμηλό στα επίπεδα που αναφέρατε. όσο είναι δηλαδή τα ίδια κεφάλαια του ΑΣΤΗΡ.
      Αν και το σωστό είναι στο 80% και κάτω των ιδίων, δηλαδή κάτω απο τα 2 ευρώ.

      Διαγραφή
    7. Σχετικά με την άδεια της Σύρου (περίπτωση που γνωρίζω αρκετά καλά) ο Ελληνοαυστραλός πουλάει στα €8.000.000 και πέφτει. Ασσο στο μανίκι έχει δικαστική απόφαση υπέρ του και κατά του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο του οφείλει αποζημίωση. Είναι διατεθειμένος δε να παραιτηθεί υπέρ του Δημοσίου αν πάρει το ποσό που θέλει με την προυπόθεση ο αγοραδτής να μπορέσει να την μεταφέρει στο σημείο που θέλει (όρος που πρέπει να αποδεχθεί το Δημόσιο). Φυσικά όταν μιλάω για το όπου θέλει εννοώ σε συγκεκριμένα σημεία της Αττικής που μπορεί να τρέξει το project. Ενα απο τα σημεία είναι και η Βουλιαγμένη με την προυπόθεση ότι θα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ενοίκους- ιδιοκτήτες του σημείου.

      Διαγραφή
    8. Παράλληλα να θελαω υπόψη σας ότι ο μέσος ετήσιος τζίρος των δύο μεγαλύτερων Καζίνο (Πάρνηθα και Λουτράκι) την τριετία 2010 με 2013 (κρίση) ήταν κοντά στα 50.000.000€ για το κάθε ένα. Τζίρος ο οποίος γίνεται κυρίως απο Ελληνες μεσαίας προς ανώτερης τάξης. Υπολογίζω ότι αν γίνει το project όπως το υπολογίζω στην Βουλιαγμένη, μπορεί το πρ´ωτος έτος λειτουργίας του Καζίνο να εμφανίσει τζίρους κοντά στα 70.000.000€ προερχόμενους απο ενοίκους - ιδιοκτήτες. Και μην ξεχνάμε ότι μπορεί να τραβήξει το ξενοδοχείο κόσμο απο όλες τις πλούσιες χώρες που εκτός του Τουριστικού προορισμού θα γίνει και προορισμός "διασκέδασης".

      Διαγραφή
    9. Το ΚΑΖΙΝΟ ΣΥΡΟΥ προσπάθησα ,όχι δικά μου κεφάλαια,να αγοραστεί από τον ΕλΑυστραλό από ομάδα επενδυτών αλλά δεν τα κατάφερα πριν χρόνια για διάφορους λόγους (μαζί με την τότε μικρή αεροπορική μονάδα που είχε)
      Ο όρος που τότε υπήρχε και εκεί σκοντάψαμε (συν το πρόβλημα του Δήμου) ήταν η μεταφορά στη Μύκονο,κάτι που είχε συμφωνήσει ο Ελαυστραλός με το κρατος και γι αυτό είχε εμπλακεί
      Όρος που δεν δεχόταν το κράτος με τίποτα και ο δήμος Σύρου κλπ κλπ και έκαναν πίσω οι αγοραστές

      Μιλώντας σε δραχμές σε μια καλή περίοδο για την χώρα (2000),το τίμημα ήταν μεταξύ 2--3 δις δρχμ συμπίπτει δηλαδή αν κάνω καλά την αναγωγή με τα 8 εκ

      Διαγραφή

  13. Καλημέρα

    αυτή η ιστορία, το να με θεωρούν πρόβατο-βόδι και να με ταίζουν σανό, έχει αρχίσει ποιά να με θυμώνει.

    Προσέξτε αιτιολόγηση σε άρθρο του capital όπου οι αναλυτές υποστηρίζουν πως "συνολικά η εγχώρια μακροοικονομική θέση είναι ευνοϊκή για τις ελληνικές μετοχές, καθώς, όμως, έχει προηγηθεί ένα σημαντικό ράλι τιμών, με βάση τους πολλαπλασιαστές κέρδους οι ελληνικές μετοχές δεν είναι φθηνές (αφήνουμε καλού κακού ανοιχτή και την πόρτα της πτώσης).. Τα περιθώρια, όμως, παραμένουν μεγάλα"


    Όπως σημειώνει σε ανάλυσή της η Beta Securities, με την εξάλειψη του πολιτικού ρίσκου στο α΄ εξάμηνο του 2014 η δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα οδηγήσει σε ακόμη ένα επιτυχημένο έτος για τους μετόχους. Και αυτό θα συμβεί κυρίως λόγω:


    - της αύξησης της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών που θα στηρίξουν περαιτέρω την ελληνική οικονομία

    (σκεπάσαμε τη τρύπα στο πάτωμα με χαλάκι, βάλαμε τρεις πλαστικούς κώνους τριγύρω μην πατήσει κανένας κατά λάθος κι εξαφανιστεί στο κενό κι οι αναλυταράδες βλέπουν αύξηση κ στήριξη την καταφανή τραπεζική συρίκνωση. Προστατεύοντας βρε τους κακούς δανειολήπτες-στεγαστικά και όχι μόνο-ποιός θα ρισκάρει να δανείσει νέο χρήμα?)

    - της θετικής λειτουργικής μόχλευσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις που υποστηρίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ

    (μπου χα χα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα φάγαμε, τα χωνέψαμε, τώρα είμαστε στη διαδικασία της αφόδευσης)

    - της ενίσχυσης της λειτουργικής απόδοσης (πασιφανές σε κάθε 3μηνο που περνάει)

    -της μείωσης στα χρηματοοικονομικά έξοδα λόγω της βελτίωσης στην πρόσβαση φθηνής χρηματοδότησης

    (αυτό πέστο στους μετόχους του Νηρέα, των Στασινοπουλόχαρτων, αλλά και των ΕΛΠΕ, της ΙΝΛΟΤ, του Τιτάνα ακόμα και του ΟΤΕ που εκδίδουν ομολογιακά με 8-9,5%)

    - της εφαρμογής του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που δημιουργεί ευκαιρίες για τους ιδιώτες επενδυτές

    (δεν σχολιάζω άλλο, όλα τα λεφτά)


    Δεν λέω πως η οικονομία και η αγορά θα κατηφορήσουν. Κάθε άλλο. Την ποιότητα των επιχειρημάτων σχολιάζω που προφανώς ο συντάκτης βλέποντας το πρόσωπο του στον καθρέφτη θεωρεί πως κι εμείς τέτοιοι είμαστε.


    http://www.capital.gr/News.asp?id=1950802

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κυριε τακη,
    απο την εποχη του "φραπε" που σας πρωτοδιαβασα μεχρι και σημερα , σας διαβαζω συνεχως και σας ακολουθω σε ολες τις μετακομισεις σας σιωπηλα .
    νομιζω οτι το παρον σχημα περιλαμβανομενων και καποιων σχολιαστων που δεν θα αναφερω ονομαστικα για να μην αδικησω καποιον ,ειναι πληρεστερο απο τις προηγουμενες προσπαθειες και σας ευχομαι να γινετε ακομη καλυτεροι.
    θα ηθελα την γνωμη σας για δυο χαρτια που εχω στο χαρτοφυλακιο μου και λογω των ιδιεταιρων χαρακτηριστικων τους δεν ξερω πως να τα διαχειρισθω στην συνεχεια.
    το πρωτο ειναι η ΖΑΜΠΑ που εχει βγει πλεον απο την διαπραγματευση και το δευτερο η ΓΤΕ που ουσιαστικα ειναι μαζεμενη.
    νομιζω οτι δεν σας δημιουργω προβλημα (περι συστασης αγορας η πομπαρισματος) και θα εκτιμουσα πολυ την αποψη σας.
    ευχαριστω προκαταβολικα
    επιμελως ασχετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας έχω γράψει αμέτρητες φορές ότι με ζομποτράπεζες δεν ασχολούμαι. Και τι πάει να πει ότι η Γενική είναι μαζεμένη και θα την κάνει πύραυλο ο Σαλλας. Δεν μου λέει τίποτα.
      Η μετοχή είναι ακριβή.

      Με ΖΑΜΠΑ που μου λέτε.
      Άντε να βγάλετε άκρη με τον Μπαλόπουλου. Θεωρητικά απο τη μετοχή 10 ευρώ στο κομμάτι τα έχετε στο τσεπάκι, αλλά πως θα γίνει αυτό αν δεν μοιράσει ο Μπαλόπουλος το ταμείο της ΖΑΜΠΑ ή έστω δεν ανοίξει την παραγωγική της δραστηριότητα σε άλλους τομείς και να αναπτύξει τη ΖΑΜΠΑ??
      Με λίγα λόγια, μπλέξατε.

      Διαγραφή
  15. οκ κυριε τακη, σας ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν πριν ένα μήνα περίπου ο ΜΑΚΒΕΛ είχε δώσει τιμή στόχο το 1411,καταλάβαμε οι περισσότεροι για πού οδεύει το μαγαζί.Πράγματι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η διόρθωση που έφθασε το ΧΑΑ στις 1115 μονάδες...!

    Όπως είχα προαναγγείλει από την περασμένη Πέμπτη,τα φρέσκα κουλούρια του ΜΑΚΒΕΛ αναμενόταν συνταρακτικά και ιδού η νέα του προφητεία: "Η καθοδική διάσπαση των 1141 προοιωνίζεται την καθοδική διάσπαση και των 1095 ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ"

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Κυρίες και κύριοι,όπως καταλαβαίνετε η διόρθωση έλαβε τέλος και το μαγαζί πλέον οδεύει με μαθηματική ακρίβεια τουλάχιστον προς τις 1.370-1.400 μονάδες,το αργότερο μέσα στον Μάρτιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα λεει η ηρεμη ΔΥΝΑΜΗ του Μυτογκα -Μπλογκ.σποτ.GR Τζο-F19 Force T 41

      η Σελλα-οφ-σαιτ [ Sell-of ] στα Λατινικα ........ ελαβε τελος ...

      ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΙ ,... To XAXA ...χα..χα και Χαλαλι μας ..

      Ο Προπαππους

      http://www.youtube.com/watch?v=PH14Lh-gMRw

      Διαγραφή
    2. Κύριε Λάκη και μετά της Παναγίας έρχονται τα καλύτερα:)

      Διαγραφή
    3. Συγνωμη κυριοι,αλλα ποιος ειναι ο ΜΑΚΒΕΛ και που τον διαβαζω ( για να κανω τα αντιθετα??)

      Διαγραφή
    4. ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ

      Ψάξε και λίγο μόνος σου.

      Διαγραφή
    5. ΜΑΚΒΕΛ,ο καλύτερος αντιδείκτης ΜΑΚΡΑΝ του δευτέρου.Όλοι οι άλλοι είναι απλές οδοντόκρεμες...!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Άπαικτος κύριε Τζο. Τα λέγαμε εδώ και πολλά χρόνια. ΆΜΠΑΛΟΣ, όπως όλοι οι Ελιοτίσιανς Πρεχτεριστές. Θα θυμάστε και την μαντάμ ΣΟΥ ΣΟΥ. Τι καθαρόαιμο!!!!
      Άσπρο αυτοί - μαύρο εμείς και τούμπαλιν.
      μπουχαχαχα τι αλόγατα!!!

      Όσο πιο σίγουροι εμφανίζονται, τόσο περισσότερο είναι βέβαιο ότι λένε βλακείες.
      Ο μεγαλύτερος άμπαλος των χρηματαγορών. ΠΡΕΧΤΕΡ!!!!

      Διαγραφή
    7. Κύριε λακη, συγχαρητήρια , ο σ εντ π βρέθηκε στο εύρος που το δώσατε....

      Τώρα θα φανεί αν ειναι μεγάλη η γκουρουδια σας και πάρει φορα για τις 2100 μπουναδες....

      χοχοχοχο φαντάζομαι δεν θέλετε να ανασκευασετε κάτι;

      Διαγραφή

  17. Greek manufacturing activity finally rises

    At long, long, last, Greece's factory activity has risen in a sign that the country's long slump may be easing.

    But with job losses still up across the sector, the recovery hasn't yet reached the country's battered population.

    Markit's monthly PMI survey of the Greek manufacturing sector rose to 51.2 in January, up from 49.6 in December. That's the first time it's been over 50 points (separating expansion from contraction) since August 2009 -- before its long-running debt crisis exploded.

    Greek factories reported that production levels were up, and exports were a little higher.

    But the survey also showed that firms kept cutting prices, which will push Greece deeper into deflationary territory, and they kept cutting jobs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. διαβαστε τι εγραφε χθες ο ψυχασθενης ο λεωτσακος για την ΕΥΡΩΒ
    Όμως αν λόγω νόμου ανακεφαλαιοποίησης που καθυστερεί χρειαστεί να υλοποιηθεί plan b φαίνεται ότι έχει εξεταστεί ένα σενάριο που όμως λειτουργεί ως εναλλακτικό αν δεν προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση με ιδιωτικά κεφάλαια.
    Με βάση αυτό το σενάριο «ενεργοποιείται το bail in, όπου χάνουν τα πάντα οι ιδιώτες μέτοχοι ενώ διασφαλίζονται 100% οι καταθέτες - πάνω ακι κάτω των 100 χιλ ευρώ - εν συνεχεία το ΤΧΣ επενδύει 2,5 δισεκ. ευρώ όχι όμως στα 1,54 ευρώ στην τιμή της προηγούμενης αμκ και εν συνεχεία ξεκινάει η διαδικασία συγχώνευσης της Eurobank με κάποια άλλη ελληνική τράπεζα.

    GFORCE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η MIG αποτελεί μια καλή εταιρία συμμετοχών που επλήγει από την πολύχρονη ύφεση, οι μέτοχοι υπέστησαν μεγάλη ζημία αλλά πλησιάζει ο καιρός όπου η MIG θα αρχίσει να προσφέρει αποδόσεις στους μετόχους.
      Ο ενθουσιασμός θα επανέλθει για την μετοχή μόνο όταν διασφαλιστεί η σταθερή πορεία της οικονομίας.
      Γενικώς μπορεί να ειπωθεί ότι οι προοπτικές του ομίλου είναι πολύ θετικές.
      Η μετοχή εσχάτως στο χρηματιστήριο ανακάμπτει.
      Σήμερα η μετοχή βρίσκεται στα 0,4360 ευρώ με άνοδο +3% και αποτίμηση 335 εκατ μια εταιρία με πολλαπλάσια εσωτερική αξία.

      Διαγραφή
    2. κυριε ανωνυμε 3.38 ειπαμε στο blog του κυριου τακη δεν προμοταρουμε κολαντζες
      gforce

      Διαγραφή
    3. Μέχρι να περάσει το 0.50-0.52 μας είναι παντελώς αδιάφορη,μόνο για να βγάζει τα πούρα του ο ξιφομάχος είναι...

      Διαγραφή
    4. Κύριε ανώνυμε αυτά που γράφετε στις 3 Φεβρουαρίου 2014 - 3:38 μ.μ.είναι δικές σας μπούρδες ή αλλουνού??
      Μεγαλύτερες μπούρδες απο αυτές δεν έχω ματαδιαβάσει. Αν τα γράφετε εσείς και τα πιστεύετε - γιατί μπορεί να μην τα πιστεύετε και απλά να πομπάρετε την κολλάντζα - τότε ΟΞΩ απο το χρηματιστήριο. Θα σας πάρουν όλες τις σωβράκες. Είστε άσχετος απο χρηματαγορές, δεν ξέρετε να αποτιμάται και είστε επικίνδυνος για το πορτοφόλι σας. Να πάτε στα καζίνα να παίξετε.

      Άκου λέει :
      ''Σήμερα η μετοχή ΜΙΓ βρίσκεται στα 0,4360 ευρώ με άνοδο +3% και αποτίμηση 335 εκατ μια εταιρία με πολλαπλάσια εσωτερική αξία. ''
      Τι μπούρδες Θεεεεεέε μου. ΤΙ ΑΣΧΕΤΟΣ!!!

      Διαγραφή
    5. Τώρα που το ξαναδιαβάζω -- τέτοιες μπούρδες μόνο ο Λεωτσάκος μπορεί να γράφει.
      Αλλά για να μας πει το απλούστατο.

      ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΙΓ????

      Θα μας πείτε ένα νούμερο ή απλά θα γράφετε ότι τάχα μου, έχει πολλαπλάσια εσωτερική αξία.

      ΚΡΑ ΚΡΑ

      Διαγραφή
    6. Το μόνο που μπορώ να δω και να είναι αισιόδοξο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ΜΙΓ είναι

      Κούρσα προς τα πάνω με σκοπό να βρεθούν κορόιδα να καλύψουν μεγάλη ΑΜΚ για να μπαλώσει καμιά τρύπα η κολλάντζα. Αυτά βραχυπρόθεσμα --- μακροπρόθεσμα το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Θα ισχύσει ο νόμος της βαρύτητας ----> ΜΗΔΕΝΙΑ δηλαδή.

      Διαγραφή
    7. Κ.Τακη τετοια λεει μονο ενας για την ΜΙΓ,μα ειναι δυνατον
      μπηκε κατω απο το θεμα με την eurobank γιατι ειναι του ιδιου σεναριογραφου
      αλλα την επομενη μερα,το αφησα ετσι για να δω αντανακλαστικα



      Διαγραφή
    8. Κύρ Πέτρο Λεωτσάκε!!!
      Σου στέλνω φιλάκια!!

      http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1178782/poy-estiazetai-to-toyrkiko-provlhma-ths-ethnikhs.html

      Εγώ σου τα έλεγα οτι πρέπει να πουλήσουν όσο όσο την Finans και εσύ έγραφες τα αντίθετα. Ότι τάχα μου η Finans είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που αξίζει και δεν πρέπει να πουληθεί. Τώρα τελευταία και εδώ απο ότι με πληροφορούν αρχίζεις να κάνεις τις κωλοτούμπες σου και να τα γυρνάς.

      Ξύπνα βρεεεεεεεε
      Η ΜΙΓ είναι η απόλυτη ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ!!!!!! Μην παραμυθιάζεις τον κόσμο.
      Ο Βγενό έπρεπε απο προχθές να αρχίζει να πουλάει τις συμμετοχές της και όσα μπορέσει να περισώσει. Αύριο δεν ξέρω αν θα προλάβει.

      Διαγραφή
    9. Για να θυμηθούμε τον παλιό και μεστό Τάκαρο - τι έλεγε για Finans και ΛανΕΤΕ.

      Finans Νο1!!!!!!!!!!!!!!!!
      Κύριε Tomahawk προφανώς αναφέρεστε σε αυτό

      http://national-pride.org/2013/03/01/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B8-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B8%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-fi/

      Επικεντρώνουμε στο ...
      Η πρόταση αφορά την προσφορά 5 δισ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών της Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, και 1 δισ. ευρώ υπέρ της αύξησης κεφαλαίου που θα χρειαστεί η Εθνική Τράπεζα για την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση.

      Μελετάμε νούμερα finansbank

      Σε τούρκικες λίρες - τις νέες έτσι????? Αυτές που έχουν την κεφάλα του Κεμάλ απάνω και είναι κομμένες σαν να επρόκειτο για ευρώ. Όταν βγήκαν, τα πήραν στην κράνα οι Ευρωπαίοι με την μίμηση του Τουρκαλάδων.

      Στο θέμα μας - τα νούμερα της finans σε δισεκατ. τούρκικες λίρες
      Δάνεια : 14,2 (2007) , 17,9 (2008) , 19,1 (2009), 25,8 (2010), 30,8 (2011), 35,4 (2012)
      Καταθέσεις : 12,9 (2007) , 15,9 (2008) , 18,7 (2009), 23,5 (2010), 28,9 (2011), 29,7 (2012)
      Ίδια : 2,6 (2007) , 2,8 (2008) , 3,6 (2009), 5,2 (2010), 5,7 (2011), 6,6 (2012)
      Κέρδη : 0,553 (2007) , 0,363 (2008) , 0,65 (2009), 0,95 (2010), 0,848 (2011), 0,66 (εννεάμηνο 2012)

      Τιμή μετατροπής 1 ευρώ = 2,35 τούρκικες λίρες - τις νέες έτσι, αυτές με την κεφάλα του Κεμάλ απάνω.

      Διαβάζουμε και ένα άρθρο που ήταν και σίγουρα είναι κατά της εξαγορά της Finans
      http://www.oakke.gr/na411/finan411.htm

      Πάντα πρέπει να μελετάμε και τις αντίθετες απόψεις όσο πωρωμένοι και αν είναι αυτοί που τις εκφέρουν.

      Γράφει ο ΚΡΑ ΚΡΑ, ότι δεν πρέπει να πωληθεί η Finans - μισοδιαβασμένος όπως πάντα ή γράφει ότι ακριβώς του δίνουν.
      Λέει :
      Η πώληση θα μειώσει έως και 5 δισ τις κεφαλαιακές ανάγκες αλλά θα απαξιώσει τον όμιλο.
      Η Finansbank η θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία είναι η πιο κερδοφόρος επένδυση του ομίλου άρα χρειάζεται με αντικειμενικά κριτήρια στον ενοποιημένο ισολογισμό καθώς είναι υγιές περιουσιακό στοιχείο.

      Για ποια κέρδη και ποιές αξίες μας λέει????? Αυτά που μπαίνουν στον Ισολογισμό και δείχνουν ευρωστία στον όμιλο και απο ουσία είναι ΜΗΔΕΝΙΑ????

      Η ΕΤΕ κατά Τάκαρον δεν έπρεπε ποτέ να προχωρήσει στην εξαγορά της Finans.
      Μεταφέραμε 5,3 δις δολάρια ή 4 δις ευρώ - όσο στοίχισε η Finans στην ΕΤΕ - στην Τουρκία για να πάρουμε ένα περιουσιακό στοιχείο Τούρκικο, που θα παραμείνει τούρκικο για πάντα.
      Άντε να δεχτούμε ότι το σαπάκι η Finans είναι καθαρή και δίνει αξία στον όμιλο. Που τη δίνει την αξία??? Στα χαρτιά????
      Στην πραγματικότητα μόνο αν την πωλήσει η Εθνική θα μπορέσει να καρπωθεί την όποια αξία - αν υπάρχει τέτοια. Βέβαια πρέπει να βρεθούν κορόιδα να πάρουν τη Finans. Μεγαλύτερα κορόιδα απο τους Άραβες δεν υπάρχουν.

      Διαγραφή
    10. Και Finans Νο2 !!!!!!!!!!!!! Η συνέχεια.

      Μελετήστε τουτο και ίσως καταλάβετε τι λέει ο Τάκαρος.

      Ο Ομέρ Αράς, πρόεδρος της τουρκικής τράπεζας, η οποία είναι θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία διαψεύδει, το 2010, τα περί μεταφοράς κερδών από την τουρκική τράπεζα Finansbank προς την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΕΤΕ) .

      Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ο κ. Αράς, ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία περί μεταφοράς χρημάτων προς την Εθνική, απάντησε ει ότι «εξ' αιτίας της μείωσης των κερδών των τραπεζών στην Ελλάδα, τόσο της Εθνικής, όσο και των υπόλοιπων τραπεζών, εμφανίζεται μια εικόνα σχετικής αύξησης των κερδών της Finansbank εντός του ομίλου. Η Finansbank δεν έχει μοιράσει ούτε μία λίρα μέρισμα από τα κέρδη της και δεν σχεδιάζει να το κάνει. Το σύνολο του κέρδους προστίθεται στο κεφάλαιο της τράπεζας και σκοπός είναι η επέκταση της Finansbank στην Τουρκία. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα μεταφοράς κέρδους».

      «Δεν λειτουργούμε ως υποκατάστημα της Εθνικής. Η Finansbank λειτουργεί στην Τουρκία ως τουρκική τράπεζα. Μας ελέγχει το Συμβούλιο Ελέγχου Τραπεζών και έχουμε ένα άκρως υγιή ισολογισμό. Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε Οι στόχοι που θέσαμε με τον προϋπολογισμό του 2010 αφορούν ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο του τραπεζικού τομέα στην Τουρκία και τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου μας επιβεβαιώνουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της τουρκικής τράπεζας.

      Δεν ξεχνάμε - Καμιά υπεραξία ή κέρδος της Finans δεν μπορεί να μεταφέρει η ΕΤΕ στην Ελλάδα.
      Αν τώρα βρει κορόιδο να της δίνει 5 δις ευρώ για τη Finans - απορώ γιατί το σκέφτεται.
      Φύγετε τώρααααααα απο την Τουρκία - λάθος επιλογή η επέκταση στην Τουρκία.

      Διαγραφή
    11. Σε έσχισα κυρ Πέτρο σας σαρδέλα.
      Εσύ έγραφες για finans

      ''Η Finansbank η θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία είναι η πιο κερδοφόρος επένδυση του ομίλου άρα χρειάζεται με αντικειμενικά κριτήρια στον ενοποιημένο ισολογισμό καθώς είναι υγιές περιουσιακό στοιχείο.''

      Εγώ σου έλεγα
      ''Καμιά υπεραξία ή κέρδος της Finans δεν μπορεί να μεταφέρει η ΕΤΕ στην Ελλάδα.
      Αν τώρα βρει κορόιδο να της δίνει 5 δις ευρώ για τη Finans - απορώ γιατί το σκέφτεται.
      Φύγετε τώρααααααα απο την Τουρκία - λάθος επιλογή η επέκταση στην Τουρκία. ''

      Διαγραφή
    12. Τώρα θα μου πείτε ότι αφού ευρέθη άνθρωπος να πει ότι ο Τάκαρος δεν τα λέει καλά για τον ΑΣΤΗΡ και ότι τάχα μου η αξία του συγκροτήματος είναι 10πλάσια, τότε γιατί να μην μας πει και ο κυρ Πέτρος προ έτους ότι και η Finans αξίζει τα 20πλάσια??

      Ε, με αυτά και αυτά γκουρούδες, τα στρεμματάκια που σας έλεγα ότι μου έχει δώσει η NASA στον ΑΡΗ σίγουρα θα τα πουλήσω καμιά 400ρια δις ευρώ.

      Διαγραφή
    13. κ. Τάκη, θα κοντράρετε τον φίλο σας?

      Frapezitis @frapezitis
      ΜΙΓ: Με διπλό εβδομαδιαίο πάνω από 0.5-0.52 βλέπει τιμές κοντά στα 3 ευρώ. Το S/L θα ανεβεί σ' αυτή τη ζώνη 0,477-0,488 μόλις την διασπάσει.

      https://twitter.com/frapezitis

      Διαγραφή
    14. Ακούστε να δείτε η ΜΙΓ είναι για τα μπάζα. Και 0,43 που βρίσκετε πολύ της πέφτει.
      Η μετοχή για να κινηθεί προς τα πάνω και ειδικά προς τα 3 ευρώ θα πρέπει να γίνει κάτι συνταρακτικό και μεγαλεπήβολο - οπότε αν γίνει τότε να είστε σίγουρος ότι όλοι θα το πάρουμε χαμπάρι.
      Οπότε δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με παραμυθάκια της χαλιμάς, ούτε να κοντραρισθώ με διαδίκτυακούς γνωστούς φίλους.

      ΠΡΟΣΟΧΗ!!
      Η μετοχή αν δεν αλλάξει κάτι προς το θετικό δεν αξίζει μια.
      Θα χρειασθεί λεφτά πολλά λεφτά και μεγάλη ΑΜΚ στο άμεσο μέλλον για να επιβιώσει η ΜΙΓ.

      Διαγραφή
  19. Κ. Τάκη και φίλοι, την γνώμη σας για ΦΛΕΞΟ. Μικρούλα μεν, εξαγωγικά προσανατολισμένη δε...
    Είμαι τοποθετημένος με μέσο όρο κτήσης 2,85
    Αξίζει περαιτέρω ενασχόλησης?

    Θα ήμουν ευγνώμον για μία (έστω σύντομη) ανάλυση θεμελιωδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
    Κύριε Harry ο κύριος Τάκης έχει γράψει αρκετά για την ΦΛΕΞΟ παλαιότερα
    Μπορείτε ωστόσο να ρίξετε μια ματιά και στο investorsblog που είναι στα επίτιμα μέλη. Αξίζει τον κόπο.
    http://www.investorblog.gr/flexopack-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε spooky έχοντας ΚΑΙ αυτό υπόψη τοποθετήθηκα στην μετοχή.Ο υπογράφων το άρθρο άλλωστε έχει (νομίζω) περάσει και από το blog του κ.Τάκη.

      Όσο για την αναφορά του κ.Τάκη αναφέρεστε στο marketzone ή κάπου αλλού?

      Διαγραφή
    2. Κύριε Harry δεν έχω κάτι περισσότερο να αναφέρω απο όσα είχα αναλύσει στο marketzone με την ανακοίνωση των ετησίων του 2012, Τα επαναλαμβάνω

      Flexopack εταιρία θωρηκτό.

      Εξαγωγική κατά 80%, βιομηχανία και όχι μπουρδοκατασκευές, τραπεζικά φούμαρα και κατανάλωση, κοινώς εμπόριο με δανεικά και αγύριστα.

      Τα τελευταία 8 χρόνια
      ταμειακές ροές απο δραστηριότητα αθροιστικά φτάνουν τα 43,5 μιλιούνια
      Εκροές τοκοχρεολυσίων μόλις 3 μιλιούνια.
      Συνολικά μπήκαν στα ταμεία κοντά 40,5 μιλιούνια ενώ ανακοινώθηκαν συνολικά καθαρά κέρδη περισσότερα απο 23 μιλιούνια.

      Δηλαδή η εταιρία κάθε χρόνο, κατά μέσο και για τα τελευταία 8 έτη βγάζει καθαρά κέρδη 3 μιλιούνια, ενώ εισρέουν στα ταμεία της 5 μιλιούνια ανά έτος.

      Τι να λέμε τώρα. Θωρηκτό.
      Και όμως οι ειδήμονες άμπαλοι φιτσουλέοι κοιτάνε τα τραπεζομπόχαρτα και λένε ότι είναι φτήνα και δώσε αγορές σε ΠΕΙΡ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ που τάχα μου θα γίνουν πύραυλοι.

      Σιγά μην πάρουν Flexopack που δεν έχει εμπορευσιμότητα και πως θα μπορέσουν να πουλήσουν αν θέλουν να πουλήσουν; Έλα μου ντε.
      Γιαυτό άμπαλοι φιτσουλέοι να αγοράζετε εσείς όλες τις κολάντζες που έχουν εμπορευσιμότητα και να περνάτε ωραία.

      Flexopack συνέχεια.
      Για το 2012 ανακοινώνει 3,5 μιλιούνια καθαρά κέρδη, ενώ στα ταμεία της βάζει απο λειτουργική δραστηριότητα 8,1 μιλιούνια.
      Έχουμε ύφεση λένε οι παπαγάλοι των ΜΜΕ και δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη.

      Την Ανάπτυξη που ξέρατε να την ξεχάσετε. Ανάπτυξη με δανεικά να πηγαίνουν στην κατανάλωση και στην οικοδομική δραστηριότητα μας τελείωσε. Να το θυμάστε αυτό εσείς γκουρούδες που διαβάζετε Τάκαρο.

      Άλλη ανάπτυξη θα δούμε - τέτοια ανάπτυξη θα δούμε και σε εταιρίες θωρηκτά όπως Flexopack.

      Δάνεια???? Μηδένια. Το ταμείο των 11 εκατ. αποτελεί ρεκόρ και δείχνεi υγεία και ευρωστία.

      Η μετοχή στα 2,5 παίζει στο 68% των ιδίων, έχει P/E 8, ενώ η μερισματική απόδοση είναι κοντά στο 4%.
      Θέλετε και άλλα???????

      Εσείς άμπαλοι φιτσουλέοι να αγοράζετε εμπορευσιμότητες και να κάνετε τα τρέιντινγκ της ζωής σας. Να παίρνετε τραπεζομπόχαρτα, Μαίλλιδες, Λαναράδες, Αθανασούλιδες και να καλοπαίρνατε.

      Διαγραφή
    3. Απολύτως κατανοητός Κ Τάκη.

      Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    4. Φίλε harry εγώ είχα γράψει αυτό το ερασιτεχνικό αρθράκι..για την εταιρία πιστεύω ότι τα εχουμε πει όλα...αυτο που δεν είπαμε είναι πως πρέπει να είναι ο επενδυτής για να κερδίσει από Φλεξο...οπως βλεπεις η μετοχή κινείται με τους δικούς της νωχελικους ρυθμούς...οποτε θεωρώ τα βασικα συστατικα για μια πετυχημένη επένδυση είναι γαϊδουρινη υπομονή...σκεψου ότι τα αλλα μπορεί να τρέχουν και η φλεξο να κάθετε στα αυγά της..οποτε η ψυχολογική πίεση ίσως να είναι μεγάλη για κάποιον και να τν αναγκάσει να πουλήσει τις μετοχές του...οποτε όποια αγορά κατω από τα 3 θεωρώ ότι θα αποδόσει αρκεί να εχεις χρημα που δεν το χρειάζεσαι και μεγάλη υπομονή...φεεεεεεεεεεεεετααααααααααααααα
      Παναγος

      Διαγραφή
  21. Bonjour!

    1. Μείωση του φόρου πολυτελείας και των τεκμηρίων διαβίωσης στα αυτοκίνητα μεγαλου κυβισμού.
    2. Πλεόνασμα που μάλλον θα είναι της τάξης των 1,4 Δισεκατομμυρίων Ευρώ
    3. Επίσκεψη Σαμαρά στην Κεφαλονιά (καθαρά ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΝΗΣΙ) με πτήση που δεν ηταν προγραμματισμένη καθώς επέστρεφε απο το εξωτερικό
    4. Επισκεψη της Γεωργίας στην μικρή Μυρτώ που βίασε και τραυμάτισε σοβαρά ο Πακιστανός
    5. Σκέψεις για αλλαγές στην φορολόγηση του φόρου υπεραξίας στο Χρηματιστήριο ίσως και με αφορολόγητο όριο στα €25.000
    6. Δήλωση Βενιζέλου ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες Εθνικές Εκλογές
    7. ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
    8. Κάτι μου λέει επίσης ότι θα σκάσει ΕΙΔΗΣΗ (θετική) στον ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΛΑΔΟ που θα "δειξει" προς τα έξω ότι η κυβέρνηση έχει αντιστρέψει πλήρως το επενδυτικό κλίμα.

    Εεεεεε.....Δεν θέλει και πολύ να καταλάβει κάποιος που παμε....Και δεν μπορω να ακούω βλακείες ότι όλα αυτά γίνονται για να μειώσει την διαφορά στις Ευρωεκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα παραπάνω προσθετω τους ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ που εχουν αναπτυχθεί μεταξυ των δυο κομμάτων το τελευταίο διάστημα το οποίο μου λέει ότι γίνεται για λόγους συσπείρωσης της εκλογικής βάσης. Οι Ευρωεκλογές είναι αρκετά μακρύα για να δικαιολογήσουν τόσο υψηλούς τόνους την συγκεκριμενη χρονική περίοδο.

      Εκτός και αν ο Αντώνης έχει κατά νού ΡΙΖΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ο οποιος θα λαβει χώρα τις προσεχείς ημέρες.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε εγώ καταλαβαίνω ότι:
      Άρα πάμε για εθνικές εκλογές το 2015 και πάει με σκοπό να τις κερδίσει.

      Αν πάλι πάει η κυβέρνηση για Εθνικές εκλογές τώρα, τότε πάει για να τις χάσει με μικρή διαφορά και να επιστρέψει το 2015 (με αφορμή τον πρόεδρο της δημοκρατίας σε νέες εθνικές εκλογές), αφού στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα απομυθοποιεί πλήρως η αντιπολίτευση. Όπως έκανε δηλαδή ο μπούλης ο μεταρρυθμιστής που το τέλειωσε το ΠΑΣΟΚ με το Γιώργη και τα λεφτά που υπήρχαν.

      Εγώ έτσι θα έκανα, αν ήμουν κυβέρνηση.
      Ή εκλογές το 2015 και τις κερδίζω
      ή πάω τον Απρίλι σε εθνικές εκλογές και τις χάνω, αλλά το 2015 επανέρχομαι.

      Διαγραφή
  22. Κύριε Δαρείε καλή σας ημέρα. Στα πλαίσια κατάθεσης απόψεων σας λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση εθνικών εκλογών πριν τον Μάιο. Η Κυβέρνηση τα πηγαίνει αρκετά καλά και δεν υπάρχει Αντιπολίτευση. Αυτοί οι κατσαπλιάδες που θέλουνε να κυβερνήσουν, στην ουσία δεν θέλουν, την βολή τους και τον μισθό του βολευτή θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοντός ψαλμός αλληλούια monsieur....

      κοντός ψαλμός αλληλούια..................

      Διαγραφή
  23. http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1180520/epta-erga-poleodomhshs-ypegrapse-o-g-maniaths.html

    LET THE PARTY BEGIN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε και για να μην ψάχνονται οι μη γνωρίζοντες:

      http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%950-%CE%94%CE%954

      Διαγραφή
    2. Διαβάστεκύριε Δαρείε τι έγραφε ένας γκουρού στις 20/12/2013 11:35

      Ο Ικτινος θα εκανε ενα project στην Σητεία Κρητης με μαρινες
      χα χα επειδή ξέρω την περιοχη που δηθεν θα γινοταν το project σπιθαμή προς σπιθαμή ,ψαρευω τα καλοκαιρια πολυ συχνα εκει,γελασα πολυ οταν το ακουσα.
      ---------------------------------------------------------------------------------------
      μπουχαχαχα
      Βρε γκουρούδες απο χρηματαγορές είστε μυρουδιάδες - δεν πάτε λοιπόν να πίνετε τσαγάκι και να βουτάτε φρυγανιές αντί να λέτε διαδικτυακές εξυπνάδες???

      Διαγραφή
    3. QUIZ
      Το project της Σητείας θα προχωρήσει με τον Μίλτο Καμπουρίδη ή ΟΧΙ???

      Απαντήσεις
      1. Να με τον Καμπουρίδη
      2. Όχι. Που να τα βρει τα λεφτά ο καψερός.
      3. Αν δεν είναι ο Μίλτος, τότε όλο και κάποιο Κινεζάκι θα εμφανιστεί
      4. Και τι με νοιάζει εμένα. Εγώ παίζω ΜΙΓ και περιμένω να κονομήσω

      Διαγραφή
    4. Το μονο που βλεπω ειναι για τα επομενα χρονια ο ΙΚΤΙΝΟΣ και η ΛΑΜΔΑ θα γεμισουν δανεια

      Α.Α

      Διαγραφή
    5. Μην είστε τόσο βέβαιος.

      Γιατί ας πούμε να μην δοθεί απο ΙΚΤΙΝΟ το 100% της έκτασης με αντάλλαγμα ποσοστό στην εταιρία που θα τρεξει το project??????

      Διαγραφή
    6. 4... XAXAXAXAXAXAXAXAXA!

      Από όλα τα σοβαρά μέτωπα περιμένουμε νέα,τουρισμό,ενέργεια,μάρμαρα.Άντε μετά να συνεχίσει τη συσσώρευση,αργά ή γρήγορα θα μπούνε μπροστά οι τουρμπίνες...

      Διαγραφή
    7. Α special purpose entity (SPE; or, especially in Europe, special purpose vehicle/SPV, or, in some cases in each EU jurisdiction – FVC financial vehicle corporation) is a legal entity (usually a limited company of some type or, sometimes, a limited partnership) created to fulfill narrow, specific or temporary objectives. SPEs are typically used by companies to isolate the firm from financial risk. They are also commonly used to hide debt (inflating profits), hide ownership, and obscure relationships between different entities which are in fact related to each other (see Enron). Normally a company will transfer assets to the SPE for management or use the SPE to finance a large project thereby achieving a narrow set of goals without putting the entire firm at risk. SPEs are also commonly used in complex financings to separate different layers of equity infusion. Commonly created and registered in tax havens, SPE's allow tax avoidance strategies unavailable in the home district. Round-tripping is one such strategy. In addition, they are commonly used to own a single asset and associated permits and contract rights (such as an apartment building or a power plant), to allow for easier transfer of that asset. They are an integral part of public private partnerships common throughout Europe which rely on a project finance type structure.

      Διαγραφή
    8. Μα κατι τετοιο εκανε πριν χρονια και εμεινε με το 20% τις εταιρειας που θα τρεξει το εργο

      ΑΑ

      Διαγραφή
    9. Δηλ αν τα υπολογιζω σωστα μιλαμε για κατι λιγοτερο απο 100 πολυτελης τουριστικες κατοικιες 200 τμ εκαστη. Δεν ξερω αν την συμφερει την μητρικη να επενδυσει τα χρηματα που της αναλογουν για να τρεξει το project σε σχεση με το προσοδοφορο αντικειμενο που εχει. Κατι παραλληλο εγινε με το ΑΠ στη Δραμα και τωρα μπανει μεσα.
      Σειριος

      Διαγραφή
    10. Τι προβλέπεται σε αυτήν την ΑΕΠΟ:
      Καθορίζονται οι χρήσεις που επιτρέπονται στα τριά (ΟΤ) του Πολεοδομικού Σχεδίου και αυτές είναι:
      • Ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις
      • Κατοικία
      • Εμπορικά καταστήματα
      • Εστιατόρια
      • Αναψυκτήρια
      • Κέντρα διασκέδασης αναψυχής
      • Χώροι στάθμευσης κοινού
      • Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές λειτουργίες
      • Θρησκευτικοί χώροι
      • Συνεδριακά κέντρα
      • ΚΑΖΙΝΟ (ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ)
      • Τουριστικοί λιμένες
      • Εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων – εκθεσιακά κέντρα

      Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και οι παρακάτω επεμβάσεις της ίδιας εταιρείας στην περιοχή που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί.

      1: Ξενοδοχείο 5* με συνεδριακό κέντρο και κέντρο θαλασσοθεραπείας (έχει δοθεί η ΑΕΠΟ από το 2005)
      2: Καταφύγιο τουριστικών σκαφών 85 θέσεων έχει λάβει ΑΕΠΟ το 2009
      3: Γήπεδο golf 18 οπών, για το οποίο έχει εγκριθεί η ΠΠΕΑ
      4: Ιδιωτική πολεοδόμηση (ΠΕΡΠΟ) Μεσοράχης 1κμ ΝΑ (Έχει λάβει τη θετική γνωμοδότηση από το ΥΠΕΚΑ)

      Διαγραφή
  24. Κυριε ....Κυριε ...

    - Λεγε Κολλητηρι

    -- Τη κουρτινα 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. η σωστη απαντηση δεν ειναι καμμία απο το 1-4 για το project στην Σητεια
    η σωστη απαντηση ειναι η 5.στην περιοχη αυτη κανενα project δεν προκειται να πραγματοποιηθει ποτε και απο κανενα επενδυτη
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypean/ada/%CE%92%CE%9F%CE%96%CE%9D%CE%A6-%CE%97%CE%A3%CE%A4

      http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypean/ada/%CE%92%CE%9F%CE%A74%CE%A6-%CE%911%CE%95

      Διαγραφή
  26. AA εσείς γνωρίζετε αν στην σύμβαση αυτή υπάρχει όρος στην περίπτωση που αυτος που αναλαμβάνει το έργο Dolphin) δεν μπορεί να ανταπεξέλθει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οχι δεν ξερω,αλλα αν περασαν τοσα χρονια και εχουμε και τετοια τι να πω,εγω αν δεν μπορουσα το νομικο τμημα θα εβρισκε ακρη αν και η κατασταση τις χωρας ειναι αρκετη για να εχω δικαιολογια να κανω πισω.

    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Forgendo Ltd, συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Eταιρείας, κκ. Deepak Srinivas Padmanabhan και Γιάννο Μιχαηλίδη, ενημέρωσε την Forthnet με την από 03/02/2014 γνωστοποίησή της ότι προέβη την 31/01/2014 σε διάθεση 1.034.720 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, συνολικής αξίας 635.318,08 ευρώ.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    0.61€/ μετοχή δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ναι κυριε Δαρειε εγκριθηκε το οικιστικο σχεδιο αλλα ΔΕΝ προκειται ουτε καν να ξεκινησει ποτε
    Σε αυτο βαζω 10 στοιχηματα ακομα και με τον κυριο Τακη που σε καμμια περίπτωση δεν θα εβαζα στοιχηματα μαζι του σε χρηματιστηρικα θεματα
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο μια περίπτωση υπάρχει κ gforce...
      Αυτοί οι οποίοι έχουν τον τελευταίο λόγο στα της περιοχής, να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους...

      Θυμίζω την τύχη αντίστοιχου προ ετών project με την μονή Τοπλού (τον θεωρητικά "κυρίαρχο" της περιοχής) και Άγγλο επενδυτή του οποίου το όνομα μου διαφεύγει.

      Διαγραφή
  30. σιγα - σιγα μη σπρωχνετε

    και τουριστικες κατοικιες να μη γινουν 4.5 εκ βιολογικα μαρουλια κοβονται ετησιως απο το χωρο

    επι 1.20 το κοματι ποσο κανουν ??????? ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ

    Οιιιι παιζουμε .....

    βρε αντε - αντε ειναι το καταστημα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κυρie harry αν και μενω Αθηνα την περιοχή την ξερω αριστα.
    Αν θελεις να δεις την περιοχή μπες στο google earth και δες την περιοχή παναγια φανερωμενη λιγο δυτικοτερα της σητειας στο βορειο μερος,αν και δεν μπορεις απο εκει να εκτιμησεις ποσο αποτομα ειναι τα βραχια ,και τα κυματα (χαβαη 5-0)
    δεν υπαρχει κοκκος αμμου ,ουτε μισο μετρο φυσιολογικη παραλια ,το μονο που αξιζει εκει ειναι να πας να προσκυνησεις στην παναγια την φανερωμενη που ειναι θαυματουργη.Ακου γηπεδα γκολφ (στον αρη ειναι πιο ευκολο).Στην μονη τοπλου που ανεφερες το τοπιο ειναι καταλληλο αλλα εδω και εικοσι χρονια περιμενουν τους επενδυτες (μια εταιρία απο την αγγλια -απατεωνες πουλουσε αερα μερικα χρονια πριν σωστα αλλα φαληρισε )
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ κάθετα.Σας παρουσιάζω project το οποίο γνωρίζω ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ, είναι πουλημένα ΟΛΑ σε τιμές απο 600.000€ Μέχρι 1.200.000€ και όλα αυτά ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Το project οπως θα διαπιστώσετε είναι χτισμένο σε χερσόνησο με ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΟΜΑ ΒΡΑΧΙΑ και ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.

      http://www.dynamicrealestate.gr/project.php?p=_istr

      Διαγραφή
    2. καλα τα λεει ο Δαρειος

      με λιγη θεληση ουλα γινονται ... και αμα αποφασισουν οι κινεζοι να κανουν και δυο κοπελια θα γινει το δωσε και μενα μπαρμπα !

      εδω Roof-garden φτιαζουν , στα βραχια θα κολλησουμε ....

      εδω βγαινει σταμναγκαθι πανω τσι βραχους

      μεχρι και ελιες !!

      και παπαδες φυτευουμε αμα λαχει ....!!

      ΝΤΟΥΜΠΑΙ θα το κανουμε με φυνικες

      Κι ο βράχος που 'ναι στο βουνό έχει κι αυτός παρέα,
      οχι πουλιά κι ομοίους του μα μόνο τον αέρα.

      ο..ιιιιιι παιζουμε

      Διαγραφή
  32. 1ο) Γράφει ο καλός κ.Τζο "....ο καλύτερος αντιδείκτης ΜΑΚΡΑΝ του δευτέρου.Όλοι οι άλλοι είναι απλές οδοντόκρεμες...!!!!!!!!!!!!!!! "
    κ.Τζο μελετήστε το διάγραμμα http://www.capital.gr/t.asp?s=%C5%D4%C5 Μια γκουρουδιά αρκούσε να φτάσει απο τα 4+ στα 3 σε λιγότερο απο μήνα Δηλαδή σχεδόν 30% . Οπότε υπάρχουν και καλύτεροι του ΜΑΚ χαχαχα

    2ο) Περι μιγών . Παίδες ο υπηρέτης και 50 ευρώ να την πάει κανείς δεν θα είναι μέσα τόσο αλλοπρόσαλη είναι η μετοχή όσον αφορα το παιγνιό Οσον αφορά τα θεμελιώδη και μόνο που είναι τόσο απόλυτος ο Μορφονιός δεν θα έπρεπε να το ξανασυζητάμε. Υπάρχουν πολλες καλύτερες στο παιγνίο και άπειρες στα θεμελιώδη.

    3ο) Κάποιος κύριος λινκαρε περι φραπεζίτη. Θα ήθελα αν είσαστε στα πριβε τσατ του να του στείλετε πολλά χαιρετίσματα και κ. Τακη θα σας προειδοποιήσω οτι αν εσείς το κάνετε πριβέ μια μέρα θα σας κάνω ντα ντα χαχα!!

    4ο) Φοβού τα "ομόλογα αγάπης " και δώρα φέροντας.

    Την καλησπέρα μου γκουρούδες και καλό κουράγιο στους δοκιμαζόμενους απο τον εγκέλαδο συνανθρώπους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. κυριε Δαρειε δεν εχεις ιδεα απο τις περιοχες που συγκρινεις
    αμα συγκρινεις την σουπερ παραλια του ιστρου στον αγιο νικολαο με την φανερωμενη στην σητεια ειναι σαν να συγκρινεις το περαμα με το καβουρι της βουλιαγμενης
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά λύστε μου δύο απορίες:

      Η παραλία του Ιστρου είναι κάτω απο το project που σας λέω η μπαίνεις σε αυτοκίνητο?
      Ο πελάτης που θα σκάσει τα ωραία του λεφτά ,τα οποία είναι πολλά, σκοπεύει να κάνει το μπάνιο του με όλο το λαό και τους τουρίστες των 10€ την ημέρα?

      Διαγραφή
    2. Κύριε gforce το project θα προχωρήσει και όλα θα πουληθούν πριν ξεκινήσουν τα χτισίματα.
      Υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν βλέπετε και όχι μόνο τα κατσάβραχα, όπως λέτε.
      Θα έβαζα και στοίχημα - αλλά θα κολλήσουμε στο ΠΟΤΕ θα ολοκληρωθεί το project εξαιτίας της μεγάλης Ελληνικής γραφειοκρατίας.
      Ο φάκελος του project είναι στα χέρια μεγάλων funds. Ας ξεκολλήσει η Ελλάδα με τα γραφειοκρατικά της και τα περιβαλλοντολογικά της και θα δείτε ότι πριν πείτε κύμινο Κινεζάκια και Αραβάκια και κάθε φάρας αλλοδαπάκι να κάνουν τσάρκες στην Φανερωμένη.

      Τάκης Μορφονιός

      Διαγραφή
  34. Ακουσα και εγω τους παραπανω γατοπαρδους γκουρουδες που απο το μεσημερι μας λενε για την Φανερωμενη και αγορασα 2μιση χηνες, εκανα ομως καλα η ειμαι μπαταβο? Ζηρος ρανταρ, Σειτιανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσείς περιμένετε απο τη Φανερωμένη να σας φανερωθεί το φλος ρουαγιάλ???
      Θεέ και Κύριε. Τόσα έχω γράψει και άλλα τόσα έχω υπονοήσει στο σημερινό πιαστήκατε??

      Διαγραφή
    2. Ρε ζηριανε εσυ αγορασες!?? Αυριο σε βλεπω δεκα ποντους κατω. Τυμπακι (που τα αε ροπλανα τα θωρουμε προς τα κατωωω)

      Διαγραφή
  35. kυριε δαρειε δεν μιλαω για την παραλια κατω απο το χωριο ιστρο που παει το ποπολο και αυτη βεβαια φοβερη είναι ριξε μια ματια στο istron bay hotel και
    http://www.booking.com/hotel/gr/istron-villas.el.html?aid=311101;label=hotel-97102-gr-_F2JkbRnx31Iq_vHqybKxgS25164700937%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Anes;sid=09ee82537874bab015deed2942cf
    τα εχω γυρισει ολα σου λεω καθε χρονο ειμαι εκει εχω εξοχικο σπιτι εξω απο την σητεια
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur GForce εσείς μιλήσατε για βράχια και σας έφερα ενα παράδειγμα.Τώρα στα της Φανερωμένης μιλάμε για ΣΥΝΘΕΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Δηλαδή καμία σχέση με project ΜΟΝΟ με βίλες.Και αυτό είναι αρκετό για να τραβήξει τα βαλάντια που θέλουν και να ξεπουλήσουν απο τα σχέδια.

      Ασχετο αλλα ρίξτε και μια ματιά στο project του ΑΒΑΚΑ στην Κυπρο. Παραλία πουθενά και ΟΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ απο τα σχέδια. Προσωπικά δε το ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΤΣ αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Απο την τσέπη μου δεν βγαίνουν.

      Διαγραφή
    2. Λεφτα δεν υπαρχουν για το κρατος,αυτο μας λεει η ΛΑΜΔΑ με το 7 δις σε βαθος χρονου και 50 χιλ θεσεις εργασιας

      Που θα πρωτοπαρουν τα κινεζακια στον αστερα,στο ελληνικο,στην κρητη,στο αττικο μετωπο καλα για κινεζους
      τους εχετε ουτε με βιζα δεν εχουν ερθει.

      κ.Δαρειε το μονο που βλεπου στον αβακα οι επενδυτες ειναι οτι η μαρινα εδωσε 100 εκ χρεος ,τωρα αν ειναι κατα 1/3 πουλημενα πριν παραδωσουν,αν γινει το νεο must δεν το κοιταει κανεις,οπως και μονο το χρεος θα βλεπουν στον ικτινο και το αν κανει ογκους,
      οποτε ας το τραβηξουν λιγο πισω να τελειωσουν με τα αιολικα και εκει θα ειναι η γη γιατι η μονη κερδισμενη θα ειναι η δομικη κρητης

      ΑΑ

      Διαγραφή
    3. Αν και δεν καταλαβαίνω τι μου γράφετε - εσείς κύριε ΑΑ μπορείτε να αγοράζετε Δομική.

      Διαγραφή
    4. Monsieur AA να μελετήσετε καλύτερα και να επιστρέψετε για επανεξέταση όσο αφορα την Μαρίνα.

      Διαγραφή
    5. Δεν πειραζει ,ετσι και αλλιως δεν θα προχωρησουν μεσα στον χρονο τα εργα οποτε θα τα ξαναπουμε πιο αναλυτικα θα δουμε και την ιστορια του ΔΑΙΟΥ ,οσο για δομικη δεν θα παρω

      ΑΑ

      Διαγραφή
    6. Καθίστε κύριε ΑΑ. Λέτε ότι η Δομική θα είναι η μόνη κερδισμένη και φεύγετε.
      Στηρίξτε τον ισχυρισμό σας. Πείτε καμιά κουβέντα παραπάνω.

      Τώρα τον Δάιο γιατί τον μπλέκετε. Μην βάζετε στο ίδιο τσουβάλι ανόμοια projects.
      Ο Δάιος ξεκίνησε σε λάθος εποχή. Μέγα λάθος να φτιάξει 2 ξενοδοχεία, όπου ΜΟΝΟ το 1 ανήκει 100% στην εταιρία.

      Είμαι σίγουρος ότι το έχει μετανοιώσει.

      Διαγραφή
    7. Μεταφορικα ειπα δομικη ,σιγουρα κερδισμενοι θα ειναι αυτοι που θα τα κατασκευασουν οταν γινουν
      για τους ιδιοκτητες των εργων το κερδος θα το δουμε σε βαθος χρονου,αλλα ειπαμε θα τα ξαναπουμε
      εχουμε χρονο μπροστα.
      θα δουμε και δαιο, θα δουμε και καρατζη, θα δουμε και ολυμπιακη,θα δουμε και αστηρ
      γιατι αυτα ειναι κατα περιπτωση

      Οσο για την μαρινα τι να μελετησω ,σε 5 μηνες θα ειναι το κεντρο του νησιου και οτι οι πωλησεις
      ειναι 1/3 στις βιλλες και 1/2 στα διαμερισματα ,σε σχεση με το τι εγινε στο νησι παει καλα αλλα
      ειναι πιο πισω και σε χρονο και σε πωλησεις.

      ΑΑ

      Διαγραφή
    8. Η μαρίνα monsieur AA μέχρι σήμερα που μιλάμε έχει πωλήσεις 120.000.000€ και φυσικά δεν έχουν παραδοθεί όλα τα ακίνητα καθως εργασίες συνεχίζονται. 120.000.000€ Monsieur σε μια χώρα πιυ πειν λίγο διάστημα έφαγε κούρεμα καταθέσεων και βρίσκεται στο μέσο της κρίσης.120.000.000€ το 70% των οποίων δόθηκαν πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι βίλες που αγοράστηκαν.Προφανώς εσείς τα καταφέρνετε καλύτερα......

      Διαγραφή
    9. Δεν μπορω να σας καταλαβω απο ελλαδα φτασατε κυπρο αλλα λογικο γιατι εκει γινεται τετοιο εργο ,ειπατε 100%πουλημενα τελικα ηρθατε στα δικα μου νουμερα,μετα λετε αν θα τα καταφερνα καλυτερα ,μα γραφω οτι σε 5 μηνες θα ειναι το κεντρο του νησιου και οτι κανε καλα

      προς τι το υφος, οχι δεν θα τα καταφερνα καλυτερα για να απαντησω και στην ερωτηση

      δηλ λαβατε για αρνητικο απο το μηνυμα
      Οσο για την μαρινα τι να μελετησω ,σε 5 μηνες θα ειναι το κεντρο του νησιου και οτι οι πωλησεις
      ειναι 1/3 στις βιλλες και 1/2 στα διαμερισματα ,σε σχεση με το τι εγινε στο νησι παει καλα αλλα
      ειναι πιο πισω και σε χρονο και σε πωλησεις.

      κ.τακη κακομαθημενα τα εχετε για καντε λιγο ντα-ντα

      ΑΑ


      Διαγραφή
    10. Monsieur AA εσείς πάντως δεν έχετε δώσει διαπιστευτήρια εδώ καθώς εμφανιστήκατε τις τελευταίες ημέρες να μας πείτε για ΔΟΜΙΚΗ και να μπλέξετε μεσα ΑΒΑΚΑ και ΙΚΤΙΝΟ. Ναι φτάνω και στην Κύπρο όπως φτανω και στα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα και όπου υπάρχει έργο.

      Διαγραφή
    11. Εσεις μιλήσατε για 1/3 στην αρχή και τώρα μας το γυρίσατε στα 2/3 για διαμετισματα και 1/3 για βίλες. Οπου βιλες μόνο δύο μεγάλες απο αυτές που πουληθηκαν κόστησαν στους αγοραστές κάπου στα €30.000.000. Μήπως γνωρίζετε να μας πείτε αν στην πορεία του χρόνου μετράνε μόνο οι πωλήσεις των ακινήτων η και κάποια άλλα σημαντικότερα πράγματα?

      Διαγραφή
    12. Οπου πορεία του χρόνου σημαίνει μολις μπουν μέσα οι ιδιοκτήτες στα ακινητα τους (για τα ήδη πουλημένα διαμερίσματα και βίλες ο χρόνος αυτός μετραει ήδη).

      Διαγραφή
    13. Εσεις το πηγατε στην κυπρο

      Ασχετο αλλα ρίξτε και μια ματιά στο project του ΑΒΑΚΑ στην Κυπρο. Παραλία πουθενά και ΟΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ απο τα σχέδια. Προσωπικά δε το ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΤΣ αλλά περι ορέξεως
      κολοκυθόπιτα. Απο την τσέπη μου δεν βγαίνουν.

      Οσο για το 1/3 οταν τελειωσουν οι πωλησεις και γραψουν το τελικο νουμερο θα δουμε τα 120 εκ αν ειναι το 1/3 απο τα 300 εκ .

      Οσο για τα διαπιστευτηρια ,δεν το ηξερα οτι επρεπε να δωσω απλα για μια αποψη ειπα οτι και ο ΙΚΤΙΝΟΣ και η ΛΑΜΔΑ θα γεμισουν χρεος και οτι η ΛΑΜΔΑ παει με ανακοινωσεις να πεταξει την μπαλα στην κερκιδα,αλλα αστο καλυτερα

      οσο για το αν μετρανε αλλα σημαντικοτερα πραγματα ,μην λεω ξανα τα ιδια ,η μαρινα θα ειναι το πετραδι του στεμματος στην κυπρο .

      αλλα ολα αυτα για ενα τοσο απλο πρωτο μηνυμα

      Ανώνυμος4 Φεβρουαρίου 2014 - 3:44 μ.μ.
      Το μονο που βλεπω ειναι για τα επομενα χρονια ο ΙΚΤΙΝΟΣ και η ΛΑΜΔΑ θα γεμισουν δανεια

      Α.Α


      Διαγραφή
    14. Μπορείτε λοιπον να μας εξηγήσετε προς τι η δική σας αναφορά στην ΔΟΜΙΚΗ???

      Βλεπετε οι περισσότεροι που γραφουν εδώ αναλύουν κιόλας. Δεν πετάνε κάτι και το αφήνουν ασχολίαστο.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Δαρείε μην το κουράζετε περισσότερο.
      Ο κύριος ΑΑ δεν μας βάζει τις προτάσεις συνταγμένες σωστά και με μια σειρά για να καταλάβουμε τι θέλει να πει και που το πάει. Φαίνεται βαριέται να γράψει σωστά.
      Ο Τάκαρος έχει σηκώσει λευκή σημαία!!! Οπότε έχει το ελεύθερο να γράφει ότι θέλει - πλην όμως αυτό δεν σημαίνει ότι καταλαβαίνω τι γράφει και πολύ περισσότερο ότι συμφωνώ.

      ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

      Διαγραφή
    16. Απαντησα στο Κ.Τακη

      αλλα μαλλον επρεπε να τα αφησω ολα ασχολιαστα.

      ΑΑ

      Διαγραφή
    17. Να προσπαθήσετε να γράφετε πιο σωστά και να μην κάνετε άλματα σε αυτά που γράφετε και τα μπερδεύεται όλα κάνοντας τα αχταρμά και στο τέλος να μην καταλαβαίνει κανείς τίποτα.

      Διαγραφή
    18. Ένα project για να ολοκληρωθεί απαιτούνται ρευστά.
      Και αφού ο λόγος για τον Ικτίνο - που λέει ο κύριος ΑΑ ότι θα γεμίσει χρέος.
      ΑΝ λοιπόν προχωρήσει η Σητεία τότε στο μερίδιο του Ικτίνου αναλογούν 40 εκατ. ευρώ το λιγότερο για να συνεχίσει να έχει το 20% στο project της Σητείας.

      Άρα τα 40 εκατ. που θα χρειαστεί ο Ικτίνος θα αναζητηθούν :
      1) Απο τραπεζικό δανεισμό που λέει ο κύριος ΑΑ
      2) Απο ίδια κεφάλαια και χάρη των ισχυρών χρηματοροών που έχει απο τα μάρμαρα του.
      3) Θα πουλήσει το μερίδιο του, το 20% δηλαδή, σε αυτούς που θα ολοκληρώσουν το project
      4) Θα προχωρήσει σε ΑΜΚ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
      5) Συνδυασμός όλων των παραπάνω ή ορισμένων .

      Διαγραφή
    19. Monsieur Takis εγώ βλέπω συνδιασμό ο οποίος πιθανότατα θα ανακοινωθεί στην ΕΚΣ. Επίσης πιστεύω ότι το 4 παίζει αρκετά ισως και για να βγούν οι γρήγοροι απο το χαρτί. Λέω εγώ τώρα....

      Διαγραφή
    20. αντε παλι με την σητεια και τον ικτινο
      Κυριε Τακη μου θελω να εχω την τιμη να βαλω στοιχημα μαζι σας και σας δινω και 5 ετη αβαντζα για τυχον γραφειοκρατια Το στοιχημα ειναι αν θα χτιστει τιποτα εκει και οχι για πιθανες πωλησεις αερα ,οπως στην μονη τοπλου
      GFORCE

      Διαγραφή
    21. K.GFORCE

      δεν πιστευω να ειδατε τους ισολογισμους τις DCI απο το 2008 μεχρι το 2013 και να λετε οτι δεν θα γινει το εργο

      ΑΑ

      Διαγραφή
    22. Κυριε ΑΑ απο ισολογισμους εχω μαυρα μεσανυχτα οποτε και να τους εβλεπα ............
      GFORCE

      Διαγραφή
    23. Πολύ βέβαιοι είστε ότι η DCI θα μείνει στο έργο...

      Διαγραφή
    24. Κύριε Δαρείε μην περιμένετε τίποτα στην ΕΚΣ.
      Στο άλλο να είστε βέβαιος. Ο Μίλτος δεν έχει μια - γιαυτό και είχα προβλέψει ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι με ΑΣΤΗΡ, παρόλο που οι ΜΜΕδες προσπαθούσαν να μας πείσουν για το αντίθετο.
      Πρέπει να βρεθεί άλλος partner και να αποχωρήσει η DCI - και να δώσει και το ποσό που χρωστάει η DCI στον Ικτίνο.

      Εν αναμονή του λευκού καπνού.

      Διαγραφή
    25. Λέτε ο monsieur Soros (φίλος στενός και του Μητσοτακέικου) να την βγεί στους πρώην υπαλλήλους του?

      Διαγραφή
    26. Υπομονή κύριε Δαρείε - να περάσει ο Φλεβάρης και μετά θα δούμε τι καπνό φουμάρουμε.

      Διαγραφή
  36. Μαρκ Φαμπέρ φρέσκος,για εκατοστή ογδοηκοστή όγδοη φορά προαναγγέλει την παγκόσμια κατάρρευση και καπάκι γράφει άρθρο στο οποίο λέει ότι δεν επωφελείται η μάζα από την άνοδο των τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο της Wall Street...! Παπούκα δεν συμβουλεύεσαι τον Μόμπιους,να σου πει το μυστικό της νιότης μπας και το γλιτώσεις το Αλτσχάιμερ...? χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαρκ έχει ξεπεράσει τον Πρέχτερ.
      Σου λένε δεν μπορούμε να αλλάξουμε σενάριο. Θα παίζουμε διαρκώς το ίδιο έργο και κάαααααααααααααποτε θα δικαιωθούμε.

      Πάντως αν κατά λάθος ο Πρέχτερ ή ο Φάμπερ γίνουν αισιόδοξοι τότε πάμε στην σπηλιά μας να κρυφτούμε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27 Ιανουαρίου 2014 - 11:02 π.μ.
      τι ειναι να ανοιξεις το χαζοκουτι

      Παντου Κουρουδες και τεχνιακριοι να πετανε νουμερα

      απο τρελλαρες δηλαδοις Πηξαμε

      και λεω εγω ο Αρχι-κουρου επι εξωτερικων κινδυνων !!

      Αυτοι αποκλειετε να ειναι ποιο τρελλοι απο μενα !!

      Στο I LOVE America θα τους αφησουν να σορταρουν τη μακαροναδα μεχρι τα μπουνια

      Απο το μεγαλοδικηγορικο γραφειο τοης Μοντανα - Πουερτο ρικο - Γκουανταλαχαρα - Μπρουκλιν NEW YORK , Το τελευταιο χωριο της Απανταχου Νεας - Γης , και την BLack-roc του μελλοντος μας

      αυτο σημαινει υποχωρηση του Πι-Πικου 500 αντε μεχρι 1739 - 1749 - 1753

      εεεεεεεεε μετα θα τους πετσοκοψουν ουλους

      Διορθωση τσι προκοπης θα εχουμε μετα τα 2117 ενα 15% δηλαδις διοτι μετα ενας εναι ο στοχος τους ...


      Τα 3200 μουναδες βασης ....... ουτρε σεντ παρακατω


      εδω στο BALCANIZATER ........θΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΑΙ μονο ...και Υπομονη ..... και χαρτια που εχουν ξεπερασει τον ΚΜΟ 17600 εργασιμων

      η μαχη θα κριθει πανω στο λακκο με τον ασβεστη

      καλες αποκριες χωριανοι

      http://www.youtube.com/watch?v=pSujHbm-rG8



      xxxxmxmxmmxmxmxmxmxm 1739,41 χτες με ενα Σελλα Οφ Σαιτ


      Μουσιε Φαμπερ πες αλευρι .......... o TZO 41 σε γυρευει !!

      Απάντηση

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς τύποι σαν τον Φαμπέρ έχουν γίνει διάσημοι και λεφτάδες μαζί.Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι,λόγω παλαιότητος,ότι ήταν παρόντες στα πολύ καλά χρόνια της Αμερικής τις 10ετίες του '80 και του '90 και χόρτασαν χρήμα και από τότε πουλάνε γκουρουδιές αφ'υψηλού.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Λάκη φαντάζεστε τον Φαμπέρ να το γυρίσει αλλιώς όπως ο Μόμπιους,τώρα στα γεράματα...?Μέχρι και τον ερχομό του Αντιχρίστου θα προαναγγείλει χαχαχα

      Διαγραφή
  37. Monsieur ΔΑΡΕΙΕ οταν το καλοκαιρι κατεβεiτε στην κρητη ελατε να σας κανω μια ξεναγηση με το φουσκωτο μου,στις παραλιες της ανατολικης κρητης θα σας δειξω και την επαυλη του στεγγου και αν ειναι και το ελικοπτερο απεξω μπορει και να μας κερασει και καφε
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έγραφα προ 1 με 2 έτη στο marketzone ότι αρχίζουμε να κοιτάμε - ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ - τις κλωστουφαντουργικές και το βάμβακα της Ελλάδος. Τα έλεγα απο πολύ νωρίς και ακόμη είναι νωρίς για να μάθουμε να ψάχνουμε και να σκεφτόμαστε, όταν όλοι οι άλλοι μπουρδολογούν.
    Πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσουμε να βλέπουμε ζεστά το βάμβακα και τις κλωστουφαντουργικές. Αρκεί να αρχίσουν να στρέφονται προ το έτοιμο ένδυμα, κάτι που το είχε παραδεχθεί και ο μεγάλος και αείμνηστος Μουζάκης την προηγούμενη δεκαετία - όταν και έλεγε ότι εμείς οι κλωστουφαντουργοί κάναμε λάθος που δεν μπήκαμε στο έτοιμο ένδυμα και στη δημιουργία ισχυρών Ελληνικών brands names.

    Διαβάζουμε

    Βαμβάκι: Πώς θα γίνει ο λευκός χρυσός της Ελλάδας

    http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1179478/vamvaki-pos-tha-ginei-o-lefkos-hrysos-ths-elladas.html

    Καλά απο κάτω οι σχολιαστές βρίσκονται σε άλλη ταχύτητα και σε άλλη χρονική εποχή. Τα ξέρουν καλύτερα αυτοί απο τον Ψαρρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ενώ προσπαθώ να βρω τι ακριβώς έγραφε ο Τάκαρος για βάμβακα - ήταν τότε που τον σορτάριζε με δίχως όρια ο ξεδοντιασμένος shortet του βάμβακα, γνωστός και ως αντάρτης των πόλεων - έπεσα σε μερικά παλιά σχόλια.

    Έλεγε ο Τάκαρος και τίποτα δεν έχει αλλάξει στην σκέψη του. Τα παραθέτω γιατί έχουμε και πολλούς νέους αναγνώστες, άμπαλους φιτσουλέους που πρέπει να μάθουν να σκέφτονται και να αφήσουν τα ματζούνια, τις γραμμές και τα κύματα του ΜΑΚΒΕΛ.

    ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

    Για ιχθυοκαλλιέργειες!!! Είναι πολύυυυυυυυ νωρίς ακόμη για ασφαλείς τοποθετήσεις και κερδοσκοπικές ενέργειες. Τώρα στα λαυράκια παίζουν οι ατζαμήδες και οι εγκλωβισμένοι.
    Σκεφτείτε μόνο τούτο. ο Νηρέας απο τα 5 και βάλε ευρώ, απο τα υψηλά του 2007, ακόμη και σήμερις στα 0,71 χάνει περίπου το 90% της αξίας του. Τουτέστιν μαύρο χάλι.
    Τα χαμηλά του μεταξύ 0,30 - 0,35 με ξεπούλημα τα 0,25. Σήμερις 0,71 - τουτέστιν ούτε μια σοβαρή αντίδραση της προκοπής δε μπορεί να κάνει. Μέχρι τα 0,9 του δίνω περιθώριο.

    Τώρα έρχονται οι επίτροποι και πολύ γουστάρει ο Τάκαρος, κάθε πολυδανεισμένος θα αισθανθεί τη θηλειά στο λαιμό του. Τα δανεικά και αγύριστα τέρμα - οι ιχθυοκαλλιέργειες τη διαφορά έχουν απο τις ζομποτράπεζες??? Απλώς ο πολύς κόσμος δε έχει αντιληφθεί πως όλες είναι μια ΕΛΙΧΘ. Όταν θα κλείσει η τραπεζική κάνουλα τότε θα πέσει το μεγάλο γέλιο.
    Μόνο με το μικρό το τσιπουράδικο, που εξάγει το σύνολο της παραγωγής του σε Ισπανίες - Γαλλίες, Ιταλίες - Γερμανίες, μπορεί κάποιος να κοιμάται σχετικά ήσυχος ότι και αύριο θα το βρει στο ταμπλό. Όμως αυτήν τη θέλουμε κάτω απο τα 0,5 - εκεί στα 0,4 και όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο με όλους αυτούς του ΣτεφανοΜπελέδες που φυτίλιασαν σε χρόνο μηδέν ότι δανεικό πήραν, χώρια τα ΜΟΔ και οι ΑΜΚ.

    Κύριε Στρατάρχα, τα χρέη στον καπιταλισμό ποτέ δεν αποπληρώνονται. Οι τόκοι να πληρώνονται και τα χρέη επανατιμολογούνται. Έτσι λειτουργεί το καπιταλισμό σύστημα.
    ο δανεισμένος πρέπει να μπορεί να πείθει ότι μπορεί να καλύψει τα χρέη στους δανειστές. Κάτι που δε συνέβει με την Ελλάδα - εδώ που τα λέμε εμείς δεν πληρώσαμε και ποτέ τόκους στην πραγματικότητα.
    Γιαυτό κύριε Στρατάρχα, ο καπιταλισμός είναι καταδικασμένος να παράγει ελαφρύ πληθωρισμό, έτσι τα αυξανομένα ελαφρώς χρέη τα κοιτάμε ως προς το ΑΕΠ. Τώρα για το χρέος της Αμερικής θέλει πολύ κουβέντα τι χρωστάει που το χρωστάει, αν μπορεί να το ξεπληρώσει όλο με τύπωμα - κάτι που κάνει - ή αν την συμφέρει να κάνει στάση πληρωμών και να καρφώσει τον Κινέζο στην καρδιά του. Τότε όμως ξεκινάει και ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος.

    Αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία - τώρα πάμε πάνω!!!

    Για πολυεθνικές να μην ακούω - ώρα τους καλή και να μας κουνήσουν μαντήλι. Περίμεναν να έρθει το ολοκαύτωμα του Νότου για να αποχωρήσουν??? Πιο πριν κοιμόντουσαν??? Οι CEO τους θέλουν απόλυση - καμιά διαφορά απο τους ατζαμήδες που πουλάνε στα χαμηλά και αγοράζουν στα ψηλά. Να ένα πράμα σαν τον Βγενό, που τόσο πολύ θαυμάζει ο ΚΡΑ ΚΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Πολύχρονοι έχουν την ατυχία να δραστηριοποιούνται στο πιο προβληματικό Ελληνικό κλάδο - δεν είχαν όμως την τόλμη ευθύς εξαρχής να βάλουν λουκέτο στη δραστηριότητα. Αυτό έπρεπε να κάνουν εδώ και πολύυυυυυυυ καιρό.

      Φέτος ρίξαν συνολικά 3 μιλιούνια και φτιάξαν ένα φωτοβολταικό 1,3 MW στην Ηλεία. Μόλις ήρθαν τα πρώτα τους έσοδα.

      Θέλει τόλμη κύριοι - σβήστε τώρα τις κλωστές. Σας βάζουν μέσα, όσο νοικοκυραίοι και αν είστε.
      Γρηγορείτε Πολύχρονοι.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα όμως ο Πολύχρονος το ξανανοίγει το κλωτήριο

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1180560/nafp-anoigei-klosthrio-otan-alloi-vazoyn-loyketa.html

      Παρακολουθούμε να δούμε τι στοίχημα παίζεται.

      Διαγραφή
  40. Διαβάζουμε σχόλιο γκουρουδέου απο τους Γκαλάκτικαλς

    Αν μια μετοχή έχει 5 ευρώ και πάει στο 0,5, λέμε πώς έπεσε 90%.
    Αν από το 0,5 πάει στο 1,5, την εκθειάζουμε επειδή είχε άνοδο 200%. Στην ουσία βέβαια είμαστε ακόμα -70% από την αρχική μας επένδυση.
    Μην παίζουμε λοιπόν με τα νούμερα έτσι? Οι μτχς και γενικά το ΧΑΑ στην Ελλάδα είναι της πλάκας. Μην πάτε να χώσετε κι άλλους με τέτοιους τίτλους στο χειρότερο τζόγο της αναξιόπιστης χώρας.
    Ακου λέει η Αλφα 180%...ναι αλλά και μείον 90% από όσο είχε.

    μπουχουχου νεύρα, νεύρα, πολλά νεύρα.
    Εσείς κύριοι να αγοράζετε μόνο σε Ιστορικά υψηλά για να μας τα λέτε ακόμη πιο ωραία ή καλύτερα να ρθούτε να αγοράσετε ΘΩΡΗΚΤΟ στα 8 με 10 ευρά - ναι ναι ναι, εκεί πάνω θα αγοράζετε θα σας αρέσει και θα εκθειάζετε τις χάρες του.
    Βρεεεεε δεν κάνατε για χρηματαγορές. Πηγαίνετε για τσάι - αράξτε στο σπιτάκι σας και να μπαίνετε στα sites των ΔΟΛιδων, και των Μπομπολέων, να σχολιάζετε την πολιτο-οικονομική επικαιρότητα. Δηλαδή να βρίζετε τους πολιτικούς και τους λομποεπιχειρηματίες που σας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Αυτό να κάνετε - αλλά απο χρηματαγορές όξωωωωωω λέμε.

    Εσείς γράφετε κύριε hippy για Warrants και Cocos. Χαρά στην υπομονή σας που κάτσατε και γράψατε ολόκληρο τραπεζικό σεντόνι για να τους πείτε το απλό.
    ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΝΩ!!!!


    C 39,55
    BAC 11,54
    WFC 34,33
    JPM 43,96
    MS 18,88

    Δείτε νούμερα!!! Δείτε και πόσες φορές πήγαν πάνω απο τους πάτους τους του 2008.
    3 με 4 φορές πάνω - και τώρα ετοιμάζονται για την ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΦΥΓΗ τους.
    Ναι ναι ναι οι τράπεζες της Αμερικής έχουν ξεκινήσει μετά απο 4 χρόνια - αφού ήδη έχουν μοιράσει τριπλάσια και τετραπλάσια κέρδη απο τον πάτο του 2008 - μακροπρόθεσμη άνοδο.

    Θα μου πείτε γιατί άφησες Τάκαρε στην απέξω την GS???
    Απάντηση
    Αυτήν την άφησα απόξω για να την αγοράζει το κορόιδο η κυρά Μέρεντιθ - που έβλεπε ότι ήταν η μόνη συμφέρουσα τραπεζική επιλογή απο Αμέρικα. Την πρότεινε στα 160 δολάρια και έδινε τιμή στόχο τα 180. Η μόνη συμφέρουσα τραπεζική επιλογή μας έγραφε.

    Άμπαλοι φιτσουλέοι άσχετοι από χρηματαγορές - μου θέλετε και τραπεζικές αναλύσεις και συστάσεις.


    Σας τα είπα???? Δεν σας τα είπα!!!
    Ο συναγερμός στην αγορά κατοικίας στο Αμέρικα έχει λάβει τέλος.
    Κοιτάμε Αμερικάνικες τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν όλο και υψηλότερα νούμερα απο εδώ και στο εξής.

    Το ίδιο σενάριο θα παιχτεί και εδώ. Σε 4 χρονάκια ο συναγερμός της κρίσης του Ελληνικού χρέους θα έχει λήξει - τότε θα το πάρει χαμπάρι και ο πιο άμπαλος φιτσουλέος - και οι τράπεζες μας θα ξεκινάνε μακροπρόθεσμο ανοδικό - μόνο που θα είναι σε τριπλάσιες τιμές απο τις σημερινές.
    Εσείς τώρα ξέρετε - να κάθεστε να γράφετε ''μα απο τα υψηλά χάνουν 70%''.
    Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι εσείς αγοράζετε μόνο σε ιστορικά υψηλά, όταν θα σας λένε ότι αγοράζουν οι ξένοι και όταν θα μάθετε ότι η χρηματαγορά είναι σοβαρή και η οικονομία μας τρέχει στο φούλ.

    Άμπαλοι φιτσουλέοι - μου αρέσει ότι οι πολλοί συμφωνούν μαζί σας.
    Μετά θα μου πάρετε κάποιο nick και θα έρχεστε στο τσαρδί του Τάκαρου να φιλοσοφείτε για χρηματαγορές. Ναι ναι θα γίνει και αυτό.
    Θα μου πουλάτε μούρη και θα μου προτείνετε μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αυτή η Μέρεντιθ, μιλάμε, είναι η ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ.
      Ήταν φαρδύκολος μια φορά και πρόβλεψε την πτώση και μετά όλοι οι γκουρουδέοι του κόσμου διάβαζαν τι θα πει η ΑΣΧΕΤΗ , ΑΧΡΩΜΗ και ΑΟΣΜΗ Μέρεντιθ.
      Από όλες τις ζομποτράπεζες της Αμερικής - ΕΚΕΊ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΌ ΠΆΤΟ αυτή πρότεινε να πάρει ο κόσμος GS και έλεγε έξω απο τράπεζες.
      μπουχαχαχαχα
      Όξω απο τις χρηματαγορές Μέρεντιθ. Είσαι άσχετη.

      Για να δούμε μετά απο 1 χρόνο τιμές Αμερικάνικων ζομποτραπεζών.

      C 46,34
      BAC 16,35
      WFC 44,43
      JPM 54,31
      MS 28,95

      Διαγραφή
    2. Χα χα καλημέρα, που το θυμηθήκατε αυτό το σχόλιο κύριε Τάκη? Χριστούγεννα του 2012 πρέπει νά ΄τανε, ύπνο δεν είχα και είπα να ψάξω να βρω τι στην ευχή ήσαν αυτά τα warrants. Τώρα που τα ξαναείδα μου φαίνεται καλούτσικη δουλειά (και σίγουρα απολύτως έγκαιρη).

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη εσεις δεν εχετε μιλησει οτι θα ασχοληθειτε με τις τραπεζες μετα τις δευτερες αμκ που θα κανουν και οταν δεν θα ασχολειτε κανεις μαζι τους; με τη σημερινη σας αποψη αναθεωρειτε ή μου φαινεται
      Σειριος

      Διαγραφή
    4. Δεν ειχα διαβασει πιο κατω ο.κ. με καλυψατε
      Σειριος

      Διαγραφή
    5. Θα ασχοληθώ κύριε Σείριε όταν θα πεισθώ ότι θα μπορώ τα βράδια να κοιμάμαι ήσυχος και δεν θα κινδυνεύω να ξυπνήσω το πρωί και να έχω την τύχη των Λαική και τράπεζας Κύπρου. Είμαι και μιας κάποιας ηλικίας και δεν αντέχω τις συγκινήσεις - ούτε να συμμετάσχω σε ΑΜΚ για να κλείνω μαύρες τρύπες.

      Διαγραφή
    6. ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΥΓΝΩΜΗ...ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΔΩ? ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ????

      Διαγραφή
    7. Βρε μην με τρελαίνεται. Απο που βγάζετε τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα??
      Μάθετε να μελετάτε και να σκέφτεστε πολύ πριν έρθει η στιγμή.

      Το μόνο που δεν θα κάνουν οι ζομποτράπεζες το 2014 είναι το ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ. Πως είναι δυνατόν να πάνε πάνω όταν οι ΜΜΕδες γράφουν μπαρούφες και τις πομπάρουν. Το πολύ πολύ να κάνουν κανένα τρεχαλητό για πάνε σε νέες ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  41. ''Το ίδιο σενάριο θα παιχτεί και εδώ. Σε 4 χρονάκια ο συναγερμός της κρίσης του Ελληνικού χρέους θα έχει λήξει - τότε θα το πάρει χαμπάρι και ο πιο άμπαλος φιτσουλέος - και οι τράπεζες μας θα ξεκινάνε μακροπρόθεσμο ανοδικό - μόνο που θα είναι σε τριπλάσιες τιμές απο τις σημερινές.
    Εσείς τώρα ξέρετε - να κάθεστε να γράφετε ''μα απο τα υψηλά χάνουν 70%''.
    Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι εσείς αγοράζετε μόνο σε ιστορικά υψηλά, όταν θα σας λένε ότι αγοράζουν οι ξένοι και όταν θα μάθετε ότι η χρηματαγορά είναι σοβαρή και η οικονομία μας τρέχει στο φούλ.
    Άμπαλοι φιτσουλέοι - μου αρέσει ότι οι πολλοί συμφωνούν μαζί σας.
    Μετά θα μου πάρετε κάποιο nick και θα έρχεστε στο τσαρδί του Τάκαρου να φιλοσοφείτε για χρηματαγορές. Ναι ναι θα γίνει και αυτό.
    Θα μου πουλάτε μούρη και θα μου προτείνετε μετοχές.""

    Όπα όπα κε Τάκη....πήρατε μεγάλη φόρα σήμερα.....(!!)
    Το υπονοείτε με το παραπάνω κουοτάρισμα? Ότι ίσως πρέπει σιγά σιγά να λαμβάνουμε θέση στις εδώ Τράπεζες ? Δεν είναι λίγο νωρίς ακόμη, σύμφωνα με τα λεγόμενμά σας κατά το παρελθόν? Λάθος ίσως κατάλαβα?
    Βίκτωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι κύριε Βίκτωρα είναι περσινές αναλύσεις μου - προ ανακεφαλαιοποίησεων.
      Δίνω χρονικό ορίζοντα 4 έτη - άρα μας μένουν 3 χρόνια.
      Στο ενδιάμεσο θα πρέπει να ξανακεφαλαιοποιηθούν και να ανεβάσουν επισφάλειες στο 20%.

      Έχω μάθει στα χρηματοοικονομικά να μην βιάζομαι - όπως και γνωρίζω ότι στον απόλυτο πάτο μόνο οι ψεύτες και οι φαντασιόπληκτοι είναι αγορασμένοι.
      Είμαι πιστός σε ότι έχω γράψει.
      ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ και ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.
      Δεν έχω εμμονές και θέλω να δω reverse split , μεγάλες ΑΜΚ, επισφάλειες στο 20% και όλη τη χρηματαγορά να βρίζει και να μην πιστεύει.

      Διαγραφή
  42. Και ΟΤΕ όταν ήταν στα 6 και μου έλεγε ο κύριος GAP τα δικά του - ότι τάχα μου ξεπουλάει τα περιουσιακά του στοιχεία και δήθεν θα τον σορτάρει στα 8. Τώρα ο κύριος GAP κάπου τον πήρε τον μάτι μου να γουστάρει δραχμές. γούστα είναι αυτά.

    ΟΤΕ όταν ήταν στα 6 ευρά.
    Τάκαρος speaking

    Για να τελειώνουμε με τον ΟΤΕ - που οι μισοί έχουν φαγωθεί να σορτάρουν και οι άλλοι μισοί να λονγκάρουν. Ναι τώρα το θυμηθήκατε να λογνκάρετε οι αισιόδοξοι???

    Κύρις GAP και Lorac τι αποσβέσεις μου τσαμπουνάτε και έκτακτα κέρδη μου γράφετε?????
    Μια χαρά αποτελέσματα.
    Ήταν το ίδιο καλά με πέρσι. Πέρσι δηλαδής ήταν χάλια τα αποτελέσματα???
    Μην με τρελάνετε.

    Το έγκλημα στον ΟΤΕ έγινε πριν μερικά χρόνια - όταν εξαγόρασε πανάκριβα τον Γερμανό και έκανε Δημόσια Πρόταση στο Θεό για τη μειοψηφία της CosmoOTE.
    Αυτές οι κινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει περισσότερα απο τα μισά ίδια ο ΟΤΕ.
    Αν δεν είχαν γίνει αυτά, τότε σήμερα δεν θα συζητάγαμε για το αν τα 6 ευρώ του ΟΤΕ είναι για long ή short (ουδέτερη ζώνη είναι για τους Τάκαρους), αλλά θα λέγαμε 12 ευρώ ακατέβατα ο ΟΤΕ.

    Λοιπόν κύριοι και κυρίες με δανεικά και αγύριστα ο ΟΤΕ αγόρασε Γερμανούς και Cosmote. Δηλαδή τι πρέπει να κάνει σήμερα???? Να μην πουλήσει θυγατρικές του και να μην κλείσει το δανεισμό του???
    Μην με αποτρελάνετε.

    Η εταιρία λέγεται Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος - η κύρια δραστηριότητα του είναι η Ελλάδα. Σας αρέσει δεν σας αρέσει. Τι να κάνουμε δηλαδή??? Να κάνουμε τον ΟΤΕ ξένο κολοσσό των 5 ηπείρων και των 17 θαλασσών, για να μην διαμαρτυρόμαστε εμείς???

    Ο ΟΤΕ στην Ελλάδα παίζει μπάλα μόνος του - σας αρέσει δεν σας αρέσει. Τα αποτελέσματα του είναι super - σας αρέσει δεν σας αρέσει - λάβετε υπόψη, την ύφεση της Ελλάδος και την απελευθέρωση της τηλεφωνίας που σαν αποτέλεσμα έχει ο ΟΤΕ να έχει τα μισά έσοδα απο σταθερή και κινητή, από όσα θα είχε με το μονοπώλιο. Κάτι τέτοιο θα συμβεί και με τον ΟΠΑΠ όταν ελευθερωθούν τα τζογεία.

    Δηλαδή εσείς τι θέλετε??? Να βγάζει EBITDA 2,2 δις ο ΟΤΕ και να κάνει πωλήσεις 6,5 δις???
    Αυτά ξεχάστε τα, όπως και τα προ φόρων κέρδη ανω του 1 δις.

    Τώρα πρέπει να μειώσει τα δάνεια του και τα μειώνει.
    Ο όμιλος παίζει με 1,1 δις στο ταμείο του και με καθαρό δανεισμό 2,9 δις απο 4,2 δις που είχε φτάσει με τις αλόγιστες εξαγορές Γερμανού και Cosmote.

    Πέρσι οι Μουντέοι και Spήδες μας τα είχαν κάνει τσουρέκια με τις υποβαθμίσεις του ΟΤΕ και δώσε όλο και πιο κάτω και να λένε και να ξαναλένε ότι δεν θα μπορέσει να αποληρώσει τον δανεισμό του.
    Βρεεεε πάτε καλά????

    Με αθροιστικές χρηματοροές τελευταίων 8 ετών απο δραστηριότητα 11,4 δις δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τον δανεισμό του????
    Τώρα τα ίδια τα λαμόγια αναβαθμίζουν - το παιχνίδι σε εξέλιξη απο την ανάποδη. Οι Έλληνες όμως έχουν φαγωθεί να σορτάρουν.

    Σκασίλα μας εμάς. Εμείς κοιτάμε τον ΟΤΕ να γράφει κεφαλαιοποίηση 2,9 δις και λέμε hold ή αδιάφοροι αν γουστάρετε. Αλλά αν δούμε την κεφαλαιοποίηση να πλησιάζει το 1 δις τότε δεν θα πούμε όχι. Αλλά, εαν και εφόσον πάει ο ΟΤΕ στα 2, με 2,5 ξαναρωτάτε με αν πρέπει να αμαρτάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GAP - δεν έχω νοήσει τι υπονοείτε με την πώληση της Ηellas SAT που διαχειρίζεται το δορυφόρο HellasSat2.
      Υπονοείτε θεωρίες συνωμοσίας??????
      Με την ανακοίνωση της πώλησης βγήκαν κάποια site και γράφαν την εξής μπούρδα!!

      ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ντροπή: Ξεπούλησαν τον Hellas Sat! - Οι επικοινωνίες Ε.Δ. και Εθνοφρουράς "στον αέρα"

      και γράφαν κάτι Ελληναράδικες καραμπούρδες - έτσι για να πουν κάτι. Ότι φταίνε δηλαδή οι Φον Χουφτάλεν και οι Ραιχ Αρπάχτεν.

      Βέβαια οι ίδιοι Ελληνάραδες που γράφαν τις καραμπούρδες στο κείμενο γράφαν

      Οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν για πρώτη φορά αποκτήσει αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες και δυνατότητα μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο από τον δορυφόρο στο ΕΘΚΕΠΙΧ. Δεν σημαίνει ότι τώρα θα πάψει να συμβαίνει αυτό, απλά τώρα μπορεί την κρίσιμη ώρα να κοπεί το κύκλωμα "κατά λάθος" OhMyGod αφού θα ελέγχεται από ξένους (ποιος ξέρει ποιους, εμείς θα απορήσουμε αν από πίσω βρίσκονται και τουρκικά συμφέροντα).(μπουχαχαχα τι γράφει ο άνθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!!)

      Τελικά ο Τζουτζούκος Παρθενογέννησης έχει δίκιο.
      Κάτι μας ψεκάζουν και αποβλακωνόμαστε.

      Πάντως ο ΟΤΕ μια χαρά τη ξεπούλησε τη θυγατρική στα κορόιδα.
      7 φορές τα EBITDA = σαν να λέμε ότι ξεπουλήθηκε ο ίδιος ο ΟΤΕ καμιά 30ριά ευρώ το κομμάτι
      7 φορές τις πωλήσεις = σαν να λέμε ότι ξεπουλήθηκε ο ίδιος ο ΟΤΕ καμιά 70ριά ευρώ το κομμάτι
      βρεεε μήπως στα 6,27 είναι καρατσάμπα ο ΟΤΕ και δεν το ξέρουμε??

      Περικαλώ πολύ κύριε GAP να επανέλθετε στην πώληση της Ηellas SAT και του δορυφόρου HellasSat2 - για να σας εννοήσουμε τι εννοείτε.
      Ήταν ξεπούλημα η πώληση ή εννοείτε κάτι άλλο???
      Τελικά ήταν μνημείο μαλακίας η πώληση ή έξυπνη επιχειρηματική κίνηση στα μια ζωή κορόιδα.

      Διαγραφή
    2. Παίρνω αμπάριζα από την αναφορά στον ΟΤΕ για μια αμυντική επενδυτική κίνηση (δυστυχώς όμως για όσους έχουν κεφάλαια περισσότερα από 100Κ)

      Πέρσι ο ΤΙΤΑΝ αλλά και ο ΟΤΕ εξέδωσαν νέα ομόλογα σε αντικατάσταση αυτών που έληγαν με μεγάλα κουπόνια 8,75% κ 7,875% αντίστοιχα. Προτεραιότητα αγοράς είχαν οι κάτοχοι αυτών που έληγαν. Τα ομόλογα είχαν (έχουν) εξαιρετική πορεία απόρροια και της βελτίωσης της εικόνας της χώρας. Τώρα διαπραγματεύονται περίπου στο 110 (ΤΙΤΑΝ) και 114 (ΟΤΕ).

      Στις 8/4/2014 ο ΟΤΕ έχει λήξη (και πιθανά αντικατάσταση) ομολογιακής έκδοσης 500 εκατ. με κουπόνι 7.25%. Βέβαια η τιμή του είναι λίγο κάτω από το 101 οπότε εάν συμπεριλάβουμε και τα έξοδα αγοράς το όφελος είναι μόλις 1% ετησιοποιημένο. Ωστόσο για κάποιον που πιθανά έχει χρήματα κι ενδιαφέρεται η απόκτηση του δίνει προτεραιότητα στο αρκετά πιθανό roll over του ομολογιακού. Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα νέα δεδομένα για τη χώρα κ την εταιρεία (αλλά και την πρόσφατη έκδοση του P4 του Π. Γερμανού στην Πολωνία) το νέο κουπόνι πιθανολογώ πως θα είναι περί το 6%. Καθόλου άσχημο νομίζω σε σύγκριση με τα επιτόκια των προθεσμιακών.

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα κ.Τακη όποτε μπορειτε θα ηθελα την γνώμη σας για την ΧΑΚΟΡ............αξίζει στα 0.70????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μιλάτε σοβαρά monsieur Ανώνυμε??????

      Διαγραφή
    2. ΣΙΔΕ και ΧΑΚΟΡ τα χαρίζουμε στο Στασινό για να τα χαίρεται.

      Διαγραφή
    3. Το δίνουμε και αλαμπρατσέτα τον αρχισάπακα και μέγα σκουπιδαριό τη ΣΙΔΜΑ.

      Διαγραφή
    4. αντιληπτον....ευχαριστώ

      Διαγραφή
  44. Ok, ευχαριστώ,, επομένως παραμένουμε στα λεγόμενα για (Ελληνικές) τράπεζες και κατά το παρελθόν, δεν έχει αλλάξει κάτι ακόμη (προς το θετικό, εννοώ).
    Βικτωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αποτι βλεπω Τακαρε αναπροσαρμοσες τον στοχο σου κατα 100 με 120% προς τα πανω και πολυ σωσταααα. Ασχετο αλλα βλεπω καλα?? ο κοψοχερης Νο2 γραφει 1,78? ερε πλακες που θα γινουν στα λατομεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γκρίνια καταραμένη.....

    J&P-Άβαξ: Νέο έργο στην Ιορδανία ύψους120 εκατ. ευρώ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Bloomberg: Επιμήκυνση της ελληνικής βοήθειας στα 50 έτη με μείωση επιτοκίων εξετάζει η Ε.Ε.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα έχω πει εδώ και 1,5 χρόνο πριν.
      Διαφωνώ μόνο στο επιτόκιο - θα έπρεπε να είναι μηδενικό και σε αυτά τα 50 χρόνια να δίνουμε ανά έτος στους πιστωτές 6 με 7 δις ανά έτος, δίχως να παίρνουμε νέα δάνεια. Έτσι σε 50 χρόνια θα μηδενίσουμε τα πάντα.
      Σε τέτοια λύση θα πήγαινα εξαρχής και όχι σε κούρεμα.

      Διαγραφή
    2. Παρομοίως το έχει επι κι ο κύριος Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα το χρέος να αποπληρώνεται από την ανάπτυξη.

      Σήμερα διέρευσε το καρότο (προσωπικά περίμενα τις ανακοινώσεις περί το Πάσχα ώστε να επηρρεάσουν κάπως τους εκλογείς). Από βδομάδα θ΄αρχίσουν και τα "προαπαιτούμενα" που θ΄αποσυμπιέσουν τη χύτρα ταχύτητας. Δεν τα θεωρώ (για το λαό) καθόλου κακά. Διάβαζα το Σ/Κ ότι ο Σόιμπλε ζήτησε από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Εξωτερικών της χώρας ΤΟΥ, να του στείλλουν προτάσεις (που θα τις υπαγορέψει-λέω εγώ στην ελληνική κυβέρνηση) μπας κι ολοκληρωθεί η διαθρωτική παρέμβαση που όλη τη μέρα τάχα χτίζεται το βράδυ καταρρέει. Ποιός έχει συμφέρον για την μη απονομή εγκαίρως της δικαιοσύνης? Ε αυτός ας ανησυχεί κι ας προσπαθεί να υπονομεύσει την προσπάθεια (αγωγή που θα κατατεθεί αύριο θα δικαστεί το 2022 διάβαζα κάπου).

      Ελπίζω στη θέληση και στις πρωτοβουλίες του κουτσού γερμανού ιππότη τις κινήσεις του οποίου θα "μεταφράζουν" τα ΜΜΕ κατά το συμφέρον των εργοδοτών τους (ενώ εγώ πιθανολογώ πως θα είναι στη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή έδωσε ο λαός σειρά έχουν τα τρωκτικά)

      (Μας έχουν σκόπιμα μπερδέψει οι αχρείοι κι αποκαλούμε "πολιτικό κόστος" τα συμφέροντα των ολιγαρχών καναλαρχών - συντεχνιών - κλεφτοαγροτοσυνεταιριστών)

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Σχετικά με τον "βάλτο της δικαιοσύνης".

      Διαβάζουμε σήμερα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ

      "Απίστευτης έκτασης φοροδιαφυγή διαπιστώνεται από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε διάφορες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, σε 215 περιπτώσεις που υποβλήθηκαν εκθέσεις τα επιβληθέντα πρόστιμα έφτασαν τα 211.538.000 ευρώ και η διαπιστωμένη απόκρυψη εισοδήματος τα 99.751.520 ευρώ.

      Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ασφαλιστικής εταιρείες που υπερτιμολόγησε την αξία ακινήτου που εξαγόρασε αντί 4 εκατ. ευρώ. Εταιρεία αγοραπωλησίας χρυσών λιρών δεν εξέδωσε τιμολόγια ύψους 9,5 εκατ. ευρώ! Διευθύντρια νοσοκομείου είχε πλουτίσει ξαφνικά κατά 631 χιλιάδες ευρώ, ενώ καταλογίστηκε παράβαση 7 εκατ. ευρώ σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία για εικονικά τιμολόγια μέσω off shore

      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113214521"

      Πότε θα τελεσιδικήσει ώστε να εισπράξει το κράτος? Κύριος οίδε.

      Μια ιδέα που μου είχε περάσει προ ετών απ΄το μυαλό (αλλά δεν γνωρίζω πόσο εύκολα είναι πραγματοποιήσιμη) είναι η δημιουργία αστικού τμήματος στους καποδιστριακούς δήμους όπου θα λύνονται οι αστικές υποθέσεις έως 1500 ευρώ που σήμερα δικάζονται στα Ειρηνοδικεία. Εννοείται πως θα προσληφθούν δικηγόροι με κάποιου είδους επιμόρφωση (πχ 6μηνη).. Για βοηθοί "δικαστικοί υπάλληλοι" μπορούν να προσληφθούν από τους "σε εφεδρεία" δημοτικούς υπαλλήλους για να συνδράμουν και κυρίως να παράγουν έργο. Δίνουμε δουλειά, ανακουφίζουμε τον πόνο του άνεργου-γλυτώνουμε αποζημιώσεις κι επιδόματα ανεργίας.

      Οι ειρηνοδίκες με τη σειρά τους "ξεμπλοκάρουν" πρωτοδίκες, που "ξεμπλοκάρουν" εφέτες κ. ο. κ

      Βέβαια πρέπει να συμφωνήσει η 3η εξουσία, η αδέσμευτη αλλά και ανερμάτιστη δικαιοσύνη.

      Διαγραφή
  48. http://zcode-gr.blogspot.gr/2013/11/ka-aoz.html


    βρε εδω ειναι ουλα ....

    αν δεν μπορειτε να τη δειτε ουλη δειτε απο 1.14.30 μεχρι 1.20.00

    σας τα πρωτοεδειξα τον Νοεμβρη

    Δωσε και μενα μπαρμπα .............

    ριχτο Δαλιδα

    http://www.youtube.com/watch?v=de1idye_lDQ&list=PLB1E5D6E00329576Chttp://www.youtube.com/watch?v=E3sJEwBvK5g&list=PLMK6vznP1qdfLhJl1DQi6PzgMN4SelJ6K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Προς εμπέδωση!!!!!!!!!!!!!!

    21 Ιανουαρίου 2014 - 9:53 μ.μ.
    ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 31/12/2013 στις 1162 και έγραψε υψηλό 1305 στις 10/1/2014
    Ξεκίνησε πολύ δυναμικά το 2014 για τον ΓΔ. Μέχρι τις 1305 μονάδες έγραψε άνοδο 12,3%.
    Είναι υπερβολικά υψηλό το 12,3% για επίπεδο δείκτη μέσα σε 10 ημέρες και 6 συνολικά συνεδριάσεις.

    Ακόμη και σήμερα στις 1215 μονάδες η άνοδος είναι της τάξης του 4,56%. Άρα ακόμη είμαστε bullish και φυσιολογικό είναι να διορθώνουμε.
    Δεν ξέρω αν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 ο ΓΔ έχει τα φόντα να γράψει νούμερα υψηλότερα των 1340 μονάδων. Εγώ λέω ότι δεν θα τα γράψει.
    Έχω πολλές αμφιβολίες και για το αν μπορεί να πάει ψηλότερα των 1300 μονάδων.

    Γενικά είμαι της άποψης ότι τα θεμελιώδη της χρηματαγοράς μας είναι να παίζει μεταξύ των 800 με 1200 μονάδων.
    Μια νέα καταστροφή θα μας στείλει κάτω απο το 800.
    Μια δυναμική επανενεργοποίηση της Ελληνικής οικονομίας θα μας δώσει νούμερα μεγαλύτερα του 1200. Άρα στη φάση αυτή - κινούμαστε σε νούμερα υψηλότερα.

    πλην όμως πιστεύω - ακόμη δεν είμαι σίγουρος και πρέπει να δω το Μάρτιο του 2014 που θα βρισκόμαστε - ότι το πιθανότερο είναι να κλείσουμε το 2014 σε επίπεδα πέριξ των 1400 μονάδων και να παίξει η χρηματαγορά μας το ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ το 2015.
    Θα περάσει δίχως επιστροφή τις 1500 μονάδες με δύναμη και εμφατικά??? Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

    Στο ενδιάμεσο, κατά το 2013, δηλαδή, είμαι πεπεισμένος ότι η Ελληνική χρηματαγορά θα τα χάσει όλα τα κέρδη της.

    Αυτά περί ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα μου θα πάρει πίσω όλες τις αποκρατικοποιήσεις και θα μπει εμπόδιο στα σχέδια για τη ΔΕΗ και όλα τα χαζά,τα ακούω βερεσέ.
    Τέτοιες μπούρδες έλεγε και ο Γιώργης με τη Λούκα και τη Βασούλα την Παπανδρέου και ξεπούλησαν τον ΟΤΕ όσο, όσο. Αυτά είναι προς λαϊκή κατανάλωση και για λόγους πελατειακούς - να κερδίσουμε καμιά ψήφο.

    ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνης μπορούν να λένε ότι θέλουν - ο πρωθυπουργός όμως της χώρας, όποιος και να είναι αύριο, δεν μπορεί να κάνει ότι του κατεβαίνει, γιατί αν το ΑΥΡΙΟ, δίχως μνημόνιο είναι χειρότερο του ΣΗΜΕΡΑ με μνημόνιο, του πρωθυπουργού του κεφάλι θα ζητήσει αυτός ο κακομαθημένος λαός.

    Ευρωεκλογές. Να πετάξω και την πολιτική μου μπούρδα.
    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάσει ποσοστό μεγαλύτερο απο αυτό που πήρε στις τελευταίες βουλευτικές και δεν έχει διαφορά παραπάνω απο 5% του δεύτερου, τότε όλα είναι αναστρέψιμα.

    Γενικά να θυμάστε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και τα παραμυθάκια της χαλιμάς έχουν τελειώσει.

    Ή θα γίνουμε το παράδειγμα προς μίμηση ----> εκτόξευση του ΓΔ πάνω απο το 1500
    ή θα το παίξουμε εξυπνάκιδες και παρτάκιδες οπότε θα γίνουμε δακτυλοδυκτούμενοι ----> ΓΔ νέα χαμηλά.
    Θα παίρνουν ευρώ στα χέρια του Λετονίες, Λιθουανίες και κάθε πικραμένος και εμείς θα παίρνουμε τον ΠΟΥ@Ο ανά χείρα αρμ.

    28 Ιανουαρίου 2014 - 1:00 μ.μ.
    Πάω στον κύριο spooky.
    Στην συνέχεια, θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να επιστρέψουμε προς τα πάνω και ο ΓΔ να κάνει κάτι σαν ΔΙΠΛΗ ΚΟΡΥΦΗ και μετά να ματαγυρίσει στις 1000 μονάδες με αφορμή τις ευρωεκλογές.
    Θα σας έλεγα ότι χρονικός ορίζοντας που βλέπω να επιτευχθεί αυτό είναι μέχρι Απρίλιο 2014. Δεν σας το λέω όμως, γιατί καραδοκεί ο Νικολό ο Παγκανίνι που μπορεί να εμφανισθεί και να μας την πεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω κύριε Νικολό Παγκανίνι να το εμπεδώσατε το δωρεάν μάθημα που σας έδωσα και να μην μπαίνατε στο ιστολογιο μου μόνο και μόνο για να μου πείτε τις εξυπνάδες σας.
      Αν πάλι είστε short καλά να πάθετε. Να λαμβάνετε τον Τάκαρον περισσότερο υπόψη και να μην του πουλάτε πνεύμα.

      28 Ιανουαρίου 2014 - 1:00 μ.μ.
      Πάω στον κύριο spooky.
      Στην συνέχεια, θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να επιστρέψουμε προς τα πάνω και ο ΓΔ να κάνει κάτι σαν ΔΙΠΛΗ ΚΟΡΥΦΗ και μετά να ματαγυρίσει στις 1000 μονάδες με αφορμή τις ευρωεκλογές.
      Θα σας έλεγα ότι χρονικός ορίζοντας που βλέπω να επιτευχθεί αυτό είναι μέχρι Απρίλιο 2014. Δεν σας το λέω όμως, γιατί καραδοκεί ο Νικολό ο Παγκανίνι που μπορεί να εμφανισθεί και να μας την πεί.

      Διαγραφή
    2. Σας έκανα και την απαραίτητη αφιέρωση κύριε Νικολό Παγκανίνι πάνω δεξιά στο βιντεάκι.
      Να είστε καλά να περνάτε για να μας την λέτε.

      Διαγραφή
  50. Ζηριανε ειδες την αγορα +3% και χαρηκες?? ρε δεν πας πανω αν δεν θελω εγωωω. Τυμπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. March S&P E-mini Futures: Today’s range estimate is 1726-1741. The ES is on its way to 1720 and probably to 1640, the October 2013 low.


    P 500 (^GSPC) -SNP
    1,755.31 Up 0.11(0.01%) 2:02PM EST
    Add to Portfolio
    Prev Close: 1,755.20
    Open: 1,753.38
    Day's Range: 1,737.92 - 1,755.76
    52wk Range: 1,485.01 - 1,850.84
    Compare Brokers


    Αυτου του Τρελλαρα του Φυτεια του εχω αχτι ....!!

    Λοιπον διπλο πατω ο Πι-Πι-κος 500 μια στα 1739 και μια στα 1738

    θα εχει πλακα η συνεχεια γιατι τον σορταρουν για 1640 ...... και πανε για το Γνωστο τραγουδι

    sell in may and goooooooooooooo away

    oh boy !!!

    τα υπολοιπα τα ξερετε πριν απο 12 μηνες

    Βρε και παπαδες θα φυτεψουμε στο κολπο της Φανερωμενης ...οχι μονο μαρουλια και Κατοικιες !!


    ωωωωχχχχχχχχχχχχ ξεσπαθωσε ο Κυριος Καθηγητης Ζουγανελης
    Ναχαμε πολλους τελοιους ανθρωπους και πατριωτες ...α ρε και ναχαμε

    Στο Τοκιο μενει ο Ανθρωπος

    ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ

    Ολοι οι δρομοι οδηγουν στο ΥΠΕΚΑ !!


    Are you looking for me Madam ?

    Aleko mou Salaam !


    Yγ. Α ρε Τζεναρα , εσυ εφυγες νωρις

    http://www.youtube.com/watch?v=DLtCffIYN0Y




    ΑπάντησηΔιαγραφή

  52. ωωωωχχχχχχχχχχχχ ξεσπαθωσε ο Κυριος Καθηγητης Ζουγανελης
    Ναχαμε πολλους τελοιους ανθρωπους και πατριωτες ...α ρε και ναχαμε

    Στο Τοκιο μενει ο Ανθρωπος

    ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ

    Ολοι οι δρομοι οδηγουν στο ΥΠΕΚΑ !!

    http://zcode-gr.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ζηριανε σε εσκισα οπως θωρεις.. ρε δεν πας πανω αν δεν θελω εγω ειπαμεεε. Τυμπακι Ηρακλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η οργανωτική επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε πως οι κατασκευές των έργων που γίνονται ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου, που θα διοργανώσει η χώρα το 2022, θα έχουν κόστος 205 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολαρίων.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Δουλίτσα να υπάρχει κάτω και όλα καλά.Ολο και κάτι θα τσιμπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. https://www.xaxa.gr/2011/03/05/%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B5%CE%BD/




    και αρπα και τουτο Χωριανε Τυμπακιωτη
    ριχτο Ζωιδακη και σκισε τους ουλους


    http://www.youtube.com/watch?v=c-b_PNMNCO8



    Aleko mou Salaam


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. the naked... truth

    TwitterFacebookGoogle PlusRSS FeedEmail
    DEUTSCHE BANK Ανόδου, συνέχεια, με καταλύτες ΗΠΑ και Κίνα
    06 Feb 2014 0 undefined
    Ούριοι άνεμοι θα πνέουν στις διεθνείς αγορές και το 2014 σύμφωνα με την Deutsche Bank, με ...
    1234
    GOLDMAN SACHS Θα συνεχιστεί ο... λήθαργος των «αρκούδων»
    1:23 μ.μ. No comments




    Η... χειμερία νάρκη των «αρκούδων» στα χρηματιστήρια των ανεπτυγμένων οικονομιών θα συνεχιστεί και το 2014 κατά την Goldman Sachs.



    Η τιμή-στόχος για τον S&P 500 είναι οι 1.900 μονάδες και για τον Stoxx 600 οι 360 μονάδες. Μετά από ένα 18μηνο ράλι, κατά το οποίο ο S&P ενισχύθηκε κατά 40% χωρίς διόρθωση, η GS δίνει πιθανότητες 67% στο σενάριο μιας διόρθωσης της τάξης του 10% εντός του έτους, η οποία ωστόσο δεν θα ανατρέψει την ευρύτερη θετική τάση.

    Η τράπεζα συστήνει προφανώς αυξημένες θέσεις στις μετοχές, με προτίμηση στους κλάδους των τραπεζών, των ασφαλειών, των αυτοκινήτων και της υψηλής τεχνολογίας. Επιφυλακτική εμφανίζεται για τις αναδυόμενες αγορές και τα εμπορεύματα.



    xxxmxmxmxmxmxm τα κερατα της και της Γκολντμαν σαξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξ

    ειπαμε πριν ενα χρονο ......... ανημερα του Καρναβαλου 2015

    ο Ες εντ πι - πι 500


    2117 βρε παλι τα ιδια θα λεμε

    Aleko mou ........ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ μας περασαν ??????????

    α...ιιιιι σιχτιρρρρρρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. K.Tακη να κανω μια ερωτηση και εγω

    η ολλανδια πλεον εσκασε και επισημα η λαθος καταλαβα ,γιατι εγω την εχω σε πιο ασχημη κατασταση και απο ιταλια και ισπανια και σε 2 χρονια και απο ελλαδα.

    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Το " επισημα" το αναφερω λογο των σχετικων ειδησεων

    "Ορκο ότι θα διαφυλάσσουν την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος θα δίνουν οι εργαζόμενοι στα ολλανδικά πιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg. Τον προηγούμενο μήνα έγινε υποχρεωτικός ο όρκος για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ολλανδικών τραπεζών"

    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το traffic στο nepof.eu εξαντλήθηκε από τα δύο περιοδικά του ΣΕΔ και του forum !

    Το ΣΕΔ_5 ανέβασα και εδώ se pdf

    https://ia600804.us.archive.org/19/items/favlos118_gmail_Sed5/sed5.pdf

    υγ

    Είναι ρεκόρ για το περιοδικό χωρίς μέτρηση των on line αναγνωστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έστειλε την ανάλυση του ο κύριος που αμφισβητεί την αποτίμηση που δίνω στον Αστέρα και ήθελε να μου τα πει απο κοντά ή έμεινε στα λόγια??

      Μα τι γράφω κύριε Νίκο??
      Όλοι στην Ελλάδα είναι πολυλογάδες - μόνο λόγια είναι και φαντασιώσεις. Αποδείξεις με νούμερα και τεχνοκρατισμό είναι αδιανόητα πράγματα σε αυτήν την χώρα.

      Λοιπόν να μας κάνει τις αναλύσεις του - γιατί αρχίζω να γλυκοκοιτάζω ΑΣΤΗΡ.
      Δουλειά φαφλατάδες και όχι αέρα κοπανιστό.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂