Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Έντσο Αράντσο Ντο Νασιμέντο - Παγκόσμιο Κύπελλο 1958 (Σουηδία)

Όταν ο Βισέντε Φέολα αποφάσιζε να πάρει στην αποστολή τον 17χρονο Πελέ αντί του "αστεριού" της Κορίνθιανς, Λουιζίνιο, οι αντιδράσεις στη Βραζιλία ήταν πολλές. Σε ένα φιλικό που οργανώθηκε πριν το Μουντιάλ από τους φιλάθλους της Κορίνθιανς μεταξύ της "σελεσάο" και του βραζιλιάνικου συλλόγου, ο Αρι Κλεμέντε τραυμάτισε στο δεξί γόνατο τον νεαρό επιθετικό, ως μία... τιμωρία για την κατάφωρη αδικία που είχε υποστεί ο συμπαίκτης του. Ο Πελέ κινδύνεψε να χάσει το Μουντιάλ, αλλά μία θεραπεία με καυτές, μουσκεμένες πετσέτες έκανε το θαύμα της και εντέλει ταξίδεψε στη Σουηδία.

Ο μύθος λέει πως όταν ο 9χρονος Πελέ είδε τον πατέρα του να κλαίει για την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του «Μαρακανά», τον παρηγόρησε λέγοντας του πως κάποια μέρα θα έφερνε ο ίδιος το Κύπελλο στην πατρίδα. Κράτησε την υπόσχεση του, πιο γρήγορα από όσο και ο ίδιος υπολόγιζε.

Το ντεμπούτο του στην «σελεσάο» έγινε το 1957 σε ένα παιχνίδι με την Αργεντινή, στο οποίο μάλιστα σκόραρε αλλά οι Βραζιλιάνοι έχασαν με 2-1. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού ήταν τέτοια που παρότι πολύ νεαρός, η παρουσία του στην ομάδα του 1958 έμοιαζε και ήταν επιβεβλημένη. Eίχε φοβερά αθλητικά προσόντα, η τεχνική και το ποδοσφαιρικό μυαλό του δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ και από κανέναν.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, φυσικά δεν είχε ρόλο βασικού, ωστόσο αρκετοί παίκτες της ομάδας, μεταξύ τους και οι δύο αρχηγοί, Ντιντί και Νίλτον Σάντος, ζήτησαν από τον Φέολα να χρησιμοποιήσει τα δύο ταλεντάκια της ομάδας, τον 24χρονο Γκαρίντσα και τον Πελέ στο τρίτο ματς της φάσης των ομίλων. Έτσι και έγινε, απέναντι στη Σοβιετική Ενωση, με τον Πελέ να μοιάζει με... νάνος μπροστά στους θηριώδεις Σοβιετικούς.


"Τα παιδιά μου ζητούσαν αυτόγραφο, μου ακουμπούσαν το κεφάλι και μετά μύριζαν το χέρι τους και ήταν έκπληκτα που δεν είχαν λερωθεί"
γράφει στην αυτοβιογραφία του το "μαύρο διαμάντι", το οποίο εκείνη την εποχή ήταν ένας άγνωστος, έγχρωμος ποδοσφαιριστής που έκανε τα πρώτα του βήματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 
 Ο «βασιλιάς» - προσωνύμιο που του απέδωσε ο γαλλικός Τύπος το 1961 σε μια περιοδεία της Σάντος στην Ευρώπη- γινόταν ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έπαιζε ποτέ σε Μουντιάλ, ρεκόρ που θα έσπαγε το 1982 ο Βορειοιρλανδός Νόρμαν Γουαϊτσάιντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος το 1982 και σε ματς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας έκανε το δικό του ντεμπούτο, σε ηλικία 17 ετών και 41 ημερών (μικρότερος κατά έξι μήνες περίπου από τον Πελέ).

Όταν πέτυχε το πρώτο -καθοριστικό- γκολ εναντίον της Ουαλίας έγινε ο νεότερος που πέτυχε κάτι τέτοιο όπως και όταν πέτυχε χατ τρικ μέσα σε ένα ημίχρονο (το δεύτερο) εναντίον της Γαλλίας στον ημιτελικό. Οι πρωτιές, οι «δάφνες», η παγκόσμια αναγνώριση, τα γκολ, οι τίτλοι, οι ατομικές διακρίσεις, συνόδευσαν την καριέρα του ως το τέλος που ήρθε το 1977.

 
http://www.v-brazil.com/culture/sports/world-cup/brazil-1958.jpg
Από τον τελικό του 1958 
Vicente Feola (coach), Djalma Santos, Zito, Bellini, Nilton Santos, Orlando and Gilmar
Garrincha, Didi, Pelé, Vavá, Zagallo and Paulo Amaral (physical instructor)

Η απόφαση για τον οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1958 πάρθηκε στις 23 Ιουνίου 1950 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Ενδιαφέρον για να αναλάβει την διοργάνωση υπήρξε μόνο από την Σουηδία και για αυτό τον λόγο ανάλαβε την διοργάνωση χωρίς ανθυποψήφιο

Από τις 16 ομάδες της τελικής φάσης, οι 12 προέρχονταν από την Ευρώπη και οι 4 από τη Λατινική Αμερική. Ομάδες από την Αφρική και τη Ασία δεν συμμετείχαν, επειδή αρνήθηκαν να αγωνισθούν με το Ισραήλ, για πολιτικούς λόγους. Το 1956 Αίγυπτος και Ισραήλ ήλθαν σε πόλεμο, ως επακόλουθο της κρίσης στο Σουέζ.
Η FIFA θέσπισε έναν κανονισμό λίγο μετά την έναρξη των προκριματικών, σύμφωνα με τον οποίο καμία ομάδα δεν θα προκρινόταν στα τελικά του Μουντιάλ, χωρίς να δώσει έστω έναν προκριματικό αγώνα. Αυτός ο κανονισμός "έπιασε" το Ισραήλ που πέρασε δύο φάσεις λόγω αποχώρησης των αντιπάλων του και εν τέλει κλήθηκε να αγωνιστεί με την Ουαλία για ένα "εισιτήριο". Οι Ουαλοί είχαν αποκλειστεί, αλλά άδραξαν τη δεύτερη ευκαιρία και εν τέλει προκρίθηκαν στο Μουντιάλ, για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα. Έτσι στα προκριματικά της Αφρικής και της Ασίας (οι αραβικές χώρες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα ίδια προκριματικά μαζί με το Ισραήλ) ουσιαστικά στις δύο Ηπείρους αντιστοιχούσε από μισή θέση στο Μουντιάλ, δεν εκπροσωπήθηκαν. Η Ινδονησία αρνήθηκε να αγωνιστεί στον προκριματικό όμιλο κόντρα στη Ισραήλ επειδή η FIFA δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να διεξαχθεί το παιχνίδι σε ουδέτερο έδαφος, ενώ το μουσουλμανικό Σουδάν αποσύρθηκε από το μπαράζ του νικητή της αφρικανικής ζώνης με τον νικητή της ασιατικής ζώνης για πολιτικούς λόγους.


Στα προκριματικά πάντως οι εκπλήξεις δεν έλειψαν, με τις Ιταλία (να μένει εκτός εξαιτίας της Βόρειας Ιρλανδίας) και Ισπανία (δυο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της εποχής) να μένουν εκτός τελικής φάσης. Μαζί τους αποκλείστηκε και η Ουρουγουάη, είχαμε λοιπόν το παράδοξο να μένουν εκτός τελικής φάσης οι ομάδες που κατέκτησαν τα τέσσερα από τα πέντε προηγούμενα τρόπαια του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το 1956 οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στη Βουδαπέστη και οι μεγάλοι άσσοι της περίφημης Εθνικής Ουγγαρίας ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ισπανία. Έτσι, οι Μαγυάροι, φιναλίστ στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρουσιάσθηκαν αποδυναμωμένοι στα γήπεδα της Σουηδίας.
Όσοι περίμεναν να δουν την απάντηση της ομάδας των "Μαγικών Μαγυάρων" που στο προηγούμενο Μουντιάλ έπεσαν θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης στην ιστορία των θεσμών, απογοητεύτηκαν. Η ομάδα είχε διαλυθεί εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων της χώρας, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι Φέρεντς Πούσκας, Ζόλταν Τσίμπορ και Σάντορ Κότσιτς (αυτομόλησαν από τη χώρα σε ένα διεθνές φιλικό της Χόνβεντ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο), με συνέπεια να διαμελησθεί εκείνη η τρομερή ομάδα. Μόνο ο τερματοφύλακας Γκιούλα Γκρόσικς, ο μέσος Γιόζεφ Μπόζικ και ο επιθετικός Νάντορ Χιντεγκούτι είχαν παραμείνει από το 1954, αλλά τίποτα δεν ήταν ίδιο.

Με ενδεκάδα ανάγκης παρουσιάσθηκε η Εθνική Αγγλίας, αφού οι περίφημοι «μπέμπηδες» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν βρει τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο, στις 6 Φεβρουαρίου 1958, επιστρέφοντας από το Βελιγράδι.

Η Αργεντινή, από την πλευρά της, μπορεί να έλυσε το εμπάργκο των δύο προηγουμένων Μουντιάλ, ταξίδεψε στην Σουηδία, όμως, δίχως τα "αστέρια" της, Ουμπέρτο Μάσκιο, Αντόνιο Αντζελίλο και Ομάρ Σίβορι, το επονομαζόμενο "τρίο του θανάτου", επειδή μόλις είχαν πάρει μεταγραφή σε ιταλικούς συλλόγους, οι οποίοι δεν τους έδωσαν την άδεια να συμμετάσχουν στο Μουντιάλ.

Το σύστημα διεξαγωγής άλλαξε εκ νέου, αυτή τη φορά προς το καλύτερο, με μοναδικό περιορισμό στον καταρτισμό των τεσσάρων ομίλων, ο κάθε ένας να περιέχει μία ομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία, μία από την ανατολική Ευρώπη, μία από την υπόλοιπη Ευρώπη και μία από τη Λατινική Αμερική.



Ντιντί
Στον πρώτο όμιλο η Δυτική Γερμανία έκανε περίπατο και την ακολούθησε η Βόρεια Ιρλανδία, η οποία νίκησε στην παράταση του πλέι οφ την ισόβαθμη Τσεχοσλοβακία.

Η κάκιστη πορεία της "αλμπιτσελέστε" (ουραγός του πρώτου ομίλου με μόλις μία νίκη) εξόργισε τους φιλάθλους της χώρας, που με την επιστροφή της την υποδέχθηκαν πετώντας της σάπιες ντομάτες.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Αργεντινή αποκλείστηκε νωρίς από τη συνέχεια της διοργάνωσης ήταν οι πανέμορφες Σουηδέζες που.. ξελόγιασαν και ξεζούμισαν τους παίκτες της ομάδας!
Στην επιστροφή βέβαια των παικτών στο αεροδρόμιο του Μπουένος-Άιρες τους περίμενε "θερμή" υποδοχή με πέτρες, μπουκάλια, ζαρζαβατικά και φυσικά τις εξαγριωμένες γυναίκες τους, που είχαν μάθει τα κατορθώματα των συζύγων τους!


Στον δεύτερο όμιλο η Γαλλία και ειδικότερα ο Ζιστ Φοντέν έκαναν το κομμάτι τους, αφήνοντας τη Γιουγκοσλαβία στη δεύτερη θέση,

Εκτός από τον «βασιλιά» Πελέ, στην διοργάνωση έλαμψαν ακόμα παίκτες όπως ο Γάλλος Ραϊμόν Κοπά, ο οποίος κατέκτησε την «χρυσή μπάλα» το 1958 αγωνιζόμενος στην Ρεάλ Μαδρίτης, εκεί που βρέθηκε μετά από ένα χρόνο και ο Βραζιλιάνος Ντιντί, εξαργυρώνοντας τις εμφανίσεις του σε εκείνο το Π.Κ.

Η επίδοση των
Ραιμόν Κοπά
13 γκολ του Ζιστ Φοντέν ήταν απλά μοναδική. Ο άσος της Ρεμς σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια των «bleus»:
Το ρεκόρ του παραμένει ακατάρριπτο μέχρι σήμερα. Ο Ζιστ Φοντέν θα μείνει για πάντα στην ιστορία για το κατόρθωμά του στα γήπεδα της Σουηδίας, όπου εκτός των άλλων έγινε και ο δεύτερος παίκτης μετά τον Αλσίδες Γκίτζια το 1950 που σκοράρει σε κάθε ματς και κάθε φάση του τουρνουά.

Πέτυχε χατ τρικ στο 7-3 επί της Παραγουάης, δύο γκολ στην ήττα με 3-2 από την Γιουγκοσλαβία, ένα γκολ στο 2-1 επί της Σκωτίας, δύο γκολ εναντίον της Β. Ιρλανδίας (4-0) στα προημιτελικά, ένα εναντίον της Βραζιλίας στη ήττα με 5-2 στον ημιτελικό και καρέ στο 6-3 με το οποίο οι Γάλλοι κατέκτησαν την τρίτη θέση σε βάρος των Γερμανών.

Προερχόταν από μία σεζόν στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος, σημειώνοντας 34 γκολ για την κραταιά Ρεμς, αν και ο συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας και το "αστέρι των τρικολόρ", Ραϊμόν Κοπά, είχε ήδη αποχωρήσει για τη Ρεάλ Μαδρίτης (είχε κατακτήσει και τη "Χρυσή Μπάλα" το 1958). Ο Φοντέν ταξίδεψε στη Σουηδία, αλλά όχι για βασικός, αφού το ρόλο του "φουνταριστού" ο Αλμπέρ Μπατέ τον είχε δώσει στον Ρεϊμόν Μπλερ. Η μοίρα, όμως, στάθηκε στο πλευρό του Φοντέν, αφού ο Μπλερ τραυματίστηκε κι έτσι κλήθηκε να τον αντικαταστήσει. Κάθε Γάλλος παίκτης είχε φέρει μαζί του δύο ζευγάρια παπούτσια, αλλά ο απαισιόδοξος και ταπεινός Φοντέν δεν είχε δικά του κι έτσι χρησιμοποίησε τα παπούτσια του Στεφάν Μπρουί.


Στον τρίτο όμιλο η Σουηδία προκρίθηκε ως πρωτοπόρος και η Ουαλία την ακολούθησε δίχως νίκη στον όμιλο, χάρη στο 3-0 του πλέι οφ κόντρα στην Ουγγαρία.

Στον τέταρτο όμιλο η Βραζιλία δεν είχε αντίπαλο, αν και έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία με την Αγγλία του νεαρού Μπόμπι Τσάρλτον (το πρώτο 0-0 στην ιστορία του Μουντιάλ). Τα "λιοντάρια" έδωσαν αγώνα πλέι οφ κόντρα στη Σοβιετική Ενωση και επέστρεψαν στο Νησί από τη φάση των ομίλων.

H αμφιβολία για το αν το θεαματικό παιχνίδι της Βραζιλίας μπορούσε να γίνει και αποτελεσματικό, αποδεικνυόταν δυσβάσταχτο βάρος για κάθε μια ομάδα που έστελνε σε Μουντιάλ.
Η προσπάθεια για την κατάκτηση του Π.Κ εκείνης της χρονιάς ήταν πιο σύνθετη ή καλύτερα, πιο «ψαγμένη» από ποτέ. Τον Μάρτη του 1958, πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας αναλαμβάνει ο μετέπειτα πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Ζοάο Χαβελάνζε και μαζί με τον μάνατζερ της ομάδας, Πάουλο Μασάδο, εκπονούν ένα σχέδιο για το πώς η ομάδα θα φτάσει στην κορυφή.

Η Βραζιλία είχε χάσει το Κόπα Αμέρικα της προηγούμενης χρονιάς από την Αργεντινή και οι αλλαγές ενόψει Π.Κ έμοιαζαν επιβεβλημένες. Δύο μήνες πριν την έναρξη του τουρνουά, προπονητής αναλαμβάνει ο Βισέντε Φέολα που είχε την φήμη του ανθρώπου που δεν έπαιρνε αποφάσεις πριν ακούσει όλες τις απόψεις. Ο νέος τεχνικός εμπιστεύθηκε το 4-2-4 αλλά για πρώτη φορά ίσως τα συστήματα δεν είχαν τόση μεγάλη σημασία μπροστά στην γενικότερη προετοιμασία και πρόληψη.

Οι Βραζιλιάνοι έστειλαν άνθρωπο στην Ευρώπη για να παρακολουθεί τα προκριματικά και τους αντιπάλους τους στο Μουντιάλ και συμπεριέλαβαν στο τιμ της ομάδας διατροφολόγο και οδοντίατρο, αφού λόγω υποσιτισμού πολλοί διεθνείς είχαν αφόρητους πόνους στα δόντια τους.
Το μεγαλύτερο βάρος, ωστόσο, δόθηκε στον τομέα της ψυχολογίας. Το «φάντασμα» της αποτυχίας του 1950 εξακολουθούσε να πλανιέται στους κόλπους της ομάδας, συνεπώς η ομοσπονδία διέθεσε και ψυχολόγο στο τιμ του Φέολα καθώς ούτως ή άλλως το ταλέντο των Βραζιλιάνων παικτών ήταν δύσκολο να τιθασευτεί.

Οι τηλεοπτικοί δέκτες σπάνιζαν και οι κάμερες δεν χρησιμοποιούνταν για να καλύπτουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τον ρυθμό που συμβαίνει στη σύγχρονη εποχή. Εάν οι παίκτες εκείνης της εθνικής Βραζιλίας είχαν την ίδια προβολή με τους σημερινούς "αστέρες", θα γινόταν κατανοητή η ποιότητα της αποστολής της "σελεσάο" του 1958. Το 4-2-4 το οποίο εφάρμοσε ο Βισέντε Φέολα, δεν ήταν τυχαίο. Σε αυτό είχε τα κατάλληλα"εξαρτήματα", ποδοσφαιριστές με την απαράμιλλη ποιότητα του Ντιντί στο κέντρο (θεωρούταν ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου εκείνη την εποχή), το εκ του αποτελέσματος διαπιστωμένο αστείρευτο ταλέντο των Πελέ και Γκαρίντσα, τον Βαβά να "οργώνει" τις αντίπαλες περιοχές, τους δύο Σάντος, Τζάλμα και Νίλτον, να συνθέτουν δύο από τα καλύτερα δίδυμα ακραίων μπακ όλων των εποχών (από την εποχή του Τζάλμα Σάντος δεν έχει σκοράρει άλλος παίκτης της Βραζιλίας με τον αριθμό 2 στη φανέλα), τον Ζίτο να αποδεικνύεται "λίρα εκατό"στις πιο ανασταλτικές θέσεις του κέντρου και τον Μάριο Ζαγκάλο να διδάσκεται αγωνιζόμενος τα μυστικά της μπάλας.


Η παρουσία του Βισέντε Φέολα στον πάγκο πολλές φορές έμοιαζε περιττή.

Ο Πελέ ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του τουρνουά, κερδίζοντας την πρώτη του συμμετοχή στο ματς με την Σοβιετική Ένωση, το μοναδικό από τα τέσσερα στα οποία έπαιξε και δεν σκόραρε (το δοκάρι του στέρησε το γκολ σε εκείνο το πρώτο παιχνίδι).
Η Βραζιλία έδειξε από την αρχή ότι θα είναι το φαβορί. Οι παίχτες της, διψούσαν να σηκώσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά και να ξεπλύνουν τη ντροπή του 1950, όταν η «σελεσάο» έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσα στο σπίτι της, το περίφημο «Μαρακανά», από τη γειτόνισσά της Ουρουγουάη. Στο πλαίσιο του τετάρτου ομίλου νίκησε την Αυστρία με 3-0, αναδείχθηκε ισόπαλη της Αγγλίας με 0-0 και επικράτησε με 2-0 της Σοβιετικής Ένωσης του κορυφαίου τερματοφύλακα όλων των εποχών Λεβ Γιασίν.


Στο παιγνίδι αυτό έκανε την εμφάνισή του ένας 17χρονος πιτσιρικάς,ονόματι Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο, που ως Πελέ θα γράψει ιστορία.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά, σε ένα φιλικό της «σελεσάο» με την Φιορεντίνα στην Ιταλία, ο ζογκλέρ Γκαρίντσα πέρασε όλη την άμυνα των «βιόλα» και όταν έφτασε μπροστά στην κενή εστία περίμενε να επιστρέψει ακόμα ένας Ιταλός για να τον ντριμπλάρει και εκείνον και ύστερα να σκοράρει! Όσο θεαματικό και αν ακούγεται, ο πάγκος δεν το είδε με «καλό μάτι» και γιαυτόν τον λόγο ο φοβερός εκείνος παίκτης, που είχε το ένα του πόδι πιο κοντό από το άλλο, δεν αγωνίστηκε στο Μουντιάλ μέχρι το τρίτο παιχνίδι εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.
Σε εκείνο το ματς, ο Φέολα βρήκε την ιδανική του ενδεκάδα και αυτή που κατέκτησε το Π.Κ με χαρακτηριστική ευκολία.

Το στάτους εκείνης της ομάδας ήταν εκτοξευμένο στα ουράνια. Μετά το τέλος του 3ου αγώνα των ομίλων και τη νίκη με 2-0 επί της Σοβιετικής Ενωσης (απίστευτη εμφάνιση του Γκαρίντσα), ο τεχνικός της ΕΣΣΔ, Γκάβριελ Κατσάλιν, δήλωνε πως

"δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ποδόσφαιρο ποτέ στη ζωή μου"

Ο αρχηγός των Σοβιετικών, Ιγκόρ Νέτο, υπερθεμάτισε:

"Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να βρεθεί νέα λέξη για αυτό το πράγμα".

Όπως ήταν φυσικό, η Βραζιλία καθήλωσε το κοινό είτε στις εξέδρες, είτε στις τηλεοράσεις και δεν είναι λίγοι οι μάρτυρες αυτής της ομάδας, οι οποίοι κάνουν λόγο για ποιοτική ανωτερότητα ακόμα και από αυτήν του 1970 (φυσικά όχι σε θέαμα, αλλά σε επίπεδο ικανότητας της πλειοψηφίας των παικτών της). Τα θεμέλια είχαν τοποθετηθεί. Πάνω σε αυτές τις στέρεες βάσεις θα χτιζόταν σταδιακά το οικοδόμημα της πιο πετυχημένης εθνικής ομάδας του κόσμου, με τις περισσότερες διακρίσεις και τους καλύτερους παίκτες. Πάνω στην επιτυχία του 1958 γράφτηκε ο θρύλος της Βραζιλίας, ο οποίος διαμόρφωσε και το σύγχρονο γίγνεσθαι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στα προημιτελικά η Βραζιλία θα αντιμετώπιζε την Ουαλία (που έπαιζε χωρίς τον τραυματία ηγέτη της, Τζον Τσαρλς) . Με το γκολ του Πελέ (ήταν το πρώτο γκολ του «μαύρου διαμαντιού» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου) η Βραζιλία ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
 Βίντεο
Στους άλλους προημιτελικούς, ο μεγάλος Φοντέν οδηγούσε τη Γαλλία σε μια άνετη νίκη με 4-0 επί της Βορείου Ιρλανδίας, η Δυτική Γερμανία επικράτησε με 1-0 της Γιουγκοσλαβίας τέρμα του Χέλμουτ Ραν από το πρώτο ημίχρονο, ενώ οι διοργανωτές Σουηδοί έστειλαν ανέλπιστα τον Λεβ Γιασίν και την παρέα του πίσω στη Σοβιετική Ενωση επικρατώντας με 2 - 0.  Βίντεο

Lev Yashin
Η Σοβιετική Ενωση ήταν μία ανερχόμενη αν όχι ήδη καταξιωμένη δύναμη και απέναντι στον Λεβ Γιασίν, ουδείς επιθετικός μπορούσε να θεωρεί σίγουρη την επίτευξη κάποιου τέρματος. Εξάλλου, ορισμένοι παίκτες των Σκανδιναβών είχαν μαζέψει τις βαλίτσες τους για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού δεν πίστευαν ότι μπορούν να νικήσουν τους Σοβιετικούς. Δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος από τους Χάμριν και Σίμονσον έδωσαν τη λύση για τους Σκανδιναβούς, που προχώρησαν στην επόμενη αποστολή, ακόμα πιο δύσκολη.
Στην ημιτελική φάση, η διοργανώτρια Σουηδία αντιμετώπιζε τη Δυτική Γερμανία και η Βραζιλία τη Γαλλία. Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Ούλεβι» του Γκέτεμποργκ, η Σουηδία επικράτησε με 3-1 και πέρασε στον τελικό. Βίντεο

Η ομάδα του Ζεπ Χέρμπεργκερ πρόσβλεπε σε ακόμα μία επαγγελματική νίκη με 1-0.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Δυτική Γερμανία σαφώς και είχε προβάδισμα για την πρόκριση, πόσo μάλλον από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Χανς Σάφερ. Ο Λέναρτ Σκόγκλουντ απάντησε σχεδόν αμέσως και σε συνδυασμό με την αποβολή του Εριχ Γιουσκόβιακ (η πρώτη κόκκινη σε Γερμανό στην ιστορία του θεσμού) και τον τραυματισμό του αρχηγού Φριτς Βάλτερ, ο δρόμος για τον θρίαμβο είχε ανοίξει. Ο Γκρεν στο 81' και ο Χάμριν στο 88' διαμόρφωσαν το 3-1 και έδωσαν την ιστορική πρόκριση στη Σουηδία.

Στον άλλο ημιτελικό έχουμε αντιμέτωπους, τον πιο θεαματικό ποδοσφαιριστή τον Γάλλο Φοντέν των 8 γκολ, απέναντι στην πιο θεαματική ομάδα, τη Βραζιλία. Αποτέλεσμα; ο Φοντέν έφτασε τα 9 τέρματα, αλλά η "σελεσάο", φορώντας μπλε εμφάνιση σε αυτό το τουρνουά, έβαλε πέντε σε αυτό το ματς και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό.

 

Ο ημιτελικός μεταξύ Γαλλίας και Βραζιλίας θα μείνει στην ιστορία για το πλούσιο θέαμα που προσέφερε (ήταν μακράν το καλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης).
Η Γαλλία διέθετε μια σπουδαία ομάδα εκείνη την εποχή με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Κοπά, Φοντέν, Πιαντονί, Βισνιεσκί , Βενσάν όμως η Βραζιλία έμοιαζε από άλλο πλανήτη. Πελέ, Γκαρίντσα, Ντιντί, Βαβά και Ζαγκάλο εξαφάνισαν τη μπάλα και με το "μαύρο διαμάντι" να σκοράρει τρία γκολ (5-2 τελικό σκορ) η Βραζιλία πέρασε στον τελικό, όπου θα αντιμετώπιζε τη Σουηδία.
 Βίντεο  
Ο Ζιστ Φοντέν σημείωσε χατ-τρικ κόντρα στην Παραγουάη, δύο γκολ κόντρα στη Σουηδία, ένα κόντρα στη Σκοτία (όμιλοι), δύο κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία (προημιτελικά), ένα κόντρα στη Βραζιλία (ημιτελικά) και τέσσερα κόντρα στην απερχόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια Δυτική Γερμανία (μικρός τελικός).

Στον μικρό τελικό, μάλιστα, ο Φοντέν επέδειξε την ταπεινότητά του, αφού παρότι ήταν ο αρχισκόρερ της ομάδας, όταν κέρδισε πέναλτι δεν το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά άφησε τον Κοπά.
Αυτός εκτελούσε τα πέναλτι οπότε εκείνη τη μέρα δεν χρειαζόταν να αλλάξει. Eξήγησε χρόνια μετά ο Φοντέν, την ώρα που ο Κοπά έλεγε γι' αυτόν πως "ήταν ο επιθετικός που μου ταίριαζε απόλυτα. Ήμουν σίγουρος ότι θα τον έβρισκα". 


Όσο καλά του φέρθηκε η μοίρα σε αυτά τα χρόνια, τόσο του γύρισε την πλάτη αργότερα, αφού έχοντας σημειώσει 30 γκολ σε 21 διεθνείς συμμετοχές και μία πολύ καλή διασυλλογική καριέρα, ένα διπλό κάταγμα κνήμης-περόνης τον ανάγκασαν να "κρεμάσει" πρόωρα τα παπούτσια του.

Η Γαλλία σκοράροντας 6 γκόλ εναντίον της Γερμανίας που πέτυχε 3, κατετάγη τρίτη.



29 Ιουνίου 1958 - Στάδιο Ρασούντα (Στοκχόλμη)

Θεατές : 52.000


Sweden
SWEDEN:


GK 1 Kalle Svensson
DF 2 Orvar Bergmark
DF 3 Sven Axbom
MF 4 Nils Liedholm (c)
MF 6 Sigvard Parling
MF 14 Bengt Gustavsson
MF 15 Reino Börjesson
FW 7 Kurt Hamrin
FW 8 Gunnar Gren
FW 9 Agne Simonsson
FW 11 Lennart Skoglund
England George Raynor
BRA-SWE 1958-FIN-CM.svg
Brazil
BRAZIL:


GK 3 Gilmar
DF 2 Hideraldo Bellini (c)
DF 4 Djalma Santos
DF 12 Nilton Santos
DF 15 Orlando
MF 6 Didi
MF 7 Mário Zagallo
MF 11 Garrincha
MF 19 Zito
FW 10 Pelé
FW 20 Vavá
Brazil Vicente Feola

Οι καλές πορείες των διοργανωτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έτειναν να εξελιχθούν σε συνήθεια, ωστόσο η παρουσία μέχρι τον τελικό μιας ομάδας που δεν είχε (θεωρητικά) τα φόντα να φτάσει σε ένα τόσο προχωρημένο σημείο, σαφώς και προκαλεί έκπληξη. Η εξήγηση, βέβαια, είναι σχετικά απλή, αφού η χρυσή ολυμπιονίκης του 1948 είχε και πάλι στη διάθεσή της τους "Ιταλούς" Γκούναρ Γκρεν και Νιλς Λίντχολμ, έστω και στη"δύση" της καριέρας τους, καθώς και τον νεαρό ακραίο επιθετικό Κουρτ Χάμριν. Η άνεση με την οποία άφησαν πίσω τους τον όμιλο σκόρπισε ενθουσιασμό στους φιλάθλους. Η συνέχεια ήταν ανάλογη της αρχής και έτσι η Σουηδία είναι στον τελικό.

Με την τριπλέτα «ΓκρεΝοΛι» της Μίλαν (Γκρεν, Νόρνταλ Λίντχολμ), οι Σουηδοί πίστεψαν πως πετυχαίνοντας το γρήγορο γκολ στο 4’ με τον Νιλς Λίντχολμ, θα κατάφερναν να καταβάλλουν ψυχολογικά την «σελεσάο».
Ο υπολογισμός αποδείχθηκε εσφαλμένος.

Η Βραζιλία έψαχνε εξιλέωση για την ντροπή του 1950 και η Σουηδία ήταν ο κατάλληλος αντίπαλος. Η διαφορά επιπέδου ήταν μεγάλη. Βέβαια, οι Βραζιλιάνοι την είχαν ξαναπάθει με αυτές τις συνθήκες και τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του γλιστερού αγωνιστικού χώρου (έβρεχε ολόκληρη την προηγούμενη μέρα) του "Ρασούντα" μπροστά σε 50.000 θεατές δεν ήταν τα καλύτερα. Ο αρχηγός Νιλς Λίντχολμ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αγγλου Τζορτζ Ρέινορ μόλις στο 4ο λεπτό (η πρώτη φορά που η Βραζιλία βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ), αλλά Γκαρίντσα και Βαβά βρίσκονταν σε μεγάλα κέφια. Ο πρώτος μοίραζε και ο δεύτερος εκτελούσε και πολύ σύντομα είχε συμβεί η ανατροπή του σκορ.


Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Την παράσταση έκλεψε ξανά ο Πελέ, με το εκπληκτικό τρίτο γκολ της Βραζιλίας, το οποίο σημείωσε στοπάροντας με το στήθος και περνώντας την μπάλα πάνω από το κεφάλι ενός αντιπάλου αμυντικού, πριν σουτάρει στην δεξιά πλευρά της εστίας του Καρλ Σβένσον.

Ο Μάριο Ζαγκάλο σκόραρε το τέταρτο για να γίνει το τελικό, απόλυτα πειστικό, 5-2 από τον Πελέ λίγο πριν την λήξη του αγώνα, όπου οι Βραζιλιάνοι κατέκτησαν για πρώτη φορά το τρόπαιο.

Το τέλος τους βρήκε να πανηγυρίζουν ανεμίζοντας την σημαία της Σουηδίας και να αποθεώνονται από το κοινό. Στο εξής, θα αποτελούσαν τους επίσημους αγαπημένους όλων των ποδοσφαιρόφιλων…

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1958
Σουηδία - Βραζιλία
2 - 5




1ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Δυτική Γερμανία 3 1 2 0 7 5 1.40 4
Βόρεια Ιρλανδία 3 1 1 1 4 5 0.80 3
Τσεχοσλοβακία 3 1 1 1 8 4 2.00 3
Αργεντινή 3 1 0 2 5 10 0.50 2

8/6/1958
19:00
Δυτική Γερμανία 3 – 1 Αργεντινή Μαλμόε Στάδιο, Μάλμοε

Θεατές: 31,156
Διαιτητής: Ρέτζιναλντ Λεάφε
Χέλμουτ Ραχν  32' 79'
Ούβε Σίλερ  42'

Ομάρ Ορέστι Κορμπάτα 3'

8/6/1958
19:00
Βόρεια Ιρλανδία 1 – 0 Τσεχοσλοβακία Όρτζαν Βαλ, Χάλμσταντ

Θεατές: 10,647
Διαιτητής: Φρίντριχ Σίεπελτ
Γούιλμπουρ Κάς 21'


11/6/1958
19:00
Αργεντινή 3 – 1 Βόρεια Ιρλανδία Όρτζαν Βαλ, Χάλμσταντ

Θεατές: 14,174
Διαιτητής: Στέν Άχλνερ
Ομάρ Ορέστι Κορμπάτα 37' πεν.
Νορμπέρτο Μενέντεζ 56'
Λουντοβίκο Άβιο 60'

Πίτερ ΜακΠάρλαντ 4'

11/6/1958
19:00
Δυτική Γερμανία 2 – 2  Τσεχοσλοβακία Ολύμπια Στάδιο, Χέλσινγκμποργκ

Θεατές: 25,000
Διαιτητής: Άρθουρ Έλις
Χάνς Σκχάφερ 60'
Χέλμουτ Ράχν 71'

Μίλαν Ντβόρακ 24' πεν.
Ζντένεκ Ζίκαν 42'

15/6/1958
19:00
Δυτική Γερμανία 2 – 2 Βόρεια Ιρλανδία Μαλμόε Στάδιο, Μάλμοε

Θεατές: 21,990
Διαιτητής: Φερνάντες Χοακίμ Κάμπος
Χέλμουτ Ράχν 20'
Ούβε Σίλερ 78'

Πίτερ ΜακΠάρλαντ 18' 60'

15/6/1958
19:00
Τσεχοσλοβακία 6 – 1 Αργεντινή Ολύμπια Στάδιο, Χέλσινγκμποργκ

Θεατές: 16,418
Διαιτητής: Άρθουρ Έλις
Μίλαν Ντβόρακ  8'
Ζντένεκ Ζίκαν 17' 39'
Τζίρι Φεουρέισολ  68'
Βάσλαβ Χορόβκα  81' 89'

Ομάρ Ορέστι Κορμπάτα  64' πεν.

Αγώνας Κατάταξης

17/6/1958
19:00
Βόρεια Ιρλανδία 2 – 1
(Παράταση)
Τσεχοσλοβακία Μαλμόε Στάδιο, Μάλμοε

Θεατές: 6,196
Διαιτητής: Μορίς Γκουίγκουε
Πίτερ ΜακΠάρλαντ 44' 97'
Ζντέ


2ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Γαλλία 3 2 0 1 11 7 1.57 4
Γιουγκοσλαβία 3 1 2 0 7 6 1.17 4
Παραγουάη 3 1 1 1 9 12 0.75 3
Σκωτία 3 0 1 2 4 6 0.67 1


8/6/1958
19:00
Γαλλία 7 – 3 Παραγουάη Ιντροσπάρκεν, Νόρκοπινγκ

Θεατές: 16,500
Διαιτητής: Χουάν Καρντεάζαμπαλ
Χάστ Φοντέιν 24' 30' 67'
Ρότζερ Πιαντόνι 52'
Μαριάν Βισνιέσκι 61'
Ρέιμοντ Κόπα 70'
Ζέν Βιθέντ 83'

Φλορένσιο Αμαρίλα 20' 44' πεν.
Χόρχε Λίνο Ρομέρο 50'

8/6/1958
19:00
Γιουγκοσλαβία 1 – 1 Σκωτία Άροσβαλεν, Βεστέρος

Θεατές: 9,500
Διαιτητής: Ρέιμον Βύσλινγκ
Αλεξάνταρ Πετάκοβιτς 6'
Τζίμυ Μάρεϊ 49'

11/6/1958
19:00
Γιουγκοσλαβία 3 – 2 Γαλλία Άροσβαλεν, Βεστέρος

Θεατές: 12,000
Διαιτητής: Μπέντζαμιν Γκρίφθις
Αλεξάνταρ Πετάκοβιτς 16'
Τόντορ Βεσελίνοβιτς  63' 88'

Χάστ Φοντέιν 4' 85'

11/6/1958
19:00
Παραγουάη 3 – 2 Σκωτία Ιντροσπάρκεν, Νόρκοπινγκ

Θεατές: 12,000
Διαιτητής: Βισέντσο Ορλαντίνι
Χουάν Αγκουέρο 4'
Καγιετάνο Ρε 45'
Χοσέ Παρόντι 73'

Τζάκι Μούντι 24'
Μπόμπυ Κόλινς 74'

15/6/1958
19:00
Γαλλία 2 – 1 Σκωτία Βέχρν Αρένα, Όρεμπρο

Θεατές: 13,500
Διαιτητής: Χουάν Μπρόζι
Ρότζερ Πιαντόνι 22'
Χάστ Φοντέιν 44'

Σάμυ Μπέρντ 58'

15/6/1958
19:00
Παραγουάη 3 – 3 Γιουγκοσλαβία Τούναβαλεν, Εσκλιστούνα

Θεατές: 12,000
Διαιτητής: Μάρτιν Μάκχο
Χοσέ Παρόντι 20'
Χουάν Αγκουέρο 52'
Χόρχε Λίνο Ρομέρο 80'

Ραντιβόχε Ογκνγιάνοβιτς 18'
Τόντορ Βεσελίνοβιτς 21'
Ζντβάρκο Ράικοβ  73'


3ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Σουηδία 3 2 1 0 5 1 5.00 5
Ουαλία 3 0 3 0 2 2 1.00 3
Ουγγαρία 3 1 1 1 6 3 2.00 3
Μεξικό 3 0 1 2 1 8 0.13 1

8/6/1958
14:00
Σουηδία 3 – 0 Μεξικό Ρασούντα Στάδιο, Σόλνα

Θεατές: 45,000
Διαιτητής: Νικολάυ Λατύχεβ
Άγκνε Σίμονσον  17' 64'
Νίλς Λίεντχολμ 57' πεν.



8/6/1958
19:00
Ουγγαρία 1 – 1 Ουαλία Γερνβάλεν, Σάντβικεν

Θεατές: 20,000
Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Κοντέσαλ
Γίοζεφ Μπόζσικ 5'
Τζόν Τσάρλς  27'

11/6/1958
19:00
Μεξικό 1 – 1 Ουαλία Ρασούντα Στάδιο, Σόλνα

Θεατές: 25,000
Διαιτητής: Λέο Λέμεσιτς
Ζαιμέ Μπελμόντε 89'
Ίβορ Αλτσέρς  32'

12/6/1958
19:00
Σουηδία 2 – 1 Ουγγαρία Ρασούντα Στάδιο, Σόλνα

Θεατές: 40,000
Διαιτητής: Γίοχαν Μοβάτ
Κέρτ Χάμριν  34' 55'
Λάχος Τίκχυ 77'

15/6/1958
14:00
Σουηδία 0 – 0 Ουαλία Ρασούντα Στάδιο, Σόλνα

Θεατές: 35,000
Διαιτητής: Λούσιεν βαν Λούφεν




15/6/1958
19:00
Ουγγαρία 4 – 0 Μεξικό Γερνβάλεν, Σάντβικεν

Θεατές: 13,300
Διαιτητής: Αρνέ Έρικσον
Λάχος Τίκχυ 19' 46'
Καρολύ Σάντορ 54'
Γίοζεφ Μπένσικς 69'



Αγώνας Κατάταξης

17/6/1958
19:00
Ουαλία 2 – 1 Ουγγαρία Ρασούντα Στάδιο, Σόλνα

Θεατές: 20,000
Διαιτητής: Νικολάυ Λατύχεβ
Ιβόρ Αλτσέρτς 55'
Τέρυ Μάντγουιν 76'

Λάχος Τίκχυ 33'


4ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Βραζιλία 3 2 1 0 5 0 5
ΕΣΣΔ 3 1 1 1 4 4 1.00 3
Αγγλία 3 0 3 0 4 4 1.00 3
Αυστρία 3 0 1 2 2 7 0.28 1

8/6/1958
19:00
Βραζιλία 3 – 0 Αυστρία Ρίμνερσβάλεν, Ουντεβάλα

Θεατές: 17,778
Διαιτητής: Μορίς Γκουίγκουε
Χοσέ Αλτφάνι 37'  85'
Νίλτον Σάντος  50'



8/6/1958
19:00
 ΕΣΣΔ 2 – 2 Αγγλία Ουλέβι, Γκέτεμποργκ

Θεατές: 49,348
Διαιτητής: Ιστβάν Ζόλτ
Νικίτα Σιμόνιαν 13'
Αλεξάντερ Ιβάνοφ 56'

Ντέβεκ Κέβαν  66'
Τόμ Φίνευ 85' πεν.

11/6/1958
19:00
Βραζιλία 0 – 0 Αγγλία Ουλέβι, Γκέτεμποργκ

Θεατές: 40,895
Διαιτητής: Άλμπερτ Ντάσχ




11/6/1958
19:00
 ΕΣΣΔ 2 – 0 Αυστρία Ριαβάλεν, Μπόρας

Θεατές: 21,239
Διαιτητής: Κάρλ Γιόργκεσεν
Αλεξάντερ Ιβάνοφ 5'
Βαλεντίν Κόζμιχ Ιβάνοφ 62'



15/6/1958
19:00
Αγγλία 2 – 2 Αυστρία Ριαβάλεν, Μπόρας

Θεατές: 15,872
Διαιτητής: Γίαν Μπρόνκχορστ
Τζόνυ Χάινες 56'
Ντέρεκ Κίβαν 74'

Κάρλ Κόλερ 15'
Άλφρεντ Κόρνερ 71'

15/6/1958
19:00
Βραζιλία 2 – 0 ΕΣΣΔ Ουλέβι, Γκέτεμποργκ

Θεατές: 50,928
Διαιτητής: Μορίς Γκουίγκουε
Βάβα 3' 77'


Αγώνας Κατάταξης

17/6/1958
19:00
ΕΣΣΔ 1 – 0 Αγγλία Ουλέβι, Γκέτεμποργκ

Θεατές: 23,182
Διαιτητής: Άλμπερτ Ντάσχ
Ανατολί Ιλύιν 69'





Πορεία προς τον τελικό

Πίνακας Αποτελεσμάτων


Προημιτελικοί
Ημιτελικοί
Τελικός












19 Ιουνίου – Μάλμοε







Δυτική Γερμανία 1

24 Ιουνίου - Γκέτεμποργκ

Γιουγκοσλαβία 0

Δυτική Γερμανία 1

19 Ιουνίου - Σόλνα


Σουηδία 3

Σουηδία 2


29 Ιουνίου – Σόλνα

ΕΣΣΔ 0

Σουηδία 2

19 Ιουνίου - Νόρκοπινγκ


Βραζιλία 5

Γαλλία 4

24 Ιουνίου – Σόλνα

Βόρεια Ιρλανδία 0

Γαλλία 2 Μικρός τελικός

19 Ιουνίου - Γκέτεμποργκ


Βραζιλία 5


Βραζιλία 1 Δυτική Γερμανία 3



Ουαλία 0
Γαλλία 6




28 Ιουνίου - Γκέτεμποργκ



Προημιτελικοί

19/6/1958
19:00
Γαλλία 4 – 0 Βόρεια Ιρλανδία Ιντροσπάρκεν, Νόρκοπινγκ

Θεατές: 12,000
Διαιτητής: Χουάν Καρντεάζαμπαλ
Μάριαν Γουισνιέσκι 22'
Χάστ Φοντέιν 55'  63'
Ρότζερ Πιαντόνι  68'



19/6/1958
19:00
Σουηδία 2 – 0 ΕΣΣΔ Ρασούντα Στάδιο, Σόλνα

Θεατές: 45,000
Διαιτητής: Ρέτζιναλντ Λεάφε
Κέρτ Χάμριν 49'
Άγκνε  88'



19/6/1958
19:00
Βραζιλία 1 – 0 Ουαλία Ουλέβι, Γκέτεμποργκ

Θεατές: 25,000
Διαιτητής: Φρίντριχ Σίεπελτ
Πελέ 66'


19/6/1958
19:00
 Δυτική Γερμανία 1 – 0 Γιουγκοσλαβία Μαλμόε Στάδιο, Μάλμοε

Θεατές: 20,000
Διαιτητής: Ρέιμον Βύσλινγκ
Χέλμουτ Ράχν 12'


Ημιτελικοί

24/6/1958
19:00
Γαλλία 2 – 5 Βραζιλία Ρασούντα Στάδιο, Σόλνα

Θεατές: 27,000
Διαιτητής: Μπέντζαμιν Γκρίφθις
Χάστ Φοντέιν 9'
Ρότζερ Πιαντόνι 83'

Βάβα  2'
Βάλντιρ Περέιρα  39'
Πελέ  52' 64' 75'

24/6/1958
19:00
Δυτική Γερμανία 1 – 3  Σουηδία Ουλέβι, Γκέτεμποργκ

Θεατές: 50,000
Διαιτητής: Ιστβάν Ζόλτ
Χάνς Σχάφερ 24'
Λέναρντ Σκόγκλαντ  32'
Γκούναρ Γκρέν  81'
Κέρτ Χάμριν  88'

Μικρός τελικός

28/6/1958
17:00
Δυτική Γερμανία 3 – 6 Γαλλία Ουλέβι, Γκέτεμποργκ

Θεατές: 25,000
Διαιτητής: Χουάν Μπρόζι
Χάνς Σιεσλαρσύκ  18'
Χέλμουτ Ράχν  52'
Χάνς Σχάφερ  84'

Χάστ Φοντέιν 16' 36' 78' 89'
Ρέιμοντ Κόπα 27' πεν.
Ηβόν Ντούις 50'


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1958

29/6/1958
15:00
Σουηδία 2 – 5 Βραζιλία Ρασούντα Στάδιο, Σόλνα

Θεατές: 51,800
Διαιτητής: Μορίς Γκουίγκουε 
Νίλς Λίεντχολμ  4'
Άγκνε Σίμονσον  80'

Βάβα 9' 32'
Πελέ  55' 90'
Μάριο Ζάγκαλο 68'


163 σχόλια:

  1. Προσέξτε να μην ξεπεράσετε στο προηγούμενο thraed τα 200 σχόλια γιατί τα υπεράριθμα θα τα φάει η μαύρη τρύπα των blogspots.

    Σχολιάζουμε και αναλύουμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τακαρε ηγγικεν η ωρα να γινει.. της επι χρημασι εκδιδομενης γυναικος το σιδηρουν κιγκλιδωμα

      Διαγραφή
    2. Με τόση φόρα στο φόρουμ βλέπω να φτάνουμε μουντιάλ του 2014!!!

      Διαγραφή
    3. Δηλαδις με λιγα λογια εχουμε καιρο μεχρι το φθινοπωρο πρεπει να μαθωμε να παιζουμε γρηγορη μπαλα πανω στον λακκο με τον ασβεστη ......!!!

      Αλλα πριν γινει αυτο θα ξεκινησουμε εντατικα μαθηματα με μπαλα πανω στη θαλλασσα...ολο το καλοκαιρι και απο Σεπτεμβρη στον ΛΑΚΚΟ με τον ΑΣΒΕΣΤΗ

      Ναι , ναι πανω στη θαλασσα και οχι με μαγιο αλλα με κανονικη στολη μπαλαδορου

      Πρεπει να χανεται η μπαλα σε χρονο Μπιππππππππππππ.....
      Τσαλουχιδης γαρ...


      χχχμχμχμχμχμχχμχμχμχμ Oh boy ! Ζηταει πολλα απο την ομαδα ο προπονητης ?

      MOYNTIAL 2014 οι παγκοσμιοι μπαλαδοροι ........Λακκο με τον Ασβεστη εμεις !!!

      Οσοι πιστοι προσελθετε ..... Οι προπονησεις ξεκινουν τη πρωτη του Κουτσοφλεβαρου
      Πληροφοριες στο

      www. Mytoga-plus.gr

      Χορηγοι https://www.google.gr/search?rlz=1C1GIGM_enGR522GR522&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=XCDiUrrkJPTZ0QX7rIHQAw&ved=0CIoBELAE&biw=1607&bih=897&q=%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%20%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82

      Διαγραφή
  2. Kρίση και πολιτική αστάθεια "χορεύουν" ξανά τανγκό Του Κωνσταντίνου Βέργου http://www.capital.gr/News.asp?id=1944304

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O κος Τακης εχει στρωσει μαρμαρινο χαλι απο κατω αποτι βλεπω. Και με την αγορα χαλια, μπραβο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πουλάει ο Κυρ Ηλίας???

    Ο Ηλίας Κυριακίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FHL Η. Κυριακίδης προέβη σε πώληση 566.500 μετοχών της εταιρίας στις 23-1-2014 συνολικής αξίας 849.750 ευρώ.

    http://naked-monk.blogspot.gr/2014/01/fhl.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Τάκη αν θέλετε να πείτε κάτι παραπάνω για τον ΟΛΠ θα ήταν ευπρόσδεκτο μιας και τουλάχιστον εμένα με μπριζόσατε!

    Λέω να στηθώ στην κάτω bollinger αύριο για μια πρώτη είσοδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Nemo όταν μιλάμε για ΘΗΡΙΑ δεν κοιτάμε boollinger. Απο την άλλη είναι γαιδουρομούλαρο και θα υποαποδίδει έναντι των περισσοτέρων μετοχών.
      Αν έχετε - μην ασχολείστε, αν δεν έχετε, Εγώ θα όριζα να βάλω 1 ευρώ σε τιμές ΓΔ πλησίον των 1050 ή και χαμηλότερα - 2ευρώ στα 12 αν πάει και 4 ευρώ κάτω απο 10 αν θα πάει.
      Σε κάθε άλλη περίπτωση θα περίμενα. Τάκαρος είμαι, Το πιο πιθανό είναι να πιάσω το σωστό timing.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα δεν έχω μπει...

      Ευχαριστώ Κύριε Τάκη!

      Διαγραφή
    3. Να κοιτάτε και την Αργεντινή. Καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.
      Όλα παίζουν το ρόλο τους.

      Βρεεε γκουρούδες, ποιος φωστήρας μας έλεγε ότι τι ωραία που είναι η Αργεντινή και να ακολουθήσουμε το μοντέλο του μπορντέλου???

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα κυριε Τακη τη γνωμη εχετε για την ΕΛΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ελλ φίλε ανωνυμε όσο το ελληνικό κράτος ψοφαει για χρήμα..μέρισμα της προκοπής δεν πρόκειται να δούμε..θα περνούμε 0,45 καθαρό αν δεν αυξηθεί η φορολογια των μερισμάτων..τώρα ειναι 10τοις εκατο..οπότε βγάλε κομπιουτερακι και κανε υπολογισμους..προσωπικά όταν παει κάτω απο 13 τσιμπαω κανά κομμάτι..έτσι αντι για προθεσμιακη..
      Παναγος

      Διαγραφή
    2. Θεε και Κύριε. Με ρωτάτε για Ελλάδος όταν έχω γράψει τόσα γιαυτην και έχω ολόκληρο άρθρο ανάλυση με την αφεντομουτσουνάρα της.
      Βρεεεεε σεις κάντε τον κόπο , πρώτα να μελετάτε και μετά να ρωτάτε.

      Ο κύριος πανάγος καλά σας τα γράφει, τώρα εσείς κύριε ανώνυμε ψάξτε τι έχω γράψει για Ελλάδος. Τα αγαθά με κόπο κατακτώνται.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα σας , είχα απαντήσει κάποια στιγμή σε ένα ερώτημα του κ. Λάκκη (αν δεν κάνω λάθος) με τα ομόλογα αγάπης .Δηλαδή γενικά οτι κάτι θα προκύψει απο Φεβρ και μετά που θα μπορούσε να βάλει την βάση για έξοδο ,έστω και για μικρό συμβολικό ποσό στας Αγοράς. Φυσικά δεν είμαι ινσαιντερ να γνωρίζω τέτοια θέματα , αλλά ακόμα και να είμουν σιγά μην τα μοιραζόμουν χαχαχα! Αυτό που λοιπόν είχα δεί και απάντησα έτσι ήταν το παρακάτω διάγραμμα

    http://www.bloomberg.com/quote/GGGB10YR:IND/chart

    Είχα κάνει την υπόθεση οτι βλέπω ένα μετοχικό διάγραμμα και μίλαγα για ένα προφανή τρίγωνο του τελευταίου έτους το οποίο πλησιάζει στην λήξη του (άλλους 5-6 μήνες ακόμα) , με συνήθη πιθανότητα να βγεί προς την μία πλευρά απο Φεβρ και μετά (στα 2/3) . Φυσικά αν το υποθετικό σενάριο βγεί αληθινό μιλάμε είτε για πολύ χαμηλές τιμές ,είτε για επιστροφή στα υψηλά ΑΠΡ 2013 των ομολόγων και χαμηλά των 800 μονάδων του ΓΔ.
    ( ποιός έγραψε για range 800-1200 δεν θυμάμαι δεν θυμάμαι!! χαχαχα).
    Φυσικά ως αισιόδοξος προτιμώ το σενάριο που σπάει προς τα κάτω το τρίγωνο ,αλλά άλλο τι ελπίζουμε και άλλο τι γίνεται στην ζωή τελικά.

    Πρωί παρασκευής είναι οπότε θα ήθελα μια κουβέντα για αυτό ακόμα και αν είναι εντελώς χαζό το τρίγωνο κτλ Έτσι και αλλιώς ΔΕΝ είμαι γκουρού ,μην το ξεχνάτε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ΤΑ γνωρίζω ελάχιστα. Αυτό που (νομίζω) πως γνωρίζω και τέλος πάντων ποντάρω είναι τα εξής:

      1)Οοοολα τα ΟΕΔ είναι περίπου 30 δις κι ακολουθούν το Αγγλικό δίκαιο. Το συγκεκριμένο 10ετές (λήξη 24/2/2023) στο οποίο αναφέρεστε ήταν 2,97 δις πριν την αναγκαστική δημόσια πρόταση επαναγοράς του Στουρνάρα προς τις ελληνικές τράπεζες τον Δεκέμβριο του 2012. Τώρα πρέπει να έχουν απομείνει περίπου 2,66 δις.

      2) Χρέος που δεν μπορεί να πληρωθεί είναι αδύνατον να πληρωθεί. Συνεπώς με τη δική μου λογική είναι μονόδρομος ότι θα επιμηκυνθεί. Είτε κουρευτούν τα επιτόκια, είτε δωθεί περίοδος χάριτος, είτε η Ελλάδα βγει στις αγορές (με την διακριτική βοήθεια της ΕΚΤ), είτε συνδιασμός αυτών, τα spreads θα πέσουν. Συνεπώς και τα yieldς. Αρα οι τιμές τους θ΄ανέβουν. Αλλιώτικα ότι έχει γίνει μέχρι τώρα από Ευρώπη και ΔΝΤ "καίγεται" κι η χώρα χρεοκοπεί επισήμως και με τη βούλα. Είναι δυνατόν? Είναι, αλλά ποιός κερδίζει από αυτό? Εάν κανείς (η αγορά CDS είναι θανατωμένη πια) γιατί να γίνει?

      3)Τα "προαπαιτούμενα" που θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι (κάμποσα απ΄τα οποία υπάρχουν ήδη στο 2ο μνημόνιο αλλά δεν εξυπηρετούν τους κυβερνητικούς και δεν έχουν εφαρμοσθεί) είναι κατά τη γνώμη μου εξυγιαντικά και μεσοπρόθεσμα θα ανατάξουν την οικονομία.


      (έχω σημαντική θέση στα ΟΕΔ , άρα υπάρχει θετική προδιάθεση εκ μέρους μου κύριε Lorac, μην σας παρασύρω άθελα μου )

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους.
    Κύριε Τάκη δικαιωθήκατε :
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1176932/telesigrafo-apo-trapezes-stis-ihthyokalliergeies.html
    Προσέξτε ιδιαίτερα την δήλωση Μπελλέ:
    «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για μετοχοποίηση αρκεί να γίνει συντονισμένα, με πρόγραμμα και σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε τώρα κύριε spooky. Σε τι να δικαιωθώ?? Στο ζόμπι για το αν είναι ζόμπι??
      Τη δικαίωση εδώ να μου την χρεώσετε ΜΟΝΟ αν γράψει βιολογικά αποθέματα πλησίον των 130 εκατ. ευρώ και σχίσει προς τα κάτω τα 0,25 σαν σαρδέλα. Χρονικός ορίζοντας ---> μέσα στο 2014.

      Διαγραφή
  9. καλημερα!

    γιαν να shortαρουμε την φορθνετ, δεν υπαρχουν ΣΜΕ..... πως αλλιως γινεται ωρε γκουρουδες?

    Νικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δει κύριε Νικ να κερδίζει κανένας απο το short και γενικότερα από προθεσμιακά συμβόλαια??
      Δίχως σωβράκες κυκλοφορούν όλοι αυτοί και την μια που τους απόμεινε να τη φοράνε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα είναι τρούπια.

      Διαγραφή
  10. Bonsoir!

    Αν και θα τα ακούσω απο τον Monsieur μόλις αγόρασε ΠΕΙΡΤΠ στο 0.80€. Προοπτική μίας εβδομάδος ομως και μέχρι την επόμενη Παρασκεύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eurobank πουληθηκαν όλα στο 0.51€. Πήρα την μικρή ζημιά μου και χαιρετώ. Δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ και ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να ασχοληθώ ξανά.

      Διαγραφή
    2. Το να λες σε καποιον μια μετοχη που θα τρεξει ειναι κατι ,το να του λες και ποτε πρεπει να την πουλησει ειναι το ΠΑΝ .Kαι εσεις κε Δαρειε με τον κο Τακη αυτο κανετε .Respect (δεν το ξερω στη γαλλικη !!)

      Κ.Κ

      Διαγραφή
    3. Απλά έχω το κακό συνήθειο εδώ που γράφω να ανακοινώνω αγορές και πωλήσεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν προτροπή για αγορά η πώληση τίτλων. Στην Eurobank την πάτησα. Ενω έχω ως αρχή σε μετοχές που έχασα η κέρδισα χρήματα να μην επενδύω εκ νέου, το έπραξα και ας ήταν μόνο το κέρδος μου απο το προηγούμενο ράλλυ της.

      Την έσπρωξα καθώς κάτι δεν μου αρέσει, γενικά πολύ αργεί το θέμα ΑΜΚ και δεν έχω σκοπώ να κάτσω μέσα να δω που το πάει. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται και αλλού....

      Διαγραφή
    4. Κ.Δαρειε μαζι σας...πηρα την μετοχη στο 1.73.να δουμε θα μας βγει...?

      Διαγραφή
    5. Monsieur Chris13 αν πάρω 0.10€ με 0.15€ μέχρι την Παρασκεύη καλά θα είναι. Σε κάθε περίπτωση αν δω τα σκούρα θα πέσει χώσιμο.

      Διαγραφή
    6. Εμμ,βεβαια,
      Ειδικα 15 ολοκληρα σεντσια!

      Διαγραφή
  11. http://lh4.ggpht.com/-8E8fjtMfFfI/UuH3v0MjdyI/AAAAAAABNf4/Ju06WRegmSA/s1600-h/image%25255B3%25255D.png

    Z οπως ΖΟΡΟ αποκριατικο [ κατι ηξερε ο Κυριος Τακης που ελεγε ψηλες τιμες αποκριες ] π.χ ΟΤΕ ΔΕΗ


    https://mail.google.com/mail/#inbox/143c51f52483075e
    Π οπως ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ


    και ΠΟΥ ? οπως πουστια...
    http://zcode-gr.blogspot.gr/2013/11/ka-aoz.html

    απο το 1.15.00 παρακαλω ... ΕΩς 1.18.00


    ΚΟΝΣΕΡΒΑ τρωμε χωριανοι ....σκετη κονσερβα και μαλιστα μπαγιατικη

    ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε Τακη τι λετε για ΟΛΠ στα 16.80? Μουλαρι βεβαια ομως μηπως το downside risk ειναι ελαχιστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Αβαξ- ανησυχητικο σημαδι κε Δαρειε?
    http://www.dealnews.gr/epixeiriseis/item/98173-%CE%A3%CE%B5%E2%80%A6-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%BB-%CE%B7-J-P-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82#.UuYCyBD8LDd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κοιμάμαι σαν πουλάκι πάντως.

      Τα εχω γράψει εκατοντάδες φορές. Μεχρι και σε ποιές τιμές είναι απολυτα ασφαλής η τοποθέτηση.

      Απο εκει και πέρα ο καθένας κάνει τα κουμάντα του.

      Διαγραφή
    2. Οπως επίσης ελχω γράψει ότι η εταιρία συνήθως ´ξεχνάεί´ να βγαζει δελτίο τύπου για έργα που παίρνει έξω. Για ψάξτε να μάθετε αν πριν 15 ημέρες κατοχυρώθηκε διαγωνισμος σε αυτήν στο Κατάρ για την δημιουργία αυτοκινητόδρομου 180 χιλιομέτρων με αξία 890 εκατομμύρια δολάρια.

      Διαγραφή
    3. http://www.worldhighways.com/categories/road-highway-structures/news/qatar-reveals-plans-for-us1236bn-infrastructure-projects/

      Ολο κλαίγονται και όλο έργα παίρνουν....

      Διαγραφή
    4. Building on its success in 2013, QAIA kicked off its second expansion phase on 20 January, 2014, under the patronage of H.E. Prime Minister Dr. Abdullah Nsour. Valued at over USD 100 million and scheduled to be completed in 2016, the expansion will help raise QAIA’s annual passenger capacity to up to 12 million, subsequently enabling Jordan to better serve as a regional transit hub for leisure and business travel, and supporting the Kingdom’s national tourism strategy goals.

      Διαγραφή
    5. K,Δαρειε,πολυ σημαντικο την σημερων ημεραν να κοιμασαι σαν πουλακι... :)
      Τον Σαλια πως τον βλεπεις?

      Διαγραφή
    6. Βλέπω ότι το warrant θα κάνει ένα παιχνιδακι μέχρι την Παρασκεύη.

      Για την μετοχή δεν γνωρίζω.

      Διαγραφή
    7. Απο μονο του δεν νομιζω,και η μετοχη θα κανει,Θα δουμε.

      Διαγραφή
    8. k. ΔΑΡΕΙΕ για εμας τους καινουργιους αν μπορειτε ξαναγραψτε σε ποιες τιμες αξιζει αγορας η ΑΒΑΞ.......ευχαριστω

      Διαγραφή
    9. 1.40€ μέχρι 1.50€ max.

      Διαγραφή
    10. κΔαρειε πως ειχα την εντυπωση πως την επισημη αγαπημενη σας την ειχατε αποχωριστει πλεον ?

      ΚΚ

      Διαγραφή
    11. Εχω αναφέρει απο εδώ ακριβώς που θα πωληθεί. Οπως ακριβώς κάνω με όλες μου τις κινήσεις. Αυτές που έχουν πωληθεί είναι η ΤΡΑΣΤΟΡ και η EUROBANK.

      Μάλλον κάνετε λάθος monsieur.

      Διαγραφή
    12. Ναι προφανώς έκανα λάθος ! Συγνώμη,και καλά κέρδη .
      ΚΚ

      Διαγραφή
  14. τι ειναι να ανοιξεις το χαζοκουτι

    Παντου Κουρουδες και τεχνιακριοι να πετανε νουμερα

    απο τρελλαρες δηλαδοις Πηξαμε

    και λεω εγω ο Αρχι-κουρου επι εξωτερικων κινδυνων !!

    Αυτοι αποκλειετε να ειναι ποιο τρελλοι απο μενα !!

    Στο I LOVE America θα τους αφησουν να σορταρουν τη μακαροναδα μεχρι τα μπουνια

    Απο το μεγαλοδικηγορικο γραφειο τοης Μοντανα - Πουερτο ρικο - Γκουανταλαχαρα - Μπρουκλιν NEW YORK , Το τελευταιο χωριο της Απανταχου Νεας - Γης , και την BLack-roc του μελλοντος μας

    αυτο σημαινει υποχωρηση του Πι-Πικου 500 αντε μεχρι 1739 - 1749 - 1753

    εεεεεεεεε μετα θα τους πετσοκοψουν ουλους

    Διορθωση τσι προκοπης θα εχουμε μετα τα 2117 ενα 15% δηλαδις διοτι μετα ενας εναι ο στοχος τους ...


    Τα 3200 μουναδες βασης ....... ουτρε σεντ παρακατω


    εδω στο BALCANIZATER ........θΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΑΙ μονο ...και Υπομονη ..... και χαρτια που εχουν ξεπερασει τον ΚΜΟ 17600 εργασιμων

    η μαχη θα κριθει πανω στο λακκο με τον ασβεστη

    καλες αποκριες χωριανοι

    http://www.youtube.com/watch?v=pSujHbm-rG8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυριε Τακη δευρω εξω & εσο ετοιμος γιατι στην εκτακτη αλλο ειναι το θεμα και αλλο θα συζητηθει. Θα ανοιχθουν και moet.. Pitsirikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει που όλα τα ξέρετε, αλλά τελικώς τίποτα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
      Για πείτε μας και τι θα συζητηθεί???
      Αφού κανείς δεν θα είναι.

      Διαγραφή
  16. Τάκαρε λύσε μια απορία:

    Γιατί πρίν και κατά την διάρκεια των πτώσεων εξαφανίζεσαι?Το Χρηματιστήριο και το πομπάρισμα χαρτιών μόνο στην άνοδο είναι καλό?Και που πήγε η άνοδος μέχρι τέλος Φεβρουαρίου που έλεγες?Εδώ έπεσε τρελό ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το ''πουλί'' ήταν βιολί θα ήσασταν ο Νικολό ο Παγκανίνι.

      Σας τον αφιερώνω
      http://www.youtube.com/watch?v=YMh5AlaFVzw&list=PL7ED298128736BC49

      Άσχετο
      Όποτε γουστάρετε κόντρα για γενικό δείκτη ή για μετοχή - ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ
      Βάλτε nick Νικολό Παγκανίνι και ελάτε να σας πάρω τις σωβράκες.

      Διαγραφή
    2. Τι ευφυΐα!!!
      Μα τι ωραία που τα χώνετε κύριε Τάκη μας.

      Βρε τι είπε πάλι ο μεγάλος.
      Είπε τον Παγκανίνι, Παγκανίνι.
      Μα πως τα γράφετε έτσι!!
      Εκτός απο μεγάλος γκουρού και χρηματοοικονομικός παράγων είστε και του λιμανιού.

      Όπως τα έλεγε και ο Αβέρωφ. και του λιμανιού και του Σαλονιού ο Τάκης.

      Ο παππούς

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
    Ανώνυμε με το σχόλιο 10.05 θα πρέπει να σέβεσαι τον χώρο που μας φιλοξενεί.
    Για την άνοδο των πρώτων 40 ημερών του 2014 ο οικοδεσπότης έγραψε αναλυτικά στο προγούμενο thread (ώρα 9.53μ.μ.)και έδωσε πειστικές απαντήσεις.
    Αν κάτι δεν σου αρέσει η δεν βρίσκεις το blog του επιπέδου σου και χαλιέσαι,δεν έχεις και λόγο να συνεχίσεις να μπαίνεις .Ασε όμως τον κύριο Τάκη να συνεχίσει να γράφει και να προσφέρει α ν ι δ ι ο τ ε λ ώ ς για να τον διαβάζουμε ολοι εμείς που τον παρακολουθούμε καιρό και τον εμπιστευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω Κύριε Spooky...

      Τρελό ξύλο Κύριε Ανώνυμε, έφαγαν όσοι αγόρασαν σε λάθος τιμές…
      Όσοι έχουν αγοράσει στις τιμές που είχε δώσει ο Κύριος Τάκης, μόνο κέρδη γράφουν ακόμα και μάλιστα μεγάλα…

      Επίσης ένα μπράβο στον Κύριο Δαρείο που δεν δίστασε να γράψει για την Eurobank, ότι βγήκε με ζημιά…
      Έχουμε μπουχτίσει από γκουρούδες στα blog που δεν χάνουν ποτέ και πάντα κερδίζουν…
      Νισάφι ποια…

      Διαγραφή
    2. Κύριε spokky προφανώς αναφέρεστε σε αυτές μου τις αναλύσεις.
      --------------------------------------------------------------------------------------------------

      ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 31/12/2013 στις 1162 και έγραψε υψηλό 1305 στις 10/1/2014
      Ξεκίνησε πολύ δυναμικά το 2014 για τον ΓΔ. Μέχρι τις 1305 μονάδες έγραψε άνοδο 12,3%.
      Είναι υπερβολικά υψηλό το 12,3% για επίπεδο δείκτη μέσα σε 10 ημέρες και 6 συνολικά συνεδριάσεις.

      Ακόμη και σήμερα στις 1215 μονάδες η άνοδος είναι της τάξης του 4,56%. Άρα ακόμη είμαστε bullish και φυσιολογικό είναι να διορθώνουμε.
      Δεν ξέρω αν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 ο ΓΔ έχει τα φόντα να γράψει νούμερα υψηλότερα των 1340 μονάδων. Εγώ λέω ότι δεν θα τα γράψει.
      Έχω πολλές αμφιβολίες και για το αν μπορεί να πάει ψηλότερα των 1300 μονάδων.

      Γενικά είμαι της άποψης ότι τα θεμελιώδη της χρηματαγοράς μας είναι να παίζει μεταξύ των 800 με 1200 μονάδων.
      Μια νέα καταστροφή θα μας στείλει κάτω απο το 800.
      Μια δυναμική επανενεργοποίηση της Ελληνικής οικονομίας θα μας δώσει νούμερα μεγαλύτερα του 1200. Άρα στη φάση αυτή - κινούμαστε σε νούμερα υψηλότερα.

      πλην όμως πιστεύω - ακόμη δεν είμαι σίγουρος και πρέπει να δω το Μάρτιο του 2014 που θα βρισκόμαστε - ότι το πιθανότερο είναι να κλείσουμε το 2014 σε επίπεδα πέριξ των 1400 μονάδων και να παίξει η χρηματαγορά μας το ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ το 2015.
      Θα περάσει δίχως επιστροφή τις 1500 μονάδες με δύναμη και εμφατικά??? Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

      Στο ενδιάμεσο, κατά το 2013, δηλαδή, είμαι πεπεισμένος ότι η Ελληνική χρηματαγορά θα τα χάσει όλα τα κέρδη της.

      Αυτά περί ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα μου θα πάρει πίσω όλες τις αποκρατικοποιήσεις και θα μπει εμπόδιο στα σχέδια για τη ΔΕΗ και όλα τα χαζά,τα ακούω βερεσέ.
      Τέτοιες μπούρδες έλεγε και ο Γιώργης με τη Λούκα και τη Βασούλα την Παπανδρέου και ξεπούλησαν τον ΟΤΕ όσο, όσο. Αυτά είναι προς λαϊκή κατανάλωση και για λόγους πελατειακούς - να κερδίσουμε καμιά ψήφο.

      ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνης μπορούν να λένε ότι θέλουν - ο πρωθυπουργός όμως της χώρας, όποιος και να είναι αύριο, δεν μπορεί να κάνει ότι του κατεβαίνει, γιατί αν το ΑΥΡΙΟ, δίχως μνημόνιο είναι χειρότερο του ΣΗΜΕΡΑ με μνημόνιο, του πρωθυπουργού του κεφάλι θα ζητήσει αυτός ο κακομαθημένος λαός.

      Ευρωεκλογές. Να πετάξω και την πολιτική μου μπούρδα.
      Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάσει ποσοστό μεγαλύτερο απο αυτό που πήρε στις τελευταίες βουλευτικές και δεν έχει διαφορά παραπάνω απο 5% του δεύτερου, τότε όλα είναι αναστρέψιμα.

      Γενικά να θυμάστε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και τα παραμυθάκια της χαλιμάς έχουν τελειώσει.

      Ή θα γίνουμε το παράδειγμα προς μίμηση ----> εκτόξευση του ΓΔ πάνω απο το 1500
      ή θα το παίξουμε εξυπνάκιδες και παρτάκιδες οπότε θα γίνουμε δακτυλοδυκτούμενοι ----> ΓΔ νέα χαμηλά.
      Θα παίρνουν ευρώ στα χέρια του Λετονίες, Λιθουανίες και κάθε πικραμένος και εμείς θα παίρνουμε τον ΠΟΥ@Ο ανά χείρα αρμ.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      Ναι κύριε Τάκη σε αυτές τις αναλύσεις σας αναφερόμουν.
      Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω αν έχετε κάτι να προσθέσετε στα παραπάνω , καθώς στη συνέχεια έχει κινηθεί έντονα πτωτικά ο γενικός δείκτης.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. κ. Τάκη καλημέρα

      Λέτε ότι "Στο ενδιάμεσο, κατά το 2013, δηλαδή, είμαι πεπεισμένος ότι η Ελληνική χρηματαγορά θα τα χάσει όλα τα κέρδη της"

      Πέρα από το 2013 που προφανώς εκ παραδρομής εννοείτε 2014, ως βάση για τα κέρδη παίρνετε το κλείσιμο στις 31/12 (1162) ή το κάτω εύρος που διακαιολογούν τα θεμελιώδη (800);

      Επί ευκαιρίας ευχαριστώ πρωτίστως εσάς, ως οικοδεσπότη, για τον κόπο διατήρησης του blog και για την ανιδιοτελή προσφορά των γνώσεων και απόψεων σας, αλλά και την μεγάλη πλειοψηφία των σχολιαστών για τις δικές τους γνώσεις και το επίπεδο των σχολίων τους.

      Ράκης

      Διαγραφή
    5. Ασφαλώς κύριε Ράκη το 2013 είναι εκ παραδρομής και το σωστό είναι 2014.
      Ως βάση για τα κέρδη παίρνω το 1162 - από όπου ξεκίνησε ο ΓΔ το 2014.
      όπως φυσικά βλέπετε τα έχασε κιόλα πριν πω ''φτου σκουληκομυρμηγκότρυπα''

      Πάω στον κύριο spooky.
      Στην συνέχεια, θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να επιστρέψουμε προς τα πάνω και ο ΓΔ να κάνει κάτι σαν ΔΙΠΛΗ ΚΟΡΥΦΗ και μετά να ματαγυρίσει στις 1000 μονάδες με αφορμή τις ευρωεκλογές.
      Θα σας έλεγα ότι χρονικός ορίζοντας που βλέπω να επιτευχθεί αυτό είναι μέχρι Απρίλιο 2014. Δεν σας το λέω όμως, γιατί καραδοκεί ο Νικολό ο Παγκανίνι που μπορεί να εμφανισθεί και να μας την πεί.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη με ιντριγκάρετε όποτε δίδετε οδικό χάρτη για τη μεσοπρόθεσμη πορεία του ΧΑΑ χεχε

      Τρία σενάρια έχω υπόψιν του νοητικού μου πεδίου: το πρώτο το ανέφερα προ εβδομάδος,με στόχο πέριξ του 1050(ίσως και 1000)ως τον Απρίλιο το πολύ και νέα υψηλά μέσα στο έτος.

      Το δεύτερο διορθώνει όλη την άνοδο από τον Ιούνιο του '12,με στόχο το 790 έως τον Μάιο και τελείωμα του έτους με μικρές απώλειες στη χειροτέρα των περιπτώσεων.

      Το τρίτο και πιο δυσμενές σενάριο περιλαμβάνει πρόωρες εκλογές(είτε το φθινόπωρο,είτε αρχές του '15),με στόχο τουλάχιστον τον πυθμένα του ΄12.

      Επικρατέστερο των τριών θεωρώ(ή και επιθυμώ)το 1ο.


      Υ.Γ Η ΑΤΤ πολύ ξύλο έχει αρπάξει,προσγειώθηκε σήμερα στα 20 σεντς και γίνεται ενδιαφέρων στοίχημα όσο πλησιάζει στα προηγούμενά της χαμηλά.

      Διαγραφή
    7. K. Τζο συγνώμη που ξεφυτρώνω στην κουβέντα που θα θέλατε να κάνετε με τον κ.Τάκη παρά με μένα αλλα θα ήθελα να σχολιάσω τα 3 σενάρια. Καταρχάς στο 1ο συμφωνώ απόλυτα στα νούμερα δεν ξέρω την μεθοδολογία σας . Στο 2ο πολύ Χ μου κάνει (*όχι χχχ) βέβαια τότε θα περιμένουμε και το ΠΣΙ το καλό (το Υ λέω που πήγε το μυαλό σας??) και τόσο αρμονικά δεν θυμάμαι τα φουρτουνοκύματα. Το 3ο είναι που με ιντριγκάει (εμένα) πιό πολύ ,σας το είχα αναφέρει παλιότερα σαν ενδεχόμενο. Απλά ήθελα να σας πώ οτι τότε στα χαμηλά γράφτηκε ο φόβος του άγνωστου τσυριζα τώρα πλέον είναι πιό συστηματικός. Ακόμα και τα ποχθεν αισχες που βγάλαν στην φόρα ήταν η καλύτερη "συστηματική" διαφήμιση για αυτό. Οπότε κ.Τζο και εγώ ψηφίζω το πρώτο . Συγνώμη και πάλι που απάντησα πριν τον Μορφονιό .

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τζο σαν πιο πιθανό σενάριο βλέπετε δηλαδή ότι δεν θα έχουμε εκλογές το επόμενο 14μηνο?

      Εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανη μία τέτοια εξέλιξη (να μην έχουμε δηλαδή εκλογές)

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ με τον Lorac ότι η προοπτική Σύριζα δεν θα τρομάξει όπως τρόμαξε το 2012. Αλλά ότι θα τρομάξει λίγο ιδίως τις μετοχές των κρατικών εταιρειών το θεωρώ βέβαιο. Δύσκολα θα έχουμε αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ με τΣύριζα κυβέρνηση...

      Διαγραφή
    10. Monsieur zachmour εγώ έχω δώσει εκτίμηση ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου.Απο τα Χριστούγεννα το έχω γράψει.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Δαρείε από τότε που το είπατε μου ακουγόταν ακραίο σενάριο. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να έχουμε εκλογές πριν τις ευρωεκλογές. Σαν νωρίτερη πιθανή ημερομηνία εκλογών τοποθετώ την 25/5/2014 και σαν αργότερη την περίοδο εκλογής νέου Προέδρου Δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    12. Τον αστάθμητο παράγοντα κανένας δεν τον έχει λάβει υπόψη.

      Διαγραφή
    13. Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος? Πάντως αν έχουμε όντως τόσο σύντομα εκλογές δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι το Χ.Α.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Lorac δεν υπάρχει λόγος να ζητάτε συγνώμη,πάντα από μέρους μου είναι επιθυμητό να "ανοίγεται" η εκάστοτε συζήτηση και να γράφονται πολλαπλές απόψεις.

      Η διόρθωση που βιώνουμε,παρ'όλο που φαίνεται απότομη και σχετικώς μεγάλη σε μονάδες ως τώρα,περισσότερο στην εξέλιξή της τη βλέπω να διαρκεί σε χρόνο παρά σε βαθύτητα.

      Κύριε Ζαχαρία για να γίνουν εκλογές πρέπει να τις επιθυμούν και τα 2 ενδιαφερόμενα(εγχώρια)μέρη και δεν είμαι βέβαιος ότι συμβαίνει αυτό.Ο Τσίπρας δεν είναι επ'ουδενί έτοιμος να κυβερνήσει ακόμη και αν ασπασθεί την επικρατούσα ευρωπαική άποψη,εκτός και αν ονειρεύεται γενικότερη ευρωπαική ανατροπή στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτό είναι ακόμη χειρότερο για κείνον να χαρακτηρισθεί ως αιθεροβάμων και ουτοπιστής.

      Γνωρίζει ότι και εκλογές αν γίνουν δεν θα σχηματισθεί κυβέρνηση,με συνέπεια την εξαφάνισή του απ'τον ελληνικό και ευρωπαικό πολιτικό χάρτη.

      Τουναντίον ο Σαμαράς έχει τους Ευρωπαίους με το μέρος του,ίσως και τους Αμερικανούς,οπότε έχει την ευχέρεια να διαχειριστεί ο ίδιος το παιγνίδι.Μόνη περίπτωση που βλέπω να γίνονται εκλογές είναι για να εξαφανισθεί άπαξ και δια παντός ο λαικισμός από την εγχώρια σκηνή και να προχωρήσουμε στη πραγματική δημιουργία κράτους στην Ελλάδα.Αν είναι να γίνει έτσι χαλάλι ένα μικρό διάστημα έως 12 μήνες ταλαιπωρίας...

      Νομίζω ότι το θέμα "εκλογές στην Ελλάδα" δίδει εύκολη τροφή για μανιπουλαρίσματα παντός είδους από εκείνους τους ξένους που δεν επιθυμούν δυνατή την Ελλάδα στα ερχόμενα χρόνια και αντί εμείς να είμαστε πολέμιοι και αντίθετοι βλακωδών λύσεων αυτοκαταστροφικών,ρίχνουμε νερό στο μύλο όλων αυτών.

      Μα τι καρπαζοεισπράκτορες είμεθα...!

      Διαγραφή
    15. Και όμως ο κύριος Δαρείος έχει δίκιο.
      Αν γίνουν εκλογές το 2014 τότε αυτές θα γίνουν τον Απρίλιο του 2014 - οπότε δεν θα βγει κυβέρνηση και θα γίνουν επαναληπτικές το Μάιο με τις Ευρωεκλογές και εκεί θα γίνει οπωσδήποτε κυβέρνηση.

      Εκλογές λοιπόν ή τον Απρίλιο του 2014 ή το 2015 λόγω προέδρου Δημοκρατίας.
      Έτσι παίζεται αυτό το παίγνιο.

      Και γιατί να γίνουν εκλογές το 2014???
      Απλούστατα. Για τον ίδιο λόγο που έγιναν ξαφνικά εκλογές με τον μπούλη το μεταρρυθμιστή.
      Παρέδωσε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ του έλεγαν οι δικοί του.
      Απαντούσε!!
      Μην ανησυχείτε. Σε 6 μήνες πάλι εμείς θα είμαστε πάνω.

      ξεγυμνώθηκε ο Γιώργης και απο 46 πήγε στο 12%.

      Μια χαρά τα λέει ο κύριος Δαρείος και το παιχνίδι έτσι παίζεται.

      Διαγραφή
    16. Ένα ενδιαφέρον άρθρο περί εκλογών και πιθανής μελλοντικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (Το μεσαίο στη σελίδα)...
      http://www.greekfinanceforum.com/hunter280114.html

      Και τα σημερινά άρθρα που τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα...
      http://www.greekfinanceforum.com/hunter.html

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι τα πράγματα πάνε σκ@τ@ κι οι κυβερνητικοί προσπαθούν να γράψουν καλλιγραφικά νόμους του ποδαριού κάνοντας ταυτόχρονα τραμπολίνο όποιος παρατηρεί το βλέπει. Αυτό εντείνει την αβεβαιότητα για τα μελλούμενα, αυξάνει τη νευρικότητα στην οικονομία και το volatility της αγοράς.Το θέμα είναι ποιός είναι ο στόχος, ώστε να εκμεταλλευθούμε πιθανές ευκαιρίες-ξεπουλήματα για κλείσιμο margin.

      Κινδυνεύουμε δηλαδή να μην υπάρξει θετική κατάληξη της αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την τρόικα? Κινδυνεύουμε το Eurogroup να μην πάρει αποφάσεις για την εκταμίευση όπως λέει το παπαγαλάκι ο Jeroen (Dijsselbloem)? Θα ρισκάρουν δηλαδή να χάσουν 250 δις για να μην δώσουν νέα 15 diw? Ok είπαμε είμαστε μαριδαίοι αλλά (προς το παρόν) όχι και τελείως χάνοι.

      Πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι να συνεχίσει (τουλάχιστον την προσεχή 2ετία) να γίνεται ότι μέχρι σήμερα. Νέο ευρωπαικό δάνειο που από τη μια τσέπη τους θα βγεί και στην άλλη τους θα μπεί. Χρονική επιμήκυνση δηλαδή με την αποδοχή από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης κάποιων "προαπαιτουμένων" που θα εξασφαλίζουν την πληρωμή των τόκων. Εμείς ωστόσο εδώ οι "τακαρόπληκτοι" καθόλου ζόρι δεν τραβάμε. Αντίθετα τα θέλουμε όλα αυτά τα διαρθρωτικά που θα ανατάξουν την οικονομία και την καθημερινότητα.

      Λογικό μου φαίνεται μετά τόσο ξύλο αύριο να δώσει λίγη αντίδραση το ΧΑ ΧΑ. Ετσι για να ξελαμπικάρουμε δηλαδή. Δεν τσιμπάμε βέβαια. Σημασία έχει να πιάσουν τα χαρτιά που θέλουμε τις τιμές που θέλουμε. Μόνο και μόνο για να μην θεωρηθεί πως αποφεύγω τις κακοτοπιές θα πω ότι προσωπικά (κερδοσκοπικά) προτιμώ αυτά που στηρίζονται πχ ΠΛΑΚΡ, ΜΛΣ, ΙΚΤΙΝ, ΚΡΙ, ΠΛΑΙΣ, ΕΥΠΙΚ, ΚΟΥΕΣ μπας και γίνει τίποτα ακραία κίνηση Ζαλόγγου. Επενδυτικά μετά τον Μάιο. Τότε που το παιδί θα ζητά εκλογές κι ο Ολι Ρεν με την Αγγελική θα μαγειρεύουν τους όρους της ρύθμισης-παράτασης εξόφλησης των δανείων που λήγουν 2014-2016.

      Διαγραφή
    2. Επειδή κύριε hippy αναφέρατε και το θωρηκτό ανάμεσα.
      Σε πιο ψηλότερα νούμερα θα μπείτε.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι κύριε Τάκη το θωρηκτό ν΄ανέβει κι ας μην μου δώσει την ευκαιρία κερδοσκοπίας. Έχοντας πεισθεί απο σας (αλλά κι απ΄την ανάλυση του εξαιρετικού συναδέλφου Κικου στο marketzone) ότι η εταιρεία εδράζεται στέρεα, πάντα διατηρώ μικρή θέση. Ας κερδίσω λιγώτερα.

      Αυτό που ήθελα να πω είναι πως για τον τρειντερά κατά τη γνώμη του είναι ασφαλέστερο να κοιτά 8-10 εταιρείες που "στηρίζονται", παρά να ψάχνει το γύρισμα των 25ρηδων. Οοολα αυτά υπό την προυπόθεση πως είναι πεπεισμένος πως ο στόχος της αγοράς βρίσκεται ψηλώτερα (εγώ ναι).

      Ασχετο (η αίσθηση μου από τη συνέλευση ομολογιούχων του ΝΗΡΕΑ χθες)

      Οι υδατοκαλλιέργιες έχουν μέλλον, αλλά οι σημερινοί επενδυτές που τις εμπιστεύθηκαν νομίζω όχι.

      Διαγραφή
  19. Επειδή και ο υποφαινόμενος ανακοινώνει κινήσεις,ατυχείς πολλές φορές,αναφέρει:Αύξηση θέσης στην ΜΟΗ κατά 10% ,χθες μέσα στον γενικό χαμό. Να ζήσουν και οι χρηματιστηριακές και ας με μαλώσει ο κύριος Τάκης για την επιλογή μου.Μην ξεχνάμε την συμβουλή του:Ο καθένας κάνει ότι κατεβάσει η κούτρα του ......
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νίκο. Δεν σας φοβάμαι. Εσείς έχετε πειθαρχία και δεν είστε άλπηστος. Άρα θα τους τα πάρετε.

      Θυμίζω το QUIZ
      Κλείσιμο 16/01/2014
      ψωριάρα ΜΟΗ = 8,88
      λευκός καπνός Σαγκάη = 1,75
      Διάρκεια στοιχήματος εως 31-12-2014
      Ποια μετοχή θα καταγράψει μεγαλύτερη απόδοση??????
      Ως τιμή πώλησης της κάθε μετοχής, για να δούμε ποιος πήγε ψηλότερα, λαμβάνουμε το υψηλότερο κλείσιμο της καθεμιάς μετοχής μέσα στο 2014.

      To αλλάζω, για να είμαι δίκαιος.

      Κλείσιμο 27/01/2014 ψωριάρα ΜΟΗ = 8,16
      Κλείσιμο 16/01/2014 λευκός καπνός Σαγκάη = 1,75
      Διάρκεια στοιχήματος εως 31-12-2014
      Ποια μετοχή θα καταγράψει μεγαλύτερη απόδοση??????
      Ως τιμή πώλησης της κάθε μετοχής, για να δούμε ποιος πήγε ψηλότερα, λαμβάνουμε το υψηλότερο κλείσιμο της καθεμιάς μετοχής μέσα στο 2014.

      Διαγραφή
    2. Χα, χα κυριε Τακη τους δινεις και αβαντα οπως καναμε οταν παιζαμε μικροι με τους μικροτερους. Τελικα ο μικροτερος δινει αβαντα στον μεγαλυτερο.

      Διαγραφή
    3. Αφού με ξέρετε κύριε Σείριε. Μου αρέσουν αυτά. Να παίζω κόντρες και να βγάζω τιμές στόχους. Επειδή εγώ είμαι γκουρού και οι υπόλοιποι είναι παίκτες δίνω και λίγα αβάντζα.
      Το θέμα είναι ότι εμφανίζονται μετά οι Παγκανίνιδες και το παίζουν εξυπνάκιδες - κλασσικοί Ελληναράδες. μάγκες κατόπιν εορτής.

      Άσχετο
      Πως την βλέπετε την ΕΥΔΑΠ??
      Θα γράψει διψήφιο μέσα στο 2014?

      Διαγραφή
    4. 100% βέβαιος και επιστροφή κεφαλαίου!!!

      vasilisg

      Διαγραφή
    5. Θα εβαζα τα ρεστα μου στα 7 αλλα τιναχθηκε σαν ελατηριο.Πηρα ξανα στο 7,54 αυτα που εδωσα ψηλοτερα και περιμενω τους φοβισμενους στα 7 ή λιγο πιο κατω να παρω και αλλα. Μα βγαζει ματια τη σπρωχνουν κατω με ξεφτυλα κομματια για να τη μαζεψουν οσο μπορουν στην ανοδο. Η εταιρια αυξησε τη αξια της 3,5ε/μτχη σε σχεση με τη προηγουμενη χρονια δηλ η αναπροσαρμοσμενη τιμη της θα ηταν κατω των 3,8ε καπου στο Σεπτεμβριο 2012. Επιστροφη αναμενω 2ε επομενως τα 10+ ειναι σιγουρα.
      Και κατι αλλο γνωριζετε οτι η Αθηνα ειναι απ τις πολεις στην Ευρωπη που εχουν το φθηνοτερο νερο; ακομα και η Θεσνικη εχει διπλασια τιμη. Καταλαβαινετε τη θελω να πω.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη ευχαριστώ για το σχόλιο σας και τον έπαινο σας. Όσο για το QUIZ,προφανώς δεν έχω λόγο να σας κοντράρω. Πρώτον γιατί το αλεπόπουλο δεν τα βάζει με την αλεπού,όπως λένε στην ορεινή Αρκαδία,θα ρεζιλευτεί sans voir-αχ κύριε Δαρείε πως μας επηρεάσατε.Και δεύτερο ο κύριος Νίκος έχει ανακοινώσει εγκαίρως την απόκτηση θέσης στο θωρηκτό Σαγκάης ,μικρής μεν αλλά ελπιδοφόρας.Πάντα μου άρεσε η πολλαπλή επιλογή,στα νιάτα μου και στις κυρίες εκτός των μετοχών.
      Να είστε όλοι καλά.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Σείριε - το ξέρετε ότι δεν διαφωνούμε για την ΕΥΔΑΠ.
      Η εταιρία όφειλε να είναι θωρηκτό και να παίζει σταθερά σε τιμές γύρω απο τα 20.
      Η ανάλυση που είχα κάνει για την ΕΥΔΑΠ ήταν μόνο για να καταδείξω πόσο μεγάαααααλο μπορντέλο είναι και το φέσι που πέφτει σύννεφο.
      Το θέμα είναι το μαγαζί να δουλέψει σωστά.
      Εγώ δεν θέλω να δώσει το Ελληνικό Δημόσιο όλο το ποσοστό του στην ΕΥΔΑΠ.
      Είναι λάθος αυτό.

      Να κρατήσει ένα 35% και να δώσει ένα 35% σε ξένο partner (όχι στο Μπομπολέικο που ακούγεται στην πιάτσα) μισοί μισοί στο ΔΣ και το management το ξενάκι.

      Εννοείται ότι ούτε μια μετοχή δεν πρέπει να δώσει το ΤΧΣ κάτω απο τα 15 η μία.

      Διαγραφή
    8. Εχω πει οτι θα γραφω οταν αμφιβαλω κανοντας το συνηγορο του διαβολου ή διαφωνω, για να βγαινει στο κατω κατω της γραφης και κατι. Αλλα τωρα θα παραβω την αρχη μου και θα συμφωνησω απολυτα.

      Διαγραφή
    9. Να γράφετε όποτε γουστάρετε κύριε Σείριε και ο,τι γουστάρετε.
      Να θυμάστε ότι ο Τάκαρος δεν κοντράρει εσάς, αλλά τα γράφει όπως τα γράφει για να δίνουν τη δέουσα σημασία οι άμπαλοι φιτσουλέοι που διαβάζουν και γράφουν ένα σωρό ασυναρτησίες στα διάφορα φόρα όπου γράφουν τις παπαριές τους.

      Διαγραφή
    10. Κ.Τακη και κ.Σειριε θεωρείτε ότι η ΕΥΔΑΠ αξίζει να παίζει πάνω από 10ευρω στη συγκεκριμένη στιγμή;
      Αν ναι για ποιους λόγους;Πάντα φιλικά ρωτάω και ενημερωτικά..
      Παναγος

      Διαγραφή
    11. Κύριε Πανάγο θα επαναλάβω όσα έχω αναλύσει στο κεντρικό μου άρθρο - ανάλυση της ΕΥΔΑΠ

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html#more

      ΕΥΔΑΠ
      Με τα σημερινά δεδομένα, μια τιμή για την μετοχή της ΕΥΔΑΠ γύρω απο τα 6 ευρώ κρίνεται δίκαιη με όποιον τρόπο και αν προσπαθήσει κανείς να αποτιμήσει την εταιρία, λαμβάνοντας υπόψη τον προβληματικό τρόπο που λειτουργεί.
      Όμως τα ίδια κεφάλαια της ΕΥΔΑΠ είναι στα 8 ευρώ και δεν θα μπορούσε καμιά κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάθεση ποσοστού της ΕΥΔΑΠ σε τιμή χαμηλότερη των 8 ευρώ - καθώς οι κοτζαμπάσηδες της Ελληνικής οικονομίας θα ξεσηκωθούν και θα προσπαθήσουν να ξεσηκώσουν και τον Έλληνα ραγιά λέγοντας του ότι ξεπουλιέται η ΕΥΔΑΠ, παρότι σήμερα πρόκειται για μια εταιρία που όποιος θέλει πληρώνει και όποιος θέλει δεν πληρώνει και το παίζει εξυπνάκιας.

      Από την άλλη μεριά, υπό το σημερινό καθεστώς που λειτουργεί η ΕΥΔΑΠ, θα είναι αδύνατο να βρεθεί κάποιος αντισυμβαλλόμενος να προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα απο τα 8 ευρώ .

      Τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη των επόμενων ετών θα είναι γύρω στα 50 εκατ. ευρώ. Τα 50 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε 0,47 ευρώ ανά μετοχή. Αν απο εδώ και στο εξής εισπράττονται όλα τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ και εφόσον συνεκτιμήσουμε το μονοπωλιακό χαρακτήρα της εταιρείας, τότε θα μπορούσε να πουληθεί σε όρους P/E 30 με 40 φορές τα καθαρά της κέρδη, δηλαδή μεταξύ 14 με 18 ευρώ ανά μετοχή.
      Πάντα όμως με την παραδοχή ότι το μαγαζί νοικοκυρεύεται, στέλνει στο πυρ το εξώτερον τους κοτζαμπάσηδες και εισπράττει τις πωλήσεις του, τότε μια τιμή διπλάσια των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας και σε όρους P/Ε γύρω στο 40 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δίκαιο τίμημα - αλλά μέχρι τότε πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν.

      Διαγραφή
    12. Και μην ξεγελιέστε απο τα 75 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε στο εννεάμηνο και τόσα θα είναι και στο έτος.
      Όταν λέει ο Τάκαρος 50 εκατ. καθαρά κέρδη τότε είναι 50.

      Διαγραφή
  20. Bonjour!

    Βλέπω όλο και αυξάνονται οι διάφορι ΑΝΩΝΥΜΟΙ που ο καθένας λέει τα δικά του και θέλει να δείξει στους παρακολουθούντες το Blog οτι είναι μέγας γνώστης.

    Κύριοι καλό θα ήταν να γράφετε συγκεκριμένα πράγματα ώστε να δούμε πόσο θα δικαιωθείτε μετά από κάποιο διάστημα και να αφήσετε την μπουρδολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας παρακαλώ κύριε Δαρείε μην μου τους προγκάτε.
      Αφήστε τους να γράψουν να πιάνουμε κλίμα.

      Απο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν νευρικοί και το σχολίασα στον κύριο zachmour.
      Αφήστε τους Παγκανίνιδες να γράφουν.

      Διαγραφή
  21. Ας πει κάποιος σε κάτι άσχετους που γράφουν στους Καπιταλιστές, ότι η ΣΑΤΟ είναι ζημιογόνα στον ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΑΜΗΝ και να μην επικαλούνται ότι, τάχα μου έβγαλε κέρδη στο εννεάμηνο.
    Βρέεεεεε άσχετοι τη διαγραφή χρέους 10 εκατ. σας τη βάλανε στα έσοδα και εσείς βλέπετε κέρδη???
    Ξυπνάτε ντεεεεεε - εδώ θα πέσει τσουτσούνα αλά Μαίλη.
    Ταμειακές ροές άθλιες - το ζόμπι δεν ανασταίνεται.
    Πείτε για τζόγους και παίγνια - αλλά να βγει από την επιτήρηση να τα πείτε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάποιοι θέλουν να την πασάρουν ως logistics μια και ενοικιάζει κάτι αποθήκες στην Αττική!!! Αθάνατη Ελλάς με τους παικταράδες σου!!!

      vasilisg

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα, απο σήμερα είμαι (συμ)μέτοχος στο Θωρηκτό σε ανέλπιστα χαμηλή τιμή στο τσακ που έκανε προς τα κάτω πριν λίγο.
    Βικτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τι κομματια αγαπητε Βικτωρ? με 1500 στο 57 η 1500 στο 58? Ξερξης

      Διαγραφή
    2. οχι οχι...1,59 με 1,61

      Διαγραφή
  23. Προσοχή ο leo βγήκε παγανιά και όποιον πάρει ο χάρος του capitulation!!!! 900, 800 ,700 σαν το κρυφτό κάτι που μετρούσαμε αν θυμάστε 5, 10, 15, 20, 25, αλλά από την ανάποδη με κατσοστάρες!!!

    Αντιγράφω "..............(upd17) Οι αιτίες που οδήγησαν σε μεγάλη πτώση το χρηματιστήριο παραμένουν αναλλοίωτες και έτσι εξηγείται γιατί απέτυχε η τεχνικής υφής αντίδραση που επιχειρήθηκε νωρίτερα.
    Η αγορά βρίσκεται περί τις 1150 μονάδες αλλά το κομβικό σημείο στήριξης του χρηματιστηρίου είναι οι 1.120 μονάδες, καθώς αν διασπαστούν καθοδικά θα μπορούσαν στο δυσμενές σενάριο να οδηγήσουν το χρηματιστήριο έως τις 900 μονάδες ή πτώση -22%. ....."

    vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Vasilisg έχετε δεί την ταινία "Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας" ?? Εδώ κρατάμε μόνο την παράνοια και δυστηχώς ούτε που φέρνει στον Τζονι Ντεπ . Καλά πότε βλέπαν εκεί 1350++ σαν χτές μου φαίνεται χαχαχα. Άντε ένα ακόμα 7,65% κάτω για να φτάσουμε στο "προβατάκι".

      Διαγραφή
    2. Απίστευτη φωτο στο πρώτο θέμα σήμερα . Μακράν ότι καλύτερο έχει σκεφτεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η στιγμή της υπέρβασης όπου ξεπερνάς κάθε ανώτατο επίπεδο αλλά καταφέρνεις να πάς άλλο ένα βήμα παραπέρα!!
      Προτείνω μόλις κλικάρεις το αποψινό πρώτο θέμα του πετραν να παίζει κατευθείαν το παρακάτω μουσικό θέμα
      http://www.youtube.com/watch?v=QAwvCfbXbzs

      Διαγραφή
    3. μπουχαχαχαχα κύριε lorac τι είναι τούτος ωρέεεεε???
      Δεν πάει καλά!!
      Όλα στο βωμό της τηλεθέασης τα κάνει. Να προκαλεί και να τον διαβάζουν.

      Εγώ προτείνω στο πρώτο θέμα του να βάλει το τραγουδάκι

      ''Όταν πεθάνω θάφτε με''
      http://www.youtube.com/watch?v=CMPslrlZRS4

      και στη φώτο, το φέρετρο να είναι τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία

      Διαγραφή
    4. Ένας είναι ο Δείκτης!! ΛΕΩ και ΜΜΕΔΕΣ αν μπορούσα να κάνω μετρήσεις μόνο από το contrarian θα ήμουν στο Μαούι!!!!

      Διαγραφή
    5. Κ. Vasilisg έχω σκεφτεί πολλές φορές να φτιάξω έναν τέτοιο δείκτη χαχα Αλλά πάντα κολάω στα μαθηματικά και στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Πάντως μμεδες γενικά έχουν γίνει προβλέψιμοι πλέον Ή εμείς τους μάθαμε καλά ??
      Περί "ΔΕΙΚΤΩΝ" ήταν και το κουιζακι που είχα βάλει στην πτώση της εθνικής και είμαι 1000% σίγουρος οτι ο κυρ-Μορφονιός γνωρίζει την απάντηση χαχαχα.

      Διαγραφή
    6. Γι αυτό, σε όλους εσάς και στον κύριο Δαρείο θερμές συστάσεις μη τον προγκάτε, που λέει και ο κύριος Τάκης.
      Μη χάσουμε το δείκτη, αφήστε το παιδί να γράφει ελεύθερα χωρίς κόμπλεξ, με οδηγό την αλάνθαστη μυτόγκα και τις αχτύπητες πληροφορίες του εμείς θα πορευόμαστε αντίθετα μια χαρά.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  24. Στο δικό μου θωρηκτό το "χεράκι" δεν το αφήνει να πάει κάτω απο 1.60€.

    Αν και εφόσον γίνει καμιά στραβή όπως πριν κάτι μήνες, οι ζώνη αγορών για τους ενδιαφερόμενους γνωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κυριε Δαρειε το πειρτπ δεν φαινετε να σας κανει το χατιρι εντος της εβδομαδος
    εδωσα και εγω εντολη στο 0.76 αλλα δεν εκτελεστηκε,θα δουμε αυριο
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα Τρίτη είναι.Βιάζεστε?Γιατι εγω καθόλου.

      Διαγραφή
  26. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ,ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΠΙΑ ΜΕΤ ΕΙΝΑΙ?ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To αυθεντικό του κυρίου Τάκη => ΙΚΤΙΝΟΣ

      Το ασφαλιστικό του κυρίου Τζο => ΕΥΠΙΚ

      Το κατασκευαστικό του κυρίου Δαρείου => ΑΒΑΞ

      Διαγραφή
  27. γομαρια (γαιδουρια) της Ελλαδος
    http://www.youtube.com/watch?v=17Gsu-wY404

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα στην όμορφη παρέα
    Κύριε Τάκη μήπως έχετε κάποια άποψη περί ΦΡΙΓΟ? πέριξ των 4 ευρώ βρισκόταν όταν ο δείκτης είχε 830 μονάδες
    Σας ευχαριστώ a priori

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παικτικά θα μπορούσε κάποιος να μπει στα 4 ευρώ ή έστω να βάλει κάποια λίγα χρήματα στα 4 ευρώ ως πρώτο επίπεδο τοποθέτησης του στην μετοχή. Αυτό με την ελπίδα ότι κάποιο κερδοσκοπικό fund θα βρεθεί να παίξει την μετοχή και να πάρει κάποια εύκολα κέρδη, στα γρήγορα και ατάκα και επί τόπου.
      Βέβαια τα περιθώρια ανόδου δεν είναι και πολλά. Να παίξει την μετοχή μέχρι που?????????
      Μέχρι τα 5??? Άντε μέχρι τα 7,5 και να την στείλει την μετοχή σε τιμή τρεις φορές τα ίδια!!!
      Υπερβολές. Αν κάτι δεν αλλάξει, αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός - στα μάτια του Τάκαρου πάντα, έτσι???.

      Παρόλα αυτά θα μπορούσε κάποιος να την παίξει - την μετοχή ντεεεεε - στα 4 ευρώ.
      Αυτά όμως είναι για τους άλλους και όχι για έναν Τάκαρο.
      Ο Τάκαρος βλέπει τους Δαυίδες να έχουν κάνει την αρπαχτή τους το 2008 και να έχουν σηκώσει απο τα ταμεία της εταιρίας 75 εκατ. ευρώ, να τα κάνουν επιστροφή κεφαλαίου και να τα δίνουν μερίσματα στους μετόχους.

      Θεέ και Κύριε!!!!
      75 εκατ ευρώ επιστροφή κεφαλαίου όταν η κρίση ξεσπούσε στην Ελλάδα.
      Τα ΜΙΣΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ τα έκαναν επιστροφή στους μετόχους και μιλάμε για λεφτά που δεν περίσσευαν στην εταιρία.
      Απίστευτα πράγματα. Να δείτε που και τους Δαυίδες θα τους φταίει η κακιά τρόικα και θα μας λένε και αυτοί ότι φεύγουν απο Ελλάδα για να πάνε στο εξωτερικό τη δραστηριότητα τους.

      Αφού τα λεφτά δεν τους περίσσευαν αύξησαν τον τραπεζικό δανεισμό. Έτσι αντιλαμβάνονται το επιχειρείν στην Ελλάδα. Τα κέρδη και τα ταμεία στους μετόχους και οι ζημιές με τα δάνεια στις ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
      μωρέ να σας χαρώ.

      Πάνω απο 270 ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός απο 35 εκατ. που ήταν πριν κάνουν τις επιστροφές κεφαλαίου.
      122 εκατ. τα ίδια απο τα 177.
      Περισσότερα έξοδα για τοκοχρεολύσια κατά 20 εκατ. ευρώ.

      20 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,4 ευρώ ανά μετοχή. Δηλαδή η μετοχή θα έπαιζε τσάμπα στα 4 ευρώ. Με καθαρά κέρδη πάνω απο 0,6 ευρώ ανά μετοχή και ίδια στα 4 ευρώ τουλάχιστον.

      Τώρα ο κύριος Δαυίδ και οι μέτοχοι του ας απολαύσουν τις ΖΗΜΙΕΣ που θα ανακοινώνει η ΦΡΙΓΟ και ας κάνουν το σταυρό τους μην ξαναθυμηθούν την κρίση χρέους της Ελλάδας και παγώσουν οι αναχρηματοδοτήσεις των δανείων. Αν και κάτι μου λέει ότι θα λαχταράει το εθνικό νόμισμα της χώρας να είναι η δραχμή και απο πάμπλουτος να γίνει βαθύπλουτος.

      Η μετοχή θα έπρεπε να παίζει στα 2 - αλλά επειδή την ξέρουν τα ξενάκια γιαυτό είναι σε διπλάσια τιμή.

      Διαγραφή
    2. και εγώ παικτικά εννοούσα κύριε Τάκαρε...σε μια διαδρομή μεταξύ 4 μέχρι 5,5 βια 6
      Σας Ευχαριστώ a posteriori

      Διαγραφή
  29. ΔΡΟΜΕΑΣ

    Να ρίξουμε και λίγο πομπάρισμα - έτσι για να φτιαχτεί ο Νικολό ο Παγκανίνι που ήρθε να μας πει ότι όταν πέφτει ο ΓΔ ο Τάκαρος δεν πομπάρει χαρτάκια και εξαφανίζεται.
    Γιατί βρεεε Νικολό??? Να τα πομπάρουμε και να τα πάρεις εσύ??? Θα τα πομπάρουμε όποτε γουστάρουμε.

    ΣΑΤΟ λένε οι γκουρούδες Καπιταλιστές ότι πρέπει να βγει απο την επιτήρηση και ότι πρέπει η μετοχή να πάει 3 φορές πάνω, επειδή έτσι τους κατέβηκε στην χαζοκεφάλα τους.
    Δηλαδή το ΖΟΜΠΙ και χρεοκοπημένη ΣΑΤΟ απο 10,6 εκατ. χρηματιστηριακή αξία να πάει στα 30.
    μπουχαχαχαχα
    Μα τι ωραία μας τα γράφετε.

    Δηλαδή βρε γκουρουδέοι της κακιάς ώρας αν η ΣΑΤΟ, με τα αρνητικά ίδια, η χρεοκοπημένη ΣΑΤΟ - που κανονικά έπρεπε να μπει λουκέτο - απο χρηματιστηριακή αξία 10,6 πρέπει να πάει στα 30 ο τρεχαλατζής ο ΔΡΟΜΕΑΣ με χρηματιστηριακή αξία 11,5 εκατ. και ίδια 32 εκατ. πόσο πρέπει να πάει??? Στα 100 εκατ. η χρηματιστηριακή του αξία??

    Για συμμορφωθείτε και σταματήστε να πομπάρετε κολάντζες του κερατά.
    Πείτε ότι θα γίνει παίγνιο στη ΣΑΤΟ αλλά αφήστε τις ανοησίες ότι θα βγάλει κέρδη και ότι τάχα μου πρέπει να φύγει απο την επιτήρηση το ΖΟΜΠΙ.
    Βρεεεε σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα είχε μπει λουκέτο στη ΣΑΤΟ και θα βρισκόταν υπο εκκαθάριση. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Χρεοκοπώ και συνεχίζω να υπάρχω και να ανταγωνίζομαι τους άλλους που κάνουν καλύτερη διαχείριση.

    Πάνω απο 11,5 εκατ. οι πωλήσεις του τρεχαλατζή, να δείτε που φέτος βλέπω να δίνει και μέρισμα 1,5 με 2 σεντσάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζετε εάν η συμφωνία του Ιουνίου '13 συνεχίζει να ισχύει??
      http://www.newmoney.gr/article/37738/i-nekranastasi-tis-neoset-me-30-simeia-polisis-stin-ellada-meso-tis-new-line-furniture

      Διαγραφή
    2. Έχετε δει η εταιρία να έχει ανακοινώσει κάτι διαφορετικό??

      Διαγραφή
  30. Ετεροχρονισμένα αλλά κάτι είναι και αυτό:

    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1948449

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα απο την ομορφη κερκιδα του φορουμ σας!!.
    Κυριε Τακη μηπως και η 1200γδ εχουν τις ιδιες πιθανοτητες με τις 1300 μοναδες??...
    Υπαρχει καποιος μπουσουλας πιο κατανοητος?? Νομιζω οτι θα βοηθησει πολλους φιλους της κερκιδας

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κύριε Δαρειε σας ακολουθησα στο πειρτπ σε λιγο χαμηλοτερη τιμη 0.75,τσιμπησα και κομματια eurobank
    θα τα βλεπει τωρα αυτα ο κυριος τακης και θα γελαει ,εν γνωσει μας ομως κυριε τακη το ρισκο αλλα και λιγο τζογος χρειαζεται
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε gforce μακαρι να σου βγει η Eurobank , αν οι πωλησεις αυτη την στιγμη δεν ειναι για την δημιουργια πανικου μαλλον εναι εξαιρετικα ασχημα τα πραγματα και ολες οι μεχρι τωρα προβλεψεις θα πρεπει να αναθεωρηθουν προς το χειροτερο.Πριν τουλαχιστον υπηρχε η αισθηση οτι ελαχιστα κατω απο τα 0.50 υπηρχε πατος μαλλον αρχιζουν να δικαιονονται οσοι την εβλεπαν στα 0.30.Μακαρι να μην ισχυσει.

      Πετρος

      Διαγραφή
    2. κυριε Πετρο είδα τα κορακια τους σκελετους και τις ταφοπλακες στην ιστοσελιδα του συνωνυμου σου
      και αποφασισα να ρισκαρω για πιθανο καλο γυρισμα της αγορας συντομα
      gforce

      Διαγραφή
    3. Κοντά 3 μήνες περιμένουμε την ανακοίνωση από την ΤτΕ της έκθεσης της Blackrock για συνολικό ποσό (και ποσοστό επί του συνόλου) των καθυστερούμενων κόκκινων δανείων. Στο κουίζ "τι λέτε, θα είναι καλά ή κακά τα νέα" η απάντηση είναι προφανής.

      Κάθε βδομάδα ακούγεται πως είναι κοντά η δημοσίευση και οι τρόποι εξυπηρέτησης των δανείων (δηλαδή ανακούφισης και των 2 πλευρών). Μέχρι στιγμής αυτή η εβδομάδα της αλήθειας δεν ήλθε, μα δεν μπορεί κάποια στιγμή θα φανεί. Συνεπώς τα κακά νέα είναι μπροστά, τρομάζουν και προεξοφλούνται στο ταμπλώ.

      Οταν με το καλό ανακοινωθούν τότε τα κακά νέα θα είναι πίσω. Συνεπώς για όποιον ενδιαφέρεται θα είναι ασφαλέστερη στιγμή εισόδου. Προσωπικά σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή (των ανακοινώσεων) να μπω. Αν και το πιθανότερο είναι πως θα έχω αργήσει μια μέρα.

      Διαγραφή
    4. Αυτά βέβαια απ΄την πλευρά του κερδοσκόπου. Γιατί ο γνώστης των θεμελιωδών παρατηρεί ατάραχος και χαμογελάει με τον πανικό από τα σπασίματα των margins καθώς είναι σίγουρος για τις εταιρείες που επένδυσε.

      Για να μην πω πως μάλλον παρατηρεί τη θάλασσα καθώς απολαμβάνει το ηλιόλουστο απόγευμα με ένα διπλό καπουτσίνο....

      (μα καλά τι κάθομαι και γράφω...ζήλεψα...αν με ζητήσουν τα πλούτη, πήγα για καφέ...ας έρθουν αύριο)

      Διαγραφή
  33. http://bankingnews.gr/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/128344-roubini-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%B9-15-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84.html


    τσι τυφλε του ...

    ειπαμε 4815 ο Γαλλος Ασθενης .....

    μα , μου , γιατι ?, πως ? αδυνατον .....

    βρε θα φαει η μυγα σιδερο ....

    Καλε μου φιλε Ηλια ... Ζαλογγος ΘΩΡΗΚΤΟΣ .....κει ενα σεντ κατω απο 1.55

    θα πιουμε καφε φετος στην υπο- ΣΑΧΑΡΑ ?

    Ο Προπαππους ............ πρωην ΣαλλαμΑλεκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε Λάκη

      έχω ένα ερώτημα για σένα το φίλο του Αρη

      Εμείς οι ψαράδες του βυθού, οι δύτες ντε, αποφεύγουμε τις γρήγορες ανόδους, κίνδυνος παράλυσης ως γνωστόν....οι γρήγορες κάθοδοι άραγε επιτρέπονται?

      Φυσικά αναφέρομαι στη χαρτούρα του ΓΔ διότι το ΕΝΑ είναι θωρηκτό, υποβρύχιο, πυραυλάκατος κυρίαρχος των 7 θαλασσών δηλαδή, αναλόγως καιρού ...απλά ψάχνουμε να βάλουμε δίπλα και τ΄αποδέλοιπα μπας και φτιάξουμε νηοπομπή.

      Καλημέρα, καλή συνέχεια

      Διαγραφή
  34. Η τουρκική λίρα εξακολουθεί να πέφτει παρά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Είναι πιθανόν αυτοί που έχουν στοιχηματίσει υπέρ του σπάσιμου της φούσκας στη γείτονα να έχουν αποκτήσει την κρίσιμη μάζα ώστε να προδικάζονται περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτο το παιδι ο Λεωτσάκος είναι όλα τα λεφτά. Διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ:

    Η Eurobank που έχει δεχτεί ισχυρότατες πιέσεις σε ποσοστό -23,42% από 10 Ιανουαρίου έκλεισε στα 0,4470 ευρώ με πτώση -6,68% και κεφαλαιοποίηση 2,44 δισ. ευρώ. Η αύξηση κεφαλαίου κατά 2 με 2,5 δισ. ευρώ στην τιμή των 0,30 ευρώ θα γίνει τον Απρίλι, παρ' ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υλοποιηθεί η αύξηση και μετά τις ευρωεκλογές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΚΑ ραντεβού στα τσιπουράδικα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ vankouls ησαστε από την πατρα να κερασω καφε προσδιοριστε ημερα και ωρα στο καφενειο πλατεια ολγας διπλα από το εργατικο κεντρο

      Διαγραφή
  37. Κύριε Τάκη,τα είχατε γράψει εγκαίρως και με ιδιαίτερη ένταση.
    http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html#blogpost-1178782
    Οι διοικούντες προτιμούν το κλωθογύρισμα και την ομφαλοσκόπηση. Και τις υψηλές αποδοχές του ΔΣ της ΕΤΕ.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Monsieur Takis bonjour!

    Σαμοϊλης:


    Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής κάνουν λόγο ότι στα σκαριά βρίσκεται ένα απρόβλεπτο και μεγάλο deal συγχώνευσης στον τραπεζικό κλάδο.

    Το deal βέβαια έχει ένα μειονέκτημα ότι πρέπει να «σπάσει» η μία τράπεζα πριν απορροφηθεί από την άλλη. Όμως με τον τρόπο αυτό η κεφαλαιακή επάρκεια της απορροφώσας εκτινάσσεται και κεφαλαιακή ανάγκη ουδεμία πλην αυτών που θα πληρώσει το ΤΧΣ για το σπάσιμο.

    ΥΓ: Υπάρχει και η πολιτική βούληση και αναμένουμε.

    ΒΡΕ ΛΕΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε κύριε Δαρείε έχει σιχαθεί η ψυχή μου να διαβάζει τις παπαριές του κάθε περισπούδαστου αρχινα μην πω που βρίσκει σωστό εν μέσω κρίσης κι ανέχειας για το λαό να χαρισθεί το δανεισμένο δημόσιο χρήμα.

      -Είτε πρόκειται για την εξαγορά-δώρο των warrants από το ΤΧΣ σε υψηλώτερη από την τρέχουσα τιμή από τα αλλοδαπά funds (για νά΄χουν λέει συμφέρον να τα αποχωριστουν μη χέσω-συγνώμη δηλαδή)διότι έτσι τάχα θα μπορέσει να τις πουλήσει άμεσα το ΤΧΣ και βάλει κάποια λεφτά στο ταμείο της χώρας που έχει στεγνώσει (σε ποια τιμή? εννοείται με έκπτωση για νά΄χουν συμφέρον να τ΄αγοράσουν μην ξαναχέσω τα funds (ξανα συγνώμη παρεκτρέπομαι αλλά δεν το αντέχω).

      -Είτε πρόκειται για την ΑΜΚ της Εurobank που θα γινόταν στα 0,30 υπέρ fairfax και λοιπών εντός του 2013 (μές στην ανάγκη μας για μετρητά) κατά παράβαση του νόμου που επιβάλει να έχει περάσει έτος από την προηγούμενη ΑΜΚ (άρα μετά τον Απρίλιο του 2014 όπως υποστηρίζαμε απ΄ εδώ). Δηλαδή η σχεδόν εξυγιασμένη σήμερα Εurobank με Ρ/Β 0,7 στα 50 λεπτά τους φαίνεται ακριβή και δεν θα μπούνε...και γιατί να μπείτε συντρόφια, προτιμείστε την Ντοιτσε το κελεπούρι με 10 τόνους σκελετούς στα υπόγεια της.

      -Τώρα σερβίρεται ως νέο τα περσινά ξινά σταφύλια παραγωγής Σαμοίλη


      Ωρε πίσσα και πούπουλα που σας χρειάζονται συμφεροντολόγοι δοσίλογοι....άι σιχτίρ κοπρόσκυλα δημοσιοκάφροι.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Δαρείε, γνωστή η εκτίμηση μου από τότε παλιά, μην τα ξαναγρλαφω, απλά έχω μπουχτίσει και αηδιάσει με τις λαμπρές "ιδέες" των χατζιαβάτηδων.Εννοείται πως αγνοώ τι θα γίνει, φαντάζομαι όμως τις πιέσεις που θα δέχονται και για πρώτη φορά συμπονώ (ελαφρά) τους κυβερνώντες.

      Επειδή ωστόσο δεν τους εμπιστεύομαι σκέφτομαι: Eυτυχώς που έχουμε μπροστά μας εκλογές για να σκεφτούν διπλά και τρίδιπλα αν τους παίρνει για τέτοια δώρα.

      Διαγραφή
    3. Monsieur hippy με βρίσκετε ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο σε ΟΛΑ.

      Χθες που έβαλα του Λεώ για Eurobank κανείς δεν σχολίασε. Πέραν του "αν δεν βρέξει μάλλον θα έχει ήλιο" μου άρεσε πολύ το "Απρίλι".

      Διαγραφή
    4. Μπήκα αργά το βράδυ, το είδα, γέλασα, αλλά όταν το έψαξα στο μπλογκ του ώστε να σχολιάσω ολοκληρωμένα δεν το βρήκα...μάλλον του το είχαν σφυρίξει και το είχε κατεβάσει το φτωχολαμόγιο.

      Διαγραφή
    5. Γιαυτο το έβαλα αυτούσιο εδώ ώστε να το απολαμβάνουμε χωρίς να ψάχνουμε.χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  39. Καλημερα,
    Κ.Δαρειε εδω γινονται οι Business!!!
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1949072

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτό σας λέω monsieur μην ακούτε τις κλαψες αριστερά δεξιά και τα περί δήθεν προβλημάτων που γράφουν τα παπαγαλάκια.

      Και κατι ακόμα: Ερχεται Παγκόσμιο Κύπελο στην Αραπιά.

      Διαγραφή
  40. καλημέρα κύριε Τάκη , εδω και 15 μέρες έχετε δώσει long το ασήμι σε τιμές πέριξ των 20$ είχατε πει ότι είναι λουκούμι από την ημέρα που το δώσατε μέχρι σήμερα χάνει 1 $ χοντρά ψιλά, έχει αλλάξει κάτι στην εκτίμηση σας

    ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια ρωτήθηκα απο τον κύριο Λουκά ποιά τιμή είναι συμφέρουσα για long στο χρυσάφι.
      Απάντησα ότι στα 1200 δολάρια είναι καλά, αλλά δεν ασχολούμαι πλέον με χρυσάφια που κατά Τάκαρον για μερικά χρόνια δεν θα κάνουν τίποτα. Αν πάλι κάποιος μου έλεγε να πάρω χρυσάφι θα προτιμούσα ασήμια πέριξ των 20.
      οπότε δεν βγήκα να δώσω long το ασήμι - παρόλα αυτά αν το ασήμι κάνει κίνηση προς τα 30 δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει παίκτης που θα πιάσει την κίνηση. Προθεσμιακά συμβόλαια γαρ. Κάνουν λίγο πίσω οι μεγάλοι παίκτες την τιμή και όλοι οι μικροί κάνουν stop loss. Οπότε με ασχολείστε με προθεσμιακά συμβόλαια.

      Διαγραφή
    2. respect

      ευχαριστώ πολύ κύριε Τάκη

      Διαγραφή
  41. Τακαρε, πωωωω ρε φιλε τι αφραγκια εχει πεσει στα "επενδυτικα" σχηματα. Οι αλλοι μαζωξαν μερικα χαρτια απο τον τρεχαλαντζη που λες και συ (δικιο εχεις καλυτερα επρεπε να αποτιμαται) και τωρα ταχουν βαλλει στον λωκο τους. εμ που πας ρε κονιορδε χωρις μαρουλια? χωρις κοντισιονερ? με ασσους στο ταμπλο? Μια ζωη στη φαπα θαστε. Αμ οι δικοι σου οι Αστεριες κονιορδοι? σε τηλεφ.θαλαμο να τους βαλλεις, τον ευατο τους δεν μπορουν να ντριμπλαρουν. chic & cheap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το πάρουμε αλλιώς.
      Ας πούμε ότι τα επενδυτικά σχήματα έχουν χρήμα με ουρά και κάνουν μεγάλη κίνηση σε κάποιο μικρό χαρτί.
      Το ερώτημα που τίθεται είναι.
      ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ???
      Στους Έλληνες μαριδέους που είτε έχουν χάσει τα βρακιά τους στην Ελληνική χρηματαγορά, στους Έλληνες που το ρευστό τους τους τα ρουφάνε σε ασφαλιστικές εισφορές και σε φόρους ή μήπως σε αυτούς που φοβούνται να έχουν ρευστό στην Ελλάδα και έχουν στείλει το ρευστό εκτός Ελλάδος??

      Συνεπώς, αν δεν μπει κάποιος μεγάλος απο το εξωτερικό ή κάποιο fund του εξωτερικού κίνηση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

      Είναι τόσο απλά τα πράγματα, οπότε απορώ γιατί το κουράζουμε???

      Διαγραφή
    2. καλο ...πολυ καλο με τον τηλ θαλαμο αλλα καλα τα λεει ο Κυριος Τακης

      πανε οι εποχες ...

      θυμαμαι τον Παριδη του ΠΑΟΚ εξτρεμ , 1.43 με το ΦΠΑ υψος επαιζε πανω στη γραμμη με το ενα ποδι οξω ...
      Ο εποπτης του εκανε παρατηρηση να βαλει το ποδι μεσα..!

      ωσπου ξαφνικα μια μπαλια του Κουδα απο τα 60 μετρα τον πετυχαινει κει με τα δυο ποδια οξω....

      περιστροφη επι τον εαυτον του , δυο ντριμπρες εναεριο τακουνακι και

      ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ

      Νοεμβριος 1973 Εδω Πολυτεχνειο .......... αλλες εποχες με αλλους πρωταγωνιστες ...

      Ο Προπαππους .

      Διαγραφή
    3. Σωστα.. η μαλλον λαθος γιατι αν αγοραζουν "αξια" που λες και συ θα κανουν ενα πομπαριστο ταισμα ( placement το λενε νομιζω τα γιαπακια) σε καποιο ξενο η και "ελληνα" θεσμικο. ειπε κανεις οτι πρεπει να τα δοκουν στην αορατη μαριδα? Μην ακους τι σου λενε οι ξυπνιτζηδες κονιορδοι, αυτοι εναι καλωστα τα 3-0 απο την κουνια τους, chic & cheap

      Διαγραφή
    4. Κύριοι, λέτε εξυπνάδες.
      καλές οι θεωρίες και οι φαφλατιασμοί όταν είστε στην κερκίδα και βλέπετε την μπάλα. Γιατί δεν μπαίνετε στον αγωνιστικό χώρο να την παίξετε εσείς την μπάλα που είστε Μαραντονέοι και Πελλέδες??
      Πάντα το αναρωτιόμουν αυτό για όλους τους σχολιαστές της κερκίδας.

      Διαγραφή
  42. κυριε Δαρειε γιατι θυμωνετε με τον κυριο πετρο
    Ειπαμε τον χρησιμοποιουμε ως αντιδεικτη ,χθες λοιπον οπως σας προανεφερα,εμπνευστηκα απο το μακαβριο τοπιο στην ιστοσελιδα του και αγορασα
    Την δουλεια του κανει και αυτος μεταφεροντας τις πληροφοριες που θελει να μας πλασαρει το αφεντικο του ο προβοπουλος
    GFORCE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν θυμώνω monsieur.

      Πλάκα σπάω με αυτα που γράφει.....Ακου Απρίλι......

      Διαγραφή
  43. Κυριε Τακη παει παλι για αναβολη η ιδιωτικοποιηση του ΑΔΜΗΕ? Ποση δειλια ποσες αναβολες ακομη? Ποτε θα κανουν την επομενη ιδιωτικοποιηση μετα τον ΟΠΑΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry θα διαφωνήσω μαζί σας.

      Τα δίκτυα τα έφτιαξε ο μετανάστης παππούς στέλνοντας χρήματα να βιοποριστούν οι γέροντες γονείς του και να φτιάξει η αδελφή του την προίκα της. Τα παρέδωσε στον πατέρα μου κι αυτός σε μένα. Εγώ τα έφαγα σε αυτοκίνητα για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας, τηλεοράσεις σ' όλα τα δωμάτια, διακοπές, ταβέρνες καλοπέραση και τώρα θέλω να τα πουλήσω στον "Ριχάρδο αγοράζουμε σαν κόσμημα" γιατί μου κακοφαίνεται να δουλέψω όσο σκληρά χρειάζεται και να ξεχρεώσω. Αδικώ κατάφωρα τα παιδιά μου και τα παιδιά τους (αν αποκτήσουν, κομμάτι δύσκολο με 480 ευρώ/μήνα).

      Τα δίκτυα ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ για μένα ΔΕΝ πωλούνται.

      Αν θέλει όμως η RWE, η EOA, η GDF Suez ευχαρίστως να έλθει να παράξει στην χώρα και μ΄ένα μικρό τίμημα (ίδιο με τις ελληνικές ανταγωνίστριες) τους τα νοικιάζουμε φτάνει να αναλάβουν ταυτόχρονα τη συντήρηση τους εννοείται.

      Γνώμη μου. Οχι απαραίτητα σωστή.

      Διαγραφή
  44. Για να γελάσουμε και λίγο, με μια ανοιχτή επιστολή, που έχει δημοσιευτεί σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, η νεαρή κινέζα σοσιαλιτέ Τζίτζι Τσάο εκφράζει στον δυστυχή και πάμπλουτο πατέρα της Σέσιλ Τσάο, την παράκλησή της να αποδεχθεί το γεγονός ότι είναι λεσβία. Ο 77χρονος ζάμπλουτος κινέζος, επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας ακινήτων, πρόσφερε σχεδόν 95 εκατ. ευρώ σε όποιον άνδρα την έπειθε να έρθει στον «ίσιο δρόμο».

    «Αγαπητέ μπαμπά» γράφει μεταξύ άλλων η 33χρονη Τζίτζι Τσάο, «ξέρω ότι είναι δύσκολο για σένα να καταλάβεις πώς μπορώ να έχω αισθήματα για μια γυναίκα. Δυσκολεύομαι αληθινά να το εξηγήσω και η ίδια. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, αυτό είναι όλο, αργά και ήσυχα». Ζητά επίσης από τον πατέρα της να θεωρήσει τη σύντροφό της, Σον Ιβ, «ένα φυσιολογικό και αξιοπρεπές ανθρώπινο ον». Η Τζίτζι και η Σον είναι μαζί εδώ και εννέα χρόνια και παντρεύτηκαν το 2012 στη Γαλλία.

    Ο Σέσιλ Τσάο διπλασίασε πρόσφατα την «προίκα» σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια Χονγκ Κονγκ (περί τα 95 εκαττομμύρια ευρώ), τα οποία υποσχέθηκε να δώσει σε όποιον άνδρα δεχόταν εκείνη να παντρευτεί. Η πρώτη προσφορά είχε προσελκύσει πάνω από 20.000 υποψήφιους. «Υπάρχουν πολλοί καλοί άνδρες. Όμως δεν είναι για μένα» ήταν η απάντηση της νεαρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=213320&artTitle=agapite_mpampa_apodexou_oti_eimai_lesvia_i_epistoli_tis_tzitzi_tsao_ston_megistana_patera_tis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ένας είναι ο ΜΕΓΑΣ αντιδείκτης,ο ΜΑΚΒΕΛ,μπροστά του ο Λεώ μοιάζει σαν μαθητούδι του δημοτικού(ελέω καθημερινής φθοράς του δεύτερου σε σχέση με τον πρώτο) χεχε

    Εν αναμονή λοιπόν για τα φρέσκα κουλούρια του ΜΑΚΒΕΛ,όπου υποψιάζομαι ότι θα είναι συνταρακτικά,προς την αντίθετη πλευρά βεβαίως-βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Bonjour!

    ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυβερνήτης υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης

      Συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος

      Χειριστής ραντάρ αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

      Διαγραφή
    2. Αδικα πήγαν τα παληκάρια. Για να εκμεταλευθούν την θυσία οι ελεεινοί Τσοχατζόπουλοι, Κάντες και να ρουφήξουν τα όνειρα των συμπατριωτών τους...αι σιχτίρ αχρείοι.

      Για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο

      http://www.youtube.com/watch?v=MEUtE8UdPvg

      Διαγραφή
  48. Προτείνω να μην "τρώτε" χωρο από την νέα ανάρτηση μεχρι να συμπληρωθούν τα 200 σχόλια από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Δαρειε,εχω την αισθηση οτι βιαστηκατε με τον Σαλια,φυσικα τιποτα δεν ειναι εγγυημενο,και οπως
      ειπατε, καλυτερα να παραμεινετε στο πλανο σας.

      Διαγραφή
    2. Monsieur Chris13 εγώ δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση. Τουλάχιστον στο συγκεκριμένο.

      Εκ του αποτελέσματος (στις δημοπρασίες) έκλεισε 0.77€.

      Τι να κάνουμε....Στις χρηματαγορές υπάρχουν και οι χασούρες.

      Διαγραφή
  49. Monsieur Takis σχετικα με Αστέρα οι δικες ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ πληροφορίες είναι ότι στο business plan των αγοραστών υπάρχει η δημιουργια 20 SUPER βιλών οι οποίες θα διατεθούν προς 20.000.000 Ευρώ έκαστη. Επίσης γνωρίζω ότι ήδη είναι προπωλημενες σε Αραβικά και Ρωσικα συμφέροντα. Η διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος ειχε ξεκινήσει πριν κατατεθεί η τελική προσφορά και η εκτίμηση τιμής πώλησης της κάθε βίλας προήλθε απο μεγάλο οίκο του εξωτερικού που ασχολείται με ακίνητη περιουσία. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει και η απόσβεση του ποσού αγοράς της ΑΣΤΗΡ. Σχετικά με τα τρία ξενοδοχεία αυτά θα ανακαινησθουν - ανακασκευαστούν πλήρως.

    ΥΓ1
    Γνωρίζουν ότι το project θα φέρει κέρδος μετά από πολλά χρόνια
    ΥΓ2
    Τα ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και το Baloux έχασαν τους επι χρόνια μισθωτές τους (έγινε έξωση) και ολόκληρη η έκταση παραχωρηθηκε σε Αραβικα κεφάλαια επίσης για την δημιουργία ξενοδοχείου (γνωρίζω το όνομα/management αλλά δεν μπορώ να πω τώρα). Γενικά ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ τα επόμενα 5 χρόνια θα γίνει κάτι που κανείς δεν έχει φανταστεί.
    ΥΓ3
    Μένει να δούμε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι σημαντικό που ξέχασα: Στους ορους του διαγωνισμού δίνεται η δυνατότητα να ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ τα ξενοδοχεία αν το θελήσουν.Επίσης με τον νέο νόμο για τις σύνθετες τουριστικές αναπτύξεις δίνεται η δυνατότητα σε οικόπεδα απο 150 στρέμματα και πάνω ο συντελεστής δόμησης να ειναι 30% (απο 20% που ηταν μέχρι σήμερα).

      Επομενως τα 312.000μ2 κτίζουν με τον νέο νόμο 96.300μ2 (απο 62.420μ2 που κτίζουν σήμερα). Επομένως μιλάμε για ΕΠΙΠΛΕΟΝ 33.880μ2 που τους βγαζουν τις SUPER βίλες με παράλληλη μείωση ΙΣΩΣ του όγκου των ξενοδοχειακών μονάδων.

      Διαγραφή
    2. Και τελειώνω λέγοντας δύο σημαντικές επισημάνσεις:

      1. Την ματαιοδοξία των ανθρώπων (αυτή πληρωνει τις βίλες)

      2. Οι Αραβες έδωσαν 160.000.000 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ για την αγορά του γνωστού πίνακα του Σεζάν "Δύο χωρικοί παίζουν χαρτιά"....Στα "ψιλά" του Αστέρα θα κολλούσαν?

      Διαγραφή
    3. Επιβεβαιώνω αυτά που λέτε κύριε Δαρείε.

      Διαγραφή
    4. Δεν αντέχω όμως, κύριε Δαρείε, να μην σας ρωτήσω.

      Εσείς θα αγοράζατε ΑΣΤΗΡ??
      Αν ΝΑΙ απο ποια τιμή και κάτω??

      Διαγραφή
    5. Δεν θα αγόραζα για επένδυση στην παρούσα φάση. Θα αγόραζα αν την έβλεπα λίγο κάτω απο τα 2.5€ μόνο και μόνο ως τζόγο μπας και κάνουν καμια ΔΠ.

      Διαγραφή
    6. Άρα, αν κατάλαβα καλά, το όλο project δεν βλέπετε να δώσει υπεραξία, μετά απο 5 έτη, στην εταιρία ΑΣΤΗΡ.

      Διαγραφή
    7. Μετά 5 έτη απο την πρώτη ημέρα λειτουργίας και με δεδομένο ότι θα γίνει Καζίνο όπως ανέφερα στο επάνω post ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΕΡΔΗ.Ακόμα και νωρίτερα.

      Διαγραφή
  50. κυριε Δαρειε εγω παντως για το πειρτπ σας χρωσταω ενα κερασμα
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂