Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Οδοιπορικό στην Ισλανδια. Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Τι σχέση μπορεί να έχει η βούρτσα (Ισλανδία) με την ...... (Ελλάδα) βρεεεεεε??? Σταματήστε να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα!!

Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τις χώρες της ευρωζώνης.
 «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν», «γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας ???» λέει στην D.W. o πρόεδρος Όλαφουρ Γκρίμσον. 

Και ξαφνικά στο Ελλάντα και στους διαδικτυακούς ιστότοπους κυκλοφόρησαν οι δηλώσεις του Ισλανδού προέδρου Όλαφουρ Γκρίμσον, με μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων να παραληρεί με το ''κατόρθωμα'' των Ισλανδών και να διαρρηγνύει τα ιμάτια της πως η Ελλάδα έπρεπε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο αφήνοντας τις τράπεζες μας να καταρρεύσουν.

Τα σχόλια των Ελλήνων μπαλαδόρων – γνωστών και ως άμπαλων φιτσουλέων, δίνουν και παίρνουν. Μιλάνε με θαυμασμό για την Ισλανδία και ζητούν και εμείς εδώ στην Ελλάδα να κάνουμε παρόμοιες κινήσεις.
Όμως όλοι αυτοί, πάντα σε κάτι άλλο θέλουν να μοιάσουν και πάντα θέλουν να σχετίζουν την Ελλάδα μας με κάτι άλλο και να θέλουν να μοιάσουν με αυτό το άλλο, αδιαφορώντας αν εδώ είναι Ελλάδα και άλλα είναι τα προβλήματα μας και άλλες λύσεις πρέπει να εφαρμοστούν

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ALPHA

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 10.388.636.364 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, άυλων μετοχών της Alpha Bank, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης, οι οποίες εκδόθηκαν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δια καταβολής μετρητών και εισφοράς εις είδος, που αποφασίσθηκε από την έκτακτη Γ.Σ. της 16ης Απριλίου.

Συνεπώς, μετά την ολοκλήρωση της Αυξήσεως Μετοχικού Κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης ανέρχεται σε 4.216.871.803 ευρώ, διαιρούμενο σε 10.922.906.012 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 έκαστη και 200.000.000 προνομιούχες μετοχές, ονομαστικής αξίας Ευρώ 4,70 έκαστη.

Στο ΤΧΣ ανήκουν  9.138.636.364 Κοινές Μετοχές δηλαδή το 83,66% του συνόλου των μετοχών.

Ο αριθμός των warrants διαμορφώνεται σε 1.233.503.482, ενώ το κάθε warrant ενσωματώνει δικαίωμα αγοράς 7,408683070 νέων μετοχών κυριότητας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ελληνικές εξαγωγές (Εμπορικό ισοζύγιο) αυτή η μάχη πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί. Είναι απαράδεκτο μόλις το 14% του ΑΕΠ μας να είναι προιόν των εξαγωγών. Μόνο την Κύπρο ξεπερνάμε.

Στην 4ετία 2009-2012, καταγράφεται αύξηση κατά 57% των ελληνικών εξαγωγών καθώς και σχεδόν διπλασιασμός της συμμετοχής τους στο ΑΕΠ της χώρας (από το 7,6% το 2009 στο 13,8% το 2012). Παράλληλα, εκτινάσσεται στο 38% του συνόλου, η αξία των εξαγωγών του κλάδου των πετρελαιοειδών και καυσίμων.

Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, το 2012, προκύπτει υπερδιπλασιασμός εξαγωγών (+109,4%), μικρή αύξηση εισαγωγών (8,8%) και σημαντική βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας (-32,7%), σε σχέση με το 2004.

Το μερίδιο της συμμετοχής των εξαγωγών στο σχηματισμό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ),  φτάνει πλέον το 13,8%. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο πέρα της αύξησης των εξαγωγών, παίζει και η μείωση του ΑΕΠ της χώρας.

Η εντυπωσιακή πορεία των ελληνικών εξαγωγών την τελευταία τριετία, σε συνδυασμό με τη μείωση των εισαγωγών έχει βελτιώσει σημαντικά και το εμπορικό ισοζύγιο σε σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

''Ξεπούλημα'' Εμπορικής τραπέζης. Έτσι ξεπουπουλιάζουμε εμείς οι Ελληνάρες τα Γαλλάκια, που κάθονται και ασχολούνται με αυτήν την τριτοκοσμική χώρα.


''Ξεπούλημα'' Εμπορικής.
Στον τραπεζικό τομέα, τα παρα­δείγματα ''ξεπουλημάτων'' είναι δύο και μάλιστα και τα δύο έχουν γαλλικό χρώμα.
Η τελική κατάληξη και σε αυτό το ''ξεπούλημα'' ήταν όποιος εδώ δεν ''ξεπούλησε'', πιάστηκε τελικά μεγάλο κορόιδο. 

Η Εμπορική εξαγοράστηκε απο την Credit Agricole και η Γενική απο τη Societe Generale. Θα ήταν ιδιαίτερα αφελές να ισχυριστεί κάποιος πως οι Γάλλοι δεν είχαν καλό μάνατζμεντ. Ωστόσο, και οι δύο τραπεζικοί όμιλοι εξαγόρασαν δύο ελληνι­κές τράπεζες, προβληματικές, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, μια χώρα με δίχως αξίες, με έλλειψη ανταγωνιστικότητας, που η κοινωνία της έχει ως βασική αρχή τις απεργίες, τις πορείες και τις καταλήψεις κτηρίων.
Εκεί ήταν το μεγάλο λάθος των Γάλλων. Δεν είχαν μελετήσει σωστά τη δομή της Ελληνικής κοινωνίας και τη φιλοσοφία των συνδικάλων που κατέστρεψαν τη χώρα.

Ειδικά η Εμπορική τράπεζα είχε σημαντική θέση στην ελληνική αγορά και τελικά οι Γάλλοι έφυγαν όπως, όπως. Έδωσαν τα ωραία τους ευρώ για να εξαγοράσουν τις  2 τράπεζες, έδωσαν ένα σκασμό λεφτά σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, προκειμένου να στηρίξουν τις δύο τράπεζες, έδωσαν και ένα σωρό λεφτά προκειμένου να τις ανακεφαλαιοποιήσουν και να αποχωρήσουν απο την Ελλάδα.