Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Το Maracanazo - Παγκόσμιο Κύπελλο 1950 (Βραζιλία)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950 ήταν η 4η διοργάνωση και διεξάχθηκε στην Βραζιλία από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 16 Ιουλίου. Ήταν η πρώτη μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου,ο οποίος απέτρεψε παρόμοια διοργάνωση Κυπέλλου για 12 χρόνια.
Ήταν η μοναδική διοργάνωση που ο νικητής δεν καθορίστηκε μετά από την διαδικασία ενός μονού τελικού. Όμως σαν τελικός της διοργάνωσης θεωρείται ο αγώνας της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη που ήταν ο τελευταίος αγώνας του ομίλου με τις 4 φιναλίστ και από το αποτέλεσμα του θα κρινόταν ποιος θα κατακτούσε το κύπελλο Ζιλ Ριμέ.


Το ποιος τελικά θα πάρει μέρος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι ένα σήριαλ. Οι Ιταλοί πείθονται την τελευταία στιγμή μετά από έντονες πιέσεις της ΦΙΦΑ που θέλει να συμμετάσχει και η κάτοχος του τροπαίου, παρότι η ήττα της στον πόλεμο έχει «παραλύσει» το έθνος και οκτώ βασικά στελέχη της έχουν χάσει την ζωή τους ένα χρόνο πριν, στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της Σουπέργκα, στο οποίο «χάθηκαν» 18 παίκτες της Τορίνο, της περίφημης «Γκρανάτα».

Γερμανία, Αυστρία και Ιαπωνία διαγράφηκαν από τα μητρώα της ΦΙΦΑ, ενώ η Αργεντινή αρνήθηκε να συμμετάσχει λόγω της κόντρας της με την διοργανώτρια Βραζιλία. Απούσες είναι και η Γαλλία με την Πορτογαλία.

Στην αρχή ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν 16 ομάδες στο τουρνουά αλλά λόγο της αποχώρησης της Σκωτίας, Τουρκίας και Ινδίας η ΦΙΦΑ αποφάσισε να μην αντικαταστήσει τις ομάδες και να περιορίσει τις θέσεις σε 13 αντιλαμβανόμενη την δυσκολία να βρει εθνικές ομάδες μετά την εξαθλίωση (οικονομική και μη) που προκάλεσε ο πόλεμο

Έτσι υπήρχαν δυο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, ένας των τριών και ένας με μόλις δυο ομάδες (Ουρουγουάη και Βολιβία). Αυτό συνέβη καθώς υπήρξαν αποχωρήσεις.
Η Ινδία για παράδειγμα ακύρωσε τη συμμετοχή της επειδή δεν επέτρεψαν στους παίκτες της να αγωνιστούν ξυπόλητοι.
Οι νικητές κάθε ομίλου θα συνέχιζαν σε ένα νέο όμιλο, από τον οποίο θα προέκυπτε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Για πρώτη φορά οι βρετανικές χώρες λαμβάνουν μέρος στους ομίλους.
Η FIFA δημιούργησε ένα βρετανικό όμιλο με τις Αγγλία,Σκοτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία. Οι Άγγλοι τερμάτισαν πρώτοι και οι Σκοτσέζοι δεύτεροι και αμφότεροι προκρίθηκαν στα τελικά. Όμως η Π.Ο.της Σκοτίας είχε από την αρχή αποφασίσει ότι δεν επρόκειτο να στείλει την ομάδα στο Μουντιάλ και συμμετείχε απλά επειδή υπήρχε η Αγγλία στον όμιλο. Μάταια οι αρχηγοί της Αγγλίας και της Σκοτίας Μπίλι Ράιτ και Τζορτζ Γιάνγκ αντίστοιχα, προσπάθησαν να πείσουν την ομοσπονδία να επιτρέψει στην ομάδα να πάει στο Μουντιάλ.

Για πρώτη φορά όμως μετέχει η Αγγλία, που αποκλείεται από τον πρώτο γύρο, όταν έγινε «θύμα» μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε όλη την ιστορία των Μουντιάλ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τους ερασιτέχνες των ΗΠΑ (φώτο, κάτω)!


Οι ερασιτέχνες Αμερικάνοι, νίκησαν τους υπερφίαλους Άγγλους με 1-0 και τους πέταξαν εκτός τελικού ομίλου. Προπονητής της εθνικής Αγγλίας ήταν ο Γουίλιαμ Γουίντερμποτομ, ένας άνθρωπος που δεν είχε δουλέψει ποτέ σαν προπονητής. Διέθετε οργανωτικές ικανότητες αλλά δεν ήταν προπονητής με αποτέλεσμα η Εθνική να γίνει ρεζίλι. Και να πει κανείς ότι δεν διέθετε καλούς παίκτες; Οι Μάθιους, Ράιτ, Φίνει, Ράμσεϊ, Μόρντενσεν, Μάνιον συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Η Αγγλία πήρε το πρώτο ματς με τη Χιλή και το ματς με τις ΗΠΑ το αντιμετώπισε σαν προπόνηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μάθιους προκειμένου να είναι ξεκούραστος για τα ματς του τελικού ομίλου. Οι παίκτες μπήκαν χαλαρά και στο 39’ ο «ήρωας με τα τσαρούχια» ο Τζοζεφ Γκέτγιενς πέτυχε το 1-0 το οποίο οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν. Στο τελευταίο ματς, χωρίς ηθικό και κίνητρο έχασαν και από τους Ισπανούς και επέστρεψαν νωρίς και ντροπιασμένοι στο νησί τους
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το διαδίκτυο και η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ήταν δύσκολη. Έτσι, οι εφημερίδες επικοινωνούσαν με τους ανταποκριτές τους τηλεγραφικά. Εκεί οφείλεται και το λάθος αγγλικής εφημερίδας να τυπώσει το 10-1 ως το σκορ του Αγγλία-ΗΠΑ ενώ η πραγματικότητα (0-1) ήταν πέρα για πέρα διαφορετική. Φαίνεται πως ο Άγγλος δημοσιογράφος θεώρησε πως έγινε λάθος και αντί για 10-1 είχε γραφτεί το 0-1..

Η Ουρουγουάη στον 4ο όμιλο συνέτριψε με 8-0 τη Βολιβία με τον σπουδαίο Juan Schiaffino να σκοράρει τέσσερα γκολ, ενώ Σουηδία και Ισπανία πήραν επίσης την πρόκριση από τους δικούς τους ομίλους.
Στον τελικό όμιλο λοιπόν προκρίθηκαν δύο λατινοαμερικάνικες ομάδες, η Βραζιλία και η Ουρουγουάη και δύο Ευρωπαϊκές, η Ισπανία και η Σουηδία. Όλες θα έπαιζαν μεταξύ τους και ο νικητής του ομίλου θα σήκωνε την κούπα.


Στην πρώτη αγωνιστική οι Βραζιλιάνοι έδειξαν τις διαθέσεις τους σκορπίζοντας με 7-1 τους Σουηδούς ενώ Ισπανία και Ουρουγουάη αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2.

Η Βραζιλία έπαιζε το ποδόσφαιρο του μέλλοντος έχοντας στο δυναμικό της παίκτες τεχνίτες και έξυπνους ενώ η τακτική που εφάρμοζε ήταν πρωτοποριακή για την εποχή. Οι Αντεμίρ, Ζαϊρ και Τσίκο έκαναν άνω κάτω τη Σουηδική άμυνα η οποία κατέρρευσε στο β’ημίχρονο και παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των Βραζιλιάνων.

Στο δεύτερο παιγνίδι τους οι διοργανωτές διέσυραν και την Ισπανία με 6-1 πιστοποιώντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη τους κλάση και την πελώρια διαφορά που τους χώριζε από τους υπόλοιπους.

Η Ουρουγουάη νίκησε δύσκολα 3-2 τους Σουηδούς που είχαν προηγηθεί 1-0 και 2-1 και λίγο έλειψε να κερδίσουν το ματς. Όμως ο Μίγκες στα τελευταία 13 λεπτά του αγώνα πέτυχε 2 γκολ και χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Έτσι λοιπόν μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου η Βραζιλία είχε τέσσερις βαθμούς , η Ουρουγουάη τρεις, η Ισπανία έναν και η Σουηδία μηδέν βαθμούς.

Μόνο η Βραζιλία και η Ουρουγουάη μπορούσαν να διεκδικήσουν το τρόπαιο και φυσικά ο αγώνας μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική πήρε τη μορφή τελικού. Όμως στους Βραζιλιάνους αρκούσε και η ισοπαλία για να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές ενώ η Ουρουγουάη ήθελε μόνο τη νίκη.

Όσον αφορά το παιγνίδι Σουηδία – Ισπανία : 3-1 δεν επηρέαζε καθόλου την κατάσταση, αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν χάσει και μαθηματικά τις ελπίδες τους για κατάκτηση του τροπαίου.



Το Maracanazo
Η Βραζιλία των Ζιζίνιο, Αντεμίρ, Φριάκα, Ντανίλο, Τσίκο και των άλλων, υποδέχθηκε στο «Μαρακανά» την Ουρουγουάη απλά για να… σηκώσει το τρόπαιο μετά το τέλος του παιχνιδιού. Στο Ρίο οι ετοιμασίες για την στέψη είχαν αρχίσει μέρες πριν, αφού τα τραγούδια για τους επερχόμενους παγκόσμιους πρωταθλητές, οι φιέστες και ακόμα και τα μετάλλια (με τα ονόματα των Βραζιλιάνων τυπωμένα πάνω τους παρακαλώ) των νικητών ήταν έτοιμα.

Πριν την έναρξη του αγώνα μάλιστα, ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκφώνησε και πανηγυρικό λόγο και μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος στους παίκτες της εθνικής Βραζιλίας: «Εσάς, Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, σας θεωρώ σαν τους καλύτερους του κόσμου. Σε λίγη ώρα θα έχετε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και εκατομμύρια συμπατριώτες μας σε όλη τη χώρα θα σας αποθεώνουν. Εσείς είστε ανώτεροι από κάθε άλλη ομάδα και γι’ αυτό χαιρετώ από τώρα τους νέους παγκόσμιους πρωταθλητές»

Η Βραζιλία ήταν το σούπερ φαβορί και ακόμα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θεωρούσαν ότι θα πέρναγαν ένα από τα πλέον ευχάριστα απογεύματα της καριέρας τους. Μεταξύ των παικτών υπήρχε μεγάλη ευφορία και όλοι ήταν απόλυτα σίγουροι για τη νίκη. Όσον αφορά τους φιλάθλους ούτε που μπορούσαν να διανοηθούν ότι υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να μην κερδίσει η ομάδα τους το Μουντιάλ.

Ο μόνος που δε συμμεριζόταν τη γενική αισιοδοξία ήταν ο προπονητής της Βραζιλίας Φλάβιο Κόστα.

«Η Ουρουγουάη, ουδέποτε υπήρξε εύκολος αντίπαλος για τη Βραζιλία», προειδοποιούσε ο Κόστα τους παίκτες του, ενώ εκμυστηρεύτηκε σε ένα στενό συνεργάτη του «Φοβάμαι ότι θα μπουν μέσα στο γήπεδο νομίζοντας ότι έχουν κερδίσει πριν καλά – καλά αρχίσει το παιγνίδι. Η αναμέτρηση δεν είναι φιλική ούτε ματς επίδειξης, αλλά ένα πολύ σημαντικός αγώνας και μάλιστα ο σπουδαιότερος από όσους έδωσε μέχρι τώρα η ομάδα σε όλη τη διοργάνωση».

Πριν τον τελικό της 16ης Ιουλίου, ο τεχνικός της «σελέστε» Χουάν Λόπεζ, δήλωνε «είμαστε δεύτεροι και ευτυχισμένοι» αλλά η ίδια η ζωή τον διέψευσε τόσο ευχάριστα όσο δεν μπορούσε να φανταστεί.
Oρισμένοι Ουρουγουανοί φοβόντουσαν να μπουν στο γήπεδο που θύμιζε κλούβα με λιοντάρια από την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι 200.000 Βραζιλιάνοι οπαδοί και ανέλαβαν να τους συνεφέρουν ο προπονητής Χουαν Λόπες και ο μέσος Ομπντούλιο Βαρέλα. «Δε βλέπεις τι χαζό πρόσωπο έχει ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας; Θέλεις να πιστέψω ότι δεν μπορείς να του βάλεις δύο γκολ;» είπε ο Βαρέλα στον συμπαίκτη του Ομάρ Μίγκες για να του τονώσει το ηθικό.
Ο Μίγκες μετά από χρόνια θυμόταν αυτό το περιστατικό και έλεγε χαρακτηριστικά : «Εκείνη τη μέρα ήταν γραφτό να κερδίσουμε. Ακόμα κι αν έπαιζα εγώ τερματοφύλακας θα απέκρουα δύο πέναλτι και αν ο Μάσπολι αγωνιζόταν στην επίθεση θα σημείωνε δύο γκολ». Λες και ο Φλάβιο Κόστα είχε προβλέψει τι θα γίνει.




16 Ιουλίου 1950 - Στάδιο Μαρακανά (Ρίο Ντε Ζανέιρο)

Θεατές : 174.000

Uruguay
URUGUAY:


GK
Roque Máspoli
SW
Matías González
RB
Víctor Rodríguez Andrade
CB
Eusebio Tejera
LB
Schubert Gambetta
CM
Julio Pérez
CM
Obdulio Varela (c)
CM
Omar Oscar Míguez
RF
Alcides Ghiggia
CF
Juan Alberto Schiaffino
LF
Rubén Morán
Manager:
 Juan López Fontana

Brazil
BRAZIL:


GK
Moacyr Barbosa
RB
Augusto
CB
Juvenal
LB
Bigode
DM
José Carlos Bauer
DM
Danilo
AM
Zizinho
AM
Jair
RF
Friaça
CF
Ademir
LF
Chico
Manager:
Flávio Costa

Uruguay  2 – 1 Brazil Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
Attendance: 173,850
Referee: George Reader (England)
Schiaffino  66'
Ghiggia  79'

Friaça  47'


Οι Βραζιλιάνοι μπήκαν στο γήπεδο με υπεροψία και διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα.
Το α’ ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, όμως με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, στο 47’ ο Φριάκα άνοιξε το σκορ για τη Βραζιλία, με το γήπεδο να γίνεται κόλαση από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Το ματς είχε τελειώσει σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους , παίκτες και οπαδούς.

Ο μόνος που δεν πτοήθηκε ποτέ ήταν ο αρχηγός της ομάδας, ο Ομπντούλιο Βαρέλα. Όπως ο Χοσέ Νασάτσι το 1930, ο Βαρέλα έβγαλε έναν οργισμένο λόγο στους συμπαίκτες του στην ανάπαυλα, διακρίνοντας την εύθραυστη ψυχολογία Βραζιλιάνων παικτών και φιλάθλων, με το σκορ στο 0-0 και ενώ η Ουρουγουάη είχε εξαπολύσει μια πρώτη σοβαρή απειλή με τον αρχι-σκόρερ της, τον Όσκαρ Μιγκέζ που σημάδεψε το δοκάρι στο 38’.
Ακόμα και όταν ο Φριάκα άνοιξε το σκορ στο 47’, ο αρχηγός των Ουρουγουανών αμφισβήτησε το γκολ στον Άγγλο διαιτητή και τον βοηθό του, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για αντεπίθεση στους συμπαίκτες του: «Είτε κερδίζουμε, είτε πεθαίνουμε προσπαθώντας».

Η Ουρουγουάη συνέχισε να εφαρμόζει την τακτική των αντεπιθέσεων και έδωσε χώρο στη Βραζιλία. Σε μία από αυτές στο 66’ ο Σκιαφίνο ισοφάρισε παγώνοντας το Μαρακανά.


Ο Σκιαφίνο μόλις έχει ισοφαρίσει


Οι Βραζιλιάνοι πήγαν στη σέντρα όμως ως δια μαγείας είχε χαθεί το μπρίο και η φινέτσα, ενώ άρχισαν να τρέμουν τα πόδια τους. Οι Ουρουγουανοί ρίχτηκαν σαν λυσσασμένοι στην επίθεση γνωρίζοντας πως μόνο η νίκη θα τους έδινε το τρόπαιο. Το Μαρακανά και όλη η Βραζιλία κράταγε την ανάσα τους, και η υπεροψία και η αίσθηση της σιγουριάς είχαν εξαφανιστεί.

Στο 79’ ο Πέρες ξεκίνησε από το κέντρο, προχώρησε λίγα μέτρα και πάσαρε στον Γκίτζια. Αυτός αντί να προτιμήσει ξανά την λύση της πάσας προς τα μέσα, επέλεξε να αιφνιδιάσει τον Μοασίρ Μπαρμπόσα, «χτυπώντας» απευθείας στην κλειστή του γωνία. σουτάροντας από πλεονεκτική θέση και η μπάλα κύλησε στα δίχτυα του Μπαρμπόσα!

Ήταν το τέλος!!!
Το νικητήριο γκολ της Ουρουγουάης
Στα εναπομείναντα λεπτά οι Βραζιλιάνοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το ματς έληξε με την Ουρουγουάη παγκόσμια πρωταθλήτρια…
Η απονομή του τροπαίου έγινε …στη ζούλα και στα γρήγορα στους Ουρουγουανούς που έφυγαν τρέχοντας για τα αποδυτήρια να πανηγυρίσουν με ασφάλεια.


Οι «σελέστε» κάνουν την δεύτερη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά και παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ με ένα γκολ του Φριάσα, ανατρέπουν τα δεδομένα με Σκιαφίνο και Γκίτζια και βυθίζουν στην θλίψη τους διοργανωτές!
Αμέσως με τη λήξη του αγώνα δέκα φίλαθλοι πέθαναν από συγκοπή στις κερκίδες του γηπέδου, ενώ η νύχτα που ακολούθησε ήταν νύχτα τρόμου
Τα όσα ακολούθησαν τον τελικό, ήταν ακόμα πιο συγκλονιστικά από την ίδια την εξέλιξη του αγώνα. Και μόνο το ότι δύο άνθρωποι στην Βραζιλία αυτοκτόνησαν μετά το ματς με την Ουρουγουάη, πιστοποιεί το μέγεθος της θλίψης και της ντροπής με την οποία ισοδυναμούσε για το κοινό της «σελεσάο» εκείνη η ήττα.

Εκατοντάδες Βραζιλιάνοι μεταφέρονταν στα νοσοκομεία με καρδιακά επεισόδια. Εκατοντάδες και οι απόπειρες αυτοκτονίας, από ένα λαό που θρηνούσε την απώλεια του τροπαίου που είκοσι χρόνια μετά επέστρεψε και πάλι στο Μοντεβίδεο.

Ο Χουάν Σκιαφίνο, που είχε ισοφαρίσει για την Ουρουγουάη, θυμήθηκε: «Έκλαιγα περισσότερο από τους Βραζιλιάνους. Λυπήθηκα τόσο πολύ που τους είδα να υποφέρουν έτσι».
Στην πατρίδα του, τα πράγματα ήταν καλύτερα, αλλά όχι για όλους. Τρεις άνθρωποι πέθαναν από καρδιακή ανακοπή ακούγοντας την περιγραφή του ματς από το ραδιόφωνο και άλλοι πέντε σκοτώθηκαν στους πρωτοφανείς πανηγυρισμούς που διήρκεσαν οκτώ μέρες!

Ο Ζιλ Ριμέ που είχε αποχωρήσει από την θέση του με το σκορ στο 1-1, ώστε να προετοιμάσει τον λόγο του κατά την απονομή, ισχυρίστηκε αργότερα: «Πήγα στα αποδυτήρια με τις εκκωφαντικές κραυγές του κοινού να μου τρυπούν τα αυτιά. Κατευθύνθηκα μετά προς τον αγωνιστικό χώρο και όλα μετατράπηκαν σε μια εκκωφαντική σιωπή».


O Ομπντούλιο Βαρέλα παίρνει το τρόπαιο από τα χέρια του Ζιλ Ριμέ

Ο προπονητής της Βραζιλίας Φλάβιο Κόστα ήταν ο μόνος που φοβόταν τον "τελικό" κόντρα στους Ουρουγουανούς και που δε συμμεριζόταν την υπέρμετρη αισιοδοξία των συμπατριωτών του. Δικαιώθηκε από το τελικό αποτέλεσμα.
Οι Βραζιλιάνοι δε του το συγχώρεσαν ποτέ. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Φλάβιο Κόστα φυγαδεύτηκε καθώς χιλιάδες οπαδοί τον περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια για να τον λιντσάρουν. Ο Κόστα για πολύ καιρό μετά τον χαμένο τελικό δεχόταν απειλές για τη ζωή του και τελικά αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία και να μεταναστεύσει στην Πορτογαλία.

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο, που θεωρούταν ως ένας από τους κορυφαίους της εποχής δεν εκτίμησε καλά την φάση και δέχτηκε ένα γκολ που θα τον «κυνηγούσε» μέχρι την στιγμή του θανάτου του!
Συνήθιζε να αγωνίζεται δίχως να φοράει γάντια, κάτι που δεν είχε αντίκτυπο στην απόδοση του, βάσει της οποίας οι συμπατριώτες του τον κατατάσσουν στους κορυφαίους γκολκίπερ εκείνης της εποχής, μαζί με τον Ζιλμάρ που μετείχε στις ομάδες του 1958 και του 1962 που θριάμβευσαν σε Μουντιάλ.
Το 1962, ο Μπαρμπόσα έβαλε τέλος στην καριέρα του και ένα χρόνο μετά η διοίκηση του «Μαρακανά» του έκανε ένα δώρο που θα έφερνε ξανά στην επιφάνεια εκείνη την ιστορία, αν μέχρι τότε κάποιος την είχε ξεχάσει. Τα παλιά δοκάρια του γηπέδου, εκείνα τα οποία υπερασπίστηκε… ανεπιτυχώς το 1950.
Ο Μπαρμπόσα αντέδρασε, τροφοδοτώντας με αυτά το μπάρμπεκιου του σπιτιού του.

Όπως οτιδήποτε άλλο είχε σχέση με εκείνη την εφιαλτική ήττα, στο πρόσωπο του (κοινά αποδεκτού ως) υπαίτιου αναπτύχθηκε και ένα είδος δεισιδαιμονίας. Απλούστερα, θεωρήθηκε ως «γκαντέμης» από τους συμπατριώτες του.

Το 1993 του απαγορεύτηκε να σχολιάσει την τηλεοπτική μετάδοση ενός αγώνα της «σελεσάο» παρότι είχαν περάσει 43 ολόκληρα χρόνια από εκείνο το ματς.
Δήλωνε σε συνέντευξη του: «Η μέγιστη καταδίκη σε αυτήν την χώρα είναι 30 χρόνια. Δεν είμαι εγκληματίας και έχω ήδη εκτίσει επιπλέον 10 χρόνια και πιστεύω πως έχω αποκτήσει το δικαίωμα να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια». Πέθανε εγκαταλειμμένος το 2000, σε ηλικία 79 ετών, από καρδιακή προσβολή



Ο τραγικός επίλογος
Η ήττα αυτή της Βραζιλίας ήταν αφορμή για να αλλάξει η εμφάνιση της «σελεσάο». Από λευκή με μπλε ρίγα στο γιακά, έγινε η γνωστή πρασινοκίτρινη που γνωρίζουμε σήμερα. Εκτός αυτού, η φράση "Μαρακανάτσο"συνοδεύει από τότε κάθε μεγάλη έκπληξη στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας και της Λατινικής Αμερικής γενικότερα.


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1950
Βραζιλία - Ουρουγουάη
1 - 2






1ος Όμιλος

1ος Όμιλος

Ομάδα Β Α Ν Ι Η ΤΥ ΤΚ Δ
1 Βραζιλία 5 3 2 1 0 8 2 +6
2 Γιουγκοσλαβία 4 3 2 0 1 7 3 +4
3 Ελβετία 3 3 1 1 1 4 6 -2
4 Μεξικό 0 3 0 0 3 2 10 -8
24 Ιουνίου 1950
15:00
Βραζιλία 4 – 0  Μεξικό Στάδιο Μαρακανά, Ρίο ντε Τζανέιρο
Θεατές: ~81,000
Διαιτητής: Τζόρτζ Ρίντερ (Αγγλία)
Ademir 30', 79'
Jair 65'
Baltazar 71'



25 Ιουνίου 1950
18:00
 Γιουγκοσλαβία 3 – 0  Ελβετία Στάδιο Ιντιπεντένσια, Μπέλο Χοριζόντε
Θεατές: ~8,000
Διαιτητής: Τζιοβάνι Γκαλεάτι (Ιταλία)
Mitić  58'
Tomašević 78'
Ognjanov 84'



28 Ιουνίου 1950
15:00
Βραζιλία 2 – 2 Ελβετία Στάδιο ντο Πακαέμπου, Σάο Πάολο
Θεατές: ~42,000
Διαιτητής: Ραμόν Ρόμα Αζόν (Ισπανία)
Alfredo  3'
Baltazar  32'

Fatton  17', 88'

28 Ιουνίου 1950
18:15
Μεξικό 1 – 4 Γιουγκοσλαβία Στάδιο ντος Ουκάλιπτος, Πόρτο Αλέγκρε
Θεατές: ~11,000
Διαιτητής: Ρέτζιναλντ Λεαφέ (Αγγλία)
Ortíz 87' (πεν)
Bobek  19'
Ž. Čajkovski 23', 51'
Tomašević 81'

1 Ιουλίου 1950
15:00
Βραζιλία 2 – 0 Γιουγκοσλαβία Στάδιο Μαρακανά, Ρίο ντε Τζανέιρο
Θεατές: ~142,000
Διαιτητής: Μπέντζαμιν Γκρίφιθς (Ουαλία)
Ademir  3'
Zizinho  69'



2 Ιουλίου 1950
15:40
Μεξικό 1 – 2  Ελβετία Στάδιο ντος Ουκάλιπτος, Πόρτο Αλέγκρε
Θεατές: ~3,500
Διαιτητής: Ίβαν Έκλιντ (Σουηδία)
Casarín 75'
Bader  10'
Tamini  37'

2ος Όμιλος

2ος Όμιλος

Ομάδα Β Α Ν Ι Η ΤΥ ΤΚ Δ
1 Ισπανία 6 3 3 0 0 6 2 +4
2 Αγγλία 2 3 1 0 2 2 2 0
3 Χιλή 2 3 1 0 2 5 6 -1
4 ΗΠΑ 2 3 1 0 2 4 8 -4
25 Ιουνίου 1950
15:00
Αγγλία 2 – 0 Χιλή Στάδιο Μαρακανά, Ρίο ντε Τζανέιρο
Θεατές: ~30,000
Διαιτητής: Καρέλ βαν ντερ Μερ (Ολλανδία)
Mortensen  39'
Mannion  51'



25 Ιουνίου 1950
15:00
Ισπανία 3 – 1 ΗΠΑ Στάδιο Βίγια Καπανέμα, Κουριτίμπα
Θεατές: ~9,000
Διαιτητής: Μάριο Γκονζάλες Βιάνα (Βραζιλία)
Basora  80', 82'
Zarra 85'

Pariani  17'

29 Ιουνίου 1950
15:00
Ισπανία 2 – 0 Χιλή Στάδιο Μαρακανά, Ρίο ντε Τζανέιρο
Θεατές: ~20,000
Διαιτητής: Αλμπέρτο ντα Γκάμα Μάλχερ (Βραζιλία)
Basora  17'
Zarra 30'



29 Ιουνίου 1950
18:00
ΗΠΑ 1 – 0 Αγγλία Στάδιο Ιντιπεντένσια, Μπέλο Χοριζόντε
Θεατές: ~10,000
Διαιτητής: Γκενερόσο Ντατίλλο (Ιταλία)
Gaetjens 38'


2 Ιουλίου 1950
15:00
Ισπανία 1 – 0 Αγγλία Στάδιο Μαρακανά, Ρίο ντε Τζανέιρο
Θεατές: ~74,000
Διαιτητής: Τζιοβάνι Γκαλεάτι (Ιταλία)
Zarra 48'


2 Ιουλίου 1950
18:00
Χιλή 5 – 2 ΗΠΑ Στάδιο Ίλχα ντο Ρετίρο, Ρεσίφε
Θεατές: ~8,000
Διαιτητής: Μάριο Γκαρντέλλι (Βραζιλία)
Robledo16'
Cremaschi 32',61', 82'
Prieto54'

Wallace 47'
Maca  48' (πεν)

3ος Όμιλος

3ος Όμιλος

Ομάδα Β Α Ν Ι Η ΤΥ ΤΚ Δ
1 Σουηδία 3 2 1 1 0 5 4 +1
2 Ιταλία 2 2 1 0 1 4 3 +1
3 Παραγουάη 1 2 0 1 1 2 4 -2
- Ινδία αποκλείστηκε
25 Ιουνίου 1950
15:00
Σουηδία 3 – 2 Ιταλία Στάδιο ντο Πακαέμπου, Σάο Πάολο
Θεατές: ~50,000
Διαιτητής: Ζεν Λουτζ (Ελβετία)
Jeppson 25', 68'
Andersson  33'

Carapellese  7'
Muccinelli 75'

29 Ιουνίου 1950
15:30
Σουηδία 2 – 2 Παραγουάη Στάδιο Βίγια Καπανέμα, Κουριτίμπα
Θεατές: ~8,000
Διαιτητής: Robert Mitchell (Σκοτία)
Sundqvist  17'
Palmér 25'

López  34'
López Fretes 74'

2 Ιουλίου 1950
15:00
Ιταλία 2 – 0 Παραγουάη Στάδιο ντο Πακαέμπου, Σάο Πάολο
Θεατές: ~26,000
Διαιτητής: Άρθουρ Εντγουάρντ Έλλις (Αγγλία)
Carapellese  12'
Pandolfini  62'



4ος Όμιλος

4ος Όμιλος

Ομάδα Β Α Ν Ι Η ΤΥ ΤΚ Δ
1 Ουρουγουάη 2 1 1 0 0 8 0 +1
2 Βολιβία 0 2 1 0 1 0 8 +1
- Σκωτία αποκλείστηκε
- Τουρκία αποκλείστηκε
2 Ιουλίου 1950
18:00
Ουρουγουάη 8 – 0 Βολιβία Στάδιο Ιντιπεντένσια, Μπέλο Χοριζόντε
Θεατές: ~5,000
Διαιτητής: Τζόρτζ Ρίντερ (Αγγλία)
Míguez 14', 40', 51'
Schiaffino  17', 53'
Vidal 18'
Pérez  83'
Ghiggia 87'




Final Round

Team Pld W D L GF GA Pts
Uruguay 3 2 1 0 7 5 5
Brazil 3 2 0 1 14 4 4
Sweden 3 1 0 2 6 11 2
Spain 3 0 1 2 4 11 1
9 July 1950
15:00
Brazil  7 – 1 Sweden Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
Attendance: ~138,000
Referee: Arthur Ellis (England)
Ademir 17', 37', 51', 59
 Chico 39', 87'
Maneca 85'
Report Andersson  67' (pen.)

9 July 1950
15:00
Uruguay  2 – 2 Spain Estádio do Pacaembu, São Paulo
Attendance: ~44,000
Referee: Benjamin Griffiths (Wales)
Ghiggia  27'
Varela 72'

Basora 39', 41'

13 July 1950
15:00
Brazil 6 – 1 Spain Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
Attendance: ~152,000
Referee: Reginald Leafe (England)
Parra 15' (o.g.)
Jair 21'
Chico 29', 55'
Ademir 57'
Zizinho 74'

Igoa 70'

13 July 1950
15:00
Uruguay  3 – 2 Sweden Estádio do Pacaembu, São Paulo
Attendance: ~8,000
Referee: Giovanni Galeati (Italy)
Ghiggia 39'
Míguez 77', 84'

Palmér  4'
Sundqvist  41'

16 July 1950
15:00
Sweden 3 – 1 Spain Estádio do Pacaembu, São Paulo
Attendance: ~11,000
Referee: Karel van der Meer (Netherlands)
Sundqvist 15'
Mellberg 34'
Palmér 79'

Zarra 82'

16 July 1950
15:00
Uruguay  2 – 1 Brazil Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
Attendance: ~200,000
Referee: George Reader (England)
Schiaffino 66'
Ghiggia  79'

Friaça 47'

174 σχόλια:

  1. Καλό Μήνα σε όλους,
    http://www.youtube.com/watch?v=LkfzK_nX-QM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. May the FORCE be with you (the marble empire strikes back). Σε λιγο και με νεα (και ωραια) 60κατι book value. Price target? DO THE MATH Mr! Eνας φτωχος αμπαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ok τσιμπαω, δλδ 31 τωρα + 30? τοσα απο αναπροσαρμογη αξιας ποιων? ( αποθεματων? αιολικων?). Τελικα εσυ δεν εισαι αμπαλος, αλλα Μητρογκολ!

      Διαγραφή
    2. Αμ αυτος ο Κυριακιδης? δεκα δεκα τα σκαλια, βαλθηκε να γινει Σαραντης..

      Διαγραφή
    3. Μπήκαν μερικά τραγιά τώρα και μπαίνουν και δίχως τάξη και βλέπετε αυτό που βλέπετε.
      Δεν έχω πεισθεί καθόλου ότι η μετοχή έχει αλλάξει επίπεδο.
      Μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός θα φανεί η έλλειψη market maker.

      Διαγραφή
  3. Καλό και γόνιμο μήνα σε όλους. Κύριε Τάκη στην ΜΕΤΚΑ, ποια θεωρείτε υψηλά όπου θα προβείτε εις τρύγων??? Και για να σας βοηθήσω, υψηλά θεωρείτε τα 15€-17€-22€??? Και γιατί κάποιος να μην αγοράσει στα 12,50€ και να τρυγήσει στα 15€-17€- 21€ και αυτός??????????? Η πιστεύετε ότι δεν αξίζει η εταιρία να φθάσει σε αυτές τις τιμές???? Θα μου είναι χρήσιμο το σχόλιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω κύριε leftos. Όταν μια μετοχή κάνει νέα υψηλά τότε the sky is the limit και άγνωστο που θα σταματήσει.
      Δείτε για παράδειγμα τον Καρέλια - ασταμάτητο το άτι. Αν και στα 300 ευρώ προεξοφλεί τα πάντα και μπορώ να τα θεωρήσω ως ταβάνι,

      Τώρα για το άλλο που μου γράφεται να αγοράσει κάποιος στα 12,5 και να τρυγήσει στα 15 - 17 - 21 έχω απαντήσει παλαιόθεν πολλάκις. Μετοχή αγοράζουμε σε καρα-υποτιμημένα επίπεδα και πουλάμε σε υπερτιμημένα επίπεδα και το τελευταίο κομμάτι. Αν δεν μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε με λογικά επιχειρήματα το γιατί η τάδε μετοχή να πάει 10 φορές πάνω τότε δεν αγοράζουμε. Πρέπει να είμαστε άπληστοι στις αγορές και να μην κυνηγάμε τα λίγα - διότι όταν διαβλέπουμε μικρό κέρδος τότε είναι πολύυυυυ πιθανόν να βλέπουμε κάτι λάθος, ενώ όταν βλέπουμε κέρδος 10 φορές τα λεφτά μας, τότε δεν μπορεί να κάνουμε τόσο μεγάλο λάθος στη σκέψη μας και να πέσουμε όξω. Αν είναι έτσι τότε είμαστε άμπαλοι φιτσουλέοι και να κάτσουμε σπίτι να πίνουμε τσάι βουτώντας φρυγανιούλες.

      Διαγραφή
    2. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ένας Τάκαρος δεν γνωρίζει που θα τρυγήσει. Όπως και να χει σας ευχαριστώ για το σχόλιο

      Διαγραφή
  4. ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
    Ενεργητικό 433,4 εκατ. ευρώ
    Ίδια Κεφάλαια 99,3 εκατ.
    και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 201,4 εκατ.

    Θεέ και Κύριε!!!
    Δηλαδή το 46,5% του ενεργητικού είναι τα ψάρια - τα οποία ουδείς ξέρει πόσα πραγματικά είναι.
    2,1 φορές υψηλότερα είναι η αξία των ψαριών απο τα ίδια κεφάλαια της Νηρέας.


    ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙ
    Ενεργητικό 52,4 εκατ. ευρώ
    Ίδια Κεφάλαια 16,1 εκατ.
    και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 34,4 εκατ.

    Θεέ και Κύριε!!!
    Δηλαδή το 66% του ενεργητικού είναι τα ψάρια - τα οποία ουδείς ξέρει πόσα πραγματικά είναι.
    2,1 φορές υψηλότερα είναι η αξία των ψαριών απο τα ίδια κεφάλαια.

    Μετά ξημερώνει μια μέρα και αντιλαμβάνεσαι ότι η εταιριάρα σου πτώχευσε. Βλέπε ΕΛΙΧΘ, ΔΙΧΘ.
    Μα εγώ αγόρασα ισχυρό ισολογισμό σου λένε οι άμπαλοι φιτσουλέοι.
    Τρίχες!!!!!
    Αγόρασες ψάρια. Μόνο που δεν ήξερες ποτέ πόσα ψάρια είχαν στις κλούβες κάτω απο το νερό.
    Αγόρασες δηλαδή αέρα κοπανιστό και ένα νούμερο που τάχα μου είναι αυτό που γράφεται στους Ισολογισμούς.
    Στην πραγματικότητα όμως αγοράζεις εταιρίες ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ τα τελευταία 10 χρόνια, εταιρίες υπερφορτωμένες με δανεικά, εταιρίες με αρνητικές χρηματοροές τα τελευταία 10 χρόνια - εταιρίες δηλαδή που το πιο πιθανό να μην υπάρχουν αύριο.

    Τι κοιτάμε όταν μιλάμε για ιχθυοκαλλιέργειες??
    1) Ασφαλώς το ύψος του δανεισμού δίχως όμως να συμπεριλάβουμε την αξία των ψαριών
    2) Τα ίδια πόσα είναι - αφαιρώντας όμως τα ψάρια. Όλοι έχουν αρνητικά ίδια με αυτόν τον τρόπο.
    3) Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν - δίχως να συμπεριλάβουμε τις προσαυξήσεις των βιολογικών αποθεμάτων.
    4) Αθροιστικά Τις χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητας των τελευταίων 5 ετών.

    Συνολικές αθροιστικές χρηματοροές τελευταίων 9 ετών :
    Σελόντα = Αρνητικές κατά 100,5 εκατ. ευρώ.
    Στεφανή, Στεφανή σου το πήραν το βρακί!!!

    Νηρέας = Αρνητικές κατά 20,9 εκατ. ευρώ. ο Μπελές βρήκε μερικά κορόιδα που μπήκαν σε ΑΜΚ και προσπαθεί να σωθεί απο τον Τιτανικό. Αν δεν βάλει όμως το χέρι στην τσέπη βαθιάαααα, τότε δεν τον βλέπω καλά. Το παγόβουνο ήδη γλύφει το σαπιοκάραβο του.

    ΔΙΧΘ = Αρνητικές κατά 11,9 εκατ. ευρώ.
    Αυτός το βούλιαξε το σαπιοκάραβο μόλις το έδωσε στον κορόιδο τον Γεωργιανό.

    ΕΛΙΧΘ , αυτός πρόλαβε και το βούλιαξε πολύυυ νωρίς το σαπιοκάραβο του και έτσι έχει 459 χιλιάδες θετικές λειτουργικές ταμειακές χρηματοροές τελευταίων 9 ετών.
    Αλλά με 459 χιλιάδες ΠΟΡΔΕΣ δεν βάφεις αυγά.

    ΓΑΛΑΞΙΔΙ το μόνο που ξεχωρίζει και θα μπορούσε να έχε καλύτερο μέλλον.
    έχει ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ κατά 75 χιλιάδες λειτουργικές ταμειακές χρηματοροές τελευταίων 9 ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέει ο κύριος Σείριος μα οι ανταγωνιστές του του Νηρέα πτωχεύουν και έτσι θα το εκμεταλλευτεί ο Μπελές αυτό. Διαφωνώ καθέτως. Στην Ελλάδα όλο πτωχεύουν και όλοι μέσα στο παίγνιο είναι και συνεχίζουν. Δείτε Τεγοπουλέους, Αθανασούλιδες, Μαίλλιδες, ΕΛΙΧΘ, ΔΙΧΘ και όλο το κακό συναπάντημα της Ελλάδος.
      ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΥΣ. βρεεεεεε πάρτε τους τις σωβράκες και σε ατομικό επίπεδο, να δούμε μετά πτωχεύουν τις εταιρίες τους ή μήπως θα κάνουν καλύτερη διαχείριση. Αλλά έτσι είναι το παίζουμε μεγαλοκαπιτάλες και ότι σκουπίδι το έχουμε το χώνουμε στις Α.Ε. με ότι καλό υπάρχει το βάζουμε στην τσέπη μας και στην προσωπική περιουσία μας και μετά φωνάζουμε να μην περάξουμε τους φεσαδόρους. Ουστστστσττττττττ κοπρόσκυλα - τσάμπα μάγκες της Ελληνικής οικονομίας και των βλακοπολιτών της.

      Η αλήθεια είναι ότι, με τον Νηρέα, κάτι πάει να γίνει τα τελευταία 2 χρόνια με τις χρηματοροές του Νηρέα. Αλλά τα 15 εκατομ. , μόλις, λειτουργικών θετικών χρηματοροών είναι ΤΙΠΟΤΑ.
      222 εκατ. ο δανεισμός - δεν βλέπω πουθενά turn arround story. Βλέπω μόνο ένα κλάδο που θα μπορούσε να είναι πρώτος στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, αλλά οι ΜπελοΣτεφανίδες ανοιχθήκαν και την πάτησαν.

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να περάσει μια πενταετία - να δούμε ποιος ψαρέμπορας θα αντέξει και αν έβαλαν μυαλό και τότε θα δούμε αν υπάρχει κάποιος ΜπελοΣτεφανής που μπορεί να φέρει κέρδη, πωλήσεις και εξαγωγές. Και να είστε σίγουροι ότι αν ο Τάκαρος θα έχει σωας τας φρένας - αν και λίγο λασκαρισμένα τα έχω τα φρένα μου - τότε πρώτος θα το καταλάβει ότι κάτι έχει αλλάξει.
      Μέχρι τότε όμως στα ζομπόχαρτα των ιχθυοκαλλιεργειών προσφέρονται μόνο για κούρσα κι παίγνιο.

      Διαγραφή
    3. Kαλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους.
      Κυριε Τακη!! σας ευχαριστω θερμα για την αποψη σας οσο αφορα την ενδεκαδα.
      Θα μπορεσετε να μας κανετε ενα σχολιο για το τι σοι παικτες ειναι αυτοι που ηρθαν? εννοω τα νεα φανς.....
      Αυτο που με φοβιζει με δαυτους ειναι ενα καλο πισωγυρισμα του ΓΔ......καθοτι ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ - ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ.....που ΕΜΕΙΣ οι αμπαλοι ΔΕΝ τα γνωριζουμε.
      Εσεις σαν παλια καραβανα που ειστε......τι υποψιαζεστε??
      Σας ευχαριστω πολυ.

      Κωστας.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα

      τους τηγανίσατε τους ψαρέμπορους Κύριε Τάκη. Νομίζω είναι μια από τις πολλές παρόμοιες πλευρές του πρίσματος του ελληνικού επιχειρείν. Σάμπως οι κατασκευαστές δεν είναι ίδιοι? Οι αλουμινάδες? Οι ξυλουργοί? Οι ακτοπλόοι? Οι κλωστουφαντουργοί? Και τι πρέπει να γίνει τελικά, να κλείσει το σύνολο της παραγωγής επειδή δεν βοηθάει το σκληρό ευρώ και να γίνουν όλοι εισαγωγείς Βακάκηδες? Και να βλαστημάμε ταυτόχρονα τη χώρα μας επειδή δεν παράγει τίποτα?

      Αλήθεια γιατί ο βαμβακοπαραγωγός επιδοτείται, ο ελαιοπαραγωγός το αυτό, οι φρουτάδες, οι ηλεκτροπαραγωγοί κπλ ενώ οι ψαράδες όχι? Έτσι στην τύχη το είπα, μην θαρρείτε πως επιζητώ νέους φόρους για επιδότηση ιχθυοκαλλιέργειας.

      Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει το μπουρδέλο στο οποίο διαβιούμε κι οι μαστρωποί που το διευθύνουν είναι να δώσουν προτεραιότητα στην επιστροφή ΦΠΑ των εξαγωγέων που πέφτει στην παραγωγή και όχι στα εφάπαξ των ΔΥ που πάνε στις τράπεζες. 5,5 εκατομύρια ευρώ μας είπε ο Μπελλές στη ΓΣ (αντίστοιχα φαντάζομαι και για τους άλλους) λίγα είναι μπροστά στα ανοίγματα αλλά στις σημερινές συνθήκες μηδενικής τραπεζικής επέκτασης είναι οξυγόνο. Και διευκολύνσεις αντί καθυστερήσεις στις επενδύσεις τους.

      Είμαι σίγουρος πως έχετε δίκιο για τις φουσκωμένες αποτιμήσεις των βιολογικών αποθεμάτων φαντάζομαι όμως πως σημαντική αξία θα έχουν και κάποιος ορθότερος τρόπος καταγραφής τους θα μπορούσε να επιβληθεί.

      Διαγραφή
    5. Εισαγωγέας ήταν και ο Sprider Κύριε hippy και το σφραγίσαν το μαγαζί.
      Ναι, λοιπόν. Να τους κλείσουν όλους που στηρίζονται αποκλειστικά στον δανεισμό για να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους με δανεικά και αγύριστα.
      Ούτε οι αλουμινάδες, ούτε οι ξυλουργοί, μήτε οι ακτοπλόοι και οι κλωστουφαντουργοί θα είχαν τα προβλήματα που φαίνονται σήμερα πως έχουν αν δεν είχαν δανεισμό.
      Όποιος έχει δανεισμό αυτά θα πάθει - θα χρεοκοπήσει. Το θέμα είναι όταν χρεοκοπεί να μην τον σώνουν και συνεχίζει ο ανταγωνιστής να βλέπει τον χρεοκοπημένο δίπλα του να τον ανταγωνίζεται ξανά.

      Αλλά αφού μιλάμε για ιχθυοκαλλιέργειες - Εγώ ένα σας λέω. ότι το ρίσκο ακόμη είναι πολύ μεγάλο. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο ΜΑΚΡΙΝΟ μέλλον.

      Διαγραφή
    6. Οι επιδοτήσει θα πρέπει να κοπούν.
      Όποιος θέλει επιδότηση θα πρέπει να μπαίνει το κράτος και συνέταιρό του ή έστω να υπογράφει σύμβαση με το κράτος οποιος επιδοτείται.
      όπου υπάρχει επιδότηση υπάρχει και διαφθορά απο πίσω - εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου.

      Επιδότηση να παίρνουν μόνο οι νέοι ως 30 ετών και αυτή να είναι το πολύ τριετής και σε τομείς που έχουν μέλλον και θα βοηθήσουν τις εξαγωγές μας ή γενικότερα σε προιόντα που έχουμε έλλειψη στο εσωτερικό της χώρας.

      Διαγραφή
    7. Όποιος λοιπόν είναι τσάμπα μάγκας σε αυτή τη χώρα και λάτρης της μεγάλης ζωής με τον ιδρώτα, την αξία και τα προσόντα άλλου - να του κόψουν τον τσαμπουκά.
      Στη φυλάκα αν έκλεψε και στη δημόσια διαπόμπευση - δήμευση της περιουσίας του αν χρωστάει τα μαλλιοκέφαλα του σε δανεικά και αγύριστα.

      Τελεία και παύλα και δεν περιγράφω άλλο.

      Διαγραφή
    8. Πόσες αλήθειες διατυπωμένες σε μερικά σχόλια. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κε Τάκη

      Διαγραφή
    9. αν είχε like...θα σας το έριχνα..

      Διαγραφή
    10. κ. Τάκη, δίκιο σε τρόπο σκέψεις. 2 αλλά μόνο.

      Αυτό που είπα και προηγουμένως πως τα αποθέματα έχουν ουσία και αξία και πρέπει να υπολογίζονται... Όπως εργοστάσιο χωρίς μηχανήματα δεν βγάζει παραγωγή, έτσι και ιχθυοκαλλιέργεια χωρίς απόθεμα δεν βγάζει ψάρι! Τι θα ταίζεις, δίχτυα?

      Έπειτα οι χρηματοροές σε βάθος χρόνου πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τους την ανάπτυξη....

      Η ιχθυοκαλλιέργεια πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση ή πιθανόν την αλλαγή αφεντικών όπου χρειάζεται, κυρίως θέλει άλλους managers...Μάλλον όχι "άλλους managers", σκέτο managers, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει...

      Άλλο να είσαι τεχνίτης, μάστορας, έστω εργατικός, ξύπνιος, άξιος, και άλλο manager.... Αλλιώς δεν διοικείς πάνω από 5-10 άτομα...Να δω ποιος ιδιοκτήτης, μέτοχος Ιχθυοκαλλιέργειας θα το καταλάβει επιτέλους...Αν δεν προσέξουν το έμψυχο δυναμικό, προκοπή δεν θα κάνουν...

      Διαγραφή
    11. Tι ειδους λογιστικη ειναι αυτη κ. Τακη να μηδενιζετε τα βιολογικα αποθεματα για να δειτε την αξια της επιχειρησης;με συγχωρειτε αλλα αυτα δεν στεκουν. Γνωριζεται οτι χρειαζεται οπως το αναφερε ο investorblog 16μηνες για να βγει για πωληση το ψαρι 400γρ και οταν πας σε μεγαλυτερα μεγεθη ή αλλα ειδη φτανει και ξεπερνα τους 24 μηνες ; Αν δεν εχει αποθεματα δεν κανεις πωλησεις. Μπορει ο νηρεας να εχει ενα μικρο περιθωριο να μειωσει και αλλο τα βιολογικα του αποθεματα αλλα οχι και να πανε στα μισα ή να τα μηδενησει. Καθιστε κατω και καντε τους υπολογισμους ειναι δυνατον να κανει πωλησεις ψαριων 160εκ ή 32000 τον το χρονο και να εχει τα μισα ή καθολου οπως λετε βιολογικα αποθεματα; Σας το εγραψα τη προηγουμενη φορα αλλα δεν το καταλαβατε. Για τα αποτελεσματα εχετε δικιο δεν κοιταμε τη διαφορα για να δουμε τα κερδη. Ε λοιπον ο νηρ εχει λειτουργικα κερδη απ το 2010 και μετα χωρις τη προσθηκη των βιολογικων που ηταν αρνητικη. Το 2011 εχει και κερδη προ φορων ενω ακομα και φετος στο εξαμηνο ηταν με κερδη πρ.φ. 9,5 εκ αν αφαιρεσεις προβλεψεις 7,8 εκ που ειχε κανει ,απλα το 3ο τριμ ηταν αρκετα κακο λογω συγκυριων και γυρισε οριακος. Οι ταμειακες ροες του με τη φετινη χρονια ειναι θετικος κατα 20 εκ οσο δηλ μειωσε και το δανεισμο του κανοντας και επενδυσεις 5 εκ. Και μη ξεχναμε οτι διαπραγματευεται στο 20% της λογιστικη του αξια οσο και αν εσεις λετε οτι ειναι με αρνητικα ιδια κεφαλαια. Οσον αφορα για τις αλλες χρεοκοπημενες εταιριες ιχθυοκαλλιεργειων μην ανησυχειτε λογω τροικας και μονο δεν προκειτε να σωθουν οπως νομιζουν γι αυτο η Σελοντα δινει γη και υδωρ για συγχωνευση. Τι να σε κανει ρε Στεφανη και λοποι, ολοι αυτοι καλοκαιρι δεν βγαζουν. Απλως οι τραπεζες για τους δικους τους λογους (νομιζουν οτι ετσι δεν θα χασουν τα δανεια τους) πιεζουν το Μπελλες να τους παρει ολους μαζι του. Εγω πιστευω οτι μπορει να τους συγχωνευσει με μεγαλο οφελος για την εταιρια του αν δεν αφεθουν στη μοιρα τους. Δεν ξερω αν θα χρειαστουν 5 χρονια ή 5 μηνες αλλα να ειστε σιγουρος οτι οταν θα καταλαβετε οτι κατι εχει αλλαξει τοτε η μετοχη θα εχει τριπλασιασει. Παρτε π.χ. το φουρλη εχει 6πλασιασει τιμη και μολις στο φετινο 3ο τριμ εχει οριακα αποτελεσματα και ολα τα οικονομικα site το εκαναν βουκινο. Αλλο παραδειγμα η τενεργ θυμαμαι καποιοι περιμεναν να κανει τις επενδυσεις να βγαλει κερδη και μετα να μπουν στη μτχη και φυσικα 5πλασιασε τιμη. Σαφως υπαρχει ρισκο και τεραστιο αλλα νομιζω οτι εκει κρυβονται οι αποδοσεις.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Σείριε πλάκα θα μου κάνετε, όταν μου γράφετε ότι πενταπλασίασε η ΤΕΝΕΡΓΑ ή εξαπλασίασε ο Φουρλής. Απο που πενταπλασίασαν - εξαπλασίασαν?? Απο τα τάρταρα των 0,9 και του 1 ευρώ??
      Τότε να σας πω και εγώ για ΔΕΗ που δεκαπλάσιασε και για ΟΤΕ που οκταπλασίασε???

      Ειλικρινώς, με έχετε μπερδέψει. Θα μιλήσουμε για δυναμική εταιριών και θεμελιώδη ή θα μιλάμε για ανοδικά χαρτιών??
      Για πείτε μου πως θέλετε να αμολήσουμε την καλούμπα και εγώ θα σας ακολουθήσω στο σκεπτικό.

      Άσχετο αλλά ο Νηρέας μπορεί να τριπλασιάσει την μετοχή του απο εδώ που βρίσκεται σήμερα - αλλά μην μου γράφετε τα ίδια που μου έλεγαν κάποιοι άλλοι, κάααποτε - παλαιότερα για ΔΙΧΘ.
      Έφυγε ο Πιτάκας τον χρεοκόπησαν τον ΔΙΧΘ.

      Διαγραφή
    13. Φιλτατε seirie69, αυτα που εβγαλε ο Μπελλες στο 3ο τριμηνο ειναι τα λεγομενα οικιοθελλως δλδ. το minimum της μαυριλας. Αυτη την στιγμη ειναι μεσα στην επιχειρηση κλιμακιο της Αλφα( πρωην εμπορικαριοι) που τον κανουν φιλο και φτερο και δυστηχως στη χρηση θα τον αναγκασουν να κανει μεγαλη μειωση (ναι ισως και 50%) των αποθεματων αλλιως αναχρηματοδοτ. δεν εχει. Παντως αυτη την στιγμη δεν πληρωνει ουτε τους τοκους και εχουν καταπεσει ολοι οι οροι του ομολογιακου. Η λυση ? ΜΙΑ για μενα, κεφαλαιοποιηση χρεων και κουρεμα τουλαχιστον κατα 100εκ. αλλα για να τα κανουν αυτα οι τραπεζες ο κυρ Αριστειδης πρεπει να κανει στην ακρη..

      Διαγραφή
    14. ΔΙΧΘ - το πρώτο νούμερο είναι τα βιολογικά αποθέματα και σε παρένθεση σας βάζω τα ίδια κεφάλαια του ΔΙΧΘ

      2008 : 88,581 εκατ (22,822 εκατ.)
      2009 : 98,813 εκατ (26,048 εκατ.)
      2010 : 97,329 εκατ. (21,319 εκατ.)
      2011 : 89,955 εκατ. (7,392 εκατ.)
      2012 : 73,825 εκατ. (αρνητικά 24,461 εκατ)
      2013 : 38,297 εκατ (αρνητικά 87,073 εκατ)

      Έχασε πάνω απο 110 εκατ. απο τα ίδια, αφού μειώθηκε κατά 100 εκατ το Ενεργητικό του - μειώθηκαν κοντά κατά 60 εκατ. τα βιολογικά του αποθέματα.
      Τι έγιναν ξαφνικά στα βιολογικά αποθέματα του ΔΙΧΘ??????? Ψόφησαν οι ψαρούκλες???

      Θα μου πείτε άλλο ΔΙΧΘ, άλλο Νηρέας. Δεν διαφωνώ - πλην όμως λέω ότι δεν μπορεί κανένας απο εμάς να καταλάβει τι παίζει με τα βιολογικά αποθέματα και όσο μεγαλύτερα βλέπει ότι είναι τα βιολογικά αποθέματα στο σύνολο του Ενεργητικού, σε συνδυασμό με τα τεράστια χρέη και τον δανεισμό που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί με μόλις 15 εκατ. χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητες τότε το ρίσκο είναι μεγάλο.
      Όποιος αγοράζει ΝΗΡΕΑ θα πρέπει αυτά να τα γνωρίζει και να μην κάθεται στο ότι απο τα 0,3 ευρώ μπορεί να τριπλασιάσει. ναι μπορεί!!

      Χώρια που βλέπω κάτι υπεραξίες και κάτι άδειες στο Ενεργητικό και δεν μου κάθονται καθόλου καλά.

      Διαγραφή
    15. Ορίστε αιτιολόγηση της εταιρίας ΔΙΧΘ για το κατάντημα του 2012

      Η ζηµία ̟που εµφανίζει τη τρέχουσα ̟περίοδο οφείλεται κυρίως σε έκτακτες και ̟άνω του φυσιολογικού α̟πώλειες της ̟παραγόµενης βιοµάζας α̟πό µη ̟προβλε̟πόµενα γεγονότα ό̟πως την το̟ποθέτηση γόνου το 2011 α̟πό τον ιχθυογεννητικό σταθµό της εταιρείας µας δεν είχε την αναµενόµενη ανά̟πτυξη µε α̟ποτέλεσµα την µη ανά̟πτυξη τους ή την καθυστέρηση ανά̟πτυξης ̟που ε̟πιβαρύνει σηµαντικά το κόστος ̟παραγωγής µε την ε̟πιδείνωση της διαθέσιµης ̟ποσότητας εξαλίευσης.

      Σαν έκτακτο γεγονός καταγράφεται και η υ̟ποσίτιση των ψαριών κατά τον Οκτώβριο µε αρχές Νοεµβρίου 2012. Τέλος σηµαντική αρνητική ε̟πί̟πτωση είχε το λειτουργικό α̟ποτέλεσµα α̟πό την σηµαντική αύξηση του χρηµατοοικονοµικού κόστους και έλλειψη των χρηµατοδοτικών εργαλείων .

      Το 2013 όμως νέα κατραπακιά έρχεται στην κεφάλα του ΔΙΧΘ.
      Αιτιολογεί η εταιρία.

      Η ζηµία ̟που εµφανίζει η τρέχουσα χρήση οφείλεται κυρίως σε µη σίτιση κατά το µήνα Μαίο και Ιούνιο λόγω καθυστέρησης χρηµατοδοτήσεων α̟πό το τρα̟πεζικό σύστηµα µε α̟ποτέλεσµα την µη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών α̟πό το βασικό ̟προµηθευτή τροφών της εταιρείας.

      Διαγραφή
    16. Ένα μυστήριο πράμα!!!
      Μόλις ξεφορτώθηκε ο Πιτάκας το ΔΙΧΘ εμφανίστηκα δια μαγείας όλα τα προβλήματα.

      Αυτό που ακόμη δεν έχω καταλάβει είναι αν ο Γεωργιανός την έπαθε σαν κορόιδο ή όλα είναι εν γνώσει του.

      Διαγραφή
    17. Ας δούμε και λίγο ΣΕΛΟΝΤΑ!!! Η μετοχή όμως σήμερα +13,33% So what???

      Σημερινή ανακοίνωση.
      Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων της περιόδου από 01/01/2013 έως 30/09/2013 της εταιρείας ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ καθώς και κατ’ εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χ.Α., γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι:

      Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 4 Απριλίου 2013 συνεδρίαση του αποφάσισε την ένταξη των μετοχών στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.4), επειδή το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας είναι σημαντικό.

      Η εταιρεία εγκαίρως είχε υποβάλλει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης όλων των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες με βασικές παραμέτρους του προγράμματος την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων , την μετατροπή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών δανείων σε μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα και η διαμόρφωση χρηματοοικονομικών δεικτών που να μπορούν να τηρηθούν στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

      Η Εταιρεία και οι Τράπεζες συμφωνήσαμε τους όρους με τους οποίους θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιοργάνωσης και έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης (MOU), όπου περιγράφεται η διαδικασία της αναδιοργάνωσης η οποία περιλαμβάνει την χορήγηση περιόδου ανοχής (stand still) για το σύνολο των υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων. Μέχρι την 31.10.2013, όπως προέβλεπε η συμφωνία, υπήρχε παράταση αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων από όλες τις τράπεζες. Η διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι η από 19/07/2013 Συμφωνία Αμοιβαίας Κατανόησης έχει σιωπηρώς ανανεωθεί μέχρι της ολοκλήρωσης των όρων και της υπογραφής οριστικού Μνημονίου Συναντίληψης (MoU) εντός του έτους.

      Η εταιρεία την 30.09.2013 είχε αποτελέσματα αρνητικά μεγαλύτερα από το 30% της καθαρής θέσης. Τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί βασικά από την σημαντική απομείωση της αξίας των βιολογικών αποθεμάτων.

      Η Διοίκηση του Ομίλου προβαίνει σε ενέργειες παραγωγικής αναδιοργάνωσης που στοχεύουν στην αύξηση της παραγόμενης βιομάζας, με την μείωση της διάρκειας εκτροφής και την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης των ιχθύων, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας. Επίσης επανασχεδιάζει την παραγωγική δομή για την βελτιστοποίηση της απόδοσης, με βασικό στόχο την μείωση του κόστους και την βελτίωση της ρευστότητας και της κερδοφορίας της εταιρείας.

      Η Διοίκηση του Ομίλου έχει ως βασικό της στόχο, την λειτουργική κερδοφορία για την Εταιρεία και τον Όμιλο και την διατήρηση της απαιτούμενης ρευστότητας που απαιτείται, για την αποτελεσματική έξοδο από την κρίση.

      Διαγραφή
    18. Με τον κύριο Investor συμφωνώ σε όλα όσα έχει γράψει για τους ψαράδες

      Διαγραφή
    19. Ο Τάκαρος σήμερα στα π.μ. σχόλια τα είπε όλα. Η επιχειρηματική Ελλάδα των μπατιρημένων ΑΕ αλλά χλιδάτων επιχειρηματιών.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    20. Πλακα μου κανετε εσεις μου φαινεται κ.Τακη οταν σας γραφω μιση σελιδα και πιανεστε απ τη τελευταια σειρα. Μαλλον δεν καταλαβατε, οταν αναφερομουν στην τενεργ και φουρλη ηθελα να πω η αγορα προεξοφλα πολυ πιο γρηγορα απ΄οτι περιμενετε. Αλλωστε και για τη δεη που γραφετε τοσο καιρο δεν αλλαξε τιποτα στα θεμελιωδη ας ειναι καλα το παιγνιδακι της Goldman, τι προσδοκια οτι η χωρα θα αποφυγει τη χρεοκοπια και μαζι και η δεη παιζει αλλα ασ μη βγαινουμε απ το θεμα. Δεν ειπε κανενας οτι ο νηρ ειναι η καλλιτερη μτχη θεμελιωδως αν ηταν θα ηταν 3 ε . Αυτο εννοω οτι οταν θα νοικοκυρεψει τα του οικου του θα ειναι σε αλλο επιπεδο. Ο νηρ ηδη εχει μειωσει 73 εκ τα βιολογικα και 100 εκ το ενεργητικο και αντιστοιχα 50 εκ μειωσε τα ιδια του κεφαλαια.
      Και κατι αλλο εγω δε μιλησα για Δια ουτε για ελιχθ ουτε για σελοντα απ τη πρωτη στιγμη το αναφερα οτι ειναι χρεοκοπημενες. Ουτε εχω σχεση με τους αμπαλους που ξερετε και λετε που μιλαγαν για τον Δια. Ασχολουμε μονο με τη θεμελειωδη περιπου 20 χρονια και δεν ακουω φημες του πεζοδρομιου

      Διαγραφή
    21. Η αγορά με Τενεργα και Φουρλή δεν προεξόφλησε τίποτα κύριε Σείριε. Αν θέλει να προεξοφλήσει κάτι η αγοερά γιαυτές τις μετοχές τότε να το προεξοφλήσει απο τα 3,5 ευρώ και πάνω - ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ.

      Για ΔΙΑ ΕΛΙΧΘ και ΣΕΛΟΝΤΕΣ μίλησα εγώ. Εσείς δεν μιλήσατε. μίλησα εγώ για να καταλάβουν οι αναγνώστες τι θα συμβεί ΚΑΙ εδώ.
      Εγώ σας εύχομαι πριν συμβεί το μοιραίο να προλάβετε να πάρετε το επι τρία που είπαμε. Στο τέλος όμως θα ισχύσει ο νόμος της βαρύτητας και για τον ΝΗΡΕΑ.

      Διαγραφή
    22. Και ένα τελευταίο - όταν μιλάμε για ψάρια τότε παύουν να ισχύουν τα θεμελιώδη. Μην διαβάζω τέτοια , σας παρακαλώ.

      Διαγραφή
    23. Ανέβασε σήμερα video για τα ψαρια και ο κ. Verdadeiro στο νεοφορουμ .Δεν γνωρίζω σε πιά λέξη αντιστοιχεί ο ίδιος το νικναειμ αυτό στα πορτογαλικά αλλά αν είναι απο το verídico τότε παγωμένα τα νερά για τα ψάρια μέχρι τα μέσα γενάρι :)

      Διαγραφή
    24. '. Kυριε ανωνυμε , βαλτε και καποιο νικνειμ δεν ειναι κακο μη φοβαστε, αυτα που λετε για το μετατρεψιμο ομολογιακο εγω αλλα διαβασα στην οικονομικη κατασταση του 9μηνου παρακαλω διαβαστε ''Για το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο η Εταιρεία και ο Όμιλος είναι σε συμμόρφωση με πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων (η τελευταία δόση του Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε την ημερομηνία αποπληρωμής)'' σελ 13 Β2 παραγρ. πληρωνει και τους τοκους και το κεφαλαιο για να λεμε και την αληθεια. Τωρα πως εγω να πιστεψω αυτα που μου λετε για το κλιμακιο που κανει φιλο και φτερο κλπ οταν εσεις σαν ομολογιουχος φανταζομαι, μου λετε αυτα για το ομολογιακο.
      Κυριε Τακαρε εσεις λετε οτι ο νηρ θα χρεοκοπησει και το καραβι θα βυθιστει οπως οι αλλες ιχθυοεταιριες εγω λεω οτι μπορει να το φερει ακομα και δυσκολα στο λιμανι, θα δουμε δε γραφω τιποτα αλλο δεν εχει νοημα.

      Διαγραφή
    25. Κύριε Σείριε δεν υπονοώ απαραίτητα πτώχευση - υπονοώ αυτό που υπαινίσσεται ο κύριος ανώνυμος - ο οποίος μιλάει για το Ομολογιακό των 90 εκατ και όχι για το ΜΟΔ.

      Ο Νηρέας είναι στο έλεος των τραπεζών!!! Μακάρι να βρεθεί λύση και να κερδηθεί χρόνος - αν και συνήθως όταν κερδίζεται χρόνος η επόμενη ημέρα είναι χειρότερη της προηγούμενης.

      Διαγραφή

    26. Οντως υποννοείται το 90αρι, το ΜΟΔ περίπου 23 εκ. (προς το παρόν) πληρώνεται κανονικά, το εισπράτω κι ο υποφαινόμενος μικροκάτοχος (και το διαχειρίζεται η ΕΥΡΩΒ και όχι η ΑΛΦΑ).

      Τώρα οι πολιτικοί τά΄χουν κάνει τόσο χάλια με τις τράπεζες που ο θεός να βάλει το χέρι του. Τις θεωρούν τσιφλίκι τους με τα λεφτά του ΤΧΣ δηλαδή τα δανεικά δικά μας. Τους περιορίζουν κινήσεις είσπραξης οφειλουμένων από ιδιώτες (δυνατότητα-απειλή πλειστηριασμού στους έχοντες μάγκες), τους αναγκάζουν σε πιστωτική συρρίκνωση προς επιχειρήσεις, δηλαδή μείωση επενδύσεων αύξηση ανεργίας.

      Με την ανοησία τους ναρκοθετούν την αγορά κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
  5. Πιάσαμε το δεύτερο όροφο μετά τα καλά αποτελέσματα 9μήνου στην ΚΛΕΜ... Άντε να δούμε αν θα ανέβουμε και ψηλότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΔ. - Το κύμα (4) δεν δείχνει τελειωμένο(MAKΒΕΛΛ).

    Μετά απ'την παραπάνω δήλωση,περιμένατε από την αγορά σήμερα κάτι διαφορετικό...?

    Tzo41

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα λοιπόν με πηγή, η οποία γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση πώλησης του Αστέρα, καμία από τις τρεις κοινοπραξίες που παραμένουν στο διαγωνισμό, αλλά ακόμα και αυτοί του ομίλου Λάτση που αποκλείστηκε από την περαιτέρω διαδικασία, δεν προσέφερε τίμημα που να υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ. Κάποιες μάλιστα από τις προσφορές κινήθηκαν στα επίπεδα των 240 έως 265 εκατ. ευρώ.

    Bonsoir! Και εγώ τι έλεγα προχθές???

    Να είμαστε SUPER ευχαριστημένοι αν πάρουμε 300......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβαζω καποιους γκουρουδες.....και χαμογελαω......

    Σαν το Θειο Βρέφος που σας βγαζει τη γλωσσα εδω και τοσους μηνες που σας ειπα οτι γεννηθηκε....και εσεις ψαχνατε κουμποτρυπες στα ζιπουνακια!!!!!!!!!

    Μαρεσει να μην λεω πολλα.....λεει το τραγουδακι......μαρεσει να κοιταω ψηλα...κοιταω ψηλα στα ατελειτωτα τραγουδια........

    Γκουρουδες φοβισμενοι.....γκουρουδες που στο αιμα σας κυλαει ακομα η αριστερη νεοτητα,,,,,,μπερδευετε τη χρηματιστηριακη ζωη με την γαμωζωη διπλα μας......

    Καλως η κακως τα λευκα κολαρα οταν τραβαγανε τα σπρεντια στο θεο.....εδω ειμαστε μιΑ ΧΑΡΑ.......οταν τα ριχνουνε τωρα εμεις ειμαστε στη καταθλιψη!!!!!....

    Ετσι ειναι η γαμωαγορα......παιζει με την θλιψη μας παιζει με τη χαρα μας......Φυσικα τωρα δεν υπαρχουν αντισυμβαλομενποι.....10 σπιτια παιζουνε μπαλα και εμεις παμε να γλυψουμε κοκαλα....αμα παιζανε μπαλα οι κωδικοι ο μανολο θατανε παλι εδω........Αλλα φευ.....Ο μανολο εχει παει Βουλγαρια μερια γιατι εδω το ριτειλ πεθανε.......

    Ποιοι εχουμε μεινει ρε μαγκες?????

    Καποιοι σκληροι γκουρουδες που πεταμε τις αμπελοφιλοσοφιες μας στα φορα για να κατατροπωσουμε ιντερνετικους αντισυμβαλομενους και να βγαλουμε το αχτι μας μια που λεφτα δεν βγαζουμε.....


    ΧΟΧΟΧΟΟΧΟΧΟ.......Αυτη ειναι η κατασταση......Πισω απο τις κουρτινες ομως καποιοι σταχτομαζωχτρες ακολουθανε το κυμα των κολοπαιδων που οσο και να τα βριζουμε κανουνε τα κουμαντα.....

    Αυτα για τους γρηγουρους και τους κασερατους......Οι εραστες του αυριο....μαζευουν θωρηκτα και ελπιζουν να τους παρει ο τυφωνας και να τους κανει αεροπλανο οταν θα ωριμασουν οι συνθηκες....

    Εκει μαγκες δεν υπαρχει trade εκτος αν ασχολεισθε με ρεταλια.....

    Εκει υπαρχει οραμα και δεν βλεπουμε φαντασματα!!!!δεν μετραμε ποιος την εχει μεγαλυτερη,,,,,Ειμαστε ταπεινοι και πιστευουμε στη θεση μας μικρη η μεγαλη!!!!!!
    Αμα θελετε να σας πω παρασκηνια μπορω να μιλαω οσο γουσταρετε!!!! Και να ξερετε τα ΞΕΡΩ ΟΛΑ!!!!!

    Αυτα τα ολιγα.......

    ΥΓ Σεβασμος στον Αρχοντα του Λιβυκου!!!!
    Σας ειπε σταρατα ολες τις μετοχικες του περιπλανησεις τα χρονια που περασαν....Στο ΘΩΡΗΚΤΟ τον βρηκαμε και ειναι μεσα στους 4 μεγαλυτερους ιδιωτες επενδυτες!!!(αφηστε τις μαγκιες με τα παρελκομενα!!!)
    Ειναι Κρητικος απο τους ντεκλαρατους γιαυτο τα ΘΩΡΗΚΤΑ θα κανουν το παρτυ τους στο Λιβυκο!!!!!

    ΥΓ2 για τους δρομεις....οταν μιλησα το δρομολογιο εγινε και με το παραπανω!!!!!
    Οι παπαρολογιες απο διαφορους με κανουν και χαμογελω!!!!
    Δεν μπορω να πω παρακατω...μην προκαλειτε.....

    ΥΓ 3 Για τα μεγαλα παιδια ταπα!!!! Ενας ειναι ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ!!!! Ο ΤΣΑΜΑΖ!!!!!! και τα περιστερια παρολο που ο ΤΑΚΑΡΟΣ βγαζει αλεργια!!!!!

    ΥΓ4 ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!

    Κατι κυριζια μπερδευουν τον ΤΑΚΑΡΟ με εναν αξιοσεβαστο χρηστη του διαδικτυου που ολοι μαθαινουμε με τα θεμελιωδη του!!!!!

    Μαγκες!!!!!Ειστε μακρια νυχτομενοι!!!!! Ο ΤΑΚΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ!!!!!!! Ο Αλλος ειναι μονο του σαλονιου.......Και να φανταστειτε το βρωμοσκυλο του λιμανιου παταει στον ΣΑΛΟΝΑΤΟ για αναλυση αλλα ειναι ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ!!!!!!!
    Μην ψαχνετε!!!!!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΠΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αβέρωφ μένω κατάπληκτος,πρώτη φορά γράφετε κατεβατό και μάλιστα η κάθε φράση πιο σημαντική από την άλλη.Respect...

      Διαγραφή
    2. Το προηγούμενο μου'κανε ναζάκια και δεν με αναγνώριζε,για να δω τώρα το new look...

      Διαγραφή
    3. Kυριε Τζο....
      Τα σεβη μου.....Ειστε απο τα μαμουνια της ανοδου και μου αρεσετε.....

      Εγραψα σεντονι σημερα λογω του νεου υψηλου!!!!!! Παρτυ ειχαμε στο βρεφος....και στα παιδικα παρτυ εχει ωραιες μαμαδες!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Αβέρωφ είσθε και πονηρούλης χεχε

      Μηπως υπέπεσε στην αντίληψή σας,εκεί στη πιάτσα όπου κινήσθε,κάτι για το ασφαλιστικό Θωρηκτό?Σήμερα ειδικά ήταν προκλητικά τα παιδάκια,έβαλαν ένα υπερτούβλο στο 1.40 και εμπόδιζαν τη διέλυση των οχημάτων:)

      Tzo41

      Διαγραφή
    5. Κυρε Τζο...

      Αμα ο Παπιονακιας δεν παρει ολο το χαρτι απο τον Μασαλα θα εχει τουβλα το χαρτι.....

      Παρολα αυτα αμα αγριεψει το ματσ τα τουβλα θα πανε περιπατο....

      Διαγραφή
    6. Κατάλαβα κύριε Αβέρωφ,είσασθε σαφής,σας ευχαριστώ.Καμιά βόλτα προς την ΑΜΚ και μετά με εύλογο discount η πάσα προς τον κύριο...

      Tzo41

      Διαγραφή
  9. Αυτος ο Λυκος ανεβασε σημερα ογκο. Στο εννιαμηνο το γυρισε σε θετικο και μας λενε και για ακομη καλυτερο finish (4th quarter) και στα 27εκ. δεν φανταζει ακριβος σε σχεση με το bool value του, ΑΛΛΑ με αρνητικες λειτ.ταμειακες ροες 9,3 και αυξηση δανεισμου απο τα 32,5 σε 42,5 θαμπωνει το πραγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυσκολο χαρτι στο ταμπλο.σαν να υπαρχει αγχος απο τον maker, με το που παει να ξεμιτησει το μπουκωνει στο 1.35. Απο την αλλη τα κιλκισιωτικα ασανσερ δεν ανοιγαν για δεκα μερες και σημερα +13% με 70χιλ. Για τον Νο2 Κυριακιδη συμφωνω οτι δεν υπαρχει εμφανης market maker εκτος βεβαια απο τον ιδιο τον κοψοχερη κυρ Ηλια, αλλα σαμπως στον Νο3 υπαρχει market maker? οι προθεσεις καλες αλλα αποτελεσμα η απολυτη τρικυμια ( και στο μυαλο μου).

      Διαγραφή
  10. Ο κυρ Νίκος ,που όπως ίσως να θυμάστε είχε αποχωρήσει στις 25-07-2013 από την ΟΤΟΕΛ και είχε αυξήσει θέσεις στη ΔΕΗ την ίδια μέρα , σήμερα διοχέτευσε μέρος της ρευστότητας επανερχόμενος στην ΟΤΟΕΛ στα 7,63. Τυχερός φάνηκε,του βγήκε η τράμπα με την ηλεκτρική.Τώρα ίσως να ηρεμήσει για λίγο,θα οσμίζεται όμως σαν τον γηρασμένο σκύλο και θα σας ανακοινώσει την επόμενη κίνηση ,που φυσικά μπορεί να είναι λανθασμένη έως και πανάθλια.Γεροί να είμαστε και κερδισμένοι βεβαίως.

    Κύριε Αβέρωφ τα σέβη μου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Νικο...
      Με ηλεκτρικα κερδη δεν μασας...Προχωρα!!!!
      Σου ευχομαι επιτυχημενες τραμπες!!!!!

      Διαγραφή
  11. Βλέπω ότι η ΣΙΔΕΡ επιβραβεύτηκε σήμερα για την αύξηση των ζημιών της με10,13 άνοδο.Ήμαρτον ρε, όπως θα αναφωνούσε ο κύριος Γεωργίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΣΙΔΜΑ όμως, κύριε Νίκο, άλλο πράμα. Με αρνητικά ίδια ----> Στο +11,25%.
      Παικταράδες - κάποιοι θα κλάψουν άσχημα και μετα θα το παίζουν αντιστασιακοί και θα φωνάζουν για τους κακούς Γερμανούς που βάζουν λουκέτα στα θωρηκτά της Ελλάδος.

      Διαγραφή
  12. Καλήμερα κ. Τάκαρε!
    Τυχαίνω κάτοχος μικρής θέσης που απέμεινε ύστερα απο συνεχή απομύζηση στην φορθνετ, εν όψη αμκ που ανακοίνωσε 15ν/2π ζητώ την γνώμη σας προκειμένου να ενεργήσω
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε champo γνωρίζετε ότι η ΦΟΡΘΝΕΤ έχει ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 80 εκατ. ευρώ???
      Γνωρίζετε επίσης ότι το αποτέλεσμα εις νέον είναι 580 εκατ. σε επίπεδο ομίλου - δηλαδή έχει συσσωρευμένες ζημιές περισσότερο απο μισό δις ευρώ???
      Γνωρίσετε ότι οφείλει σε δάνεια περισσότερα απο 400 εκατ. ευρώ???

      Μήπως επίσης γνωρίζετε πότε θα βγάλει κέρδη??? ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΟΤΕΕΕΕΕ!!!!

      Αν τα γνωρίζετε αυτά τότε τι με ρωτάτε τι θα κάνετε με την ΑΜΚ των 29 εκατ. ευρώ???
      Αν πετάξετε 29 εκατ. ευρώ στη χοάνη τις ΦΟΡΘΝΕΤ θα χαθούν μια για πάντα.

      Διαγραφή
    2. Για να σκαλίσουμε και λίγο παρελθόν. Γιατί οι παίκτες τις χρηματαγορά εύκολα ξεχνάνε.

      Ας θυμηθούμε την μάχη που εξελίχθηκε, το 2005, μεταξύ της Intracom και του Ισλανδικού fund Novator, για τον έλεγχο της Forthnet .
      Τον Ιούλιο του 2005 η Intracom συμφώνησε με τις Μινωικές Γραμμές για την μεταβίβαση σε αυτήν του 18% των μετοχών της Forthnet έναντι 15,26 εκατ. ευρώ. Σκοπός της Intracom ήταν να ελέγξει πλήρως την Forthnet και μέσω της Hellas On Line, που μόλις είχε εξαγοράσει, επιδίωκε μια ευρύτερη συνεργασία ή και συγχώνευση των δύο εταιριών. Ο στόχος ήταν να αποτελέσουν οι ΄΄ενωμένες΄΄ ΦΟΡΘ και HOL το αντίπαλο δέος στον ΟΤΕ.
      Θα ήταν άραγε σήμερα καλύτερα τα πράγματα για τις δύο εταιρίες, αν είχαν συνεννοηθεί και συμπράξει;
      Δυστυχώς θα μείνουμε με την απορία.

      Το Σεπτέμβριο του 2005 μπαίνει σφήνα στα μεγαλεπήβολα σχέδια της Intracom το fund Novator, του 38χρονου Ισλανδού Thor Bjorgolfsson, εξαγοράζοντας ποσοστό 16% της FORTHNET.
      Η επιθετική κίνηση του Novator στη διεκδίκηση της Forthnet αναγκάζει την Intracom να προβεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2005 σε δημόσια πρόταση προσφέροντας τίμημα 8 ευρώ ανά μετοχή, ζητώντας κατ' ελάχιστο να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 17,57%, που αντιστοιχεί σε 2.960.565 μετοχές, με το μέγιστο να είναι 4.565.740 μετοχές ήτοι 27,09%.
      Η δημόσια πρόταση της Intracom στέφεται με αποτυχία, καθώς το Novator στην κυριολεξία απογειώνει την μετοχή από τα 8 ευρώ, που γινόταν η δημόσια πρόταση, σε τιμές πάνω από τα 10 ευρώ, ελέγχοντας όλο και μεγαλύτερα ποσοστά.
      Η Intracom αναγκάζεται να αποσυρθεί και να μεταβιβάσει τις μετοχές που είχε συγκεντρώσει. Έτσι την 1η Φεβρουαρίου του 2006 η Intracom προβαίνει σε πώληση του ποσοστού που κατείχε και το οποίο ανερχόταν σε 25,3%.
      Το Novator πλέον είναι ο βασικός μέτοχος. Στο κλείσιμο της χρήσης 2006 ελέγχει το 38,65% της Forthnet, με το Cycladic Capital Fund να ελέγχει το 11,31% και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας το 11,71%.

      Στις 17 Μαρτίου 2006 η Forthnet προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 119,9 εκατ. ευρώ, εκδίδοντας 21,411 εκατ. νέες μετοχές. Τα έξοδα της αύξησης ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ και στα ταμεία της ΦΟΡΘ εισρέουν 117 εκατ. ευρώ..
      Τον Απρίλιο του 2007 η χρηματιστηριακή αξία της Forthnet ξεπερνάει τα 440 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2005. Αμέσως μετά το Novator αρχίζει να αποχωρεί. Το 2007 εκποιεί τις μετοχές του μέσω διαδοχικών placements. Το κερδοσκοπικό του παιχνίδι έλαβε αίσιο τέλος.
      Στο κλείσιμο της χρήσης 2007 ελέγχει πλέον μόνο το 10,12% της Forthnet, με το Cycladic Capital Fund να ελέγχει το 5,72%.

      Στις 14 Μαΐου 2008 η Forthnet προχωράει σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Εκδίδονται 116,573 νέες μετοχές, το ποσόν της αύξησης ανέρχεται σε 299,593 εκατ. ευρώ με τα έξοδα της αύξησης να φθάνουν στα 4,566 εκατ. ευρώ. Στο ταμείο της εταιρίας εισρέουν 295 εκατ. ευρώ. Σκοπός της αύξησης είναι να εξαγοραστεί η συνδρομητική πλατφόρμα NOVA, κάτι που επιτυγχάνεται στις 27 Αυγούστου 2008, όταν κα ολοκληρώνεται η εξαγορά του συνόλου των μετοχών των εταιριών NetMed N.V. και Intervision, έναντι συνολικού τιμήματος 491,653 εκατ. ευρώ.
      Τα κεφάλαια για την εξαγορά προήλθαν από την ΑΜΚ των 295 εκατ. ευρώ και από την έκδοση ομολογιών, ποσού 200 εκατ. Ευρώ, οι οποίες αναλήφθηκαν από τις Εθνική Τράπεζα, Άλφα τράπεζα, Αγροτική τράπεζα και την Millennium.

      Η εξαγορά της NetMed πραγματοποιήθηκε 15 φορές υψηλότερα των ιδίων κεφαλαίων της!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Αναγνωρίστηκαν όμως ως υπεραξία, μόνον τα 285,965 εκατ. ευρώ , παρόλο που η λογιστική αξία της Netmed ήταν καταγεγραμμένη για 32,565 εκατ. ευρώ.
      Απλώς αναγνωρίστηκε ότι η εύλογη αξία της Netmed κατά την εξαγορά ανερχόταν σε 160,061 εκατ. ευρώ, αντί 32,565 εκατ., καθώς αποτιμήθηκαν ασώματα πάγια να έχουν αξία 265 εκατ. ευρώ, αντί 66,7 εκατ. όπως είχαν αποτιμηθεί στον Ισολογισμό της Netmed.

      Κοιτώντας το παρελθόν μπορούμε να κατανοήσουμε τις πρακτικές και τη φιλοσοφία που διέπει μια διοίκηση, αλλά και να αντιληφθούμε την ικανότητα του management και των αντανακλαστικών που διαθέτει.

      Διαγραφή
    3. Η χοάνη της ΦΟΡΘΝΕΤ - το βαθύ λαρύγγι ή η μαύρη τρύπα που τα ρουφάει όλα.

      http://www.capital.gr/h.asp?s=%D6%CF%D1%C8&startdate=3%2F12%2F2004&enddate=3%2F12%2F2013

      Άσχετο, αλλά κύριε Σείριε και η ΦΟΡΘΝΕΤ τετραπλασίασε απο τα χαμηλά tvn 0,4 - SO WHAT?????

      Διαγραφή
    4. κ. Τάκαρε να σε ευχαριστήσω πολύ για την πληρέστατη ανάλυση και τον χρόνο που διέθεσες. Το σκουπίδι της φορθνετ μου έκανε τα 4065,35e που επένδυσα από την εισαγωγή της στο χαα 28/9/2000 στην τιμη των 12.91e (τοτε που η συμμορία Παπαντωνίου κλπ βάζανε στο χαα τον καθ απατεώνα )και συμμετεχοντας σε όλες τις αμκ να αποτιμώνται 112,00e
      Να σαι πάντα καλά κ. Τάκαρε και να μας φωτίζεις!

      Διαγραφή
    5. Τα ξεφορτοθηκα στο 1,45e. Λαβαίνοντας υπ'οψιν όταν ακούς αμκ ,αμόλα ράμμα....

      Διαγραφή
    6. Ολοι έχουμε άποψη...αρκετοί (όχι όλοι) και αιτιολογημένη...κάποιοι λίγοι οικονομοτεχνικά τεκμηριωμένη...γνώμη μου είναι πως ο κύριος Σείριος με τα σχόλια του πλούτησε τις γνώσεις μας κιαι προσωπικά τον ευχαριστώ. Συμφωνώ απολύτως πως όταν οι πολλοί πληροφορούνται απ΄τις λογιστικές καταστάσεις πως μια εταιρεία αλλάζει τις προοπτικές της, ήδη η μετοχή της στο ταμπλό έχει πολλαπλασιάσει από τις αγορές των insiders. Βασικό μάθημα, από τα πρώτα της χρηματιστηριακής συμπεριφοράς μιας μετοχής του δάσκαλου .

      Πραγματικά εξαιρετική παρουσίαση της ΦΟΡΘΝΕΤ κύριε Τάκη...Κρίμα να μην έχετε μυριστεί τη συζήτηση στον capital, τότε το Μάιο του 2009, που μου τα χώναν όλοι επειδή την θεωρούσα πηγάδι δίχως πάτο. Λόγω αποτίμησης, κλάδου και managment βέβαια... δυστυχώς δεν είχα τις γνώσεις σας στα θεμελιώδη (ή του κυρίου Σείριου ή του κυρίου investor) για πλήρη αιτιολόγηση.

      Διαγραφή
    7. Προς διευκρίνηση κύριε hippy

      Τον κύριο Σείριο τον εκτιμώ - απο τα λίγα που μου έχει γράψει, αυτό το συμπέρασμα βγάζω. Πλην όμως με ΝΗΡΕΑ διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως και του εφιστώ την προσοχή.
      Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

      Αν αναχρηματοδοτήσουν οι τράπεζες τον Μπελέ τότε θα γίνει στο χαρτί ράλυ ανακούφισης.
      Αν όχι τότε θα μετοχοποιηθούν δάνεια και θα απομειώσει βιολογικά αποθέματα.
      Εγώ αυτό βλέπω, αυτό γράφω.

      Διαγραφή
    8. Παρέμβαση που οδηγεί σε ομολογία εκτίμησης κρίνεται σαν χρήσιμη παρέμβαση χα χα χα.

      Χ(ίππης τακαρόπληκτος φίλαθλος)

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα , ήθελα να γράψω το πρωί για την πιθανή σημερινή πίεση αλλά γκουρουδιά που δεν γράφτηκε είναι σαν να μην ειπώθηκε. Βέβαια μέχρι το τέλος του μήνα έχει πολύυυυ δρόμο ακόμα για ξεπεράσουμε το περσυνό δεκέμβρη ( σε ποσοστά μιλάω).
    Ηθελα να κάνω μια ερώτηση στους γιουρομπαρίστες , Γράφεται εδώ και καιρό ποσό εως 2 δις για αμκ και επίσης οτι ο νέος θα έχει ποσοστό κοντά στο 40-45% μετά την αμκ με παραίτηση των παλαιών ( του τχσ δηλαδή) . Με δεδομένο το σημερινό αριθμό των μετοχών που έχει το τχσ και ας πούμε οτι ο νεος θα βάλει 2δις για το 40% σε τιμή πρέπει να γίνει η αμκ?? Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμιά των περιπτώσεων ,οτι αν η τιμή βγαίνει χαμηλά οτι θα πάει και η πραγματική τιμή στο ταμπλο εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωτάτη Μπακαλική.

      Εάν τα 2 δις του νέου μετόχου, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, έχουν αγοράσει το 40% της ζωντοχήρας λάτσαινας σημαίνει ότι οι σημερινές (παλαιές τότε μελλοντικά) μετοχές αντιστοιχούν στο υπόλοιπο 60% και κοστολογούνται 3 δις...ή σαν να λέμε αξία σημερινής μετοχής 3δις/5,47 δις μετοχές = 0,548 ευρώ.

      Εάν τα 2 δις του νέου μετόχου, μετά την ΑΜΚ έχουν αγοράσει το 45% τότε το υπόλοιπο 55% κοστολογείται στα 2,445 δις και κάθε μετοχή θα αξίζει περίπου 2,445/5,47 = 0,447 ευρώ/μετοχή.

      Μου φαίνεται λογικό τα 0,48 ευρώ/μετοχή του ΤΤ να είναι η κόκκινη γραμμή για το ΤΧΣ και ένα 10%-15% παραπάνω μια πιθανή τιμή ΑΜΚ. Συνεπώς η λογική τιμή-στόχος εισόδου του φίλου μας Δαρείου απολύτως εύστοχη.

      Τα 0,30 του Λεώ δεν προκύπτουν από πουθενά ή μάλλον ακολουθούν τη λογική του Άκη Πάνου

      "Το θολωμένο μου μυαλό μ’ έχει προδώσει προ πολλού,
      του λέω αλλού και τρέχει αλλού, με κάνει και παραμιλώ"


      Διαγραφή
    2. η λογική τιμή-στόχος εισόδου 0, 50 ευρώ/μετοχή του φίλου μας κυρίου Δαρείου

      ο δαίμων της "ταχυγραφίας"

      Διαγραφή
    3. Monsieur Hippy bonsoir.Οπως την βλέπω μάλλον θα μου κάνει την ¨χάρη¨ να πάρω και τα άλλα 10.000 κομμάτια που θέλω συα 0.53€.

      Διαγραφή
  14. Μαυρα μαντατα !!!
    Στα 2,60 ευρώ η τιμή στόχος για την Εθνική, στα 0,23 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,30 ευρώ για την Eurobank και στα 0,96 ευρώ για την τρ. Πειραιώς
    Έως και -64% χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές είναι οι νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες που έδωσε η Nomura διατηρώντας τη σύσταση της "μείωσης" (reduce) για τις Εθνική, Alpha Bank και Eurobank και τη σύσταση της "ουδετερότητας" (neutral) για την Πειραιώς.
    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Nomura οι τιμές στόχοι είναι στα 2,60 ευρώ για την Εθνική ή -42% από τις τρέχουσες τιμές, στα 0,23 ευρώ για την Alpha Bank ή -63% από τις τρέχουσες τιμές, στα 0,30 ευρώ για την Eurobank -48% από τις τρέχουσες τιμές και στα 0,96 ευρώ για την τρ. Πειραιώς ή -40% από τις τρέχουσες τιμές.
    Σύμφωνα με τη Nomura η Τρ. Πειραιώς βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη διασπορά στη μετοχική της βάση, ενώ την ίδια ώρα λόγω των συνεργειών που έχει αναπτύξει μπορεί να επωφεληθεί από τις οικονομίες κλίμακας.
    Αναφορικά για την Alpha Bank η Nomura επισημαίνει χαμηλότερες αποδόσεις λόγω αύξησης του κόστους από πιστωτικές ζημίες που θα προκύψουν από την έκθεση της BlackRock.
    Για την Εθνική, η τιμή στόχος αντανακλά τα χαμηλά επίπεδα ιδίων κεφαλαίων σε συνδυασμό με τις αποδόσεις της τουρκικής θυγατρικής Finansbank.
    Τέλος, για τη Eurobank η Nomura επισημαίνει ότι η τιμή στόχος είναι συνάρτηση της επικείμενης κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 2 δισ. ευρώ.

    www.bankingnews.gr

    Αυτά δεν τα λέει ο Λεοτσάκος αλλά η Nomura ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε διαβάζαμε τη Citi με ένα σωρό παπαριές και ό,τι έβλεπε ερχόταν το ανάποδο, τώρα μας προέκυψε η Nomoura.
      Σιγά μην κάτσω να διαβάσω τέτοιες παπαριές ειδικα αν τις αναμεταδίδει ο υπηρέτης του υπηρέτη.

      Διαγραφή
  15. Καλησπερα,Η HSBC δινει τιμη στοχο την ΔΕΗ τα 15 Ευρο.Η τιμη δοθηκε πολυ πιο νωρις απο τον Κ.Τακη.
    Πολυ ωραια,θα περιμενουμε την νεα τιμη στοχο απο τον οικοδεσποτη :)
    K.Δαρειε πως βλεπετες την αγορα?θα πιασει τον στοχο τον δικο σας αραγε μεχρι το τελος του χρονου?
    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κυριε ανδρεα κερναω καφε πλατεια ολγας καφενειο διπλα από το εργατικο κεντρο και τον φιλο champo τον δασκαλο και ολους τους φιλους από ένα μπουκαλι κρασι ΜΟΥΣΧΟΥΔΙ ΔΙΣΕΡΕΥΤΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου φίλε Λούκα! Πως πάει ορέ Λούκα ,θυμάσαι από τότε με την Λευκόφαιο ανάλυση? μας πέταξε έξω !!! Αρκετά αργότερα φοβήθηκα μην μείνω άχαρτος έλαβα θέση σε ΜΟΗ 2500Χ8,20 &ΟΤΕ 3000Χ8,90 ,προχθές είδα τα ΕΛΠΕ στα 8,37 να μου κλείνουν το μάτι ,έκανα ένα σχόλιο εδώ,σαν δεν πήρα απάντηση δεν τόλμησα και έτσι κάθισα στον πάγκο.. Τώρα περιμένω να τρυγήσω αυτά που πήρα. Εσύ φίλε τι έγινε δεν την πίστεψες την άνοδο εξ αιτίας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να έχω άποψη για όλα και να εκφέρω γνώμη όποτε μου ζητηθεί. Το καλό το πράμα θέλει τον καιρό του.

      Διαγραφή
  18. φιλε champo είμαι μπατηρης μου πηρανε και το τελευταιο σωβρακο αν ειχα γνωρισει πριν δυο χρονια τον δασκαλο τωρα δεν θα ημουν μπατηρης οποιος ερθη στη πατρα τον κερναω καφε και ένα μπουκαλι κρασι αγνο δικο μου ΤΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ απολύτως φίλε Λούκα ,ο Δασκαλος ,ο Τάκαρος ο Μορφονιός,ο ρομπέν των μικροεπενδυτών ,όσοι τον μελετούν βγαινουν σοφοτεροι. Εμένα με γλίτωσε από την αμκ της ΕΤΕ ,κάτι γνωστοί μου και δη υπάλληλοι της που μπήκανε ,γίνανε λιώμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο marketzone δεν με διαβάζατε κύριε Champo?????

      O κύριος Λουκάς, που μυρίζομαι ότι είναι παμπόνηρος, είμαι βέβαιος ότι με διάβαζε.

      Διαγραφή
    2. Ο κύριος Λουκάς είναι και παμπόνηρος και τριφασικός.Και ασφαλώς σας διάβαζε στο marketzone κύριε Τάκη.
      Κύριε Λουκά η Πάτρα έχει παράδοση σε χρηματιστηριακά λαγωνικά,ασφαλώς και την ακολουθείτε και ας διατείνεστε ότι σας αφαίρεσαν και το εσώβρακο.Σιγά μην σας πιστέψουμε,με τους κερδισμένους είστε.Και βέβαια χαίρομαι για αυτό.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κ.Τάκαρε, εγω σας ανακάλυψα λίγο πριν την αύξηση της ΕΤΕ και μου καρφώθηκε στο μυαλό μου η φράση σας Μ α κ ρ υ ά !!! πράγμα που έκανα και πούλησα πέμπτη στο 1,50e και την παρασκευή έκανε άλλο ένα 30% και μετά ήρθε η συντέλεια, πιάνοντας αδιάβαστους του φίλους υπάλληλους της ΕΤΕ και όχι μόνον, που μπήκαν στην αμκ με το φόβο οτι τους βλέπουν ...από το μετοχολόγιο.
      Έχοντας λοιπόν το ρευστό περίμενα να τοποθετηθώ σε δεη,εχαε,ελλακτωρα και μυτιλιναιο, τέλος Αυγούστου γυρνώντας σε διάφορα μπλοκ βρίσκω τυχαία τον Ζάλευκο που έγγραφε για καθαρή σίγουρη πτώση ,τότε έπαιζε και το Συριοκο , επιρρεαστηκα πάρα πολύ και δεν τοποθετήθηκα και παράλληλα πούλησα οπαπ,μυτιλ & ελλακτωρ. Έτσι βρέθηκα εκτός της ανόδου,και έκανα και ενα σχολιο στον λευκιο (θα θυμάσαι?) δεχόμενος και την παρατήρηση σας... κ.Τακη! Οφείλω να αναφέρω οτι η δικιά σας θεση ήταν καραμπουλ ,δεν την ακολούθησα γιατί δεν είχα πολύ χρόνο που σας διάβαζα .Έκτοτε σας μελετώ καθημερινά και όπου χρειάζομαι ζητώ την βοήθεια σας. Τώρα έχω τις θέσεις που προανέφερα και 50% ρευστότητα έξω
      -Παρεπιπτόντως ..πότε δίνω μοη και πότε οτε?

      Διαγραφή
    4. Με ΜΟΗ δεν ασχολούμαι.
      ΟΤΕ έχω γράψει τιμή στόχο και χρονικό ορίζοντα επίτευξης.
      όπως βλέπετε είμαστε μέσα.

      Άσχετο, αλλά για ΦΟΡΘ.
      Με την αποκοπή του δικαιώματος - να έχετε υπόψην ότι είναι πιθανόν να κάνει κουρσίτσα ίσως και πάνω απο το +50% για να τσιμπήσει κανένας.

      Διαγραφή
    5. Δίνει δυνατότητα 150% συμμετοχής σε προεγγραφή. Εάν τείνουν να μηδενίσουν τα δικαιώματα ίσως δώσει δυνατότητα για ένα μικροαρμπιτράζ για ξεσκούριασμα. Μικρό, προσεκτικό, μια και δεν υπάρχουν προθεσμιακά συμβόλαια για χετζάρισμα.



      Διαγραφή
    6. Εγώ είμαι και του λιμανιού, εγώ είμαι και του σαλονιού....Πολύ Ωραίος για να περάσει απαρατήρητος

      "Άσχετο, αλλά για ΦΟΡΘ.

      Με την αποκοπή του δικαιώματος - να έχετε υπόψην ότι είναι πιθανόν να κάνει κουρσίτσα ίσως και πάνω απο το +50% για να τσιμπήσει κανένας."

      Διαγραφή
    7. Σωστή η επισήμανσή σας κύριε Ηλία,έτσι στο "ξεκούδουνο" την πέταξε τη βόμβα του ο κύριος Τάκης και όπερ και εγένετο χεχε

      Διαγραφή
  20. Κύριε Τάκη τελειώνει το '13,δεύτερη σερί θετική χρονιά για το ΧΑΑ και για αρκετές μετοχές..Κάτι για το '14 δεν θα πούμε ακόμη ή είναι λιγάκι πρόωρο?Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε με την προ 2 εβδομάδων πρόβλεψή μου για 1.400 στον ΓΔ μέσα στο α΄τρίμηνο του '14.

    Πιστεύετε ότι και την ερχόμενη χρονιά,πρωταγωνίστριες θα είναι πάνω-κάτω οι ίδιες μετοχές ή λόγω του(έστω και αναιμικού)θετικού προσήμου στην οικονομία μετά από 6 σερί χρόνια ύφεσης θα συμμετάσχουν και νέοι επιβήτορες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το 2014 θα είναι η τρίτη bull χρονιά της χρηματαγοράς μας - όπως έλεγα απο πέρσι το Φεβρουάριο στον κύριο Βασίλη που έβλεπε πόνο και μόνο Down.
      Eκτός αν έρθει ο Αλέξης - οπότε τότε, έχουμε πει τι θα κάνουμε.

      Για μετοχές νέες - μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό και το δω εγκαίρως θα το γράψω - όπως έγραψα και για Κυριακίδη και έκανα γνωστά κάποια πράγματα για τις Ελληνικές μαρμαροβιομηχανίες.
      Δεν υπάρχει λόγος κανένας να βιαζόμαστε να μπούμε σε χαρτιά - ειδικά όταν το 70% είναι κάτω της BV.
      Αλλά είπαμε κύριε Τζο εμάς δεν μας ενδιαφέρει η Λογιστική αξία - αλλά να πέφτουν ντάγκαντάγκα τα φράγκα απο κέρδη και χρηματοροές.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα, σας διαβάζω κάθε βράδυ από τότε που πήρα πρέφα αυτή την τεράστια μύτη...

    Απόψε είπα να πω κι ένα γειά...

    Ένας άμπαλος μαριδαίος από το Κρητικό πέλαγος...

    Απόστολος ο Παρορμητικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλωσόρισες Αποστόλη! Ρε συ μαύρος είσαι ή καμένος του '99 ?

      Διαγραφή
    2. Καμένος του 2000 από παράγωγα... Έπιανα τα κύματα στις μετοχές ακόμα και στην πτώση και το Φλεβάρη πριν τις εκλογές είπα να αλλάξω επίπεδο. Παίρνω το αεροπλάνο , πάω Βοιλή και τα σπρώχνω όλα σε άνοδο για να πάμε σε εκλογές γιατί ο κινέζος θα το ανέβαζε και καλά , με τα φράγγα των ασφαλιστικών ταμείων... Σε ένα μήνα τά΄χασα όλα. Μου έμεινε ο κωδικός στα χρηματιστήριο παραγώγων . Διψήφιος, από τους πρώτους εν Ελλάδι.. Ξαναμπήκα το 2011 σε μετοχές, με κάτι ψιλά από στεγαστικό και βουλοπλέω προσπαθόντας να είμαι εκεί αν ξαναπαιχτεί κανά 99 την επόμενη 10ετία...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Αποστόλη το στεγαστικό σας - έστω και τα λίγα ψιλά που λέτε - τα βάζετε στις χρηματαγορές????
      Θα σας κάνω ντα ντα. Όπως ντα ντα θα σας κάνω που ασχολείστε με παράγωγα. Τα παράγωγα μόνο για χεντζάρισμα και όχι για να πλουτίσετε.

      Πάμε πάλι για εμπέδωση το Τακάρειον ΘΕΩΡΗΜΑ

      Στις χρηματαγορές όλοι μακροπρόθεμα είναι νεκροί και βραχυπρόθεσμα χαμένοι.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα...
      Διευκρίνηση, για την ιστορία, δεν έχω αγγίξει παράγωγα από το 2000. Βέβαια οι Μαίληδες και τα warrants μπορεί να είναι και χειρότερα... :) :)
      Καλή σας μέρα σύντροφοι γκουρούδες :)

      Διαγραφή
    5. Κε Τακη,
      τι εννοειτε οταν λετε οτι στις χρηματαγορες ολοι μακροπροθεσμα ειναι νεκροι? Δηλαδη σιγουρα χανουν? Ο κος Buffet , david lynch και αλλοι δεν θα συμφωνουσαν μαζι σας!

      Διαγραφή
    6. Νεκροί λέω κύριε Πέτρο - δεν λέω χαμένοι.

      Διαγραφή
  22. Kαλημερα κυριε Τακη. Καλημερα σε ολους τους Γκουρουδες.
    Κυριε ΑΒΕΡΩΦ μπορειτε να γινεται λιγο ποιο σαφεις??

    (Αβέρωφ2 Δεκεμβρίου 2013 - 7:25 μ.μ.
    ΥΓ4 ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!

    Κατι κυριζια μπερδευουν τον ΤΑΚΑΡΟ με εναν αξιοσεβαστο χρηστη του διαδικτυου που ολοι μαθαινουμε με τα θεμελιωδη του!!!!!

    Μαγκες!!!!!Ειστε μακρια νυχτομενοι!!!!! Ο ΤΑΚΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ!!!!!!! Ο Αλλος ειναι μονο του σαλονιου.......Και να φανταστειτε το βρωμοσκυλο του λιμανιου παταει στον ΣΑΛΟΝΑΤΟ για αναλυση αλλα ειναι ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ!!!!!!!
    Μην ψαχνετε!!!!!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΠΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

    Υπαρχει σοβαρος λογος που ρωταω ..........και σας παρακαλω ΑΝ μπορειτε??

    Σας ευχαριστω

    Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σειρές Α Ποσ. Α Π Ποσ. Π Τιμή Όγκος Ανοικτές Θέσεις Ενημέρωση
    DROMESB13 0.00% 0 0.00% 0 0 0 09:30:18
    DROMESL13 100.00 1736 0.00 0 0 0 10:02:05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Bonsoir!

    Με προβληματίζει ΑΡΚΕΤΑ το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ΠΟΛΛΟΙ insiders προχωράν σε πωλήσεις.Τιτάνας, ΟΤΕ, ΙΑΣΩ, ΜΛΣ, ΜΟΗ και άλλες.

    Monsieur Averof εμφανιστείτε πάλι να μας πείτε αν θα την περάσουμε την γρίπη που βλέπω να έρχεται με depon η θα χρειαστεί εισαγωγή στο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιτάνς ακριβός
      ΟΤΕ θα πάει στα 12 όπως έχω πει/
      ΙΑΣΩ φτηνή.
      ΜΛΣ τσιμπημένη, αλλά με πολύ μέλλον.
      ΜΟΗ δεν ασχολούμαι.

      Θα γίνει όμως ότι θέλουν τα funds και όχι ότι θέλουν οι Insiders.

      Διαγραφή
  25. Αυτό το γκανιάν η ΦΦΓΚΡΠ, δεν κουράζεται ποτέ?

    Rookie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κουράζεται γιατί την σκάει ο πινέζας.
      όλο την σκάει και όλο άσκαστη είναι.

      Σήμερα διάβασα και report Ezmarketίδη τον γνωστό και ως επιταχυνόμενο συνδρομητικό.
      Πάλι βλέπει κόπωση στον Νταού Πεντέλης και στο Αμέρικα. Έχει κάνει ο Νταού την ίδια κίνηση με την IBM λέει - άρα θα πέσει.

      μπουχαχαχα
      ω ρε τι διαβάζω και δεν μαδάνε οι τρίχες όλης της κεφαλής μου.
      Τρία χρόνια σκάει και ο επιταχυνόμενος συνδρομητικός τις Αμερικάνικες φούσκες. μπουχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχαχαχαχα
      Τι παιδί κι αυτός ο πινέζας,αποθέωση σκέτη:)

      Διαγραφή
    3. Να αιτιολογεί κύριε Τζο να μην του κάνω πλάκες.
      Αλλά φαίνεται ζητάω πολλά.
      Πόσοι μπορούν να σκεφτούν στις χρηματαγορές??? Μετρημένοι είμαστε.

      Διαγραφή
    4. Πολλά ζητάτε κύριε Τάκη,πάρα πολλά.Ξέρετε τι είναι κάποιος να χάνει με αγορά ανοδική...?Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ήττα...

      Να χαλαρώσω λίγο και τον κύριο Δαρείο λέγοντας ότι στον ΟΤΕ πήραν μέσα στο Νοέμβριο πολλά στελέχη stock options(5.64 ανά μετοχή) και πουλάνε,το ίδιο έγινε και με τον ΤΙΤΚ(τουλάχιστον τον Νοέμβριο),στην ΜΛΣ ο βασικός κάνει το ίδιο πράγμα(αγοραπωλησίες)εδώ και 2 χρόνια όπως και στη ΜΟΗ.

      Διαγραφή
  26. Ερώτηση προς αξιωματική αντιπολίτευση και κάθε είδους αντιπολίτευση.

    Τα ακίνητα της Βωβός πρέπει να βγουν σε πλειστηριασμό ή όχι.

    ΑΠΑΝΤΑΤΕ βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    Η πλάκα είναι ότι η Βωβός μας ανακοινώνει ότι εξυγιαίνετε και ότι τα ακίνητα της πλειστηριάζονται κακώς απο τους κακούς τραπεζίτες και την αιμοβόρα τρόικα.

    Βγάλτε τα όοοοοοολα στο σφυρί. Τα πάντα σε πλειστηριασμό εδώ και τώρα.
    Εξαίρεση μόνο η πρώτη κατοικία και εκεί υπό όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour Monsier Takis.

      Ας μην πιάσουμε τον Βωβό. Βρωμιά και δυσοσμία παντού ο τύπος ΑΣΧΕΤΑ αν την δεκαετία του 1970 έκανε το θαύμα όσο αφορα το επαγγελματικο ακίνητο στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  27. Μιλάμε για πολύ αστείους τύπους κύριε Τάκη εκεί στη Κουμουνδούρου.Δηλαδή προ κρίσεως δεν γινόταν πλειστηριασμοί,πρώτη φορά θα γίνουν στην Ελλάδα...Αλλά τι περιμένετε από λαό που ακόμη και σήμερα πιστεύει στη συνομωσία της κακιάς τρόικας και των Εβραίων(έξω ο Ρέστης,είδηση με ενδιαφέρον περιεχόμενο...)και ότι για όλα τα δεινά φταίει ο Σαμαράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστείοι είμαστε όλοι στην Ελλάδα κύριε Τζο. Φαφλατάδες και ιντερνετικοί πολυλογάδες. Όλα τα ξέρουμε και τα πάντα έχουμε άποψη.
      Τα ξέρετε τα πιστεύω μου.

      Όλοι στην Ελλάδα θέλουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις - αρκεί οι μεταρρυθμίσεις να μην ακουμπήσουν το δικό τους τσιφλικάδικο.
      Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι συνωμοσίες.
      Μα γιατί μου ζητούν τα χρωστούμενα - αφού όλοι χρωστάνε.
      Εγώ ψηφίζω αυτόν που θα μου μιλήσει για λαγούς με πετραχείλια.

      Όμως κάποτε φθάνει η ώρα του λογαριασμού

      Διαγραφή
  28. Μεγάλες αεροπορικές δυνάμεις κρούσης στόχων εδάφους, αλλά και σκαφών επιφανείας, μεταφέρει η Κίνα σε παράκτιες αεροπορικές βάσεις κοντά στην Aνατολική Kινεζική Θάλασσα στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας της στην περιοχή.

    Ταυτόχρονα προχώρησε και σε κάτι πολύ ανησυχητικό: Ανέπτυξε μαχητικών αεροσκαφών σε αεροδρόμια της Βορειοδυτικής Κίνας καθώς οι Κινέζοι στρατηγικοί αναλυτές έχουν πείσει το Γενικό Επιτελείο ότι σε περίπτωση σύγκρουσης στην Κινεζική Θάλασσα με την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, οι ΗΠΑ μπορεί να προσβάλλουν τις κινεζικές αεροπορικές βάσεις ορμώμενες από το ... Αφγανιστάν, με το οποίο συνορεύει η Κίνα με μια στενή λωρίδα γης...

    Πιο συγκεκριμένα η κινεζική Αεροπορία μετακίνησε 24 μαχητικά JH-7A στην αεροπορική βάση του Weifang η οποία βρίσκεται στην ανατολική επαρχία Shandong στο πλησιέστερο αεροδρόμιο που διαθέτει στην Κορεατικά χερσόνησο και την Ιαπωνία.

    Η μονάδα που μετακινήθηκε στο Weifang ανήκει στο 14ο σύνταγμα της 5ης Μεραρχίας (αντίστοιχο της πτέρυγας) και τα αεροσκάφη έχουν ρόλο προσβολής στόχων επιφανείας
    Μάλιστα όπως σημειώνεται το κινεζικό Γενικό Επιτελείο συνεχίζει τις μετακινήσεις αεροπορικών δυνάμεων με την ανάπτυξη και άλλων JH-7A του 37ου συντάγματος αυτή τη φορά προς την βορειοδυτική Κίνα φοβούμενο ενδεχόμενη επίθεση δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν (!) σε περίπτωση που η κρίση γενικευθεί.

    Οι China Times επισημαίνουν πως μαζί με τα αντιαεροπορικά συστήματα HQ-9 τα οποία προστατεύουν μεγάλες πόλεις όπως η Xian και η Lanzhou τα JH-7A παίζουν ένα σημαντικό και κρίσιμο ρόλο αποτροπής στα βορειοδυτικά σύνορα της Κίνας όπως και στην πλευρά του Ειρηνικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν αντέχω, αλλά θέλω να πετάξω και μια πολιτική μπούρδα.

    Βρε σύντροφε Δραγασάκη είναι αλήθεια ότι είπες αυτά???

    «Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το «υπάρχουν λεφτά» με την έννοια πού πάνε τα λεφτά» «Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δις ευρώ! 15 δις ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, 3 - 4 δισ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα το ερώτημα ήταν πού πάνε τα λεφτά»

    Δηλαδή το όραμα σου είναι να διαχειριστείς σωστά 60 δις που τα 39 να είναι απο δανεισμό και τα 3 με 4 απο κοινοτικούς πόρους??????
    Γιατί δίχως τα 39 ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Αν είπες τέτοιες μπούρδες, τότε η ασθένεια είναι κολλητική.
    Όλοι ψάχνεται για ψήφους ηλιθίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όλα αυτά σε μια χωρα που οδηγείται από τη μια χρεωκοπία στην άλλη αποτελώντας πρότυπο ανάπτυξης και αξιοπρέπειας για πολλούς μεταξύ αυτών και του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε δηλώσει στη Βουλή στις 7 Σεπτεμβρίου ότι: «Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%87%CE%AC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-cordoba

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 30/12/2011 680,42
    31/12/2012 907,90
    4/12/2013 1.211,77
    Ετσι βλέπουμε την μπουλ μαρκετ κ.Τάκη και φίλοι?? Ρωτώ γιατί κάποτε σας είχε φανεί απλοικός ενας ορισμός που είχα λινκαρει αλλά δεν είδα απο τότε κάποιον να παραθέτει τον σωστό ορισμό του μπουλ-μαρκετ.
    Αμα βλεπουν 4αρια ούτε το 1200 θα σπάσουμε κ.Τζο . Εγω σήμερα-αυριο ολοκλήρωσα το σύντομο πτωτικό τρειντ.
    Για τα πολιτικά που θα έπρεπε να είμαστε όλοι πολιτικά όντα ,βλέπω ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο μέλλον ,πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει στην χώρα των 2 κομμάτων του 80-90% Προς θεού δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο απλά πείτε το μια διαίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μιας χρονιάς ο χρηματιστηριακός δείκτης κλείνει υψηλότερα απο την προηγούμενη χρονιά, τότε η χρονιά χαρακτηρίζεται bull market.
      Το bull market το αντιλαμβάνεται κάποιος με την παρέλευση του χρόνου, ποτέ κατά τη διάρκεια.

      Για εμένα το έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν - το γράφω άλλη μια. Μόνο μια διαφυγή πάνω απο το 1500 με διάρκεια και όγκο θα σημαίνει λήξη του συναγερμού.

      Διαγραφή
    2. Το αύριο έφτασε οπότε ολοκλήρωσα και τις πτωτικές ανησυχίες μου. Τ'ωρα ελέγχουμε το σπάγκο γιατί εκεί ψηλά έχει κρύα ρεύματα μην μας πουντιάσει ο αιτός.

      Διαγραφή
  32. Φαίνεται κύριε Λουκά ότι δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά ο χαροΚαμένος με τον Τσίπρα,δεν εξηγείται διαφορετικά η στροφή της εν λόγω ιστοσελίδος που ελέγχεται για το εάν έχει γράψει μια αληθινή είδηση στη διαδυκτιακή ζωή της.Ευτυχώς βέβαια που το σκηνικό στην Κόρντομπα το γράφουν και άλλοι ιστότοποι και επιβεβαιώνεται χεχε

    Αχ βρε Ελλάδα τι Κοινοβούλιο διάλεξες και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. κυριε


    tzo41 ησαστε γατος δεν σας ξεφευγη τιποτα για προσεξτε εκεινα τα φολι πολύ καμαρωνουν εκει ψηλα στον υμητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κ. Τάκη ή καποιος αλλος φιλος που γνωρίζει την εταιρεία ποια η αποψή σας για τον ΔΑΙΟ.Ειναι ακομα ακριβός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. monsieur Deltas bonjour.

      Με 150 εκατομμύρια δανεισμό (εκ των οποίων τα μισά βραχυπρόθεσμος) και καθαρή θέση κοντά στα 19 εκατομμύρια εσείς θα τον αγοράζατε?

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση γιατι τώρα είδα τον ισολογισμό του 9μήνου:Τα 88 εκατομμύρια ευρω ειναι μακροπόθεσμα πλέον και τα υπολοιπα βραχυπροθεσμα. Με ίδια κεφαλαια όμως 17 εκατομμύρια πλέον στο εννιάμηνο και αισχρά αποτελέσματα που λέτε να πάει????

      Διαγραφή
    3. Η τεράστια προσφορά αυτου του ιστολογίου ειναι ακριβως αυτη κ. Δαρειε , προστατευει τους μικρούς απο τα Lobby.Μονο ενας ηλιθιος θα προσπαθουσε επι μακρον να συμπλέυσει μαζίτους καθως ειναι βεβαιο οτι στο τελος θα μεινει με τον μουτζούρι στο χέρι.Και πάλι σας ευχαριστω εσας τον κ. Τακη και όλους οσους συμβαλουν με τις γνωσεις τους στην ενημέρωση και βοηθεια ολων μας

      Διαγραφή
    4. Μεγάλο το ρίσκο.
      Δεν μπορώ να βρω κανένα επίπεδο προκειμένου κάποιος να πάρει το ρίσκο του και να βγει αγοραστής.
      Η εταιρία είναι υπερφορτωμένη με δανεικά, εξαιτίας των 2 ξενοδοχειακών μονάδων που έχει θέσει σε λειτουργία.

      Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο κυρ Δάιος θα το έχει μετανιώσει το άνοιγμα που έκανε - μετατρέποντας μια εταιρία με μηδενικό , κάααααποτε, δανεισμό σε έρμαιο των τραπεζών.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη και κύριε Δαρείε, θεμελιωδώς δεν θα έπρεπε καν να ασχολούμαστε με την ΔΑΙΟΣ ή με την κάθε τύπου ΔΑΙΟΣ μετοχές.
      Έλα ντε όμως που υπάρχει κ το χρηματιστηριακό παίγνιο.
      Εγώ πάντως θα την πω την αμαρτία μου. Αγόρασα 1000 μετοχές την προηγούμενη Παρασκευή στο 1,60 με διάθεση να τζογάρω εν γνώσει μου

      Διαγραφή
    6. Καλή τύχη monsieur Flas και ελπιζω να καταφέρετε να τις πουλήσετε όταν χρειαστεί....

      Διαγραφή
    7. Κύριοι όταν η χρηματαγορά είναι bull market τότε δεν προβαίνουμε σε αγορές μετοχές αμφιβόλου αξίας, με αυξημένα κόστη και υποχρεώσεις, οι οποίες να μην μπορούν να βγάλουν κέρδη.

      Η πρόβλεψη που κάνω για Δαιο είναι ότι η πορεία της μετοχής του θα είναι ανάλογη με αυτήν της ΚΡΕΤΑ, την οποία για πολύυυυ καιρό την κράταγαν σε δυσθεώρητα ύψη πριν αφεθεί ελεύθερη να καταρρεύσει στα 0,5

      http://www.capital.gr/h.asp?s=%CA%D1%C5%D4%C1&startdate=6%2F12%2F2003&enddate=6%2F12%2F2013

      http://www.capital.gr/h.asp?s=%C4%C1%C9%CF%D3&startdate=6%2F12%2F2003&enddate=6%2F12%2F2013

      Διαγραφή
    8. Λίγους μήνες τώρα σας παρακολουθώ. Νομίζω ότι έχω βρει κάτι που ξεχωρίζει. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για το πολύ υψηλό επίπεδο των γνώσεων, αλλά και της συνομιλίας και αντιπαράθεσης απόψεων. Ακόμα και το ''βρίσιμο'' γίνεται με ευγένεια.

      Μια και αναφέρθηκε ο κύριος Τάκης στην ΚΡΕΤΑ, θα ήθελα να τον παρακαλέσω να πει λίγα λόγια παραπάνω για αυτή και για τον ΚΟΡΡΕ. Αν δεν του χαλάει την διάθεση, ας πει και για ένα ζόμπι. Dum sp(y)ro spero.

      Σας ευχαριστώ
      ARVH

      Διαγραφή
    9. Δεν επρόκειτο για ζόμπι - τουλάχιστον ακόμη.

      Ο ΚΟΡΡΕΣ είναι ακριβώς, ενώ για την ΚΡΕΤΑ πρόκειται για μεγάλο στοίχημα και θα σας συμβούλευα να μην το πάρετε ακόμη. Ας πάρουν άλλοι το ρίσκο του στοιχήματος. Εμείς θα πάρουμε την μετοχή - ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ και εφόσον η εταιρία πετύχει να διεισδύσει στο εξωτερικό με τα εκπληκτικά προϊόντα της που έχει την αποκλειστικότητσα της πατέντας. Προς το παρόν όμως δεν πάει καλά και υπάρχουν πολλά προβλήματα.

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστώ.
      Ζόμπι χαρακτήρισα τον ΣΠΥΡΟΥ, όχι την ΚΡΕΤΑ.

      ARVH

      Διαγραφή
  35. Χιλια ευχαριστω κ. Δαρείε εξαιρετικα πολυτιμη η βοηθεια σας,ελπιζω να σας βγει το στοιχημα με την EUROBANK το οποιο παρακολουθω και εγω με εξαιρετικό ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνώμη μου για Δάιο στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στα θεμελιώδη μεγέθη του.

      Αν υπάρχει κάποιο λόμπυ που μπορεί να κάνει παιχνίδι λόγο μικρης διασποράς δεν το γνωρίζω. Το λέω για να μην παρεξηγηθώ.Προσωπικά ότι και αν υπάρχει από πίσω δεν θα ακούμπαγα.

      Διαγραφή
  36. Μπορω και εγω να ρωτ.τον γκουρου την αποψη του για την Νιους? Ασχετα με το κακο παρελθον του Θεοδοση στα 11εκ αγοραζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα την ξαναπαίξουν την μετοχή οι ιδιοκτήτες.
      Προς το παρόν όμως υπάρχει μια διαφορά γύρω στα 20 εκατ. με το Ελληνικό Δημόσιο.
      Αν κερδηθεί δικαστικά η υπόθεση τότε δεν θα αλλάξει τίποτα στον Ισολογισμό της ΝΙΟΥΣ. Το μόνο που θα συμβεί θα είναι ότι θα ειπράξει τις απαιτήσεις της και θα μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της.
      Αν όμως δεν χαθεί η υπόθεση που είναι και ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ, τότε θα πρέπει να απομειώσει 20 εκατ. απο το ενεργητικό της και τα ίδια της να προσεγγίσουν τα 5 εκατ. ευρώ.

      Προσωπικώς μόνο κάτω απο τα 0,2 ίσως να έχει ενδιαφέρον.
      Ας πάρουν το ρίσκο οι άλλοι.

      Διαγραφή
  37. ΝΗΡΕΥΣ:

    Θέμα Ημερήσιας Διάταξης

    Έγκριση τροποποίησης των όρων του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου αρχικού ύψους € 19.995.575,10, που εκδόθηκε την 12/7/2007, σύμφωνα με την από 11/4/2007 απόφαση της Α΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, όπως οι όροι του Δανείου ισχύουν σήμερα με τις εν τω μεταξύ τροποποιήσεις τους. Η υπό έγκριση τροποποίηση αφορά στην χρονική μετάθεση αποπληρωμής της δόσης που είναι καταβλητέα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και των αναλογούντων τόκων για τις 13 Ιουλίου 2015.

    Αμ πως.....Οχι παίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τα άλλα - πληρώνονται οι τόκοι του ΜΟΔ.
      Βρεεεε δεν έχει να αποπληρώσει το ΜΟΔ και ούτε θα έχει το 2015.

      Διαγραφή
  38. κε Τακη,
    συμμεριζεστε τις εβδομαδιαιες αναλυσεις του Μασουρακη, (Δ/νση Οικονομικων Μελετων Alpha Bank) , οι οποιες ειναι συνηθως υπεραισιοδοξες για την ελληνικη οικονομια συνηθως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπληκτικός στα παρακάτω!!!!!!!

      Μιχάλη Μασουράκης προς Ελληναράδες.
      Ενας χρόνος πέρασε από την εφαρμογή του μνημονίου. Και ήταν αρκετός για να καταλάβω γιατί είμαι εναντίον του μνημονίου. Είμαι εναντίον του μνημονίου, λοιπόν, γιατί:

      - Θέλω ένα κράτος που να ξοδεύει λεφτά που δεν έχει.

      - Θέλω ένα κράτος που να κάνει σπατάλες ώστε να πλουτίζουν οι επιτήδειοι.

      - Θέλω ένα κράτος που να φορολογεί μόνο τα χαμηλά εισοδήματα.

      - Θέλω ένα κράτος που να μοιράζει αφειδώς επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις αδιακρίτως ανάγκης ή σκοπού, όπως στις ποδοσφαιρικές ομάδες.

      - Θέλω ένα κράτος που να δίνει φοροαπαλλαγές αδιακρίτως εισοδήματος.

      - Θέλω το κράτος να προστατεύει όσους έχουν εργασία. Δεν με νοιάζει πού θα βρουν δουλειά όσοι δεν έχουν.

      - Θέλω ένα κράτος που να διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Δεν με νοιάζει για την ανεργία που φουντώνει στον ιδιωτικό τομέα.

      - Θέλω να ζω πέραν των δυνατοτήτων μου.

      - Θέλω να μην βάζω λεφτά στην άκρη για το μέλλον.

      - Θέλω να ξοδεύω χωρίς όριο, χωρίς να κάνω προϋπολογισμό.

      - Θέλω ένα κράτος που να δανείζεται για να πληρώνει τον μισθό μου.

      - Θέλω να αμείβομαι χωρίς να δουλεύω.

      - Θέλω να αμείβομαι όσο και ο διπλανός μου, αν και δεν δουλεύω όσο αυτός.

      - Θέλω να πληρώνουν τα κορόιδα για μένα.

      - Θέλω να χρωστάω και να μην πληρώνω.

      - Θέλω να ροκανίζω το δημόσιο χρήμα.

      - Θέλω να καταπατώ τη δημόσια γη.

      Διαγραφή
    2. Ναι ετσι ειναι , παντα αντισυμβατικος, αντιλαικιστης, προπαντος δεν χαιδευει αυτια νεοελληνων, αλλα παραξενα αισιοδοξος

      Διαγραφή
    3. Που διαφωνείτε σε αυτά που λέει???

      Αν αποφασίσουμε στην Ελλάδα να σοβαρευτούμε και πετάξουμε στον Καιάδα μερικούς συνδικάλες, αρκετούς αργόμισθους, μπόλικους υπεράριθμους δημοσιοθεσίτες και επιτέλους συνεργαστούμε τότε το μέλλον μας ανήκει και τότε μόνον το χρέος θα είναι διαχειρίσιμο.
      Δεν μπορεί!!!! Στο τέλος θα επικρατήσουν οι ικανότεροι και εξυπνότεροι - καθώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

      Διαγραφή
    4. Άντε να γράψω και ένα νούμερο.
      Του Ελληνικού κράτους οι δαπάνες - δίχως να λάβουμε υπόψη τοκοχρεολύσια - θα πρέπει να είναι στα 60 με 70 δις. Εμείς τα είχαμε φτάσει στα 112.
      Στα 60 με 70 δις οι δαπάνες και πολλά λέω.

      Διαγραφή
    5. Όταν πήραμε το ευρώ, την πρώτη χρονιά του ευρώ, οι ετήσιες δαπάνες ανέρχονταν στα 50 δις και εμείς τις εκτοξεύσαμε στα 110.

      Τελικά οι Έλληνες είναι πολύ large τύποι.
      Θα συμφωνήσω - φταίει το κακό μνημόνιο, που δεν μας κάνει να κάνουμε life style.

      Διαγραφή
    6. 60 με 70 δις...? Και πότε θα δει αυτός ο τόπος μειώσεις φόρων επιτέλους?Κατ'αρχάς να αποφασίσουμε προς τα πού θα οδεύσουμε,τι κράτος θέλουμε και πρέπει να έχουμε και μετά να δούμε πόσα χρειάζεται αυτό το κράτος για να λειτουργεί.

      Μέχρι να φθάσουμε βέβαια σε τόσο ριζοσπαστικές(για την Ελλάδα)αποφάσεις,να ξεβρωμίσουμε πρώτα γιατί ακόμη υπάρχει πολύυυυυυυυυ βρωμιά,κλεψιά και σπατάλη των φόρων που πληρώνει ο νομιμόφρων πολίτης.Αν μπορούσαμε κιόλας να βάλουμε νομίμως στο χέρι μέρος των διακινούντων κεφαλαίων απ'τους λάθρο(να τους εντάξουμε λίγο δύσκολο,όταν πρόκειται για φυλές παντελώς άσχετες με εμάς),τότε το οικονομικό έργο θα γινόταν ευκολότερο.

      Έχουμε δρόμο ανηφορικό μπροστά μας,θέλει δουλειά το πράγμα μπόλικη.

      Διαγραφή
    7. Η χώρα χρειάζεται φορολογικό καθεστώς σταθερό που να μην μπορεί να αλλαχτεί απο καμιά κυβέρνηση. Να απαιτείται τουλάχιστον η ψήφος 200 βουλευτών για να να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς.
      Οι 300 βουλευτές είναι υποκριτές. Τουλάχιστον στο φορολογικό σύστημα της χώρας θα μπορούσαν να συμφωνήσουν. Αλλά προτιμούν να παίζουν με τους φορολογικούς συντελεστές όπως τους βολεύει κάθε φορά..

      Αυτά για τους άμεσους φόρους.
      Οι έμμεσοι φόροι μειώνονται μόνον όταν η οικονομία πάει καλά και υπάρχει ανάπτυξη.

      Διαγραφή
  39. Τετοια ακουγε και ο Ντεμης και δεν του εμειναν και πολλα μαλλια πλεον

    χχχμχμχμχμχ απο φωνη παντως οσο μεγαλωνει ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΕΙ η φωναρα του που απο το δημοτικο τον ακουγα

    Ριχτο Ντεμη http://www.youtube.com/watch?v=dxaSPW1MN5I

    Καλες Γιορτες Χρονια πολλα και στους Αγαπητους Νικολες αυριο [ Αρκαδες και μη ] και οτι ποθουν

    http://www.youtube.com/watch?v=o-YQz88Z6Tw

    Ο Αετος πετα ψηλα
    Μονο για ενα πραμα
    Για να μη δουνε τα πουλια
    οταν ξεσπα στο κλαμα

    Aleko mou Ευρω -πε[αι]ος ποτε θα γινεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Any comments on this?

    http://www.sofokleousin.gr/archives/149846.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%231046&utm_campaign=Afterhours%2005.12.2013

    Σε κρίση φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της τρόικας καθώς, όπως αποκαλύπτεται μετά από επίμονες πιέσεις των δανειστών, το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 8-10 δισ. έχει πλέον εξανεμιστεί. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούσαν εξ αρχής ότι τα στοιχεία που τους παρέχουν οι ελληνικές αρχές ήταν "πειραγμένα" και αναζητούσαν την τρύπα, την οποία ΥΠΟΙΚ, ΤΧΣ και Τράπεζα της Ελλάδος προσπαθούσαν επιμελώς να κρύψουν.

    Τα τελευταία 24ωρα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ενημέρωσαν μέσω e-mails τους επικεφαλής ότι το πρόβλημα εστιάζεται στο ΤΧΣ. Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν κάνει φύλο και φτερό το ΤΧΣ και πιστοποίησαν ότι το μεγαλύτερο μέρος, περί τα 6,5 δισ., του κεφαλαιακού αποθέματος του ΤΧΣ έχει διοχετευθεί στις τράπεζες. Παράλληλα, φαίνεται ότι οδηγούνται και στο συμπέρασμα ότι τελικός αποδέκτης της ρευστότητας αυτής ήταν το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΟΔΔΗΧ, που εξέδιδε αθρόα έντοκα γραμμάτια.

    Ετσι το ποσό αυτό ανακυκλώνεται, δηλαδή μοχλεύεται, τα κεφάλαια που έχει δανειστεί η Ελλάδα από τον ESM, τα δανείζονται οι τράπεζες, οι οποίες εν συνεχεία τα δανείζουν στο Δημόσιο μέσω των εντόκων γραμματίων, τα οποία προσκομίζουν στην ΕΚΤ για χρηματοδότηση.

    Αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία του ΤΧΣ να παίξει το ρόλο του ως πυλώνας σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα, καθώς δεν διαθέτει τη στοιχειώδη ρευστότητα για να αποσοβήσει κρίσεις οι εκπρόσωποι της τρόικας πιέζουν την κυβέρνηση για την άρση των πλειστηριασμών.

    Στόχος είναι να μπορέσουν οι τράπεζες να αντλήσουν ρευστότητα πουλώντας δανειακά χαρτοφυλάκια των οποίων η αξία ια ανέβει καθώς το collateral θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί.

    Η τρόικα βλέπει αυτή τη λύση ως την ύστατη για να αποφευχθεί μια νέα κρίση ρευστότητας, που θα μπορούσε να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

    Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Eurobank και η συναίνεση του ΤΧΣ να μην συμμετάσχει εφόσον η αμκ καταστεί εφικτό να καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

    Παράλληλα η τρόικα πλέον θέτει σε νέες βάσεις το ζήτημα του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού του 2014-15, καθώς κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να διακοπή η εσωτερική χρηματοδότησή του με έντοκα γραμμάτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2014 οι προγραμματισμένες εκδόσεις εντόκων ανέρχονται στα 40 δισ., και το κόστος εξυπηρέτησής τους προσεγγίζει τα 3 δισ. τουλάχιστον.

    Σε αυτό τον κυκεώνα οι επικεφαλής της τρόικας και το Euroworking group αναγκάζονται να ζητήσουν τη συνδρομή της Κομισιόν η οποία τελεί εν μετρία συγχύσει, ενώ η ΕΚΤ αρνείται να συμμετάσχει ενεργά σε τέτοιες διεργασίες, καθώς η Ελλάδα έχει παραβεί θεμελιώδεις κανόνες και σύμφωνα.

    Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν εκτενώς, αλλά χωρίς να ληφθούν αποφάσεις, στος συναντήσεις που είχαν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους κκ Μπαρόζο και Ρεν στις Βρυξέλλες.

    Ολα αυτά ενώ η Γερμανία βρίσκεται σε φάση εσωτερικής ανασύνταξης και δεν συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες. Το ΔΝΤ από την πλευρά του αρνείται να συζητήσει με το ετερόκλητο και ποδηγετούμενο Eurogroup και αναμένει το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία ώστε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και οι λογιστικές και χρηματοδοτικές αλχημείες προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να καθυστερήσει τις εξελίξεις πλήττουν καίρια την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού σε Ελλάδα και Ευρωζώνη.

    Τεχνοκράτες επισημαίνουν πως η αποκάλυψη της πραγματικότητας αυτής θα προκαλέσει αναστάτωση στις αγορές καθώς η Ευρώπη θα βρεθεί να παρανομεί και να παραμορφώνει την πραγματικότητα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είχε πει ο πομφόλυγας διάδοχος του forrest gump, νομίζοντας ότι μίλαγε στα πρόβατα που ξέρει και μάλιστα με τις αγγλικούρες του, να κάνουν "reorganize", αναφερόμενος σε αριθμούς και στοιχεία. Φυσικά το διέψευσε, από την πλευρά του.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  41. http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/119987-goldman-sachs-για-5-λόγους-έρχεται-άνοδος-9-για-τον-s-p-500-το-2014-με-στόχο-1950-2000-μον.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κυριοι καλημέρα,ο γεροΣΤΑΣΙΝΟ,επειδη δεν εχει τα απαιτούμενα φραγκα να κανει ΔΠ για τις θυγατρικες,εβαλε μπροστα τους μικρομετοχους,που μια ζωη τους πηδουσε,γνωριζουν οι παλιότεροι...Αυτοι τον Γεναρη,απαντουν αρνητικα βεβαίως-βεβαίως και το μπαλακι πεφτει στην Ε.Κ που αυτή αποφασιζει.Οποτε ειτε αυτή κανει κωλοτουμπα,ειτε παμε σε ΔΠ με ανταλλαγη μετοχων της ΜΑΜΑΣ,γιατι ως γνωστο λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν...
    Κυριε Τακη ένα σχολιο παρακαλω αν δεν σας κανει κοπος,οπως και εσεις κυριε hippy,επειδη σας εχει απασχολησει προσφατα το θεμα.
    Marios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μάριε έχω κάνει πολλά σχόλια, τον τελευταίο μήνα, για Στασινόπουλο και για ένα σωρό απο τις εταιρίες του το τελευταίο διάστημα.
      Συστήνω αποχή και παρακολούθηση μέχρι να δούμε τι παπαριές θα κάνει ο μπάρμπας.

      Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο μπαρμπα Στασινό με ''πήδηξε'' όπως γράφετε. Όποτε τον αγόρασα στα νούμερα που έπρεπε και εγώ ήθελα, πάντα κέρδισα. Τι φταίω εγώ αν στις χρηματαγορέςς υπάρχουν άμπαλοι φιτσουλέοι και αγοράζουν σε λάθος στιγμές??? Να είναι καλά οι άνθρωποι και να συνεχίζουν να είναι άμπαλοι!!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα

      ο νόμος είναι (κατά τη γνώμη μου) σαφής και για την περίπτωση Υποχρεωτικών Δημοσίων Προτάσεων προβλέπει απαραίτητα και μετρητά. Τώρα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και των συχνών αυθαίρετων νομικών ερμηνειών θα μπορούσε να ονομασθεί το κρέας ψάρι? (πχ δεν είναι εκ της μαμάς εταιρείας υποχρεωτική η δημόσια πρόταση αλλά έξωθεν επιβαλλόμενη?) Δεν νομίζω.


      http://www.hcmc.gr/pages/index.asp?catID=35

      (Ν. 3461/2006 (Φ.Ε.Κ. Α' 106/30.5.2006) «Δημόσιες Προτάσεις.»)

      "Άρθρο 9

      Αντάλλαγμα

      1. Ο προτείνων μπορεί να προσφέρει ως αντάλλαγμα τίτλους, που αντιπροσωπεύουν κινητές αξίες εισηγμένες ή μη σε οργανωμένη αγορά ή μετρητά ή συνδυασμό αυτών. Σε περίπτωση υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, πρέπει να παρέχεται η ευχέρεια στους αποδέκτες της να επιλέξουν την καταβολή του ανταλλάγματος σε μετρητά.

      Διαγραφή
  43. Προς πινέζα.

    Θα εκτεθείς με τις πινέζες σε ΜΠΕΛΑ και ΕΥΔΑΠ.
    Γράψε τουλάχιστον
    1) πότε θα σκάσουν οι φούσκες
    2) μέχρι που θα πέσουν οι τιμές. Μην πέσουν 15 σεντς και μας πεις ότι δικαιώθηκες.

    Η ΕΥΔΑΠ σύντομα θα παίζει πάνω απο τα 10 και η ΜΠΕΛΑ με τη διάσπαση των ιστορικών υψηλών της ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ. Εσύ κάτσε να κοιτάς τους Insiders να κάνουν τον τροχονόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και χρόνια πολλά

      Τα έχει βάλει με την ΜΠΕΛΑ κι αυτή κάνει κούνια-μπέλα.
      Δεν έχω την μετοχή αλλά απ´ότι βλέπω....

      Βλέπω να ανοίγετε καινούργιο θέμα σύντομα κύριε Μορφωνιέ, τα σχόλια πέφτουν σαν βροχή!

      Διαγραφή
  44. Χρόνια Πολλά στον δικό μας κύριο ΝίκοΤ(ας με συγχωρήσει κάποιος φίλος αν δεν τον θυμήθηκα,σίγουρα θα υπάρχουν μεταξύ των nickname μας και κάποιοι άλλοι) και σε όλες και όλους τους εορτάζοντες.

    «Καλά και χρυσά τα λογιστικά κέρδη, αλλά στις μέρες μας, που χαρακτηρίζονται από έντονη χρηματοπιστωτική στενότητα, μεγαλύτερη σημασία έχει το πόσο ταμείο παράγει μια εταιρεία, δηλαδή οι ελεύθερες ταμειακές της ροές. Αφήστε που σε αντίθεση με τα λογιστικά κέρδη οι ταμειακές ροές δεν μπορούν να... μαγειρευτούν».

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο απ'τον κύριο Κοτζαμάνη,αυτό που φωνάζει χρόνια τώρα ο κύριος Τάκης:

    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1161841/eishgmenes-tameiakes-roes-poy-vgazoyn-mati.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΝίκοΤ και σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία, χαρά και ευτυχία.
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χιλιόχρονος φίλε Νίκο και καλέ συνάδελφε (πετυχημένε τρειντερά εννοώ ) ...Εύχομαι υγεία, χαμόγελο, εμπνεύσεις, δύναμη και πίστη να κατακτήσεις ότι ονειρεύεσαι!!

    http://www.google.gr/imgres?sa=X&biw=1120&bih=559&tbm=isch&tbnid=QbpOTrOAm40m-M:&imgrefurl=http://veriotis-veria.blogspot.com/2012/12/celebrities.html&docid=XgYTeilqCXVsYM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-i32MvUiQamo/UL_tDWAKQmI/AAAAAAAAu1o/NJPf7wag1ts/s400/xronia%252Bpolla.jpg&w=272&h=185&ei=ecihUt-jGoLOygO8soCADg&zoom=1&iact=rc&dur=563&page=2&tbnh=145&tbnw=213&start=17&ndsp=25&ved=1t:429,r:36,s:0,i:200&tx=116&ty=113

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλία Γεια! μπαίνουμε σε ελπε τώρα (8,35) ή το βλέπεις να έχει ακόμη κάτω?

      Διαγραφή
    2. ...με τις υγείες μας 2000 στο 8,34e

      Διαγραφή
  47. Monsieur NikosT τις θερμότερες των ευχών μου για την ονομαστική σου εορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Νικο Χρονια Πολλα για την ονομαστικη σας εορτη.....με υγεια και ολα τα αλλα ερχονται μετα.

      Διαγραφή
  48. Χρόνια Πολλά ΝίκοΤ και Nikos Pap! Υγεία Ευτυχία και Χρηματιστηριακές Επιτυχίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τις καλύτερες ευχες μου στους Νίκους και στις Νικολέτες για την εορτή τους και ιδίως στον επώνυμο κ.Νίκο Τ για την παρουσία του στο παρών ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα,

    εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, υγεία, ευτυχία και φυσικά πολλά κέρδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας.Να είστε όλοι γεροί και χαρούμενοι.
    Κυρία Καλλιόπη,κύριοι Τζο,Μάνο,Lorac,zachmour,ChristosC,Δαρείε,Ηλία παιδί των λουλουδιών και εσείς όλοι που με θυμηθήκατε ή θα με θυμηθείτε,ειλικρινά με συγκινήσατε.Για άλλη μια φορά ευχαριστώ.

    Ηλία,στον Ανδρέα ευχήθηκες καλές κατακτήσεις,οι λοιποί ταπεινοί στον καιάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αγαπητέ Λάκη του Λιβυκού πελάγους,σε ευχαριστώ. Και εγώ ο ορεινός την ήξερα την υπέροχη μαντινάδα σου.
    Και μια και λέει για τον αητό,πριν 4 χρόνια Μάρτη στο Μαράθι ευτύχησα να δω την εικόνα του αετού να ανεβαίνει προς τα σύννεφα κρατώντας στα νύχια του το μεγάλο φίδι που ακόμα προσπαθούσε να ελευθερωθεί. Εικόνα από τα αρχαιοελληνικά αγγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαιότατα έχετε και τις δικές μου ευχές κύριε Νίκο.
      Σας εύχομαι να αποκτήσετε οτιδήποτε ποθείτε - πρωτίστως να έχετε υγεία και δευτερευόντως να έχετε χρηματιστηριακά κέρδη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη,εξαιρετικέ οικοδεσπότη μας, σας ευχαριστώ .
      Η παρουσία σας και η προσφορά σας δείχνουν ότι ακόμη και ανώνυμες γνωριμίες μπορούν να εξελιχθούν σε φιλίες αληθινές και ειλικρινείς.

      Διαγραφή
  53. Χα χα χα....αχόρταγε!!

    Με την κυρία Καλλιόπη και την κυρία Ζάρα να σε έχουν ήδη ευχηθεί αυτό θα ήταν πλεονασμός φίλε Νίκο!!


    (εάν θεωρήσετε το θάρρος μου χοντράδα και ατόπημα κορίτσια ζητώ συγνώμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σας κύριε Χίππυ, ένα από τα διακριτικά γνωρίσματα των έξυπνων ανθρώπων είναι το χιούμορ.
      Άσε που οι νεοέλληνες έχουμε γίνει σοβαροφανείς, χωρίς να είμαστε σοβαροί, τις περισσότερες φορές.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  54. Η ωρολογιακή βόμβα των παραγώγων Οι mega-τράπεζες στο επικίνδυνο «γαϊτανάκι» της μόχλευσης Καζίνο» επιτοκίων

    Μέτα την κρίση του 2008, τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών αλλάζουν με μεγαλύτερη συχνότητα, αφού η μεταβλητότητα των συνθηκών επιβάλλει γρήγορες αντιδράσει από πλευράς κεντρικών Αρχών. Κατά συνέπεια, η τρέχουσα τάση στη χρήση παραγώγων αφορά την αντιστάθμιση του επιτοκιακού κινδύνου. Αυτός είναι ο λόγος που, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), η ονομαστική αξία των παραγώγων επιτοκίων (interest rate derivatives) διαμορφώνεται σήμερα στα 561 τρισ. δολάρια, όταν το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων ανέρχεται σε 692 τρισ. δολάρια.

    Τα νούμερα, αν και αφορούν ονομαστικές αξίες, αντικατοπτρίζουν τον κίνδυνο. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που πιστεύουν ότι οι τεράστιες ζημίες που έχουν υποστεί τα κράτη από την έκθεσή τους σε παράγωγα συμβόλαια διαφόρων μορφών, καθώς και η τρομακτική σε έκταση μόχλευση των τραπεζών είναι οι δύο παράγοντες που θα υποχρεώσουν τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου να τυπώνουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, χρήμα για πάντα... http://www.capital.gr/News.asp?id=1920972

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλημερα σε ολους. Τελικα τα αποτελεσματα του μαυρουβραχου ειναι ''καλα'' για τις τραπεζες μας....ολοι ειναι ευχαριστημενοι και η ποιοτητα των χαρτοφυλακιων τους ειναι πιο ενθαρρυντικη απ'οτι νομιζαμε....μπουχαχαχαχα που θα ελεγε και ο κ. Τακης!!
    Δεν λεω κατι αλλο τωρα.....απλα προς Θεου, δεν θα τρεξω να επενδυσω σε τραπεζες....για αρκετο καιρο ακομη.......το 50 -50 το βλεπατε???? Εγω ναι..... purely tragic!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο η ευμάρεια των ισολογισμών κύριε Χρήστο και άλλο η δυνατότητα παραγωγής κερδών.Οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτή τη στιγμή εκ των ισχυροτέρων της Ευρώπης.Ναι,ναι,καλά ακούσατε,εκ των ισχυροτέρων και πάνλευκων περιστερών.Ποια DB και Societe που τολμάνε να μας πιάσουν και στόμα τους,ειδικά οι Γάλλοι...

      Για να επενδύσουμε όμως στις μετοχές των όμως,χρειάζεται να παράξουν κέρδη πραγματικά και τα οποία χωρίς να πάρει γερά μπρος η οικονομία δεν θα έρθουν.Δεν αναφέρομαι σε αναπτύξεις ισχνές του 0,5-1,5% που θα έχουμε τα ερχόμενα 2-3 χρόνια αλλά άνω του 3%.Αργούν όμως τέτοιες στιγμές,οι οποίες όμως να'στε βέβαιοι ότι θα έρθουν...

      Διαγραφή
    2. Μα τι λέτε τώρα κύριε Τζο εδώ μιλάμε για υπερκέρδη!

      Θα μπορούσε να έχει 3,2 δισ. ευρώ αύξηση καθαρών κερδών η Τράπεζα Πειραιώς, αν δεν της έκανε το κράτος δώρο την Αγροτική Τράπεζα;» παρατήρησε αργότερα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη.

      Δεν περιγράφω άλλο...


      Υ.Γ. Και για να σοβαρευτούμε λίγο,

      Η αρνητική υπεραξία ύψους € 84,4 εκ. έχει αναγνωρισθεί στο κονδύλι "Αρνητική υπεραξία εξαγορών" στην ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων του 9μήνου του 2013. Η εν λόγω αρνητική υπεραξία οφείλεται στα οφέλη που προέκυψαν από την εξαγορά του υγιούς τμήματος της πρώην ATEbank Α.Ε., το οποίο περιελάμβανε ενήμερο χαρτοφυλάκιο με υψηλές επιτοκιακές αποδόσεις.

      και επίσης,

      Σε 3,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Σε αυτά περιλαμβάνεται μη επαναλαμβανόμενο έσοδο από αρνητική υπεραξία των εγχώριων δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών, της ATEbank και της Millennium Bank Ελλάδας ύψους 3.810 εκατ, καθώς και αναβαλλόμενος φόρος 621 εκατ. ευρώ κυρίως από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26% από την 01.01.13.

      Υ.Γ. 2 Όντως είναι από τις πιο υγιείς στην Ευρωζώνη, απόδειξη η φαγωμάρα στη Γερμανία γιατί ο Σόϊμπλε θέλει να τους βάλει νέους κανονισμούς στις τράπεζες, (όχι βέβαια στις περιφερειακές από όσο ξέρω).

      Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Πέμπτη στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» πως «η δημιουργικότητα των τραπεζών για να παρακάμπτουν τις κανονιστικές ρυθμίσεις είναι ολοένα και μεγαλύτερη» και κατά συνέπεια δεν προβλέπεται να λάβει σύντομα τέλος η αυξημένη κανονιστική ρύθμιση του τομέα.

      Διαγραφή
    3. Κε Τζο.......δεν γνωριζω για τις ευρωπαικες και λοιπες παγκοσμιες τραπεζες...............ΓΝΩΡΙΖΩ ομως τα πραγματικα ποσοστα των καθυστερημενων οφειλων, κατα πολυ αξιοπιστη προσεγγιση, των συστημικων λεγομενων Ελληνικων τραπεζων καθως και τα roll overs απο κυκλο σε κυκλο καθυστερησης.......θα μεινετε συξιλος.
      Ειχα γραψει προ πολλου για τα ''μαγειρεμενα'' στοιχεια που ''δινονταν'' στο μαυροβραχο κοντα στο καλοκαιρι.....σχετικα με τις εξασφαλισεις των δανειων τους και την λογικη που επικρατουσε τοτε για τις ρυθμισεις (τωρα εχουν αλλαξει ροτα και οι σοβαριοι ρυθμιζουν ΜΟΝΟ δανεια που εχουν προοπτικη αλλα και επαρκεις εξασφαλισεις, .....ευτυχως, .....καλλιο αργα παρα ποτε, ετσι σε λιγους μηνες, εκτιμω, πως η εικονα που θα δινουν θα ειναι αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα).
      Εαν νομιζετε οτι ειναι σε θεση να παραξουν κερδη τα επομενα λιγα χρονια, ......ε,....κατ' εμε δεν εχετε καλη πληροφορηση για τον συγκεκριμενο χωρο........
      ΜΑΚΡΥΑ απο τραπεζες για επενδυση στο ΧΑ ετουτο τον καιρο, εαν θελουμε να ειμαστε σε σχετικη ηρεμια..........για τζογο δεν εχω να πω κατι, αλλωστε και εγω @αλακοφερνω μπαινοβγαινοντας που και που!!
      Και κατι τελευταιο.......η ανησυχια των (Ελληνων) τραπεζιτων ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη για τα επερχομενα τεστ.......να και ενας ακομη λογος να ειμαστε σε αναμονη......για επενδυση σε τραπεζες, εννοω....εκτος και εαν εχετε την αποψη οτι θα την ''σκαπουλαρουμε'' και παλι.......προσωπικα δεν το πιστευω αυτη τη φορα και μακαρι να βγω φαουλ.
      Καλη εβδομαδα απο αυριο.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Χρήστο έχω την αίσθηση ότι διαβάσατε αλλουνού μήνυμα.Διαβάστε παρακαλώ τι ακριβώς γράφω για τις τράπεζες,ιδίως τις τελευταίες 2-3 γραμμές.Ο κύριος Μάνος το έπιασε επ'ακριβώς το νόημα.

      Διαγραφή
    5. Κάτι σχετικό με τα προηγούμενα. Η αλφα που αυτές τς μέρες πάει για την πρώτη εξάσκηση γουαραντζζζ ειχε στο εξάμηνο 8δις κεφαλαια,αν απο αυτά αφαιρέσουμε τις προνομιουχες και διαιρέσουμε με των μελλοντικό συνολικό αριθμό μετοχων βγαίνει κάπου ,65 το κομμάτι. Χαζεύοντας το διάγραμμα της σε αντιστοιχία με τις τιμές του τιπι της μεταφρασμένες σε τιμή αγοράς μετοχής (δηλαδή τιπι δια 7,408 και πρόσθεση στο 0,4488) φαίνεται οτι μέχρι και τα μέσα σεπτέμβρη το τιπι προηγούταν σε τιμές. Δηλαδή μέχρι τα 0,60-61 της σποτ πάντα έδειχνε ψηλότερα. Απο εκέι και πέρα σχεδόν συγχρονίστηκε με την μετοχή και μάλιστα με ψηλότερο το 0,66 δεν ακολούθησε την σποτ στις 2 κορυφές της στα 0,70 περίπου. Βλέπω δηλαδή οτι το ποντάρισμα ακουλούθησε μερικώς και τα σημερινά μεγέθη της τράπεζας. Η τιμή του 0,45 κόβει κάπου 3 δις απο την μετοχή για bv=1 και τα τριμηνιαία δίνουν με 480-500εκατ προβλεψεις μείον 150εκατ. περίπου Στο 9μηνο περίπου ίδια εικόνα με =1 να είναι στα 0,63 περίπου.
      Οπότε οι συμμετέχοντες συνεχίζουν (τώρα) να απολαμβάνουν ένα δεκαπεντάλεπτο ασφαλείας το οποίο όμως μελλοντικά θα μικραίνει όσο ανεβαίνει η τιμή εξάσκησης και συνεχίζεται η πίεση στα κέρδη τα καθαρά ,εξαιρουμένων αρνητικής υπεραξίας και αναβαλλόμενης φορολογίας.

      Διαγραφή
    6. Κε Τζο...............μαλακια μου......εχετε δικαιο ......κεκτημενη ταχυτητα...ειμαστε σε απολυτη συμφωνια....μαλλον εφταιγε ενας ισολογισμος που εβλεπα εκεινη την ωρα και προσπαθουσα να τον ερμηνευσω, σας ζητω συγνωμη, εγω εφταιξα.

      Διαγραφή
    7. Για πααγωγη κερδών στον "τομέα" χρειάζεται να αγοράζεις φτηνά (καταθέσεις) και να πουλάς ακριβά (δάνεια) όπως σε όλο το υπόλοιπο εμπόριο.Οπότε τα κέρδη θα έρθουν απο την αύξηση του καθαρού περιθωρίου κέρδους. Αλήθεια στο όχι και τόσο μακρυνό μέλλον που όπως φαίνεται ευρωπαικά θα ισχύει ο μπαρμπέρης για όσες τράπεζες έχουν θέμα ποιός θα είναι ο τοπικός νικητής ?? Αυτός που δίνει 6% προθεσμιακές ή αυτός που θα μαζεύει καταθέτες του 1% ,οι οποίοι θα τον προτιμούν για να έχουν την κεφάλα τους α-κουρευτη

      Διαγραφή
  56. Απαντήσεις
    1. http://www.euro2day.gr/market_announcements/assemblies/article-market-announcement/1162765/as-company-proanaggelia-genikhs-synelefshs.html

      Διαγραφή
  57. Θεωρώ βέβαιο και ένα καλό μέρισμα τον Ιούνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χρειάζεστε ένα δάνειο; Αν είναι έτσι . Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για εύκολη και προσιτή δάνειο σας: Email: tedmoorbyhelpsloanfirm01@gmail.com
    πλήρες όνομα:
    Φύλο:
    Χώρα:
    Πόλη:
    Κατοχή:
    Μηνιαίο εισόδημα:
    Το ποσό του δανείου που απαιτείται:
    Η διάρκεια του δανείου:
    Αριθμός κινητού τηλεφώνου:
    Ted Mooby ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τράβα στην κουζίνα σου μωρή και ασε τα δάνεια.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂