Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ξεπούλημα Αστέρα, του γνωστού και ως χοάνη της Μεσογείου, η καραμέλα των γκουρούδων των ξεπουλημάτων δεν λέει να λιώσει. Και 2 τρις να δινόταν ο ΑΣΤΗΡ πάλι ξεπούλημα θα έβλεπαν.

Γράφουν οι γκουρούδες του ξεπουλήματος, τάχα μου, του Αστέρα Βουλιαγμένης ....

Το πάρτι συνεχίζεται με τα κοράκια να απλώνουν τα νύχια τους πάνω από τη χώρα μας παίρνοντας τζάμπα όλα τα φιλέτα της Ελληνικής γης.

Μετά τον Ο.Π.Α.Π. ήρθε η σειρά του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης να δοθεί σε κάποιον ¨φίλο" επενδυτή.


Έτσι λέει ο γκουρού των ξεπουλημάτων .....
Εσύ όμως αγαπητέ αναγνώστη μπορείς να διαβάσεις και το Τάκαρον ανάγνωσμα 
ΟΠΑΠ, με διαφορά η πιο πετυχημένη αποκρατικοποίηση και όμως οι άμπαλοι φιτσουλέοι βλέπουν ξεπούλημα. Έλεος!!! Δώστε το management όλων των δημοσίων οργανισμών σε ιδιώτη και το κράτος ας κρατήσει το 1/3 σε μετοχές. Εξαιρείται ο ΟΠΑΠ που είναι πλέον στημένη λεμονόκουπα.
κάνοντας κλίκ .... εδώ ..... 





Συνεχίζει ο γκουρού του ξεπουλήματος .....
Όπως βλέπετε και στην φώτο όλο αυτό το τεράστιο κομμάτι γης δίνεται ουσιαστικά τζάμπα για 400 εκατ. ευρώ ενώ η πραγματική αξία, βάση μελετών διεθνούς εταιρίας εκτιμήσεων ανέρχεται σε 5 δισ ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όποιος βάλει υπογραφή γιαυτό το έγκλημα θα είναι υπόλογος στον Ελληνικό λαό.


Εδώ ο γκουρού που γράφει αυτό το άρθρο ονειρεύεται και φαντασιώνεται τρέλες. Στην πραγματικότητα στο παρελθόν, ξένα επενδυτικά κεφάλαια, είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να επενδύσουν έως και 5 δισ. ευρώ. Άλλο όμως είναι κάποιος να έχει την πρόθεση να επενδύσει 5 δις και άλλο είναι να γράφουμε ότι υπάρχει εκτιμητής διεθνούς κύρους που αξιολογεί ότι η περιουσία του Αστέρα κοστολογείται 5 δις.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να ξέρουμε τι λέμε σε αυτήν την χώρα.
Εν πάσει περιπτώσει. 'Όποιος έχει έκθεση στα χέρια του που να κοστολογεί την περιουσία του Αστέρα στα 5 δις να μου την δώσει να την μελετήσω και να την βγάλουμε στον αέρα.

Τέρμα επιτέλους τα μυθεύματα σε αυτόν τον τόπο. Τέρμα οι μπουρδολογίες.  Ανάλυση με νούμερα έχετε να μας παρουσιάσετε???
Όποιος κοστολογεί τον Αστήρ στα 2 και 5 δις να μας δώσει τα νούμερα που το στηρίζει και να πάψουν να γράφονται διαδικτυακές αοριστολογίες.

Συνεχίζει ο γκουρού του ξεπουλήματος .....
Στα 380 - 400 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται η προσφορά για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα, με τρεις πλέον επενδυτές από Ελλάδα, Αμερική, Τουρκία, και σχήμα αραβικών συμφερόντων.

Πιο συγκεκριμένα, δεν έφτανε στη συγκυβέρνηση να ξεπουλήσει τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το διαμάντι της Μεσογείου έναντι πινακίου φακής διέπραξε και νέο έγκλημα.

Με τις ψήφους των συνδυασμών που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να αυξήσει τον συντελεστή δόμησης στη Βουλιαγμένη για να πάρει και επιπλέον δωράκι όποιος αποκτήσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Δηλαδή αν μέχρι τώρα λέγαμε ότι η πώληση με 350 εκατομμύρια ευρώ για ένα μοναδικό ακίνητο αξίας άνω των 2 δις είναι ξεπούλημα, φανταστείτε τι γίνεται τώρα που αυξάνεται και ο συντελεστής δόμησης και πενταπλασιάζεται η αξία του!


Συνεχίζει .....
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σενάρια για real estate project, με ανέγερση πολυτελών κατοικιών, με γκρέμισμα υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων (ακόμα και για τις τρεις!) και άλλες τέτοιες σχετικές προβλέψεις.

Εκτός από το συγκρότημα του Αστέρα, οι επενδυτές θα αναλάβουν την εκμετάλλευση της μαρίνας Βουλιαγμένης, που πέρασε πρόσφατα στην Αστήρ Παλλάς, καθώς και παραλίας 2.100 μέτρων (συν την παραλία του Αστέρα, που φτάνει τα 1.600 μέτρα ακτογραμμή).

Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται ο χώρος του Αστέρα και όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, εντός του οποίου βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα Αφροδίτη. Η εισφορά του ακινήτου των 117 στρεμμάτων, που ανήκει στον ΕΟΤ (που περιέρχεται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ), θα γίνει μέσω αύξησης κεφαλαίου της Αστήρ Παλλάς.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα είτε να διατηρήσει τα υφιστάμενα κτήρια (bungalows), είτε να τα κατεδαφίσει προκειμένου να κατασκευάσει παραθεριστικές κατοικίες!

Στην περίπτωση που κατεδαφιστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις, στη θέση των bungalows μπορούν να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 5.300 τετραγωνικών μέτρων. Αν κατεδαφιστεί και το συγκρότημα Arion Resort and Spa, τότε μπορούν να κατασκευαστούν κατοικίες συνολικής επιφάνειας 8.600 τ.μ.! Οι χρήσεις γης στην ευρύτερη περιοχή, που είναι γνωστής ως Αστέρας Βουλιαγμένης (και έτσι και σε όμορες εκτάσεις όπως της Εκκλησίας), μεταβάλλονται σε ζώνη τουρισμού - αναψυχής, αλλά διατηρείται ο συντελεστής δόμησης στο 0,20% και το ποσοστό κάλυψης στο 10%.

Σημειώνεται πως «πακέτο» δίδονται και τα δικαιώματα χρήσης της παραλίας του Αστέρα (έως το 2022) και της μαρίνας για περίοδο 40 ετών (από τον Οκτώβριο του 2012).



Αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε και απο την  εφημερίδα ΑΥΓΗ στο link
http://www.avgi.gr/article/1408693/arxetai-to-xepoulima-tou-astera


Ας αφήσουμε όμως τα μυθεύματα των φαντασιόπληκτων και ας δούμε τα επιτεύγματα του Αστέρα. Της εταιρίας Αστέρας, με τις 2 εν λειτουργία ξενοδοχειακές μονάδες της. Η τρίτη ξενοδοχειακή μονάδα είναι κλειστή απο το 2006,  λόγω ανακαίνισης είχαν πει, αλλά ακόμα ανακαινίζεται.

ΑΣΤΕΡΑΣ και ίδια κεφάλαια

Ορίστε άμπαλοι φιτσουλέοι - ξεπουλήθηκε ο ΑΣΤΗΡ 3 φορές τα ίδια του.
Τα ίδια που διαρκώς μειώνονται και θα μειώνονται στον αιώνα των αιώνων ΑΜΗΝ - εξαιτίας παραγωγής ΖΗΜΙΩΝ.



 Λειτουργικές χρηματοροές ΑΣΤΕΡΑ


Συνολικές εκροές απο λειτουργικές δραστηριότητες 47,5 εκατ. ευρώ και θα ανέβουν πάνω απο 50 εκατ. με το κλείσιμο του 2013.
Δηλαδή το φιλέτο της Μεσογείου κατά τους άμπαλους φιτσουλέους ή το βαθύ λαρύγγι της Μεσογείου κατά Τάκαρον για να λειτουργήσει θέλει σε ετήσια χρήση κατά μέσο όρο να του βάζεις 5,5 εκατ. ευρώ.
Μόνο για να τεθεί σε λειτουργία η χοάνη της Μεσογείου - δεν λέμε τίποτα για επενδύσεις και για ανακαινίσεις.


ΕΒΙΤDA της μαύρης τρύπας της Μεσογείου

Θεέ και Κύριε!!!!!
Δηλαδή ξεπουλήθηκε 450 φορές τα EBITDA της??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πρέπει τους Άραβες να τους κρεμάσουν!!!
πρόκειται για σκάνδαλο.


Η κερδοφορία του Αστέρα - καλά εδώ γελάμε!!!


Και φυσικά όταν έχεις ζημιές και οι λειτουργικές ταμειακές ροές σου είναι μια ζωή αρνητικές το μόνο που μένει να κάνεις είναι να αναζητείς δανεικό χρήμα.


Η ουσία είναι αυτή. 
Η εταιρία ΑΣΤΗΡ με τις 2 ξενοδοχειακές μονάδες της δεν αξίζει φράγκο. 
Στον αιώνα των αιώνων αμήν ο ΑΣΤΗΡ θα είναι ζημιογόνος.
Ουδείς θα έδινε 400 εκατ. ευρώ φράγκα να πάρει το 90% του ΑΣΤΕΡΑ. Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι βλάκες με τόσο πολλά λεφτά. Εντάξει υπάρχουν μερικοί Άραβες, που ξοδεύουν κάτι παραπάνω, αλλά τόσο βλάκες για να πάρουν τον Αστέρα δεν υπάρχουν.

Στην πραγματικότητα όποιος θα είχε ζεστό χρήμα δεν πρόκειται ποτέ να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΑΣΤΕΡΑ, γνωστό και ως βαθύ λαρύγγι της Μεσογείου.

Όποιος είχε ζεστό χρήμα αυτό που θα εξέταζε σοβαρά θα ήταν να προσφέρει ένα τίμημα για τον ΑΣΤΕΡΑ με τον όρο να μπορεί να γκρεμίσει τις ξενοδοχειακές μονάδες και να κάνει real estate στην περιοχή.


Για να δούμε όμως τι αγοράζει κάποιος δίνοντας 400 εκατ. για το 90% του ΑΣΤΕΡΑ και αναλαμβάνοντας τον δανεισμό των 40 εκατ. ευρώ???


Το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα της Βουλιαγμένης περιλαμβάνει:
  • Την ιδιόκτητη ξενοδοχειακή μονάδα ARION RESORT & SPA (πρώην Αριάδνη) συνολικής δυναμικότητας 123 δωματίων, η οποία περιλαμβάνει και το συγκρότημα των καμπανών συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων
  • Την ιδιόκτητη ξενοδοχειακή μονάδα THE WESTIN ATHENS (πρώην Ναυσικά) συνολικής δυναμικότητας 162 δωματίων .... οι οποίες δύο ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ανεγερθεί επί ιδιόκτητης έκτασης 192,6 στρεμμάτων.
  • Τη μισθωμένη από την Εθνική Τράπεζα (μητρική) ξενοδοχειακή μονάδα W. Athens (πρώην Αφροδίτη) συνολικής δυναμικότητας 165 δωματίων, η οποία έχει ανεγερθεί επί μισθωμένου από τη Μητρική. οικοπέδου, συνολικής έκτασης 119,8 στρεμμάτων η και η οποία παραμένει, από το 2006, κλειστή λόγω ανακαίνισης. 
Εδώ κατόπιν Α.Μ.Κ. το Ελληνικό Δημόσιο θα εισφέρει αυτή την έκταση στην εταιρία ΑΣΤΗΡ.
  • Την παραλία ASTIR BEACH, όπου η Εταιρεία έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του αιγιαλού μήκους ακτογραμμής 1.600 μέτρων έμπροσθεν των ξενοδοχειακών μονάδων (συμπεριλαμβανομένης της παραλίας ASTIR BEACHE).
  • Εστιατόρια πολυτελείας
  • Συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων πλήρως εξοπλισμένους
  • Βοηθητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα αθλοπαιδιών
  • Χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ελικοδρόμιο

Συνοπτικά η συνολική δυναμικότητα των εν λόγω ξενοδοχείων, που βρίσκονται στην περιοχή «Λαιμός» του Δήμου Βουλιαγμένης, ανέρχεται σε 508 δωμάτια, από τα οποία 165 ανήκουν στο ξενοδοχείο Αφροδίτη, που παραμένει κλειστό λόγω ανακαίνισης, απο το 2006!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Στην κυριότητα της Εταιρείας ανήκουν τα εξής ακίνητα:
1) Οικόπεδο στο Μικρό Καβούρι Βουλιαγμένης, εκτάσεως 192.622 τ.μ. στο οποίο έχουν ανεγερθεί οι ξενοδοχειακές μονάδες ARION RESORT & SPA και THE WESTIN ATHENS,
2) Τα δύο ξενοδοχεία ARION RESORT & SPA και THE WESTIN ATHENS , πλέον βοηθητικών χώρων, συνολικού εμβαδού 35.199 τ.μ.
Μετά την ΑΜΚ 
3) Οικόπεδο εκτάσεως 119 τ.μ. στο οποίο έχει ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα Αφροδίτη. (θα εκχωρηθεί απο το Ελληνικό δημόσιο)


Τι πρόσφερε το fund για όλα αυτά???
400 εκατ. για το 90% του Αστέρα, δηλαδή κοστολόγησε τον Αστέρα 444 εκατ. ευρώ αναλαμβάνοντας και την υποχρέωση των 40 εκατ. ευρώ του δανεισμού του.
Άρα ο Αστέρας με όλα τα περιουσιακά του στοιχεία αποτιμήθηκε απο το fund και τελικά πουλήθηκε απο το Ελληνικό Δημόσιο για 480 εκατ. ευρώ.

Σαν εταιρία όπως εξηγήσαμε παραπάνω το ποσόν είναι τρελό.
Μα θα πουν οι γκουρούδες του ξεπουλήματος , επρόκειτο για το φιλέτο της Μεσογείου στην πιο καλή περιοχή της Ευρώπης.
Μάλιστα!!!!!!!!!!
Άντε να δούμε ...... 

Στον Λαιμό Βουλιαγμένης που διαθέτει ανώτατη αντικειμενική αξία 8.800 ευρώ/τ.μ., οι παλαιότερης κατασκευής κατοικίες «αλλάζουν χέρια» σε τιμή από 3.000 έως 5.000 ευρώ/τ.μ.

Τα 312 στρέμματα που ανήκουν στον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι 312.000 τετραγωνικά μέτρα.

Συντελεστής δόμησης 20% .

Άρα πουλήθηκαν.....
312.000 τετραγωνικά μέτρα , στα οποία δύναται να χτισθούν 312.000 Χ 0,2 = 62.400 τ.μ.

Με 480 εκατ. ευρώ που πουλήθηκε το 100% του ΑΣΤΗΡ αυτά τα 62.400 τ.μ. κοστολογήθηκαν ως 7.700 ευρώ το τετραγωνικό.
Αν υπήρχαν αυτά τα 62.400 τ.μ. και ήταν χτισμένα, με πολυτελές βίλες, τότε ναι - θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ο ΑΣΤΗΡ πουλήθηκε φθηνά. Τώρα όμως δεν υπάρχουν αυτές οι πολυτελείς βίλες και στη θέση τους υπάρχουν οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που δεν μπορούν να παράξουν κέρδη και χρειάζονται ανακαίνιση και ένα σκασμό λεφτά.

Αν θέλουμε να χτισθούν οι πολυτελείς βίλες θα πρέπει να δαπανηθούν τουλάχιστον άλλα 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος, να γκρεμιστούν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής - αν θέλουμε να χτιστούν εκεί πολυτελείς βίλες και να γίνει real state - και κατόπιν να χτιστούν οι πολυτελείς βίλες που θα προοριστούν για πώληση ή για ενοικίαση.

Στην πραγματικότητα το Αραβικό fund θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα απο 800 εκατ. ευρώ προκειμένου να έχει πιθανότητες η επένδυση του στον Αστέρα της Βουλιαγμένης να έχει κερδοφόρο αποτέλεσμα. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ!!!!
800 εκατ ευρώ λοιπόν για 62.400 τ.μ. αναλογούν σε 12.820 ευρώ το τετραγωνικό.


Όποιος νομίζει ότι ξεπουλιέται ο Αστέρας, να πάρει τα πανό του και να πάει όξω απο τη Βουλή και να διαμαρτυρηθεί. Οι διαμαρτυρίες είναι τσάμπα.
Λεφτά μόνο μην βάζετε ΣΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΉΜΑΤΑ γιατί θα σας πάρουν και τις τελευταίες σωβράκες - επειδή είστε άσχετοι απο αποτιμήσεις και καραάσχετοι απο χρηματαγορές

Στα λόγια λοιπόν κυρίες και κύριοι οι διαμαρτυρίες σας και περιοριστείτε ΜΟΝΟ σε διαδικτυακές μπουρδολογίες.
ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ - απο λόγια πείτε όσα θέλετε. τσάμπα είναι.


199 σχόλια:

  1. Όποιος λοιπόν έχει τα κότσια και μπορεί να έρθει εδώ να μου στηρίξει με τεχνογνωσία και όχι με αερολογίες ότι τάχα μου η αξία της περιουσίας του Αστέρα είναι 2 δις ή 5 δις ή όσα γουστάρει - τον περιμένω.

    Ελάτε βρεεεεεεε??? Τι φοβάστε??
    Θα είμαι ευγενής απέναντι σας, όσες ανοησίες και να μου γράψετε.
    Ελάτε ντεεεεε να μου στηρίξετε τα ξεπουλήματα.

    περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

    Με 155 - 160 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέμαρα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 240 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια από όσα πραγματικά είναι.

    Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).
    Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 160 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 13,3 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 13,3 Χ 9,5 = 126 εκατ. Άντε 130 εκατ. ευρώ.

    Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
    Εμφανίζει 200 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Ο Τάκαρος τα θεωρεί φουσκωμένα.
    Θα πρέπει να ήταν 130 εκατ. όπως έγραψα παραπάνω.
    Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.

    Άρα κούρεμα τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία κατά 70 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!
    Βγάζω επομένως τα ίδια κεφάλαια του ΝΗΡΕΑ γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.
    Εκεί τον κοστολογώ και εκεί να είναι το ταβάνι. Οτιδήποτε πάνω απο 20 εκατ. είναι φούσκωμα ιδίων κεφαλαίων

    αυτό το μπακάλικο 9,5 που έγραψα άνευ αιτιολογήσεως που έγραψα,γκουρούδες, να το έχετε ως μπούσουλα για να αποτιμάται τα βιολογικά αποθέματα των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας.
    Τα βιολογικά αποθέματα των ψαριών πρέπει να είναι κάτω απο τις ετήσιες πωλήσεις. Όποιος εμφανίζει μεγαλύτερα βιολογικά αποθέματα απο τις πωλήσεις μοχλεύει κατά πολύ τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.

    Ας τα προσέξουν επομένως τα βιολογικά αποθέματα και όσοι γράφουν καλά λόγια για το ΓΑΛΑΞΙΔΙ.
    Διότι αν ανοίξει και εδώ ο φάκελος των βιολογικών αποθεμάτων βλέπω και αυτόν να πρέπει να κουρεύει καμιά 15ριά εκατ. ευρώ ψαρούκλων.

    Πως είναι δυνατόν με 23 εκατ. ευρώ πωλήσεων να παρουσιάζει 33 εκατ. ευρώ σε βιολογικά αποθέματα??
    Όλες οι ψαρούκλες του δηλαδή είναι ώριμες προς πώληση????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό με τα βιολογικά αποθέματα που γράφω να το προσέξετε!!!!

      Όποιος έχει αντίρρηση να έρθει και να μου τα επιμετρήσει αυτός το πόσο πρέπει να είναι τα βιολογικά αποθέματα που αναλογούν σε ετήσιο κύκλο εργασιών 160 εκατ. ευρώ.

      Εγώ λέω ότι τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία των ψαρούκλων που αναλογούν σε πωλήσεις 160 εκατ. ευρώ είναι 130 εκατ. ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Επίσης λέω ότι τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία των ψαρούκλων που αναλογούν σε ετήσιες πωλήσεις 23 εκατ. ευρώ είναι 18 εκατ. ευρώ.

      Για να αποτιμά κάποιος 33 εκατ. ευρώ τις ψαρούκλες του θα πρέπει να έχει πωλήσεις 40 εκατ. ευρώ.

      Διαγραφή
  3. Μπραβο κε Τακη, τοσο η ουσια οσο και το στυλ γραφης σας ειναι το κατι αλλο!
    Καλη εβδομαδα σε ολους απο αυριο, βαδιζουμε πλεον στην τελικη ευθεια, με ελαχιστες εργασιμες και για αυτο το χρονο...

    Christos C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Τακη,ειστε ενημερος γιατι την νεα τιμη στοχο που εδωσε η Goldman sachs για την ΔΕΗ.
    Το κρυβουν οπως λεει και ο Βαγγελης?και αν ναι γιατι? περιεργα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλό το σημερινό σας άρθρο κύριε Μορφωνιέ. Έχουμε βαρεθεί τις στριγγλιές περί ξεπουλήματος του Αστέρα. Μέχρι και στο fb τα σχόλια δίνουν και παίρνουν περί 5 δις.
    Δεν έρχονται οι διάφοροι και εδώ πράγματι, να αναπτύξουν τις θεωρίες τους!
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Αγαπητη μου

      http://www.youtube.com/watch?v=rvaTFwRNVNA

      Διαγραφή
    2. χαχαχα κυρία zara.
      Ουδείς θα έρθει γιατί στο βάθος ξέρουν ότι γράφουν ανοησίες.
      Άκου λεει 5 δις ο ΑΣΤΕΡΑΣ????
      Απο που βρεεεεε????

      Ο πιο γραφικός γκουρού του ξεπουλήματος του ΑΣΤΕΡΑ - που έχω διαβάσει - ήταν ο παρακάτω .....

      Λέει ο ΑΡΧΙΓΚΟΥΡΟΥ και άρχων του ξεπουλήματος
      Το οτι έχουν τρόπο να μας πάρουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι πινακίου φακής, ΟΚ το ξέρουμε, γίαυτό γίνονται όλα αυτά που ζούμε αλλά σε πραγματικές αξίες, όλες τις πίστες της Ευρώπης να βάλεις μαζί, δεν φτάνουν την αξία του συγκριμένου "φιλέτου".
      Ο Λαιμός της Βουλιαγμένης έχει την υψηλότερη αξία ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλη την Ευρώπη.

      Του απαντά ένας άλλος
      Ο Λαιμός της Βουλιαγμένης έχει την υψηλότερη αξία ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλη την Ευρώπη??
      Είπαμε... Αλλά εσύ το ξεχείλωσες! Στην αττική ναι, στην Ελλάδα ναι ,στα Βαλκάνια ναι ... Αλλά μέχρι εκεί!

      Επανέρχεται ο αρχιγκουρού και άρχων του ξεπουλήματος
      Σπύρο για ψάξε καλύτερα...
      Θα εκπλαγείς απ΄ότι φαίνεται.

      Μπαίνει στην μέση ένας τρίτος και ρωτά με απορία.
      Πραγματικές τιμές ή φούσκες ?
      Πόσο έχει το τετραγωνικό λοιπόν στον Λαιμό Βουλιαγμένης ?

      Και έρχεται ο αρχιγκουρού και άρχων του ξεπουλήματος και απαντά.
      Απˊότι γνωρίζω, η τελευταία αγοροπωλησία ήταν πριν 4-5 χρόνια (πούλησε αλλοδαπός, αγόρασε Ελληνας εφοπλιστής), έκτοτε δεν πουλάει κανείς. Αναφέρομαι σε γή.
      Μου είχαν πεί την αξία αλλά θυμάμαι μόνον οτι ήταν εξωπραγματικά μεγάλη.
      Αν έχεις κάποιο reference, δώσε να δούμε κι αν ξέρεις και κάποιον μεσίτη που να ασχολείται με "τέτοιες" περιπτώσεις, θα σου πεί.
      Έχεις να παραθέσεις πιό ακριβή ευρωπαική γή;

      μπουχαχαχαχαχαχα
      Του είχαν πει την αξία αλλά δεν την θυμάται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Θυμάται μόνο ότι ήταν μεγάλη.
      μπουχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. βρε κουμπαρα Ψαροπουλα τι κανεις εσυ εδω ?

    αιντες παλι μπερδεψαμε τα μπουτια μας .... 140 ευχετηρια μηνυματα πρεπει να στειλω
    μπας και στειλω 150 του χρονου !! αμ πως !
    και συ με μπερδεψες με Βιολογικα απομηναρια και δε συμαζευεται

    Σφουγγαριαααααααααααααααααα

    αντε ριχτο να συνεχισουμε , εχουμε και δουλειες

    http://www.youtube.com/watch?v=sPvK8xfUIR8


    Ο Αλεκος εφυγε , τα ψαρια ηρθαν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τάκη είσθε συντριπτικός,εκπληκτικός,ακαταμάχητος και ΜΕΓΑΣ ΚΑΡΠΑΖΟΡΙΧΤΗΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ξέρετε 3 χρόνια και βάλε κύριε Τζο.
      Ξέρετε ότι όταν κάτι το γράφω το έχω φιλτράρει και το γνωρίζω - ακόμη και όταν δεν αιτιολογώ.

      Περιμένω να έρθουν οι γκουρούδες των ξεπουλημάτων να μου κάνουν τις αναλύσεις τους.
      Εγώ λέω ότι δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα. Έχω μελετήσει πολλούς από αυτούς και απο την επιχειρηματολογία τους φαίνεται η αμπαλοσύνη τους. Μιλάμε για πολύ ασχετιλίκι.

      Τεσπα.
      Μακάρι να έρθει κάποιος να στοιχειοθετήσει όσα γράφει.
      Που ξέρετε?? Μπορεί τελικά να μας ψεκάζουν και να τα έχω εγώ χαμένα - αν και δεν που τα λέμε μου έχουν λασκάρει μερικές βίδες.

      Διαγραφή
  8. και εγω λεω οτι σε λιγο κατατιθεται προταση στις δανειστριες τραπεζες που δεν περιλαμβανει τον Αριστειδη τον Μπελε στο τιμονι της εταιριας. τριπτυχο, κεφαλαιοποιηση χρεων/ ικανο κουρεμα/ αλλαγη management..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Monsieur Takis τα λέει για τον ΝΗΡΕΑ όταν αυτός έπαιζε ακόμα στα 0.45€.....
      Και έσωσε κόσμο και κοσμάκη απο το ζομπόχαρτο το οποίο έκτοτε όλοι γνωρίζουν που έχει φτάσει.

      Και αν το "σε λίγο" είναι σε 1 μήνα το χαρτί μπορεί να παίζει κάτω από 0.10€ όπως πάει.Επομένως ας αφήσουμε τις προβλέψεις τουλάχιστον για την συγκεκριμένη μετοχή...

      Διαγραφή
    2. Εγώ κύριε Δαρείε τα λέω έξω απο τα δόντια και δεν μασάω τα λόγια μου.

      Ακόμη και αν ρυθμιστούν τα δάνεια του ΝΗΡΕΑ και δοθεί ταυτόχρονα και ευνοϊκή λύση για το ΜΟΔ - που δεν μπορεί πλέον ούτε τους τόκους να πληρώνει ο μπαρμπαΜπελές - οποιαδήποτε τιμή πάνω απο τα 0,31 - 0,35 είναι φούσκα για τον ΝΗΡΕΑ και θα είναι το ταβάνι.
      Δεν υπάρχει κανένας λεφτάς τόσο μεγάλο κορόιδο και να στείλει τη μετοχή πάνω απο το 0,35. Θα φαγωθούν οι μαριδέοι μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    3. Τώρα για το ποιός τα έχει πει πρώτος ή δεύτερος ή τελευταίος δεν δίνω σημασία καμία. Σημασία έχει τι λες και πως αιτιολογείς.

      Αλλά πρώτος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, για τον ΝΗΡΕΑ, ο κύριος Σύλβιος - που προέβλεψε ΣΩΣΤΑ ότι το ΜΟΔ του θα έχει πρόβλημα.

      Διαγραφή
    4. Αν τώρα πάμε σε dilution τότε το 0,3 μπορεί να μην το ξαναδεί και ποτέ ο Νηρέας.

      Διαγραφή
    5. Αν και αντιλαμβάνομαι ότι την Τεχνική Ανάλυση την έχετε για πέταμα, επειδή εγώ ζω από αυτήν από το 1996 θα μου επιτρέψετε να πω δύο λόγια για τον Νηρέα.
      Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση διαγραμμάτων υπάρχουν τα εξής δεδομένα.
      Χαμηλότερα από την τιμή 0,47 οτιδήποτε συμβαίνει στην μετοχή είναι απολύτως αδιάφορο για τους μακροχρόνιους επενδυτές. Αν θέλει κανείς να "παίξει" βραχυχρόνια τότε εντάξει, γούστο του και καπέλο του.
      Επίσης αν δούμε τιμές χαμηλότερα από 0,23 τότε το πιο προφανές θα είναι ότι η εταιρεία δεν σώζεται με τίποτα.
      Με σημερινά δεδομένα που μιλάμε ακόμα και οι βραχυχρόνιοι επενδυτές (όποιοι δηλαδή ασχολούνται με ημερήσια διαγράμματα) θα ασχοληθούν μετά το 0,33.
      Συμπέρασμα: Σήμερα κανείς δεν ασχολείται με τον Νηρέα παρά μόνο όσοι είναι intraday traders με ότι σημαίνει αυτό για τα αποτελέσματά τους.

      Διαγραφή
    6. Δεν έχω τίποτα για πέταμα.
      Αυτό όμως που λέω είναι ότι είναι υποχρέωση όσων βάζουν την περιουσία τους στις χρηματαγορές να μάθουν να σκέφτονται και να αναλύουν ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ως άβουλα ΟΝΤΑ.

      Διαγραφή
    7. Μαζί σας.
      Προσωπικά επειδή στα θεμελιώδη δεν ... το γύρισα στα τεχνικά.

      Διαγραφή
  9. Καλημερα αγαπητοι Γκουρουδες.
    Αγαπητε κυριε Τακη το καλο ειναι οτι εχετε κερδισει με την ΑΞΙΑ ΣΑΣ την εμπιστοσυνη των αμπαλων γκουρουδων οπως εμου.
    Νιωθω μεγαλη ασφαλεια μεσα σε αυτο το φορουμ και στα λεγομενα σας διοτι κανενας μα κανενας πονηριδης ΔΕΝ μπορει να πομπαρει καποιο χαρτι, τουλαχιστον ετσι νιωθω εγω.
    Αληθεια, η αποψη σας για τον ΦΡΛΚ πια ειναι??. Θα μπορεσετε να μας κανετε ενα σχολιο?
    Σας ευχαριστω!!

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κώστα η μετοχή της Φουρλής αδικαιολογήτως; βρίσκεται σήμερα τόσο υψηλά και διαπραγματεύεται σε τιμές γύρω απο τα 4 ευρώ. Ή καλύτερα ''σχεδόν΄΄ αδικαιολογήτως. Ο λόγος που παίζει τόσο ψηλά είναι ότι στη μετοχική σύνθεση της Φουρλής βρίσκονται ισχυρά χαρτοφυλάκια - όπως Τζιβέλλης - και δεν δέχονται η τιμή να είναι σε λογικότερα επίπεδα.
      Από εδώ και πάνω θεωρώ την τιμή της μετοχής ''σχεδόν φούσκα''.

      Η εταιρία είναι καλή, αλλά έχει μεγάλο δανεισμό. Εγκαίρως όμως, διέβλεψε η διοίκηση ότι πρέπει να παγώσει το business plan της και να σταματήσει να δημιουργεί νέα ΙΚΕΑ και νέα μαγαζιά Interspots.
      Για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον η εταιρία δεν πρόκειται να βγάλει κέρδη - οπότε δεν θα υπάρχουν και μερίσματα για τον μέτοχο - αλλά έχει ισχυρές ταμειακές χρηματοροές που δεν θα τις δημιουργήσουν πρόβλημα μείωσης του δανεισμού της. Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει, αν θέλει να εμφανίσει κερδοφόρες χρήσεις μετά απο 3 χρόνια.

      Με 130 εκατ. ευρώ σε καθαρό δανεισμό κέρδη δεν πρόκειται να βγάλει - αν είχε καθαρό ταμείο 130 εκατ. ευρώ (δηλαδή έκανε κάτι ανάλογο που κάνει η ΜΠΕΛΑ που έχει ισχυρό ταμείο) τότε η μετοχή στα 4 ευρώ θα έπαιζε με ένα P/E 11 με 12 και θα δικαιολογούσε ακόμη και διψήφια τιμή.
      Όμως τώρα προέχει η μείωση του δανεισμού και αυτός είναι ο λόγος που η διοίκηση έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να πουλήσει ένα μέρος των ακινήτων της μέσα στην επόμενη τριετία.

      Σύσταση αγοράς σε αυτά τα επίπεδα με αυτά τα επιτεύγματα δεν μπορώ να δώσω. Μόνο κάτω απο τα 2 ευρώ η μετοχή θα ήταν ενδιαφέρουσα περίπτωση.
      Αν κάποιος έχει αγοράσει χαμηλά θα συνιστούσα να βγάλει όξω το κεφάλαιο του και να κάνει διακράτηση τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
  10. Βρε παιδια τι γινεται στο θωρηκτο!!!!!Καλημερα κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για γύρισμα μου φαίνεται λόγο και τέλους έτους.

      Διαγραφή
    2. Στο 1.65 το πακετάκι... Και οι σκέψεις των Ελλήνων επενδυτών για γυρίσματα σε χαμηλότερες τιμές κτήσης λόγο φόρου υπεραξίας,όπως διαδίδετο τις τελευταίες μέρες και επεκράτησε πανικός πωλήσεων την περασμένη Παρασκευή...?Το πούλησαν σε ξενάκια το πακετάκι σήμερα...?

      Έχω την αίσθηση ότι θα ρίξουμε μεγάλο γέλιο στις τελευταίες συνεδριάσεις του '13 και στις πρώτες του '14:)

      Διαγραφή

  11. Καλημέρα ,σ 'όλους αυτό εδώ ,πόσο σοβαρά να το λάβουμε υπόψιν ?
    http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=47262&blid=54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Οπως δίδάσκουν με το παράδειγμα τους οι ΗΠΑ το να χρωστάς δεν είναι απαραίτητα κακό φτάνει να έχεις "πρόσωπο".

      Στην ελλάδα (το ε επίτηδες μικρό) το έχουμε διασκευάσει. Το να χρωστάς δεν είναι καθόλου κακό φτάνει να μην στα ζητάνε.

      Διαγραφή
    2. http://www.capital.gr/News.asp?id=1925817
      Οσο και να θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι πάει να αλλάξει, έρχετε το γεγονός που μας προσγειώνει στην πραγματικότητα!

      Διαγραφή
  13. αχ βρε παιδες, ο αλλος στις 1 μετα τα μεσανυχτα σας ταπε για το ψαρι και το trade εδωκε 15%. σε oversold status ηταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι/ ο maker στο "spider", δεν στριβει με τιποτα που λεει και ο κυρ Νικος ο Αλεφαντος.. μιλαμε για τσουρουκια απιστευτη, σε κενη εστια την μπαλα στα κεραμυδια.. αματι ομως κουβαλας καλη πραματια σε ξεμπλοκαρει η ιδια η αγορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι δεν μιλάτε για την σκουπιδίλα του Πέτσιου - αλλά για το θωρηκτό.

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ τάκη μορφονιέ, επειδή είσαι γνώστης βαθύς των εταιρειών, θα ήθελα την άποψη σου για έλαστρον και MEVACO. Είναι υποτιμημένες? Μπορείς να κάνεις μια μικρή ανάλυση των εταιρειών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Έλαστρον είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο τομέα των χαλυβουργικών.
      Αν μια χαλυβουργική επιβιώσει στην Ελλάδα του σήμερα - στην Ελλάδα που η οικοδομική δραστηριότητα μηδενίζει και έργα δεν γίνονται, αυτή είναι η Έλαστρον.
      Κέρδη δεν πρόκειται να βγάλει σε αυτό το περιβάλλον. Με πτώση πωλήσεων στο 60% με 70% απο τις καλές εποχές της - δεν είναι δυνατόν να βγάλει κέρδη και δεν θα βγάλει που να χτυπιέται κάτω το καλπινέικο. Εδώ είναι θέμα επιβίωσης και ποιος ανταγωνιστής θα κηδεύσει τον άλλο.

      Πάντως η Ελαστρον θα ζήσει και θα βασιλέψει.

      Διαγραφή
    2. Έχω γράψει πολλά για Έλαστρον στο παρελθόν.
      μόλις τώρα βλέπω μπροστά μου άλλο ένα παλιότερο σχόλιο μου.

      Αν ξαναπάει στο 0,5 είναι το ιδανικό σημείο εισόδου. Η εταιρία θα αντέξει - η Ελλάδα να δούμε πότε θα γίνει turn arround για να βοηθήσει και το Καλπινέικο να ανεβάσει στροφές.
      Πάντως το Καλπινέικο αν δεν ήταν ο Μιχαηλίδης το 2007 να τους ενοχλεί δεν πρόκειται να κάναν ανέβασμα της μετοχής. Δείτε παρελθόν - η χρηματαγορά ανέβαινε, αλλά αυτός στα 3 ευρώ. Τώρα όμως είναι υποτιμημένος - ασφαλώς του λείπουν τα κέρδη και το άνοιγμα των εργασιών του. Αν αυτά γίνουν δεν μπορεί να κάτσει σε αυτά τα νούμερα.
      Τέλος ο δανεισμός είναι υπερβολικά μικρός για το μέγεθος της.

      Διαγραφή
    3. Για MEBACO τι να πω??? Επίσης έχω πει πολλά.

      Είναι ότι πιο εξειδικευμένο υπάρχει στον τομέα της - με πολύ καλό management, αλλά πως θα πάει πάνω η μετοχή με τον Παναγιώτη τον Τρουμπούνη να μαζεύει όλα τα αδέσποτα και να είναι στο Δ.Σ.???
      Βρεεεε δώστε και τίποτα δεξιά και αριστερά να μπει ένας καλός market maker μέσα να μοιράζει πάσες!!!

      Διαγραφή
  16. Κύριε Τάκη,έγραψες νωρίτερα:
    "Επανέρχεται ο αρχιγκουρού και άρχων του ξεπουλήματος
    Σπύρο για ψάξε καλύτερα...
    Θα εκπλαγείς απ΄ότι φαίνεται.
    Μπαίνει στην μέση ένας τρίτος και ρωτά με απορία.
    Πραγματικές τιμές ή φούσκες ?
    Πόσο έχει το τετραγωνικό λοιπόν στον Λαιμό Βουλιαγμένης ?

    Και έρχεται ο αρχιγκουρού και άρχων του ξεπουλήματος και απαντά.
    Απˊότι γνωρίζω, η τελευταία αγοροπωλησία ήταν πριν 4-5 χρόνια (πούλησε αλλοδαπός, αγόρασε Ελληνας εφοπλιστής), έκτοτε δεν πουλάει κανείς. Αναφέρομαι σε γή.
    Μου είχαν πεί την αξία αλλά θυμάμαι μόνον οτι ήταν εξωπραγματικά μεγάλη.
    Αν έχεις κάποιο reference, δώσε να δούμε κι αν ξέρεις και κάποιον μεσίτη που να ασχολείται με "τέτοιες" περιπτώσεις, θα σου πεί.
    Έχεις να παραθέσεις πιό ακριβή ευρωπαική γή;

    μπουχαχαχαχαχαχα
    Του είχαν πει την αξία αλλά δεν την θυμάται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θυμάται μόνο ότι ήταν μεγάλη.
    μπουχαχαχαχαχαχα "

    Σε ευχαριστώ πολύ,ξεσκίστηκα στα γέλια.Να είσαι καλά και πάντα δίπλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως οι διάλογοι είναι αυθεντικοί - παρόλο που φαντάζουν ως ανέκδοτο.

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα κύριε Τάκη,
    Θα μπω στο πειρασμό και θα σας το ρωτήσω και εσείς αν έχετε έμπνευση μου απαντάτε. Θέλω τόσο πολύ τη γνώμη σας.

    Έχω καταλάβει την πίστη σας για το μέλλον του ΧΑΑ και τις καλές μετοχές. Όμως κάποια από τα κέρδη πρέπει να ρευστοποιηθούν από λόγους αρχής. Δεν μου επιτρέπεται να είμαι άπληστος. Ανάμεσα στην αισιοδοξία τη δική σας και τις προσδοκίες ενός απαισιόδοξου, υπάρχει η μέση οδός. Μας λέτε ότι στον ΙΚΤΙΝΟ δεν δίνομε ούτε λέπι. Το ίδιο συμπαθείτε τα ΠΛΑΚΡ και τη ΜΕΒΑ. Κάτι που μου λέει ότι αυτά δεν τα πειράζω, παρά τα κέρδη, γι’ αυτό και δεν τα αναφέρω. Πρέπει λοιπόν να κοιτάξω τα υπόλοιπα. ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ; Ή ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΕΝ ΓΕΝΕΙ; Σας γράφω την τιμή αγοράς και την μέχρι σήμερα απόδοση, στις κυριότερες μετοχές του χαρτοφυλακίου μου (πλην των τριών παραπάνω), συμπεριλαμβάνοντας ακόμα κι αυτές που γνωρίζω ότι δεν σας αρέσουν. Αν θέλετε, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε. Είναι αλήθεια ότι λόγω και της υγείας μου, η πορεία της οποίας δεν έχει ακόμα κριθεί, αλλά και της μακροχρόνιας θεραπείας, που θα διαρκέσει, δεν πολυασχολούμαι τελευταία με επενδύσεις και μετοχές, με εξαίρεση την ανάγνωση του ιστολογίου σας που με ξεκουράζει και ελάχιστων πραγμάτων ακόμα.

    ΛΟΥΛΗ 1,32 (+108%), ΠΛΑΘ 0,49 (+147%), ΚΑΡΤΖ 1,85 (+136%) ΟΤΟΕΛ αναπροσαρμοσμένη 3,31 (+130%), ΣΩΛΚ (τα λίγα που μου έμειναν ακόμα) 0,68 (+185%), ΜΥΤΙΛ 3,82 (+55%), ΜΕΤΚ 7,26 (+63%), ΛΥΚ 0,99 (+52%), ΚΛΕΜ 1,33 (+ 55%), ΕΛΒΑ 1,18 (+53%), ΕΛΚΑ 1,05 (+33%), ΟΛΠ 9,37 (+96%), ΣΑΡ 3,74 (+ 65%), ΕΧΑΕ 5,97 (+32%), ΟΠΑΠ 12,54 (-24%), ΟΤΕ 10,10 (-9%), ΤΕΝΕΡΓ 3,01 (+ 23%), ΤΙΤΠ 8,47 (+2%) και ΜΕΡΚΟ 5,43 (-26%). Και φυσικά η μεγάλη θέση στις δύο ΑΕΑΑΠ για τις οποίες έχω γράψει και δεν επανέρχομαι.

    Πρέπει άλλωστε με την κατοχύρωση κάποιων κερδών να βγάλω και τις ζημιές του ΜΟΔ του Νηρέως. Μπορεί να σας έγραψα όπως λέτε για το ΜΟΔ, μπορεί να το είχα αντιληφθεί κάμποσα χρόνια πριν σας το γράψω, όμως στην πράξη η αντίληψη αυτή δεν με βοήθησε σε τίποτα, πέραν της αγωνίας μου, διότι τα ομόλογα αυτού του είδους (και όλα τα ομοειδή με αυτά) μόνο τύποις διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ. Δεν μπορείς να πουλήσεις, ούτε να αγοράσεις. Δεν γίνονται και δεν γινόντουσαν πράξεις. Τα απέκτησα (κακώς) στην αρχική τοποθέτηση του 2007 και από τότε είμαι εγκλωβισμένος.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ή ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.

    ΣΥΛΒΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν ξεκινάω από το τέλος.
      Σας είχα πει όταν με ξαναρωτήσατε για ΜΕΡΚΟ ότι εγώ θα την άλλαζα με τις άλλες δύο εισηγμένες. Τώρα που με ξαναρωτάτε, το ίδιο σας λέω, παρόλο που ο ΚΥΡΜ έχει ήδη κάνει κούρσα απο τα 0,7 με 0,8.

      Δεν θα έδινα με τίποτα ΟΛΠ και ΕΧΑΕ.
      ΛΥΚ θα περίμενα μήπως ανεβάσει την τιμή της Δ.Π. γενικά όμως θα ήμουν έτοιμος να τον χώσω.
      ΤΕΝΕΡΓ παρόλο που είστε αρκετά υψηλά αγορασμένος - αν δεν φοβάστε κάποια απορρόφηση απο ΓΕΚΤΕΡΝΑ θα κράταγα μακροπρόθεσμα.
      Λούλης δεν υπάρχει κανένας μέσα. Αν περιμένω απο την αγορά τον ανεβάσει ζήτω που καήκαμε. Να προσέξετε ότι στα 3 ευρώ παίζει καμιά 10ετία. Θα σκεφτόμουν, ίσως, κεφάλαιο όξω και τα υπόλοιπα διακράτηση.
      Για εταιρίες του Στασινό είμαι πολύ κρύος αυτόν τον καιρό. Θέλω να δω τι θα γίνει και μετά θα αποφασίσω αν πρέπει να έχω ΣΩΛΚ, ΕΛΚΑ και σε τιμές που εγώ θα ήθελα - ΕΛΚΑ γύρω απο 1,3 και ΣΩΛΚ οπωσδήποτε κάτω απο 1,2. Αν πάνε!!
      ΟΤΟΕΛ και ΚΟΥΕΣ (που την αναφέρω εγώ) λόγω reverse δεν μου αρέσουν πια.
      ΜΥΤΙΛ δεν δίνω - ΜΕΤΚΑ δίνω μόλις σπάσει τα υψηλά της και κάνει κουρσίτσα.
      ΤΙΤΠ δεν θα έδινα αν μου είχε μερίσματα. πρέπει η διακράτηση να αμείβεται.

      Σε γενικές γραμμές αυτά πιστεύω - αν πάλι όμως κανένα Αλέξιο να εμφανίζεται φεύγω απο παντού!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη,
      ευχαριστώ για την εκτενή απάντησή σας. Ήθελα να ξέρω όμως ένα πράγμα: Το λέτε και το ξαναλέτε, αλλά όταν εμφανιστεί ο Αλέξιος νομίζετε ότι θα προφτάσετε να φύγετε; Το ίδιο θα προσπαθούν να κάνουν και οι υπόλοιποι!

      Και εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με τα γκάλοπ (όσο κι αν πέφτουν έξω) η εμφάνιση του Αλέξιου είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Εάν οι εναλλαγές κομμάτων στην εξουσία μπορούν να επηρεάσουν τόσο δραματικά τις επενδύσεις μας, τότε γιατί να επενδύομε σε τούτη τη χώρα; Και προς τι οι εμβριθείς αναλύσεις αυτού του blog, όταν όλα κρέμονται από μία κλωστή; Αν είναι έτσι, να φροντίσουμε να φύγομε από τώρα!

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Προς το παρόν κύριε Σύλβιε την μπάλα την παίζει η κυβέρνηση. Οι άλλοι απλώς είναι θεατές στο στάδιο και αμπελοφιλοσοφούν.

      Αν θελήσει η κυβέρνηση να στείλει την μπάλα προς τις εκλογές θα δούμε αν τη στέλνει για να τις κερδίσει ή για να ρίξει τη φόλα στους επόμενους, όπως ακριβώς έκανε ο μεγάλος ο Μπούλης ο Μεταρρυθμιστής και έφαγε τη φόλα ο ''Λεφτά υπάρχουν''.

      Όόσο για το άλλο που λέτε - στις χρηματαγορές τα πάντα , απο ΑΝΕΚΑΘΕΝ, κρέμονται απο μια κλωστή. Αν η κλωστή παραγίνει λεπτή καραδοκεί η Δαμόκλειος σπάθη - έτσι και κοπεί η κλωστή τότε να δείτε κάτι ταχύτητες που έχει ο Τάκαρος. ΆΠΙΑΣΤΟΣ ---- σαν να τον έχει πιάσει κόψιμο, μετά συγχωρήσεως.

      Εγώ γράφω αυτά που πιστεύω. Με Αλέξιο και με όλες αυτές τις μπούρδες που λέει η παρέα του, τα νέα χαμηλά θα τα ξαναδούμε και εκεί θα σκεφτούμε.
      Αυτά πιστεύω, αυτά γράφω.

      Διαγραφή
    4. Επειδή αναφέρατε τον Δασκαλό σε άλλο σχόλιό σας κύριε Τάκη, αυτός το 2007, λίγο πριν τις εκλογές που ήταν μεν πρόωρες αλλά σφόδρα πιθανολογούμενες, την έκανε την πάσα του και τότε πάλι έδειχνε "δυσαρεστημένος" με την τότε κυβέρνηση.
      Κι αυτά που λέει τώρα, καλύτερα να μας υποψιάζουν.
      Αλλά νομίζω θα πάρει χρόνο και αν, γιατί, με κλάμματα στα μάτια και πάντα "για τελευταία φορά", οι πατέρες του έθνους μας θα ψηφίζουν και θα στηρίζουν τα ποδάρια της καρέκλας τους.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    5. ποιος ειναι ο δασκαλος κ. Καλλλιοπη?

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι Δάσκαλος, είναι Δασκαλό (πουλος)

      Αναφέρεται σε σχόλιο του κ. Τάκη παρακάτω

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  18. Κύριε Ηλία (Hippy),

    Σαν καλός δημοσιογράφος μην ξεχάσετε να πάρετε στυλό και μπλοκάκι σημειώσεων και να μας μεταφέρετε ότι ειπωθεί στη Γ.Σ. των ομολογιούχων του ΝΗΡΕΑ, μαζί με τα σχόλιά σας. Το αναφέρω επειδή είπατε ότι θα πάτε. Η υγεία μου δεν επιτρέπει να κάνω το ίδιο.

    Αν θέλετε φυσικά.

    Σύλβιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις 0,68% προσέλευση κύριε Σύλβιε. Αναβολή για την Δευτέρα 30/12. Μέχρι τότε εύχομαι να έχετε αναρρώσει πλήρως ώστε να σας συναντήσω-μάχιμο ξανά-στου Μπελλέ. Φαίνεται πάντως ότι έχει δίκιο ο ανώνυμος σχολιαστής, έχουν ζορίσει τα πράγματα, δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον ούτε καν με ένα "λογικό κούρεμα" 20-30%. Κάτι που υπήρχε πέρσι τον Ιούλιο όπως σας είχα πρωτογράψει.

      Όποιος έγραψε πως "ευκαιρίες υπάρχουν πάντα" μάλλον είναι άσχετος. Μετρημένες ναι υπάρχουν,γι αυτό όμως πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση, να τις πιάσουμε πριν απομακρυνθούν.

      Καλή δύναμη κι επάνοδο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Hippy μου,

      Πάντα όμορφα γράφετε. Ευχαριστώ και για τις ευχές σας, αλλά δε νομίζω ότι η κατάστασή μου επιτρέπει να είμαι εκεί ούτε στις 30/12.

      Έχετε πάντως καταστήσει το ιστολόγιο του κ. Τάκη πηγή έγκαιρης ενημέρωσης, αφού το δημοσιεύσατε πριν ανακοινωθεί στα οικονομικά site.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  19. Κύριε Τάκη,
    Παρακολουθώ στενά τις απόψεις σας για τον ΚΥΡΜ. Ο Κυριακίδης και η ιστορία του δεν σας επηρεάζει αρνητικά; Γράψατε για τιμές στόχους πολλαπλάσιους. Ανεξάρτητα μ’ αυτό, εγώ θέλω να ξέρω τη μετοχή τη βλέπετε ως μία μετοχή αξίας για ένα μακροχρόνιο επενδυτή ή απλώς σαν ένα παιγνίδι;
    Ευχαριστώ
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι να κάνουμε κύριε Σύλβιε???
      Να αγοράζουμε μόνο τα καλά παιδιά??? Τα άτακτα τα παιδιά είναι και πιο αλανιάρικα - άρα όταν θα έρθει η ώρα τους θα παίξουν και πιο άτακτα.

      όλα τα μαρμαράδικα έχουν αξία πάνω τους.
      Το μόνο αρνητικό που έχει αυτή τη στιγμή ο ΚΥΡΜ είναι η υπόθεση με τον Γερμανό πελάτη του που αν δεν πάρει μια τότε θα βγάλει μεγάλες ζημιές (παρόλο που έχει έχει συμπεριλάβει αρκετές προβλέψεις) και τότε θα είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους καραδοκούν.

      Διαγραφή
  20. Ένα συμπληρωματικό σχόλιο για ΙΑΣΩ που ρωτήθηκα προσφάτως απο τον κύριο Χρήστο

    Μην ξεγελιέστε ότι, τάχα μου, είναι κερδοφόρο στο εννεάμηνο.
    Πρόκειται για τις κλασσικές λογιστικές παπαρόλες που κάνει το Λιακουνέικο.Βάζοντας 4,7 εκατ. ευρώ ως πιστωτική διαφορά απο την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ''Φιλοκτήτης Α.Ε'' να τα κέρδη του ΙΑΣΩ στα 5,7 και φαίνεται ότι παίζει με μονοψήφιο P/E.

    Παρόλο που τα Ιατρικά, ΙΑΣΩ και ΥΓΕΙΑ φαίνονται χαμηλά αποτιμημένα - εμένα ακόμη δεν με συγκινούν. Βρεεεεε δεν βαριέστε, ας υπάρχει και κανένα κορόιδο Τάκαρος να αγοράσει και ψηλότερα, αν δει αυτά που θέλει.
    Απο ΙΑΣΩ θέλω να δω οπωσδήποτε πώληση του ποσοστού του άρχοντα των υποαξιών του Λιακουνάκου. Ο Νο 2 των υποαξιών είναι ο Λιακουνάκος, ο Νο1 είναι ο μίστερ ΄΄καταστρέφω τα πάντα και μηδενίζω το άπειρο'' γνωστός και ως Βγενό ο ξιφομάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη καλημέρα. Πριν από λίγο καιρό έτυχε να επισκεφθώ το ΙΑΣΩ και με εντυπωσίασε το πλήθος που συνέρρεε στο μαγαζί και απόρησα. Ούτε δημόσιο νοσοκομείο να ήταν.
      Αλλά όλα εξηγούνται απ΄ αυτά που λέτε.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    2. Bonjour!

      Ο Μεμελετζής πάντως είναι διαρκώς πωλητής εδώ και ένα μήνα. Ψιλά μεν αλλά πωλητής.

      Στα υπόλοιπα συμβαδίζει η γνωμη μου με αυτή του Monsieur Takis.

      Ασχετο .Για να δούμε πως και ΑΝ θα αντιδρασει η Eurobank στην διάσπαση του 0.50€.

      Για ΤΡΑΣΤΟΡ είμαι ακόμα μέσα με 70%. Οι πωλήσεις έχουν γίνει με μικτή τιμή το 1€.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Δαρείε καλημέρα, μόλις σπάσει και μόνο αν σπάσει το 0.50, λίγο κάτω απ΄ αυτό, τοποθετούμαι σε ΕΥΡΟΒ.
      Ο Μέγας Διδάσκαλος έχει πει: Θα πάρω αυτό που θέλω, αλλά μόνο στην τιμή που θέλω.
      Αχ να μη σε ξέρω νωρίτερα κύριε Τάκη.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    4. Να συμπληρώσω ότι ο Μέγας Διδάσκαλος δίνει και την τιμή που το θέλει, αν θέλει κάτι. Αυτό το στοιχείο είναι το σπουδαιότερο. Όχι αεριτζίδικα, αλλά με επιχειρήματα, με αριθμούς.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Είχε ασφαλή ή ενύπνια πληροφόρηση;
      Πάντως, πριν την αύξηση, όταν κάποτε αποφασιστεί, θα την πομπάρουν, ως γίνεται συνήθως.
      Αν δεν γίνει πομπάρισμα θα είναι πολύ περίεργο.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    7. μπουχαχαχαχα
      Το 98% πιθανότητα από που βγαίνει??
      Βάσει ποιου μοντέλου αποτίμησης βγάζει αυτό το ποσοστό.

      Πάλι θα δικαιωθεί ο Λεωτσάκος είτε θα δικαιωθεί κατά 98% είτα κατά 2%. Βρεεε τι διαβάζουμε.
      Μα τα λέει ωραία ο μπαγάσας - πιασάρικα.

      Άσχετο, αλλά ----> Όλες οι ζομποτράπεζες θα πάνε προς ΑΜΚ το 2014.
      Η ανακεφαλαιοποίηση πέτυχε αλλά τώρα θέλουν και ρευστό.

      Διαγραφή
  21. Kύριε Τάκη λες ότι ο δανεισμός για την έλαστρον είναι μικρός. Όμως αυτός ο καθαρός δανεισμός των 17 εκκατομυρίων ή συνολικά 28 εκ, την βάζει μέσα φέτος 1,5 εκ. δηλαδή αν δεν υπήρχε η εταιρεία θα ήταν στα ίσα περίπου και μάλιστα μετά φόρων. Εσύ βέβαια μιλάς για το δανεισμό σε σχέση με το μέγεθος της εταιρείας, αλλά αν δούμε άλλες περιπτώσεις θα παρατηρήσουμε ότι έχουν ΄χάσει τα μισά και πλέον ίδια κεφάλαια τους την τελευταια 6 ετία λόγω του δανεισμού. αρα σε αυτή την περίπτωση θα μιλούσαμε όχι για ευκαιρία αλλά για αποφυγή. Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορα που προσπαθεις να απαντας σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσπαθήσετε να είστε πιο σαφής όταν μου γράφετε σχόλια-ερωτήσεις για να μπορώ να αντιλαμβάνομαι το νόημα των επιχειρημάτων σας.

      Η ΕΛΑΣΤΡΟΝ έγραψα ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει στις χαλυβουργικές. Είναι το number ΟΝΕ - πως να το πούμε αλλιώς???
      Μου λέτε ότι έχει καθαρό δανεισμό 16,8 εκατ. ευρώ ή σκέτο δανεισμό (χωρίς το ταμείο) 28,3 εκατ.
      πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα της διοίκησης!!!
      Εύγε στο Καλπινέικο - που εγκαίρως προέβλεψε το βάθος της κρίσης σωστά.
      Ενημερωτικά σας λέω ότι το 2008 η Ελαστρον είχε καθαρό δανεισμό 74 εκατ εκατ. ευρώ ή σκέτο δανεισμό (χωρίς το ταμείο) 74,9 εκατ. , με το ταμείο να είναι ανύπαρκτο.

      Εύγε στο καλπινέικο!!! Θα ζήσει και θα βασιλέψει.
      Να λοιπόν που υπάρχουν εταιρίες που θέλουν και μπορούν να αποπληρώνουν δανεισμό. Σιγά μην μπορούσε να αποπλήρωνε το δανεισμό του ο ΝΗΡΕΑΣ, για παράδειγμα.

      Οι ζημιές της ΕΛΑΣΤΡΟΝ δεν είναι εξαιτίας του δανεισμού - αλλά εξαιτίας της ύφεσης και της μεγάλης κρίσης της οικοδομικής δραστηριότητα.
      Έγραψα ''Κέρδη δεν πρόκειται να βγάλει σε αυτό το περιβάλλον. Με πτώση πωλήσεων στο 60% με 70% απο τις καλές εποχές της - δεν είναι δυνατόν να βγάλει κέρδη και δεν θα βγάλει που να χτυπιέται κάτω το καλπινέικο. Εδώ είναι θέμα επιβίωσης και ποιος ανταγωνιστής θα κηδεύσει τον άλλο.''

      Τώρα τα ίδια κεφάλαια μην περιμένετε να πέσουν στα μισά - όπως συμβαίνει με άλλες εταιρίες και ας έχει ζημιές της τάξης των 3 με 4 εκατ. ευρώ το πολύ.
      Αν γίνει turn arround η Ελλάδα και πάψουν να στηρίζουν κάτι μπατιριμένες ΣΙΔΜΕΣ τότε δεν μπορεί η Έλαστρον, στο ΜΕΛΛΟΝ , να αποτιμάται στα 0,5 με 0,7 ευρώ.

      Διαγραφή
  22. Νάτος ο μεγάλος άρχων Δασκαλόπουλος.

    Τι είπε πάλι.
    Η μνημονιακή συνταγή δεν δίνει πλέον διέξοδο ούτε σε εμάς ούτε στην Ευρώπη.
    Να σταματήσουν τα παζαρέματα με την τρόικα.

    καλόοοοοο. Μπράβο βρε δασκαλόοοο.
    Πες μας τώρα και για την ταμπακιέρα την Βιβάρτια που ξεφόρτωσες στα ύψη στα κορόιδα τους Άραβες και σε μερικά Ελληνόπουλα.
    Θα την ξαναπάρεις πίσω στο 10% απο την τιμή που την πούλησες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ ένα μόνο έχω να πω...

    Να φύγει ο ΚωλοΤρόικα αμέσως από τη Χώρα!!! Είναι δυνατόν να φτάσαμε στο σημείο να συλλάβουμε το μεσιέ Λιάπης για ένα ψωρό Στοπ, δυο ψωρόπλαστές πινακίδες, μια ψωροδήγηση με ανασφάλιστο όχημα χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Φτάσαμε στο σημείο κάποιοι να απαιτούν να πληρώσει και φόρο πολυτελείας για το ψωροτζιπ ένας πραγματικός ηγέτης της παγκόσμιας πολιτικής, ένας φάρος ηθικής για όλους μας.

    Ουστ Τροϊκανοί που θα μας κάνετε να αποκαθηλώσουμε κάθε αξία με την οποία γαλουχηθήκαμε!

    Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης στον έρημο συνταξιούχο που η κρίση τον οδήγησε στην παρανομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπουχαχαχαχα κύριε zachmour
      Λιάπης!!!!!!!!!!!!!!!
      Τι παιδί και αυτό!!!
      Πρέπει να είναι ο ορισμός του βλάκα.
      Πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά ο Μπαμπινώτης και στο νέο του λεξικό όταν το εκδώσει να συμπεριλάβει
      την έννοια Λιάπης και Λιαπίτιδα.

      Διαγραφή
  24. Έχει όμως “ελαφρυντικά” ο άνθρωπος, παραδέχθηκε ότι δεν είναι και φτωχός (εντάξει μη βαράτε παιδιά έχω λεφτά), απλά συνταξιούχος (με μια σύνταξη ζω και εγώ, κουτσουρεμένη από την ανάλγητη τρόικα), που δεν κινούσε το αυτοκίνητο (το κούναγε μόνο μη χαλάσει η μπαταρία), και φυσικά εφ' όσον έσφαλε, είπε θα πληρώσει το τίμημα. Όπως λέμε σεμνά και ταπεινά διεκδικώ; Έτσι δεν έλεγε ο ίδιος επί υπουργίας του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιαπίτιδα = εντάξει το ξέρω ότι είναι παράνομο να κυκλοφορώ αμάξι ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες, αλλά εγώ ήθελα να φορτίσω μόνο την μπαταρία του.

      τελικά δεν κατάλαβα.
      Έχει δίπλωμα ή κόπηκε λόγω βλακείας??

      Διαγραφή
    2. http://www.enikos.gr/politics/199620,To_paraskhnio_ths_synanthshs_Samara-Kara.html

      Μάλλον είχε πολλά αγκάθια η τσιπούρα που φαγαν (τσιπούρα είπα χεχεχε)

      Διαγραφή
    3. Και το ΕΚΑΣ καταλάθος τό΄παιρνα...Ε αφού μου το έδιναν (ποιός αλήθεια) δεν ήταν σωστό να τους προσβάλω.

      Διαγραφή
  25. Μορφονιε με τρόμαξες απόψε με αυτό που έγραψες για τις ζόμπο!! Μην πάει ο νου σου στο κακό δεν έχω μετοχές τους χαχα απλά το ίδιο είδα να γράφει και το αλτερ εγκο του Πετραν στο Ζομπονιουζ ... και ξέρεις όλο μέσα πέφτει αυτός!!

    Κ Vasilig αφού είναι δικό σας το διάγραμμα τί πιθανότητες δίνετε να κάνει retest της κόκκινης γραμμής ,όπως έκανε και τις 2 προηγούμενες φορές (σε βάθος χρόνου) που έκοψαν με τον ίδιο τρόπο οι κινητοί. Παρόμοια εικόνα και εγώ αλλά προτιμώ και τους εκθετικούς ,ιδίως όσον αφορά μεμονωμένες μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ όμως ποτέ δεν είπα για το hot story της Πειραιώς ούτε έκατσα να αναφέρω για ανοησίες core tier.
      Αντίθετα έλεγα ότι θα χρειαστούν να βάλουν και άλλα λεφτά οι ζομποτράπεζες.

      Σήμερα όμως έφαγα μια φλασιά ---> ότι θα βρουν ευκαιρία να προχωρήσουν σε νέα ΑΜΚ - ειδικά αν έχουμε την τρίτη bull χρονιά της Ελληνικής χρηματαγοράς.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  26. Μεσσιέ Τάκη ! Γιατί τόση πίεση στα ΕΛΠΕ και ποια επίπεδα το χαρτί αγοράζετε? Γιατί απο τον αύγουστο ξεπερνούσε την ΜΟΗ περίπου ένα euro και τώρα βλέπουμε το αντίθετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που θέλετε να ξέρω κύριε champo γιατί βλέπουμε τώρα το αντίθετο??? Εξομολόγος των πάντων είναι ο Τάκαρος???
      Για ΕΛΠΕ - μια ζωή έπαιζει μεταξύ των 6 με 10 ---> άντε στις πολύ καλές εποχές να φτάσει στα 12. Δερν βρίσκω κανένα λόγο να αλλάξει αυτό τώρα.

      Διαγραφή
    2. Thenk you sir! Επιτρέψτε μας σαν μαθητές να κάνουμε και καμμιά άμπαλη ερώτηση , σκέφτηκα μήπως τρέχει κατι αρνητικό για την εταιρία. κρατώ τ εύρος 6-10

      Διαγραφή
    3. Monsieur Chabo απο οτι θυμάμαι αγοράσατε ΕΛΠΕ πρόσφατα λίγο πιο πανω.

      Εχω την αίσθηση ότι αυτες τις ημέρες μέχρι το 8.40€ μπορεί να κάνει κάποια κίνηση.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Δαρείε, όντως πήρα ΕΛΠΕ 8,30 και ΜΟΗ 8,20 Σήμερα νομίζω θα δούμε ανοδική αντίδραση ,τα παίρνεις τα ΕΛΠΕ τώρα?

      Διαγραφή
    5. Δεν είχα και δεν θα έχω ΕΛΠΕ.

      Διαγραφή
    6. Κύριε champo αν ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, κάτι πάει στραβά σε μια απο τις δύο πετρελαϊκές αυτό θα είναι στην ΜΟΗ.

      Εγώ έχω κάνει και την εξής πρόβλεψη.
      Ακόμη και στο ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ να την γλυτώσει η ΜΟΗ, όταν αναλάβει πλήρως και μόνος του ο Τζίγκερ τότε θα την σκάσει την εταιρία. Τι στο καλό μόνο τον Βάζελο κατάφερε να διαλύσει??? Θα αφήσει τον Βγενό να είναι ασυναγώνιστος???

      Διαγραφή
    7. over Ms Τάκη, δοθήσεις ευκαιρίαs θα την κάνω ΕΛΠΕ , εχει βάλει κάλυψη στα 10e η ευροβανκ χρημ/κη

      Διαγραφή
  27. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΗ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΧΑΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ εκδόσεις ομολόγων στα ευρωπαϊκά κράτη ανέρχονται Στο 72% του ΑΕΠ στην Ελλάδα
    - Στο 41% του ΑΕΠ στην Αυστρία
    - Στο 36% του ΑΕΠ στην Πορτογαλία
    - Στο 29% του ΑΕΠ στην Ισπανία http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/121700-iif-στα-6,5-τρισ-ευρώ-το-ύψος-της-ευρωπαϊκής-αγοράς-ομολόγων-το-2013-άυξηση-το-2014.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι προφητείες του Marc Mobius.
    To tapering των ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τις αγορές γιατί υπάρχουν κι άλλες ΚΤ που τυπώνουν. Μόνο αν αρχίσουν να πουλάνε περιουσιακά στοιχεία των υσολογισμών τους θα υπάρξει αναταραχή.
    Οι αναδυόμενες αγορές θα έχουν μεγαλύτερη άνοδο απ΄ ότι οι ανεπτυγμένες.

    http://www.reuters.com/video/2013/12/17/reuters-tv-for-mark-mobius-frontier-markets-move-to?videoId=274950216&videoChannel=118110

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Τάκη έχετε καμία ιδέα/άποψη για την κινητικότητα των τελευταίων ημερών στην ΚΛΕΜ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω κάτι κύριε zachmour.
      Έχω κάποιες υπόνοιες απο που προέρχεται η κινητικότητα - αλλά δεν θα τις γράψω. Αν οι υπόνοιες μου είναι σωστές, τότε η μετοχή θα επανέλθει στα 1,3 με 1,5 και κατόπιν θα παίζει με μηδενικούς όγκους. Θα σταματήσει και το πομπάρισμα απο ορισμένους ΜΜΕδες.

      Ακριβώς δηλαδή όπως έκανε η ΑΣΚΟ τότε που έλεγα ότι πιο κοντά είναι το 0,26 και η μετοχή δεν ήταν για πάνω.

      Διαγραφή
  30. Καλό μεσημέρι σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
    Θα παρακαλούσα τον αγαπητό οικοδεσπότη να ρίξει μια ματιά στην παρακάτω λίστα Bottom 21 και να μας πεί μήπως μέσα σε όλες αυτές υπάρχει κάποια που να αξίζει να προσεχθεί ,για το ενδεχόμενο να δώσει μια καλή απόδοση το 2014.
    http://naked-monk.blogspot.gr/2013/12/bottom-21-2013.html
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στις παλαιες 'σκαλωσιες" το κλασσικο turnaround απο την ανυποληψια στη δοξα??

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν βλέπω κανένα turn arround story στη Βιοσώλ.
      Είναι μέγα κατόρθωμα που η μετοχή της έμεινε πάνω απο τα 0,3 το 2013.
      Κακώς κύριε spoοky αναφέρεται η μετοχή στα bottum του 2013. Ήταν top!!!

      Η εταιρία δεν αξίζει περισσότερα απο 3 εκατ. ευρώ. Και πολλά σας λέω και όμως παίζει σε τιμές πάνω απο 0,3. Άρα ήταν top για το 2013.

      Και αν πιάσει η νέα δραστηριότητα???
      Βρεεεε γκουρούδες - πως θα πάει μπροστά η εταιρία και με ποιους???
      Με τους ταληροφονιάδες που πήραν δικαιώματα προαίρεσης στα 0,3 και τα σκορπάνε τώρα να πάρουν κερδάκι της τάξης του 10% με 20%.

      Δεν βλέπω τίποτα θετικό επι του παρόντος. Μόνο μπόχα και δυσωδία.

      Διαγραφή
    3. Όπου βλέπετε δικαιώματα προαίρεσης να φεύγετε μακρυά. Αυτά είναι Αμερικανιές που τις εφαρμόζουν εδώ στην Ελλάδα όταν οι εταιρίες δεν πάνε καλά και δεν έχουν άλλο τρόπο να εισπράξουν Money.

      Διαγραφή
    4. Κύριε spoοky, για να συνεχίσω, τα bottom του 2013 θα παραμείνουν bottom και το 2014.
      Μα είναι δυνατόν να σηκώσουν κεφάλι τέτοια χαρτιά????
      Για μερικά μάλιστα έχω αμφιβολίες για το αν θα υπάρχουν και το 2015.

      Ενδιαφέρον έχουν μόνο

      ΙΝΚΑΤ : όπου αν με έχετε παρακολουθήσει από παλαιότερα σορτάρω και τον ποπό μου όταν πλησιάζει τα 1,3 - θα θυμάστε κάτι πλάκες που έκανα στους Ιντρακατέους όταν είχε πάει 1,3 και βλέπαν τα 2 ευρώ, οι άμπαλοι φιτσουλέοι - και φορτώνω στα 0,5 με 0,6.
      Μέχρι στιγμής η ΙΝΚΑΤ έχει να λύσει θεματάκια αν θέλει να δικαιολογήσει ψηλότερα νούμερα.

      ΔΡΟΜΕΑΣ : έχω αναφερθεί πολλές φορές τι θέλω να δω και τότε θα φορτώσω τις πακετάρες μου να αλαφρώσω τους παικταράδες.

      ΚΡΕΤΑ : μεγάλο στοίχημα!!!!!!! Αλλά ακόμη ούτε τεμάχιο δεν παίρνω.

      Στα υπόλοιπα.
      Εταιρίες του Στασινό έχω παγώσει το ενδιαφέρον μου.

      ΟΛΥΜΠ : μου αρέσει το αμύθητη περιουσία που λέει το άρθρο. μπουχαχαχαχα Βρε κέρδη και φράγκα να μπαίνουν στην εταιρία και να κάνουν ντίγκι ντάγκα υπαρχουν????
      Ούτε ευρώ δεν χαρίζω για να πάρω τέτοιες αμύθητες περιουσίες. Εδώ κύριε spooky υπολειτουργεί το Πόρτο Καράς και εμείς λέμε για αμύθητες περιουσίες???

      ΛΥΚ : είναι πλέον φανερό ότι ή θα γίνει 2η βελτιωμένη Δ.Π. ή αν δεν γίνει θα πέσει κάτω απο το 1,5 και ουδείς θα ασχολείται.

      ΚΥΡΙΟ : τα πούλησε όλα και τώρα φινίτο λαμούζικα. Ούτε growth έχει πια ούτε τίποτα. Άς κάνει και μια Δ.Π. να μας αδειάσει την γωνιά και αυτός.

      ΣΕΛΟ, Νηρέες Τηλέτυποι : επι του παρόντος πρόκειται για μεγάλα μπάζα. Αναπνέουν ακόμη επειδή το θέλουν οι τραπεζίτες.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σε όλους.
      Κύριε Τάκη πολλές ευχαριστίες για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη απάντηση.
      Κρατάω υπο στενή παρακολούθηση ΙΝΚΑΤ και ΔΡΟΜΕ (με τον οποίο έχω ασχοληθεί και παλιότερα).
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  31. Mιας και ακουω για ΜΠΟ-ΧΑΑ -Α και δυσωδια απο τον κυριο Τακη μεγαλη ΠΡΟΣΟΧΗ

    στα υποτιθεμενα turn around STORY

    Πριν δυο χρονια αρχισα να λεω οτι Ο ΚΟΚΚΑΡΙΑ-ΡΗΣ ΙΝΤΚΑ θα γραψει 0.079 μουναδες βασης

    Σβηναμε τα μηνυματα και πετουσαν πετρες

    εεεεεεε εγραψε μετα 12 μηνες 0.10

    αμ δεν το βρηκα .... ζητησα και συγνωμη για τη τιμη στοχο μου

    χχχχμχμχμχμχμχχμμχ Ο K. Tακης 1,5 χρονο μετα σε ερωτηση εδωσε τιμη στοχο ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

    ΜΗΔΕΝ



    Turn ...and RUN ......RUN CHICKEN before the ZERO ....RUNNNNNNNNNNNNNN

    http://www.youtube.com/watch?v=Hu6Uxufn-Dg

    Υγιενεται .... συν -χωριανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. συμφωνω και υπερθεματιζω με τακαρο για το ταληροφονιαδες, βεβαια το αυτο ισχυει και για τον αγαπημενο του( μεγαλη καβουρομανααα) η ερωτηση ομως νομιζω αφορουσε νεο αντικειμενο της εταιριας, αν αυτο μπορει να "περπατησει" και αν ολα αυτα πρεπει νακανουν πανω απο 3-4εκ... για τον χιουμοριστα που μας τα λεει και γλαφυρα"""" τιποτε για το χθεσινο βατερλω εχει να μας πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το βρήκες το βατερλώ πάλι????

      Δεν φτάνει που προστατεύεται η αξία των επενδεδυμένων κεφαλαιων και έχει δώσει και τρελή απόδοση, κάποιοι μιλάνε και απο πάνω.

      Διαγραφή
    2. Προς όλους τους "Ανώνυμους" :
      Κάντε τον κόπο και εγγραφείτε με ενα nick ,για να μπορούμε να βγάζουμε κάποια άκρη με το ποιός γράφει και να διευκολύνεται η ομαλή λειτουργία του blog.Αν πάλι βαριέστε ακόμη και αυτό,στο τέλος του post γράψτε το όνομα.
      Αυτά τα έχει ζητήσει ο κύριος Τάκης περισσότερες απο μια φορά.Εφόσον λοιπόν μπαίνετε ,διαβάζετε ,σχολιάζετε και ρωτάτε,περιμένοντας απαντήσεις ,σεβαστείτε τον οικοδεσπότη και προσαρμοσθείτε.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. αγαπητη μου συμφωνω και με εσας ( αν και απο το Μαιο "προστατευομασθε" περιξ των ιδιων τιμων/ αρα το επιχειρημα λιγο αποδυναμωνεται) απλα ποναει ακομη το κεφαλι μου απο αυτα που αδειασαν εψες( &επανω μου). Με συμπαθεια και καθολου ειρωνεια.

      Διαγραφή
    4. Κοιτάξτε εγώ είμαι αγορασμένη τον Δεκεμβριο του 2012 με 0.84. Οπότε δεν με ενοχλεί καθώς ήδη γράφω αρκετά καλές υπεραξίες.

      Τα πήρα αντί να βάλω τα χρήματα στην τράπεζα και να μην μπορώ να κοιμηθω μήπως ξυπνησω και έχω κουρευτεί. Για τον λόγο αυτο θα παραμείνουν επενδεδυμένα σε αυτόν ΟΣΟ καιρό κρατάει το πανηγύρι που λέγεται κρίση στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    5. με καλυψατε αγαπητη μου, αρα προστατευμενοι πιο ορθα ειναι οι αγοραστες απο ενα χρονο και πισω. νεους συνοδοιπορους στο ταξιδι πως θα προσελκυσουμε ειναι το διαταυτα. αλλα τι λεω? η αγορα παλι, οταν θαρθει η ωρα η σωστη θα μας ξεμπλοκαρει( η εστω κανας λευκος ιπποτης χαχα)

      Διαγραφή
  33. Κύριε Ανώνυμε,
    Δεν ξέρω αν θα βρεθούν συνοδοιπόροι (σας) στην πορεία της μετοχής, αλλά εκείνο που έχω να πω και θα ακουστεί «κάπως», το ξέρω, είναι το εξής:

    Η μετοχή φαίνεται να παραμένει από τον Αύγουστο (δεν έχω metastock ή κάτι αντίστοιχο, οπότε ο υπολογισμός της χρονικής περιόδου είναι λίγο «χοντρικός» από τον capital), σε ένα στενό εύρος τιμών μεταξύ του 1,45 και 1,55 περίπου, με μικρές εξάρσεις εκτός των προαναφερθέντων ορίων.

    Κατά τη γνώμη μου (που δεν είναι απαραίτητα και σωστή), θα υπάρξει ενδιαφέρον (από την μεριά μου τουλάχιστον), την μέρα που θα περάσει προς τα πάνω το προαναφερθέν όριο, με όγκους αντίστοιχους με αυτούς της προχθεσινής μέρας (Δευτέρα), που έγινε και η πρώτη πτώση. Αυτό συνυπολογιζομένων των τότε συνθηκών για την εταιρεία (κερδοφορία κλπ), αλλά και του γενικότερου κλίματος που θα έχει διαμορφωθεί στην Ελληνική αγορά. Μέχρι τότε υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Mας φαγανε οτι τελειωνει συντομα το ΤΑΠΕΡ -ΙΓΚ στο I LOVE AMERICA

    και οι δεικτες θα γκρεμοτσακιστουν

    βρε δε πανα βγη με σορτσακι Βερμουδα στη πιστα ο Μπιν -Μπεν

    Στα 2117 μουναδες βασης του Εςς εντ Πι πι 500 θα σφυριξω τρεις φορες

    http://www.youtube.com/watch?v=Z2GsuiiIYtA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ τάκη μπορείς να κάνεις μια μικρή αναλυση για Ικτίνο. Πως τον βλεπεις σε αυτα τα επίπεδα του 1,45 για αγορά. Δεν είναι λίγο τσιμ[ημένος? Αν όχι γιατί? Οι πωλήσεις του στην αιολικη ενεργεια έίναι αρνητικές. Γιατί συμβαίνει αυτό?
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μέτοχε 11 - προφανώς είστε καινούργιος αναγνώστης του Τάκαρου για να ρωτάτε τέτοια πράγματα, που έχουν χιλιοαναφερθεί μέσα απο αυτό το Ιστολόγιο όσο και απο το marketzone που έκλεισε.
      Η μετοχή αναπαύεται σε επίπεδα που πρώτος ανάφερα γράφοντας χαρακτηριστικά ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ,

      Ορίστε και μια μικρή απόδειξη που βρήκα μπροστά μου.

      Αναρτήθηκε: 10 μήνες πριν
      Κύριε Τζο που το είδατε τον Super Θωρηκτό να διορθώνει????
      Στα 1,28 φώναζα στο thread συσσώρευση και απο τότε είμαστε λίγο πιο πάνω.
      Ξεκοκκίνισαν οι RSIδες, χωνεύουμε τα επίπεδα - έχουμε ανηφόρες!!!

      Διαγραφή
    2. Όμως κύριε Μέτοχε, βλέπω να μπερδεύετε τους τόνους. Μια να τους βάζετε, μια να μην τους βάζετε και άλλοτε να τους βάζετε σε λάθος σημεία.
      Δεν πιστεύω να είστε κανένας πονηρός που ρίχνετε άδεια δίχτυα για να τα βγάλετε γεμάτα ψάρια.

      Η απάντηση λοιπόν σε ότι με ρωτάτε είναι: No comments.

      Διαγραφή
    3. Και εκεί που βρήκα το σχόλιο μου για τον Σούπερ Θωρηκτό , συνέχιζα με τον σκέτο θωρηκτό , την ΕΥΠΙΚ δηλαδή.

      Αναρτήθηκε: 10 μήνες πριν
      Ο άλλος ο θωρηκτός ΟΚ - διόρθωσε. Έτρεξε όμως γρηγορότερα. Αφήστε που μπαίνουν μέσα σε αυτόν ορισμένοι βιαστικοί, που είδαν το ντεμαράζ και είπαν να πάρουν μερικές αποδόσεις.
      Αλλά για χαιβάνι τον έχετε το market maker της Πίστης????
      Θα σας αλλάξει την Πίστη βρεεεεε - πόσο θα αντέξετε??? 3 μέρες??? 7 μέρες??? 2 βδομάδες????
      Αφού κατά βάθος δεν το πιστεύετε το χαρτί και πάτε για ένα γρήγορο.

      Αφήστε κύριε Τζο και εσείς να πουλήσει κανένας άνθρωπος. Πως θα βρουν τα κοράκια χαρτιά αν δεν πουλάει κανείς??
      Το Short shelling αποδυναμώνει το ΧΑΑ!!! - έτσι δεν λένε οι ειδικοί???

      Διαγραφή
  36. Από βιασύνη δε βάζω παντού τόνο. Ναι είμαι καινούργιος στο blog. Βρήκα τη θετική σας άποψη για Ικτίνο σε άλλα σχόλια που κάνατε παλαιότερα. Δεν ρίχνω άδεια δίχτυα απλά προσπαθώ να λαμβάνω περισσότερες γνώσεις από αυτές που έχω , για κάποιες μετοχές. Είμαι ο ίδιος που τελευταία σε ρωτούσε για έλαστρον....Ευχαριστώ ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ κύριε Μέτοχε. Συγχωράτε με τότε. Βλέπετε τελευταίως έχουν εμφανιστεί αρκετοί που τάχα μου, ξέρουν για το χαρτί. Με εξαίρεση έναν - αυτόν που έγραψε και για το σκάσιμο του Νηρέα οι άλλοι δεν ξέρουν την τύφλα τους.

      Στο θέμα μας.
      Σωστά παρατηρήσατε για τα ενεργειακά του. Καθίστε να δούμε τι θα εμφανίσει απο πωλήσεις στο κλείσιμο του έτους στα ενεργειακά και αν συνεχίσουν να είναι αρνητικές θα σας απαντήσω το τι έγινε. Αν όμως γυρίσουν θετικές, το ξεχνάμε.

      Η μετοχή δεν πρόκειται να πάει πάνω από την αγορά. Θα πάει μόνο όταν όλα είναι έτοιμα. Δεν μπορώ να γράψω τίποτα άλλο.

      Σε ότι αφορά, σε όσους λένε περί δεικτών και τέτοιων ανοησιών και υπερααποδόσεων άλλων μετοχών
      τους δείχνω το επόμενο διάγραμμα

      http://www.capital.gr/xa/comp_chart.asp?symbols=%C9%CA%D4%C9%CD+%C3%C4+%C4%C5%C7&datespan=&startdate=18%2F09%2F2010&enddate=18%2F12%2F2013

      θα μου πείτε γιατί βρε μεγάλε πας 3 χρόνια πίσω??
      Απάντηση
      γιατί στις 24-10-2010 δόθηκε για πρώτη φορά το θωρηκτό!!!!

      Αυτά προς το παρόν.
      όποιος δεν αντέχει ή είδε φως και μπήκε ή νομίζει ότι είναι ακριβός να πουλήσει να ησυχάσει!!!

      Διαγραφή
    2. Και τώρα θα σας αφήσω κυρίες και κύριοι.
      Πάω να δω τον Riddick

      Διαγραφή
  37. oκ ευχαριστώ.......αν και ότι είχα για επένδυση σε μετοχές τα ξόδεψα κάνοντας χαρτοφυλάκιο όχι μεγάλης αξίας , σε μετοχές πλαθ, ελστρ, μεβά, λίγες ευρώβ, μυτίλ , ελλάκτωρ και τενέργ, αλλά θα παρακολουθώ και Ικτίνο, αν περισσέψει τίποτα και πριν πάρει μπρος το θωρηκτό να πάρω μερικές.....ΜΕΤΟΧΟΣ 11, Καλό βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λουκουλιο γευμα ενεκα εορταστικης περιοδου ετοιμαζουν, νηστικους ομως τους βλεπω στο τελος. Ο ψαρας ο Χιωτης μονο οριζοντιως φευγει απο την εταιρια αλλα σαμπως πλησιαζει η ωρα, απλα δεν ξερω αν θαχει τελειωσει ο τραπεζο/ελεγχος ωστε να αποτυπωθει ολη η μακα στη χρηση. True knowledge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφει ο άλλος στους Γκαλάκτικαλς, για τον Νηρέα

      '' δεν εχει τελειωσει φιλε εδω γινεται πολεμος τα θελουν ολα τσαμπα.Αμα μπορουσαν να παρουν πιστολια και να σκοτωνουν στον δρομο αδιακριτως θα το καναν.Εχουμε μπλεξει με λαμογια ολικης.''

      Το ολικής απο που βγαίνει??? Απο το ολικής αλέσεως???
      Αγοράζοντας Νηρέα βρεεεε, ψάρια αγοράζεις και όχι ψωμιά.
      Ας τον ξυπνήσει βρε κάποιος, αυτός τον κουβά - είναι αμαρτία!!!
      Ανησυχεί κιόλας απο το φόρο υπεραξιών. Τώρα αυτός γιατί ανησυχεί δεν το έχω καταλάβει. Έχεις δει βρε καμιά υπεραξία ποτέ???
      Ξύπνα βρεεεεεε.

      Διαγραφή
    2. Στον Νηρέα μπήκε γιατί βλέπει μακρυά και το θέμα είναι λέει πολιτικό και όχι οικονομικό.
      Αχχχχχχχ βρε καθίστε σπίτι σας να βουτάτε φρυγανιές στα τσαγάκια σας που θέλετε να βλέπετε μακρυά.

      Όταν θα γράψει 0,1Χ θέλω να δω τι θα γράφει και πόσο μακρυά θα μας λεει ότι βλέπει.
      Ξυπνάτε τον σας λέω.

      Διαγραφή
    3. Και αφού ρε άμπαλοι φιτσουλέοι όλο γκρινιάζετε και όλο κάτι άσχημο έχετε να πείτε για την Ελληνική οικονομία και την Ελληνική χρηματαγορά και δεν σας αρέσουν οι φόροι υπεραξίας, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ , να πάρετε τα λεφτάκια σας και να πάτε να τα γλεντήσετε?? Ή αν επιμένετε να τα χάσετε να πάτε στις ξένες αγορές. 'Άντε ουστστστττττττττττττττττ. Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια - μια φορά ΝεοΈλλην μια ζωή φαφλατάς γκρινιάρης Ελληναράς.

      Διαγραφή
  39. Καλημερα σε ολους, κε Τακη μια χαρα ξεκιναει η ημερα, γελασα με την ψυχη μου ετσι οπως τα γραφετε!!.
    Μπορει να μου πει καποιος που μπορω να διαβασω τους Γκαλάκτικαλς επιτελους?
    Ειμαι ασχετος με τετοιες αναγνωσεις οπως καταλαβατε.
    Christos C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour monsieur Christos.

      Στο capital.gr και στους αντίστοιχους μίτους των μετοχων.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω κε Δαρειε
      Christos C

      Διαγραφή
  40. Οι άλλοι περιμένουν ακόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοομα να αποκρατικοποιηθεί το μπαχαλάδικο της ΕΒΖ.
    Βρεεεε δεν ακούτε Τάκαρο, καλά να πάθετε.
    Τα είπαμε τα κάλαντα της ΕΒΖ του μπαχαλάδικου της Ελλάδος. Τα είπαμε πολλές φορές και ο Τάκαρος έδωσε και νούμερα.

    Ελληνάρες πάλι θα μιλάτε για ξεπουλήματα. Μέτριοι, κατώτεροι των περιστάσεων. Διαλύσατε την Ελλάδα. Αφήσατε τους εργατοπατέρες να σας τάζουν, τάχα μου, τους ονειρεμένους παραδείσους.
    Συνταχθήκατε με τους συνδικάλες του κερατά που είτε τους στηρίζατε με τις ψήφους σας, είτε αργότερα τους δίνατε το βουλευτιλίκι, είτε δια της σιωπής σας - ανοχής σας τους αφήνατε να αλωνίζουν και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

    Στο θέμα μας.... ας κάνουμε μια εμπέδωση τα παλαιά της ΕΒΖ, διότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης

    (προ 10 μηνών και βάλε έλεγε ο τρελός του χωριού, εγώ δηλαδή)
    Για ΕΒΖ που μου τα έχετε κάνει τσουρέκια απο το πρωί.

    Οι παλαιοί θα θυμούνται ότι ο Τάκαρος υπήρξε ένθερμος φαν της μετοχής, σε σημείο μέχρι παρεξηγήσεως. Τώρα όμως λέω το εξής απλό.

    Όταν όλη την ημέρα κυκλοφορούν τάχα μου εμπιστευτικές πληροφορίες ότι η εταιρία πουλήθηκε στον Α ή τον Β για 100 μιλιούνια - αντί να το βουλώσουν αυτοί που τα διαρρέουν και να σκουπίζουν την προσφορά - ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ, τότε αφήνω τη θέση μου.
    Έτσι κάνουν οι Τάκαροι - να κερδίσουν και άλλοι ντεεεεεε. Οικονομική κρίση έχουμε, να βγάλει και άλλος κανένα φράγκο.
    Άντε για το μαμώτο, να κρατήσει ο Τάκαρος το 10% - και πολλά είπα - για να δει τι τόπι θα δει.

    Να αυτός ξέρει και τον αγοραστή - αλλά εδώ έχει πέσει η προσφορά στα 50 μιλιούνια.
    http://www.toxrima.gr/eb...i-galliki-cristal-union/

    Βρε τι 100, τι 50 μιλιούνια!!! Σιγά τη διαφορά - εδώ χάμω τα δις στις τράπεζες τα πετάνε σαν μαρουλόφυλλα.

    η πλάκα θα είναι - να πέσει κλάμα.

    Εγώ ρωτάω. Είναι δυνατόν να υπάρχει σοβαρός επενδυτής, να δώσει 100 μιλιούνια και να δεσμευτεί ότι θα κρατήσει εν ζωή τα μπαχαλοεργοστάστια της Ελλάδος, έτσι δίχως όρους???? Και γιατί βρε γκουρουδέοι δεν τα λειτουργούσε σωστότερα η ΑΤΕ????
    Βρε θα μας τρελάνετε????
    Άντε και βρέθηκε κάποιος τρελός και δίνει 100 μιλιούνια, κρατά και τα μπαχαλοεργοστάσια της Ελλάδας, βάζει στην κεφάλα του και τους ζαχαρο-συνδικάλες και αρχίζει να τρώει τις ζημιές στην κεφάλα με το καλημέρα.
    Είπαμε τρελοί υπάρχουν.

    Δίνει λοιπόν ο τρελοεπενδυτής 100 μιλιούνια για την ΕΒΖ - χαρά οι μικρομέτοχοι.
    Αλλά τα 135 μιλιούνια δάνεια της ΕΒΖ δεν θα ενοχλήσουν τον αγοραστή????
    Βρεεεε ξυπνάτε.
    135 μιλιούνια δάνεια, όλα βραχυπρόθεσμα - γιατί έτσι είχαν μάθει να τρέχουν τη βιομηχανία.
    Το κεφάλαιο κίνησης ήταν τα ακριβά δάνεια που έδινε η ΑΤΕ.
    Θα τα ανεχτεί όλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης????

    Αν ΝΑΙ τότε είναι μέγα κορόιδο.
    Τώρα θα μου πείτε μπορεί τα δάνεια της ΕΒΖ να τα στείλουν στην BAD ATE. Γιατί βρε να το κάνουν αυτό όταν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να πάρει τη βιομηχανία, άρα μπορεί να αποπληρώσει δανεισμό??? Με τους δικούς του όρους όμως.

    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    Τάκαρος speaking. Εσείς τώρα μπορείτε να πείτε ότι ο Τάκαρος είναι ζουλιάρης και φθονερός.
    Εγώ θα σας πω ότι η ΕΒΖ ήταν το πουλέν μου - οι παλιοί το ξέρουν - και είθε να λανθάνω και να αγοραστεί η ΕΒΖ στα 3 ευρώ, δίχως να υπάρχουν ψιλά γράμματα στη συμφωνία.

    Βρε γκουρούδες, εκείνος ο Επίλεκτος δεν μπόρεσε να προσκομίσει εγγυητική εγγυητική επιστολή και τέθηκε εκτός διαδικασίας????
    Που είναι ο μεγάλος κολοσσός που βρισκόταν πίσω απο τους Δοντάδες βρεεεε???
    Βρεεεε με πορδές δεν βάφονται αυγά και τα παραμύθια κάποτε τελειώνουν.

    Όλη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία τι θα γίνει με τον διαγωνισμό της ΕΒΖ.
    Κάτι Λούκες και τα νέα Homo Habilis συντρόφια της, είναι έτοιμα να φωνάξουν για ξεπούλημα του ζόμπι - με τους συνδικάλες και τα ετοιμόρροπα εργοστάσια της Ελλάδος.

    Γιατί δεν βάζετε εσείς τα λεφτά ρε κορόιδα που φωνάζετε να πάρετε τσάμπα, όπως λέτε το ζόμπι???? Άντε ντεεεεεε - μόνο λόγια φρου φρου και αρώματα είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να δω νοήμων άνθρωπο να δίνει παραπάνω απο 45 μιλιούνια και να φορτωθεί και όλους τους Ελληνάρες στην κεφάλα του που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παράγουν ζημιές και μόνο ζημιές - είναι και τα κωλοδάνεια, 130 μιλιούνια, δεν είναι και λίγα.
      Είπαμε έτσι είχαν μάθει να τρέχουν τη βιομηχανία.
      Με βραχυπρόθεσμο δανεισμό για κεφάλαιο κίνησης και με επιδοτήσεις στους παραγωγούς της κακιά ώρας για να φέρνουν τεύτλα.

      Αυτή είναι η Ελλαδάρα μας και τώρα ψάχνουμε κορόιδα για να δώσουν περισσότερα απο 45 μιλιούνια. ΟΚ βρείτε τέτοια κοροιδάρα, αν μπορείτε - αλλά με τι αντάλλαγμα???

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει και η άλλη λύση για την ΕΒΖ.
      Να δοθεί η ΕΒΖ στον άρχων των υπεραξιών τον Βγενό.
      Να του τη δώσουν στα 10 και μετά τριετίας να έρθει ο Αλέξιος να την πάρει πίσω στο 1. Έτσι θα δικαιώσει την φήμη του για άλλη μια φορά ο άρχων των υπεραξιών ότι ξέρει να παζαρεύει.

      Διαγραφή
  41. 1o ΜΙΚΡΟ πακέτο στην J&P στα 1.70€ με 270.000 μετοχές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το 2ο πρέπει να είναι στο 1.000.000. Αναμονή για το πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΔΑΡΕΙΕ, θα είναι στην ίδια τιμή?
      Γνωρίζετε τι σκοπό εξυπηρετούν?
      ευχαριστώ

      ΑΒ(ΑΞΙΑ)Σ

      Διαγραφή
  43. Τακαρε η συσσωρευση σου προβλεπω να λαμβανει τελος. True knowledge.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνει δηλαδή το Λουκούλιο γεύμα???

      Διαγραφή
    2. The omens, the omens.. Apocalypse now

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανώνυμε,έχετε την εκτίμηση μου για την αναφορά σας στην πιο δυνατή, κατά την γνώμη μου βέβαια, σκηνή του Μπράντο.

      Διαγραφή
    4. Πριν 3 μέρες πακέτο στον ΙΚΤΙΝ 210.000 τεμ. στο 1,65 , σήμερα πακέτο 210.000 τεμ. στο 1,22!

      Λόγω της φορολογίας που λένε ότι έρχετε ή κάτι άλλο?

      Διαγραφή
    5. The horror the horror! says the great Marlon Brando. Σημαδιακο? True klowledge

      Διαγραφή
    6. Κύριε Νέμο, κάποιοι φοβούνται για τους φόρους υπεραξίας του 2014 και κάνουν γυρίσματα για να ανεβάσουν τις τιμές κτήσης τους.
      Αδίκως λέω εγώ ότι φοβούνται. Αυτά, κατά Τάκαρον ευαγγέλιο, είναι φαντασιώσεις των δημοσιογραφίσκων παπαγάλων. Αλλά εδώ είναι Ελλαδιστάν που την κατατρέχει Λιαπίτιδα, οπότε ποτέ κανείς δεν ξέρει.

      Στα υπόλοιπα, σε ότι αφορά, το θωρηκτό, σταματήστε να γράφετε ανοησίες για πράγματα που δεν γνωρίζετε. Ο άλλος στους Γκαλάκτικαλς βλέπει ξεφόρτωμα και ετοιμάζεται να τσιμπήσει στο 1 ευρώ.
      Καλάαααα. Έλα τώρα και τσίμπα μου - άμπαλε φιτσουλέα - ένα μήηηηηλο που όταν το τρως κάθε μέρα τον γιατρό τον κάνεις πέρα.
      μπουχαχαχαχα

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ Κύριε Τάκη!

      Τον διάβασα και εγώ τον φίτσουλα που περιμένει το 1 Ευρώ για να αγοράσει! χαχαχαχα

      Υπάρχει και άλλος ένας στο ασφαλιστικό Θωρηκτό που περιμένει να πάρει στα 80 cents άντε ένα ευρώ λέει... :-)

      Διαγραφή
    8. Δεν μπορούν να καταλάβουν κύριε Νέμο, τα φαλακρά γίδια, ότι αν υπήρχε περίπτωση να δουν αυτά τα νούμερα στο ταμπλό, τότε μόνο για να τους τα φορτώσουν θα ήταν. ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΑ είναι αυτά τα φαλακρά γίδια.

      Διαγραφή
  44. Κύριε Τάκη καλησπέρα σε σας και στους εκλεκτούς φίλους.Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι πιστεύετε για την Eurobank kαι σε ποια τιμή προσδοκάται να γίνει η ΑΜΚ.Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour monsier iscr.

      Προσωπικά πιστεύω ότι η τιμή της ΑΜΚ θα ειναι στα 0.75€. Δεν έχω πληροφόρηση αλλά θα ήτο ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο να γίνει στα νούμερα που κυκλοφορούν στην πιάτσα.

      Και όπως βλέπετε η ψήφιση ,που ήταν επείγουσα και καλά, περι ανακεφαλιοποιήσεων και κάλυψης του ΤΧΣ πήρε αναβολή για το νέο έτος.

      Μέχρι τότε έγω βλέπω μαζεματάκια στα σημερινά επίπεδα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κύριε Δάρειο.Εν μέρει η άποψη σας έχει μια βάση.Και σε εμένα μια τιμή που ακούγεται στα 0.30 λεπτά είναι υπερβολικά μικρή πιστεύω.Θα δούμε !!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Κώστα αυτά τα έχω γράψει πολλές φορές κατά το παρελθόν. Σε γενικές γραμμές η άποψη μου είναι αυτή που σας έγραψε ο κύριος Δαρείος.
      Ας επαναληφθώ.

      Αυτή την στιγμή η μέση τιμή κτήσης του ΤΧΣ στην Eurobank μετά και την προσθήκη του ΤΤ, είναι λίγο πάνω απο το 1 ευρώ. Αν γίνει ποτέ η ΑΜΚ της ΕΥΡΩΒ στα 0,3 που γράφουν οι παπαγάλοι ΜΜΕδες, με πρώτο και καλύτερο τον υπηρέτη του υπηρέτη, τότε θα πρόκειται για μέγιστο σκάνδαλο.
      Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει το ΤΧΣ στην ΕΥΡΩΒ και να τη σώζει, να έχει μέσο όρο κτήσης λίγο πάνω απο το 1 ευρώ και κατόπιν να έρθουν οι ιδιώτες να επαναγοράζουν την τράπεζα, μέσω της νέας ΑΜΚ στα 0,3.
      Αυτά θα έπρεπε να γράφει ο κύριος Λεωτσάκος και όχι να βλογάει τον Βγενόπουλο και τις; χρεοκοπημένες εταιρίες του.
      Δεν είναι δυνατόν να μπορεί, ας πούμε, ο Λάτσης να ξαναπάρει την τράπεζα του πίσω φθηνότερα κατά 70% της τιμής κτήσης του ΤΧΣ.
      Θεωρώ βλακείες τα δημοσιεύματα περί ΑΜΚ στα 0,3.

      Διαγραφή
    4. Θα μου πείτε όμως ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη βλάκες.
      Σωστό και αυτό. Λιαπίτιδα κυριαρχεί στο Ελλαδιστάν.

      Διαγραφή
  45. http://www.analyst.gr/2013/12/19/5300/
    θα εκτιμούσα την γνώμη σας.
    Money

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ήθελα να εκφράσω άποψη.

      Αν όμως δεν ήμασταν στο διαδίκτυο και οι απόψεις μου δεν ήταν αναγνώσιμες στο ευρύ κοινό, θα σας έλεγα εμπιστευτικά, ότι :

      όλα συνηγορούν ότι τα επόμενα 2 έτη 2014 και 2015 θα είναι bullish. Όταν θα μας πουν τα διεθνή λαμόγια. προς το τέλος - ή μέσα - του 2015 ότι το εγχείρημα Νότια Ευρώπη και η λιτότητα - δημοσιοοικονομική προσαρμογή των Νοτίων στέφθηκαν με επιτυχία, εκεί κάπου βλέπω γερές διορθώσεις - πτώσεις.

      Ταυτόχρονα, όσο βλέπω και όλους αυτούς στο άρθρο να λένε για μαύρη μαυριλα που πλάκωσε - που λέει και ο κύριος zachmour - τόσο πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος.
      Δηλαδή τι να μας πει ο Ροτζερίδης που τον κόντραρα στα ίσια στα χρυσάφια και τώρα την τρώει ο καψερός????

      Γενικά όμως δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν οι δείκτες. Δηλαδή αν οι δείκτες είναι ανοδικοί υπάρχει περίπτωση η ΜΙΓ να πάει καλά??? Κατά διαόλου θα πάει.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη εάν έχουμε κάποια ευχάριστη έκπληξη στο θέμα της εκλογής του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας,θα έλεγα bullish και λίγο απ'το 2016.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη ευτυχία να μην είμαστε στο διαδίκτυο. Σας ευχαριστώ πολύ.
      Money

      Διαγραφή
    4. Thirty years from now ...http://endtimeobserver.blogspot.gr/2009/09/flashback-1988-economist-magazine-get.html

      Διαγραφή
    5. Πάντως αυτός που γράφει το άρθρο είναι φανερό ότι είναι αρκουδιάρης και απο χρηματαγορές είναι μυρουδιάς. Φαίνεται με το εισαγωγικό που γράφει για Ελλάδα.

      Ποιανού άραγε είναι το άρθρο??

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα.
      τον Αλέξιο δεν τον βάζετε στην εξίσωση?
      bull market με τον ΣΥΡΙΖΑ? Μπουχαχαχα!!!!
      εκτός και αν ποντάρετε στον μεγάλο συνασπισμό...

      εγώ για το 2014 βλεπω νέα χαμηλά.
      nikokalis

      Διαγραφή
    7. χαχαχαχα κύριε Νικολάκη και ποιος σας είπε ότι ο Αλέξιος θέλει να μπει στην εξίσωση??
      Για ρωτήστε τον.

      Μόλις κυλίσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη θα σας πω που θα κινηθούμε το 2014.

      Διαγραφή
    8. κ. Τακη το βαζω στο ημερολόγιο, να σας το θυμίσω τοτε...

      αν και, με 30% ανεργία, 60 δις ανάγκη δανεισμού στο 2014, και με αυτό το εξοντωτικό νεο φορολογικό, πραγματικά απορώ που εχετε εστω και ελάχιστη αισιοδοξία....

      πάντως, το 2014 θα ειναι χρονιά που ή θα ενεργοποιηθεί ο υγιής σκεπτόμενος Ελληνας, ή.....τετελεσται!


      nikolakis

      Διαγραφή
    9. Κύριε Νικολακη

      Με 30% ανεργία και με εξοντωτικούς φόρους πάνε ΠΑΝΩ τα χρηματιστήρια.
      Με 0% ανεργία τότε πουλάμε τα πάντα - έρχεται η κατάρρευση.

      Διαγραφή
    10. Μόνο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μπορούν να τρομάξουν την Ελληνική χρηματαγορά. Τα υπόλοιπα συνηγορούν για ΠΑΝΩ.

      Να θυμίσω ότι μέχρι 200 σχόλια έχει την δυνατότητα το blogspot να εμφανίζει. Απο 200 και πάνω τα καταπίνει σαν την χοάνη της Μεσογείου τον Αστέρα που ρουφάει στο διάβα του τα πάντα σαν να πρόκειται για Χάρυβδη.

      Οπότε αλλάξτε thread και σχολιάστε στο thread των ευχών.

      Διαγραφή
  46. Απαντήσεις
    1. Γιατί το λέτε αυτό κύριε Ζαχαρία?Μια χαρά είμαστε και προσεχώς ακόμη καλύτερα...

      Διαγραφή
    2. Μάλλον ο κ.Zachmour βλέπει στην ΔΤ το μπασκετ του παναθηναικού και το λέει αυτό χεχεχε

      Διαγραφή
    3. Ζακ κραχ που το βλέπουν τόσοι...σιγά να μην έρθει!!

      Τον κυκλώνα του 2008 έβλεπαν μόνο Ρουμπινι, η κυρία Ζεζα Ζήκου και το ezmarket και τους λέγαν γραφικούς. Εντάξει ο Ρουμπινι μέθυσε από την επιτυχία και κόλλησε στο ασπρόμαυρο παρελθόν.

      Το χάος μπορεί να περιμένει.

      Διαγραφή
    4. Το μαύρη μαυρίλα πλάκωσε ήταν το σχόλιό μου για το άρθρο...

      Γενικά πάντως ανεξάρτητα από τις αγορές πιστεύω ότι δυστυχώς τα χρόνια 1990-2009 η δική μας η γενιά δεν θα τα ξαναζήσει. Μιλάω για επίπεδο ζωής και όχι επίπεδα ή κινήσεις δεικτών. Θα σφίξουν πολύ οι κώλοι για όλους.

      Επί των δεδομένων που δίνει το άρθρο επίσης έχω να πω ότι αυτό που ζούμε με το ατελείωτο τύπωμα χρήματος παντού καταρχήν είναι πρωτόγνωρο και επομένως δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προηγούμενες εμπειρίες για να διαβλέψουμε το μέλλον και σίγουρα κάπου θα σκάσει και με κρότο.

      Δεν ξέρω δηλαδή κύριε Τάκη αν η διαφωνία σας είναι στην ουσία του άρθρου ή απλά στον χρονικό προσδιορισμό της έκρηξης....

      Διαγραφή
    5. Μακάρι κύριε zachmour να σφίξουν οι Ελληνικές κολάρες. Θα γίνουν και πιο αθλητικές με γραμμώσεις. Οι πιο καλοί και γραμμωμένοι κώλοι να κάθονται και στις πιο αναπαυτικές πολυθρόνες.
      Το βρίσκω αρκετά δίκαι και ηθικό αυτό.

      Ασφαλώς και κάαααποτε θα γίνει και το κραχ. Χρηματαγορές δίχως κραχ δεν νοούνται - όμως δεν πρόκειται να μου το προβλέψουν αυτοί που μιλάνε στο άρθρο.

      Διαγραφή
  47. Κύριε Τάκη με αφορμή και το παρακάτω άρθρο, μήπως θα μπορούσατε να κάνετε ένα σχόλιο για τη HOL, αν βλέπετε κάτι ενδιαφέρον σε αυτή.

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4130278&nid=1928524

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νέμο δεν βλέπω κανένα ενδιαφέρον για εταιρίες υπερδανεισμένες - ειδικά όταν μιλάμε για HOL και Forthnet που έχουν αρνητικά ίδια. Είμαι και κάποιας ηλικίας και το βράδυ πρέπει να κοιμάμαι ήσυχος, να μην βλέπω εφιαλτες στο δρόμο με τις λεύκες και τον Κρούγκερ να μου κουνάει τα χαρτιά της HOL.

      Για κέρδη εδώ και μερίσματα ούτε κουβέντα. Τα ξεχνάμε
      Σε περιόδους bull market τέτοιες εταιρίες τις πετάω στα σκουπίδια.

      Για όποιον όμως ενδιαφέρεται . Το σημαντικό είναι να μειωθεί ο τραπεζικός δανεισμός. Αν δούμε ποτέ HOL ή ΦΟΡΘ να μειώνουν τραπεζικό δανεισμό και να σταματήσουν τα ανοίγματα, τότε θα αρχίσω να τις μελετώ απο κοντά.

      Δείτε αποτελέσματα εις νέον της ΗΟΛ.
      122 εκατ. μείον. ώρε μαύρη τρύπα που ρουφάει ευρουδάκια.
      Ας πάρουν το ρίσκο άλλοι. Ο Τάκαρος θα τους πάρει τα χαρτιά όταν πρέπει και ΑΑΑΑΑΑΑΝ.

      Διαγραφή
  48. Η εταιρία MLS Πληροφορική Α.Ε με την παρούσα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 21 του ν.3556 / 2007 και την απόφαση 1/434/3.7.2007 της ΕΚ ότι την Πέμπτη 19/12/2013 ο κ. ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος πραγματοποίησε αγορά 312.458 μετοχών της εταιρίας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε συνολικής αξίας 1.032.200,73 ευρώ και πώληση 305.458 μετοχών της εταιρίας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε συνολικής αξίας 1.015.175,14 ευρώ και ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΧΤΑΛΙΔΗΣ Υπεύθυνος Επενδυτικών Σχέσεων πραγματοποίησε αγορά 19.500 μετοχών της εταιρίας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε συνολικής αξίας 64.155 ευρώ και πώληση 19.500 μετοχών της εταιρίας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε συνολικής αξίας 64.155 ευρώ.


    Bonjour!

    Καματάκης....Μέγας μάστορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμαι απολύτως. Μαζί με τον Λεμπιδάκη το απόλυτο δίδυμο σιγουριάς.

      (τον Λεμπιδάκη τον έβαλα γιατί τις τελευταίες μέρες φαίνεται να γλυστράει στα όρια αγοράς του καναλιού 4,80-5,30...η χαρά του τρειντερά 10%... Χο χο χο χρόνια πολλά κύριε Μανώλη...Για την πρωτοχρονιά θέλω...θέλω...)

      Διαγραφή
  49. ηγγικεν η ωρα, δεν ορρωδουμε προ οποιων "αναχωματων". True knowledge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτός ο Πινέζας γιατί δεν πάει να σκάσει την φούσκαρα της Forthnet?

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γλέζος Ξύριζα : Βουλή 20/12/2013 ώρα 3:51 μμ "έχεις πολλά τετραγωνικά μέτρα στην κατοικία σου, δώσε τα στον άστεγο". Να ετοιμαζόμαστε για συγκατοίκηση λοιπόν κύριοι του ξύριζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η άλλη φούσκα η ALTEC πάει να κάνει το παιχνίδι της Forthnet η μου φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Όσο ζω ΕΛΠΕζω ή μήπως η ΕΛΠΕδα πεθαίνει τελευταία?

    Ψηφίζω το πρώτο και ψώνισα 1 κιλό απ΄το ολόγεμο σακί στο τέλος. Άλλωστε και τα stock options στα στελέχη ακριβώτερα τα πουλάνε (7,62 ευρώ ανά μετοχή).

    Εννοείται για ξεπέτα (αν βοηθήσει ο Μαμμωνάς και κάτσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ηλία πολύ σωστά πράξατε,από τη στιγμή που στο ΧΑΑ συμβαίνουν καραγκιοζιλίκια το τελευταίο διάστημα και κάποιοι πρέπει να εκμεταλεύονται αυτές τις παλαβομάρες.

      Επειδή τις επόμενες ημέρες θα χτισθούν οι περιουσίες του 2014,κάντε τα κουμάντα σας...

      Διαγραφή
  54. Aγαπητοί Κύριοι Επειδή διαβάζω καθημερινά το blog του κυριου Τάκη,και βλέπω αρκετους ειδήμονες σε χρηματιστηριακα θεματα,παρακαλω ηθελα να ρωτησω αν συμφερει καποιον να εξασκησει τα warrants της Ετε
    Εχω 500 warrants,αν δεν τα εξασκησω τωρα χανω το μελλοντικο δικαιωμα να τα εξασκησω καποια αλλη στιγμη???
    εφοσον η τιμη στο ταμπλο ειναι χαμηλοτερη φανταζομαι ειναι λαθος η εξασκηση τους στην παρουσα φαση
    ευχαριστώ gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Με την δική μου οπτική δύσκολα θα πάρετε "σίγουρη" απάντηση κύριε gforce.

      Οταν πρωτογράψαμε για τα warrants είπαμε με σαφήνεια πως στην τιμή τους εμπεριέχεται η διαφορά τιμής-κέρδος κατά την εξάσκηση (αρνητικό προς το παρόν στην ΕΤΕ) αλλά και η αξία χρόνου (time value) μέχρι την λήξη τους. Γι αυτό το 2ο, το μόνο που αξίζει στο ΕΤΕΠΤ, η ερώτηση είναι:

      -Θα πάει η ΕΤΕ πχ 6 ευρώ στα επόμενα 2,5 χρόνια?

      Μετά από 6 μήνες θα λέμε

      -Θα πάει η ΕΤΕ πχ 6 ευρώ στα επόμενα 2 χρόνια?

      Του χρόνου τέτοιο καιρό

      -Θα πάει η ΕΤΕ στα 6 ευρώ στον επόμενο 1,5 χρόνο?

      κ.ο.κ μέχρι που θα φτάσουμε στον Ιούνιο του 2016 οπότε το πράγμα θα έχει σφίξει κι αν δεν πάει η ναυαρχίδα στα 6 μέχρι τον Δεκέμβριο κινδυνεύουμε να κληθούμε από το ΤΧΣ (εάν βρει πελάτη) να τα ασκήσουμε ακριβώτερα ή να τα χάσουμε.

      Είναι λογικό λοιπόν αυτό το time value να μειώνεται μέχρι να μηδενίσει. Δηλαδή το ένα απ΄τα δύο περιεχόμενα του ΕΤΕΠΤ θα μηδενίσει σίγουρα. Για το άλλο, τη διαφορά τιμής, καθένας έχει και τη δική του απάντηση.


      Από την άλλη διαβάζω τα σενάρια του Λεωτσάκου, ότι ενδέχεται να κάνει ΔΠ το ΤΧΣ σε υψηλώτερη τιμή για τα warrants ή το ισοδύναμο να δεχθεί την εξάσκηση τους σε χαμηλώτερη τιμή (παραλαγή στα χνάρια της Eurobank). Δεν μου φαίνεται λογικό, είμαι όμως ερασιτέχνης, απληροφόρητος από τις τραπεζικές ζυμώσεις και ραδιουργίες ημετέρων.

      Εάν το ένστικτο του κυρίου Τά κη για τραπεζικές ΑΜΚ εντός του 2014 επιβεβαιωθεί, το Λεωτσάκιο σενάριο κερδίζει πόντους. Προσωπικά όμως ΔΕΝ μου φαίνεται πιθανό (έχω και την εντύπωση πως κάπως σαν παιχνίδι το είπε μάλλον κι ο καλός αναλυτής). Υπάρχουν 5 δις που ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθούν τον Αύγουστο του 2014 και η μόνη δεξαμενή είναι το ταμείο του μεγαλομετόχου ΤΧΣ. Συνεπώς θα πουλούσα τα ΕΤΕΠΤ πριν την λήξη του χρόνου.

      Βέβαια σταθερά καλή λύση γι αναποφάσιστους είναι και το 50-50.


      Χίππης (θαυμαστής του Σολομώντα)

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ Κυριε Hippy
      Mολις μου εστειλε emai η eyrobank χρηματιστηριακη και εκανα τον πολλαπλασιασμο
      500Χ 8,22Χ 4.32 και βγηκε καπου 18000 ευρω ελαβα αμεσως αποφαση για μη συμμετοχη
      18 χιλιαρικα στο απατο βαρελι ετε ουτε ο βγενο δεν παιρνει τετοια ρισκα

      Διαγραφή
    3. Άσκηση των ΕΤΕΤΠ τώρα είναι προφανώς καταστροφική. Το σκεπτικό που διετύπωσα παραπάνω αφορά την διακράτηση τους για τυχόν άσκηση (ή πώληση) σε προσεχές "ραντεβού". Πιθανολογώ δηλαδή πως εάν επιβεβαιωθεί το "στατιστικό" January effect στην αρχή της επόμενης χρονιάς ίσως η ΕΤΕ γράψει υψηλότερες τιμές κι έχετε την ευκαιρία για καλύτερες τιμές και στα warrants. Ίσως όμως. Γι αυτό και το 50-50.

      Διαγραφή
  55. Μια ερώτηση για τον κύριο ΔΑΡΕΙΟ,επειδή παρακολουθεί και κατέχει θέση στον ΑΒΑΚΑ.
    Ποια η εκτίμηση σας με βάση τις τελευταίες σας πληροφορίες; Τον τελευταίο καιρό κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου κάποιες δήθεν πληροφορίες για Δ.Π σε χαμηλότερες τιμές τον άλλο μήνα.Ενα σχόλιο παρακαλώ αν δεν σας κάνει κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur anonime αν εννοείτε το blog του naked monk που έγραψε κάτι τέτοιο χθες το μόνο που θας σας πω είναι ότι δεν έχει πέσει και ποτέ μέσα με τις ´πληροφορίες´ του.

      Η δική μου θέση πάντως μετοχικά μένει ως έχει και θα ξεκινήσει το ξαλάφρωμα σε τιμές που έχω δώσει απο το marketzone που έκλεισε. Αν παρακολουθούσατε θα γνωρίζετε. Αν όχι απλά θα περιμένετε συγκεκριμένη αναφορά μου.

      Ελπίζω να ημουν σαφής.

      Bonsoir.

      Διαγραφή
    2. Όχι κύριε ΔΑΡΕΙΕ,εννοώ το freeforumstocks όπου κάποιος μεγάλος ΓΚΟΥΡΟΥ,πάναθεμα τον!!!!!!!,απο την προηγούμενη βδομάδα με κορύφωση χθες και σήμερα και με ύφος ξερολα,πιπιλιζει περί δημόσιας πρότασης τον ΓΕΝΑΡΗ στο 1,50ευρω,με σκοπό οι βασικοί μέτοχοι να εξάγουν την εταιρία απο το ΧΑΑ και κατόπιν να την συνχωνευσουν με τη μητρική με ΕΔΡΑ την ΚΥΠΡΟ.
      Το σενάριο βέβαια γνωστό και χιλιοπαιγμενο χρόνια....

      Διαγραφή
    3. Ουχουχουχουχου.

      Δώστε μου το link να διαβάσω.Ελεγα να δω μια κωμωδία το βράδυ αλλά με βάλατε στο λούκι.

      Διαγραφή
  56. Διάβαζα σήμερα τα σχόλια στο Capital σχετικά με την Ικτίνος και τις προβλέψεις για τις τιμές που πρόκειται να γράψει άμεσα (πέριξ του ενός ευρώ λένε κάποιοι, εντάξει δεν είναι απίθανο σε μια γενικότερη, ή ειδικότερη για την εταιρεία κακή συγκυρία μπορεί να το δούμε και αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι θα θέλει κανείς να αγοράσει τότε, γιατί μάλλον κάτι πολύ κακό θα συμβαίνει) και θυμήθηκα το θεματάκι με τις αρνητικές πωλήσεις.


    Κύριε Τάκη (αν θέλετε απαντάτε) πρόκειται για επιστροφή ή έκπτωση(;), ή είναι κάτι άλλο; Αν είναι κάτι άλλο, απλά λέτε «κάτι άλλο» και τελειώνει εκεί το θέμα από την μεριά μου.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μάνο με δείκτη στις 500 μονάδες τότε είναι πιθανό.
      Μην μου ανησυχείτε.
      Μην ασχολείστε με ιντερνετικές κουτοπονηριές και ανοησίες.

      Δεν μπορώ όμως να κατανοήσω πως αυτά συνδέονται με τις αρνητικές πωλήσεις???
      Θα τα πούμε, αν χρειαστεί, στο κλείσιμο της χρήσης.
      Όμως γιατί δεν κάνετε και εσείς ένα τηλέφωνο στην εταιρία???

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη ανησυχία, μιας και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των τελευταίων ετών (από το 2010 και μετά), τα θεωρώ ικανοποιητικά και την συμπεριφορά της μετοχής πολύ καλή, άσχετα με το γεγονός της μικρής εμπορευσιμότητας. Αν σε αυτά προστεθούν και τα μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου, τότε οι αποδόσεις αυξάνονται αρκετά.

      Σε κάποιο από τα σχόλια αναφέρθηκε και αυτό (αρνητικές πωλήσεις). Όπως έχω πει και παλαιότερα δεν είμαι μέτοχος στην συγκεκριμένη εταιρεία, οπότε δεν γνωρίζω αν δικαιούμαι να "ενοχλώ" με απ’ ευθείας ερωτήσεις. Έχω όμως ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο συγγενικού μου προσώπου. Θα έχω υπ' όψιν μου πάντως και αυτό το ενδεχόμενο, (της τηλεφωνικής επικοινωνίας).

      Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

      Διαγραφή
    3. lakkis 9/5/2013 17:43 στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
      (2)
      Αιντες να βρεις πωλητη Ικτινου στα 2,5 ευρω

      Οι πραξεις που βλεπετε ειναι απο το ticker του ταμπλο της περιοδου
      1971 - 1976 που τελευταιος τοτε πωλητης ηταν ο Μιχαλακης που τσακογκρεμιστηκε στην Κορυφη του βουνου Γκουαλαχιρι στο ΝΕΠΑΛ Μαιο του 1976 πανω που καρφωνε την Ελληνικη σημαια στη κορφη 7802 μ υψομετρο...

      Τουταλεγα εγω να προσεχει αλλα αυτος τιποτις

      Εκτοτε η μετοχη συσωρευσε για πολυ στα ετη 1977 - 1993 στη περιοχη των 2,5 ευρω με 4,30 ευρω...

      τους επομενους 34 μηνες θα δειτε σε ΚΟΝΣΕΡΒΑ τις πραξεις που εγιναν απο το 1994 μεχρι σημερις ...

      Εχει πολυ ενδιαφερον ..

      ΚΑΛΟ ΜΙΛΕΝΙΟΥΜ τσι ουλους τσι Χωριανους

      Διαγραφή
  57. Και ο κυρ Νίκος αύξησε θέσεις σε ΜΥΤΙΛ και ΟΤΟΕΛ. Και με χειριστή την νέα χρηματιστηριακή που λέγαμε φίλε Ηλία.
    Φίλε Τζο,έχει καμία καλή κουβέντα και για μένα ;Ή θα με καρπαζώσετε ως δίκαιος κριτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νίκο στόχος μας είναι το κέρδος,για άλλους σε βραχύ και για άλλους σε long way.Σε περιόδους που υπάρχουν μαλλιοτραβήγματα,ο λύκος ξέρετε τι κάνει και εσείς είσθε λύκος...

      Διαγραφή
  58. Κυριε ΔΑΡΕΙΕ.
    http://www.blogger.com/comment.g?blogID=3852994445008371481&postID=7922687988266894404&isPopup=true
    ΚΑΙ
    http://www.blogger.com/comment.g?blogID=3852994445008371481&postID=8386778569732572350&isPopup=true
    ΚΑΙ
    http://www.blogger.com/comment.g?blogID=3852994445008371481&postID=1442008535000940530&isPopup=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour monsieur.

      Αλλος ένας πικραμένος και ανυπόμονος άσχετος που πιστεύει η θέλει να κάνει τους άλλους να πιστευουν ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση. Μόνο γέλιο.

      Διαγραφή
    2. Πριν απο κάποιους μήνες όταν με ρώτησαν εδώ είχα πει ότι στο 1.40€ αγοράζεται με ασφάλεια.Τότε σε μια ημέρα έγραψε το 1.40€ (-8% εκείνη την ημέρα με δείκτη θετικό) και έκτοτε πήγε μια βόλτα μέχρι το 1.97€.

      Αν, λέω ΑΝ,δούμε πάλι τιμές πέριξ του 1.40€ λέω ξανά ότι αγοράζεται με ασφάλεια.

      Τα περί ΔΠ μόνο γέλιο μου προκαλούν.

      Διαγραφή
  59. τακης πριν 3 μηνες ειχες γραψει κατι ...και επιβεβαιωνεσαι .......οπως παει ο δεικτης θα φτασει της 1050 μβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τριαντάφυλλε καλά θυμάστε.
      Η πρόβλεψη για τον ΓΔ ήταν
      ''1040 με 1050 που λέει ο Τάκαρος - είναι και ολίγον ποπόφαρδος αυτός''

      Όμως κύριε Τραντάφυλλε, όπως είχα πει και τότε, αν θα χάσω θα χάσω επειδή ο ΓΔ θα πάει προς τα πάνω.
      Εσκεμμένα ήμουν συντηρητικός και είχα βάλει χαμηλά τον πήχη. Έτσι για να τρελαίνω τους αρκούδους που όλο σορτ βγαίνουν οι άμπαλοι, όλο συνωμοσίες βλέπουν και όλο σκάσιμο φουσκών.

      Το 2014 ξεκινάει η τρίτη bull χρονιά της Ελληνικής χρηματαγοράς.

      Άσχετο, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω.
      Οι Ελληνάρες, ακόμη και οι μνημονιακοί Ελληνάρες, όλο κάτι θέλει να αλλάξει στον τόπο, όλο μεταρρυθμίσεις ζητούν αλλά μόλις ακουμπάει η αλλαγή και αυτούς στραβώνουν. Δεν τους αρέσει ο φόρος υπεραξίας - λένε.

      Λες και θα έχουν κέρδη!!!! μπουχαχαχα
      Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια βρεεεεε.
      Άντε βγείτε και πουλάτε και παγαίντε στα εξωτερικά να παίζετε μετοχές. Μην μας τα ζαλίζετε άλλο.
      Άντε ουστστττττττ αρρωστάκια.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ
      Τακαρε .....θελω την γνωμη σου .....πιστευεις οτι το 2014 θα ειναι η τριτη bull χρονιά της Ελληνικής χρηματαγοράς.......πως ομως ολοι μιλουν οτι λογω πολιτικων εξελιξεων και ιδιως αν ενεβει ο Συριζα το ΧΑΑ θα παει 800 μβ και βλεπουμε εκτος κι αν υπαρξει μια ευρυτερη συνεργασια κοματων , δεν θα μου φανει παραξενο να δουμε σχηματισμο κυβερνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αλλα με αλλον προθυπουργο ...της ιδιας σχολης ειναι ολοι τους ......
      Πιες μετοχες κατα την γνωμη σου του 25ρι θα δουν νεα υψηλα ?

      Διαγραφή
    3. θα τα πούμε κύριε Τριαντάφυλλε αφού τρέξει και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουάριου 2014.

      Αν δούμε σχηματισμο κυβερνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ - αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ανοχή της οποίας αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει το 2015 ή το 2016 που θα γίνουν οι εκλογές - τότε η επόμενη κυβέρνηση είναι η Χρυση Αυγή.

      Ήρθε η ώρα του λογαριασμού. ή ο Ελληναράς θα αλλάξει πλευρό εδώ και τώρα - που δεν το βλέπω - ή θα αλλάξει πλευρό, αφού όμως γνωρίσει την απόλυτη εξαθλίωση ως αποτέλεσμα των επιλογών του.

      Διαγραφή
    4. ξανα επανερχομαι φιλε τακη ....λες να παει τοσο μακρια η βαλιτσα το 2015 η 2016 ? ο λαος ελπιζει αμεσα να αλλξει η πολιτικη σκηνη πονταρει σε εκλογες μετα τις ευρωεκλογες !! επιθυμει τον αλεξ .....θα εχει πολυ στορυ το 2014 για να δουμε ...χμ! μετα το πρωτο 15νθημερο φεβρουαριου θα εχουμε ανοδο του χαα .....

      καλα χριστουγεννα φιλε μου με υγεια

      Διαγραφή
    5. Ο λαός αν επιθυμούσε τον άλεξ θα του έδιναν ήδη στα γκάλοπ ένα 40%
      Βλέπετε εσείς τέτοιο πράγμα να συμβαίνει όταν κυκλοφοράτε έξω στην καθημερινότητα??? Βλέπετε τον διπλανό σας να τρελαίνεται για Άλεξ???

      Στην πραγματικότητα ο λαός δεν ξέρει τι του γίνεται. Ποτέ δεν ήξερε. Είναι μετρίων δυνατοτήτων και έχει μεγαλώσει τα παιδάκια του κανακεμένα, με τη σκέψη να τα βολέψει. Ακόμη σβουράει ο σβέρκος του λαού απο τις σφαλιάρες. Μια κρίσιμη μάζα ούτε που έχει πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει και ονειρεύεται λεφτά που δεν υπάρχουν και Αντρίκους να του τάζουν ότι θα είναι μαζί στην εξουσία..

      Ο Τάκαρος το μόνο που έχει να πει είναι ότι :
      ''όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς.''

      χμχμ μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 2014 βλέπω γερή άνοδο, μετά βλέπουμε μέχρι που θα διορθώσουμε.

      Καλά χριστούγεννα - πάμε στο νέο thread για άλλα σχόλια.

      Διαγραφή
    6. Monsieur Takis μετά έχει ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ με την λήξη της Ευρωπαϊκής προεδρίας.

      Και ας λένε όλοι για Μάιο.

      Καλά Χριστούγεννα να έχετε και ότι ποθείτε. Θα απουσιάσω και εγώ λίγες ημέρες, Πάω για σκί.

      Διαγραφή
    7. βρε λες Αγαπητε Δαρειος ?? ΕΚΛΟΓΕΣ με σπρεντια 10ετους στα 400 μουναδες βασης ???????

      http://www.youtube.com/watch?v=tMCkKE3mpeU

      Ενδιαφερον ολη η συζητηση αλλα πιο πολυ απο το 1.14.30 μεχρι 1.17.30.

      ΘΑΥΜΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ..... Σουβλες διπλες το ΠΑΣΧΑ !

      Διαγραφή
    8. H Eλληνική προεδρεία λήγει 30 Ιουνίου,όχι τον Απρίλιο(6μηνης διάρκειας είναι).Λίγο πριν τις εκάστοτε διακοπές,έχουμε τα κλασικά καραγκιοζιλίκια στη Βουλή και στα τηλεοπτικά πάνελ και μετά όλοι μαζί πάνε στις Αράχωβες και στα εορταστικά φαγοπότια.

      Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο έχει να κυλήσει πολύ νερό στ'αυλάκι,χώρια ότι έχουν βγει(και θα συνεχίσουν και το 2014) προγράμματα του ΟΑΕΔ για 10άδες χιλιάδες θέσεις και πολλές επίσης θέσεις σε διάφορους Δήμους.Προσπάθεια ανάσχεσις γαρ(όχι των Συριζαίων,της υφέσεως)...

      Εδώ 400(ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ,ολογράφως)ολάκερα χρόνια δεν ξεσηκώθηκε στους Οθωμανούς το συνοθύλλευμα που λέγεται λαός,περιμένουν κάποιοι αδαείς και πονηροί να ξεσηκωθεί τώρα.
      Μια φορά γίνεται κάτι σωστό,με πολλαπλά λάθη βεβαίως γιατί το να κάνει κάποιος έστω και μία φορά το σωστό στη ζωή του δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα και τάχα μου ετοιμάζεται λαική εξέργεσις.

      Σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν,πάρτε και τον Λιάπη παρέα στην επανάσταση...

      Διαγραφή
  60. Και προς όλους τους άμπαλους φιτσουλέους, γνωστούς και ''άσχετοι ταληροφονιάδες διαδικτυακοί μπαρουφολόγοι''.

    W. Buffett: Εβγαζε κέρδος $37 εκατ. την ημέρα το 2013!

    http://www.euro2day.gr/news/world/article/1167234/w-buffett-evgaze-kerdos-37-ekat-thn-hmera-to.html


    Φιλάκια με Berkshire Hathaway!!!!

    http://finance.yahoo.com/echarts?s=BRK-A+Interactive#symbol=brk-a;range=20070619,20131220;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

    Βλέπατε κατάρρευση του γέρου το 2008????
    Βρε κούνια που σας κούναγε άχρηστοι.
    Εμπρός, τώρα γράψτε τιμωρία 37 εκατ. φορές - όσο και τα ημερήσια κέρδη του γέρου - το εξής

    ''Είμαι άμπαλος φίτσουλας άσχετος απο χρηματαγορές και δεν μπορώ να αποτιμήσω εταιρίες''

    Βρεεεεεεεεεεεεεε ποιος θα έβγαζε κέρδη???
    Ο Πρεχτερ???????????
    μπουχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολιάζει ο άλλος απο κάτω.

      ''Όσο οι περιουσίες τους μετριούνται με τρέχουσες χρηματιστηριακές αξίες, η εικόνα θα είναι πάντα λάθος''

      Απάντηση
      καλά έλα εσύ να μας αποτιμήσεις τις περιουσίες τους σε ράβδους χρυσού, του πιο άχρηστου πράγματος στον πλανήτη Γη - ίσως και σε ολόκληρο το συμπάν.

      Βρεεε δεν σας έχω πει ότι δεν είναι καλό να είστε ζουλιαρηδες και φθονεροί τύποι???

      Τώρα που το ξανασκέφτομαι, καλύτερα θα ήταν να αποτιμούσαμε τις περιουσίες τους σε στραγάλια Φαρσάλων ή μήπως σε σταφίδες Κονίτσης???
      Σταφίδα με κονιακάκι θα ήταν ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

      Ρούφεεεεν τώρα σταφίδες και μόκο. Μου θέλατε και σκάσιμο του SP στα 1670 και βγαίνατε με στυλάκι γκουρού και λέγατε τις εξυπνάδες σας.

      Αμ το άλλο!!! Τολμήσατε να ειρωνευτείτε τον τρελοΤάκαρο στα χρυσάφια και να τον αποκαλείτε καραγκιοζάκο. Όλα τα ξέρατε - ξερόλες.
      Τα θέλατε και τα πάθατε. Τώρα παίξτε το μακροπρόθεσμοι και πως τάχα μου κοιτάτε μακρυάααααααα.

      Βρε τα είπαμε, δεν τα είπαμε??
      Μακροπρόθεσμα είναι όλοι νεκροί και μικροπρόθεσμοι χαμένοι.

      Διαγραφή
    2. Έτσι μου έγραφες!!!!!!!!!

      καλα

      αυτος ο καραγκιοζης του λινκ απο πανω

      που τα εμαθε τα χρυσαφικα?

      δεν παιζονται καποιοι ασχετοι παπατζηδες...

      Σε λενε Τακη- οταν σε διαβαζουμε σπαμε πλακα, γκουρου της πλακας...

      βρε κατι φρουτα..

      Διαγραφή
    3. Ρούφεν τώρα σταφίδες Κονίτσης και άντε να πιεις τα κονιακάκια σου.

      Αν είχε βρεεε γκουρού κάτι να μου πεις να ερχόσουν εδώ μέσα στα ίσα να μου το πεις. Όπως βλέπεις μπορεί κάποιος να σχολιάζει ελεύθερα - δεν υπάρχει η παραμικρή φραγή σχολίων, γιατί απλά ο Τάκαρος δεν φοβάται την κριτική!!!!!

      Κερδισμένος θα έβγαινες!!!!!

      Διαγραφή
  61. Ανέκδοτο!!!!

    Φοβήθηκαν στον Νηρέα για το φόρο υπεραξίας και γιαυτό πιέζεται η μετοχή.
    μπουχαχαχαχα

    όταν η χρηματιστηριακή αξία των ΣΕΛΟ, ΔΙΧΘ είναι 3 μιλιούνια, τότε ο ΝΗΡΕΑΣ δεν μπορεί να είναι πάνω απο 10.
    Στα 130 εκατ. τα βιλογικά του αποθέματα - ακατέβατα. Εκεί θα δούμε αν μπορεί να αποπληρώνει δανεισμό και αν έχει πιθανότητες να γίνουν turn arround στο μέεεεεεελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείτε τους οι τεχνικάριοι τι θα συμβεί με το που θα σπάσει το 0,25 που θα πάει η κολλάντζα.
      Πείτε τους βρεεεεεε.
      Να μην τα γράφω εγώ και νομίζουν ότι κάτι έχω με την κολλάτζα.

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα και απο μένα. Σήμερα διάβασα μια ωραία συνέντευξη http://www.newmoney.gr/article/33780/o-arhitekton-toy-foroy-yperaxias-ap-refenes-apologeitai-synenteyxi-sto-newmoneygr και λέω ωραία γιατί δεν είχα ξαναδεί τον αντίλογο σ'αυτά που γράφονταν στον ηλεκτρονικό κυρίως τύπο για το θέμα αυτό. Εμένα δεν με ενοχλεί κανένας φόρος ιδίως όταν αφορά υπεραξίες γενικότερα. Αυτό που θα με ενοχλήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ είναι αν δω πάλι 1000 παραθυράκια να τα εκμευταλεύονται οι γνωστοί -άγνωστοι και να πληρώνω εγώ σαν μλκς!!!!
    Μόνο στην 5η ερώτηση παρατήρησα κάτι που χωράει πολύ συζήτηση αλλά το αφήνω προς το παρόν.

    Συνέχεια στο μπλογκ του κ Favlou είχε στα τελευταία σχόλια κάτι που αφορά τις μεταβιβάσεις μετοχών που θα
    πραγματοποιηθούν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και δικαιολογεί την πίεση στους κερδισμένους της 2ης χρονιάς μπουλ μαρκετ και την σταθερότητα που έδειξαν οι μεγάλοι χαμένοι .

    ...και τέλος με αφορμή το http://www.kostasmelas.gr/2013/12/blog-post_19.html ήθελα να ρωτήσω τους γκουρούδες την άποψη τους στο ερώτημα : η ΕΕ με τις ενέργειες τις συνεχίζει να λειτουργεί με βαση το υπόδειγμα του Ρήνου ή σιγά σιγά και μαλακά γινόμαστε αγγλοσάξωνες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Οσον αφορά τα του χαα θα ήθελα να θυμίσω οτι αυτό που έπρεπε να κάνει ο τρέχων μήνας το έκανε και τώρα δεν θα με χάλαγε καθόλου να ξαναβρώ μτχ ανάμεσα ή κοντά στις κόκκινες καμπύλες του κ.Vassilig που είναι μαζί με κάτι άλλες στα ημερήσια και κάτι φιμπο των ελλοτσισιανς και κάτι στόχους των ωκωδων και γραμμες των καναλιών και και και ...Πωπωπωπω πολλά μαζεύτηκαν εκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. lorac pou einai aftes oi kampiles tou vassilig? exei kapoio blog?

      Διαγραφή
    2. Κ. Ανώνυμε είναι το δεύτερο μπλογκ που μας έχει βάλει ο οικοδεσπότης μας στα επίτιμα μέλη

      Διαγραφή
  64. Τάκη δεν βρήκα κάποιο email,οπότε στο γράφω εδω

    Επιμελούμαι το περιοδικό του ΣΕΔ (www.sed.gr),πολύ θα ήθελα ένα άρθρο σου αν έχεις το χρόνο
    θέμα..ελεύθερο ;)
    (κάπου στο τέλος Ιανουαρίου το έχουμε προγραμματίσει )
    favlos118@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂