Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Protergia - 100% θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου





















189 σχόλια:

  1. Αντε λοιπον να αμολησω μια γκουρουδια κατα την προσφιλη φρασεολογια του blog. Εγω δεν φευγω για Σαγκαη αλλα για Νο10 Chedaogou, Haidian Dist. Beijing. O Μr Bin θα με παει στα 250αααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το μπαρδον? για σπαστα καντα πενηνταρακια και ξαναριχτα. Εγω τον μονο mr Bin που ξερω ειναι ο κωμικος που βεβαια τρεχει με 250 αλλα με Μακλαρεν. Ξενιος

      Διαγραφή
    2. Eισαι μεγαλος γατος και best informed. Hermes

      Διαγραφή
  2. Καλή σας ημέρα. Καλημέρα σε όλες και όλους. Όπως πάντα κυρ Τάκη, καλή δουλειά. Θα την δούμε και στο ταμπλό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡ. ρε συ ο κυρ Ηλιας ο μαρμαρας ειναι +20% και ακομη κοστιζει 24εκ, τι λες΄? ΑΠ. τον κατουραω, εμεις εχουμε 42 αλλα ειμαστε ομορφοι! ΕΡ. αααα καταλαβα, οβιδιακου τυπου το επιχειρημα σου ΑΠ. οχι παιζουμε,κατσε τωρα πανω στον πυραυλο χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γνωρίζω αν τώρα γράφουμε εδώ ή περιμένουμε να γεμίσει πρώτα η προηγούμενη ανάρτηση.ας μου επιτραπεί λοιπόν.
    Σήμερα ο ΝίκοςΤ αποχώρησε από την ΔΕΗ πουλώντας στα 10,79.Ας είναι καλά η εταιρεία,με έχει ανταμείψει πλουσιοπάροχα από την είσοδο της στο ΧΑΑ .Αυτή την φορά τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 90%.Στο μέλλον,γεροί να είμαστε,θα ασχοληθώ και πάλι μαζί της.Για την ώρα τα ευρώ από την ΔΕΗ στον λογαριασμό ρευστότητας.Μακάρι να ξαναγράψω τα ίδια και για τα άλλα καμάρια του χαρτοφυλακίου μου. Κύριε Τάκη σας παράκουσα λίγο αλλά ελπίζω να με συγχωρέσετε.Θυμάμαι το ¨ούτε λέπι κάτω από τα 12¨αλλά κοντά είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νίκο ξαναποστάρω κάτι για ΔΕΗ προς εμπέδωση.

      Τάκης Μορφονιός 1 Νοεμβρίου 2013 - 12:06 μ.μ.

      Γκουρούδες έκτακτο.
      ΔΕΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ προς τα 12 !!!!
      Στόχος επιτευχθει.

      Μην ακούτε άμπαλους φιτσουλέους που σορτάρουν και όλο κάθε μέρα περιμένουν ότι η χρηματαγορά μας θα πέσει 5%, 15% και 25%. Κούνια που τους κούναγε.

      Δεηηηηηηηη προς τα 12!!!!
      Όσοι ακολούθησαν Τάκαρο και μπήκαν στη ΔΕΗ στα 1,5 με 1,8 ευρώ, τώρα κάπου εδώ δίνουν το 15% - βγάζουν δηλαδή όξω το κεφάλαιο τους του και παίζουν με τα κέρδη τους.
      Στις χρηματαγορές πρέπει να είμαστε άπληστοι - αλλά άπληστοι με στρατηγική και λογική, με σχεδιασμούς εκ των προτέρων και οχι κατόπιν εορτής.
      Παίζουμε με τα κέρδη μας απο εδώ και πέρα και βάζουμε τιμή στόχο τα 17 - 18 ευρώ ακατέβατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ούτε λέπι δεν δίνουμε πάνω απο το 15%.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη καλημέρα.
      Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Όπως έγραψα θα ασχοληθώ και πάλι με την ΔΕΗ,στην πρώτη καλή ευκαιρία εισόδου.Το έχω συνηθίσει και έτσι εδώ και καιρό οι μετοχές της εταιρείας έχουν μηδενικό κόστος σε κάθε αγορά.Δεν διστάζω στην επαναγορά καλών μετοχών.

      Διαγραφή
    3. Με τη διάσπαση των 12 θα πετάξει το χαρτί κύριε Νίκο και θα συνεχίσει να είναι φθηνό. Τσάμπα πια δεν είναι - φθηνό είναι.

      Διαγραφή
  5. Από σήμερα λέμε "καλώς ήρθες δολάριο":)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, ωχ πάνε οι έμποροι του ΧΡΥΣΑΦΙΟΥ που είχαν το θράσσος να ειρωνευτούν τον Τάκαρο όταν έλεγε το ΧΡΥΣΑΦΙ DOWN !!!!!!
      Τέρμα μάγκες, όσοι βγάλατε, βγάλατε - οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι δηλαδή, τα έχασαν χοντρά.

      Διαγραφή
    2. Βρε πώς φαίνεται όταν ρέει το χρήμα χεχε Είπαμε,το πάρτυ ξεκίνησε από Παρασκευή και προσοχή στα αεριζόμενα αδειάσματα.Όπου πετούν οι αετοί κυρίες και κύριοι...

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Κύριε Τάκη σε εσάς, καθώς και στην υπόλοιπη καλή παρέα!

    Θα μπορούσατε να κάνετε ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα της ΕΛΒΑ?

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΛΒΑΛ είναι ότι καλύτερο έχει ο όμιλος Στασινό. Μετα ακολουθεί η ΣΩΛΚ.
      90% εξαγωγική, σούπερ αποτελέσματα. Αν μου τη δίναν όλη την εταιρία σε αυτές τις τιμές θα την έπαιρνα - αφού θα έκλεινα την ΕΤΕΜ.

      Απο ταμπλό μην περιμένετε και πολλά πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Τάκη.

      Διαγραφή
  7. Πραγματικά το επίπεδο όσων ασχολούνται με τις αγορές είναι αξεπέραστο. Αντιγράφω σχόλιο του δημοσιογράφου Δημήτρη Παφίλα από το το Business Stories του Πρώτου Θέματος:

    "Κρατάνε τιμές τα Ελληνικά ομόλογα. Για να γίνει αντιληπτή η κατάσταση το ομόλογο λήξεως 2020 της Rio Tinto κινείται στις 100,35 μονάδες, του Τιτάνα στις 111,43, της Intralot στις 107,32, του ΟΤΕ στις 111,28 μονάδες και της Frigoglass στις 108,79."

    Μνημείο ενημέρωσης! Το ότι το ομόλογο της Rio Tinto έχει κουπόνι 3,5% ενώ τα Ελληνικά έχουν κουπόνια της τάξης του 8-9% δεν το βάζει στην εξίσωση... Αφού σε απόλυτη τιμή της ρίχνουμε της Rio σημαίνει ότι σκίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Τάκη μήπως το προνόμιο του Τιτάνα αξίζει την προσοχή μας?

    Δεν θα έπρεπε να παίζει πάνω-κάτω γύρω στα 20€ αυτή τη στιγμή?

    Υπάρχει κάποιος λόγος για την τόσο μεγάλη υποτίμηση έναντι των κοινών μετοχών του?

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.capital.gr/h.asp?s=%D4%C9%D4%D0&startdate=24%2F11%2F2003&enddate=24%2F11%2F2013

      Διαγραφή
    2. Τι έλεγε ο Τάκαρος πριν 2 χρονια για τον Τιτάνα, όπου και προσδιόριζε τον πάτο του.
      Προς εμπέδωση!!!!!

      Thursday, October 20, 2011 7:45:10 AM

      Κύριε nikdan, ύστερα απο το short στον ΟΠΑΠ που συμφώνησα μαζί σας - βλέπετε ήταν πολλοί μα πάρα πολλοί όσοι γούσταραν ΟΠΑΠ στα 10 - ήρθε η ώρα να ξανασυμφωνήσω μαζί σας. Με μερικές όμως διαφορές.
      Τάκαρος είμαι τα λέω έξω απο τα δόντια, πάντα με ουσίες :

      Στα 12 ευρώ ο Τιτάνας, ο κοινός, αποτιμάται σε δίκαιη τιμή αφού σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται το ρίσκο χώρας, η οικονομική ύφεση της χώρας, η προβληματική οικοδομική δραστηριότητα των Η.Π.Α και της Ελλάδος και γενικότερα η απαξίωση των Ελληνικών μετοχών.
      Κοινώς ο Τιτάνας το κοινό είναι στα 12 ευρώ λόγω της απέραντης βλακοσύνης της χώρας.

      Αυτά θα μου πείτε ότι τα ξέρετε. Δεν ξέρετε όμως ότι ο Τιτάνας για την χρήση 2011, κατά 90%, δεν θα διανείμει μέρισμα ή αν διανείμει θα είναι σαν αυτό που διένειμε η Ιντραλότ, ψίχουλα.

      Ο όμιλος θα έχει κέρδη. Κέρδη όμως η μητρική δεν θα έχει, δεν πάει καλά.
      Που μπορεί να είναι ο πυθμένας του Τιτάνα του κοινού; Θα έγραφα στα 8 ευρώ που αναλογούν στα 2/3 της πραγματικής καθαρής θέσης. Άντε να μην είναι στα 8 ευρώ ο πάτος και να είναι στα 5 με 6 σε μια ακραία περίπτωση Ελληνικού Shell Off, όπου ταυτόχρονα να συνοδευτεί με ζημιογόνες χρήσεις για τον όμιλο Τιτάνα. Δεν είναι μακρυά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αρκεί να πέσουν οι πωλήσεις σε Τουρκία και Αίγυπτο ή να γίνει μια μεγάλη υποτίμηση των τοπικών νομισμάτων.

      Όμως ο Τιτάνας έχει και τις προνομιούχες μετοχές. Οι οποίες επίσης ΔΕΝ ΘΑ πάρουν μέρισμα για το 2011, έχουν όμως πιεστεί κατά πολύ περισσότερο στο ταμπλό απο τις κοινές. Αιτίες πολλές. Η βασικότερη αιτία λέγεται ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. 100.000 Τιτάνες Προν. δεν είναι εύκολο να απορροφηθούν. Αν δεν τελείωσε η προσφορά, τότε σχεδόν έχει τελειώσει. Ο Τιτάνας το Προνόμιο προσφέρεται στα 5 ευρώ. Έχει ίσα και παραπάνω δικαιώματα απο τον κοινό. Το μόνο δικαίωμα που δεν έχει είναι η ψήφος. Γιαυτό οι μεγάλοι προτιμούν το κοινό. Όμως τα μικρά ψάρια θα πρέπει να προτιμούν τον Προνομιούχο τίτλο που στα 4 με 4,5 ευρώ είναι πρόκληση και αν παραγίνει το χάλι του ΧΑΑ στα 3 ευρώ θα είναι λουκουμάκι. Σημειωτέον ότι η ονομαστική αξία του Τιτάνα είναι 4 ευρώ και ένα σωρό stock options αλλάζονται στα 4 ευρώ και λίγο παραπάνω - στο κοινό αναφέρομαι - σήμερα βλέπουμε το προνόμιο στα 4 - 5. Είναι τα δικαιώματα προαίρεσης των μικρών ψαριών.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Τάκη και Κύριε Δαρείε.

      Από τις απαντήσεις να συμπεράνω ότι συμφωνείτε μαζί μου?

      Μιλάμε πάντα για τις τρέχουσες τιμές...

      Διαγραφή
    4. Monsieur Nemoz μόνο μια ενσταση έχω:ΠΡΟΣΕΧΩ μην αποφασίσουν μεταφορά έξω τυπου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Δαρείε.

      Η αλήθεια είναι ότι ακούγονται πολλά σχετικά...

      Διαγραφή
    6. Πέραν τόττου βλεπω καθημερινά τους Παπαλεξόπουλους να πουλάνε κομματάκια...

      Διαγραφή
    7. Αυτό δεν το είχα προσέξει.

      Έχετε δίκιο Κύριε Δαρείε.

      Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. ΕΚΤΕΡ - επαναφέρω τους πρόσφατους διαλόγους προς εμπέδωση
    chris13 17 Νοεμβρίου 2013 - 9:02 μ.μ.

    Kαλησπερα Κ,Τακη,
    Καπου διαβασα για τη Εκτερ οτι εχει παρα πολυ καλα θεμελιωδη,(μηδενικο δανεισμο!!,ιδια κεφαλαια κοντα στα 22.00 ΕΚ!! Ετσι ειναι? Καπου εχετε αναφερθει,αλλα δεν το βρηκα,καποιο update αν κανατε θα το εκτιμουσα.
    Ευχαριστω.

    Απάντηση Τάκης Μορφονιός17 Νοεμβρίου 2013 - 9:18 μ.μ.
    Έτσι ακριβώς είναι κύριε Χρήστο και ακόμη καλύτερα. Αφού να φανταστείτε ότι το ταμείο της καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της και όλα τα υπόλοιπα προσφέρονται δωρεάν στους μετόχους.
    Αν μου την έδιναν όλη την εταιρία κύριε Χρήστο - σε αυτές τις τιμές θα την έπαιρνα. Αλλά ως μικρομέτοχος δεν ξέρω αν πρέπει.
    Πάντως, στα 0,5 που έπαιζε, ήταν ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑ!!!!

    chris13 17 Νοεμβρίου 2013 - 9:39 μ.μ.

    Οκ Κ.Τακη,
    Τι ειδους κινδυνους ελλοχευει να εισαι μικρομετοχος.εννοειτε οτι οι ειναι οικ.επιχειρηση με μεγαλο ποσοστο στην κατοχη τους και τους μικρους δεν τους πολυ υπολογιζουν?

    Απάντηση Τάκης Μορφονιός17 Νοεμβρίου 2013 - 9:50 μ.μ.
    Να μην παίρνεις μερίσματα και να μην κινείται ούτε η μετοχή.
    Τι να το κάνω αν μια μετοχή είναι φτηνή αν απο πουθενά δεν φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες έχουν διάθεση για λίγο growth????

    Χώρια κύριε Χρήστο που μπορούν να σου κάνουν και καμιά Δ.Π. - εκμεταλλευόμενοι το κατάντημα της χρηματαγοράς μας και την αμπαλοσύνη των άχρηστων επενδυτών της - σε καμιά εξευτελιστική τιμή και να χάσεις και απο πάνω.

    Αν αυτά δεν σας φοβίζουν και μπορείτε να πιάσετε τους βασικούς απο το σβέρκο και να τους ''σβερκώνεται'' τότε βουρ στον πατσά. Η μετοχή είναι τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα αναφορά κάνει και ο κυρ Στέφανος

      ΕΚΤΕΡ: Κερδίζουν μόνο… τα μέλη του ΔΣ!



      Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο «Χαμαιλέοντας» είχε δημοσιεύσει σχόλιο με τίτλο: «Εκτέρ: Μικρή στο μάτι, μεγάλη στο ταμείο», το οποίο αναφερόταν στο μηδενικό τραπεζικό της εισηγμένης, στα πολύ ισχυρά της διαθέσιμα που υπερέβαιναν κατά πολύ την (τότε) τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της στο ταμπλό του ΧΑ, τη σημαντική ακίνητη περιουσία της και το αυξανόμενο υπόλοιπο των ανεκτέλεστων συμβάσεών της.

      Από τότε μέχρι τώρα, η τιμή της μετοχής έχει κερδίσει περίπου 60%. Η χρηματιστηριακή αξία της ΕΚΤΕΡ διαμορφώνεται στα 8,77 εκατ. ευρώ, όταν:

      • Με βάση τα στοιχεία της 30ης Ιουνίου, οι τραπεζικές της υποχρεώσεις ήταν μηδενικές και τα διαθέσιμά της ανέρχονταν σε 9,4 εκατ. ευρώ.

      • Κατέχει σημαντική ακίνητη περιουσία στη Νάουσα της Πάρου, αλλά και διαμερίσματα στο Νέο Φάληρο.

      • Εδώ και δώδεκα μήνες έχει πάρει κάμποσα -και αξιοσημείωτα για το μέγεθός της- έργα, με αποτέλεσμα να έχει διευρύνει το ύψος των ανεκτέλεστων συμβάσεών της και έτσι -αν μη τι άλλο- να έχει διασφαλίσει μια «αξιοπρεπή» πορεία για το ορατό μέλλον.

      Έτσι, ενώ κατά τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες «μικρομεσαίες» εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου αναγκάστηκαν είτε να αποχωρήσουν από την αγορά, είτε να συρρικνωθούν τόσο πολύ που θα θεωρούνται «ημιθανείς», η διοίκηση της ΕΚΤΕΡ φαίνεται να τα πήγε πολύ καλύτερα από το μέσο όρο.

      Από την άλλη πλευρά ωστόσο, έφτασαν στο Euro2day.gr παράπονα μετόχων μειοψηφίας, οι οποίοι επισημαίνουν τις πολύ υψηλές -κατά τη γνώμη τους- αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας (μεγάλη επικάλυψη με τους βασικότερους μετόχους), με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η θέση που έχουν στην εισηγμένη.

      Παίρνοντας λοιπόν τα στοιχεία των τελευταίων 4,5 ετών διαπιστώνει κάποιος, ότι:

      - Το 2009 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν 17,9 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη 1,45 εκατ. ευρώ και οι αμοιβές των μελών του ΔΣ περίπου 827 χιλιάδες ευρώ.

      - Το 2010, ο τζίρος της ΕΚΤΕΡ υποχώρησε στα 10,2 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων αποτελέσματα ήταν ζημιογόνα (-761 χιλ. ευρώ) και οι αμοιβές των μελών του ΔΣ διαμορφώθηκαν στα 814.668,24 ευρώ.

      - Το 2011 τα έσοδα της ΕΚΤΕΡ μειώθηκαν περαιτέρω στα 5,07 εκατ. ευρώ και οι προ φόρων ζημίες εκτινάχθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ. Οι αμοιβές που καταβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ ανήλθαν στα 664.668,24 ευρώ.

      - Το 2012 ο κύκλος εργασιών του εισηγμένου ομίλου περιορίστηκε στα 2,1 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη ήταν 642 χιλ. ευρώ και οι αμοιβές του ΔΣ 972.147,74 ευρώ.

      - Όσο για το πρώτο φετινό εξάμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 6,65 εκατ. ευρώ, οι προ φόρων ζημίες διαμορφώθηκαν στα 281 χιλ. ευρώ και οι αμοιβές του ΔΣ στα 393.587,49 ευρώ.

      Σύμφωνα λοιπόν με μετόχους της μειοψηφίας που απευθύνθηκαν στο Euro2day.gr, «όσο και αν οι αμοιβές αυτές είναι εγκεκριμένες από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων και προφανώς είναι νομότυπες, είναι στην πράξη ιδιαίτερα μεγάλες με βάση το μέγεθος του εισηγμένου ομίλου, αλλά και την κερδοφορία που επέδειξε κατά τα τελευταία χρόνια».

      Με βάση λοιπόν τις επιδόσεις της τετραετίας 2009-2012, η ΕΚΤΕΡ εμφάνισε αρνητικό EBITDA, αξιοσημείωτες ζημίες και η τιμή της μετοχής κατάφερε να επανέλθει στα επίπεδα του 2008 (+4% στην πενταετία), μόλις μετά το τελευταίο ράλι.

      Αντίθετα, κατά την περίοδο 2009-2012 οι αθροιστικές αμοιβές που έχουν δοθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου υπερέβησαν τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, πάνω δηλαδή από το 1/3 της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της εισηγμένης.

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1157551/ekter-kerdizoyn-mono-ta-melh-toy-ds.html

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη Κ.Τακη,επβεβαιωνεται αυτο που αναφερατε στην ερωτηση μου.οτι αυτοι ναι μεν κουμανταρουν το μαγαζι τους,και πανε καλα με περιορισμενο growth οπου δικαιολογειται μεχρι ενος σημειου λογω και του γενικουτερου οικονομικου περιβαλλοντος,αλλα πρωτα απο ολα και ολους τα προσωπικα συμφεροντα.

      Διαγραφή
    3. Τους εστειλα επιστολή διαμαρτυριας (ΕΚΤΕΡ), σχετικά με το δημοσιευμα του euro2day. Αν κανεις ενδιαφερεται να του την στειλω.

      Διαγραφή
    4. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω monsieur Petros....Το πιθανότερο ειναι να καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων....

      Διαγραφή
  10. χαχαχα κύριε Δαρείε κολοτούμπας κύριος Πέτρος.

    ''Πως η Eurobank από έσχατη μετατρέπεται σε πρώτη – Είναι κρατική τράπεζα και σε 8-10 εβδομάδες θα είναι η πιο «ιδιωτική» ''

    Ξάφνου στροφή 180 μοιρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour Monsieur Takis.

      Το διάβασα καθώς το έχω ως γούρι να τον διαβάζω κάθε πρωί ώστε να πηγαίνει καλά η ημέρα μου....

      Δεν είδα όμως την ΤΙΜΗ που έγραφε τόσο καιρό....Αλλά τι ζητώ τώρα....Τα πνεύματα του βουνού μάλλον έχουν πάει για σκί και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους....

      Σήμερα πάλι θα περιμένω να δω μήπως μου δώσουν τα υπόλοιπα στο 0.53€.

      Διαγραφή
    2. Ε τώρα λέει τιμές αγοράς με ένα μικρό discount.
      Άρα πάλι μέσα θα πέσει σε ότι και να γίνει.
      Πάντα δικαιώνεται ο κυρ Πέτρος.

      Διαγραφή
  11. Δηλαδή βρε μπάρμπα Στασινό, για να καταλάβουμε που το πας.

    Πήρες τη μητέρα απο το Ελληνικό χρηματιστήριο για να κάνεις τιιιιι???
    Αυτό το μπαχαλάδικο τη ΧΑΚΟΡ πως θα το κάνεις μαγαζί γωνία, αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη??
    Ωχ, ωχ, ωχ. Θα έχουμε αυτή τη βδομάδα και αποτελέσματα του άλλου μπαχαλάδικου ΣΙΔΕΝΟΡ. Βρεεεεε όπου και να τις πας τις μετοχές - εταιρίες πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν πας καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.capital.gr/News.asp?id=1913839

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να μας πουν κύριε Δαρείε - τώρα αρχίζουν μερικοί να ανακαλύπτουν τη φθήνια των μαμαρμαροβιομηχανιών. Όταν το μάθουν όλοι, τότε θα πουλάμε σε τιμές - τουλάχιστον - τριπλάσιες των σημερινών.

      Διαγραφή
  13. Ο ΙΚΤΙΝ πότε βγάζει αποτελέσματα 9μήνου?

    Έχουμε κάποια "εικόνα" για αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά έχουν ένα περιθώριο οι εισηγμένες μέχρι την Κυριακή.

      Διαγραφή
    2. 6,5εκ και τελευταια στιγμη, αλλα ρωτα και το mapet show. Hermes

      Διαγραφή
    3. Κύριε Hermes μια και γνωρίζετε τα €6,5 εκ κέρδη για τον ΙΚΤΙΝ είναι πριν απο φόρους η μετά ;
      Αφορούν την μητρική η τον όμιλο ;
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. Ε οχι και μετα και παντα ομιλο μιλαμε. Hermes

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση διευκρίνηση.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    6. Αχ, αχ άτακτο παιδάκι κύριε Hermes!!!

      Να δούμε όμως ο παππούς τι απομειώσεις θα κάνει πάλι στο κλείσιμο του έτους για να περιορίσει τα κέρδη απο τις πωλήσεις των 30 εκατ. ευρώ. Αλλά τι μας μέλλει εμάς?? Εμείς θέλουμε να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με Σητείες και Αιολικά και να αρχίσει να προχωράει τα projects του για να απογειωθεί και το χαρτί.

      Διαγραφή
  14. Μαυρίδης στο capital: "Δεν θα ξεκίναγα, δηλαδή, να μπω σήμερα στην αγορά, αν δεν το είχα κάνει αρκετά νωρίτερα. Αλλά δεν θα πουλούσα και το "όνειρο" αν είχα την τύχη να βρίσκομαι με μετοχές από την ζώνη των 500 - 750 μονάδων. Τότε είχαμε επισημάνει ότι οι ελληνικές μετοχές ήταν φθηνές και άξιζαν της προσοχής μας. Σήμερα, δεν θα τολμούσαμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο."


    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικολογίες, αοριστολογίες αλειμμένες και φρου φρου με αρώματα.
      Ουδείς που ασχολείται με Ελληνική χρηματαγορά κύριε Τζο - ειδικά αν πρόκειται για ΜΜΕ - τολμάει να μιλήσει ξεκάθαρα για μετοχές συγκεκριμένες και να ξεχωρίσει τις κολάντζες απο τους αδάμαντες. Πολύ περισσότερο να μπορέσει να κρίνει τι είναι φθηνό και τι ακριβό.

      Διαγραφή
  15. Ασχετο!!!!!

    Αλλά εκείνος ο πινέζας που σκάει φούσκες, που έχει χαθεί?? Σου έκατσε βρε παικταρά η Βιοχάλκο επειδή ήσουν τυχερός και τώρα περιμένεις να σου σκάσουν οι Μπέλες και οι ΕΥΔΑΠ???
    Ξύπναααααα βρε. Δεν θα σου μείνει σάλιο απο το short.
    Θα την πάθεις όπως την έπαθαν οι Πρεχτεριστές που όλο ευκαιρία για σορτάρισμα έβλεπαν και σόρταραν Νταού πεντέλιδες και Νταξιδες.
    Νταου και Νταξ στα 1500 έλεγε ο καρπαζοεισπράκτωρ ο Πρέχτερ. Τώρα και μούγκα στη στρούγκα.

    Γιαυτό σου λέω βρε πινέζα. Αφού δεν ξέρεις τι είναι φθηνό και τι ακριβό και δεν μπορείς να το καταλάβεις χρηματαγορές - ασε λοιπόν το short που μου θέλεις να μου ξεφουσκώσεις τις Μπέλες.
    Είπαμε ΜΠΕΛΑ θα κάνει ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ και κάπου εκεί στα 15 με 17 θα πάψει ο Τάκαρος να ασχολείται - να κερδίσουν και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Bonjour!!!

    Σήμερα κληρώνει και για ΑΣΤΕΡΑ αν δεν πάρει κάποια αναβολή μίας εβδομάδος ώστε να προσφερθεί διορθωμένο τίμημα. Πάντως για να περιμένουν μικρή αναβολή δείχνει και το προς τα που θα πάει το τίμημα. Οχι σαν κάποιους που περίμεναν πριν κανα 6μηνο 1 δισεκατομμμύριο ευρω.....Αντε να πάρουν καμια 300άρα....Καλά θα είναι...Προσωπικά να πάρουν τόσα θα ειμαι super ευχαριστημένος.

    Το κλειδί για εμένα είναι ποιος θα κόψει το νήμα ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. Αυτο θα δείξει πολλά και για μελλοντικά Projects, Πιστεύω ότι η πλευρά της Lamda δεν περιμένει και δεν θέλει κάτι από εδώ καθώς πιο δίπλα τρέχουν project με 5 φορές μεγαλυτερο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κ. Δαρειε σημερα γραφει η EUROBANK το 0.53χ εκτιμω οτι παραμενετε στην ιδια αποψη και ευχομε να σας βγει οπως η προηγουμενη για την ιδια μετοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Deltas αυτή τη στιγμή είμαι πάνω από την οθόνη καθως προσεγγίζει την τιμη που θέλω για τα υπόλοιπα τεμάχια.

      Merci

      Διαγραφή
  18. Japonica και πασης Ελλάδος!! αυτοί μάλλον ήπιαν πολλά κοκτειλ στο παρτυ του πετραν και τα βλέπουν όλα Α+.
    Σήμερα τελευταία μέρα στην πρεμιερ λιγκ απο αύριο Β' εθνική . Αν θυμάμαι καλά 12 Ιουνίο ανακοινώθηκε η υποβαθμιση μας. Απο τότε μέχρι σήμερα νομίζω δύσκολα κάποιος που ασχολήθηκε με τα φαβορί για το δείκτη να έχασε . Ακόμα και τρειντ καλό είχε όταν ανακοινώθηκε το πάρτυ μέχρι πρόσφατα που σπαγαν τα στοπλοσια και όλοι παίζαν σορτ τους ΩκΩ .
    Εγώ προσωπικά δεν έχω ζήσει εποχές Β εθνικής (μειράκιο τι να κάνουμε) θα ήθελα την άποψη των μεγαλυτέρων τί να περιμένουμε γενικά στην νέα κατηγορία. Δεν εννοώ τιμές και στόχους εννοώ τρόπο παιξίματος και άλλα τέτοια
    Βλέπω ο αθλητής έλιωσε στο επιτόπιο τροχάδην τόοοοσο καιρό .Αμα αποφάσισε να τρέξει ας προσέξει μην πιαστεί απο την πολύ προθέρμανση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. monsieur Lorac ο αθλητής κανει τα κλασικά του. Βάζουν μια αγορά 100.000 τεμαχίων στο -10% να φαίνεται, τραβαει πάνω το χαρτί καθώς δείχνει κούφιο και αμέσως βγαίνουν προς πώληση τα τουβλάκια.

      Είπαμε αν κάνει κατω απο 0.30€ το βλέπω ξανά και μαζεύω πράμα (αν βγαίνει προσφορά).

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε μιας και ασχολήστε με τον τρεχαλατζή...

      Κέρδη 1,16 εκατ. ευρώ από ζημίες 75.000 ευρώ στο περυσινό τρίμηνο και κύκλος εργασιών 4,72 εκατ. έναντι των 1,76 εκατ. του 2012.

      http://naked-monk.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1631.html

      Διαγραφή
    3. monsieur Nemoz στο site τους παντως δεν εχουν ανεβασει τίποτα.

      Οσο για τα θετικά των αποτελεσμάτων αυτά ήταν αναμενόμενα καθώς τρεχουν οι υπόλοιπες παραγγελιές της ΕΕ και στην έκθεση εξαμήνου υπήρχε αναφορα ότι θα επηρεάσει θετικά από το δευτερο μισο του 2013....

      Απο εδώ και πέρα όμως???

      Διαγραφή
  19. ε όχι και -9 η ΕΧΑΕ...
    το 9μηνο 40,5 μύρια κέρδη
    σήμερα σχεδόν 1 δισ τζίρο με πακέτα ελάχιστα
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πανάγο στο -9% σήμερα και στο +10% αύριο,rebalancing της MSCI ήταν αυτό.Έγινε ο χαμός,αύριο τούμπαλιν:)

      Διαγραφή
    2. θα δείξει αύριο
      Πανάγος

      Διαγραφή
  20. λάθος αντί για ελάχιστα...βάλτε πολλά
    τα θωρηκτά όπως πάντα ακούνητα και στην άνοδο και στην πτώση
    τα θωρηκτά παίζουν με τους δικούς τους κανόνες
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. H Motor Oil γιατι επεσε 22%. Σημα για αγορά ή ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τύποι παίζουν με αλγόριθμους. Volatility δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει όχι μόνο αύριο, αλλά και στην επόμενη ώρα.
      Ο Μπάφετ πάντως αυξάνει θεσεις στα πετρελαιοειδή, προφανώς υπολογίζει νέες εξορύξεις και κέρδη, το Ιραν ρίχνει τις τιμές στο πετρέλαιο, λέει η ιστορία.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας.Δείτε τι ανεκτέλεστο αγοράς είχε η ΜΟΗ στα 6,4. Δεν νομίζω αύριο να την προλάβουμε σε τέτοιο επίπεδο τιμής.Αν ναι,θα αυξήσω θέσεις,εκτός αν ο κύριος Τάκης με αποτρέψει άμεσα και αυστηρά.Μου έχετε επισημάνει τα τρωτά της κύριε Τάκη στο παρελθόν,για αύριο τι θα μου λέγατε; Αποτελέσματα βγάζει στις 28 του μήνα,διεσθάνεστε κάτι;

      Διαγραφή
    3. Φίλε Νίκο στην ξεφτίλα αύριο θ΄ανοίξει (και θα διατηρήσει φυσικά) πάνω από +13% (7,20 ευρώ). Κάποιοι λένε πως επειδή υπήρχε μεγάλη ουρά στην Πειραιώς στο κλείσιμο ενδέχεται να ξαναδούμε τα χαμηλά αυτά σε ΜΟΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΕΤΚΑ κλπ. Τουλάχιστον στο άνοιγμα.

      Εγώ πάλι πιστεύω πως έχω σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να δω το Φάουστ στον ύπνο μου και να μου αποκαλύψει το ελιξήριο της νεότητας...

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σας , ας υποθέσουμε κύριοι οτι ήταν πωλήσεις απο αυτούς που προσδοκούσαν είσοδο της μοη στην β'εθνική του msci ή τουλάχιστον ενδιαφέρον απο τους αγοραστές που δεν προέκυψε τελικά και οδήγησε στην μεγάλη αυτή πτώση. Ας βάλουμε ως οδηγό το φουτουρε που έκλεισε στα 7,60 αν δεν κανω λάθος. Ας τραβήξουμε και τας γραμμάς τας τεχνικάς και να πούμε οτι πήγε στο κάτω μέρος απο το φλαγκο-κάναλο
      Για μένα κύριοι οποιαδήποτε κίνηση χωρίς η μετοχή να κλείσει πάνω απο τα 7,75 τουλάχιστον μην πώ τα 8,00 για πιό σίγουρα θα είναι τζογαδοριά Βέβαια απο τα 6,40 μέχρι τα 7,75 είναι πολλά τα λεφτά άρη χαχαχα δεν πειράζει ας κερδίσει και κάποιος άλλος

      Διαγραφή
  22. Κύριε Τάκη, πλησιάζει η ώρα που είπατε να ορμήξουμε στον πατσά.

    Φροντίζουν για τους Έλληνες idiots επενδυτές. Οι θεσμικοί δεν είναι idiots.

    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1914772

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φορολόγηση 15% επι των κερδών αφου αφαιρεθούν όμως οι ζημιές το θεωρώ σωστό και δίκαιο.
      Αν μάλιστα μπορεί κάποιος τις ζημιές ενός έτους να τις μεταφέρει και στα 5 επομένα έτη, προς συμψηφισμό, τότε θα μιλάμε για το ιδανικό.

      Καραbuuuuuullllll

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι ο φόρος υπεραξίας θα αφορά όλους τους επενδυτές,ξένους και Έλληνες,παρά μόνο στους εγχώριους και δει στους μακάκες.

      Εάν ισχύσει να ισχύσει η πληρωμή του φόρου κάθε τέλος χρήσης,όχι σε κάθε κερδοφόρο trade,να κάνουμε τη σούμα και αν υπάρχουν κέρδη να μπαίνει ο φόρος(που παρεπιπτόντως είναι υψηλός).

      Διαγραφή
    3. O ξένος γιατί να φορολογηθεί κύριε τζο???
      Ο ξένος να φορολογηθεί επι των συναλλαγών του - και τους Έλληνες να καταργηθεί ο φόρος επι των συναλλαγών.
      Απλά πράγματα.

      Σαφώς και να εκκαθαριστούν οι πράξεις του κάθε έτους και αν προκύπτει κέρδος να φορολογείται 15%. Αν δεν προκύπτει φόρος τότε να φορολογείται και ο Έλληνας επι των συναλλαγών του.
      Αυτά είναι απλά πράγματα.

      Τέλος πάντως οτιδήποτε και αν αποφασιστεί για τους φόρους επι των χρηματιστηριακών συναλλαγών - το βέβαιο είναι ότι θα εμφανιστεί μετά ο Αλέξιος να το καταδικάσει και να πει ότι δεν συμφωνεί. Όπως κάνουν δηλαδή όλες οι αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα στην προσπάθεια τους να κερδίσουν πελάτες.

      Διαγραφή
    4. Γεια σας κε Τάκη,
      είχα διαβάσει στο παρελθόν το σχόλιο σας για τη φόρο επί των συναλλαγών και ότι θα είναι σήμα για "να ορμήξουμε στο πατσά" και δεν το είχα καταλάβει. Τώρα που το επαναφέρει η κα. Καλλιόπη θα θέλατε να μου εξηγήσετε το σκεπτικό σας;
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  23. κ. Δαρείε http://dromeas.gr/enimerosi_ependiton/xrimatooikonomika/stoixeia_300913.pdf

    για μετά που λέτε δεν ξέρω ,αλλά βλέπω τα αποθέματα παραμένουν υψηλά . Εν αναμονή σχόλιασμου απο τους τρεχαλατζήδες

    p.s. Τι μέρα και αυτή σήμερα!!! Είμαι ολίγον κρυωμένος και το καλύτερο γιατρικό σήμερα ήταν η περιήγηση και ανάγνωση σε διάφορους μίτους ή σαιτ. Αρε πετράν τώρα βρήκες να κόψεις τα σχόλια θα κτύπαγες 1000 άνετα σήμερα!! Πάλι σωστός βγήκε κ.Μορφονιέ και πάρτυ και εφε με ΠΕΙΡαυλους στο τέλος χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απροσδόκητα υψηλές οι πωλήσεις του τρεχαλατζή στο τρίτο τρίμηνο. Σε Ελλάδα και Ευρωπαική Ένωση. προφανώς κάποια μεγάλη παραγγελία θα παραδόθηκε και έτσι εξηγείται το ανέβασμα.
      Όμως πρέπει να υπάρχει συνέχεια και διάρκεια.
      Αναμονή.

      Διαγραφή
    2. Monsieur Takis όπως εγραψα και χθες, από την οικονομική έκθεση του 6μήνου γινόταν αναφορά σε αυξημένες πωλήσεις στο 2ο μισό του χρόνου λόγο παραδόσεων στην ΕΕ μιας και το 2014 λήγει και η σύμβαση αποκλειστικής διανομής.

      Διαγραφή
  24. χαιρετω τα φιλαράκια και τον δασκαλο Αυξάνονται οι άνθρωποι της αγοράς οι οποίοι εκφράζουν ολοένα και μεγαλύτερες ανησυχίες για την πορεία της αγοράς ακινήτων, ενόψει και της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

    Σε αυτό το σημείο θα θυμίσουμε ένα σχόλιο το οποίο είχαμε κάνει πριν καιρό για το ζήτημα:

    Όλα δείχνουν "κατάρρευση" των ακινήτων το 2014…

    Με την αγορά ακινήτων θα ασχοληθούμε σήμερα, εκφράζοντας την ανησυχία μας για την πορεία των τιμών και την πιθανότητα να έχουμε ένα μίνι κραχ, τους επόμενους μήνες και μέσα στο 2014. Μάλιστα, παρόμοια άποψη με εμάς έχουν και πολλοί εμπλεκόμενοι – επαγγελματίες της αγοράς, οι οποίοι λένε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Η ανησυχία, λοιπόν, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, όπως ότι ο φόρος ακινήτων θα εφαρμοστεί και στα κλειστά ακίνητα, σε συνδυασμό με την συνολική οικονομική κατάσταση και τη μείωση των εισοδημάτων. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία έχει να κάνει με την επερχόμενη – μερική - απελευθέρωση των πλειστηριασμών, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν πουλήσει και συνεχίζουν να πουλάνε τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια, σε ξένα Fund, στο 25 με 30% της αξίας τους (δηλαδή με discount 70 με 75% - κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει συμβεί τελευταία, με πωλητή τη Citigroup Ελλάδος και αγοραστή το Fund Baupost).

    Ας φανταστεί λοιπόν κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί, όταν, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ξένα Fund αρχίσουν (μέσα στο 2014) να ρευστοποιούν ένα μέρος αυτών των ακινήτων, σε τιμές πραγματικά πολύ χαμηλές (αφού έχουν αγοράσει τα δάνεια με discount 70 με 75%).



    Όπως και να έχει, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν έχει να κάνει μόνο με την αγορά ακινήτων, αφού μια πολύ μεγάλη πτώση των τιμών, θα μπορούσε να αποδειχθεί μια νέα παγίδα για την ελληνική οικονομία, προκαλώντας χωρίς καμία υπερβολή, ακόμη και μια νέα κρίση, με επιπτώσεις και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε ντεεεεε να αποτιμηθούν και λογικά τα ακίνητα και να σκάσει μια και όξω η φούσκα κύριε Λουκά!!!
      'Ολο πέφτουν οι τιμές των ακινήτων ακούω και όλο υψηλές τις βλέπω.
      Άντε μπράβο - να πέφτουν!!!

      Διαγραφή
    2. Ότι ακίνητο δεν αποτιμηθεί φθηνά τώρα για να γίνει deal θα πουληθεί τζάμπα του χρόνου που θα υπάρχει 2πλάσια προσφορά.

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα

    "Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
    Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις."

    Γνώμη μου είναι πως ότι σωστά ανέβηκε {1)ΜΟΗ, 2)ΕΛΠΕ, 3) ΕΥΠΡΟ, 4)...5)...6)...7)...12)...} θα παραμείνει περίπου εκεί, στα προχθεσινά επίπεδα (-5%,+5%) και δεν υπάρχει ανάγκη "βαρβάρων"


    Φιλολογικό πρωινό με το εξαιρετικό ποίημα του Μεγάλου Αλεξανδρινού


    — Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

    Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

    — Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
    Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
    Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
    Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.


    —Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
    και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
    στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
    Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
    τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
    για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
    τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.


    — Γιατί οι δυο μας ύπατοι κ’ οι πραίτορες εβγήκαν
    σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
    γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
    και δαχτυλίδια με λαμπρά, γυαλιστερά σμαράγδια·
    γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
    μ’ ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλιγμένα;

    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
    και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους βαρβάρους.


    —Γιατί κ’ οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
    να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
    κι αυτοί βαρυούντ’ ευφράδειες και δημηγορίες.

    — Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
    κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
    Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
    κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

    Γιατί ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
    Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
    και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

    __

    Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
    Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικός ο Καβάφης Κύριε Hippy και πάντα επίκαιρος...

      Διαγραφή
  26. KANAKHΣ, παραδίδονται μαθήματα χρηστής διοίκησης και αύξησης της περιουσίας των μετόχων, μικρών μεγάλων. Μείωση εξόδων διοίκησης από 555 χιλ.ευρώ στα 361 χιλ ευρώ, αύξηση μικτού περιθωρίου κέρδους στο 34,07% από 32,56%, ταμείο 3,607 εκ ευρώ!! Διαμάντια στο βούρκο και νέα επιστροφή στα σκαριά, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι κύριε Βασίλη,2η επιστροφή μέσα στο έτος(η προηγούμενη τον περασμένο Απρίλιο 0.10,σύνολο 0.18 και απόδοση άνω του 15% για όσους την κατέχουν από την αρχή του έτους).Τι growth story βλέπετε εσείς σε τέτοιο αντικείμενο(αρτοσκευάσματα-ζαχαροπλαστική),που να δικαιολογεί το ενδιαφέρον ενός επενδυτή? Για κάτι καλύτερο από μια προσθεμιακή κατάθεση θα το έβλεπα,αλλά θα χρειασθεί και καιρός για να μπείτε στο χαρτί με τους ισχνούς όγκους που κάνει.

      Διαγραφή
    2. διάβασα τον ισολογισμό του ΚΑΝΑΚΗ και πραγματικά ανατρίχιασα..χαχα...Γερμανική πειθαρχία..
      χαίρομαι που είναι μια απο τις επιλογές μου..
      παρόλο που 14 εκατομμύρια δεν είναι πολλά λεφτά για τον ΚΑΝΑΚΗ..η μετοχή εδώ που είναι φαίνεται ακριβή..
      ευχάριστο ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές..αν και ακόμα είναι πολύ μικρά τα νούμερα..
      Πανάγος

      Διαγραφή
    3. Χρηματοροές, κέρδη, και επιστροφές κεφαλαίου. Τι να ζητήσω άλλο? Άλλωστε όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς ανάπτυξη της εταιρίας. Εξειδίκευση στο χώρο της και άριστο management. Αυτό αγοράζω.

      Διαγραφή
    4. Σωστά όλα αυτα που λέτε...αλλα κάνετε ένα λάθος..ο Κανακης δεν αναπτύσσεται..
      Μειώνει τα έξοδα του για αυτο βγάζει περισσότερα κέρδη..
      Όπως λέτε αυτο αγοράζετε..σε σημερινές τιμες αγοράζετε;
      Παναγος

      Διαγραφή
    5. Ακριβώς έτσι είναι κύριε Πανάγο.Πού την είδε ο ΚΑΝΑΚ την ανάπτυξη? 4 σερί χρόνια ο κύκλος εργασιών του μειώνεται και βέβαια πολύ σωστά πράττει και μειώνει τις δαπάνες του για να είναι σοβαρή εταιρεία και μετά την κρίση.

      Αλλά τι growth μπορώ να περιμένω εγώ ο επενδυτής από μια εταιρεία αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής,να πουλήσει μερικά κιλά παραπάνω παγωτό...?So what...

      Δηλαδή είχαμε το κοσμοιστορικό γεγονός της χρεοκωπίας της χώρας μας και δεν θα ψωνίσω εταιρείες που χτυπήθηκαν αδίκως ή αυτές με ισχυρό μελλοντικό growth story,αλλά θα πάρω π.χ σώβρακα(που λέει και ο κύριος Τάκης)και γλυκά?

      Έχω διαφορετική φιλοσοφία,δεν συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    6. 2008 Εννεάμηνο πωλήσεις 13,121,000
      2013 Εννεάμηνο πωλήσεις 12,057,000
      Μείωση 8%. Το ΑΕΠ της χώρας πόσο μειώθηκε? και μην ξεχνάμε τον κλάδο δραστηριοποίησης της εταιρίας. Άλλωστε δεν είπα πως εδώ είναι για αγορά!!, είπα και τόνισα πως πρέπει να διοικούνται οι εταιρίες και πως πρέπει να αυξάνεται η περιουσία των μετόχων.

      Διαγραφή
  27. Ολη η πουστια σε εμπλεκομενους εχει μαζευτει μεσα στον ρανερ. Μποχα και δυσωδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετώ κύριο Τάκη και φίλους.
      Αγαπητέ ανώνυμε θα μπορούσες να δώσεις κάποιες λεπτομέρειες γι αυτά που ανέφερες για τον Runner ;
      Δεν εννοώ βέβαια ονόματα ,αλλά γενικά τι γίνεται εκεί μέσα , πως παίζουν το χαρτί και με τι προοπτκή.
      Είχα παλιότερα μετοχές τις οποίες έδωσα (με ζημιά ) και σκεπτόμουν να ξαναμπώ γύρω στο € 0,30.
      Αν μπορούσες να βοηθήσεις.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Monsieur spooky μην ασχολείστε....

      Την δουλειά του κάνει και αυτός.

      Διαγραφή
    3. Βγαλτε κομπιουτερακια να μετρησουτε τους ογκους. Μολις ξεπερασουνε τα 740 που εβαλε ο αλλος τις προαλλες τοτε πεδιον δοξης λαμπρον. Ναιαιαι σιγουρα μεχρι 10 καπικια παραπανω που θα πεσουτε παλι σε οχυροματικα εργα.. Ξενιος ο αμπαλος

      Διαγραφή
    4. monsieur Xenia Ambale:

      "Ναιαιαι σιγουρα μεχρι 10 καπικια παραπανω που θα πεσουτε παλι σε οχυροματικα εργα.."

      Την αραβική δεν την ομιλούμε όποτε αν έχετε την ευγενή καλοσύνη ας το πείτε ελληνιστί..

      Merci

      Διαγραφή
    5. Βρε δεν πάει να είναι μέσα και ο Ρωχάμης - τι με νοιάζει εμένα. Αν δω εγώ αυτά που θέλω, θα ζητήσω καραβιές χαρτιών στο νούμερο που εγώ θέλω και όσα μου προσφέρουν. Ας μείνουν βρώμικοι.
      Μέχρι τότε όμως ο Τάκαρος νηστεία.

      Διαγραφή
    6. Χμμ, μονο που ο Ρωχαμης αν και λησταρχος νταβελης ειχε καποιο κωδικα τιμης-ηθικης(φορουσε παντελονια), ενω αυτοι πουλανε και την μανα τους. Βρωμια ειναι και ο επιχειρηματιας ας σα Σερρας. Αστα δεν γλειτωνεις εκει μεσα.

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη θα κάνετε κάποιο σχόλιο για τα αποτελέσματα της ΙΝΛΟΤ?

    Πως τα βλέπετε?

    Για ΣΩΛΚ δεν ρωτάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να "κλέψω" χρονικά τον κο Τάκη μας, ΙΝΛΟΤ ένα έχω να πω , τα όποια κέρδη στους μετόχους μειοψηφίας και στους άλλους τα ψίχουλα!!! 19,945,000 μετά από φόρους και τα 19,418,000 στους μετόχους μειψηφίας και στους λοιπούς μετόχους 527,000. Αυξημένα έξοδα διοίκησης, μειωμένες χρηματοροές, σημαντική αύξηση απαιτήσεων. καθαρός δανεισμός 417,460,000 με ίδια 296,000,000. Και το σημαντικότερο η χρυσή αγελάδα (λέγε με ΟΠΑΠ) της τελειώνει το γάλα!!!

      Διαγραφή
    2. Σε αυτά που γράφει ο κύριος βασίλης συμπληρώνω.

      ΙΝΛΟΤ
      Δεν είναι δυνατόν να αγοράσει ένας Τάκαρος μετοχή σε τιμή υψηλότερα των ιδίων κεφαλαίων της όταν η εταιρία δεν μπορεί να παράγει κέρδη. Απο 1,4 δις ευρώ σε πωλήσεις η ΙΝΛΟΤ με το ζόρι να εμφανίσει καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους γύρω στα 5 με 6 εκατ. ευρώ.
      ΘΕΕ και ΚΥΡΙΕ. Που πάνε οι πωλήσεις βρεεεεεεε Κοκαλαίοι???

      Αν υποψιαστώ ότι η ΙΝΛΟΤ αλλάζει πλευρό τότε θέλω κέρδη γύρω στα 50 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορέσει η μετοχή να παίξει με ένα P/Ε 20 στα 6 ευρώ. Τότε όμως θα μπουκάρουν μεγάλοι παίκτες στο χαρτί και θα το στείλουν 5 φορές τα ίδια του στα 10 ευρώ δηλαδή.
      Προς το παρόν διακρίνω ότι η ΙΝΛΟΤ είναι ένα μπαχαλάδικο που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να αυξάνει το δανεισμό της και να να βγάζει κέρδη στους μετόχους μειοψηφίας.

      Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ και τους δύο για της απαντήσεις σας.

      Διαγραφή
    4. Το περιεργο ειναι η μεγαλη αυξηση των πωλησεων και τα κερδη που εμφανιζει η μητρικη αυτο το τριμ, γιατι χωρις αυτα και κατι αλλα τερτιπια θα ειχε πανω απο 30 εκ ζημιες. Αν επισης κοιταξουμε προσεκτικα στο λαβυρινθο των θυγατρικων, 106 ζωη να εχουνε, συνδιαζομενο με τα κερδη μετα μειοψηφιων θα δουμε οτι ............... Εχω ταυτοποιησει με μεγαλη πιθανοτητα οτι δυο ή τρεις θυγατρικες τις οποιες ενοποιει αφηνουν αυτα τα κερδη στους μετοχους του ομιλου ειδικα κατα τα τελευταια 2 χρονια.Οι υπολοιπες ειναι ζημιογονες ή οριακες. Το πιθανοτερο να ειναι μιαμιση η θυγατρικη που βγαζει τα κερδη. Ειδικα μετα τις αρνητικες συναλλαγματικες διαφορες του β και γ τριμ ειμαι σχεδον σιγουρος οτι κατα πλειοψηφια μια θυγατρικη βγαζει τα κερδη μειοψηφιας. Το περιεργο ειναι που πηγαν τα κερδη που εβγαζαν οι θυγατρικες πριν το 2011 και τι ειναι αυτα τα χρηματοοικονομικα εσοδα που εμφανιζει.

      Διαγραφή
  29. Κε Τακη και λοιποι,

    Η μετοχη Autohellas πως σας φαινεται? στα 7,5 ευρω και 90 εκατ κεφαλαιοποιηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 150 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση τα έχει κύριε Πέτρο.
      παρόλο την πτώση του Fleet Management (μακροχρόνιου renting) η εταιρία παραμένει κερδοφόρος με ισχυρές ταμειακές χρηματοροές εξαιτίας των υψηλοτάτων αποσβέσεων που καταγράφει απο τις αποσβέσεις του στόλου των αυτοκινήτων της.
      Προσέξτε τώρα.
      Καθαρή κερδοφορία τελευταίων 9 ετών = Αθροιστικά 123 εκατ. ευρώ
      Ταμειακές χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητες = Αθροιστικά 344 εκατ. ευρώ
      Όμως δεν μπορεί να εμφανίσει υψηλή κερδοφορία η ΟΤΟΕΛ λόγω των υψηλοτάτων αποσβέσεων που αθροιστικά για τα τελευταία 9 έτη ανέρχονται σε 348 εκατ. ευρώ.

      Οι Βασιλάκιδες αν εισέπρατταν 300 εκατ. στο χέρι (25 ευρώ ανά μετοχή) ΙΣΩΣ να την πούλαγαν την εταιρία. ΙΣΩΣ , λέω. Με 450 εκατ. (37 ευρώ ανά μετοχή) θα την έδιναν και θα έλεγαν και ένα τραγούδι.
      Έλεγα λοιπόν ότι η εταιρία λόγω των υψηλών αποσβέσεων δεν μπορεί να εμφανίσει κερδοφορία μεγαλύτερη απο 15 εκατ. ευρώ (1.23 ευρώ ανά μετοχή)
      Άρα με ένα P/E 15 των κερδών των 15 εκατ. ευρώ και μια P/BV = 1,5 θα πρέπει να θεωρούμε τα 18 ευρώ την κορυφή της. Τα παλιά 6 ευρώ δηλαδή.

      Αρνητικό!!!
      Το reverse split που έγινε για να μπορεί να δώσει την επιστροφή κεφαλαίου , των 0,64 ευρώ ανά μετοχή. Όμως οι άμπαλοι φιτσουλέοι βλέποντας στο ταμπλό τα 7,5 ευρώ (τα παλιά 2,5 ευρώ) θεωρούν την μετοχή ακριβή. Βλέπετε όταν οι μετοχές είναι στα 0,0000004 ευρώ και 0,0000000000002 ευρώ οι άμπαλοι φιτσουλέοι της Ελληνικής χρηματαγοράς τις θεωρούν φτηνές και ας πρόκειται για Μαίλλιδες, Αθανασούλιδες, ΜΙΓες και SATO. Μιλάμε για τόσο άχρηστους επενδυτές. Μετά παίρνουν και μια ΠΙΝΕΖΑ, όπως ο ΠΙΝΕΖΑΣ του capital και γυροβολάνε για να σκάνε τις δήθεν φούσκες.

      Η ΟΤΟΕΛ ήταν ότι έπρεπε για αγορά όταν την έγραφε ο κύριος zachmour - στα 1 με 1,2 ευρώ, δηλαδή τα σημερινά 3 με 3,6. Τώρα μπορεί μετά την επιστροφή κεφαλαίου να σκάσει ο πινέζας την φούσκα - μπουχαχαχαχα, γιατί είπαμε στα 10 ευρώ θεωρείται ακριβή.

      Κοντολογίς - Θετικός είμαι κύριε Πέτρο, πλην όμως εγώ αγοράζω στα 3 με 3,6 ευρώ και βλέπω ταβάνι τα 18.

      Διαγραφή
    2. Κε Τακη και φιλοι συμφορουμιτες καλημερα μετα απο λιγο καιρο.
      Ολα καλα, ολα ωραια κε Τακη, .....οπως παντα πολυ σοφα τα λογια σας και επαγγελματικες εκτιμησεις, καμια αμφιβολια, οπως αλλωστε και πολλων εκ των συμφορουμιτων.
      Ομως κε Τακη, προσεχω οτι οι εκτιμησεις σας ειναι παντα , μα παντα, πολυ κατω των τρεχουσων τιμων στο ταμπλο....πολυ κατω.
      Οκ, περασαμε και απο αυτες τις τιμες στυο παρελθον....ομως η Ελλαδα, χωρις τα τσιπρια βεβαια, προχωραει μπροστα, ετσι και οι εταιριες εντος και εκτος ΧΑ....τουλαχιστον οι σοβαρες.......Που να (ξανα)βρουμε αυτες τις τιμες που εσεις αναφερετε??!!! Πρεπει να περιμενουμε εναν αλλο fucking psycho να μας ερθει....τουλαχιστον εγω δεν το βλεπω στο προσεχες μελλον, οποτε τι κανω? ...συνεχιζω να κοιμαμαι με το επι ΓΑΠ χαρτοφυλακιο?
      Θα ηθελα να επενδυσω λιγα ακομη χρηματα στο ΧΑ, που εμειναν σε προθεσμιακη....εσεις ομως με εχετε 'ψαρωσει'!!! (Καλα, μην μου πειτε για τραπεζες....εχουμε την ιδια εκτιμηση για αυτες, εγω ισως ειμαι και λιγο πιο αυστηρος απο εσας).
      Μερα καλη σε ολους και καλα κερδη.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Χρήστο - έχετε δίκιο.
      Αλλά εγώ είμαι της φιλοσοφίας να αγοράζω όταν ρέει το αίμα στους δρόμους και όταν βλέπω ότι στις τιμές που αγοράζω ότι έχω περιθώρια δεκαπλασιασμού του αρχικού μου κεφαλαίου.

      Αδιαφορώ για δείκτες!!!!

      Για ΟΤΟΕΛ δεν έχετε δίκιο. Σας έχω βάλει και τα άνω περιθώρια του χαρτιού και εξηγώ απο ποιο νούμερο και πάνω είναι φούσκα για να έρθει ο ΠΙΝΕΖΑΣ να τη σκάσει.

      Αρχή του Τάκαρου.
      Να είστε άπληστοι στις χρηματαγορές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Να αγοράζετε τσάμπα και να πουλάτε πανακριβά. Και τσάμπα η ΟΤΟΕΛ είναι στα 3 ευρώ, τότε όταν την έγραφε ο κύριος zachmour την επαναλάμβανε ο κύριος Νίκος και εγώ δε διαφωνούσα.

      Διαγραφή
    4. Επίσης προσφάτως δήλωσα ότι δεν πρέπει χαρτοφυλάκιο να είναι δίχως μαρμαράδικο. Πριν μάλιστα βγάλουν αποτελέσματα. Ο κύριος spooky το έπιασε στον αέρα και μπήκε στον ΚΥΡΜ - βιάζεται όμως να φύγει. Του έπεσε γρήγορο το +50%.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστω κε Τακη, δεν αναφερομουνα στην ΟΤΟΕΛ, μονο, κακως εγραψα κατω απο αυτη την ενοτητα.
      Ειμαι της αποψης οτι και λιγο ρισκο παραπανω χρειαζεται καποιες στιγμες........οπως αυτες τις ημερες που διανυουμε.....προσωπικα, αν και συντηρητικος και λογω ηλικιας πλεον, ρισκαρω εχοντας σαν μαξιλαρι (οχι αυτο του Χαικαλη που εχει η Ραχηλ!!) το παλιο μου (και σιγουρο μεχρι τωρα τουλαχιστον) χαρτοφυλακιο με πολυ χαμηλες τιμες κτησης.

      Διαγραφή
    6. Ας βγει το στοίχημα ΕΛΛΑΔΑ και τότε θα δείτε πόσες εταιρίες θα βρούμε για να βγάλουμε χοντρά φράγκα.

      Διαγραφή
    7. Κε Τακη, thanks a lot, πολυ αναλυτικη απαντηση indeed.
      Ασχετο και μαλλον φιλοσοφικο και φυσικα οτι ταιριαζει στον καθενα, αλλα αυτο το "στις χρηματαγορες πρεπει να εισαστε απληστοι... να εχετε 10 πλασιο κερδος... " δεν μπορω να το κατανοησω. Δηλαδή, εννοειται μαλλον ότι αν καποιος μπει σε μια μετοχη με σκοπο να εχει αποδοση μολις μιαμιση φορα (50%), δεν αξιζει το ρισκο? Αλλωστε το τζαμπα στις μετοχες συμβαινει μια φορα καθε 15 χρονια, οταν η χωρα ειναι σε κανονικη τροχια οι μετοχες συνηθως ειναι τσιμπημενες, και δεν υπαρχουν αποδοσεις μεγαλες, το ξερετε και εσεις καλα.

      Διαγραφή
    8. Όταν κάποιος κύριε Πέτρο ευελπιστεί ότι απο μια μετοχή θα έχει απόδοση μόλις 50% και μπορεί αυτό να το τεκμηριώσει και όχι να γράφει αμπελοφιλοσοφίες περί πινεζών και τρομπών που θα φουσκώσουν τις φούσκες, τότε είναι πολύ πιθανόν να κάνει λάθος.

      Αν όμως διαβλέπει απόδοση 10 φορές τα λεφτα του, τότε όσο λάθος και να κάνει μέσα θα είναι θα δικαιωθεί.
      Απλούστατο είναι - απορώ που δεν το πιάνεται.

      Λοιπόν κάθε 5 με 6 χρόνια βρίσκουμε ΜΑΖΙΚΑ μετοχές που κάνουν απο τα χαμηλά τους 7 με 10 φορές πάνω - αρκεί εμείς να αγοράζουμε στα πολύυυυ χαμηλά και να μην φεύγουμε πολύυυυ νωρίς.
      Στο ενδιάμεσο όλο και κάποιο φιντάνι θα ξεφυτρώσει που θα πρεπει να πάει 7 με 10 φορές πάνω.

      Διαγραφή
    9. 'Εχετε δίκιο Κύριε Τάκη...

      Το θέμα είναι όμως ότι εδώ που είμαστε τώρα υπάρχουν μετοχές που έχουν ακόμα περιθώριο για 10 φορές πάνω εκτός από τα μαρμαράδικα?

      Αν ναι θα μπορούσατε να δώσετε ένα μπούσουλα? Δεν ζητάω να πείτε συγκεκριμένα χαρτιά...

      Με τον δικό σας τρόπο...

      Διαγραφή
  30. Ο Καμπουριδης, ποιο γνωστος και ως ο "αντρας της Μαρινας" αποτι μαθαινω απο τους δεξιους περνει τον πουλο στον Αστερα. Τα τρια θα παρει και εις τα Σητειας.. απο τον ετερο μαρμαροκαπαδωκη. Ξενιος ο αμπαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμπαλε ασε τον Κυπριο και πες μας τι ωρα θα ανακοινωσει ο μαρμαρας η μαλλον ασε ξερω, στις 12 το βραδυ της Παρασκευης για να μην τα δει κανεις (κανει και ριμα χο χο). Αρε Καραμητρογλου..

      Διαγραφή
  31. Και επειδή αναφέρθηκα στη SATO.

    Η SATO ξεκίνησε την υλοποίηση του επιχειρηµατικού σχεδίου εξυγίανσης.

    Στα πλαίσια της απόφασης µε αριθµό 650/2013 του Πολυµελούς Πρωτοδικείου
    Αθηνών επικυρώθηκε η ενεργοποίηση του επιχειρηµατικού πλάνου εξυγίανσης της
    SATO. Με την σύµφωνη γνώµη του 76,79% των πιστωτών και προµηθευτών της
    εταιρείας οι συνολικές υποχρεώσεις µειώθηκαν κατά € 46,1 εκατ. από € 74,5
    εκατ. την 30/11/2012 ημερομηνία αναφοράς βάση της οποίας συντάχθηκε το πλάνο
    εξυγίανσης της εταιρείας , σε € 28,4 εκατ. την 30/09/2013

    Πιο συγκεκριµένα η µείωση των υποχρεώσεων προήλθε την ίδια χρονική περίοδο
    από :
    α) Αποµείωση υπολοίπων πιστωτών – προµηθευτών κατά €9,3 εκατ.
    β) Μετοχοποίηση δανειακών υποχρεώσεων κατά €18,7 εκατ.
    γ) Μεταβίβαση παγίων και δικαιωµάτων χρήσης αξίας €18,1 εκατ

    Σηµαντική µεταβολή επήλθε στην καθαρή θέση της εταιρείας η οποία από €-29,8
    εκατ. την 30/06/2013 ανήλθε σε €-2,2 εκατ. την 30/09/2013 παρουσιάζοντας
    βελτίωση €27,5 εκατ .

    Οι παραµένουσες υποχρεώσεις επίσης µειώθηκαν κατά €9,7 εκατ από € 12,1 εκατ.
    την 30/11/2012 σε € 2,4 εκατ. την 30/09/2013 θέτοντας τα θεµέλια για µία υγιή
    συνέχιση της επιχειρηµατικής λειτουργίας της εταιρείας.

    Με γνώµονα την συνέπεια για την υλοποίηση και την συνέχιση του προγράµµατος
    αναδιάρθρωσης, τα λειτουργικά έξοδα µειώθηκαν κατά 50,1%. από €12,8 εκατ. το
    αντίστοιχο εννιάµηνο του 2012 σε € 6,3 εκατ.

    Η έναρξη της εφαρµογής του πλάνου εξυγίανσης απέδωσε θετικό αποτέλεσµα στο
    EBITDA του εννιαµήνου του 2013, που ανήλθε σε κέρδη €7,1 εκατ. έναντι
    ζηµιών €4,7 το αντίστοιχο ενιαµηνο του 2012.

    Βάση του επιχειρηµατικού σχεδιασµού ανάπτυξης η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε
    νέες συνεργασίες µε ηγέτιδες, σε παγκόσµιο επίπεδο εταιρείες επίπλου γραφείου,
    αναδιαρθρώνει το δίκτυο της µε νέα καταστήµατα , αναπτύσσει νέες κατηγορίες
    και επαναλανσάρει την νέα ταυτότητα του ΕΝΤΟΣ.

    Η διοίκηση της Sato προσδοκώντας στην κερδοφόρα ανάπτυξη αλλά και την
    θωράκιση της εταιρείας στο µέλλον, εξετάζει παράλληλα και την δυνατότητα
    εξαγωγών νέων ανταγωνιστικών προϊόντων παραγωγής της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πτώχευση της εταιρίας την βάφτισαν επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης.

      Βρεεεεεεε αν επρόκειτο για σχέδιο εξυγίανσης θα έκανε ΑΜΚ και θα έβαζε τα 46 εκατ. ευρώ ο βασικός μέτοχος για να αποπληρώσει τα φέσια του και να εξυγιάνει την εταιρία.
      Εδώ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Βλέπετε τι ωραία που τα γράφουν οι γκουρούδες βασικοί μέτοχοι και πως βαφτίζουν το μαύρο άσπρο????

      Διαγραφή
  32. Την καλημερα στον κ.Τακη και στην παρεα! Πόσο πιστευετε να συνεχιστει η πιεση στα ΕΛΠΕ ,ειναι τωρα καλο σημεια εισοδου? Οι λογοι της αδυναμιας ειναι η πτωση της τιμης του αργου ή πιθανη διακποκη συνεργασιας με cavala oil? http://www.naftemporiki.gr/finance/story/735265
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μια ερώτηση για τον ΙΚΤΙΝ...

    Την μετοχή θα την ανεβάσει το Lobby ή τα αποτελέσματα της???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://iktinos.smartin.gr/EL/294245776/637715475/276631951/notes30092013.pdf

      Διαγραφή
    2. Μπουμ...! ΘΩΡΗΚΤΑΡΑ...

      Tzo41(δεν με αναγνωρίζει το σύστημα...)

      Διαγραφή
    3. Monsier Tzo 9.300.000€ τελικά τα προ φόρων για τον ομιλο, τρείς φορές πάνω από το 2012.....

      ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Και βλέπω και μικρή αύξηση στα ίδια κεφάλαια.

      Διαγραφή
    4. Eδω πωλησεις αρχιζουμε ΜΟΝΟ απο τα 4.40 ευρω και εως τα 5 ευρω δηλαδη απο τα 1000% που λεει ο Τακαρος και μονο για το 25% της θεσης μας
      Η χαμηλοτερη αγορα εγινε στα 0.44 σεντια

      χχμμχχμχμχμχμ εκτος βεβαια και ΞΑΝΑΧΡΕΟΚΩΠΗΣΟΥΜΕ .....διοτι τοτες θα ξαναπαρουμε για τα γεραματα μας αλλες τεσσερις καραβιες ...

      Γρατσα ...γρουτσου .......η μασελα μας αλλα θα τα τρωει ουλα ..

      βρε αντε - αντε ειναι το καταστημα χωριανοι ....

      κοιταχτε που μεσα σε τρεις μηνες 1/7 - 30/9 εβγαλε η Μητρικη 3,3 εκ προ φορων - τεκνων και Αδερφων

      χχχχμχμχμχμχμ αυτη δεν ειναι εταιρια ....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΜΠΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

      Καλες Αποκριες


      Are you looking for me Madam ?

      Aleko mou Salaam !

      Διαγραφή
    5. +16,3% τα ίδια κεφάλαια και 4,8 μύρια λειτουργικές ροές,ΣΟΥΠΕΡ...

      Τzο41

      Διαγραφή
    6. Τελειαααα!! Υπερθεματιζω και εγω και με ευχαριστει ιδιαιτερα οτι τα κοριτσια και οι γαμπροι εχουν αμοιβες μονο 295χιλ.!!! Κατι τελευταιο για τους απο πανω φιλτατους που πανηγυριζουν " να υποθεσω οτι θα κανετε και καμια αγορα αυριο στον πινακα μπας και αλλαξουμε επιπεδο?

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα στους θωρηκτούς!! Εγω πιό πολύ χαίρομαι με τα τα 7.1.23 και την αύξηση του 241 στο 251 Γρατσα γρουτσου που λέει και ο κύριος Λάκης αλλά να τρώνε και άλλοι. Με την λατιρους σατυρους έχουμε κανα νέο ή τα ντολφινς αρμενίζουν σε άλλα πελάγη τώρα και δεν ασχολούνται?? Ο ικτίνος θα παραμείνει εκεί τελικά ή περιμένει την περάτωση της διαδικασίας για να εισπράξει και να φύγει??

      Διαγραφή
    8. 'Αψογο το ΘΩΡΗΚΤΟ! ΧΟΧΟΧΟΧΟ

      Κύριε Τάκη ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας ανοίξατε τα μάτια και ανεβήκαμε εγκαίρως στη Ναυαρχίδα των Θηρηκτών!

      Για να δούμε και το ασφαλιστικό θωρηκτό τι θα βγάλει αύριο...

      Λέτε να έρθει πιο νωρίς ο Άγιος Βασίλης φέτος? :-)

      Διαγραφή
    9. Αναμενόμενα - αλλά πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις.

      Άσχετο. Πέταξε και ο Καράτζης.

      Διαγραφή
    10. Το λειτουργικο περιθωριο κερδους ανω του 40% εφτασε στο ζενιθ μαλιστα εχει υπερδιπλασιαστει σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια. Που οφειλεται αραγε η εκτιναξη αυτη; Απ΄οτι γνωριζω μονο καποιες εταιριες υψηλης τεχνολογιας, βιοτεχνολογιας κλπ εχουν τετοια περιθωρια και αν τα εχουν. Δηλ με 10 εκ παγια βγαζει 9,6 εκ κερδη, αν πουλουσε ουρανιο το καταλαβαινω,κατι κανει με τη κοστολογηση των αποθεματων ή εχει να κανει με τις αδικαιολογητες ζημιες απ τα αιολικα το οποιο κανονικα επρεπε να εξηγησει. Επισης η Κινα αντιπροσωπευει ανω του 60 % των πωλησεων, τι θα γινει οταν σκασει η φουσκα των ακινητων εκει; Τα παραπανω τα θετω για προβληματισμο, προσωπικα δεν πιστευω οτι μπορει αν συνεχισει με αυτους τους ρυθμους ειδαλλως αν η εταιρια μπορει να συνεχισει ετσι τοτε ειναι πραγματικα φτηνη και μπορει αν δικαιολογησει πολυ υψηλοτερες τιμες.

      Διαγραφή
    11. Οι πωλήσεις κύριε Σε'ιριε γίνονται με ογκομάρμαρα. Όπου εκεί το περιθώριο κέρδους είναι πολύ μεγάλο απο το να πούλαγε τα μάρμαρα ας πούμε τους Άραβες..
      Βγάζουν δηλαδή το μάρμαρο απο το βουνό , μπαίνει κατευθείαν στο βαπόρι δίχως περαιτέρω επεξεργασία και πάει Κίνα. Εκεί το σπάει και το σφυρηλατεί ο Κινέζος όπως εκείνος γουστάρει.

      Εγώ αυτό που θα σας πω είναι ότι όλο το λατομείο Spider το έχουν ήδη αγοράσει οι Κινέζοι - γιαυτό γράφει και ο κύριος ανώνυμος για τα αποθέματα που αν κοστολογηθούν θα ανέβαζαν τα ίδια στα 250 εκατ. και αυτό μόνο μέσω του Spider και μελλοντικών χρηματοροών του Spider.
      Άρα, δεν πάνε να σκάσουν οι Κινέζικες φούσκες - μέχρι να στερέψει το Spider η εταιρία έχει λύσει τα προβλήματα της και πρέπει να δει τι θα κάνει με τα άλλα λατομεία της - με Σητείες που τώρα ο παππούς έχει αλλάξει πλευρό και έχει ξετρελαθεί και δεν θέλει να φύγει και με Ενεργειακά (που εδώ πρέπει να δοθούν εξηγήσεις τι έγινε στη σελίδα 20)

      Όταν η μετοχή διπλώσει, τότε θα ξεκινήσει το πραγματικό παίγνιο στο ταμπλό.

      Διαγραφή
    12. Monsieur Takis bonjour. Εμένα η απορία μου είναι πως επί του ακινήτου στην Λυκοβρύση έχουν δύο προσημειώσεις ύψους 13.500.000 ευρώ.

      Πως έχει βγεί αυτή η αξία απο τις δύο τράπεζες???

      Το σημείο το γνωρίζω χρόνια. Μάλιστα πριν κάποιο διάστημα ήταν προς πώληση με αρχική τιμή τα 5.000.000 ευρώ.

      Διαγραφή
    13. Κανονικά κύριε Δαρείε ο παππούς πρέπει να προσημειώνει ακίνητα της Eurobank και όχι οι τράπεζες απο τον Ικτίνο.
      Δηλαδή πως γνωρίζει ο Ικτίνος ότι αν χρειαστεί κάποιο δάνειο ότι θα έχουν οι ζομποτράπεζες ρευστό για να του δώσουν με όλους αυτούς τους άχρηστους ΔΟΛΤεγόπουλοΣτασινόπουλους που πάνε και χρηματοδοτούν.

      Στα σοβαρά τι κάθεστε και κοιτάτ??
      Η εταιρία είναι θωρηκτό!!!!
      2,5 χρόνια τα γράφω αυτά - απο τα 0,7 ευρώ. Τότε το έδινα το χαρτί με γρίφο και έλεγα ότι στο +100% θα αρχίσω να το πομπάρω στα φανερά.

      Διαγραφή
    14. Άριστες επιδόσεις και μπράβο. Μπράβο κι ευχαριστίες, μαζί και τα σέβη μας στον κύριο Τάκη.

      Όμως θα γίνω γρινιάρα, αλλά με καλό σκοπό. Με τα ογκομάρμαρα χάνει την ευκαιρία να κερδίζει πολύ περισσότερα από την προστιθεμενη αξια της επεξεργασίας. Δηλαδή, χρειάζεται να κινηθεί και να προχωρήσει επιχειρηματικά.

      Παράδειγμα, οι εξαγωγές χύμα λαδιού από Ελλάδα, ενω οι Ιταλοί, Ισπανοί κλπ. το βάζουν σε στολισμένα μπουκαλάκια σαν να ειναι ακριβα αρώματα.
      Όταν το πήραν χαμπάρι, η αγορα είχε κερδηθεί από τους "άλλους".

      Άρα χρειάζεται να το εξετάσει κι αυτό, γιατί τα λατομεία κάποτε εξαντλούνται.

      Ο Κυριακίδης ογκομάρμαρα πουλάει κι αυτός;

      Το κλειδί για τις Ελληνικές επιχειρήσεις είναι να ξεχυθούν σ΄ όλα τα μήκη και πλάτη της γης και μάλιστα σε περιοχές που δεν πλήττονται από κρίση.
      Αγορά πλέον δεν είναι μόνο η Ευρώπη, αγορά είναι όλος ο κόσμος εκεί έξω, αυτό πρέπει να καταλάβουν.
      Μερικοί έχουν κολλήσει στο "εξαγωγάς εις τας Ευρώπας", αλλά οι Ευρώπες για πολλά χρόνια δεν θα ξοδεύουν. Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις με πλοκάμια και προς Ασία θα έχουν καλύτερες επιδόσεις απ΄ αυτές που στρέφονται μόνο προς Ευρώπη.
      Τρεχάτε και εκεί που για να μπουν σε Λουί Βιτον και Σανέλ κάνουν ουρά στο πεζοδρόμιο ο ένας πίσω απ΄ τον άλλον κι ο σεκιουριτάς τους βάζει τρεις-τρεις στο κατάστημα. Όλες αυτές οι φίρμες με τα είδη πολυτελείας κερδίζουν τ΄ άντερά τους από τις αγορές της Ασίας, ενώ στην Ευρώπη οι πωλήσεις πέφτουν. Λέει κάτι αυτό;

      Καλλιόπη


      Διαγραφή
    15. Madam Kaliopi bonjour. Που να δείτε ουρά που κάνουν τα Ιαπωνεζάκια και κινεζάκια κάθε πρωί ΠΡΙΝ ανοίξουν οι boutique των Louis Vuitton και Prada στην Βουκουρεστίου.....Απο τις 9:00 το πρωί περιμένουν απ'εξω...

      Monsieur Takis δεν το συζητώ για το χαρτί και απο πότε τα λέγατε. Απλά εκφράζω μια απορία την οποία όμως δεν μου λύσατε.

      Διαγραφή
    16. Αυτό με τη σελίδα 20 πράγματι χρειάζεται επεξήγησις...

      Tzo41

      Διαγραφή

    17. lakkis 26/6/2009 14:14 στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
      (1)
      6 χρονια μεχρι να παω σχολειο
      και 6 χρονια [ μηνες ] στα 0.65 - 0.75 ] στο δημοτικο
      και 6 χρονια [ μηνες ] στα 0.40 - 0.60 ] στο Γυμνασιο
      και 6 χρονια [ μηνες ] στα 0.55 - 0.75 ] στη Γερμανια για σπουδες

      και 6 χρονια στο μεταπτυχιακο
      και 6 χρονια που επαιζα ταβλι μεχρι να βρω δουλεια ..

      ...χχχμμμμ μα που στο διαολο πηγαν τα αλλα χρονια ...43 νιους χρονου ειμαι ρε γαμωτο... πανε και τα μαλλια μου τα σγουρα..!



      lakkis 21/8/2009 14:44 στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
      βρε λετε να μας ξαναγυρισουν πανω που βρηκαμε δουλεια για 6μηνη παλι εξασκηση στο ταβλι ?
      αυτοι ειναι ικανοι να μας πουν να ξαναβγαλουμε το μεταπτυχιακο !

      παντως στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ...[ 0.40 - 0.50 ]

      ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ...ΕΜΑΘΑ...! Υγειαινετε και Αγαλλιασθε χωριανοι.
      lakkis 1/9/2009 14:22 στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
      μπεικαμε παλι στο 6μηνο του ταβλι...0.55 - 0.60
      πλακωτο και φευγα τα εχω μαθει αποξω... δεν παιζομαι σας λεω...!

      αλλα κανω και προετοιμασειες για δευτερο μεταπτυχιακο ...[ 0.50 - 0.55 ] στο βουκουρεστι αυτη τη φορα ..

      καλα σας λεω και ο δοκτορας θα γινω...

      παντως στο γυμνασιο δεν ξαναπαω... [ 0.40 - 0.50 ]

      το εβγαλα το 1979...με αριστα .! καλο μηνα.



      Αιντες Τακαρε να δεις ...
      Την αλογουρα της Αλληνης !!

      ΠΡΙΝ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ , πετρινα μεν , Διδακτικα δε

      http://www.youtube.com/watch?v=SETLNWNEAAE

      Διαγραφή
    18. Κύριε Δαρείε, καλημέρα και σε σας. Από το δρόμο αυτό περνάω αρκετά συχνά. Τα Γιαπωνεζάκια και τα Κινεζάκια περιμένουν λόγω ωραρίου, αλλά μετά, πού και που να σκάσει μύτη κανένα, ενώ ο πορτιέρης κοιτάει γύρω-γύρω. Θα είχατε δει παλαιότερα, σε απόσταση αναπνοής, τα απλωμένα σεντόνια με τις μαϊμούδες βιτον. Σουρεαλιστική σκηνή.
      Τώρα ,βελτιώθηκαν τα πράγματα, βλέπεις μόνο επαγγελματίες επαίτες από τα Βαλκάνια ξαπλωμένους είτε στη γωνία επί της Πανεπιστημίου είτε πιό κάτω στο Νομ. Μουσείο. Δεν συζητώ για παραπέρα.
      Άλλη σκηνή που μου έτυχε, εκεί κοντά: Τρεις μικρούλες Γιαπωνέζες με αγωνία να ρωτούν πού έχει κατάστημα Φολί-Φολί κι όταν τους είπα μέσα στο ΄Αττικα, με κραυγές άρχισαν να τρέχουν προς τα εκεί. Αναγνωρισιμότητα brand name !!!!
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    19. Madam Kaliopi η δικές μου πληροφορίες (οι οποίες είναι 100% τσεκαρισμένες) είναι ότι το 80% του τζίρου των δύο αυτών καταστημάτων γινεται από Ασιάτες. Γιαυτό και μπορούν ναπληρώνουν τα μισθώματα που για την μεν Louis Vuitton είναι κοντά στις €45.000 τον μήνα για την δε Prada μετά και την μείωση ενοικίου είναι κοντα στις €60.000 τον μήνα.

      Για Folli ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ και είναι λάθος του ομίλου που δεν ανοιγει ένα κατάστημα επί της Βουκουρεστίου. Θα δει τον τζίρο του να ανεβαίνει κατά 30% στο ελάχιστο.

      Διαγραφή
    20. Δεν εχω κανενα λογο να αμφισβητησω αυτα που λετε κυριε Τακη καθως καταλαβαινω αποτεουν εσωτερικη πληροφορηση αλλα γιατι ειδικα φετος εχει τοσο μεγαλο λειτουργικο περιθωριο υπερδιπλασιο οπως εμφανιζεται ενω τα προηγουμενα χρονια δεν υπερβαινε το 20%. Μαλιστα πριν αυξηθουν οι πωλησεις προς Κινα μερια ηταν ακομα χαμηλοτερο. Εφοσον εχει προπληρωθει απ τους κινεζους ολη η παραγωγη απ το συγκεκριμενο λατομειο και τους εχει δεσει καλα νομικα για το μελλον τοτε αποφευγει ενα σημαντικο κινδυνο.

      Διαγραφή
    21. Κύριε Σείριε σας έχω απαντήσει.
      Το περιθώριο κέρδους εκτοξεύεται εξαιτίας των μαζικών πωλήσεων των ογκομαρμάρων.
      Κυρία καλιόπη ανάλογα τι ζητάει ο πελάτης. Ο Κινέζος θέλει ογκομάρμαρα - του έρχονται πιο φτηνά, αλλά ταυτόχρονα έχει μικρότερη κόστη η εταιρία, άρα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

      Επίσης κύριε Σείριε όσο μεγαλύτερες πωλήσεις τόσο καλύτερα τα περιθώρια κέρδους δείτε το παρακάτω να καταλάβετε.
      http://prntscr.com/27fa09

      Δείτε και τον leader της Ελληνικής μαρμαροβιομηχανίας να δείτε τι περιθώρια κέρδους βγάζει.
      http://prntscr.com/27fazx

      Διαγραφή
    22. αντε βρε Ξεφουρτατα Τακαρε , εχουμε και δουλειες

      Το 2015 που Η ΜΠΟΜΠΑ ΙΚΤΙΝ θα εχει τζιρο 48 με 52 μυρια θα εχει χοντρα - χοντρα 18 μυρια κερδη προ φορων - τεκνων και Αδερφων ΑΜΗΝ....

      ΑΜΑΝ ....αυτη δεν ειναι εταιρια ......ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΜΑ-ΔΟ-ΜΗΧΑΝΗ

      Aleko mou ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


      PS τη σημερον ημερα επιζων λεγετε αυτος που βλεπει την μεθεπομενη ΕΠΟΧΗ πριν ΠΡΙΝ τους αλλους !!!!!!

      Διαγραφή
    23. Αιντες και το Αποκριατικο ΚΟΥΙΖ ΜΟΝΟ απο το σαιτ του Τακαρου [ Ουλα τα σφαζω ....ουλα τα μαχαιρωνω ]


      ΓΑΛΛΟΣ Ασθενης 4300 μουναδες βασης .. σημερις

      Ανημερα της παρελασης του ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ που θα ειναι

      4815 η

      3715 ?

      Ο επιτυχων κερδιζει μια Καταδικασμενη ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ [ χχχχχμχμχχμμμχμχχμμχ ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ ] απο την ΑΛΛΑΜΠΑΜΑ Αρκαδιας

      Aleko mou Sallam

      Διαγραφή
    24. Κύριε Δαρείε, οι πωλήσεις προς ξένους ως ποσοστό είναι υψηλότερο σε σχέση προς Έλληνες, γιατί αφ΄ ενός κόπηκαν οι Έλληνες των καταναλωτικών δανείων, αφ΄ ετέρου οι Ασιάτες ξεχύνονται κατά μυριάδες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα είδη πολυτελείας.

      Η Φολί-Φολί μέχρι πρόσφατα είχε ένα κατάστημα στη Σόλωνος, κοντά στο ύψος της Πινδάρου. Δεν έχω προσέξει αν υπάρχει ακόμα, συνεχώς αλλάζει ο χάρτης. Όχι ότι είναι άσχημο το σημείο, αλλά με όλα τα θεόκλειστα και παρατημένα μαγαζιά τριγύρω, τρέχα γύρευε να το βρεί ο ξένος λεφτάς.

      Το εμπορικό κέντρο τείνει να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο στα πολύ παλιά του όρια. Πάει η εποχή που επεκτεινόταν σε δρομάκια και στενά σε ακτίνα χιλιομέτρου και πλέον. Αναλόγως διαμορφώνονται και τα μισθώματα. Σπουδαίο ρόλο παίζουν και τα κοντινά πεντάστερα ξενοδοχεία όπου στεγάζονται αυτού του είδους οι πελάτες.

      Διαγραφή
    25. Η Βουκουρετίου ΕΜΠΟΡΙΚΑ για τέτοια σήματα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ σχέση με κανέναν άλλο δρόομο της Αθήνας.Μιλάμε για δρόμο ΔΙΑΜΑΝΤΙ για τις luxury boutiques.

      Διαγραφή
    26. Έτσι είναι κύριε Δαρείε. Αλλά πριν λίγα χρόνια, ήταν σκορπισμένα και σε άλλους δρόμους που είχαν κίνηση. Chanel Σέκερη, Lanvin Ηρακλείτου, Louisa Σκουφά, μερικά παραμένουν, αλλά τους βλέπω σύντομα να πηγαίνουν προς τα εκεί.

      Διαγραφή
    27. Το Κολωνακι για να συνέλθει εμπορικά θέλει άλλα δύο χρόνια.Ευτυχώς έχουν πέσει αρκετά οι μισθωτικές αξίες πέριξ της πλατείας και απο όσα γνωρίζω ΣΥΝΤΟΜΑ θα γίνει ένα πολύ καλο bam απο boutique που κάνει relocation απο λίγο πιο πάνω που βρόσκεται, επι της πλατείας.Σε τριπλάσιο σε μέγεθος κατάστημα με λίγο περισσότερα χρήματα.....

      Επίσης έχω την αίσθηση ότι στο Ισόγειο της Μεγάλης Βρετανίας θα δημιουργηθούν 4-5 καταστήματα να φιλοξενήσουν μεγάλα brand names.Θα δείξει....

      Διαγραφή
  34. Μια ανάσα από το 33% στη Forthnet η Wind Ελλάς

    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1916278

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τις απογειώσει και τις δύο ο κ. Πάνος....
      Έχει άλλωστε παράδοση στο άθλημα (Ουζμπεκιστάν, Πολωνία)....

      Διαγραφή
    2. Αχχχχχ κύριε Νέμο
      Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα στη Wind Hellas.
      Δηλαδή πόσες φορές πρέπει να χρεοκοπήσει????
      Μυαλό δεν έβαλαν με τίποτα.
      Πάνε για νεές φαλίρες!!!

      Διαγραφή
  35. Κυριε Τακη, και σε ολη την παρεα καλησπερα σας, σας παρακολουθω ολους πολυ προσεκτικα, διαβαζοντας σας εννοω μην τρομαζετε, ειμαι στο χαα απο εποχης Δελτα ΑΧΕ, θα θυμουνται οι παλαιοτεροι, και θα ηθελα απο τον κυριο Τακη ενα σχολιο για μια ξεχασμενη BYTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή και νοικοκυρεμένη - πλην όμως εταιρίες πληροφορικής αγοράζω ΜΟΝΟ αν αντιληφθώ ότι έχουν κάποιο λογισμικό που θα γίνει περιζήτητο λόγω πρωτοτυπίας.
      Υπάρχει κάτι τέτοιο για την BYTE????

      Διαγραφή
  36. Γκουουουουουουπππππ!!
    57,7 εκατ. οι ζημιές της ΣΙΔΕΝΟΡ 49,7 εκατ οι ζημιές πέρσι.
    Πάνε τα ίδια. 319 εκατ έμειναν.
    Που πας βρεεεε καραΜήτρο στασινό ξεβράκωτοε στα αγγούρια. Τα ξένα σε μάραναν.
    Άντε να δω πως θα αποπληρώσεις τα 560 εκατ του δανεισμού σου.
    Τα 26,9 εκατ του ταμείου προκαλούν γέλιο.

    Η ΣΙΔΜΑ πότε ανακοινώνει να ρίξουμε γέλια και κλάματα μαζί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Άριστα η ΑΣΚΟ το πουλέν του κυρίου zachmour.
    Οι άλλοι όμως αγοράζουν Forthnet και ΜΙΓες. Ειναι βλέπετε large οι τύποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα τα πήγε η ΑΣΚΟ..τα αμοιβαία δεν του βγήκαμε όμως..τα ομολογα μια χαρα πανε..στα αρνητικά επίσης ότι μειώθηκαν και οι εξαγωγές..(ειναι κ δικο μου πουλεν)
      Παναγος

      Διαγραφή
  38. Προσέξτε τώρα να δείτε για να καταλάβετε το μέγεθος του ρίσκου που παίρνει κάποιος όταν βάζει λεφτά στις ιχθυοκαλλιέργειες.

    ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙ
    Ενεργητικό 52,4 εκατ. ευρώ
    Ίδια Κεφάλαια 16,1 εκατ.
    και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 34,4 εκατ.

    Θεέ και Κύριε!!!
    Δηλαδή το 66% του ενεργητικού είναι τα ψάρια - τα οποία ουδείς ξέρει πόσα πραγματικά είναι.
    2,1 φορές υψηλότερα είναι η αξία των ψαριών απο τα ίδια κεφάλαια.

    Μετά ξημερώνει μια μέρα και αντιλαμβάνεσαι ότι η εταιριάρα σου πτώχευσε. Βλέπε ΕΛΙΧΘ, ΔΙΧΘ.
    Μα εγώ αγόρασα ισχυρό ισολογισμό σου λένε οι άμπαλοι φιτσουλέοι.
    Τρίχες!!!!!
    Αγόρασες ψάρια σε τιμή διπλάσια των ιδίων και στο 65% του συνολικού ενεργητικού.
    Αγόρασες δηλαδή αέρα κοπανιστό και ένα νούμερο που τάχα μου είναι αυτό που γράφεται στους Ισολογισμούς.
    Στην πραγματικότητα όμως αγοράζεις εταιρίες ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ τα τελευταία 10 χρόνια, εταιρίες υπερφορτωμένες με δανεικά, εταιρίες με αρνητικές χρηματοροές τα τελευταία 10 χρόνια - εταιρίες δηλαδή που το πιο πιθανό να μην υπάρχουν αύριο.
    Μετά θα βγαίνουν οι βλάκες και θα λένε ότι φταίει η Γερμανία και το κακό μνημόνιο και όχι η ανικανότητα του Έλληνα και η τάση που έχει για αρπαχτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να μετρήσεις τα ψάρια, χώρια ή μαζί και τα κεφάλια και τις ουρές;
      Δηλαδή θαλασσοδάνεια κι αυτά, κυριολεκτικά.
      Δυστυχώς είναι καταδικασμένοι κύριε Τάκη και δεν υπήρχε μνημόνιο όταν κάνανε τις ζημιές τους. Όπως φαίνεται, σε λάθος χέρια πήγαν οι επιδοτήσεις και τα δάνεια. Γιατί, αν θυμάμαι καλά, πήραν και επιδοτήσεις.

      Κρίμα, γιατί η ιχθυοκαλλιέργεια θα μπορούσε να γίνει κερδοφόρα και ισχυρή εξαγωγική βιομηχανία.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  39. Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων καθώς και βελτίωση των περισσότερων οικονομικών της μεγεθών παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ στο εννεάμηνο του 2013, με το σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς να παρουσιάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής της κατά 10,1% περίπου.

    Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρία σημείωσε:

    Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 1,15% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012 η οποία και διαμορφώθηκε στα 122,3 εκ. ευρώ. Ειδικότερα στους κλάδους Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων η αύξηση είναι 7,7% και 7,8% αντίστοιχα ενώ στον κλάδο Αυτοκινήτων -2,9%, έναντι εκείνων του μ.ο. της αγοράς (-16,2%, -3,9%, -6,5% αντίστοιχα).
    Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 7,27 εκ. ευρώ έναντι 8,67 εκ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012. Η μείωση των κερδών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των ασφαλιστικών και λοιπών προβλέψεων, που έγινε για την περαιτέρω ενίσχυση της φερεγγυότητας της εταιρίας.
    Αύξηση της καθαρής θέσης κατά 8,6%, στα 56,13 εκ. ευρώ έναντι 51,66 εκ. ευρώ την 31/12/2012.
    Αύξηση του ενεργητικού κατά 7,0% στα 297,98 εκ. ευρώ έναντι 278,46 εκ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012.
    Αύξηση των τεχνικών προβλέψεων κατά 10,3% σε σχέση με την 31/12/2012.
    Μείωση των απαιτήσεων από ασφάλιστρα κατά 4,0% ως απόρροια της εισπρακτικής πολιτικής που ακολουθείται.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία δεν έχει τραπεζικό ή άλλης μορφής δανεισμό, δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή και η φερεγγυότητα και η ταμειακή της ρευστότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της στον κλάδο Ζωής(απ'τα αδύναμα ως τώρα στοιχεία της),ξεπέρασε τα 2 ευρώ ανά μετοχή στη καθαρή θέση,αύξησε κατά 7(!)μύρια(+50%) τις προβλέψεις της και κατάφερε και πάλι,να βγάλει 5,4 μύρια καθαρά κέρδη και αύξησε κατά 6 μύρια το ταμείο της(στα 13).Πολύ καλά νομίζω...

      Tzo41

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ αν και δεν κατέχω μετοχές της συγκεκριμένης.

      Ασχετο αλλά εμένα γιατί μου εχει κολλήσει ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα πάει στο JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP?????

      Γιατί πιστευω πως ορισμένοι εκ των αρχικών ενδιαφερομένων έχουν προχωρήσει σε συμμαχία με το fund?

      Διαγραφή
    3. Στην τιμή που βρίσκεται σήμερα η μετοχή του ΑΣΤΕΡΑ κρίνεται ως δίκαιη η αποτίμηση της.
      Αντε να πάρει το μπορντέλο κανένας σοβαρός επενδυτής γιατί οι δικοί μας είναι ειδικοί μόνο στον να παράγουν ζημιές - ειδικά αν είναι ειδικοί ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
      Τα ίδια έκαναν και με τον ΛΑΜΨΑ (Μεγάλη Βρετανια)

      Διαγραφή
  40. Σαν να ξυπνάει η EUROBANK και έχω μόνο τα 10.000 κομμάτια αγορασμένα εκει στο 0.56€.

    Monsieur Takis θα το "γλύψουμε" τελικά το ΕΥΡΩ ή να την κάνω λίγο πιο ψηλά προς το 0.70€?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας το εύχομαι κύριε Δαρείε - εγώ όπως έχω γράψει δεν ασχολούμαι με ζομποτράπεζες - ούτε ως trade.
      Θα κατέβαζα λίγο τον πήχη. Το 1 ευρώ το θεωρώ ταβάνι αδιαπέραστο.

      Διαγραφή
    2. Bonsoir Monsieur.

      Merci.Στο 0.70€ αν και εφόσον το γράψει τρώνε σουτ.

      Ηδη όπως έχω πει καταπάτησα μια επενδυτική μου αρχη ότι όταν πουλώ μια μετοχή (και δη με κέρδος) δεν ξαναγυρνώ πίσω.

      Διαγραφή
  41. ρε συ ο Κυριακιδης μας ριχνει στα ωτα#@$ σε λιγο θα μας φθασει! Απ.μην ανησυχεις εισαι σε καλα χερια, κοιμησου και οταν ξυπνησεις θαχεις διπλωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου υπαρχουν και χειροτερα, εδω οι συνδαιτυμονες απο πανω μας μιλανε για 2015 και 2016.... τωρα θα μου πεις θα ειμαστε καλα μεχρι τοτες? (ημαρτον ρε που λεει και ο Γεωργιου). Ξενιος ο αμπαλος (και καραφλιασμενος)

      Διαγραφή
    2. Το 2011 και το 2012,τότε που έκαναν οι περισσότεροι μουαγιέν στα ζόμπι και μιλούσαν τα κιρίζια για καταστροφή της χώρας,υπήρχαν κάποιοι λίγοι που είχαν βουλώσει αυτιά και μάτια και έκαναν τα κουμάντα τους.
      Τώρα που γίνανε περισσότεροι οι αισιόδοξοι αλλά το ρίχνουν στο trading(ξέρετε πάλι πού...) και πουλάνε γνώση,αυτοί οι κάποιοι λίγοι πίνουν τον καφέ τους και δεν ασχολούνται,αφήνουν τα χαρτιά να μιλήσουν γι'αυτούς.No problem,καλά να είμαστε και θα τα λέμε και το 2015 και το 2016,είτε με είτε χωρίς μαλλιά στην κεφάλα μας...

      Tzo41

      Διαγραφή
    3. Πες τα φιλτατε Aρχι ΚΟΥΡΟΥ Tzo f18 t 41

      Τι μου θυμησες τωρα .... το 2011 και 2012 ΠΧ [ Προ Χριστου ]

      Ταγραφα και γελουσα 2 ωρες καθε βραδυ ...

      χχχχχμχμμχμχμχμχμχμχμ ηταν το ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ μου ...

      να περνας καλα και τα λεμε το καλοκαιρι ...


      lakkis 4/10/2011 14:33 στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
      (1)
      αααααρρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ΙΚΤΙΝΑΡΕ

      Ξεφτιλησε ουλο το ΧΑΑ-ΟΣ μονος σου ...
      στις 4200 μουναδες ανοιξη του 2008 του ΜΠΗΧΤΗ ειμασταν 0.65.
      και τωρα το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΙΖ


      Στις 501 μουναδες του ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ-ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ Μπηχτη που θα ειμαστε ???

      Σαν να τη δεις τη Γη απο ψηλα... μοιαζει μονη της σαν ζωγραφια λα..λα..λααααααα λα λα ΩΩΩΩΩ λααα λλαααα που λενε και οι ΓΑΛΟΙ...

      xxxxmmmmmmm χειροτερευουμε

      Χαζοκουτι κλειστον μεχρι τη παρελαση στη ΠΑΤΡΑ .

      Αλέκο μου Sallam
      lakkis 12/10/2011 21:37 στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
      (1)
      ΕΚΤΑΚΤΩΝ του θεματος ... ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

      δε πα να μας κουρεψουν με τη χοντρη 21%
      δε πα να μας κουρεψουν με τη ψιλη 41%
      δε πα να μας κουρεψουν με τη μηχανη του Γκαζον 61%

      εμεις εγκαιρως φυγαμε απο τη Γηινη ελξη και ειμαστε πλεον σε τροχια στα 480.000 ποδια υψος ..

      και κατι ακομα

      Μολις ενεφανιστη ενα σπανιο Ουρανιο φαινομενο ... στον αστερισμο του ΟΥΡΑΝΟΥ ...
      Ειχαμε διασταυρωση του πλανητη Δυοσμου με τον πλανητη Ριγανη στον αστερισμο ΚΜΟ 350 εργασιμων με τον ΚΜΟ 1350 εργασιμων... ημερων
      Το παραξενο της υποθεσης ειναι οτι απεχουμε ελαχιστα σεντ απο το συμβαν...αυτο.!

      Το προηγουμενο αυτο συμβαν με της 6 Κυριακες του μηνα εγινε για οσουν θυμουνται και ζουν στον αστερισμο της Καπαρης το 804 π.χ !

      Αλέκο μου Sallam
      lakkis 7/11/2011 14:48 στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
      (1)
      αιντες παλι να ανοιξωμε το χαζοκουτι ανημερα της νεας κυβερνησης και λιγο πριν τη καταρευση της ΙΤΑΛΙΑΣ
      κοντα στα χαμηλα 2811 ετων

      Απο τον πλανητη ΙΔΟΜΕΝΕΑ εξι ετη φωτως αποσταση απο τη Γη Bonjuor [ 0.80 ]

      χχχχχμμμμμ στηριξη στην διασταυρωση των ΚΜΟ 400 εργασιμων με τον ΚΜΟ 1400 εργασιμων ανημερα των εισοδιων της Θεοτοκου... 21/11

      χχχχμμμμ τωρα πουλανε κατι ρεταλια οι απογονοι του ΜΙΛΤΙΑΔΗ...
      απο οτι θυμαμαι ειχαν μεινει ζωντανοι μουμιες 19 ατομα με τις πανοπλιες τους και 9
      γατες απο ρατσα

      Ζωη σε μας .

      Α ρε Μιλτιαδη ... εσυ εφυγες νωρις.

      Aleko mou Salaam

      Διαγραφή
    4. Μεγάλε γκουρού του Λιβυκού Πελάγους ξέχασα ότι,εκτός από καφέ,έχουνε λιώσει τα κορμιά μας από τις βούτες στις θερμές θάλασσες τσι Κρήτης.Θεέ και Κύριε,ακόμη 24 βαθμούς τέλη Νοέμβρη και κολυμπάς χαλαρά χεχε

      Κυρ Τάκη πότε θα οργανώσουμε μια ναυτική εκστρατεία,να μαζευθούμε όλοι οι γκουρούδες να συναντηθούμε στα θερμά ύδατα...?Να γνωρισθούμε και εκ του σύνεγγυς...

      Τzo41

      Διαγραφή
    5. αααααααα και κατι αλλο

      Πριν αποφασισω να γινω ΚΟΥΡΟΥ και να σαλπαρω με ΘΩΡΗΚΤΑ πλεον περασα απο 4

      σκαφη τυπου ΣΑΜΙΝΑ plus !! to 2005 - 2006 και 2007

      Πρωτα απο την αξεχαστη ΑΤΕ BANKA που τη σκαπουλαραμε με κερδος
      μετα στους αδερφους Dalton ΧΑΤΖΚ με μεγαλο κερδος επισης διαβλεποντας τα
      μελλουμενα τους ..

      ωσπου ηρθε η κατραπακια απο τον Μακαριτη αρχι - DALTON LANET Plus

      εκει χασαμε τα Πασχαλια μας και συνηλθαμε καπως

      και το 2007 μετα απο συλογη σιγουρη στοιχειων στον αξεχαστο ΑΔΟΛΦΟ CENTRIC

      Fap....φαπππππππππ στον σβερκο ....κοκκινισε σαν παραρουνα αλλα πηδησαμε απο το σφαφος νωρις 1.80 απο οτι θυμαμαι διαβλεποντας το μελλον του

      εεεε μετα ειδα ενα ΘΩΡΗΚΤΟ που διεσχιζε το ΛΥΒΙΚΟ ....και λεω ......

      Απο σημερις θα γινω ΚΟΥΡΟΥ ......και χχαααπαπαπαππαπαππαπαπαπαπ εγινα ο Πειρατης του ΚΕΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ


      ΧΧΧΧΧΜΜΜΜ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ .......... λοιπον.... γιατι οχι welcome


      ΟΧΙ αλλα ΣΑΜΙΝΑ plus .....


      ΟΧΙ αλλα χωριανοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

      Διαγραφή
    6. Κύριε Ξένιε να μάθετε να κάθεστε πάνω τα χρυσάφια και να περιμένετε - το άγγιγμα του ΜΙΔΑ.
      Γιατί αν κάθεστε πάνω στα σκατά, τότε η από πέσιμο θα πάτε ή από χέσιμο.

      Δεν περίμενα να καταλάβετε τι απάντησα στον κύριο Σείριο σε αυτό που ρώτησε για τα περιθώρια κέρδους πως αυξήθηκαν.

      Διαγραφή
  42. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254409&catid=12

    Ποιός σας είπε να διαλέξετε την DIONIC για συνεργασία????

    Δεν ξέρατε δεν ρωτάγατε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κε Τάκη και λοιποί συμφορουμίτες.
    Έχουμε καμιά συμβουλή για το πως να κινηθούμε όσο αφορά το r.s και τις λοιπές αποφάσεις της γ.σ της κουες (21/11)?

    Rookie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την επιστροφή κεφαλαίου η ΚΟΥΕΣ θα είναι ''λιγότερη'' φθηνή.
      Γενικά όταν βλέπω reverse split ''χαλιέμαι. Ακόμη και αν αυτό γίνεται για να ανέβει η ονομαστική αξία της μετοχής για να γίνει η επιστροφή κεφαλαίου. Όλοι οι άμπαλοι φιτσουλέοι θα βλέπουν στο ταμπλό ΚΟΥΕΣ στα 5 και 6 ευρώ και θα λένε ότι είναι ακριβή. Θα εμφανιστεί και ο πινέζας που θα λέει για σκάσιμο φούσκας. μπουχαχαχα

      Κάτω απο τα 1 ήμουν ζεστός και το είχα γράψει τώρα τα μισά δεν τα θέλω.

      Τα ίδια ισχύουν και για ΟΤΟΕΛ

      Διαγραφή
  44. Κλείσιμο και του μήνα σήμερα , κουρασμένοι όλοι απο τα παρτυ??? 6 μοναδούλες μείνανε να κλείσουμε πιό πάνω απο τον προηγούμενο όπως και πέρσυ Για το γούρι το λέω πιό πολύ . Πάντως τα παλιά τα χρόνια ο δεκεμβρης ήταν παγωμένος μήνας , πέρσυ μόνο μετα το 2008 έκανε ψηλότερο απο το ψηλό του προηγούμενου κάπου 8% πιό πάνω σχδόν και σε κλείσιμο μήνα . ΑΝΤΕ μέχρι να το γράψω μείνανε 3 μονάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τι ειχαμε παιδια σημερις στον δρομεα? αμα σε λεω οτι εκει μεσα εχουν παρει σειρα ποιος θα τα σαπουνησει πρωτος.. Οσον αφορα τα αμπελια (σοφιες) που διαβαζω, θα πω μονο οτι το 96 στο εκ Καβαλας ρουχαδικο ειχαμε (οι γατοι) μαζωξει το 94% μαζι με τον Κιτσο φυσικα. Τι ειχαμε καταφερει? να μην ανοιγει το χαρτι και να κοιταζομασθε μεταξυ μας, να μετραμε ποιος πουλησε 1000τμχ και να περιμενουμε τον.. απο μηχανης θεο! Βεβαια το 98 η αγορα ηλθε πανω μας( η πιο σωστα ενα δυνατο χερι) και ξεμπλοκαραμε. Ετσι και τωρα, δεν πα να βγαζεις κερδη με φουντες αν δεν γινουν αγορες δεν πας πουθενα, τρανη αποδειξη σημερα. Αρα εν αναμονη του Great White Knight (που δεν ξερω αν ειναι κινεζος, καυκασιος η κογκολεζος) προσπαθουμε για το καλυτερο. Ενα ειναι το σιγουρο, οτι καθομαστε πανω σε χρυσαφι και οχι σε σκατα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε άσε το χαρτάκι να πάει λίγο παρακάτω και έχουμε δουλίτσα με τους δικούς μου.Λεφτά και υπομονή υπάρχει και δεν θα μείνει ούτε ρετάλι.Παρακολούθα και τα λέμε.

      Διαγραφή
  46. Kαλημερα Γκουρουδες!. Καλημερα κυριεΤακη!.
    Κυριε Τακη σκεφτομαι να κατεβασω την εξης 11αδα για το 2014 με σκοπο 50% κερδος μεχρι τις επομενες εκλογες (5μηνο).
    ΕΛΛ - ΟΛΠ - ΟΤΕ - ΔΕΗ - ΜΥΤΙΛ - ΙΚΤΙΝ - ΚΟΥΕΣ - ΕΥΠΙΚ - ΕΥΡΩΒ - ΓΕΚ - ΚΥΡΜ
    Σαν προπονητης της εθνικης μας ΧΑΑ - ΟΣ!!! συμφωνειτε??
    Οποιος φιλος - φιλη θελει να πει την αποψη του τον ευχαριστω θερμα.

    Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή η ενδεκάδα.
      Το 40% νομίζω θα το έχετε.

      ΕΛΛ τα βόιδια τα αργά. Θα υποαποδόσει.

      ΟΛΠ ακόμη πιο αργά βόιδια. μόνο για μακροπρόθεσμους παίκτες που θα δουν και τριψήφιο νούμερο. Όχι όμως τώρα.

      ΟΤΕ ΔΕΗ έχω δώσει τιμές στόχους τα 12 και 17.

      ΜΥΤΙΛ μουλάρι σκέτο. Δεν θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα του. Ειδικά τώρα που έχουν μπει στο χαρτί ένα σωρό άμπαλοι φιτσουλέοι. Αναμένω τουλάχιστον 6μηνη ταλαιπωρία.

      ΕΥΡΩΒ δεν ασχολούμαι αλλά μάλλον το +50% θα το πάρετε.

      ΚΟΥΕΣ έχω γράψει πιο πάνω

      ΓΕΚ ουδέποτε γούσταρα περιστέριδες και κατασκευαστικές. Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει επίπεδο με τον ξένο στο μετοχικό της κεφάλαιο. Θα προτιμούσα ΤΕΝΕΡΓΑ.

      Μαρμαράδες. THE FORCE. Όταν έρθει η ώρα τους θα καεί το ταμπλό

      Διαγραφή
  47. Κύριε Ανδρέα από τα παλιά, σας εύχομαι χρόνια πολλά .Γερός να είστε και να χαίρεστε τους βλαστούς σας και όλους όσους αγαπάτε.
    Και μην νομίζετε ότι δεν γίνεται αντιληπτό το πέρασμα σας από το στέκι του κυρίου Τάκη.
    Και πάλι οι θερμότερες των ευχών για την γιορτή σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ εύχομαι τα καλύτερα προσωπικά-οικονομικά- οικογενειακά στον καλό πατρινό μας φίλο Αντρέα...Επίσης εύχομαι να μην επαληθευτούν οι ανησυχίες σου για την οικονομία και το μαγαζί φιλαράκο, αν και εν μέρει τις συμμερίζομαι.

      Αααα, κατακτήσεις εύχομαι πολλές!!

      Διαγραφή
  48. κυριε ανδρεα χρονια πολλα για την εορτη σας υγεια και πολλα κερδη καθοτι πατριωτάκια σας προσκαλω να κερασω καφεδακι πλησιον εργατικο κεντρον πατρας καφενειον ορισθε ημερα και ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κύριε Τάκη η ΜΕΤΚΑ για αγορά σε αυτές της τιμές πως την βλέπεται??? Ήθελα το σχόλιό σας. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία αγορά ΜΕΤΚΑ σε αυτά τα επίπεδα. Τουλάχιστον έτσι κάνουν οι Τάκαροι.
      Οι αγορές ήταν στα 4 με 5 ευρώ και το είχα γράψει πεντακάθαρα. Τώρα περιμένουμε να τρυγήσουμε τους καρπούς μας.
      Στα νέα υψηλά, βεβαίως βεβαίως. Να βγει και ο πινέζας να σκάσει τις φούσκες. μπουχαχαχα

      Διαγραφή
  50. Απαντήσεις
    1. Σας το αφιερώνω

      http://www.youtube.com/watch?v=uObnA344Kes

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι το καλύτερο

      http://www.youtube.com/watch?v=BwUX3cCiRto

      Διαγραφή
    3. μπουχαχαχαχα ψοφάτε για [πλάκες με τον κάθε τρελό Ελληναρά

      Δείτε και αυτο

      http://www.youtube.com/watch?v=NtUBrzODhG8

      χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Έχουμε και Ζούγα

      http://www.youtube.com/watch?v=3z6SExC9nBM

      Ουάουουουου - ο στεναγμός των Ελλήνων ενόψει τρόικας.
      Στη μέση και ο Αλέξης!!!!!!!!!! Που είναι τέλειος.
      χαχαχαχα

      Διαγραφή
  51. Αντρέα χρονια πολλα και ευτυχισμένα ,να απολαμβάνεις καθε στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Βασίλης Βιλιάρδος Υστερόγραφο: Η κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, από τους δανειστές, γίνεται με τη βοήθεια των αποκρατικοποιήσεων – με τις εκποιήσεις, σε τιμές ευκαιρίας, να οδηγούνται εξ ολοκλήρου στην «εξυπηρέτηση» ενός «αέναου» χρέους. Οι «μπράβοι» των δανειστών δεν είναι άλλοι από τα στελέχη της Τρόικας – αποκλειστικός σκοπός των οποίων είναι αφενός μεν η καταναγκαστική είσπραξη των οφειλών, αφετέρου η εξαγορά των κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας, σε εξευτελιστικές τιμές, από τους εντολείς της.



    Η κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων γίνεται με τη βοήθεια των φόρων, των χαρατσιών, των διοδίων, των τελών, των πλειστηριασμών ακινήτων, της μεταφοράς του κόστους υγείας και παιδείας στους πολίτες κοκ. – ποσά που, μέσω του δημοσίου, κατευθύνονται επίσης στους δανειστές. Οι προσοδοφόροι δε τομείς του δημοσίου, όπως η υγεία, η παιδεία και διάφορα άλλα, ιδιωτικοποιούνται από τους εισβολείς – με τη συνδρομή της ενδοτικής πολιτικής και οικονομικής εγχώριας εξουσίας.



    Όταν κατάσχεται βέβαια ολόκληρη η περιουσία σου, χωρίς να αντιδράσεις, δεν αποφεύγεις την πτώχευση αλλά, αντίθετα, εξαθλιώνεσαι και χρεοκοπείς στο διηνεκές. Φυσικά, έχοντας χρεοκοπήσει, παύεις να είσαι μέλος της νομισματικής ένωσης – στην καλύτερη των περιπτώσεων παραμένεις μη ισότιμο μέλος, αποικία μίας ισχυρότερης χώρας, με τους πολίτες σου σκλάβους χρέους.



    Οι Πολίτες δεν αντιδρούν επειδή ελπίζουν, έχουν αυτοενοχοποιηθεί, ενώ τους έχουν πείσει, μέσω της διεφθαρμένης ή απλά δειλής πολιτικής, καθώς επίσης της πληρωμένης χειραγώγησης των ΜΜΕ, πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση. Απλούστερα ότι, τα «μέτρα» που τους προτείνουν είναι μονόδρομος – χωρίς να συνειδητοποιούν ότι, είναι πράγματι μονόδρομος, με τελικό προορισμό την κόλαση http://viliardos.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν προτιμότερο κύριε Λουκά ο κύριος Βιλιάρδος να αφήσει τις γενικότητες και τις θεωρίες περί κακών ξένων και να αρχίσει να επικεντρώνει στα χάλια των Ελλήνων - που κατέστρεψαν στο διάβα τους τα πάντα.

      Να πιάσει ΔΟΛιδες, Τεγοπουλέους. Να συνεχίσει με τις ΕΒΖούδες και τους Αστερες.
      Να πιάσει και Λαναράδες, Μαίλλιδες, Αθανασούλιδες.
      Να τελειώσει και με Στασινόπουλους, Βγενόπουλος με τα δανεικά και αγύριστα.

      Ο Τάκαρος έχει τελειώσει με τις γενικολογίες - απο εδώ και στο εξής μόνο συγκεκριμένα πράγματα για συγκεκριμένες εταιρίες.
      Είδαν ευρώ οι Ελληναράδες και φτηνό δανεισμό και θυμήθηκαν τη life style του Κωστόπουλου της ΙΜΑΚΟ. Έ, τι να κάνουμε τώρα????
      ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.

      Διαγραφή
  53. Σχετικά με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Βιλιάρδος (τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα από όσα διάβαζα παλαιότερα) εγώ έχω σοβαρές ενστάσεις.

    Υπάρχει μία γενικότερη φιλολογία ότι οι δανειστές κατάσχουν την περιουσία των Ελλήνων (ιδιωτική και δημόσια) και αναφέρει ας πούμε τους φόρους, τα τέλη, τα διόδια κλπ κλπ.

    Οι ενστάσεις είναι δύο.
    1) Όσους φόρους και αν έχουμε φάει στο κεφάλι μόλις φέτος (με τρία ΦΑΠ, 1μισι χαράτσι ΔΕΗ, και άλλους πολλούς φόρους) καταφέραμε να πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει ότι το στέγνωμα των Ελλήνων δε γίνεται για να αποπληρώσουμε κάποιον κακό ξένο αλλά απλά για να φέρουμε ίσα βάρκα ίσα νερά τα τρέχοντα έξοδά μας, δανείων και τόκων εξαιρουμένων.
    2) Αν αύριο το πρωί λόγω της κατάστασης στα πανεπιστήμια, στην υγεία, λόγω του Ενιαίου φόρου ακινήτων, λόγω της φρεσκάδας ή μη του γάλακτος, λόγω του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων λόγω λόγω λόγω πέσει η κυβέρνηση και έρθει ας πούμε ο Συριζας, ή ο Καμμένος, ή το ΚΚΕ, ή η Χρυσή Αυγή και πουν ακούστε καλοί μας Ευρωπαίοι: Δεν πάει άλλο, σκίζουμε και το μνημόνιο και τα δάνεια που μας δώσατε τα γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τι περιουσία των Ελλήνων θα έχει εκποιηθεί??? Τίποτα απολύτως. Γκρινιάζουμε 5 χρόνια ότι θέλουν να μας τα πάρουν όλα αλλά εγώ δεν έχω δει ούτε μία αποκρατικοποίηση, ούτε ένα ξεπούλημα ούτε τίποτα. Μόνο τον ΟΠΑΠ και αυτόν αφού είχαμε ψηφίσει ότι το 30% του τζίρου του θα πηγαίνει στο Κράτος.

    Άρα ούτε αποκρατικοποιήσεις έχουν γίνει, ούτε οι ιδιωτικές οικονομίες μας πάνε στους δανειστές. Απλά τώρα συνειδητοποιούμε ότι για να μπορούμε να έχουμε τις δαπάνες που είχαμε συνηθίσει χωρίς να μας χορηγούν δανειστές πρέπει να ψοφήσουμε στους φόρους και δεν μας αρέσει.

    Να κόψουμε δαπάνες είτε με απολύσεις, είτε με χειροτέρευση της υγείας, της Εθνικής Άμυνας, της παιδείας δε θέλουμε, να αυξήσουμε τους φόρους δε θέλουμε, το μόνο που μένει είναι τώρα που θα έχουμε την Προεδρία να τους καταφέρουμε να περάσει νόμος που να λέει ότι οι λαοί της Ευρώπης ίσως και όλου του κόσμου θα πρέπει να καταβάλλουν ένα ποσό της τάξης του 10-15% του ΑΕΠ μας ετησίως ως δώρο για όσα έχουμε προσφέρει στην ανθρωπότητα.

    Πάντως παρόλο που δεν υπάρχει απολύτως καμία εναλλακτική και νομίζω το ξέρουν όλοι φοβάμαι ότι παραέχουν μαζευτεί γκρίζα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση και δεν ξέρω αν θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτόν τον κάβο με άγνωστες συνέπειες.

    Τα πράγματα δείχνουν πολύ σκούρα και το μόνο που συντείνει προς την άλλη κατεύθυνση είναι η κίνηση του Χ.Α. και των ελληνικών εταιρικών ομολόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Θα συμφωνήσω απολύτως με τον φίλο Ζακ τόσο για τον κύριο Βιλιάρδο του οποίου η οπτική μας βοήθησε στο παρελθόν αλλά σαν να έχει κολλήσει εκεί, αλλά και στο "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας που όντως δεν γίνεται, τουλάχιστον οργανωμένα. Επειδή ωστόσο μας ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον θα προσπαθήσω να συνεχίσω ακολουθώντας το σκεπτικό του.

    Το πρωτογενές πλεόνασμα έπρεπε να επιτευχθεί και μακάρι να παγιωθεί η εμφάνιση του στους μελλοντικούς προυπολογισμούς με επαναφορά όμως των δημοσίων επενδύσεων στα προ μνημονιων επίπεδα και όχι με περικοπές. Αυτό θα σημαίνει πως όποτε ζητηθεί κάτι ακραίο από τη χώρα θα μπορούμε να αρνηθούμε έχοντας τα ρευστά για καύσιμα και φάρμακα. Επιπλέον ένα διαζύγιο-ατύχημα με τους τροικανούς (των οποίων την παρουσία εκτιμώ σε αρκετά θέματα θετική πχ στην χαλιναγώγηση των παροχών των κυβερνώντων στα δικά τους παιδιά) θα επιφέρει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του χρέους. Αυτό ενδιαφέρει λίγο τους Super Duper Traders μια και μικρό τμήμα του χρέους βρίσκεται πια υπό την κατοχή τους, το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι είναι διακρατικό. Αυτό συνεπώς κατά τη γνώμη μου κάνει ευκολότερο ένα βελούδινο διαζύγιο ιδιαίτερα εάν συνοδεύεται και με μια καλή διατροφή-αποζημίωση της σκορδόπιστης πχ περικοπή 80-100 δις ευρώ.

    Δεν υποστηρίζω ότι θα γίνει, αλλά ότι είναι ευκολώτερο τώρα για όλους και τέλος πάντων το να παίρνει κάποιος τα μέτρα του και έναντι ακραίων σεναρίων δεν βλάφτει. Προφανής τρόπος άμυνας είναι το διεθνοποιημένο χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων. Αλλος τρόπος κατά τη γνώμη μου η επένδυση σε εξαγωγικές εταιρείες του ΧΑΑ και ιδιαίτερα με BV < 0.60. Είχα δεν είχα πάλι (και) στα μάρμαρα κατέληξα χα χα χα.

    Το γνωρίζουμε όλοι, ο κεραυνός χτυπάει ξαφνικά. Για μένα είναι σημαντικότατες οι κινήσεις που έχει δεσμευτεί και οφείλει να κάνει η Αγγελική ως προς την ενοποίηση των τραπεζών. Όσο το καθυστερεί τόσο με ανησυχεί.


    (Το Α που χάθηκε από την Ολλανδία, όπως και το προηγούμενο της Γαλλίας, υποσκάπτει EFSF και ESM)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο κύριος Βιλιάρδος λέγοντας αυτά, κάποια συμφέροντα προσπαθεί να κατοχυρώσει. Στο μεγάλο μακροχρόνιο ΠΑΡΤΥ σε βάρος της λαού και της πατρίδας δεν έπιανε στυλό να γράψει. Τα χέρια του ήταν απασχολημένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημέρα,

    Πέραν του ότι συμφωνώ με τον Ζαχαρία και τον Ηλία παραπάνω, διαφωνώ ως προς τον τρόπο προσέγγισης που έχει ο κύριος Βιλιάρδος στα οικονομικά ζητήματα. Για την ακρίβεια δεν είμαι οπαδός, (το αντίθετο θα έλεγα), του κανόνα του χρυσού, κάτι που ο ίδιος αν έχω καταλάβει καλά, προκρίνει ως γενικότερη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Για τα ψάρια, μια αλήθεια που ειπώθηκε παραπάνω, είναι πως είναι δύσκολος ο υπολογισμός των αποθεμάτων ακόμα και για τους ίδιους της ιχθυοκαλλιέργειας....Υπάρχει μια μικρή αναντιστοιχία σε αυτό που περιμένεις να βγάλεις από αυτό που εξαλιεύεις.

    Τα αποθέματα βέβαια δεν γίνεται να τα φουσκώνεις για πάντα, άρα σε βάθος χρόνου δεν μπορείς να κάνεις ωραιοποιίηση των αποτελεσμάτων. Όταν ο κύκλος του ψαριού είναι 18-22 μήνες, τα αποθέματα που εμφανίζονται στους ισολογισμούς, σαν τάξη μεγέθους δεν απέχουν νομίζω από την πραγματικότητα. Και τα ψάρια είναι πραγματική περιουσία. Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι μια δραστηριότητα εντάσεως κεφαλαίου....

    Αν δεν υπήρχαν σοβαρές υποχρεώσεις δεν θα έβλεπα κάτι αρνητικό στα τεράστια αποθέματα που είναι δικαιολογημένα λόγω της φύσης της δραστηριότητας.

    Στη συγκεκριμένη περίοδος ο κλάδος είναι στη πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του...Μακάρι να σωθεί... Συμφωνώ πως είναι επικίνδυνα τα πράγματα για τις μετοχές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ωραίες οι παρατηρήσεις σας φίλε investor. Διαφωτιστικές και χρηστικές.

    "Όταν θέλουμε να επενδύσουμε πρώτα διαλέγουμε προσεκτικά τον κλάδο και μετά μετοχή απ΄ αυτόν", έλεγε ο δάσκαλος. Προσωπικά ο ευρύτερος κλάδος (των τροφίμων) μου αρέσει. Και οι ιχθυοκαλλιέργειες. Άσχετα εάν οι εγχώριοι leaders τον διαπόμπευσαν καθώς στην προσπάθεια τους να ελέγξουν την προσφορά (και να τσιμπήσουν ίσως κάποιες μίζες μαύρες) από πολύ νωρίς υπερχρέωσαν τις εταιρείες τους με πανάκριβες εξαγορές.

    Ωστόσο η τιμή του Νηρέα σε λιγώτερο από 10% BV αντικατοπτρίζει πλήρως το ρίσκο αγοράς του. Όποιος θεωρεί πως αξίζει το στοίχημα (εγώ ναι) ποντάρει τόσα χρήματα όσα αντέχει το στομάχι του. Στην τελική η εταιρεία έχει πωλήσεις. Δεν είναι ΑΛΤΕΚ ούτε ΑΕΓΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μυτιληναίος 21/8/2017.

    ΤΟΜΕΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ > >EBITDA 2016 84,3EK. EBITDA 2015 98EK. EBITDA 2014 87EK.
    Οι τιμές στο ALL-IN $ 1928 με το 1ο εξάμηνο 2016 να αποτελεί ιστορικό χαμηλό στις τιμές. Επομένως αν παραμείνει σταθερό ή και αυξανόμενο τα ebitda 2016 θα είναι η βάση αναφοράς. Εκτίμηση για 2017-2018 να κινηθούν στο εύρος 160-170εκ ανά έτος. Το σημείο προβληματισμού είναι ότι η κύρια αύξηση στη ζήτηση προέρχεται από Ασία, με την Ευρώπη να ακολουθεί. Ο όμιλος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στη κερδοφορία αν σκεφτεί κανείς ότι έφερε σχεδόν ίδια ebitda σε σχέση με χρονιές ρεκόρ στις τιμές ALL-IN.
    ΤΟΜΕΑΣ EPC >> EBITDA 2016 81,8EK. EBITDA 2015 122,6EK
    Εκτίμηση για πτώση 10-15% και σταθεροποίηση εκεί για τα επόμενα 2-3χρόνια. Προοπτικές σημαντικές από 2018 και μετά μιας και στην περιοχή αναμένονται σημαντικές επενδύσεις στο τομέα φυσικού αερίου με βάση τους αγωγούς που ήδη υλοποιούνται και τα εγκεκριμένα PCI της ΕΕ. Ενδεικτικά η Αλβανία θα χρειαστεί επενδύσεις 1,5δις για την αξιοποίηση ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα λάβει από TAP. Αν υπολογίσουμε ότι η ολοκλήρωση του αγωγού πάει για μέσα 2020 και ότι πιθανών από 2019 μέσω ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης θα υπάρχει δυνατότητα προμήθειας LNG (via Gaslog) σε Ελλάδα και Βουλγαρία τα απαιτούμενα ενεργειακά έργα (που αφορούν ΜΕΤΚΑ) θα ξεκινήσουν από μέσα 2019 αρχές 2020.
    ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ >> EBITDA 2016 65,3EK. EBITDA 2015 22,4EK
    Εδώ τα νούμερα είναι ακόμα ρυθμιζόμενα οπότε υπάρχει μια αβεβαιότητα σχετικά με τι νομοθέτημα θα ισχύει την επόμενη μέρα. Υπάρχει όμως μια βεβαιότητα.
    Η ΔΕΗ βάση του νόμου 4389/2016 και των ΚΥΣΟΙΠ 35,38/2016 θα πρέπει τέλος 2018 να έχει ως 62,24% μερίδιο λιανικής και το 2019 49,25%. Η συνολική ζήτηση ενέργειας το 2016 ήταν 59209 GWh έναντι 58772 GWh το 2015 και το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στο συνολικό (και διασυνδεμένο )σύστημα ήταν 2016= 91,9%(91,1%) και 2015 96,4%(96%)
    Η παραγωγή ενέργεια για το 2016 στο διασυνδεμένο σύστημα από τη ΔΕΗ ήταν 51,3%
    Κύκλος εργασιών ΔΕΗ 2016 5,257Δις ευρώ (2015 5,736δις)με τα 4,998δις να είναι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
    Περιθώριο EBITDA 2016 20,2% (1.064δις ευρώ) , 2015 14,4% , 2014 17,4%
    Με ΑΠΛΗ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ κάθε 1% μεριδίου δημιουργεί 11εκ. EBITDA Επομένως ο Όμιλος ΜΥΤΙΛ με τελικό ποσοστό 11,5-15% στο μερίδιο αγοράς του διασυνδεμένου συστήματος θα δημιουργεί επιπλέον 126-165 εκ EBITDA ανά έτος.
    Με ορίζοντα λοιπόν το 2018 προσθέτω 160 από αλουμίνιο 70 από μετκα 110 από ενέργεια δεη και 50 από υφιστάμενη δραστηριότητα για χοντρικό και πρόχειρο άθροισμα 390εκ EBITDA και εκτιμώμενα κέρδη > 180εκ. Με p/e=10 ή EV/EBITDA =5 και 143εκ. νέες μετοχές έχω τιμές από 12,5 έως 13,6 ανά μετοχή.

    Το προσθέτω εδώ ως σχόλιο για να έχουμε και την ιστορική συνέχεια. κ.Τακη Μορφονιέ κρατώ τα ebitda της προτεργ χαμηλά αν και φαίνεται ότι με τιμές αερίου αύξηση στο ενεργειακό μείγμα λόγω απόσυρσης λιγνιτών και επαναφορά ΑΔΙ θα είναι καλύτερα. Αλλά είναι ρυθμιζόμενα έσοδα οπότε δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂