Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μπενίτο Cup και Wunderteam (ομάδα θαύμα) - Παγκόσμιο Κύπελλο 1934 (Ιταλία)

To 1932 το χρίσμα της διοργάνωσης του 2ου παγκοσμίου κυπέλλου διεκδικούν η Ιταλία και η Σουηδία. Η Σουηδία αντιμετωπίζει ακόμη πολλά οικονομικά προβλήματα λόγω του Κραχ του 1929 τα οποία όπως φαίνεται αδυνατεί να ξεπεράσει. Αντίθετα, ο «Ντούτσε» έχει ήδη φροντίσει για τον εκσυγχρονισμό του κράτους του και έχει αναπτύξει αθλητική υποδομή ικανή να φιλοξενήσει το παγκόσμιο κύπελλο. Με γήπεδα «στολίδια» σε Ρώμη, Νάπολη, Γένοβα, Μπολόνια, Τεργέστη, Τορίνο, Φλωρεντία και Μιλάνο, η FIFA δεν αργεί να αποφασίσει στις 8 Οκτωβρίου 1932 ότι η Ιταλία θα γινόταν η διοργανώτρια χώρα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής!
Ο Μουσολίνι δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και βάζει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να αναδείξει το μεγαλείο της χώρας του και να μετουσιώσει την προπαγάνδα του φασιστικού καθεστώτος που έχει επιβάλλει.
Σημαντικό ρόλο στις κινήσεις του παίζει και η παγκόσμια ραδιοφωνική κάλυψη των αγώνων για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Δεν του αρκεί μόνο η άριστη οργάνωση ενός τέτοιου θεσμού, για να επιδείξει την ανωτερότητα της Ιταλίας, αλλά επιζητά με κάθε μέσο την κατάκτησή του.

Με νέο φασιστικό νόμο της κυβέρνησής του, νομιμοποιείται η «ομογενοποιήση» κάθε ατόμου γεννημένου από Ιταλούς γονείς. Έτσι, «ιταλοποιούνται» οι Αργεντίνοι (Ντε Μαρία, Μόντι) και οι Ουρουγουανοί (Γκουάιτα, Όρσι) και η «Σκουάντρα Ατζούρα» ενισχύεται σημαντικά!!!

Ο Ντεμαρία έπαιζε στην Ίντερ (ο Μουσολίνι την είχε μετονομάσει σε Αμπροζιάνα) , ο Γκουαϊτα στη Ρόμα ενώ οι Μόντι και Όρσι έπαιζαν στην μεγάλη Γιουβέντους της εποχής που αποτελούσε και τη βάση της Εθνικής,καθώς σε αυτήν αγωνιζόταν και ο τερματοφύλακας Τζιαμπιέρο Κόμπι καθώς και οι Τζιοβάνι Φερράρι και Λουϊτζι Μπερτολίνι. Η μεγάλη βέβαια προσωπικότητα της εθνικής Ιταλίας ήταν ο επιθετικός της Ίντερ Τζουζέπε Μεάτσα ενώ βασικοί στην ομάδα ήταν και οι Εράλντο Μοντσέλιο και Άντζελο Σκιάβιο της Μπολόνια και ο Ατίλιο Φεράρις της Ρόμα.

Στην προσπάθεια για μια δυναμική και αποτελεσματική εκπροσώπηση, επιστρατεύθηκε και ο αμυντικός Λουίτζι Αλεμάντι της Ίντερ, που είχε αποβληθεί δια παντός από την Εθνική όταν είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που περιστρεφόταν γύρω από ένα ματς της Τορίνο με την Γιουβέντους.


Με αφορμή την ιταλοποίηση των παραπάνω ποδοσφαιριστών, η Ουρουγουάη απέχει από την διοργάνωση, αν και θεωρείται ότι αιτία υπήρξε το γεγονός της μη συμμετοχής πολλών ευρωπαϊκών χωρών στο Μουντιάλ του 1930, το οποίο είχε διοργανώσει.
Αργεντινή και Βραζιλία θα στείλουν αποστολές αποτελούμενες από αναπληρωματικούς καθώς οι εθνικές τους ομοσπονδίες έχουν διαταραγμένες σχέσεις με τους διεθνείς τους. Εν τω μεταξύ, αποχωρούν και οι Τουρκία, Χιλή και Περού.

Πριν την έναρξη κάθε αγώνα της εθνικής Ιταλίας, εν μέσω
Οι διαιτητές χαιρετούν τον Μουσολίνι πριν την έναρξη του αγώνα
37.000 θεατών μέσο όρο, ξεχώριζε πάντα η επιβλητική φιγούρα του Μουσολίνι. Οι παίκτες της "σκουάντρα ατζούρα" και οι διαιτητές του εκάστοτε αγώνα φώναζαν "Ιταλία, Ντούτσε" και χαιρετούσαν φασιστικά πριν το ματς, κατά τη διάρκεια του οποίου έκαναν (και οι δύο πλευρές) ό,τι χρειαζόταν για τη νίκη. Άλλη επιλογή δεν υπήρχε και αυτό το καθιστούσαν σαφές τα μέλη του κόμματος του Μουσολίνι που βρίσκονταν διάσπαρτα στις εξέδρες, φορώντας χαρακτηριστικά μαύρα κοστούμια.

"Δεν μπορώ να το κάνω εγώ, αλλά η Ιταλία πρέπει να κερδίσει αυτό το Μουντιάλ. Είναι διαταγή"

ήταν τα λόγια του προέδρου της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιόρτζιο Βακάρο, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της FIFA, όπου αποφασίστηκε (ομόφωνα) η διεξαγωγή του Μουντιάλ στην Ιταλία.
Η προπαγάνδα για την αρτιότητα της Ιταλίας ήταν τέτοια που υπήρχαν μηνύματα σε τσιγάρα, λαχεία, δελτία ειδήσεων και άλλα διάφορα σε τέσσερις γλώσσες.

Οι διαιτητικές αποφάσεις μπαίνουν και σε αυτήν την διοργάνωση σε πρώτο πλάνο, καθώς ο «Ντούτσε» δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο να του γλιστρήσει μέσα από τα χέρια.
Ο ζήλος του είναι τέτοιος που όταν η Ιταλία κερδίζει την διοργάνωση της απονέμονται (από τον ίδιο τον Μουσολίνι) δύο τρόπαια. Το πραγματικό τρόπαιο του Παγκοσμίου κυπέλλου και το «Κύπελλο του Ντούτσε» που - όπως θα φανταζόταν κανείς - είναι τόσο εντυπωσιακό που κάνει το αυθεντικό έπαθλο να μοιάζει με κούπα του καφέ…

Για πρώτη φορά διεξάγονται προκριματικοί με την συμμετοχή 32 ομάδων εκ των οποίων προκρίνονται στους τελικούς οι 16.
Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στα προκριματικά, κληρώθηκε όμως με τη διοργανώτρια Ιταλία, έχασε με 4-0 στο Μιλάνο και 2ος αγώνας δεν έγινε, έτσι αποκλείστηκε.
Όσον αφορά την Παραγουάη και τη Βολιβία εκείνη την εποχή είχαν πόλεμο μεταξύ τους και φυσικά δεν συμμετείχαν. Η Αγγλία με τη Σκοτία και την Ουαλία δεν αποδεχόταν ακόμα την διοργάνωση και απείχαν. Μόνο το ΕΙΡΕ έσπασε το Βρετανικό μέτωπο και πήρε μέρος στα προκριματικά,αποκλείστηκε όμως από το Βέλγιο στη διαφορά τερμάτων.


Από την φάση των προκριματικών ξεχωρίζουν η Γερμανία, η Τσεχοσλοβακία, η Ισπανία (με τερματοφύλακά της τον εκπληκτικό Ρικάρντο Θαμόρα) και η Αυστρία.
Η διοργάνωση χαρακτηρίζεται και από τις μεγάλες μορφές που υπερασπίστηκαν τις εστίες των ομάδων. Πλην του Ρικάρδο Θαμόρα (στην μνήμη του οποίου απονέμεται πλέον το «τρόπαιο Ρικάρδο Θαμόρα» στον καλύτερο τερματοφύλακα της σεζόν στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν») υπάρχουν και οι Τζιανπιέρο Κόμπι και Φράντισεκ Πλάνιτσκα. Οι δύο τους αποτελούν τους αρχηγούς των Εθνικών ομάδων της Ιταλίας και της Τσεχοσλοβακίας που φτάνουν ως τον τελικό.



«Wunderteam» (ομάδα-θαύμα)
Η πληρέστερη και καλύτερη ομάδα που έβγαλε ποτέ η Εθνική Αυστρίας, η περιβόητη «Βούντερτιμ» («ομάδα θαύμα») που μαζί με την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Κόσμου Ιταλία, θεωρήθηκαν ως τα ακλόνητα φαβορί του τουρνουά. Στην «παρθενική» της εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτέλεσε την «ατραξιόν» των αγώνων και παρότι δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τέλους, στα μάτια των ιστορικών είναι εφάμιλλη της Εθνικής Ουγγαρίας της δεκαετίας του 50’ ή της «σελεσάο» του 70'.
Καθοδηγούμενη από τον Ούγκο Μάισλ, η Αυστρία κατάφερε σπουδαία πράγματα. Με την νίκη της με 2-1 επί της Τσεχοσλοβακίας τον Απρίλιο του 1931, ξεκίνησε να «τρέχει» ένα αήττητο σερί δεκατεσσάρων αγώνων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται δυο θριαμβευτικές νίκες επί της Γερμανίας (6-0 στο Βερολίνο, 5-0 στην Βιέννη) που αργότερα θα της στερούσε την τρίτη θέση στον μικρό τελικό της Νάπολη. Η «Βούντερτιμ» σάρωνε κάθε ομάδα στον δρόμο της, το φανερώνει άλλωστε ένα 8-2 επί της Ουγγαρίας και ένα 8-1 επί της Ελβετίας στην Βασιλεία, στο μεσοδιάστημα μέχρι το Π.Κ.
Άφησε άναυδη την μέχρι τότε αήττητη από ευρωπαϊκή ομάδα εκτός Νησιού, Σκωτία, την οποία διέλυσε με 5-0, ενώ όταν ηττήθηκε από την Αγγλία με 4-3 το 1932 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι Times του Λονδίνου δεν δίστασαν να την αποκαλέσουν «ηθική νικήτρια», παρότι απέναντι στους Άγγλους δεν κατάφερε να κάνει ότι έκανε εναντίον της Σκωτίας. 

Ημερομηνία έναρξης του Μουντιάλ είχε οριστεί η 27η Μαΐου 1934.
Όμιλοι δε θα υπάρξουν όπως στην προηγούμενη διοργάνωση και οι ομάδες περνάνε στην επόμενη φάση με νοκ-άουτ αγώνες.
Το πρώτο ματς του θεσμού διεξάγεται στο στάδιο «PNF»,όπως τουλάχιστον ονομαζόταν τότε το στάδιο «Ολίμπικο», μεταξύ Ιταλίας - Η.Π.Α. και λήγει θριαμβευτικά για τους Ιταλούς με 7-1. Με προπονητή το Βιτόριο Πότσο, (ο επονομαζόμενος και «Σοφός», λόγω των πολιτικών του σπουδών στην Ελβετία), αρχίζει μία ξέφρενη και γεμάτη πάθος πορεία για την κατάκτηση του τροπαίου έως τον τελικό.

Βιτόριο Πότσο κόουτς της Εθνικής Ιταλίας 1934
Ο Πότσο αποτελούσε το αντίπαλο δέος για τον Ούγκο Μάισλ της Αυστρίας όμως οι δυο τους είχαν ήδη αναπτύξει μια πολύ φιλική σχέση, με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μελέτησε το ποδόσφαιρο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως φοιτητής στο Μάντσεστερ (ιστορικά αναφέρεται ότι επηρεάστηκε πολύ από τον τρόπο παιχνιδιού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ανέπτυξε τις δικές του τακτικές που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην εξέλιξη του σπορ.

Μαζί του κουβαλούσε πάντα δύο συγκεκριμένα αντικείμενα για γούρι.
Ένα κομμάτι κρυστάλλου Βοημίας από το τρόπαιο που κατέκτησε το 1930 με τους «ατζούρι» στο Κύπελλο Κεντρικής Ευρώπης μετά την νίκη με 5-0 επί της Ουγγαρίας και ένα εισιτήριο επιστροφής στην Αγγλία, το οποίο δεν χρησιμοποίησε ποτέ.

Σε μια εποχή που Λατινοαμερικάνοι και Ευρωπαίοι δεν σκεφτόντουσαν άλλη επιλογή από ένα σύστημα 2-3-5 (γνωστό και ως «πυραμίδα»),ο Πότσο εφάρμοζε μια δική του παραλλαγή, δίνοντας πιο αμυντικό ρόλο στον μεσαίο της τριάδας του κέντρου, θέση από την οποία αργότερα θα προκύψουν οι στόπερ και οι λίμπερο.

Αυτή η καινοτομία ήρθε και ως επόμενο της μετατροπής του κανονισμού του οφσάιντ που από το 1925 και έπειτα εμπλέκει δύο αμυνόμενους παίκτες και όχι τρεις όπως ίσχυε παλαιότερα. Ο σέντερ χαφ της ομάδας του Πότσο (Λουιζίτο Μόντι) «κολλάει» πάνω στον αντίπαλο επιθετικό και έχει την ικανότητα της καλής πρώτης πάσας ενώ στην επίθεση το βάρος του ιταλικού συνόλου πέφτει στους Τζιουζέπε Μεάτσα και Τζιοβάνι Φεράρι που κάνουν όλη την δουλειά ως περιφερειακοί από τα άκρα και τον Άντζελο Σκιάβιο της Μπολόνια να πετυχαίνει τέσσερα γκολ από την θέση του σέντερ φορ.

Στην Φλωρεντία (Στάδιο Τζιοβάνι Μπέρτα) η Γερμανία συνέτριψε το Βέλγιο με 5-2 (το μεγάλο αστέρι ο Κόνεν πέτυχε 3 γκολ) , στο Τορίνο (Στάδιο Μπενίτο Μουσολίνι) η Βουντερτίμ νίκησε 3-2 τη Γαλλία σε ένα συγκλονιστικό παιγνίδι , το οποίο κρίθηκε στην παράταση (καν. Αγ. 1-1), στο στάδιο Ασκαρέλι της Νάπολι η Ουγγαρία επιβλήθηκε 4-2 της Αιγύπτου,στο Λουίτζι Φερράρις της Γένοβα η Ισπανία νίκησε 3-1 τους Βραζιλιάνους, οι Ελβετοί επιβλήθηκαν 3-2 των Ολλανδών, στην Μπολόνια (Λιτοριάλε) οι Σουηδοί κατέβαλαν 3-2 την Αργεντινή και στο Λιτόριο της Τεργέστης ενώ οι Τσεχοσλοβάκοι έβγαλαν έξω τους Ρουμάνους με σκορ 2-1.


Στα προημιτελικά η Βούντερτιμ νίκησε πιο εύκολα απ’ότι δείχνει το τελικό σκορ τους Ούγγρους με 2-1.
Από την δεκαετία του 30’ κιόλας, Αυστρία και Ουγγαρία παρουσιάζουν ένα πανομοιότυπο στυλ που διέφερε από αυτό που εφάρμοζαν οι περισσότερες αγγλικές ομάδες. Ο ίδιος ο Μάισλ χαρακτήρισε τον προημιτελικό του 1934 με τους Μαγυάρους ως «μια σύρραξη, όχι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι» καθώς ανάμεσα στις δύο ομάδες δημιουργήθηκε ένα είδος βεντέτας. Παρότι νίκησε ξανά την Ουγγαρία, οι απώλειες που προέκυψαν από εκείνο το ματς για την «Βούντερτιμ» ήταν μεγάλες, με κυριότερη αυτή του επιθετικού Χανς Χόρβατ.

Οι Γερμανοί επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ επί των Σουηδών και η Τσεχοσλοβακία σε ένα απολαυστικό ματς με πολλές ανατροπές και γκολ στο 82΄ του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης, Νέγιεντλι, ξεπερνά το εμπόδιο της Ελβετίας με 3-2 και οι τρεις τους περιμένουν πλέον τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία - Ισπανία, για να συμπληρωθεί το καρέ των ημιτελικών.

  
Ρικάρντο Θαμόρα από τους καλύτερους όλων των εποχών.
Στο μεγάλο ματς οι Ισπανοί και οι Ιταλοί παρέμειναν στο 1-1 και μετά την παράταση.
Ο Ρικάρντο Θαμόρα, που υπερασπίζεται την εστία της Ισπανίας, με απίστευτες αποκρούσεις καταφέρνει να μην αφήσει τους Ιταλούς να σκοράρουν παρά μόνο ένα γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση.
Έτσι οι δύο ομάδες οδηγούνται σε επαναληπτικό.
Σχεδόν κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει την «σκουάντρα ατζούρα» έχει πρόβλημα με τους διαιτητές οι οποίοι πέραν όλων των άλλων ανέχονται επιδεικτικά το σκληρό της παιχνίδι. Οι παίκτες του Βιτόριο Πότσο ουσιαστικά «εξοντώνουν» τον μεγάλο Ισπανό γκολκίπερ Ρικάρδο Θαμόρα στον προημιτελικό με την Ισπανία.
Με σπασμένα πλευρά και σώμα γεμάτο μελανιές από τον πρώτο αγώνα, ο Θαμόρα δεν αγωνίζεται στον επαναληπτικό που διεξάγεται μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες και πάλι στην Φλωρεντία και οι Ισπανοί λυγίζουν στο 11΄ λεπτό με 1-0 από τον σκόρερ των Ιταλών, Τζουζέπε Μεάτσα
Στον επαναληπτικό ακυρώθηκαν λανθασμένα δύο γκολ των "φούριας ρόχας" από τον Ελβετό διαιτητή Ρενέ Μερσέ. Στο νικητήριο γκολ, ο Σκιάβιο αρχίζει από θέση οφσάιντ, ο Ντεμαρία παρεμποδίζει τον Ισπανό τερματοφύλακα, αλλά ο Μεάτσα χρίζεται σκόρερ δίχως δυσκολία.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Ελβετός Ρενέ Μερσέ, τιμωρήθηκε μετά το τέλος της διοργάνωσης από την ομοσπονδία της χώρας του για μεροληψία υπέρ των οικοδεσποτών.

Στον πρώτο ημιτελικό, η Τσεχοσλοβακία αντιμετωπίζει στη Ρώμη τους υπερόπτες Γερμανούς και δεν αργεί να κάνει την έκπληξη νικώντας 3-1 χάρη σε χάτ - τρικ του χαρισματικού επιθετικού της, Νέγιεντλι. O Νέγιεντλι θα τελειώσει την διοργάνωση ως πρώτος σκόρερ με 5 γκολ σε 3 αγώνες.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η Ιταλία έχει δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα του τεχνικού Ούγκο Μάισλ, την Αυστρία. Όμως η Ιταλία θα έχει ως σύμμαχο καταρρακτώδη βροχή που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Αυστρίας, αφού ουσιαστικά καταστρέφει όλο το μοντέλο παιχνιδιού της, με τις πολλές κοντινές και γρήγορες πάσες. Σε ένα γήπεδο γεμάτο λάσπη που εμπόδιζε την τεχνική ομάδα της Αυστρίας να λειτουργήσει, χρειάστηκε ένα γκολ του Γκουάιτα από θέση οφσάιντ στο 19' ώστε η Ιταλία να προκριθεί. Ο διαιτητής του αγώνα, ο Σουηδός Ιβάν Ελκιν, είχε δειπνήσει μαζί με τον Μουσολίνι μία ημέρα πριν τον ημιτελικό και ως δια... μαγείας ορίστηκε να είναι ο διαιτητής του τελικού, με τα γνωστά αποτελέσματα. Εκ των βοηθών του σε αυτό το ματς ο Βέλγος Λουίς Μπερτ, που ήταν πρώτος διαιτητής στο πρώτο ματς των Ιταλών κόντρα στην Ισπανία.

Ματίας Ζίντελαρ

Έτσι οι Ιταλοί βάζουν τέλος στα όνειρα της ομάδας του Μάισλ αν και η Βούνερτημ τους είχε νικήσει εύκολα με 4-2 στην Φλωρεντία σε φιλικό, τέσσερις μήνες νωρίτερα.Μεγάλο αστέρι εκείνης της ομάδας ήταν ο Ματίας Ζίντελαρ , ο λεγόμενος και «Μότσαρτ του Ποδοσφαίρου» ή «χάρτινος» λόγω της λεπτής κορμοστασιάς του. Μαζί με τον Βραζιλιάνο Λεονίντας θεωρούνταν ως οι καλύτεροι σέντερ φορ εκείνης της εποχής σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Μάισλ τον επέβαλλε στην ομάδα παίρνοντας προσωπικό ρίσκο, αφού ο Ζίντελαρ ήταν Εβραίος αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο δικαιώθηκε 100%.

Φορώντας την φανέλα της Αούστρια Βιέννης πέτυχε 600 γκολ σε 12 χρόνια και ξεχώριζε για το ιδιαίτερο στυλ του και το ιδιοφυές παιχνίδι του. Είναι ο αρχηγός της «Βούντερτιμ» στο Μουντιάλ της Ιταλίας δεν τα καταφέρνει όμως στον ημιτελικό με τους «ατζούρι» αφού ο Λουιζίτο Μόντι τον αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σκληρά υπό την ανοχή του Σουηδού ρέφερι, Ιβάν Έκλιντ.

Ο Ζίντελαρ είχε τραγικό τέλος καθώς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το 1939 και παρότι τα αίτια θανάτου παρέμειναν αδιευκρίνιστα, θεωρήθηκε ως «δουλειά των Ναζί». Το 1999, η υπηρεσία στατιστικής και ιστορίας του ποδοσφαίρου, τον ανακήρυξε καλύτερο Αυστριακό ποδοσφαιριστή του προηγούμενου αιώνα.



10 Ιουνίου 1934 - Στάδιο P.N.F. (Εθνικό Φασιστικό Κόμμα) - Ρώμη

Θεατές : 45.000

Czechoslovakia
CZECHOSLOVAKIA:


GK
František Plánička
DF
Josef Čtyřoký
DF
Ladislav Ženíšek
MF
Josef Košťálek
MF
Štefan Čambal
MF
Rudolf Krčil
FW
František Junek
FW
František Svoboda
FW
Jiří Sobotka
FW
Oldřich Nejedlý
FW
Antonín Puč
Manager:
Czechoslovakia Karel Petrů
ITA-TCH 1934-FIN-CM.svg
Italy
ITALY:


GK
Gianpiero Combi (c)
DF
Eraldo Monzeglio
DF
Luigi Allemandi
MF
Attilio Ferraris
MF
Luis Monti
MF
Luigi Bertolini
FW
Enrique Guaita
FW
Giuseppe Meazza
FW
Angelo Schiavio
FW
Giovanni Ferrari
FW
Raimundo Orsi
Manager:
Italy Vittorio Pozzo

Στις 10 Ιουνίου, στο στάδιο Partita Nazionale Fascista (Εθνικό Φασιστικό Κόμμα) της «Αιώνιας Πόλης» αρχίζει ο μεγάλος τελικός με φιναλίστ τις Τσεχοσλοβακία - Ιταλία. Διαιτητής ορίζεται ο Σουηδός Ιβάν Έκλιντ με βοηθούς του τους Λουί Μπαέρ (Βέλγιο) και Μίχαλι Ίβανσιτς(Ουγγαρία).

Η Ιταλία ήταν το μεγάλο φαβορί, όμως η Τσεχοσλοβακία εκείνη την εποχή διέθετε πραγματικά μεγάλη ομάδα.
Στα αξιοσημείωτα του τελικού, το μοναδικό στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων κατόρθωμα του Λουίς Μόντι, ο οποίος καταφέρνει να αγωνιστεί σε δύο συνεχόμενους τελικούς με δύο διαφορετικές ομάδες!!
Με την Αργεντινή τo 1930 και την Ιταλία το 1934. Οι 45.000 θεατές δεν σταματούν να ζητωκραυγάζουν από την στιγμή που οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
Σε ένα άχαρο και κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο με την σκληρή άμυνα και το αντιαθλητικό πνεύμα να κυριαρχούν στο παιχνίδι, οι δύο ομάδες «κολλάνε» στο 0-0.

Στην επανάληψη οι Τσεχοσλοβάκοι είχαν την πρωτοβουλία και ο Πουτς ανοίγει το σκορ στο 70΄ λεπτό παγώνοντας τους θεατές και αφήνοντας εμβρόντητο τον Μουσολίνι ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει. Μάλιστα στο 75’ ο Σομπότκα έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και στο 78’ ο Σβόμποντα είχε σουτ στο δοκάρι.

Οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές είναι πλέον υποχρεωμένοι να παίξουν και για τη ζωή τους.
Έτσι στο 80’ με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ ο Ραϊμούντο Όρσι, ενώ είχε προηγηθεί φάουλ στο Τσεχοσλοβάκο τερματοφύλακα, ισοφάρισε σε 1-1.
Το γκολ αυτό θεωρήθηκε από τα ομορφότερα μέχρι τότε στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το ματς έληξε 1-1 και οδηγήθηκε στην παράταση.
Οι Ιταλοί περισσότερο ψύχραιμοι και έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα πια, κατάφεραν στο 95’ με τον Σκιάβιο να βρουν για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα και να κερδίσουν το κύπελλο. Μέσα σε γενικό παραλήρημα ο Μουσολίνι έδωσε το τρόπαιο στα χέρια του Τζιαμπιέρο Κόμπι.


Η Ιταλία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια…

Ο Κόμπι γίνεται ο πρώτος γκολκίπερ που κατακτά ως αρχηγός το βαρύτιμο τρόπαιο και για να επαναληφθεί το γεγονός θα πρέπει να περάσουν 48 χρόνια, όταν θα το καταφέρει ξανά ένας άλλος Ιταλός, ο περίφημος Ντίνο Τζοφ στο Μουντιάλ της Ισπανίας.

Ο Μουσολίνι έχοντας αποδείξει την ποδοσφαιρική υπεροχή της Ιταλίας. Του έμενε ακόμη να αποδείξει την πολεμική υπεροχή της χώρας του και δεν αργεί, 13μέρες μετά τον τελικό, να στείλει τον στόλο στα παράλια της Αλβανίας και να την υποχρεώσει να αποδεχτεί την ιταλική αποικιοποίηση.
Οι πρώτες ενέργειες που θα οδηγούσαν στη δίνη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου είχαν μόλις αρχίσει.

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1934
Ιταλία - Τσεχοσλοβακία
2 - 1 (παρ)





Results


First Round
Quarter-finals
Semi-finals
Final
















27 May – Rome










Italy 7

31 May – Florence
(replayed 1 June)

United States 1

Italy 1 (1)

27 May – Genoa


Spain 1 (0)

Spain 3


3 June – Milan

Brazil 1

Italy 1

27 May – Turin


Austria 0

Austria (a.e.t.) 3

31 May – Bologna

France 2

Austria 2

27 May – Naples


Hungary 1

Hungary 4


10 June – Rome

Egypt 2

Italy (a.e.t.) 2

27 May – Trieste


Czechoslovakia 1

Czechoslovakia 2

31 May – Turin

Romania 1

Czechoslovakia 3

27 May – Milan


Switzerland 2

Netherlands 2


3 June – Rome

Switzerland 3

Czechoslovakia 3

27 May – Florence


Germany 1
Third place

Germany 5

31 May – Milan
7 June – Naples

Belgium 2

Germany 2 Germany 3

27 May – Bologna


Sweden 1
Austria 2

Sweden 3




Argentina 2

First round

27 May 1934
16:30 
Spain  3 – 1 Brazil Stadio Luigi Ferraris, Genoa
Attendance: ~25,000
Referee: Alfred Birlem (Germany)
Iraragorri 18' (pen.), 25'
Lángara 29'

Leônidas  55'

27 May 1934
16:30
Hungary  4 – 2  Egypt Stadio Giorgio Ascarelli, Naples
Attendance: ~12,000
Referee: Rinaldo Barlassina (Italy)
Teleki 11'
Toldi  27', 61'
Vincze  53'

Fawzi 31', 39'

27 May 1934
16:30
Switzerland  3 – 2 Netherlands Stadio San Siro, Milan
Attendance: ~40,000
Referee: Ivan Eklind (Sweden)
Kielholz  7', 43'
Abegglen  69'

Smit 19'
Vente 84'

27 May 1934
16:30
Italy  7 – 1 United States Stadio Nazionale PNF, Rome
Attendance: ~13,000
Referee: Rene Mercet (Switzerland)
Schiavio  18', 29', 64'
Orsi 20', 69'
Ferrari  63'
Meazza  90'
Report Donelli 57'

27 May 1934
16:30
Czechoslovakia  2 – 1  Romania Stadio Littorio, Trieste
Attendance: ~8,000
Referee: Jean Langenus (Belgium)
Puč  50'
Nejedlý  67'

Dobay 11'

27 May 1934
16:30
Sweden  3 – 2 Argentina Stadio Littorale, Bologna
Attendance: ~15,000
Referee: Eugen Braun (Austria)
Jonasson  9', 67'
Kroon 79'

Belis 4'
Galateo 48'

27 May 1934
16:30
Austria  3 – 2
(a.e.t.)
France Stadio Benito Mussolini, Turin
Attendance: ~20,000
Referee: Johannes van Moorsel (Netherlands)
Sindelar  44'
Schall  93'
Bican  109'

Nicolas 18'
Verriest 116' (pen.)

27 May 1934
16:30
Germany  5 – 2 Belgium Stadio Giovanni Berta, Florence
Attendance: ~8,000
Referee: Francesco Mattea (Italy)
Kobierski  25'
Siffling  49'
Conen  66', 70', 87'

Voorhoof  29', 43'

Quarter-finals

31 May 1934
16:30
Austria  2 – 1 Hungary Stadio Littoriale, Bologna
Attendance: ~25,000
Referee: Francesco Mattea (Italy)
Horvath  8'
Zischek  51'

Sárosi 60' (pen.)

31 May 1934
16:30
Italy  1 – 1
(a.e.t.)
Spain Stadio Giovanni Berta, Florence
Attendance: ~35,000
Referee: Louis Baert (Belgium)
Ferrari  44'
Regueiro  30'
Replay:
1 June 1934
16:30
Italy  1 – 0  Spain Stadio Giovanni Berta, Florence
Attendance: ~45,000
Referee: Rene Mercet (Switzerland)
Meazza  11'


31 May 1934
16:30
Germany  2 – 1  Sweden Stadio San Siro, Milan
Attendance: ~15,000
Referee: Rinaldo Barlassina (Italy)
Hohmann  60', 63'
Dunker 82'

31 May 1934
16:30
Czechoslovakia  3 – 2  Switzerland Stadio Benito Mussolini, Turin
Attendance: ~12,000
Referee: Alois Beranek (Austria)
Svoboda  24'
Sobotka  49'
Nejedlý  82'

Kielholz  18'
Jaeggi  78'

Semi-finals

3 June 1934
16:30
Italy  1 – 0  Austria Stadio San Siro, Milan
Attendance: ~60,000
Referee: Ivan Eklind (Sweden)
Guaita  19'


3 June 1934
16:30
Czechoslovakia  3 – 1  Germany Stadio Nazionale PNF, Rome
Attendance: ~10,000
Referee: Rinaldo Barlassina (Italy)
Nejedlý  19', 71', 80'
Noack 62'

Third-Place Match

7 June 1934
18:00
Germany  3 – 2  Austria Stadio Giorgio Ascarelli, Naples
Attendance: ~8,000
Referee: Albino Carraro (Italy)
Lehner  1', 42'
Conen  27'

Horvath  28'
Sesta  54'

Final

10 June 1934
17:30
Italy 2 – 1
(a.e.t.)
Czechoslovakia Stadio Nazionale PNF, Rome
Attendance: ~45,000
Referee: Ivan Eklind (Sweden)
Orsi  81'
Schiavio  95'


190 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία σήμερα στην Εθνική μας.
    Είθε να κάνει το πρώτο βήμα - με την κλασσική νίκη του 1-0 απέναντι στη Ρουμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να παίξουμε ακριβές σκόρ????

      χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Καλά μπορεί να έρθει και 0-0 και να γίνει το 0-1 στη Ρουμανία.
      Το σίγουρο είναι ότι θα κοιμηθούμε!!! Λόγω του υπερθεάματος που προσφέρει η Ελλαδάρα.

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα συνδεθώ και θα δω το Πορτογαλία - Σουηδία.
      Ματσάρα. Τι να λέμε τώρα.

      Διαγραφή
    4. υπάρχουν πολλές ιστορικές ομιλίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους,
      όπως του Ξ. Ζολώτα στο ΔΝΤ το 1957 & 1959 (http://http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9E%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%86%CF%8E%CE%BD_%CE%96%CE%BF%CE%BB%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%82)

      του Α.Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ (http://el.wikipedia.org/wiki/Ομιλία_στο_Γκέτισμπεργκ‎)
      του Σ.Τζόμπς στο Πανεπ. Στάνφορντ

      και μια όχι τόσο γνωστή ομιλία απο την ταινία με τίτλο "any given Sunday", η ομιλία του κόουτς (αλ πατσινο) στους παίκτες:

      I don’t know what to say really.

      Three minutes,
      to the biggest battle of our professional lives,
      all comes down to today.

      Now either,
      we heal as a team,
      or we’re gonna crumble.

      Inch by inch,
      play by play,
      till we’re finished.

      We’re in hell right now, gentlemen.
      Believe me.

      And,
      we can stay here and get the shit kicked out of us.
      Or,
      we can fight our way back … into the light.

      We can climb out of hell.

      One inch, at a time.

      Now, I can’t do it for you.
      I’m too old.

      I look around, I see these young faces and I think,
      I made every wrong choice a middle age man can make.

      I pissed away all my money, believe it or not.
      I chased off anyone who’s ever loved me.
      And lately, I can’t even stand the face I see in the mirror.

      You know, when you get old in life,
      things get taken from you.
      That’s part of life.
      But, you only learn that when you start losing stuff.

      You find out life’s this game of inches.
      So is football.
      Because in either game,
      life or football,
      the margin for error is so small.

      I mean,
      One half step too late or too early,
      and you don’t quite make it.
      One half second too slow, too fast,
      you don’t quite catch it.

      The inches we need are everywhere around us.
      They’re in ever break of the game.
      Every minute, every second.

      On this team, we fight for that inch.
      On this team, we tear ourselves, and everyone else around us to pieces for that inch.
      We claw with our finger nails for that inch!

      Because we know,
      when we add up all those inches,
      that’s gonna make the fucking difference between winning and losing!

      Between living and dying!

      I’ll tell you this:
      In any fight,
      it’s the guy who’s willing to die
      who’s gonna win that inch.

      And I know,
      if I’m gonna have any life anymore,
      it’s because, I’m still willing to fight and die for that inch
      Because that’s what living is!
      The six inches in front of your face!

      Now I can’t make you do it!
      You gotta look at the guy next to you.
      Look into his eyes!

      Now I think
      you’re gonna see a guy
who will go that inch with you.
      You’re gonna see a guy
who will sacrifice himself for this team
      because he knows when it comes down to it,
      you’re gonna do the same for him.

      That’s a team, gentlemen.

      And, either we heal – now! – as a team!
      Or we will die as individuals.

      That’s football guys.
      That’s all it is.

      Now, what are you gonna do?


      τέλος / Butcher

      Διαγραφή
  2. Ερ 'Ρε συ πουναι ο αλλος που μιλουσε κινεζικα και ειναι και μεγας private investor? Απ 'χαθηκε στο δρομο του μεταξιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απιστος και συ φιλαρακο.. με τριανταρια θα φυγει το χαρτι οταν θαρθει η ωρα του. Εσεις βεβαια μεχρι το 1.80 θαχετε αποχωρησει χεχε.

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=de1idye_lDQ&list=PLB1E5D6E00329576Chttp://www.youtube.com/watch?v=E3sJEwBvK5g&list=PLMK6vznP1qdfLhJl1DQi6PzgMN4SelJ6K



      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα

    επειδή εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον η πιθανή πρόταση της ΒΙΟΧΚ για δημόσια προσφορά στις θυγατρικές (ΜΟΝΟ εάν υποχρεωθεί από την Επ. Κεφαλαιαγοράς-ΣΩΛΚ κ ίσως ΧΑΚΟΡ ψιλοσυμφέρουν κερδοσκοπικά) τελικά είναι υποχρεωτικό να δώσει τίμημα και σε μετρητά. Δηλαδή μπορεί να προτείνει μετοχές ή μετρητά κι ο κάτοχος επενδυτής μπορεί να διαλέξει

    http://www.hcmc.gr/pages/index.asp?catID=35

    (Ν. 3461/2006 (Φ.Ε.Κ. Α' 106/30.5.2006) «Δημόσιες Προτάσεις.»)

    "Άρθρο 9

    Αντάλλαγμα

    1. Ο προτείνων μπορεί να προσφέρει ως αντάλλαγμα τίτλους, που αντιπροσωπεύουν κινητές αξίες εισηγμένες ή μη σε οργανωμένη αγορά ή μετρητά ή συνδυασμό αυτών. Σε περίπτωση υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, πρέπει να παρέχεται η ευχέρεια στους αποδέκτες της να επιλέξουν την καταβολή του ανταλλάγματος σε μετρητά

    4. Σε περίπτωση υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, ως εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα κατά την έννοια της παραγράφου 1 του άρθρου 7 θεωρείται τίμημα σε μετρητά ανά μετοχή το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο:

    α) από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της κινητής αξίας, που αποτελεί αντικείμενο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση, ούτε

    β) από την υψηλότερη τιμή στην οποία το υπόχρεο πρόσωπο ή κάποιο από τα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό απέκτησε, κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση,κινητές αξίες που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά Monsieur Takis πιο πολυ ενδιαφέρον έχει ο αγωνας της Εθνικής μας απο την σούπα της Πορτογαλίας!

    Οχι τίποτα άλλο.....χάσαμε και το ακριβές σκόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια βλέπω παίκτες της Εθνικής να αλλάζουν σωστά πάσες και να αναπτύσσονται ορθολογικά.Βέβαια αυτό μας στοιχίζει λίγο στην αμυντική λειτουργία γιατί το'χουμε ρίξει λιγάκι όξω και οι Ρουμάνοι,όντας επιθετικογενής ομάδα,βγαίνουν σχετικά εύκολα μπροστά στην εστία μας αλλά πίσω είναι τρύπιοι.

    Υ.Γ Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εβδομαδιαία ανάλυση του ΜΑΚΒΕΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η Ελλάδα είδε το 1-0 και το έπαιξε.
      Κουβάςςςςςςςςςςςςςςς!!!
      Γιατί όταν κάτι όλοι το βλέπουν δεν έρχεται ποτέ.

      Πράγματι πρόκειται για ευχάριστη έκπληξη η απόδοση της Εθνικής.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
    Κύριε Τζό ενημερώστε παρακαλώ το φιλοθεάμον κοινό που αδημονεί για την εβδομαδιαία ανάλυση του Μακβελ,που είναι ηδη στα μανταλάκια !!
    Περιμένω και το σχόλιό σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΔ - ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ 1100 μον.(ΜΑΚΒΕΛ)

      Kύριε spooky βλέπει συνέχιση της διορθώσεως,τι άλλο να προσθέσω εγώ...

      Διαγραφή
    2. Τα κύματα του Δουνάβεως και η τρικυμία εν κρανίω των άμπαλων Ελιοτίσιανς

      http://www.youtube.com/watch?v=iFBiYvNZnLI

      Διαγραφή
    3. Για να εξηγήσουμε λίγο και το 1411,με το οποίο μας τα'χει κάνει τσουρέκια από τον περασμένο Μάιο,είναι το 38,2% της πτώσης από 2932-471.Δηλαδή ο άνθρωπος βλέπει ως διορθωτική κίνηση την άνοδο από πέρυσι τον Ιούνιο και περιμένει στο εγγύς μέλλον νέα χαμηλά ή πλησίον των προηγουμένων.Ίχνος bull market δεν υπάρχει γι'αυτόν...

      Ο ΓΔ το 2012 είχε 33,4% άνοδο,για να δούμε εάν το 2013 ξεπεράσει αυτή την επίδοση...



      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα σας , πολύ όμορφος ο χθεσινός αγώνας για τους πιστούς της εθνικής!! Νίκη και με 3 γκολάκια και πολύ καλό θέαμα γενικά Λίγη προσοχή θέλει τώρα και σοβαρότητα και το Ρίο θα μας υποδεχτεί!! Πάμε τώρα στην άλλη "εθνική"...

    Διαβάζω απο το τύπο για κλείσιμο στο θέμα της Πανγαίας με τιμή (580+73 ) 653εκατ για το 66% . Δανεισμός απο ετε τα 418 εκατ και για 5 χρόνια το management το κρατάει η εθνική . Απο αυτά που διαβάζω υπάρχει πολύ γκρίνια γενικότερα για αυτό το deal . Απο τις καταστάσεις που έχει η Πανγαια http://www.nbgpangaea.gr/Content.aspx?14 το χαρτοφυλάκιο της κυρίως κτήρια που στεγάζονται υπηρεσίες του ομίλου εθνικής (756εκ) και προσθήκη το Καρελα (59εκ) συν ρευστό (147εκ) Κτήρια κάπου 15% φθηνότερα απο το 2010
    Απο την πώληση λοιπόν η ετε ΔΕΝ χάνει σε αποτίμηση ,την οποία αποτίμηση δεν μπόρεσα να βρώ ακριβώς πόσο την έχει στις καταστάσεις της η ετε . Απλά λέω δεν χάνει μια και την πουλάει σχεδόν στο 100% των ιδίων.Ταυτόχρονα δίνει και δάνειο 400εκ. το οποίο θα προσθεθεί στα στοιχεία ενεργητικού. Εγώ λοιπόν γιατί το βλέπω καλό αυτό το deal παρόλη την γκρίνια που υπάρχει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac και εμένα το deal πολύ καλό μου φάνηκε για τους ίδιους λόγους που γράφετε αλλά και για ακόμη έναν,ότι λύσσαξε ο Λεωτσάκος(και όχι μόνο) περί σκανδάλου.Βέβαια δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις αναλόγων συμφωνιών.

      Διαγραφή
    2. Απορώ κύριε τζο που ακόμη ασχολείστε με Λεωτσάκιες παπαρδελιές. Εγώ βαρέθηκα και δεν τον διαβάζω πια.
      Σήμερα μόνον, με αφορμή αυτό που γράψατε, μπήκα να δω τι λέει για την Πανγαία και έπεσα πάνω στο πρωτοσέλιδο του.
      Δείτε τι γράφει ο ΑΜΠΑΛΟΣ.

      ''Χωρίς haircut στο μη βιώσιμο χρέος 50% ο έλληνας επενδυτής…θα συνταξιοδοτηθεί και ακόμη θα περιμένει το μεγάλο ράλι στο χρηματιστήριο''

      Είναι φανερό ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι για τίποτα και απο χρηματαγορές είναι μυρουδιάς. Έχασε το ράλλυ της διετίας της Ελληνικής χρηματαγοράς επειδή κοίταζε μόνο ΖΟΜΠΟΤΡΑΠΕΖΕΣ.

      Εμένα το deal της Εθνικής μου άρεσε!!!
      Και λεφτά βάζει στο ταμείο της και τον έλεγχο της Πανγαίας έχει και αν κάτι πάει στραβά την Πανγαία την παίρνει πίσω.

      Διαγραφή
    3. Άντε και εις ανώτερα.
      Να δώσει και τη Finans σε τιμές όσο είναι τα ίδια της και ας λυσσάξει ο Λετσάκος που θα βλέπει πάλι φαντάσματα.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα γκουρου Τακη. Εκλεισε το μαρκετζον και σας εχασα γκουρουδες :-). Ευτυχώς πέτυχα πάλι μερικούς από εσάς εδώ.

    P.S. Εκφράζω τον σεβασμό μου στους γκουρουδες του μπιτκοιν που ενώ εμείς κοιτάγαμε να βρούμε κάνα χαρτάκι που θα κάνει 50% μας πήραν τα σώβρακα στο διαγωνισμό αποδόσεων με 500000%. 450 δολαρια το έφτασαν οι αθεόφοβοι!!!

    astalavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξύνεις πληγές με το μπίτι

      Διαγραφή
    2. χαχαχα τι παπαριά είναι και τι ξέπλυμα χρήματος γίνεται με αυτά τα μπιτ κοιν!!!
      Λέτε πάνω τους να έχουν τη φωτογραφία του Αλέξιου απο εμπρός και απο πίσω του μέγα στρατηλάτη Στρατούλη??

      Διαγραφή
    3. Kαλημερα και καλη κυριακη σε ολους. Δηλαδη κυριε Τακη αυτο παραμενει οπως εχει?? "μάθημα 4ο
      ΕΤΕ όταν δώσω σύνθημα την κάνουμε" η κανω λαθος??

      Κ.Φ.Σ

      Διαγραφή
    4. Όχι, όχι αυτή ήταν μια γκουρουδιά που αφορούσε την Εθνική πριν 2 με 2,5 χρόνια. Τότε που είχε την προτελευταία της ΑΜΚ πριν μπει το ΤΧΣ.
      Μάλιστα ενώ ήταν πετυχημένη η γκουρουδιά φάνηκε τελικώς ως λανθασμένη - και αυτό διότι δεν ήμουν πάνω απο ένα PC με διαδικτυακή σύνδεση και να γράψω εγκαίρως ότι άλλαξα πλευρό. Γιαυτό και στο εξής αποφεύγω τις βραχυπρόθεσμες γκουρουδιές για να μην βρουν ευκαιρία να μου την πουν ορισμένοι άμπαλοι φιτσουλέοι.

      Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά. Με ΖΟΜΠΟΤΡΑΠΕΖΕΣ δεν ασχολούμαι. Μου είναι αδιάφορες. Πρώτα θα φτιαχτεί η ΕΥΡΩΒ και μετά ίσως η Εθνική. Στις άλλες δύο επειδή υπάρχουν ιδιωτικά κεφάλαια μέσα θα αργήσουν να βγάλουν τους σκελετούς τους προς τα έξω, ελπίζοντας σε ωραιοποίηση των εικόνων τους και διαγραφή των σκελετών τους σε βάθος χρόνου. Αλλά παρόλα αυτά είναι μεγάλα ΖΟΜΠΙ - με μεγαλύτερο από όλα το πουλαίν του Λεωτσάκου την πειραιώς που κατά Λεωτσάκιον ανάγνωσμα είναι το πιο HOT STORY.

      Διαγραφή
    5. Θα συμφωνησω μαζι σας κ.Τακη 100%. Ειναι απολυτα σεβαστη και τεκμηριωμενη η απαντηση σας.
      Αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη θελω να ανοιξω μια παρενθεση πανω σε αυτο το θεμα.
      Μηπως θα πρεπει να το δουμε και λιγο κερδοσκοπικα και οχι με βαση τα θεμελιωδη??
      Ξερω οτι με τη διαγραμματικη και τεχνικη αναλυση δεν ασχολειστε (συμφωνα με τα λεγομενα σας) αλλα κατι μεσα μου........ μου λεει οτι τις γνωριζετε αψογα και τις δυο.....
      ΑΝ θελετε και δεν σας κανει κοπο, κοιταξτε λιγο σας παρακαλω το 10ετες μηνιαιο - εβδομαδιαιο διαγραμμα της ΕΤΕ, πιστευω οτι μια μικρη αναθεωρηση σκεψεων και εκτιμησεων μπορει και αξιζει το κοπο να γινει....εστω και για βραχυπροθεσμη τοποθετηση (μεχρι της επομενες εκλογες)......ελαχιστος χρονος 6 μηνες ...εως (μεσοπροθεσμα) και 2 χρονια ......
      Εγω θα τολμησω να ριξω μια γκουρουδια και ας παει στο βροντο ...... η ΕΤΕ μεχρι το πρωτο τριμηνο του 2014 τα 7.40 τα εχει στο τσεπακι.
      Με εκτιμηση... Κωστας
      Κ.Φ.Σ

      Διαγραφή
    6. monsieur Kostas bonsoir.

      Εφόσον το βλέπετε κερδοσκοπικα το όλο θέμα θα ήθελα σας θέσω ένα δίλημα:

      Στα 7.40€ ΑΝ πάει η ΕΘΝΙΚΗ τότε θα γραφει μια κεφαλαιοποήση της τάξης των 17 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ περίπου.

      Η EUROBANK που σήμερα εχει ΙΣΩΣ την πιο λογική αποτίμηση από ΟΛΕΣ τι πρεπει να γράψει σαν νούμερο, κερδοσκοπικά πάντα, το πρώτο τρίμηνο του 2014 και πριν την ΑΜΚ???????

      Το αναφέρω γιατί θα ήθελα να μου πείτε με βάση την δική σας λογική ποιά από της δύο έχει το μικρότερο ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ρίσκο να δώσει τόσο γρήγορα υπεραξιες....

      Λαμβανωντας υπόψη και οτι η ΕΘΝΙΚΗ από τα χαμηλά της εχει ήδη δωσει μια αξιόλογη αποδοση.

      Διαγραφή
    7. Κύριε κώστα η Εθνική είναι σε ένα ξεκάθαρο πτωτικό κανάλι σαφώς καθορισμένο, 4 ετών.
      Προφανώς εσείς ποντάρατε ότι μέσα στο επόμενο 6 μηνο θα πιάσει το άνω άκρο του (πτωτικού ) καναλιού που είναι στα 7,4.
      Επίσης βλέπω και μια πτωτική τριγωνική σφήνα (3ετίας) που αν διασπάσει τα 7,4 θα στείλει το χαρτί στα 12,5 ευρώ ελάχιστο στόχο.

      Όμως αυτά είναι ανοησίες και ιστορίες για αγρίους. Η Εθνική δεν έχει πολλά περιθώρια και τα 7 ευρώ που λέμε πολλά της πέφτουν τη δεδομένη στιγμή. Εκτός αν γίνει κανένα Super deal έξω απο κάθε λογική - αλλά μην μου πείτε ότι το ξέρει η διαγραμματική - τεχνική ανάλυση και παίζει έτσι όπως παίζει τα τελευταία 4 χρόνια???

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη ούτε κανάλι 4ετές βλέπω,ούτε σφήνα 3ετίας.Ένα πτωτικό κανάλι έχει σχηματισθεί από τον Φλεβάρη του '12 με τις 3 κορυφές που φαίνονται ξεκάθαρα και δίδει το 7.40 ως άνω άκρο της κατερχόμενης γραμμής.Σε αυτό το κανάλι όμως εάν δεν διαπερασθεί το 7.40 δείχνει τα ερχόμενα έτη νέα χαμηλά.

      Διαγραφή
    9. Σιγά μην κάτσω να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες σε διαγραμματικές μπούρδες κύριε τζο.
      Οι ίδιοι οι διαγραμματοΕλιοτιστές βλέπαν πόνο στην Αμερική και στον DAX.
      Τελικά τους ξεβράκωσαν όλουςΔεν διορθώνουν με τίποτα εκθέτοντας όλους τους άμπαλους φιτσουλέους που όλο μιλάγανε και μιλάνε για πτώσεις και οδύνες δεικτών. Κάαααααααααποτε θα δικαιωθούν και αυτοί και τότε θα πανηγυρίζουν και θα το παίζουν ειδήμονες - οι άσχετοι.

      Διαγραφή
  9. Kαλησπερα Κ,Τακη,
    Καπου διαβασα για τη Εκτερ οτι εχει παρα πολυ καλα θεμελιωδη,(μηδενικο δανεισμο!!,ιδια κεφαλαια κοντα στα 22.00 ΕΚ!! Ετσι ειναι? Καπου εχετε αναφερθει,αλλα δεν το βρηκα,καποιο update αν κανατε θα το εκτιμουσα.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι κύριε Χρήστο και ακόμη καλύτερα. Αφού να φανταστείτε ότι το ταμείο της καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της και όλα τα υπόλοιπα προσφέρονται δωρεάν στους μετόχους.

      Διαγραφή
    2. Αν μου την έδιναν όλη την εταιρία κύριε Χρήστο - σε αυτές τις τιμές θα την έπαιρνα. Αλλά ως μικρομέτοχος δεν ξέρω αν πρέπει.

      Διαγραφή
    3. Πάντως, στα 0,5 που έπαιζε, ήταν ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑ!!!!

      Διαγραφή
    4. Οκ Κ.Τακη,
      Τι ειδους κινδυνους ελλοχευει να εισαι μικρομετοχος.εννοειτε οτι οι ειναι οικ.επιχειρηση με μεγαλο ποσοστο στην κατοχη τους και τους μικρους δεν τους πολυ υπολογιζουν?

      Διαγραφή
    5. Να μην παίρνεις μερίσματα και να μην κινείται ούτε η μετοχή.
      Τι να το κάνω αν μια μετοχή είναι φτηνή αν απο πουθενά δεν φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες έχουν διάθεση για λίγο growth????

      Διαγραφή
    6. Χώρια κύριε Χρήστο που μπορούν να σου κάνουν και καμιά Δ.Π. - εκμεταλλευόμενοι το κατάντημα της χρηματαγοράς μας και την αμπαλοσύνη των άχρηστων επενδυτών της - σε καμιά εξευτελιστική τιμή και να χάσεις και απο πάνω.

      Διαγραφή
    7. Αν αυτά δεν σας φοβίζουν και μπορείτε να πιάσετε τους βασικούς απο το σβέρκο και να τους ''σβερκώνεται'' τότε βουρ στον πατσά. Η μετοχή είναι τσάμπα.

      Διαγραφή
    8. Καλημερα,εε ναι Κ.Τακη μου,αυτο με ανησυχει πιο πολυ,υπαρχει και μια ταση τελευταια...

      Διαγραφή
  10. Κύριε Τάκη δεν ξέρω αν μπορείτε να ρυθμίσετε το blog να δέχεται διαγράμματα.Όχι για να μπλέξουμε με τις γραμμούλες αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μιλούν καλύτερα σε εικόνες παρά με τα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να κάνω κάτι με αυτό κύριε Τζο.
      Δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τζο θα μπορούσατε αν θέλετε να ανεβάσεται διάγραμμα να το ανεβάζετε σε κάποιο άλλο ιστότοπο όπως πχ το picasa ή οποιοδήποτε άλλο ανάλογο ως φωτογραφία και στην συνέχεια να ποστάρετε το λινκ εδώ.
      κ.Τάκη σας είχα ρωτήσει για εκτερ ,όπως και για κάποιες άλλες το τελευταίο διάστημα ,αλλά μάλλον γράφω με αόρατο μελάνι . Ελπίζω αλλάζοντας γραμματοσειρά να είμαι πιό ορατός σε εσάς και να μην υπάρχει κάποιο άλλο θέμα.

      Διαγραφή
    3. Δεν έγινε κάτι εσκεμμένο εκ μέρους μου κύριε Lorac.
      Είναι μερικές μέρες που γράφετε όλοι μαζί και δεν σας προλαβαίνω ούτε καν για να σας διαβάσω. Πολύ περισσότερο για να απαντλήσω.
      Άλλες μέρες πέφτει νηστεία.
      Σε μέρες νηστείας νομίζω δεν θα μου είχατε ξεφύγει.

      Διαγραφή
    4. http://prntscr.com/

      διαγραμματα μπορεις να ανεβασεις και απο αυτο, εχει και σοφτγουερ που κανει καπτουρ την οθονη του πισι και σου δινει αμεσα λινκ.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ κύριε Ανώνυμε και κύριε Lorac.Πάμε λοιπόν:

      http://prntscr.com/24z6no

      Αυτό το διάγραμμα θα το αγοράζατε για buy and hold positiion for a longterm period?

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      Κύριε Τζό με ενδιαφέρει κι εμένα η περίπτωση καθώς έχω θέση στο χαρτί.
      Νομίζω πάντως οτι το έχει περιγράψει άριστα ο φίλος Μικέλε την 31.10 και σύμφωνα με τα γραφόμενά του σκοπεύω να ενεργήσω.Δηλαδή με επιβεβαιωμένη διάσπαση με όγκο του € 1,55 αυξάνω τη θέση μου,με επιδίωξη να πουλήσω στα € 2 +/- 5cents.

      Διαγραφή
    7. Κύριε spooky η κατερχόμενη γραμμή ακουμπάει στο 1.43 αυτή τη στιγμή,όπερ είμαστε καβάλα στ'άλογο.Από πού ξεκινάει όμως,το είδατε...? Ελάχιστος στόχος μακροπρόθεσμα...

      Κύριε Τάκη ωραίο το πομπάρισμα του Ομίλου χεχε

      Διαγραφή
    8. Κύριε τζο είπαμε Βαγγέλα - σηκώσαμε ΜΕΤΚΑ, σειρά έχει η Protergia, μετά Αλουμίνιο και στο τέλος η holding.

      Διαγραφή
    9. Και τώρα το έτερο Θωρηκτό,κοιτάξτε ΥΠΕΡΔΕΚΑΕΤΗ συσσώρευση που κάνει.Θα πέσουν και τα μάρμαρα όταν τη λύσει ανοδικά:

      http://prntscr.com/24zbrp

      Διαγραφή
  11. Ωχ, ωχ διαβάζω τώρα Αλέξιο Τσίπρα και τις πρώτες 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης της Αριστεράς κι θυμήθηκα Γιώργη Homo Habilis. Τέτοιες ανοησίες έλεγε για τις 100 πρώτες ημέρες της δική του κυβέρνησης και τελικά φορέσαμε τσίγκινα σωβρακάκια για να προφυλάξουμε τα οπίσθια μας. Με Αλέξιο βλέπω τα σωβρακάκια μας να γίνουν με διπλή ενίσχυση και χοντρό ατσάλι. Για να αντέξουν!!!

    Όταν διαβάζω παπαρολογίες, ότι τάχα μου ο ΛΑΟΣ θα ακυρώσει με την ψήφο του το μνημόνιο και τη λιτότητα, τότε δεν μπορώ να μην κρατήσω την κοιλάρα μου απο τα γέλια.
    Βρεεεε, ΞΥΠΝΑ, ο λαός δεν ξέρει τι του γίνεται.
    Τι σας κάνει κύριε εν δυνάμει πρωθυπουργέ να πιστεύετε ότι ο ΛΑΟΣ δεν ήξερε μέχρι τώρα τι του γίνεται και ψήφιζε και λειτουργούσε όπως ψήφιζε και λειτουργούσε 40 χρόνια τώρα και ξαφνικά τώρα θα μάθει???

    Για να τελειώνουμε μια για πάντα με τις πολιτικές μπούρδες. ο άχρηστος ΝεοΕλληνικός λαός, το μόνο που ξέρει είναι να τρώει να πίνει, να προσφέρει μόνο κουτοπονηριά και να λέει εξυπνάδες στο διαδίκτυο. Πείτε του για καμιά αρπαχτή και για να κανένα γρήγορο κέρδος και είναι μέσα. Μην του πείτε να αποκτήσει τεχνογνωσία , να δουλέψει και να αμειφθεί για ότι ακριβώς αξίζει, τότε είναι έξω και ψηφίζει άλλον. Μιλάμε για τέτοια παρακμή η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Εισβολη" κινεζων το Σ/Κ στην Αθηνα για ψωνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε συντροφε Κουρου Τζο Φ 18 Τ41 Airforce

    βλεπω εσεις συσωρευατε 5 χρονια μονο πριν ξεκινησετε την ΚΥΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΗ ...

    ενω εμεις συσωρευωμε απο το 1968 ....!

    τωρα με αυτη την εξισωση βγαινει πραμα ?

    )( 01 5 xxxf  (1)
    052)( 3 xxxf  (2)
    )sin()( 01 22 xxxxf  (3)

    τιμη στοχο βγαζει ??????????? θα προλαβουμε να φαμε πραμα για τη συνταξη μας ???

    γρατςςςςςςςςςςς γρουτσςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς θα προκαμει να κανει η μασελα μας ??????????

    Ιδωμεν

    Σαλλαμ Αλεκουμ

    http://www.youtube.com/watch?v=de1idye_lDQ&list=PLB1E5D6E00329576Chttp://www.youtube.com/watch?v=E3sJEwBvK5g&list=PLMK6vznP1qdfLhJl1DQi6PzgMN4SelJ6K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιαστικέ κύριε Λάκη γκουρού του Λιβυκού Πελάγους,θα σας κάνω ντα-ντα:)Για ανεβείτε να δείτε το έτερο χεχε

      Διαγραφή
    2. Μαλιστας Αγαπητε μου

      Τι βλεπουμε με τα ματια μας ...

      Ενα τεραστιο σφαφος 611 μετρων εν κατασκευη ακομα με τεραστια υψους 74 μετρα Πλωρη 1965 - 1968

      πενταπλα στεγανα στα σωθηκα του 1970 - 1990

      και πρυμνη που τελειωνει οσονουπω 1991 - 2013

      κλειστε τις μπουκαπορτες μετα ..... ετοιμο για ΤΑΞΙΔΙ ..

      Θα σπασουμε στα εγκαινια στη πλωρη μια μπουκαλα τσικουδια .

      ΣΙΣΕΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ .....

      Διαγραφή
  14. KANAKHΣ : Γενική συνέλευση και επιστροφή κεφαλαίου 0,08 ευρώ ανά μετοχή!! Άψογος και πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και λίγα δίνει.Θα μπορούσε περισσότερα!
      Πανάγος

      Διαγραφή
  15. κυριε τακη παρακαλω θα ηθελα την γνωνη σας για αγορα δρομεα στα επιπεδα αυτα.Ξέρω εχετε αναφερθει ξανα στην συγκεκριμενη μετοχη ,τοτε ηταν 10-15 λεπτα υψηλοτερα.Ασχοληθηκα με την μετοχη επειδη μνημονευτηκε απο αξιολογους σχολιαστες του forum
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. monsieur GForce απο όσα έχει πει ο Monsier Takis εγώ βλέπω να μην φεύγει πανω απο αυτά τα επίπεδα για ΑΡΚΕΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ καιρό.

      Ισως να τον κοιταξετε κάτω απο 0.30€ που οπως πάει σίγουρα θα το γράψει. Και πάντα με την υπομονή ότι άλλα μπορεί να τρέχουν και αυτός να κάνει του κεφαλιού του.

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα κ. Δαρείε,

      Αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ. Προβλέπεται ταλαιπωρία...
      Προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει που δεν το γνωρίζουμε ακόμη.

      Διαγραφή
    3. Madam Marianthi εγώ παρακαλώ να παει πιο κάτω να ψωνίσω σε καλύτερες τιμες και μετά να αράξω και ν απεριμένω την ωρίμανση των καρπών....Οσο πάρει....Υπομονή και ρευστό δόξα το θεό έχουμε.

      Διαγραφή
    4. Κύριε gforce ο Τάκαρος δεν είναι σαν τον πετράν τον μέγα Λεωτσάκο να αλλάζω γνώμες σαν πουκάμισα και ούτε να μεταφέρω Inside Info όταν τις γνωρίζω. Διότι ή θα πρέπει να πω παραμύθια και να παραπλανήσω γνωρίζοντας Inside Info ή θα πρέπει να πω τις πραγματικές Inside Info οπότε θα κάψω τις πηγές μου και θα είμαι παρά ένα απλό παπαγαλάκι που αναμεταδίδει Inside Info. Κάτι σαν τον κύριο Πέτρο, δηλαδή.

      Με το Δρομέα ήμουν και είμαι ξεκάθαρος. Εγώ εταιρία σε Bull market αγορά, σαν την χρηματαγορά μας, με ζημιές δεν ακουμπώ. Θέλω κέρδη , αύξηση πωλήσεων και μερίσματα για να μπω να διακρατήσω χαρτιά σε βάθος 2 - 3 ετών με σκοπό να τα δώσω σε 7πλάσιες με 10πλασιες τιμές των σημερινών.
      Αν η εταιρία δεν γυρίσει σε κέρδη τα περιθώρια είναι στενά. Οπότε δεν είναι δυνατόν να κρατώ χαρτιά και μετά να τα χώνω στη μούρη γνωστών μου - συνεργατών μου.
      Με πιάνετε, έτσι???
      Έχω όμως πει ότι όποιος παίρνει γύρω απο τα 0,3 (όχι όμως εγώ) μπορεί να εκμεταλλευθεί μικρά κερδοσκοπικά παίγνια του χαρτιού.

      Σαφέστερος δεν μπορώ να είμαι και όσα έγραψα είναι αντιδεοντολογικά - κανονικά έπρεπε να μην έχω απαντήσει σε κανένα μήνυμα που αφορά τον τρεχαλατζή.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα σε όλους.
    Τι βλέπω,αρχίσαμε την μελέτη διαγραμμάτων και σε λίγο θα σερφάρουμε σε κύματα ως άλλοι Κακλαμανάκηδες;
    Εκλεκτοί γκουρούδες θα με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη.
    Πριν από 7-8 χρόνια σημαντικός χρηματιστής φθάνοντας το πρωί στην εταιρεία του ενημερώνει:"Η ΕΤΕ ξεκινά για τα 30 ευρώ" Ο αδελφός του τον διακόπτει:" Μα η τεχνική ανάλυση δείχνει άνω φράγμα τα 8 ευρώ"Και ο χρηματιστής:"Άλλο διάγραμμα αποφάσισε να σχεδιάσει το Λονδίνο".Και βέβαια η ΕΤΕ πήρε την ανηφόρα.
    Αγαπητοί φίλοι,οι κύριοι Τάκης και Δαρείος θα έχουν εκατοντάδες τέτοιες ιστορίες να διηγούνται στα εγγόνις τους τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
    Ηλία,εσύ δηλώνεις ταπεινός ερασιτέχνης,αλλά όλο και κάτι τέτοιες ιστορίες θα έχουν φτάσει στα αυτιά σου.Άλλωστε ως μαθηματικός ξέρεις την σημασία και την ουσία της στατιστικής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν κύριε Νίκο μας,2 διαγραμματάκια έβαλα και αμέσως να με κατατάξετε στους σέρφερ χεχε

      Από μένα δεν θα βλέπετε(όποτε και αν βάζω κάποια εικόνα) ακατανόητα πράγματα και γραμμές επί γραμμών όπως κάποιοι άλλοι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι χι χι χι

      Μόνον κάτι που πραγματικά να αξίζει και να κινεί τη φαντασία μας προς το μέλλον...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τζο,ξέρετε ότι σας εκτιμώ απεριόριστα. Δεν θα σας μάλωνα με τίποτα σε αυτόν τον χώρο.Άλλωστε και ο Αμερικανός φίλος έσπασε τις 16000 μονάδες ή και μουνάδες κατά τον Λάκη του Λιβυκού.Και σεις δεν είστε από τους κατ΄επάγγελμα μποιρολογούντες,άρα συμπλέουμε.

      Διαγραφή
  17. 2.386 συμβόλαια πώλησης Δεκεμβρίου με strike στο 340 και εμένα μου μυρίζει πολύ ξύλο στην αγορά σύντομα. Ισως να δοθεί η αφορμή με την επίσκεψη Σαμαρά στην Μέρκελ την Παρασκευή.Μέχρι τότε μπορεί να δώσει πάνω αλλά πιστευω ότι θα είναι για εγκλωβισμό νέων παικτων σε υψηλότερες τιμές.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχασα και την γκουρουδιά μου για δείκτη 1.650 τέλη του 2013.....Και μαθηματικά δεν βγαίνει πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο αριθμό options έχει και με strike το 370(580 puts)αλλά όντως αυτά στο 340 είναι εξωπραγματικά.
      Κύριε Δαρείε αν δεν κάνω λάθος,τα option λειτουργούν κυρίως ως μηχανισμοί αντιστάθμισης θέσεων είτε στη spot είτε στα ΣΜΕ και λιγότερο ως απευθείας bet.Ούτως ή άλλως το τεράστιο αυτό νούμερο σήμερα υποδηλώνει ότι προσεχώς θα έχουμε πολύ μεγάλη κίνηση στο ΧΑΑ και κάποιοι σήμερα προετοιμάσθηκαν.

      Διαγραφή
    2. Κοιτάξτε έχω πολυ μα πολύ καιρο να δω τέτοια κίνηση και ειλικρινα έχω προβληματιστεί αρκετά.

      Συμφωνώ στο ότι η επόμενη κίνηση (και μετά την συσώρευση των ημερων) θα είναι εκρηκτική...

      Διαγραφή
    3. Και μόλις τσέκαρα και τους bollinger στο διάγραμμα του 25άρη και βλέπω πόσο πολύ έχουν "σφίξει".Θεωρώ ότι είναι ζήτημα 1 ημέρας για να δούμε που το πανε.Αυριο δηλαδή.

      Διαγραφή
    4. Τι να σας πω κύριε Δαρείε,προσωπικά βλέπω μεγάλη ανοδική κίνηση που θα ξεπεράσει τις 1.400 μονάδες μέσα στους 2-3 πρώτους μήνες του 2014.

      Διαγραφή
    5. Monsieur Tzo συμφωνώ με το χρονοδιάγραμμα σας.Μέχρι τον Ιανουάριο όμως???

      Διαγραφή
    6. Πάνω κύριε Δαρείε,με μικρές διορθώσεις στο ενδιάμεσο αλλά το φινάλε του '13 και το ξεκίνημα του '14 πιθανολογώ ότι θα είναι ιδιαίτερα ανοδικά.Η εξάσκηση των warrants θα γίνει σε εκρηκτικά ανοδικό κλίμα και οποία σύμπτωσις:στις 10 Δεκεμβρίου είναι της ΑΛΦΑ και την προηγουμένη,στις 9,είναι το κρίσιμο Eurogroup.
      Ο Λεωτσάκος γράφει ότι μόνο της ΑΛΦΑ θα εξασκηθεί ένα μέρος,ξεχνάει βέβαια ότι εξάσκηση warrants σημαίνει ουσιαστικά μείωση χρέους.Είμαι πολύ αισιόδοξος για την αγορά,ίδωμεν...

      Διαγραφή
  18. Ο τύπος ο οποιος χρησιμοποιείται για όσους θέλουν να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο η αγορά να πάρει άλλη κατευθυνση από αυτή που έχουν τοποθετημένη μέσω μετοχών στο χαρτοφυλάκιο τους:

    Αξία Χαρτοφυλακίου x beta Χαρτοφυλακίου ΔΙΑ Τρέχουσα Τιμή FTSE-25 x Πολλαπλασιαστή ΣΜΕ

    Ο τύπος βγαζει ποσα ΣΜΕ πρέπει να πουλήσεις για να αντισταθμίσεις τον κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άντε και επειδή σήμερα ξύπνησα με κέφια πάρτε μια μικρή τζούρα απο αγορά μαρμάρων

    http://prntscr.com/256xvz

    http://prntscr.com/256xzz

    http://prntscr.com/256y2k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρή τζούρα αλλά με πολύ ενδιαφέρον!! Κ. Μορφονιε προφανώς είστε γνώστης αυτής της αγοράς ,οπότε ήθελα να σας ρωτήσω που ωφείλεται η διαφορά του θωρηκτού με τον παυλίδη Δηλαδή εννοώ οτι για πιό λόγο η διαφορά στο ποσοστό ebitda και καθαρου κέρδους ως προς τις μαρμαροπωλήσεις Επίσης ο παυλίδης σύμφωνα με τα νούμερα σας αυξάνει και το ποσοστό απο το 33% στο 39% ενώ ο θωρηκτός απο 27% >> 24,5% Ευχαριστώ (προκαταβολικά ) για την απάντηση και υπόψην η ερώτηση είναι καθαρά φιλολογικού ενδιαφέροντος

      Διαγραφή
    2. Κύριε lorac βλέπετε αυτή τη διαφορά στα ποσοστά των μεικτών κερδών και του EBITDA του Παυλίδη σε σχέση με Ικτίνο λόγω των 42,5 εκατ. πωλήσεων του, έναντι των μόλις 24,5 εκατ. του Ικτίνου.

      Με 45 εκατ. πωλήσεις στο Μάρμαρο ο Ικτίνος θα έχει κέρδη προ φόρων 15,7 εκατ. και μετά φόρων 11,6 εκατ.
      Όσο υψηλότερες πωλήσεις τόσο καλύτερο ποσοστό στο EBITDA και στα προ φόρων κέρδη.

      Διαγραφή
    3. δηλαδις το 2015 που θα κτυπησουμε πωλησεις 48 -50 μυρια θα εχουμε κερδη 18 μυρια προ φορων - τεκνων και Αδερφων ????????

      Οσα κερδη δηλαδις θα κανει το υπολοιπο μισο του Εναπομειναντος ταμπλο ....

      αμ τοτες θα παρακαλαμε να κλεισει το μαγαζι και να βρεθουμε ενα απογευμα να μοιρασουμε τα κερδη ?

      και με τα αιολικα τι θα γινει ?

      και τα πολλα απομειωμενα στρεμματα εως ποτε θα στεκουνε να κοιτανε το πελαγος

      με τις 320 μερες ηλιο το χρονο

      χχχμχμχμμχχμχμμ αυτα δε γινονται ουτε στο ΣΙΝΕΜΑ ... γιαυτο συσωρευει απο το 1968

      χχχχχχμχμμχμχμχμχμχμχμχμχμ παει ο λαγος να πιει νερο ....απ/του Βαγγελη το λαιμο ...!



      ΑΜΗΝ . Τακαρε ...ΑΜΗΝ

      Διαγραφή
  20. Καλημεριζω τους Γκουρουδες!.
    Κυριε Τακη, για αλλη μια φορα θα συμφωνησω 100% με την θεμελιωδη αποψη σας οσον αφορα την ΕΤΕ, αλλα επιτρεψτε μου να διαφωνησω με την αποψη σας οσο αφορα τη τεχνικη και διαγραμματικη αναλυση.
    Σαφως κ.Τακη η διαγραμματικη και τεχνικη αναλυση μπορουν να δειξουν πολλα πραγματα.
    Η θεμελιωδη αναλυση κ.Τακη ειναι το νερο και η διαγραμ/κη και τεχν αναλυση το φαγητο.
    Κανενας επενδυτης - παικτης δεν μπορει να επιβιωσει χωρις νερο και το αντιθετο.
    Θα πω την αποψη μου για τον ΓΔ βλεποντας το διαγραμμα του σε 10ετες μηνιαιο το οποιο ισχυει και για τις περισσοτερες μετοχες μονο και μονο βαζοντας σαν παραδειγμα 2 κινητους μεσους (9-30 απλους).
    Τον Απριλιο του 2003 ο ΓΔ κανει χαμηλα 1450μβ. Ο 9ρης κοβει ανοδικα τον 30ρη τον Ιανουαριο του 2004 στις 2.200 μοναδες περιπου και μας βγαζει εξω τον Ιουνιο του 2008 στις 4.200 μοναδες.
    Εκτοτε ο 9ρης ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ξανακοβει ανοδικα τον 30ρη (ουτε και στην μεγαλη αντιδραση του 2009) ...και ερχεται μετα απο 5 χρονια και τον ξανα κοβει ανοδικα τον Ιουλιο του 2013. Σαφως υπαρχουν και κινητοι μεσοι πχ (9 - 13) (9 - 23) σταθμιμενοι που μπορουν να μας βαλουν νωριτερα και το αντιστροφο.
    Εδω θελω να κανω μια ερωτηση. ΠΟΙΟΣ θεμελειωδης αναλυτης φανταζοταν οτι ο ΓΔ απο της 5.340 μοναδες θα εφτανε στις 470??????. ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!. ΜΟΝΟ μερικοι γκουρουδες (ενας στους χιλιους) που ειχαν μεγαλη μα πολυυυυ μεγαλη μυτη γνωριζαν - υπολογιζαν στο περιπου το πατο. Οι περισσοτεροι θεμελιωδεις εσκιζαν τα ιματια τους ΟΤΑΝ ο ΓΔ ηταν στις 1450 λεγοντας οτι αποτελουσε τον πατο για την επομενη 10ετια ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να φανε οι καψεροι αλλο ενα 150% κατω.
    Επειδη ομως θεωρω αυτο το χωρο πραγματικο κοσμημα (ο καλυτερος που κυκλοφορει στο διαδικτυο του ιντερνετ) σε θεμελιωδη - γνωση και προτασεις θα μου επιτεψετε να σταματησω το ολο θεμα εδω.
    Δεν ειναι σωστο να μαγαρισθει αυτος ο χωρος με διαγραμ/κες και τεχνικες αναλυσεις.
    Σας ευχαριστω πολυ κ.Τακη για τη φιλοξενια σας.
    Με απεριοριστη εκτιμηση στο προσωπο σας .....Κωστας.
    Κ.Φ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κώστα δεν θέλω να μου είστε επιπόλαιος.
      Τα θεμελιώδη αλλάζουν σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν και τίποτα δεν μένει ίδιο - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ΅ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, που ονειρεύονται μάσα, ξάπλα και άστο το σύμπαν να πηδιέται.
      Όταν αλλάζει κάτι γύρω σου τότε πρέπει να αλλάξεις γνώμη γιατί τα θεμελιώδη θα αλλάξουν.
      Και τώρα σας λέω εγώ ότι η αγορά μας έχει δει τον πάτο της - έτσι λένε τα θεμελιώδη, έτσι λέει και η υψηλή ανεργία ----> πάμε πάνω.
      Πλην όμως , αν κάτι αλλάξει τότε πρέπει τάχιστα να αλλάξουμε πλευρό γιατί θα αλλάξουν τα θεμελιώδη.
      Παράδειγμα αν έρθει ο Αλέξιος με τον μέγα στρατηλάτη Στρατούλη και τον Τζουτζούκο Παρθενογέννηση τότε ξεχάστε αυτά που σας γράφω. Θα δούμε νέα χαμηλά, γιατί οι άνθρωποι είναι μαθητευόμενοι μάγοι και κοροιδεύουν τον κόσμο. 'Ετσι λέω και έτσι λέω ότι θα πουν και τα διαφορετικά θεμελιώδη. Αν έχω διαβάσει καλά την αγορά, τότε θα δικαιωθώ - αν όχι τότε θα μου πάρουν τις σωβράκες και όλα τα χιτώνια.

      Ελπίζω να με πιάνετε κύριε Κώστα.
      Η πρόβλεψη της μελλοντικής πορείας της χρηματαγοράς είναι θέμα αντίληψης και σωστής κατανόησης των ΝΕΩΝ δεδομένων - τι να μου πουν οι διαγραματικές αναλύσεις? Το μόνο που μπορούν να σου πουν είναι ότι κάποιοι Τάκαροι μπαίνουν και αγοράζουν ή κάποιοι άλλοι Τάκαροι τώρα χώνουν. Γιατί αγοράζουν?? γιατί χώνουν?? ΑΓΝΩΣΤΟ. Ποιοί είναι οι τελικοί τιμές στόχοι??? πάλι άγνωστο, γιατί οι Τάκαροι ξαφνικά μπορούν να δουν νεά δεδομένα και να αλλάξουν πλευρό.

      Με λίγα λόγια η διαγραμματική ανάλυση είναι για τους αδυνάμους και για κάτι ΒΟΔΙΑ που κάτι θέλουν ντε και καλά να ακολουθούν, αδυνατώντας να βάλουν το μυαλό τους και να σκεφτεί. Εγώ όμως θέλω να κατανοώ τι γίνεται γύρω μου και όχι σαν γίδι να ακουλουθώ μια τάση επειδή έτσι τάχα μου λέει η διαγραμματική ανάλυση.

      Διαγραφή
    2. Αν λοιπόν ο Γιώργης ο Homo Habilis δεν πτώχευε την Ελλάδα και δεν καθυστερούσε με το να χαιδεύει τους πελάτες του (ψηφοφόρους, συνδικάλες του κερατά, συνδικάτα και κάθε ΝεοΕλληναρά) με το να λέει λεφτά υπάρχουν και πήγαινε άμεσα σε απόλυση του 20% των δημοσίων υπαλλήλων , κάτω οι μισθοί των δημοσίων και οι συντάξεις σε ποσοστό 30% και ουδείς στο δημόσιο να παίρνει μισθό πάνω απο 2000 ευρώ καθαρά, ενώ παράλληλα πάγωνε το χρέος και ζητούσε μηδενικό επιτόκιο με ετήσια αποπληρωμή 6 δις ευρώ χρέους για 50 έτη- τότε δεν θα βλέπατε τις 470 μονάδες, ούτε οι τράπεζες θα χρεοκοπούσαν και ήδη η χρηματαγορά μας ΣΗΜΕΡΑ θα έπαιζε στις 3000 μονάδες - ναι καλά διαβάσατε 3000 μονάδες.

      Διαγραφή
    3. Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης και σωστής κατανόησης του περιβάλλοντος του σήμερα και του αυριανού.

      Διαγραφή
    4. Όπως και τώρα αν οι Αλέξιοι και οι Τζουτζούκοι καθόντουσαν και έλεγαν την αλήθεια στον λαό - ότι δηλαδή απο εδώ και στο εξής έχουν μείνει μόνο σχατά να τρώμε και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - τότε η αγορά μας παρόλες τις ανοησίες του Γιώργη του Homo Habilis θα έγραφε τριπλάσια νούμερα.
      Λύσεις υπάρχουν - αλλά θέλουν ούμπαλα και πολιτικό κόστος. Ο χαζολαός Ελληναράδικος λαός, όμως έχει μάθει να ακούει και να ψηφίζει ότι τον βολεύει.

      Όχι, όχι δεν μπαίνω σε θεωρίες συνωμοσίας και ότι όλα γίνονται εκ του πονηρού. Εγώ απλά λέω ότι οι Ελληνες πολιτικοί είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΑΣΧΕΤΟΙ όπως και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Μέτριοι!!! Γιαυτό έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει.

      Διαγραφή
    5. Οι δαπάνες του κράτους - ΔΙΧΩΣ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ - το 2001 ήταν 51 δις και το 2011 έφτασαν τα 110 δις. Πέρσι με το ζόρι τα ρίξαμε στα 90 δις. Διπλάσιο κράτος - τι να λέμε τώρα.
      Η Ελλάδα έφτανες να δαπανεί για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 12 δις όταν η Σουηδία τις αρκούσαν 4 δις.
      Τι να λέμε τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ελλαδάρα - βρήκε το ευρώ και είπε ότι θα κάνει τη μάσα της ζωής της.

      Διαγραφή
    6. Και επειδή μετά ξύπνησαν οι πιστωτές και σου λένε δεν μπορεί αυτοί εκεί κάτω να την παιρνάν ωραία, για κάτσε να σφίξουμε λίγο τα λουριά - τότε εμείς θυμηθήκαμε ότι μας χρωστάει η Γερμανία αποζημιώσεις.
      Ελλαδά !!!! Με τα ωραία σου!!!!

      Μετά θυμηθήκαμε ότι αν πιάσουμε όλους τους κλέφτες - σχεδόν δηλαδή τη μισή Ελλάδα - τότε η Ελλάς δεν θα έχει δημοσιονομικό πρόβλημα.

      Βλακείες!!!!
      όσοι γράφουν τέτοια μου θυμίζουν κάτι ανδράκια της φακής που την πέφτουν στην γκομενάρα και αφού εκείνη τους ρίχνει μια ξεγυρισμένη χυλόπιτα, αυτοί τότε βγάζουν όλη τη χολή τους για την κοπελιά.
      Δεν πάτε καλά βρεεεε.

      Διαγραφή
  21. Πρωινες τζουρες , Διαγραμματικα δραματα και σωβρακα last model

    Homo Habibis George και 3000 μουναδες βασης


    Ριχτο Dalida ....καλη σου ωρα

    Ριχτο Χασαπη ...

    http://www.youtube.com/watch?v=de1idye_lDQ&list=PLB1E5D6E00329576Chttp://www.youtube.com/watch?v=E3sJEwBvK5g&list=PLMK6vznP1qdfLhJl1DQi6PzgMN4SelJ6K

    Σαλλαμ Αλεκουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Homo Habilis είναι ένας πίθηκας που θεωρείται ότι μπορεί να μετεξελίχθηκε σε άνθρωπο - αλλά δεν είναι και βέβαιο. Μπορεί δηλαδή να παρέμεινε πίθηκας.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω και επαυξανω κ.Τακη με τα παραπανω γραφομενα σας και λιγα γραφετε για το λαο της ρεμουλας. Ανθρωπος της ελευθερης αγορας και πραγματικης οικονομιας ειμαι.
      Τεσπα.
      Οσο αφορα τη Θ/Α και Τ/Α δηλωνω οχι απλα ασχετος.....αλλα ΠΑΝ ασχετος.
      Με τη κοψει του ματιου τα καταφερνω πολυ καλυτερα.
      Καλη σας ημερα.

      Διαγραφή
    3. Άιντε και μια μετάφραση για να ξέρουμε τί λέει
      http://www.youtube.com/watch?v=cmDwN29rA5U
      Ah les meilleurs sont à Alexandrie et Mansoura

      Σαλαμ Αλέκουμ κυριε Λάκη

      Διαγραφή
  22. Το (πρώην) κωλομάγαζο του Παπουτσάνη δείχνει να συμμαζεύετε.
    Σας έχω προειδοποιήσει, εγκαίρως, εδώ και 1 χρόνο, απο το marketzone που έκλεισε - ότι εκεί μέσα γίνεται δουλειά προς το βέλτιστο.
    Προσοχή, η μετοχή είναι ακριβή - δεν είναι όμως πλέον ΖΟΜΠΙ. Άρα μπορεί κάποιος να την παρακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς εμπέδωση

      18 Ιανουαρίου 2013
      Τάκης Μορφονιός έγραψε:
      Κύριε zachmour έχει ανακοινώσει επιστροφή - γιαυτό και η κούρσα. (εδώ αναφερόμαστε στην Ιντεάλ)

      Αφού πιάσατε Δαυίδ - όχι βρε σεις το Δαυίδ και τον Γολιάθ - τον όμιλο Δαυίδ βρεεε, για κοιτάτε τον Παπουτσάνη. Δεν λέω αγορές και τέτοια πράματα.
      Αλλά έχει αρχίσει και πέφτει μεγάλο νοικοκύρεμα. Έτσι να αρχίζω να σας γράφω πράματα απο πολύυυυυ νωρίς για να μάθετε να σκέφτεστε και να ψάχνετε.


      Τώρα κάποιοι αναρωτιούνται για τα πακέτα των Δαυίδων που ξεκίνησαν απο 29 Ιανουαρίου.
      Παρακολουθούμε - δεν τσιμπάμε. Ας το πάνε πάνω μόνοι τους - που λέει ο λόγος.
      Τάκαρος πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

      Διαγραφή
  23. http://www.euro2day.gr/news/world/article/1156459/dw-o-gallos-asthenhs-anhsyhei-thn-evroph.html

    χχχμχχμμχχμχμμ και ΓΑΛΛΟΣ και ΑΣΘΕΝΗΣ ...

    αμ το βλεπω απο τη πεθερα μου ...

    4282 σημερις χαμηλο ......

    ελα παμε πανω....πανω ειπα.......... εχουμε και δουλειες ...

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε τον " Άγγλο ασθενή", αποκτήσαμε κ τον Γάλλο τώρα, ο οποίος μάλιστα θέλει κ να μας απορροφήσει...περι ΑΙΟΛΚ ο λόγος
      διαβάζοντας την περίληψη που δημοσιεύθηκε, συμπεραίνω ότι: α) η επιστροφή κεφαλαίου θα είναι 0,20Ευρώ ανά μετοχή κ β) οι Αιολικάριοι θα πάρουν 2 μετοχές, γαλλικές κ διεθνοποιημένες της GLOBAL για κάθε 5 που έχουν, οι οποίες θα διαπραγματεύονται κ εδώ.
      Τι είναι η GLOBAL ο Θεός κ η ψυχή τους
      Από τις δημ. καταστάσεις πάντως της ΑΙΟΛΚ που κατέχει μετοχές της απορροφώσας (αφού την έβαλε κ αγόρασε στα 2,20/μτχ λες κ ήταν κελεπούρι) βγαίνει ότι στις 28/3/13 είχε χρημ αξία 1,20Ε, στις 28/6/13 είχε χρημ αξία 1,29Ε κ στις 30/9 είχε χρημ αξία 0,96Ε .....αστέρι η απορροφώσα
      Ανεβαίνei ο Γάλλος ασθενής, πέφτει η GLOBAL...
      Mου πήρε 20 χρόνια να μάθω τα ελληνικά σαπάκια, 'αντε τώρα στα γεράματα να μάθω κ τα γαλλικά..
      Θυμάστε κ ΗΙΡΡΥ που σας είχα ρωτήσει για τις παγίδες του κ Παγίδα???
      Άντε να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε τώρα....
      κ Τάκη ή όποιος άλλος γνωρίζει
      μήπως, λέω, μήπως ο Τιτάνας είναι λιγουλάκι (όσο πατάει ο ελέφανταςδηλαδή ) ακριβός στις σημερινές τιμές ?????

      Διαγραφή
    2. Έχω αναφερθεί στον Τιτάνα παλαιόθεν.
      Όμως όταν στο ταμπλό υπάρχει ΚΑΙ προνομιούχος μετοχή, ο Τάκαρος ουδέποτε κοιτάζει το κοινό.

      Διαγραφή
    3. Δικαιώματα προνομιούχων μετόχων

      Σύµφωνα µε την από 27.6.90 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που αποφάσισε την αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας µε την έκδοση προνοµιούχων χωρίς ψήφο µετοχών, τα προνόµια των προνοµιούχων χωρίς ψήφο µετοχών συνίστανται:
      Α. Στην απόληψη, πριν από τις κοινές µετοχές, πρώτου µερίσµατος από τα κέρδη εκάστης χρήσης, σε περίπτωση δε µη διανοµής µερίσµατος ή διανοµής µερίσµατος µικρότερου του πρώτου, κατά µια ή περισσότερες χρήσεις, στην προνοµιακή καταβολή του πρώτου αυτού µερίσµατος σωρευτικά και για τις χρήσεις αυτές, από τα κέρδη των εποµένων χρήσεων. Οι προνοµιούχες χωρίς ψήφο µετοχές δικαιούνται, ισότιµα προς τις κοινές µετοχές, σε απόληψη του πρόσθετου µερίσµατος που τυχόν θα διανεµηθεί µε οποιαδήποτε µορφή. Σηµειωτέον πάντως ότι, µετά την τροποποίηση σύµφωνα µε το άρθρο 79 παρ. 8 του Ν 3604/2007 των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 45 του ΚΝ 2190/20, περί των διανεµοµένων κερδών ανωνύµων εταιριών, την κατάργηση της υποχρέωσης διανοµής ελάχιστου υποχρεωτικού πρώτου µερίσµατος 6% επί του καταβεβληµένου εταιρικού κεφαλαίου και τη θέσπιση υποχρεωτικής διανοµή του 35% των καθαρών κερδών εκάστης χρήσης, το ανωτέρω προνόμιο καταβολής πρώτoυ μερίσματος στους προνομιούχους χωρίς ψήφο μετόχους έχει καταστεί άνευ αντικειμένου.
      Β. Στην προνοµιακή απόδοση του κεφαλαίου που έχει καταβληθεί από τους µετόχους των προνοµιούχων χωρίς ψήφο µετοχών, από το προϊόν της εκκαθάρισης της εταιρικής περιουσίας σε περίπτωση λύσης της Εταιρίας. Οι κάτοχοι των προνοµιούχων χωρίς ψήφο µετοχών δικαιούνται ισότιµα προς τους κατόχους κοινών µετοχών και περαιτέρω συµµετοχής, αναλογικά, στο προϊόν της εκκαθάρισης, εάν αυτό είναι ανώτερο από το συνολικά καταβεβληµένο µετοχικό κεφάλαιο. Τα προνόμια της παρούσας παραγράφου Β εξακολουθούν να ισχύουν απολύτως.

      Διαγραφή
  24. Ναι,οπωσδήποτε θα περιμένει να μπουκάρει πρώτα η μαρίδα και μετά να φύγει προς τα πάνω...

    -Εμπρός...?

    __ Ναι,market maker της ΓΕΚΤΕΡΝΑ εκεί?

    -Ο ίδιος...

    __Παρακαλώ περιμέντε ολίγον τι να φορτώσουμε και εμείς οι μαριδαίοι.

    -Πού την θέλετε παρακαλώ...?

    __Ε,αν δεν σας κάνει κόπο 10-15% πιο κάτω απ΄τα παρόντα επίπεδα.

    -Ότι πείτε...

    ΔΕΗθόμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κύριε tzo41...
    δηλαδή τα κομμάτια που βλέπουμε είναι του market maker και όχι κάποιου πωλητή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρόπος του λέγειν ήταν ο διάλογος κύριε Ανώνυμε(βάζετε και κάποιο nickname,δεν είναι δα και δύσκολο),διαβάζοντας από δω και από κει μύχιους πόθους για βαθειά διόρθωση στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ.


      Στα γενικά,funds φεύγουν και φάντια έρχονται αλλά τις περιουσίες τους δεν τις αφήνουν απροστάτευτες(βλ. ΔΕΗ-ΜΠΕΛΑ-ΤΙΤΚ-ΦΦΓΚΡΠ-ΤΕΝΕΡΓ-ΜΥΤΙΛ κ.α).

      Υπόψιν ότι αποχωρούν και από μικρότερα χαρτιά,είχε αρκετά στις μικρότερες κατηγορίες της MSCI και σε μερικά φαίνεται αυτό(βλ. π.χ ΕΥΠΙΚ).

      Διαγραφή
    2. Καλώς κύριε tzo41, είχα την εντύπωση οτι είσαστε ένας απο τους πολλούς που πούλησαν αρκετά χαμηλότερα και ευελπιστούν να υποχωρήσει για να ξαναμπούν .
      Βέβαια πιστεύω οτι δεν θα τους κάνει τη χάρη...

      7& half men.

      Διαγραφή
  26. Πούλησε ο κυρ Βογιατζόγλου στην ΜΠΕΛΑ το ακίνητο στα Οινόφυτα θα εισπράξει 10,75 εκατ. ευρώ και σήμερα έγινε πύραυλος η μετοχή.
    Όμως με πορδές δεν βάφονται αυγά - ειδικά όταν οι πωλήσεις διαρκώς πέφτουν και δεν υπάρχει πουθενά growth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι κύριε Τάκη οτι όλοι οσοι μπαίνουν τώρα θα προσβλέπουν σε γενναία επιστροφή κεφαλαίου,όπως άλλωστε συνήθιζε η εταιρεία.
      Βέβαια η αγορά του ακινήτου είχε γίνει με δάνειο (μέσω Εμπορικής) και νομίζω οτι ήταν ενοικιασμένο στην Jumbo η οποία ηδη το χρησιμοποιούσε.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. Ηταν ενα υπερσυγχρονο hub, απ εξω που το εβλεπα, καθε φορα που περναγα απο εθνικη. και τεραστιο.
      Τωρα ομως που θα βαζει τις ραφιερες/συρταριερες/ντουλαπιερες? Θα νοικιασει κατι μικροτερο , η θα αλλαξει πορεια?
      Στα 10 εκατ που το πουλαει δεν ειναι ασχημα μιας και τα παγια στον ισολογισμο του καπου εκει ειναι - λιγο παραπανω. Αναρωτιεμαι σε πια αξια θα καταληξει τις παγιες εγκαταστασεις του στον ισολογισμο.

      Διαγραφή
    3. Καθόλου άσχημα δεν το πουλάει κύριε Πέτρο.
      Η τιμή πώλησης είναι Super.
      Όμως που είναι το growth του Βογιατζόγλο???
      Η πώληση παγίων περιουσιακών στοιχείων, για μια εταιρία που δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα, δεν μας λέει πολλά πράγματα????

      Διαγραφή
    4. Κε Τακη,
      Εμενα δεν μου φαινεται αρνητικο το οτι πουλαει το υπερσυγχρονο hub. Αν ημουνα Βογιατζογλου ετσι θα εκανα. Πουλαει σε καλη τιμη ενα hub , και υποθετω οτι θα νοικιασει λιγοτερο χωρο σε ενα αλλο logistics center, για να υποστηριζει τις μειωμενες πωλησεις του. Αν δει οτι η αγορα γυρναει στο καλυτερο τοτε θα νοικιαζει μεγαλυτερο χωρο αναλογα με τις πωλησεις του. Ετσι μειωνει τα λειτουργικα του εξοδα και εχει και 10 εκατομμυριακια στην τραπεζα. Καθολου ασχημα.

      Διαγραφή
  27. Κάτι βρωμάει τελικά στην ΑΙΟΛΚ...

    Συγχώνευση δι απορρόφησης λέει από το βασικό μέτοχο. Θα δώσει η Global Investment Services που έχει το 30% της ΑΙΟΛΚ και διαπραγματεύεται στο Παρίσι 2 μετοχές της για να πάρει 5 της ΑΙΟΛΚ.

    Μπαίνω και εγώ στο διαδίκτυο να βρω τιμή της Global Investment Services και βλέπω ο έρημος τιμή 0,51€.

    Δηλαδή η ανταλλαγή είναι:Θα σου δώσω δύο μισόευρα για να μου δώσεις 6ευρώ!!

    Ψάχνω λογιστικές καταστάσεις της Global Investment Services και λέει ότι έχει BV κοντά στα 3 ευρώ...

    Πήρα τηλέφωνο στην ΑΙΟΛΚ και μου είπαν ότι έγινε βάση της λογιστικής αξίας των εταιρειών και ότι το ότι διαπραγματεύεται στην τιμή των 0.5 είναι στρέβλωση λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας και ότι πριν γίνει η συγχώνευση θα δοθεί και επιστροφή κεφαλαίου από την ΑΙΟΛΚ αλλά ήταν πολύ μαζεμένοι και πρέπει να τα είχαν ακούσει από πολλούς από το πρωί.

    Είναι φανερό ότι αν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κανείς μετοχές της Global Investment Services στο Παρίσι υπάρχει τεράστιο arbitrage.

    Εγώ που δεν μου αρέσουν τέτοιες ταρζανιές τα λίγακομμάτια τους τα φόρεσα και έφυγα. Αγορασμένα στο 1 ευρώ ήταν οπότε καλά είναι.

    Κρίμα πάντως γιατί προφανώς η εταιρεία αξίζει πολύ παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκα και ιστορικό διάγραμμα τιμών μετοχής της ALGIS Global Investment Services και είναι κατηφορικό επί 9 συναπτά έτη. Από την τιμή των 15 ευρώ ως τα 0.51 που είναι τώρα...

      Τι ταρζανιά κάνουν ο Θεός και η ψυχή τους!

      Διαγραφή
    2. Ο Παγίδας κι αν εγέρασε δεν άλλαξε τις βρώμικες συμπεριφορές του. Παρόμοια απαξιωτική συμπεριφορά όπως με την περσινή μου εμπειρία που περιέγραψα προ εβδομάδων. Αν υπήρχε μια κεφαλαιαγορά της προκοπής θα τηρούσαν τουλάχιστον κάποια προσχήματα...Οίκος ανοχής η χώρα το αυτό κι η αγορά της.

      "Μάθανε πως πηδιόμαστε πλακώσανε κι οι Γάλλοι" που λέει κι ο λαός.

      Διαγραφή
    3. Απο τον κυρ Στέφανο - ΑΙΟΛΙΚΗ

      Παράγοντας-κλειδί στους όρους της συγχώνευσης είναι οι αποτιμήσεις των δύο εταιρειών, οι οποίες έγιναν με βάση το γαλλικό δίκαιο, με αποτέλεσμα η Αιολική να αποτιμηθεί προς 18,452 εκατ. ευρώ και η γαλλική Global Investment Services προς 46,848 εκατ. ευρώ.

      Και για τη μεν Αιολική η αποτίμηση φαντάζει ρεαλιστική, αν κάποιος συνεκτιμήσει τα 13,5 εκατ. ευρώ με τα οποία διαπραγματεύεται στο ταμπλό του Χ.Α., συν το discount που παρουσιάζει έναντι της εσωτερικής της αξίας. Άλλωστε, με βάση τις λογιστικές καταστάσεις του εννεαμήνου, στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 η εσωτερική αξία της ανερχόταν στα 18,689 εκατ. ευρώ (μεγάλο μέρος από αυτά σε μετρητά).

      Έντονα ερωτήματα, όμως, προκύπτουν από μια πρώτη ανάγνωση για το πώς προέκυψε η αποτίμηση των 46,84 εκατ. ευρώ για την απορροφώσα Global Investment Services.

      Και αυτό γιατί βλέποντας κάποιος το ταμπλό του Euronext Παρισίων (Marketwatch) και λαμβάνοντας υπόψη κάποια άλλα στοιχεία, διαπιστώνει με έκπληξη τα εξής:

      Πρώτον, η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Global Investment Services κυμαίνεται μόλις στα 8,41 εκατ. ευρώ!

      Δεύτερον, η Global Investment Services ήταν ζημιογόνος το 2012 και δεν διανεμήθηκε μέρισμα. Μπαίνοντας στις λογιστικές καταστάσεις του 2012 κάποιος διαπιστώνει πως οι προ φόρων ζημίες του 2012 διαμορφώθηκαν στα 9,39 εκατ. ευρώ, έναντι 19,1 εκατ. ευρώ που ήταν οι ζημίες προ φόρων για το 2011.

      Τρίτον, η τρέχουσα τιμή της μετοχής στο Euronext Γαλλίας ήταν στο 0,51 ευρώ, στο ελάχιστο σημείο του τελευταίου δωδεκαμήνου. Ενδεικτικό στοιχείο την τελευταία πενταετία είναι το γεγονός πως η μετοχή της Global Investment Services έχει καταγράψει απώλειες άνω του 90%, καθώς από τα 6,60 ευρώ έχει κατρακυλήσει κοντά στο μισό ευρώ.

      Τέταρτον, με βάση τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2012 το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ήταν μεν στα 54 εκατ. ευρώ, όμως υπήρχαν στο ενεργητικό λογαριασμοί «υπεραξιών» (goodwill) ύψους 40,89 εκατ. ευρώ και άυλων περιουσιακών στοιχείων 1,44 εκατ. ευρώ.

      Πέμπτον, σύμφωνα με το Reuters, καμία σύσταση αναλυτή δεν υπήρχε για τη μετοχή (ALGIS).

      Και έκτον, η εταιρεία είχε ξεκινήσει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που θα ολοκληρωνόταν κάπου στα μέσα του 2013.

      Φυσικά το ερώτημα για την αποτίμηση της γαλλικής επιχείρησης έχει ιδιαίτερα πρακτική σημασία, γιατί από τις αποτιμήσεις των δύο εταιρειών θα προκύψει και η σχέση ανταλλαγής των μετοχών τους.

      Έτσι, σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης, η συγχωνευμένη εταιρεία θα διαθέτει 15.231.812 μετοχές, εκ των οποίων οι σημερινοί μέτοχοι της Αιολικής θα κατέχουν μόλις τα 3.127.438, δηλαδή μόλις το 20,5%.

      Αναμφίβολα, η διοίκηση της Αιολικής καλείται να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις ώστε να πείσει τους μετόχους της για το κατά πόσον η αποτίμηση της Global Investment Services είναι ρεαλιστική και όχι μια φούσκα που θα σκάσει στα χέρια τους, όταν οι μετοχές τους θα έχουν ενοποιηθεί με αυτές της γαλλικής εταιρείας.

      Διαγραφή
    4. Λογαριασμοί «υπεραξιών» (goodwill) ύψους 40,89 εκατ. ευρώ και άυλων περιουσιακών στοιχείων 1,44 εκατ. ευρώ.!!!!!!

      Ωιιιιι μάνα μου!!!!!
      Τι αέρας κοπανιστός είναι δαύτος.

      Διαγραφή
  28. Για πάμε προς Βουκουρέστι μεριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δαρείε τι ματσάρα είναι το Σουηδία - Πορτογαλία!!!!!
      Τους καθάρισε σαν αβγό ο Ρονάλντο.

      Για την Εθνική μας, τι να πούμε κύριε Τζο. Επέστρεψε στους κανονικούς ΜΟΝΟΤΟΝΟΥΣ και ΥΠΝΑΔΟΡΙΚΟΥΣ ρυθμούς της.

      Διαγραφή
    2. Τέλος καλό ΟΛΑ ΚΑΛΑ κύριε Τάκη,μην ζητάμε υπερβολικά πράγματα.Πήγαμε ΜΟΥΝΤΙΑΛ,ταμείο δηλαδή και οι ΕυρωΠαγκόσμιες πορείες συνεχίζονται για 10 σερί χρόνια.Ας κάτσει ο Ζλάταν να μας κοιτάει απ'τον καναπέ του ή αλλιώς επί του καναπέως...

      Διαγραφή
  29. Καίσαρα σήμερα με το Το “Elysium” της δραχμής τους έσχισες σαν σαρδέλες!!!!!!!

    Απόδειξη ότι τα λες σωστά είναι τα μανάστερο που σε τρελάναν και οι μπουρδολογίες που σου γράφουν απο κάτω οι γραφικοί Ελληναράδες.
    Τα ίδια σου έλεγαν και όταν τους έλεγες ότι οι τράπεζες μας είναι μπατιριμένες καΙ ότι του ΤΤ και της ΑΤΕ θα πάρουν τα ούμπαλα τους για ενθύμιο.
    Τα ίδια όμως σου έλεγαν και για τα χρυσάφια - αν και εκεί σου είπα ότι λίγο πρέπει να περιμένεις να πάει στα 1800 το χρυσάφι για να μην χαρούν να σου τη λένε την παπαριά τους, στο ενδιάμεσο, οι άμπαλοι φιτσουλέοι.

    Η αλήθεια όμως είναι αυτή που λέει ο Καίσαρας.

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4084924&nid=1911196

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άχρηστοι, μέτριοι Ελληναράδες. τους έδωσαν μεταξωτά βρακιά (ευρώ) να βάλουν στον πόπό τους και αυτοί ονειροπολούν να ξανα φορέσουν τις τσαρούχες στα πόδια τους και ας είναι γυμνός ο ποπός τους. Έχουν ήδη παραδεχτεί ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν ούτε τον Γερμανό, ούτε κανέναν καλύτερο τους. Θεωρούν τον εαυτό τους, εν γένει, κατώτερο των άλλων.

      Μέτριοι!!!!!
      Είστε άξιοι της τύχης σας!!!

      Διαγραφή
  30. Κύριε Τάκη αν θέλετε κάντε ένα σχόλιο για αποτελέσματα ΜΥΤΙΛ. Έτυχε να ρίξω μία ματιά και δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση εκ πρώτης όψεως.
    1) Τα μισά μετά φόρων κέρδη πάνε σε δικαιώματα μειοψηφίας
    2) Πολύ καλές λειτουργικές ταμειακές ροές αλλά έχει αρνητικά ταμειακά διαθέσιμα 148εκ! Πώς γίνεται να έχει κανείς αρνητικά ταμειακά διαθέσιμα? Δεν το έχω ξαναδεί αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Είναι τα κέρδη της ΜΕΤΚΑ και του φεύγουν μέσω δικαιωμάτων μεοψηφίας
      2) Τι εννοείτε?? Που τα βλέπετε τα -148???

      Διαγραφή
    2. 1) Οι εταιρείες του Ομίλου οι οποίες περιλαμβάνονται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, είναι οι εξής:

      ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ''ΜΕΤΚΑ'' Ελλάδα 56,19% Ολική Ενοποίηση

      Διαγραφή
    3. 2) 7.6 Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα
      (Ποσά σε χιλιάδες €) 30/09/2013
      Διαθέσιμα στο ταμείο 363
      Βραχυπρόθεσμες τραπεζικές καταθέσεις 43.661
      Καταθέσεις Προθεσμίας & Repos 158.664

      Σύνολο 202.688

      Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των τραπεζικών καταθέσεων είχε ως εξής: 30/09/2013
      Καταθέσεις EUR 2,01%

      Διαγραφή
    4. Στα Στοιχεία και πληροφορίες που ανακοίνωσε στην κατάσταση ταμειακών ροών λέει:

      Υπόλοιπο 31/12/2012: (170.383) σε χιλιάδες ευρώ
      Αύξηση στα ταμειακά διαθέσιμα περιόδου: 22354
      Υπόλοιπο στις 30/09/2013: -170383+22354 = (148030)

      Διαγραφή
    5. Η απάντηση βρίσκεται στα αναλυτικά αποτελέσματα όπου λέει ότι έχει υπόλοιπο αλληλόχρεων λογαριασμών τραπεζών -350,717 εκ Ευρώ.

      Έχει διαθέσιμα αυτά που λέει ο vasilisg 202,688εκ

      Αλλά στην πραγματικότητα η αλήθεια ότι τα διαθέσιμά του είναι: 202,688-350,717=-148.030.000Ευρώ

      Δηλαδή έχει καθαρό δανεισμό 924εκ Ευρώ

      Διαγραφή
    6. Αυτό συμβαίνει λόγω του λογαριασμού ''Υπόλοιπο αλληλόχρεων λογαριασμών τραπεζών'' όπως φαίνεται απο τις χρηματοροές της Μυτιληναίος και έχει σχέση με το Αλουμίνιο της Ελλάδος.
      πρόκειται για υπεραναλήψεις που χρησιμοποιούνται βραχυπρόθεσμα απο την Αλουμίνιο.

      Διαγραφή
    7. Βλέπετε λοιπόν κύριε zachmour αρνητικό υπόλοιπο τραπεζικό διαθεσίμων απο τις χρηματοροές, αλλά συγχρόνως , ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι έχει συμβεί αυτό έχουμε μηδενίσει και τον ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ της Αλουμίνιο της Ελλάδος.

      ορίστε πάρτε εδώ και προσέξτε το κωδικό 6.14 , τόσο στις χρηματοροές όσο και στον Ισολογισμό.
      Βλέπετε τα ίδια νούμερο. λογιστικές παπαριές!!!

      http://www.mytilineos.gr/Uploads/THUGATRIKES/2012/AOG_ANNUAL_FINANCIAL_REPORT_2012.pdf

      Διαγραφή
    8. Τέτοια βλέπουν οι άμπαλοι φιτσουλέοι και το γυρνάνε στη διαγραμματική ανάλυση. Μέχρι εκεί δηλαδή που φθάνει το μυαλό τους.

      Μην δίνετε σημασία κύριε zachmour τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μια χαρά ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ!!!!!!

      Διαγραφή
  31. Και ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω δει κάνει. Μέτρια. Η Αχίλλειος πτέρνα για άλλη μια φορά του Αλουμίνιο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μέτρια τα αποτελέσματα. Χωρίς τα έκτακτα α) +29 εκ ευρώ απόφαση ΡΑΕ διαιτησία και β) -13,4 εκ ευρώ ΕΛΒΟ, το σύνολο 14,6 εκ ευρώ. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη το μαγαζί.

      Διαγραφή
  32. Τα αποτελεσματα δεν ηταν καθολου καλα, αν αφαιρεθει η θετικη επιπτωση απ την αποφαση της ραε συν μειωμενες αποσβεσεις κατα 13 εκ λογω επιμηκυνσης των παγιων του εργοστασιου αλουμινιου και ενεργειας απο τα 20 στα 30 ετη το οποιο δεν αναφερθηκε φυσικα στην ανακοινωση των αποτελεσματων. Ετσι προκυπτουν μικρες ζημιες για τους μετοχους ακομα και αν αφαιρεσουμε τη εκτακτη ζημια απο την ΕΛΒΟ. Το αλουμινιο παρα την αποφαση της ραε παραμενει με λειτουργικες ζημιες . Το εχω αναφερει αν δεν ανακαψει το μεταλο δεν θα δει ανακαμψη, παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες της μετκα και του ενεργειακου κλαδου που απ του χρονου θα εχει και αυτος προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Quest ή αλλιώς καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Guest, ελληνιστί επισκέπτης!!!

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ 2013 | Quest Holdings

    http://www.quest.gr/announcement/2013-2


    "Οι ενοποιημένες Πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε € 209,7 εκατ. έναντι € 202,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 3,4%.
    Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 8.754 χιλ. έναντι € 7.188 χιλ. του 2012. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 4.113 χιλ. έναντι € 1.017 χιλ. πέρυσι. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε κέρδη € 482 χιλ. έναντι ζημιών € 1.917 χιλ. πέρυσι.
    Τα μετά από φόρους αποτελέσματα, του ομίλου επιβαρύνονται με ποσό € 1,1 εκατ. αναβαλλόμενου φόρου που προκύπτει από την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή επί των κερδών από 20% σε 26%.
    Τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα (ταμειακά διαθέσιμα μείον δανειακή επιβάρυνση) του Ομίλου ανέρχονται σε € 16,8 εκατ. έναντι € 17,9 εκατ. στο τέλος της χρήσης του 2012.

    Σχόλιο : Μια χαρά τα αποτελέσματα και να ληφθεί υπόψη πως "Σημειώνουμε ότι την κλειόμενη περίοδο τα αποτελέσματα του κλάδου Ενέργειας επιβαρύνθηκαν με ποσό € 1.108 χιλ. που αφορά την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ν.4093/2012 που επιβλήθηκε στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ." Αναμένω να δω και τα αναλυτικά, σήμερα μετά το κλείσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο αλλος που μιλαγε κινεζικα,αραβικα κτλ. που μας ζαλιζε τα ουμπαλα που χαθηκε? καμια αγορα θα κανεις βρε καιμενε..? στο υποστεγο και συ μπαγλαμα που μουχετε αγορασει πριν τρια χρονια στα 0,7 και περιμενετε τον απο μηχανης θεο να σας παει πανω. Αμ δε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. monsieur Anonimos διακρίνω μεγάλη πίκρα εκ μέρους σας.

      Με αυτά που γράφετε όμως και με τον τρόπο που τα γράφετε δεν νομίζω να σας απαντήσει κάποιος εκ των δύο φίλων του blog.

      Διαγραφή
  35. Ριχτο....χασαπη .... ριχτο

    http://www.youtube.com/watch?v=6H3Xd_0LymM

    αυτη η συγκεκριμενη καραβια ηταν παντως αγορασμενη 0,45 - 0,55


    Καλη συνεχεια Αγαπητοι μου συνχωριανοι ..... Υγιενεται και Αγαλιασθαι

    Aleko mou Salaam


    كلب مع قبعة
    بيضاء الثلج و الاقزام السبعة

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. βρε καλως τον μπαρμπα μου τον ψευτη. ρε τραγκα σχολιαστη κανεις πραξεις στο μαγαζι η paper trading.. ασε μας που εισαι αγορασμενος 0,45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ωραίο να είναι κάποιος ζουλιάρης και φθονερός τύπος.
      Σας ανακαλώ εις την τάξη.

      Διαγραφή
    2. Στου δειλινού την άκρη, δε βλέπεις όνειρα.
      Αυτά που γίναν βλέπεις και τα επόμενα.
      Βλέπεις τον άνθρωπο μικρό, που τον πατάν στ’ αλήθεια
      τα πόδια του τα ίδια…

      Αχ βρε Λάκη, φίλε Διάφανε, τι ανώνυμα πάθη ξυπνάς...

      http://www.youtube.com/watch?v=xpUP0w9YAP0

      Στην πλώρη ακουμπισμένος, ένας διάφανος.
      Τα κόκαλα μετράει, μένει άφωνος.
      Τρώει την πέτρα σαν ψωμί, ο Καίσαρας Βαλιέχο…
      Άλλο αδερφό δεν έχω…





      Διαγραφή
    3. Φίλε Ηλία,πριν δύο ώρες έλεγα σε μία καλή φίλη ότι με τον θάνατο μου θα κλείσει μια εποχή ,η εποχή των ανδρών λίρας παλιάς κοπής .Η ανάρτηση σου για τον διάφανο Λάκη του Λιβυκού με επιβεβαιώνει,συνάδελφε και συνομήλικε. Αλλά που να καταλάβουν κάποια μειράκια,να είναι καλά τα παλληκάρια που θα γελάσουν διαβάζοντας με.

      Διαγραφή
    4. Αχ κύριε ανώνυμε, απ΄ όλο το μπλογκ του Τάκαρου, τις παρουσιάσεις και τα σχόλια αυτό αντιληφθήκατε και αυτό κρατήσατε στο μυαλό σας; Τί κρίμα.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    5. Φίλε Νίκο όλοι οι θαμώνες εδώ διακατεχόμαστε απ΄το ίδιο πάθος. Την χρηματιστηριακή νίκη. Μελέτη και προσήλωση λοιπόν. Που καιρός για γέλια.

      Χθες στην εκδήλωση της Citibank, όλοι μα όλοι οι ομιλητές, άμεσα ή έμεσα, ακούμπησαν το πιθανό game over των βραχυπρόθεσμων ομολόγων (έως 3 έτη). Είναι ακριβούτσικες οι μετοχές δεν λέω, όμως είναι και προορισμός μέρους του χρήματος που θα φύγει απ΄αυτά. Φυσικά απαγορεύονται οι εξαλλοσύνες (πιθανολογώ πως το αγαπημένο μου ΤΒΤ θα επιστρέψει και θα δίνει ευκαιρίες εισόδου στα 75$ για τη φετινή χρονιά).

      Στο δικό μας ωστόσο μαγαζί δεν μου φαίνεται λογικό να περιμένω μαζική εισαγωγή αλλοδαπών κεφαλαίων στις 26/11 όπως έγραψε ο Λεώ (είπαμε προβλέψιμοι οι ξένοι, αλλά όχι δεδομένοι, ούτε ανόητοι), όπως επίσης πιθανολογώ ελάχιστη συμμετοχή-εξάσκηση στα warrants της ΑΛΦΑ στις 10 Δεκέμβρη. Αυτό το τελευταίο (αν γίνει) ίσως η αγορά το εκλάβει και σαν έλλειψη εμπιστοσύνης των Κωστοπουλαίων στο μαγαζί τους (ή αφραγκία το ίδιο κάνει) και απογοητευθεί. Σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται σωστότερο να περιμένουμε το 2ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για αγορές, μαζί με τα Χριστουγενιάτικα δώρα για τα παιδιά. Τα ρευστά είναι σταθερά, συνεπώς με καλύτερες τιμές παίρνουμε περισσότερα κομμάτια. Προσωπικά σε αυτήν την πολιτική προσανατολίζομαι (μικροεξαιρέσεις για ξεπέτα επιβάλλονται καθώς έτσι αποφεύγουμε τη διάβρωση)

      Διαγραφή
  37. Κρύβεσται πίσω από την ανωνυμία σας και γίνεσται προπέτης. Κανείς δεν έχει να αποδείξει τίποτε και σε κανέναν. Ειδικά σε σας. Σεβαστείται το χώρο.
    Rookie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί ο κύριος Ανώνυμος να είναι από κανένα ανεπτυγμένο fund που ξεφορτώνει αναγκαστικά τις τελευταίες ημέρες και του τα φόρτωσαν τότες στο απότομο μέχρι το 1.80 χεχε

      Διαγραφή
    2. Κρύβεστε γίνεστε σεβαστείτε βέβαια.η ταχύτητα φέρνει ανορθογραφία.
      Rookie

      Διαγραφή
    3. Τον Θ.Θ (και τις αναλυσεις του) τον σεβομαι απεριοριστα κυριως γιατι εχει πρωτογενη σκεψη και δεν ειναι μυρωδιας, αν και στο ταμπλο δεν ειναι ιδιαιτερα δυνατος(δεν τον αφορα αλλωστε το trading σε καθημερινη βαση). Aπλα μετα απο εικοσι χρονια στο μαγαζι δεν μπορω νακουω αμπελια(σοφιες) και κυριως ψεμματα για ανυπαρκτες θεσεις με ανυπαρκτους ΜΟ κτλ.κτλ. Στο ¨"Μαζι" παλαιοτερα λεγαμε στους εχοντες Μεγαααλες θεσεις να φερνουν και τα πινακιδια αλλιως? εξωση.. Τελος για τον κυριο απο πανω μπορω να προσκομησω πινακιδιο πωλ.10k στο 1.80 καθως και πινακιδιο με τις σημερινες αγορες.Για να μην φερω και την συνολικη θεση και..δακρυσει. ΥΓ. μονο αν ο Θ.Θ με εγκαλεσει δεν θα ξανασχολιασω.

      Διαγραφή
    4. Όπα-όπα,εδώ κάνετε αποκαλύψεις κύριε Ανώνυμε(δακρύζω και μόνο από την απάντησή σας...),αποκαλείτε Θ.Θ τον κύριο Τάκη αν δεν λαθεύω,όπερ σημαίνει ότι τον γνωρίζετε προσωπικώς.

      Αφού όπως γράφετε τον γνωρίζετε,θα έχετε λάβει και γνώση το ποιοι νταραβεριζόμασθε στο blog του(με τα nick name μας ασφαλώς)και άρα δεν είσθε χθεσινός στο θέμα του.Για να κάνετε τις επιθέσεις των τελεταίων ημερών προς τον κύριο Λάκη,κάτι σας τσίμπησε ξαφνικά γιατί ούτε υπερβολές έχει γράψει ποτέ αλλά ούτε έχει κομπάσει.Τι διάολο,τώρα αίφνης ανακαλύψατε τον ιστοχώρο του κυρίου Τάκη...?

      Επομένως κύριε Ανώνυμε είτε τραβάτε ζόρια με το Θωρηκτό,είτε είσθε insider και γνωρίζετε το μετοχολόγιο,είτε μας κάνετε πλάκα.

      Αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον το πράγμα,για συνεχίσθε παρακαλώ...

      Διαγραφή
    5. Από την απάντηση σας, έστω και ανώνυμη, φαίνεται πως είσαστε σχετικός και σίγουρα έχετε γνώμη για την αγορά. Προσωπικά θα μ΄ενδιέφερε η οπτική σας και μάλιστα πολύ.

      (κι εγώ ψώνισα λίγο στα χαμηλά, εάν είναι να κάνει κίνηση θεωρώ λογικό να τινάξουν τ΄αχλάδια πρωτύτερα, αν έχω δίκιο όμως σκέφτομαι πως θα γράψει το 1,3+ για να τρομάξουν τους αδιάβαστους ακολουθούντες...οι καλοί σαμαρείτες τέλειωσαν, έμειναν οι γύπες)

      Διαγραφή
    6. monsieur Anonime με προβλημάτισε η τελευταια αποστροφή του λόγους σας: "Τελος για τον κυριο απο πανω μπορω να προσκομησω πινακιδιο πωλ.10k στο 1.80 καθως και πινακιδιο με τις σημερινες αγορες."

      Μμμμμ πινακίδιο από τις σημερινές αγορες????????Στο χαρτι το οποιο πουλήσατε όπως γραφετε ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΨΗΛΑ του 1.80????Και το αγοράσατε εκ νέου στο 1.44????Μα γιατί????αφού πιο πάνω γράφετε "περιμενετε τον απο μηχανης θεο να σας παει πανω. Αμ δε"...

      Τότε γιατί το αγοράσατε ξανά????

      Απλές ερωτήσεις...

      Διαγραφή
    7. Δυστυχώς κύριε ανώνυμε ο κύριος Λάκης ή Aleko mou Salaam έχει πολύυυυυυ μεγαλύτερη ΒΟΥΡΤΣΑ απο εσάς.Θα μπω αργότερα για να σας τα χώσω.

      Άσχετο - μου αρέσει που οι υπόλοιποι τσιμπάτε.

      Διαγραφή
  38. Κε Τακη και σεβαστοι αναγνωστες του πολυ ωραιου blog,

    Διαβαζα το αρθρο του κου Δημητρη Κουτσουμπου (investor blog) στο seeking alpha, και συμμεριζομαι απολυτα την αποψη του οτι το χρηματιστηριο Αθηνων ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ στις 2500-3000 μοναδες, αν εξαιρεσουμε τις τραπεζες. Δειτε τις αποτιμησεις των υπολοιπων μετοχων και βγαλτε συμπερασματα.

    Επίσης καποιες σκεψεις: Παρατηρω την ελληνικη αγορα, σαν περιπατητης και αγοραστης/καταναλωτης.
    α) Βλεπω οτι ολα τα ξενοικιαστα μαγαζια που ηταν περυσι, φετος εχουν νοικιαστει και πουλανε ψωμια, σαντουιτς, καφεδες, σουβλακια. Ειναι ολα ξανα νοικιασμενα.
    β) Ετυχε να αγορασω κουρτινες, και σε ολα τα κουρτιναδικα που πηγα μου ειπαν οτι ενω περυσι βαραγανε μυγες, φετος δεν προλαβαινουν να πουλανε!!
    γ) Οι πωλησεις αυτοκινητων για δευτερο συνεχομενο μηνα ειναι αυξημενες κατα 6%.
    δ) Οι παραγγελιες για πετρελαιο θερμανσης ειναι αυξημενες κατα 30-100 % φετος, σε σχεση με περυσι παντα.
    ε) Τα εμπορικα κεντρα (golden hall / mall e.t.c) ειναι ξανα γεματα.

    Τι γινεται? μηπως ειμαστε ηδη σε αναπτυξη και δεν το βλεπουμε?
    Θα ηθελα τις παρατηρησεις σας επ αυτου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραία ερώτηση κ.Πέτρο.
      Γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για ένα φυσιολογικό rebound από τα τάρταρα του πανικού της επερχόμενης δραχμής. Θα ήθελα πολύ να πίστευα ότι είμαστε σε ανάπτυξη αλλά βλέπω μιά κόπωση από τη συνεχιζόμενη παραλυσία της κοινωνίας και σε ανθρώπους που ήταν υπέρμαχοι των αλλαγών και ήθελαν να βάλουν πλάτη. Μακάρι να είμαι λάθος.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Leon ομιλείται αν δεν κάνω λάθος περί του τινάγματος της ψόφιας γάτας,το τελευταίο σκίρτημα πριν τον θάνατο.Κατ'αρχάς υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει(σε όλες τις χώρες συναντάται)παραοικονομία και μαύρο χρήμα,όπως και μπόλικο χρήμα στα σεντούκια(επίσης πάντοτε υπήρχε και θα υπάρχει)το οποίο υπολογίζω συνολικά σε άνω του 20% του ΑΕΠ.

      Ανάπτυξη υπάρχει,όσο υπάρχουν άνθρωποι αλλά όχι εκεί που συνήθισε ο Έλληνας να κοιτάει,στην κατανάλωση δηλαδή.Δεν είμαστε σε εποχή επιδείξεως πλούτου,είμαστε στην πρώτη φάση προσπάθειας δημιουργίας του και θ'αργήσει να γίνει αντιληπτός από τη μάζα.

      Ειπώθηκε σε ένα πάνελ τηλεοπτικού talk-show προχθές από κυβερνητικό βουλευτή,όταν ο περίγυρος σύσσωμος βροντοφώναζε υπέρ της οικοδομής ως κεντρικού πυλώνα ανάπτυξης,ότι δεν είναι δυνατόν και δεν θα πάμε από δω και πέρα στην οικοδομή ως μπροστάρη του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας διότι δεν είναι ανάπτυξη τα ντουβάρια και τα μπετά.Ομολογώ ότι εξεπλάγην ευχάριστα που άκουσα από μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου(αυτού που ελάχιστοι πλέον σέβονται και δικαίως)τέτοια λογική για το μέλλον της χώρας,νόμιζα στην αρχή ότι ανακάλυψα το who is who του κυρίου Τάκη:)

      Πράγματι επικρατεί κοινωνική κόπωση διότι δεν βοηθάει και η αντιπολίτευση με τις άρες-μάρες κουκουνάρες που εκστομίζει(με πιο φρέσκο μαργαριτάρι το σημερινό του Αλέξιου όπου ομιλώντας προς απολυμένες καθαρίστριες του δημοσίου,είπε το εξής καταπληκτικόν για ηθοποιό και γελωτοποιό,ότι φθάνει η στιγμή που θα καθαρίσουν την τρόικα...)και ο κόσμος έχει λωλαθεί.
      Θέλει υπομονή το έργο,αλλάζει η χώρα και είναι λογικό να επικρατεί σύγχυση.

      Διαγραφή
    3. Ο 'Αλεξ μπορεί να λέει ότι θέλει και να χαμογελάμε όλοι...δεξιοί, αριστεροί, apoliticals...γιατί ξέρουμε που το πάει....αλλά είναι ακίνδυνος. Παπαροαντιπολίτευση.

      Αυτοί όμως που κρατάνε το παρόν της χώρας στα χέρια τους και για να μην κακοκαρδίσουν τα κολλητάρια τους (ένστολους, δικαστικούς, μέλη διοικητικών συμβουλίων εταιρειών ζόμπι δημοσίου δικαίου) προτείνουν στην τρόικα περικοπή 250 εκατ του ήδη μειωμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, είναι πολύ μα πολύ επικίνδυνοι...

      Προς το παρόν νομίζω οφείλουμε να εστιάζουμε σ΄αυτούς, να τους επισημαίνουμε τις ανοησίες, να τους κριτικάρουμε αυστηρά, ακομα και τους απειλούμε αν χρειάζεται. Διότι η καθημερινότητα μας απ΄αυτούς εξαρτάται...αλλά για τους μισθούς τους τυρβάζουν.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σε όλους.
      Όχι κ.Τζο δεν μιλώ σε καμία περίπτωση για θάνατο. Μιλώ για ένα rebound που έρχεται μετά από έναν πανικό. Από την άλλη όμως αυτό το rebound δεν σημαίνει απαραίτητα και ανάπτυξη, καθώς αυτή για να υπάρξει απαιτεί καύσιμα-δηλαδή ρευστότητα. Η ρευστότητα όμως ολοένα και συρρικνώνεται και αρκούν οι εισφορές και τα ΦΑΠ, πολυτελείς διαβιώσεις κλπ, που συνεχίζουν να πληρώνουν τις σπατάλες κλπ. Από την άλλη, ούτε λόγος για διαρθρωτικές αλλαγές (δεν πιστεύω να νομίζετε ότι κάτι έγινε στην ΕΡΤ πχ). Νομίζω κ. Τζο ότι οι παραγωγικές δυνάμεις ακόμα παίζουν άμυνα, μην πω κατενατσιο. Πάντα με ενδιαφέρει η γνώμη σας.

      Διαγραφή
    5. 100% εύστοχες οι ως άνω διαπιστώσεις του Tzo και του Ηλία.
      Σε ένα που θα διαφωνήσω με τον Ηλία είναι ότι ο Αλέξης αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνος που λέει αυτά που λέει γιατί έχω την αίσθηση ότι είμαστε ένα βήμα πριν την κοινωνική έκρηξη.

      Για μένα ανεξάρτητα από αυτά που λέει η Τρόικα και ανεξάρτητα από το ανχρωστάμε πολλά ή λίγα και αν είναι βιώσιμα θεωρώ ύψιστης σημασίας να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου"¨να συμφωνήσουν σε μία αλήθεια που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ή αν θέλετε να μην έχουμε πρωτογενές έλλειμμα.

      Όταν για να το πετύχουμε αυτό χρειάζονται όλοι αυτοί οι φόροι που μας έχουν μπει αυτό σημαίνει ότι καλώς ή κακώς πρέπει να υπάρχουν.

      Από τον Αλέξη λοιπόν περιμένω να πει: Τα πράγματα παιδιά είναι όντως σκούρα, πρέπει να υπάρχει λιτότητα αλλά ας πούμε θεωρώ ότι δεν πρέπει να απολυθούν οι καθαρίστριες και το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ αλλά ας πούμε να γίνει ένα κούρεμα καταθέσεων 10%. Ή δεν πρέπει να είναι έτσι ο φόρος ακινήτων αλλά αλλιώς, ή δεν πρέπει να απολυθούν αυτοί αλλά όλοι οι επίορκοι τώρα. ή όσοι δεν έχουν μπει με ΑΣΕΠ.

      Το να παίρνει το μέρος όσων πάνε προς απόλυση, όσων έχουν ακίνητα, όσων έχουν καταθέσεις, όσων έχουν δάνεια και γενικώς όλων και να δίνει έστω στους αγράμματους ή στους βολεμένους, ή στους ζορισμένους την ελπίδα ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις είναι στα όρια της εθνικής προδοσίας.
      Αν θέλει να επιτελέσει έργο και να ενδιαφερθεί για το καλό της χώρας πρέπει να κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση και να επισημαίνει τα άδικα, τα παράνομα και τα προκλητικά της συγκυβέρνησης.

      Αυτό χρειάζεται ο κόσμος τώρα και όχι υστερίες της Ζωής, ναρκισσισμούς του Πέτρου και αερολογίες του Αλέξη ως αντίβαρο στις αμπελοφιλοσοφίες του Άδωνι και του Αντώνη.

      Σκεφτείτε και αυτόν τον έρημο το λαό που κάποια στιγμή θα πρέπει να πάει να ψηφίσει και οι επιλογές του θα είναι είτε να ματαξαναψηφίσει Αντώνη και Βαγγέλα ή να πάει στον Αλέξη, τον Πάνο και τον Κουτσούμπα. ΗΜΑΡΤΟΝ δήλαδη!

      Διαγραφή
    6. Κύριε Leon μπορεί να σας φαίνονται αυτονόητα το κλείσιμο της ΕΡΤ ή το πρωτογενές πλεόνασμα ή ο εξορθολογισμός και το συμμάζεμα στην υγεία και προσεχώς στη παιδεία ή η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων ή το κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ και οι απολύσεις στο δημόσιο.

      Αυτά που έχουν γίνει σε μόλις 17 μήνες είναι ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ για μια χώρα-μπανανία όπως η δική μας.Όχι απλά γίνονται διαρθρωτικές αλλαγές αλλά γίνονται και κατά ριπάς,εάν γυρίσουμε το χρόνο μόλις μια 5ετία και δούμε σε τι χώρα λειτουργούσαμε.Μακάρι να υπήρχε ένα μαγικό ραβδί και να αλλάζαν ΟΛΑ σε 1 μέρα,ποιος δεν θα το ήθελε.Είναι όμως τόσα πολλά τα αίσχη που πρέπει ν'αλλάξουν που νομίζεις ότι βρισκόμασθε ακόμη σε επιτόπιο τροχάδην.

      Ο Άδωνυς κύριε Ζαχαρία είναι μακράν ο καλύτερος Υπουργός των τελευταίων 50 ετών,να παραδειγματισθούν και οι υπόλοιποι και να δουλεύουν σαν κι αυτόν.Όχι όπως ο νυν Υπουργός Παιδείας που κάθεται και τ'ακούει από τα ραμολί της εκπαίδευσης,από τα ερπετά του παρελθόντος.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τζο,
      εγώ είμαι σαφώς υπέρ των μεταρρυθμίσεων και αν ο Άδωνις τις κάνει είμαι μαζί του. Αυτό που βασικά θέλω να τονίσω είναι ότι από τη στάση του κόσμου είναι ξεκάθαρο ότι ο Ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία θέλει τις μεταρρυθμίσεις όμως έχουμε το εξής πρόβλημα. Αν η ΝΔ τις κάνει ας πούμε λέω αλλά με λάθος τρόπο δεν υπάρχει αντιπολίτευση να τις πει: Πού πας ρε Καραμήτρο δεν τις κάνεις σωστά. Πάρτο αλλιώς και κάνε τις όπως σου λέω εγώ. Το μόνο που λέει η αντιπολίτευση είναι ότι δε χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, και θα ερθουμε στην εξουσία να σκίσουμε τα μνημόνια να επαναπροσλάβουμε όλους, να φέρουμε τους μισθούς εκεί που ήταν, να κρατικοποιήσουμε τα πάντα και άλλες παπαριές που πραγματικά απορώ πως διάολο υπάρχουν 23% του λαού που τους πιστεύουν.

      Λέω ένα παράδειγμα: Σήμερα το πρωί βγαίνει η πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ και λέει. Θέλετε διαθεσιμότητα? Πάρτε αυτούς που είναι αποσπασμένοι στα υπουργικά γραφεία και δεν τους βλέπουμε ποτέ. Δεν μου ακούγεται λάθος αυτό. Η αντιπολίτευση που θα μπορούσε να πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ή προς την κατεύθυνση να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση με 300 ψήφους στη Βουλή ότι όσοι είναι παιδεραστές και έχουν κλέψει στο δημόσιο απολύονται αυτοδικαίως κάνει πολιτική του πεζοδρομίου με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ χωρίς να παραδέχεται ότι το ότι αμείβονταν ας πούμε με 2000 ευρώ το μήνα ήταν τρελή υπερβολή.

      Τα πράγματα για τη χώρα είναι μονόδρομος.

      α) Πρέπει να ζήσουμε με όσα βγάζουμε
      β) Πρέπει να κόψουμε το κεφάλι μας να αυξήσουμε όσα βγάζουμε

      Είτε είσαι αριστερός, είτε δεξιός, είτε φασίστας, είτε κομμουνιστής το πρόβλημα είναι εκεί και πρέπει να θες να συμμετέχεις στην εξουσία να έχεις κάποιες προτάσεις επί αυτών των δύο θεμάτων. Η επαναφορά στη νιρβάνα της δεκαετίας του 2000-2010 δεν είναι επιλογή καθώς οι χορηγοί της αρνούνται πλέον να συνδράμουν.

      Διαγραφή
    8. Ετσι ακριβώς είναι. Η επιστροφή (κι επανεκκίνηση) στο 1990 είναι σίγουρη, αλλά κανένα πολιτικός χαμαιλέοντας δεν τολμάει να το πει.

      Οσο για τον Άδωνη, δεν θα το πιστέψετε αλλά κι εγώ πιστεύω ότι αν δεν τα καταφέρει αυτός, δεν θα τα καταφέρει κανένας. Για να καθαρίσεις την κόπρο του Αυγεία δεν χρειάζεται να είσαι φιλόλογος, αλλά Ηρακλής. Μακάρι να τα καταφέρει...να δείξει το δρόμο και σε άλλους.

      Διαγραφή
  39. Monsieur Takis αφιερωμένο:

    http://www.reuters.com/article/2013/11/20/greece-banks-eurobank-idUSL5N0J44EK20131120

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά ΟΥΔΕΜΙΑ αναφορά από τον Μέγα μπουρδολόγο της "τραπεζικής" δημοσιογραφίας.....

      Διαγραφή
    2. monsieur Hippy στήθηκαν πάλι το τεμάχια προς αγορά Eurobank πέριξ του 0.55€

      Διαγραφή
    3. "Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη" δεν λένε? (ή κάπως έτσι τέλος πάντων)

      Οι ευρωεκλογές, οι Δημοτικές εκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 25/5/2014 (ή την Κυριακή 8/6/2014).

      Ήδη βράζει η δυσαρέσκεια με τη μονιμότιτα στον φόρο κατοχής, θα βομβαρδίσουν από αριστερά και ακροδεξιά τον ψηφοφόρο πως "ότι εσύ πλήρωσες 1,25 ξεπουλήθηκε στους ξένους για 0,40" άντε να σταθούν οι κυβερνητικοί με δικαιολογίες για "τιμές αγοράς" κλπ κλπ. Και πως θα συνεχίσουν να κυβερνούν αν συμπιεσθούν τα ποσοστά τους πχ κατά 25%? Άρα? Αρα αυτό ΔΕΝ πρέπει να γίνει.

      Μου φαίνεται λογικό πως οι μήνες του 2014 θα δείχνουν βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη συγκρινόμενοι με τους αντίστοιχους κακούς του 2013. Είμαι επηρεασμένος κι από μια παρατήρηση σε άρθρο του κυρίου Βιλιάρδου ότι σε κάθε 1,5% αύξηση του ΑΕΠ μειώνεται ο αριθμός των ανέργων κατά 50,000. Στο δικό μου το μυαλό αυτό μοιάζει εφικτό. Με βάση αυτά κι ακολουθώντας τη λογική ωραιοποίησης της εικόνας λόγω των εκλογών του Μαίου πιθανολογώ πως ο γενικός δείκτης θα μπορούσε να δει τις 1400+ λίγο πριν το Πάσχα.

      Είναι μακριά το Πάσχα? Δεν νομίζω (ανυπόμονοι).

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ και συμπορεύομαι φίλε Δαρείε!!

      Διαγραφή
    5. Ηλια-κη ενεργεια

      http://zcode-gr.blogspot.gr/2013/11/ka-aoz.html

      Δες την εκπομπη αυτη και θα βλαλεις τον ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΗΧΤΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μεχρι το πασχα....

      δειτε τα μεγαλα παιδια πως παιζουν τα παραγωγα των Ελληνικων ομολογων μεχρι το πασχα ....

      καλη συνεχεια φιλτατοι χωριανοι ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ και μη ...

      KAΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

      Φιλακια


      Aleko mou Sallam


      υγ. Σασκαηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη ερχομαστε

      Διαγραφή
  40. Καλημέρα σας!! Ηθελα να το γράψω εδώ και κάμποσες μέρες και όλο το αμελούσα.
    Κ. Vasilisg συγχαρητήρια για την ΚΟΥΕΣ !! Την είχατε αναφέρει (πολύ) έγκαιρα κοντά στο 1 και κάτι ευρώ και σήμερα σχεδόν 50% πάνω και όχι με την μορφή πυροτεχνήματος. Δηλαδή και σωστή επιλογή (θεμελιώδη) αλλά και το πιό σημαντικό και σωστό TIMING . Μπράβο και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε όλοι εδώ παρόντες στην προσπάθεια μας για καλύτερα αποτελέσματα στα επενδυτικά μας χαρτοφυλάκια.

      Διαγραφή
  41. Καθηγητα μου δεν αντιδικω μαζι σου γιατι πραγματικα σεβομαι την αναλυτικη σου σκεψη. Στα μαθηματικα που καλα γνωριζεις 1 συν 1 δεν κανει 11 οπως απλα μερικοι θελουν να μας πεισουν. Οσο για τον Λ. με τα ψηλα ρεβερ κανενα προβλημα, αν εχει πανω απο 600 οπως ο υποφαινομενος τοτε μονο τραβαει ζορι μεγαλυτερο απο εμενα. Ξερεις μονο ποιο ειναι το κριμα? Οτι μερικοι περιμενουν να βγαλουν λεφτα πανω στην πλατη τη δικη μου και κανα δυο ακομη. Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν θα σας αφήσω να αντιληφθείτε τι μπουρδολογίες αμολάτε και σε τι ατοπήματα έχετε πέσει. Αν όμως επανέλθετε, γράφοντας ανοησίες και κάνοντας ως παιδί που τάχα μου έχει μεγάλη βούρτσα θα είμαι αμείλικτος απέναντι σας και θα γελάσει τότε και το παρδαλό κατσίκι.

      Σας παρακαλώ να επικεντρωθείτε σε γκουρουδιές και σε σχόλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ του Ιστότοπου του ΤΑΚΗ ΜΟΡΦΟΝΙΟΥ γνωστού και ως μεγάλου μυτόγκα.

      Άσχετο.
      Βάλτε και ένα nick κάτω απο τα σχόλια σας. έτσι για να αντιλαμβανόμαστε ποιος γράφει τι.

      Διαγραφή
  42. Ανώνυμος20 Νοεμβρίου 2013 - 11:34 μ.μ.
    Τον Θ.Θ (και τις αναλυσεις του) τον σεβομαι απεριοριστα κυριως γιατι εχει πρωτογενη σκεψη και δεν ειναι μυρωδιας, αν και στο ταμπλο δεν ειναι ιδιαιτερα δυνατος(δεν τον αφορα αλλωστε το trading σε καθημερινη βαση). Aπλα μετα απο εικοσι χρονια στο μαγαζι δεν μπορω νακουω αμπελια(σοφιες) και κυριως ψεμματα για ανυπαρκτες θεσεις με ανυπαρκτους ΜΟ κτλ.κτλ. Στο ¨"Μαζι" παλαιοτερα λεγαμε στους εχοντες Μεγαααλες θεσεις να φερνουν και τα πινακιδια αλλιως? εξωση.. Τελος για τον κυριο απο πανω μπορω να προσκομησω πινακιδιο πωλ.10k στο 1.80 καθως και πινακιδιο με τις σημερινες αγορες.Για να μην φερω και την συνολικη θεση και..δακρυσει. ΥΓ. μονο αν ο Θ.Θ με εγκαλεσει δεν θα ξανασχολιασω.

    Στο ΜΑΖΙ κε no name??!!! χμμμμμ ενδιαφερον....πολυ ενδιαφερον....δεν νομιζω ομως οτι ανηκετε ακομη εκει??


    Κε Hippy, θα διαφωνησω ως προς τον κο Τσιπρα και το περιβαλλον του.......ακρως επικινδυνοι πλεον με τις παπαριες που ευαγγελιζονται.

    Η Eurobank θα κανει αυξηση με τιμη περιπου 30% πανω απο το επανω ευρος της τιμης που προπαγανδιζει ο Leo.....

    Μερα καλη και περιμενω το ''χωσιμο'' του κ. Τακη (@ no name) μπας και καταλαβω περισσοτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημερα σε ολους τους Γκουρουδες.
    Κυριε Τακη καλημερα. Ειναι ευκολο μια γκουρουδια για τον ΝΗΡ??. Υπαρχει περιπτωση η εταιρεια να βαρεσει κανονι?? Αξιζει ενα ρισκο σε αυτα τα επιπεδα τιμων??.
    Σας ευχαριστω.
    Κ.Φ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κώστα δεν ξέρω τι αξίζει και τι δεν αξίζει και αν εσείς θέλετε να κοιμάστε ήσυχος τα βράδια ή αν θέλετε να έχετε εφιάλτες, είναι δικό σας θέμα.
      Το βέβαιο είναι ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες έχουν παραφουσκωμένα τα ίδια κεφάλαια τους, μέσω των βιολογικών αποθεμάτων τους - τα οποία τα αποτιμούν να μην σας πω ακόμη και σε διπλάσιες τιμές από όσα ψάρια πραγματικά έχουν στα κλουβιά τους.
      Δικαίωμα τους θα μου πείτε. Ναι, σωστά.
      Όμως οι ΜπελοΣτεφανίδες είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες και πλέον δεν είναι δικαίωμα τους.
      Άρα ή θα πάνε σε πτώχευση, βλέπε ΔΙΧΘ και ΕΛΙΧΘ ή θα τους κόψουν τα βιολογικά αποθέματα και τότε ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ.

      Μιλάμε για μεγάλες φούσκες, ακόμη και σε αυτές τις τιμές.

      Διαγραφή
    2. Εγω θα ελεγα να μη γινονται εκτιμησεις και ειδικα για τα βιολογικα αποθεματα γιατι ειναι επισφαλεις. Πλην νηρεα και ανδρομεδα οι υπολοιπες ιχθυομετοχες ειναι ηδη με αρνητικα ιδια κεφαλαια. Υπαρχουν αρκετοι παραγοντες που επηρεαζουν τα βιολογικα αποθεματα οπως ογκος πωλησεων, ωριμανση των πωλησεων, μεγεθος πωλησης ψαριων, τιμες ψαριων μικρου μεγεθους κλπ Αν μπορειτε να βγαλτε ακρη με αυτα τοτε μπορειτε να προβειτε σε εκτιμησεις. Το τι θα κανουν οι τραπεζες ειναι μια αλλη ιστορια αλλα ας κανουν συντομα γιατι σωθηκαν με λεφτα του Ελληνιμου λαου και τωρα κανουν τη παπια. Μονο που αν δεν διαχωρισουν την ηρα απ το σταρι θα τους γυρισει μπουμερανγκ γιατι διακρινω να συμπεριφερονται πονηρα ακομα και σε κλαδους με προοπτικες.

      Διαγραφή
    3. Δεν πιστεύω κύριε Σείριε να υπονοείτε ότι οι Ιχθυοκαλλιέργειες είναι κλάδος με προοπτικές???
      Κάνενας κλάδος δεν μπορεί να έχει προοπτικές όταν είναι υπερφορτωμένος με δάνεια και οι λειτουργικές χρηματοροές του είναι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ.

      Τα κάψαν όλα οι ΣτεφανοΜπελέδες. Τα φυτιλιάσαν.

      Συνολικές αθροιστικές χρηματοροές τελευταίων 9 ετών :
      Σελόντα = Αρνητικές κατά 100,5 εκατ. ευρώ.
      Στεφανή, Στεφανή σου το πήραν το βρακί!!!

      Νηρέας = Αρνητικές κατά 20,9 εκατ. ευρώ. ο Μπελές βρήκε μερικά κορόιδα που μπήκαν σε ΑΜΚ και προσπαθεί να σωθεί απο τον Τιτανικό. Αν δεν βάλει όμως το χέρι στην τσέπη βαθιάαααα, τότε δεν τον βλέπω καλά. Το παγόβουνο ήδη γλύφει το σαπιοκάραβο του.

      ΔΙΧΘ = Αρνητικές κατά 11,9 εκατ. ευρώ.
      Αυτός το βούλιαξε το σαπιοκάραβο μόλις το έδωσε στον κορόιδο τον Γεωργιανό.

      ΕΛΙΧΘ , αυτός πρόλαβε και το βούλιαξε πολύυυ νωρίς το σαπιοκάραβο του και έτσι έχει 459 χιλιάδες θετικές λειτουργικές ταμειακές χρηματοροές τελευταίων 9 ετών.
      Αλλά με 459 χιλιάδες ΠΟΡΔΕΣ δεν βάφεις αυγά.

      ΓΑΛΑΞΙΔΙ το μόνο που ξεχωρίζει και θα μπορούσε να έχε καλύτερο μέλλον.
      έχει ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ κατά 75 χιλιάδες λειτουργικές ταμειακές χρηματοροές τελευταίων 9 ετών.

      Διαγραφή
    4. Σενιορ Τακη ο κλαδος εχει προοπτικες και δε θα το αναλυσουμε τωρα, κοιταξτε τις μελετες της εθνικης τραπεζας και της Μckinsey, οι περισσοτερες ιχθυομετοχες δεν εχουν μελλον, οπως το αναφερα κιολας. Ομως για το νηρεα να κρατατε μικροτερο καλαθι. Δε λεω οτι ειναι Αγιος ο Αριστειδης αλλα σιγουρα το διαχειριζεται καλλιτερα απ τους αλλους. Απο το 2010 εχει γυρισει σε θετικες ταμιακες ροες και αν δεν ηταν απ το 2004 που λετε ο 4πλασιασμος της τιμης του ιχθυοαλευρου και η αυξηση της παραγωγης της τουρκιας λογω επιδοτησεων στη παραγωγη και των φθηνων δανειων με επακολουθο την αυξηση της παραγωγης και μειωση των τιμων σιγουρα θα ηταν σε πολυ καλλιτερη μοιρα. Γιατι οταν λεμε κατι πρεπει αν ξερουμε τι και γιατι εγινε. Γιατι δηλ τα φυτιλιασαν οπως λετε .Ενταξει ηταν και οι αποτυχημενες επενδυσεις στους σολωμους και τα γλυκα του κουταλιου.Αλλα τι λεω τωρα αυτα ειναι ψιλα γραμματα, θα μου πειτε κοιταω σε λαθος κατευθυνση. Το θεμα ειναι οτι εφοσον το καραβι δεν το εριξε στη ξερα μεχρι τωρα και αφου σχεδον χρεοκοπησε η πλειοψηφεια του κλαδου μηπως πρεπει να βλεπουμε καλλιτερες μερες για την εταιρια;

      Διαγραφή
    5. Τουλάχιστον ακόμη το παλεύει ο Μπελές. Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό κύριε Σείριε.
      Όμως η μετοχή είναι υψηλού ρίσκου και θα επανέλθω με την δημοσίευση των εννιαμηνιαίων αποτελεσμάτων της.
      Η μετοχή προσεγγίζεται μόνο απο τολμηρούς και traders.

      Διαγραφή
    6. Αν συγκρίνατε το Γαλαξίδι με το Νηρέα - τι δεν σας κάθεται καλά με Γαλαξίδι και προτιμάτε Νηρέα κύριε Σείριε???

      Διαγραφή
    7. Θα τα πουμε στο 9μηνο. θα μπω σε περισσοτερες λεπτομερειες. Το γαλαξιδι ειναι μικρη αλλα νοικοκυρεμενη εταιρια γιατι βρισκεται μονο στην ομωνυμη περιοχη, και μαλλον ειναι καταδικασμενη να μεινει μικρη και δεν νομιζω να παιξει ιδιαιτερο ενεργο ρολο στις εξελιξεις εκτος και αν παρει καποιες μοναδες που τη βολευουν απ τους χρεοκοπημενους.

      Διαγραφή
  44. Εχθές ο κυρ Ηλίας τρέλανε κόσμο με τα αποτελέσματα του.
    Αλλά πάει μόνος του με αγορές ιδίων. Μεγάλος φαγάνας.

    Τσάμπα η μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Πράγματι τσάμπα η μετοχή.Και να σκεφτείτε οτι πούλησαν ~ 50.000 τμχ. στο € 0,68,αν είναι δυνατόν !!
      Μετάνιωσα που δεν πήρα περισσότερα.
      Χθές βγήκαν και τα καλά αποτελέσματα.
      Και τον Γενάρη αν πάει καλά και η εκδίκαση της αγωγής πάει γιαπολύ ψηλότερα!!
      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1157451/kyriakidhs-ton-ianoyario-h-ekdikash-ths-agoghs.html

      Διαγραφή
    2. Μακρια και αγαπημένα με τον κυρ Ηλία..
      Έχει ατακτο παρελθόν ίσως και μέλλον..
      Παναγος

      Διαγραφή
    3. Κύριε Πανάγο έχετε δίκιο - κακό παιδάκι ο κυρ Ηλίας. Ντα, ντα, κυρ Ηλία.
      Η αλήθεια είναι κύριε spooky ότι μεταξύ ενός Έλληνα και ενός Γερμανού, εγώ πιστεύω τον ΓΕΡΜΑΝΟ. Σιγά μην πιστεύσω τον Ελληναρά - αυτοί το μόνο που κοιτάνε είναι πως θα ξεγελάσουν τον συνεργάτη τους και πως θα γράψουν την εξυπνάδα τους στο διαδίκτυο.

      Άσχετο
      κύριε spooky σας βλέπω για βιαστικό. Απο αυτά που γράφετε, βγάζω το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι μάλλον είστε έτοιμος να τα χώσετε .
      Η μετοχή θα ξαναγράψει τα νούμερα του 2007 - όχι όμως τώρα. Τώρα θα πρέπει να βγουν έξω όσοι είδαν φως και μπήκαν για ένα γρήγορο. Μετά το μικρο ανοδικό θα επανέλθουμε σε επίπεδα σταθεροποίησης. Κάπου εδώ γύρω δηλαδή.
      Η μετοχή όμως έχει ξεκινήσει το μακροπρόθεσμο ΑΝΟΔΙΚΟ ΤΗΣ με την έξοδο της ΣΑΝΥΟ απο το μετοχικό της κεφάλαιο. Φυσικά όλα τα κομμάτια τα άρπαξε ο μονοφαγάς κυρ Ηλίας.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη με διαβάσατε άριστα !
      Ετοιμος ήμουνα να τα διώξω ,καθώς το καθαρό κέρδος/μετοχή ήταν στα € 0,30.
      Θα περιμένω λοιπόν να κινηθεί ανω του € 1 και θα αποφασίσω στη συνέχεια.
      Ευχαριστίες.

      Διαγραφή
    5. Ελάτε όμως που είναι πολύ πιθανό να μην κινηθεί το χαρτί πάνω απο το 1 ευρώ. Μιλάω για τώρα.
      Ποιος θα το κινήσει κύριε spooky? Η αγορά??????????
      μπουχαχαχαχα???
      Μην σκάσω τώρα στα γέλια. Και αυτοί οι λίγοι που αγοράζουν ποιοτικά χαρτιά στο πρώτο 20% πάνε και τα δίνουν. Να καλή ώρα σαν και εσάς.

      Διαγραφή
  45. Σας ευχαριστω κυριε Τακη!. Παντως θα ειναι κριμας να χαθει αυτος ο εξαγωγικος κλαδος.
    Νασται καλα.
    Κ.Φ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Bonjour! Πάρθηκαν 10.000 κομματάκια EUROBANK στο 0.56. Πάω για άλλα τόσα στο 0.53€ αν μας το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κε Τάκη, κανένα σχόλιο για πλακρ? Συμβαίνει κάτι? ή έχουμε ευκαιρία να χωθούμε?

    Rookie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σε τι τιμες κυρ Τακαρε προτείνετε τα πλακρ για αγορές;
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΙΔΑΝΙΚΕΣ τιμές λουκούμι για είσοδο στο ΠΛΑΚΡούρι είναι οι τιμές που απορροφούσαν όοοοολη τη προσφορά οι βασικοί μέτοχοι.
      Στα 3 με 3,3 δηλαδή.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂