Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Γιατί δεν έπαιξε ο Λεονίντας? Παγκόσμιο Κύπελλο 1938 (Γαλλία)


Λεονίντας ντα Σίλβα, το «μαύρο διαμάντι» άφαντο στον ημιτελικό της Βραζιλίας με την Ιταλία.

Το 1938 ήταν η σειρά της Νότιας Αμερικής να διοργανώσει το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο και η Αργεντινή ήταν η βασική υποψήφια χώρα. Ο πρόεδρος της FIFA Jules Rimet είχε όμως διαφορετική άποψη και επιθυμούσε να είναι η δική του χώρα (Γαλλία) αυτή που θα αναλάμβανε την διεξαγωγή του μουντιάλ του 1938. Όπως ήταν φυσικό κανένας μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δεν προέβαλε αντίσταση στον Πρόεδρο και η επιθυμία του Ριμέ γίνεται πραγματικότητα.

Ο αντίλογος έλεγε ότι το τουρνουά ήταν σειρά να διεξαχθεί στη Λατινική Αμερική και γι' αυτό Ουρουγουάη (για δεύτερη σερί φορά) και η νικήτρια του Κόπα Αμέρικα του 1937 Αργεντινή (έπαιξε ρόλο και το ότι στα προκριματικά θα αντιμετώπιζε την Βραζιλία με την οποία η ομοσπονδία τους βρισκόταν σε κόντρα) αποσύρθηκαν. Το ίδιο έπραξαν από τα προκριματικά πολλές χώρες, με σημαντικότερη περίπτωση αυτήν της Ιαπωνίας, με συνέπεια να πάρει το "εισιτήριό" της η ομάδα των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών (σημερινή Ινδονησία). Εκτός έμεινε και η Ισπανία αφού μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος, η πρώτη χώρα που απουσίασε από Μουντιάλ γι'αυτόν το λόγο.
Απούσες και οι Βρετανικές ομάδες εκτός του ΕΙΡΕ, το οποίο συμμετείχε στα προκριματικά αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα τελικά.

Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες (σημερινή Ινδονησία)
Η ομάδα όμως που άδικα δεν έδωσε το παρών στα Γαλλικά γήπεδα, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει το εισιτήριο της πρόκρισης ήταν η Αυστρία.
Η "ομάδα-θαύμα" διαλύθηκε μετά την προσάρτηση της το 1938 από τον Χίτλερ στη ναζιστική Γερμανία και τη δημιουργία του λεγόμενου «Anschluss» (Επανένωση).
Δύο παίχτες της (Στρο, Χάνεμαν) θα ενισχύσουν την ομάδα της Ελβετίας ενώ οι υπόλοιποι θα παίξουν για τους Γερμανούς. Η Αυστρία θεωρείται η καλύτερη ομάδα εκείνης της περιόδου και αν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ίσως έφτανε στην κατάκτησή του και άλλαζε για πάντα την ποδοσφαιρική ιστορία.
Η FIFA δεν αντικατέστησε την Αυστρία με τη Λετονία, που ήταν η δεύτερη ομάδα από το συγκεκριμένο προκριματικό γκρουπ.
Η Εθνική μας δεν κατάφερε να δώσει το παρόν στη μεγάλη διοργάνωση καθώς μπορεί να απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Παλαιστίνη με δυο νίκες, στον δεύτερο όμως γνώρισε τη συντριβή από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη με 11-1 και αποκλείστηκε χωρίς να γίνει 2ος αγώνας.

Τα φαβορί του μουντιάλ είναι η Ιταλία (κάτοχος του Κυπέλλου και πολύ διαφοροποιημένη σε σχέση με την ομάδα του 1934), η Ουγγαρία και η Βραζιλία που συγκεντρώνει για πρώτη φορά τα βλέμματα επάνω της
Κάνοντας ένα ταξίδι δύο εβδομάδων για να φτάσει στον προορισμό της αλλά έχοντας πάρει το εισιτήριο χωρίς να δώσει προκριματικό (μαζί με την Κούβα είναι οι μοναδικές εκπρόσωποι της αμερικάνικης ηπείρου), η Βραζιλία αποτελεί ένα πραγματικό μυστήριο. Στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα αλλά αυτήν την φορά υπάρχει η υποψία πως θα παρουσιάσει την πιο δυνατή της ομάδα.

Ο κόουτς Αντεμάρ Πιμέντα, παρότι θεωρείται παλαιάς κοπής και προσκολλημένος σε ένα 2-3-5 το οποίο ο υπόλοιπος κόσμος φαίνεται να εγκαταλείπει με την διάδοση του «WM», κάνει σκληρή προετοιμασία για ένα μήνα και παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους συλλόγους της χώρας (κάθε ένας από τους οποίους ήθελε σημαντική εκπροσώπηση στην Εθνική), δείχνει να έχει επιλέξει τους καλύτερους.

Για δεύτερη σερί και τελευταία φορά, το τουρνουά διεξήχθη με τη μορφή νοκ άουτ.



Το φασιστικό στοιχείο δεν έλειψε ούτε από τη διοργάνωση του 1938. Η εθνική Γερμανίας παρατάχθηκε στις 4 Ιουνίου στο "Παρκ ντε Πρενς" για την αναμνηστική φωτογραφία πριν το ματς με την Ελβετία, κάνοντας τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό. Περίπου 30.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες άρχισαν τα σφυρίγματα αποδοκιμασιών, εναντίον μιας ομάδας που στην 23άδα της περιείχε και 8 Αυστριακούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παίξουν για λογαριασμό των Γερμανών (διαλύοντας την "wunderteam"). Το "αστέρι" της εκπληκτικής εκείνης αυστριακής ομάδας, ο Ματίας Ζίντελαρ, αρνήθηκε επιδεικτικά να υπακούσει στις άνωθεν εντολές και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε νεκρός από ασφυξία μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι τους.
Στον επαναληπτικό οι Ελβετοί , αν και βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2 - 0 απο το 22΄, τους φιλοδωρούν στη συνέχεια με τέσσερα γκολ και έτσι τους στέλνουν νωρίς νωρίς πίσω στη χώρα τους.

Εθνική Γερμανίας 1938 - From Left : Hans Mock, Rudi Raftl, Willi Schmaus, Jupp Gauchel, Rudi Gellesh, Ernst Lehner, Paul Janes, Willi Hahnemann, Anderl Kupfer, Hans Pesser, Albin Kitzinger
 Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Νορβηγίας (στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας, μάλιστα, οι Σκανδιναβοί σκόραραν με τον Αρνε Μπρούσταντ, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση), ενώ οι προηγούμενοι φιναλίστ Τσεχοσλοβάκοι προχώρησαν επίσης μέσω παράτασης (3-0 την Ολλανδία).

Η Κούβα έκανε την έκπληξη αφού πρώτα ήρθε ισόπαλη με τη Ρουμανία και στον επαναληπτικό προκρίθηκε, ενώ τόσο η Γαλλία, όσο και η Ουγγαρία είχαν εύκολο έργο κόντρα σε Βέλγιο και Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες, αλλά όχι ευκολότερο από αυτό της Σουηδίας που πέρασε bye (είχε κληρωθεί με την Αυστρία). Το παιχνίδι που σημάδεψε, όμως, τη φάση των 16 ήταν η αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Πολωνία.

Το θρίλερ του Στρασβούργου
Ένα από τα ωραιότερα ματς στην ιστορία των Μουντιάλ, που τελείωσε 4-4 στα 90 λεπτά και 6 - 5 υπέρ των Βραζιλιάνων στην παράταση. Στο ματς έλαμψε το "άστρο" του Λεονίντας για τη "σελεσάο", σημειώνοντας τρία γκολ, τη στιγμή, πάντως, που ο Ερνεστ Βιλιμόφσκι σημείωσε το πρώτο καρέ των Παγκοσμίων Κυπέλλων.
Brazil in the 1938 World Cup - France
H Βραζιλία λίγο πριν ξεκινήσει το πρώτο ματς της εναντίον της Πολωνίας
Το ματς που σημάδεψε εκείνο το Μουντιάλ ήταν αδιαμφησβήτητα το πρώτο που έδωσε η σελεσάο απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα της Πολωνίας η οποία δύο χρόνια πριν στους Ολυμπιακούς, πήρε την τέταρτη θέση, νικώντας ομάδες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Ουγγαρία.
Για τους Βραζιλιάνους, το παιχνίδι έχει τόσο μεγάλη σημασία που η κυβέρνηση τους έδωσε εντολή να γίνει διάλειμμα την ώρα του αγώνα, ώστε όσοι δούλευαν να μπορέσουν να απολαύσουν την «παρθενική» ραδιοφωνική μετάδοση ενός αγώνα της Εθνικής ομάδας σε Π.Κ, από κεντρικές πλατείες της χώρας.


Η αναμέτρηση διεξάγεται στις 5 Ιουνίου στο Στρασβούργο και παρά το λασπωμένο τερέν το θέαμα που προσφέρεται στους 13 χιλιάδες περίπου θεατές δεν είχε προηγούμενο.


Η Βραζιλία προηγείται στο ημίχρονο με 3-1, με τέρματα των Ρομέου, Περάσιο και Λεονίντας όμως μέχρι να συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, οι Πολωνοί έχουν ισοφαρίσει με τα δύο πρώτα γκολ του Ερνστ Βιλιμόφσκι στο ματς.
Η βροχή συνέχισε να πέφτει καταρρακτωδώς, οι Λατινοαμερικάνοι πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Περάσιο στο 71’ και πάνω που άρχιζαν να σκέφτονται τα προημιτελικά, «χτύπησε» ξανά ο Βιλιμόφσκι που σκόραρε στο 89’ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση!

Το «έξτρα» ημίωρο αποδείχτηκε -πρωτίστως- υπόθεση του Λεονίντας ντα Σίλβα,του μεγάλου αστεριού της ομάδας του Πιμέντα. Το «μαύρο διαμάντι» σκόραρε στο 93’ και στο 104’, έφερε το σκορ στο 6-4 και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση.

Γκολ ακόμη και... ξυπόλυτος
Η αναμέτρηση είχε περάσει στην παράταση, όταν ξεκόλλησε η σόλα από το δεξί παπούτσι του Λεονίντας. Αντί να διακόψει το ματς και να περιμένει να βρει καινούρια παπούτσια, ο Λεονίντας προτίμησε απλώς να βγάλει και το αριστερό και να συνεχίσει ξυπόλητος, μιας και στη λάσπη του γηπέδου κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αντιληπτό από τον διαιτητή. Στο 104ο λεπτό,όμως, βρήκε το δρόμο προς στα δίχτυα και στους πανηγυρισμούς του ο Σουηδός Ιβάν Εκλινγκ είδε πως κάτι έλειπε από τα πόδια του "μαύρου διαμαντιού" (το άλλο παρατσούκλι του ήταν το "άνθρωπος-λάστιχο" λόγω της ευλυγισίας του) και τον ανάγκασε τελικά να φορέσει νέα παπούτσια.

Ο Βιλιμόφσκι πέτυχε το τέταρτο τέρμα του στο 118’, διαμορφώνοντας το τελικό 6-5, με την συγκομιδή των 11 γκολ να αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε τελική φάση Π.Κ, πίσω από τα 12 που σημειώθηκαν στο Αυστρία-Ελβετία 7-5, το 1954.
Παρά το ασύλληπτο καρέ όμως, ο άσσος της Ρουχ Χορζόφ δεν μπόρεσε να σταματήσει την προέλαση της σελεσάο του Λεονίντας.


Στα προημιτελικά διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με
Ιταλία - Γαλλία (3 -1)
την διοργανώτρια Γαλλία
, ή ορθότερα οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις που κυριάρχησαν στη διοργάνωση. Η γαλλική κοινότητα προερχόταν από την επίκαιρη ανάδειξη στην εξουσία συνασπισμού αριστερών κομμάτων, την ίδια στιγμή που το ματς το παρακολουθούσε από τις εξέδρες ο Μπενίτο Μουσολίνι. Εν τέλει, η Ιταλία νίκησε με 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Σίλβιο Πιόλα και προκρίθηκε.
Ο Μπενίτο Μουσολίνι έδινε το "παρών"σε όλα τα ματς της Ιταλίας και μάλιστα είχε απαγορεύσει την μπλε εμφάνιση της ομάδας, αναγκάζοντας τους διεθνείς παίκτες να φορέσουν μία... παραστρατιωτική μαύρη ένδυση, φασιστικής προέλευσης.
Στα προημιτελικά, μάλιστα, όπου η παγκόσμια πρωταθλήτρια αντιμετώπισε τη διοργανώτρια Γαλλία, ο γνωστός ναζιστικός χαιρετισμός των παικτών, σε συνδυασμό με τη μαύρη εμφάνιση στάθηκε αιτία για εκκωφαντικές αποδοκιμασίες από 61.000 θεατές, αρκετοί εκ των οποίων ήταν πολιτικοί πρόσφυγες. "

Ποτέ ένας παίκτης δεν πρέπει να έχει αισθανθεί όπως εμείς εκείνη την ημέρα
εκμυστηρεύθηκε πολλά χρόνια αργότερα ο Ιταλός αμυντικός Αλφρέντο Φόνι, ο οποίος εκτός από τον κόσμο, είχε να αντιμετωπίσει και τα καθιερωμένα τηλεγραφήματα του Ντούτσε, που δεν καλλιεργούσαν ιδιαίτερα αισθήματα ασφάλειας.

Η Σουηδία προκρίνεται πανεύκολα συντρίβοντας με 8 - 0 τη Κούβα, ενώ προκρίνεται στα ημιτελικά και η Ουγγαρία νικώντας με 2 - 0 τους Ελβετούς που είχαν κάνει την έκπληξη στο πρώτο γύρο αποκλείοντας τους υπερφίαλους Γερμανούς.
Η μάχη του Μπορτνώ
Στις 12 Ιουνίου, Βραζιλία και της προηγούμενης φιναλίστ Τσεχοσλοβακίας συμμετείχαν στην περίφημη "μάχη του Μπορντό". Η μεταξύ τους αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με δόσεις από... πάλη και πυγμαχία.

Ο τεχνικός της "σελεσάο", Αντεμάρ Πιμέντα, είχε δώσει εντολή στον Ζέζε Προκόπιο να μην επιτρέψει στον πρώτο σκόρερ του προηγούμενου Μουντιάλ, Ολντριχ Νέγεντλι, να αγγίξει την μπάλα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του και μόλις στο 12ο λεπτό έσπασε τον αστράγαλο του Νέγεντλι και φυσικά αποβλήθηκε, ωστόσο ο άτυχος Τσεχοσλοβάκος αποφάσισε να τα δώσει όλα και να συνεχίσει στο ματς (αλλαγές δεν υπήρχαν τότε κι εάν άφηνε την ομάδα του με δέκα παίκτες η ήττα ήταν αναπόφευκτη). Ακολούθησε το τέρμα του Λεονίντας στο 30ό λεπτό που ουσιαστικά καταδίκαζε τους Τσεχοσλοβάκους, αλλά στο 65' με πέναλτι του "λαβωμένου" Νέγεντλι, το σκορ έγινε 1-1. Ο Φράντισεκ Πλάνιτσκα, ο κορυφαίος τερματοφύλακας του θεσμού (εν τη απουσία του Ισπανού Ρικάρντο Θαμόρα), αναγκάστηκε να αγωνιστεί με σπασμένο χέρι και εξαρθρωμένη κλείδα από τη σύγκρουση με τον Περάσιο. Στο 89ο λεπτό ο Βραζιλιάνος Μασάδο και ο Τσεχοσλοβάκος Γιαν Ρίχα αποβλήθηκαν και οι δύο ομάδες πήγαν με εννέα και δέκα παίκτες αντίστοιχα στην παράταση, ενώ ο Γιόσεφ Κόσταλεκ ολοκλήρωσε το ματς με πρόβλημα στο στομάχι.

Στον επαναληπτικό οι Τσεχοσλοβάκοι παρατάχθηκαν χωρίς τα "αστέρια" τους, ενώ οι Βραζιλιάνοι με μόλις δύο παίκτες από την σύνθεση που είχαν δύο ημέρες νωρίτερα. Μεταξύ αυτών των παικτών, όμως, βρισκόταν ο Λεονίντας,ο οποίος ισοφάρισε (57') το γκολ του Βλάστιμιλ Κοπέτσκι (25') και με το τέρμα του Ρομπέρτο (62') η Βραζιλία πήρε αυτήν την αμφιλεγόμενη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά.

Στα ημιτελικά η Ουγγαρία διέλυσε την Σουηδία με 5 - 1 και κατέγραψε την πρώτη της παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο ημιτελικός της Βραζιλίας με την Ιταλία έφερνε αντιμέτωπες την πιο εντυπωσιακή ομάδα του τουρνούα και την αμφιλεγόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια. Εάν κάποια ομάδα θα μπορούσε να διδάξει ένα μάθημα στην μισητή από το κοινό Ιταλία, ήταν η "σελεσάο" και αυτό το γνώριζαν και οι ίδιοι οι Βραζιλιάνοι. Ο τεχνικός τους, μάλιστα, πίστεψε τόσο πολύ στην ανωτερότητα της ομάδας του που παρέταξε ενδεκάδα χωρίς επτά βασικούς.

"Για να νικήσουμε την Ιταλία δεν χρειαζόμαστε ούτε τον Λεονίντας, ούτε τον Τιμ, ούτε τον Μπραντάο. Κερδίζουμε και με τους χειρότερους παίκτες"
δήλωσε ο τεχνικός της Βραζιλίας, Αντεμάρ Πιμέντα, ο οποίος είδε τελικά την απόφασή του να έρχεται μπούμερανγκ και την Ιταλία να επικρατεί 2-1 στο παιχνίδι του "Βελοντρόμ". Υπάρχει, όμως, και μία διαφορετική μετάφραση της ανεξήγητης απόφασης του ομοσπονδιακού τεχνικού της Βραζιλίας. Αυτή έχει να κάνει όντως με τον αντίπαλο, αλλά όχι με την αδυναμία του - αντιθέτως, με την ισχύ του.

Λεονίντας ντα Σίλβα
Ο Λεονίντας γεννήθηκε το 1913. Ξεκίνησε την καριέρα του σε μικρές ομάδες του Ρίο ντε Τζανέιρο και έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα το 1932 σημειώνοντας 2 γκολ σε βάρος της Ουρουγουάης. Αποτέλεσμα ήταν την επόμενη σαιζόν να μεταγραφεί στην Πενιαρόλ του Μοντεβίδεο όπου έμεινε μόνο μια αγωνιστική περίοδο. Επιστρέφει στην πατρίδα του και παίζει με τη Βάσκο ντα Γκάμα την οποία και οδηγεί στον τίτλο. Το ίδιο έκανε και με την Μποταφόγκο το 1935 κι ενώ είχε ήδη εμφανιστεί στο Μουντιάλ του 1934. Συνέχισε την καριέρα του στη Φλαμένγκο μέχρι το 1942 και μετά στη Σάο Πάολο όπου και την ολοκλήρωσε το 1950. Επέστρεψε στην τελευταία ως τεχνικός το 1953

Υπήρξε το πρώτο "μαύρο διαμάντι" πριν προσεταιριστεί αυτό το παρατσούκλι ο Πελέ. Ο Λεονίντας ανήκε στην ελίτ της εποχής και είχε την ικανότητα να αλλάξει εντελώς τις τύχες ενός αγώνα.


Ήταν ο εφευρέτης του"ψαλιδιού" (αν και ο ίδιος δηλώνει πως ανέπτυξε μία ιδέα του συμπατριώτη του, Πρετονίλιο ντε Μπρίτο), κίνηση που έδειξε αρκετές φορές στη διάρκεια του Μουντιάλ του 1938. Στο πρώτο ματς κόντρα στην Πολωνία σκόραρε τρεις φορές (αν και υπάρχουν μαρτυρίες ότι σημείωσε κι ένα από τα γκολ των συμπαικτών του), σκόραρε στον επαναληπτικό κόντρα στην Τσεχοσλοβακία μία φορά (μέχρι το 2006 η FIFA του πίστωνε και το δεύτερο γκολ, αλλά εντέλει άλλαξε τα δεδομένα) και φυσικά σημείωσε δύο γκολ και στον μικρό τελικό κόντρα στη Σουηδία, μιας και στα ημιτελικά κόντρα στην Ιταλία ξεκουραζόταν. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην εθνική με 21 γκολ σε 19 ματς και μία ανέκδοτη ιστορία από το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία.

Συγκεκριμένα, η θεωρία συνωμοσίας της εποχής αναφέρει ότι ο Μουσολίνι δωροδόκησε τον Λεονίντας ώστε να προσποιηθεί τον τραυματία (είχε όντως ένα μικρό πρόβλημα από τα δύο σκληρά ματς κόντρα στην Τσεχοσλοβακία). Το σενάριο αυτό το έφερε στη δημοσιότητα ο παίκτης που προοριζόταν για αντικαταστάτης του Λεονίντας στο ματς, ο Νιζίνιο, τον οποίο, όμως, μήνυσε ο Λεονίντας το 1958 και κέρδισε την υπόθεση (ο Νιζινιο ζήτησε συγγνώμη και το θέμα έκλεισε).

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν αγωνίστηκα τότε.
Ακόμα κι αν χιόνιζε, ακόμα κι αν είχα ξύλινο πόδι θα έπαιζα σε αυτό το ματς

δήλωνε αργότερα ο Λεονίντας, υποστηρίζοντας ότι δεν έμαθε ποτέ το λόγο που δεν αγωνίστηκε στον ημιτελικό.

Επέστρεψε στον μικρό τελικό πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ σε βάρος των Σουηδών, κάτι που αρκούσε για να ανακηρυχτεί πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης του τουρνουά.

Υπήρξε πρωτοπόρος ακόμα και σε θέματα… μάρκετινγκ αφού κάποια χρόνια αργότερα,η γνωστή σοκολατοποιία «Lacta» κυκλοφόρησε την σοκολάτα «Diamante Negro» που παρέπεμπε ευθέως σε εκείνον και η οποία μάλιστα εξακολουθεί να παράγεται και να καταναλώνεται μαζικά στην Βραζιλία!
Έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους μεγάλους του FUTEBOL και πέθανε το 2004 σε ηλικία 91 ετών, πάσχοντας από την νόσο Αλτσχάιμερ.

Η Βραζίλία στον 2ο ημιτελικό χάνει απο την Ιταλία και αποκλείεται. Η χαριστική βολή έρχεται με πέναλτι του Μεάτσα στο 60'.
Ο αρχηγός της Ιταλίας όταν πήγε να χτυπήσει το πέναλτι,
 του έπεσε το σορτσάκι (!) και αναγκάστηκε να εκτελέσει το πέναλτι κρατώντας το με το ένα χέρι!
Η «σκουάντρα ατζούρα» του Βιτόριο Πότσο επικρατεί με 2-1 στον ημιτελικό


Μικέλε Αντρεόλο
Ο Τζιουζέπε Μεάτσα ήταν ο ένας από τους τέσσερις παίκτες που παρέμειναν στην ομάδα σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, αλλά αυτή τη φορά σε ρόλο ηγέτη. Αγωνίστηκε με λίγο περισσότερο βάθος και απέδωσε τα μέγιστα, όχι τόσο λόγω των τερμάτων που σημείωσε (περιορίστηκε στο ένα γκολ), αλλά λόγω των ασίστ που μοίρασε. Μόνο στον τελικό έδωσε τρεις και γενικά ήταν ο"κινητήριος μοχλός" της επιθετικής λειτουργίας της Ιταλίας, με άξιο συμπαραστάτη τον Φεράρι (επίσης στην ομάδα του 1934). Ως αρχηγός της ομάδας, συμπεριφέρθηκε με τον αρμόζοντα τρόπο και μετά το δύσκολο ματς με τη Νορβηγία ζήτησε από τον άκρως αυταρχικό Πότσο να δώσει στους παίκτες άδεια ένα βράδυ να ξεκουραστούν. Ο Πότσο το έπραξε και ο Μεάτσα πέρασετο βράδυ του με δύο Γαλλίδες.

Μετά το Μουντιάλ, ο πρώτος σκόρερ της Ιταλίας και δεύτερος του θεσμού, Σίλβιο Πιόλα, απένειμε τα εύσημα εκεί που έπρεπε:

"Στο Μουντιάλ διακρίθηκα λόγω του Μεάτσα και του Φεράρι".
Ο κορυφαίος Ιταλός προωθημένος της εποχής, του οποίου το όνομα δόθηκε στο γήπεδο στο Σαν Σίρο του Μιλάνου που μοιράζονται Ιντερ και Μίλαν,ολοκλήρωσε τη διεθνή καριέρα του ένα χρόνο αργότερα, έχοντας 53 συμμετοχές (μόλις 6 ήττες) και 33 γκολ.

19 Ιουνίου 1938 - Στάδιο Colombes (Παρίσι)

Θεατές : 60.000

Italy
ITALY:


GK
Aldo Olivieri
DF
Alfredo Foni
DF
Pietro Rava
MF
Pietro Serantoni
MF
Michele Andreolo
MF
Ugo Locatelli
FW
Amedeo Biavati
FW
Giuseppe Meazza (c)
FW
Silvio Piola
FW
Giovanni Ferrari
FW
Gino Colaussi
Manager:
Italy Vittorio Pozzo
ITA-HUN 1938-FIN-CM.svg
Hungary
HUNGARY:


GK
Antal Szabo
DF
Gyula Polgar
DF
Sandor Biro
MF
Antal Szalay
MF
Gyorgy Szucs
MF
Gyula Lazar
FW
Ferenc Sas
FW
Gyula Zsengeller
FW
Gyorgy Sarosi
FW
Jeno Vincze
FW
Pal Titkos
Manager:
Hungary Alfred Schaffer

Ο Μουσολίνι, όπως συνήθιζε στο προηγούμενο Μουντιάλ έτσι και σε αυτό έστελνε ένα τηλεγράφημα στην ομάδα πριν από κάθε αγώνα με το μήνυμα "Vincere o morire!" ("νικήστε ή πεθάνετε"). Αυτό το μήνυμα μεταφέρθηκε στον τερματοφύλακα των Ούγγρων, Αντάλ Σάμπο, ο οποίος μετά το τέλος του τελικού και την ήττα της ομάδας του εμφανίστηκε ανακουφισμένος.

"Μπορεί να άφησα να μπουν τέσσερα γκολ, αλλά τουλάχιστον έσωσα τις ζωές τους", δήλωσε.
Το συγκεκριμένο μήνυμα είναι αλήθεια πως χρησιμοποιήθηκε αρκετά την περίοδο εκείνη από τα φασιστικά καθεστώτα με την ενθαρρυντική χροιά και έννοια "κάντε ότι μπορείτε για τη νίκη",αλλά βέβαια ο τρόπος με τον οποίο περνούσε μηνύματα ο Ντούτσε τόσο στο προηγούμενο, όσο και σε αυτό το Μουντιάλ δεν απέκλειε το οτιδήποτε. Εξάλλου, οι "ήρωες" του1934, οι Αργεντινοί που πολιτογραφήθηκαν Ιταλοί για να κερδίσει η "σκουάντρα ατζούρα" το Μουντιάλ, κυνηγήθηκαν από το καθεστώς και αυτομόλησαν στη Γαλλία. Όπως και να έχει, ουδείς μπορεί ποτέ να μάθει εάν ο Σάμπο όντως είχε εσκεμμένα μειωμένη απόδοση, ή εάν τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε οφείλονταν στην ανωτερότητα της ιταλικής ομάδας.

Η Ιταλία ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1934 και ολυμπιονίκης του 1936, με τον Ντούτσε στο πλευρό της. Αντίπαλός της για ακόμα μία φορά, μία έκπληξη της διοργάνωσης, η Ουγγαρία, η οποία - μαζί με τη Βραζιλία - ήταν η πιο θεαματική ομάδα του θεσμού (και πιθανόν και η καλύτερη). Παρότι ο Βιτόριο Πότσο είχε μόλις τέσσερις παίκτες μαζί του σε σχέση με την θριαμβεύτρια ομάδα της Ρώμης, το δίδυμο του Τζιουζέπε Μεάτσα και Τζιοβάνι Φεράρι στο κέντρο ήταν αρκετό.
Σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα του Σίλβιο Πιόλα η Ιταλία ήταν το φαβορί.

Μόλις στο 6' ο Τζίνο Κολαούσι άνοιξε το σκορ, αλλά ο Παλ Τίτκος απάντησε άμεσα. Ο Πιόλα στο 16' έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ στους Ιταλούς και στο 35' ο Κολαούσι διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου, με τον Μεάτσα να είναι ο δημιουργός και των τριών ιταλικών τερμάτων. Ο Σάροσι στο 70' πέτυχε το 5ο του τέρμα στη διοργάνωση και αναπτέρωσε τις ελπίδες για τους Μαγυάρους, αλλά το τέρμα του Πιόλα στο 82' έχρισε την Ιταλία παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη σερί φορά.


Ιταλία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 1938

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1938
Ιταλία - Ουγγαρία
4 - 2


Results


First Round
Quarter-finals
Semi-finals
Final
















5 June - Paris










 France 3

12 June - Paris

 Belgium 1

France 1

5 June - Marseille


Italy 3

Italy (a.e.t.) 2


16 June - Marseille

Norway 1

Italy 2

5 June - Strasbourg


Brazil 1

 Brazil (a.e.t.) 6

12 June – Bordeaux
(replayed 14 June)


Poland 5

Brazil 1 (2)

5 June - Le Havre


Czechoslovakia 1 (1)

 Czechoslovakia (a.e.t.) 3


19 June – Paris

Netherlands 0

Italy 4

4 June - Paris
(replayed 9 June)


Hungary 2

Germany 1 (2)

12 June - Lille

Switzerland 1 (4)

Switzerland 0

5 June - Reims


Hungary 2

Hungary 6


16 June – Paris

Dutch East Indies 0

Hungary 5

5 June - Lyon


Sweden 1
Third place

Sweden w/o

12 June - Antibes
19 June - Bordeaux

Austria

Sweden 8  Brazil 4

5 June - Toulouse
(replayed 9 June)


Cuba 0
Sweden 2

Cuba 3 (2)




Romania 3 (1)

First Round

4 June 1938
17:00
Germany  1 – 1
(a.e.t.)
Switzerland Parc des Princes, Paris
Attendance: ~30,000
Referee: John Langenus (Belgium)
Gauchel 29'
Abegglen 43'

5 June 1938
17:00
Hungary  6 – 0  Dutch East Indies Vélodrome Municipal, Reims
Attendance: ~8,000
Referee: Roger Conrié (France)
Kohut 14'
Toldi 16'
Sárosi 25', 88'
Zsengellér 30', 67'



5 June 1938 Sweden  w/o Austria Stade Gerland, Lyon


withdrew 

5 June 1938
17:00
Cuba 3 – 3
(a.e.t.)
 Romania Stade Chapou, Toulouse
Attendance: ~6,000
Referee: Giuseppe Scarpi (Italy)
Socorrο 44'
Fernández87'
Tuñas 117'

Bindea 35'
Baratky 88'
Dobay 105'

5 June 1938
17:00
France  3 – 1 Belgium Stade Olympique de Colombes, Paris
Attendance: ~32,000
Referee: Hans Wüthrich (Switzerland)
Veinante 1'
Nicolas 16', 69'

Isemborghs 38'

5 June 1938
17:00
Italy 2 – 1
(a.e.t.)
Norway Stade Vélodrome, Marseille
Attendance: ~18,000
Referee: Alois Beranek (Germany)
Ferraris 2'
Piola 94'

Brustad 83'

5 June 1938
17:30
Brazil  6 – 5
(a.e.t.)
Poland Stade de la Meinau, Strasbourg
Attendance: ~16,000
Referee: Ivan Eklind (Sweden)
Leônidas 18', 93', 104'
Romeu  25'
Perácio 44', 71'

Scherfke 23' (pen.)
Wilimowski 53', 59', 89', 118'

5 June 1938
18:30
Czechoslovakia  3 – 0
(a.e.t.)
Netherlands Stade Cavée Verte, Le Havre
Attendance: 11,000
Referee: Lucien Leclerq (France)
Košťálek 93'
Nejedlý 111'
Zeman  118'


Replays

9 June 1938
18:00
Germany  2 – 4 Switzerland Parc des Princes, Paris
Attendance: ~22,000
Referee: Ivan Eklind (Sweden)
Hahnemann  8'
Lörtscher  22

Walaschek 42'
Bickel 64'
Abegglen 75', 78'

9 June 1938
18:00
Cuba  2 – 1 Romania Stade Chapou, Toulouse
Attendance: ~5,000
Referee: Alfred Birlem (Germany)
Socorro  51'
Oliveira 57'

Dobay  35'

Quarter-Finals

12 June 1938
17:00
Switzerland  0 – 2 Hungary Stade Victor Boucquey, Lille
Attendance: ~14,000
Referee: Rinaldo Barlassina (Italy)


Sárosi 40'
Zsengellér 89'

12 June 1938
17:00
Sweden  8 – 0 Cuba Stade du Fort Carré, Antibes
Attendance: ~6,000
Referee: Augustin Krist (Czechoslovakia)
Keller 9', 80', 81'
Wetterström  32', 37', 44'
Nyberg 84'
Andersson 90'



12 June 1938
17:00
France  1 – 3 Italy Stade Olympique de Colombes, Paris
Attendance: ~58,000
Referee: Luis Baert (Belgium)
Heisserer 10'
Colaussi 9'
Piola 51', 72'

12 June 1938
17:00
Brazil  1 – 1
(a.e.t.)
 Czechoslovakia Parc Lescure, Bordeaux
Attendance: ~25,000
Referee: Pal von Hertzka (Hungary)
Leônidas 30'
Nejedlý 65' (pen.)

Replay

14 June 1938
18:00
Brazil 2 – 1 Czechoslovakia Parc Lescure, Bordeaux
Attendance: ~20,000
Referee: George Capdeville (France)
Leônidas 57'
Roberto 62'

Kopecký 25'

Semi-Finals

16 June 1938
18:00
Hungary  5 – 1 Sweden Parc des Princes, Paris
Attendance: ~22,000
Referee: Lucien Leclerq (France)
Zsengellér 19', 39', 85'
Titkos 37'
Sárosi 65'

Nyberg 1'

16 June 1938
18:00
Italy  2 – 1 Brazil Stade Vélodrome, Marseille
Attendance: ~30,000
Referee: Hans Wüthrich (Switzerland)
Colaussi 55'
Meazza 60' (pen.)

Romeu 87'
19 June 1938
17:00
Sweden  2 – 4 Brazil Parc Lescure, Bordeaux
Attendance: ~20,000
Referee: John Langenus (Belgium)
Jonasson 28'
Nyberg 38'

Romeu 44'
Leônidas 63', 74'
Perácio 80'
19 June 1938
17:00
Hungary  2 – 4 Italy Stade Olympique de Colombes, Paris
Attendance: ~60,000
Referee: George Capdeville (France)
Titkos  8'
Sárosi 70'

Colaussi 6', 35'
Piola  16', 82'




172 σχόλια:

  1. Συνεχίζουμε σε αυτό το thread τα σχόλια και τις γκουρουδιές μας.

    Δεν γράφουμε άλλα σχόλια στα threads των ΜΕΤΚΑ και ΛΑΜΔΑ - παρά μόνο ότι έχει σχέση με ΜΕΤΚΑ και ΛΑΜΔΑ. Να έχουμε χώρο, στα αντίστοιχα threads, για σχολιασμούς των ΜΕΤΚΑ και ΛΑΜΔΑ γιατί είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστω διπλα κυριε Τακη!!. Μια φορα για την αποψη σας σχετικα με τη ΜΟΗ και μια που εσεις πρωτος δωσατε το σημα για πωληση ΔΕΗ (15%) ανεξαρτητα αν εγω απο καθαρη τυχη εδωσα το 40% και το 20% το ξανα τοποθετησα χθες.
      Κ.Φ.Σ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Προτιμώ να μου δίνετε το κατάλληλο ερέθισμα και εγώ να παίρνω το rebound και να σχολιάζω. Αν τώρα δώσω και τιμή στόχο έχει καλώς.
      Πείτε μου για ποια μετοχή θέλετε γνώμη.

      Διαγραφή
    4. Κε Τάκη θα θέλαμε να μας πείτε την γνωμη σας για την Autohellas και την ΟΛΘ, στα παρόντα επίπεδα τιμών, και γενικά προοπτικες.
      Για την μικρή κεφαλαιοποιηση για ΕΛΒΕ και Πλαστικά Κρήτης

      Διαγραφή
    5. ΟΤΟΕΛ θωρηκτό - αλλά δεν μοε άρεσε το reverse split.

      ΟΛΘ υπερθωρηκτό!!! Θα γράψει σίγουρα νέα υψηλά.
      Ομοίως και τα ΠΛΑΚΡούρια επίσης!!!

      Στην ΕΛΒΕ δεν βλέπω κάτι να με συγκινεί. Σιγά μην συγκινηθώ απο τις πωλήσεις των μεταξωτών σωβράκων και των δαντελωτών κομπινεζόν.

      Διαγραφή
    6. Κε Τακη σας ευχαριστω πολυ, ησασταν σαφης.
      Καποια στιγμη, αν το θελουν κ αλλοι αναγνωστες μπορειτε κ να μας γραψετε κ κατι παραπανω
      Danke !!

      Διαγραφή
  2. Γιατί δεν έπαιξε ο Λεωνίδας των Δασών κύριε Τάκη;

    Μυρίζομαι τον τεχνικό Αδεμάρ Πιππέρη, που έβγαλε τους επτά βασικούς. Νομίζω όχι για χρήματα, αλλά πιέστηκε από άλλους λόγους.
    H ατάκα "Μπορεί να άφησα να μπουν τέσσερα γκολ, αλλά τουλάχιστον έσωσα τις ζωές τους" ίσως δεν ήταν μόνο δικαιολογία και δεν απείχε από την πραγματικότητα.

    Τα 11 γκολ της Ελλάδας είναι άραγε ρεκόρ; Πόσα είναι τα περισσότερα γκολ σε παιχνίδι του παγκοσμίου πρωταθλήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ναι, τους έφταιγε ο Μπενίτο Μουσολίνι τους Βραζιλιάνους. Θεωρίες συνωμοσίας - είναι ωραίες και πουλάνε.
    Να ήταν η Βραζιλία γειτονική χώρα της Ιταλίας ή ο Λεονίντας να έπαιζε σε ομάδα της Ιταλίας, να έδινα βάση σε τέτοια σενάρια. Όπως με τον Μαραντόνα που απέκλεισε το 1990 την Ιταλία απο τον τελικό του Παγκοσμίου κυπελλου της Ιταλίας. Έ κάποιος τρελοΙταλός του την έδωσε και τον ''εδωσε'' για τη χρήση κοκκαίνης που έκανε. Έτσι ξεκίνησε η ανάστροφη πορεία της καριέρας και το άδοξο ποδοσφαιρικό τέλος του Ντίεγκο. Αλλά μέχρι εκεί!!!

    Σιγά μην ψεκάσαν τους βραζιλιάνους το 1938 με αέρια μαζικής βλακοσύνης που χάζευαν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ και έτσι ο Λεονίντας δεν έπαιξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταραγμένοι καιροί κύριε Τάκη, άλλο το 1938 με Μουσσολίνι στην Ιταλία και άλλο το 1990 με Αντρεόττι. Άσε που δεν ήταν απ΄ έξω μόνο ο Λεωνίδας, αλλά ΕΠΤΑ μαζί με αυτόν και μάλιστα βασικοί παίκτες της ομάδας. Μέχρι και τα ρούχα τους είχε πιβάλλει να είναι μαύρα.

      Διαγραφή
  4. Ένα απίστευτο στοιχείο διάβασα σήμερα. Ας μας πουν και οι πιο μπασμένοι αν υπάρχει άλλη τέτοια περίπτωση:

    Ανακοίνωση JUMBO για τη χθεσινή γενική Συνέλευση.

    παρέστησαν νόμιμα 241 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 110.384.852 κοινές ονομαστικές μετοχές επί συνόλου 130.144.117 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, ήτοι υπήρξε απαρτία ποσοστού 84,82% του ολοσχερώς καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου

    241 μέτοχοι έχουν το 85% της εταιρείας!!!! Δηλαδή έχουν με σημερινές τιμές 1,1δις Ευρώ ή μετοχές αξίας 4,5εκ Ευρώ κατά μέσο ο καθένας τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OK, είναι και ο Mobius με τα Templeton ανάμεσα τους - γιαυτό και έχει τόσο υψηλή συγκέντρωση το χαρτί

      Διαγραφή
    2. Oοοουυυυυυυυυυυυ αυτοι καλα ειναι

      εγω ξερω εισηγμενη που 14 ατομα εχουν το 83%

      και η εταιρια συσωρευει τους τελευταιους 9 μηνες πανω στον ΚΜΟ των 1183 εβδομαδων

      εχουν πεθανει ολοι οι παλαιοι μετοχοι οποτε οτι ειναι να γινει θα γινει με ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΥΣ !

      Αμ δε γινετε αλλιως

      χχχμμμμμ

      φαε λαδι ... κι'ε'λλα βραδυ

      ΑΜΗΝ .

      Διαγραφή
    3. Όποιο fund και να είναι μέσα εταιρεία με 1,4 δις κεφαλαιοποίηση με free float μόλις 15% δεν είναι συνηθισμένο. Άλλωστε τα funds άντε να έχουν 5-10-15% το πολύ.

      Διαγραφή
    4. 10% έχει μόνο ο καράφλας. Δεν είναι και λίγο.

      Κύριε Λάκη μου - για να δούμε τι θα βγάλει ο Νοέμβρης!!!

      Διαγραφή
  5. Κύριε Τάκη πριν μερικούς μήνες είχετε γράψει ότι θα αγοράζατε ΕΛΚΑ στα 1,40 αν δεν κάνω λάθος.

    Αυτό ισχύει ακόμα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο?

    Γιατί η ΕΛΚΑ έφθασε στο στόχο!

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο παρακάτω είχα θέσει την πρώτη τιμή στόχο.
      Η απάντηση στο ερώτημα είναι ΟΧΙ, αν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
      Άλλο να αγοράζω ΕΛΚΑ και άλλο να μου δώσουν ξαφνικά ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Τάκη για την άμεση απάντησή σας!

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω ασχοληθεί αλλά είχα την εντύπωση πως ο κίνδυνος είναι να γίνουν δημόσιες προτάσεις για τις υπόλοιπες εισηγμένες. Δηλαδή κομπιουτεράκι, υπολογισμός μέσης τιμής 6μήνου κλπ κλπ. Το σημερινό μάλιστα πλαφονάρισμα της χρεωκοπημένης ΣΙΔΜΑ μου ενίσχυσε αυτή την εντύπωση.

      Ελπίζω πάντως στο τέλος να επικρατήσει η λογικη και η κεφαλαιαγορά να "διαταχτεί" ν΄αφήσει τις ταρζανιές. Ούτε η αγορά αλλά ούτε και η ΕΧΑΕ θα κερδίσει από την διαγραφή τέτοιων σημαντικών εταιρειών.

      Διαγραφή
    4. Δεν έχω κουράγιο να βρω την μέση τιμή 6μήνου στα ΕΛΚΑ, με το μάτι η διάμεσος μου φαίνεται πέριξ του 1,60 προχωρώ λοιπόν σε μια πρώτη-μικρή αγορά στα 1,39 ευρώ βασιζόμενος στη λογική και στην καλή μου τύχη.

      Διαγραφή
    5. Στη σελίδα 65 του ενημερωτικού της Βιοχάλκο αναφέρει πως "η συνολική τιμή κτήσης που θα έπρεπε............θα ανερχόταν το ανώτατο σε 192,8 εκ.ευρώ περίπου. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρία θα ανέμενε να χρηματοδοτήσει την εν λόγω τιμή απόκτησης μέσω ταμειακών διαθεσίμων και επιπρόσθετης χρηματοδότησης." Άρα δεν παίζει προσφορά μετοχών Βιοχάλκο που φοβόμουν βλέποντας να καντηλιάζει κάθε μέρα τη μαμά. Οπότε πάμε 6 μήνες πριν για υπολογισμούς των τιμών, από την ημέρα της διασυνοριακής συγχώνευσης (3 μέρες μετά την γενική συνέλευση που θα το αποφασίσει).

      Διαγραφή
    6. Μέσες τιμές εξαμήνου μέχρι 6/11/2013

      ΕΛΒΑ 2,01
      ΕΛΚΑ 1,635
      ΕΤΕΜ 0,443
      ΣΙΔΕ 1,74
      ΣΙΔΜΑ 0,3788
      ΣΩΛΚ 2,1642
      ΧΑΛΚ 0,91

      Επαναλαμβάνω λαμβάνω ως αριθμητή το άθροισμα των γινομένων των κλεισιμάτων επί του όγκου και παρανομαστή το σύνολο των όγκων εξαμήνου ημερολογιακού.

      Διαγραφή
    7. Βέβαια ο Μαιος ήταν πολύ δυνατός οπότε με αδύναμο Νοέμβριο οι τιμές κατεβαίνουν. Το πόσο θα εξαρτηθεί από τις επόμενες συνεδριάσεις.

      Διαγραφή
    8. αν θελουν να πανε κατω ,κατω θα πανε

      Διαγραφή

    9. Πολύ χρηστική κύριε Βασίλη η παρέμβαση σας. Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Να παραθέσω κι εγω τις μέσες σταθμισμένες τιμές τελευταίου εξαμήνου για κάθε θυγατρική,όπως τις έλαβα απο χρηματιστηριακή σήμερα :
      ΣΙΔΕΝΟΡ 1,754
      ΕΛΒΑΛ 2,014
      ΧΑΛΚΟΡ 0,919
      ΕΛΚΑ 1,638
      ΕΤΕΜ 0,417
      ΣΙΔΜΑ 0,375
      ΣΩΛΚΟΡ 2,17

      Διαγραφή
    11. Έχουμε διασταυρομένες σχεδόν ταυτόσημες τιμές, άρα έγκυρες. Ευχαριστούμε πολύ παιδιά. Ανακεφαλαιώνω:

      -ΣΙΔΕΝΟΡ 1,754...σημερινό κλείσιμο...1,54

      -ΕΛΒΑΛ 2,014...σημερινό κλείσιμο...1,90

      -ΧΑΛΚΟΡ 0,919...σημερινό κλείσιμο...0,78

      -ΕΛΚΑ 1,638...σημερινό κλείσιμο...1,42

      -ΕΤΕΜ 0,417...σημερινό κλείσιμο...0,381

      -ΣΙΔΜΑ 0,375...σημερινό κλείσιμο...0.426

      -ΣΩΛΚΟΡ 2,17...σημερινό κλείσιμο...1,94

      Εάν γίνει ΔΠ απ΄την ΒΙΟΧΑΛΚΟ στις περισσότερες εξ αυτών θα είναι θα είναι υψηλώτερη απ΄την τρέχουσα. Εάν υπαναχωρήσει η κεφαλαιαγορά και ΔΕΝ γίνει ΔΠ οι μισές τουλάχιστον θα κινηθούν άμεσα υψηλώτερα (ξέρουμε ποιές). Συνεπώς έχουμε περίπτωση win win κατά τη γνώμη μου.


      (το γεγονός ότι σε καλά νέα η αγορά πέφτει για μένα είναι πιθανά ένδειξη ότι αυτοί που την ανέβασαν, τα "δυνατά" κατά Κοστολάνι χέρια, την έχουν στημένη για να ξαλαφρώσουν κάπως στους ενθουσιώδεις κι ασυγκράτητους. Μια σχετική αυτοσυγκράτηση στις αγορές μας μου φαίνεται λογική, για να μην πω ότι επιβάλλεται κιόλας. Οπως έγραψα πιο κάτω και στο Λάκη, απ΄όσο ξέρω παραδοσιακά οι fund managers κλείνουν τα βιβλία νωρίς, υπολογίζουν τα bonus και προγραμματίζουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές)

      Διαγραφή
    12. Βρε είστε κουζουλοί ολοσδιόλου??? Για μερικά σεντσ και ποσοστά της τάξης του 10% άντε 20% να πάω να μπλέξω με τις θυγατρικές του Στασινό και μετά να μου δίνει μετοχές της μαμάς??? Και πότε θα πάρω στα χέρια μου τις μετοχές της μαμάς??? Και εγώ δεν θέλω μαμά - θέλω κάποιες θυγατέρες. Τι να την κάνω την γρι΄???

      Αν τελικά η ΒΙΟΧΑΛΚΟ συγχωνεύσει όλες τις θυγατρικές της μέσα στην μητρική, προτείνω αποχή απο την ναυαρχίδα για 2 με 3 έτη τουλάχιστον. Ας ανέβει η μετοχή και τι με νοιάζει.

      Διαγραφή
    13. Συμφωνώ με τον κο Τάκη. Ανταλλαγή με μετοχές, ποτέ!!!!

      Διαγραφή
    14. Η πονηρή ερώτηση: Αν κάποιος στραφεί στη μαμά;
      Ποιό θα είναι το μέλλον της μαμάς;

      Διαγραφή
    15. Η μαμά θέλει νοικοκύρεμα.
      Δεν μπορεί όλος ο όμιλος του Στασινό να χρησιμοποιεί βραχυπρόθεσμο δανεισμό για εξεύρεση κεφαλαίου κίνησης.
      Να κάνει ο Στασινό, ότι κάνουν οι Γερμανοί στον ΟΤΕ. Να δυναμώσει τον Ισολογισμό του και τις θυγατρικές εταιρίες. Μηδενισμός των δανεικών - με οποιοδήποτε κόστος.

      Ο όμιλος θέλει νοικοκύρεμα - δεν αντέχει άλλο Ελληναράδικες πρακτικές - στηρίζουμε την ανάπτυξη πάνω σε δανεικά και μετά ζητάμε αναχρηματοδότηση των δανεικών και αύξηση του δανεισμού και αν δεν μα τα δώσουν, τότε κατηγορούμε το σύμπαν ότι φταίει. Ακριβώς δηλαδή ότι κάνουν οι Ελληναράδες!!!

      Βάλε ΈΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ manager Στασινό!!!!! Ή πάρε κάποιον Γεράρδο ή Γκινοσάτη ή Βακάκη, αυτής της συνομοταξίας τέλος πάντων να σου νοικοκυρέψει το μπορντέλο!!!!

      Διαγραφή
    16. Μέχρι τώρα, δεν με πείθει ότι θέλει να κάνει κάτι τέτοιο. Προφανώς τα προσωπικά του ωφέλη είναι μεγαλύτερα, μέχρι τώρα τουλάχιστον ήταν. Το ζήτημα είναι αν θα προσαρμοστεί στις εξελίξεις, στις αλλαγές που γίνονται στην Ελλάδα και αν θα εξαναγκαστεί λόγω Βελγίου να αλλάξει τακτική.

      Διαγραφή
    17. Σας πείθει δεν σας πείθει - βάζω στοίχημα ότι θα εξαναγκαστεί να κάνει ότι έκανε στη Σωληνουργία Κορίνθου το 2006 που απο μπορντέλο την έκανε στολίδι.
      Είναι ζήτημα 5 ετών το πολύ!!!!
      Ή θα εξαναγκαστεί να μηδενίσει δανεισμό ή θα πάει σε πτώχευση μέσα στην επόμενη 10ετία. Είναι νομοτελειακά πράγματα αυτά. Μετά στους άμπαλους φιτσουλέους θα φταίει το μνημόνιο και η κακιά Γερμανία που ο Στασινό βάρεσε φαλιμέντο.

      Διαγραφή
    18. Όποιος δεν προσαρμόζεται και δεν αλλάζει πεθαίνει. Επομένως περιμένουμε με το ντουφέκι. - 7.10 τώρα.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Τάκη, εσείς τί γνώμη έχετε για την πορεία των μετοχών που θα περιληφθούν στο MSCI Greece Emerging Markets ;
    Θα επηρεαστεί η πορεία των υπολοίπων και των θωρηκτών;


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επι συγκεκριμένου κυρία Καλλιόπη!!!
      Αορίστως δεν απαντώ.
      Για ΟΤΕ έγραψα πιο κάτω - για ΔΕΗ μιλάω το τελευταία 2έτη. Με τράπεζες δεν ασχολούμαι και ας αγοράσει ο Θεός ο ίδιος.
      Πείτε μου για ποια μετοχή ρωτάτε να σας πω.

      Διαγραφή
    2. Αυτές που περιλαμβάνονται είναι όλες με πολύ καλά στοιχεία και για όλες έχετε πει κύριε Τάκη, πλην των τραπεζών που είναι ζωντανές-νεκρές και δεν διαφωνώ.
      Όπως επίσης και για τα θωρηκτά. Άλλωστε τί θωρηκτά θα ήταν, αν δεν είχαν καλά στοιχεία.
      Η ερώτησή μου είναι γενική, γιατί πιστεύω ότι η επίδραση θα είναι γενική.

      Αυτό που με προβληματίζει είναι η συμπεριφορά αυτών των funds. Αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για περιπλανώμενα, μα πάααρα πολύ περιπλανώμενα και απρόβλεπτα για μας τους μαριδαίους (καταπληκτικός ο όρος). Δηλαδή, σε αυτές που περιλαμβάνονται, περιμένω πολλά ανεβοκατεβάσματα, άλλα μακροχρόνια και άλλα σύντομα, έτσι για εκφοβισμό για να μαζεύουν στα χαμηλά και να πουλάνε στα ψηλά. Άποψή μου είναι ότι στην περίπτωση αυτή πρέπει να παρακολουθούμε τους όγκους - ξεχωριστά τις πωλήσεις και ξεχωριστά τις αγορές, καθώς επίσης ξεχωριστά για κάθε μετοχή. Επίσης, δεν θα είναι ταυτόχρονα σε όλες τις μετοχές το πάνω ή το κάτω.

      Τα θωρηκτά, εκτός λίστας, θε έχουν σταθερή πορεία. Το θέμα είναι όμως, πάντα κατά την άποψή μου, ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρώνεται στις λίστες και αυτό θα παρασύρει και τους μαριδαίους. Εξ άλλου έχει γίνει και η σχετική διαφήμιση για την έλευσή τους, σαν να είναι ο μπάρμπας από την Αμερική.

      Πάντα βέβαια, τα καλά αποτελέσματα θα προσδιορίζουν την πορεία της κάθε μετοχής, σε συνδυασμό με την τάση την ανοδική που πιστεύω ακράδαντα ότι θα συνεχιστεί. Επιμένω όμως ότι θα υπάρχουν προσωρινά σκαμπανεβάσματα, έτσι για φεύγουν οι πρωϊνοί και να έρχονται οι απογευματινοί. Πυξίδα τα καλά αποτελέσματα. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι οι τιμές-στόχοι που δίνετε - και μέχρι σήμερα δεν έχετε διαψευσθεί - τα λένε όλα.


      Διαγραφή
  7. Τακαρε το θωρηκτο ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ 4342.... μουναδες βασης

    ΜΑ... και ΜΟΥ..... δε θελω ....... Τον πρωτο στοχο τον ειπα απο αρχαιοτατων χρονων ..


    χχχμχμχμχμχμχμχμχμχμχμ αααααααα και να μη ξεχασω ....

    ΤΑ ΘΩΡΗΚΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ ......


    limit is the SKY .....!!

    βρε το μπαγασα .....ειπε και μια σοφη κουβεντα καποτες ...!!

    Τα σεβη πει αυτου ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

    Ολιγοημερες διακοπες στα ΟΡΗ και ΤΑ ΒΟΥΝΑ ..... μπας και συνελθουμε !!

    μετα .....εχει παλι μακροβουτιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οντως το έλεγες φιλαράκο...και μάλιστα πολλά πολλά τρίμηνα πριν...Τι Λουδοβίκους, τι Τζόννυδες, όλους προγραμματισμένους τους έχεις μπαγασα Λάκη. Και όπως όλοι οι μανατζαραίοι που σέβονται τη ζωή, κλείνουμε τα βιβλία νωρίς και σχεδιάζουμε διακοπές. Τα κέρδη πρέπει να κυκλοφορούν. Να ψωνίζουν, να πληρώνουν ΦΠΑ, να δίνουν δουλειά σε συμπολίτες, να γρασσάρουν την οικονομία. Ωραίος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως μόνο μια κυρία σχολίασε το ποδοσφαιρικό θέμα του κυρίου Τάκη:)Ώστε φίλαθλος κυρία Καλλιόπη,εύγε σας.Πάλι κάποιος Βραζιλιάνος μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε Μουντιάλ και πώς θα μπορούσε διαφορετικά άλλωστε.

    Τρομερή η σημερινή κίνηση του Ντράγκι και ιδίως τα λεγόμενά του περί χαμηλοτάτων επιτοκίων επί μακρόν διάστημα.Δώρο προς τις αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης και χρόνος πολύτιμος για να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις(μεταρρύθμιση είναι και το σημερινό ντου στην ΕΡΤ,επιτέλους δηλαδή...).
    Και το bull market καλά κρατεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάλι καλά κύριε Τζο που το σχολίασε μόνο μία κυρία. γνωρίζω περισσότερα για τους εξωγήινους παρά για τα ποδοσφαιρικά!

      Διαγραφή
    2. Αυτόν τον καιρό οι άντρες έχουν πιο σοβαρές δουλειές.
      Οι άντρες είναι οι κυνηγοί που φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι και οι γυναίκες τα νοικοκυρεύουν φιλοσοφώντας και αερολογώντας ή και αερίζοντας χααααααααα

      Διαγραφή
    3. Κυρία zara το "μόνο" πήγαινε ότι τόσοι μουστακαλήδες είμαστε εδώ μέσα και βρέθηκε θήλυν να πρωτοσχολιάσει για το Μουντιάλ χεχε

      Κυρία Καλλιόπη δεν ξέρω εάν είχε υποπέσει στην αντίληψή σας μελέτη προ μηνών,στην οποία απεδείχθη ότι οι γυναίκες επενδύτριες έχουν καλύτερες αποδόσεις από τους άνδρες.Αυτό οφείλεται στο ότι οι άνδρες βλέπουν το σπορ περισσότερο για την αδρεναλίνη και μεταμορφώνονται σε τρεινταράδες του ενός λεπτού.Αντίθετα οι γυναίκες έχουν σε μεγαλύτερες δόσεις το προσόν της υπομονής και περιμένουν την ωρίμανση της επένδυσή τους.

      Σήμερα απ'ότι βλέπω το κύμα της αυξημένης ρευστότητος των αλλαγών του MSCI σηκώνει τις ΜΠΕΛΑ-ΕΤΕ-ΤΙΤΚ-ΦΦΓΚΡΠ,η ΓΕΚΤΕΡΝΑ πάει πρίμα μετά την είσοδο του φαντ,η ΔΕΗ δείχνει μια κάποιο αδυναμία το τελευταίο 3ήμερο αλλά είναι νομοτελειακή η κίνησή της προς νέα υψηλά και γενικώς είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα στο ΧΑΑ...

      Υ.Γ Ο Σαμαράς έστειλε τουλάχιστον μια ανθοδέσμη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για την πρόταση μομφής...?

      Διαγραφή
    4. " Ο Σαμαράς έστειλε τουλάχιστον μια ανθοδέσμη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για την πρόταση μομφής...?"


      Χα χα χα...Ο μικρός αποδεικνύεται μεγάλος παιχταράς. Σιγά μην θέλει πρωθυπουργικό μαγκάλι (γιατί καρέκλα δεν μου μοιάζει με τόσα προβλήματα) με πυρωμένα κάρβουνα να καθίσει λες και είναι αναστενάρης. Τους στριμώχνει όλους στο μαντρί, θα ψηφίσουν αναγκασταστικά ΚΑΙ το νέο χαράτσι, θα φάνε φτύσιμο μέχρι πατούσας κι εκεί προς τα μισά του 2015 θα πέσουν σαν ώριμο φρούτο.

      Ο μεσσίας θα μοιράσει υποσχέσεις αλλά ως εκεί. Σιγά μην τις ικανοποιήσει κι όλας. Τι είχες Γιάννη, τι ΄χα πάντα, που λέει κι ο λαός. Γι αυτό κάνουμε τα κουμάντα μας, φτιάχνουμε και κυρίως διατηρούμε το λίπος στο ΧΑΑ. Τα ζόρια είναι μπροστά. Μετά το κούρεμα κύριε Τζο (δηλαδή την επιμήκυνση με ελάχιστα μικρότερο επιτόκιο). Αυτή τη φορά αυτός που δίνει τα δίνει σε μας. Οχι στις τράπεζες του όπως έκανε με τα μνημόνια. Οπότε θα πάρει τα μέτρα του ώστε να του επιστραφούν.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ηλία ο ελληνικός λαός αν είχε περισσότερο μυαλό θα πέρναγε ζωή χαρισάμενη για αιώνες.Εάν η οικονομία διδασκόταν στα ελληνικά σχολεία απ'το δημοτικό(ενώ έως σήμερα δεν διδάσκεται παρά ελάχιστα και ως φιλολογικόν ανάγνωσμα) και ήτο το κύριο μάθημα,δεν θα περνάγαμε όσα έχουμε περάσει απ'το '21 και δώθε.Στην καλύτερη χώρα από απόψεως κλιματολογικής βρισκόμαστε,να κατανοούσαμε και τα βασικά οικονομικά και τι στον κόσμο...

      Αλλά τι περιμένουμε όταν από παλαιόθεν το απευχθέστερο μάθημα των ελληνόπουλων ήτο και παραμένουν τα μαθηματικά,μια καθαρά ελληνική επιστήμη.
      Τέλος πάντων,υγεία να έχουμε πρωτίστως για ν'αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.

      Διαγραφή
    6. Με βρίσκετε σύμφωνο κύριε Τζο. Ευτυχώς εμείς εδώ, με καθαρό μυαλό διαβάσαμε σωστά τις εξελίξεις, είδαμε την τάση, καλά πάμε.

      "Λέγε μου για να σου πω ν΄ανεβούμε το βουνό", παραφράζοντας την παροιμία.

      Εξαιρετική συμπεριφορά η ΕΥΠΙΚ, πολλές εντολές αγοράς απ΄έξω στις κατασκευές, ιδίως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ακούω. Είναι τρελλοί αυτοί οι Ρωμαίοι????

      Διαγραφή
    7. Για τις κατασκευές νομίζω ότι είχαμε μιλήσει εγκαίρως,για το γεγονός ότι επέρχεται κοσμογονία έργων υποδομής(όχι τόσο των κλασικών όπως παλαιότερα).Τώρα βρισκόμαστε στη φάση που οι ξένοι ξαναανακαλύπτουν τις ντόπιες δυνάμεις και αυτό παίζεται στο ταμπλό.Δεν υπήρχε άλλωστε άλλη δυνατότητα για τις υπερχρεωμένες ελληνικές εταιρείες,οι κάνουλες της ρευστότητος είναι ακόμα κλειστές και όπου ανοίγουν το χρήμα ακόμη είναι πανάκριβο.

      Το ασφαλιστικό Θωρηκτό είναι η ήρεμη και σταθερά ανοδική δύναμη(στο +50% για φέτος ως τώρα),όντας η μόνη εισηγμένη του κλάδου,ενός κλάδου όπου στο μακρύτερο μέλλον περιμένω πολύ μεγαλύτερα πράγματα έτσι όπως πάει η κρατική ασφάλιση.Όταν μυριστούν ψητό και άλλες ελληνικές ή θυγατρικές ξένων ομίλων,θα δούμε περισσότερες στο ταμπλό.

      Πάντως θα'θελα να ξεκινούσε μια κουβέντα εδώ στο φόρουμ για το ποιες μετοχές θα μπορούσαν να έχουν καλές αποδόσεις το 2014.Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες που ακόμη δεν έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και προετοιμάζονται για την επόμενη 2ετία-3ετία.Δεν ξέρω εάν αυτές της κατανάλωσης μπορούν να συμμετάσχουν ενεργότερα στο 3ο έτος του ελληνικού bull market ή θα πάμε με τις ίδιες πάνω-κάτω 30-40 εταιρείες που παίζουν δυνατά από πέρυσι.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλους.
    ΟΝίκοςΤ στις 4-11-2013 πούλησε το 20% της θέσης του στην ΔΕΗ στα 10,24 ακολουθώντας την συμβουλή του κ. Τάκη.Βέβαια,όπως είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο,η μετοχή με έχει εξαιρετικά ανταμείψει από την είσοδο της στο ΧΑΑ και ο μέσος όρος κτήσης ήταν ήδη μηδέν.Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και για το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο.
    Θα μου πείτε περσινά ξινά σταφύλια.Και γιατί δεν το έγραψες αυθημερόν κύριε Νίκο; Μια εβδομάδα το σπίτι ήταν
    σε τρελή κατάσταση,υδραυλικός,ηλεκτρολόγος,ξυλουργός και άλλοι βοηθοί με ξέσχισαν για να ανακαινίσουν την κουζίνα.Ευτυχώς τέλειωσαν πριν την προχθεσινή καταιγίδα.
    Φίλε Ηλία θα σου βγει η κίνηση σου στο Στασινόχαρτο και πάλι μετά θα σε εκθειάζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαιρετώ την ωραία παρέα..
    Έριξα μια γρηγορη ματια στα αποτελεσματα του ΟΤΕ..και αναρωτιέμαι γιατι δεν έχει φόρους;;που πήγαν οι φόροι;
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο 4110/2013 που τέθηκε σε ισχύ την 23 Ιανουαρίου 2013, ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων στην Ελλάδα ορίζεται στο 26% για τη χρήση 2013, ενώ ο παρακρατούμενος φόρος επί της διάθεσης μερισμάτων που εγκρίνονται μετά την 1 Ιανουαρίου 2014 ορίζεται σε 10%.

      Η θετική επίδραση από τον επανυπολογισμό των αναβαλλόμενων φόρων (Επίδραση λόγω αλλαγής φορολογικού συντελεστή) για τον Όμιλο που αναγνωρίστηκε στην κατάσταση αποτελεσμάτων ανήλθε σε Ευρώ 50 εκατ. ευρώ.
      Συνεπώς ο φόρος εισοδήματος στο εννεάμηνο του 2013 για τον ΟΤΕ ήταν 74,2 εκατ. ευρώ και κατόπιν της θετικής επιδράσεως του αναβαλλόμενου φόρου κατέπεσε σε μόλις 3,2 εκατ. ευρώ.

      Αν προσέξετε κύριε Πανάγο το ίδιο παρατηρείται και στο Α΄τρίμηνο και στο Α εξάμηνο, όπου οι φόροι είναι ΘΕΤΙΚΟΙ.

      Διαγραφή
    2. ΟΤΕ : τα πράγματα είναι απλά.
      Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων - υπολογίζω με 25% φορολογικό συντελεστή, δίχως αναβαλλόμενους φόρους και τέτοια περιστασιακά, όπως και έκτακτα κέρδη απο πώληση των θυγατρικών του - ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ είναι κάτι περισσότερο απο 320 εκατ. ευρώ.

      Συνολικά έσοδα περίπου 4 δισεκ. ευρώ
      Συνολικά λειτουργικά έξοδα περίπου 3,4 δις
      Έξοδα τόκων για το δανεισμό των 3,4 δις περίπου 170 εκατ. ευρώ
      Κέρδη προ φόρων 430 εκατ. ευρώ
      Κέρδη μετά φόρων 320 εκατ. ευρώ ----> 0,65 ευρώ ανά μετοχή

      Μπορεί άνετα η μετοχή να στηρίξει τα 12 ευρώ.

      Διαγραφή
    3. Επίσης εντυπωσιακή είναι η δουλειά που κάνουν οι Γερμανοί. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΤΕ.

      Ο ΟΤΕ που ήταν στα πρόθυρα διάλυσης - να χρωστάει του κόσμου τα τραπεζικά δάνεια, τώρα δυναμώνει.
      ο καθαρός δανεισμός του απο 4,2 δις αρχές του 2012 σήμερα μόλις 1,68 δις. Στα ταμεία του 1,7 δις απο 683 εκατ. ευρώ.
      Και όμως κάποιοι άσχετοι και άμπαλοι φιτσουλέοι συνάμα, έβλεπαν πέρυσι, προ εκλογών, στάση πληρωμών στον ΟΤΕ και τον έστελναν στα 1,2 ευρώ την μετοχή του. Μετά κάποιοι ακόμα μεγαλύτεροι άμπαλοι, έβγαζαν διαγράμματα του ΟΤΕ και πρότειναν πωλήσεις στα 1,8 ευρώ. Άχρηστοι - μέσα απο διαγράμματα νομίζετε ότι θα καταλάβετε τι χρώμα έχει ο κώλος της μαιμούς!!! μπουχαχαχα Μα πως τα γράφω.

      Τα 12 θα τα δει, θέλετε δεν θέλετε, εκτός αν φύγει αυτή η κυβέρνηση - ) το έχω γράψει πολλές φορές, το γράφω άλλη μια) οπότε τότε όλα τα αναθεωρώ, καθώς δεν θα μείνει κωλομπυθρόξυλο σε αυτόν τον τόπο. Στην χρηματαγορά του αλλά και στην καθημερινότητα του.

      Διαγραφή
    4. Εξαιτίας των υψηλότατων αποσβέσεων - οι λειτουργικές ταμειακές ροές φέρνουν πολλά λεφτά στο ταμείο. Μειώνει τώρα και τον δανεισμό, θα έχει να εισπράττει ακόμη περισσότερα.
      Με 1 δις έσοδα απο ετήσιες λειτουργικές ταμειακές ροές, τι έχει να φοβηθεί????

      Έχουμε και τους Γερμανούς που ανεβάζουν όλο και περισσότερο τα ίδια κεφάλαια που καταρήμαξαν οι Έλληνες προκάτοχοι του, με τις ακριβές εξαγορές του δικτύου της Γερμανός και τις Δημόσιες προτάσεις, στο ΘΕΟ, της Cosmote.
      Ίδια κεφάλαια απο 1,4 δις αρχές του 2012, σήμερα 2,1 δις και όμως κάποτε ήταν στα 4,8 δις, πριν τον ρημάξουν οι Έλληνες.

      Θα τα δει τα 12 και πιστεύω θα τα περάσει. μετά δεν ξανασχολούμαι.
      Μην διαβάζατε άμπλους φιτσουλέους που κάνουν σχολιάκια κλισέ και γράφουν με γρίφους, δίχως να εξηγούν μιλώντας σχεδόν πάντα συνωμοτικά.

      Τάκαρος over
      ξεκάθαρος και πιάνει όλα τα ζουμιά και τα αναλύει, εν συντομία.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. Εμένα αυτο που μου έκανε εντυπωση απο το αρθρο με τον Λεονιντας, ειναι το οτι εφτασε να παιξει ξυπολητος οταν δεν ειχε αλλη επιλογη, απο το να τον αλλαξουν. Για φαντασου.. να παιζεις ξυπολητος σε επαγγελματικο αγωνα οταν οι υπολοιποι εχουν πληρη αρματωσια και ενα δαχτυλο να σου πατησουν τελειωσες. Αυτο σημαινει παθος.

    Τωρα στα δικα μας. Αυτο που εγινε με την ΔΕΗ-Αλουμινιο, που ενα διαιτητικο δικαστηριο αποφασιζει για δυο ιδιωτικες εταιρειες πιο θα ειναι το επιπεδο που θα πουλαει η μια στην αλλη, και μαλιστα αποφασιζει οτι η μια ειναι υποχρεωμενη να πουλαει κατω του κοστους στην αλλη, αλλο και τουτο!!!!
    Τι αλλο θα ακουσουμε σε αυτη τη χωρα! Δηλαδη εχω ενα μαναβικο, και το διαιτητικο δικαστηριο μου λεει οτι πρεπει να πουλαω τις μπανανες σε καποιους πελατες χαμηλοτερα του κοστους μου. Ε ωραια και εγω δεν θα τις πουλαω!! ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗ και δεν θελει να πουλαει 4 cents την κιλοβατωρα στο Αλουμινιο, δηλαδη ποιοι αποφασιζουν για το κοστος OΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ?? Εγω εχω πιο πολλες μετοχες MYTIΛ κ λιγοτερες ΔΕΗ, αλλα δεν μου αρεσει αυτο. Οποιος ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΚΑΝΕΝΑΝ δεν συμφερει αυτο, ουτε τον Μυτηληναιο. Γιατι οταν οι συμφωνιες δεν ειναι WIN to WIN , ΤΟΤΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΝΟΥΝ. Ο ενας θα προσπαθει να σαμποταρει τον αλλον, κανεις δεν ειναι χαζος να κατσει να τον κανουν jump. Θεε μου, ουτε και οταν βγει αριστερη κυβερνηση δεν θα γινονται αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μου επιτρέψετα να αμφισβητήσω την θέση σας. Η ΔΕΗ έχει υπογράψει συνυποσχετικό με την ΜΥΤΙΛ για την διαιτησία,δεν έγινε η διαδικασία ερήμην της. Δηλαδή η απόφαση θα γινόταν δεκτή μόνο αν ήταν ευνοϊκη για την εταιρεία; Και για να μην με παρεξηγήσετε, αν διαβάσετε σχόλια μου θα δείτε ότι έχω και ΔΕΗ από την εποχή της εισόδου της στο ΧΑΑ και ΜΥΤΙΛ από την εποχή της ΑΛΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν υπογράψει συμφωνία ότι αμφότεροι θα αποδεχθούν την απόφαση της διαιτησίας. Επομένως αυτό δεν αλλάζει. Αλλά, η ΔΕΗ κατήγγειλε τη σύμβαση.

      Διαγραφή
    2. Έχουν δίκιο και ο κύριος Νίκος, ότι τόσο ο ΜΥΤΙΛ όσο και η ΔΕΗ είχαν αποδεχτεί τη διατησία, οπότε να αφήσουν οι της ΔΕΗ τα ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΑ τους.

      Έχει όμως δίκιο και ο κύριος Πέτρος.
      Όμως κύριε Πέτρο σε μια αγορά μονοπωλιακή κάποιος πρέπει να καθορίζει τις τιμές. Γιαυτό μπαίνουν οι διαιτησίες, οι ΡΑΕ και όλοι οι ενδιάμεσοι.
      Άρα πρέπει να ελευθερωθεί η αγορά, να πάψουν οι επιδοτήσεις και στα τιμολόγια ο καθένας να χρεώνει ότι γουστάρει. Ακριβώς ότι γίνεται δηλαδή με τα τηλέφωνα και την κινητή τηλεφωνία. Θα θυμάστε που όλοι οι Ελληναράδες πριν καταργηθεί το μονοπώλιο του ΟΤΕ φώναζαν ότι με την απελευθέρωση της αγοράς θα έχουμε ακριβή τηλεφωνία.
      Για άλλη μια φορά όσοι έλεγαν τέτοιες ανοησίες, αν δεν ήταν συνδικάλες του κερατά, αποδείχτηκαν άμπαλοι φιτσουλέοι και λάτρεις του κατεστημένου της μάσας, της ξάπλας, της μίζας και των δανεικών και αγύριστων.

      Διαγραφή
  14. Ευχαριστω Τακη για την απάντηση του ΟΤΕ..έγραψα και ένα αρθρακι στο investorblog για τη ΦΛΕΞΟ...άμα έχετε όρεξη γκουρουδες ρίξετε ένα βλεφαρο..και πείτε τη γνώμη σας
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας διάβασα κύριε Πανάγο.
      Οι ταμειακές ροές της εταιρίας είναι εκπληκτικές. Όταν βλέπω τέτοιες χρηματοροές σε εισηγμένες τις ερωτεύομαι. Όμως στα 3 δεν προτείνω αγορές. Αγορές πρέπει να κάνεις όταν όλοι κοιμούνται και βλέπουν καταστροφή. Αγοράζεις σε τιμές συμφοράς και μεγάλων ευκαιριών και πουλάς μετά στο Θεό. Τέτοιες τιμές ήταν πέρσι όταν υποτίθεται έβγαινε η Collins Stewart. Τιμές δηλαδή κάτω των 2 ευρώ.
      Όσοι μπήκαν σε αυτά τα νούμερα, απλά κάθονται αναπαυτικά και κοιτάνε. Θα πουλήσουν σε νούερα μεγαλύτερα απο αυτά του 2007.

      Διαγραφή
  15. Οσον αφορα καποια σχολια που διαβασα παραπανω για το free float του παιχνιδαδικου, Ο Βακακης ασχολειται παρα πολυ με το μετοχολογιο του(εχει και τις χρηματοροες να δικαιολογει μονο εν μερει ομως την αεροφουσκα του). Απο την αλλη στο spider μερικες δεκαδες μετοχων εχουν το.. 93% αλλα κοιταζονται προς το παρον μεταξυ τους. Το αφεντικο δεν ξερει καν τι σημαινει μετοχολογιο. Απο μεγεθη? τζιρος μουσαντενια τριανταρης ενω θαπρεπε ναναι 3 και 4 φορες παραπανω, αλλα οι ροες παραυτα δεν κρυβοντε (αυτο το κανει μονο με τα αποθεματα). Οση μαλακια και να δερνει το αφεντικο και τον consiliere του η αγορα παλι θα δωσει την λυση αποκαθιστοντας την στρεβλωση και τοτε market cap 250νταρα ειναι θεμα χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας βλέπω να είστε αρκετά μέσα στα πράγματα για να μιλάτε για market cap 250 millions. Δεν μπορεί τυχαίως να αναφέρατε το target price της μετοχής.
      Αυτό όμως θα συμβεί όταν θα μπουν ξενάκια στο χαρτί. Προς το παρόν επιβάλλεται να περιμένουμε στα παρόντα επίπεδα μέχρι νεωτέρας. Υπάρχει λόγος. Εξάλλου εμείς οι θωρηκτοί είμαστε και πιο σβέλτοι - κάνουμε δυο τριαντάρια μαζεμένα και τους ξεπερνάμε στο άψε σβήσε όλους τους άλλους.

      Διαγραφή
    2. "Απο την αλλη στο spider μερικες δεκαδες μετοχων εχουν το.. 93% αλλα κοιταζονται προς το παρον μεταξυ τους. Το αφεντικο δεν ξερει καν τι σημαινει μετοχολογιο. Απο μεγεθη? τζιρος μουσαντενια τριανταρης ενω θαπρεπε ναναι 3 και 4 φορες παραπανω, αλλα οι ροες παραυτα δεν κρυβοντε (αυτο το κανει μονο με τα αποθεματα). Οση μαλακια και να δερνει το αφεντικο και τον consiliere του η αγορα παλι θα δωσει την λυση αποκαθιστοντας την στρεβλωση και τοτε market cap 250νταρα ειναι θεμα χρονου."

      Bonjour!!

      SPIDER (Πετσιος) ??????????Με αρνητικά ίδια 10 εκατομμύρια και δάνεια στον Θεό?

      Μήπως κατι δεν καταλαβαίνω?

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Κύριε Δαρείε το spider είναι η ονομασία του καλού μαρμάρου που παράγει ο Ικτίνος και εξάγει στην Κίνα.

      Διαγραφή
  16. Monsieur Spooky Merci διότι καράφλιασα ολίγον. Απο μάρμαρα δεν κατέχω πράμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα ξενακια με τα σχιστα ματακια ειναι ante portas. Αν η μπροσουρα που θα τους παει λεει και λιγο αληθεια για τα αποθεματα, τοτε skyhigh! Huge money ομως δεν δικαιουντε να βγαλουν οι απιστοι,γιαυτο μεχρι το 2κατι πρεπει ναχει παρθει ενα 3% ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα βλέπω τα ξέρετε.
      Το presentation είναι καλό, αλλά όχι τέλειο.
      Για λόγους όμως δεοντολογίας - πρέπει να σιωπήσω.

      Διαγραφή

    2. Περιμένω με το όπλο παραπόδα...μου φαίνεται λογικό, εάν είναι να κάνει ανοδική κίνηση, πρωτύτερα να τρομάξουν τους μικρούς με μια πτώση -5% έως -8% max (ως το 1,38 πχ) ώστε να ελαφρύνουν από το "έρμα" μαζεύοντας ταυτόχρονα χαρτί και για την πάρτη τους. Ανοδος αρχικά και πτωτικά κενά αέρος μου φαίνεται λιγώτερο πιθανό επειδή συσσωρεύει πολύ καιρό οπότε οι περισσότεροι θα το καταλάβουν και θα στριτζωθούν. Κανένας δεν χαρίζει χρήμα.

      Ολα αυτά ωστόσο προυποθέτουν καλό κλίμα, άρα μετά την ψήφιση του προυπολογισμού.

      Διαγραφή
    3. βρε Φιλαρακο Χιππακακη απο τα ψηλα βουνα

      6 μερες ελειψα και αρχισατε να ονειρευεστε ?

      Ολπο παρα ποδα και ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ....ποσο ? δεν φτανουν 25 βαθμοι για Νοεμβρη ?

      ακου ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ σωτηριου ετους 2014

      και 1.38 τιμη μουναδος βασης ? τοσο ειχε και στα 1968 που μπηκε και ο Μυτογκας Τακαρος

      χχχχμμμ εγω ειχα προλαβει ομως και μπουκαρα νωριτερα !

      και με ΚΜΟ 1183 βδομαδων στα 1.48

      Οι επενδυτες μετοχοι γεννημενοι προ του 1924 εχουν πεθανει ουλοι

      ενας ΖΕΙ με ενα ποδι γιατι παραπατησε ανεβαινοντας στο ΟΡΟΣ Γκουαλαγκιρι στο ΝΕΠΑΛ 7803 υψομετρο
      πριν 14 χρονια

      χχχχμμμμ θα εχουν ενδιαφερον οι επομενες 113 βδομαδες ..!

      μεχρις τοτες ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ...

      χχμμχχμχμχμχμχμχμμ ωστε 250 μιλιουνια target ...

      εγω το υπολογιζα λιγο παραπανω ...

      .....εβαζα ο τρελλος και τα αποθεματικα μαρουλια που κοψαμε τα 10 χρονια περιμενοντας τις αδειες και τους σχιζοματες μεσα ...

      και ηταν 160 εκ. κοματια βιολογικα ουλα

      ο..ι.....παιζουμε ....................αντε αντε ειναι το καταστημα

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνήσω με τον κύριο Λάκη,γνωστό και ως θεόμουρλο μάγο με τα βουντού του εκ Λιβυκού Πελάγους.Το ποτάμι...ε,το Θωρηκτό ήθελα να γράψω,δεν γυρίζει πίσω.Μα δεν είναι bollinger αυτοί,αυτό είναι το καρδιογράφημα μιας ανακόντας έτοιμης να κατασπαράξει τα πάντα στο διάβα της.

      Οπότε,ARE YOY READY...?

      Διαγραφή
    5. Οπλο παραπόδα σημαίνει είμαι σε ετοιμότητα και περιμένω κίνηση.

      Την προηγούμενη εβδομάδα στις δημοπρασίες στο τέλος κάποιος έβαζε μια πώληση 10,000 μετοχών την οποία ακύρωνε δευτερόλεπτα πριν την πραξη. Το έκανε 3 φορές. Ψάχνονται πιθανολογώ για να τρομάξουν και να μαζέψουν το κάτι παραπάνω. Γνώμη μου φυσικά.

      Ο προυπολογισμός με το θέμα του χαρατσιού ανοιχτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένας ή δύο αντάρτες και σβόλιασε η κρέμα. Εκεί που όλα έδειχναν αίσια ξαφνικά 40 μονάδες πάνω τα spreads. Μικρό το πρόβλημα φυσικά για τον επενδυτή αξιών αλλά δυστυχώς μου αρέσει και το trading.

      Διαγραφή
    6. Λοιπον Ηλια-κη - Ενεργεια για τα σπρεντια λιγες κουβεντες με πολυ Β.Ο.Υ.Ν.Τ.Ο.Υ θαλασσης

      Στην παρελαση του Καρναβαλου τον μαρτιο θα ειναι στις 414 μουναδες βσης !!

      γραψτε την ημερομηνια χωριανοι .....

      τι διαολο βγαλαμε τα πτυχια μας..... εκει στο ΘΙΒΕΤ φαγαμε τα νιατα μας

      αν δεν ειναι εκει χανω ενα ψητο babe Γουρουνοπουλο στη σχαρα !!!!!!!!!!!!!

      ααααααααααα και μη ξεχναμε ....σε λιγες μερες ο προεδρος θα απελευθερωσει τη ΤΥΧΕΡΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ....

      εεεεεεεεεε ρε χαρες που θα κανουν οι υπολοιπες

      εεεεεεε ρε χαρες ...............


      χχχχμμχμχμχχμμμ Φρανσουα Ολλα...λλαααα...λλλλααααααααααααα στο υψος σου

      4236 εγραψες σημερις ..

      Πανω και σεφαγααααααααααααααααααααααααααα

      Σαλλαμ Αλεκουμ

      Διαγραφή
  18. Από τους πλέον ενδιαφέροντες μίτους...

    Rock on!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ενδιαφερον της σημερινης συνεδριασης ειναι οτι αρχισαν να ποτιζουν σιγα σιγα και δευτερα χαρτια, περαν των γνωστων 20 με τα οποια εχει ανεβει η αγορα μεχρι τωρα. Πεντε εξι ειδικα του "μεσαιου" χωρου που συσσωρευουν για αρκετο καιρο ειναι ετοιμα να δωσουν 20 με 30% πανω. Ακομη και κατι κοιμωμενοι μαρκετ μεικερς θα εκπλαγουν. Κυριε ομορφωνιε ποιος στη χαρη σας, μεσα σαυτα ειναι και κανα δυο "δικα" σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μετα και την τελευταια μαζικη πωληση μετοχων EKTEΡ απο την ΑΕΓΕΚ (μηδενισε την συμμετοχη της, για λογους ασχετους με την ποιοτητα της μετοχης), η μετοχη αρχισε να εκτοξευεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Τάκη αν και παρακολουθώ το blog σας λίγο καιρό δεν σας κρύβω ότι έχω εντυπωσιαστεί από τις αναλύσεις,τον ορθό τρόπο σκέψης,την ψυχραιμία και μεθοδικότητα στις επιλογές σας..Επιπροσθέτως δε εξαιτίας όλων των παραπάνω βλέπω-παρατηρώ οτι έχετε κερδίσει και τους ανάλογους αναγνώστες με τεκμηριωμένη άποψη και εποικοδομητικούς διαλόγους..Θα ήθελα λοιπόν αν μπορείτε να μου πείτε την γνωμη σας για 3 μετοχές..Ινλοτ,Σεντρ και μια "δυσκολότερη" κατά την άποψή μου Μιγ..Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραφα για Centric όταν έπαιζε στα 0,4 και πήγαινε να κάνει παιγνίδι, τότε που οι άμπαλοι φιτσουλέοι έβγαιναν στα φόρα και έλεγαν για τιμές στόχους τα 3 ευρώ.
      -------------------------------------------------------------------
      Ροδόλφο Βαλεντίνο μπουχαχαχα δεν καταλάβατε ακόμη????
      Έχει λέει 100 εκατ. χαρτιά και περιμένουν οι γκουρούδες της συμφοράς το χαρτί να απογειωθεί.
      Φύγαν W.H. Betfair αλλά ο Βαλεντίνο μένει - μέχρι πότε βρε????
      Απαντάτε μέχρι πότε είναι η άδεια και τι συντελεστές φορολόγησης θα έχετε???
      Κοινώς αν δείτε κέρδη να με φτύσετε - να μην με ματιάσετε βρεεεεεε.

      Αυτός ο Μανωλάκης τι κάνει???? Καλά είναι???
      Τελικά που ήταν οι Βαρδινογιαννέοι κρυμμένοι πίσω απο τα Μ.Ο.Δ.??? Καλά για τον Λ.Λ. δεν το συζητάμε. Αυτόν τον έχουν ξεχάσει και κανείς δεν θέλει να θυμάται ότι ήταν πίσω απο τα ΜΟΔ. Έτσι λέγανε στους παίκτες.
      Πήρε ο τύπος μερικά χαζοπελατάκια - τους έδωσε τα ΜΟΔ με καλούς όρους, έτσιιιιι??? Τους καλύτερους!!!! - σέρβιρε τα κατα φαντασία εδέσματα στον κοσμάκι και γέμισε χαρτούρα την υφήλιο.

      Αυτός βρεεεεε - ο Ροδόλφο Βαλεντίνο - με τα χαρτιά που κυκλοφορεί συναγωνίζεται τις τράπεζες. Άντε να ξεπεράσεις και την Πειραιώς στη χαρτούρα.
      Κέρδη ρεκόρ και το νέο Blue Chip. Μα τι είναι που που λέτε!!!
      Τέτοια έλεγε ο αγαθός γίγαντας Γκρισίνο που το έπαιζε και χρηματιστής και δως του να βάζει κόσμο στο χαρτί. Απο βλακεία του. Είχε και αυτό το ρημάδι το στόμα που δεν έκλεινε ποτέ.

      Ροδόλφο Βαλεντίνο - αέρας κοπανιστός. Έχει βρε τίποτα ή μόνο άδειες αγορασμένες πανάκριβα απο το αριστερό χέρι που πουλούσε το δεξί?????
      Δεν έχει δάνεια ο Ροδόλφο αν είχε θα έδινα τιμή στόχο το ΜΗΔΕΝ. Τώρα λέω Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει και άμα κερδίσατε απο τούτον να πάτε να κάνετε ένα τάμα να προσκυνήσετε την Παναγιά της Τήνου.
      ----------------------------------------
      Έτσι έγραφε ο Τάκαρος αλλά τα κουφάλογα δεν ακούν. Ο άλλος δίνει τιμή στόχο τα 3 ευρώ - με 100.000.000 χαρτιά βρεεεεεε και στα fora να επευφημούν τη χαρτάρα?

      Επανέρχομαι σε λίγο περισσότερο τεχνοκρατικά.

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζω με την κολάντζα τη CENTRIC.

      Αν κοιτάξετε τον ΟΠΑΠ θα δείτε ότι τα καθαρά του έσοδα είναι 30% επί των συνολικών παιγμένων στοιχημάτων, όπου καθαρά έσοδα ορίζονται λεφτά που έπαιξαν οι τζογαδόροι μείον τα λεφτά που κέρδισαν οι τζογαδόροι. Αν τώρα αφαιρέσουμε και κάτι κόστη επί των παιγνίων τότε ο ΟΠΑΠ εισπράττει ένα μικτό κέρδος 20% επι των συνολικών του πωλήσεων.
      Φυσικά στον ΟΠΑΠ βρίσκεις αναλυτικά τα πάντα για τα παιγμένα 5 δις ευρώ των πωλήσεων του.

      Στην CENTRIC αντίθετα δεν βρίσκεις τίποτα. Τα 500 με 600 εκατ. ευρώ τω πωλήσεων του γίνονται μέσω της Μάλτας και το μικτό κέρδος της εταιρίας είναι μόλις 1,8 με 1,9%. Ναι καλά διαβάσατε.
      1,8% με 1,9% είναι τα καθαρά έσοδα της Centric απο τα 500 EKAT.ευρώ που παίχτηκαν απο τους τζογαδόρους. Δηλαδή 9 με 10 εκατ., υποτίθεται ότι κερδίζει η εταιρία απο τα 500 με 600 εκατ. που παίχτηκαν. Μετά βέβαια μπαίνουν και τα κόστη της εταιρίας και στο τέλος ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

      Δηλαδή η Centric επιστρέφει στους παίκτες το 98,1% των χρημάτων τους!!!! Θεέ και κύριε. Φοβερά πράγματα.
      Είναι on line betting σου λένε οι Ροδόλφοι γιαυτό και η γκανιότα είναι τόσο χαμηλή. ΟΚ θα το φάω το παραμύθι.
      Δεν συνεχίζω να περιγράφω 'άλλο εδώ πέρα. Με λίγα λόγια αν δείτε ποτέ ΕΤΑΙΡΙΚΑ κέρδη εδώ χάμω, ΝΑ ΜΕ ΦΤΥΣΕΤΕ για να μην με ματιάσετε. Και αν πάλι δείτε κααααααααποτε κέρδη - που θα τα εμφανίσουν για να στήσουν παίγνιο - μερίσματα δεν πρόκειται να δείτε!!!

      Εγώ στη Centric για να μπώ στο παίγνιο - παραπάνω απο 10 σέντσια δεν θα έδινα. Αν θέλουν. Και με την πρώτη ευκαιρία θα τους τα έχωνα στην κεφάλα. Στα 20 με 30 σέντσια δηλαδή.

      Προσέξτε!!!
      Ίδια κεφάλαια η ΜΗΤΡΙΚΗ 35 εκατ. ευρώ, αλλά με 27 εκατ. σε επενδύσεις σε θυγατρικές. Μιλάμε για επενδύσεις άυλων περιουσιακών στοιχείων - δικαιώματα δηλαδή να λειτουργεί στοιχήματα και τζογεία - ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ δηλαδή.
      Όξω όλος ο αέρας ο κοπανιστός μας μένουν 10 εκατ. ευρώ, με 100 εκατ. χαρτιά μας δίνει 0,1 ευρώ ανά μετοχή.

      Να σας πω την αλήθεια και πάλι ακριβή μου φαίνεται. 10 εκατ. ευρώ για αέρα κοπανιστό και για ένα ακίνητο στο ΜΟΣΧΑΤΟ πολλά μου φαίνονται.

      Διαγραφή
    3. Θα επανέλθω αργότερα με ΜΙΓ

      όπου η τιμή στόχος είναι ΜΗΔΕΝ.
      Ο κυρ Αντρέας έκανε το θαύμα του για άλλη μια φορά. Ο τάχα μου μαιτρ των υπεραξιών τα φυτιλιασε όλα. Έτσι είναι ... όταν μια ζωή αγοράζεις πανάκριβα για να πουλήσεις πάμφθηνα αυτά παθαίνεις. 'Άντε να δούμε που θα ξαναβρεί κορόιδα σαν τα Αράβικα πιθίκια για να τους μαζέψει το χρήμα. Ακόμη και στην Ολύμπικ Airways που ισχυρίζεται ότι έβγαλε κέρδη - ακόμη και εκεί με ζημιά πούλησε!!!

      Διαγραφή
    4. Η πλάκα είναι ότι μερικοί θα γράφουν ότι φταίε το κακό μνημόνιο και η Μέρκελ με τον Σόιμπλε που ο Βγενό και οι εταιρίες του δεν μπορούν να σηκώσει κεφάλι.

      Βρεεεεε είστε άσχετοι και άμπαλοι φιτσουλέοι. Σταματάτε να γράφετε στα φόρα ανοησίες.

      Διαγραφή
    5. Monsieur Takis bonjour.

      Λέω να καταπατήσω τις αρχές μου και να αγοράσω εκ νέου ΛΙΓΑ EUROBANK έτσι για τον τζόγο, και μόνο αν την δω να προσεγγίζει τα 0.60 λεπτάκια πράγμα το οποίο θεωρώ αρκετά πιθανό διαβαζοντας αριστερά και δεξιά τις παπαριές που γραφουν περί ΤΧΣ και τιμής ΑΜΚ....

      Διαγραφή
    6. Ελάτε κύριε Δαρείε
      Η τιμή της επικείμενης ΑΜΚ στα 0,3 με 0,45 την έχουν βγάλει οι άμπαλοι φιτσουλέοι οι ΜΜΕδες, κάτι Λεωτσάκιοι και ΣΙΑ επειδή βλέπουν ονομαστική 0,3 ή επειδή είδαν ότι η τελευταία ΑΜΚ με την εισαγωγή του ΤΤ και την έκδοση 1 δις νέων μετοχών έγινε στα 0,48.
      Γιαυτό γράφουν αυτές τις παπαγαλιές. Τάχα μου ότι ξέρουν και δήθεν ότι έχουν inside Info. Στην πραγματικότητα δεν ξέρουν την τύφλα τους.

      Πρέπει να υπολογίσουν οι παίκτες τι μέσο όρο έχει το ΤΧΣ στην μετοχή και κάπου εκεί θα γίνει η νέα ΑΜΚ - αν γίνει. Άντε ένα -20% της τιμής κτήσης του ΤΧΣ να γίνει και πώληση κομματιού της ΕΥΡΩΒ.
      ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!!

      Διαγραφή
    7. Η αλήθεια πάντως να λέγεται.
      η ΕΥΡΩΒ με όλο αυτό το χαρτομάνι να κυκλοφορεί στο 1 ευρώ κρίνεται ως ακριβή.

      Διαγραφή
  22. Μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες, θα αλλάξει χέρια η Praktiker Hellas AE, καθώς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την κερδοφόρα ελληνική θυγατρική της χρεοκοπημένης γερμανικής Praktiker AG.

    Tα ανωτέρω δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Σελαλμαζίδης, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο φήμες για κλείσιμο των καταστημάτων Praktiker στην Ελλάδα.

    «Αυτά που διαδίδονται είναι βλακείες. Η Praktiker Hellas είναι μία υγιής επιχείρηση, μια επιχείρηση που είναι και θα παραμείνει κερδοφόρα. Η Praktiker Hellas πέτυχε ανάπτυξη και κερδοφορία λειτουργώντας σε μία οικονομία με τόσα προβλήματα, όταν από την άλλη οι Γερμανοί, της μητρικής, έριξαν το καράβι στα βράχια. Δεν επιτρέπεται να διαδίδονται ανυπόστατες πληροφορίες, όταν εδώ και τέσσερις μήνες είμαστε μόνοι μας και συνεχίζουμε να λειτουργούμε άψογα», δήλωσε ο κ. Σελαλμαζίδης προσθέτοντας:

    «H Praktiker Hellas είναι ένα από τα χρυσαφικά της μητρικής. Είμαστε το Νο 1 δίκτυο τεχνικών πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα και κερδοφόροι, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας. Δεν μπορεί λοιπόν ο καθένας να λέει ότι θέλει. Υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά της Praktiker Hellas, υπάρχουν διαδικασίες σε εξέλιξη και θεωρούμε ότι το όλο θέμα θα έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο με τρεις μήνες».
    .
    H Praktiker Hellas δημιουργήθηκε το 1991 και είναι η εταιρεία που άνοιξε τον κλάδο των τεχνικών πολυκαταστημάτων στη χώρα μας. Σήμερα αριθμεί 14 καταστήματα με συνολική έκταση 87.000 τ.μ., ενώ το 2012 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 196 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 3,5 εκατ. ευρώ.

    ΟΥΧΟΥΧΟΥΟΥΧΟΥ.Θα έχουμε γελάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. Ωραία μας τεστάρατε.
      Ρίξτε τώρα και καμιά πρόγνωση.
      Μόνο στο τεστάρισμα θα μείνουμε???

      Διαγραφή
  24. Στήθηκα στο 0.6250 με 20.000 κομματακια μπας και τζογάρουμε λίγο την πρώην Λατσοτράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακύρωσα την εντολή καθως φεύγει λίγο πάνω και λέω να περιμένω να δω προς το κλείσιμο.

      Διαγραφή
    2. Ξαναμπήκε η αγορά στο 0.62 στρογγυλά.

      Διαγραφή
  25. Έχουμε διασταυρομένες σχεδόν ταυτόσημες τιμές, άρα έγκυρες. Ευχαριστούμε πολύ παιδιά. Ανακεφαλαιώνω:

    -ΣΙΔΕΝΟΡ 1,754...σημερινό κλείσιμο...1,54

    -ΕΛΒΑΛ 2,014...σημερινό κλείσιμο...1,90

    -ΧΑΛΚΟΡ 0,919...σημερινό κλείσιμο...0,78

    -ΕΛΚΑ 1,638...σημερινό κλείσιμο...1,42

    -ΕΤΕΜ 0,417...σημερινό κλείσιμο...0,381

    -ΣΙΔΜΑ 0,375...σημερινό κλείσιμο...0.426

    -ΣΩΛΚΟΡ 2,17...σημερινό κλείσιμο...1,94

    Έλεγε ο Ηλίας πριν λίγες μέρες. Τώρα πρέπει να βρούμε και τι ποσοστά (δεν) έχει η ΒΙΟΧΚ στις εταιρείες καθώς σήμερα ανακοίνωσε ότι αν χρειαστεί να θα κάνει ΔΠ για τις εταιρείες αυτές και προσδιόρισε ότι το μέγιστο κόστος για τις προτάσεις αυτές είναι 193εκ Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθώς στην δημοπρασία στο τέλος άνοιξε το spread στην ΣΩΛΚ φίλε Ζακ γύρισα όλα τα ΕΛΚΑ σε ΣΩΛΚ.

      ΧΑΑ παιδική χαρά ή χαρά του τρειντερά? Θα δείξει.

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι βέβαια αυτή που υποννοεί ο κύριος Τάκης. Ο νόμος λέει ότι η δημόσια πρόταση γίνεται με λεφτά ή με μετοχές της απορροφώσας εταιρείας. Εμεις κρατάμε την ανακοίνωση της μαμάς πως "εάν χρειαστεί το κόστος είναι 193 εκ. και υπάρχουν".

      Η πιθανότητα όμως να στην κάνουν γυριστή δίνοντας Viohalco, δικαιολογούμενοι πως "ναι μεν λεφτά υπάρχουν αλλά προτιμούμε να τα κάνουμε επενδύσεις στις εταιρείες αντί για απόκτηση των μετοχών τους" ΔΕΝ είναι αμελητέα.

      Διαγραφή
  26. Πολύ ωραία κύριε Τάκη δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εσάς,η ανάλυση της Σεντρικ ήταν κατατοπιστηκότατη,ευχαριστώ..Τη Μιγ ρίσκαρα και την πήρα τότε που όλοι βλέπανε τη καταστροφή της(λόγο και του Κυπριακού προβλήματος) στη τιμή 0.21,βέβαια την έχω πουλήσει στα 0.37 αλλά δεν μπορώ να βρω που το πάει..Στη προηγούμενη νύξη μου χρησιμοποίησα τη λέξη "δυσκολότερη" κατά την άποψή μου γιατί:Υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο,αυξήσεις κεκεφαλαίου,εξαγορές(σίγουρα πανάκριβες αλλά και τα μεγέθη των εταιρειών δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις και αμελητέα π.χ.Vivartia),Τράπεζες-διαιτητικά δικαστήρια,νοσοκομεία,πλοια,ξενοδοχεία,Οτε,Άραβες ΧΡΕΗ κλπ..Δηλαδή ένα τεράστιο κουβάρι το οποίο δύσκολα μπορείς να το ξετυλίξεις και να είσαι πραγματικά σίγουρος ότι έχεις ελέγξει όλες τις παραμέτρους για το κουβάρι αυτό πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας την οποία και εκτιμώ..Περιμένω με ανυπομονησία
    Κος Μάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να παρατηρήσετε ότι τα ίδια κεφάλαια σε επίπεδο ομίλου είναι πολύ λιγότερα απο τα ίδια κεφάλαια της μητρικής. Αυτό ως μια μικρή απόδειξη ότι ο Βγενό αγόρασε πανάκριβα την λάθος εποχή, το 2007 - αντί να αγοράζει σήμερα και το 2012.

      Προσέξτε κύριε Μάνο.
      η μητρική έχει ίδια 1,2 δις (1,55 ευρώ ανά μετοχή) ενώ ο όμιλος έχει μόλις 774 εκατ. ευρώ ίδια (1 ευρώ ανά μετοχή). Ίδια κεφάλαια που διαρκών μειώνονται, λόγω των απομειώσεων των πανάκριβων εξαγορών και των ζημιών που παράγουν οι εταιρίες του.
      Είναι υπό κατάρρευση ο όμιλος - τέτοιες ανωμαλίες παρατηρούνται όταν οι εταιρίες πάνε κατά διαόλου και χάνεται η γη κάτω απο τα πόδια τους.

      Κοιτάξτε την μητρική.
      θα δείτε ότι έχει συνολικά δάνεια 500 εκατ. ευρώ (μαζί με κάτι Μ.Ο.Δ. 228 εκατ. ευρώ) ενώ έχει στο ταμείο μόνο 100 εκατ. Η μητρική δεν έχει έσοδα απο πουθενά. Όλες οι εταιρίες που συμμετέχει η ΜΙΓ καταρρέουν και παράγουν μόνο ζημιές. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το δανεισμό της η μητρική. Αν δεν ήταν οι ξαδέλφες τράπεζες να την αναχρηματοδοτούν ήδη θα είχε φουντάρει.
      Όμως όλα τα κόλπα κάποια στιγμή τελειώνουν.
      Θα πρέπει λοιπόν ο μίστερ Βγενό να βρεί οπωσδήποτε τίποτα κορόιδα Άραβες να βάλουν φρέσκο χρήμα σε ΑΜΚ για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί ή θα προχωρήσει αναγκαστικά σε κούρεμα των υποχρεώσεων του ή θα αναγκαστεί να πουλήσει τις συμμετοχές του.

      Δείτε τώρα πόσο έχει περασμένες στη μητρική την Βιβάρτια και την Άττικα Συμμετοχών.
      Τη Βιβάρτια την έχει 686 εκατ. ευρώ και την Άττικα ή MIG Shipping κοντά 540 εκατ. ευρώ.
      Θεέ και κύριε!!!
      1,2 δις ευρώ έχει περασμένα στην μητρική τις συμμετοχές σε Βιβάρτια και στην MIG SHIPPING.
      Αν λοιπόν εσείς κύριε Μάνο πιστεύετε ότι αυτές οι 2 συμμετοχές της ΜΙΓ αξίζουν 1,2 δις ευρώ, τότε η μετοχή αξίζει 1,55 ευρώ και όχι 1 ευρώ όπως φαίνεται απο τον όμιλο.

      Δείτε τώρα τα αποτελέσματα εις νέον της μητρική.
      Εκεί βλέπετε ΖΗΜΙΕΣ 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
      Τα φυτίλιασε όλα τα λεφτά που πήρε το 1997 και με αυτά εξαγόρασε πανάκριβα ότι του πούλαγαν οι Δασκαλοπουλεοι - Θεοδωροπουλοι και οι Παναγόπουλοι.
      Την χειρότερη στιγμή αγόραζε ακριβά ότι κινείτο.
      Τα πράγματα όμως σήμερα είναι απλά.
      Για όποιον θέλει να επενδύσει δεν υπάρχει καμία εταιρία ΜΙΓ - υπάρχει μόνο μια μετοχή για παίγνιο που λέγεται ΜΙΓ, για όποιον γουστάρει ανδρεναλίνες.

      Το καλό με την κρίση - οικονομική ύφεση της Ελλάδος είναι ότι θα ξεβρακώσει όλους όσους τάχα μου το έπαιζαν δημιουργοί υπεραξιών.
      Ο Αντρέ υπήρξε μαιτρ του Αγοράζω πανάκριβα και πουλάω σχεδόν τσάμπα. Τα διέλυσε όλα, ακόμη και τον Βάζελο τελείωσε.
      Με διαφορά ο χειρότερος μάνατζερ όλων των εποχών.

      Διαγραφή
    2. Στα 20 με 30 σεντς θα μπορούσε κάποιος να ρισκάρει αγοράζοντας τον αρχισάπακα ΜΙΓ, γνωρίζοντας όμως ότι τα βράδια δεν θα κοιμάται σαν πουλάκι αλλά σαν ΒΟΙΔΙ απο την αγωνία και το ροχαλητό.
      Αν συνεχίσει έτσι ο κυρ Αντρέ σε μερικά χρονάκια ούτε 20 σεντς δεν θα αξίζει ο αρχισάπακας. Θα τον έχουν πνίξει οι ζημιές και τα δάνεια.

      Διαγραφή
    3. Για ΙΝΛΟΤ δεν σας έγραψα τίποτα, γιατί η θέση είναι ουδέτερη. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη - οπότε να μην κουράζω τα δάκτυλα μου με το να πληκτρολογώ.
      Αν δεν αποφασίσει ο γίγαντας να πάψει να ''πορδίζει'' με τα κέρδη του και να παίρνει λοταρίες με μικρά περιθώρια κέρδους, τότε πιθανόν να γυρίσει και η θέση μου απο ουδέτερη σε αρνητική - ειδικά τώρα που με τον ΟΠΑΠ δεν θα μπορούν οι κότες του Κοκκαλη να γεννάνε χρυσά αυγά.

      Διαγραφή
    4. Η τιμή στα 2 ευρώ κρίνεται ως δίκαιη - και τα λέω εγώ αυτά που είχα δώσει το σύνθημα για short απο τα 2,5 ευρώ της ΙΝΛΟΤ και κατόπιν το γύρισμα σε long στον πάτο

      Διαγραφή
    5. Προς εμπέδωση τι έλεγε ο Τάκαρος παλαιόθεν

      Έγραφε ο Τάκαρος στις 20 Μαΐου 2011.
      takis-morfonios έγραψε:
      Για ΙΝΛΟΤ που με ρωτάτε.
      Πρόκειται για διεθνή κολοσσό. Θα δώσει χρήμα. Όχι όμως τώρα - εδώ δεν μπορούν να ανεβάσουν την ΙΝΚΑΤ. Ο Τάκαρος το αφήνει να περιμένει, εμείς έχουμε τα θωρηκτά μας που θα τα πομπάρουμε 100% ψηλότερα απο εδώ χάμω.

      Το σαπάκι κλείνει εκείνη τη μέρα στα 2,23

      Απαντάει ο Τάκαρος στις 31 Μαΐου 2011
      takis-morfonios έγραψε:
      Κύριε Άβερελ είστε σίγουρος ότι θέλετε να ακούσετε τιμή στόχο για ΙΝΛΟΤ????????
      Αφήστε καλύτερα δεν θα το αντέξετε. Για βάλτε κάτω λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί. Είναι δυνατόν όλοι αυτοί, οι γνωστοί και σαν άμπαλοι φιτσουλέοι που είναι μέσα στο χαρτί να έχουν δίκιο??? Γράφουν, γράφουν και ξαναγράφουν στους Γκαλάκτικαλς ότι ασυναρτησία τους κατεβαίνει. Ε εγώ σας λέω ότι θα τους τσουτσουνίσουν όσο δεν παίρνει. Ο όμιλος δεν είναι για να δώσει φράγκα τώρα. 50% κάτω από τα προηγούμενα χαμηλά που τα βάσταγε. Για να μην σας τρομάξω δίνω τιμή στόχο 1,2 και λέω μην αγγίζετε. Υπάρχουν προβλήματα που λίγοι τα βλέπουν. Όταν θα έρθει η ώρα του πλιάτσικου τότε θα φορτώσουμε και θα πάρουμε χοντράααααααα φράγκα απο τη χαρτάρα. Όχι όμως τώρα.

      Το σαπάκι κλείνει εκείνη τη μέρα στα 1,64.

      Γκουρούδεςςςςςς σας έσχισα πάλι. Σιγά μην περιμέναμε απο τους κατα φαντασία γκουρούδες και τους εκκολαπτόμενους νεογκουρούδες γνωστούς και σαν ζουλιάρηδες - φθονερούς και καταστροφολόγους των πάντων, να μίλαγαν για ΙΝΛΟΤ και να σώσουν κόσμο.
      Πάλι σας άνοιξα τα μάτια.
      Όμως κύριε Άβερελ δεν φτάσαμε στην τιμή στόχο που θα τρομάξει. Λίγο ακόμη. Εκεί θα φτάσουν και τα Περιστέρια που νομίζουν ότι πετώντας ψηλότερα απο τους Ιντραλοτέους πως θα τη γλυτώσουν.
      Μου χου χου στο ψυχολογικό επίπεδο όλοι σας βρεεεε θα βρεθείτε.

      Τάκης Μορφονιός ο καταστροφολόγος της Intralot
      μπου χου χου χου.

      INTRALOT (ΚΟ)
      Τελευταία τιμή 1,16 Διαφορά -5,69% Ογκος139.353
      Τελευταία Ενημέρωση 12/7 13:23

      24 Αυγούστου 2011
      takis-morfonios έγραψε:

      Κύριε hippy για ΜΠΕΛΑ θα σας έγραφα ότι αφού μπαίνει ο Καράφλας με τα Templeton δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.
      Το κακό είναι ότι αυτός πετυχαίνει υπεραποδόσεις σε βάαααθος χρόνου και εσάς σας κόβω για βιαστικό και γρήγορο.
      Με ΦΟΛ(Ι)ες δεν ασχολούμε. Δεν μου αρέσει η εταιρία, αλλά πάλι στο μέλλον δεν ξέρεις.

      Κύριε Τζο τα είχαμε πει. Εφόσον η φρεγατούλα αναγκαστικά έχει - έστω αυτά τα λίγα - Ελληνικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιο της τότε σε μια στιγμή σαν αυτή που ζούμε θα δεχόταν πίεση το χαρτάκι.

      Κύριοι το ΤΤ ήταν η χειρότερη και αυτό το έγραψε καθαρά και ξάστερα μόνον ο Τάκαρος.
      Μακριά και απο Κύπρου - ας την πάνε και 10000000. Μην ακούτε τι σας γράφουν.

      Γυρίζουμε την πλάτη μας στα Προτόνια - Αγοράζουμε Ιντραλότια - δεν ακουμπάμε περιστέρια και έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι σε ορισμένα χαρτιά θα προσπαθήσουν να παίξουν το μεγάλο κόλπο να τα βγάλουν απο την υψηλή κεφαλαιοποίηση με σκοπό να εξωθήσουν σε πωλήσεις ορισμένα funds. Με προσοχή και δίχως σάλιο θα τους τα ξαναπάρουμε.
      Μέτκα ότι αρπάξαμε στα 6 και κάτι - όσοι άρπαξαν. Στα 4 ΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ξανακοιτάμε.
      Αυτά τα λίγα για σήμερα.

      25 Αυγούστου 2011
      takis-morfonios έγραψε:
      Η Ιντραλότ που της ξέσκισα τα shortάκια απο τα 2,2 είναι ότι πρέπει τώρα για αλλαγή τάσης. Μετά βλέποντας και κάνοντας. Ένας γκουρού επιπέδου Τάκαρου, συζητάει με πολλούς, ανταλλάσσει οπτικές με άλλους τόσους, βλέπει τα διεθνή λαμόγια και στο τέλος αλλάζει ή διατηρεί στάσεις. Ουδείς που ασχολείται με χρηματαγορές δεν επιτρέπεται να λέει Α απο την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα κοιμηθεί. Εγώ λέω όλη την αλφάβητο ίσα με 50 φορές το 24ωρο. Αλλά σε μερικά είμαι βράχος!!! Ξέρω ποιά είναι τα θωρηκτά μου, ποιες οι φρεγατούλες μου και ποιά τα αντιτορπιλικά μου.
      Ναυμαχία παίζουμε!!! Ποιος θα βουλιάξει τα πλοία του άλλου. Απορώ μερικές φορές - αυτοί που δεν παίζουν το παιχνίδι γιατί θα πρέπει να έχουν άποψη???? Είναι σαν τους ταβλαδόρους του καφενείου που ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ αλλά βλέπουν και όλο σχολιάζουν τις κινήσεις του παίκτη. Όταν εκείνοι κάθονται στη καρέκλα και ρίχνουν τις ζαριές τους ενοχλούνται.

      Διαγραφή
  27. k.Δαρειε,ειστε πολυ κοντα,και η Πειρ στα 1.22-1.25 δεν θα ειναι ασχημα παντως.
    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Chris13 εις αύριον πάλι.

      Φυσικά στημένος χαμηλότερα.Κάτω απο 0.60€

      Διαγραφή
  28. Ναι ετσι φαινεται...
    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour monsieur Chris 13.

      Στήσιμο πέριξ του 0.57€ σήμερα απο την προσυνεδρίαση.

      Ιδωμεν.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα Κ. Δαρειε,ειναι πιθανον και με λιγη τυχη.εγω θα περιμενω μαλλον αργοτερα σημερα.
      Βλεπεις ΠΕΙΡ.μολις περασε πακετο 400,000 στο 1,25!
      Chris13

      Διαγραφή
    3. Monsieur Chris δεν παρακολουθώ άλλες τράπεζες.

      Βασικά στήνω τεμάχια διότι παρακολουθώ μεγάλο gap μεταξύ αγοραστών και πωλητών με αποτέλεσμα αρκετές πωλήσεις να γίνονται market....

      Αν είμαστε τυχεροί θα δείξει προς το τέλος της ημέρας.

      Διαγραφή

    4. Τι θα γίνει αύριο με την Eurobank?


      Tο νέο σύνολο κοινών μετοχών της Τράπεζας που θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 5.469.166.865, η τιμή εκκίνησής τους στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την υπ’ αριθ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει, και οι νέες μετοχές θα είναι πιστωμένες στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των Μετόχων στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.).

      Θα μπούν νέες μετοχές... και θα πιστωθούν αναλογικά.. 1 νεα ανα 3.85 παλιες.

      Συνεπώς με τη δική μου λογική εάν σήμερα η μετοχή κλείσει στα 0,64 ευρώ θα έχουμε

      [(3,85 χ 0,64 + 1 χ 0,48 = 2,9376] / 4,85 = 0,607 σαν τιμή εκκίνησης δηλαδή 5% περίπου κάτω.

      Αν και τα συμβόλαια "δείχνουν" να αγνοούν αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη (πχ το EUROB1312-P κάνει πράξεις στο 0,641) είναι τόσο μικρός ο όγκος που δεν δίνει ευκαιρία για ασφαλές συμπέρασμα.

      Το μόνο που μπορώ να πω είναι "αν κάποιος θέλει ΕΥΡΩΒ τότε ασφαλέστερα αύριο"

      Διαγραφή
    5. Monsieur Hippy είστε βέβαιος ότι η νέες μετοχές θα έχουν προσαρμοσμενη τιμή?

      Δεν γνωρίζω αν στην περίπτωση της ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΙΣ ΕΙΔΟΣ ισχύει κάτι τέτοιο γιαυτό ρωτώ.

      Διαγραφή
    6. Ναι κύριε Δαρείε...τουλάχιστον έτσι μου είπαν απ΄την χρμ/κή και αυτό δικαιολογεί και την καταπόντιση του 2ημέρου. Αν και μαθηματικός όμως πήρα όπως άκουσα, χωρίς να κάνω την πράξη, τον αριιθμό 3,85 που αντιστοιχεί στις ΝΕΕΣ.

      Αριθμός παλαιών μετοχών 4,050 δις

      Αριθμός νέων μετοχών 1,418 δις

      Αρα 1 νεα ανα 2,855 παλιες.

      Συνεπώς σε πιθανό κλείσιμο περί τα 0,64 ευρώ θα έχουμε

      [(2,855 χ 0,64 + 1 χ 0,48 = 2,3072] / 3,855 = 0,5985 δηλαδή πιθανή τιμή εκκίνησης αύριο 0,60 ευρώ.

      Διαγραφή
    7. Οκ μένει να το δούμε αύριο παντως κρατώ μια πισινή.Προσωπικά θα ήθελα να την δω αρκετά παρακάτω για να τζογάρω λίγο μιας και ο Monsieur Takis μου αναψε τα αίματα με το στοιχηματάκι που έβαλε περί ΑΜΚ.

      Διαγραφή

    8. Σε απόλυτη τιμή και με P/BV 0,8 περίπου φθηνή ΔΕΝ την λές. Ιδιαίτερα στο περιβάλλον πιστωτικής συρίκνωσης που ζούμε και θα συνεχισθεί για το 1ο εξάμηνο του 2014 τουλάχιστον.

      Συγκρινόμενη ωστόσο με τις άλλες είναι σε σχετικά λογικότερη κεφαλαιοποίηση/προοπτικές. Τώρα μετά την απορρόφηση του ΤΤ θα μας κάνει ελπίζω ο κύριος Τάκης μια σκιαγράφηση των θεμελιωδών της.

      Διαγραφή
    9. Monsieur Hippy συμφωνώ ότι πρέπει να αναλυθεί εκ νέου απο τον Monsieur Takis. Και αυτό γιατί ΙΣΩΣ λέω ΙΣΩΣ σε τιμές χαμηλότερες απο εδώ που κάθεται, να αξίζει μια πιο Long τοποθέτηση και όχι μια ξεπέτα που σκοπευω.

      Διαγραφή
    10. Ωρα 7:51΄ βραδυνή

      Ντρινννν...Ντρινννν...

      -Μάλιστα?

      -Ο κύριος Χίππης?

      -Ναι ο ίδιος...

      -Είμαι ο αναλυτής που μιλήσαμε το μεσημέρι για την αύξηση της Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τράπεζα ΔΕΝ θα μπει αύριο με αναπροσαρμοσμένη τιμή καθώς θεωρήθηκε ότι η ΑΜΚ δεν εμπίπτει στο άρθρο 26 (νομίζω) που ορίζει την σχετική διαδικασία.

      -Ναι αλλά εγώ στηριζόμενος στην υπεύθυνη όπως νόμιζα γνώμη σας πούλησα μέρος της θέσης μου στα 0,64 (αλήθεια) με σκοπό να τα πάρω φθηνώτερα αύριο.

      -Μμμμ...και θα ήταν καλύτερα να μην σας το έπαιρνα τηλέφωνο να σας το πω και να βρισκόσαστε προ εκπλήξεως αύριο?

      -Οχι, θα ήταν καλύτερα να μου λέγατε πως δεν γνωρίζατε, να τηλεφωνούσατε να μάθετε κι εν συνεχεία να μου δίνατε τη σωστή πληροφόρηση.

      -Μμμμ λυπάμαι.

      Κι εγώ λυπάμαι, πολύ περισσότερο που είναι νεολαίοι στην ηλικία του γιού μου, 30άρηδες, εργατικοί, έξυπνοι, με πολλές ακαδημαικές γνώσεις, αλλά έξω από την αγορά και το πως πρέπει να κινηθούν για να κατακτήσουν τον πελάτη.

      Λυπάμαι φίλε Δαρείε.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Ηλία μόλις δώσατε buy signal για αύριο,όχι μόνο για ΕΥΡΩΒ.Μου επιβεβαιώσατε,όχι εσείς δηλαδή αλλά ο μαθητευόμενος μάγος-αναλυτής την διαίσθηση που είχα σήμερα μετά το τέλος της σημερινής συνεδριάσεως.

      Βασικά θα πέσει παραμάζωμα...

      Διαγραφή
    12. Κάνει και κάτι σούζες ο Αμερικάνος σήμερα,άλλο πράγμα...

      Διαγραφή
    13. Μακάρι γιατί ψώνισα ένα 10χιλιαρο (για αρχή) μαραθωνοΔρομο (πλέον λίγο ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο κλείσιμο για να έχω ενδιαφέρον στην εξέλιξη του σήριαλ. Πρώτη μου είσοδος στη γιαγιά από το 1999)

      Διαγραφή
    14. Πάντως εμένα με ανησυχεί ο δανεισμός τίτλων (ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και κάποιες άλλες όπου τις τελευταίες ημέρες έχει ανεβει κατακόρυφα.

      Θα δείξει αλλά προσωπικά με προβληματίζει αρκετά.

      Διαγραφή
  29. Εν τω μεταξύ ο χρυσός έχει σκαλώσει για τα καλά κάτω απ'τα 1300$ και το oil πλησιάζει τα 90$.Δεν ξέρω εάν προφητεύουν το τάπερ της FED ή απλά κινούνται πτωτικά.Οι συζητήσεις πάντως στα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα για κορύφωση των δεικτών τους έχουν ανάψει τις τελευταίες 2 εβδομάδες και ενώ πλησιάζουμε στις Ευχαριστίες και στην επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών,γνωστής και ως Black Monday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα και απο μένα αλλά τί να κάνω και εγώ παίζω με τις τάπες απο τα τέλη του προηγούμενου μήνα και παρακολουθώ το ΠΑΡΤΥ 7-27 . Αμα διαβάζεις πέρας του 4 απο ελοτισαν και παρτυ απο πετραν ,τοίχο τοίχο παιδιά!!! Τωρα αλλάξαμε τροπάρι το 4 έγινε flag και αύριο έχουμε τον υπερ πάντων αγώνα στην γραμμή του φλαγκ (ή στο λαιμό της δεης) χεχεχε.

    Τεσπα δεν μπήκα για αυτό .Διάβασα για ένα δείκτη της παρτυ-msci που αφαιρεί 39 μικρά (και ζουμπουρλίδικα) ,γνωρίζει κανείς αν αναμένουμε πιέσεις εκεί λόγω εξόδου?? Μερικά έχουν αυξήσει και τον όγκο τους τώρα τελευταία και έλεγα να περιμένω εκεί στοπ-λοσια να κτυπάνε με υπομονή (ελληνική) πάντα.

    ...Και last but not least μοναδικέ κ.Μορφονιέ ένα σχόλιο για εκτερ μια και είναι της στα high της αυτές τις μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac όλο και κάτι ψιλιαδούρες θα τους έχουν απομείνει από τα μικρούλικα,συνήθως την τελευταία μέρα τα δίνουν.

      Πάντως είδατε μόλις οι 2 σηματωροί μίλησαν τι συνέβει στο ΧΑΑ.Τώρα ο ένας,ο καθημερινός,άρχισε να το γυρνάει και να μιλάει για μικρά καλάθια και τραπεζικές καταστροφές και αναμένουμε τον εβδομαδιαίο που έχει το περιθώριο των 3 ακόμη συνεδριάσεων για τη γκουρουδιά του χεχε

      Διαγραφή
  31. Και επειδή έπεσα τυχαία στο τι έλεγα για τη ΓΕΒΚΑ προ 2 ετών, τα υπενθυμίζω

    ΓΕΒΚΑ
    August 12, 2011

    takis-morfonios έγραψε:
    Η ΓΕΒΚΑ έβγαλε super αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής ασχολήθηκε η αγορά μαζί της??????? Στα χαμηλά και αζήτητα βρίσκεται.

    Ακόμη όμως και αυτοί που έχουν Inside Info είναι μάγκες και έξυπνοι. Σας εξηγώ γιατί επέλεξαν το Α για να έχουν Inside Info - ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ - και όχι το Ω. Αυτό δεν τους κάνει εξυπνότερους και διορατικότερους έναντι των άλλων??????

    Όμως ο Τάκαρος είναι ένας Γκαστόνε που περιμένει απο τα θωρηκτά του καααααααααααααααάποτε να πληρωθεί.


    August 12, 2011
    Μα είναι δυνατόν κύριε μαέστρο να ρωτάς την ΣΟΥ ΣΟΥ για τη ΓΕΒΚΑ και μετά εμένα??? Χάθηκε και αυτός ο γκουρού.
    takis-morfonios έγραψε:
    Έκτακτη εμφάνιση Τάκαρου για χάρη του κύριου ΜΑΕΣΤΡΟΥ με κεφαλαία!!!

    Πρώτον
    Ο καθένας παίρνει το nick που του αξίζει ή νομίζει ότι του αξίζει. Στην απλή γλώσσα το nick μας χαρακτηρίζει γιαυτό που είμαστε ή που νομίζουμε ότι είμαστε ή που θα θέλαμε να είμαστε.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

    Εσείς λοιπόν σαν μαέστρος ρίξτε πρώτα τα προσωπικά σας μηνύματα στον Τάκαρο που αφορούν τη ΓΕΒΚΑ - για να κρίνουμε και εμείς οι ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ αν το nick ΜΑΕΣΤΡΟΣ σας χαρακτηρίζει ή νομίζετε ότι σας χαρακτηρίζει - και κατόπιν θα σας απαντήσω ευθέως με τρόπο που μόνο ο Τάκαρος ξέρει. Όχι δεν θα σας πώ καθαρά αν είναι θωρηκτό - πως θα ήταν δυνατόν να μιλήσω τόσο καθαρά για χαρτί περιορισμένης εμπορευσιμότητας - αλλά θα σας δώσω τα στοιχεία που εσείς πρέπει να δείτε και μετά να αποφασίσετε, αφού κρίνετε.

    Δεύτερον
    Είναι δυνατόν να ρωτάτε τον Τάκαρο και την ίδια ώρα να ρωτάτε και την ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥ ΣΟΥ???????
    Δε θα είμαστε με τα καλά μας. Σιγά μην ρωτήσετε και τους μέτριους γκουρούδες του Γκαλάκτικάλ.
    Καθίστε να δούμε τι θα απαντήσει η ΣΟΥ ΣΟΥ - που σιγά μην απαντήσει καθαρά και με ένα σενάριο - και αν απαντήσει εφόσον ρίξουμε τα γέλια μας, θα σας σενιάρω και εγώ.
    Σιγά μην τους αφήσω να με αντιγράψουν.

    Όμως τώρα προέχει να δούμε αν μιλάμε με πραγματικό μαέστρο.

    μπου χουχουχουχου
    Μου είπαν ότι κάποιοι γκουρούδες προσπαθούν να με ανταγωνιστούν. Έτσι μου σφύριξαν!!!! Θέλουν να με πάνε κόντρα.
    Σιγάααααα μη σχίσετε κανένα καλσόν!!!!
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. takis-morfonios έγραψε:
      Αααααααα μπράβο κύρ Μαέστρο μας. Τώρα μάλιστα. Κάτι γίνεται!!!!
      (Κανονικά θα έπρεπε να περιμένω να δω τι θα γράψει η ΣΟΥ ΣΟΥ - αλλά σιγά μην απαντήσει)

      Κοιτάτε να δείτε
      Πρώτον
      τα φωτοβολταικά που βάζει είναι πολύυυυυυυυ μικρά, μα πάρα πολύυυυυυυ μικρά. Είναι σαν να μην τα βάζει. Επομένως κοιτάτε αν θα αυξήσει κατά πολύυυυυυυυυυυυ τον δανεισμό - σας λέω ότι αυτήν την ώρα είναι σχεδόν μηδενικός - και αν θα αρχίσει να παίρνει άδειες και που τις παίρνει. Ειδικά για φωτοβολταϊκά - όπως έχει γράψει ο Τάκαρος πολλές φορές παλαιότερα - πρέπει να προσέχουμε που πάνε να τα ανοίξουν καθώς πολλές περιοχές είναι κορεσμένες.
      Ένα θωρηκτό πρέπει να έχει καλό αναπτυξιακό στόρυ , εκτός απο εκπληκτικό μανατζάρισμα - που το έχει η ΓΕΒΚΑ. Μόνο οι ατζαμήδες δεν μπορούν να δουν το μανατζάρισμα.

      Δεύτερο
      Ένα θωρηκτό χρειάζεται δύναμη πυρός. Κοινώς χρήμα με ουράαααα που θα κινείται σε συνεννόηση με τη διοίκηση και όχι μόνο του.
      Τι βλέπουμε στο ταμπλό???? Βλέπουμε τις εντολές των αγοραστών και τις εντολές των πωλητών να έχουν πάντα κομμάτια να ικανοποιήσουν όποιον μικρόπαίκτη γουστάρει να κάνει πράξη. Όποιος θέλει μπορεί να πουλήσει και όποιος γουστάρει μπορεί να αγοράσει. Μα τέτοια σύμπτωση????????????? Σε άλλες πορτοκαλιές δεν βλέπεις τίποτα. Να βγάλεις 1000 κομμάτια πρέπει να βράσεις στο ζουμί σου κανά μήνα.

      Τρίτον
      Η μετοχή αυτή την ώρα αν επιχειρήσει να περάσει τα 0,45 με 0,5 θα ανοίξουν οι ασκοί και θα βρέξει του κόσμου τα χαρτιά και άτακτα θα επιστρέψει στη βάση της. Καλά θα κάνουν να κάτσουν εδώ που κάθονται και να κάνουν ότι κάνουν τόοοοοοοοοοσο καιρό. Να μαζεύουν στα μουλωχτά - άντε και σε λίγο δεν θα παίζουν το τόπι τους μόνο 1 ώρα λόγω ειδικών χαρακτηριστικών. Αν πάλι βιάζονται τότε σύντομα θα πρέπει να ανέβουν επίπεδο και να παίζουν στο 0,3 - 0,35
      Αν θέλεις να είσαι θωρηκτός πρέπει να κάθεσαι σε κάθε επίπεδο πολύυυυυυυυυυυυυυυ καιρό και να ανεβαίνεις αργάααααα και βασανιστικά, πριν την τελευταία μεγάλη εκτόξευση.
      Για 1,2 που μου γράφετε, ξεχάστε τα. Αυτά πρέπει να χτιστούν με υπομονή και σε βάθος χρόνου, διαφορετικά το θωρηκτό θα αποδειχτεί ΣΑΜΙΝΑ.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα, στο εννεάμηνο 2013 η ΓΕΒΚΑ εξακολουθεί να είναι εκπληκτική. Τι μανατζάρισμα!!!
      Τι συμμάζεμα υποχρεώσεων!!!
      SUPER!!!! Ας έχει λίγα κέρδη.

      Διαγραφή
    3. κ.Τάκη έχουμε την ίδια άποψη για τη ΓΕΒΚΑ. Έχω γράψει και για αυτήν ένα αρθράκι στο investorblog.Έκανα όμως ένα λάθος και ο seirios69 με διόρθωσε και τον ευχαριστώ!
      Γράφω στο άρθρο:»Μείωσε τα λειτουργικά έξοδα και επίσης μείωσε τα διοικητικά έξοδα κάτι το οποίο δείχνει ότι η διοίκηση δεν κοιτάει μόνο την τσέπη της!»
      Απάντηση του seirios69
      Καποτε ειχα γραψει ενα σχολιο στο μπλογκ του κικου για την εταιρεια δυστυχως εκλεισε το μπλογκ και χαθηκε. Η εταιρια εχει μια θυγατρικη στη Β. Ελλαδα οπου την ελεγχει κατα 75% το υπολοιπο 25% μαντεψτε ποιος το εχει;Μονο απ τα τελευταια 2 χρονια που ειδα η θυγατρικη βγαζει το 2011 το 60% των κερδων που βγαζει η μητρικη αλλα το 28% των πωλησεων ενω το 2012 βγαζει 0,180 εκ κερδη ενω η μητρικη εχει ζημιες 0,250 εκ . Δηλ εκεινη τη χρονια που οι μετοχοι της εταιριας πηρανε τις ζημιες τους, η μειοψηφιες πηρανε 0,081 εκ.κερδη. Στο φετινο εξαμηνο παλι οι πωλησεις της θυγατρικης ειναι το 32% της μητρικης και τα κερδη ειναι στο 95%.Τωρα πως πουλαει με τοσο μεγαλυτερα περιθωρια κερδους η θυγατρικη της στην κατεστραμενη Β. Ελλαδα και τις εξαγωγες τις στα Βαλκανια απ οτι η μητρικη ειναι να απορεις και φυσικα καταλαβαινεται τι γινεται.Οσον αφορα για τις αμοιβες του διοικητικου συμβουλιου και διευθυντων δηλ των μεγαλομετοχων μεχρι και περυσι τα αυξαναν 0,710 εκ το 2012 με 0,665 εκ το 2011 ,μονο στο εξαμηνο τα μειωσαν λιγο.Επισης κοιταξτε λιγο οι απαιτησεις μεταξυ 3μηνων-1 χρονο ηταν το 2012, 3,5 δισ ενω το 2011 ηταν 5 δισ εχει παρει προβλεψεις 1,3 δισ αλλα για αυτες που ηταν περα του ετους ενω για αυτες κατω του ετους οχι. Νομιζω πως θα χρειαστει τουλαχιστον 1 δισ ακομα.Αυτα τα λιγα αρκουν δε θελω να γραψω τιποτα αλλο και καλα κερδη στους επιχειρουντες.

      Η απορία μου είναι που βρήκε που ανήκει το 25 της ΓΕΒΕ διότι έψαξα και δεν κατάφερα να βρώ άκρη.Συμφωνώ μαζί του ότι η μείωση των διοικητικών εξόδων είναι πολύ μικρή.Δείτε για παράδειγμα την μείωση των διοικητικών εξόδων του ΚΑΝΑΚΗ και της ΕΛΑΣΤΡΟΝ.
      Άμα έχετε όρεξη και δεν πονάνε τα δάχτυλα σας θα ήθελα τη γνώμη σας!
      Πανάγος

      Διαγραφή
    4. Εντάξει κύριε Πανάγο δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κάποιος που ανήκει το 25% της ΓΕΒΕ, μια εταιρία που η ΓΕΒΚΑ την ίδρυσε και όλοι οι Κρομμυδέοι είναι στο ΔΣ της ΓΕΒΕ.

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα και εμένα το μυαλό μου εκεί πήγε.Δεν είναι δύσκολο να το φανταστείς κανείς!Απλά ρωτάω αν υπάρχει κάποιο site ή τρόπος για να βλέπουμε τη μετοχική σύνθεση των θυγατρικών.Δεν μου σχολιάσατε όμως για τη μεταφορά κερδών και τις διοικητικές αμοιβές.
      Πανάγος

      Διαγραφή
  32. Ο τρεχαλατζής 748130 τεμάχια προς πώληση στο 0.35 και θα προσπαθησω να χώσω την μουσούδα μου να ψαρέψω λίγα ακόμα για την συλλογ'η μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το 2%+ του μκ του, δεν θα μπορουσε να βρει αγοραστη εκτος αγορας? επομενως, μαλλον ''πακετο'' του mm για να ''εκβιασει'' πωλησεις παραπανω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πιστεύω και εγώ γιαυτο ψαρεύω κάτω από αυτά.Κουστου κούτσου κομματάκι κομματάκι στο σακούλι με τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
  34. Μόλις του "εφαγαν" μια 20άρα απο το "πακέτο" έβγαλε αμέσως και μια 50άρα πώληση πιο κατω στο 0.349.

    Εκτός και αν είναι υπολείματα του έτερου ξυλουργού αλλά δεν το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δυσκολα κ,.Δαρειε,τουλαχιστον σημερα.Ο Runner δυο πωλησεις μονο σημερα,τα υπολοιπα αγορες.
    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε τον R στις 16:55 και μετά.Μπορει να βγει συμπέρασμα.

      Για την άλλη αν όχι σήμερα αύριο πάλι στήσιμο πάλι πέριξ του 0.57.

      Διαγραφή


  36. Το δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο στα $92 δισ., έναντι $120 δισ. τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

    Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα $102 δισ.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα έσοδα αυξήθηκαν 8% σε ετήσια βάση στα $199 δισ., ενώ οι δαπάνες υποχώρησαν 4,5% στα $291 δισ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα των $199 δισ. αποτελούν ρεκόρ για τον μήνα Οκτώβριο.



    Kαι να σκεφθείτε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του μήνα Οκτώβρη ήταν κλειστές πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες,λόγω της διαμάχης δημοκρατικών και ρεπουμπλικάνων.Αυτά είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. O Aβέρωφ..σας καλημερίζει!!!!!!

    Μετα απο συνεχή ταξίδια περα δωθε αράξαμε παλι στα περιξ των αθηναικων στεκιων...

    Το Θειο ΒΡΕΦΟΣ (για οσους το θυμουνται) κανει τα πρωτα βηματακια του...Καταφερε και την εβγαλε μονο με βηχαλακι!!!! Βρε ουτε μια εισαγωγη για λοιμωξη!!!!

    Τα σχεδια των μεγαλων παιδιων συνεχιζονται και οι παρουσιασεις εχουν αναψει!!!!

    Αμα δεν γινει κανα πολιτικο εγκλημα ολα θα πανε ρολοι(χρηματιστηριακα παντα)
    Ειχα γραψει καποια στιγμη για τον ΜΙΧΑΛΑΚΗ οχι τον ΜΑΣΑΛΑ τον αλλον τον ΤΣΑΜΑΖ!!!!!

    Εχει λυσαξει στα σουαρε....ΟΙ κεραιες μου πιανουν και νεο ομολογιακο με 4.5 κουπονι!!!!!!

    Ο Τακαρος θα δικαιωθει για τα 12 ακατεβατα!!!!
    Θωρηκτοι αναμονη.....Τα καλυτερα ειναι μπροστα,,,,Απλα εχετε στο μυαλο σας εσεις που γραφετε περι ακριβου οτι οσο ο τζιρος θα ανεβαινει τα κερδη θα ανεβαινουν πολυυυυυυυυ παραπανω .Εξηγηστετο κυριε ΤΑΚΗ....

    Μυτιληναιος....ολα τα γιαπακια ψαχνουν τον Βαγγελη.....λιστα αναμονης υπαρχει....

    Γεκ τερνα....Η κυρια θαναι στα μεγαλα σαλονια.....
    Επιπλα....Παιζει να βγει μια μεγαλη δουλεια.....Οπως ειχε πει ο κ.Τακης λιγα κερδη θελουμε....
    Το δρομολογιο οταν τραγουδαγα το τραγουδι του Τερζη πραγματοποιηθηκε......Μετα ενω κατι χαρτια του ξυλεμπορα επρεπε να πανε αλλου πηγανε αλλου....Συμβαινουν αυτα.....αναμενουμε τα καινουργια σηματα καπνου....

    Ο Αβέρωφ σε κανα 20αημερο μπορει να πινει το καφε του στη Σαγκαη....

    Σας φιλω και σας ασπαζομαι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Averof bonjour!

      Σας χάσαμε. Αφήστε τις Σαγκάες και καθήστε επαέ.

      Διαγραφή
    2. Kαλημερα ! Κ.Δαρειε παλι δυσκολα σημερα,ποτε δεν ξερεις ομως...
      Chris13

      Διαγραφή
    3. Έτσι έτσι κύριε Δαρείε,μαλώστε τον τον κύριο Αβέρωφ που μας επισκέπεται πλέον μια φορά το 3μηνο και αν. Ντα ντα θα σας κάνω κύριε Θωρηκτέ,προσοχή στο νέφος τουλάχιστον της κινεζικής μεγαλούπολης...

      Διαγραφή
    4. Monsieur Chris13 είμαστε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ χρηματιστήριο. Τα παντα είναι εφικτά εδώ.

      Διαγραφή
    5. Για τον ΟΤΕ το ξέρω ότι θα πετύχω την τιμή στόχο μου και μέσα στο χρονικό ορίζοντα που έχω δώσει και όψι γενικώς και αορίστως.
      Ο Γερμανικός ΟΤΕ αλλάζει προς το πολύ καλύτερο απο τον πρώην Ελληνικό ΟΤΕ.

      Διαγραφή
  38. Σαγκαη ???????

    δεν μπορει .... απο το ΛΥΒΙΚΟ θα περασεις αυτη τη φορα ...

    θα παμε μαζι .....!

    在希腊语中,κινέζικα (拉丁字母: kinezika) 代表汉语,Κίνα (拉丁字母: Kina) 是中国,而 κινέζικα 就是 Κίνα 的形容词。那么,希腊朋友们,如果你想要学习或者正在学习中文普通话,或者你对中国和中国文化很感兴趣,这里是我们倾心为你打造的网站。我们乐于在此分享我们对中文及中国的了解与喜爱,并且提供中文字典及书籍的连接地址。美中不足的是,由于希腊语-汉语参考资料有限,开始我们将使用英语。如果你就是中国人而且愿意帮助改进这个网站,请发邮件联系我们!我们希望有类似的网站能帮助中国人学习希腊语!请浏览我们的网站,也许你不懂希腊语,但当你发现网站中的汉语有错误时,请通知我们尽快纠正。

    感谢您访问该网站!再见!



    Aleko mou Sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. http://www.protothema.gr/economy/article/328238/vuthistike-stin-ufesi-i-gallia/

    Eπιτελους ..... FRANSOUA OLLLLLAAAAAALLLAAAAAAAA

    φυγαμε για 4815 .......

    βρε παλι τα ιδια θα λεμε.... χωριανοι.....

    τα παντα τη σημερον ημερα ειναι να μιλας δυο γλωσσες

    ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΑ .....

    (الحياة قصيرة . تعلم كل شيء عن مراحل الحياة من الولادة و ختى الممات


    (قطط و كلاب . طيور وأسماك . كل شيء عن الحيوانات.



    Τα κινεζικα τα μαθαμε ....ευκολα ειναι

    τα αραβικα ειναι τα δυσκολα ... εκει εχουμε λιγοτερες παραγγελιες ....

    Bonjour

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα σας!

    Ένα ενδιαφέρον άρθρο...

    Εξαγωγικές μετοχές: Το «άριστο» χαρτοφυλάκιο
    http://www.euro2day.gr/investments/guide/article/1153290/exagogikes-metohes-to-aristo-hartofylakio.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καλαααααααααααααααααααααααα κρασια ...

    εμεις τα ειχαμε γραψει απο το 1972 αυτα .........

    απο το www.Lyviko-pelagos.gr


    καλα κρασια .................. χωριανοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρε δεν αγοραζεις κανα χαρτι που δεν εχεις μπιτι τπτ καλυτερα? και ασε τα κινεζικα και τα λιβανεζικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς είστε νέος στο blog κύριε ανώνυμε και αγνοείτε αυτό που ξέρουμε οι υπόλοιποι....ότι δηλαδή ο φίλος μας Λάκης είναι από τους μεγαλύτερος ιδιώτες επενδυτές του μαρμάρινου θωρηκτού. Μεγάλος μάγκας!!

      Διαγραφή
    2. Monsieur Hippy συμφωνώ και επαυξάνω με την θέση σας.

      Διαγραφή
    3. Ο 800άρα καπνός σήμερα.....Εκτός και αν βγει προς το τέλος να τρομάξουν τα "γατακια".

      Υπάρχει όμως και η περίπτωση να φοβήθηκαν μην τα χάσουν όπως μαλλον έγινε με τα προηγούμενα (ο monsieur Averof το ανέλυσε το πρωί).

      Διαγραφή
  43. Yes σουρρρ, εκτος αν εχει πανω απο 600 ας περιμενει στην δευτερη και τριτη "σελιδα"με τους υπολοιπους. Οσον αφορα τα περισπουδαστα περι "ξυλου" δυο πραγματακια, πρωτον αν του παρετε τα 740 του χθεσινου μεγαλη χαρη θα του κανετε(που φαβαται και μην τα χασει τρομαρα σας) και δευτερον ειναι ντροπη να γκουρουδιαζετε για ενα χαρτι που ειναι μεσα στη βρωμα και που οποιος τοχει ακουμπησει απο το 07 και μετα μονο τον καταπινει( βλεπε και το τελευταιο 0,62-0,34 απνευστι μολις "μοιρασανε" τα ξυλα). Καμια βεβαια σχεση με το λευκο Θασου που ειναι και ταγαπημενο του Ομορφωνιου παναξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur μήπως είστε ο ίδιος?????

      Διαγραφή
    2. Σε κάθε περίπτωση ας κανει οτι γράφει κάτω από 0.30€ και προσωπικά θα αρπάζω ότι βρίσκω και ας περιμένω 100 χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Να διευκρινίσω για άλλη μια φορά, οτι ο Τάκαρος δεν έχει κομμάτια απο τον τρεχαλατζή. Πρέπει να δω κάποια πράγματα για να πάρω τα πακέτα μου - τα έχω πει παλαιόθεν αυτά και δεν αλλάζουν.
      Τα κομμάτια που βγήκαν για πώληση κύριε Δαρείε δεν είναι μουσαντένια. Είναι πραγματικός πωλητής.

      Διαγραφή
    4. Merci. Πραγματικός πωλητής λοιπον που τα έβγαλε μία φορά. Χθες και σήμερα (μέχρι τώρα) δεν έχει βγάλει κάτι.Θα δείξει....

      Εγώ πλέον θα ψωνίζω ΜΟΝΟ αν τον βρίσκω κάτω από την ονομαστική του αξία.

      Διαγραφή
    5. Ναι, ναι.
      Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τελικά θα πουλήσει. Ξέρετε τώρα πως είναι με τα διάφορα ''σχήματα''

      Διαγραφή
  44. Monsieur Takis λύσσαξαν ολα τα οικονομικά site οτι ΑΜΕΣΑ ξεκινάει η ΑΜΚ της πρώην Λατσοτράπεζας....

    Για να δούμε.....\

    Monsieur Hippy αν όντως ισχύει τοτε ΙΣΩΣ πράξατε σωστά χθες με τις πωλήσεις σας και εγώ επραξα σωστά που επέμενα σε τιμές πέριξ του 0.57€.Προς το παρόν ακυρώνω τα πάντα και παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδατε Κ.Δαρειε τι μπορει να συμβει στο ΧΑος σε μια μερα...Στα ποσα πιστευετε να γινει η αυξηση?
      Chris13

      Διαγραφή
    2. Σας το είπα monsieur Chris13.

      Ας ξεκαθαρίσουν πρώτα τι γίνεται με τυχόν ποινικές ευθύνες των μελων του ΤΧΣ και βλέπουμε.Προς το παρόν τα χέρια τους είναι δεμένα βαση νόμου. Επομένως δεν μπορεί να γίνει χαμηλότερα από το ποσοστό που μπορεί να χάσει το ΤΧΣ. Αυτο πιστεύω....Ομως επειδή είναι η χώρα των "μαγικών" όλο και κάτι πιστευώ θα βρουν.....

      Διαγραφή
    3. Nαι K.Δαρειε μου εδω ολα μπορουν να συμβουν...
      Chris13

      Διαγραφή
  45. «Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. («Eurobank»), ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για την άντληση €2 δισ. περίπου μέσω αύξησης κεφαλαίου. Το τελικό ποσό της αύξησης θα καθοριστεί από την Eurobank και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο οι οποίες αξιολογούνται, επί του παρόντος, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου αποτελεί ένα βήμα προς την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Eurobank και ενισχύει την δυνατότητα της Τράπεζας να στηρίζει την ελληνική οικονομία.

    Η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί μέσω διάθεσης μετοχών στην αγορά («marketed equity offering»), στο πλαίσιο της οποίας, το ΤΧΣ, το οποίο κατέχει σήμερα το 95,2% των μετοχών της Eurobank, ενδέχεται να αξιολογήσει τη δυνατότητα απόκτησης σημαντικού μεριδίου μετοχών της Eurobank από έναν ή μια ομάδα θεσμικών επενδυτών («anchor investors»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλαιοί μέτοχοι λοιπον (εκτος του ΤΧΣ) δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος.

      Διαγραφή
    2. The-market offering will vary because it is based on the price of the securities in the trading market.

      Με απλά Ελληνικά η ΑΜΚ θα γίνει με όρους ΑΓΟΡΑΣ.Επομένως μάλλον έχουν βρεί την λύση ώστε να υπερπηδήσουν το εμπόδιο της υψηλής τιμής κτήσης του ΤΧΣ.

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά σε καλό βγήκε η χθεσινή παραπληροφόρηση κύριε Δαρείε.

      Στο παρελθόν πρώτος ο κύριος Τάκης πιθανολόγησε την σχετικά σύντομη ΑΜΚ από ορισμένες τράπεζες. Από αυτή την άποψη ο πρώτος έχει ένα πλεονέκτημα, αυτό της ευχερέστερης εξεύρεσης.

      Τι σημαίνει η ΑΜΚ θα γίνει με όρους ΑΓΟΡΑΣ? Κάτι σαν μέση τιμή τελευταίου 6μήνου? Δηλαδή πέριξ του 0,60? Λογικό μου μοιάζει. Αν ξέραμε και το P/BV της τράπεζας μετά την ενοποίηση με το ΤΤ θα είχαμε πληρέστερη εικόνα.

      Διαγραφή
    4. Εγώ εκτός των άλλων καταλαβαίνω ότι ΔΕΝ θα εκδοθούν νέες μετοχές αλλά θα ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ - ΠΩΛΗΣΕΙ το ΤΧΣ απο αυτές που ήδη έχει.Μην ξεχνάτε ότι απο την ανακοίνωση καταλαβαίνω επίσης ότι ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ τουλάχιστον μεχρι να βγουν τα stress test.

      Τέλος αναμένω με ανυπομονησία τα αποτελέσματα 9μήνου που θα ανακοινωθούν 29/11....Εχω την αίσθηση ότι μπορεί απο χαμηλότερα (κοντα στα προηγούμενα χαμηλά) να γίνει κάποιο παιχνίδι αλλά αρμόδιος να μας ανοίξει τα μάτια είναι μόνο ο Monsieur Takis.

      Διαγραφή
    5. Η πώληση μετοχών ιδιοκτησίας ΤΧΣ μου φαινόταν κι εμένα πιθανή εξέλιξη ωστόσο νομίζω ανατρέπεται από την τελευταία γραμμή της ανακοίνωσης

      "Η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί μέσω προσφοράς μετοχών στην αγορά («marketed equity offering»), στο πλαίσιο της οποίας, το ΤΧΣ ενδέχεται να αξιολογήσει τη δυνατότητα απόκτησης σημαντικού μεριδίου μετοχών της Eurobank από έναν ή μια ομάδα θεσμικών επενδυτών («anchor investors»). Το Ταμείο διατηρεί επίσης το δικαίωμα να συμμετάσχει στην προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου."

      Η ενσώματη λογιστική αξία ( tangible, book value) μετά την ενσωμάτωση του ΤΤ είναι περίπου 0,70 ευρώ/μετοχή. Ωστόσο όταν λένε πως η ΑΜΚ θα γίνει με "όρους αγοράς" κάποιοι έχουν κατά νου περιπτώσεις όπως πχ της BANCO SABADELL που έγινε με έκπτωση περίπου 45% από την τρέχουσα τιμή. Θα αποφασίσουν τέτοιο τεράστιο dilution στο ΤΧΣ? Δεν μου φαίνεται λογικό.

      Ωστόσο δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, λογικότερο να είμαστε σώφρονες κι ας αποφύγουμε τα μεγάλα ρίσκα. (σε μένα αναφέρομαι)

      Διαγραφή
    6. Bonjour monsieur Hippy.

      Εγώ θα πάρω τελικά το ρίσκο και στήνω πέριξ του 0.55€ 20.000 κομματάκια.

      Διαγραφή
    7. Καλημερα,
      Καλη επιτυχια Κ.Δαρειε!

      Διαγραφή

    8. Καλημερούδια

      τώρα που γράφω με την Eurobank στα 0,61 θα μπορούσα να χαρακτηρισθώ και "τζαμπα μάγκας". Θα συνεχίσω ωστόσο υπενθυμίζοντας ότι η τοποθέτηση της fairfax στον Μυτιληναίο έγινε με 10% έκπτωση και έδωσε στη μετοχή άλλο τόσο (κατ΄αρχήν) αέρα. Το αυτό για την ΕΥΠΡΟ. Συνεπώς η τιμή που καταλήξατε κύριε Δαρείε μου φαίνεται λογική. Αυτό που ήθελα να καταδείξω στο χθεσινό μου σχόλιο είναι ότι τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα, το κοντινό μέλλον στην μετοχή ίσως κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, που σημαίνει ότι πρέπει να κρατώ τουλάχιστον 3 φορές περισσότερα από τα χρήματα της αρχικής τοποθέτησης για να ενισχύσω με συμμετοχή στην ΑΜΚ και στις αδιάθετες. Δεν μου φαίνεται λογικό ότι ο παλαιός μέτοχος ΤΧΣ θα μπορεί να συμετάσχει στην αύξηση κι ο μαριδαίος όχι.

      Διαγραφή
    9. Monsieur Hippy ευχαριστώ. Αν τα πάρω θα βάλω ένα stop loss της τάξεως των 8 λεπτών του ευρώ. Αν κανει την χάρη για πάνω από 0.70€ φυσικά και θα τα σπρώξω.Δεν έχω καμία διάθεση να βαλω χρήματα σε ΑΜΚ τράπεζας...

      Το θέμα είναι να τα πάρω :)

      Διαγραφή
    10. ΕΥΡΩΒ
      Αυτήν την ώρα το ΤΧΣ - μετά και τις νέες μετοχές που προέκυψαν απο το ΤΤ - έχει στην ΕΥΡΩΒ μέσο όρο κτήσης 1,22 ευρώ. Το 1,22 ευρώ είναι μια αποτίμηση αρκετά τσιμπημένη!!!! Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

      Προς διευκρίνηση!!
      Αν προχωρήσει το ΤΧΣ σε ΑΜΚ κατά 2 δις ευρώ, τότε εφόσον καλύψει το ποσοστό που του αναλογεί, το 95,2% δηλαδή, τότε η ΑΜΚ μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε τιμή. Μάλιστα όσο χαμηλότερα γίνει τόσο καλύτερα - γιατί έτσι θα κατεβάσει ο βασικός μέτοχος την τιμή κτήσης, εκδίδοντας ταυτόχρονα ''΄άπειρες'' μετοχές.
      Έτσι ακριβώς έγινε και η ΑΜΚ (στα 0,48) με την εκχώρηση του ΤΤ.

      Αν γίνει η ΑΜΚ στα 0,5 τότε υπο τις προυποθέσεις που προανάφερα ο μέσος όρος του ΤΧΣ θα πάει στο 0,8 περίπου.

      Αν όμως γίνει ΑΜΚ και δεν πάρει το ΤΧΣ το 95,2% της αύξησης ή πουλήσει το ΤΧΣ μέρος των μετοχών του, τότε θα είναι μεγάλο σκάνδαλο να γίνει σε τιμή κάτω του 1 ευρώ.
      Άντε να γίνει στο 0,97 - να μπουν νέοι μέτοχοι με έκπτωση 20% απο την τιμή που μπήκε το ΤΧΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

      Διαγραφή
    11. Κύριε Δαρείε και κύριε Χίππι, σε όλα αυτά τα δυσνόητα για τον τρόπο που θα γίνει η ΑΜΚ, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό.
      Η επιμονή του ΤΧΣ να νομοθετηθεί ειδική απαλλαγή των μελών από ποινικές ευθύνες. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι δεν αποκλείουν και είναι μέσα στις επιλογές τους να πουλήσουν ακόμα και με ζημιά.

      Επίσης, όταν λέμε αύξηση ΑΜΚ, σημαίνει, ότι κάποιος βάζει λεφτά. Προσδιορίζουν το ποσόν στα 2 εκ. περίπου. Ποιός θα τα βάλει; Η απάντηση μάλλον θα περιλαμβάνει και το πόπολο. Ψάχνουν ζεστό χρήμα σε κάθε περίπτωση.

      Από την άλλη πλευρά, ίσως, με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκουν να παρακάμψουν τον όρο περί "στρατηγικού επενδυτή" και να διευκολύνουν την τοποθέτηση κεφαλαίων από funds, φυσικά με discount.

      Διαγραφή
  46. Eurobanka ......Ουρακοταγκα ...... Banco-rabane Λατσροβια Προβασκια εκουαρενντιο Αλλασκοπαγοβουνο και δε σημαζευετε

    Το θεμα ειναι ποτε θα γραψει ο ES and Pi - Pi 500 τις 2117 μουναδες βασης ?


    Το νουμερο το βρηκαμε πριν 16 μηνες....

    Σημερις βρηκαμε και την ακριβη ημερομηνια

    14 Μαρτιου του 2015

    Ουλα σε αυτη τη χωρα γινονται αποκριες .......!! μα Ουλα ....

    η Γαλοπουλα Νο 19901 θα ζησει ...

    οι υπολοιπες ......χχμμμμμμμμμμμμμμμμμ dismissed. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Gooden naghten ....und essen - essen alles TOTAL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λάκη είπαμε,χθεσινό buy signal και ετοιμαστείτε κυρίες και κύριοι για το πάρτυ των ΠΑΡΤΥ.Το 2013 θα φύγει με πολύ δυνατά γκάζια...

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂