Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

LAMDA DEVELOPMENT






167 σχόλια:

  1. Δεν μπόρεσα να βρω καλύτερο τρόπο να βγάλω το presentation της ΛΑΜΔΑ.

    Προσοχή Γκουρουδέοι.!!!!!!!!!!

    Τα σχόλια και οι γκουρουδιές σας θα συνεχιστούν στο προηγούμενο άρθρο μέχρι να φτάσουμε τα 185 σχόλια.
    Μετά θα συνεχίσουμε εδώ.
    Μέχρι όμως να μαζευτούν 185 σχόλια στο προηγούμενο thread, μπορείτε εδώ να σχολιάζετε ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΜΔΑ.

    Κανονίστε να μου έρθετε στο μέλλον και να με ρωτάτε για ΛΑΜΔΑ!!!
    Θα σας βάλω μπαλαούρο!!!

    Lamda Development - ευγενική χορηγία Τάκη Μορφονιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βασικο ερωτημα παντα με το αν μια εταιρια, ειναι ακριβη η φθηνη, ειναι το ποσο κοντα πεφτει στην πραγματικη αξια το ενεργητικο της. Αυτη η εταιρεια ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ (οπως και καθε αλλη εταιρεια) , οτι τα ακινητα της αξιζουν 750 εκατομμυρια. Και εγω ισχυριζομαι οτι το σπιτι μου στο Μαρουσι αξιζει 300 χιλιαρικα. Φυσικα ο ισχυρισμος μου θα βγει αληθινος, ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ 300 χιλιαρικα. Αν δεν μπορεσω να το πουλησω 300, και το πουλησω 220, τοτε ο ισχυρισμος μου ειναι ψευδης.
    Για αυτο και οταν αποτιμουμε μια εταιρεια ακινητων, καλο ειναι να υπολογιζουμε το ενεργητικο της μειωμενο με ενα συντελεστη ας πουμε 15-20% σε σχεση με αυτο που ισχυριζεται η εταιρεια στους ισολογισμους της.
    Εκτος και αν ειμαστε σιγουροι οτι η πορεια των ακινητων στην Ελλαδα θα ειναι καθαρα ανοδικη τα επομενα χρονια, οποτε
    μπορουμε να παρουμε σαν αληθινη τον Ισχυρισμο της εταιρειας για το υψος του ενεργητικου της. Με αυτα τα δεδομενα, ας εξετασουμε αν η Lamda ειναι φθηνη η ακριβη τωρα, αλλα και με το αν θα ειναι φθηνη η ακριβη με projection τις μελλοντικες τιμες των ακινητων της, και το αν θα παρει καμια δουλεια απο τις τοσες που ειναι ΥΠΟΨΗΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Petros to the point.

      Ευγε καθώς η ανάλυση σας είναι ΑΨΟΓΗ. Το real estate στην Ελλάδα σε επίπεδο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (καταστήματα, εμπορικά κέντρα και γραφεια) θα κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία 7ετία να δει τιμές που θα προσεγγίζουν τις τιμές της περιόδου 2004 - 2008....

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε κύριε Τάκη για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση της ΛΑΜΔΑ,μερακλίδικη.

    Απ'ότι βλέπω το grande σκηνικό που θα την απογειώσει είναι εάν πάρει το Ελληνικό και δούμε να πραγματοποιούνται όλα όσα έχουμε διαβάσει για τα σχέδια ανάπτυξης του συγκεκριμένου μεγαλόπνοου project,το οποίο θα προσελκύσει σημαντικούς ξένους επενδυτές.

    Επίσης σημαντική η έκταση της Αφάντου στη Ρόδο και του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία της Χαλκιδικής(τρέμε Στέγγο,θα σε εξηφανίσει η συγκεκριμένη επένδυση...).Βέβαια από real estate μεγέθη και πιθανή μελλοντική αξία-κερδοφορία δηλώνω άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παρουσιαση ειναι καταπληκτικη κ βοηθαει να καταλαβουμε a hell of a lot γυρω απ την εταιρεια. Ευχαριστουμε πολυ κε Takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους , κύριε Τάκη ευχαριστούμε για την παρουσίαση και τα στοιχεία που μας δίνετε τόσο απλόχερα κάθε φορά ,εξαιρετική προσπάθεια όλο αυτό το καιρό ,ελπίζω να έχει συνέχεια και εμείς θα είμαστε εδώ για να σας διαβάζουμε να μελετάμε να γινόμαστε καλύτεροι και μια μέρα να μπορούμε και εμείς να σας "σκίσουμε σαν σαρδέλλα " σε γκουρουδιακό επίπεδο .Όχι όμως απο κακή πρόθεση αλλά με την έννοια του μαθητή που ξεπερνα τον δάσκαλο.

    Οσον αφορά την Λ που μας παρουσιάσατε ,θα προσθέσω και το διάγραμμα της συνδεόμενο με τα νούμερα που αναφέρατε αν και ξέρω δεν σας αρέσουν αυτά. Ετσι λοιπόν η εταιρία δεν είχε κανένα (προφανή) λόγο να είναι κάτω απο το 4 τον Σεπτέμβρη οπότε και αγοράζ/στηκε εκεί ,όπως και το 5 είναι το σημείο που πωλήται/θηκε Αυτά βέβαια αν δεν ενδιαφέρεσαι να κρατήσεις μακρο την μετοχή .

    Ήθελα να ρωτήσω φαίνεται πόσο έχει εκτιμήσει την αξία χαρτοφυλακίου της σε σχέση με τιμές αγοράς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Τάκη κεντήσατε για άλλη μια φορά. Κρύβετε πάαααρα πολλούς άσσους.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνεχίζουμε εδώ γκουρουδιές και σχόλια περί των χρηματαγορών και ότι άλλο θέλει προκύψει.

    Μην γράφετε στο προηγούμενο thread. Τίγκαρε. Έπιασε 200 σχόλια και δεν θα τα εμφανίζει το blog spot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σημερινή συνεδρίαση,καθώς και οι άλλες που θ'ακολουθήσουν εκτός απροόπτου,είναι μια ευγενική προσφορά της ΜΑΚΒΕΛ Surfing Ltd.Για να μην ξεχνιόμαστε...

    Ραντεβού,όχι στα γουναράδικα,στις 1050 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ μια απάντηση για τις δεσμευτικές προσφορές του Ελληνικού, επειδή ο άλλος μίτος τίγκαρε

    Τίποτα δεν είναι σίγουρο, εκτός από το ότι το Λατσέϊκο - γενικά - δίνει μάχη. Κύριε Δαρείε, πράγματι συμφωνώ κι εγώ εκεί θα πέσει ο κλήρος. Πάντως μακάρι να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα.
    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1131201/apohoroyn-oi-vretanoi-apo-to-diagonismo-gia.html

    Σήμερα άρχισε το "μπουουού", ή αλλιώς παίρνουμε γεύση αστάθειας-μεταβλητότητας. Σε κάτι τέτοια βλέπουμε τη διαφορά των θωρηκτών από τις μεθυσμένες βάρκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεξικόν Νεοελληνικής Γλώσσας:

      "Θωρηκτό" :βλ. ΙΚΤΙΝΟΣ, ΤΡΑΣΤΟΡ, ΑΒΑΞ, ΦΛΕΞΟΠΑΚ,ΔΡΟΜΕΑΣ(mini θωρηκτό)....

      Διαγραφή
    2. Επίσης υπενθυμίζω την γκουρουδιά μου η οποία μετράει αρκετούς μήνες πίσω (απο το marketzone) και οταν όλα τα εσκιαζε η φοβερα.....

      1650 o Γενικός Δείκτης τέλος του 2013....

      Διαγραφή
    3. Μεγάλε "Μπαμπινιώτη" κύριε Δαρείε, όλα τα γράψατε στο λεξικό σας.

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Τα έγραφε ο Τάκαρος κύριε βασίλη - αλλά όταν τα έγραφε μου έλεγαν ότι δεν κάνει κομμάτια και πως τάχα μου είναι ακούνητη και τα κλασσικά!!!

      ΘΩΡΗΚΤΟ!!

      Διαγραφή
    2. Αμπαλαέο κατά την έκφραση σου. Και συγχαρητήρια για την παρουσίαση της Λάμδα.

      Διαγραφή
    3. Κε Τάκη, Κε Βασίλη,
      Για να μην νομίζετε, ότι τα λεγόμενα σας δεν πιάνουν τόπο,εγώ σαν καλός μαθητής είμαι αγορασμένος (τότε που για να πάρεις κομμάτι έφτυνες αίμα) στα 0,974.Respect και στους δυο σας.

      Monsieur Δαρείος ξεφορτώσατε τραστορ? Εγώ είμαι στα 0,71 αγορασμένος και με έχει πιάσει μία απληστία.

      Διαγραφή
    4. Υ.Γ. περιμένουμε και την φλεξο να ξεκολλησει

      Rookie (o ίδιος που έγραψα πριν.Ξέχασα την υπογραφή.)

      Διαγραφή
    5. στην Φλεξο προς το παρον υπαρχει πωλητης που θελει να ξεφορτωσει πανω απο τα 3 ευρω σε οσο καλλιτερες τιμες μπορεσει....
      Υπαρχουν και αγοραστες στα 3 και κατω βεβαιως-βεβαιως
      να δουμε ποιος θα κινηθει επιθετικα πρωτος......
      η συνεχεια στο ταμπλο........

      Νicolis.... απο την πλευρά των αγοραστων

      Διαγραφή
    6. Φλεξο ο πακετας εχω την εντυπωση οτι τελειωσε οταν εσπρωξε μέχρι τα 2,60 στις 7/10. Γύρω στα 280000 τεμάχια πουλησε μεση τιμη 2,8 υπολογιζω. Η προσφορα πανω απο το 3,10 ειναι μαλλον πλασματική!!!

      Διαγραφή
    7. Έχει στην πώληση σημερινά ανεκτέλεστα πάνω από 30,000 κομμάτια στο 3.15 σε πακέτα των 3-6,000. Τελευταία αγορά στο 3.07 και γενικά αγορές με λίγα κομμάτια. Πωλητής πακετάς με τα ούλα του.

      Διαγραφή
  11. Kύριε Τακη, θα 'θελα να ρωτησώ εαν γνωρίζετε σχετικά με τον ομιλο βιοχαλκο και την αποφασή του, να παει στο εξωτερικό. Μετα τα εμποδια του ελληνικου κρατους τι θα ηταν προτιμοτερο γι αυτόν και αν μπορεί, να κάνει, δημόσιες προτάσεις εξαγοράς όλων των εταιρειών, συγχωνεύσεις, κ.λ.π.

    ευχαριστώ

    υ.γ. επίσης αν κάποιος άλλος γνωρίζει θα 'ταν πολυ σημαντική η βοήθεια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με την πορεία των μετοχών του ομίλου μετά την ανακοίνωση περί δημόσιας πρότασης για τις εισηγμένες θυγατρικές, προσωπικά βλέπω πως η άνοδος της μητρικής συμμετοχών ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει ένα και μόνο σκοπό: Δημόσια πρόταση όχι με τη μορφή μετρητών παρά με μετοχές της μαμάς. Οπότε χαρτί θα δώσεις χαρτί θα πάρεις. Αλλά το θέμα είναι πόσα χαρτιά έπαιρνες πριν την άνοδο της Βιοχάλκο και πόσα παίρνεις μετά την άνοδο που έκαναν!!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε chris απαντώ ευθέως.

      Να τα αφήσει αυτά που ξέρει ο Στασινόπουλος.
      Δηλαδή το κράτος του φταίει που γέμισαν με δάνεια ΧΑΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ - καλά για ΣΙΔΜΑ δεν συζητάμε. Αυτή πάει, βάρεσε μπιέλα.
      Να βάλει χρήμα στις εταιρίες του ο Στασινό και να διώξει τον δανεισμό και να αφήσει τα πονηρά. Πρώτα εσύ πρέπει να είσαι εντάξει και μετά να ρίχνεις τις ευθύνες στο κράτος.
      Αλλά μάθαμε το φτηνό δανεικό, μας άρεσε και τώρα μας φταίει το πτωχευμένο ΝεοΕλληνικό κράτος.

      Προτιμότερο γιαυτόν είναι να βάλει φρέσκο χρήμα στις εταιρίες του!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω πολυ και σας και τον κυριο vasilisg

      Διαγραφή
  12. συγχαρητηρια Δασκαλε και συγχαρητηρια και στον κυριο Πετρο γιατι γραφη σωστα πραγματα εγω παραμενω θεατης μην μου παρουν και το τελευταιο σωβρακο γιατι δεν πιστευω στην ανοδο το βλεπω απο την καθημερινοτητα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουκα να σε ρωτησω, ο λευκιος σε εβγαλε κερκιδα?

      Διαγραφή
    2. Monsieur Loukas ΕΤΣΙ κερδίζουν τα γατόνια των χρηματαγορών.Οταν οι περισσότεροι βλέπουν μαυρα χάλια, αυτοί γεμίζουν τις τσέπες τους με ζεστό χρήμα. Γιατι όταν όλοι οι άλλοι ξυπνήσουν τα γατόνια απλά τους τα χώνουν στο κεφάλι.Ετσι δημιουργούνται οι υπεραξίες για τους λίγους και εκλεκτούς...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Δαρείε,

      Την χάσατε την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας ή ακόμα;

      Διαγραφή
    4. ΟΤΑΝ χάσει την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του ο κύριος Δαρείος να μου το γράψει για να πω μερικά πράγματα που θέλω.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη σαν την Πυθία κι εσείς,

      Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, είτε καλά, είτε κακά ... Μου κλονίζετε την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μου αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    6. Δεν θέλω να γράψω κάτι το ιδιαίτερο κυρία Μαριάνθη - για εμένα όμως είναι σημαντικό ότι όλα αυτά τα παχυλά μερίσματα που μοιράζει εκτός απο την ρευστότητα που της περιορίζουν, της χαμηλώνουν και τα ίδια. Αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό στο management ή στη μετοχική σύνθεση, τότε τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν.

      Διαγραφή
    7. Madam Marianthi bonsoir.

      Σήμερα προς το παρόν έχω δ´ωσει μόνο το 5% της συνολικής θέσης. Θα ενημερώνω ανα τακτά διαστήματα και όσο είναι πάνω απο 1€.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη, κατανοητά αυτά που λέτε κι ευχαριστώ, θα τα έχω υπόψη.

      Monsieur Δαρείε,

      Γενικά ρωτάω, αλίμονο αν με ενημερώνατε για κάθε σας κίνηση! Απλά διακρίνω (?) μια δυναμική που ίσως κρατήσει για λίγο υψηλότερα. Θα δούμε ...

      Διαγραφή
    9. Κε Δαρείε, bonsoir

      Έδωσα το 1/3 της Εμπιστοσύνης στα 1.06.Για νέος είμαι ικανοποιημένος.

      rookie



      Διαγραφή
  13. Συνάδελφε Ηλία, αιώνιε hippy,εκείνα τα ΕΛΠΕ τα έχεις κρατήσει; Αν ναι, διδάσκεις καθημερινά,άφησαν την ΜΟΗ ασθμαίνουσα και δυστυχή.Σωστός ο συλλογισμός σου τότε.
    Και όσο θυμάμαι κάτι κατά φαντασία γκουρούδες που έγραφαν στα πολυσύχναστα site, τα γνωστά με τους επισκέπτες που πλακώνονται για τις ιδέες τους χρηματιστηριακές ή πολιτικές τάχα,ότι οι Γερμανοί θα έκαναν δημόσια πρόταση στα 5 euro για την έξοδο του ΟΤΕ από το ΧΑΑ , επιεικώς χαμογελώ. Τι λένε τώρα με τον ΟΤΕ τσούκου τσούκου στα 9 euro;Εδώ δικαιώνεστε όλοι,κύριε Τάκης,Ηλία,Τζο,Ζαχαρία ,που έχετε γράψει ότι σε βάθος χρόνου οι καλές μετοχές δίνουν χρήμα.
    Και όπως έγραψες Ηλία,σε αυτήν την φάση εύκολα προβλέπονται οι ξένοι,ίσως αργότερα μας δυσκολέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Πώλσονς φίλε Νίκο αγόραζαν πολύυυυ καιρό και θα τους πάρει άλλο τόσο να ξεφορτώσουν. Και είναι γνωστό πως στις πτώσεις πέφτουν οι όγκοι. Σαν ψαράδες με καθετή που τσίμπησε μεγάλο ψάρι θα μαζεύουν, θα λασκάρουν...θα μαζεύουν, θα λασκάρουν κοκ μέχρι να το ανεβάσουν στη βάρκα σκασμένο. Παρέα τους κι εμείς.

      Οπως όμως θυμάσαι εσύ τα ΕΛΠΕ μου θυμάμαι κι εγώ την καταπληκτική επιλογή της ΑΛΦΑ από πολύ παλιά (στο next top guru του swear γράφαμε και μας έλεγαν "σχεδόν νεκρόφιλους" τότε) αλλά και την ΕΤΕ του διαδόχου. Με το θάρρος της αμοιβαίας εκτίμησης θα σκεφτόμουν την μερική τουλάχιστον ρευστοποίηση τους όσο υπάρχει η προσδοκία των warrants (εγώ έχω μηδενίσει στα 0,64 της ΑΛΦΑ).

      Υπάρχει πάντα η λύση του 50-50 μεταξύ φόβου και απληστίας (μην σε πάρω στο λαιμό μου). Σταθερή μου άποψη ότι τελικά οι τιμές των μετοχών θα ακουμπούν στα θεμελιώδη των εταιρειών.

      Διαγραφή
    2. κυριε hippy βλεποντας την διαφορα μεταξυ ΕΛΠΕ & ΜΟΗ (1,10e), αγορασα την δευτερη προς το τελος (8,30) και στις δημοπρασιες παρατηρησα σκουπισμα. Πως το βλεπεις?

      Διαγραφή

    3. Κύριε champo με γνώμονα τα θεμελιώδη νομίζω πως σωστά πράξατε. Οταν αγόραζα ΕΛΠΕ το έκανα 1)διότι ήξερα πως οι ξένοι προτιμούν ΠΑΝΤΟΤΕ τις μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσειςα και 2) η τιμή της μετοχής ήταν μικρότερη από αυτήν της ΜΟΗ.

      Κερδοσκοπικά βέβαια τα ΕΛΠΕ έχουν επιπλέον μπροστά τους δυό τυράκια. Την πώληση της ΔΕΠΑ αλλά και την δική τους. Σε κάθε περίπτωση όμως "ξαδέλφες" είναι η εταιρείες, η κίνηση της μιας τραβά και την άλλη.

      Διαγραφή
    4. Φίλτατε Ηλία,για την ΑΛΦΑ θα περιμένω τα 0,73 για να αποδείξω άλλη μία φορά στον εαυτό μου ότι μου αρέσουν τα λάθη μου .Η τιμή αυτή δεν έχει σχέση με διαγράμματα, που δεν τα πιστεύω άλλωστε, ή θεμελιώδη ανάλυση. Άλλωστε τα θεμελιώδη τα έχετε γράψει έγκαιρα ο κύριος Τάκης,εσύ και οι φίλοι που σωστά μιλήσατε για ζομποτράπεζες. Απλά θέλω να αποδείξω, σε ποιόν άραγε;, ότι και από αυτήν την τράπεζα βγαίνω μετά από πολυετή ενασχόληση με κέρδος..Από την ηρωική εποχή της ΙΟΝΙΚΗΣ με απασχολεί ο κύριος Κωστόπουλος. Αν δεν κάτσει η τιμή δεν πειράζει. Και με τα λίγα φυλακή και με τα πολλά μέσα.

      Διαγραφή
    5. Σέβομαι του πειθαρχημένους παίχτες. Πιθανολογώ πως θα δεις το συγκεκριμένο όριο φτάνει να μην ερωτευτείς το "χαρτί" τότε.

      (οι ανυπότακτοι γαλάτες φοβούνται την πτώση τ΄ ουρανού, εγώ τους γεροντοέρωτες φίλε)

      Διαγραφή
    6. Ηλία,ας μην μεταφέρουμε σε μετοχές τις τακτικές του γεροερωτευμένου που κατά σειρά:
      1) Αρχίζει να επιδεικνύεται σαν ο γνήσιος εκπρόσωπος του αντρικού πληθυσμού ενός προικισμένου δείγματος ανδρών.Αν πιάσει έχει καλώς αλλιώςΑν όχι:
      2) Αρχίζει την κολακεία της γυναίκας."Είσαι υπέροχη, μοναδική,το όνειρο μου "Αν πιάσει έχει καλώς αλλιώς,αν όχι:
      3) Πέφτει στην ξεφτίλα,σέρνεται, κλαίει,παρακαλάει,απειλεί με αυτοκτονία Αν και αυτό δεν πιάσει κάνει το τέταρτο και τελευταίο βήμα.
      Βγάζει ένα πακέτο 100ευρα και αρχίζει να μετράει με προσοχή και σαρδόνιο χαμόγελο.

      Διαγραφή
  14. φιλε champo δεν πιστεψα στην ανοδο ακομα και τωρα πιστευω οτι ειναι ΨΕΥΤΙΚΗ αυτη ειναι η αποψη μου ευχωμε καλα κερδη σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πάει να πει κύριε Λουκά Ψεύτική άνοδος ή αληθινή???
      Και εγώ λέω ότι η πτώση μέχρι της 500 μονάδες ήταν ψεύτικη. Και όμως συνέβη.

      Όπου πετούν οι αετοί!!!
      Το γράψαμε εγκαίρως, όπως και η συμπεριφορά των 3 τραπεζών που έχουν warrants την έχω περιγράψει πολύυυυ νωρίς, απο τότε που έπεφταν - τότε με τα thread Μου που ήταν αφιερωμένα σε Πειραιώς και ΛανΕΤΕ και warrants.

      Όπου πετούν οι αετοί κύριε Λουκά και όχι ''όσα δεν φτάνει η αλεπού τα λέει ψεύτικα''

      Το μόνο αληθινό στις χρηματαγορές είναι η παντελόνα σου και πόσα φράγκα έχει κάθε φορά μέσα της!!!

      Διαγραφή
  15. κ.τακη θέλω την γνώμη σου για ΑΤΤ αξιζει να την παρω τωρα στα 0,297 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι ζομποτράπεζες έχουν τα χάλια τους τα μαύρα.
      Θα μπορούσε να πάει στα 0,4 αλλά το ρίσκο για αγορά είναι αποδεκτό σε τιμές πλησίον ή και κάτω (ακόμη καλύτερα) των 0,2. Τα έχω γράψει αυτά άπειρες φορές.

      Εμένα δεν με ενδιαφέρει η λεγάμενη .

      Διαγραφή
    2. ναι τα εχω διαβασει ολα τα μηνυμα τα σου για τρεαπεζες και ειδικα για αττ στα 0,2 αλλα τωρα τα δεδομενα εχουν αλλαξει , ξενος μετοχος εχει αγορασει 15 εκατ τεμαχια και σκοπος του ειναι να αποκτησει το 5% για να εχει θεση στο ΔΣ της τραπεζας

      Διαγραφή
  16. ΚΛΕΜΑΝ-ΣΩ πρωθυπουργός της Γαλλίας κατά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο γνωστός και ως "ο τίγρης της Ευρώπης". Μεγάλος του θαυμαστής ο καλός αρχισυντάκτης Ζακ, δικαίως όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.

    «Αυτοσυγκράτηση, άσκηση, δουλειά, οι καθημερινοί μου σύντροφοι»


    (άμα δεν κολακέψεις τον αρχισυντάκτη σου περνάς μια ζωή γράφοντας στην προτελευταία σελίδα της εφημερίδας τα "κοινωνικά"...κηδείες και μνημόσυνα...άτιμη ζωή, άλλους τους στέλνεις στο μέλι και άλλους στο τσιγκέλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από σήμερα και εγώ πάρεα μαζί σας στα μαρμαρένια αλώνια στο 1,51.

    Βαρέθηκα να παρακολουθώ κάθε μέρα πότε θα ξεκινήσει και μπούκαρα!

    Ας ξεκινήσει όποτε θέλει ο καπετάνιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αμ εχει αφησει φιλε ΚΟΥΡΟΥ Νεμοζιιιιιιιιιζζζζζζζζζζζζζζζζζ το ατιμο ενα πτωτικο Γκαππππππππππ στα 3.24 απο τον Νοεμβρη του 1971 ......

    εεεεεεεε θα βαρεθουν να συσωρευουν ...... εχουν μεινει εν ΖΩΗ 9 ατομα απο τοτες ...!!

    οι 6 απο αυτους ειναι ηδη ΥΠΕΡ- Ηλικες
    και οι αλλοι τρεις στο νοσοκομειο με καταγματα απο πτωση Αστεροειδους ...!


    Απο τη παραλια CΟPPA CABANNA και το ΤΟΥΡΝΟΥΑ Beach Volley με Sponsor τη [ Ρετσινα Χανιων ] του λαμπερου και Καυτου ΛΥΒΙΚΟΥ


    Σαλλαμ Αλεκουμ σε ουλη την Επικρατεια

    Aleko mou sallam


    ps [ Αντε η ομαδα μια αναμνηστικη ολοι μαζι..... χαμογελο θελω .....Χαμογερο ειπα ...


    ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπληκτικός όπως πάντα Κύριε Lakki!

      Καλές βουτιές εκεί στο Λυβικό όσο είμαστε στις αλκυονίδες μέρες!

      Διαγραφή
  19. Κε Τάκη,
    Ερωτηση,

    Αξιζει να αγοραστει η Quest συμμετοχων σε τιμες ανω των 1,52? Για μακροπρόθεσμη επενδυση μιλαω.
    Ποια ειναι για σας η σχεση ανοδου/ρισκου για την συγκεκριμενη μετοχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΝ 2190/20, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού 2273 / 2003 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε εκτέλεση της από 05/06/2012 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας και της από 21/12/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, προέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 24/10/2013, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας «Eurobank EFG Equities», σε αγορά 5.800 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 1,51 ευρώ και συνολική αξία συναλλαγής 8.791,71 ευρώ.


      Πηγή:www.capital.gr

      Διαγραφή

  20. Μια τεκμηριωμένη άποψη για την οικονομία και τις αμυντικές βιομηχανίες από την ΚΑΤΕΡΙΝ πέρα από τιςΒενζεβουλσαμαρικές "τζαμπαμαγκιές"

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4045888&pg=2&OrderDir=

    Να αφησει κατα μερος τους λαικισμους η κυβερνηση & τα χαριτωμενα περι "πρωτογενους" & να παραδεχθει οτι στο εννιαμηνο σε ταμειακη βαση δημιουργηθηκε επιπλεον ελλειμμα 2,3 δις, ητοι 8.881 δις το 13, εναντι 6.534 το 12 επειδη προτιμησε τις υπερφορολογησεις απο τις μεταρρυθμισεις & το κλεισιμο των χρεοκοπημενων απο παλια κρατικων επιχειρησεων που τις εχουμε πληρωσει χρυσες.

    Οσο για ΕΑΣ & ΕΛΒΟ:

    Η ΕΑΣ που ηδη προηλθε απο την ενοποιηση ΕΒΟ & ΠΥΡΚΑΛ, εχει 140 εκατομ χρεη προς ΙΚΑ εργαζομενους & προμηθευτες που δεν μπορει να αποπληρωσει & αν το δημοσιο εχει αυξησει τα κεφαλαια της κατα 243 εκατ. τα τελευταια χρονια για να καλυψει τις ζημιες της, εχει αρνητικα ιδια κεφαλαια. Εκλεισε την χρηση του 12 με ζημιες 59 εκ.

    Παραλληλα ο δημοσιο επιβαρυνεται με καταπτωσεις τραπεζικων της εγγυησεων υψους 1,1 δις.

    Η ΕΛΒΟ ως μικροτερη εχει 53 εκ απληρωτες υποχρεωσεις & απο 84 εκ τζιρο που εκανε το 2007, φετος υπολογιζεται μολις στα 7 εκ.
    Και παρα την ΑΜΚ των 89 εκ που εκανε το δημοσιο για να καλυψει τις ζημιες της, εκλεισε την χρηση του 12 με ζημιες 17 εκ.
    Μαζι με την Λαρκο μας κοστιζουν 250 εκ. ετησιως, διοτι πολυ απλα αποτελουν & αυτες φωλια της κρατικης διαπλοκης για διορισμους & οτι οι εισαγωγες συστηματων ειναι πολυ φθηνοτερες οπο αυτα που μας πουλανε.

    Αν αυτες δεν ειναι μη ανταγωνιστικες κρατικες χρηματοδοτησεις, τι ειναι?

    Η υπαρξη τους πλεον αποτελει απο μονη της μια μαυρη τρυπα στην οικονομια & στην τσεπη μας & το soviet πηγη ολων των δεινων μας πρεπει να φυγει.
    Εκτος & αν πιστευουν οτι μιλουν σε ιθαγενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλτατε Ηλία,ευτυχώς που στο blog του κυρίου Τάκη συχνάζουν νουνεχείς άνθρωποι.Σε άλλους χώρους θα κινδυνεύατε και η συγγραφεύς ΚΑΤΕΡΙΝ και εσύ που έκανες την αναπαραγωγή του κειμένου να κατηγορηθείτε για εθνοπροδοσία. Λες και δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν και στην Ελλάδα αξιολογότατες ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες,που θα ελέγχονταν ως προς το απόρρητο και το εθνικό συμφέρον από τις αρμόδιες ,σοβαρές τονίζω κρατικές, υπηρεσίες.Όπως γίνεται σε όλα τα κράτη παραγωγούς οπλικών συστημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου Νίκο μου? Το πρόβλημα μας, χρόνια γνωστό, καθρεφτίζεται στις κάθε λογής Κωπαίδες. Χίλιες και πλέον εταιρείες-νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όπου οι αχυράνθρωποι των διοικητικων συμβουλίων είναι σχεδόν όσοι και οι ημέτεροι υπάλληλοι που παίζουν πασιέτζες στο pc.

      (πρόοδος θα μου πείς. Στην "κοινωνικοποιημένη" ΠΥΡΚΑΛ" ο εξάδελφος έπαιζε τάβλι γιατί δεν είχαν λέει "πρώτες ύλες" να δουλέψουν. Και παντελόνιαζε στο τέλος του μήνα 2,5Κ ο απόφοιτος της β/θμιας έναντι 1,4Κ τα δικά μου....Που είσαι νιότη που έλεγες πως θα γινόμουν άλλος?)

      Διαγραφή
    2. Μα την ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ δεν θέλησε να κλείσει ο Σαμαράς και ξεσηκώθηκε όλο το Συριζοσυνδικαλιστικό κατεστημένο και οι εθνικοπατριώτες κρατικοί άρπαγες που ρουφούσαν με το καλαμάκι όλο το δημόσιο χρήμα μέσω μιζών...?
      Κύριε Νίκο τα κράτη παραγωγοί οπλικών συστημάτων=μόνο ένα,οι ΗΠΑ.Όλες οι υπόλοιπες είναι κρατικοδίατες ευρωπαίστικες μιζαδόρικες εταιρείες,τύπου Γαλλίας-Ρωσίας,Siemems κλπ.

      Τα σοβαρά κράτη δεν έχουν κρατικές αμνυντικές βιομηχανίας,έχουν ιδιωτικές αλλά όταν όμως τις χρειαστεί η χώρα τους προστρέχουν αμέσως και γιατί θα υπάρξει κονόμα.

      Η κυρία Κατερίνα,η πανταχού πληρών και πασών των Ρωσιών του capital,μπερδεύει τα ελλείματα,τα πρωτογενή και το συνολικό,της γενικης κυβερνήσεως και της κεντρικής κυβερνήσεως.

      Εάν νομίζετε κύριε Ηλία και κύριε Νίκο ότι βρωμιές 10ετιών,για να μην πω αιώνων,διορθώνονται ορθολογικά και με τάξη ή με γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα και σε διάστημα 18 μηνών,τότε καλώς κατηγορείτε και λοιδωρείτε(ιδίως εσείς κύριε Ηλία)την παρούσα κυβέρνηση και τον Σαμαρά.Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη όταν δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ δομημένο ελληνικό κράτος και να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρει.Θα την πληρώσουν και αυτοί που δεν έφταιξαν,θα την πληρώσουν και οι νοικοκύρηδες.Διότι είναι απλό,ουδείς από όλους εμάς πήρε αυτό που πραγματικά του αναλογούσε από μια διαλυμένη χώρα,όλοι μας πήραμε περισσότερο από ότι αξίζαμε.Είτε άλλοι διότι έβλεπαν το πάρτυ και δεν αντιδρούσαν(ακόμα και γιατί δεν μπορούσαν),είτε γιατί συμμετείχαν σ'αυτό.

      Και συγνώμη που θα γίνω τώρα πιο οξύς:εάν και μετά από τέτοιας εντάσεως και διάρκειας κρίση συζητούμε ακόμα και σ'αυτή τη γωνιά τα αυτονόητα,ε τότε δεν έχουμε σωτηρία.Στο κάτω-κάτω της γραφής επενδύετε και κερδοσκοπείτε στην άνοδο του ΧΑΑ,του ελληνικού χρηματιστηρίου που πρωθυπουργός της χώρας που εδρεύει το μαγαζί είναι ο Σαμαράς.Δεν γίνετε να τον λοιδωρείτε από τη μία και από την άλλη να κονομάτε χάριν στις προσπάθειες αυτού του ανθρώπου που επωμίζεται τις μούρλες ενός ολόκληρου λαού.

      Το κακό με την παρούσα κυβέρνηση είναι ότι δεν έχει περισσότερους "μουτζαχεντίν" να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα και τυρρανιόμαστε με τα απλά και λογικά.

      Διαγραφή
    3. "Μα την ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ δεν θέλησε να κλείσει ο Σαμαράς και ξεσηκώθηκε όλο το Συριζοσυνδικαλιστικό κατεστημένο και οι εθνικοπατριώτες κρατικοί άρπαγες που ρουφούσαν με το καλαμάκι όλο το δημόσιο χρήμα μέσω μιζών...?"


      "Τράβα με κι ας κλαίω" λέει ο λαός κύριε Τζο. Ποιός διοικεί αυτή τη χώρα ρε γαμώτο? Όταν είναι για χαράτσια στο σύνολο αυτοί, το δίδυμο της συμφοράς (τρίδυμο με τον Φωτη), όταν είναι για διαρθρωτικές τομές και συμμάζεμα του δημοσίου οι συνδικαληστές του ΣΥΡΙΖΑ?


      "Στο κάτω-κάτω της γραφής επενδύετε και κερδοσκοπείτε στην άνοδο του ΧΑΑ,του ελληνικού χρηματιστηρίου που πρωθυπουργός της χώρας που εδρεύει το μαγαζί είναι ο Σαμαράς.Δεν γίνετε να τον λοιδωρείτε από τη μία και από την άλλη να κονομάτε χάριν στις προσπάθειες αυτού του ανθρώπου που επωμίζεται τις μούρλες ενός ολόκληρου λαού"

      Εδώ γελάμε κύριε Τζο. Μου θυμίζει το "αριστερός με δεξιές τσέπες", σάμπως οι αριστεροί ν΄απαγορεύεται να προοδεύσουν με την αξία τους. Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε άλλος χρωστάει σε κανέναν ΤΙΠΟΤΑ. Ότι καταφέραμε, το πετύχαμε διότι είμαστε άξιοι και ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ. Για τον εαυτό μου είμαι περήφανος ότι τα κοράκια δεν μου τα πήραν ΟΥΤΕ το 2008 (με την ενημέρωση της κυρίας Ζέζας Ζήκου και του ezmarket αλλά και τη σωφροσύνη να τους ακούσω)

      Κι εγώ θα γίνω οξύς όμως κύριε Τζο...Δεν το πιστεύω ότι μετά τόσες κωλοτούμπες υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι κολλημένοι στα κόμματα...Ειλικρινά δεν το πιστεύω...Τι στην ευχή, πόσα Ζαπεια πρέπει να περάσουν για να ξεκολλήσουν?

      Σπανίως διαβάζω πια capital κύριε Τζο (και μόνο τον Καισάριο ή τον Άγη Βερούτη). Δεν γνωρίζω την Κατερίνα ούτε τι πρεσβεύει, επειδή όμως μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με τις ιερές δημόσιες αγελάδες μου άρεσε το τεκμηριωμένο σχόλιο της και το παρέθεσα. Τη διαφορά μεταξύ χρηατοδοτικού και δημοσιονομικού κενού και που κατά τη γνώμη μου οφείλεται το πρώτο το έγραψα προχθές. Το δεύτερο, το δημοσιονομικό, κυρίως οφείλεται στην εξαίρεση των ενστόλων υπαλλήλων και συνταξιούχων από το ενιαίο μισθολόγιο όπως απέδειξε με νούμερα ο Dr Momey στο Euro2day. Για τον μη φανατικό εμένα το αριστερός ή δεξιός έχει τόση σημασία όσο και το Ολυμπιακός ή Παναθηναικός. Και προς ώρας σκέφτομαι να μην πάω να ψηφίσω κανέναν τους.

      Αυτά που απαιτώ από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τη χώρα μου τα έχω γράψει προ πολύ καιρού εδώ.

      http://www.capital.gr/gmessages/showtopic.asp?id=3037482

      Οξύνους άνθρωπος φαίνεστε, δεν πιστεύω να διαφωνείται..

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ηλία δεν είναι θέμα κομμάτων,ο Σαμαράς έτυχε να είναι ο άνθρωπος που βγάζει τα κάστανα απ'τη φωτιά,θέλετε κουτσά-στράβα αλλά κάνει τη βρώμικη δουλειά που έπρεπε να'χε γίνει πριν από πολλάααααααα χρόνια. Όποιος άλλος συνεισφέρει στη τιτάνια προσπάθεια να σοβαρευθεί αυτός ο τόπος θα τον χειροκροτήσω.Ευτυχώς βέβαια που στη παρούσα συγκυρία υπάρχουν διαθέσιμοι(ας έκαναν διαφορετικά,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)οι εξωτερικοί μας συνεργάτες και δεν κάνουν άλλο πια τα στραβά μάτια στα όργια που προηγήθησαν.

      Προτιμώ κάποιον που κάνει κωλοτούμπες λαικιστί,δηλαδή ξέρει να ελίσσεται προς την σωστή κατεύθυνση από κάποιον που επιμένει στις μπαρούφες του.Είναι σαν να μου λέτε να συνεχίσω να επενδύω σε ΑΛΤΕΚ-ΑΕΓΕΚ και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμει μετά από όσα συνέβησαν απ'το '99 και μετά.Δεν γίνεται,όσο και να αγαπάμε την πάλαι ποτέ κραταιά άκρα περιφέρεια και τα τότε σερί 8αράκια.

      Δεν απέχουμε πολύ από το πώς θα θέλαμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε,πολλές φορές είμαι πολύ σκληρός με τον λαό που έχουμε και τους πολιτικούς που βγάζει και συνεχίζω στην ίδια σκληρότητα.Όμως όλα αυτά για να γίνουν θέλει είτε 50-100 χρόνια είτε μεταμόσχευση διαφορετικού τύπου και είδους λαού για γρηγορότερα.Ας κάνουμε μια αρχή,ας ξεκινησουμε από κάπου για να φθάσουν κάποτε οι μελλοντικές γενιές στο ιδεατό.


      Διαγραφή
    5. Μακάρι ο Σαμαράς να ήταν ο άνθρωπος που βγάζει τα κάστανα απ΄τη φωτιά κύριε Τζο. Εχω την άποψη πως είναι η φωτιά που καίει τα κάστανα αδιακρίτως. Γερά και σάπια. Δικαίωμα σας όμως είναι να τον βλέπετε όπως εσείς θέλετε. Φιλοξενούμενοι είμαστε εδώ, δεν θα συνεχίσω.

      Από τα παιδιά μου και τους μαθητές μου ζητούσα να γίνουν δημοκρατικοί πολίτες κριτικά σκεπτόμενοι.

      Διαγραφή
    6. Η δημοκρατία κύριε Ηλία είναι μια έννοια ουτοπική,στη ζωή δεν μπορεί να έχει άλλη εφαρμογή από την ελάχιστη συννενόηση μεταξύ ανθρώπων.Σε μια κοινωνία που έχει καταπατηθεί κάθε έννοια συννενόησης και δικαιωμάτων,η επιστροφή δεν γίνεται ποτέ με δημοκρατικές διαδικασίες.Στην Ελλάδα η έννοια της δημοκρατίας σταματούσε πάντα στο προσωπικό συμφέρον,το οποίο όταν θιγόταν επικρατούσε ο νόμος της ζούγκλας.Όπως καλή ώρα σήμερα,όπου μόλις η τσεπούλα θίχθηκε(στη λέξη τσεπούλα βάλτε ότι άλλο κοινωνικό κατεστημένο θέλετε),όλοι τσιτωθηκαμε και είμαστε έτοιμοι να φάει ο ένας τον άλλο(αυτό που πονηρώς λαθεμένα ονομάζει η αριστερά κοινωνικός αυτοματισμός απ'την ανάποδη όμως).Κι όμως θα μπορούσε να υπάρξει ο άλλος,ο σωστός εννοούμενος κοινωνικός αυτοματισμός αλλά βλέπετε η σαπίλα έχει προχωρήσει κατά πολύ.

      Για την επαναφορά από τη ζούγκλα σε μια ελαχίστη ανεκτή κοινωνία,το να πεις στον άλλο με ωραίο και δημοκρατικό τρόπο να επανέρθει στα συγκαλά του είναι τόσο ουτοπικό όσο και μια ομάδα του Γ' τοπικού να πάρει το Τσάμπιονς Ληγκ...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Hippy και κύριε Tzo, παρεμβαίνω στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για να πω μόνο το εξής, πέρα από οποιαδήποτε πολιτική θέση:

      Ο μέσος ΄Ελληνας, προς το παρόν και για το απώτερο μέλλον, πρέπει να στηρίζεται στον εαυτό του για επιβιώσει ο ίδιος και για να φροντίσει τις ανάγκες της οικογένειάς του.
      Η κατάσταση στη χώρα μας υπό το υπάρχον νομικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται.

      Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, την παρούσα και την μελλοντική που βλέπουμε μπροστά μας. Θαύματα δεν γίνονται, δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο το τί μπορούμε και το τί δεν μπορούμε να πράξουμε ως άνθρωποι.

      Ο καθένας από μας ας πράττει αυτό που μπορεί και που κρίνει καλύτερο με βάση τις υπάρχουσες δυσκολίες και τις ικανότητές του.
      Ας "πράττουμε" επίσης και με τη ψήφο μας, δικαίωμα που ακόμα το έχουμε και δεν μας έχει περικοπεί.
      Τέλος, ακόμα κι αν διαφωνούμε, όταν θα στηθούν οι κάλπες, ας πάμε εκεί όλοι ως πολίτες και ας μην κάτσουμε μπροστά από τις τηλεοράσεις ως μη ψηφίσαντες ιδιώτες, διαμαρτυρόμενοι και διαφωνούντες.

      Διαγραφή
  22. Κύριε Τζο, γιατί επετράπη να περάσει η θέση των Συριζοσυνδικαλιστών; Χρειάζεται να ονομάζουμε μουτζαχεντίν αυτούς που θα πράξουν απλά το καθήκον τους απέναντι στο σύνολο;
    Δεν έχω συνηθίσει να λοιδορώ κανέναν, έχω όμως δημόσια δηλώσει από την αρχή της κρίσης ότι περίμενα η λύση να δοθεί από νέες δυνάμεις που θα ξεπηδούσαν από τον παραγωγικό ιστό της χώρας,είτε οικονομικό είτε πνευματικό.Θα θυμάστε τις τοποθετήσεις μου στο marketzone και την παραδοχή μου ότι έπεσα έξω και ότι η προσδοκία μου υπήρξε αφελής.Ίσως γιατί η οικονομική δομή και το επιχειρείν στην χώρα είναι από την ίδρυση της κρατικοδίαιτο και επιδοτούμενο και οι πνευματικοί ταγοί της βολεύτηκαν με επιχορηγήσεις, προγράμματα,λαμπερές τελετές και διορισμούς συγγενών και φίλων.Και ναι έχει δίκιο ο Ηλίας,οι έννοιες αριστερός και δεξιός στην Ελλάδα δεν έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια νόημα.Εδώ χάθηκε το ήθος,η ευπρέπεια,το μέτρο και η βασική ικανότητα αυτού του λαού να πέφτει με τα μούτρα στην δουλειά και να δημιουργεί με φαντασία και υπομονή ,την μόνη λύση για την ανάκαμψη όπως γράφει διαρκώς και ο κύριος Τάκης.
    Όσο για το σχόλιο σας για την ενασχόληση με το ΧΑΑ, μου θυμίζει την χτεσινή τοποθέτηση του κυρίου Αλέξη που μάλωσε τον υπουργό κύριο Άδωνι γιατί πουλούσε ή πουλάει βιβλία.Μας μάθαιναν παλιά ότι το ψωμί πρέπει να βγαίνει με κάθε έντιμο και νόμιμο τρόπο.Άλλωστε κάπου διάβασα ότι και ο Μαρξ πριν να αρχίσει την συγγραφή του Κεφαλαίου,έχασε όλη την πατρική περιουσία στο χρηματιστήριο. Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος,ούτε πολιτικός επιστήμων και ίσως να κάνω λάθος για τον Κάρολο.Αν είναι έτσι ζητώ συγνώμη.
    Πάντα με εκτίμηση στις θέσεις όλων των συνομιλητών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kύριε Νίκο δώσατε μόνος σας την απάντηση γιατί η αλλαγή πορείας δεν επετεύχθη μέσα από καινούργιες δυνάμεις,τα γράψατε όλα και δεν έχω να προσθέσω κάτι επ'αυτού.

    Η αναφορά μου για τη συμμετοχή σας και του κυρίου Ηλία σ'ένα χρηματιστήριο το οποίο ανεβαίνει(γιατί άραγε...)μιας χώρας που πρωθυπουργός είναι κάποιος που λοιδωρείται από την πλειοψηφία του λαού,ήταν και προφανής και λογική πιστεύω.Κάτι καλό πρέπει να κάνει κι αυτός ο χριστιανός και να το βλέπει ο επενδυτικός κόσμος,δεν ανεβαίνουν χωρίς λόγο τα χρηματιστήρια.
    Επίσης ήθελα να προσθέσω κάτι(το είχα γράψει και παλαιότερα) που το βλέπω σε όλα τα φόρουμ,βλέπω ότι ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί μετά από τόσα χρόνια ότι είμαστε μέλος της Ευρωπαικής Ενώσεως και της Ευρωζώνης.Νομίζουν ότι είμαστε κράτος αυτόνομο,μια μπανανία που μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει σε κανέναν λογαριασμό και ότι η έννοια της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων(όπως ο προυπολογισμός για παράδειγμα) σε μια μεγαλύτερη οντότητα(όπως είναι η Ε.Ε και η Ευρωζώνη)είναι κάτι το άκρως απαράδεκτο και προδοτικό.
    Όπως καταλαβαίνετε,μόνοι μας κατατάσσουμε τη χώρα στις αφρικανικές,αφού είμασθε λαός των Μάου-Μάου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα πολύ καλό όπως πάντα το επίπεδο στις συζητήσεις
    Για ριχτε και εδώ μια ματιά
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=28738

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1083489&srv=266


    KAΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΘΕΑΤΡΟ - ΑΡΜΟΝΙΑ - ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ - ΛΑΔΑΚΙ - ΕΞΑΡΕΣ - ΧΑΟΣ - ΧΑΑ-ΟΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ - ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ - ΦΩΣ - ΣΠΙΘΑ - ΕΜΠΕΙΡΙΑ - ΑΝΟΔΙΚΟ ΓΚΑΠ ! ΓΑΠ ?

    ΛΕΞΙΚΟ - ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ


    http://www.youtube.com/watch?v=O0lOlQQZWao


    Ματια μπλε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα σε όλους,

    Κύριε Vankouls θα γίνω λίγο «κακός» με το άρθρο. Πρώτα από όλα όμως να πω ότι συμφωνώ με τις διαπιστώσεις περί ανταγωνιστικότητας, εμπορικού ισοζυγίου, κλπ. Με μια προϋπόθεση όμως. Εφ όσον έχουμε ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο, και μάλιστα περίπου 2δις αυτού είναι σε τρόφιμα αν θυμάμαι καλά, πως θα γίνει ανταγωνιστική η Ελληνική οικονομία με τοπικό νόμισμα, τη στιγμή που το πετρέλαιο είναι περίπου 5 φορές ποιο ακριβό από ότι ήταν όταν μπαίναμε στην ΟΝΕ; Για να μην επεκταθώ σε θέματα χρέους, διεθνών συμφωνιών (συμβόλαια) που έχει συνάψει ο ιδιωτικό τομέας, αγορές μηχανημάτων για κατασκευές κλπ.

    Επίσης πως θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, όταν η και μόνο στο άκουσμα της μη τήρησης του οικονομικού προγράμματος, (τους στόχους μόνο του οποίου μας επέβαλαν οι δανειστές και όχι την μεθοδολογία επίτευξής τους), τα Ελληνικά ομόλογα προεξόφλησαν στο παρελθόν μια ισοτιμία που θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη του ευρώ; Πόση ποσότητα προϊόντος θα χρειαστεί να πουλήσει η Ελλάδα σε αυτές τις νέες συνθήκες, για να μπορέσει να αποκτήσει το απαιτούμενο συνάλλαγμα για την αγορά πρώτων υλών, φαρμάκων κλπ ώστε να μπορεί να συνεχίσει την παραγωγή; Πόσες πιστώσεις θα δίνουν οι ξένες εταιρείες στις ελληνικές μετά από μια τέτοια κίνηση;

    Και αφού όπως πολύ σωστά λένε οι συντάκτες του άρθρου υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούμε σε φαινόμενα υπερπληθωρισμού, κάτι το οποίο οι οικονομολόγοι ορίζουν ως την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το νόμισμα, και όχι ως την υπερβολική ποσότητα χρήματος σε μια οικονομία, (άρα πολύ πιθανόν όλοι να θέλουν να έχουν ευρώ ή δολάρια), δεν είναι πιο καλά να παραμείνουμε στο ευρώ και να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί μέσα σε αυτό;

    Απλές σκέψεις ενός μη ειδικού ώστε να γίνεται κουβέντα. Θα χαρώ πολύ να κάνω λάθος σε αυτά που λέω, γιατί τότε θα υπάρχει και άλλος πιο εύκολος δρόμος από αυτόν που «μας επιβάλλουν» οι διεθνείς δανειστές μας, και κακώς που δεν τον έχουμε ακολουθήσει τόσο καιρό.

    Από την άλλη όμως βλέπω ότι χώρες πολύ μεγαλύτερες από εμάς (Ιταλία, Ισπανία), αλλά και μικρότερες αλλά με πολύ μεγαλύτερα χρέη από εμάς (Ιρλανδία), το μόνο που δεν σκέφτονται (άσχετα τι λένε για «πολιτικάντικους» λόγους), είναι η έξοδος από το κοινό νόμισμα.

    Tέλος και για να μην παρεξηγηθώ, μην μπερδεύουμε τους στόχους, για τους οποίους έχω ενστάσεις αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα, με τον τρόπο επίτευξής τους, που και πάλι διαφωνώ, αλλά και αυτό είναι πάλι άλλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Monsieur Hippy οπως μπορείτε να διαπιστώσετε σήμερα η Eurobank εχει κάνει χαμηλό μέχρι τώρα 0.71€. Οπότε ποτέ μην λες ποτέ ειδικά στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα μέχρι τώρα έχει πουληθει άλλο ένα 10% της θέσης στην ΤΡΑΣΤΟΡ. Μαζί με αυτά της Παρασκεύης έχει δωθεί το 15% της θέσης με μια μικτή τιμή μέχρι τώρα στο 1.05€.

      Διαγραφή

    2. Πράγματι έτσι έγινε κι ακόμα χειρότερα μια και στο κλείσιμο πήγε 0,685. Ατυχής πρόβλεψη.

      Πικρόχολο όμως σχόλιο. Ειλικρινά ΔΕΝ περίμενα το καρφί σας. Εννοείται πως δεν προτίθεμαι να το ανταποδώσω.

      Διαγραφή
    3. Monsiey Hippy προς Θεού δεν ρίχνω κανένα καρφι.Σας σέβομαι και σας εκτιμώ πάρα πολύ και αν πιστεύετε κάτι τέτοιο τότε ζητώ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

      Διαγραφή
    4. Ίσως αντέδρασα βιαστικά. Γενικά δεν μ΄ένδιαφέρει η άποψη των άλλων, εκτός κι αν τους εκτιμώ. Κι όντως εδώ πειράχτηκα. Επειδή ωστόσο στο μαγαζί είμαι μεν ερασιτέχνης αλλά την βασική δημοτική εκπαίδευση την έχω περάσει αυτό το "ποτέ μην λες ποτέ ειδικά στο Ελληνικό Χρηματιστήριο" αν διαβάζω καλά το σχόλιο μου μάλλον το γνωρίζω.


      hippy23 Οκτωβρίου 2013 - 4:11 μ.μ.

      Πάντως οι πιθανότητες να επιστρέψει η ΕΥΡΩΒ στα 0,70 είναι περίπου ίδιες με το να πάει η ναυαρχίδα στα 3,60 είτε η Πειραιώς στα 1,40....Δηλαδή προσωρινά ελάχιστες.

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/10/1930.html


      Θα επανέλθω να εξηγήσω τους λόγους της θετικής προδιάθεσης μου σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.


      Διαγραφή



    5. Οταν η Eurobank έκανε ΑΜΚ 580 εκ. υπέρ των κατόχων υβριδικών ομολόγων ενώ το συνολικό ποσό αυτών ήταν περίπου 680 εκ. ρώτησα τους υπεύθυνους της έκδοσης γιατί δεν ζητούσαν να τα ανταλλάξουν όλα. Μου εξήγησαν ότι ο νόμος επέτρεπε max 10% συμπληρωματική ΑΜΚ μέχρι την συμπλήρωση ενός έτους από την προηγούμενη των €5.839 εκατ. (ψηφίστηκε μετά το 1999 και τα αίσχη των επανωτών ΑΜΚ σε ΟΛΥΜΠ και ΠΕΙΡ). Θεωρώντας αυτό σαν σωστό η επιμονή του κυρίου Λεωτσάκου για ΑΜΚ υπέρ στρατηγικού, είτε υπέρ ΤΧΣ ή του Θεού του ίδιου εντός του 2013 ή αρχές του άλλου νομίζω είναι λάθος. Εκτός αν αλλάξουν τον νόμο όπως ζητούν και οι Σαλλοκωστοπουλαίοι για να έχουν ευνοικότερη μετατροπή των warrants.

      Φυσικά μπορεί η ΑΜΚ να γίνει μετά τις 30/4/2014. Πολύ νωρίτερα ωστόσο θα ξέρουμε το αποτέλεσμα της 1ης μετατροπής warrants σε μετοχές (πιθανολογώ ελάχιστα), θα έχουμε ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της blackrock, θα έχουν βγει οι αποφάσεις για τον χειρισμό των NPLs οπότε πιθανολούσα πως η συμπεριφορά της Eurobank θα προσομοίαζε με την συμπεριφορά των υπολοίπων, θα επηρεαζόταν δηλαδή κύρια από τα θεμελιώδη.

      Σήμερα σκέφτομαι πως όλα αυτά πρέπει να είναι γνωστά στους ξένους παίχτες αλλά γνωρίζουν καλύτερα πως παίζεται το παιχνίδι. Συχνά η πρώτη σκέψη είναι η σωστότερη.


      hippy9 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:32 μ.μ.

      -Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κάποιος ώστε να ρίχνει το χρήμα του σήμερα ανεβάζοντας τα warrants χωρίς να κρατάει πέντε φορές τόσα και περισσότερα ώστε να τα ρίξει αύριο στους υποκείμενους τίτλους, να δημιουργήσει την απαιτούμενη τάση και να φύγει κερδισμένος κι απ΄τα δύο?

      -Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κανείς ώστε να πιστεύει πως κάποιος που έριξε κοντά 10 δις στην ΑΜΚ της ναυαρχίδας θα τσιγγουνευτεί (εάν χρειασθεί) να ρίξει ακόμη ένα ρισκάροντας το σύνολο της επένδυσης του?

      Διαγραφή
    6. Monsieur Hippy bonjour! Βασικά το λάθος μου ήταν συντακτικό. Η παρατήρηση ηταν γενική και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω κανέναν και περισσότερο εσάς. Οσο για την EUROBANK ΦΥΣΙΚΑ και συνεχίζω να πιστεύωότι σε σχέση με τις υπόλοιπες, αυτή τη στιγμή είναι και σε καλύτερη θέση και υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον απο έξω για αυτήν.

      Διαγραφή
    7. Ο λόγος που εγώ πούλησα είναι επειδή χρειαζόμουν μετρητα για κάτι άλλο που περιμένω και φυσικά διότι έστω και λίγο κέρδος το πήρα.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει ολο το χρόνο μπροστά της να δώσει συγκινήσεις στο ταμπλό αλλά η φιλοσοφία μου δεν μου επιτρέπει να τοποθετηθώ εκ νέου.

      Και πάλι συγνώμη για την παρεξήγηση. Στα υπόλοιπα που γράψατε συμφωνώ απολύτως.

      Διαγραφή
    8. http://www.sportandbusiness.gr/index.php/markets/item/21402-eurobank-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-sb

      Ενδιαφέρον. Και επειδή το παρακολουθώ το site οι περισσότερες πληροφορίες επιβεβαιωνονται.

      Διαγραφή
    9. Για να ξαναπάμε κόντρα κύριε Δαρείε όλους τους άμπαλους φιτσουλέους που βλέπουν ΑΜΚ στην EΥΡΩB λίαν συντόμως και με τιμή 0,3 άντε το πολύ 0,4.

      Καλά για την ΑΜΚ στην ΕΥΡΩΒ λίαν συντόμως δεν το συζητώ - εδώ και 6 μήνες περιμένουν το λίαν συντόμως. Η αγορά τους ξεβράκωσε κανονικά.

      Πάμε όμως εκεί θα τους κοντράρω.
      Αυτοί λένε ΑΜΚ στα 0,3 , άντε 0,4 το πολύυυυ.
      Εγώ λέω ότι ΑΜΚ κάτω απο το 1 ευρώ δεν γίνεται αποδεκτή.
      Και για να παίξω με ένα νούμερο. Άντε ΑΜΚ με τιμή στο 1,2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Για να δούμε ποιος θα πέσει πιο κοντά.
      Ο Τάκαρος με το 1,2 ή οι άμπαλοι φιτσουλέοι με το 0,3 τους - που το βγάζουν επειδή αυτή είναι η ονομαστική του ζομπόχαρτου.

      Διαγραφή
    10. Monsieur Takis υποκλίνομαι.

      Μην με βάζετε τώρα σε σκέψεις να πάω κοντρα στην φιλοσοφία μου έτσι και την βρώ προς το 0.60€.....

      Διαγραφή
    11. Καλημέρα Κύριε Δαρείο

      κρατάμε την εκτίμηση, προσπερνάμε την παρεξήγηση. Όπως από καιρό έχω εξομολογηθεί σκοπεύω περισσότερο στην κερδοσκοπία και λιγώτερο στην επένδυση. Εξαιρετικό το timing πώλησης ΕΥΡΩΒ, το αυτό και για την ΤΡΑΣΤΟΡ. Με την καλή έννοια (αν υπάρχει) ζηλεύω καθώς κι εγώ πούλησα αλλά όχι όλη τη θέση μου. Συγχαρητήρια.

      Κύριε Τάκη τι να πω ή τι να ξαναπώ πιο σωστά... ΑΠΑΙΧΤΟΣ. Αναφέρομαι στην ΕΥΠΡΟ αυτή τη φορά.



      Διαγραφή
    12. Monsieur Hippy σήμερα η EUROBANK κανει όγκους ψηλά και δείχνει αφύπνιση....

      Οσο για την ΤΡΑΣΤΟΡ εχω πωλήσει μέχρι τωρα μόνο το 15% της θέσης μου. Και σκοπεύω να συνεχίζω όσο είναι πάνω απο 1€.Αυτό ειναι το κακό όταν έχεις αρκετά κομμάτια σε χαρτί χωρίς όγκους.....

      Διαγραφή
  28. Τακαρε δες κι αυτο......

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1149715/efproypohreotikh-dhmosia-protash-apo-th-fairfax.html


    μπουυυυχχαααααα χχαααα χαααα

    Nicolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και για να μην κουραζεται ενας Τακαρος με περιττα πραγματα αντιγράφω....

    13 Ιανουαρίου 2013
    Τάκης Μορφονιός έγραψε:
    Καλά, καλά. Ας αφήσουμε επι του παρόντος τα τραπεζομπόχαρα - θα σχολιάσω σε όλα εντός της εβδομάδας - και ας πιάσουμε το Properties.

    Τάκαρος είμαι ή δεν είμαι γκουρού???? Καιρός να ξαναπάω κόντρα όλους τους γκουρούδες που βλέπουν Δ.Π. στα 5 ευρώ.
    Εγώ λέω +30% ψηλότερα απο εδώ. 6,7 με 7 δεν θα είναι καλή η Δ.Π.??? Παίρνει το Properties σε τιμή με πολλαπλασιαστή των κερδών επι 10 και με λογιστική ίσα βάρκα, ίσα νερά, έχοντας ενσωματώσει και μια εσωτερική υποτίμηση των ακινήτων κατά 50%.
    Στα 6,7 - 7 είναι πιθανό να μαζέψουν όλη τη χαρτούρα, στα 7,5 σίγουρα.

    Για να δούμε ο γκουρού - η αφεντομουτσουνάρα μου, δηλαδή - θα νικήσει για άλλη μια φορά όλους τους γκουρουδέους ή θα μου τη φέρουν για πρώτη φορά.

    Άντε να παιξω με ένα νούμερο 6,9


    4 ολοκληρα λεπτα διαφορα....... απα πα πα

    Nicolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτο κύριε Νικολή,ο γκουρού μας έπεσε 4 σέντσια όξω από τη Δ.Π,Θεέ και Κύριε δηλαδή...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Nikoli αυτά είναι απλά πράγματα για έναν Τάκαρο και φυσικά δεν τα βρίσκεις στα διαγράμματα. Καλά για κύματα δεν συζητάμε - εκεί χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί το κύμα. μπουχαχαχα.
      Μα πως τα γράφω.

      Δεν θα μπορούσε να γίνει Δ.Π. στα 5, για πολλούς λόγους. Ο Ένας και βασικότερος είναι ότι αυτό έβλεπαν όλοι όσοι είχαν χαρτιά του Properties και τα ξεφορτωνόντουσαν για μια μπουκιά ψωμί.
      Ο 2ος και εξίσου βασικός είναι ότι το FairFOX μέχρι τα 7 θα τα αγόραζε όλα. Δεν θα έλεγε όχι για κάτι που το συνέφερε - μέχρι εκεί όμως, τα 7 θα μπορούσε να αγοράσει για να έχει και περιθώρια για να στείλει και το χαρτί και πιο πάνω.

      Τώρα όμως το χαρτί έχει ξεφύγει - απο εδώ και πάνω το πράγμα παραφουσκώνει και έχει προεξοφλήσει πάρα πολλά πράγματα.

      Κύριε Νικολή. μαζί συζητάγαμε το EΥΠΡΟ και σας έλεγα να το κρατήσετε για πιο πάνω???

      Διαγραφή
  30. Τους πήρε όλα τα χιτώνια ο παικταράς!!!! Και όμως κάποιοι άμπαλοι έβλεπαν ότι το 2013 θα έβγαζε ζημιές. Οι μόνες ζημιές είναι στην κεφάλα σας. Αυτός παίρνει σωβράκες και στέλνει άμπαλους φιτσουλέους στον πάγκο τους!!!!!!

    http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/Plaisio_%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%209M%202013.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τάκαρος ψηφίζει Γεράρδο για πρωθυπουργό της Ελλάδος.
      Σιγά μην τον θέλουν όμως οι Ελληναράδες και σιγά μην θέλει και ο ίδιος να ασχοληθεί με το μπαχαλάδικο της Ελλάδος και όλους τους ιθαγενείς ραγιάδες αυτού του τόπου που πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας, ότι τάχα μου τους ψεκάζουν απο αέρος και όλα τα έχουν κάνει καλά και φταίει ο Φον Χουφτάλεν και ο Ραιχ Αρπάχτεν της κακιάς Γερμανία και του μνημονίου.

      Λοιπόν τι έκανε ο Γεράρδος??? Για να επανέλθουμε στο θέμα μας.
      Η εταιρία του βρίσκεται σε 5 χρονιά ΥΦΕΣΗΣ όπως και η Ελλάδα. Δηλαδή οι πωλήσεις του ανά έτος είναι μειωμένες κάθε χρόνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
      Απο τα 412 εκατ. ευρώ πωλήσεων του 2008, που ήταν και ρεκόρ, οι πωλήσεις είναι συρρικνωμένες κατά 30%, μειωμένες κάθε έτος. Φέτος θα βγάλει πωλήσεις 280 με 285 εκατ.

      ΥΦΕΣΗ στο ΠΛΑΙΣΙΟ.
      Τι κάνει όμως??? Βάζει την μηχανή να λειτουργεί με χαμηλότερο κόστος. Ανεβάζει το περιθώριο μεικτού κέρδους κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και απο το 18% το στέλνει στο 24%.
      Παρόλα αυτά, χάνει απο τα μεικτά του κέρδη γύρω στα 10 εκατ. σε ετήσια βάση, τα οποία όμως τα κερδίζει κόστη των δαπανών του, καθώς έχει cash και αυτός βάζει τους όρους στην αγορά αφού πληρώνει ατάκα και επι τόπου. Έτσι περνάει πάνω απο το αυλάκι σε σχέση με τα κέρδη του 2008.

      Προσέξτε όμως τι είναι αυτό που του απογειώνει τα κέρδη του.
      Είναι τα τοκοχρεολύσια.
      Τι κάνει λοιπόν ο Γεράρδος???
      Μηδενίζει τον δανεισμό του και δεν πληρώνει τοκοχρεολύσια. Απλούστατο!!!!
      Έτσι απογειώνει τα κέρδη του/
      Το 2008 είχε καθαρό δανεισμό 21,1 εκατ. ευρώ - το 2013 έχει καθαρό ταμείο 23,4 εκατ. ευρώ.
      Αυτά τα 21,1+23,4 = 44,5 εκατ. ευρώ του κάνουν όλη την διαφορά.

      Πρώτος μάγκας - ΟΥΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ να ήταν. Αλλά που να καταλάβουν οι Ελληναράδες απο αυτά.
      Αντί να θαυμάσουν το τρόπο που αντιμετωπίζουν την ύφεση οι διάφοροι Γεράρδοι θα βρουν κάτι για να τους την πουν.

      Διαγραφή
    2. Και όμως υπήρχαν κάτι γίδια που πούλαγαν ΠΛΑΣΙΟ στα 1,8 προ 1,5 έτους παραμονές των διπλών εκλογών.
      Που πουλάς βρεεεεεεε????
      Το καθαρό ταμείο του Γεράρδου είναι 23,4 εκατ. ευρώ δηλαδή 1,06 ευρώ ανά μετοχή.
      Αν θέλει δηλαδή δίνει 1 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου (τα κολπάκια δηλαδή που κάνουν οι Δαυίδες, δίνουν επιστροφές κεφαλαίου, μηδενίζουν το ταμείο τους και μετά αυξάνουν το δανεισμό τους στο κόκκινο), για την πλάκα του - και εσύ πουλάς στα 1,8????.

      Να μην πούμε για τα άλλα γίδια - που αγόρασαν στα 1,8 και μετά πούλαγαν με ένα κερδάκι 20%, 30% και ήταν ευχαριστημένα.
      Γεράρδος βρεεεε και ξερό ψωμί και ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ στο Mundial που θα τους σαρώσει όλους.

      Άσχετο. Γουστάρω να προκριθεί το ταλαίπωρο το Ελλάντα στο Παγκόσμιο (αποκλείοντας την Ρουμανία με τα κλασσικά σκόρ 1- 0 και 0 -0 ή 1-1) και να κληρωθεί με Γερμανία στη Βραζιλία.
      Απο τώρα σας κόβω ταρίφα ΠΕΝΤΑΡΑ και ΑΝΩ. Μην μου πείτε ότι δεν τα έγραψα.
      Η Γερμανία στο ποδόσφαιρο είναι SUPER πως να το κάνουμε τώρα. Θέλουμε να λέμε τα δικά μας και να φτιάχνουμε ιστορίες για αγρίους και να κατασκευάζουμε τα μυθεύματα των ΕΛ???
      Βρεεεε και τους ΕΛ να βάλουμε με τους Γερμανούς αυτήν την περίοδο έχουμε την ΠΕΝΤΑΡΑ στο τσεπάκι μας.

      Διαγραφή
  31. Quest: Έκτακτη Γ.Σ. στις 21/11 για reverse split

    Έκτακτη Γ.Σ. θα πραγματοποιήσει στις 21/11 η Quest για reverse split των μετοχών της σε αναλογία 1 νέα για κάθε 4 παλαιές, τη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 1,10 ευρώ και καταβολή του ποσού αυτού στους μετόχους.

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1149952/quest-ektakth-gs-stis-2111-gia-reverse-split.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ κύριε βασίλη θέλει προσοχή - δεν θα δώσει επιστροφή 1,1 με τις σημερινές τιμές.
      Θα κάνει πρώτα το reverse 4 προς 1 και μετά θα δώσει την επιστροφή των 1,1 ευρώ.
      η επιστροφή των 1,1 είναι επι των νέων μετοχών , δηλαδή 1,1 /4 = 0,275 ευρώ ανά μετοχή με βάση τις σημερινές μετοχές.

      0,275 ευρώ επιστροφή για κάποιον που έχει αγοράσει πέριξ του 1 ευρώ, δεν είνα καθόλου άσχημα ένα επιτοκιάκι 27%.
      Γενικά όμως ως κίνηση δεν μου αρέσει, παρόλο που το ταμείο ξεχειλίζει απο ρευστότητα. Θα προτιμούσα μια επιστροφή της τάξης των 0,1 ευρώ το πολύ.

      Διαγραφή
    2. Βέβαια ο Θόδωρος αποφάσισε να δώσει επιστροφή κεφαλαίου ότι ταμειακό διαθέσιμο του περισσεύει πλέον τα δάνεια του. Απλούστατο. Αυτό είναι το σκεπτικό.
      Αλλά εγώ πάλι είναι πιο συντηρητικός. Δώσε λιγότερα Θόδωρεεεεε.

      Διαγραφή
    3. Το ίδιο έκανε κι ο Πλακόπηττας στον ΝΙΚΑΣ προ 5ετίας, τότε που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, και τώρα σκουπίζει πατώματα η μετοχή...Αλλοι καιροί βέβαια, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σας πως θα μπορούσε ίσως να αξιοποιήσει καλύτερα το ταμείο (πχ μεγαλώνοντας με κάποια εξαγορά). Θα δείξει...

      Διαγραφή
    4. Εξαγορά, δεν συμφωνώ, προτιμώ να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, δηλαδή εν μέσω κρίσης κατάφερε την ACS να την κρατήσει ν1, unisystems τεχνογνωσία άριστη, και να απλωθεί στην ενέργεια με ισχυρούς συμμάχους. Έτσι μεγάλωσε το ταμείο, έτσι θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

      Διαγραφή
  32. Σωστά 0,275 ανά μετοχή αλλά με θετικές χρηματοροές πάλι θα γεμίσει το ταμείο. Για να δούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ελπίζουμε κύριε βασίλη ότι μετά το reverse και την επιστροφή κεφαλαίου να βλέπουν τα κορόιδα στο ταμπλό την ΚΟΥΕΣ να παίζει στα 5 ευρώ και να πιστέψουν ότι είναι ακριβή. Βλέπετε στα 5 ευρώ είναι ακριβή μια μετοχή και στα 0,005 είναι τσάμπα. Έτσι νομίζουν οι άμπαλοι φιτσουλέο.ι

      Για φανταστείτε να δουν κΟΥΕΣ στα 5 ευρώ και να αρχίζουν να την πετάνε - επειδή θα είναι ακριβή και να μας τη στείλουν στο 1 ευρώ ξανά. Καλά εγώ μέχρι 2,5 το κόβω, αν χαλάσει το κλίμα και να ψωνίζουμε τσάμπα απο τα κορόιδα, όπως ψωνίζαμε και ΠΛΑΙΣΙΟ στα 1,8 που μας τα πετάγανε μέσα στη μούρη μας επειδή λέει το ΠΛΑΙΣΙΟ θα βγάλει ΖΗΜΙΕΣ το 2013. Έτσι έλεγαν οι άσχετοι που δεν ξέρουν την τύφλα τους και βγαίνουν στα φόρα και γράφουν τις αμπελοφιλοσοφίες τους.

      Το βράδυ επανέρχομαι - αν έχω κέφια

      Διαγραφή
    2. Σταμάτα και εσύ κυρ Θόδωρε τις αγορές ιδίων.
      Όποιος θέλει να πουλήσει να πάει να πουλήσει στην αγορά ή στους Τάκαρους στα νούμερα που θέλουν.

      Διαγραφή
    3. Πάντα ακυρώνει αν θυμάμαι καλά τις ίδιες και έτσι αυξάνει πάλι τη περιουσία των μετόχων!! Τώρα για την τιμή που βλέπουν στο ταμπλό, πράγματι ποτέ δεν εξετάζουν κεφαλαιοποίηση παρά μονάχα την απόλυτη τιμή για να κρίνουν το φθηνό ή το ακριβό!!!

      Διαγραφή
  33. Κύριε Τάκη,
    Περνώ μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, λόγω ενός σοβαρότατου προβλήματος της υγείας μου, που πρόσφατα διαγνώστηκε, αλλά παρ’ όλα αυτά σας διαβάζω. Τα κείμενά σας με βοηθούν να ξεχνιέμαι περιπλανώμενος στον γοητευτικό κόσμο των επενδύσεων και των αριθμών. Συγχαρητήρια για τις παρουσιάσεις των εταιρειών που προσφέρετε. Σήμερα καταφέρνω να σας γράψω και ένα ερώτημά μου κι αν βρείτε χρόνο μπορείτε αν θέλετε να πείτε μια γνώμη.
    Χαιρετισμούς σε όλη την παρέα.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ ότι με συγκλονίσατε.
      Εύχομαι να είναι κάτι το περαστικό και η διάγνωση να ήταν έγκαιρη .
      Με στεναχωρήσατε βραδυάτικα.

      Διαγραφή
    2. Κε Συλβιε, απο καρδιας μου περαστικα.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Να ευχηθώ απο βάθους καρδιάς στον κύριο Σύλβιο το πρόβλημα υγείας να είναι αντιμετωπίσιμο και η ταλαιπωρία σύντομη και προσωρινή.
      Περαστικά σας.

      Διαγραφή
    4. Περαστικά και από μένα Κύριε Σύλβιε.

      Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

      Διαγραφή
    5. Γαμώτο...Πάνω που αισθάνεσαι πρίγκιπας έρχεται το πρόβλημα να σου ξεχωρίσει τα σημαντικά από τα ασήμαντα. Εύχομαι νικητής φίλε Σύλβιο...Τι στην ευχή...μαχητές είμαστε.

      Διαγραφή
  34. ΑΕΑΑΠ – ΝΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ; (Α’ ΜΕΡΟΣ)
    Όπως οι περισσότεροι έλληνες πίστευα κάποτε ότι το ακίνητο είναι η πλέον σταθερή αξία. Σχεδίαζα να αγοράσω ένα μισθωμένο ακίνητο (ακίνητο εισοδήματος) για να εξασφαλίσω ένα σταθερό (!) και μόνιμο (!) εισόδημα, με σκοπό να μην αποχωριστώ το ακίνητο ποτέ. Τα προβλήματα όμως ήταν πολλά! Η φορολογία (ιδιαίτερα αυτή του εισοδήματος), οι προστριβές με τους ενοικιαστές, ο κίνδυνος αφερεγγυότητάς τους, τα τρεξίματα για επισκευές και συντήρηση του ακινήτου, χαμένες ανθρωποώρες, δαπάνες κλπ, μέχρι δικαστικές διενέξεις και ψυχικές εντάσεις, τα οποία τα είχα ζήσει στο παρελθόν.

    Εκείνη την εποχή (έτος 2007) είχαν ήδη αρχίσει να διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ δύο ΑΕΑΑΠ, η σημερινή ΤΡΑΣΤΟΡ (τότε ανήκε στην Πειραιώς αποκλειστικά) και η ΕΥΠΡΟ. Εξεπλάγην όταν είδα τα τρομερά φορολογικά πλεονεκτήματά τους, σχεδόν πλήρη φορολογική ασυλία θα έλεγα από τη μεταβίβαση των ακινήτων και το εισπραττόμενο ενοίκιο σε επίπεδο εταιρείας, μέχρι την καταβολή του μερίσματος στο μέτοχο, αλλά και την ψυχική ηρεμία που θα μου παρείχαν. Αγόρασα ένα σημαντικό πακέτο και από τις δύο με σκοπό να τις διακρατήσω ως μόνιμο περιουσιακό στοιχείο και να εισπράττω το μέρισμα.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΕΑΑΠ – ΝΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ; (Β’ ΜΕΡΟΣ)
    Η πρώτη απογοήτευση ήρθε όταν η ΕΥΠΡΟ διεξήγαγε λίγο αργότερα (εντός του έτους 2007) μια εξοντωτική για τους μετόχους αύξηση κεφαλαίου, πολλαπλάσια των υπαρχόντων μετοχών, ενώ την επόμενη χρονιά μείωσε σημαντικά, ουσιαστικά υπολλαπλασίασε, το ανά μετοχή καταβαλλόμενο μέρισμα. Κορυφαία έκφραση της περιφρόνησης προς τους μετόχους ήταν η φετινή απόφαση (έτος 2013) για μη καταβολή μερίσματος. Με τον τρόπο αυτό εξέλειπε έτσι για μένα και ο βασικός λόγος διακατοχής της μετοχής, με βάση το συντηρητικό σκεπτικό της επιλογής της (αλλιώς θα είχα πάρει και τη Lamda Development). Σε κάθε περίπτωση όμως δεν εγκαταλείπεις έτσι εύκολα μια ΑΕΑΑΠ.

    Η μέση τιμή κτήσης ήταν για τη μεν ΕΥΠΡΟ τα € 9,60 για δε την ΤΡΑΣΤΟΡ τα € 1,14 (λόγω κάποιων μεταγενέστερων αγορών το 2008 που μείωσαν το μέσο κόστος κτήσης, αλλιώς αυτό θα ήταν ακόμα υψηλότερο). Τις μετοχές αυτές διακρατώ σταθερά μέχρι σήμερα, χωρίς ενδιάμεσα μπες – βγες.

    Η πρόσφατη εξαγγελία της αύξησης κεφαλαίου της ΕΥΠΡΟ (στις 10 παλιές 6,6 νέες), με ανάγκασε να πουλήσω τον απαραίτητο αριθμό μετοχών (σε τιμή γύρω στα € 7,20), προκειμένου να συμμετάσχω σ’ αυτήν στα € 4,80, ούτως ώστε να κατέχω τον ίδιο (σταθερό) αριθμό μετοχών μετά το πέρας της. Εν τω μεταξύ όμως η μετοχή ίπταται στα € 9,25. Κι εγώ έχω κρατήσει όλο το σχόλιό σας της 4/9/2013 ότι «πάνω από τα 9€ θα είναι καραφουσκάρα με βάση τα δεδομένα της εποχής μας». Παράλληλη δε αδικαιολόγητη πορεία ανόδου έχει εμφανίσει και η Τράστορ. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Μήπως πρέπει να τις αποχωριστώ (και μάλιστα και τις δύο), έστω κι αν δεν κερδίζω;

    Κάθε συμβουλή δική σας, αλλά και των εξαιρετικών συνομιλητών που σας περιστοιχίζουν θα ήταν για μένα σημαντική.

    Σας ευχαριστώ πολύ.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τράβηγμα της τιμής της ΕΥΠΡΟ γίνεται για έναν και μόνο λόγο. Να πετύχει η ΑΜΚ.
      η ΑΜΚ είναι ύψους 193 εκατ. ευρώ - όπου τα 144 εκατ. δεσμεύεται να τα καταβάλλει η Fairfax. Δηλαδή τα υπόλοιπα 193 - 144 =49 εκατ. που αντιστοιχούν στο free float δεν τα θέλουν???
      Ασφαλώς και τα θέλουν και δεν θα πουν όχι αν τους τα σκάσουν οι μέτοχοι.
      Άρα ,με τιμή μετοχής στα 9,15 θα πετύχουν με το κόψιμο της μετοχής η τιμή να προσαρμοστεί πάνω απο τα 7 ευρώ , περίπου στα 7,43. Η ΑΜΚ θα είναι στα 4,8 και η μετοχή θα παίζει στα 7,43. Θα έλεγα ότι θεωρείται δεδομένη η πλήρης επιτυχία της ΑΜΚ και θα σκάσουν και όλοι οι μικρομέτοχοι τα λεφτά που τους αναλογούν - αφού θα θεωρούν ότι η τιμή της ΑΜΚ θα είναι συμφέρουσα όταν η μετοχή θα παίζει στα 7,43.

      Όμως τα ίδια κεφάλαια της της ΕΥΠΡΟ μετά την ΑΜΚ θα αυξηθούν κατά 193 εκατ. ευρώ και θα γίνουν 811 εκατ. - δηλαδή 8 ευρώ ανά μετοχή. Μιλάω για μετά την ΑΜΚ και με τα 193 εκατ. της ΑΜΚ να κάθονται στο ταμείο της ΕΥΠΡΟ.
      Σαφώς και τα περιθώρια της ΕΥΠΡΟ στενεύουν. Αν τώρα χτυπήσει κανένα μεγάλο project και επικρατήσει επενδυτική φρενίτιδα απο κερδοσκοπία που θα χειραγωγείται τότε αυτό είναι άλλη ιστορία. Πλην όμως η μετοχή πάνω απο τα 8 ευρώ δεν θα δικαιούται να είναι.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δηλαδή αν είχα σήμερα 10 μετοχές ΕΥΠΡΟ (ανεξάρτητα τιμή κτήσης) δε θα πούλαγα ούτε μια.
      Θα περίμενα την ημερομηνία αποκοπής και τότε θα τους έχωνα τα 10 τεμάχια. Μετά θα έμπαινα στην ΑΜΚ στα 4,8 αγοράζοντας τις 6,6 νέες μετοχές που μου αναλογούσαν. Ταυτόχρονα θα ζητούσα και όσα αδιάθετα θα μπορούσε να σηκώσει η τσέπη μου. Όσα έπαιρνα και αν έπαιρνα.

      Αν η μετοχή έφτανε τα 8 ευρώ θα τους έδινα τα μισά. Τα υπόλοιπα δεν θα τα έδινα. Θα καθόμουν να δω όλο το story της Fairfox, εν γνώσει μου ότι με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ ότι η τιμή της μετοχής μπορεί και να καταρρεύσει. Όμως με τιμή κτήσης 4,8 δεν πρόκειται να χάσω στον αιώνα των αιώνων.
      Έτσι θα έπαιζα.

      Διαγραφή
    3. Εξαιρετική συμβουλή, ΠΑΝΤΑ υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, κάπως λιγώτερες εδώ επειδή η Fairfax θα ασκήσει συνολικά τις δικές της, πιθανολογώ 3-5% περίπου των αιτουμένων από εσας.

      Ωστόσο επειδή α) και για μένα ήσαν αγαπημένες τοποθετήσεις και β) σας έχω αξιολογήσει στους διαβασμένους επενδυτές που "ψάχνονται" έχω μια απορία. Στο γύρισμα της αγοράς τον Απρίλιο του 2009 η ΠΕΑ ήταν απ΄τις πρώτες που έφυγαν από το 1 ευρώ στα 1,90 λόγω της φήμης για την πώληση (που γρήγορα επαληθεύτηκε). Με αγοραστή τον Θεοδωρίδη πως και δεν ρευστοποιήσατε?

      Διαγραφή
    4. περαστικα...και να χαμογελάτε..βοηθάει πραγματικά!!
      Αν είχα δέκα μετοχές ΕΥΠΡΟ με την τιμή κτήσης που έχετε θα τις πουλούσα και τις δέκα όσο η μετοχή είναι πάνω απο τα 9ευρώ..ύστερα θα σκεφτόμουνα αν θέλω να συνεχίσω να είμαι μέτοχος σε αυτή την εταιρία ή σε κάποια άλλη..σε περίπτωση που επιλέξετε να είστε μέτοχος στη ΕΥΠΡΟ στην θέση σας θα έκανα το εξής..Λϊγο πριν την μέρα αποκοπής θα αγόραζα μετοχές..εκτιμώ οτι εκείνη την περίοδο η μετοχή θα διαπραγματεύεται κάτω απο 8..θα αγόραζα τόσες μετοχές ώστε να έχω λεφτά να ασκήσω όλα τα δικαιώματα μου αλλά και να μπορώ να πάρω καμία μετοχή απο τα αδιάθετα..
      Πανάγος

      Διαγραφή
  36. Εύχομαι κύριε Σύλβιε το πρόβλημα της υγεία σας να είναι περαστικό και ιάσιμο.

    Στα της αγοράς και πώς να πέσει το ρημάδι το ΧΑΑ με τόσο κλάμα που ρίχνουν οι γκουρούδες καθημερινώς και φαντασθείτε πώς είμαστε ακόμη στις 1200 μονάδες.Στις 1800 τι θα κάνουν δηλαδή,θα αυτοκτονούν ομαδικώς...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Monsieur Sirie bonsior. Εύχομαι να είναι κάτι περαστικό.

    Σχετικά με την ΤΡΑΣΤΟΡ που βρήκατε την αδικαιολόγητη άνοδο?????Οταν έπαιζε στα 0.40€ και 0.50€ και έδινε μέρισμα 0.10€/μετοχή και με γερό ταμείο ασχολήθηκαν ελάχιστοι. Απο τότε η εσωτερικη της αξία βρισκεται στο 1.49€ μετά και απο την τελευταία αποτίμηση των ακινήτων της.Αρα δικαιολογημένη απόλυτα η άνοδος.

    Τώρα το θέμα του management είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο. Γιαυτό και πουλάω. Αν δεν αλλάξει απλά μην ασχολείστε με το χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριε Σύλβιε εύχομαι και εγώ το καλύτερο για σας.Καλά κουράγια και περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Bonjour bonjour!

    ΤΣΙΡΚΟ:

    http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/114895-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%E2%80%93-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-26-%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%E2%80%93-%CE%B8%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπουχαχαχα τα μερομήνια του κύριου λεωτσάκου.
      Πιθανόν να διαβάζει και καμιά σπάλα κάποιου ζώου και μας τα λέει έτσι ωραία.

      Διαγραφή
  40. Καλημέρα σε όλους

    Σας διαβάζω ανελλιπώς και με μεγάλη προσοχή

    Στέλνω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στον κύριο Σύλβιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Άλλη μια μετοχή θωρηκτό είναι η Σαράντης.
    Τους πήρε όλα τα χιτώνια!!!
    Θα τη θυμάστε που την αναλύαμε στο marketzone που έκλεισε, όταν τότε έπαιζε στα 2 με 2,5 ευρώ.
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!!

    Υπήρχαν κάποιοι βλάκες των φόρα που έβγαιναν και έγραφαν ότι έχει ακάλυπτες επιταγές ο όμιλος.
    Ποιοι βρεεεεε έχουν ακάλυπτες??? Οι Σαράντιδες????
    Ακάλυπτο είναι το κεφάλι σας απο ΜΥΑΛΟ. Άσχετοι - βόδια.

    Απο 64 εκατ. δάνεια το 2010 στα 36,5 σήμερα
    Απο ταμείο 47 εκατ. το 2010 , 40 σήμερα. Έχει δηλαδή καθαρό ταμείο 3,5 εκατ ο όμιλος. ΜΗΔΕΝΙΚΟ ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ του και όμως τα βόδια έβλεπαν ακάλυπτες επιταγές προ 1,5 έτους.
    Συνολικες υποχρεώσεις απο 117 εκατ το 2010 , 90,8 σήμερα.
    ΘΩΡΗΚΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε Τάκη , δε λέω ,θωρηκτό ο Σαράντης,αλλά εγω διάβασα για ζημιές 7,2 εκατ.€ που η εταιρεία δεν αναφέρει πουθενά ! Παραθέτω τμήμα σχετικού σχολίου του καλόγερου:


    " ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Και πάλι πολύ καλά τα αποτελέσματα, αλλά γιατί πάλι αυτή η μυστικοπάθεια για τις απώλειες των 7,2 εκατ. ευρώ που κατέγραψε, ρευστοποιώντας την θέση που είχε στο τίτλο του F.F. Group;
    ΚΕΡΔΗ 3,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο για τον ΣΑΡΑΝΤΗ, αφού η ζημιά από την ρευστοποίηση του ποσοστού που διατηρούσε στο F.F. Group του στερεί 7,2 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του.

    ΔΕΝ είναι ντροπή να γίνει μία αναφορά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η πολύ καλή αυτή εταιρεία. Η ουσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύβεται... "

    Αν δεν σας κάνει κόπο ,παρακαλώ σχολιάστε το.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καλόγηρους μου γράφετε κύριε spooky??
      Είχαμε άμπαλους φιτσουλέους, αποκτήσαμε βόδια στην Ελληνικά χρηματαγορά, τώρα έχουμε και καλόγηρους??

      Αυτά κύριε spooky δεν είναι γρίφοι για έναν Τάκαρο. Είναι για μικρά παιδάκια αυτές οι ερωτήσεις.
      Που τις είδατε τις ζημιές κύριες spooky???? Είδατε πουθενά να μειώνονται τα ίδια κατά 7,2 εκατ. ευρώ κύριε spooky???
      Αυτές οι ζημιές που μου γράφετε κύριε spooky ήταν ήδη περασμένες στα ίδια, κύριε spooky.
      Επρόκειτο δηλαδή για ένα λογιστικό τερτίπι και μια κλασσική αλλαξοκωλιά. Έβαλαν τις ζημιές των 7,2 στα αποτελέσματα και μετά τις αντιλόγησαν πίσω κατά 7,4 εκατ. ευρώ.

      Επομένως κύριε spooky δεν υπάρχει πουθενά καμιά ζημιά που να προέκυψε τώρα και θα έπρεπε εγώ να σχολιάσω.
      Τώρα η εταιρία τι να σχολιάσει??? ότι είχε κάποιες μετοχές στη ΦΟΛΙ και της πούλησε με ζημιά, η οποία όμως ζημιά ήδη υπολογιζόταν σε κάθε τριμηνιαία κατάσταση??
      Τα γράφει κύριε spooky αυτά, τόσο ανακοίνωση των οικονομικών καταστάσεων του Α τριμήνου του ΣΑΡ, όσο και του Εξαμήνου, όσο και στου Εννεαμήνου. Πηγαίνετε στη σελίδα 23 των οικονομικών καταστάσεων του εννεαμήνου να τα διαβάσετε. Μήπως θα θέλατε κύριε spooky να σας βγάλει και ντουντούκα ο Σαράντης???

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη ευχαριστώ για την πολύ κατατοπιστική διευκρίνηση που κάνατε.
      Αναφερόμουν βέβαια στη στήλη του naked monk απο το ΒΝ.

      Διαγραφή
    3. φαίνονται κύριε spooky ότι τα ενοποιημένα κέρδη του Σαράντη πως ήταν 3,598 εκατ. ευρώ, αλλά αν πάτε στη σελίδα 14 όπου φαίνονται τα ίδια θα δείτε ότι γυρίζουν πίσω στην εταιρία 7,753 εκατ. ευρώ, που ήταν ποσόν το οποίο είχε συμπεριληφθεί στα αποθεματικά της εταιρίας και εκεί μέσα είχε συμπεριληφθεί η ζημιά των μετοχών της ΦΟΛΙ που είχε η Σαράντης

      Διαγραφή
    4. Τα καθαρά κέρδη του εννιαμήνου για τη Σαράντης ήταν 10,8 εκατ. ευρώ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
      Άντε να αφαιρέσουμε απο αυτά τις συναλλαγματικές διαφορές των 935 χιλιάδων ευρώ. Τότε μιλάμε για καθαρά κέρδη 9,875 ευρώ δηλαδή 0,31 ευρώ ανά μετοχή.
      Τι να λέμε τώρα. Τους πήραν τα χιτώνια και αυτά μέσα σε αυτού του μεγέθους ύφεση και κρίση της Ελληνικής οικονομίας.

      Διαγραφή
    5. Monsieur Spooky θα έλεγα να μην δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο naked monk. Εχει αποδείξει ότι είναι χειρότερος από τον δάσκαλο του τον Πετράν....

      Διαγραφή
  43. ΕΚΤΑΚΤΟ προς ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ , ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ και ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ της απανταχου επικρατειας και πληρους ΑΟΖ


    ΚΟΥΖΟΥΛΑΡΙΟ .... ενα σκετο κουζουλαριο η χωρα ...!

    ΤΣΙΡΚΟ σκετο ... ΕΝΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ η ΜΗΤΡΙΚΟ

    αμ καλα κανουμε εμεις και απο τη COPPA BANANA Beach και απο το λαμπερο και καυτο ΛΥΒΙΚΟ βλεπουμε αλλιως τα πραματα ....

    Πραματα ...σπουδαματα ......Του θεου τα πραματα



    σσσσσσσσσσσσσσςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    Συσωρευουμε εντος και Επι τα αυτα ΚΜΟ 10 μηνων και ΚΜΟ 149 μηνων......

    η συσωρευσει αυτη των 34 ετων φωτος φερνει συμφωνα με το Γεωδυναμικο Ενστιτουτο ΣΕΙΣΜΟ εως 7.9 της κλιμακας Bichten προς μια κατευθυνση

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ...


    Are you looking for me Madam ?

    Aleko mou Salam !

    (الجسم يحوي الروح . تعلم عن الأعضاء : القدمين, اليدين, الأذنين..

    (الجزء الثاني من درسنا الشهير عن عملية التعليم

    (الحياة قصيرة . تعلم كل شيء عن مراحل الحياة من الولادة و ختى الممات.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα τις κυριε Αλέκο και Αραβικά; Ξενάκι Αιγυπτιώτης;

      Διαγραφή
  44. Ωραίο παίξιμο και σήμερα το ασφαλιστικό Θωρηκτό,μια ανάσα πλέον απ'τα νέα υψηλά.
    Στον Βαγγέλα γίνεται αυτό που έγραψε προχθές ο κύριος Τάκης,τα παίρνουν απ'τους λιποψυχήσαντες και τους γρηγοράκηδες.
    Η αγορά χορεύει στους ρυθμούς της Μοργκάνας,τουλάχιστον ως την αλλαγή σκυτάλης των χαρτιών.Τι νούμερα είχατε γράψει κύριε Δαρείε για ΓΔ(με τους χρονικούς προσδιορισμούς στο περίπου)...? Θέλω να τα βλέπω χεχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ευχαριστώ όλους σας για τις θερμές ευχές σας. Τον κύριο Τάκη, Christos, spooky, Nemoz, Hippy, Πανάγο, tzo41, Δαρείο, ΝίκοΤ, zachmour, zara και όσους άθελά μου ξεχνώ. Δεν ήθελα να σας στενοχωρήσω. Προβληματίστηκα πολύ αν έπρεπε να αναφέρω ένα τόσο προσωπικό γεγονός σε ένα χρηματιστηριακό ιστολόγιο. Στην αρχή σκέφτηκα: Τι αφορά αυτό επενδυτές και χρηματιστηριανθρώπους; Μετά όμως ξανασκέφτηκα και είπα: Είναι ένα μήνυμα πολυτιμότερο και χρησιμότερο από το να τους μιλήσω για μετοχές, ωφελιμότερο ακόμα και από τα σοφά χρηματιστηριακά μαθήματα του κυρίου Τάκη. Έτσι για να μάθομε να ξεχωρίζομε τα σημαντικά από τα ασήμαντα που είπε και ο φίλος Hippy. Γιατί κι εγώ μέχρι χτες ήμουν σαν κι εσάς. Δεν είχα αρρωστήσει ποτέ στη ζωή μου, δεν είχα πάθει το παραμικρό, ούτε φαινόταν ότι θα πάθω και εντούτοις παραπονιόμουν για τα ασήμαντα. Παραγνωρίζοντας ότι αν έχεις την υγεία σου, είναι δυνατή όλη η ευτυχία του κόσμου! Αυτό το τελευταίο να κρατήσετε.

    Θα συνεχίσω να σας διαβάζω και θα παρεμβαίνω με ερωτήσεις, όπου και όποτε μπορώ βέβαια, μιας και η θεραπεία μου προβλέπεται μακρά και επίπονη. Και όλο θα κλέβω κάτι από τη σοφία σας.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Τάκη μου για όσα μου γράψατε για την ΕΥΠΡΟ. Δύο σημεία όμως δυσκολεύομαι να τα καταλάβω και βοηθείστε με: 1.) Μας λέτε ότι το τράβηγμα στην τιμή γίνεται για να πετύχει η αύξηση, ουσιαστικά δηλ. για τα 49 εκ. που αντιστοιχούν στο free float. Μα τόση φασαρία και έξοδα για να καλυφθούν 49 εκατομμυριάκια, όταν οι Καναδοί έχουν αγοράσει σε τόσο υψηλότερες τιμές, τοποθετώντας πολλαπλάσια ποσά; Ευκαιρία δεν θα ήταν γι’ αυτούς να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν στα €4,80; Τους μικρομετόχους περιμένουν να τους τα σκάσουν στα χαμηλά; 2.) Λέτε ότι θα αγοράζατε αδιάθετα, μια συμβουλή όμως μάλλον πρακτικά ανεφάρμοστη. Θα μπορούσαν να υπάρξουν αδιάθετα κύριε Τάκη μου; (με τα σημερινά δεδομένα και αν δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο). Κι αν μας τα αφήσουν, θα πρόκειται για υπερκάλυψη αδιάθετων 30 ή 50 φορές. Πρακτικά δηλαδή μηδέν.

    Και ένα τρίτο: Αποφύγατε να μου γράψετε κάποια συμβουλή για το άλλο λάθος μου, την ΤΡΑΣΤΟΡ.

    Σας ευχαριστώ και πάλι.

    Σύλβιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σύλβιε απο που προκύπτει ότι το Fairfax αγοράζει σε υψηλές τιμές και κάνει έξοδα??
      Η τιμή κτήσης του στην ΕΥΠΡΟ, τόσο τώρα, όσο και μετά την ΑΜΚ είναι και θα είναι γύρω απο τα 5 ευρώ. Αυτό συγκρατούμε και αυτό είναι η ουσία.

      Τα πράγματα είναι απλά.
      Για κάποιον λόγο το fairfax θέλει να βάλει στην ΕΥΠΡΟ συγκεκριμένο ποσό. Είναι βέβαιο ότι ήρθε να επενδύσει και με την πρώτη ευκαιρία θα πουλήσει με κέρδος και θα αποχωρήσει. Σιγά μην κάτσει να διοικήσει την EYPRO. Βρήκε την ευκαιρία στα 5 και μπήκε. μόλις μπορέσει θα φύγει. και σήμερα αν μπορούσε να πουλήσει στα 9 πιστεύω ότι θα έφευγε.

      Αν ο σχεδιασμός έλεγε ΑΜΚ με παραίτηση παλαιών μετόχων , τότε είναι βέβαιο ότι θα το ανακοίνωναν και θα το αποφάσιζαν με συνοπτικές διαδικασίες.
      Αντί αυτού, το fairfax θα βάλει συγκεκριμένο ποσό όπου θα καλύψει τη δική του συμμετοχή και τη συμμετοχή της Eurobank. Δεν δεσμεύεται για τίποτα άλλο και για καμιά αδιάθετη μετοχή.
      Άρα θέλουν να βάλει λεφτά ΚΑΙ το free float και θα τα βάλει - αφού φτιάξουν κλίμα.
      Τα δεδομένα και τα γεγονότα αυτό δείχνουν.

      Το fair fax θα έχει μέσο όρο 5 ευρω στην ΕΥΠΡΟ. Κάνουν και μια Δ.Π. στα 6,8 - οπότε μετά το σπάσιμο της μετοχής - αν αυτή γίνει στα 9,15 τότε η νέα αναπροσαρμοσμένη τιμή θα είναι 7,43. Οπότε όλο το free float θα συμμετάσχει, αφού το faifax έχει κάνει Δ.Π. στα 6,8. Όλοι αισθάνονται σίγουροι.

      Και ποιός να ανεβάζει άραγε την μετοχή???
      Ελάτε τώρα. ολόκληρη τράπεζα έχουν απο πίσω με dealing rooms και private bankings . Δεν έχουν πελατάκια να βάλουν και να τους ψήσουν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ??

      Διαγραφή
    2. Για ΤΡΑΣΤΟΡ δεν σας έγραψα τίποτα γιατί είχα γράψει και πρόσφατα, όπου θεωρώ ότι κάπου εδώ εξαντλούνται τα περιθώρια. Εκτός αν φύγει ο Θεοδωρίδης και αλλάξει η διοίκηση και γυρίσει σελίδα η εταιρία.

      Καλύτερα όμως θα ήταν για ΤΡΑΣΤΟΡ να σας βοηθήσει ο κύριος Δαρείος - αν και αυτός είναι ξεκάθαρος και τα έχει πει ΣΧΕΔΟΝ όλα.

      Διαγραφή
    3. Περαστικά σας κύριε Σύλβιε! Καλή δυναμη στον αγωνα που δινετε.

      Διαγραφή
  47. Κύριε Hippy μου,
    Εύλογη η απορία σας για το τι έκανα με την ΤΡΑΣΤΟΡ το 2009. Όμως παραγνωρίζετε μια προσωπική παράμετρο που από την αρχή σας έγραψα. Θεωρούσα πάντα ότι το ακίνητο (σε αντίθεση με τις μετοχές) δεν παθαίνει ποτέ τίποτα, δεν χάνει ποτέ μακροπρόθεσμα!!! Και τις ελληνικές ΑΕΑΑΠ, επίσης εσφαλμένα, τις είδα σαν συντηρητικές επενδύσεις ακινήτων, που διέπονταν από αυστηρούς περιορισμούς και κανόνες και τις οποίες δύσκολα θα αποχωριζόμουν. Σκεφθείτε ότι περίμενα να έρθει η μετοχική φούσκα του 2007, να ξεφορτώσω ότι μετοχές πάμφθηνα είχα αγοράσει, όπως και έπραξα, για να αποκτήσω ακίνητα, που δεν θα πάθαιναν ποτέ τίποτα!!! Τα κέρδη των χρηματιστηρίων μου τα έφαγαν τα ακίνητα!!! Και βέβαια οι αποφάσεις για την πώληση ενός «ακινήτου» δεν λαμβάνονται σε μία μέρα. Και ο Θεοδωρίδης δεν είχε ξεκινήσει ακόμα τις ασελγείς πράξεις του επί της εταιρείας. Αλήθεια ακόμα και σήμερα αναρωτιέμαι πως η Τράπεζα Πειραιώς τον άφηνε να κάνει ότι θέλει σε τέτοιο ανεξέλεγκτο βαθμό, τη στιγμή που η τελευταία εξακολουθεί να έχει ισοψηφία, ή μάλλον ελαφρά πλειοψηφία αν θυμάμαι καλά. Ότι δάνειά της και να εξυπηρέτησε, ότι συμφωνία και να υπήρχε κάτω από το τραπέζι, δεν δικαιολογείται!

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mosnieur Silvie η απάντηση στο γιατί η Πειραιώς τον αφηνε είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απλή:

      ΔΙΟΤΙ η εξαγορά του ποσοστού που πήρε ο Θεοδωρίδης από την Πειραιώς (στο 1.90€ αν θυμάμαι καλά) έγινε με ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ναι ναι σωστά διαβαζετε....

      Διαγραφή
    2. Θεωρητικά η πώληση του ποσοστού από τον Ρήγα (ΣΙΕΝΣ) προς τον Θεοδωρίδη (Pasal) έγινε στα 2.08 με μικρό discount από την εσωτερική αξία (περίπου 2,20)

      http://www.capital.gr/news.asp?id=520379

      Επειδή όμως είναι γνωστό το "ποιόν" #$#&# των δύο επιχειρηματιών ???? (τριών με το Σάλλα*) πιθανολογώ (αλλά χωρίς στοιχεία) πως η μεταβίβαση έγινε στα 1,90 που αναφέρει ο κύριος Δαρείος και η διαφορά μοιράσθηκε κάτω απ΄το τραπέζι μεταξύ των τριών τους. Και όπως ορθά αναφέρει με ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

      (*) Πέρσι τέτοιο καιρό ο Ρήγας με τις πλάτες της μεγαλομετόχου Πειραιώς έβγαλε από το ταμπλώ τη Sciens χωρίς να (ξανα)προσφέρει την ελάχιστη τιμή των 0,21 ευρώ ανά μετοχή της ΔΠ όπως πιθανολογούσε ο Χίππης. Επαιξε κι έχασε ο ερασιτέχνης και σαν μικρός που είναι κρατά ακόμα μια κακία για το Σάλλα.

      (**)Με την ερώτηση μου κύριε Σύλβιε αποσκοπούσα να συμπληρώσω το προφίλ ενός διαβασμένου νοικοκύρη επενδυτή. Νομίζω λογικά πράξατε, άλλωστε το αποτέλεσμα (τιμές + μερίσματα) σας δικαιώνει. Πόσοι από τους συμμετέχοντες ταξιδιώτες της 5ετίας 2008-2013 του ΧΑΑ μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο?

      Διαγραφή
    3. Monsieur Hippy bonjour. Γενικά έχουν γίνει ΟΙ αλλαξοκωλιές με τις θυγατρικές της Πειραιώς και κυρίως με την ΤΡΑΣΤΟΡ (πρώην ΠΕΑ).

      Οσο για τον 'κύριο' Ρήγα δεν ειμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι αθώος......

      Διαγραφή
  48. Μάλιστα πιστεύω ακράδαντα ότι ΟΛΕΣ οι πληροφορίες που έχουν πάρει τα έξω μεσα μαζικής ενημέρωσης και κάνουν την επίθεση τους στον Σάλλα, προέρχονται απο τον Ρήγα.

    Κάπου πρέπει να έπεσε αρκετά έξω η μοιρασιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γκουρούδες έκτακτο.
    ΔΕΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ προς τα 12 !!!!
    Στόχος επιτευχθει.

    Μην ακούτε άμπαλους φιτσουλέους που σορτάρουν και όλο κάθε μέρα περιμένουν ότι η χρηματαγορά μας θα πέσει 5%, 15% και 25%. Κούνια που τους κούναγε.

    Δεηηηηηηηη προς τα 12!!!!
    Όσοι ακολούθησαν Τάκαρο και μπήκαν στη ΔΕΗ στα 1,5 με 1,8 ευρώ, τώρα κάπου εδώ δίνουν το 15% - βγάζουν δηλαδή όξω το κεφάλαιο τους του και παίζουν με τα κέρδη τους.
    Στις χρηματαγορές πρέπει να είμαστε άπληστοι - αλλά άπληστοι με στρατηγική και λογική, με σχεδιασμούς εκ των προτέρων και οχι κατόπιν εορτής.
    Παίζουμε με τα κέρδη μας απο εδώ και πέρα και βάζουμε τιμή στόχο τα 17 - 18 ευρώ ακατέβατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ούτε λέπι δεν δίνουμε πάνω απο το 15%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλό μήνα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Ευχαριστώ για τα περί ΔΕΗ (η φθηνότερη της Ευρώπης που λέει ενας καλός φίλος).
      Σας ακολούθησα μπαίνοντας ~ 2€ ψηλότερα,μαζί με το Σίλτσεστερ!!
      Σκοπεύω να σας ακολουθήσω και τώρα βγάζοντας το κεφάλαιο και αφήνοντας μέσα μόνο τα κέρδη.
      Ραντεβού στα € 17,εν καιρώ ,όπου ελπίζω να έχουμε νεώτερες οδηγίες απο μερους σας.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Και 7 σεντς επιστροφή κεφαλαίου γκουρούδες στο Ασπροπυργιώτικο λαμαρινάδικο.
      Και όμως οι άμπαλοι φιτσουλέοι κάθονται και το κοιτάνε και όλο μας λένε ότι η χρηματαγορά μας είναι ακριβή.
      Βρεεεεε θα σας πάρουμε τα χιτώνια ΚΑΙ ΕΔΩ!!!!

      Διαγραφή
    3. Έτσι ετσι κύριοι αλλά ποιός ασχολήται με 2,5 εκ σχεδόν ταμείο και p/bv στο ,44 . Για να δούμε και β-εξάμηνο με τρενα-αλεξικεραυνα και περιβαντολλογικά.

      Διαγραφή
  50. Κε Τάκη μας και για τους νεώτερους κάνε μία παράθεση τιμών αγορών και τιμών στόχων για τις γκουρουδιές σου. Χρήσιμος οδηγός θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ωχχχχχχχχχχ Αρχισε τα ΕΚΤΑΚΤΑ ο Αρχι-Μυτογκας Κυριος Τακης

    Μαθημα πρωτον ... Πωληση του 15% του χαρτοφυλακιου στα 1000%

    Μαθημα δευτερον Πωληση του υπολοιπου 25% στα 1400%

    Μαθημα τριτον Πωληση του υπολοιπου 35% στα 1700%

    και οταν αρχισουν οι κραυγες ...[.Δωσε και μενα μπαρμπα ] δηλαδις κοντα στα 2100%

    αφηνουμε και το τελευταιον τεμαχιον μετα απο σεμνη τελετη στην Coppa Banana beach !


    χχχμχχμχμχμμχμχμχμ Σημερις θα επιχειρηθη να σπασουμε το ΡΕΚΟΡ στο μακροβουτι που κατεχει ο Επιτιμος απο το Μαρτιο του 1977 και ηταν στα 62,89 μετρα θαλλασης ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ και με κλειστη τη μυτη....


    χχχχμχχμχμμχμμμχμχμ ωρα για Προθερμανση ..........και στις 15.00 ωρα ΛΥΒΙΗΣ και με 24 βαθμους το νερο στο ΛΥΒΙΚΟ θα γινει το μεγαλο γεγονος ..

    αμ δε γινετε αλλιως ...


    Απο το ΑΧΧ-Λαλλιλι-Λαμ του ΛΥΒΙΚΟΥ

    Aleko mou Salaam

    التحيات، الطلبات، الترحيب ، الوداع -

    http://www.youtube.com/watch?v=GOKjApe3Rbc



    Υγ. Περαστικα και καλη δυναμη Αγαπητε Σειριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. salaam Aleko τα περαστικα στον κ. Συλβιο και οχι Σειριο, προς Θεου εγω ειμαι μια χαρα

      Σιδερενιος και απο εμενα κ. Συλβιε

      Ο εκ μακροθεν
      Σειριος

      Διαγραφή
    2. Και μιας και οι ευχές όλων μας στον κ. Σίλβιο είναι βέβαιον ότι θα πιάσουνε γιατί είναι από καρδιάς, και αφού οι δουλειές πάνε καλά χάρη στο Τάκαρο, δύο κορυφαία από την κορυφαία. Άρτος και θεάματα.
      http://www.youtube.com/watch?v=de1idye_lDQ&list=PLB1E5D6E00329576C
      http://www.youtube.com/watch?v=E3sJEwBvK5g&list=PLMK6vznP1qdfLhJl1DQi6PzgMN4SelJ6K

      Διαγραφή
  52. Περαστικά και σιδερένιος κ. Συλβιε !! Τίποτα πιό πολύτιμο απο την υγεία ούτε το χρήμα μπορεί να την φτιάξει δυστηχώς. Καλό μήνα σε όλους επώνυμους και ανώνυμους. Ο αιτός ψηλάαααα Αμα βλέπουν οι ελλοτσιανς 4αρια είπαμε καμιά ανυσυχία βραχυπρόθεσμα. Τώρα όμως θέλει λίγη προσοχή μια και ο πετραν (ένας είναι αυτός!!) βλέπει παρτυ μετά τις 7 του μήνα Εγω θεωρώ τον εαυτό μου κοινωνικό αλλά τέτοια πάρτυ δεν μ'αρέσουν .
    Ετσι ή αλλιώς οι αποδόσεις ακόμα και στις τράπεζες μετά την υποβάθμιση μας τότε το καλοκαίρι είναι μιά χαρά.

    Τώρα μόνο ότι θα πετάγεται φοβισμένα απο στοπ λοσια ή μετα απο ριβερς που θα φαίνεται πολύ υψηλή η τιμή μιας μετοχής χιχιχι ονόματα δεν λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλημερα και καλο μηνα στην ομορφη παρεα σας!!.
    Κυριε Συλβιε ευχες και απο εμενα για γρηγορη αναρωση.

    Κυριε Τακη μπορω να εχω ενα σχολιο σας για τη ΜΟΗ??. Υποχρεωση μου και σε οποιον αλλο φιλο-η επιθυμει.
    Σκεφτομαι το 50% ΔΕΗ!!!! και το 50% ΕΧΑΕ!!! να το μετατρεψω σε ΜΟΗ διοτι εχω την εντυπωση οτι στοχευει τα 12 ευρω σαν πρωτη σταση εφοσον ξεπερασει τα 9 - 9.25 ευρω σχετικα ευκολα και με ογκο.
    Σας ευχαριστω. Με εκτιμηση Κωστας.
    Κ.Φ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η ΜΟΗ δεν τα παει καθόλου καλα και πιστεύω δεν αξίζει να έχει τιμη πάνω απο 10..έχει ΝΑΑΑ ένα δανεισμό και αντι να τον μειώσει μοιράζει μερίσματα..οπότε είμαι αρνητικός..
    Η ΔΕΗ ακομη ειναι κωλοχανιο απλα είχε παράλογα μικρή αποτίμηση..και έχει δυναμική οπότε πιστεύω θα παει πιο ψηλά..
    Η ΕΧΑΕ ειναι απο τις αγαπημένες μου..τα κέρδη που θα βγάλει φέτος άνετα δικαιολογούν την σημερινή αποτίμηση..και άμα αρχίσουν και τα warrants αστο ποιος την πιάνει..
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστω κ.Παναγο για την αποψη σας.

      Κ.Φ.Σ

      Διαγραφή
    2. Η δική μου άποψη είναι ότι ΔΕΗ και ΕΧΑΕ δεν μπορούν να ανταλλαχθούν με ΜΟΗ.
      Δεν θα το έκανα με τίποτα

      Διαγραφή
  55. Ταλαιπωρείται η αγορά στα παρόντα επίπεδα και πώς να γινόταν διαφορετικά μετά την μακβελική ρουκέτα προ 10ημέρου περί 1411 μονάδων.Πάντως εάν το προσεχές 2ήμερο-3ήμερο δεν διασπασθούν δυναμικά(ο τζίρος έχει μειωθεί αισθητά την τελευταία βδομάδα)οι 1140 μονάδες,τότε οι ταύροι θα πάρουν για πολλοστή φορά τα σκαλπ των αρκούδων και θα δούμε πάλι μαγικά.

    Εν τω μεταξύ στο Αμέρικα ο Σταθερός και Φτωχός κάνει πλάκα στους εκεί αρκούδους,συσσωρεύοντας πριν την επόμενη θεατρική του παράσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Έχει αρχίσει πάντως και ο μέχρι τώρα αμέτοχος κόσμος να ασχολείται σιγά σιγά με το σπορ. Προχθές με ρώταγε γνωστός για ενεργειακές μετοχές και μου έλεγε να καταταξω με σειρά προτίμησης: ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

    Η αλήθεια είναι ότι δεν τις έχω πολυμελετήσει αλλά του πρότεινα τον ΜΥΤΙΛ. Ελπίζω να μην το πάρω στο λαιμό μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Στο τμήμα ανάλυσης της χρημ/κης της Eurobank υποστηρίζουν πως η σωστή θετική σειρά είναι ΜΕΤΚΑ-ΜΥΤΙΛ και όχι το ανάποδο.

      Διαγραφή
    2. Ωχ, ωχ, τουλάχιστον τον έχουν στις προτεινόμενες?

      Λες να με πάρει με τις λεμονόκουπες?????

      Διαγραφή
    3. Μην τσιμπάτε κύριε zachmour. Ενεργειακές μετοχές και τα μυαλά στα κάγκελα.

      Πιο παλιά όλοι βλέπαν ενεργειακές μετοχές, διότι θα έβγαζαν του κόσμου τα κέρδη - αλλά έκαναν λάθος. Θα θυμάστε προ 1,5 - 2 έτη που έλεγα όχι ΔΕΗ στα 4 και 5 που έπεφτε.
      Τώρα όμως αλλάζουν τα κόζα.
      Τώρα σχεδόν όλοι οι ενεργοί και γνώστες, υποτίθεται της χρηματαγοράς μας, λένε όχι ενεργειακές μετοχές. Θα πέσουν φέσια, δεν πληρώνει ο καταναλωτής, δεν κυκλοφορεί χρήμα. Πάλι λάθος βλέπουν. Τώρα παίζουμε ανάποδα. Απέξω τα ξενάκια κάνουν σαν τρελά και κουνάνε τα ευρωδολάρια και απειλούν να τα αγοράσουν όλα - ακόμη και μικρά τσαχπίνικα χαρτιά!!!
      Story μόνο θέλουν και business plan που να μπορεί να τρέξει αν βάλουν τα φράγκα..

      Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.
      Αλλάζουμε πλευρό μόνο αν δούμε να αλλάζει η κυβέρνηση - τότε τα μαζεύουμε και φεύγουμε γιατί δεν θα μείνει κωλομπυθρόξυλο.

      Διαγραφή
  57. Καλά νέα βλέπω στον ορίζοντα και από το άλλο μικρό πουλέν μου την ΑΙΟΛΚ.
    Επιστροφές κεφαλαίου, απορρόφηση από το μεγαλομέτοχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσον αφορά την επιστροφή κεφαλαίου, ευπρόσδεκτη (να μαθαίναμε κ πόση είναι καλά θα ήταν), αν κ αδυνατίζουν τα ίδια κεφάλαια.
      Την απορρόφηση δεν την κατάλαβα???
      Πώς θα την κάνει ο Γάλλος με ποσοστό 29,5%??? αλλά κυρίως γιατί??? εγώ ως μέτοχος έχω να κερδίσω κάτι ????
      εκτός αν ξέρουν κάτι πολύ άσχημο (π.χ. κούρεμα των καταθέσεων κ βιάζονται να τις βγάλουν στο εξωτερικό για να τις γλυτώσουν) ... πράγμα που απεύχομαι
      υπομονή μέχρι νεωτέρας ή το αργότερο μέχρι τις 25-11-......εγώ πάντως κύριε zachmour λέω να παραβρεθώ στη Γ.Σ. είναι κ στην πλατεία κολωνακίου να θυμηθώ κ τα παλιά, τιμής ένεκεν

      Διαγραφή
  58. Bonjour!

    Εγώ πάντως διαβάζω στα περισσότερα οικονομικά site για την ΑΜΚ της Eurobank και τις τιμές στοχους (από 0.30€ μέχρι 0.65€) που δίνουν καθώς και τα φαβορί.....

    Πολύ γέλιο και θα έχουμε τζερτζελέ από εδώ και στο εξής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα μπήκα να τινάξω την σκόνη μιας και ο Μορφονιός προσωρινά (ελπίζω) απέχει. Επόμενη βδομάδα με πολλές δυσκολίες μιας και αυτή την παρασκευη ( 5/6/15) όλοι κλικάραμε για χρηματιστηρίο το Lusaka Stock Exchange αντί το ελληνικό αντίστοιχο σαιτ.
    Ασχετο αλλά εκεί στην Ζαμπια έχουν ζάχαρη ? χεχε http://www.african-markets.com/en/stock-markets/luse/listed-companies

    Επανέρχομαι στο θέμα (ε-λαμδα) Δύο νέα μαζί με την είσοδο της στον φτσε-25

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1336165/lamda-development-protash-exagoras-daneion-eos-50.html
    Δηλαδή να δώσουν ζεστό χρήμα που έχουν απο την αμκ για επαναγορά δανείων φθηνότερα. Μμμ κίνηση που δεν θα έκανα με την ανασφάλεια της περιόδου που διανύουμε. Αν στρώσουν όμως τα πράγματα τότε θα βγάλει και κέρδος απο την επαναγορά. Θα πρέπει να ξαναβρεί όμως ζεστό χρήμα.

    και δεύτερο http://www.euro2day.gr/news/market/article/1339203/lamda-perase-paketo-gia-to-8.html
    ΑΝ έγινε για να ανοίξει το παιχνίδι καλοδεχούμενο!! Η τιμή του 3,44 δεν ξέρω αν θα αποτελέσει στήριξη ,αλλά το κεράκι το τελευταίο μαζί με το κράτημα πάνω απο αργούς εμα + το W οπτικό που έχει φτιάξει θέλει ετοιμότητα σε περίπτωση που υπάρχει πίεση αυτήν την βδομάδα.Μιάς και είμουν απο την πλευρά των πωλητών λέω να αλλάξω στρατόπεδο απο Τρίτη. http://www.tradingview.com/x/AFClrKIt/

    Πίο άσχετο αλλα η αλφα με έξοδο στις 22 απο στοξ600 και με τα πιστολίδια δανειστών-δανεισμένων να πέφτουν έχει μπροστά της 2 δύσκολες βδομάδες.Περιμένω κορύφωση στην παράσταση με ένταση-αύξησεις χερκατ (τόσο όσο) - απειλές μέχρι να φτάσουμε στο πρελούδιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα στους φίλους. Σήμερα δόθηκαν τα κομμάτια ΜΟΗ που είχαν αγοραστεί στις 21-01-2015. Καλό κέρδος,μόνο που τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολα.
    Καλείται ο κύριος Τάκης να αναλάβει πρωτοβουλίες ανεβάζοντας καινούργιο θέμα.Λαϊκή επιταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοφάγωτα!! Πάντως στην π.χ. δεη περιμένω να κάνει οτι έκανε η μοη στην αρχή της χρονιάς. Δηλαδή σχηματισμό οπτικού ωκω ( η τριγώνου όπως τα βλέπει ο καθένας) και στην συνέχεια σπάσιμο προς τα πάνω με άνοδο μέσα στον φόβο. Δεν ξέρω αλλά οι πετρελαιάδες μου έχουν δώσει την εντύπωση οτι είναι ένα βήμα μπροστά και στο πάνω αλλά και στο κάτω.Σας θυμίζω πρόσφατα την πτώση ελπε.
      Με βάση λοιπόν αυτό το σκεπτικό, οτι δεη μπορεί να είχα πνευματικά αποχωριστεί εκει στα 5 παρά να τα ξαναματαπερνα.

      Λαμδα στηρίζει εκεί στα 77 ο αντίστοιχος εμα . Δεν βλέπω και διάθεση για ξεπούλημα.
      Παγουράκι βλέπω πρωινές ------ με 20κ κομμάτια χεχε
      Welcome μπακ κ.Δαρείε. Όμορφη η Κρήτη για διακοπές!! Εσάς τί λένε οι προαισθήσεις σας θα γίνει λουξ ρεσορτ το ελληνικό ή θα το μπουκώσουν στα σκουπίδια??

      Διαγραφή
    2. Monsieur Lorac bonsoir!

      Το Ελληνικό θα γίνει φυσικά και όσο αφορά το ΧΥΤΑ είναι σε απόλυτη συνενόηση με την άλλη πλευρά. Κάτι δίνουν κάτι παίρνουν αν με πιάνετε. Τώρα εργοστάσιο ΧΥΤΑ θα γίνει όπως και στο εξωτερικό (κυρίως στις Βόρειες Χώρες όπου στους χώρους αυτούς ντρέπεσαι να μπεις). Δεν θυμάμαι σε ποιά χώρα (Σουηδία η Νορβηγία) το εργοστάσιο είναι μέσα στην πόλη και κάνουν καθημερινά τουρ σε τουρίστες και σχολεία.


      Σας αφήνω τώρα γιατί πάω αεροδρόμιο.

      Υγεια σε όλους. Τα λέμε Αυγουστο.

      Διαγραφή
  61. Η Deutsche bank με έκθεση 54,7 τρισ ευρώ σε παράγωγα θα είναι η επόμενη Lehman; http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/200081-η-deutsche-bank-με-έκθεση-54,7-τρισ-ευρώ-σε-παράγωγα-θα-είναι-η-επόμενη-lehman.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπέρα σας. Ζόρια βλέπω στο κάτω . Αυτά τα σαπάκια εχαε δεη κτλ τί παίζει? Θα κλείσουν αύριο και θα τα εξαγοράσει ο μπαμπης ο βωβός με 1 ευρώ?? Ενώ οι μπάνκιες αγέρωχες με άνοδο κιόλας!!! O TEMPORA O MORES Cui peccare licet peccat minus.

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1341605/lamda-aisiodoxos-o-giannitshs-gia-to-ellhniko.html
    Τουλάχιστον εδώ το παλεύουν ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂