Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η σύλληψη της ιδέας απο τον Ζιλ Ριμέ - Παγκόσμιο Κύπελλο Ουρουγουάης 1930

To τρόπαιο "Victory", με τη θεά Νίκη να το στηρίζει
Η σύλληψη της ιδέας μιας παγκόσμιας διοργάνωσης με κεντρικό άξονα το ποδόσφαιρο βρισκόταν στα σκαριά από την ίδρυση -κιόλας- της ΦΙΦΑ το1904, όμως μέσα από την επιτυχία που γνώριζε το ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες την δεκαετία του 20’, το έδαφος έγινε πρόσφορο για να διοργανωθεί το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ριμέ δεν πίστευε πως στα ολυμπιακά τουρνουά αντικατοπτρίζεται η πλήρης δυναμική των Εθνών στο ποδόσφαιρο, με δεδομένο πως σε εκείνους τους αγώνες οι επαγγελματίες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε (με κυριότερο την διαμάχη της ΦΙΦΑ με την Football Association) μπόρεσε να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο και να δημιουργήσει την διοργάνωση που εκτόξευσε στα ύψη την δημοφιλία του αθλήματος στα χρόνια που ακολούθησαν.

Μέχρι να γίνει πραγματικότητα το Μουντιάλ της Ουρουγουαής, ο τρίτος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συνάντησε πολλά εμπόδια που είχαν άμεση σχέση και με την οικονομική κατάσταση της εποχής. 
Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία και Ολλανδία που έδειξαν ενδιαφέρον να διοργανώσουν τους αγώνες του 1930 έκαναν πίσω όταν ανακάλυψαν το μεγάλο κόστος των αγώνων.

Εξαρχής η υποψηφιότητα της Ουρουγουάης φαινόταν ισχυρότερη - είχε κατακτήσει τα δύο τελευταία ολυμπιακά τουρνουά, άρα ήταν «ντε φάκτο» παγκόσμια πρωταθλήτρια, αναλάμβανε την κάλυψη των εξόδων για τους συμμετέχοντες, υποσχόταν να ανεγείρει ένα νέο σύγχρονο στάδιο, ενώ επιπλέον το 1930 θα συμπλήρωνε 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της.

Η ΦΙΦΑ απέστειλε πρόσκληση σε όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στο κύπελλο. Σύντομα οκτώ αμερικανικές ομοσπονδίες ανταποκρίθηκαν: Αργεντινή, Βραζιλία, Βολιβία, Χιλή, Μεξικό, Παραγουάη, Περού και Ηνωμένες Πολιτείες. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως, οι διαθέσεις ήταν αρνητικές.
Έως τις 28 Φεβρουαρίου1930, όταν έληγε η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν επιθυμούσε να στείλει την ομάδα της σε ένα τόσο μακρινό ταξίδι, το οποίο με τα τότε μεταφορικά μέσα διαρκούσε ολόκληρες εβδομάδες. Ακόμα και στη Γαλλία που διέθετε τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, η ομοσπονδία δεν πειθόταν να εγκρίνει τη συμμετοχή. Στην αδιαφορία προσέκρουσε επίσης μία προσπάθεια της Ουρουγουάης να προσκαλέσει κατ' εξαίρεση τις τέσσερις βρετανικές ομοσπονδίες, οι οποίες δεν ήταν μέλη της ΦΙΦΑ.

Χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και παρεμβάσεις του Ζιλ Ριμέ, η Ευρώπη εκπροσωπήθηκε τελικά από τέσσερις χώρες-μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο «παρθενικό» Π.Κ, της Ουρουγουάης.

Τέσσερα κράτη ενέδωσαν, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Ρουμανίας που συμμετείχε με προσωπική παρέμβαση του βασιλιά Καρόλου Β' και αφού εγγυήθηκε ο ίδιος στους ποδοσφαιριστές, ότι δεν θα απολύονταν από τις εργασίες τους λόγω της μακρόχρονης απουσίας τους.
Έτσι στα μέσα Ιουνίου η Εθνική Ρουμανίας απέπλευσε με το ατμόπλοιο Conte Verde από τη Γένοβα - το πλοίο έφθασε στην Ουρουγουάη στις 4 Ιουλίου, αφού πρώτα είχε περάσει από τη νότια Γαλλία, όπου ανέβηκαν η γαλλική ομάδα μαζί με το Ριμέ , το τρόπαιο και τρεις διαιτητές, από τη Βαρκελώνη όπου παρέλαβε την Εθνική Βελγίου, και από το Ρίο ντε Τζανέιρο όπου επιβιβάσθηκαν οι Βραζιλιάνοι.
Τελικά έφτασαν στον προορισμό του στις 4 Ιουλίου, μέσα σε αποθέωση από περίπου 10 χιλιάδες Ουρουγουανούς που έσπευσαν για το καλωσόρισμα. Όλο αυτό το διάστημα, οι ποδοσφαιριστές των τεσσάρων χωρών έκαναν προπονήσεις στο κατάστρωμα της Γ’ θέσης!
Η τέταρτη ευρωπαϊκή αποστολή, οι Γιουγκοσλάβοι, πήγε σιδηροδρομικώς στη Μασσαλία, όπου επιβιβάσθηκε στο ταχυδρομικό ατμόπλοιο Florida.


Το 1946, το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ το οποίο αντικατόπτριζε την Αρχαία θεά Νίκη μετονομάστηκε σε τρόπαιο «Ζιλ Ριμέ», προς τιμήν του Γάλλου παράγοντα που οραματίστηκε την διοργάνωση.
Ο Ζιλ Ριμέ πέθανε σε ηλικία 83 ετών, έχοντας αφήσει ως παρακαταθήκη την αύξηση των χωρών-μελών της ΦΙΦΑ από 20 σε 85
.

Οι διοργανωτές δημιούργησαν το επιβλητικό γήπεδο Centenario (το όνομά του προήλθε από τα 100 χρόνια της Ουρουγουανής ανεξαρτησίας) στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, χωρητικότητας 95000 θέσεων.
Περίπου 15.000 άνθρωποι δούλευαν ημέρα και νύχτα από το Φεβρουάριο του1930 προκειμένου να κατασκευαστεί το στάδιο «Σεντενάριο» στην πρωτεύουσα της χώρας το Μοντεβίδεο. Για την κατασκευή του σταδίου απαιτήθηκαν 14.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου και 160.000 κυβικά μέτρα άμμου.
Το συνολικό κόστος ανήλθε σε 1 εκατομμύριο πέσος.


Η κατασκευή του γηπέδου ολοκληρώθηκε πέντε μέρες μετά την έναρξη του μουντιάλ!


Το «Στάδιο της Εκατοεντηρίδας», το οποίο φιλοξένησε τους περισσότερους αγώνες (μεταξύ των οποίων τους ημιτελικούς και τον τελικό), ολοκληρώθηκε 5 ημέρες μετά την έναρξη του Μουντιάλ. Ονομάσθηκε έτσι προς τιμήν της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τότε που η χώρα έδιωξε τους Ισπανούς αποικιοκράτες.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πως θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια του Π.Κ, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 21 Ιουλίου του 1929. Έτσι, δεν ήταν έτοιμο πριν τις 18 Ιουλίου του 1930 (με το τουρνουά σε εξέλιξη), λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στο Μοντεβιδέο και είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των εργασιών.

Έξι παιχνίδια έγιναν τελικά στο «Εστάντιο Γκραν Παρκ Σεντράλ» και δύο στο «Εστάντιο Ποσίτος», αισθητά μικρότερης χωρητικότητας, αμφότερα…

Το τουρνουά ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου του 1930 με το παιχνίδι της Γαλλίας με το Μεξικό και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου με τον τελικό ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Αργεντινή. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους: ο πρώτος αποτελούταν από τέσσερις και οι υπόλοιποι από τρεις ομάδες. Στα ημιτελικά προκρινόταν η νικήτρια του κάθε ομίλου, με την Γιουγκοσλαβία να κάνει την μεγάλη έκπληξη στον δεύτερο και να παίρνει το εισιτήριο σε βάρος των Βραζιλιάνων (νικώντας τους στο εναρκτήριο ματς του ομίλου με 2-1), ενώ και η πρόκριση των ΗΠΑ (με ομάδα αποτελούμενη από πολλούς Βρετανούς που βρήκαν τρόπο να παρεισφρήσουν) από το τέταρτο γκρουπ θεωρήθηκε αρκετά απρόσμενη.

Βάσει κανονισμών, δεν υπήρχε δυνατότητα για αλλαγές μέσα στο παιχνίδι και αυτό είχε αντίκτυπο σε αρκετές αναμετρήσεις, αφού λόγω βίαιων μαρκαρισμάτων, πολλές ομάδες τελείωναν τα ματς με λιγότερο παίκτη (ή παίκτες).

Η ενδυμασία των διαιτητών είναι όλα τα λεφτά: Ήταν υποχρεωμένοι να σφυρίζουν φορώντας σακάκι, γραβάτα και κάλτσες αναβάτη!

http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/es/pf/20011221/i/3892928520.jpg

Στις 13 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι ώρα Μοντεβίδεο έγινε η σέντρα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη. Αντίπαλοι στο γήπεδο «Ποσίτος» η Γαλλία και το Μεξικό με διαιτητή τον Ουρουγουανό Ντομίνγκο Λομπάρντι.

Το όνειρο του Ζιλ Ριμέ είχε επιτέλους γίνει πραγματικότητα. 

Το χαρακτηριστικό αυτού του αγώνα ήταν ότι μόλις στο 10’ ο Γάλλος τερματοφύλακας Αλέξις Τεπό τραυματίστηκε στο σαγόνι και αποχώρησε και καθώς εκείνη την εποχή απαγορευόταν οι αλλαγές οι Γάλλοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες και τον μέσο Σαντρέλ στην θέση του τερματοφύλακα. Παρ’ όλα αυτά στο 19’ ο Λουσιέν Λοράν έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η Γαλλία παρά το αριθμητικό μειονέκτημα επικράτησε με 4-1.


Όμως η ομάδα που κέρδισε την πρώτη θέση στον όμιλο ήταν η Αργεντινή που πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στον αγώνα με τη Γαλλία οι Αργεντινοί άνοιξαν το σκορ στο 81’ με τον Λουιζίτο Μόντι και στο 84’ κατά λάθος ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη! Οι Γάλλοι έπεσαν επάνω του και μόλις αντιλήφθηκε το λάθος του φώναξε τους παίκτες πίσω για να παιχθούν τα εναπομείναντα λεπτά….

Η Γαλλία είχε κατέβει στους αγώνες χωρίς προπονητή, γιατί ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός Γκαστόν Μπαρό που ήταν καθηγητής μουσικής, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από το Ωδείο του Παρισιού όπου και εργαζόταν!

Το παιχνίδι της Αργεντινής με την Χιλή θα μείνει στην ιστορία ως η αναμέτρηση των δυο πιο νέων σε ηλικία προπονητών στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων. Του 27χρονου Juan Jose Tramutola και του 29χρονου Gyorgi Orth.

Στο 2ο όμιλο η Γιουγκοσλαβία επιβλήθηκε της Βραζιλίας με 2-1 και της Βολιβίας με 4-0 και πήρε την πρώτη θέση, ενώ στον 3ο οι οικοδεσπότες νίκησαν το Περού 1-0 και τη Ρουμανία με 4-0 και πέρασαν άνετα.
Οι 300 θεατές που παρακολούθησαν το Περού-Ρουμανία αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην Ιστορία του μουντιάλ.
Στον 4ο όμιλο τέλος οι Η.Π.Α. επιβλήθηκαν του Βελγίου και της Παραγουάης με το ίδιο σκορ (3-0) και έκλεισαν την τετράδα των ημιτελικών.

Ο τερματοφύλακας της Ουρουγουάης Antonio Mazzali έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που τον διώχνει η ομάδα του κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Τον έπιασαν να"δραπετεύει" από το ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν η αποστολή της ομάδας για να επισκεφτεί την οικογένειά του.


Oι δυο ημιτελικοί της διοργάνωσης (Αργεντινή-ΗΠΑ και Ουρουγουάη-Γιουκοσλαβία) έληξαν με το ίδιο σκορ: 6-1!
Ένα από τα πιο κωμικά περιστατικά που συνέβησαν ποτέ σε ένα Π.Κ, έλαβε χώρα στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού ανάμεσα στην Αργεντινή και της ΗΠΑ. Ο γυμναστής των Αμερικανών μπήκε στο γήπεδο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας αλλά καθώς σκόνταψε και έπεσε κάτω, έσπασε ένα μπουκαλάκι με χλωροφόρμιο και έμεινε αναίσθητος από τις αναθυμιάσεις, για να μεταφερθεί αργότερα με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου!

Στο ίδιο ματς, οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να παίζουν με εννέα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, απόρροια του σκληρού παιχνιδιού των μετέπειτα πρωταθλητών Κόσμου και ενώ ο τερματοφύλακας τους αγωνιζόταν με σπασμένο πλευρό.


Όσον αφορά τον μικρό τελικό, μεταξύ Γιουγκοσλαβίας - ΗΠΑ , οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έγινε μικρός τελικός και νίκησε η Γιουγκοσλαβία με 3-1, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί επίσημα. Άλλη φήμη υποστηρίζει πως προτάθηκε να γίνει τέτοιος αγώνας, αλλά οι Γιουγκοσλάβοι δεν συμμετείχαν επειδή ήταν οργισμένοι με τη διαιτησία του ημιτελικού (τους είχε ακυρωθεί γκολ στο 2-1). Πάντως στις στατιστικές της ΦΙΦΑ από το 1986 και μετά, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ως τρίτες και η Γιουγκοσλαβία ως τέταρτη.
Στα «χαρτιά», τρίτη ομάδα του τουρνουά θεωρείται η ομάδα των ΗΠΑ που μαζί με τις Ουρουγουάη, Βραζιλία, Αργεντινή είχε τεθεί επικεφαλής του ομίλου της λόγω του ότι το πρωτάθλημα της ήταν πιο επαγγελματικό. 



Η ώρα του ΠΡΩΤΟΥ μεγάλου τελικού

Ο μεγάλος τελικός του «Σεντενάριο», αποτέλεσε remake του τελικού του Ολυμπιακών Αγώνων του 1928 όπου νικητές είχαν αναδειχτεί οι Ουρουγουανοί με σκορ 2-1 κατακτώντας το χρυσό.


Η«σελέστε» πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Πάμπλο Ντοράδο στο 12ο λεπτό όμως η Αργεντινή που ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος ισοφάρισε στο 20’ με τον Πεουτσέλε και έφτασε στην ανατροπή στο 37’ με το όγδοο γκολ του Γκιγιέρμο Σταμπίλε στην διοργάνωση, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες του Χοσέ Νασάτσι για οφσάιντ.

Ο αρχηγός της Ουρουγουάης έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην ανάπαυλα μιλώντας με έντονο τρόπο στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, και παίζοντας πια με την δική τους μπάλα, οι διοργανωτές ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Στο 57’ ο Πέδρο Σέα ο οποίος είχε σκοράρει και στον τελικό των Ολυμπιακών του 1924 ισοφάρισε σε 2-2 και στο 68’ η Ουρουγουάη πήρε το προβάδισμα με μακρινό σουτ του Σάντος Ιριάρτε και ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Σταμπίλε.

Η Αργεντινή δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση και μάλιστα στο 89’ δέχθηκε και τέταρτο γκολ από τον 26χρονο τότε, Έκτορ Κάστρο (φωτο, δεξιά), ο οποίος στα 13 του είχε χάσει το δεξί του χέρι, μετά από ένα ατύχημα που είχε με αλυσοπρίονο και έγινε γνωστός στα γήπεδα με το προσωνύμιο «El Manco» («ο μονόχειρας»).

Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους Ουρουγουανούς εκστασιασμένους από την νίκη τους με 4-2 και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου το οποίο απένειμε ο ίδιος ο Ζιλ Ριμέ στον αρχηγό της ομάδας, Χοσέ Νασάτσι.
Η επομένη του τελικού κηρύχθηκε εθνική εορτή και αργία στην χώρα που - με έδρα των πανηγυρισμών το Μοντεβιδέο- ζούσε στιγμές ανείπωτης χαράς και γλεντιού.
Στην Αργεντινή,δεν πήραν και τόσο καλά την νέα ήττα τους από την «σελέστε» και η αστυνομία αναγκάστηκε να σταματήσει με την χρήση όπλων τον λιθοβολισμό του προξενείου της Ουρουγουάης.

Η επικείμενη αναμέτρηση ξεσήκωσε κύμα φανατισμού και στις δύο πλευρές του Ρίο ντε λα Πλάτα (ο ποταμός που χωρίζει την Αργεντινή από την Ουρουγουάη). Τα δέκα πορθμεία που έκαναν τη διαδρομή Μπουένος Άιρες - Μοντεβιδέο αποδείχθηκαν λίγα για τους Αργεντινούς οπαδούς, οι οποίοι δοκίμαζαν να περάσουν απέναντι με κάθε πιθανό μέσο, για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδας του Χουάν Χοσέ Τραμούτολα, που ήταν και η κάτοχος του Κόπα Αμέρικα του 1929.
Το μίσος για τους διοργανωτές ήταν παροιμιώδες.
Υπολογίζεται ότι περίπου 10-15.000 το κατάφεραν, αλλά το λιμάνι του Μοντεβιδέο γέμισε με τόσα πλοία, που πολλοί δεν είχαν καν αποβιβασθεί όταν ξεκίνησε ο αγώνας.
Όπλα, στιλέτα και πάσης φύσεως επικίνδυνα αντικείμενα κατασχέθηκαν στο τελωνείο, σε πολλούς δεν επιτράπηκε καν να μπουν στο γήπεδο διεξαγωγής του τελικού.
Εν τω μεταξύ στο στάδιο οι θύρες είχαν ανοίξει απ' τις 8 το πρωί, έξι ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη, και γινόταν έλεγχος για όπλα στους θεατές. Έως το μεσημέρι οι κερκίδες είχαν γεμίσει κυρίως από φανατισμένους Ουρουγουανούς - η επίσημη καταγραφή αναφέρει 93.000 εισιτήρια.


Παρόμοια ένταση υπήρχε στο διοικητικό παρασκήνιο. Οι δύο ομάδες διαφωνούσαν ακόμα και για την μπάλα του αγώνα.
Ο Βέλγος διαιτητής Τζον Λανζενούς (που πείσθηκε να διευθύνει το ματς αφού του υποσχέθηκαν πως θα τον φυγαδεύσουν μέσα σε μία ώρα από την χώρα) έστριψε το νόμισμα και επέλεξε την σολομώντεια λύση: το πρώτο ημίχρονο θα παιζόταν με την μπάλα των Αργεντινών και το δεύτερο 45λεπτο με αυτή των Ουρουγουανών. Έτσι κι έγινε.
Στο τέλος του αγώνα οι Αργεντινοί έκαναν παράπονα για τη σκληρή μπάλα που χρησιμοποίησαν οι γείτονές τους.




30 Ιουλίου 1930 - Στάδιο Σεντενάριο (Μοντεβίδεο)

Θεατές : 93.000

Uruguay
URUGUAY:


GK
Enrique Ballesteros
RB
José Nasazzi (c)
LB
Ernesto Mascheroni
RH
José Andrade
CH
Lorenzo Fernández
LH
Álvaro Gestido
OR
Pablo Dorado
IR
Héctor Scarone
CF
Héctor Castro
IL
Pedro Cea
OL
Santos Iriarte
Manager:
Uruguay Alberto Suppici
URU-ARG 1930-FIN-CM.svg
Argentina
ARGENTINA:


GK
Juan Botasso
RB
José Della Torre
LB
Fernando Paternoster
RH
Juan Evaristo
CH
Luis Monti
LH
Pedro Suárez
OR
Carlos Peucelle
IR
Francisco Varallo
CF
Guillermo Stábile
IL
Manuel Ferreira (c)
OL
Mario Evaristo
Manager:
Argentina Francisco Olazar & Juan José Tramutola



Οι παίκτες της Ουρουγουάης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 1ου Παγκοσμίου κυπέλλου

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1930
Ουρουγουάη - Αργεντινή
4 - 2


Η πορεία προς τον τελικό

1ος όμιλος

Ομάδα Αγ Ν Ι Η Γ/Υ Γ/Κ Δ Π
Αργεντινή 3 3 0 0 10 4 +6 9
Χιλή 3 2 0 1 5 3 +2 6
Γαλλία 3 1 0 2 4 3 +1 3
Μεξικό 3 0 0 3 4 13 −9 0
13 Ιουλίου 1930 Γαλλία 4 – 1 Μεξικό Στάδιο Ποσίτος, Μοντεβιδέο
Θεατές: 3.000
Διαιτητής: Lombardi (Ουρουγουάη)
Λ. Λοράν 19'
Langiller  40'
Maschinot 43'87'

Καρρένιο 70'

15 Ιουλίου 1930 Αργεντινή 1 – 0  Γαλλία Στάδιο Παρκε Σεντράλ, Μοντεβιδέο
Θεατές: 18.000
Διαιτητής: Almeida Rego (Βραζιλία)
Μόντι 81'


16 Ιουλίου 1930 Χιλή 3 – 0 Μεξικό Στάδιο Παρκε Σεντράλ, Μοντεβιδέο
Θεατές: 7.000
Διαιτητής: Henri Christophe (Βέλγιο)
Σουμπιάμπρε  3'52'
Vidal  65'



19 Ιουλίου 1930 Χιλή 1 – 0 Γαλλία Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 50.000
Διαιτητής: Ανίμπαλ Τεχάδα (Ουρουγουάη)
Σουμπιάμπρε  65'


19 Ιουλίου 1930 Αργεντινή 6 – 3 Μεξικό Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 50.000
Διαιτητής: Ulises Saucedo (Βολιβία)
Στάμπιλε  8'17'80'
Zumelzú 12'55'
Μπαράγιο  53'

Μ. Ρόσας  42' (πεν.)65'
Γκαγιόν  75'

22 Ιουλίου 1930 Αργεντινή 3 – 1 Χιλή Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 35.000
Διαιτητής: Τζον Λάνγκενους (Βέλγιο)
Στάμπιλε  12'13'
M. Εβαρίστο  81'

Σουμπιάμπρε  15'

2ος όμιλος

Ομάδα Αγ Ν Ι Η Γ/Υ Γ/Κ Δ Π
Γιουγκοσλαβία 2 2 0 0 6 1 +5 6
Βραζιλία 2 1 0 1 5 2 +3 3
Βολιβία 2 0 0 2 0 8 −8 0
14 Ιουλίου 1930 Γιουγκοσλαβία 2 – 1 Βραζιλία Στάδιο Παρκε Σεντράλ, Μοντεβιδέο
Θεατές: 5.000
Διαιτητής: Τεχάδα (Ουρουγουάη)
Tirnanić  21'
Bek  30'

Preguinho  62'

17 Ιουλίου 1930  Γιουγκοσλαβία 4 – 0  Βολιβία Στάδιο Παρκε Σεντράλ, Μοντεβιδέο
Θεατές: 800
Διαιτητής: Mateucci (Ουρουγουάη)
Bek  60'67'
Marjanović 65'
Đorđe Vujadinović



20 Ιουλίου 1930 Βραζιλία 4 – 0 Βολιβία Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 1.200
Διαιτητής: Balway (Γαλλία)
Moderato  37'73'
Preguinho  57'83'


3ος όμιλος

Ομάδα Αγ Ν Ι Η Γ/Υ Γ/Κ Δ Π
Ουρουγουάη 2 2 0 0 5 0 +5 6
Ρουμανία 2 1 0 1 3 5 −2 3
Περού 2 0 0 2 1 4 −3 0
14 Ιουλίου 1930 Ρουμανία 3 – 1 Περού Στάδιο Ποσίτος, Μοντεβιδέο
Θεατές: 300
Διαιτητής: Alberto Warnken (Χιλή)
Deşu  1'
Barbu  85'
Stanciu  85'

Souza Ferreira  75'

18 Ιουλίου 1930 Ουρουγουάη 1 – 0 Περού Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 70.000
Διαιτητής: Τζον Λάνγκενους (Βέλγιο)
Κάστρο  65'


21 Ιουλίου 1930 Ουρουγουάη 4 – 0 Ρουμανία Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 80.000
Διαιτητής: Almeida Rêgo (Βραζιλία)
Ντοράδο 7'
Σκαρόνε  26'
Ανσέλμο  31'
Σέα  35'

4ος όμιλος

Ομάδα Αγ Ν Ι Η Γ/Υ Γ/Κ Δ Π
ΗΠΑ 2 2 0 0 6 0 +6 6
Παραγουάη 2 1 0 1 1 3 −2 3
Βέλγιο 2 0 0 2 0 4 −4 0
 13 Ιουλίου 1930 ΗΠΑ 3 – 0 Βέλγιο Στάδιο Παρκε Σεντράλ, Μοντεβιδέο
Θεατές: 10,000
Διαιτητής: Jose Macías (Αργεντινή)
Μακ-Γκη  41'45'
Πάτνουντ  88'



17 Ιουλίου 1930 ΗΠΑ 3 – 0 Παραγουάη Στάδιο Παρκ Σεντράλ, Μοντεβιδέο
Θεατές: 800
Διαιτητής: Jose Macias (Αργεντινή)
Πάτνουντ  10'15'50'


20 Ιουλίου 1930 Παραγουάη 1 – 0  Βέλγιο Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 900
Διαιτητής: Vallarino (Ουρουγουάη)
Βάργας Πένια  40'

Αγώνες Νοκ Άουτ


Νικητές Ομίλων
Ημιτελικοί
Τελικός





















 Α' Όμιλος   Βαθ

26/07, Estadio Centenario, 80.000 θεατές

 Αργεντινή 9

 Αργεντινή 6




 ΗΠΑ 1

 Δ' Όμιλος Βαθ


30/07, Estadio Centenario, 93.000 θεατές

 ΗΠΑ
6


 Αργεντινή 2




 Ουρουγουάη 4

 Β' Όμιλος Βαθ

27/07, Estadio Centenario, 93.000 θεατές

  Γιουγκοσλαβία 4

 Γιουγκοσλαβία 1




 Ουρουγουάη 6

 Γ' Όμιλος Βαθ



 Ουρουγουάη 4

Ημιτελικοί

26 Ιουλίου 1930 Αργεντινή 6 – 1 ΗΠΑ Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 80.000
Διαιτητής: Τζον Λάνγκενους (Βέλγιο)
Μόντι  20'
Σκοπέλι  56'
Στάμπιλε  69'87'
Πεουσέγιε  80'85'

Μπράουν  89'

27 Ιουλίου 1930 Ουρουγουάη 6 – 1 Γιουγκοσλαβία Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 93.000
Διαιτητής: Almeida Rego (Βραζιλία)
Σέα  18'67'72'
Ανσέλμο  20'31'
Ιριάρτε  61'

Σέκουλιτς  4'

Τελικός

30 Ιουλίου 1930 Ουρουγουάη 4 – 2 Αργεντινή Στάδιο Σεντενάριο, Μοντεβιδέο
Θεατές: 93.000
Διαιτητής: Τζον Λάνγκενους (Βέλγιο)
Ντοράδο 12'
Σέα 57'
Ιριάρτε 68'
Κάστρο 89'

Πεουσέγιε 20'
Στάμπιλε 37'

195 σχόλια:

  1. Μπορείτε να συνεχίσετε σε αυτό το thread τις γκουρουδιές σας.

    Ας μου πει, όποιος γνωρίζει, πως μπορώ να σηκώσω μια presentation απο power point εισηγμένης στο ιστολόγιο του blogspot???
    Πως μπορώ να κάνω attack στην presentation??

    Όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει.
    Εσείς κύριε Μάνο - τα ξέρετε αυτά/ Έτσι δεν είναι??
    Πως μπορώ να βάλω μέσα σε ένα thread του ιστολογίου την παρουσίαση της εισηγμένης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα,

    η αλήθεια είναι ότι και εγώ "πειραματικά" τo έκανα, βάζοντας τα αρχεία excel πρώτα στο word και μετά στο blog. To ίδιο νομίζω πρέπει να κάνετε και εσείς. Να επικολλήσετε τα αρχεία από το ppt στο word, και μετά αφού τα μορφοποιήσετε (στο word) γα να έχουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος, να τα βάλετε στο blog σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα το presentation της εισηγμένης του poewr point σε αρχείο pdf.

      Πως βρε γκουρουδέοι θα μπορέσω αυτό να το ''σηκώσω'' στο διαδίκτυο μέσο ενός νέου thread του ιστολογίου???

      Διαγραφή
  3. Τέτοια μπαλάρα που παίζει το ΧΑΑ,επιπέδου Μουντιάλ,μόνο ένα τέτοιο θέμα του άρμοζε χε χε
    Ευχαριστούμε κύριε Τάκη για τις πολύτιμες πληροφορίες για το 1ο στην ιστορία Παγκόσμιο Κύπελλο,ειδικά εκεί που γράφετε για τους διαιτητές και την ενδυμασία τους χαχαχα

    Οι σωβράκες που φορούσαν τότε είναι σαν αυτές που χάνουν καθημερινά οι αρκουδοπαίκτες...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάνουμε και μια presentation εισηγμένης κύριε Τζο.
      Με νούμερα - επαγγελματική δουλειά!!!!
      Ευγενική χορηγία Τάκη Μορφονιού.

      Ελπίζω μετά την presentation να μην έρχονται και με ρωτάνε για τη λεγάμενη γιατί θα δείξω κόκκινη κάρτα σε όποιον δεν καταλάβει την εισηγμένη και τα νούμερα της.

      Διαγραφή
    2. Αυτά είναι κυρίες και κύριοι... Είμαστε εν αναμονή κύριε Τάκη ή όπως λένε και οι Αγγλοσάξωνες "we are waiting for"...

      Διαγραφή
  4. βρε δε πανα περιμενετε τον Αρχι- ΜΥΤΟΓΚΑ να σας κανει παρουσιαση με χορηγια Μορφονιοτικη και ΟΧΙ μονο

    ρε δε πανα κουρευτει γουλη ο επιτροπος Ρεν και ο υπαρχηγος των ερυθρων Ταξιαρχιων

    Εμεις ανημερα Αγιας Φανερωμενης διασπαμε τον ΚΜΟ 18380 Εργασιμων και μπαινουμε σε τριετη τροχια γυρω απο την Ανοιξιατικη Γυρη

    χχχχχμχμμχμχμχμχμχμχμχμχμ αμ μετα εχουμε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ...


    Αμ παλι θα τους τη σκασουμε χωριανοι ...

    αμ αντε - αντε ειναι το καταστημα


    Σαλλαμ Αλεκουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λάκη σας έχει βαρεθεί η θάλασσα,μουλιάσατε τόσους μήνες κολυμπώντας χεχε

      Ενημερώστε μας,στη γειτονιά σας είναι,για τις περιοχές που φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τουριστικά ο Άβακας και το μαρμαρένιο Θωρηκτό.

      Διαγραφή
    2. Λάκη σαλλάμ.
      Ναι ,αλλά έπεσε η βροχούλα στα Χανιά σήμερα,σύμφωνα με τα λεγόμενα του διαδόχου του υποφαινομένου.Εκτός αν παραήταν ο νέος ζαλισμένος από την ρακί που έρευσε άφθονη στο πατρικό του Αντρέα που αποφοίτησε σήμερα. Και ήταν από σπιτικό καζάνι.Πάντως το μαγαζί σίγουρα δεν είναι άντε-άντε.

      Διαγραφή
  5. Κουρουδες , φιλτατοι Νικολα and Tzo 401 -F18

    Ουλες οι ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΕΣ επενδυσεις πανε ανατολικα ...

    εμεις οι ROOMS TO LET στα ΔΥΤΙΚΑ μας εμειναν οι μαντιναδες ...!

    αμ αντε αντε ειναι το καταστημα

    χχχχμμχμχμχμχ

    Ο Κουφοντινας για να μπει στη φυλακη θ'αργησει
    για δε μπορει ατρυγηστες τις μελισσες ν'αφησει


    Υπαρχουνε καποια παιδια που ζουν μεσα στη θλιψη
    ισως γιατι δεν μπορεσαν να δουν ποτε τη δυση

    KΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ερχετε

    Αλεκο [ Νικολα ] μου Σαλλαμ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρίσκω το ιστολόγιο και πέφτω πάνω σε φοβερή ιστορία για το παγκόσμιο του 1930 για την τράπεζα της ανατολής και βέβαια τα θέματα που ειδικεύεσαι γραμμένα με τον δικό σου τρόπο,άψογος ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παν κύριε Νίκο είναι να κάνεις το οτιδήποτε απολαμβάνοντας το και όχι να το βαρυγκωμάς και να το γκρινιάζεις - όπως κάνει η πλειοψηφία των Ελληναράδων, που μόνο να ζητούν ξέρουν και ποτέ να προσφέρουν.

      Πείτε μου που γράφετε να σας λινκάρω, να σας διαβάζουν οι γκουρούδες του Ιστολογίου μου.

      Διαγραφή
  7. Φτάινε τα τραγούδια τους ,φταίει κι ο λυράρης μα πάνω απ'όλα φταίει ο λαός που είναι μαραζιάρης

    http://favlos.forumgreek.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ααααα ρε Νιλολα Οικονομοπουλε , Favlos....

    MO.X.A .......... η ΜΠΟ.Χ.Α ????????

    Θυμασε ωρε βραδιες αξεχαστες στο Γκαλακτικαλ ...

    Σπαρτης , Nikfi , Λευτερης , και τοσοι αλλοι ......νανε καλα ουλοι

    Επαε εχουμε μαζευτοι καμια 10ρια Κουρουδες επιζησαντες του ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ - ΛΑΙΛΑΠΑ
    και με Αρχι-ΛΥΡΑΡΗ τον Αρχι-ΜΥΤΟΓΚΑ ΜΟΡΦΟΝΙΟ κουρουδιαζουμε παρακολουθωντας 10 -15 εταιριες που επεζησαν και μεγαλωσαν κιολας μεσα στη κριση

    Θα σε παρακολουθω στο σαιτ σου


    Μαεστρο ριξε ...........................http://www.youtube.com/watch?v=8qFKcekV_Dw

    Νασε καλα

    Aleko mou Salaam [ αντιγραφη Επιζων στρατιωτης πυροβολικου Λακης ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάκη καλησπέρα

      Λάκη καλησπέρα.
      Προτείνω την αγαπημένη μου
      http://www.youtube.com/watch?list=PLC37920CF1A06D0F1&feature=player_detailpage&v=421ybix50G0
      Πόσοι ξέρουν την Σπυριδούλα την φαρμακοποιό;
      Αχ λεβέντρα Κρήτη.
      Από έναν ορεινό Αρκάδα

      Διαγραφή
    2. Κύριε Νίκο σας βρίσκω εξαιρετικά ενημερωμένο.

      Σπανίζει λίγο αυτό στις μέρες μας.

      Τα σέβη μου.

      Διαγραφή
  9. Εγώ πάλι απ΄όσο κατάλαβα φίλε Γιάννη αέρα τους έδωσε ο Αλογομυγας (ομόλογα ώστε να δωθούν για εγγυήσεις στην ΕΚΤ ή στον ELA) αέρα προνόμια πήρε. Αλλαξοκωλιές χρεοκοπημένων θα λέγαμε.

    Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συζήτηση για την κάλυψη του κενού του 2015-16. Με τη δική μου λογική το κενό αυτό ήταν προφανές από πέρσι και είναι αδύνατον να μην το γνώριζαν. Τι είχαμε πέρσι?

    Κάποιος "εγκέφαλος" σκέφθηκε πως για να ωραιοποιηθούν τα νούμερα του χρέους ώστε να πεισθούν ευκολώτερα τα φορολογούμενα νούμερα (Ελληνες, Ευρωπαίοι, Βραζιλιάνοι ΔΝΤιτες και λοιποί) να ξανακουρέψουμε τα ΟΕΔ που είχαν στην κατοχή τους οι τράπεζες μέσω μια "προαιρετικής" (μη χέσω) Δημόσιας Πρότασης. Οι τράπεζες τσίνησαν, αλλά κάτι που δεν τις έπαιρνε (ζόμπι) κάτι που τους έταξαν αυξημένα δωρα απ΄το ΤΧΣ συμφώνησαν. Έδωσαν λοιπόν απαιτήσεις 30 δις ΠΟΥ ΕΛΗΓΑΝ ΟΜΩΣ από το 2023 κι έπειτα και μειώθηκε το χρέος κατά 10 δις.

    Καλό μοιάζει και θα ήταν εάν δεν αυξανόταν ισόποσα ο δανεισμός του ΤΧΣ (δηλαδή ο δικός μας), εάν δεν είχαμε μεταφορά του κονδυλίου που προοριζόταν για επιστροφές ΦΠΑ και εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους (γιατροί, φαρμακοποιοί, κλινικές, προμηθευτές) στην ευκαιριακή μείωση του χρέους. Και λέω ευκαιριακή διότι κατά τη γνώμη μου όοοολα τα λεφτά αυτά θα πέφταν στην κατανάλωση δηλαδή θα πλήρωναν 23% ΦΠΑ, θα εξασφάλιζαν θέσεις εργασίας κλπ. συνεπώς θα "δούλευαν" τελικά για την μείωση του χρέους.

    Δεν ξεχνώ. Θεμελιώδης αρχή του καπιταλισμού. Η κατανάλωση είναι το παν. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Αυτή απαιτεί εισόδημα από εργασία ή δανεισμό. Και οι λεχρίτες μας τα αρνούνται και τα δύο. Κι από πάνω κάνουν και τους απορημένους, πως τάχα δεν κατάλαβαν από που προέκυψε το δημοσιονομικό κενό του 2014-15-16 και πως θα το καλύψουν.

    Βρε ούστ...Εσείς το δημιουργήσατε το πρόβλημα, βρείτε τη λύση. Μόνο μην διανοηθείτε να περικόψετε ξανά το δημόσιο πρόγραμμα επενδύσεων γιατί τότε μέχρι κι οι Χίππηδες θα σας πάρουν ξοπίσω με τις μόλότωφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλα τα λεει ο Μανωλιος ο VIP !

    Αμ εσυ εχει'ξεφυγει Νικολη

    αμ μηπως η Γιαγια σου ηταν ταξιδιαρα επαε κατω ?

    αμ για ρωτα την οπου κι'αν βρισκεται καλη της ωρα

    Λοιπον ο Ρος -Ντειλυ επαιζε στην ΑΠΟΣΠΕΡΙΔΑ στο Λιμανι στα ΧΑΝΙΑ στα τελη της δακαετιας του 1970 αρχες 1980 ..και γω κοπελι πηγαινα ποτε-ποτε ........

    Τωρα τη Σπυριδουλα δεν την ειδα

    Αχ βρε Σπυριδουλα ...... Αρχοντισα


    Με το που φεξει η αυγη

    Παιρνεις τη πρωτη θεση

    στη σκεψη μου και στη καρδια

    στο κεντρο εσυ...στη μεση

    Αχ ρε Σπυριδουλα

    Γεια σου Λεβεντογεννα Αρκαδια με το κλαρινο σου

    http://www.youtube.com/watch?v=uUYnKAy7FuU


    χχμχχμχμμχμχμμχμχμχμχμχχμ αμ παει το σαιτ σου Μορφονιε ...

    Μαντιναδοφορικο και Κλαρινοφορο το καναμε ..

    Κι'πουσ' ν ακομα !

    αμ αντε - αντε ειναι το καταστημα χωριανοι

    Aleko mou ....Gooden nighten und essen essen alles TOTAL ...

    [ Καληνυχτα και να τους τρωτε ουλους ! ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου μεγάλε Λάκη
      Ελπίζω να πήγε φέτος καλά η χρονιά στην Παλιόχωρα ε?

      Διαγραφή
  11. Πόσο πόνο ακόμα θα δώσει στις αρκούδες αυτός ο Αμερικάνος,πόσο ακόμα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τζο θα έχουμε και άλλο πάνω και πολύ πάνω - όσο βλέπετε Έλληνες ιθαγενείς να μην μπορούν να ξεχωρίσουν δυο γαιδάρων άχυρα και να λένε τις ανοησίες τους για τις ξένες χρηματαγορές και ακόμη μεγαλύτερες μπούρδες για την Ελληνική χρηματαγορά. τότες τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς?.

      Τους έχει πάρει όλες τις σωβράκες ο Τάκαρος στην Αμερικάνικη χρηματαγορά, εδώ και 3 χρόνια. Αλλά οι άμπαλοι φιτσουλέοι συνεχίζουν να διαβάζουν διαγραμματικά και κυματιστά ματζούνια λέγοντας ότι κατεβαίνει στην κεφάλα τους. Μία βλέπουν Συρίες και πολέμους, μία δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ και την άλλη διάλυση του ευρώ. Και όμως δεν βλέπουν την τύφλα τους!!

      Δεν θα γράψω το παραμικρό επιχείρημα - το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Θα επιχειρηματολογήσω διαμέσου των επιχειρημάτων των άμπαλων φιτσουλέων.
      Πως???

      Διαβάζουμε Μάνο Χατζηδάκη
      http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4033401&nid=1890672

      και όοοολα τα σχόλια των παικταράδων.
      Καλά το πρώτο σχόλιο είναι όλα τα λεφτά!!!!

      Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι άμπαλοι φιτσουλέοι έχουν χάσει 2 χρόνια της Ελληνικής bullmarket - είναι έτοιμοι να χάσουν και το τρίτο, αδυνατώντας να κατανοήσουν στοιχειώδεις γνώσεις χρηματαγορών ενώ δεν γνωρίζουν τίποτα για Ελληνικές εισηγμένες.
      Αφού δεν ξέρετε τίποτα βρεεεεε, πηγαίντε σπίτι σας να πίνετε ζεστό τσαγάκι και να βουτάτε τις φρυγανιές σας. Τι κάθεστε και αμπελοφιλοσοφείτε υπέρ ανέμων και υδάτων???

      ΟΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ κύριε Τζο - ΟΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ

      Διαγραφή
    2. Λέει ο Χατζηδάκης

      Στο χρηματιστήριο της χρεοκοπημένης Ελλάδας δεν διαπραγματεύονται μόνο «χρεωκοπημένες» τράπεζες. Διαπραγματεύονται και ιδιωτικές εταιρίες όπως το Πλαίσιο, ο Σαράντης, το Jumbo, τα Folli Follie, η METKA, η Motor oil, η Frigoglass, ο Φουρλής, ο Καρέλιας, ο Τιτάνας και άλλοι που είχαν την ατυχία να επιχειρούν σε ένα περιβάλλον που χρεοκόπησε αλλά οι βασικές τους λειτουργικές γραμμές όχι μόνο άντεξαν αλλά συνεχίζουν να βγάζουν κέρδη. Και μαζί με αυτές και άλλες μικρούλες αλλά νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις που μπορεί να μην είναι τα πρώτα ονόματα στην μαρκίζα αλλά κέρδη βγάζουν, κόσμο απασχολούν, μερίσματα ή επιστροφές κεφαλαίου δίνουν.
      Πέστε μου τώρα: Αν αυτές οι εταιρίες κατάφεραν και τα έβγαλαν πέρα σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον από πλευράς ρευστότητας και προοπτικών γιατί να μην τους ανήκει το μέλλον; Αν κατά γενική ομολογία βρισκόμαστε στο ζενίθ της ύφεσης και του χρόνου τα πράγματα πάνε καλύτερα ή πάντως όχι χειρότερα γιατί αυτές οι εταιρίες να μην τύχουν καλύτερης μεταχείρισης από την αγορά που σιγα σιγά βρίσκει τα αντανακλαστικά της;
      -------------------------------------------------------
      Έχει άδικο βρε λεβέντες γκουρουδέοι????

      Διαγραφή
    3. Πάντως βρε Μανώλη αυτό με το ΑΕΠ και το πόσο τοις εκατό του ΑΕΠ είναι η κεφαλαιοποίηση της χρηματαγοράς μας, είναι μεγάλη μπούρδα. Κόφτη. Πρώτος εσύ το έγραψες και από τότε το πήραν αμπάριζα όλοι οι άμπαλοι φιτσουλέοι και το αναμασάν.
      Δηλαδή αν η κεφαλαιοποίηση της χρηματαγοράς είναι 10% του ΑΕΠ είναι φτηνή η αγορά και αν είναι 115% είναι ακριβή???
      Κόφτα αυτά!!! Άσε το δάσος (χρηματαγοροά) και μίλα για τα δέντρα (εταιρίες).

      Αν δηλαδή η ΚΛΕΜ εκεί στην κίνα που έχει πάει ανακαλύψει το KLEEMAN alert, ένα μηχανισμό που πατώντας το κουμπί του, πηγαίνει το θάλαμο του ασανσέρ όχι στον επόμενο όροφο , αλλά σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη σε κλάσματα του δευτερολέπτου, τότε δεν θα πάρει όλη την παραγωγή και θα βγάζει κέρδη περισσότερα και απο το ΑΕΠ της πτωχευμένης χώρας??
      Η κεφαλαιοποίηση της ΚΛΕΜ που θα πάει??? Θα πάει καμιά δεκαριά φορές πάνω απο το ΑΕΠ της χώρας.
      Τότε τι θα λέμε?? Ότι η χρηματαγορά της χώρας είναι ακριβή???
      Και αν την επομένη ημέρα η ΚΛΕΜ πει.
      ''Σιγά μην κάτσω σε αυτό το χρηματιστήριο με τους μπατιριμένους και όλους αυτούς τους ντόπιους που δεν ξέρουν τι τους φαίνεται απο χρηματαγορά'' και φύγει και πάει εκεί που είναι η Apple. Τότε τι θα λέμε ότι η χρηματαγορά μας ξαφνικά έγινε φτηνή??

      Γιαυτό σου λέω Μανώλη. Άσε τα κόλπα με το ΑΕΠ.
      Άσε το δάσος και μίλα για τα δέντρα.

      Διαγραφή
    4. Επιμένω κύριε Τάκη και ταυτόχρονα επεξηγώ διότι νομίζω παρεξηγήσατε.

      Θεμελιώδης αρχή του καπιταλισμού. Η κατανάλωση είναι το παν. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Αυτή απαιτεί εισόδημα από εργασία ή δανεισμό. Και οι λεχρίτες (ντόπιοι και ξένοι) μας τα αρνούνται και τα δύο.

      Προφανώς παρεξηγήσατε το "δανεισμό". Δεν εννοώ με αυτό ότι απαιτώ νέο κούρεμα για τη χώρα (και μου κακοφαίνεται ότι εμμέσως με την απάντηση σας με κατατάσσεται στο κοπάδι των τζαμπαμαγκιτών που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο).

      ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΡΙΣΜΑ. Ο γερμανός φορολογούμενος είναι συνάδελφος εργαζόμενος, γιατί να του υφαρπάξω τους φόρους? Απαιτώ όμως να πληρώσω με το περίσσευμα απ΄την εργασία σου, την ανάπτυξη δηλαδή και όχι πουλώντας το σπίτι μου. Βοηθήστε συν-ευρωπαίοι (προφανώς με δανεικά) να κάνουμε παραγωγικές επενδύσεις και μετά από την αύξηση του ΑΕΠ πάρτε το 85% έως ότου ξοφλήσω όλα τα χρέη. Παλιά και νέα. Άμμεσα. Απ΄του χρόνου κιόλας. Αν σας φαίνεται ότι η ιδέα πως κάπου μοιάζει...ναι, είναι του Βαρουφάκη. Εσείς έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?

      Ωστόσο η βάση του προηγουμένου σχολίου μου ήταν για να καταδείξω πως το χρηματοδοτικό (και όχι δημοσιονομικό που λανθασμένα έγραψα) κενό των 2014-15-16 οφείλεται πιθανότατα στην πρόωρη εξώφληση των ΟΕΔ που κρατούσαν οι τράπεζες. Αν είναι σωστή η σκέψη μου τότε οπωσδήποτε έχουν προαποφασίσει τον τρόπο κάλυψης και περιτεύει το θέατρο στα ΜΜΕ.

      Το δημοσιονομικό κενό, δηλαδή η απόσταση που χωρίζει το εκτιμώμενο πρωτογενές αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης από τον στόχο για πλεόνασμα ίσο με 1,5% του ΑΕΠ το 2014, ΟΦΕΙΛΩ να το καλύψω όπως έχω δεσμευθεί. Αν θέλω να με παίρνουν στα σοβαρά πρέπει να τιμώ την υπογραφή μου.

      Διαγραφή
    5. Δεν έγραψα ότι εσείς πιστεύετε σε κουρέματα. Προφανώς παρανοήσατε.

      Διαφωνώ μαζί σας ΜΟΝΟ ως προς την θεμελιώδη αρχή του καπιταλισμού.
      Η Θεμελιώδης αρχή του καπιταλισμού είναι ότι βάζοντας επιτόκια καταθέσεων και επιτόκια χορηγήσεων, τότε μοιραία ζητάς να παίξεις με περισσότερα χρήματα από όσα κυκλοφορούν. Μοιραίως λοιπόν οι πιο αδύναμοι κρίκοι θα καταρρεύσουν, θα χρεοκοπήσουν. Ο καπιταλισμός θα συνεχίσει να βασιλεύει και οι έξυπνοι θα βγάζουν χρήμα.

      Κατανάλωση δεν υπάρχει κύριε hippy. Ύπαρξη κατανάλωσης -πέρα των απαραιτήτων για το προς το ζειν - προϋποθέτει κοπή χρήματος. Κόβεις χρήμα - παραμένει η κατανάλωση η υψηλά επίπεδα.

      Διαγραφή
    6. Ακομα και αν δεχτουμε οτι η υφεση βρισκεται στο σταδιο κορυφωσης, δεν ξεχναμε οτι τα χαρτια που λεει εχουν ανεβει απο 100-600% και εχουν προεξοφλησει ενα μεγαλο κομματι της αναπτυξης που θα ερθει οταν θα ερθει. Καλο λοιπον ειναι να κραταμε και μικρο καλαθι καθως πλεον πολλες μτχς του φτσε25 εχουν προεξοφλησει κερδη της προσεχης 3ετιας για να μη τις χαρακτηρισω φουσκες.
      Σενιορ Τακη αυτο το 40ε για τον Ευαγγελο τι το θελατε, αλλα ειστε εξυπνος ανθρωπος δεν ορισατε χρονο, ποτε δεν λεμε και τα δυο μαζι. Παντως τα προβληματακια που λετε οτι εχει ο μυτιλ, να ηταν δηλ μονο αυτα, δεν νομιζω οτι λυνονται τοσο απλα εκτος και αν τον αβανταρει παλι το πολιτικο κατεστημενο (για τη διενεξη με τη ΔΕΗ) οπως εχει κανει και αλλες φορες βλεπε αλουμινιο. Παντως θα ηταν ευπροσδεκτο για το μυτιλ να μας ξετυλιξετε το σκεπτικο σας ετσι σε λιγες σειρες.
      Ο εκ μακροθεν
      Σειριος

      Διαγραφή
  12. Κύριε Γιάννη ούτε μια ΔΕΗ - ούτε μία!!!!!
    ο Μυτιληναίος έχει μερικά αγκάθια. Ένα είναι αυτό που αναφέρετε. Ο Τάκαρος περιμένει υπομονετικά. Αν έρθει η ώρα του, που οι Τάκαροι θα το πάρουν έγκαιρα χαμπάρι, τότε θα ξεκινήσει την μεγαλειώδη πορεία του προς τα 40!!!
    Αναμονή και υπομονή.

    Φυσικά οι κυματιστές διαγραματιστές χαμπάρι δεν πρόκειται να πάρουν. Θα βάλουν τον κόσμο σε κάποια επίπεδα, θα τον βγάλουν με ένα κέρδος 20% με 50% το πολύ και μετά θα τους βάζουν και θα τους βγάζουν όλο και απο υψηλότερα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Θεμελιώδης αρχή του καπιταλισμού, κύριε hippy, είναι ότι βάζοντας επιτόκια καταθέσεων και επιτόκια χορηγήσεων, τότε μοιραία ζητάς να παίξεις με περισσότερα χρήματα από όσα κυκλοφορούν. Μοιραίως λοιπόν οι πιο αδύναμοι κρίκοι θα καταρρεύσουν, θα χρεοκοπήσουν. Ο καπιταλισμός θα συνεχίσει να βασιλεύει και οι έξυπνοι θα βγάζουν χρήμα.

    Οτιδήποτε είχε σχέση με κούρεμα Ελληνικού χρέους είναι ΛΑΘΟΣ. Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ.
    Όποιος λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται άλλο ένα κούρεμα είναι δυο φορές ΛΑΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι λέγαμε για ΜΥΤΙΛ???
    Μόλις προ ολίγου??

    Εν τω μεταξύ οι άμπαλοι φιτσουλέοι σχολιάζουν ανοησίες με την ανακοίνωση της Fairfax.
    Βρεεεεεε άντε να βουτήξετε τις φρυγανιές σας στα τσάγια σας, που θέλετε να μιλάτε για χρηματαγορές. Άσχετοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στα 40!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Άμπαλοι φαφλατάδες.
    Στα 40!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριοι,

    Κε Τακαρε κε Τζο 41, αλλα και ολοι οι υπολοιποι,

    Σημαντικη λεπτομερεια για μικρη κεφαλαιοποιηση που δειχνει αμυδρα την πορεια της στο μελλον.
    Η εταιρεια Unibios αποφασισε να διαθεσει το 10% των μετοχών της , και να τα διαθεσει σε 14 στελεχη της (μελη διοικητικου συμβουλιου κ διευθυνοντες συμβουλους) να ασκησουν οποτε θελουν δικαιωματα προαιρεσης
    στο μελλον. Παρατηρησεις για συμπερασματα:

    Α) Χθες η Unibios εκανε 450000 κομματια τζιρο. Οι δυο διευθυνοντες συμβουλοι πουλησαν μετοχες και με το ρευστο αγορασαν αυτα τα δικαιωματα προαιρεσης. Αυτο σημαινει οτι αυτοι οι Δ/νοντες συμβουλοι πιστευουν οτι τα δικαιωματα προαιρεσης θα τα ασκησουν στο μελλον σε πολυ υψηλοτερη τιμη. Αρα πιστευουν οτι η μετοχη θα ανεβει.
    Β) Καποιος αγορασε αυτες τις μετοχες. 450000 κομματια και για να τα πουλησουν αυτοι καποιος τα αγορασε,
    την στιγμη που η εταιρεια αυτη εκανε τζιρο κανα χιλιαρικακι την ημερα.
    Γ) Τα δικαιωματα προαιρεσης αν και οταν εκδιδονται δειχνουν οτι υπαρχει εμπιστοσυνη στην εταιρεια απο τα ιδια τα στελεχη της που τα αγοραζουν, εντουτοις δειχνει οτι υπαρχει και ενα dilution και αδικια σε σχεση με τους υπολοιπους μετοχους, διοτι ουσιαστικα αυτο το δικαιωμα προαιρεσης αν ασκηθει, θα αφαιρεθει απο την συνολικη αξια της επιχειρησης και θα πιστωθει σαν μπονους στα στελεχη.

    Το γενικο συμπερασμα ειναι οτι οι insiders εχουν αρχισει και κινουνται σε υποτιμημενες (ή μη) μετοχες της μικρης κεφαλαιοποιησης, διοτι αναμενουν καλυτερα επιπεδα για τις μετοχες τους στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν εγώ ακούω δικαιώματα προαίρεσης ρίχνω φάσκελα και βρισίδια κύριε Πέτρο.
      Κάνε ΑΜΚ σε τιμές αγορές αν πιστεύεις στην εταιρία σου και βάλε ζεστό χρήμα. Το δικαίωμα προαίρεσης τι το θέλεις???

      Διαγραφή
    2. Συμφωνουμε απολυτα. Απλα η εταιρεια δινει ενα μελλοντικο μπονους στα στελεχη της με τα λεφτα των υπολοιπων μετοχων, εμμεσα.
      Απο την αλλη δειχνει οτι η μετοχη θα ανεβει.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω κύριε Πέτρο. Απο παλιά όταν άκουγα Σβορώνο έβγαζα μπιμπίκια. Μετά ήρθε και ο Τζαβέλας (τι έχει κάνει αυτός?? Έφυγε???) και τα μπιμπίκια έγιναν καντίλες.
      Γεράσαμε κύριε Πέτρο. Δεν μπορώ πλέον να κυνηγάω Βιοσώλ και Θεσσαλικές απο πίσω. Αυτά είναι για τους νέους - όχι για γεροΤάκαρους.
      Αφήστε που δεν μου αρέσει και ο τρόπος που την πομπάρουν. Μυρίζει μπαρουτίλα.

      Ναι μπορεί να ανέβει και οι ΛαναροΜπατατούδιδες είχαν περιόδους που ανέβαιναν.

      Διαγραφή
    4. Monsieur Takis ακόμα θυμάμαι κελιδωμένη την ΒΙΟΣΩΛ στις 990 δραχμές με 1.600.000 τεμάχια.....


      Ωωωωω τι εποχές και αυτες....

      Διαγραφή
    5. Στο Limit up βεβαίως βεβαίως....

      Διαγραφή
    6. Απο χαρακτηρες και ονοματα δεν ξερω κε Takis. Εσεις τα ξερετε αυτα πολυ καλυτερα.
      Μακαρι να ειχαμε τις γνωσεις που εχουμε τωρα, το 99. Θα μπορουσαμε καθε μηνα να πηγαινουμε να θαυμαζουμε το τεραστιο γηπεδο στην Ουρουγουαη.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δαρείε τη θυμάμαι κι εγώ τη ΒΙΟΣΩΛ σ΄ αυτήν την τιμή. Ήταν μάλιστα από τις φθηνότερες, αν όχι η φθηνότερη εκείνης της εποχής. Το περίεργο είναι για μένα, πώς απ΄ όλα τα πολλά υποσχόμενα άνθη εκείνης της εποχής που φαλίρανε κι εξαφανίστηκαν, αυτή, αν και περιφρονημενη και καταφρονεμένη από τότε, παρέμεινε ζωντανή μέχρι σήμερα, έστω κούτσα-κούτσα.

      Διαγραφή
    8. Ο κυρ Αντώνης madam Kalliopi μου εδωσε λεφτά εκείνη την εποχή καλά. Αγορασμένη στις 600 δραχμούλες πουλήθηκε στις 2300......

      Την συγκεκριμένη ημέρα που περιγραφω δε (με τα 1.600.000 στο πλαφον του limit up) "δόθηκαν" όλα μέσα σε 2 λεπτάκια, έκανε μια γερή κάτω δύο ημέρες και ξανά προς την δόξα ετραβηξε....

      Διαγραφή
    9. Κύριε Δαρείε εγώ δεν είχα συμμετάσχει στο πάρτυ της συγκεκριμένης. Ήμουν σε άλλα που ευτυχώς κάτι τσέπωσα. Αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήταν από τις φθηνότερες.

      Διαγραφή
  17. αγαπητέ Κύριε Τάκη,

    αν μπορείτε να το σπάσετε σε ταληράκια, γιατί o νους μου δεν έχει τόση φαντασία, εάν πάει ο Βαγγέλης 40, η θυγατέρα και η ΔΕΗ μέχρι πόσο μπορούν να τις πάνε?

    ευχαριστώ προκαταβολικά / Butcher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΗ ούτε λέπι.
    Οι περισσότεροι βιάζονται να ξεκαβαλήσουν τα άλογα και ικανοποιούνται με κερδάκια της τάξης του 20% ή 50% άντε 100%. Όταν ξεκαβαλήσουν τα καθαρόαιμα μετά ψάχνουν για άλλα άλογα, μόνο που τα καινούργια, σχεδόν πάντα, τους βγαίνουν Αστραχάνιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν κωλώνω να πω τιμή στόχο για ΔΕΗ.
    Ας φύγουν πρώτα οι συνδικάλες του κερατά, οι Φωτοπουλέοι του σκότους και τότε τα ξαναλέμε!!!!
    όσο υπάρχουν μέσα οι Σκοτοπουλέοι και οι συνδικάλες, παρέα με το Δημόσιο δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Τάκη, προσεχώς οι Γερμανικές εταιρείες πολύ λίγα θα επενδύσουν στην ΕΕ και τη Γερμανία. Πάνε προς Ανατολάς και ΗΠΑ. Κάτι ξέρουν, γιατί προς Ανατολάς υπάρχει μπόλικο το χρήμα προς κατανάλωση και μεγάλες αγορές.
    Αυτό νομίζω είναι αρκετά σημαντική είδηση για τους εδώ εξωστρεφείς κι ας κάνουν τα κουμάντα τους. Follow the Germans or/and follow the money.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Mobius, ο οποίος στη διάρκεια της εβδομάδας βρέθηκε στην Αθήνα, δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα ανακάμπτει από την ύφεση και πως έχει τη δυνατότητα να εμφανίσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6% και άνω.


    I REST MY CASE YOUR HONOR.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η σημερινή είσοδος του Fairfax,μετά τη ΕΥΠΡΟ και στον ΜΥΤΙΛ,είναι αναμφίβολα ΤΟ νέο της ημέρας και του μήνα.Σπουδαίο γεγονός για τον Όμιλο του Ευάγγελου,που υποδηλώνει το τέλος και επισήμως της ταλαιπωρίας του αν θυμηθούμε περσινές δηλώσεις του αφεντικού του ότι πρωτεύουσα σημασία είχε η επιβίωση των εταιρειών του.Το Fairfax δεν μπαίνει όπου κι όπου και,διορθώστε με αν κάνω λάθος,δεν ενθυμούμαι και πολλές Καναδέζικες επενδύσεις σε ελληνικό έδαφος τα τελευταία 50 χρόνια.

    Πάντως η απορία μου γιατί ο Ευάγγελος δεν έχει αγοράσει,παρά ελάχιστες,μετοχές του Ομίλου την τελευταία 6ετία,ενώ γνωρίζουμε ότι είναι δεινός χρηματιστηριακός παίκτης(ρεσιτάλ το '98-'99 και το 2001-2007),παραμένει.

    Υ.Γ Είναι κανείς γνωστός κύριος ή κυρία μέσα στα 21 φίλτατα άτομα που έχουν ψηφίσει για 1200-1600 μονάδες στο ΧΑΑ στις 31 Δεκεμβρίου του 2013?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε κύριε τζο - ακόμη έχει προβληματάκια να επιλύσει.
      Αλλά πάλι σκέφτομαι - και που ξέρουμε αν έχει αγοράσει - αγοράζει και δεν μας λέει τίποτα????
      Ίσως ακόμη να μην θέλει να μας το πει.

      Διαγραφή
    2. Μoi monsieur Tzo....

      Εξάλλου πριν μήηηηηνες πολλούς όταν όλα τα έσκιαζε η φοβέρα είχα ρίξει την γκουρουδιά μου...

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Σε αυτό που ρωτήσατε κύριε Τζό σημειώστε οτι μια ψήφος είναι δική μου.

      Διαγραφή
    4. Διορθωση:Η δική μου γκουρουδία απο το Marketzone που εκλεισε, μιλούσε για 1.650 μονάδες στο τελος του 2013 με αρχή της πραγματικής ανόδου τον Ιούλιο 2013....

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δαρείε τη θυμάμαι τη δική σας γκουρουδιά,δεν ξεχνιέται εύκολα χε χε

      Εύγε κύριε spooky,αν και προτρέχω,νομίζω ότι θα είσθε εκ των νικητών.

      Κύριε Τάκη,άνευ εξαιρετικού απροόπτου πρέπει να συμπεριληφθεί ο Ευάγγελος στα Θωρηκτά.Είχαμε κάνει την ανάλογη κουβέντα πέρυσι ή στο marketzone νομίζω και ήρθε η ώρα του.
      Πάντως δεν φείδεται ανακοινώσεων όταν αγοράζει,λέτε να άλλαξε συμπεριφορά τώρα στα γεράματα...?

      Διαγραφή
    6. Καλησπερα στη παρεα.Ναι εγω θυμαμαι τον Κ.Δαρειο να αναφερεται στο πιο πανω αριθμο,και ο Κ.Τακης
      μεταξυ 800-1200,αν θυμαμαι καλα.
      Εχουμε δρομο ακομη Κ.Δαρειε.
      Chris13.

      Διαγραφή
  23. Καλησπερα στη παρεα.Ναι εγω θυμαμαι τον Κ.Δαρειο να αναφερεται στο πιο πανω αριθμο,και ο Κ.Τακης
    μεταξυ 800-1200,αν θυμαμαι καλα.
    Εχουμε δρομο ακομη Κ.Δαρειε.
    Chris13.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σ' όλους τους παρευρισκομένους κ αν μου επιτρέπεται, να πω κ εγώ τη γνώμη μου. Διακρίνω ότι αρχίζει να δημιουργείται μια δυσανάλογη αισιοδοξία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ως προς την πορεία της ρηχής μας χρηματαγοράς. Λες κ ξαφνικά λύθηκαν τα προβλήματα μας. Διαπιστώνω ότι αρκετές κεφαλαιοποιήσεις φούσκωσαν υπέρμετρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι κ σήμερα. Ο ΠΑΡΝ για παράδειγμα συμπεριφέρεται λες κ του διέγραψαν το πρόστιμο. Η χαρά των lobbies θα μου πείτε. Ναι οκ, Τέλος πάντων, με αυτά κ με τα άλλα κ με επίγνωση των συνεπειών (ότι μπορεί να τα κυνηγήσω ψηλότερα), προέβη σε ρευστοποίηση κατά 70% του χαρτοφυλακίου μου σε ΕΛΛ, ΟΛΘ, ΠΛΑΘ
    Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, Κύριε Τάκη ή όποιος άλλος φίλος γνωρίζει κάτι, θετικό ή αρνητικό, για την ΑΙΟΛΚ, γιατί κάτι δεν μου πάει σωστά: δεν μπορεί μια εταιρία, με σημαντικό discount βασει της εσωτερικής της αξίας κ με 60% free float να μην ανοίγει σήμερα καθόλου ( να μου πείτε τις άλλλες μέρες που άνοιγε τι έκανε) κ να ανοίγει η ΓΕΚΕ ?????. Ευχαριστώ a priori !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλος Φεβρουαρίου του 2012 έκανα την αποκοτιά να την συστήσω στον capital. Ειλικρινά είχα μικρή θέση, περίπου 10,000 κομμάτια, επειδή όμως τα μετρητα της ήσαν περισσότερα απ΄την κεφαλαιοποίηση της μου φαινόταν καλή επιλογή, πίστευα πως δεν θα με εξέθετε τον ερασιτέχνη.

      "Το αφεντικό τρελλάθηκε και τα πουλάει τζάμπα? "

      http://www.capital.gr/gmessages/showtopic.asp?id=2808071

      Τρεις μήνες μετά, τον Μάιο του ίδιου χρόνου που δημοσίευσε 3μηνες καταστάσεις, είδα με έκπληξη ότι ο Κύριος Παγίδας την περίοδο που σύστηνα την ΑΙΟΛΚ και ταυτοχρόνως αγόραζα, είχε σπαταλήσει το 60% των ρευστών διαθεσίμων σε αγορά επικίνδυνων ζομποτράπεζων (τότε) και μάλιστα στα ψηλά τους (πχ ΑΛΦΑ 3πλάσια τιμή από ότι ήταν την αρχή της χρονιάς 1/1/12). Ηδη τον Μάιο οι τιμές είχαν καταρρεύσει-επιστρέφοντας χαμηλότερα απ΄ τα προηγούμενα χαμηλά. Τυχαίο η αγορά ή όλο και τσίμπησε κάποια προμήθεια κάτω απ΄το τραπέζι ο έμπειρος μεγαλομέτοχος επενδυτής? Δεν ξέρω. Επειδή όμως με στεναχώρησε η συμπεριφορά του "επαγγελματία διαχειριστή" την πούλησα στην πρώτη ευκαιρία και δεν θέλω να ξανασυνεταιριστώ μαζί του. Απολύτως προσωπική άποψη φυσικά.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ Hippy.
      Εγώ πρωτο ασχολήθηκα με την μετοχή πέρισυ τέτοιο καιρό, ύστερα από το πακέτο που πήραν οι Γάλλοι. άρχισα να μαζεύω από 0,90 έως 1,05 με μέσο όρο το 1. Κ εμένα η θέση μου δεν είναι μεγάλη, σχεδόν 20κ. έκτοτε παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις και δεν θα έλεγα ότι έχουν άσχημες επιλογές. Γι αυτό κ δείχνουν μια υπεραξία, μέχρι στιγμής κοντά στα 0,8 εκ ευρώ με αρκετή ρευστότητα κ σεβαστό discount. Τι κάνουν αυτό τον καιρό, ο Θεός κ η ψυχή τους... θα μας τα πουν σε λίγες μέρες κ την σούμα στις 10 Ιανουαρίου. To free float με ανησυχεί που βρίσκεται θαμένο??? Ας ελπίσω ο κ Παγίδας να μην με ... παγιδεύσει.....

      Διαγραφή
    3. Νομίζω είναι καλή, αμυντική μετοχή φίλε john. Βέβαια μικρότερο ρίσκο, λιγώτερα αναμενόμενα κέρδη. Ο Κος Παγίδας μπορεί να μην είναι Πιλάβιος ή Βεζανής αλλά είναι καλός κι έμπειρος διαχειριστής γι αυτό και με προβλημάτισαν οι αγορές στο ταβάνιασμα των τραπεζών πέρσι. Από τη στιγμή όμως που το μαγαζί υγιαίνει λίγα πράγματα έχουμε να φοβόμαστε...

      Διαγραφή
    4. ΑΙΟΛΚ:
      Κεφαλαιοποίηση 12,7εκ

      στις 30/9 είχε Ταμειακά Διαθέσιμα 6εκ (στην Ελλάδα) + 2εκ (εξωτερικό) =8εκ.

      Μετοχές εσωτερικού: 4,5εκ από τα οποία 0,5 σε ζομποτράπεζες
      Μετοχές εξωτερικού: 4,0εκ
      ΕταιρικάΟμόλογα: 1,35εκ
      Αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού: 1,5εκ

      Τα διαθέσιμα + τα ομόλογα + τα αμοιβαία σχεδόν κάνουν την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας και έχετε 8,5εκ σε μετοχές (50% εσωτερικού - 50% εξωτερικού) δώρο.

      Καθόλου άσχημα...

      Διαγραφή
  25. 28 βαθμοι σημερις και το μακροβουτι θα ειναι διπαλσιο λογω ερχομενου Θερους ..

    http://www.capital.gr/News.asp?id=1891967&ppg=1

    αμ πηρες το 2007 το εφαπαξ σου , τοριξες στο ΘΩΡΗΚΤΟ , πηγες Αυστραλια για 6 χρονια ετσι για αλαγη ατμοσφαιρας να δεις και τα ΚΑΓΚΟΥΡΟ να δεις και πολλους συγγενεις

    και γυρνας σημερις με αποδοση Κεφαλαιου 52% μαζι με τα μερισματα

    Τωρα εαν εδωσες και καμια εντολη απο κει το 2008 -2009 και 2010 κοντα στα 0.50 που πουλουσαν

    εεεεεεεεεεεεεεεεεε τοτες γυρνας με αποδοση 120%

    αλλη μια τετοια κριση δηλαδις και θα Τετραπλασιασουμε ...????????

    χχχχμχμχμχμχμχμχμμ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ......!


    Αμ γινονται .....ουλα γινονται τη σημερον ημερα .....

    ΥΠΟΜΟΝΗ , ΕΠΙΜΟΝΗ , και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΜΕΓΕΘΗ......

    οι κρισεις [ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΕΣ ] ερχονται και παρερχονται ...

    οι ΚΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ....

    Αμ βαρεθηα κα γραφω μαντιναδες ..... και Κουρουδιες ...

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ερχετε , θα το χαρω και γω .....επαες στο ΛΥΒΙΚΟ

    ΥΓΙΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΛΙΑΣΘΑΙ

    Σαλλαμ Αλεκουμ χωριανοι

    Lallakis ο Εξερχομενος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!

    ALARRRRRRRRRRRRRRRM!!!

    "ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ 1411 μον. (ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K.Δαρειε καλησπερα,ποιος ειναι ο Μακης Βελλιανιτης? Γραφει καπου?
      Chris13

      Διαγραφή
    2. Monsieur Chris ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ αντιδείκτης. Παρέα με τον Λεωτσάκο.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα

      Οπότε όπως καταλαβαίνετε κυρίες και κύριοι είτε έρχεται από βδομάδα διόρθωση(να ηρεμήσουν και οι άχαρτοι που μας ζάλισαν τόσες μέρες,μόνο κύριε Γιάννη Αγιάννη να είσθε γρήγορος),είτε το 1411 θα έρθει όταν θα το έχει ξεχάσει και ο ίδιος ο ΜΑΚΒΕΛ...

      Αποκλειστικό,πότε ξαναανέφερε ο ΜΑΚΒΕΛ τις 1411 μονάδες(δεν αλλάζει και εκφράσεις ο αθεόφοβος...):

      "Η διάσπαση των 1.053 μον. άνοιξε το δρόμο προς τη ζώνη των 1.381-1.411 μον."
      Express 12/5/2013

      "Ρεαλιστικός ο στόχος των 1.381-1.411 μονάδων"
      Εxpress 18/5/2013

      Διαγραφή
    4. Στις 17/5/2013 ο Γενικος δείκτης έκλεισε την εβδομάδα στις 1.152,60 μονάδες.
      Στις 15/7/2013 και αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά 2 μήνες έκλεισε στις 800,91 μοναδες.

      Από εκείνο το σημείο και ύστερα ξεκίνησε η μεγαλειώδης άνοδος.

      Παρακαλώ monsieur Tzo θυμήστε μας τι έγραφε στο μεσοδιαστημα....χαχαχαχχαχα

      Διαγραφή
    5. Από την 1η Ιουνίου είχαν χαθεί τα ίχνη του,επανεμφανίσθηκε μετά τον Δεκαπενταύγουστο,είχε καβαλήσει τα κύματα και πήγε για σέρφιγνκ...

      Διαγραφή
    6. AXA Μαλιστα,ευχαριστω Κ.δαρειε,και εγω πιστευω σε διορθωση.

      Διαγραφή
  27. ναι αλλα οπως ολοι ξερουμε

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΟΣ

    Εγω ειχα σιγουρο ενα πισωγυρισμα ,αλλα μπας και κανω εγω λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ 1411 μον. (ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ) Μετά την διάσπαση των 1160 μονάδων ο δρόμος για τις 1411 μονάδες (38.2% διόρθωση fibo του πτωτικού κύματος 3) είναι πλέον ανοιχτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. S&P 500 : Οι προοπτικές της όλης ανόδου φτάνουν τις 1800 μον. (ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ Το νέο ιστορικό υψηλό της Πέμπτης μας οδηγεί σε ένα σημαντικό ράλι. Βρισκόμαστε στο κύμα iii του 3 και οι προοπτικές της όλης ανόδου φτάνουν τις 1800 μονάδες. Η μόνη περίπτωση να αναιρεθεί αυτό το σενάριο είναι ο δείκτης να φτάσει το πολύ ως τις 1749 μονάδες και μετά να καταρρεύσει. Τότε θα έχουμε ένα καταληκτικό τρίγωνο 1-2-3-4-5 όπως σημειώνεται στο διάγραμμα. DAX: Στόχος η ζώνη των 8977-8993 μον. (ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ) Σε εξέλιξη του κύμα v του c. Στόχος η ζώνη των 8977-8993 μονάδων. Επιβεβαίωση της ολοκλήρωσής του θα έχουμε με την καθοδική διάσπαση των 8490 μονάδων. ΕΔΩ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. υστερογραφο επιΖησαντως κελευστου πλωρης ΘΩΡΗΚΤΟΥ [ ΣΑΛΛΑΜΑΝΔΡΑ ]

    Κουρουδες , Κουρουδισσες , Κουρουδακια ,

    http://www.newmoney.gr/article/26701/ypoyrgo-oikonomikon-tis-eyrozonis-zita-i-merkel


    χχμχμμμχμχμχμχμμχμχμχμχμχ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΡΟΥΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ !!

    Αποκριες με ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΑ , ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ 4812 Μουναδες βασης

    Αμ δε γινετε αλλιως .....ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥ[Α]ΜΑΤΑ

    ΧΑΑ-ΟΣ ΜΟ.Χ.Α ΜΠΟ.Χ.Α .....απο μπηχτες , δεικτες εχουμε πολλους ντοπιους Κουρουδες με η χωρις Γραμμουλες

    Εγω ειμαι ΚΟΥΡΟΥ -ΟΥΥ-ΟΥΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Περιβαλλοντος ...

    Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ !! Δε θελω οοοουυυυυυυυυ
    ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ
    Τα σεβη μου και Καλο καλοκαιρι .

    Σαν το κλειδί στην κλειδαριά ταίριαξες στην καρδιά μου
    εκλείδωσες και έμεινες για πάντα η κυρά μου.


    Σου πήρα Kατερίνα μου ένα μετατροπέα
    ευρώ να κάνεις τσι δραχμές να γίνεις ευρωπαία!


    Καινούριε χρόνε και γιατί σ' εσένα να ελπίζω
    που δεν κατέχω το ΕΥΡΩ πώς να το κουλαντρίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είναι η ώρα περασμένη το ξέρω αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ!! Κ. Τζο , κ.Δαρείε τέτοιο ολίσθημα απο εσάς δεν το περίμενα!!!! Αναπαράγατε τον τίτλο απο τον ΜΑΚ αλλά δεν διαβάσατε την ουσία .Η αλήθεια είναι οτι η ανάγνωση με 5 μποφορ ΚΥΜΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά εσείς τουλάχιστον καπετανέοι σε τόσα θωρηκτά δεν περίμενα να έχετε πρόβλημα!! Ξαναδιαβάστε λοιπόν τι ακριβώς έγραψε ο Μακβελλλλλ (με 5 λ) και αναμένω δηλώσης μετάνοιας αύριο το πρωι ΑΝ πάλι δεν καταλάβετε τί ακριβως γράφει που δεν το θεωρώ και απίθανο κοιτάξτε τις σημειώσεις πάνω στο διάγραμμα Αυτό με τα πολλά τα κύματα Πω πω πω πόσες βδομάδες πέρασαν απο το 2008 Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac σχωράτε με,δεν είμαι ο Κακλαμανάκης να μπορέσω τα παρακολουθήσω τα κύματα του ΜΑΚΒΕΛ.Αν επρόκειτο τουλάχιστον για τα κύματα του Δουνάβεως,κάτι θα γινόταν...

      Διαγραφή
  32. Εγω monsieur Lorac διακρίνω τρικυμία εν κρανίο στο άρθρο.

    Εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Δαρείε και κ.Τζο αν λοιπόν κοιτάξετε μέσα στα διαγράμματα τις μετρήσεις θα βλέπατε οτι το 1400something το βλέπει ως κατάληξη ενός διορθωτικού 4αριου απο το 471 και φυσικά μετά έπεται το 5αρι το καλό το βαρβάτο προς τα κάτο φυσικά Αν λοιπόν σκέφτεστε ανάποδα δεν έχετε κανένα λόγω ανησυχίας λέω εγώ τώρα για αρκετό καιρό !!! Επίσης αν βάλετε το μικροσκόπιο και δείτε και την νανομέτριση ,περιμένει άμεσα διόρθωση ,οπότε λέω εγώ τώρα δεν υπάρχει ούτε άμεσος λόγος ανυσηχίας!! lorac o κυμματικός καπετάνιος χαχαχα

      Διαγραφή
  33. SOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS Πιθανών τα γεράκια να ετοιμάζουν νέο νόμισμα, για το οποίο θα απαιτηθεί να χρησιμοποιηθεί ως αντίκρισμα ο χρυσός, όπως συμβαίνει εδώ και εκατονταετίες και σε συνεργασία με τις επενδυτικές της Wall Street καταφέρανε πτώση της τιμής του χρυσού, ώστε να επωφεληθούν μεγαλύτερες ποσότητες από ότι τους επέτρεπαν τα ταμειακά τους διαθέσιμα Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι τα βλέμματα όλου του κόσμου (επενδυτικού κυρίως), είναι στραμμένα στις ΗΠΑ στις συζητήσεις δημοκρατικών και ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του ορίου χρέους. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής, οι αγορές δεν φαίνονται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Κι αυτό γιατί, η FED συνεχίζει να παρέχει ρευστότητα 85 δις δολαρίων το μήνα, δείχνοντας ξεκάθαρα πλέον ότι θέλει να κερδίσει χρόνο. Χρόνο όμως για ποιο πράγμα; Τα γεράκια της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, γνωρίζουν πολύ καλά πως το μοντέλο του John Maynard Keynes δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Πέρασαν δεκαετίες στις οποίες οι ΗΠΑ εξήγαγαν πληθωρισμό, τεχνογνωσία, προϊόντα βασιζόμενες επάνω στην εκτύπωση χρήματος. Ήδη διαπιστώνουν πως αφού πέτυχαν την κυριαρχία επί του πλανήτη, αφού κατάφεραν να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα την άνοδο αναδυόμενων οικονομιών (Κίνα, Ρωσία), πλέον ήρθε η ώρα να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, αδιαφορώντας ακόμη και για τους ίδιους τους τους πολίτες. Παρακάτω, βλέπουμε δύο γραφήματα στα οποία στο μεν πρώτο παρουσιάζονται τα assets της FED σε σχέση με την τιμή του χρυσού από το 2004 έως σήμερα και στο δεύτερο η τιμή του χρυσού. Όπως παρατηρούμε στο πρώτο γράφημα, μέχρι και προ διετίας, η τιμή του χρυσού βρισκόταν πιο πάνω από την αξία των assets της FED και σε σχεδόν απόλυτη συσχέτιση θα μπορούσαμε να πούμε. Πριν δύο χρόνια όμως, από την σχεδόν απόλυτη συσχέτιση, περάσαμε στη σχεδόν απόλυτη αρνητική συσχέτιση. Ενώ τα assets της FED συνεχίζουν να αυξάνουν σε αξία, ο χρυσός άρχισε να διολισθαίνει ΠΡΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟ FED - ΧΡΥΣΟΣ; http://marketstime.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γκουρουδιά νούμερο 2 (copyright Dareios)

    Βραχυπροθεσμη πορεία του Γενικού (μέχρι 1 χρόνο από σήμερα) χαλαρά μεχρι 1.650

    Μέσοπρόθεσμα (από 1,5 χρόνο μέχρι 2) βλέπω χαλαρα 2.500 μονάδες

    Μακροπρόθεσμα (από 3 χρόνια και πάνω) βλέπω τα προηγούμενα υψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συνοψίζει νομίζω σωστά το θέμα του Ευρώ που καλπάζει...

    http://finance.yahoo.com/news/euro-may-not-doomed-disaster-161300585.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Zachmour είναι παρόμοια περίπτωση με τη θεωρία των καθηγητάδων του Χάρβαρντ Ράινχαρτ και Ρογκόφ την οποία επισήμως είχε επικαλεστεί ο Όλι Ρεν και Σία. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_10/05/2013_498133
      Παίρνουν στοιχεία χωρών επιλεκτικά, για να καταλήξουν στα εν γνώσει τους εσφαλμένα συμπεράσματα, τα οποία επιθυμούν και στη συνέχεια, σ΄ αυτά τα συμπεράσματα βασίζουν τη χάραξη οικονομικής ή νομισματικής πολιτικής.
      Τώρα είναι είναι ο κύριος Andrew Rose από το Μπέρκλευ. Όπως πάντα ισχύει το "πες μου με ποιούς κάνεις παρέα για να καταλάβω γιατί τα λες αυτά" ή κάπως έτσι.
      Όχι ότι δεν χρειάζεται να γίνεται σημάζεμα των δημοσιονομικών των χωρών, αλλά όταν έχει να επιλέξεις ανάμεσα σε ασθενέστερο νόμισμα ή μεγάλη - τερατώδη - ανεργία, τότε δεν μπορείς να βάζεις παρωπίδες για το ένα και να κοιτάς μόνο το άλλο, όπως κάνουν σήμερα οι ταγοί της Ενωμμένης Ευρώπης.
      Το συμπέρασμα όμως που εμείς πρέπει να βγάλουμε είναι ότι το ευρώ θα συνεχίσει να καλπάζει και θα μας λένε ότι αυτό είναι το σωστό, γιατί έτσι λέει η θεωρία του κ. Rose, όπως έλεγε και ο κ. Ρεν βασιζόμενος στη θεωρία των Ράινχαρτ και Ρογκοφ.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,
      υπάρχει ένα θέμα στα οικονομικά που το λένε «πληθωρισμός και ανεργία». Δέχομαι δηλαδή λίγο παραπάνω πληθωρισμό για μικρότερη ανεργία. Αυτός είναι και ο στόχος της FED (Αμερική) με βάση το καταστατικό της, ενώ ο στόχος της ΕΚΤ (Ευρώπη) είναι μόνο ο πληθωρισμός. Όσο αυτό στην Ευρώπη δεν αλλάζει, να γίνει όπως της FED με ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κοινό ΥΠΟΙΚ, προκοπή δεν πρόκειται να δούμε.

      Όσον αφορά την μελέτη των δύο από το Harvard, το βασικότερο όλων των «προβλημάτων» πέραν αυτών που ανέδειξε ο φοιτητής από το MIT, είναι το γεγονός ότι αναμειγνύουν χρέη που οφείλονται σε διαφορετικά νομίσματα, είναι δε εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Και μόνο από αυτό, η μελέτη δεν μπορεί να σταθεί. Δεν είναι τυχαίο που ενώ τους ζητούσαν επίμονα τα πρωτογενή στοιχεία αυτοί δεν τα έδιναν.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε όλους.
      Κύριε ManoV, ακόμα και να γίνει ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κοινός ΥΠΟΙΚ, αμφιβάλλω ότι θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στον παράγοντα "ανεργία", τουλάχιστον για την επόμενη 10ετία. Το διαπιστώνουμε με τα "κονδύλια" που διαθέτουν για την ανεργία, τα οποία και αυτά δεν στρέφονται στην κατεύθυνση "παραγωγή", ώστε να έχουν βιώσιμο αποτέλεσμα, αλλά περισσότερο σε "επιδοματική" κατεύθυνση .
      Δύσκολα θα καμφούν οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο για όλα και οι οποίοι, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, προέβαλλαν προσχηματικά το επιχείρημα ότι φοβούνται το σύνδρομο της Βαϊμάρης, παραγνωρίζοντας τα υπόλοιπα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης. Η ειρωνία είναι ότι ειδικά στην Ελλάδα και σιγά-σιγά και σε άλλες χώρες της ΕΕ τείνουν να διαμορφωθούν ανάλογες ιστορικές συνθήκες που μάλλον θα προκαλέσουν ανάλογα ιστορικά γεγονότα, εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική υψηλής ανεργίας εν ονόματι χαμηλού πληθωρισμού, ο οποίος εξελίσσεται σε deflation.

      Ο ελεγχόμενος - χαμηλός - πληθωρισμός ήταν, είναι και θα είναι εργαλείο μόχλευσης της οικονομίας που αντιμετωπίζει προβλήματα και ταυτόχρονα εργαλείο μόχλευσης της αγοράς εργασίας. Όταν η οικονομία σταθεί στα πόδια της, τότε μπορεί να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση ( disinflation). Ο αποπληθωρισμός (deflation) από τον οποίον έφτασε πλέον να υποφέρει σχεδόν η μισή Ευρώπη, με την ανεργία να καλπάζει, καταλήγει να είναι καταστροφικός.

      Διαγραφή
    4. Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί ενώ θεωρείται καταστροφική η πολιτική της ΕΚΤ το Ευρώ δυναμώνει έναντι όλων. Μπορεί πρόσκαιρα να είναι "καλό" για το νόμισμα το ότι δεν τυπώνεται με τον τόνο όπως το δολάριο αλλά αν όπως λένε όλοι μακροπρόθεσμα είναι καταστροφικό και θα οδηγήσει στην αποσύνθεσή του τότε οι αγορές που προεξοφλούν δεν θα έπρεπε να το τιμωρούν?

      Διαγραφή
    5. Κυρία Kalliopi,

      Αν αλλάξει ο "σκοπός" της ΕΚΤ τότε σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη "ευελιξία", και ίσως υπάρξει ελπίδα. Άλλωστε όταν είδαν «τα σκούρα» το 2008, αλλά και μέχρι τώρα που μιλάνε για τρίτο LTRO, «ξέχασαν» τις Ευρωπαϊκές συνθήκες και προχώρησαν σε αγορές ομολόγων στη δευτερογενή.

      Από την άλλη δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η Γερμανική πολιτική. Για το λόγο αυτό και παλιότερα έλεγα ότι θα χρειαστεί μια άλλη κυβέρνηση πιο "σοσιαλιστική", (κάτι που πάει να συμβεί τώρα), ώστε να δικαιολογηθεί μια "στροφή" στον τρόπο που οι Γερμανική ηγεσία βλέπει την κατάσταση.

      Όχι γιατί το θέλουν, απλά γιατί ίσως αναγκαστούν να το κάνουν. Δεν το θεωρώ καθόλου δεδομένο, απλά λέω ότι ίσως γίνει από ανάγκη και μόνο, διαφορετικά η Ένωση θα έχει την τύχη προηγούμενων Ενώσεων, και η Ευρώπη πράγματι ίσως ξαναζήσει άσχημες στιγμές όπως λέτε.



      Κύριε Zahmour,

      Να το τιμωρήσουν εντάξει, αλλά έναντι ποιανού νομίσματος; Το $ χάνει τουλάχιστον πρόσκαιρα σε αξιοπιστία με δεδομένη τη βλακεία που τους δέρνει εκεί πέρα για το «ταβάνι του χρέους». Άλλο νόμισμα εξ ίσου ισχυρό με το ευρώ πέραν ίσως του renminbi –yuan δεν υπάρχει, και αυτό έχει ποσοτικούς περιορισμούς.

      Στη Ιαπωνία πρόσφατα ξεκίνησαν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, η Βρετανία… ας το αφήσουμε καλύτερα. Άρα που να πάνε οι «επενδυτές»; Τη στιγμή μάλιστα που οι Κινέζοι είναι φορτωμένοι $, και ξαφνικά βλέπουν τον πληθωρισμό στην Αμερική να τους τρώει τα έσοδα, ενώ αντίθετα με το ευρώ έχουν τουλάχιστον μια σχετική διαφοροποίηση;

      Διαγραφή
    6. Για το σκληρό ευρώ: http://www.capital.gr/News.asp?id=1893624

      Βέβαια, οι Γάλλοι κι άλλες φορές έχουν κλαψουρήσει στη μαμά, αλλά τους έκαναν ένα "μπουου" οι οίκοι αρουραίων για υποβάθμιση κι έκαναν πίσω κι είπαν ότι δεν θα το ξανακάνουν.

      "Ανεβαίνει" το ευρώ γιατί οι άλλοι τυπώνουν και όταν τυπώνεις μειώνεις ανάλογα την αξία.
      Αυτός που δεν τυπώνει, περηφανεύεται για το "σκληρό και δυνατό" νόμισμα. Στην πραγματικότητα δεν ανεβαίνει αλλά, επειδή τα άλλα πέφτουν-υποτιμώνται, αυξάνεται η ισοτιμία του.

      Οι συνέπειες έρχονται μετά, τόσο για τον έναν όσο και για τον άλλον. Διαλέγεις και παίρνεις.
      Κι ερχόμαστε πάλι στο ίδιο ερώτημα: ανεργία ή πληθωρισμός; Και εδώ διαλέγεις και παίρνεις, ανάλογα με το τί θέλεις και τί θεωρείς σοβαρότερο. Η άποψή μου: παν μέτρον άριστον.

      Αυτά τα λέω με το φτωχό μου μυαλό, είναι οι απόψεις μου, δεν είμαι ειδική και δεν ξέρω αν είναι σωστά.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    7. Μια χαρά τα λέτε κυρία Καλλιόπη. Με έναν πληθωρισμό κοντά στο 2%-3% και ανεργία κάτω απο 10% και κοντά στο 5%, (αλλά όχι μακροπρόθεσμη και σίγουρα όχι διαρθρωτική ή κυκλική), είμαστε μια χαρά.

      Διαγραφή
  36. Περί ΕΥΠΡΟ

    Αύξηση μ.κ. 40,26 εκατ. μετοχές στα 4,8 ευρώ δηλαδή 193,25 μιλιούνια σύνολο

    Η ευρωβ έχει 55,56% του μετ. Κεφαλαίου άρα 33,9 εκατ., κομμάτια και 22,37 εκατ. δικαιώματα που τα αγοράζουν οι Καναδοί προς 20 μύρια
    Άρα 0,894 το δικαίωμα συν. 4,8 ευρώ , 5,69 τελικό κόστος για την Fairfax για 22,37 εκατ. κομμάτια

    Η μετοχή λογικά θα πιεστεί ολίγων ( ολίγων γιατί είναι σε ισχυρά χέρια αλλιώς ένα -20% το είχε στο τσεπάκι -το 7,89 είναι πολύ για την συγκυρία)

    Ο nicolis αγοράζει κοντά η κάτω από τα 6,3 πριν την α.μ.κ κοντά στο 0,9 το δικαίωμα και κάτω από το 6,15 όταν θα έχει 101,260,000 κομμάτια

    Εάν πάει…..αν δεν πάει , ναααααααα και εμένα στα τέτοια μου (από τακαρο αυτό για ζομποτραπεζες-κορυφαία ατάκα)

    Αν το προσέξατε την α.μ.κ. που αρχικά την υπολόγιζαν μέχρι 30/9 να είχε τελειώσει την ανακοίνωσαν πακέτο με την απόκτηση των κρατικών ακινήτων έτσι για να δέσει το βύσσινο ( θα έλεγα ότι με πρώτη ματιά δεν είναι και άσχημη συμφωνία για την ΕΥΠΡΟ αλλά και 20-25 χρόνια για να έχεις νοικάρη το δημόσιο είναι σαν 25 έτη φωτός μακριά)
    Nicolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  37. «Φέρτε μας καλές προτάσεις για βιώσιμα έργα και εμείς θα τις χρηματοδοτήσουμε. Δεν έχουμε βάλει κανένα ταβάνι στο πόσο θα εκτεθούμε. Αλλά πρέπει τα αιτήματα για επενδύσεις να είναι «επιλέξιμα για δανειοδότηση» (bankable)», δηλώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ.

    Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», απαντώντας σε όσους επικρίνουν την ΕΤΕπ για επιφυλακτικότητα απέναντι στη χώρα μας, σημειώνει:

    «Καμία άλλη ξένη τράπεζα δεν επενδύει στην Ελλάδα. Μόνο εμείς. Φέτος, οι χρηματοδοτήσεις μας θα είναι αρκετά μεγαλύτερες από τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών».

    Σύμφωνα με τον κ. Χόγιερ, οι προσδοκίες μας δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικές, αφού η ΕΤΕπ δεν μπορεί να λύσει από μόνη της το πρόβλημα των υψηλών επιτοκίων και της περιορισμένης ρευστότητας στην Ελλάδα, παρά μόνο να συνδράμει στην άμβλυνσή του.

    «Μέχρι πριν από δύο χρόνια, δεν μας καλούσαν καν ούτε στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων, δεν μας ήξερε κανείς στην Ευρώπη. Τώρα νομίζουν ότι εμείς μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Είναι λάθος, εμείς μπορούμε μόνο να βοηθήσουμε όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας», σημειώνει.

    Ο Γερμανός αξιωματούχος προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα της περιορισμένης ρευστότητας για πολλά χρόνια:

    «Ακόμη και να ανακάμψει η οικονομία και να βελτιωθεί η κατάσταση των τραπεζών, το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού κλάδου συνεπάγεται ότι δεν θα επιστρέψουμε στην προ κρίσης εποχή. Θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι οι παροχές πιστώσεων θα είναι περιορισμένες και θα πρέπει να υποστηρίζονται από δημόσιες τράπεζες», επισημαίνει.






    Ακολουθήστε το Capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βρε γκουρούδες ..............

    Γιατί όταν μπαίνω στο ιστολόγιο με Chrome μου βγάζει το εξής μήνυμα???
    ----------------------------------------------------------------
    Κίνδυνος:Κακόβουλο πρόγραμμα.
    Το google chrome έχει αποκλείσει προσωρινά την πρόσβαση σε αυτήν την σελίδα στον κεντρικό υπολογιστή: www.mitarola.blogspot.gr
    Περιεχόμενο από τον κεντρικό υπολογιστή www.duebresources.com γνωστό διανομέα κακόβουλου λογισμικού ,έχει τοποθετηθεί σ αυτήν την ιστοσελίδα.Η επίσκεψη σε αυτήν τη σελίδα τηνστιγμή αυτή ενέχεται να μολύνει τον υπολογιστή σας με κακόβουλο πρόγραμμα.
    Το κακόβουλο πρόγραμμα είναι κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας,οικονομικές απώλειες και οριστική απώλεια αρχείων.
    --------------------------------------------------------------------------

    Τι έχει συμβεί??
    Τι πρέπει να κάνω??????????
    Με explorer και firefox μπαίνω κανονικά - με chrome όμως όχι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  39. Η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε σε ΄C΄ από ΄CC΄ την αξιολόγηση σε 200 εκατ. ευρώ Προνομιούχων Τίτλων της Σειράς C, με τοκομερίδιο 6,00%, έκδοσης της ERB Hellas Funding Ltd. εγγυημένων από την Eurobank Ergasias S.A. (ISIN XS0234821345).

    Ο οίκος σημειώνει ότι η απόφαση του ακολουθεί τη μη πληρωμή μερισμάτων στους προνομιούχους τίτλους την καταληκτική ημερομηνία (9 Οκτωβρίου) σύμφωνα με την ανακοίνωση της στις 4 Οκτωβρίου για την πρόθεση της να αναστείλει την πληρωμή μερισμάτων στους εν λόγω τίτλους. Η αναστολή είναι σύμφωνη με τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτών των μέσων.






    Ακολουθήστε το Capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κανένα από τα perpetual ομόλογα δεν πληρώνουν το κουπόνι οι ελληνικές τράπεζες φίλε Λουκά σε μια προσπάθεια πίεσης να πείσουν τους ομολογιούχους να τα ανταλλάξουν στην επόμενη "προαιρετική" πρόταση στο 40% της αξίας τους (ή και λιγώτερο) ώστε να προσθέσουν τη διαφορά στα κεφάλαια tier 1. Τα συγκεκριμένα της Eurobank προφανώς είναι αυτά που περίσσεψαν απ΄την ΑΜΚ στο 100% της αξίας τους με ανταλλαγή μετοχών στα 1,54 ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Για τα ομόλογα υπάρχει κι αυτό, χτεσινό

      http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1892925

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  40. Η εκδίκηση της "αλφαδιάς"



    Ας υποθέσουμε πως αγοράζουμε 100 ΑΛΦΑΤΠ με 1,51 ευρώ/τεμάχιο => 151,37 ευρώ (με τις προμήθειες)


    Στις 6/12 τα ασκούμε και παίρνουμε 740 μετοχές πληρώνοντας 0,4576/μετοχή στο ΤΧΣ => 338,63 ευρώ


    Σύνολο 490 ευρώ.


    Με τη σημερινή τιμή της ΑΛΦΑ εισπράτουμε 740 χ 0,70 => 518 ευρώ (έστω 514 μετά από προμήθειες) ή 4,90% κέρδος


    Που πήγε το time value στο warrant της ΑΛΦΑ οεο????


    Με λίγο προσπάθεια η ομάδα Paulson & Σία θα μας δώσει κι ένα ωραίο arbitrage στο προθεσμιακό συμβόλαιο ALPHA1312-P που έκλεισε σήμερα στα 0,665 ευρώ και λήγει στις 20/12 δηλαδή δυο εβδομάδες μετά την άσκηση των warrants


    0,665 χ 740 = 492,10 ευρώ δηλαδή στον πόντο


    Try, just a little bit harder....


    http://www.youtube.com/watch?v=Js9bOpK9of4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κύριε Τάκη καλημέρα.
    Από χθες το απόγευμα προσπαθώ να μπω με το chrome και με υπολογιστή i mac, όπως έκανα μέχρι τώρα, αλλά μου βγάζει απαγορευτικό, γιατί, όπως λέει, έχει εισχωρήσει κάποιο πρόγραμμα μιας ιστοσελίδας που μοιράζει malware.
    Στον ίδιο υπολογιστή με firefox και safari ανοίγει κανονικά.
    Σε άλλον υπολογιστή - όχι i mac - με chrome και firefox ανοίγει κανονικά.
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ωχουουουουού τώρα είδα και το δικό σας κύριε Τάκη ...... Μια απ΄ τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τώρα και στον άλλον υπολογιστή δεν ανοίγει με chrome. Φαίνεται ότι στο μεταξύ ενημερώθηκε γιατί είχα πολύ καιρό να τον χρησιμοποιήσω. Μήπως να κάνετε αναφορά; Πάνω δεξιά που έχει 3 γραμμούλες οριζόντιες ανοίγει, επιλέγεις σχετικά με chrome κλπ. και βγαίνει πεδίο.
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε κι αυτό
      https://support.google.com/chrome/answer/98884

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κυρία Καλλιόπη.
      Δεν έχω το χρόνο, ούτε τις γνώσεις να ασχοληθώ με αυτά.
      Θα τδω τι θα κάνω αν συνεχιστεί το πρόβλημα.

      Βέβαια δεν περίμενα κανένας Ελληναράς που γνωρίζει απο υπολογιστές και διαβάζει το Ιστολόγιο να με κατευθύνει να επιλύσω το πρόβλημα.

      Εδώ είναι Ελλάδα.
      Η χώρα του να παίρνω τσάμπα ότι μπορώ και να μην προσφέρω ΤΙΠΟΤΑ στον άλλον που μου δίνει τσάμπα τα φώτα του.

      Διαγραφή
    3. Μή πικραίνεστε κύριε Τάκη μ΄ αυτά. Εσείς έχετε δείξει τη γενναιοδωρία και την ευγένειά σας, με την κυριολεκτική έννοια των λέξεων και αφήστε αυτό το άλλο "είδος" στην άκρη, στο περιθώριο.
      Ωστόσο, μπορεί να μή ξέρουν. Εγώ σίγουρα δεν ξέρω, είμαι αυτοδίδακτη και οι όποιες γνώσεις μου περιορίζονται στις ανάγκες της δουλειάς μου.

      Απ΄ ότι καταλαβαίνω, κάτι που ανεβάσατε έχει ένα πιστοποιητικό που δεν το αναγνωρίζει και μπορεί να είναι ψεύτικο. Δοκιμάστε ένα-ένα απ΄ αυτά που ανεβάσατε χτες (γιατί χτες εντοπίστηκε το πρόβλημα) να το αφαιρέσετε, μήπως φτιάξει.
      Καλλιόπη



      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη,

      Μια χαρά το βλέπω το site τώρα, κάνατε κάτι τελικά;

      Η Google γενικά έχει θεματάκια με τα πιστοποιητικά και τις ψηφιακές υπογραφές και το Chrome καταλήγει να είναι πολύ "ευαίσθητο" και μας ταλαιπωρεί. Γι' αυτό κι εγώ ξαναγύρισα στον firefox εδώ και καιρό.

      Διαγραφή
    5. Όχι κυρία Μαριάνθη δεν έκανα τίποτα απολύτως.
      Έφτιαξε μόνο του.
      Τι έγινε ούτε που κατάλαβα.

      Διαγραφή
  44. Κ. Δαρειε μαλλον αρχισε η EUROBANK ,ελπιζω να συνεχισει την καλη πορεια.Με μεγαλη ανυπομονησια περιμένουμε απο τον κ. Τακη μια αναλυση της οταν κρινει οτι εχει ερθει η ωρα να το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,μπουχαχαχαχα
      Θα κάνει ΑΜΚ στα 0,3 γράφαν οι άμπαλοι παπαγάλοι ΜΜΕδες και έβαζαν τον κόσμο να πουλάει το ζομπόχαρτο!!!
      Πόοοοοοοοοοοοτε βρεεεεεεεεεεεεεεεε θα κάνει ΑΜΚ στο 0,3????????
      Πόοοοοοοοτε βρε????

      Ποτέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!

      Άχρηστοι, άσχετοι ΜΜΕδες. παπαγάλοι!!!

      Φάτες την τώρα!!!

      Μπουχαχαχαχα
      Η ΕΥΡΩΒ στόπαρε στο νούμερο που μόνο ο Τάκαρος έγραψε εδώ και πολύυυυυυυυυυυυ καιρό.

      Φάτε την!!!

      Διαγραφή
    2. Φάτε την Λεωτσάκιοι@Καπιταλιστές με τα 0,3 που θα κάνει η ΕΥΡΩΒ ΑΜΚ.
      Απο που και ως πού βρεεεεεεε????

      0,3 θα είναι υπέρ μετοχικού κεφαλαίου
      και ότι παραπάνω θα είναι υπερ το άρτιον.
      ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΜΚ παπαγάλοι.

      Διαγραφή
    3. Προς εμπέδωση!!!!!!!!!!!!!
      Ο Τάκαρος τα έγραφε όταβ έπρεπε.

      Τάκης Μορφονιός22 Ιουλίου 2013 - 9:05 π.μ.

      Κύριε spooky αυτά είναι παπαγαλιάσεις των ΜΜΕδων και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.
      Είδατε πουθενα κανείς να πει επίσημα ότι θα πουληθεί μέρος της EYΡΩΒ μέχρι τον Οκτώβριο???
      Μόνο οι παπαγαλίσκοι γράφαν τέτοια - οι ίδιοι που έβλεπαν να πουλάει η ΕΤΕ μετοχές της ΕΥΡΩΒ.
      Να μην δίνετε σημασία σε τέτοιες ανοησίες.
      Οι ίδιοι οι ΜΜΕδες δεν έγραφαν ότι πωλείται η ΕΒΖ άμεσα και εντός μηνός??? Απο τότε πέρασαν 2 χρόνια
      μπουχαχαχαχαχα

      Η πλάκα είναι ότι ο κύριος Πέτρος, μέχρι προχθές έγραφε ότι θα πωληθεί η ΕΥΡΩΒ και έβγαζε και τιμή για το 30%. Εχθές βρήκε ότι θα κάνει εκ νέου ΑΜΚ η ΕΥΡΩΒ και θα πωληθεί ακόμη πιο μετά.
      μπουχαχαχαχαχα

      ΜΜΕδες στο βωμό της αποκλειστικότητας και της πρωτιάς της είδησης γίνονται γραφικοί και μπουρδολόγοι.

      Να μην δίνετε σημασία σε τέτοια και να επικεντρώνεστε στα νούμερα.

      Διαγραφή
    4. Πές μας κύριε Λεωτσάκε που όλα τα ξέρεις και πάντα δικαιώνεσαι !!!!!!!!!!

      Πόσα ΕΥΡΩΒ πούλησε η ΕΤΕ που τάχα μου μας έλεγες ότι πουλάει τη συμμετοχή της και γιαυτό το χαρτί έπεφτε??
      Πες μας, που, πότε και πόσο θα κάνει ΑΜΚ η ΕΥΡΩΒ???

      Διαγραφή
    5. Όλοι οι παπαραρολόγοι Ελληναράδες - τάχα μου γνώστες της Ελληνικής χρηματαγοράς - μέχρι εχθές πουλούσαν ΕΥΡΩΒ και έλεγαν για ΑΜΚ στα 0,3 και ένα σωρό ανοησίες, πως δεν τρέχει και σήμερα κιόλας οι ίδιοι αρχίζουν να την κυνηγούν απο πίσω και να κοιτούν τα διαγράμματα τους - οι άσχετοι.

      μπουχαχαχαχα
      Ετοιμαστείτε και έρχεται ο Τάκαρος να σας τα χώσει στην κεφάλα σας!!!
      μπουχαχα
      Μην ρωτάτε που και μην κάνετε ότι δεν ξέρετε - ΞΕΡΕΤΕ!!! Το έχω περιγράψει το που. πολλές φορές.
      Θα τα φάτε στην κεφάλα σας. Έρχονται σε λίγο.

      Ε ρε γέλια!!!

      Διαγραφή
  45. Bonjour!

    Πούλησα ΟΛΑ τα EUROBANK που είχα αγορασει στο 0.59€, σήμερα στο 0.8270€.

    Νομιζω μια χαρά κέρδος για εμενα προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο ακόμη κύριε Δαρείε. Να χαιδέψουμε το 1.

      Διαγραφή
    2. Δώθηκαν Monsieur Takis.

      Χρειάζομαι και λίγο μετρητό για κατι άλλο που έχω στο μυαλό μου.

      Διαγραφή
    3. Μωρέ καλά κάνατε.
      Αν πρόκειται για χρεοκοπημένες ζομποτράπεζες, ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕ!!!!

      Διαγραφή
    4. Το έχασα το τραίνο. Πίστευε τον Τάκαρο (και τον κύριο Δαρείο) και μή ερεύνα.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    5. Καλό μεσημέρι σε κύριο Τάκη και φίλους
      Κύριε Τάκη δεν είστε χθεσινός.Ξέρετε οτι ο έλληνας δεν εκτιμά το προσφερόμενο δωρεάν,όσο χρήσιμο αλλά και δυσεύρετο συνάμα είναι.Ισως αν το κάνατε συνδρομητικό να σας μέτραγαν αλλιώς.
      Βλέπω και στην Ελεύθερη Γνώμη του φίλου Μικέλε αρκετούς με καθημερινές,απαιτητικές ερωτήσεις.αν μάλιστα περάσει κανένα 20λεπτο και δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση επανέρχονται με υπενθύμιση.
      Ολοι αυτοί (εκτός απο 4 με 5) δεν σκεφτηκαν οτι ο εν λόγω είναι αξιόλογος επαγγελματίας στον χώρο και ενδεχόμενα θα έπρεπε να υπάρχει και μια συνεργασία μαζί του κατ' ελάχιστο.
      Θα ήθελα να συγχαρώ τον κύριο Δαρείο για την εύστοχη και έγκαιρη μετοχική επιλογή του στην ΕΥΡΩΒ.Πάντα τέτοια.

      Διαγραφή
    6. Εγω το τραινο το εχασα απο αρχες Σεμπτεμβρη γιατι διαβαζα τον Ζαλευκο που εβλεπε πτωση. Χθες το γυρισε και αυτος και πλεον μιλα για μακκροχρονια ανοδο ,μονο που εκανε εναμισυ μηνα να το δει! Αλλα..οταν σε καποια φαση και εγκαιρα του την επεσα με παρατηρησατε κ.Τακη. Ο τυπος ειναι αρκουδας και μου εκανε ζημια 14000e γιαυτο και στ sait του δεν γραφει κανεις! Σε ρωτησα κ.τακη δυο φορες γι αυτον ,την πρωτη τον εβλεπες σοβαρο και σε αλλο χρονο οντως μου ειπες ''τι ειναι αυτα που μου εβαλες να δω??? ελιοτιστες κλπ που βλεπουν πτωση και μονον πτωση...κλπ βεβαια οαν το εγραψες ηταν για μενα πλεον αργα και οταν του την επεσα με μαλωσες ! μονον ο φιλτατος Λουκας Μπαντηρης το τσεκαρισε,Γεια σου Λούκα! (ισως να τον πεταξε και αυτον εξω ο Λοκρος) Θελω να πω συγχαρητηρια στον tzo41 γιατι σε καποια φαση που στηριξα τις θεσεις του Ζαλευκου με ...ραπισε! (λχ) παρεπιπτοντως ωφειλω να αναγνωρισω max διορατηκοτητα στον hippy οπου εγκαιρως ειχε γραψει οτι οποια ανοδος στο ΓΔ θα και αναπτυξη σε επιχειρησεις θα περασει στη τιμη των τραπεζων!!!
      ~ Κ.Τακη οπω αντιλαμβανεσε ειμαι στην απεξω περιμενωντας αποσυμπιεση του ΓιΔι και....δεν την βλεπω παροτι ο rsi ειναι ταβανι. Πολυ θα ηθελα κ.Τακη να ειχα μια εκτιμηση σας για την συνεχεια της αγορας και επισης αν η ανοδος στις ζομποτραπεζες (δικο σας ορος) εχει αλλαξει την αποψη σας για αυτες!
      Ξερο ερωτημα Δασκαλε ,να περιμενω διορθωση η οχι!

      Διαγραφή
    7. Κύριε ΔΑΡΕΙΕ, είστε σίγουρος για το 0,8270?

      Γιατί εκεί έκανε μόνο 100 τμχ....

      Διαγραφή
    8. Κύριε champo αγοράζουμε εταιρίες και ποτέ δείκτη.
      Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε εκπέμπω σε τελείως διαφορετική συχνότητα απο εσάς.

      Δεν με ενδιαφέρουν οι ζομποτράπεζες. Ψάχνω εταιρίες που τώρα δεν φαίνονται ότι έχουν ενδιαφέρον - όπως ΛΑΜΔΑ.

      Όλοι έχουν άποψη για την αγορά. Ο Λοκρός έκανε λάθος. So what???
      Απο τη στιγμή που είναι σεμνός για εμένα είναι σοβαρός. Ασφαλώς και σε κύματα δεν δίνω καμιά σημασία.

      Ξερή απάντηση.
      περιμένετε ή δεν περιμένετε διόρθωση αγοράστε εταιρία που αξίζει και αποτιμάται φτηνά και περιμένετε.
      Αν αγοράζετε ή πουλάτε δείκτες είναι βέβαιο ότι μόνο χασούρες θα έχετε.
      Στην αγορά κερδίζουν μόνο όσοι κοιτάνε μακρύτερα.

      Διαγραφή
    9. Monsieur Anonyme ειναι μικτή τιμή. Τα κομμάτια ήταν στημένα από 0.82 μεχρι 0.829.

      Monsieur Takis ο τρεχαλατζής μου μυρίζει μαζεματάκι.....

      Διαγραφή
    10. Προφανέστατα ο κύριος Δαρείος αναφέρετε σε μέση τιμή κύριε ανώνυμε...

      Κύριε Τάκη μόνη περίπτωση για ν΄ακολουθήσουν τα μικρότερα χαρτιά άμεσα το ράλυ είναι να προλάβουν να πουλήσουν οι μαριδαίοι τις τράπεζες ώστε να στρέψουν εκεί τα διαθέσιμα...Πιο εύκολος μου φαίνεται ο εποικισμός του Αρη. Οι ξένοι το είπαμε...είναι προβέψιμοι...25άρης και μάλιστα τις 15 μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις εκεί μέσα.

      Διαγραφή
    11. Παράλληλα με το που σπάσει το 1€ η ΤΡΑΣΤΟΡ (αγορασμένη στα 0.48€ για όσους θυμούνται από το marketzone που εκλεισε) θα αρχίσω σιγά σιγά να σπρωχνω τα κομμάτια μου....

      Απλά εκεί θα αργήσω μάλλον.

      Διαγραφή
    12. Άντε με το καλό κύριε Δαρείε μου!

      Θα χαρούμε κι εμείς μαζί σας.

      Διαγραφή
    13. ευχαριστω κυριε δαρειε .Ειχα ακολουθησει το σκεπτικο σας για ευρωβ προ 1.5 μηνες και ειχα φορτωσει στο 0.59 οπως σας ειχα αναφερει ξανα
      σημερα με κυριευσε η απληστια και δεν πουλησα

      Διαγραφή
    14. Κυριε ΤΑΚΗ,μια που αναφερατε τη ΛΑΜΔΑ,υπαρχει καποιο νεοτερο σχετικα με τον ΤΡΟΠΟ ευρεσεως κεφαλαιων για τα projects που χτυπα;Βλεπετε συσχετιση με το μπασιμο των Καναδων στην ΕΥΠΡΟ;
      ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ εμεις οι μικρομετοχοι θα εχουμε καμια τυχη;

      Διαγραφή
    15. Κοιτάξτε να δείτε, αν δείτε την presentation της ΛΑΜΔΑ όλα τα νούμερα είναι ξεκάθαρα.
      Απέφυγα να αναλύσω και δεν θα το κάνω ακόμη.
      Φαίνονται ότι οι επενδύσεις της ΛΑΜΔΑ στα 3 εμπορικά πάνε καλά. Κοιτάμε χρηματοροές και κέρδη, δίχως τις απομειώσεις των ακινήτων.
      Έτσι όπως είναι τώρα - η μετοχή δεν αγοράζεται. Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου, έτσι όπως είναι, ακόμη και αν το real estate στην Ελλάδα επανέλθει όπως ήταν το 2006.

      Τα ξενάκια όταν είναι να μπουν σε χαρτιά και να συνεταιρισθούν με τους βασικούς μετόχους, κοιτάνε πρώτα management και αξιοπιστία. Άρα θα προτιμήσουν Λάτση, απο Στέγγο.
      Μετά κοιτάνε να υπάρχει growth και projects. Αν η ΛΑΜΔΑ πείσει ότι έχει αξιόπιστα projects , τότε θα πάρει και μεγάλα projects και λεφτά θα βρει και νέα υψηλά θα κάνει.

      Προς το παρόν οι Τάκαροι κρατάνε στάση ουδέτερη. Παρακολουθούν όμως με μεγάλο ενδιαφέρον και περιμένουν ότι κάτι μεγάλο θα βγει απο ΛΑΜΔΑ.

      Τα ίδια κεφάλαια δεν τα κοιτάει κανείς. Τα κοιτάνε μόνο όταν θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο και τότε ο καθένας θα κάνει την προσφορά του, ΠΑΝΤΑ βάσει μελλοντικών χρηματοροών.
      Όταν βγει, τότε θα επαναξιολογήσουμε.

      Διαγραφή
    16. Πολύ καλά κάνατε και δεν πουλήσατε ΕΥΡΩΒ.
      Στις χρηματαγορές πρέπει να είμαστε άπληστοι - με στρατηγική άπληστοι και όχι τυχαίως, επειδή έκανε ένα +30% να γινόμαστε άπληστοι.
      Αγοράζουμε δηλαδή πολυυυυ φτηνά και πουλάμε εν γνώση μας πολύυυυυ ακριβά, όταν όλοι θα τρέχουν να κυνηγήσουν τα αλόγατα.

      Το 1 θα το γλύψει, θέλει δεν θέλει. Αν το περάσει τότε θα έχουμε ανακοινώσεις. Αν πάλι βγουν οι Λεωτσάκιοι και σπεκουλάρουν, τότε όξωωωωωωωω.

      Διαγραφή
  46. Στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως τα τηλεοπτικά κανάλια θα αναφερθούμε εκ νέου σήμερα.



    Το ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη (εδώ και πολύ καιρό) νομίζουμε ότι το γνωρίζουν όλοι. Αυτό το οποίο όμως δε γνωρίζαμε εμείς και πιστεύουμε ότι γνωρίζουν ελάχιστοί, είναι ότι τα «μεγάλα» κανάλια έχουν αρχίσει να πληρώνουν τους εργαζόμενους τους με κουπόνια!!! Ναι καλά ακούσατε, η ελληνική επιχειρηματικότητα έκανε και πάλι το θαύμα της. Έτσι, στον όμιλο Μπόμπολα, αντί για μισθούς οι εργαζόμενοι πληρώνονται, έναντι, με κουπόνια του Βερόπουλου, κάτι το οποίο συμβαίνει (σύμφωνα πάντα με τα όσα μαθαίνουμε) και σε άλλες εφημερίδες, ανάμεσα στις οποίες το «Πρώτο Θέμα» (δεν κρύβουμε ότι το τελευταίο αυτό μας έκανε εντύπωση). Προσφάτως όμως στο «χορό της τρέλας» φαίνετε να μπήκε και ο όμιλος Antenna, αναφορικά με τους εργαζόμενους στο website του ομίλου, οι οποίοι κλήθηκαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία!! Βέβαια ξεχάσαμε να σας πούμε ότι οι εργαζόμενοι του portal (τουλάχιστον όπως μάθαμε από τους ίδιους), έλαβαν την εγγύηση ότι θα ανταμειφθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, με κουπόνια από supermarket!!! Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε. Α!! Νη μην ξεχάσουν να δώσουν στους ανθρώπους και κανένα παραμύθι της κα Κυριακού, έτσι για τις δύσκολες και κρύες νύχτες του χειμώνα που έρχονται.
    XXXXXXXXXXXAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ΟΡΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά, εσείς τα γράφετε αυτά??????????

      Μα τώρα το μαθαίνετε ότι οι ΜΜΕδες είναι χρεοκοπημένοι???
      Μια φορά χρεοκοπημένοες οι ζομποτράπεζες, 10 οι ΜΜΕδες.

      Δεν το ξέρατε??????????
      Τι σας κάνει εντύπωση????

      Μάλλον το κείμενο είναι αλλουνού, που κοιμόταν επί χρόνια.
      Βρεεεεε δεν υπάρχουν Μπομπολέοι, Ψυχάριδες, Τεγοπουλέοι και όλο αυτό το κακό συναπάντημα.
      ΤΕΡΜΑ!!

      Αφήστε που αυτοί παρακαλάνε να πάρουν δρχ στα χέρια τους και να ξαναγίνουν αφεντάδες του χρεοκοπημένου ραγιά..

      Διαγραφή
  47. δασκαλε εισαι αρχοντοπουλο μια νταμητζανα κρασι απο μενα σε περιμενω για σαρδελλα ψητη και κοκινελι εγραψες οτι η ευρωβ θα πιαση το 1 και μετα που θα παει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δώσαμε 18.275.651 ευρώ και πήραμε το 5,82% της Eurobank Properties με 5,15 ευρώ ανά μετοχή.

    Δίνουμε 25.508.325 ευρώ και παίρνουμε το 4,25% του Μυτιληναίου με 5,13 ευρώ ανά μετοχή.

    Εχει γούστο!!

    Εν τω μεταξύ το ομολογιακό του Μυτιληναίου μετατίθεται για Νοέμβριο (και βλέπουμε).

    Εχει γούστο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Ηλία εσύ βρίσκεσαι πίσω από το Fairfax; Δεν μίλαγες τόσο καιρό να αυξήσω θέση στον κύριο Ευάγγελο! Έστω ένα νεύμα,έναν υπαινιγμό αδιόρατο.

      Διαγραφή
    2. Να μην βιάζεστε με Βαγγέλα.
      Πολλές φορές έχει πάει στα 6 και γυρίζει απο εκεί.
      Η είσοδος του fairfax είναι ψήφος εμπιστοσύνης και δίνει μαι τιμή εισόδου ως μπούσουλα.

      Θα σας βγάλω και στην κλάρα κύριε Νίκο και μια presentation του Βαγγέλα.

      Διαγραφή
    3. Χα χα χα...με ανακάλυψες συνάδελφε. Πρώτη εισαγωγή στο χαρτί μόλις σήμερα... κάτι ψιλά πριν λίγο... μαύρο κόκκινο.

      Διαγραφή
    4. Κε Τάκη, με όλο το σεβασμό, αλλά αν είναι να πάει 40, το πισωγύρισμα από τα 6 θα φοβηθούμε?
      Και επειδή δεν κρατιέμαι, να πω και εγώ τα δικά μου.Από τον Ιούλιο που ξεκίνησα να ψωνίζω, πρώτη πώληση σήμερα ''eurobomb'', την μισή θέση στα 0,81 αγορασμένη με μ.ο. 0,624.
      Κε Ηλία περιμένω σχόλιο, αφού περασαμε και τα 0,68 και τα 0,73 που λέγαμε, κατά πολύ.Περιμένετε τον άσσο να γραψει μπροστά?

      Υ.Γ. Πολύ διάβασμα ρε παιδιά, αλλά τελικά σε καλό βγαίνει.

      rookie

      Διαγραφή
    5. Κύριε rookie η μεγάλη μερίδα βιάζεται να δει τα 40. Ποιά 40????
      Μόλις δει τα 7 ή τα 8 θα πουλήσει.

      Είναι σύνηθες φαινόμενο, η μάζα να βιάζεται και να βάζει stop loss, να απογοητεύεται και να κουράζετε. Έτσι τους παίρνουν εύκολα τα χαρτιά. Άρα το timing παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά για ένα χαρτί όπως ο ΜΥΤΙΛ που η διακράτηση δεν αμείβεται με μερίσματα.
      Αυτή την ώρα το Fairfox έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά ο όμιλος έχει τα προβλήματα του. Δεν έχω δει ακόμη ενδείξεις, εταιρικές ενδείξεις και δουλείες να ανοίγουν που θα με πείσουν ότι πάμε σε διαφυγή.

      Κανονικά η μετοχή έπρεπε να παίζει στα 7 με 8. Εκεί είναι μια δίκαιη αποτίμηση για τον Βαγγέλα, αλλά λόγω των προβλημάτων η αγορά σωστά τον αποτιμά κάτω απο τα 6.
      Το faifox ψώνισε καλά. Πολύ καλά!!!! Σε βάθος χρόνου θα βγει πολλά κερδισμένο. Αλλά άλλο firefox και άλλο μαριδαίοι επενδυτές που στην πρώτη αναποδιά θα πετάξουν τα χαρτιά τους ή στα πρώτα κέρδη θα πουλήσουν κυνηγώντας νέα αλόγατα.

      Ο Βαγγέλας έχει συμμετοχή σε εταιρίες χρυσάφια, αλλά πόσοι το γνωρίζουν άραγε αυτό???

      Διαγραφή
    6. Εεεεεεεεπ,πετάτε στο τέλος τις βομβές σας κύριε Τάκη γκουρού για τον Ευάγγελο και νομίζετε ότι θα ξεφύγετε...?

      Συμμετοχή γράψατε σε εταιρείες χρυσάφια,όπως Δελφοί Δίστομον Α.Ε-ΕΚΜΕ Α.Ε ή και Αργυρίτη-Φερρίτη μήπως ή και κάπου αλλού?

      Ο Ευάγγελος δεν επιτρέπεται να παίζει στην 18η θέση από πλευράς κεφαλαιοποιήσεως στο ΧΑΑ,c'est pas possible...

      Διαγραφή
    7. Όση είναι η σημερινή κεφαλαιοποίηση του Βαγγέλα τόσο αξίζουν σε ΤΙΜΕΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ το Αλουμίνιο και το 50% που έχει στην Μέτκα (όχι χρηματιστηριακή αξία της ΜΕΤΚΑ, που είναι 3πλάσια).
      Τα υπόλοιπα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

      Το Faifox ψώνισε καλά!!! Πολύυυ καλά.

      Διαγραφή
    8. Κε Τάκη, αυτή η πρωινή ιστορία με το google chrome, σας έχει αποδιοργανώσει.Όχι τίποτα άλλο, θα μπερδευτεί κανείς, και θα νομίζει ότι η mozilla firefox μπήκε και αυτή στον Βαγγέλα μαζί με την fairfax.

      Πάντως συμφωνώ με τον κύριο Tzo, θεμελιώδη, διαμάντια και θωρηκτά δεν έχουν πάρει ακόμα μπρός.Εμείς όμως υπομονή,υπομονή.....
      κουες, τραστορ ούτε κομμάτι Κε Τάκη? Ιδια τακτική με ΔΕΗ? Μέχρι το στόχο και μετά πάλι αξιολόγηση?

      rookie

      Διαγραφή
    9. Σενιορ Τακη αναμενω τη παρουσιαση του μυτιλ και υποσχομαι οτι θα παραθεσω και τη δικη μου αναλυση
      Σειριος

      Διαγραφή
    10. Monsieur Rookie ο Monsieur Takis κάνει λογοπαίγνιο αν δεν το καταλάβατε.

      fair FOX (αλεπού δηλαδή).

      Διαγραφή
    11. επειδη ειπατε θεμελιωδη και διαμαντια δεν εχουν παρει ακομα μπρος,
      θα ελεγα οτι κατι μικρα τουρμπατα ειναι με χαλασμενα φρενα εδω και ενα χρονο
      για κοιταξτε καλυτερα μπόιζ κ γκερλς

      αντε μην τα πουμε ολα με το πρωτο ποστ
      **MoneyWellSpent**

      Διαγραφή
    12. Monsieur Δαρείος
      excuse moi, je ne le compris pas.
      πάντως αν δεν κάνω λάθος κάπου έπαιξε και το firefox,εκτός αν εννοούμε και εκεί την φωτιά - αλεπού.

      Αχ αυτά τα γαλλικά και το πιάνο............... τι ποιότητα αυτό το blog..........

      rookie

      Διαγραφή
    13. Χμμμ και όχι μόνο γαλλικά, έχουμε και ολίγες αγγλικούρες. το fair fox (δίκαιη, εύλογη αλεπού) ταιριάζει στον Βαγγέλα ή τον Μυτιληναίο (μετοχή); Σήμερα έχουμε κέφια.

      Διαγραφή
  49. Δασκαλε κΤακη , τι γνωμη εχετε για αγορα ΕΛΛΑΔΟΣ σ'αυτα τα επιπεδα ? Ενδιαφερον θα εχουν και αποψεις των φιλτατων hippy & tzo41 ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ψάχνετε τα απόνερα της τραπεζικής ανόδου. Δεδομένου ότι μόλις προ 6μήνου, το Πάσχα φέτος είχαμε παρόμοια κίνηση, η μελέτη της αντίστοιχης συμπεριφοράς τους θα σας δώσει απάντηση κύριε champo.

      Για να μην φανεί όμως ότι υπεκφεύγω, άλλο εμπορικές τράπεζες όπου κερδοσκοπώ ελπίζοντας σε ορμητική έξοδο της χώρας απ΄το τούνελ της ύφεσης και της ανεργίας μετά την απολύτως βεβαία κατά τη γνώμη μου διευθέτηση-κούρεμα-του χρέους, κι άλλο ΤτΕ που ούτε την απαξίωση των άλλων γνώρισε, πλήττεται δε επιπλέον από την ελαχιστοποίηση του ELA. Αυτά "τζογαδόρικα".

      Επενδυτικά τώρα δεν ξεχνώ φυσικά πως αυτή τουλάχιστον είναι σταθερά κερδοφόρος και δίνει μέρισμα. Ομως σε αυτά τα επίπεδα και με τις παρούσες προοπτικές θα προτιμούσα ΟΕΔ αντ΄αυτής εάν έψαχνα σχετικά σίγουρες "ραντιέρικες" αποδόσεις.

      Διαγραφή
    2. Έχω γράψει Ελλάδος αγορές απο 12 - 13 ευρώ και κάτω και σιγά σιγά. Περιθώρια για έναν διπλασιασμό.
      Χαρτιά δεν κυνηγώ ποτέ.
      Αγοράζω ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΛΩ.

      Διαγραφή
    3. ~Σας ευχαριστω για την απαντηση σας!

      Διαγραφή
  50. φιλε


    champo βλεπω οτι εγινες ζωηρουλης προσεξε μην σου παρουν την σωβρακα μεχρι και λευκιος βγαινη αγοραστης ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΟΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ελα Λουκα! τον λευκιο τον ανεφερα ποιο πανω, νομιζω πλεον τον εχουν αξιολογησει στην πιατσα εξου και δεν γραφει κανεις εκει. Δεν μας ειχε πει κανεις για ποσο αρκουδος εβγαινε,μα ρε αδερφε ενας...ενας να μην μας προιδοποιηση οτι τα βλεπει αναποδα? Και ο γηπεδο φιλαδελφειας ειπε οτι τον διαβασε και..τρομαξε!
    Ελα να σε κερασω Σαρδελα στα καρβουνα και λευκο κρασι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εύγε στον κύριο Δαρείο που κονόμησε από ΕΥΡΩΒ.

    Εμείς πάλι στη δίαιτα,1200 πήγε το μαγαζί και δεν το'χουν αντιληφθεί τα χαρτοφυλάκιά μας.Τι καλές θεμελειωδώς εταιρείες και τρίχες κατσαρές,όπου πάει το χρήμα είναι το ΧΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nατα μας , ειμαστε ενα βημα πριν την εκτοξευση ...[ 2-3 βδομαδες ]

      Μολις πουλησει ο Κυριος Tzo 41 φυγαμε για ενα 1200% απο τα χαμηλα και σε οριζοντα τριετιας φυσικα

      και μη ξεχναμε , εχουμε το κεφαλαιο ανεπαφο στην πανωλεθρια του 2009 -2012

      ετσι για να βρη καποια Ballance ...ο εγκεφαλος μας

      ετσι .........Επενδυω στο ΧΑΑ-ΟΣ σημαινει ....ΝΑ ΧΑΣΩ Το λιγοτερο δυνατον ...

      τωρα ενα 1600% δεν θα μας χαλασει

      καλη συνεχεια με υγεια σε ολους και πολλα πολλα κερδη

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Σωστός ο κύριος(ή κυρία)...Με ποιον γκουρού έχω την τιμή να συνομιλώ?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τζο - στα 3 θα βάλουμε τα ξενάκια και μετά θα ανοίξει η λεωφόρος.
      Μην αγχώνεστε.

      Διαγραφή
    4. Κύριε τζο δεν πιστέυω να αναφέρεστε στον μαραθωνοδρόμο......

      Διαγραφή
    5. Στον ΙΚΤΙΝΟ αναφέρονται.

      Τον άλλο αφήστε τον ήσυχο.Οπως έχει πει ο Monsieur Takis εχει χρόνο ακόμα εκκινήσει....

      Διαγραφή
    6. Ελάτε κύριε Τζο,δεν σας πιστεύω.Καλά πάτε και εσείς και το χαρτοφυλάκιο σας.
      Εγώ παράπονο δεν έχω, θα έχετε όμως καταλάβει ότι έχω φιλοσοφήσει την ενασχόληση με τα του ναού.
      Και θυμόμαστε πάντα ότι "ουδείς άσφαλτος" ,σύμφωνα με τον σοφό .

      Διαγραφή
    7. Έτσι σας θέλω κύριοι,στη τσίτα,καθ'ότι σας είδα λίγο χαλαρωμένους σήμερα με ζομποτράπεζες και τα ρέστα χεχε

      Κύριε Δαρείε ωραίο το δικό σας έτερο Θωρηκτό,η εμπιστοσύνη,ανεβάζει ρυθμούς τις τελευταίες μέρες.
      Η δε ΕΥΠΡΟ λόγω ΑΜΚ και Fairfax δημοσιότητος,έχει σπάσει τα ταμεία.

      Διαγραφή

  53. "hippy3 Οκτωβρίου 2013 - 11:42 π.μ.

    Από την κίνηση της ΕΥΔΑΠ έχω σχηματίσει την εντύπωση πως αυτό είναι το κανάλι 8,10-8,60 έως την Έκτακτη Γ.Σ. στις 23/10 για την τακτοποίηση εκατέρωθεν αξιώσεων με το Δημόσιο. Πρόσφατη ανάλυση της χρημ/κής "βλέπει" Ρ/Ε 18,2 και EV/EBITDA 6,2 για το 2013. Επίσης "προβλέπει" Ρ/Ε 12,9 και EV/EBITDA 6,7 για το 2014.

    Ενδεχόμενη διευθέτηση οφειλών ύψους 280 εκ. κι επιδοτήσεων 293 εκ. του δημοσίου (τροικανό προαπαιτούμενο της επόμενης δόσης) μειώνει το EV/EBITDA σε 3,6x για το 2014 και αυξάνει την τιμή στόχο τη μετοχής στα 13 ευρώ περίπου."


    Αυτά λέγαμε τότε. Εχει τρέξει τόσο ρευστό στο τραπεζικό κανάλι που μου φαίνεται σαν να γράφτηκαν προ πολλών μηνών. Ωστόσο η ΓΣ είναι αύριο. Επιπλέον η καλή εταιρεία ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ:

    - 149.447.102,49 ευρώ, για την εξόφληση οφειλών των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την 31/7/2013.

    -15.927.354,04 ευρώ, από ληξιπρόθεσμες οφειλές υδροληψίας της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας μέχρι την 05/8/2013

    και έχουν εγκριθεί για πληρωμή στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ποσό ύψους 58.350.823,44 ευρώ, για την κάλυψη του χρεωστικού ελλείμματος του λογαριασμού εφάπαξ του προσωπικού της εταιρείας έως και την 30/06/2013.

    http://www.capital.gr/news.asp?id=1886060

    Από ταμείο να φαν κι οι κότες.

    Επιπλέον αύριο καλεί τους μετόχους της η ΕΥΔΑΠ "προκειμένου να αποφασίσουν αναφορικά με το ζήτημα της τακτοποίησης των εκατέρωθεν αξιώσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. που πηγάζουν από την σύμβαση με ημερομηνία 9.12.1999"

    http://www.capital.gr/news.asp?id=1881519

    What is this?

    This is μια 300άρα εκ. περίπου.

    http://www.capital.gr/news.asp?id=1877165

    "Ειδικότερα, η εταιρεία σύμφωνα με τον ιδρυτικό της Νόμο 2744/1999, «υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο ανέλαβε δέσμευση για την επιχορήγηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. είτε από Κοινοτικούς Πόρους είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κάλυψη του 60% της κεφαλαιακής δαπάνης που θα καταβάλει η Ε.ΥΔ.Α.Π. για τη συντήρηση, ανακαίνιση, βελτίωση ή και την επέκταση του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης για την οκταετία από το 2000 έως το 2008.

    Έναντι του παραπάνω επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,22 δισ. ευρώ περίπου, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι συντηρήσεις, η ΕΥΔΑΠ έχει δαπανήσει για κεφαλαιουχικές δαπάνες μέχρι 31/12/2008 432,49 εκατ. ευρώ περίπου για τις οποίες δικαιούται επιχορήγηση ύψους 259,49 εκατ. ευρώ περίπου (432,49*60%), ενώ για τις δαπάνες συντήρησης διεκδικεί την αντίστοιχη επιχορήγηση. "


    Ελάχιστα πιθανό να τα πάρει όλα απ΄το άφραγκο ελληνικό δημόσιο θα μου πείτε. Σωστά. Μια όμως και η ΓΣ γίνεται με πρωτοβουλία του ξυπόλητου μεγαλομετόχου τί στην ευχή...κάποιον συμβιβασμό θα έχουν κατά νου. Έτσι λέει η λογική μου τουλάχιστον...

    Σιγά μην τρέχω ξοπίσω απ΄τον μαθουΣάλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μονο υποπτο κ. hippy μην τυχον και γινει συμβιβασμος με το τελος νερου που μεχρι τωρα το δημοσιο δεν χρεωνε αλλα φυσικα ενεκα ιδιωτικοποιησης θα ξεκινησει (κατι παρομοιο που θα γινει με τη χρεωση για το λιγνητη στη ΔΕΗ) συν την ανανεωση για το μονοπωλιο το οποιο ληγει σε μερικα χρονια. Ειναι οι μονοι φοβοι μου για την μετοχη και οχι για την εταιρια. Αλλωστε δε νομιζω να χρεωσει 300 εκ για αυτα τα δυο. Επομενως τιμες κατω απ τα 7,5 ε εκτος σοβαρου απροοπτου (μεγαλη πτωση διεθνων ) πρεπει να τις ξεχασουμε. Μακροπροθεσμο στοχο εχω θεσει ανω των 25ε οταν ολοκληρωθει και το υπολοιπο κομματι του παζλ που περιμενω αλλα δε θα παει αμεσα καθως πολλοι ειδημονες της τεχνικης παραλυσης μετα την ανοδο που εγινε περιμενουν να πεσει παλι εκει που ηταν.
      Ο εκ μακροθεν
      Σειριος

      Διαγραφή
    2. Πολύτιμος κ. Σείριε.

      Στο γύρισμα τη αγοράς (και όχι εάν η αγορά γυρίσει) μόνο ΕΥΔΑΠ δεν φοβάμαι να έχω.

      Διαγραφή
    3. Δεν συζητήθηκε τελικά κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ το ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλών του δημοσίου προς στην εταιρεία.

      Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας, «δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι οφειλές από έργα υποδομών και ύδρευσης όπως και οι μη φορολογικές υποχρεώσεις της ΕΥΔΑΠ».

      Butcher

      Διαγραφή
  54. Αγαπητέ Κύριε Hippy η εταιρεία που περιγράφεις κλείνει το μάτι για όποιον θέλει να κοιμάται ήσυχος, είναι Η επιλογή. Το λεπτό ζήτημα του άφραγκου μεγαλoμέτοχου το έχουμε δεί σε όλες τις βερσιόν, νομίζω μια γενναία επιστροφή για να αλλάξουν τσέπη τα 2/3 των ανύπαρκτων χρημάτων μπορεί άνετα να γίνει.

    Τώρα για το ξεσάλωμα των τραπεζών, που παρεμπίπτοντος σε αυτό το στάδιο η αγορά κινείτε κύρια γύρω από αυτές και το μοτο YES WE CAN WITH BANKS επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά, απομένει να δούμε που θα κουνηθεί η μπίλια με την πρώτη κυρία που βρίσκεται ένα κλικ πιο μπροστά από τις άλλες δύο τράπεζες, σε ότι αφορά στην εξάσκηση των warrant της. Και αυτό γιατί η τιμή της πρώτης εξάσκησης των warrants είναι στα 0,4488 στις 10/Δεκ, ενώ στο ταμπλό του Χ.Α. διαπραγματεύεται στα 0,695 ευρώ.

    Οι ουσιώδεις διαφορές των τριών δικαιωμάτων είναι ότι η Πειραιώς για παράδειγμα ενσωματώνει 4,48 μετοχές ανά warrant ενώ τα warrants των ΕΤΕ και Alpha Bank περιέχουν 8,23 και 7,41 μετοχές αντίστοιχα, γεγονός που δημιουργεί διαφορετικές αξίες.

    Για την ιστορία η αρχική τιμή εκκίνησης των warrants
    ήταν 1,45 για Alpha Bank, 6,83 της ΕΤΕ και 0,899 για Πειραιώς.
    Είναι 1,49 για Alpha Bank, 1,84 της ΕΤΕ και 0,988 για Πειραιώς

    Butcher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα σε όλους.
    Κύριε Τάκη και κυριε Hippy ποιά είναι η γνώμη σας για την Τρ. Αττικής στην παρούσα συγκυρία του γενικού πομπαρίσματος των ζομποτραπεζών;
    Βλέπω πάντως ότι σήμερα, αν και είχε κι αυτή εντυπωσιακή άνοδο, όμως είχε και πολλές ανεκτέλεστες εντολές πώλησης μερικών χιλιάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κυρία Καλλιόπη με ξενερώσατε τελείως.
      Εδώ έχουμε εταιριάρες και εμείς θα ασχολούμαστε πάλι με ζομπόχαρτα???
      Κάναμε μια παλαβή στο Λατσόχαρτο, σιγά μην κολλήσουμε.

      Δεν νομίζω ότι η Αττικής θα προσελκύσει ξενάκια για παίγνιο. Θέλει δουλεία ακόμη και υπάρχουν πολλά χαρτιά σε μαριδοπαίκτες.

      Διαγραφή
    2. Ξέρω κύριε Τάκη ότι βγάζετε καντήλες με κάτι τέτοια, αλλά ξέμεινα και ψάχνω .... μπας και στο γενικό μπάχαλο γίνεται κάτι και μ΄ αυτήν. Εξ άλλου είδα ότι είχε πολύ ξεφόρτωμα, σα να θέλανε στην πρώτη ευκαιρία να πάρουν δρόμο τρέχοντας. Ευχαριστώ για την απάντηση.

      Διαγραφή
    3. Σε βάθος χρόνου το σύνολο των μετοχών τείνει να συναντήσει τα θεμελιώδη της εταιρείας τους κυρία Καλλιόπη. Και των τραπεζών δεν είναι καλά (αν και διαφωνώ με το "ζόμπι" όπως έχω γράψει στο παρελθόν). Η Αττικής δεν ανήκει στον 25αρη ώστε να πιθανολογούμε είσοδο αγγλοσαξωνικής ρευστότητας. Αφήστε που άλλο το free float της ΕΥΡΩΒ κι άλλο της ΑΤΤ. Συνεπώς θα συμφωνήσω με τον κύριο Τάκη.

      Μόνη ελπίδα για άμεση κίνηση των μικρών του ΧΑΑ είναι όπως ξαναέγραψα να ρευστοποιήσουν πριν τους Πώλσονς οι εγχώριοι, πράγμα δύσκολο, στατιστικά οι μικροί αγνοούν τα θεμελιώδη, ερωτεύονται τις μετοχές τους, τις σφιχταγκαλιάζουν, τις πνίγουν και πνίγονται.

      ΄Οσο με αφορά την παρούσα κίνηση του ΓΔ την περίμενα αρκετά αργότερα τον Φλεβάρη του 14. Να έχουν δημοσιευθεί οι εκθέσεις της Blackrock, να έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση-κάψιμο από τα NPLs, να έχουμε δηλαδή τα δυσάρεστα πίσω. Μια κι οι Αλκυωνίδες ήρθαν πρόωρα κάνω αυτό που υπολόγιζα να κάνω τότε. Πουλάω. Το 20% της εναπομείνουσας* θέσης μου στην ΕΥΡΩΒ σήμερα market στην δημοπρασία (κι ας πιστεύω πως έχει ακόμα δρόμο), 30% αύριο και το υπόλοιπο με 7% trailing stop loss. Λίγα νερά, λιγώτερο Βαγγελάκη απ΄τον 25αρη και κάτι ψιλά απ΄τις επιλογές των παιδιών εδώ για νά΄χει ενδιαφέρον η παρακολούθηση του ΧΑΑ. Δόξα τω Μαμμωνά καλά πήγαμε, ας καθίσουν άλλοι στο τραπέζι.

      *Δεν είχα την αντοχή του κ. Δαρείου και έχω ήδη απωλέσει μέρος της αρχικής θέσης στα 0.62 με ελάχιστο όφελος. Συνηθισμένα πράγματα όμως για τον πρώην μακρυμάλλη φανατικό οπαδό της ρευστότητας.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Hippy είσαστε πολύ κατατοπιστικός.

      Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ανάλυση
      http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/article-market/1147702/ha-eide-tis-1200-stis-dhmoprasies.html

      Κρατώ απ΄ αυτό το πιο ζουμερό, που συμφωνεί με αυτά που είπατε εσείς και ο κύριος Τάκης:

      Οι τίτλοι που οι ξένοι μπαίνουν θα είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Από την άλλη, η Αγορά περιμένει και τον MSCI που θα εισρεύσουν μεγάλα κεφάλαια και που οι υπάρχοντες αγοραστές θα "πακετάρουν" εκεί σοβαρές θέσεις μετά το μάζεμα τόσων μηνών.

      Δίνει μια πολύ πιθανή τάση. Αυτό που με κάνει σκεπτική για την σημερινή πορεία μέχρι το MSCI το Νοέμβριο είναι ότι για να αγοράσουν οι ξένοι θα θελήσουν να έχουν πιο χαμηλές τιμές. Φοβάμαι ότι για το λόγο αυτό θα προκαλέσουν πανικό, προσωρινό, για να εισβάλουν. Από την άλλη πλευρά όμως μέχρι σήμερα μπαίνουν σε όλες τις τιμές, ακόμα και τις θεωρούμενες υψηλές.
      Εδώ θυμάμαι πάλι τον κύριο Τάκη που είχε πει κάπου ότι οι ξένοι μπαίνουν ακόμα στα θεωρούμενα υψηλά.
      Θα δείξει.

      Διαγραφή
    5. Αυτό κυρία Καλλιόπη, ότι "η Αγορά περιμένει και τον MSCI που θα εισρεύσουν μεγάλα κεφάλαια" το ξέρουμε οι πάντες. Τώρα πια μάλλον σαν δόλωμα που αγοράζει χρόνο μου μοιάζει παρά σαν γεύμα.

      Μόνο μια ξαφνική αναβάθμιση από τους "οίκους" πάνω από Β- θα έδινε αέρα στο ΧΑΑ. Λέτε να γνωρίζουν κάτι τα funds που εμείς αγνοούμε? Μπορεί. Γιατί τόσα χαρτιά που αγόρασαν δεν είναι εύκολο να τα ξεφορτώσουν.

      Αυτό που μ΄έχει εντυπωσιάσει (και με υποψιάζει) πολύ περισότερο απ΄την κίνηση των τραπεζών είναι το διήμερο ξεφάντωμα της ΕΥΠΡΟ. Τα επαγγελματικά ακίνητα είναι πεσμένα, η κίνηση στο κοντινό mall του Αγ. Δημητρίου που πίνω μερικές φορές καφέ ψόφια, αρκετά νοικιασμένα τραπεζικά καταστήματα πιθανόν να κλείσουν, τα reits στις ΗΠΑ υποφέρουν, τι στην ευχή ξέρουν οι αγοραστές που δεν ξέρω εγώ?

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα.
      Σωστός κύριε Hippy. Ό,τι έχει σχέση με ακίνητα χρηματιστηριακά είναι απορίας άξιο πώς ανεβαίνει. Ωστόσο άλλο τα ακίνητα που ανήκουν σε ιδιώτες μεμονωμένους που κυνηγάνε το μισθωτήριο και άλλο σε οργανωμένα συστημικά κεφάλαια που έχουν τον τρόπο τους να εκμισθώνουν.

      Ειδικά για την ΕΥΠΡΟ η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δυναμώνει τη θέση της με στόχο να αναλάβει κυρίως το Ελληνικό, που είναι το ιερό δισκοπότηρο. Εδώ είναι το στοίχημα στο άμεσο μέλλον, που αν επαληθευθεί θα την απογειώσει. Προς το παρόν είναι η συμμετοχή της fairfax που τη σπρώχνει, μαζί και η ευφορία για τη γενικότερη τάση ανόδου του χρηματιστηρίου. Η fairfax από πολλούς θεωρείται ότι επενδύει μακροπρόθεσμα, άλλα αναγνώσματα λένε ότι αγοράζει, κόβει και πουλάει. Η fairfax ήρθε στην ΕΥΠΡΟ μάλλον για το Ελληνικό.

      Διαγραφή
    7. Madam Kalliopi δεν είναι καθόλου απορίας άξιο. Διαβαστε λίγο τον νεο νόμο για τις ΑΕΕΑΠ και θα καταλάβετε αρκετά. Ειδικά όσο αφορά στην φορολογία και ακόμα περισσότερο στην φορολογία των μερισμάτων τους (απλά είναι αφορολόγητα). Επίσης σε ποιούς ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ του real estate μπορούν πλέον να επενδύσουν. Μην τα βάζετε στην ίδια ζυγαριά με τα απλά επαγγελματικά ακίνητα κάποιου ιδιώτη η μιας εταιρίας ΜΗ ΑΕΕΑΠ.

      Διαγραφή
    8. Λογικός ο προβληματισμός.......
      Συνηθισμένες υπερβολές της αγοράς είναι δεν πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο
      Άλλωστε όταν έχεις 12 μύρια κομμάτια και σε λίγο πας για 40+ στο 5.χχ (FAIRFAX) δεν σε χαλαει και πολύ να πάρεις και 300 χιλ. στο 9 να αναβάσεις την περιουσία σου κατά 100 μύρια
      Γι αυτό άνοιξα εχθες το μπαούλο με τα Ευπρο………


      Nicolis

      Διαγραφή
    9. Μπράβο κύριε Δαρείε! Μου διέφυγε ότι είναι και η διαφορά φορολογίας άλλος ένας παράγοντας, σοβαρότατος στις μέρες μας. Να λάβουμε επίσης υπ΄ οψη μας και την επιμονή στη μείωση του φόρου μεταβίβασης, πράγμα που επετεύχθη.
      Επί πλέον, δεδομένης της μείωσης της εμπορικής αξίας των ακινήτων (σκάσιμο φούσκας), αυτές οι εταιρείες μαζεύουν τα φιλέτα των ακινήτων σε χαμηλές τιμές. Δείχνει προσδοκία ΚΑΙ για το μέλλον αυτών των ακινήτων. Άλλο βέβαια, τελείως διαφορετικό, από τα ασήματα, στην πλειοψηφία τους, ακίνητα των μικροιδιοκτητών.

      Διαγραφή
    10. Η μη φορολόγηση των ΑΕΕΑΠ (για την ακρίβεια η φορολόγηση με μόλις 0,5% επί του ενεργητικού τους) είναι παλιά ιστορία και το μεγάλο τους πλεονέκτημα. Στην παρουσίαση της ΕΥΠΡΟ στον Κικου είχε γίνει διεξοδική συζήτηση επ΄αυτού και πιθανές εκπλήξεις από κωλοτούμπα του δημοσίου καθώς με το νόμο όντως έχει παραχωρήσει ΟΛΑ τα πλεονεκτήματα των reits παγκοσμίως.

      Η λαμπρή πορεία της LAMDA ίσως κρύβει την ένταξη της σε εταιρεία του κλάδου, για την ΕΥΠΡΟ όμως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα ο νόμος. Ότι ίσχυε απ΄την εισαγωγή της στο ΧΑΑ ισχύει και τώρα.

      Διαγραφή

    11. "Να λάβουμε επίσης υπ΄ οψη μας και την επιμονή στη μείωση του φόρου μεταβίβασης, πράγμα που επετεύχθη".

      Κα Καλλιόπη επειδή παζαρεύω ένα ακίνητο για τα παιδιά γνωρίζεται μήπως από πότε θα ισχύσουν οι μειωμένοι συντελεστές και ποιοί θα είναι?

      (Έχω μείνει στο 8% έως 20,000 ευρώ και 10% στο υπερβάλλον πλέον 3% επ΄αυτού υπέρ δήμων)

      Διαγραφή
    12. Κυρια Kalliopi,απο που προκυπτει οτι η ΕΥΠΡΟ ,χτυπαει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ,γιατι απ'οσο ξερω ΔΕΝ ειναι στους ενδιαφερομενους.Μηπως την μπερδευετε με καποια συγγενικη εταιρια?

      Διαγραφή
    13. Monsieur Hippy να περιμένετε λίγο. Υπάρχει συζητηση για συντελεστή 3% το οποίο θα έχει ισχύ απο 1/1/2014.

      Αλλά επειδη εδω είναι Ελλαδα κάντε λίγη υπομονή. Ούτως η αλλιώς οι αξίες ειδικά στα οικιστικά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ανέβουν. Το αντιθετο θα έλεγα καθώς θα βγούν πολλά απο τράπεζες.

      Διαγραφή
    14. Επίσης όσο αφορα τις ΑΕΕΑΠ όπως έγραψα τους δίνεται η δυνατοτητα και για επενδυσεις ΠΕΡΑΝ των επαγγελματικών ακινητων (βλέπε ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ). Διαβάστε και τις δυνατότητες για ακίνητα εξωτερικού.

      Διαγραφή
    15. Πού βρίσκετε τον Κικου κύριε Hippy;

      Πριν μερικούς μήνες αν θυμάμαι καλά, η LAMDA είχε πουλήσει στην Fairfax το ποσοστό που κατείχε στην ΕΥΠΡΟ.
      Εξ άλλου, τίποτα δεν εμποδίζει κάποια στιγμή να αλλάξει. Τίποτα δεν μένει το ίδιο, ιδίως τώρα στην εποχή των ανατρεπτικών αλλαγών προς όφελος κάποιων και εις βάρος κάποιων άλλων, ας μη κατονομάσω.
      Προσωπικά θεωρώ ότι άμεσα δεν αναμένουν κέρδη από εκμετάλλευση ακινήτων. Αυτά θα έρθουν πολύ αργότερα. Άμεσα θα είναι τα κέρδη μόνο από το Ελληνικό ή κάποια άλλα έργα, απ΄ αυτά που είχε αναφέρει ο κύριος Τάκης. Δείχνει πάντως σίγουρα προετοιμασία για τέτοια έργα. Δυναμώνει τη θέση "αξιοπιστία κλπ. ότι θα φέρει σε πέρας το έργο", συνήθης όρος των διαγωνισμών του Δημοσίου για μεγάλα έργα.

      Διαγραφή
    16. Παρακαλώ οσους ενδιαφερονται για τις ΑΕΕΑΠ ας διαβάσουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την παρουσίαση που μπορούν να βρούν εδώ:

      http://www.tsomokos.gr/sites/default/files/aylonitis.pdf

      Διαγραφή
    17. Κύριε Ανώνυμε, ναι, πράγματι είναι η Λάμδα που βρίσκεται στο διαγωνισμό - ΤΩΡΑ .........
      Στην παρουσίαση του κυρίου Τάκη αναφερόταν ότι ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είχε οριστεί η 7.10.2013. Δεν άκουσα κάτι τέτοιο να γίνει. Εξ άλλου, στη Λαμδα συμμετέχει και το ΤΧΣ - λίγο "ιδιόρρυθμο", κατ΄ εμέ, για την ανάληψη έργου σε διαγωνισμό.

      Διαγραφή
    18. Ευχαριστώ κ. Δαρείε. Συμφωνώ απολύτως πως ο χρόνος είναι σύμμαχος στην παρούσα φάση για αγορά ακινήτου. Απλά το συγκεκριμμένο γειτονεύει με το δικό μου και η απόκτηση του από τα παιδιά θα έκανε ευτυχισμένο το αίσθημα (συζυγάτα μου)


      Δυστυχώς με το marketzone χάσαμε και το Kikougle κ. Καλλιόπη. Την πιο ολοκληρωμένη δουλειά για το ΧΑΑ. Ο πολύ καλός επαγγελματίας Αφρικάνος το έσωσε, ζιπαρισμένο όμως και δύσχρηστο (τουλάχιστον για τον αδαή εμένα). Ισως κάποτε ο εξαιρετικός Θοδωρής θελήσει να το επαναφέρει...

      Διαγραφή
    19. Το Ελληνικό madam Kalliopi ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ LAMDA.

      Σημειώστε το αυτό.

      Και για να μην παρεξηγηθώ δεν είχα και δεν έχω Lamda μετοχές.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Hippy εδώ, από 1.1.2014. http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1893418

      Αλλά, ο φόρος μεταβίβασης είναι σταγόνα στον ωκεανό για τον ιδιώτη που πληρώνει ΦΑΠ και κύριος οίδε τί άλλο. Απόδειξη είναι ότι, αντίθετα, συζητείται να αυξηθεί ο φόρος γονικής παροχής, κληρονομιών και δωρεών.
      Η μείωση του φόρου μεταβίβασης ωφελεί τις εταιρείες που έχουν επί πλέον άλλους, μικρότερους, συντελεστές φορολόγησης για την κατοχή ακινήτων. Καταλαβαίνετε ότι οδηγείται όποιος έχει κάμποσα ακίνητα να γίνει "Βουλγαράκης".

      Διαγραφή
    21. Ευχαριστώ κ. Καλλιόπη...Τρικυμία είναι θα περάσει. Δύναμη μας η οικογένεια.

      Διαγραφή
    22. Δόθηκε παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ έως τις 29-11-2013 για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το διαγωνισμό του Ελληνικού. Η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία ήταν 29-10-2013.

      Διαγραφή
  56. Γκουρούδες καλησπέρα , θέλω την εμπειρία σας σαν πιό παλιοί , πως αναμένουμε να συμπεριφερθεί μια μτχ μετά απο ένα reverse split επι 3 τυχαίο παράδειγμα?? Ρωτώ γιατί σκέφτομαι απο τώρα το επόμενο καλοκαίρι και λέω να περιμένω σε μια που έκανε πρόσφατα να την βρώ τιμή=ταμείο ή με αυτά τα ριβερσ να γίνω πιό άπλειστος και να ποντάρω οτι προτιμούνται τα πενυ στοκς των 7 λεπτών απο μετοχές με τιμές 7 ευρώ .

    Τράπεζες το είχα γράψει κοιτάμε αλφα που προηγείται και προβλέπουμε αυτές που ακολουθούν .Σήμερα είχε ενδιαφέρον η σχέση τιπι με αλφα με το 0,65 σημείο ισορροπιάς . Αλήθεια τί είχε γίνει όταν η αλφα πρώτη φορά έφτασε την τιμη αμκ και που αντίστοιχα ήταν το τιπι της τότε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΕΝ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΣΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ DOW 100.000 SP500 1O.OOO ΑΥΛΩΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΟΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπερα! Μια ερωτηση στον Αγαπητο Κ.Δαρειο,ξανα αγοραζεται η ΕΥΡΟΒ κοντα στα 0.70, αυριο ισως...?
    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Chris οταν πουλώ μια μετοχή δεν κοιτώ ξανά πίσω.

      Ισως είμαι ο πλέον ακατάλληλος για να απαντήσω.

      Διαγραφή
    2. Είναι σαν τις γκόμενες. Δεν γυρνάς ποτέ πίσω γιατί θα την πατήσεις.....Ξαναζεσταμένο φαγητό να μου λείπει.

      Διαγραφή
  59. Nai...τωρα αν σου πω οτι περιμενα αυτη την απαντηση θα με πιστεψεις?Ειλικρινα στο λεω...
    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θολώνει την κρίση μου monsieur.Τόσο απλά.

      Το έχω κάνει στο παρελθόν και έχω υποστεί τις συνέπειες.Και τέτοιου είδους συνέπειες δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ξαναπεράσει.

      Ας πάει και 2€. Εγώ άλλο έχω βάλει στο μάτι. Θα το πω εν καιρό και ΑΝ δω την τιμή που θέλω για να μπω.

      Διαγραφή
    2. Πάντως οι πιθανότητες να επιστρέψει η ΕΥΡΩΒ στα 0,70 είναι περίπου ίδιες με το να πάει η ναυαρχίδα στα 3,60 είτε η Πειραιώς στα 1,40....Δηλαδή προσωρινά ελάχιστες.

      Διαγραφή
  60. http://marketstime.capitalblogs.gr/listArticles.asp


    Kυριες κια κυριοι συναδελφοι

    το ΧΑΑ-ΟΣ το Τραπεζοκεντρικο ειναι σκετοι αριθμοι

    μελετηστε τους και επενδυστε ελευθερα απο τα διαθεσιμα σας στο ΧΑΑ-ΟΤΙΚΟ κοντινο μεελον των ΦΡΑΠΕ-....ΖΩΝ...

    ο Κυριος Τακης εχει βοηθησει τοσο πολυ

    και πιο παλια ο ΦΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

    καλα κερδη σε ολους και καλα .......Σ.........α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οκ Κ.Δαρειε θα αναμενουμε..thanks!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κ.hippy δεν καταλαβα τον συσχετισμο,εγω πιστευω οτι μπορει να παει ανεξαρτητα που θα πανε οι αλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. αρχοντοπουλα ολοι πιστευουνε οτι ειναι μια διορθωση=ευκαιρια αγορων εκει θα τους παρουνε τα σωβρακα αυτα τα εγραψε ο μπατηρης ο λουκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂