Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τράπεζα Ανατολής ή Banque d’ Orient (Νο1) , η απορία μου παραμένει - το Σώρρας βγαίνει απο το Σώρος??? Το Ιστορικό και πόσο μπορεί να αξίζει σήμερα 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής

Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. 

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής»
Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).
Η πλευρά Σώρρα ισχυρίζεται ότι η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 
Η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους. 

Η πλευρά Σώρρα όμως ισχυρίζεται ότι εφόσον η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, πως πρέπει να πληρωθεί το ποσόν της καθαρής θέσης της τράπεζας, όπως τότε αυτή, λογιστικά, εμφανιζόταν. Οι ισολογισμοί της τραπέζης της Ανατολής εμφανίζονταν σε Γαλλικά φράγκα και κατά την άποψη του Σώρρα  πρέπει οι μετοχές που έχει να πληρωθούν σε Γαλλικά φράγκα πληθωρισμένα όμως σε τιμές 2012 και σε αξία ανάλογης της σημερινής τιμής του χρυσού, καθώς κατά τον Σώρρα το ένα Γαλλικό φράγκο περιέχει 1/5 της ουγκιάς χρυσού.

Το ιστορικό .... 
Ένας κάτοχος (οικογένεια Σώρρα) 40 μετοχών από την «Τράπεζα της Ανατολής» ζητεί απο τον κύριο Θεόδωρο Καρυώτη (καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ όπου και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά) να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι ότι κάθε μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ. ευρώ!!!!!!!!!!!

Κατόπιν ιδρύεται μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, η «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.


Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; 
Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

Τι ισχυρίζεται, σήμερα, τον Οκτώβρη του 2012 ο Θεόδωρος Καρυώτης εκτιμητής της αξίας της μετοχής της τράπεζας της Ανατολής και πρώην αντιπρόεδρος της END ....



Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Θεόδωρου Καρυώτηκαθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας:

“Επειδή το όνομά μου έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση End θεωρώ απολύτως αναγκαίο να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα.

Το καλοκαίρι το 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη, τον ιατρό Μανώλη Λαμπράκη και μου ανέφερε ότι θαύμαζε τη δουλειά μου στο θέμα της ΑΟΖ. Αργότερα μου σύστησε τον κ. Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας μου ότι ο κ. Σώρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος και θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια αποτίμηση. Μου εξήγησε επίσης ότι αυτή η μετοχή δεν είχε αγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα.


Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφθηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για τη μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με τη γνησιότητα της ή εάν είχε γίνει εκκαθάριση αυτής της μετοχής.

Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε END που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt. Διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο της οργάνωσης και εμένα αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν γνώριζα ότι σκεφτόταν να με χρησιμοποιήσει στα σχέδια του μια και κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε την επιστημονική αλλά και την πολιτική μου υπόσταση.

Ξαφνικά, την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο κ. Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων.Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση

Άρχισα βέβαια σιγά σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.

Έπαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης, πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012. Εκείνη την ημέρα συνάντησα τον Μανώλη Λαμπράκη στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας και του είπα προφασιζόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσω να εργάζομαι για το ελληνικό δημόσιο και επομένως, με βάση τους κανονισμούς της οργάνωσης, δεν μπορούσα να παραμείνω μέλος της εκτός εάν ο μισθός μου προέρχεται όχι από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την ίδια την οργάνωση. 


Τον ερώτησα εάν η πάμπλουτη οργάνωση ήταν σε θέση να μου παρέχει αυτό το μισθό και μου τόνισε ότι η οργάνωση δεν διέθετε χρήματα για κάτι τέτοιο. Προηγουμένως βέβαια μου είχε αναφέρει ότι η οργάνωση διέθετε 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα και άλλα 50 δισ. για να σώσει την Κύπρο. Δυστυχώς με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμισε το νερό του καματερού και υπέβαλα την παραίτησή μου.

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω.


Οι ισχυρισμοί της Εθνικής τραπέζης
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας χαρακτηρίζει «ανύπαρκτο θέμα» τα περί απαιτήσεων «μετόχων-ομολόγων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, με αφορμή πρόσφατη ανακίνηση του ζητήματος.
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΤΕ τονίζει ότι μετά την εξαγορά της Τράπεζας της Ανατολής το 1932 από την Εθνική οι μετοχές της ακυρώθηκαν και οι απαιτήσεις τους «ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν».
Αναλυτικότερα, όπως διευκρινίζεται «μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή.

Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφεί, συμπληρώνει η τράπεζα.

Η μετοχή της τράπεζας Ανατολής με κομμένο το κουπόνι  Νο55, με την καταβολή του οποίου εισέπραττε ο διακομιστής 200 δρχ το 1932 ως προκαταβολή πριν την οριστική εκκαθάριση που ολοκληρώθηκε το 1936
Προσέξτε στην εικόνα μια μετοχή της τράπεζας της Ανατολής, με ημερομηνία έκδοσης 1 Ιουλίου 1906.
Αναγράφεται καθαρά η ονομαστική της αξία - είναι 125 χρυσά φράγκα, με το αρχικό καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο να ανέρχεται σε 15 εκατ. χρυσά φράγκα, διαιρεμένο σε 120.000 μετοχές.

Ο κ. Σώρρας και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι:
Με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία "ΕND  (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά τη καθαρή θέση της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) η καθαρή θέση της τράπεζας της Ανατολής ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ' αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης.

Πόσο θα άξιζε μια μετοχή της τράπεζας της Ανατολής αν το 1932 είχε κάποιος ανοίξει στην Εθνική τράπεζα τραπεζικό λογαριασμό με  κατάθεση 298 ΧΓΦ, όσο δηλαδή φαινόταν ότι ήταν η καθαρή θέση της τραπέζης κατά τον τελευταίο της Ισολογισμό του Σεπτ. 1932 ??


670 δις μπαρούφες αξίζει η τράπεζα της Ανατολής
Υπολογισμοί απο Τάκαρο.

Έτος συγχώνευσης : 1932
Η Καθαρή θέση της τράπεζας όπως φαίνεται από τον τελευταίο της ισολογισμό, στις 30 Σεπτεμβρίου 1932, ήταν 83.451.093,90 ΧΓΦ (Χρυσά Γαλ. Φράγκα).
Σύνολο μετοχών : 280.000 μετοχές
Αν δεχτούμε, ότι όντως η καθαρή αξία της τράπεζας, το 1932, ήταν 83,451 εκατ. ΧΓΦ , τότε η ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ θα ήταν 
83.451.093,90 / 280.000 = 298,0396 ΧΓΦ περίπου ανά μετοχή (το 1932).

Ο τόκος που η Εθνική Τράπεζα έδωσε τότε, μέχρι την εκκαθάριση, (που ποτέ δεν έγινε κατά των Σώρρα) μέχρι και σήμερα ήταν 7% ετησίως.
Άρα πρέπει να βρούμε μαζί με τους τόκους την σημερινή ποσότητα των ΧΓΦ.

Πόσα ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ 298,0396 ΧΓΦ του 1932 ΣΕ Χρυσά Γαλλικά ΦΡΑΓΚΑ ΣΗΜΕΡΑ?

Από το 1932 μέχρι το 2011 είναι 79 χρόνια, άρα το αρχικό κεφάλαιο των 298,0396 πρέπει να πολλαπλασιαστεί 79 φορές με το 1,07 για να βρούμε πόσα είναι τα ΧΓΦ το 2011 με ετήσιο επιτόκιο ανατοκισμού 7%

Συνεπώς το κεφάλαιο των 298,0396 ΧΓΦ το 2011 θα ήταν
298,0396 Χ 1,07^79 = 62.458,623 ΧΓΦ

Δηλαδή αν κάποιος το 1932 είχε μία μετοχή Τραπέζης της Ανατολής και είχε εισπράξει τα 298,0396 ΧΓΦ που άξιζε κατά Σώρα και τα είχε καταθέσει, ας πούμε στην Εθνική τράπεζα, τότε με ετήσιο επιτόκιο ανατοκισμού 7% θα είχε το 2011 62.458,623 ΧΓΦ

Σύμφωνα με τον κ. Καρυώτη (άγνωστο που το βρήκε αλλά ας το δεχτούμε) το 1 ΧΓΦ περιέχει 1/5 της ουγγιάς σε χρυσό. Άρα τα 62.458,623 ΧΓΦ περιέχουν 62.458,623 : 5 = 12.491,724 ουγγιές χρυσού

Το 2011 η 1 ουγγιά (oz) έφτασε να έχει 1650 $.
Άρα οι 12.491,724 ουγγιές χρυσού αξίζουν 20.611.345 δολάρια και σε ευρώ 20.611.345 Χ 0,77 = 15.870.736 ευρώ.

Δηλαδή 1 μετοχήαν νομικά στέκει το σκεπτικό του Σώρρα, αξίζει 15.870.736 Ευρώ.

Που είναι τα 670 δις που ισχυρίζεται ο Σώρρας ότι αξίζει η 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής??
Βέβαια και 15,87 εκατ. ευρώ αν δεχτούμε, υποθετικά, ότι αξίζει η μία μετοχή το 2011 είναι καλά λεφτά - αλλά ΕΛΕΟΣ!!!!
Λυπηθείτε μας, που θέλετε και να μας σώσετε.
Από που βγαίνουν τα 670 δις βρεεεεεε??? 
Ακόμη και αν δεχτούμε ότι όλα όσα ισχυρίζεται ο Σώρρας έχουν βάση, τότε άντε με όλες αυτές τις παραδοχές που κάνουμε η 1 μετοχή το 2011 να αξίζει 15,87 εκατ. ευρώ, άρα οι 40 που λέει ότι έχει αξίζουν 635 εκατ. ευρώ.

Και ποιες είναι οι παραδοχές??
1) Η καθαρή θέση της μίας μετοχής της τραπέζης της Ανατολής να είναι 298 Χρυσά Γαλλικά Φράγκα
2) Η εκκαθάριση δεν έγινε ποτέ
3) Δεν τίθεται θέμα παραγραφής
4) Το επιτόκιο του ανατοκισμού είναι 7% για 79 χρόνια.
5) Το κάθε ΧΓΦ περιέχει 1/5 της ουγγιάς Χρυσό.  

Η μετοχή της τράπεζας Ανατολής με ενσωματωμένη την μερισματαπόδειξη Νο55. Κάποιος καψερός προπάππους δεν αντιλήφθηκε ότι εδικαιούτο 200 δρχ απο την εκκαθάριση της τραπέζης.


195 σχόλια:

  1. απλά respect Τάκαρε τους έβγαλες όλους στον Τάκο,όλοι εθνοσωτήρες έχουν γίνει τώρα τελευταία αλλά με δανεικά ,εγώ ξέρω ότι αν δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρως

    σε ευχαριστούμε για το ξεστράβωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έχουμε και συνέχεια.
      Θα αναλύσουμε τον τελευταία Ισολογισμό με τη βοήθεια του μπαρμπαΝίκου που τους ξέσχισε του Ανατολόπληκτους, Σωρρέους, θα δούμε και βιντεάκι με τον Σώρρα - θα δώσω και τον επίσημο Link της τραπέζης της Ανατολής και ο καθένας ας κρίνει.

      Ο Τάκαρος έχει ήδη κρίνει. Η τράπεζα δεν άξιζε και δεν αξίζει μία. Για την ακρίβεια αξίζει ΚΑΜΙΑ. Πτώχευσε και την πήρε η ΕΤΕ. ίσως όμως να υπάρχει ένα μικρό θεματάκι με το αν έγινε εκκαθάριση ή όχι. Αλλά μέχρι εκεί - τα υπόλοιπα είναι μπούρδες.

      Διαγραφή
  2. καλημερα ΑΡΧΟΝΤΑ και στα φιλαρακια καλημερα και συγχαρητηρια ΔΑΣΚΑΛΕ που αφιερωνης τον χρονο σου να μας ενημερωνεις σε ευχαριστουμε δασκαλε εαν εχεις και καποιο σχολιο καποια προταση για το ξεκινημα της εβδομαδας τα δωρα παντα ειναι ευπροσδεκτα σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για άλλη μία φορά μάς εκπλήττεις θετικά κύριε Τάκη μας.
    Έκανες αυτό που πρέπει να γίνεται πάντα όταν βγαίνουν διάφοροι μπαρουφολόγοι: αποδόμηση με σοβαρότητα και τεκμηρίωση.

    Ξέρετε φίλοι ποιό είναι το τραγικό στην όλη υπόθεση;
    Ότι από την στιγμή που αυτή η υπέρτατη μπαρούφα απέκτησε καθεστώς όπλου στην επιχειρηματολογία των πολιτικών μπαρουφολόγων, δηλαδή από την στιγμή που σταμάτησε να είναι μια πλάκα σχολικού επιπέδου, θα έπρεπε να είχε επέμβει άμεσα η ΕΤΕ και οι αρμόδιοι παράγοντες και να προχωρήσουν σε αντίστοιχη αποδόμηση, ώστε να κλείσει το θέμα άμεσα.

    Αλλά στην χώρα των ΕΛ και των ονειροπόλων είναι πολύ να ζητάμε μια τέτοια σοβαρότητα, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεμπιπτόντως, και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, το ότι συζητάω την υπόθεση πιο κάτω και δείχνω ενδιαφέρον έχει να κάνει καθαρά με το ότι είδα την υπόθεση ως μια αστυνομική ιστορία, δηλαδή από λογοτεχνικό ενδιαφέρον.
      Σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι υφίσταται κάποιο πραγματικό θέμα και δεν θα έδινα ούτε μισό ευρώ για μια μετοχή της Ανατολής.
      Και ως μέτοχος της ΕΤΕ, ευελπιστώ ότι δεν θα χάσουν μια τέτοια υπόθεση στα δικαστήρια, πετώντας τα λεφτά μας σε ιστορίες δράσης, φαντασίας και μυστηρίου.

      Θα συνεχίσω να παρακολουθώ με ενδιαφέρον :)

      Διαγραφή
  4. Τάκη, ενώ "δανείζεσαι" το γραφικό του χρηματηστηρίου από το banquedorient.org, στη συνέχεια αναφέρεσαι στο Σώρρα που πλέον δεν έχει σχέση με την υπόθεση και αντιγράφεις στοιχεία από το zougla, προσθέτοντας μια μελέτη στο τέλος που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Εκτός αν σε περιπτώσεις απάτης, υπολογίζεις την οφειλή λες και τα χρήματα είναι αποταμιευμένα.

    Από τα στοιχεία που φιλοξενεί μέχρι σήμερα το banquedorient.org, διαφωνείς σε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή; Πως αλλιώς την υπολογίζουμε; Βάζουμε και ψυχική οδύνη;

      Διαγραφή
    2. Κύριε ανώνυμε, καλό!!!
      Τώρα δηλαδή θα ζητήσουμε να αποζημιωθούν και οι μετόχοι του Λαναρά, του Μπατατούδη, του Χατζή και όλων αυτών των χρεοκοπημένων και περίεργων περιπτώσεων???

      Περιμένω εσάς να μου παρουσιάσετε νούμερα και στοιχεία και εγώ θα σας αντικρούσω.
      Προς το παρόν στο πρώτο μέρος δείχνει ο Τάκαρος τι λέει ο Σώρρας - αυτός ανακίνησε το θέμα και αυτός αποτίμησε 670 δις την τράπεζα.
      Δηλαδή τώρα οι Ανατολόπληκτοι δεν τον δέχονται τον Σώρρα???? Για πείτε μου να το καταλάβω - πάντως στα fora και στα φεισμπούκια ο Σώρρας γνωρίζει μεγέλες δόξες και τον λατρεύει μια κρισιμότατη μάζα πολιτών. Το αρνείστε???

      Διαγραφή
    3. Τάκη, δεν έχουμε καμία σχέση με το Σώρρα, ούτε είχαμε ποτέ. Χαίρομαι προσωπικά που κάποιοι ξύπνησαν 2 μήνες πριν το δικαστήριο κατόχων της Τράπεζας της Ανατολής κατά της Εθνικής Τράπεζας (7 Νοεμβρίου 2013, Ρόδος) και άρχισαν να αναμασάνε τις σαχλαμάρες και τις μπαρούφες του Σώρρα και του Λαμπράκη.

      Ίσως αν εσείς κ. Τάκη να μπορείτε να μου δείξετε τον ισολογισμό εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Πέρασαν 80 χρόνια, σίγουρα θα πρέπει να δημοσίευτηκε κάπου. Μου τον δείχνετε και δέχομαι όλα όσα λέτε.

      Και μόνο που συγκρίνετε χρεοκοπημένες ΑΕ με την Τράπεζα Ανατολής, δείχνει ότι δεν έχετε καμία σχέση με το θέμα, ούτε φυσικά το έχετε ερευνήσει. Δανείζεστε χαζομάρες από τη ζούγκλα και το Σώρρα για να υποβαθμίσετε μια υπόθεση για την οποία η ΕΤΕ ζήτησε αναβολή για λόγους υγείας στην πρώτη δικάσιμο, έχοντας ενημερώσει 15 ημέρες πριν ότι δεν επιθυμεί να το δικάσει.

      Ο Σώρρας είναι ένας τυπικός απατεώνας. Το ίδιο κομπιναδόρικη ήταν και η στάση της ΕΤΕ σε αυτή την υπόθεση.

      Για να σας απαντήσω στην ερώτηση σας, μην περιμένετε από εμένα να κάνω οποιαδήποτε αποτίμηση. Αυτην θα κάνει ο πραγματογνώμονας του δικαστηρίου. Εκτός αν λειτουργεί κάπως αλλιώς η δικαιοσύνη και δεν το ήξερα. Αλλά, όταν ΕΣΕΙΣ μου λέτε ότι δέχεστε τις λάθος αρχικές τιμές της αποτίμησης Καρυώτη και στη συνέχεια κάνετε υπολογισμούς ανατοκισμού, λες και ήταν καταθετικός λογαριασμός, δεν θα πρέπει να σας διορθώσω;

      @Leon. Ψυχική οδύνη δεν βάζουμε. Να κοιτάξεις πως υπολογίζονται οι αποτιμήσεις σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα να ψάξεις πως υπολογίζονται οι αποτιμήσεις στο Κατοχικό Δάνειο και σε άλλα συναφή θέματα.

      Σε κάθε περίπτωση είναι τραγικό να λέγονται αυτά και να κατηγορούντια άνθρωποι ως "Ανατολόπληκτοι" πειδήσ το δικό σας μυαλό έχει γίνει σύνδεση της υπόθεσης με το Σώρρα. Αν είστε "Εθνικόπληκτοι" καλώς να το κάνετε, αλλά μελετήστε και λίγο, δεν θα σας κάνει κακό.

      Λευτέρης

      Διαγραφή
    4. Τελικά, ποιοί είναι τότε αυτοί που ανακίνησαν το θέμα της Ανατολής αν όχι οι "απατεώνες" που αναφέρετε;
      Και τί ποσό ζητάνε στα δικαστήρια;
      Αυτά πρέπει να είναι γνωστά, οπότε ας τα ακούσουμε για χάρη της συζητήσεως.

      Διαγραφή
    5. Τηλεοπτικά και μόνο το θέμα ανακινήθηκε από το Σώρρα και ΣΙΑ, με τις σαχλαμάρες που έλεγαν στον 30φυλλόπουλο. Δικαστικά δεν υπάρχει καμία αγωγή αποζημίωσης από το Σώρρα.

      Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2011. Εκδικάζεται σε λίγες ημέρες, λέει ότι υπάρχουν αξιώσεις για 650 δις/μετοχή σύμφωνα με τον τύπο της εποχής και φυσικά ζητάει από το δικαστήριο να αποφασίσει το δικαστήριο ποιό είναι το ποσό που πρέπει να επιδικαστεί. Το περίεργο ποιό είναι.

      Μην μπεδεύουμε τις γραβάτες και τα σώβρακα. Δεν είδα κανέναν να ασχοληθεί με την ανακοίνωση της ΕΤΕ περί παραγραφής και νόμο Σβώλου για παράδειγμα. Γιατί όσο σαχλαμάρες είναι αυτά που λέει ο Σώρρας, άλλο τόσο σαχλαμάρες είναι και αυτά που υποστηρίζει η ΕΤΕ.

      Εδώ οι τύποι έκαναν "εκκαθάριση" χωρίς δημοσιεύσεις απόγραφής και ισολογισμού. Και κάποιοι επιμένουν να τους στηρίζουν, κλείνοντας τα μάτια. Όσο κλείνουμε τα μάτια σε τέτοια κομπίνες, τόσο καταδικασμένοι είμαστε να τις ξαναζούμε.

      Λευτέρης

      Διαγραφή
    6. Κύριε Λευτέρη ο Τάκαρος έχει μάθει να κοιτάζει μπροστά και όχι 80 χρόνια πίσω.
      Σας το έχω ήδη γράψει ότι ίσως να παίζει ένα νομικίστικο ζήτημα, περί της εκκαθάρισης της τραπέζης της Ανατολής. Νομικίστικο!!!
      Η τράπεζα για εμένα ήταν φαλιμέντο - τέζα και κάτω πως το λένε. Οπότε αν είχε κάποιος προπάππους μου αυτές τις μετοχές θα τον κάθιζα στο σπίτι του να μην κάνει τίποτα. Κερδισμένος θα βγει.

      Αν υπήρχε κομπιναδόρικη κατάσταση να την έψαχναν οι πρόγονοι μας. Σιγά τώρα μην μηνύσουμε και τον Ευρυβιάδη που παρολίγον να χαστουκίσει τον Θεμιστοκλή ή τον τρίτο οπλαρχηγό του θόδωρου Κολοκοτρώνη που κατέθεσε ψευδώς στη δική του.

      Εγώ θα σας αφήσω στους αγώνες σας κύριε Λευτέρη και ως ανίδεος και άσχετος που είμαι επι του θέματος που είμαι - καθώς μου γράφετε ότι δεν έχω καμία σχέση με το θέμα, ούτε φυσικά το έχω ερευνήσει και δανείζομαι χαζομάρες από τη ζούγκλα και το Σώρρα για να υποβαθμίσω την υπόθεση, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

      Ο Εθνικόπληκτος Ελληναρόπληκτος Τάκης

      Διαγραφή
    7. "λέει ότι υπάρχουν αξιώσεις για 650 δις/μετοχή σύμφωνα με τον τύπο της εποχής και φυσικά ζητάει από το δικαστήριο να αποφασίσει το δικαστήριο ποιό είναι το ποσό που πρέπει να επιδικαστεί. Το περίεργο ποιό είναι."

      Ο τύπος της εποχής μπορεί να λέει ότι θέλει (στηριζόμενος στον "απατεώνα" -δεν είναι δικά μου λόγια- που λέει σαχλαμάρες -πάλι όχι δικά μου λόγια), η ουσία είναι αν αυτοί που κατέθεσαν τις αγωγές ξέρουν τί θέλουν, τί δικαιούνται.
      Ξέρουν λοιπόν, ή αν τους πει ο δικαστής «πάρτε δυό ευρώ για μια τυρόπιτα» θα πουν «ευχαριστώ, μας υποχρεώσατε» και θα φύγουν;

      Καταλαβαίνετε, δηλαδή, ποιά είναι η (εγκυκλοπαιδική) απορία μου.

      Κατά τ' άλλα, αν πάρετε 650 δισ. ανά μετοχή (ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο ποσό), σας παρακαλώ να χρηματοδοτήσετε ένα super-duper website για τον Κύριο Τάκη μας.

      Δεν θα επανέλθω στο θέμα, θα χαρώ όμως να διαβάσω την συνέχειά της.
      Ευχαριστώ και καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    8. @Τάκης Εγώ πάλι θα χαρώ να διαβάσω τις πληροφορίες του κ. Τάκη πάνω στις οποίες στηρίζει το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ανατολής ήταν χρεοκοπημένη. Σας το είπε ο Ευρυβιάδης;

      Και μια και κοιτάτε μόνο μπροστά, να μην σας ενοχλώ. Να σας πω μόνο ότι αυτά που περνάμε ΣΗΜΕΡΑ τα έχουμε ξαναπεράσει το 1930. Αλλά ποιός είμαι εγώ να τα βάλω με τον Τάκη.

      @grthanasis Εμ φυσικά κάτι θα έχουν στο μυαλό. Επιλογή τους δεν είναι να το πάνε δικαστικά, προφανώς θα έχουν και κάποιες άλλες μελέτες στο χέρι τους.

      Λευτέρης

      Διαγραφή
    9. Καμιά πληροφορία. Τον τελευταίο Ισολογισμό, όπως τον ανακοίνωσε η τράπεζα. Κοιτώντας αυτόν βλέπω φαλίρα.

      Αλλά εσείς μην εγκαταλείπετε τόσο γρήγορα.

      ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

      Διαγραφή
    10. Που τον είδατε τον τελευταίο Ισολογισμό όπως τον ανακοίνωσε η Τράπεζα; Εννοείτε την λογιστική κατάσταση του ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Αυτό σας μοιάζει με Ισολογισμό, όπως τον ορίζει ο νόμος;

      ΕΣΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΟΧΙ ΕΓΩ. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ;

      Λευτέρης

      Διαγραφή
  5. Και μια και σας αρέσουν τα ερωτήματα, να σας θέσω ένα ερώτημα.

    Τη μετοχή με τη μερισματαπόδειξη 55 την παρουσιάσατε με το σχόλιο: "Η μετοχή της τράπεζας Ανατολής με ενσωματωμένη την μερισματαπόδειξη Νο55. Κάποιος καψερός προπάππους δεν αντιλήφθηκε ότι εδικαιούτο 200 δρχ απο την εκκαθάριση της τραπέζης."

    Οι προκαταβολές ενόψει της ειδικής εκκαθάρισης, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή γνωστοποίηση που εμφανίσατε, άρχισαν να δίνονται στις 16 Ιανουαρίου 1933. Στις 17 Ιανουαρίου 1938, αυτές οι προκαταβολές που δεν εισπράχθηκαν δεν θα έπρεπε να έχουν ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, έντοκα; ΝΑΙ ή ΟΧΙ

    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο καταστατικό της τραπέζης της Ανατολής γράφει καθαρά ότι μερίσματα που δεν έχουν εισπραχθεί με την παρέλευση της 5ετίας παραγράφονται υπέρ της εταιρίας.
      Αν δεν τίθεται λοιπόν θέμα παραγραφής τότε έπρεπε αυτές οι 200 δρχ να έχουν δεσμευτεί.

      Κύριε Λευτέρη - μπορείτε ελεύθερα να γράψετε την άποψη σας και να αναπτύξετε την επιχειρηματολογία σας.
      Μην με ρωτάτε διαρκώς.

      Για εμένα η τράπεζα ήταν φαλιμέντο.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κ Τάκη, έχετε απόλυτο λάθος για ακόμη μια φορά. Βάση της σύμβασης συγχώνευσης και του νόμου 5261/1931, παράγραφος 2, στις 28 Δεκεμβρίου 1932 η Τράπεζα Ανατολής αφομοιώθηκε από την Εθνική Τράπεζα, με "καθολική διαδοχή". Επομένως έπαψε να υπάρχει. Άρα οι 200 δραχμές δεν μπορούν να παραγραφούν υπέρ της εταιρείας.

      Σύμφωνα με το νόμο ΑΣΜΔ'/1885, η προκαταβολή έπρεπε να δεσμευτεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό δεν έγινε. Αυτό ελέγχεται αυτή τη στιγμή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στην πραγματικότητα και όχι στα παραμύθια του Σώρρα και της Ζούγκλας.

      Επειδή συνεχώς θέλετε να υποβαθμίσετε το θέμα αποκαλώντας το "νομικίστικο", να φανταστώ ότι σύμφωνα με τη δική σας άποψη το ίδιο ισχύει για το Κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις; Τα αφήνουμε και κοιτάμε μπροστά;

      Στο δικό μου μυαλό, αν η εταιρεία του Περικλή έκανε απάτη και το βρει κάποιος σήμερα και η εταιρεία του Περικλή υπάρχει, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Διαφορετικά, με τέτοιες αντιλήψεις καλό Μνημόνιο Νο 45 το 3040.

      Λευτέρης

      Διαγραφή
    3. Εννοείτε ότι για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις δεν μου καίγεται καρφί. Τα έχω γράψει παλαιότερα αυτά. Έχω μάθει κάθε πράμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.
      Άρα κοιτάζω μπροστά - πάντα θα υπάρχουν άλλοι που θυμούνται να κοιτάξουν πίσω όταν αντιλαμβάνονται ότι ζορίζουν τα πράγματα.

      Όμως κύριε Λευτέρη γράφετε, γράφετε και ξαναγράφετε και ακόμη δεν μας γράψατε μας εσείς της Ανατολής τι ζητάτε απο το δικαστήριο.
      Πόσο ζητάτε για την μια μετοχή Ανατολής???
      Ή τέλος πάντως γράψτε μας τις απαιτήσεις σας - έτσι για να αναβαθμίσετε ΕΣΕΙΣ την υπόθεση της Ανατολής και να μιλήσουμε συγκεκριμένα για να καταλάβουμε και εμείς.

      Διαγραφή
    4. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας για την Τράπεζα της Ανατολής (που δεν το πιστεύω) να ψάξετε και λίγο στο banquedorient.org. Για εμένα που γράφω, γράφω και ξαναγράφω αλλά δεν ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ, η μελέτη μιας υπόθεσης δεν είναι δυό κιλά καρπούζι.

      Σας λέω λοιπόν ότι σήμερα η ΕΤΕ χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο χρήματα από την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής και ειδικά τις προκαταβολές που δεν εισπράχθηκαν και αυτό είναι αίτημα που έχει προωθηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

      Αυτό ΣΗΜΕΡΑ, όχι πριν 80 χρόνια.

      Λευτέρης

      Διαγραφή
  6. Σας παρακαλώ κύριε Λευτέρη να μου μιλήσετε με νούμερα και όχι αν εκκαθαρίστηκε η τράπεζα ή να μου εμφανίσετε μετοχές με σφραγίδες Αιγύπτου, Γαλλίας ετών μετά το 1936, πως τάχα μου διαπραγματευόταν σε άλλα χρηματιστήρια.
    Αυτά να τα εμφανίσετε στο δικαστήριο.

    Εμένα να μου δείξετε νούμερα ότι η Ανατολής άξιζε περισσότερο από μια τυρόπιτα. Εγώ λέω ότι δεν άξιζε ούτε και αυτή και ήταν σκάνδαλο που η τότε Εθνική έδωσε 200 δρχ, ανά μετοχή, για να σώσει αυτήν την τράπεζα.
    Είναι σαν να έδινε η σημερινή ΑΛΦΑ 5 ευρώ το κομμάτι για να πάρει την σημερινή Εμπορική.

    Νούμερα λοιπόν κύριε Λευτέρη. Πείστε με ότι η τράπεζα άξιζε κάτι. Τα υπόλοιπα να τα δώσετε στο δικαστήριο και να ξεσκεπάσετε τους απατεώνες - αν υπήρχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι σχέση έχει η υπόθεση με τα "νούμερα", με 15 μεταβλητές και παραδοχές! Αν η δικαστική διερεύνηση δεν αποκαλύψει τις συνθήκες, πως εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος Τάκης θα βγάλει "νούμερα"!

      Εσείς που δεν γνωρίζετε την υπόθεση και δεν έχετε κάνει σοβαρή έρευνα μου λέτε ότι η Ανατολή δεν άξιζε μια τυρόπιτα. Εγώ σας λέω πάλι ότι η ΕΤΕ πήρε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από την Ανατολή χωρίς να τα ρευστοποιήσει και χωρίς έγκριση εκκαθαριστών σε μηδενική τιμή και τα εισέπραξε στην ονομαστική τους αξία το 1939. Τα έσοδα τα έβγαλε στο εξωτερικό πριν τον πόλεμο.

      Καταλαβένετε τη διαφορά που μας χωρίζει; Εγώ έχω δει τους ισολογισμούς από το 1906 έως το 1932, έχω μελετήσει χιλιάδες έγγραφα από τις πηγές τους και εσείς έχετε μελετήσει μια εικόνα στο internet;

      Εγώ λοιπόν να σας δώσω νούμερα, αφού τόσο πολύ το επιθυμείτε:

      1. Κεφάλαιο, ως το ελάχιστο που κάλυψε η εκκαθάριση ΑΝ το κάλυψε.
      2. Ετήσιο Δικαιοπρακτικό επιτόκιο, μη ανατοκιζόμενο ετησίως από 1/1/1937 λόγω διαρκούς αδικήματος - απάτης.
      3. Τόκοι αλληλόχρεου ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ λογαριασμού (εκ συμβάσεως 7%, ανατοκιζόμενο ως κοινός τραπεζικός λογαριασμός) από 1/1/1933.

      Και ως κεφάλαιο, σε φράγκα χρυσού (Αναγκαστικός Νόμος 10ης Μαϊου 1935 "Περί των εις ξένον νόμισμα κεφαλαίων Ελληνικών Ανωνύμων Εταιρειών), υπολογίζουμε τη σχετική σημερινή αξία με τις ίδιες μεθόδους που η Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει το Κατοχικό δάνειο (αντίστοιχα ανάλογα: σύγκριση με ΑΕΠ, νόμισμα ή χρημαστιστηριακή αξία εταιρείας).

      Λευτέρης

      Διαγραφή
    2. γράφετε, γράφετε και ξαναγράφετε και ακόμη δεν μας γράψατε μας εσείς της Ανατολής τι ζητάτε απο το δικαστήριο.
      Πόσο ζητάτε για την μια μετοχή Ανατολής???
      Ή τέλος πάντως γράψτε μας τις απαιτήσεις σας - έτσι για να αναβαθμίσετε ΕΣΕΙΣ την υπόθεση της Ανατολής και να μιλήσουμε συγκεκριμένα για να καταλάβουμε και εμείς.

      Βλέπω λογικές Σωρρα βάζετε στις παραμέτρους σας.
      Σας αφήνω τώρα. Εσείς συνεχίστε κύριε Λευτέρη και αναβαθμίστε το θέμα με νούμερα, στοιχεια και συγκεκριμένα πράγματα.
      'Εχετε ελεύθερο το πεδίο απο εμένα.

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη, αν αυτές σας φαίνονται λογικές Σώρρα τότε άδικα γράφω και ξαναγράφω... Δεν με απασχολεί ο Σώρρας ούτε οι ετικέτες που εσείς βάζετε.

      Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι γράψατε ένα άρθρο, το οποίο στηρίζεται στο ΠΟΥΘΕΝΑ, με πηγές από το ΠΟΥΘΕΝΑ και δύο μήνες πριν τη δικαστική εκτίμηση της υπόθεσης, υποβαθμίζετε ένα θέμα που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. Και το χειρότερο όλων είναι ότι με λάθος αρχικές τιμές, κάνετε μελέτες που δεν στέκουν ούτε στο δημοτικό.

      Σας ευχαριστώ για το ελεύθερο πεδίο.

      Διαγραφή
    4. Θα λέω αυτό που εγώ πιστεύω και θα γράφω τις αλήθειες που εγώ ΝΟΜΙΖΩ ότι βλέπω μέσα απο τα δικά μου μάτια.
      Δεν έχω καμιά όρεξη να ξαναμπώ στο banquedorient.org και να ξαναδιαβάσω όσα διάβασα.
      Αντί να μου υπενθυμίζετε ότι λέω μπούρδες και ότι είμαι άσχετος για ένα θέμα που δεν γνωρίζω - θα ήταν σοφότερο από εσάς κύριε Λευτέρη, να μας υποδείξετε και να μας κατατοπίσετε εσείς τι βλέπετε και να μας γράψετε τις δικές σας αλήθειες. Αλλά το αποφεύγετε. Οπότε δεν μπορώ να αντιληφθώ την παρέμβαση σας.

      Ούτε στο απλούστερο δεν μου απαντάτε.
      Πόσο ζητάτε για την μια μετοχή Ανατολής???
      Ή τέλος πάντως γράψτε μας τις απαιτήσεις σας - έτσι για να αναβαθμίσετε ΕΣΕΙΣ την υπόθεση της Ανατολής και να μιλήσουμε συγκεκριμένα για να καταλάβουμε και εμείς.

      Ώρα σας καλή.

      Διαγραφή
  7. Ζητάω να πληρωθούν οι προκαταβολές στο Ελληνικό δημόσιο μαζί με τους φόρους που απέκρυψε η ΕΤΕ. Θεωρώ οτι μια λογική ελάχιστη αποτίμηση της αξίας των μετοχών είναι 65.000 ευρώ/μετοχή.

    Και πάλι δεν είναι οικονομική η ένταση μου. Είναι θέμα δεοντολογίας και ίσως για αυτό να μην το καταλαβαίνετε, γιατί δεν έχει νούμερα πάνω. Να σας το θέσω πιο απλά: Οι πηγές που επικαλείστε είναι ανιστόρητες. Κάνετε λάθος σε ότι αναφορά κάνετε (με εξαίρεση ίσως το Σώρροφ) και μπλέκετε την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής με όσα ο Σώρρας ισχυριζεται για το θέμα.

    Ώρα καλή και σε εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία.
      θεωρείτε ότι μια λογική ελάχιστη αποτίμηση της αξίας των μετοχών είναι 65.000 ευρώ/μετοχή.

      Επόμενη ερώτηση.
      Αυτή την ελάχιστη αποτίμηση, ζητάτε να την εισπράξουν μόνο όσοι έχουν μετοχές που δεν έχουν ακυρωθεί ή όλες οι μετοχές??

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχουν ακυρωμένες μετοχές. Σας απάντησα παρακάτω.

      Διαγραφή
  8. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης η οποία θα αποφασίσει αν έχουν κάποια αξία ή όχι λίαν συντόμως.

    Αν θέλει κανείς να ενημερωθεί ορθά και με επιχειρήματα αξίζει να διαβάσει την μόνη σοβαρή έρευνα που έχει γίνει για το θέμα στο banquedorient.org σε κάθε παράμετρο και κάθε επιχείρημα που έχει ακουστεί από πλευρά της ΕΤΕ.

    Επίσης για τους φίλους που ασχολήθηκαν λίαν προσφάτως με το θέμα θα έπρεπε να ενημερωθούν ότι σε όλες τις μέχρι σήμερα δικασίμους, η ΕΤΕ κάνει τον λαγό και ζητάει συνεχώς αναβολές.

    Εσείς θεωρείτε ότι αν είχε πράξει τα δέοντα εκ του νόμου τότε και είχε ολοκληρώσει εκκαθάριση δεν θα ερχόταν στο δικαστήριο και να κλείσει την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες;

    Αντιθέτως έχει υποστεί ήδη μια ήττα σε ασφαλιστικά μέτρα επίδειξης εγγράφων καθότι οι δικαστές έκριναν ότι υφίσταται το θέμα και οι μέτοχοι έχουν δικαίωμα να λάβουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα...τα οποία είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν τα παρέχει η ΕΘΝΙΚΗ ,αλλά αντιθέτως δίνει χιλιάδες σελίδες γενικότερης φύσεως.

    Υπομονή λοιπόν 45 μέρες μείνανε για να μάθουμε....που εμείς γνωρίζουμε τι θα συμβεί...η ΕΤΕ θα το μάθει 7 Νοέμβρη!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επομένως συμφωνείτε πλήρως με το άρθρο μου σε όλα και για όλα όλα και ας μου λέτε κύριε Λευτέρη ότι οι πηγές που επικαλούμαι είναι ανιστόρητες.
      Στο άρθρο που έχετε διαβάσει επικαλούμαι μόνο τον Σώρρα - που ευτυχώς, για εσάς, τον έχετε αφαλοκόψει.

      Βιάζεστε, όπως όλοι στην Ελλάδα, να κρίνετε. Σε τι είναι ανιστόρητο το άρθρο??? Δεν μας το γράφετε??

      Φιλική συμβουλή.
      Δε είναι καλό να πάτε να διεκδικήσετε με τη σιγουριά του '' εμείς γνωρίζουμε τι θα συμβεί...η ΕΤΕ θα το μάθει 7 Νοέμβρη''.

      Διαγραφή
    2. Και σίγουρα θα συμφωνείτε και με το συμπέρασμα μου ''670 δις μπαρούφες αξίζει η τράπεζα της Ανατολής''.

      Διαγραφή
  9. Πάρε κόσμε, πάρε μπαρούφες απ τον κυρ Τάκη, τον κυρ γιώργο και όλους τους άλλους που ονειρεύονται να κάτσουν στα πάνελ δίπλα στον Πρετεντέρη και στον Τριανταφυλλόπουλο και με σοβαροφανές ύφος να υποστηρίζουν τις θέσεις τους για ένα θέμα που δεν το μελέτησαν, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα γι αυτό και λειτουργούν στα πλαίσια της ποιότητας της δημοσιογραφίας των Κωστοπουλικών εντύπων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλης όχι ανώνυμος ντε...

      Διαγραφή
    2. Κύριοι, της τράπεζας Ανατολής, αντί να φωνασκείτε και να υποβιβάζετε τον Τάκαρο στο ερασιτεχνικό, σας δίνετε μια καταπληκτική ευκαιρία να ενημερώσετε όσους διαβάζουν αυτό το Ιστολόγιο περί των αληθειών που εσείς βλέπετε (ή νομίζετε ότι βλέπετε). Αρπάξτε αυτήν την ευκαιρία και θα δείτε ότι το κοινό του Τάκαρου είναι υψηλού IQ, οπότε μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.

      Εγώ πάντως σας το λέω - θέλω το κράτος να επιλύει τα προβλήματα του σήμερα και να δικαιώνει υποθέσεις του σήμερα - όπως για παράδειγμα Ασπίς Πρόνοια με Ψωμιάδη - και όχι υποθέσεις προ 80 ετών. Ας λύσουμε το σήμερα και μετά πάμε πιο πίσω.

      Παρόλα αυτά ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Ενημερώστε τον κόσμο - όσους τέλος πάντων διαβάζουν αυτό το Ιστολόγιο και αφήστε τις φωνές. Έχετε τη δυνατότητα να σχολιάσετε και να αναλύσετε ακόμη και ως ανώνυμοι, δίχως φραγή σχολίων - κάτι που δεν γίνεται σχεδόν στο σύνολο των Ιστολογίων του Internet.

      Διαγραφή
    3. Κυρ' Τάκη θα συνθέσω μια παραβολή για να καταλάβεις τι εννοώ. Απλά να επισημάνω ότι οι μέτοχοι δεν είμαστε ούτε σούργελα ούτε αγράμματοι και θα εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις ότι όλοι είμαστε επιστήμονες και μορφωμένοι άνθρωποι που έχουμε μελετήσει το θέμα για χρόνια και όχι επιφανειακά και με λογικές copy-paste.
      Λοιπόν όπως πιθανώς να γνωρίζεις, το σούργελο με τo ονοματεπώνυμο Valentino Liberace -εξαιρετικός πιανίστας κατα τα άλλα- είχε μια Rolls Royce Phantom την οποία είχε βάψει ρόζ και της είχε προσθέσει λεπτομέρειες απο μωβ γουνάκια.Με τη δική σου λογική και κρίνοντας επιφανειακά, θα μπορούσαμε να κάνουμε πόστ τη φωτογραφία της εν λόγω Rolls και να υποστηρίξουμε οτι η εταιρεία βγάζει αυτοκίνητα για γκέι περφόρμερς. Αυτή τη λογική χρησιμοποιείς εναντίον των μετόχων της ΤΤΑ χρησιμοποιώντας το όνομα του Σώρρα σα λεζάντα για το δημοσίευμά σου.Αλλα ξέχασα, σήμερα η λεζάντα έιναι που μετράει έτσι δεν είναι?

      Βαγγέλης

      Διαγραφή
    4. Κύριε βαγγέλη μόλις τώρα είδα ότι με κάνατε link απο το fotum του banquedorient.org

      http://banquedorient.org/forum/index.php?topic=424.0

      Μου γράφουν στο forum
      ''Ακόμη ένας που εμφανίστηκε από το πουθενά δύο μήνες πριν τη δίκη για να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα της ΕΤΕ''

      Σεβόμενος ότι σε 1,5 μήνα έχετε το δικαστήριο, δεν θα επανέλθω επι του θέματος. Αν και νομίζω ότι δεν θα χάνατε τίποτα, να βλέπατε και την οπτική τη δική μου.

      Χαίρομαι πάντως που διαχωρίζετε τη θέση σας απο τον Αρτέμιο Σώρρα.

      Καλή σας τύχη και σας εύχομαι να καταφέρετε να πείσετε το δικαστήριο.

      Διαγραφή
    5. Mosnieur Vaggelis Bonjour.

      Παρακαλώ θερμά όπως προχωρησετε σε πλήρη ανάλυση των επιχειρημάτων σας καθως κάτι τέτοιο δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα και απλά βλέπω αναπαραγωγή των όσων καταμαρτυρείτε στον Monsieur Takis. Επειδή μας ενδιαφερει πραγματικά το θέμα περιμένω απο εσάς στοιχεία που καταρρίπτουν τα όσα ο monsieur Takis γράφει.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη δε σας έκανα εγω Tag και αν σας έκανα δε θα είχα
      πρόβλημα να σας το πω. Φίλε Δαρείε δεν έχεις παρα να ανατρέξεις στο site
      www.banquedorient.org και να δείς κάποια από τα στοιχεία που στοιχειοθετούν
      τη μη παραγραφή του αδικήματος κατ' αρχήν, το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη είναι και το πιο σημαντικό.Σχετικά με την παλαιότητα της υπόθεσης, θα ήθελα να συμφωνήσετε μαζί μου οτι αν ετίθετο θέμα παλιότητας γενικώς, τότε κα οι λίρες κοπής του 1899 θα έπρεπε να πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων, και όχι να πηγαίνουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος και να τις αλλάζουμε με κατοχικά ευρωδολλάρια για να αγοράσουμε γάλα για τα παιδάκια μας και διπλά καρμπιρατέρ για τα καλά μας τα μοτέρ....

      Διαγραφή
  10. Κε Τάκη,

    Η ιστορία με την Τραπεζα της Ανατολής μόνο ως γραφική μπορεί να εκληφθεί, συμφωνείτε κ εσείς.

    Διάβαζα αυτες τις ημερες το τελευταιο βιβλιο του κου Ροτζερίδη (Jim Rogers / street smarts), αλλα κ συνεντευξεις του. Δεν τον ηξερα αλλα τον γνωρισα λογω των σχολιων σας. Ωραιος τυπος.
    Η κεντρική ιδέα που φωνάζει τα τελευταία χρόνια είναι ότι το ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΤΥΠΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ απο τις τρεις κεντρικές τράπεζες (FED, EKT, BoJapan), φουσκώνει τις αξίες σε μετοχες/εμπορευματα και αλλα assets και δημιουργει πλασματικες αξιες. Aυτο ειναι πληθωριστικό κ κάποια στιγμή θα σκάσει ασχημα. Και ισως πολυ συντομα.
    Τι εχετε να πειτε για αυτο?
    Πως θα επηρεασει αυτο το ελληνικο χρηματιστηριο αλλά και τις υπολοιπες παγκοσμιες αξίες?

    Επίσης οι ελληνικες μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης ειναι αρκετα υποτιμημενες. Γιατί όμως κανεις δεν ακουμπάει ακόμα? Παίζει ρόλο το ότι φοβούνται μια εξοδο απο το χρηματιστηριο (μια υποτιμημενη δημοσια προταση?)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι το πληθωριστικό χρήμα δημιουργεί φούσκες - όμως δεν δημιουργεί και φούσκα στο χρυσάφι, που τόσο πολύ λατρεύει Ροτζερίδης??
      Σε αυτό όμως το βλέπει αλλιώς.

      Κύριε Πέτρο ο κόσμος δεν ακουμπάει τις μικρές υποτιμημένες, λόγω άγνοιας και λόγω έλλειψης εμπορευσιμότητας.
      Οι περισσότεροι που ασχολούνται με το ΧΑΑ θέλουν τζόγο, γρήγορες κινήσεις και παίζουν εκεί που παίζονται τα λεφτά, για να μπορούν να κάνουν εύκολα stop loss ή να ρευστοποιούν εύκολα.

      Διαγραφή
  11. Τάκη με μπέρδεψες με άλλους ανώνυμους, οπότε ας μην είμαι ανώνυμος πλέον. Όταν σας λέω ότι οι πηγές σας είναι ανιστόριτες και λανθασμένες δεν το κάνω για να σας θίξω. Την πραγματικότητα περιγράφω δυστυχώς.

    Ας ξεκινήσω με την μεγαλύτερη μπαρούφα που έχω διαβάσει ποτέ στο διαδίκτυο για το θέμα. ΜΙλάτε για ακυρωμένες και μη ακυρωμένες μετοχές. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ. Και όπως λέει και η ίδια η Εθνική Τράπεζα σε πρόσφατη συνάντηση, όλες οι μετοχές πρέπει να πληρωθούν αν το αποφασίσει το δικαστήριο.

    - Η μετοχή σαν χρηματιστηριακή αξία ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχε ακυρωθεί στις 28 Δεκεμβρίου 1932, κάτι που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Η μετοχή συνέχισε να διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια αξιών Αθηνών, Καϊρου και Παρισίου στο μεγαλύτερο μέρος του 1933. Η πρώτη φούσκα με ευθύνη της ΕΤΕ.

    - Οι μετοχές σαν τίτλοι (χαρτί) δεν ακυρώθηκαν ποτέ. Αυτό που εσείς αποκαλείται "σφραγίδα ακύρωσης" είναι η σφραγίδα είσπραξης της προκαταβολής των 200 δραχμών.

    Δεν υπάρχει ούτε ένας τίτλος μετοχής της Τράπεζας Ανατολής που να είναι ακυρωμένος λόγω λήξης εκκαθάρισης. Όποιος μου φέρει έναν τέτοιο τίτλο θα του δώσω 2000 ευρώ. Ούτε η ίδια η ΕΤΕ δεν έχει...

    Λευτέρης

    ΥΓ Μακάρι ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να κυνηγήσει υποθέσεις όπως η Ασπις. Αλλά από ότι βλέπουμε από την ενασχόληση με τις κρατικές υπηρεσίες για το θέμα, θέλουν πολύ σπρώξιμο και είναι πολλοί οι ευθυνόφοβοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λευτέρη ισχύει ότι έγραψα στο σχόλιο 23 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:44 π.μ.

      Καλή σας τύχη και σας εύχομαι να καταφέρετε να πείσετε το δικαστήριο.
      Εγώ δέχομαι ότι πιθανόν να μην έχει εκκαθαριστεί ως έπρεπε η τράπεζα Ανατολής. Το έχω γράψει τόσες φορές - όπως και ότι η τράπεζα Ελλάδος έχει απαντήσει ότι δεν γνωρίζει τίποτα επι του θέματος.

      Διαγραφή
    2. Πάντως κύριε Λευτέρη σε αυτό που μου γράφετε ότι:

      Η μετοχή σαν χρηματιστηριακή αξία ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχε ακυρωθεί στις 28 Δεκεμβρίου 1932, κάτι που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Η μετοχή συνέχισε να διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια αξιών Αθηνών, Καϊρου και Παρισίου στο μεγαλύτερο μέρος του 1933. Η πρώτη φούσκα με ευθύνη της ΕΤΕ.

      Σας απαντώ, ότι με τη δική μου λογική θα μπορούσε η μετοχή να διαπραγματεύεται ως και το τέλος του 1936. Αν συνέχισε να διαπραγματεύεται και μετά το 1936, όπου η Εθνική ισχυρίζεται ότι εκκαθαρίστηκε η τράπεζα, τότε μιλάμε για σκάνδαλο.
      Μέχρι το 1936, για μένα έχει λογική να διαπραγματεύεται - καθώς μπορεί η εκκαθάριση να έβγαζε μεγαλύτερη αξία απο αυτήν που απέδωσε η Εθνική.

      Διαγραφή
    3. Η δική σου λογική ίσως να ήταν σωστή αν γινόταν εκκαθάριση σε εταιρεία προς πτώχευση και σύμφωνα με το νόμο η εταιρεία υπήρχε μέχρι το τέλος της εκκαθάρισης.

      Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι η Τράπεζα της Ανατολής δεν ήταν πτωχευμένη. Η ειδική εκκαθάριση έγινε για να πληρωθούν οι μέτοχοι, γιατί τη στιγμή της συγχώνευσης υπήρχε χρεωστάσιο στο Ελληνικό Δημόσιο και θεωρήθηκε άδικο για τους μετόχους να μην πληρωθούν την αξία της εταιρείας τους. Δεν έγινε λύση της εταιρείας, εξαγορά έγινε.

      Σύμφωνα με τη σύμβαση συγχώνευσης, που υπέγραψαν οι δύο πλευρές οι μετοχές ακυρώθηκαν αυτοδικαίως και μετατράπηκαν σε χρεωστικά ομόλογα. Οι τίτλοι των μετοχών θα ακυρώνονταν μετά τη λήξη της εκκαθάρισης.

      Επειδή η συγχώνευση έγινε υπό καθεστώς "καθολικής διαδοχής", η Τράπεζα της Ανατολής έπαψε να υπάρχει στις 28 Δεκεμβρίου 1932. Οι μετοχές της έπρεπε να έχουν αποσυρθεί από τα χρηματιστήρια.

      Διαγραφή
  12. http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=Banque+d%E2%80%99+Orient&_sacat=0&_from=R40


    Κάποιοι εξακολουθούν να πουλάνε την πραμάτια τους στους αδαείς που ακόμα πιστευουν ότι τα κ..χαρτα της τράπεζας της Ανατολής έχουν αξία...

    Βρεεεεε ξυπνάτε Ελληνάρες.....Εργαστείτε και αφήστε τις μαρούφες και την σωτηρία από τους ΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα με έπεισες... Περίμενε να την πάρεις μετά την πρωτόδικη απόφαση.

      Διαγραφή
    2. Εσυ παλικάρι μου γιατί δεν την αγοράζεις λοιπον αφού είσαι τόσο σίγουρος????

      Αφου είσαι πλούσιος βρεεεε γιατί δεν τις αγοραζεις όλες????Τσάμπα πράμα 200$...


      Διαγραφή
    3. Κύριοι όχι μαλλιοτραβήγματα.
      Προσπαθήστε να μιλήσετε με επιχειρήματα και ουσία.
      Σας αφήνω τώρα - μην μου κάνετε το Ιστολόγιο μπάχαλο.
      Δεν νομίζω ότι υπάρχει αναγνώστης του Τάκαρου που δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια στα πάντα και για όλα??

      Οπότε όχι μαλλιοτραβήγματα.

      Διαγραφή
    4. Διαφημίζουμε και ebay τώρα ε... Και που ξέρω αν είναι αντίγραφο ή κλεμένη; Αν χρειαζόμουν άλλες θα την έπαιρνα.

      Διαγραφή
    5. Πσσσσσσσσσσσσσσσσσ. Μεγαλομέτοχος λοιπόν.

      Υποκλίνομαι και τρέχω να κρυφτώ.Αντε και καλή τύχη....Χαχαχαχχαχαχαα

      Διαγραφή
    6. Καλή τύχη και σε σένα. Εσύ πόσες έχεις... γιατί αποκλείεται να μην έχεις, όπως σε κόβω.

      Διαγραφή
  13. Μου αρέσει η υπόθεση - σαν αστυνομικό βιβλίο είναι!

    Να ρωτήσω κάτι από απλή περιέργεια;
    Όσοι έχουν μετοχές της Ανατολής και έχουν προχωρήσει στα δικαστήρια, είναι παλαιοί μέτοχοι που το κυνηγούσαν από τότε, πάππου προς πάππου, ή νέοι μέτοχοι που μυρίστηκαν ψωμί από μια προπολεμική υπόθεση;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως μου αρέσει η υπόθεση - γειά σου κύριε Τάκη, που μια αδιάφορη υπόθεση την έκανες (μαζί με τον κύριο Λευτέρη) ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Στάχτη πιάνεις, best seller βγάζεις!

      Αναμένω ενημέρωση αν μιλάμε για παλαιούς μετόχους που κυνηγάνε το δίκιο τους από τότε, ή νέους που βρήκαν μια θολή (όσο δεν υπάρχει δικαστική απόφαση) ευκαιρία για κέρδος (που δεν είναι καθόλου κατακριτέο - όλοι το κέρδος κυνηγάμε).

      Διαγραφή
    2. Μέχρι τώρα οι μόνες αγωγές έχουν γίνει από ανθρώπους που έχουν μετοχές από τους προγόνους τους. Αλλά όταν καταργηθεί το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές δεν υπάρχει περιορισμός στο ποιός θα κάνει αγωγή.

      Θεωρώ ότι αν οι μετοχές είναι γνήσιες, δεν είναι κλεμένες (περίπου 20.000 κλεμένες μέχρι το 1936 και πάρα πολλές κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι οποίες κατέληξαν στη Γερμανία), δεν υπάρχει λόγος να μην πληρωθούν.

      Πραγματικά όπως λέει και ο Τάκης η εκκαθάριση δεν έληξε νομότυπα. Η Τράπεζα της Ελλάδος σε 3 επιστολές κάνει την πάπια και λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα και δεν μπορεί να εμπλακεί! Αλλά νομοθέτης σε αυτές τις περιπτώσεις προέβλεψε το διαρκές αδίκημα, του οποίου η παραγραφή ξεκινάει με τη λήξη του αδικήματος. Εφόσον τελειώσει η εκκαθάριση, θα αρχίσει να μετράει και ο χρόνος παραγραφής.

      Εκκρεμούν 2 αγωγές από 2 μετόχους και ασφαλιστικά μέτρα επίδειξης εγγράφων από κοντά 60 άτομα.
      1) Αγωγή 7 Νοεμβρίου στη Ρόδο, μετά την πρώτη αναβολή που ζήτησε η ΕΤΕ το καλοκαίρι του 2012
      2) Ασφαλιστικά μέτρα 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα, μετά από αναβολή που ζήτησε η ΕΤΕ τον Αύγουστο του 2013
      3) Αγωγή 14 Ιανουαρίου στην Κω (πρωτοείσακτη).

      Αν η ΕΤΕ μπορούσε να κάνει σκόνη τους μετόχους, γιατί παίρνει αναβολές... Τράπεζα είναι, αυτά τα κάνει ο απλός κόσμος που η τράπεζα πάει να του φάει το σπίτι. Δεν τα κάνει η τράπεζα, να στήνει ασθένειες και σαχλαμάρες.

      Διαγραφή
  14. εμενα παλι μου ειχαν αφησει μια γερη κληρονομια με ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΔΥΣΗΣ ..

    Maistralle που λενε και οι Mουσιε ΓΑΛΛΟΙ

    Ακουσα ΓΑΛΛΟΙ και θυμηθηκα τον ΓΑΛΛΟ ΑΣΘΕΝΗ ..

    Αυτος θα μας δειξει ποτε βγαινουν τα ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΑ Ρετσινα Κουρτακη στην κυκλοφορια....

    4815 ο πρωτος στοχος


    Γιατι εαν δεν κυκλοφορησουν .....ΧΑΘΗΚΑΝ

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ

    Aleko mou salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Τάκη και σε όλη την παρέα καλημέρα.
    Θα παρέμβω στην κουβέντα γιατί μερικά θέματα έχουν να κάνουν με τα χωράφια μου, τα νομικά. Αφήνω τους υπολογισμούς των αριθμών που στηρίζονται σε αυθαίρετες ή/και αναπόδεικτες παραδοχές των «μετόχων», τους οποίους καταρρίπτει ο κ. Τάκης με την ανάλυση που κάνει .

    Κύριε Τάκη, η πενταετία της παραγραφής ισχύει για τα μερίσματα, ενώ στην προκειμένη περίπτωση, όπως φαίνεται, το κουπόνι 55 αποκόπηκε όχι για την καταβολή μερίσματος, αλλά ως απόδειξη για την είσπραξη της προκαταβολής των 150 δρχ. έναντι του προϊόντος της εκκαθάρισης και των 50 δρχ. για την πελατεία. Επομένως, η άποψή μου είναι ότι, εφ΄ όσον το κουπόνι 55 δεν αποκόπηκε για μέρισμα, δεν υπόκειται στην 5ετή παραγραφή.
    ΟΜΩΣ
    Σε ουδεμία χώρα και σε ουδέν σύστημα δικαίου υπάρχει οποιουδήποτε είδους απαίτηση που να είναι απαράγραπτη ανά τους αιώνες.

    Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Λευτέρη:

    Α) Σε ποιά διάταξη νόμου στηρίζεται η μη παραγραφή των απαιτήσεων των μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής μετά από 80 χρόνια;

    Β) Αν είχαν περάσει 150 χρόνια, πάλι θα ήταν απαράγραπτες οι τυχόν απαιτήσεις;

    Γ) Σε ποιά νόμιμη βάση στηρίζεται η παραδοχή «δεν τίθεται θέμα παραγραφής»;

    Δ) Η έννοια του «διαρκούς αδικήματος» υπήρχε σε διάταξη νόμου κατά το χρόνο που γεννήθηκαν οι απαιτήσεις, ή τέθηκε, έστω εκ των υστέρων, ως διάταξη μέχρι το χρόνο που συμπληρωνόταν η τυχόν παραγραφή; Έστω ότι υπήρχε τέτοια διάταξη, εμπίπτουν όμως σ΄ αυτήν οι συγκεκριμένες απαιτήσεις;

    Τέλος κ. Λευτέρη επιτρέψτε μου να σας πω ότι το να λέει κάποιος "Αν η ΕΤΕ μπορούσε να κάνει σκόνη τους μετόχους, γιατί παίρνει αναβολές..." δεν ειναι επιχείρημα που λαμβάνεται σοβαρά από τα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαπητή κα Καλλιόπη,

      ο κ. Τάκης tην άποψη του λέει και υπολογίζει λανθασμένα την αποτίμηση κάθε μετοχής σε μερικά εκατομμύρια. Και φυσικά κάνει λάθη, από τη στιγμή που δεν γνωρίζει την υπόθεση, τουλάχιστον όπως εσείς που τη γνωρίζετε πολύ καλά.

      Κατανοώ ότι η "παραγραφή" είναι η βασική θέση της ΕΤΕ, γιατί αν μπει στη διαδικασία να εξηγήσει ότι έκανε εκκαθάριση χωρίς ισολογισμό, "κλάψτα Χαράλαμπε". Μετά την "παραγραφή" και τις τυπικές ενστάσεις, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να ισχυριστεί, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

      Ας δούμε πρώτα το θέμα των ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ:

      Α) Κάνετε απόλυτο λάθος σχετικά με την "απαίτηση που είναι απαράγραπτη ανά τους αιώνες". Να σας ενημερώσω τότε πως στην αμερική (ΗΠΑ) υπάρχει αγωγή κατά των ασφαλιστικών εταιρειών που είχαν ασφαλίσει Αρμενίους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Ίσως αν μελετήσετε το Δίκαιο εκτός της Ελλάδας και της Ιταλίας να σχηματίσετε μια πιο σφαιρική εικόνα.

      Β) Με τη δική σας λογική αν οι προκαταβολές δεν καταβλήθηκαν ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ; Η ΕΤΕ τις 150 δραχμές τις περνάει στις λογιστικές καταστάσεις ως καταβεβλημένες, δηλαδή περνάει 150 δραχμές x 280.000 = 42 εκατομμύρια δραχμές. Επέστρεψαν στην Τράπεζα της Ανατολής που δεν υπήρχε (θυμίζω καθολική διαδοχή 1932); Επέστρεψαν στην εκκαθάριση και εξαφανίστηκαν υπέρ της ΕΤΕ, τη στιγμή που δεν έγινε καν Ισολογισμός Εκκαθάρισης; Τι απέγιναν, τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι; Σας θυμίζω ότι σύμφωνα με την ΕΤΕ η εκκαθάριση έληξε μονομερώς στις 28 Δεκεμβρίου 1936. Άρα το 1938 τα χρήματα έπρεπε να τα καρπωθεί η ΕΤΕ, ως διάδοχος της Τράπεζας της Ανατολής;

      Γ) Εκτός από τις 150 δραχμές, οι 50 δραχμές ήταν για το goodwill και επομένως δεν περνούσαν ΚΑΝ από την εκκαθάριση. Αυτές με το δικό σας σκεπτικό επέστρεψαν στην ΕΤΕ ως τίμημα μη καταβεβλημένο και επομένως πλήρωσε λιγότερα στο σύνολο; Πήρε πίσω χρήματα που δεν της ανήκαν;

      Δ) Η νομοθεσία στην οποία πρέπει να απεθυνθείτε είναι ο ΑΣΜΔ'/1885, το άρθρου 2 του Νόμου ΓΥΛΓ` της 27/30 Νόεμβρίου 1909 "περί βραχυπροθέσμων παραγράφων"και φυσικά το ΝΔ 1195 του 1942 όπως επιβεβαιώθηκε το 1960 και πρόσφατα από τον Αλογοσκούφη. Οι προκαταβολές αυτές είναι απαιτήσεις εκ κινητών αξιών, όπως πιστεύω θα συμφωνήσετε. Αν έχετε διαφορετική νομολογία από το 1936, από ότι λέει για παράδειγμα ο Καθηγητής Α. Ν. Τσιριντάνης, θα χαρώ να τη διαβάσω.

      Ε) Αν η ΕΤΕ έχει διαφορετική άποψη και θεωρεί ότι οι προκαταβολές δεν έπρεπε να δεσμευτούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ας το απαντήσει στο Υπουργείο Οικονομικών. Φυσικά και δεν έχει εκφράσει για το καλό της τέτοια θέση. Και μια και σας αρέσει το Διεθνές Δίκαιο να κοιτάξετε και το Γαλλικό αστικό κώδικα της εποχής εκείνης στο άρθρο 2227, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τον Έλληνα νομοθέτη.

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους!

    Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που παρουσιάσατε(ο γράφων) σε σχέση με την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής.
    Το θέμα έγινε γνωστό στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου το 2011 όπου τότε άκουσε κατά κανόνα το Πανελλήνιο για την μετοχή της Ανατολής.

    Το θέμα συνδέθηκε εξαρχής με τον κ. Σώρρα όπου διεκδίκησε με κάποιες κινήσεις ένα ποσό-αποτίμηση του καθηγητή Καρυώτη 670 δις!

    Θα συμφωνήσω ότι ο γράφων έχει αντλήσει όλες τις πληροφορίες από το διαδίκτυο σχετικά με την υπόθεση ,πως ξεκίνησε,ποια ήταν η αντίδραση της Εθνικής και στην συνέχεια η εκτίμηση Καρυώτη και η αποχώρηση του από την END.

    Θα πρέπει να ενημερώσω όμως τα εξής :

    1)To θέμα στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε το 2011 αλλά ευθύς αμέσως από την υποτιθέμενη εκκαθάριση της ΤτΑ και υπάρχει σωρεία επιστολών μετόχων που περιμένουν ακόμη να λάβουν χρήματα.
    Η ΕΤΕ ποτέ δεν τους αποζημίωσε και καρπώθηκε όλο το σύνολο των 83.451.093,90 ΧΦ καθώς και κάθε περιουσιακό στοιχείο της ΤτΑ.
    Αυτά είναι που διεκδικούν σήμερα απόγονοι τους αλλά και όσοι φέρουν μετοχές με οποιοδήποτε τρόπο καθώς δεν το απαγορεύει η νομοθεσία.Δεν είναι ονομαστικές.

    2)Στη συνέχεια της έρευνας σας επί του θέματος ,αν θεωρήσω ότι αυτό είναι το πρώτο εισαγωγικό άρθρο στην υπόθεση, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να διαβάσετε όλα τα στοιχεία και τις αναλύσεις στο banquedorient.org ώστε να θέσετε την υπόθεση στην ορθή βάση .

    3)Οι μέτοχοι της ΤτΑ δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση κατ'ανάγκη με τον κ .Σώρρα.

    4)Έχουν γίνει πολύ σοβαρές νομικές κινήσεις κατά της ΕΤΕ και υπάρχει πληθώρα αποδείξεων που στην δίκη θα φέρει σε απίστευτο αδιέξοδο την ΕΤΕ (κατά την εκτίμηση μας).

    5)Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την υπόθεση αρκετά χρόνια δεν λέγονται αλλά έχουν κάθε έννομο δικαίωμα να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις για την αδικία που υπέστησαν καθώς και την δικαίωση τους.

    6)Δεν υπάρχει υπόθεση του παρελθόντος. Το νομικό δίκαιο δεν απορρίπτει τέτοιες υποθέσεις ανεξαρτήτως αν έχουν περάσει 80 χρόνια. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ,εκκαθάριση δεν έγινε ΠΟΤΕ όπως όριζε ο νόμος άρα δεν έχει κλείσει η υπόθεση. Χαίρομαι που και εσείς όπως και ο Μπαρμπανίκος που αναφέρατε αντιλαμβάνεστε με την κοινή λογική....ότι η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

    7)Το δημόσιο οφείλει να διεκδικήσει εντόκως τα ποσά που δεν έλαβε ποτέ από την οφθαλμοφανέστατη ΑΠΑΤΗ της ΕΤΕ ,αυτό το έχουν καταλάβει και οι δικηγόροι της.
    Πρόκειται περί απάτης όταν δεν αποδίδεις στο δημόσιο όπως όριζε η νομοθεσία τα ποσά από τις προκαταβολές και μάλιστα ένα διαρκές αδίκημα μέχρι σήμερα και με ΠΡΟΘΕΣΗ γιατί παρουσιάζουν στους ισολογισμούς και την εκκαθάριση του χεριού που έγραψαν οι ΙΔΙΟΙ ότι αποζημίωσαν και τις 280.000 μετοχές επί 200δρχ !!!! Καταλαβαίνετε γιατί είδους εκκαθάριση μιλάμε..... με απολυμένους τους εκκαθαριστές νωρίτερα από την υποτιθέμενη δημοσίευση της εκκαθάρισης ( όπως βόλευε την ΕΤΕ,ώστε να δείξει φαλιμέντο).

    8)Είμαι σίγουρος ότι θα βγάλετε καταπληκτικά συμπεράσματα όσο μελετήσετε ατομικά την υπόθεση και με επίσημα έγγραφα που υπάρχουν στο site που σας υπέδειξα και το οποίο είναι το μοναδικό που ασχολείται σοβαρά με την υπόθεση και όχι με αρλούμπες τύπου ΕΛ, ελληνοσωτήρων κλπ κλπ.

    9)Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε την δικαιοσύνη να μιλήσει και την Εθνική να εμφανιστεί στο δικαστήριο,γιατί έως σήμερα δεν εμφανίζεται αλλά αναβάλλει με γελοίους δικονομικά ισχυρισμούς για το μέγεθος της και τον ρόλο της στην οικονομία της Ελλάδας.

    Δεν βλέπω κάτι μεμπτό στο άρθρο σας όσο αφορά τον κ. Σώρρα ,τους ισχυρισμούς του καθώς και τον λαθεμένο ισχυρισμό περί 670 δις ,με παραμέτρους λαθεμένους από τον κ. Καρυώτη τον οποίο πληροφόρησαν λάθος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε για το σχόλιο σας.

      Αν μπορέσετε να αποδείξετε ότι η εταιρία δεν εκκαθαρίστηκε και κάποιοι παλαιοί μέτοχοι έχουν κινηθεί δικαστικά, δίχως το σύστημα να τους δώσει σημασία, τότε εφόσον δεν υπάρχει θέμα παραγραφής (αφού δεν θα έχει εκκαθαριστεί ουδέποτε η τράπεζα), τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να δικαιωθείτε.

      Τα γνωρίζω όλα όσα έχουν γραφεί περί της υπόθεσης της Ανατολής και θα σας ενθάρρυνα να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη και όσα γράφει ο Μπαρμπανίκος.
      Μην ''καθίσετε'' και μην επικεντρώσετε πάνω στην τελευταία οικονομική κατάσταση της τραπέζης της Ανατολής. Εγώ σε αυτή βλέπω φαλιμέντο και ας δείχνει ότι η καθαρή θέση ήταν 83,5 εκατ. χρυσά γαλλικά φράγκα.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα και αν δεν έχει γίνει εκκαθάριση δεν μπορούν τώρα, μετά από 80 χρόνια, να αξιώσουν τη διενέργεια εκκαθάρισης ή να θεμελιώσουν απαίτηση αποζημίωσης εξ αδικοπραξίας λόγω της μη εκκαθάρισης ή της μη νόμιμης απόφασης περί συγχώνευσης.

      Αν κάποιοι πολύ παλαιότερα, αν λέμε, τυχόν αποζημιώθηκαν με κάποιον τρόπο και για κάποιο λόγο, αυτό δεν σημαίνει ότι και για τους υπόλοιπους που το θυμήθηκαν στα 80 χρόνια θα συμβεί το ίδιο. Αυτά είναι τρελλά πράγματα και για αφελείς. Είπαμε: Παραγραφή και η παραγραφή υπάρχει για την ασφάλεια των συναλλαγών.
      Σε λίγο θα μας πουν ότι επειδή δεν είχε τη νόμιμη απαρτία δεν έγινε η συγχώνευση και η Τρ. της Ανατολής εξακολουθεί να υπάρχει και να λειτουργεί.

      'Ηθελα νάξερα, αυτοί που πουλάνε 100 $ τη μετοχή γιατί δεν κρατάνε για την πάρτη τους τα χρυσά φράγκα.
      Για να συμμετάσχει κάποιος στο Banque d' Orient organization πληρώνει κάτι και ποιος τα παίρνει;
      Ποιός πληρώνει τα έξοδα για τέτοια δικαστήρια;

      Διαγραφή
    3. Η συγχώνευση φυσικά και ολοκληρώθηκε κανονικά κα Καλλιόπη. Με γενικεύσεις δεν γλυτώνει η ΕΤΕ, όπως και με παραμυθάκια ότι οι μετοχές πουλιούνται στο Ebay. Έτσι πουλιόντουσαν και σε άλλες διεθνείς περίπτωσεις μετοχές για 10 ευρώ και τώρα κοστίζουν 150 χιλιάδες η μία λόγω δικαστικών αποφάσεων. Δεν θα εξηγήσω εγώ στο Γερμανό πωλητή, γιατί δεν πρέπει να πουλάει.

      Αναφορικά με την ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ:
      1) Αν είχαν περάσει 3000 χρόνια και η ΕΤΕ δεν είχε δημοσιεύσει Ισολογισμούς Εκκαθάρισης, τότε δεν θα ήταν απαράγραπτες οι τυχόν απαιτήσεις. Αυτή είναι η δική μου γνώμη και η δική μου αίσθηση περί δικαίου. Να σας θυμίσω την υπεξαίρεση της Ολυμπιακός ΠΑΕ κατά της Τράπεζας Κρήτης το 1989.

      2) Η παραγραφή αγώγιμων δικαιωμάτων στην οποία αναφέρεστε έχει ένα χρόνο από τον οποίο ξεκινάει. Εγώ δεν σας είπα ότι οι απαιτήσεις δεν παραγράφονται, η παραγραφή όμως αφού είστε νομικός, έχει μια απαρχή. Εσείς σε μια εκκαθάριση που δεν έχει δημοσίευσει μέχρι σήμερα Ισολογισμό, πότε θα τοποθετήσετε την απαρχή του χρόνου παραγραφής. Εμείς την τοποθετούμε μετά τη λήξη του αδικήματος. Αν διαφωνείτε, θερμή παράκληση να μου αιτιολογήσετε τη νομική βάση στην οποίο στηρίζετε τη γνώμη σας.

      Τέλος κα Καλλιόπη, το επιχείρημα ότι η ΕΤΕ όταν μας βλέπει τρέχει ανάποδα δεν είναι για το δικαστήριο μόνο. Είναι και για τον απλό κόσμο που παρακολουθεί. Και δεν πιστεύω να υπάρχει δικαστής σε αυτή τη χώρα που να μην λαμβάνει υπόψη του, έστω και μισό τοις χιλίοις, τις υπεκφυγές και την αποφυγή εκδίκασης, αφού έχεις υποβάλει προτάσεις στο δικαστήριο. Και όλα καλά, την κάνεις την "πατάτα", πρέπει να το κάνεις και κοινώς γνωστό ότι θα προκύψει σε 2 εβδομάδες επείγον πρόβλημα του μάρτυρα και θα πάρεις αναβολή ότι και να γίνει;

      Διαγραφή
    4. Καλλιόπη μπήκες στο ψητό....

      "Το τέλος εγγραφής για τα τακτικά μέλη είναι 150 ευρώ και η ετήσια συνδρομή των τακτικών μελών θα αποφασισθεί από τα τακτικά μέλη μετά την ίδρυση της εταιρείας (το ποσό που έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα διαβούλευση για τη συνδρομή είναι 150 ευρώ). Ωστόσο, η συνδρομή θα καταβληθεί σε δεύτερο χρόνο, όσο το δυνατόν αργότερα, για να μην είναι αυξημένο το κόστος συμμετοχής. "

      "α) Τακτικά μέλη: Εφάπαξ τέλος εγγραφής 150 ευρώ – Ετήσια συνδρομή θα αποφασισθεί Είναι τα ιδρυτικά μέλη - εταίροι της εταιρείας και αποτελούν τη βάση των Διοικητικών Οργάνων της. Συνιστούν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, η οποία πρέπει να συνέρχεται τουλάχιστον 1 φορά κάθε έτος. Κάθε εταίρος έχει δικαίωμα να πληροφορείται αυτοπροσώπως για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων, να εξετάζει τα βιβλία και τα έγγραφα καθώς και να καταρτίζει περίληψη της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας.
      Για την εγγραφή ως Τακτικό μέλος απαιτείται η πρόταση από δύο Τακτικά μέλη της εταιρείας, καθώς και η έγκριση της Διοικούσας Επιτροπής, πριν η αίτηση προωθηθεί στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας. Η είσοδος στην εταιρεία νέων τακτικών μελών προϋποθέτει την νόμιμη διαδικασία δημοσίευσης στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου.
      β) Απλά Μέλη: Εφάπαξ τέλος εγγραφής 50 ευρώ – Ετήσια συνδρομή 50 ευρώ Τα Απλά Μέλη συμμετέχουν στο Σώμα των Απλών Μελών και έχουν πλήρη ενημέρωση για τη δράση της Οργάνωσης. Μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της εταιρείας και στις αποστολές της. Διατυπώνουν ιδέες και κάνουν προτάσεις στα αρμόδια όργανα, συμμετέχοντας σε αυτά μέσω αντιπροσώπων. Τα Απλά Μέλη δεν συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας αλλά εκλέγουν δύο Αντιπροσώπους προς τη Γενική Συνέλευση και τη Διοικούσα Επιτροπή. Για την εγγραφή ως Απλό μέλος αρκεί η πρόταση από δύο Τακτικά μέλη της οργάνωσης. Την αίτηση αποδέχεται η Γενική Συνέλευση της εταιρείας.
      γ) Υποστηρικτικό μέλος: Εφάπαξ τέλος εγγραφής 50 ευρώ – Χωρίς ετήσια συνδρομή Τα Υποστηρικτικά μέλη είναι μέλη που θέλουν να βοηθήσουν την οργάνωση μας στην επίτευξη των στόχων της χωρίς να επιθυμούν να γίνουν Απλά ή Τακτικά Μέλη. Τα μέλη αυτά μπορούν ανά πάσα στιγμή εφόσον το θελήσουν να γίνουν Απλά Μέλη."

      Κάποιοι από τους σκοπούς της εταιρίας:

      4. Τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, επιστημονικών συμποσίων και διαλέξεων για την Τράπεζα Ανατολής.
      5. Την προώθηση της έρευνας και την αξιοποίηση απαραίτητων ιστορικών αρχείων για την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής
      6. Την οργάνωση μελετητικών και ερευνητικών ομάδων.
      7. Την έκδοση βιβλίων, περιοδικών, μελετών, μονογραφιών, δοκιμίων, λευκωμάτων, εκθέσεων φωτογραφιών και βιντεοσκοπήσεων κλπ. δυνάμενων να προάγουν τους σκοπούς της εταιρείας.

      Διαγραφή
    5. Αναφορικά με τα έξοδα για τα δικαστήρια τα πληρώνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. Δεν βοηθάει κανείς άλλος και δεν χρειάζεται.

      Διαγραφή
    6. Ναι σίγουρα, το κόλπο είναι η Οργάνωση των μετόχων με τα 9 μέλη που είναι κολλητοί μεταξύ τους... Το βρήκατε παιδιά, μην προσπαθείτε άλλο.

      Διαγραφή
    7. Κα Καλλιόπη, ποιός μίλησε για "απαίτηση αποζημίωσης εξ αδικοπραξίας λόγω της μη εκκαθάρισης";

      Διαγραφή
    8. Μα εδώ βλέπω συνδρομές και για μέλη.....Και σελίδα στο facebook με 1.000 φίλους...Και οργανωση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδόσεις βιβλίων και λευκωμάτων....

      Ολα αυτά τα κάνουν μεταξυ τους οι 9 φίλοι??????Μωρε μπράβο.

      Διαγραφή
    9. Μην μπερδεύεις την αστική μη κερδοσκοπική που μόνο πληρώνει και δεν πληρώνεται από κανέναν, συντηρεί τη σελίδα και φροντίζει για την ενημέρωση όλων, χωρίς να πληρώνουν.

      Στις δικαστικές διαμάχες, πχ στα ασφαλιστικά μέτρα, έγιναν περίπου 60 πρόσθετες παρεμβάσεις. Το ίδιο και στην εκούσια δικαιοδοσία που προηγήθηκε. Αυτά χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

      Επειδή πέραν από την πλάκα και τις χαζομάρες σου "ΑΛΗΘΕΙΑ", υπάρχει ένα τεράστιο αρχείο για την υπόθεση, αυτό πρέπει να διασωθεί. Η ΕΤΕ προτείνει να το δωρήσουμε στο Ιστορικό της Αρχείο μετά τη λήξη της υπόθεσης. Εμείς προτείνουμε να το διατηρήσουμε σε ψηφιακή μορφή, προσβάσιμο σε όλους. Αυτό δεν γίνεται από την αποθήκη που φυλάς τις μετοχές προς πώληση στο ebay.

      Καταλαβαίνω ότι η οργάνωση των κατόχων μετοχών πειράζει πολύ την ΕΤΕ, αλλά ας κρατάμε τα προσχήματα. Οι συμμετέχοντες δεν είναι 1 και 2 πιά. Είναι δεκάδες και όποιος νομίζει ότι έχει δίκιο, στα δικαστήρια. Όχι άλλες αναβολές.

      Διαγραφή
    10. Μπορεί και να λανθανω βέβαια αλλά πεδίο δόξης λαμπρό για αρκετους Ελληνες που γουστάρουν τέτοιου είδους ιστοριούλες...Κάτι σαν μελλοντική επιχείρηση μου μυριζει....

      Μπορεί βέβαια και να πέφτω έξω....Θα δείξει....

      Οσο για τα περί μη κερδοσκοπικής επιχείρησης, μελλοντικά κέρδη απο τυχόν πωλήσεις ειδων η διοργανωση σεμιναρίων, συνεδρίων κλπ να υποθέσω ότι δεν θα πάνε στην τσεπη κάποιων αλλά για το Ιστορικό αρχείο..........

      Μέτοχος ΕΤΕ δεν ήμουν ποτε ούτε κάποιας άλλης τράπεζας.

      Διαγραφή
    11. Μάγκα, μελλοντική επιχείρηση δεν είναι γιατί τότε δεν θα ήταν μη κερδοσκοπική. Και για να μάθεις και κάτι από τους 9, μόνο οι 3 έβαλαν 150 ευρώ. Για τους υπόλοιπους 6 τα πρόσθεσε ο ίδιος.

      Αλλά, ως γνήσιος θαυμαστής του γκέμπελς, θα πεις τη σαχλαμάρα σου για να ρίξεις τη μπάλα στην κερκίδα. Για την ΕΤΕ όμως "μούγκα στη στρούγκα", όλα σου φαίνονται φυσιολογικά, "μη μέτοχε". Όσο και να ενοχλεί κάποιους το αρχείο και η υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής θα παραμείνει για να θυμίζει στους επόμενους ότι με τέτοιες κομπίνες δεν πάμε πουθενά.

      Διαγραφή
    12. Και ΑΝ κα Καλλιόπη θέλετε να συζητήσετε περί της παραγραφής εδώ θα είμαι.

      Διαγραφή
    13. Αχουχουχουχου θα πέσω απ΄ την καρέκλα μ΄ αυτά που ακούω.
      Σεμινάρια, επιστημονικά τσιμπούσια, διαλέξεις περί όνου σκιάς και ρίξε τα πενηντάρικα να σε πει τη μοίρα σου η παρέα των 9 φίλων.
      Τη μεγάλη πόρτα που θα διαβούν την είδαν; Την είδαν, γιαυτό βάλανε τα σεμινάρια κλπ. για φερετζέ.
      Μπράβο σας βρε παλληκάρια, τα καταφέρνετε καλά.

      Κύριε Τάκη όταν προαναγγείλατε άρθρο για την Ανατολή απόρησα γιατί σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι με κοινό νού που να πιστεύουν τέτοιες ιστορίες με δράκους.
      Όμως, όταν η ιστορία εκτός από δράκους έχει και τάλλαρα, όλα είναι δυνατόν να συμβούν.

      Διαγραφή
    14. Ντροπή σας κα "Καλλιόπη". Μόνο αυτό έχω να πω. Έτσι να απευθύνεστε στα παιδιά σας και στους γύρω σας. Και σας επιστρέφω τον "φερετζέ" ολόκληρο για εσάς.

      Οι άνθρωποι με "κοινό νου" έχουν καταθέσει δύο ΑΓΩΓΕΣ κατά της ΕΤΕ.

      Είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για αυτά που συζητάτε, πλην τις θέσεις της ΕΤΕ. Αντί λοιπόν να ανοίξετε κανένα βιβλίο και επειδή ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ να συζητάτε επί της ουσίας, κάνετε γκεμπελική προπαγάνδα χωρίς να γνωρίζετε το παραμικρό και χωρίς φυσικά να μπορείτε να αποδείξετε αυτά που λέτε.

      Το λάθος είναι δικό μου που σας απάντησα, νομίζοντας ότι απευθύνομαι σε νοήμονα άνθρωπο με νομικές γνώσεις. Ντροπή σας και πάλι.

      Διαγραφή
    15. Εεεεε ψιτ. Στο site σας δεν έχει στοιχεία επικοινωνίας πλην του email....

      Επίσης εκτος από μία αράδα "στοιχείων" δεν βλέπουμε και κάτι άλλο που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς σας......

      Αναρωτιεμαι γιατί το φτιάξατε λοιπόν.....

      Διαγραφή
    16. Σίγουρα πράγματα. Να φανταστείς δεν μας γνωρίζει κανείς... Ούτε στα δικόγραφα βάζουμε ονόματα. Λες να υπογράφουμε με "σταυρό";

      Αλλά έτσι είναι μάγκακο. Όταν δεν σας παίρνει, η μπαλίτσα στην εξέδρα. Καμία απάντηση γιατί απλά δεν σας παίρνει.

      Από μένα έχεις τη συμπάθεια μου. Έτσι σου έμαθαν, έτσι συμπεριφέρεσαι.

      Διαγραφή
    17. Ρίξε καμιά ματία εδώ κάτω:
      1) http://banquedorient.org/forum/index.php?board=17.0
      2) http://banquedorient.org/forum/index.php?board=18.0
      3) http://banquedorient.org/forum/index.php?board=19.0

      Και αν έχεις οτιδήποτε να πεις για τα άρθρα που έχουμε ανεβάσει ευπρόσδεκτο. Έστω και μια διαφωνία, τεκμηριωμένη. Από αρλούμπες "χορτάσαμε" από την ΕΤΕ.

      Διαγραφή
    18. Μερσί κ. Λευτέρη.
      Δεν αντιλήφθηκα ότι κάτι απ΄ αυτά που έγραψα σας προσέβαλε προσωπικά. Δεν είχα τέτοια πρόθεση και αν τυχόν αισθαντήκατε προσωπικά προσβεβλημένος εξηγείστε μου το γιατί κι εγώ θα ζητήσω ταπεινά συγγνώμη.

      Αλλά επειδή δεν έχω πάρει ακόμα την απάντησή σας σε συγκεκριμένα ερωτήματα που σας έθεσα περί της παραγραφής, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε μια προσπάθεια να με διαφωτίσετε.

      Διαγραφή
    19. Ωραιότατα nick name πάντως..

      ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ......πολύ πιασάρικο....Πουλαει ρε παιδί μου.....

      Διαγραφή
    20. Φυσικά με προσβάλατε κυρία μου. Γιατί την υπόθεση αυτή την ερευνώ 10 χρόνια, έχω ξοδέψει απίστευτα ποσά χρημάτων σε αυτά τα χρόνια και δεν σταματάω να ερευνώ το παραμικρό. Όταν λοιπόν κάποιος έχει αφιερώσει τόσο χρόνο και τόσα έξοδα, έχει πηγές, βιβλιογραφία, έγγραφα, αποδεικτικό υλικό και έχει γνωρίσει κόσμο μέσα από αυτή την υπόθεση, δεν μπορείτε να το διακωμωδείτε ή να ανεβαίνετε πάνω στη "σκούπα" του μάγκα που θα πετάξει τη σαχλαμάρα του.

      Το αν το site υπάρχει για να βγάλει χρήματα ο διαχειριστής του, αφήστε να το κρίνουμε εμείς που συμμετέχουμε. Αν η οργάνωση έγινε για να βγάλουν χρήματα οι συμμετέχοντες, αφήστε να το κρίνουν αυτοί που συμμετέχουν, ΑΝ ποτέ τους ζητηθούν χρήματα.

      Αλλά, δεν μπορεί οποιοσδήποτε να λέει ότι αγωγές σε πολυμελή, πρόσθετες παρεμβάσεις, εκούσιες δικαιοδοσίες καλύπτονται με 50 ευρώ που δίνει όποιος ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ σε αυτές (και που δεν τα δέχομαι εγώ για να εξηγούμαστε).

      Σας έχω απαντήσει και για τις προκαταβολές και περί της παραγραφής παραπάνω, πριν αρχίσει τον αποπροσανατολισμό ο γκεμπελιστής με τις μετοχές.

      Διαγραφή
    21. Τι σχέση έχεις με την ΑΛΗΘΕΙΑ; Δεν πας να βάλεις καμιά μετοχή της ΤτΑ για 100.000 για να σπάμε πλάκα; Και αν δεν μπορείς να σοβαρευτείς, να γνωρίζεις ότι εγώ θα σε αγνοήσω μέχρι να προσθέσεις κάτι ουσιώδες και όχι παπατζιλίκι.

      Διαγραφή
    22. Αντιγράφω για διευκόλυνση σας:

      Ας δούμε πρώτα το θέμα των ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ:

      Α) Κάνετε απόλυτο λάθος σχετικά με την "απαίτηση που είναι απαράγραπτη ανά τους αιώνες". Να σας ενημερώσω τότε πως στην αμερική (ΗΠΑ) υπάρχει αγωγή κατά των ασφαλιστικών εταιρειών που είχαν ασφαλίσει Αρμενίους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Ίσως αν μελετήσετε το Δίκαιο εκτός της Ελλάδας και της Ιταλίας να σχηματίσετε μια πιο σφαιρική εικόνα.

      Β) Με τη δική σας λογική αν οι προκαταβολές δεν καταβλήθηκαν ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ; Η ΕΤΕ τις 150 δραχμές τις περνάει στις λογιστικές καταστάσεις ως καταβεβλημένες, δηλαδή περνάει 150 δραχμές x 280.000 = 42 εκατομμύρια δραχμές. Επέστρεψαν στην Τράπεζα της Ανατολής που δεν υπήρχε (θυμίζω καθολική διαδοχή 1932); Επέστρεψαν στην εκκαθάριση και εξαφανίστηκαν υπέρ της ΕΤΕ, τη στιγμή που δεν έγινε καν Ισολογισμός Εκκαθάρισης; Τι απέγιναν, τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι; Σας θυμίζω ότι σύμφωνα με την ΕΤΕ η εκκαθάριση έληξε μονομερώς στις 28 Δεκεμβρίου 1936. Άρα το 1938 τα χρήματα έπρεπε να τα καρπωθεί η ΕΤΕ, ως διάδοχος της Τράπεζας της Ανατολής;

      Γ) Εκτός από τις 150 δραχμές, οι 50 δραχμές ήταν για το goodwill και επομένως δεν περνούσαν ΚΑΝ από την εκκαθάριση. Αυτές με το δικό σας σκεπτικό επέστρεψαν στην ΕΤΕ ως τίμημα μη καταβεβλημένο και επομένως πλήρωσε λιγότερα στο σύνολο; Πήρε πίσω χρήματα που δεν της ανήκαν;

      Δ) Η νομοθεσία στην οποία πρέπει να απεθυνθείτε είναι ο ΑΣΜΔ'/1885, το άρθρου 2 του Νόμου ΓΥΛΓ` της 27/30 Νόεμβρίου 1909 "περί βραχυπροθέσμων παραγράφων"και φυσικά το ΝΔ 1195 του 1942 όπως επιβεβαιώθηκε το 1960 και πρόσφατα από τον Αλογοσκούφη. Οι προκαταβολές αυτές είναι απαιτήσεις εκ κινητών αξιών, όπως πιστεύω θα συμφωνήσετε. Αν έχετε διαφορετική νομολογία από το 1936, από ότι λέει για παράδειγμα ο Καθηγητής Α. Ν. Τσιριντάνης, θα χαρώ να τη διαβάσω.

      Ε) Αν η ΕΤΕ έχει διαφορετική άποψη και θεωρεί ότι οι προκαταβολές δεν έπρεπε να δεσμευτούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ας το απαντήσει στο Υπουργείο Οικονομικών. Φυσικά και δεν έχει εκφράσει για το καλό της τέτοια θέση. Και μια και σας αρέσει το Διεθνές Δίκαιο να κοιτάξετε και το Γαλλικό αστικό κώδικα της εποχής εκείνης στο άρθρο 2227, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τον Έλληνα νομοθέτη.

      Διαγραφή
    23. ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ.

      Βρε Λευτέρη απο 5 διαφορετικούς χρήστες είναι οι μετοχές τι μου λες για παπατζιλίκια.
      Η αλήθεια ποναει όμως.....

      Αντε θα τα πούμε μετά την εκδίκαση της υποθέσεων αδερφέ.

      ΜΗΝ ΧΑΘΕΙΣ.

      Διαγραφή
    24. Αναφορικά με την ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ:
      1) Αν είχαν περάσει 3000 χρόνια και η ΕΤΕ δεν είχε δημοσιεύσει Ισολογισμούς Εκκαθάρισης, τότε δεν θα ήταν απαράγραπτες οι τυχόν απαιτήσεις. Αυτή είναι η δική μου γνώμη και η δική μου αίσθηση περί δικαίου. Να σας θυμίσω την υπεξαίρεση της Ολυμπιακός ΠΑΕ κατά της Τράπεζας Κρήτης το 1989.

      2) Η παραγραφή αγώγιμων δικαιωμάτων στην οποία αναφέρεστε έχει ένα χρόνο από τον οποίο ξεκινάει. Εγώ δεν σας είπα ότι οι απαιτήσεις δεν παραγράφονται, η παραγραφή όμως αφού είστε νομικός, έχει μια απαρχή. Εσείς σε μια εκκαθάριση που δεν έχει δημοσίευσει μέχρι σήμερα Ισολογισμό, πότε θα τοποθετήσετε την απαρχή του χρόνου παραγραφής. Εμείς την τοποθετούμε μετά τη λήξη του αδικήματος. Αν διαφωνείτε, θερμή παράκληση να μου αιτιολογήσετε τη νομική βάση στην οποίο στηρίζετε τη γνώμη σας.

      Τέλος κα Καλλιόπη, το επιχείρημα ότι η ΕΤΕ όταν μας βλέπει τρέχει ανάποδα δεν είναι για το δικαστήριο μόνο. Είναι και για τον απλό κόσμο που παρακολουθεί. Και δεν πιστεύω να υπάρχει δικαστής σε αυτή τη χώρα που να μην λαμβάνει υπόψη του, έστω και μισό τοις χιλίοις, τις υπεκφυγές και την αποφυγή εκδίκασης, αφού έχεις υποβάλει προτάσεις στο δικαστήριο. Και όλα καλά, την κάνεις την "πατάτα", πρέπει να το κάνεις και κοινώς γνωστό ότι θα προκύψει σε 2 εβδομάδες επείγον πρόβλημα του μάρτυρα και θα πάρεις αναβολή ότι και να γίνει;

      Διαγραφή
    25. Όχι φιλαράκι, δεν χάνομαι. Και μη νομίζεις ότι δεν καταλαβαινόμαστε πια. Σαν τους highlander έχουμε καταντήσει στο διαδίκτυο, λες να μην καταλαβαίνω με ποιόν μιλάω. Μόνη συμβουλή, όταν έχεις κάτι να προσθέσεις να το κάνεις χωρίς παπατζιλίκι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την ΕΤΕ πια. Δεν είναι 2011, ούτε 2006, ούτε 2002.

      Διαγραφή
    26. Κύριε Λευτέρη πραγματικά δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν και όλοι εδώ ψάχνουμε την Αλήθεια.

      Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής όταν σας ζήτησα τις σχετικές διατάξεις στις οποίες στηρίζετε το απαράγραπτο των αξιώσεων των μετόχων.

      Γι αυτό θα το επαναλάβω: Σε ποιές συγκεκριμένες διατάξεις νόμων στηρίζετε τη μη παραγραφή μέχρι σήμερα;

      Διαγραφή
    27. Ας το πάμε βήμα βήμα τότε και θα σας το εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ:

      1. Αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι η ειδική εκκαθάριση δεν έχει λήξει λόγω μη ικανοποιήσης των εκ της σύμβασης και του νομου οριζόμενων δημοσιεύσεων, τότε υπάρχει ακόμη και σήμερα η υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας προς τους "μετόχους".

      Ελλείψει νόμου που να προβλέπει παραγραφή δικαιώματος κομιστή οποιασδήποτε μετοχής να εξαγοράσει τη μετοχή του, η μετοχή ισχύει και μπορεί να ρευστοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Όπως νομίζω θα γνωρίζετε, διαπλαστική - επεκτατική εφαρμογή διατάξεων περί παραγραφής δεν έχει ισχύσει ακόμη στο Ελληνικό Δίκαιο.

      Είναι σαν να μου λέτε ότι το δικαίωμα του κομιστή μετοχής, παύει να ισχύει λόγω παραγραφής. Και εδώ σας προλαμβάνω και σας λέω ότι η μετοχή ακυρώθηκε σαν χρηματιστηριακή αξία, αλλά ο τίτλος και τα δικαιώματα εκ της κατοχής του τίτλου παραμένουν μέχρι τη λήξη της εκκαθάρισης.

      Διαφωνείτε σε αυτό;

      Διαγραφή
    28. Και μια που αναμένω την απάντηση σας, θα ήθελα να με διαφωτήσετε για κάτι που γράψατε: "Σε λίγο θα μας πουν ότι επειδή δεν είχε τη νόμιμη απαρτία δεν έγινε η συγχώνευση και η Τρ. της Ανατολής εξακολουθεί να υπάρχει και να λειτουργεί".

      Και ο λόγος που σας ρωτάω είναι προφανής. Πως συμπεράνατε κάτι τέτοιο. Μήπως το διαβάσατε κάπου;

      Διαγραφή
    29. Κύριε Λευτέρη

      Στο 1. Δεν έγιναν δημοσιεύσεις και έχει υποχρέωση η ΕΤΕ προς τους μετόχους της Ανατολής:
      Ζητάτε να γίνουν δημοσιεύσεις; Παραγραφή.
      Ζητάτε αποζημίωση λόγω μη τηρήσεως της νόμιμης διαδικασίας; Παραγραφή.

      Στη 2η παράγραφο: "Ελλείψει νόμου που να προβλέπει παραγραφή δικαιώματος κομιστή οποιασδήποτε μετοχής να εξαγοράσει τη μετοχή του, η μετοχή ισχύει και μπορεί να ρευστοποιηθεί ανά πάσα στιγμή" Εσφαλμένη παραδοχή: Οι μετοχές έπαυσαν να ισχύουν αφού έγινε συγχώνευση, με τη συγχώνευση ο διάδοχος (ΕΤΕ) υπεισήλθε ως οιονεί καθολικός διάδοχος στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Ανατολής και οι όποιες απαιτήσεις εξ οποιασδήποτε αιτίας παραγράφονται.

      Ποιός είπε για "διαπλαστική - επεκτατική εφαρμογή διατάξεων περί παραγραφής";
      Αντίθετα, εγώ ΕΠΙΜΟΝΑ σας ζητώ να μου πείτε ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ

      Ο χρόνος της παραγραφής ποικίλει ανάλογα με την αιτία. Ο ανώτερος είναι 20ετία, αλλά ακόμα κι εκεί που ορίζεται μικρότερος και απαιτείται "γνώση" της ζημίας για την έναρξη του χρόνου παραγραφής, πάλι τίθεται φρένο "εν πάσει περιπτώσει 20ετία".

      ΠΕΊΤΕ ΜΟΥ Κ. ΛΕΥΤΕΡΗ σε ποια διάταξη νόμου υπάγονται; Ποτέ δεν παραγράφονται οι απαιτήσεις των μετόχων της Ανατολής;

      Στην 3η παραγρ. Βεβαίως και μπορεί να παραγραφεί υπό όρους και προϋποθέσεις όπως ανωτέρω στο 2 . Όμως δεν καταλαβαίνω, η Ανατολή ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο; Αλλά, κι αν ήταν εισηγμένη δεν αλλάζει το πράγμα, αφού έγινε συγχώνευση με την ΕΤΕ.

      Διαγραφή
    30. Αγαπητή κα. Καλλιόπη,

      πετάτε πράγματα στον αέρα τα οποία δεν ισχύουν και αρνείστε, ενώ το γνωρίζετε, να δείτε την πραγματική διάσταση της υπόθεσης. Με αυτά να δω την Εθνική Τράπεζα στο δικαστήριο και θα χαρώ πάρα πολύ κα Καλλιόπη.

      Αν δεν ολοκληρώσει η Εθνική Τράπεζα την εκκαθάριση με δημοσιεύσεις, πως ξεκίνησε ο χρόνος της παραγραφής; Μπορεί η ανώτατη παραγραφή να είναι 20ετής ή στην προκειμένη περίπτωση 5ετής αλλά το θέμα που σας ΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ.

      Εσείς τοποθετείτε την έναρξη του αδικήματος στο 1934, από ότι φαντάζομαι. Γιατί το κάνετε αυτό; Η σύμβαση συγχώνευσης λέει ότι μπορεί η ΕΤΕ να παρατείνει αλληλοδιαδόχως τη διαδικασία για όσα χρόνια θέλει. Σύμφωνα λοιπόν με όσα γνωρίζω εγώ, η διαδικασία αυτή δεν έχει λήξει, γιατί για να λήξει πρέπει να δημοσιευτεί ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ από τους εκκαθαριστές.

      Η εκκαθάριση λοιπόν ξεκίνησε το 1933 και συνεχίζεται το 2013. Εσείς πως θα μου αποδείξετε ότι έχει τελειώσει, με μονομερείς αναφορές σε πρακτικά ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και σε επιστολές της ΕΤΕ προς τρίτους. Γνωρίζετε ότι αυτό δεν γίνεται. Είναι σαν να υπογράφω ένα χαρτί ότι δεν έχω άδικο. Αν υπέγραφα ότι έχω άδικο, θα ήταν εν ισχύ. Που είναι το δημόσιο έγγραφο;

      Έχετε δει κάποιο έγγραφο από τρίτο, που να βεβαιώνει τη λήξη της εκκαθάρισης; Πχ τον εκπρόσωπο των μετόχων, τους εκκαθαριστές, το υπουργείο οικονομικών που είχε την επίβλεψη. ΚΑΠΟΙΟΝ.

      Οπότε θα μπορούσα να αντιστρέψω το ερώτημα μας και να σας ρωτήσω εγώ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ κατόχων μετοχών. Σε ποιό σημείο ο νομοθέτης προέβλεψε ότι μια μετοχή μπορεί να χάσει την αξία της; Άσχετα αν η Τράπεζα Ανατολής ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και συνέχισε να διαπραγματεύεται σε 3 διεθνή χρηματιστήρια σε ολόκληρη το 1933, ενώ είχε καταστεί ως "οιονεί καθολογικός διάδοχος".

      Οι μετοχές δεν έπαψαν να ισχύουν άμεσα λοιπόν, θα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ κάτι που δεν έγινε με ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας. Με βάση τη σύμβαση συγχώνευσης, οι μετοχές ακυρώθηκαν και απέμεινε υποχρέωση της ΕΤΕ προς αποπληρωμή (υποχρέωση εξόφλησης), το οποίο ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΕ.

      Αν εσείς ζητάτε από μένα να σας πω τις διατάξεις περί παραγραφής, να σας τις πω . 247-278 του αστικού κώδικα όπως δημοσιεύτηκε την 23.02.1946. Καλό είναι να τον δείτε στην πρώτη του μορφή.

      Η ΕΤΕ έχει ένα πτώμα θαμένο στον κήπο της Αιόλου 86, αν το ξεθάψει σήμερα λέτε να παραγράφηκε το αδίκημα;

      Διαγραφή
  17. Πάρτε κόσμε λεφτά με το τσουβάλι. Ας βρεθεί κάποιος που μιλάει Γαλλικά να ενημερώσει τον πωλητή (που έχει αποδεικτικό για την γνησιότητα από την PASS CO) ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των φίλων 10 μετοχές επί 65.000 ευρώ (ως λογική αξία ανά μετοχή) =€650.000!!!!!!!!!Είναι πλούσιος και πάει να την πουλήσει τσάμπα βρεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.ebay.com/itm/RARE-BANQUE-DORIENT-1250-gold-francs-1906-WITH-PASSCO-/360741673408?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53fde119c0

      ΟΡΜΑΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Εσύ είσαι ο πωλητής χαλαρά έτσι :)

      Διαγραφή
    3. Ναι ναι ναι. Ειμαι απο Γαλλία και πουλάω με χαρτί αυθεντικότητας.....

      Βρε τι άλλο θα ακούσουμε χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχαχαα

      Διαγραφή
    4. Τα παραμύθια πουλάς με χαρτί αυθνετικότητας. Αν δεν θες να ακούσεις δεν σε υποχρεώνεις κάποιος. Αλλά να ποστάρεις link σε forum για την υπόθεση είναι τουλάχιστον "προβληματικό".

      Διαγραφή
    5. Τι λες σοβαρά???Θα σε ρωτήσω κιόλας???

      Εγω σου αποδεικνύω ότι καποιος πουλάει 10 μετοχές με χαρτί γνησιότητας από πασίγνωστο οίκο και εσυ λές τέτοια????Τστστστστστστστσστστσ. Να βοηθήσω θέλω να γίνεται πλούσιοι βρέ....

      Α και που είσαι.....ο Γάλλος δεν στέλνει Ελλάδα.....Ψάχνει για κορόδια offshore...

      Διαγραφή
    6. Τέλος απο εμένα και αφήνω στο κοινό να βγάλει συμπεράσματα.

      Δεν αντέχω άλλη γραφικούρα.....Πήξαμε στους Λιακόπουλους.....(πουλάνε όμως οι ατιμοι)

      Διαγραφή
    7. Σκεπτόμενε συμμα΄ζεψου και άσε τα χαζά. Σταμάτα να πουλάς, όχι σε μας. Κάντα σε κανέναν άλλο.

      Διαγραφή
    8. Γιατί θα με κάνεις ντα????


      Ελα Χριστε και Παναγία.....

      Διαγραφή
    9. Όχι γιατί να σε κάνω ντα. Ελεύθερα να πουλάς την πραμάτια σου. Και βάλε και κανένα άλλο link, μην κολλάς στο ΕΝΑ που διάλεξες. Υπάρχουν πολλά εκεί έξω.

      Διαγραφή
    10. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ.

      Ναι ναι σωστος....

      Πάω τωρα με περιμένει το ιδιωτικο αερσκάφος να επιστρεψω στην Γαλλία και μετά στην Γερμανία και μετά στον Καναδά να πουλήσω την πραμάτια μου από τα 3 αυτα διαφορετικα μέρη του κόσμου.

      Ciao

      Διαγραφή
    11. Εγώ ένα link είδα να βάζεις. Και άσε το ιδιωτικό αεροσκάφος. Τις πατάτες που γράφεις να προσέχεις. Για τη ταμπακιέρα έχεις να πεις κάτι ή μόνο αποπροσανατολισμό σαν καλό παιδάκι;

      Διαγραφή
  18. Κύριε Τάκη, κάνατε μια ακόμα εξαιρετική ανάλυση.

    Νομίζω όμως ότι κάνατε ένα μικρό λαθάκι, που "φουσκώνει" τα νούμερα.
    Εάν στο αρχικό ποσό βάλετε επιτόκιο ανατοκισμού, πρέπει να προσδιορίσετε το αρχικό ποσό με βάση την τιμή του χρυσού το 1932 και όχι το 2011.
    Εάν το ποσό το προσδιορίσετε με τιμή του χρυσού το 2011 δεν πρέπει να βάλετε τόκους.
    Εάν θέλετε να βρείτε το πόσα χρήματα θα είχε σήμερα κάποιος, εάν το 1932 είχε ένα χρυσό γαλλικό φράγκο, πρέπει να κάνετε σύγκριση με τη χρυσή λίρα Αγγλίας.
    Ένας που είχε μια χρυσή λίρα Αγγλίας το 1932, έχει σήμερα μια χρυσή λίρα Αγγλίας.
    Δεν έχει πάρει τόκο, απλώς αυξάνεται η τιμή της.
    Επομένως το ποσό/ μετοχή είναι 298 x 1/5 x 1650 = 98.340 ευρώ (και όχι 15 εκ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο κύριε Τάκη μου - δεν είναι δυνατόν να πληθωρίζεις το νόμισμα και κατόπιν να θέλεις να εισπράξεις σε τιμές χρυσού 2011.
      Το 98.340 είναι η σωστότερη προσέγγιση.
      Εγώ απλώς υπολόγισα με τη λογική των επιχειρημάτων του Σώρρα.

      Διαγραφή
    2. Κατανοείτε πιστεύω ότι πρόκειται περί απάτης και όχι "επένδυσης".

      Διαγραφή
  19. Κύριοι,
    θεωρώ ότι θα κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση με επιχειρήματα και όχι μια κόντρα μεταξύ παιδιών.

    Εμείς θεωρούμε ότι η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και έχουμε όλο το αποδεικτικό υλικό να το τεκμηριώσουμε.
    Εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί όπως ορίζει ο νόμος ,δεν τίθεται νομικό θέμα παραγραφής.

    Αυτά θα τα αποφασίσει το δικαστήριο.

    Διαπιστώνω μια προσπάθεια απαξίωσης του θέματος με επιχειρήματα του τύπου ....πωλούνται στο ebay.
    Ναι πωλούνται όπως και χιλιάδες άλλα τέτοια σε συλλέκτες.....και;;
    Αν ο πωλητής θεωρεί ότι δεν έχει καμιά αξία παρά συλλεκτική είναι ελεύθερος να το κάνει. Δεν σημαίνει ότι όλοι δέχονται ότι έχουν τέτοια αξία και θα πρέπει να το διεκδικήσουν.

    Σημείωση σημαντική η πλειονότητα αυτών του ebay πιθανότατα δεν είναι αυθεντική.
    Τέλος θα αναφέρω ένα παράδειγμα γνωστό σε συλλέκτες όπως εγώ...
    υπάρχουν bonds από την Κίνα που αναγνωρίστηκε έπειτα από πολλά έτη ότι έχουν ΑΞΙΑ και μάλιστα τεράστια....εως τότε τα πουλούσαν για αναμνηστικά, αντίστοιχη περίπτωση και κάποια από το Μεξικό.

    Όποιος αμφιβάλλει μπορώ να του παραθέσω links.
    Μόλις κάποιος τα διεκδικήσει και κινηθεί νομικά και δικαιωθεί αποκτούν αξία και τότε οι τιμές εκτοξεύονται.

    45 μέρες υπομονή ....τικ τακ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα Petchili bonds μιλάς Nemesis. Όταν τα έπαιρνα με 50 ευρώ από το μοναστηράκι όλοι κάναν τους μάγκες. Τώρα που είναι στα 150.000 είναι αργά...

      Διαγραφή
    2. Για να τελειώνει το παραμύθι. η ΣΗΜΕΡΙΝΗ αξία κάθε πραγματικής μετοχής της τράπεζας της ανατολής είναι η εμπορική της αξία στο παζάρι. Επομένως ούτε εκατομμύρια, ούτε παραμύθια.

      Η πραγματική της αξία όμως αλλάζει, όπως αλλάζουν τα δεδομένα. Μετά το δικαστήριο το ξαναβλέπουμε.

      Τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες για παιδάκια και φαντασιόπληκτους.

      Διαγραφή
    3. Ορθόν,όπως κι εγώ!
      Δυστυχώς κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται.
      Ας τα πουλήσουν....Ελεύθερη αγορά.

      Διαγραφή

  20. 110 σχόλια σε μια μέρα !!!
    Νομίζω θα μπορούσε να γίνει case study.

    Κύριε Τάκη, ξεκινείστε γρήγορα να γράφετε το επόμενο άρθρο γιατί όπου νάναι αυτό θα φρακάρει.
    Πείτε μας για τους αετούς και τις καλούμπες που τυλίγονται και ξετυλίγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και στην τελικη τι ζορι τραβας? εκτος εαν δουλευεις για την ΕΤΕ και φοβασαι μην σου κοψουν τον μισθο... αλλιως αστους να κανουν οτι θελουν... απο εσενα θα τα παρουν? εκτος εαν εισαι της λογικης "δεν εχω γαιδαρο αλλα δεν θελω να μου χαρισουν...θελω να ψοφισει του γειτονα".... τοσο σε πειραζει εαν οι αλλοι τα παρουν? εαν δεν εχεις συμφερον να πεις καλοφαγοτα και σε καλη μερια...τοση μιζερια εχεις... αλλα τι ρωταω.....

      Διαγραφή
    2. Γιατί όχι; Αφού μάλιστα με τη δωρεά θα σωθούμε όλοι στην Ελλάδα και την Κύπρο και θα μείνει και περίσευμα;

      Με τις ευχές μου, σε καλή μεριά και καλοφάγωτα!!
      Οι ευχές απευθύνονται προς ΟΛΟΥΣ που συμμετέχουν στο εγχείρημα !!

      Διαγραφή
    3. Monsieur παρεκτρέπεστε. Δεν ομιλούν έτσι σε μια κυρία. Μην βγάζετε τον γνωστό κομπλεξισμό του Νεοέλληνα.

      Συζήτηση γίνεται η οποία πήρε φωτιά από ανθρώπους που προφανώς έχουν γνωση της υπόθεσης.

      Με το να μιλάτε με αυτό τον τρόπο δείχνετε κόμπλεξ και είναι κρίμα.

      Διαγραφή
    4. Γιατί όχι; Αφού μάλιστα με τη δωρεά θα σωθούμε όλοι στην Ελλάδα και την Κύπρο και θα μείνει και περίσευμα;

      Με τις ευχές μου, σε καλή μεριά και καλοφάγωτα!!
      Οι ευχές απευθύνονται προς ΟΛΟΥΣ που συμμετέχουν στο εγχείρημα !!

      Διαγραφή
    5. δεν πιστευω να δειχνω καποιο κομπλεξ....τωρα πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα... το μονο που λεω ειναι οτι εαν δεν εχει καποιος συμφερον που να συγκρουεται με τα συμφεροντα των μετοχων... τοτε γιατι την πειραζει.... εαν η δικαιοσυνη κρινει οτι φταιει η τραπεζα να πληρωσει... εκτος εαν θελει να προστατεψει την τραπεζα για λογους που εμεις δεν ξερουμε...τωρα εαν ολο αυτο σου φαινεται κομπλεξ δικο μου... τι να πω...
      και kalliopi γιατι απο οτι καταλαβαινω εχεις μια ταση να μπερδευεις πραγματα....για δωρεα μιλησε ο σωρρας.... και για κυπρο ηταν με κατι IBOE... μην μπερδευεις μηλα με πορτοκαλια.... εκτος εαν και αυτο το κανεις επιτηδες για να θολωσεις τα νερα....οι μετοχοι λενε οτι οι μετοχες ειναι δικες τους .... τωρα εαν με τη ΜΚΟ κανουν και αλλα εργα τοσο το καλυτερο....

      Διαγραφή
  21. kalliopi εαν.... λεω εαν δικαιωθουν.... ετοιμασου να κανεις κωλοτουμπα...ξερεις εσυ...απο αυτες που οι ελληνες ειναι πρωταθλητες.... και φυσικα μετα καψε τα πτυχια που λες οτι εχεις....
    αντε γειααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αυτό, φαντάζομαι, ισχύει και για εσάς.

      Διαγραφή
    2. εγω δεν ειπα οτι εχω στοιχεια αλλα ουτε βγηκα να κραξω.... να λεω για 50 ευρω να σου πω το μελλον σου και αλλα πολλα που ακουστηκαν παραπανω....αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα... επαναλαμβανω αφου δεν θα τα παρουν απο εσας, αφου δεν εχουν σχεση με τον σωρρα και τις σαχλαμαρες του που ειναι το προβλημα? δηλαδη για καθε υποθεση που παει δικαστικα με τραπεζα και απλους πολιτες κανετε και αρθρο? δεν νομιζω... τωρα γιατι τοση καψα απο αρκετους "ασχετους" (οπως οι ιδιοι λενε) με την συγκεκριμενη υποθεση δεν την καταλαβαινω....εαν χασουν απλα εχασαν μια υποθεση που πιστευαν οτι ειχαν δικιο.... και η ΕΤΕ για να ζηταει οπως ακουστηκε τοσες αναβολες ισως λεω ισως κατι να φοβαται....το οτι αυτο δεν στεκει σε δικαστηριο συμφωνω αλλα κατι δειχνει.... δεν νομιζετε? η τραπεζα εκλεισε μαλλον για αυτο δεν ειχαμε αλλες απαντησεις... αυριο παλι εδω θα ειναι!!!απλα τα πραγματα...
      καλη σας νυχτα !

      Διαγραφή
    3. Monsieur Anonymos σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν μωρό παιδί. Αν δεν μπορείτε να γράψετε κόσμια μπορείτε να πάτε κάπου αλλού που δεν έχει και πράκτορες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ να σας παρακολουθούν και να σας καταδιώκουν.

      Διαγραφή
    4. Βιάζεστε πολύ κύριε ανώνυμε, μα πάρα πολύ - όπως όλοι όσοι ασχολούνται με χρηματαγορές και στο τέλος τους παίρνουν μέχρι και τις σωβράκες, επειδή βιάζονται και δεν σκέφτοναι. Οπότε προτείνω να προσγειωθείτε και να μην γράφετε ότι κατεβαίνει στην κεφάλα σας.

      Το ότι δεν θα τα πάρουν απο μένα ή θα τα δώσουν σε σας - δεν συνεπάγεται αυτομάτως, ότι δεν πρέπει να έχω άποψη την οποία να μην δικαιούμαι να εκφέρω δημοσίως. Αν δεν θέλατε να εκφέρει δημοσίως απόψεις ο κάθε Τάκαρος, τότε να φροντίζατε η υπόθεση να πάει στα μουγκά. Όμως η υπόθεση πήρε διαστάσεις και έχει μάθει γιαυτήν όλη η Ελλάδα - άρα δυστυχώς για εσάς θα έχει άποψη όλη η Ελλάδα. Επομένως ωριμάστε και μην τεντυμποίζετε στο διαδίκτυο συμπεριφερόμενος ως ανώριμος νεολαίος ετών το πολύυυυυυυ τριάκοντα. Άντε μπράβο!!!

      Καλή σας ημέρα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ανώνυμε
      Κατ΄ αρχάς αισθάνομαι την ανάγκη να σας απαντήσω έστω καθυστερημένα όχι γιατί έκλεισε η Τράπεζα αλλά επειδή είχα άλλες δουλειές.
      Ουδεμία σχέση έχω με την ΕΤΕ ή με άλλη τράπεζα ούτε εργάζομαι σε γραφείο που έχει σχέση. 35 χρόνια εργάζομαι στο οικογενειακό μας γραφείο μαχόμενη.
      Τον Τάκαρο δεν τον βρήκα τώρα, επ΄ ευκαιρία της BdO. Από την άνοιξη τον επισκέπτομαι τακτικά και μου έχει ανοίξει τα μάτια σε πολλά πράγματα και τον ευχαριστώ γι αυτό.

      Ομολογώ ότι ήμουν κι εγώ επηρεασμένη αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος, από τα καμώματα του Σώρρα για τον οποίον έχουν γραφεί διάφορα στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και ενδεικτικά http://www.kalami.net/2012/ellada/end.html και http://www.artemis-sorras.com/?page_id=127

      Όμως, πιστεύω ότι η διαφωνία πολλές φορές αποβαίνει δημιουργική και εποικοδομητική γιατί αφ΄ ενός βοηθάει να εντοπιστούν πιθανά αδύνατα σημεία, πράγμα που δίνει την ευκαιρία εγκαίρως και επαρκώς να τα αντικρούσει κανείς, αφ΄ ετέρου μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη θεώρηση του ζητήματος. Από τις συζητήσεις αυτές, κατά την άποψή μου, πρέπει να αποκομίσατε ότι α) οποιαδήποτε σύνδεση της υπόθεσής σας με το Σώρρα πιθανόν να σας βλάψει και β) το ζήτημα της παραγραφής χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
      Αυτά βέβαια τα είπε και ο Τάκαρος και εσείς πολύ καλά τα γνωρίζετε, αφού έχετε δουλέψει την υπόθεση και δεν χρειάζεται να σας τα πω εγώ, αλλά τα λέω ως συμπέρασμα της συζήτησης.

      Εύχομαι πραγματικά από καρδιάς να πετύχετε.


      Διαγραφή
    6. ΚΥΡΙΑ με κεφαλαια....ευγε κα Καλλιοπη!

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστούμε πολύ κ.Καλλιόπη.

      http://www.youtube.com/watch?v=l1p4fbKqv6c

      Διαγραφή
    8. Χαχα θα γίνω και Ρουβίτσα τώρα στην ηλικία αυτή .....
      Ευχαριστώ Νέμεση

      Χρίστο με κάνεις και ντρέπομαι, δεν τ΄ αξίζω δα, γιατί παραφέρθηκα, ίσως από επαγγελματική νόσο.

      Διαγραφή
    9. Μια χαρά είστε κ.Καλλιόπη
      το μυαλό σας είναι ξυράφι, εμείς σας προσκαλούμε αν έχετε τον χρόνο και την όρεξη να εμβαθύνετε στην υπόθεση στο φόρουμ μας.
      Έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα σας προβληματίσουν νομικά!

      Διαγραφή
  22. Τάκη θα πρέπει να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Έχεις επισκέπτες από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και αυτό μας επέτρεψε να έρθουμε σε επαφή μέσω της σελίδας σου με την κα Καλλιόπη, η οποία φαίνεται να γνωρίζει πολύ συγκεκριμένα την υπόθεση.

    Προσωπικά σε ευχαριστώ και το μόνο που θέλω να περάσω είναι ότι υπάρχει και άλλη πλευρά, μια συμπαγής πλευρά κατόχων μετοχών με τους οποίους δεν είχε ΠΟΤΕ σχέση ο Σώρρας, όσο κι αν επιμένουν κάποιοι για λόγους εντυπώσεων και μόνο. Ο Σώρρας έχει φάει τρελό κράξιμο από εμάς και την έρευνα που έχουμε κάνει για τα "ομόλογα" του δεν τη έχει κάνει κανείς.

    Να φανταστείς, την πρώτη φορά που είδα το Σώρρα στο χαζοκούτι τραβούσα τα μαλλιά μου και νόμιζα ότι τον έστησε η ΕΤΕ να λέει παλαβομάρες. Λάθος μου βέβαια, μόνο την εκούσια δικαιοδοσία έστησαν (κατά τη γνώμη μου πάντα).

    Καλή συνέχεια σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λευτέρη, ευτυχώς που αντιληφθήκατε ότι γραφικότητες τύπου Σώρρα, μόνο ζημιά κάνουν, όπως και οι ισχυρισμοί για 670 δις η μία μετοχή.

      Γνώμη μου -
      1) μην ασχοληθείτε με προηγούμενους ισολογισμούς της τραπέζης της Ανατολής, μυρίζουν μπατίρεμα απο μακρυά.
      2) Στο δικαστήριο - για εμένα θα έχουμε πολλά, μα πάρα πολλά επεισόδια και δεν θα τελειώσει το Νοεέμβρη η υπόθεση - , κρύψτε κάτι γραφικούς τύπους, σαν μερικούς που γράφουν στο forum. Κακό θα κάνουν.
      3) Επικεντρώστε στο αν έγινε η εκκαθάριση και αν υπάρχει παραγραφή.

      Σας εύχομαι καλή τύχη. Δεν θα επανέλθω.

      Διαγραφή
  23. Θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον το επόμενο άρθρο-έρευνα του κ. Τάκη.
    Είμαι σίγουρος μόλις ψάξει λεπτομερώς κάποια συγκεκριμένα σημεία της υπόθεσης θα αντιληφθεί το μέγεθος του σκανδάλου.

    Φανατικός πολέμιος της υπόθεσης ήταν και ο Μπαρμπανίκος.....γιατί όταν ξεκίνησε το θέμα να κάνει έρευνα βρήκε τα γνωστά στοιχεία με τα παραμύθια Σώρρα και θεώρησε ότι όσοι σχετίζονται με την μετοχή της Ανατολής έχουν σχέση μαζί του.

    Όταν αντιλήφθηκε ότι οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση και αφού μελέτησε τα στοιχεία αντιλήφθηκε αμέσως το σκάνδαλο με τους ισολογισμούς και αμέσως έδωσε δίκαιο στους μετόχους που διαμαρτύρονταν και ειδικά σε όσες μετοχές είχαν την μερισματαπόδειξη 55!

    Αργά η γρήγορα όποιος κάνει αντικειμενική έρευνα εκεί καταλήγει.....κάτι τρέχει με την ΕΤΕ!

    Μια επισήμανση για κάποιος
    Επειδή γνωρίζουμε καλά πόσο φτωχό είναι το νομικό οπλοστάσιο της ΕΤΕ μην προσπαθείτε άδικα να βγάλετε λαβράκι από συζητήσεις με τους μετόχους. Κανείς δεν πρόκειται να αποκαλύψει ουσιώδη στοιχεία σε διαλόγους για ενημέρωση του κοινού.Τα τεκμήρια που έχουμε καταρρίπτουν τους αστείους νομικά ισχυρισμούς σας.

    Σας ανοίξαμε τις ενότητες του φόρουμ για να μάθετε και σεις πόσο αδύναμα είναι τα νομικά σας επιχειρήματα και να βρείτε και τα ΦΕΚ που δεν είχατε καν δει...
    Ειλικρινά θα τα βρείτε σκούρα στο δικαστήριο ....να θυμάστε τα μεγάλα κάστρα πέφτουν εκ των έσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα υπάρχει επόμενο άρθρο, αν και έχω δύο έτοιμα.
      Για εμένα η υπόθεση είναι καθαρή - το μόνο μεμπτό που μπορώ να δω, είναι αν έγινε η εκκαθάριση όπως θα έπρεπε. Για εμένα - χωρίς να γνωρίζω και να ζω τα γεγονότα της εποχής - η τράπεζα ήταν αδύνατο να εκκαθαριστεί, λόγω του ότι έβγαζε Ισολογισμούς σε Γ.Χ.Φ. και είχε μέσα στους Ισολγισμούς της τεράστια τρύπα, που τα εμφάνιζε στο Ενεργητικό της ως Συναλλαγματικές Ισοτιμίες και κέρδη εις Νέον.
      Που ακούστηκε, τα κέρδη εις Νέον να εμφανίζονται στο Ενεργητικό!!! Θεέ και Κύριε!!!

      Εγώ έχω μάθει να έχω υπομονή, κάτι που είναι απαραίτητο στις χρηματαγορές. Πηγαίνετε με το καλό να δικάσετε και εύχομαι τα κάστρα να τα ρίξετε και απο έξω και απο μέσα.

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι η ουσία της όλης υπόθεσης κ. Τάκη αν ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ποτέ....η απλά παράνομα η Εθνική απέλυσε τους εκκαθαριστές λίγες μέρες πριν από την τελική δημοσίευση,που έπρεπε να την υπογράφουν! Αντιθέτως έβγαλε λίγες γραμμές στο χέρι και την υπέγραψε πρόσωπο από την ΕΤΕ! Ωραία εκκαθάριση και προπάντων νόμιμη!

      Από το στόμα σας και στης ΕΤΕ το αυτί!
      Αυτό προσπαθούμε τόσο καιρό, να την δικάσουν την υπόθεση χωρίς να κάνει τον λαγό η Εθνική με χαζό αναβολές.
      Εδώ θα είμαστε πάλι να συζητήσουμε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  24. Κύριε Τάκη τα σέβη μου.Άλλη μία φορά αποδείξατε τι γάτα κοκαλιάρα είστε.Υποκλίνομαι.

    Monsieur Δαρείε,χαίρομαι για την επανεμφάνιση σας.Το savoir vivre μετράει σε ανθρώπους σαν εσάς,ίσως σαν εμένα και κάποιους άλλους πιθανόν αναχρονιστικούς κατά την αντίληψη άλλων.Δεν βαριέστε,στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.όπως έλεγαν και κατά τον εμφύλιο και οι δύο αντιμαχόμενοι.Το ποιός κερδίζει κάθε φορά είναι οφθαλμοφανές και αναμενόμενο.Συγχαρητήρια για την παρέμβαση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας επανέλθουμε κύριε Νίκο στα γκουρουδικά μας και στις χρηματαγορές. Άντε γιατί βλέπω να εμφανίζετε ο κύριος Τζο και να με κάνει ντα ντα που πάλι με τράπεζες ασχολούμαι.

      Δώστε καμιά καλή ιδέα τι θέμα να αναδείξουμε. Έχω ξεμείνει απο ιδέες.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη μου, αν δεν έχετε άλλα αστυνομικά, δεν κάνετε λίγο παιχνίδι με Μυτιληναίο;

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας . Τάκη μορφονιέ στο είχα πεί άσε της ανατολάς μόνο γκρίνια φέρνουν οι περασμένες ιστορίες . Ασε που άμα έχει κανείς καμιά έμπνευση με την εθνικούλα θα φοβάται να γράψει απο δώ και πέρα .Εντάξει αστειεύομαι ,μάθαμε πολλά και άγνωστα στους πολλούς με αυτό το πόστ και με αρκετά απο τα σχόλια που ακολούθησαν. Για μετά μυτιλ/ελπε η πρόταση μου.Καλό βράδυ!!

      κ.Τζο με ήλιο με φεγγάρι και με τα 2 μαζί ο αητός δεν κολλάει πουθενά!! Τελικά πως τα βλέπετε ο "οπτικός" ωκω θα σχηματιστεί?? Εγραφα "οπτικός"γιατί είμουν σίγουρος οτι όλοι θα βλέπουν τώρα ωκωδες και ξέρετε αμα το βλέπουν όλοι τότε σσσιγουρα θα γίνει :)

      Διαγραφή
    4. Όπου πετούν οι αετοί κύριε Lorac,όπου πετούν οι αετοί...

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα σε όλους.
    Κύριε Τάκη,άμεσα ή έμμεσα έχετε εκφράσει την γνώμη σας για το μεγαλύτερο μέρος του tableau,εξαιρουμένου βέβαια του τμήματος των πεθαμένων επιχειρήσεων. Θα πρότεινα λοιπόν να συνεχίζατε ως εξής.Να διαλέγατε έναν υπερκλάδο του ΧΑ,να τον αναλύατε εσείς και οι άλλοι μεγάλοι γκουρούδες , να διδάσκετε και να μαθαίνουμε. Και αφού ο κύριος Θανάσης ρωτάει για τον ΜΥΤΙΛ,θα πρότεινα τους υπερκλάδους α) Πετρέλαια-αέριο (ΕΛΠΕ,ΜΟΗ,ΕΛΙΝ) β)Πρώτες ύλες-εδώ θα βαρεθείτε να γράφετε και γ)Χημικά. Επέλεξα αυτές τις κατηγορίες για να πληρούν το βασικό απαιτούμενο,να είναι εξαγωγικές.
    Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά,χρόνο έχουμε αρκεί να είμαστε γεροί και αντάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω κύριε Νίκο ότι είναι ακόμη νωρίς για τέτοια.
      Θέλω προς το παρόν να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με τους Ελληνάρες, μήπως και ξυπνήσει κρίσιμη μάζα και αλλάξουμε πλευρό, ως λαός - που δεν το βλέπω, γιατί ακόμη οι βολεμένοι είναι περισσότεροι απο αυτούς που σκέφτονται.

      Άρα θα επανέλθω με ένα άρθρο που θα ενοχλήσει όλους τους Ελληνάρες και όσους πιστεύουν ότι θα τους σώσουν οι Αλέξιοι, οι Τζουτζούκοι Παρθενογέννησης και ο χοντροκώλης που δέρνει.

      Στην πραγματικότητα κανένα μεγάλο πρόβλημα του 'Έλληνα δεν μένει άλυτο. Αν δεν λυθεί πολιτικά, το λύνει με σκληρό τρόπο η ίδια η πραγματικότητα. Εκεί πάνω θέλω να ''πατήσω'' - ότι η πραγματικότητα θα τους προσγειώσει όλους και θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να επιλύσουν τα προβλήματα τους με πολύ δυσμενέστερους όρους από ότι αν τα αντιμετώπιζαν ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ!!!

      Διαγραφή
    2. Περιμένω με αγωνία την δημοσίευση σας κύριε Τάκη. Και τις αντιδράσεις των ανώνυμων που θα ακολουθήσουν. Θα ευχαριστηθούμε συζήτηση. Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Μπα κύριε Νίκο. Κανείς δεν θα εμφανιστεί, αφού όλοι θα είναι στους δρόμους για απεργίες και κινητοποιήσεις περί του δικαίου των αιτημάτων τους. Είναι πολύ απασχολημένοι, για άλλη μια φορά, οπότε δεν θα εμφανιστεί ουδείς - σας διαβεβαιώνω.

      Διαγραφή
    4. Περιμένω με αγωνία την δημοσίευση σας κύριε Τάκη. Και τις αντιδράσεις των ανώνυμων που θα ακολουθήσουν. Θα ευχαριστηθούμε συζήτηση. Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη μου, αν είναι να κάνετε πολιτικό σχόλιο, είσαστε καλοδεχούμενος και στους Μονολόγους που θα έχετε και καλή "επώνυμη" συζήτηση.

      Διαγραφή
  26. Πα...πα.....που βρεθηκαν τοσοι ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ ........να μιλαν για την ΑΝΑΤΟΛΗ ... του ΗΛΙΟΥ

    Κυριε Τακη , αντε ετιμασε ενα αρθρο νε τιτλο ...[ ΒΑΡΑΤΕ ΜΕ ΚΙ'ΑΣ ΚΛΑΙΩ ]

    απο την ταινια βρε ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ ....

    εκει να δεις σχολιασμοι

    χχχχμχμμμχμχ Ανατολη αυτοι .....ΔΥΣΗ εμεις !


    χχχχμμμμμμμμ

    Λατρεύω την ανατολή, τη δύση τη φοβούμαι,
    γιατί τον κύκλο της ζωής με κάνει και θυμούμαι.


    Στη δυση βγαινει ο αυγερινος και στο βορρα η πουλια
    και στο ομορφο μπαλκονι της μου βγαινει η Μπετουλα

    χχχμμμ χειροτερεουμε αμ πως

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα απολαυστικός με αυτά που γράφετε κ.Ανώνυμε !!!
      Γιατί χειροτερέουμε??? Εδώ η δεη δανείστηκε με spread σχεδόν 300 !! Αμα έχεις σωστές κοινοπραξίες όλα γίνονται τελικά. Salaamat

      Διαγραφή
  27. Κύριε Lorac
    Ο συγκεκριμένος "ανώνυμος" είναι ο εξαιρετικός κύριος Λάκης, που κατοικοεδρεύει στην φιλτάτη Κρήτη,να είχα την χάρη του.
    Κύριε Λάκη ποιά είναι η Μπετούλα; Αν βέβαια επιτρέπετε την ερώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως και είναι ο κύριος Λάκης, γνωστός και ως μουγκότυφλος ή τυφλόμουγκος - όπως λέγαμε απο τα παλιά χρόνια του marketzone - όπου φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσει να διαβάσει, όπως και όλοι οι γκουρούδες, το σημερινό άρθρο του κυρίου Μάνου που αναλύει ΤΟ ΘΗΡΙΟ.

      Το ΤΕΡΑΣ είναι η τράπεζα Ανατολής (όπως αποκαλείτο), το ΘΗΡΙΟ είναι ο κύριος Λάκης και η μετοχάρα του.

      http://www.financial-views.com/2013/09/24/%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83-2004-2013-3006/

      Το βράδυ θα ρίξω και εγώ μερικά σχόλια για το ΘΗΡΙΟ γνωστό και ως ΘΩΡΗΚΤΟ

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη έχω και μιά προσωπική ερώτηση, το διάβασα σε έναν απο τους κρα κρα δες που έχεις ,αλλά δεν μπόρεσα με τίποτα να το 'πιάσω' . Τί σχέση μπορεί να έχει ο energy boost runner με την φυγή στο waterllo?? Αν πρόκειτε να ληθούν απορίες με το μεθεπόμενο ποστάρισμα μπορώ να περιμένω (αφου το επόμενο θα είναι πολιτικ φαντάζομαι)

      Διαγραφή
    3. ωραιο το θηριο ή αλλιως θωρηκτο...προσωπικη γνωμη..να πουλησει αιολικα και ξενοδοχεια..να μηδενισει δανεισμο..και να ασχοληθει μονο με τα μαρμαρα...επισης με κεφαλαιοποιηση 43μυρια..δεν το λες και ευκαιρια ζωης..
      Παναγος

      Διαγραφή
    4. Στα 0,7 έδιδα το Θωρηκτό με γρίφο και έλεγα ότι όταν διπλώσει (καλή ώρα σήμερα) ότι θα το πομπάρω. Τότε λίγοι ακολούθησαν, όπως ο κύριος Τζο και ο παλαιολιθικός κύριος Λάκης. Σήμερα αρκετοί ψάχνονται.

      Σήμερα λέω, όταν ξαναδιπλώσει η αγορά θα το δει ως ευκαιρία ζωής. Πάντα έτσι δεν γίνεται στις χρηματαγορές κύριε Πανάγο???

      Όμως επειδή γουστάρω κουβέντα, ειδικά όταν μιλάμε για θηρία, επικεντρώστε μου ως προς ποιους όρους - Ρ/Ε , Ρ/BV (ή κάτι άλλο??) θεωρούμε το θεριό ακριβό??

      Διαγραφή
    5. Κύριε lorac για εξηγείστε μου τι εννοείτε με το
      ''Τι σχέση μπορεί να έχει ο energy boost runner με την φυγή στο waterllo?? ''
      Είμαι και μιας κάποιας ηλικίας και ο εγκέφαλος δεν τα πιάνει όλα.

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σας δεν ήθελα να το παίξω μυστικιστής ή κάτι άλλο και να γράφω με γρίφους απλά δεν ήθελα να σας 'πιέσω' να απαντήσετε εάν δεν θέλατε. Είναι το άρθρο στο λομπίστα http://lobbystasgr.blogspot.gr/2013/09/vagelis-energy-boost-running.html

      και δεν μπορώ μα ,με τίποτα να καταλάβω την σύνδεση που κάνει.

      Διαγραφή
    7. απο P/E και P/BV μια χαρα το βρισκω το θωρηκτο..αυτο που δεν μου αρεσει ειναι ο δανεισμος..ειμαι περιεργος πως να το κανουμε..οταν βλεπω δανεισμους βγαζω σπυρακια..βεβαια θα μ πειτε ειναι σε επιχειρηματικο οργασμο το θηριο..και θα συμφωνησω μαζι σας..αλλα εγω προτιμω το θεριο να ασχολειται μονο με τα μαρμαρα που τα παει περιφημα..αντε και κανα λαδακι..και εδω εχω θεση κ.Τακη κοντα στο 1,2..απλα προτιμω π.χ να παρω φλεξο στα 3,2, γεβκα στο 0,35, ασκο στο 0,3, κουεσ στο 1,1 παρα ικτινο στο 1,5..αλλα εδω οπως βλεπετε γινεται μαχη θωρηκτων οποτε η επιλογη ειναι δυσκολη..
      Παναγος

      Διαγραφή
    8. σιγουρα στα 2,5 θα ειναι ΄'ευκαιρια ζωης΄΄ για τους περισσοτερους..παντα ετσι γινεται..
      Παναγος

      Διαγραφή
  28. when you dance with the devil you don't change the devil the devil changes you !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιάννη, όταν έχετε κάτι νεώτερο απο την εξέλιξη της υπόθεσης, ενημερώστε μας. Το ξαναλέω. Μην πατήσετε πάνω στους Ισολογισμούς. Μυρίζουν μπατίρεμα απο μίλια μακρυά.
      Το ότι η Τράπεζα της Ελλάδος σας απάντησε ότι δεν έχει στοιχεία απο την εκκαθάριση της τραπέζης είναι ένα ατού. Επικεντρώστε σε αυτό και στο θέμα της παραγραφής.

      Διαγραφή
  29. And when you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you (Nietzsche)

    Ναι είναι ο εξαιρετικός κ.Λάκης απλά δεν ήθελα να του χαλάσω την ποιητική ανωνυμία που φαίνεται οτι προτιμά.

    Έρχονται και τα παραδάκια στο Bv-50%
    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1138114/evdap-os-to-telos-toy-mhna-h-exoflhsh-350-ekat.html
    τίιιι συμπτωσης την ημέρα που ακούμπησε την αετοράχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Διαμάντια πεταμένα στο βούρκο. Σήμερα έχει προσφορά σε αρκετά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ καλες και οι τρεις...αλλα δεν τις λες και φοβερες ευκαιριες στις σημερινες τιμες..
      Υ.Σ Σημερα την τίμησα την Φλεξο..
      Παναγος

      Διαγραφή
    2. Για την KLEM δεν νομίζω. Διαμάντι σαν εταιρεία αλλά προοπτικές ΜΗΔΕΝ. Άσε που στον παγκόσμιο χάρτη κυκλοφορούν κάτι ανταγωνιστές πραγματικοί καρχαρίες. Τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων ήταν κατά κύριο λόγο από Ελλάντα που έμπαινε ανελκυστήρας σε κάθε μεζονετούλα.

      Διαγραφή
    3. Εγώ κύριε Πανάγο θα έλεγα ότι ΚΟΥΕΣ - ειδικά κάτω του 1 ευρώ - είναι ευκαιρία ζωής. Δηλαδή επειδή δυσκολεύεται να βγάλει κέρδη την απορρίπτουμε??

      Η Φλέξο είναι εταιριάρα - τι να λέμε τώρα. Τα νούμερα όμως που τη γουστάρει ο Τάκαρος τα έχω γράψει κατά το παρελθόν, όπως και για την ΚΛΕΜ - την επίσημη αγαπημένη του κύριου zachmour έχω γράψει, τότε που έγραφα ότι εδώ στα 0,7 ο Τάκαρος και η παρέα του θα την στοπάρουν. Σήμερα παρακολουθούμε το εγχείρημα της ΚΛΕΜ στην Κίνα. Αν πιάσει η μετοχή θα είναι καρατσάμπα.

      Διαγραφή
    4. Όποιος αγόρασε management σπανίως έχασε. Οι οικογένειες που διοικούν τις άνω εταιρίες έχουν ήθος, διορατικότητα, όραμα και στόχους. Μαζί τους στο άρμα και αν πετύχει το πείραμα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ, διότι περί πειράματος πρόκειται, τότε οι αποδόσεις θα έρθουν και δη σε αυτά τα "βουρκωμένα" διαμάντια.

      Διαγραφή
    5. κ.Τακη φυσικα και δεν απορριπτουμε ΚΟΥΕΣ..αλλωστε ειμαι και μετοχος..λιγο πανω απο το 1 ευρω..απλα δεν την θεωρω σουπερ ευκαιρια..ισως επειδη δυσκολευεται να βγαλει κερδη..και επειδη θεωρω οτι και τα επομενα χρονια..παλι θα εχει δυσκολιες οσο αφορα την κερδοφορια της..εσεις τι λετε;;
      Πανάγος

      Διαγραφή
  31. δασκαλε εαν θελεις μου απαντας ολα τα μεγαλα σπιτια μαζι με τον ρουμπινι λενε για τον ΧΡΥΣΟ για κατω δασκαλε σε ποια τιμη θα τον αγοραζες τον χρυσο σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά όταν ο Τάκαρος έπαιζε χρυσάφια και ασήμια εδώ όλοι στο Ελλάδα, κοιμόντουσαν. Τώρα που ξύπνησαν - εγώ δεν ασχολούμαι. Σας τα έχω γράψει αυτά.

      Για χρυσάφια θα μελετάτε Τζίμμυ Ροτζερίδη, τον επίσημο αντιπρόσωπο των χρυσαφιών. Αυτός λέει ότι κάτω απ 1200 θα αυξάνει σταδιακά τις θέσεις του..
      Τον χαζοΡουμπινοκεφτέ να μην τον πολυ-λαμβάνετε υπόψη. Είναι άσχετος απο χρηματαγορές, οικονομολόγος γαρ. Μια φορά ήταν κωλόφαρδος το 2008 - σιγά μην του ξανακάτσει.

      Διαγραφή
    2. Τα μεγάλα σπίτια να τα γράφετε στην παπάρα σας, που δεν πιάνει και μελάνι. Μόνο το σκεπτικό τους να μελετάτε και όχι τι σύσταση εκφράζουν.

      Διαγραφή
    3. δασκαλε σε ευχαριστω εισαι αρχοντας οταν ανοιξω το βαρελι με το κρασι - μουσχουδι θα σου δωσω σε ευχαριστω δασκαλε

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα κύριε Μορφωνιέ, πάντα απολαυστικός και κατατοπιστικός

    Για τον ΟΤΕ θα κάνετε κάποιο σχόλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Bρε Ψαροπουλα

    Παλι απο δω ?

    Ταπε ο Αρχι-ΜΥΤΟΓΚΑΣ πριν 18 μηνες

    12 ευρω Α.Κ.Α.Τ.Ε.Β.Α.Τ.Α ΣΥΝ το ΦΠΑ που δεν βαζει και δεν ξερω γιατι 13.56

    αντε πουλα στα 13.54 να μην σε προλαβουν τα τσακαλια


    Aleko mou ....ΑΜΑΝ ΠΙΑ ....τα ιδια και τα ιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με αφορμή το σημερινό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site των μετόχων της τραπέζης της Ανατολής

    http://banquedorient.org/web/?p=3128#more-3128

    που φέρει τον τίτλο
    ''Έσοδα από στοιχεία της Τράπεζας Ανατολής σε ισολογισμούς της Εθνικής Τράπεζας!''
    ομολογώ ότι δεν κατανοώ πως

    Στον Ισολογισμό 31 - 12 - 1935 της Εθνικής,
    εδώ
    http://banquedorient.org/web/wp-content/uploads/2013/09/003_OikonomikosTaxydromos-16Flev1936_594_Isologismos-ETE-1935.pdf

    φαίνεται ότι η Εθνική εμφανίζει στον Ισολογισμό της ''Λογαριασμό εκκαθάρισης Τραπέζης της Ανατολής'' το ποσό της τάξης των 444,148 εκατ. δραχμών

    Και τον αμέσως επόμενο χρόνο, στον Ισολογισμό 31 - 12 - 1936 της Εθνικής,

    εδώ
    http://banquedorient.org/web/wp-content/uploads/2013/09/004_OikonomikosTaxydromos-22Fev1937_30-_Isologismos-ETE-1936.pdf

    η Εθνική έχει μηδενίσει τον ''Λογαριασμό εκκαθάρισης Τραπέζης της Ανατολής'' ενώ το Ενεργητικό ουσιαστικά έχει παραμείνει σχεδόν σταθερό - 12,4 δις το 1935, 12,384 δις το 1936.

    Άρα υπάρχει θέμα!!!
    Τι μαγικό έκανε η Εθνική??????????
    Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι έγινε κάτι επιλήψιμο - καθώς θα πρέπει να γνωρίζω τι περιλάμβανε ο ''Λογαριασμός εκκαθάρισης Τραπέζης της Ανατολής'' και πως οι υποχρεώσεις τη τραπέζης Ανατολής φαίνονται στον Ισολογισμό της Εθνικής.

    Αν θέλει κάποιος κύριος μέτοχος της τραπέζης Ανατολή (και νομίζει ότι μπορώ να βοηθήσω) να εκφέρω ΤΕΛΙΚΗ γνώμη, ας μου δείξει τους Ισολογισμούς της Εθνικής του 1931 και 1932 - θέλω τον Ισολογισμό της Εθνικής που πρώτη φορά καταχωρήθηκε ο ''Λογαριασμός εκκαθάρισης Τραπέζης της Ανατολής'' και της αμέσως προηγούμενης χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ΕΤΕ πέρασε το Λογαριασμό Εκκαθάρισης ως υποχρέωση προς τρίτους στο Παθητικό, στους εκκρεμείς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως μειώθηκαν σε σχέση με το 1935. Έχει συμπεριληφθεί στο άρθρο.

    Οι τελευταίοι δύο ισολογισμοί της Τράπεζας Ανατολής μυρίζουν "μαγείρεμα". Για αυτό και οι μέτοχοι στην γενική συνέλευση που αποφάσισε τη συγχώνευση εξέφραζαν αντιρρήσεις και τελικά πέρασε ο ισολογισμός του 1931 με τις ψήφους της ΕΤΕ. Το ίδιο έγινε και με τον ισολογισμό του 1932 (Α' εξαμήνου) που ήταν ο τελευταίος.

    Αν θες να δεις τους ισολογισμούς αυτούς να στους ανεβάσω, πλήρεις με εκθέσεις ελεγκτών και πρακτικά ΔΣ.

    Ο πρώτος ισολογισμός της Εθνικής που εμφανίστηκε ο Λογαριασμός εκκαθάρισης ΤτΑ ήταν του 1933. Ο προηγούμενος ήταν του 1932, μια και η συγχώνευση ουσιαστικά εγκρίθηκε από τον Υπουργό στο ΦΕΚ της 28 Δεκεμβρίου 1932. Η ΕΤΕ υποστηρίζει ότι η εκκαθάριση τελείωσε 28 Δεκεμβρίου 1936. Σου έχω ανεβάσει τους ετήσιους ισολογισμούς της ΕΤΕ 1932-1937.

    Ισολογισμοί ΕΤΕ: https://dl.dropboxusercontent.com/u/75749218/EtisioiIsologismoiEte.zip

    Σου έχω ανεβάσει και όλες τις εξαμηνιαίες καταστάσεις λογιστικού της εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής 1933-1936, από διάφορες Ελληνικές και Ξένες εφημερίδες. Δεν υπάρχουν όλες σε Ελληνικές εφημερίδες γιατί δημοσιεύτηκαν μόνο 4 από τις 8. Ουσιαστικά όταν άρχισε να "μυρίζει το γλυκό" σταμάτησαν οι δημοσιεύσεις. Θα δεις ότι δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ λογιστική κατάσταση υπογεγραμμένη από εκκαθαριστές. Είναι όλες μονομερείς με υπογραφές Δροσόπουλου και φυσικά δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ ενυπόγραφές. Υπάρχουν πολλά αντίγραφα στο αρχείο της Εθνικής, αλλά όλα ανυπόγραφα..

    Καταστάσεις εκκαθάρισης: https://dl.dropboxusercontent.com/u/75749218/LogistikesKatastaseisEkkatharisis.zip

    Τέλος φυσικά και δεν υπάρχει απογραφή, ισολογισμός μετασχηματισμού, ισολογισμός εκκαθάρισης. Αυτά είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ για την ΕΤΕ. Σαν ισολογισμό εκκαθάρισης δίνουν στους ενδιαφερόμενους ΑΥΤΟ: http://i.imgur.com/mC4QN.jpg και τολμάνε σε απάντηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να λένε ότι είναι Ισολογισμός!

    Πολύ πρόσφατα η ΕΤΕ απάντησε ότι αυτό που σου έδειξα είναι ο Τελικός Ισολογισμός Εκκαθάρισης (εγγράφως). Στο ίδιο έγγραφο λέει για πρώτη φορά ότι ποτέ δεν δημοσίευσε Ισολογισμό Εκκαθάρισης σε ΦΕΚ, δεν έχει υποβάλει λογιστικές καταστάσεις και πεπραγμένα στο Υπουργείο Οικονομικών και φυσικά δεν χρειαζόταν να κάνει καμία δημοσίευση.

    Και ο λόγος απλός σύμφωνα με την ΕΤΕ. Η ειδική εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής, όπως λέει η νομική ομάδα της ΕΤΕ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Ήταν κάτι άλλο, ήταν ας πούμε μια διαδικασία εκ σύμβασης, αλλά σίγουρα όχι εκκαθάριση. Ότι λεγόταν εκκαθάριση και είχε εκκαθαριστές, είναι ΤΥΧΑΙΟ και όλοι μας είμαστε χαζοί.

    Και φυσικά επειδή δεν ήταν εκκαθάριση, αλλά κάτι άλλο, πρέπει να τους πιστέψουμε ότι μπήκαν μέσα και η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε. Να το πιστέψουμε επειδή το λέει η ΕΤΕ. Άσχετα αν ακίνητα δεν μεταγράφηκαν ΠΟΤΕ, ομόλογα του Δημοσίου πληρώθηκαν το 1939 και το 1940 και υπάρχουν εγγραφές στο αρχείο ως το 1959...

    Η παραγραφή θα σας σώσει μάγκες στην Αιόλου. Ξεκινήστε από σήμερα και μετρήστε 20 χρόνια, μπας και παραγραφούν τα ποινικά αδικήματα που διαπράττετε ΣΗΜΕΡΑ.

    Εσένα Τάκη σου φαίνεται φυσιολογικό να λέει η ΕΤΕ ότι η εκκαθάριση τους έβαλε μέσα 266 εκατομμύρια, να έχουν αύξηση κερδών 25% μόνο το 1936 και να περνάνε στα διαθέσιμα τους στοιχεία από την Τράπεζα Ανατολής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώστε μου τον Ισολογισμό της Εθνικής όπου πρώτη φορά καταχωρήθηκε ο ''Λογαριασμός εκκαθάρισης Τραπέζης της Ανατολής'' και τον Ισολογισμό της αμέσως προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή του 1932, 1933 και θα σας απαντήσω κύριε Λευτέρη.

      Διαγραφή
    2. ΟΚ τα κατέβασα τα στοιχεία κύριε Λευτέρη. Δώστε μου λίγο χρόνο να τα επεξεργαστώ και θα σας απαντήσω.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που κάνετε.

      Διαγραφή
    4. Καταρχήν κύριε Λευτέρη απο την αρχή σας έχω πει ευθέως τη γνώμη μου, ότι δηλαδή η τράπεζα της Ανατολής από μακρυά μύριζε μπαρουτίλα και φαλίρα και πως η Εθνική ουσιαστικά τη διέσωσε. Το θέμα είναι αν οι μέτοχοι του 1932 δικαιούντο κάτι περισσότερο από τις 150 δρχ που τους δόθηκε.
      Σίγουρα όμως δεν δικαιούνται με τίποτα όσα φαίνονται ότι ήταν τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας της Ανατολής, δηλαδή τα 83,451 εκατ. Γαλλικά Χρυσά Φράγκα ή 250,353 εκατ. δραχμές (894 δρχ ανά μετοχή)

      Αφήνουμε τους γραφικούς του Σωρρέους και ας μιλήσουμε επί της ουσίας.

      1) Αν αντιλήφθηκα σωστά η βάση μετατροπής των Γ.Χ.Φ. ήταν 1 Γ.Χ.Φ. = 3 δραχμές. Έτσι είδα ότι έγινε μέσα απο τους Ισολογισμούς που μου δώσατε. Δεν νομίζω να κάνω λάθος - διορθώστε με αν κάνω.

      2) Να ξεκαθαρίσουμε ότι οτιδήποτε αναγράφεται στο Ενεργητικό δεν συνεπάγεται και περιουσιακό στοιχείο της τράπεζας. Αν στο Ενεργητικό υπάρχουν τα κέρδη εις νέον και διάφορες συναλλαγματικές μετατροπές τότε αυτά πρέπει να αφαιρεθούν, γιατί περιέχουν ζημιές.
      Τα περιουσιακά στοιχεία λοιπόν της τραπέζης Ανατολής, όπως αυτά φαίνονται το 1933 ήταν γύρω στις 500 με 550 εκατ. δραχμές - όπου το 1932 τουλάχιστον τα 325 εκατ. δρχ είναι χορηγήσεις και χρεόγραφα και το 1933 τα 285 εκατ.

      3) Την Τράπεζα της Ανατολής η Εθνική την εκκαθάριζε μέσα απο τους Ισολογισμούς που ανακοινώνει η Τράπεζα Ανατολής. Αυτό φαίνεται.
      Αν όλα έγιναν νομότυπα είναι άλλη Ιστορία.

      4) Αν εγώ ήθελα να επικεντρώσω στους Ισολογισμούς της Τραπέζης της Ανατολής - θα ''καθόμουν'' στις επισφαλείς απαιτήσεις που εμφανίστηκαν 185,9 εκατ. δρχ στις 28 Δεκ 1936, απο 98,7 εκατ. στις 30/06/1936 και 59 εκατ. στις 31/12/1933

      185,9 εκατ. δρχ επισφαλές απαιτήσεις απο ένα Ισολογισμό με Ενεργητικό 500 με 550 εκατ. δρχ (όπου το 1932 τουλάχιστον τα 325 εκατ. δρχ είναι χορηγήσεις και χρεόγραφα) τα θεωρώ υπερβολικά, ενώ έχουν προηγηθεί :
      Ζημιές εις Νέον = 87,2 εκατ. δρχ το 1932 και
      Ζημιές εις Νέον = 119,7 εκατ. δρχ απο το 1933 ως το 1936 , όπου σε αυτά τα κονδύλια ήδη γίνονται οι υποτιμήσεις των διαφόρων χρεόγραφων

      Προσέξτε δεν λέω ότι κατ'ανάγκη ότι έγινε κάτι το μεμπτό - απλά αν τα νούμερα είναι αληθή και σωστά, τότε η Τράπεζα της Ανατολής ήταν το μεγαλύτερο τραπεζικό μπαχαλάδικο της εποχής - χωρίς αυτό να αποκλείεται, αν σκεφτούμε και τις μεγάλες δυσκολίες του κόσμου εκείνη την εποχή.

      185 εκατ. επισφαλείς απαιτήσεις απο χορηγήσεις 325 εκατ. δρχ είναι τρομαχτικό νούμερο, πως να το κάνουμε.

      Αν μου βάζατε το μαχαίρι στο λαιμό θα έλεγα πιθανόν να μην δικαιούνται οι παλαιοί μέτοχοι αυτές τις 150 δρχ που πήραν. Δηλαδή η τράπεζα να άξιζε πολύ λιγότερα απο 150 δρχ. Σίγουρα όμως - κατά τα δικά μου μάτια - δεν θα έπρεπε να πάρουν περισσότερα απο 300 δρχ ανά μετοχή. Εμένα αν μου έδινα το 1932 300 δρχ ανά μετοχή για να τους δώσω μια μετοχή της τραπέζης Ανατολής θα τους τα έδινα χωρίς δεύτερη κουβέντα και θα σκεφτόμουν ότι τους έπιασα κορόιδο. Αλλά μπορεί και να λανθάνω.

      Διαγραφή
  36. Αγαπητέ κ. Τάκη,

    συμφωνώ σε αρκετά από όσα γράψατε, αν και διαφωνούμε πάντα επί της αρχής. Η Τράπεζα Ανατολής δυστυχώς για την ΕΤΕ, δεν ήταν μπάχαλο. Ήταν ένα οργανωμένο διεθνές τραπεζικό ίδρυμα, με άξιους υπαλλήλους, αλλά διοικούμενο από την Εθνική Τράπεζα.

    Σε όσα είδατε και είναι εμφανή, θα συμφωνήσω. Οι διαφωνίες μου είναι οι εξής, και παρακαλώ διορθώστε με:

    1. Εκκαθάριση οποιασδήποτε μορφής χωρίς απογραφή δεν γίνεται. Έστω ισολογισμό μετασχηματισμού, όπως ορίζεται σήμερα. Επομένως κάθε λογιστική κατάσταση που παράχθηκε, με λογιστικές αλχημείες και δεν υπογράφεται τουλάχιστον από τους εκκαθαριστές είναι για τα "μπάζα".

    2. Η τιμή του Franc Or ήταν 35 δραχμές/φράνκο στο τέλος του 1932. Η τιμή του απλού φράγκου (σε ρήτρα χρυσού 1932-1936) ήταν στις 7 δραχμές. Οι 3 δραχμές είναι απλά κομπινούλα για να χρησιμοποιήσουν ανάποδα τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Όχι λόγια του αέρα όμως: http://i.imgur.com/wZxN3.jpg

    3. H Ελλάδα έχει αρχίσει να βγαίνει από την κρίση το 1933. Εδώ έχουν γίνει δύο κομπίνες:
    α) Οι ασφαλείς απαιτήσεις μπήκαν στον αλληλόχρεο με τιμές χρεοστασίου και τα ομόλογα του Δημοσίου μαζί με τα άλλα χρεόγραφα δεν υπολογίστηκαν στις τιμές που τα πληρώθηκε η ΕΤΕ.
    β) Οι επισφαλείς απαιτήσεις στο τέλος του 1936, έγιναν "επισφαλότερες" και μεταφέρθηκαν στην ΕΤΕ πάραυτα!!! Δεν ρευστοποιήθηκαν, αλλά μεταφέρθηκαν στο 1-5% στην ΕΤΕ, για να τις ρευστοποιήσει στα επόμενα 20 χρόνια.

    4. Συμφωνώ με την ανάλυση σας, αντίστοιχη έχουμε κάνει και εμείς, ωστόσο δεν βλέπω μια εξήγηση για το γεγονός ότι μετά την εκκαθάριση περνάνε στα διαθέσιμα της ΕΤΕ ποσά από στοιχεία της Τράπεζας Ανατολής. Θα μπορούσατε να μου πείτε ότι είναι ποσά που εγγράφονται στο ενεργητικό, αλλά υπερκαλύπτονται από υποχρεώσεις που ανέλαβε στο παθητικό. ¨Ομως δεν περιγράφει αυτό η σύμβαση συγχώνευσης για τον αλληλόχρεο. Δεν μπορούσε η ΕΤΕ να πάρει τίποτα από το ενεργητικό χωρίς να περάσει από τον αλληλόχρεο.

    5. Αν οι μέτοχοι ήταν να πάρουν 150 δραχμές, πουλούσαν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο για 220 σε καθεστώς τρελής κρίσης. Δεν μιλάω για 1000 δραχμές το 1929. Ακόμη και παράνομα διαπραγματευόμενη η μετοχή, μετά την αφαίρεση των 200 δραχμών έφτασε τις 70 δραχμές στο τέλος του 1933...

    Το ενεργητικό της τράπεζας ανατολής προ κρίσης (και συγκρινόμενο με τα μετά κρίσης στοιχεία) ήταν στα 404 εκατομμύρια φράγκα. Εδώ βέβαια μπορεί να έχουν συμβεί διάφορες κομπινούλες, αλλά το κυριότερο είναι ότι υποτιμήθηκε το ενεργητικό προς όφελος της ΕΤΕ.

    Για αυτό το λόγο δεν έγινε ΑΠΟΓΡΑΦΗ, για αυτό δεν έγινε ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ, για αυτό δεν υπογράφηκαν ΠΟΤΕ λογιστικές καταστάσεις από τους εκκαθαριστές και για αυτό η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πρέπει να ολοκληρώσει την εκκαθάριση που άρχισε στο τέλος του 1932 και δεν έκανε ποτέ στην πραγματικότητα.

    Δεν θα μακρυγορήσω, γιατί υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε για το δικαστήριο, αλλά τέτοιες κομπίνες είμαστε καταδικασμένοι να τις ξαναζήσουμε, γιατί ποτέ δεν βάλαμε σε τάξη το Τραπεζικό Σϋστημα.

    Συμφωνώ με την ανάλυση σας, διαφωνώ με τις μονομερείς εκτιμήσεις της ΕΤΕ.

    Λευτέρης

    ΥΓ Σήμερα το βράδυ καλό είναι όποιος έχει συμφέροντα στην ΕΤΕ να μην μπει στο internet. Θα πάρουν φωτιά οι οπτικές ίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριε Τάκη και κύριε Λευτέρη καλησπέρα. Επανέρχομαι για μερικά πράγματα που σκέφτηκα.

    Τα προηγούμενα χρόνια, ας πούμε 1928, 1929, 1930, 1931, ποιά ήταν η οικονομική κατάσταση της BdO; Ισολογισμοί της BdO για τα έτη αυτά φαντάζομαι ότι υπάρχουν και καλό θα ήταν να τους δει ο κύριος Τάκης.

    Κάπου πήρε το μάτι μου ότι οι εκκαθαριστές ζητούσαν να πληρωθούν κι επειδή η ΕΤΕ δεν τους πλήρωνε αποχώρησαν. Αν η θέση της BdO ήταν καλή και ανθηρή θα μπορούσε να ερευνηθεί η πρόθεση και ο δόλος της ΕΤΕ προς τη κατεύθυνση της σκόπιμης αποφυγής να κάνει εκκαθάριση και να ζημιώσει τους μετόχους. Αυτό βέβαια συνεπικουρούμενο και από άλλα στοιχεία που να δείχνουν τη σκόπιμη ολιγωρία της ΕΤΕ.

    Πάνω στα σώματα των μετοχών είδα κάτι σφραγίδες κόκκινες που δεν διακρίνω τί γράφουν αλλά είναι ευκρινείς οι χρονολογίες 1951 και 1954. Τί γράφουν στο κείμενο;
    Επίσης υπάρχει και μια σφραγίδα μπλε, αυτή τί γράφει; Όταν αποκόπηκε το κουπόνι 55 τί σφραγίδα μπήκε και τί γράφει;

    Λέτε, αν κατάλαβα καλά, ότι οι μετοχές εξακολουθούσαν μερικά χρόνια αργότερα να διαπραγματεύονται σε ξένα χρηματιστήρια. Ποιά και μέχρι πότε; Αυτό, αν αποδεικνύεται, ίσως βοηθήσει ως προς την παραπλάνηση των μετόχων.

    Και τώρα το θέμα της παραγραφής, για το οποίο φάγαμε τα μουστάκια μας.
    Θα σας στεναχωρήσω πάλι. Η διάταξη που παραπέμπετε και την οποία, όπως λέτε ανανέωσε ο Αλογοσκούφης, είναι για τις υποχρεώσεις που έχουν οι ΑΕ έναντι του Δημοσίου και όχι έναντι των ιδιωτών μετόχων. Αν κατάλαβα καλά.
    Θα ήταν χρήσιμο να αναρτήσετε την απόφαση του Πρωτοδικείου.


    ΥΓ Ένα από τα πράγματα που έχει πεί κάποτε ο κ. Τάκης και μου έκανε εντύπωση για το πόσο ορθό είναι: ΄Ολοι οι βουλευτές που ψηφίζουν νόμους κλπ θα πρέπει να ξέρουν να "διαβάζουν" ισολογισμούς. Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια και ισχύει για όλους. Θάπρεπε να διδάσκεται στο σχολείο, τουλάχιστον τα βασικά. Εγώ αισθάνομαι ανάπηρη που δεν ξέρω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Όπως έγραψα, υπάρχουν διαθέσιμοι όλοι οι ισολογισμοί της ΤτΑ από το 1906 έως το κλείσιμο, με πρακτικά ΔΣ και ελεγκτών. Φυσικά διαθέσιμα σε οποιονδήποτε.

      2. Οι εκκαθαριστές δεν αποχώρησαν επειδή δεν πληρώνονταν. Αυτό που είδατε είναι ότι ζητούσαν, επειδή διαρκούσε η εκκαθάριση περισσότερα χρόνια από 2, να μοιραστεί το ποσό του 3ου έτους σε πολλαπλές καταβολές. Οι εκκαθαριστές απολύθηκαν όταν "ο αντιπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας τους εγνώρισε ότι έληξε η αποστολή τους, τερματισθέντως του προσδιορισμού των τιμών ρευστοποιήσεως". Βέβαια στην προηγούμενη σελίδα δεν υπήρχε κάτι τετοιο.

      3. Αυτές οι μετοχές που λέτε έχουν σφραγιστεί από ξένα χρηματιστήρια, από προξενεία του εξωτερικού και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, κατά την ονομαστικοποίηση των μετοχών (1951-1957) http://banquedorient.org/web/?p=2977

      4. Οι μετοχές συνέχισαν να διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια σε όλο το 1933 και μετά την "καθολική διαδοχή" και την ακύρωση τους από τη σύμβαση συγχώνευσης στις 28/12/1932

      5. Η διάταξη που ανανέωσε ο Αλογοσκούφης αφορά ιδιώτες (καταθέσεις, ομόλογα και μετοχές).

      Για ποιά απόφαση του Πρωτοδικείου μιλάτε; Γιατί θα υπάρξει σύντομα νέα. 20 Νοεμβρίου υπάρχουν στην Αθήνα, ασφαλιστικά μέτρα επίδειξης εγγράφων κατά της ΕΤΕ και ήδη έχει πάρει μια αναβολή (φυσικά από την ΕΤΕ).

      Σε οτιδήποτε χρειαστείτε θα χαρώ να σας απαντήσω για τις θέσεις μας και να σας επιδείξω όποιο έγγραφο θέλετε.

      Διαγραφή
    2. Η μπλέ σφραγίδα είναι η σφραγίδα της προκαταβολής, και μπήκε όταν κόπηκε το κουπόνι 55. Βέβαια δεν είναι πάντα μπλέ, ανάλογα με το μελάνι που υπήρχε.

      Η σφραγίδα που τέθηκε πάνω σε κάθε μετοχή για την οποία εισπράχθηκε η προκαταβολή, έλεγε:

      “Ησκήθη δια τον παρόντα τίτλον το δικαίωμα της εισπράξεως δραχμών διακοσίων (200) κατά μετοχήν, το προβλεπόμενον του εδαφ. Β'. του όρου VIII της συμβάσεως της συγχώνευσης της Τράπεζας της Ανατολής (συμβάσεως υπ. αριθ. 147611 της 19ης Δεκεμβρίου 1932 Συμβολαιογράφου Αθηνών Γ. Οικονομόπουλου)”.

      Υπάρχουν πολλές μετοχές που δεν έχουν εισπράξει τις 200 δραχμές.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Λευτέρη, λέω για τη κόκκινη σφραγίδα με κείμενο και ημερομηνία, πάνω δεξιά στην τρίτη εικόνα της ανάρτησης του κυρίου Τάκη, μήπως δεν βλέπω καλά και το 3 το περνάω για 5 στη χρονολογία;

      Είπατε ότι έχει εκδοθεί κάποια αποφαση του Πρωτοδικείου. Σ΄ αυτήν αναφέρομαι.

      Διαγραφή
    4. Κυρία Καλλιόπη, η σφραγίδα λέει 1954 και είναι από το Προξενείο του Παρισίου για την ονομαστικοποίηση της μετοχής (νόμος 1644/1951), αν λέτε για πάνω δεξιά εδώ http://2.bp.blogspot.com/-3PFEv0vAsoY/Ui7zLeddwrI/AAAAAAAAAQ8/CcDdoeV-pVw/s1600/%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82+4.png

      Η απόφαση του πρωτοδικείου για τα ασφαλιστικά μέτρα δεν αφορά εμάς, αλλά είναι ανεβασμένη εδώ http://banquedorient.org/web/?p=1216#more-1216 . Γενικά υπάρχει αρκετό υλικό ανεβασμένο αλλά είναι ελάχιστο μπροστά στο διαθέσιμο.

      Διαγραφή
  38. Να θυμίσω ότι μόλις πιάσουμε 200 σχόλια, το blogspot δεν θα εμφανίζει τα υπεράριθμα σχόλια.

    Προτείνω, αν δεν έχει αντίρρηση ο κύριος Λευτέρης να σηκώσω ένα νέο thread, όπου στο κυρίως θέμα του να επικολλήσω τους Ισολογισμούς της τραπέζης της Ανατολής και τα σχόλια που θα γίνονται από κάτω να αφορούν αυστηρώς την τράπεζα της Ανατολής και να συμμετέχει όποιος θέλει να εκφέρει άποψη ή μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία, αρκεί τα σχόλια του να είναι σοβαρά και με ουσία.

    Έχουμε κάποια αντίρρηση κύριε Λευτέρη???

    Θα σας απαντήσω σε όλα όσα μου σχολιάζετε, όπως και θα σχολιάσω και όλα όσα αναφέρει η κυρία Καλλιόπη - όσα τουλάχιστον μπορώ να εκφέρω γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απαντήσεις
    1. OK κύριε Λευτέρη.
      Θα το πράξω αύριο και θα σας απαντήσω.

      Οπότε θα συνεχίσουμε τη κουβέντα μας στο νέο thread της ΤτΑ, όπου θα φαίνονται οι Ισολογισμοί της τράπεζας.
      Καλό θα ήταν εδώ να μην κάνουμε άλλα σχόλια και χαθούν.

      Προσέξτε - απο 200 και πάνω τα σχόλια χάνονται, ούτε καν εγώ ως διαχειριστής δεν μπορώ να τα δω.

      Διαγραφή
  40. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ έγγραφο ΗΠΑ που πιστοποιεί την απάτη του Πατρινού Αρτέμη Σώρρα (BINTEO) http://www.dete.gr/articles/238013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ρε ο λεφτερης εβαλε το 2011 τον πατερα του να ζηταει κατι τρις από την εθνικη για μετοχες της ανατολής και τωρα μας το παιζει τρελιτσα... καλά τα έλεγε ο μπαρμπανίκος https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiL4sH336zOAhXsLsAKHRoUA7QQFghHMAY&url=https%3A%2F%2Ftomakedoniko.blogspot.com%2F2013%2F05%2Fbanque-dorient.html&usg=AFQjCNF9pPyBoFhhpuIKtAHUKfIzjd6qCQ κ. μορφονιέ το ξέρατε ότι ο λευτεράκης ειναι ο 1 εκ των 2 ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των μαϊμουδομετοχών, της ιστοσελίδας BANQUEDORIENT της επίσης ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ και ΑΟΡΑΤΗΣ ΜΚΟ??????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiKkdyb4qzOAhUkM8AKHcpGALoQFggsMAI&url=http%3A%2F%2Ftsoutsouneros.arvanitis.eu%2Farchives%2F42266&usg=AFQjCNEKW1ZXXhNC4HvsLD4ePkXQ7xpiYQ


    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=26&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjr7ceV46zOAhWrD8AKHS-RAm04FBAWCDcwBQ&url=http%3A%2F%2Fsamesites.net%2Fwww%2Fbanquedorient.org&usg=AFQjCNFp1Ypf1rO8pFnZQVXB_J9p2VuPiA&bvm=bv.129391328,d.ZGg


    banquedorient -elias or ilias titiros kai eleftherios rinos μέλη της οφσορ για λόγους φοροδιαφυγής teer (απο τα αρχικά τους) group llc nevada αλλά επειδή δεν είχαν να πληρώσουν οι "βαθύπλουτοι" μπατίριδες πλέον της teer group llc wyoming....χαχαχα θα βρείτε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αν ψάξετε! οι κύριοι δεν φορολογούνται ΠΟΥΘΕΝΑ ..... παρασχοληθήκατε κ. μορφονιέ με ανθρώπους μη σοβαρουσ που μας δουλεύουν ΟΛΟΥΣ ψιλό γαζί...... και μόλις ξεμπροστιάστηκαν από τον μπαρμπανίκο το γύρισαν.... είναι όλοι ομάδα ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ μαζί με την εθνική Η ΟΠΟΊΑ ΚΆΝΕΙ ΠΩς ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ και σκοπός τους είναι ο εκβιασμός της ελληνικής κυβέρνησης για την δημιουργία μιας νέας τράπεζας ΕΙς ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.... καληνύχτα ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ο βαθύπλουτος γιατρός με κλινικη και πολά ντολλαρς στην αμερική δεν έιχε να πληρώσει τα χρέη και έχασσε το σπιτι του . μέχρι πότε θα μας ΔΟΥΛΈΥΟΥΝ ΟΙ ΨΩΡΡΕΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ??????????
    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjh4rDn7azOAhXDA8AKHYezDiwQFggjMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fangelo.irakleides%2Fposts%2F1713340562222782&usg=AFQjCNFZPlzCfWcnQY37qlCetXAk7n1oJQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Με 85 εκατ τόνους χρυσού Γαλλικών φράγκων η Τραπεζα δεν άξιζε μια βρε γατάκι,για πες μας ρε επιστήμονα πως γίνετε η εθνική τραπεζα που οικονομικά ήταν σε άθλια κατάσταση να απορροφήσει την τραπεζα της Ανατολής με τοσο χρυσό ,Υ.Γ Δεν ειμαι οπαδός του Σώρρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μάθει να έχουν βρεθεί στη Γη 85 εκατ τόνοι χρυσού. Το να ήσουνα οπαδός του Σώρρα θα δικαιολογούσε να γράφεις τέτοια,τώρα τι δικαιολογία υπάρχει?

      Διαγραφή
    2. Καλα κύριε Sidney που θυμηθήκατε την απάτη με τα χαρτιά της Ανατολής που τα πουλάνε ακόμα με το κιλό στο eBay?

      Διαγραφή
  45. Μήπως πρέπει να ψάχνουμε λίγο παραπάνω τα πράγματα κ όχι οτι μας σερβίρουν η τραπεζα της Ανατολής ήταν η μήτρα για όλες της τράπεζες που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα ήταν κ ειναι από της ποιο πλούσιες τράπεζες βάση ερευνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα έχει απαντηθεί τεκμηριωμένα και από τον κύριο Τάκη και από άλλους στο forum.

      Εσείς μπορείτε να ονειρεύεστε ότι θέλετε. τα όνειρα δεν κάνουν κακό.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂