Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τράπεζα Αττικής και που μπορεί να φτάσει η μετοχή της τραπέζης παρατηρώντας το παρελθόν της, εάν τα ίδια της σταθεροποιηθούν στα σημερινά επίπεδα και η κερδοφορία της επιστρέψει στα επίπεδα του 2005 - 2010


Μου γράφει, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:43 μ.μ, κάποιος κύριος, που υπογράφει με το nick ΑΜΠΑΛΟΣ ΦΙΤΣΟΥΛΕΟΣ 

κ τακη δεν ξερω τι μας λες
αλλα ανοδος χωρις τραπεζες δεν γινεται
ΑΜΠΑΛΟΣ ΦΙΤΣΟΥΛΕΟΣ

Απάντηση:
και τι με νοιάζει εμένα τι θα κάνουν οι δείκτες και αν θα έχουμε άνοδο ή κάθοδο των μυρίων??
Όταν μιλάμε για τράπεζες μιλάμε για τράπεζες και όταν μιλάμε για άλλες εταιρίες, τότε μιλάμε για άλλα πράγματα, ενώ όταν μιλάμε για δείκτες μιλάμε για δείκτες. Δεν θυμάμαι να ερωτήθηκα για τραπεζικό δείκτη και να απάντησα κάτω και αυτός να πήγε πάνω.
Μάθετε να κοιτάτε το κάθε δέντρο του δάσους ξεχωριστά και μην λέτε ότι το δάσος θα πάρει φωτιά ή θα ανθίσουν όλα τα δέντρα μαζί.

Στο θέμα μας.
Σήμερα θα αναλύσουμε για το που μπορεί να πάει η μετοχή της Αττικής παρατηρώντας το παρελθόν της. Εννοείται όταν και εάν φτιάξουν τα πράγματα, κάνοντας τις εξής τρεις παραδοχές :
1) Τα ίδια κεφάλαια της τράπεζης Αττικής σταθεροποιούνται στα σημερινά επίπεδα
2) Η τράπεζα απο εδώ και στο εξής προχωράει σε σταθερές ετήσιες απομειώσεις των χορηγήσεων της κάτω του 1% και 
3) Η τράπεζα επανέρχεται σε κερδοφορία, ανάλογη των ετών 2005 - 2010.
Εφόσον λοιπόν υποθέτουμε ότι η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα ανακόπτεται  και η τράπεζα Αττικής σταθεροποιείται, τότε μελετάμε τον επόμενο πίνακα.


Στον προηγούμενο πίνακα παρατηρούμε ότι τα έτη 2005 - 2010 οι λειτουργικές ταμειακές ροές της Αττικής ήταν μεταξύ 30 με 50 εκατ. ευρώ.
Σας τονίζω πως στις καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές δεν περιέχονται οι αποσβέσεις και οι απομειώσεις. Λογίζονται μόνο τα καθαρά έσοδα τόκων + προμηθειών, τα κέρδη ή οι ζημιές από χρηματοοικονομικές πράξεις, ενώ αφαιρούνται οι δαπάνες και οι αμοιβές του προσωπικού και της διοίκησης, όπως και οι φόροι που καταβλήθηκαν.

Στα εκτιμώμενα μετά φόρων κέρδη, του πίνακα, έχουν αφαιρεθεί οι αποσβέσεις από τις ταμειακές λειτουργικές ροές.
Αυτά θα ήταν και τα καθαρά μετά φόρων κέρδη που θα παρουσίαζε η Αττικής, αν δεν είχε να πάρει απομειώσεις χορηγήσεων και αν δεν έκανε διαφόρων άλλων μορφών προβλέψεων και απομειώσεων. 
Συνήθως τα ανακοινωθέντα μετά φόρων κέρδη, των τραπεζών, είναι χαμηλότερα για όλες τις τράπεζες καθώς κάθε έτος έχουν να παίρνουν και απομειώσεις των χορηγήσεων τους.

Η Αττικής λοιπόν ανακοινώνει καθαρά μετά φόρων κέρδη, όπως ο Τάκαρος τα υπολογίζει, από τις χρηματοροές της 30 με 40 εκατ. ευρώ ανά έτος. Μιλάμε στις καλές εποχές της, 2005 - 2009 δηλαδή.
Σήμερα η Αττικής έχει 1,366 δισεκατομμύρια μετοχές.
Τα 30 με 40 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη αναλογούν σε 0,022 με 0,03 ευρώ ανά μετοχή.
Η παλιά Αττικής, αυτή με τα 82,5 εκατ. μετοχές - η Αττικής του 2005 ντεεεε - έπαιζε μεταξύ 3 και 6 ευρώ το πολύ. Έπαιζε δηλαδή, με βάση τα καθαρά κέρδη, όπως αυτά εκτιμούνται απο τις ταμειακές χρηματοροές, 10 με 20 φορές το πολύ, παραπάνω.

Άρα η σημερινή Αττκής, αν ξαναβγάλει 30 με 40 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη, θα ήταν λογικό να παίξει μέχρι 0,6 ευρώ το πολύ και αυτό τραβηγμένο απο τα μαλλιά.

Η παλιά Αττικής έπαιζε μέχρι και 2 με 3 φορές τα ίδια κεφάλαια της. Η σημερινή - αν τελικά τα ίδια κεφάλαια της σταθεροποιηθούν στα 382 εκατ. ευρώ (αφαιρώ τις προνομιούχες) να παίζει στα 0,5 με 0,75 το πολύ.

Μελετώντας την ανάλυση μου 

 http://www.mitarola.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html
το ρίσκο κρίνεται ιδιαιτέρως μεγάλο, αν συγκριθεί με την εκτιμώμενη απόδοση της μετοχής, εφόσον φυσικά φτιάξει η κατάσταση απο το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, δίχως να χρειαστεί να διολισθήσουν περαιτέρω τα ίδια κεφαλαία της τράπεζας.

Επομένως, το σώφρων, για την Αττικής θα είναι να περιμένω να δω ....
1) Οι ετήσιες απομειώσεις να κινούνται αρκετά χαμηλότερα των 35 εκατ. ευρώ
2) Τα έσοδα απο τόκους + αμοιβές, προμήθειες οπωσδήποτε περισσότερα από 130 με 140 εκατ. ευρώ
3) Να υπάρξει προδιάθεση απο το βασικό μέτοχο τα 80 υποκαταστήματα να αυξηθούν.
4) Reverse split δια 10 τουλάχιστον.
5) Εφόσον συμβούν τα προηγούμενα 4 ή τείνουν να συμβούν, η τιμή της μετοχής να κινείται κάτω απο το 70% της λογιστικής της αξίας (ίδια κεφάλαια) - όποια και αν είναι τότε η Book Value της τραπέζης.


Πείτε μου τώρα εσείς γκουρούδες και όλοι οι άμπαλοι φιτσουλέοι, μέχρι που μπορεί να πάει η μετοχή της Αττικής?? 
Αλλά και γενικότερα, μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι τιμές των ζομποτραπεζών και με τι προσόντα??

Ξέρω τι θα πείτε ορισμένοι. Το παίγνιο είναι κερδοσκοπικό και δεν παίζει κανένα ρόλο το τι αξίζει η τράπεζα. Παιχνίδι να γίνεται. Σωστό!!!
Οπότε μπορεί να επαναληφθεί ένα 1999 για τις ζομποτράπεζες και ας μην αξίζουν μια.
Ναι, όμως το 1999 τα κορόιδα είχαν λεφτά. Σήμερα τα κορόιδα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ. Αυτοί που έχουν τα λεφτά, μελετούν και γνωρίζουν όλα όσα σας έχω γράψει, στις αναλύσεις μου, για τις ζομποτράπεζες και ειδικότερα για την Αττικής.

189 σχόλια:

  1. Απ'ότι φαίνεται κύριε Τάκη η διοίκηση της ΑΤΤ έχει πάρει αυτή τη φορά σοβαρά το ρόλο της:

    "ATTICA BANK: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ATTICA FUNDS PLC.



    Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ανακοινώνει σήμερα την δημοσίευση της προαιρετικής πρότασης της για την επαναγορά έναντι μετρητών των Εγγυημένων Τίτλων κυμαινόμενου επιτοκίου Ευρώ 100.000.000 (από τα οποία το ποσό των Ευρώ 94.689.000 είναι σήμερα εκκρεμές) (ISIN: XS0215582148), εκδοθέντων από την Attica Funds plc και εγγυημένων από την Τράπεζα."


    Υ.Γ Άτσα οι Κρομυδαίοι σήμερα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε τζο41 δεν ξέρω τι σκοπό και στόχο έχει ο αγοραστής των κρομυδαίων σήμερα.....

      υποψιάζομαι όμως την λογική του πωλητή....

      Αααα έχουμε και Σεπτέμβρη ... έρχονται και τα πρωτοβρόχια παραπάνω

      Nicolis

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη,
    εν συνεχεία της αναφοράς σας στο άρθρο με ημερομηνία δημοσίευσης 12 Ιουλίου 2013
    υπό τον τίτλο "Ελληνικές εξαγωγές (Εμπορικό ισοζύγιο) αυτή η μάχη πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί. Είναι απαράδεκτο μόλις το 14% του ΑΕΠ μας να είναι προϊόν των εξαγωγών..." και τα πρόσφατα άρθρα για το πλεόνασμα, θα ήθελα την άποψη σας στο ποσοστό που επηρεάζει (μοχλέυση) το ΑΕΠ ο Τουρισμός.
    (άρθρο: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/697068)
    Επίσης σε ένα υποτιθέμενο σενάριο να έχουμε το 2014 τα ίδια νούμερα (έσοδα/έξοδα) δλδ κατά που θα κυμαίνεται το έλλειμμα;

    φιλικά / Χασάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε μήνας δεν πέρασε απ΄τότε που σχολιάζαμε με τον Κύριο Σείριο ΤΑΝ και BDI και ο εν λόγω δείκτης έδωσε 55% άνοδο.

      http://www.naftemporiki.gr/finance/quote?id=%5EBDIY

      Για τον ψιλοάσχετο εμένα άνοδος στους ναύλους σημαίνει αυξημένη ζήτηση στις μεταφορές, δηλαδή αυξημένη παραγωγή, συνεπώς (γενικά) καλά πάμε. Μια και είσαι στην παρέα όμως φίλε Β. θα μπορούσες να μας πεις τη γνώμη σου?

      Στην ερώτηση για τις "Ελληνικές εξαγωγές" δεν θα (ξανα)πω γνώμη απλά θα αναφέρω ότι σήμερα ασχολείται με το θέμα ο doctor στο Euro2day (από τους λίγους δημοσιογράφους με ερευνητική, διεισδυτική, κριτική αλλά όχι λαικίστικη άποψη, κατά τη γνώμη μου φυσικά). Και με καλούς αναγνώστες-σχολιαστές.

      http://www.euro2day.gr/specials/dr_money/article/1134050/dr-money.html

      Διαγραφή
    2. Το ΑΕΠ της Ελλάδος μεγάλωνε λόγω κατανάλωσης και δημοσίων δαπανών.
      Ο τουρισμός συνείσφερε γύρω στο 15% επί του συνολικού ΑΕΠ.

      Δεν με ενδιαφέρει εαν έχουμε πλεόνασμα. Το πλεόνασμα θα βοηθήσει μόνο για το χρηματιστηριακό παίγνιο. Αυτό διότι στηρίζεται σε υψηλούς φόρους κάθε λογής και στις καθυστερήσεις του κράτους.
      Μια υγιής οικονομία πρέπει να έχει λογικούς φόρους και να αισθάνονται όλοι οι πολίτες ότι οι φόροι είναι δίκαιοι και διαχρονικοί. Δηλαδή χρειαζόμαστε φορολογικό καθεστώς, σταθερό για τα επόμενα 100 χρόνια και φυσικά δεν πρέπει το κράτος να εισπράττει απο τον λεφτά 40% και 50% φόρους απο τα εισοδήματα του. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του κράτους, κοιτώντας μακροπρόθεσμα. Διότι ο λεφτάς θα πάρει την περιουσία του και τις δραστηριότητες του και θα παει αλλού.

      Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και επανίδρυση της βιομηχανίας της. Τότε μόνο θα βαδίζουμε σωστά και στέρεα.
      Ακόμη και αν δεκαπλασιάζαμε τον τουρισμό μας δεν είναι καλό να στηριζόμαστε μόνον σε αυτόν. Δεν πρέπει να στηριζόμαστε στα πήλινα πόδια του τουρισμού, αλλά να βάλλουμε στέρεες βιομηχανικές βάσεις - με εργατικό Ελληνικό δυναμικό.

      Αν θέλετε την άποψη μου - δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς διακρίνω ότι ακόμη μεγάλη μάζα της Ελληνικής οικονομίας αμπελοφιλοσοφεί, πιστεύει σε συνωμοσίες και κάθεται και χάφτει παραμύθια της χαλιμάς για Σώρρες και για τράπεζες της Ανατολής.
      Εφόσον αυτή η κρίσιμη μάζα των πολιτών κινείται κι σκέφτεται σε λάθος πλαίσιο, τότε θα έχουμε και άλλες φάπες - μέχρι όλους αυτούς να κουραστούμε και να τους πετάξουμε στον Καιάδα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κύριε Τάκη.
      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και ελπίζω να επαληθευτείτε πλήρως και σύντομα και στην τελευταία αναφορά σας,δηλαδή στο:"...μέχρι όλους αυτούς να κουραστούμε και να τους πετάξουμε στον Καιάδα."
      Κουράστηκα να διαβάζω γιά αυτούς των διεθνών οργανισμών που, λέγοντας την αλήθεια, αναφέρονται στην βοήθεια που δίνουν στην Ελλάδα ή σε αυτήν που πρόκειται να δώσουν. Όσο χρήμα και να στείλουν δεν θα τελειώσει το μαρτύριο και η ξεφτίλα ταυτόχρονα αν η κρίσιμα μάζα των πολιτών,όπως λέτε, δεν αντιληφθεί ότι από την αλλαγή της δική μας νοοτροπίας θα ξεκινήσει η βελτίωση και της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής και πραγματικότητας. Θυμάμαι ότι σε κάποια τάξη του δημοτικού το σχολικό μου βιβλίο γλώσσας περιείχε ένα κείμενο αφιερωμένο στην ανάγκη της εργασίας και της δημιουργίας.Τελείωνε λοιπόν γράφοντας με ελληνικούς χαρακτήρες την λατινική :"λαμπορέμους" επεξηγώντας:"ας εργαζόμεθα" .Ο σημερινός δάσκαλος των πιτσιρίδων θα γελούσε σήμερα για την παιδαγωγική προσέγγιση, μήπως όμως θα έπρεπε να δίνει με πιό σύγχρονο τρόπο την ίδια προτροπή; Ελπίζω να μην γίνομαι γραφικός.

      Διαγραφή
    4. αγαπητέ Κύριε Τάκη,
      συμφωνώ σε όλα οσα αναφέρεις αλλά διαφωνώ οτι το να στηριζόμαστε σε ένα τουρισμό -που δεν θα είναι λόγω συγκυριών (αναταραχές στην ΒΔ Αφρική- αλλά προϊόν οργάνωσης δεν με "χαλάει" και ας είναι ο μόνος τομέας. Δεν είναι τυχαίος ο όρος "Τουριστική Βιομηχανία.

      Μην ξεχνάμε οτι η Αθήνα με ιδανικές καιρικές συνθήκες, παραμένει στο μυαλό ΟΛΩΝ των αλλοδαπών, απλώς μια στάση πριν τα νησιά. Να μην αναφέρουμε οτι απευθείας πτήσεις στις ΗΠΑ δεν πραγματοποιόντουσαν για μεγάλο διάστημα και ακόμα για την νο 1 σε πλυθησμό χώρα στον κόσμο δεν υπάρχει καμία απευθείας πτήση.

      Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μέσος όρος διαμονής ενός ξένου τουρίστα στην Αθήνα είναι σήμερα 1,8 ημέρες. Το 2004 ήταν 2,6. Οι αφίξεις αλλοδαπών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2012 ήταν στα 2,7 εκατ., που αντιστοιχούν περίπου στο 17,1% του συνόλου των αφίξεων αεροπορικώς στη χώρα. Τα πρώτα στοιχεία για το 2013, δηλαδή για τους πρώτους μήνες του έτους, δείχνουν μείωση κοντά στο 10% στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 ο αριθμός των αφίξεων ήταν περίπου 3,2 εκατ. Καταγράφηκαν, επίσης, περίπου 450.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, και εννοούμε αυτούς που αποβιβάστηκαν από το πλοίο για να κάνουν μια βόλτα στην Αθήνα-Πειραιά. [Πηγή: http://www.tovima.gr/files/1/2013/(ΙΤΕΠ%20Jan-July_2013_130813).pdf ]

      Ο πιο εύκολος τομέας που μπορεί να σώσει την παρτίδα άμεσα, είναι η τουριστική βιομηχανία, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και ούτε φοβερές θεσμικές αλλαγές, απλά έμφαση στο τρίπτυχο, ασφάλεια-εντιμότητα-καθαριότητα.

      Η Αθήνα είναι τόσο χαμηλά που μόνο καλύτερα μπορεί να πάει, ειδικά όταν πραγματοποιηθούν στάσεις απο τα κρουζιερόπλοια πέραν των 5 ωρών*, το Ελ-Βελ φτηνήνει και όταν πραγματοποιηθούν οι τρεις αστικές αναπλάσεις μείζονος σημασίας στην καρδιά της πόλης όπως :
      α) η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Δέλτα Φαλήρου, και ο χώρος πρασίνου υπερτοπικού χαρακτήρα έκτασης 190 στρεμμάτων
      β) η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, (ΣΕΦ έως Φλοίσβο)
      γ) το «νέο» Φιξ στη λεωφόρο Συγγρού, όπου και θα στεγαστεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

      [πηγή: http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcgi/_w_articles_civ_2_04/08/2013_528691]

      Η Αθήνα πρέπει να γίνει το κέντρο της βαριάς τουριστικής βιομηχανίας μας.

      ΥΣ δεν έχω καμία σχέση με τον τουρισμό, απλά με αυτούς που έχουμε μπλέξει δεν βλέπω καθόλου φώς, μόνο μια αχτίδα από τον τουρισμό. Δεν ξεχνώ ότι τα φετινά υψηλά νούμερα επισκεπτών είναι λόγω των προβλημάτων και αναταραχών των γειτωνικών χωρών, έαν δεν κάνουμε κάτι ίσως θα είναι σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια.

      φιλικά / Butcher

      Διαγραφή
    5. Μην συγκρίνετε με το 2004, έτος Ολυμπιακών αγώνων.
      Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ανέβει και άλλο ο τουρισμός στην Ελλάδα και ειδικά στην Αττική, όμως δεν θα ειναι στέρεες οι βάσεις του ΑΕΠ μας αν στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό.

      Εξακολουθώ όμως να λέω ότι οτιδήποτε καλό μπορεί να συμβεί σε αυτόν τον τόπο, θα συμβεί μόνο εφόσον οι ιθαγενείς θα αλλάξουν πλευρό και θα αναγκαστούν να μάθουν ότι μόνο αν είσαι χρήσιμος θα αμείβεσαι και αναλόγως των προσόντων σου.
      11 χώρες της Ευρωζώνης έχουν ως βασικό μάθημα τα Αρχαία Ελληνικά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες το έχουν ως προαιρετικό. Οι ξένοι μαθαίνουν τον αρχαίο πολιτισμό μας μέσα απο τα αρχαία κείμενα και προσπαθούν να τα μελετάνε, μήπως και διευρύνουν το μυαλό τους απο την κουλτούρα και σοφία των προγόνων μας.

      Εμείς αντίθετα μελετάμε μπουρδολογίες και ψάχνουμε να βρούμε 1.000 τρόπους για το πως θα απεργήσουμε, 1.000.000 τρόπους για το πως θα λουφάρουμε και θα κάνουμε αρπαχτές και να εφεύρουμε 1.000.000.0000 συνωμοσίες για το ότι φταίνε οι άλλοι και τα κακά ξενάκια.

      Κάθε τέτοια εποχή στα Ελληνικά σχολεία έχουμε απεργίες - αποχές - καταλήψεις και τα τρία μαζί ή συνδυασμός αυτών. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα Ελληνικά μπαχαλάδικα τα κλείνουμε για να συνεχίσουμε τις διακοπές του καλοκαιριού.
      Πηγαίντε σε ξένα σχολεία να δείτε τι ισχύει.
      Εδώ στην Ελλάδα το μπαχαλάδικο μας ξεκινάει απο το χώρο εκπαίδευσης.

      Δείτε εδώ Κραουνάκη - πατήστε το βίντεο να δείτε αντιδράσεις απο τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ
      http://taxalia.blogspot.com/2013/06/blog-post_6613.html

      Δείτε επίπεδο - μόρφωση και αντί να φάει γιούχα κάποιοι επιβραβεύουν.

      Ελλάδα ένα απέραντο μπαχαλάδικο και εσείς κύριε butcher μου λέτε για τουρισμό και για πλεονάσματα. Τι να έρθει να κάνει εδώ ο ξένος??? Να του κλείσουν τα λιμάνια οι ξένοι?? Να πέσει σε απεργίες και σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα και να μην μπορεί να κουνηθεί απο το μποτιλιάρισμα ή να πέσει στο ΠΑΜΕ και να του δέσουν το καράβι να μην μπορεί να αποβιβαστεί απο το πλοίο.
      Όσοι ξένοι έρχονται έχουν άγνοια κινδύνου.

      Καλά αυτός ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ έχει μείνει σε άλλη εποχή, με την τιραντούλα του και το μουστακάκι του. Κλασσική περίπτωση συνδικάλα της ωραίας ΘΑΘΑεποχής της σοσιαλδημοκρατίας του Ανδρέα.

      Μην ελπίζετε σε τίποτα αν δεν τους ξεφορτωθούμε όλους αυτούς και δεν πετάξουμε στον Καιάδα τη χαζοκουλτούρα του Ελληναρά ραγιά.
      Η κρίσιμη μάζα της Ελληνική κοινωνίας δεν έχει μάθει ακόμη το μάθημα της. Θα πέσουν και άλλες φάπες μέχρι να το μάθει.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη και σε όλη την παρέα καλημέρα. Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει.
      Τις τελευταίες δεκαετίες το καράβι που λέγεται Ελληνικό κράτος πλέει χωρίς σχέδιο και με μόνο γνώμονα το κομματικό κόστος των ενεργειών και των αποφάσεών τους, που το βάφτισαν "πολιτικό κόστος", θαρρείς και τάχα αφορούσε την πολιτεία και τους πολίτες, ενώ επρόκειτο μόνο για το δικό τους ψηφοθηρικό συμφέρον με αποτέλεσμα τη σημερινή καταστροφή.
      Τί γίνεται τώρα:
      Στο Δημόσιο τομέα δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, γι αυτό πιστεύω κι εγώ ότι ακόμα δεν πιάσαμε πάτο. Εξακολουθούν να τοποθετούν σε καίριες θέσεις συγγενείς, κουμπάρους και αποτυχημένους κομματικούς πολιτικάντηδες με σκοπό να μαζέψουν ψήφους στις επόμενες εκλογές και όχι ικανούς και καταρτισμένους ανθρώπους με σκοπό να ανασύρουν από τον πάτο οργανισμούς που βουλιάζουν.

      Στον ιδιωτικό τομέα, ούτε εκεί πιάσαμε ακόμα πάτο. Προϋπόθεση του επιχειρείν την παραγωγή οποιουδήποτε αγαθού είναι το σταθερό πολιτικό, οικονομικό και κυρίως φορολογικό περιβάλλον. Πολυνομία, πολυπλοκότητα διατάξεων και αστάθεια είναι τα χαρακτηριστικά. Οι νόμοι και οι διατάξεις συνεχώς αλλάζουν με αποτέλεσμα κάθε μέρα να μη ξέρει κανείς τί τέξεται η επιούσα. Οι Γερμανοί, στην κυνικότητά τους είπαν κάτι σωστό: Πώς ζητάτε ξένες επενδύσεις αφού ούτε το Ελληνικό κεφάλαιο - που υπάρχει αναμφισβήτητα - δεν επενδύει. Άρα, η χώρα μας δεν διαθέτει, τουλάχιστον ακόμα, ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για διαφόρους λόγους.
      Ο κυριότερος, κατά την άποψή μου, είναι το ασταθές φορολογικό καθεστώς και δευτερευόντως η κοινωνική ειρήνη, η οποία θα επέλθει όταν οι όζουσες κεφαλές αντιμετωπίσουν τους πολίτες με εντιμότητα και όχι με ψέμματα και όταν κυβερνήσουν με απόλυτη με αξιοκρατία και όχι με ευνοιοκρατία. Τότε, ίσως, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να έχουμε και παραγωγή την οποία θα καταναλώνουμε και θα εξάγουμε.

      Μέχρι τότε έχουμε πολύ μακρύ δρόμο, όπως φαίνεται από το ότι ένα φορολογικό νομοσχέδιο το πιλατεύουν 4 χρόνια. Ακόμα κι όταν όμως το τελειώσουν, κάποιοι άλλοι "σωτήρες" σε τρεις μήνες θα αρχίσουν να το ξηλώνουν και να το τροποποιούν. Με αυτές όμως τις ίδιες αντιλήψεις και ενέργειες, θα εξακολουθούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Δηλαδή βύθιση.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    7. Πραγματικά κύριε Τάκη είστε για άλλη μια φορά σωστός και απολαυστικός. Έχω τρεις μήνες που σας ανακάλυψα (μακάρι να το είχα κάνει πριν τρία χρόνια θα είχα γλυτώσει από πολλές ζημιές), απλά να συμπληρώσω σε αυτό το θέμα. Όταν ο κουμπάρος μου,που διατηρεί μία μικρή αλλά 4 αστέρων μονάδα στο Ζαγόρι ζήτησε προσωπικό μέσω αγγελίας για καθαρισμό κανένας από την πόλη μου (Ιωάννινα) δεν ενδιαφέρθηκε (μόνο δύο φοιτήτριες). Όταν εγώ ζήτησα υπάλληλο γραφείου έγινε της πόπης από βιογραφικά (master,Phd κλπ), ενώ με ζάλισαν στα τηλέφωνα κάτι αντιδήμαρχοι κλπ. Τριάντα και βάλε χρόνια νοοτροπίας δημοσίου είναι δύσκολο να αλλάξουν, όμως επειδή φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος η αλλαγή θα γίνει, μακάρι να γίνει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα. Όσον αφορά το τουρισμό, νομίζω ότι αν δουλευτεί επαγγελματικά έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και πάρα πολλά μελλοντικά έσοδα για το κράτος.

      Διαγραφή
    8. Επιτρέψτε μου μια φορά να είμαι αυθόρμητος (η εκτίμηση γνωστή ούτως ή άλλως)

      Μπράβο βρε Τάκη (έχει γούστο να είστε ο Κος Κούρταλης)

      "Καμιά σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να βασίζει την ανάπτυξη και την επιβίωσή της μόνο στα περιστασιακά αυξημένα μεγέθη της τουριστικής βιομηχανίας, χωρίς να υπάρχει πραγματική βιομηχανική παραγωγή..."

      http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html

      Διαγραφή
    9. Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι ρίχνετε όλη την ευθύνη στον ανήμπορο ελληναρά μικροαστό, που χορευτεράς εκ φύσεως, χορεύει ότι σκοπό του βάλουν οι κυβερνώντες. Σάμπως κι αν δεν ψηφίσει αυτούς αλλά τους άλλους το ίδιο δεν θα βγεί? Διακόσια χρόνια τώρα η χώρα ζει με τα δανεικά αυτών που την δημιούργησαν. Των δυτικών. Και πλιατσικολογεί τα κάλλη της.

      Θέλει πάνω από όλα απόφαση και time frame μιας γενιάς τουλάχιστον για ν΄αλλάξει η παιδεία του Ελληνα και να γίνει από υπήκοοος, πολίτης. Σιγά μην τον αφήσουν οι κρατούντες. "Η γνώση είναι αρετή κι η άγνοια κακία", έλεγε ο Σωκράτης. Ολοι όμως ξέρουμε πόσο ανηφορικός και δύσκολος είναι ο δρόμος της αρετής.

      Διαγραφή
    10. Εξαιρώ μόνο τον υγιή σκεπτόμενο πολίτη, που μέσα απο την εργασία του αντιστέκεται όσο μπορεί στους συνδικάλες του κερατά, στα λαμόγια και στους πολιτικούς όταν αυτοί μπουρδολογούν - κάτι το οποίο είναι συνηθέστερο όταν είναι στην αντιπολίτευση.

      Στους υπολοίπους ελληναράδες μικροαστούς, που χορευτεράδεςς εκ φύσεως, που χορεύουν ότι σκοπό τους βάλουν οι κυβερνώντες, δεν θα δείξω το παραμικρό έλεος, ούτε προτίθεμαι να τους δώσω συγχωροχάρτι. Για να χορεύουν τον κάθε χορό που τους βάζουν οι κυβερνώντες και να ακολουθούν τους ρυθμούς των συνδικάλων του κερατά, σημαίνει ότι τους άρεσαν αυτοί οι χοροί.

      Στην Αρχαία Σπάρτη θα τους είχαν πετάξει όλους αυτούς τους Ελληναραδες στον Καιάδα.
      Στην Νέα Σύγχρονη Ελλάδα, αντί για τον Καιάδα βγαίνουν στα fora και στα φεισμπούκια και αμπελοφιλοσοφούν, γράφοντας χαζομάρες.

      Στον Καιάδα. Αυτοί φταίνε. Αυτοί κατασκευάζουν αυτούς τους πολιτικούς και δημιουργούν αυτούς τους συνδικάλες που έχουμε - μέχρι να έρθει η τελική φάπα.

      Διαγραφή
    11. Οι επόμενες αναλύσεις μου θα αφορούν την τράπεζα της Ανατολής που προτίθεμαι να την παρουσιάσω σε 3 threads, ώστε να μην κουράσω και να υπάρξει ικανοποιητικό ποσοστό αναγνωστών να μελετήσει όλα τα γραφόμενα.

      Να τραβάτε τα μαλλιά σας είναι με τους Σώρρες και την τράπεζα Ανατολής.
      Θα ασχοληθώ μέχρι και με τον τελευταίο Ισολογισμό του 1932, όπου εκεί θα φανεί ότι η τράπεζα ήταν χρεοκοπημένη.

      Αλλά οι Ελληνάρες πιστεύουν τα παραμύθια της Χαλιμάς και μετά θα μας φταίνε οι χοροί των κυβερνώντων.

      Στον Καιάδα!!!

      Διαγραφή
    12. Διόρθωση του 1ου σχολίου

      "σχολιάζαμε με τον Κύριο Σύλβιο για ΤΑΝ και BDI" είναι το ορθόν.

      Διαγραφή
    13. Αγαπητέ φίλε Χίπη και Σείριο, στο τραπέζι έπεσαν πολλές ερωτήσεις, που δεν είμαι σε θέση να απαντήσω, για αυτό θα προσπαθήσω να απαντήσω κύρια στο ερώτημα για την άνοδο στους ναύλους. Διότι το να απαντήσω για τους δείκτες, τις κατηγορίες, την παραγωγή κοκ δεν είμαι σε θέση και αν ήμουν που δεν είμαι, θα φαινόντουσαν κινέζικα και θα χρειαζόμουν ατέλειωτα κατεβατά γραπτών. Ίσως κάποιος από τους αναγνώστες να έχει τις γνώσεις και την ικανότητα να τα εξηγήσει.

      Πάω κατευθείαν στο ψητό, αλλά πιο πριν χρειάζεται μια - fast track - προετοιμασία με τους όρους αφού με τον όρο πλοία, καλύπτουμε ότι σκάφος επιπλέει πάνω στο νερό και κινείται αυτοδύναμα. Ας σπάσω τον όρο σε ταληράκια.

      Τα πλοία διακρίνονται σε πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, ξηρού ή γενικού φορτίου, εμπορευματοκιβωτιοφόρα, φορτηγιδοφόρα, δεξαμενόπλοια, υγραεριοφόρα, πλοία ψυγεία, αυτοκινητάδικα, κ.λπ. οι βασικοί δείκτες καλύπτουν τα δεξαμενόπλοια όπου και αυτά χωρίζονται στα «clean / καθαρά» και στα «dirty / βρώμικα». Λόγω των ειδών πετρελαίου που υπάρχουν και τις διαφορετικές απαιτήσεις για την κατάσταση που πρέπει να είναι οι δεξαμενές του πλοίου που θα το μεταφέρουν και στα φορτηγά πλοία που και αυτά έχουν υποκατηγορίες σα σχέση το μεγεθός τους και το είδος φόρτίων που παίρνουν (π.χ. σιτάρι ή κάρβουνο, σιδηρομεταλλεύματα κτλ).

      Τώρα για την άνοδο των ναύλων που πήρε και λίγο publicity αυτό έγινε στα πλοία ξηρού φορτίου και αρκετά έντονα στην κατηγορία των φορτηγών “Cape”. Εκεί ο δείκτης (ναύλος) είχε την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από χρονιά 2012 σε χρονιά 2013 (y-o-y), με μέσο όρο ναύλων πάνω από 25000 πράσινα την ημέρα. Βέβαια οι παρατηρητικοί ή γνώστες ξέρουν ότι αυτό συμβαίνει τρίτη σερί χρονιά και δεν είναι καθόλου τυχαίο κατά την ταπεινή μου οπτική γωνία. Οι βασικοί παράγοντες είναι δύο: άλφα οι Κινέζικες εορτές
      (source: http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Week_%28China%29 ) και βου ο συνδυασμός των μεγάλων εξαγωγών της Αυστραλίας και τα λίγα διαθέσιμα Cape – αφού αρκετά είναι παροπλισμένα – δλδ σε ακινησία λόγω μη θετικών εισροών σε σχέση με τα έξοδα λειτουργίας τους (π.χ. έξοδα λειτουργίας 9οοο δολ. + τα καύσιμα* !!!).

      τέλος Α' μέρους

      Διαγραφή
    14. - Διάλλειμα
      (Βασικά νούμερα: 1500 περίπου είναι ο αριθμός των Cape που κυκλοφορούν, η μέση κατανάλωση καυσίμου* ένος Cape είναι περίπου 40-52 τόνους πετρελαίου την ημέρα επί 600 δολ το κόστος ανά τόνο, τότε έχουμε μία καλή εικόνα γιατί αυτά τα πλοία δεν είναι ενεργά).
      (ορολογία των τύπων των πλοίων: http://en.wikipedia.org/wiki/Bulk_carrier )
      (ορολογία των αγγλικών όρων μπορεί να βρεθεί στο σύνδεσμο: http://www.aristonshipping.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=33&lang=en )

      Τα ναύλα για τα μικρότερης χωρητικότητας φορτηγών πλοίων (τα capesize είναι τα μεγαλύτερα από τις 4 βασικές κατηγορίες φορτηγών πλοίων,) είναι ποσοστιαία χαμηλότερα σε σχέση y-o-y, αφού το 2010 ήταν χρονιά που κατασκευάστηκαν (ο σωστός όρος είναι ναυπηγήθηκαν) και έπεσαν στο νερό τα διπλάσια πλοία από όσα υπήρχαν στο σύνολο!

      Διαγραφή
    15. Β' Μέρος


      Τώρα θα βρεθεί κάποιος και θα πει καλά μας τα λες άγνωστε φίλε Butcher, αλλά γιατί μόνο τις τρείς τελευταίες χρονιές. Εδώ θα πρέπει κάποιος να μελετήσει τα στατιστικά των παραγόντων που επηρέασαν την άνοδο και κύρια την Κινέζικη Χρυσή Εβδομάδα, αντιγράφω από τον σύνδεσμο της Wikipedia “ In 2012, the PRC government announced that national highways would be toll free for Golden Week, and as a result 86 million people travelled by road (13% increase compared to the previous year).The same year, the Forbidden City in Beijing had a new record of 182,000 visitors within one day on October 2, the Mausoleum of Sun Yat-sen had 215,000 visitors on October 4 (10 times the number of visitors on a normal busy day), 7.6 million people travelled via domestic airlines, 60.9 million people travelled via railway, and revenues from tourism totalled at 1.77 billion renminbi.

      Καθώς πλησιάζουμε το τέλος του γ΄ τριμήνου και στην ερώτηση απο το Σείριο θα προσπαθήσω να εξηγήσω το κλίμα στον τομέα των εταιρειών των θαλάσσιων μεταφορών και συναφών εμπορευμάτων για αυτό το έτος. Χοντρά-χοντρά τα ναύλα είναι περίπου σε μέσους όρους σε όλες τις κατηγορίες 6% κάτω σε σχέση με το 12/2012, και υπήρχε και μια βύθιση στον δεύτερο μήνα του έτους κατά 25%.

      Γενικά η ναυτιλία θα αργήσει να πάρει μπροστά γιατί θα πρέπει να ξεπεράσει και την υπερπροσφορά των πλοίων που κατασκευάζονται και είναι συν 4-5% σε ετήσιους ρυθμούς τα τελευταία τρία χρόνια.

      Επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι λόγια ενός άσχετου και κανείς δεν πρέπει να τα πάρει σοβαρά ή μετουσιώσει σε επενδύσεις ή άλλα χρηματ/κα προϊόντα.

      Φιλικά / Butcher

      Διαγραφή
    16. Μάλλον αυτά είναι τα λόγια ενός σχετικού και πρέπει να τα παίρνουμε απολύτως σοβαρά, είναι η γνώμη μου.

      Εξαιρετικός φίλε Butcher. Respect θα έλεγα αν δεν είχα σιχαθεί τη λέξη απ΄την ευκολία που χρησιμοποιείται απ΄τους χρήστες του capital. Κρίμα που δεν σου δώσαμε το ερέθισμα να μας απαντήσεις νωρίτερα.

      Κρατώ πως ίσως βρισκόμαστε στα ψηλά ή κοντά σε αυτά, συνεπώς για τους συνετούς νοικοκυραίους ραντεβού στις θερινές διακοπές του 14. Καλύτερα διαφυγόντα κέρδη παρά ζημιές.

      Ευχαριστώ πολύ φίλε!!

      Διαγραφή
    17. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ κ. BUTCHER
      Ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ κ. Butcher για τις πληροφορίες που μας δώσατε ύστερα από προτροπή του κ.Hippy και ερώτηση δική μου. Το σκεπτικό της ερώτησης ήταν, μπορεί αφελές, μήπως τώρα, όταν φαίνεται πως δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά σε κατηγορίες όπως τα δεξαμενόπλοια, όπου έχει προηγηθεί τεράστια χρηματιστηριακή κατακρήμνιση, όταν όλοι έχουν φύγει, όταν όλοι δίνουν shell και νέες χαμηλότερες τιμές στόχους, όταν κανείς ειδικός δεν μπορεί να δει ένα λόγο για rebound στον κλάδο, να αρχίζομε να προσεγγίζομε εταιρείες τύπου ΝΑΤ στα ιστορικά χαμηλά τους που έχουν τις προϋποθέσεις να αντέξουν και μπορούν να υπάρχουν και αύριο, όταν έρθει η ανάκαμψη. Η εκτίμησή σας όμως ότι η ναυτιλία θα αργήσει να πάρει μπροστά, μάλλον με προσγείωσε.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  3. Σας θυμίζω ένα σχόλιο του Τάκαρου που αφορούσε του ΕUROBANK για τηνοποία έχω δηλώσει ότι στα 0,45 - 0,49 θα την αγόραζα στα τυφλά, αλλά και κάτω απο τα 0,6 που είπε ο κύριος Δαρείος είσαι μέσα, αν θέλεις να έχει και λίγη τρέλα.
    ----------------------------------------------
    Τάκης Μορφονιός8 Ιουλίου 2013 - 9:09 μ.μ.

    Στα 0,45 ευρώ η κεφαλαιοποίηση θα είναι 1,8 δις ευρώ.
    Θέε και κύριε. Η πιο φτηνή ζομποτράπεζα κατά Τάκαρον. Έχει και το καλύτερο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων απο όλες.

    Το τι γράφει ο κυρ Πέτρος δεκάρα δεν δίνω. Σιγά μην στήνει κομμάτια η ΕΤΕ και το ξέρει ο Λεώ.
    --------------------------------------------
    Διαβάζουμε τώρα και

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1134370/eurobank-thn-theloyn-men-fthhna-de.html

    Σας λέω ότι''η τιμή που δίνουν τα επενδυτικά κεφάλαια για την απόκτηση του 30%, ίσως και παραπάνω, των μετοχών της Eurobank κινείται μεταξύ 0,40 και 0,60 ευρώ ανά μετοχή'' δεν είναι φτηνά - είναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Τώρα το ΤΧΣ θα ήθελε να πουλήσει στο 1,2 με 1,5, όμως πρέπει να δουλέψει πολύ την τράπεζα για να θεωρηθεί δίκαιη αυτή η αποτίμηση.

    Αν πάλι η ΕΥΡΩΒ σταθεροποιηθεί και επανέλθει στα κέρδη του 2005 - 2009, τότε άνετα τον έχει το διπλασιασμό απο την σημερινή τιμή, οπότε και τα funds θα ανέβαζαν την τιμή της προσφοράς τους, στα 1,2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετα από την τιμή που θα πληρώσει ο επενδυτής (ή ο αγοραστής) της ΕΥΡΩΒ, η ποιότητα του, δηλαδή η στρατηγική-οι συνέργιες-οι επενδύσεις του, είναι αυτές που θα μετρήσουν στην τελική αποτίμηση της εταιρείας.

      Πρόσφατο παράδειγμα είχαμε με την ΕΥΠΡΟ. Σχεδόν 40% άνοδος από τα 5,15 ευρώ που αγόρασε η Fairfax.

      Γνώμη μου φυσικά. Σταθερά ερασιτεχνική (μην πάρω κανένα στο λαιμό μου)

      Διαγραφή
  4. δασκαλε καλημερα και στα φιλαρακια δασκαλε καθε μερα σε διαβαζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαμώτο

    Αν πεις το έγραψα τις προάλλες κινδυνεύεις να γίνεις αντιπαθητικός ξερόλας.

    Αν πεις το έγραψε τις προάλλες ο τάδε χρήστης κινδυνεύεις να χαρακτηρισθείς λιβανιστήρι.

    Το γράφω λοιπόν ξερά, χωρίς συνοδευτικά.

    "11. Πληρωμή λοιπών εκκρεμών χρεών στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ (Σεπτέμβριος 2013)."


    Από τις 105 "εντολές" της τρόικας

    http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1869218

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να ξαναδιαβαστεί το άρθρο και το 1ο σχόλιο-απάντηση αναγνώστη

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html

      Διαγραφή
  6. kυριε hippy θα ηθελα το σχολιο σας επειδη ασχοληστε με την μετοχη μου εκανε εντυπωση που βλεπει τοσο χαμηλα την τιμη ευροβ την ανοδική ή πτωτική λύση του σχηματισμού, έχουμε να επισημάνουμε ότι στην πρώτη περίπτωση η τιμή στόχος είναι τα 0,88 ενώ στην δεύτερη και απευκταία τα 0,46-0,40 !!!! http://vasilismarkakis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4362.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν καμιά 15αριά ημέρες μιλούσα με φίλο μου, αναγνώστη του μπλογκ και μου ανέφερε για την ΕΥΡΩΒ "όταν θα την αναλύσει ο Τάκης..."

      Απάντησα πως "δεν πιστεύω ότι θα την αναλύσει, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, δεν ταιριάζει με την εικόνα του να γράψει κάτι πρόχειρο από την στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η λειτουργική συγχώνευση κυρίως με ΤΤ αλλά και ΠΡΟΤΟΝ". Μερικές μέρες αργότερα το επιβεβαίωσε ο εξαιρετικός αναλυτής που βαδίζει στέρεα. Προφανώς ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

      Επενδυτικά, δεν περιμένετε φαντάζομαι απάντηση από τον ημιμαθή εμένα. Κερδοσκοπικά το ταμπλό μιλάει από μόνο του. Μεγάλη δυσκολία υπερπήδησης τπυ 0,66-0,67. Συνεπώς μπορεί κάποιος να τολμά αγορές στη ζώνη 0,60-0,615 και να πουλά κοντά στα 0,66. Δεν είναι λίγο. Είναι σχεδόν 7% καθαρά, δηλαδή ο τόκος προθεσμιακής δύο ετών.

      Κι αν σπάσει ανοδικά? Αυτό πιθανολογώ πως θα γίνει γι αυτό και στο παρελθόν (κακώς) δεν πούλησα στα 0,70. Οταν λοιπόν πραγματοποιηθεί ξανατοποθετείται ο τρειντεράς.


      (δεν είναι πολύς καιρός που υποστήριζα πως οι ξένοι που αγόρασαν warrants έχουν και πολλαπλάσια ρευστότητα να ρίξουν στους τραπεζικούς τίτλους ώστε να τους ανεβάσουν και να κερδίζουν κι απ΄τα δυό. Σωστή λογική...αλλά σακάτικη. Λογική των τριών τετάρτων. Διότι η ΕΥΡΩΒ δεν έχει warrants ρε Χίππη!!!)

      Διαγραφή
    2. Κυριε hippy συνεχιστε να γραφετε! Απολαυστικες οι αποψεις σας.

      Διαγραφή
  7. ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΑ


    Η άοκνη κα Μπιρμπίλη: Μετά τον ΟΟΣΑ στον... ΟΗΕ!




    Κανείς τελικά δεν χάνεται! Σίγουρα όχι η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία θήτευσε ως υπουργός Περιβάλλοντος για ενάμιση χρόνο, με τη γνωριμία της με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ξεκινά, όπως ακουγόταν τότε, από κάποια αίθουσα γυμναστηρίου.

    Κι όχι μόνο δεν χάνεται, αλλά τοποθετείται σε μια αξιοζήλευτη, όσο και υψηλόβαθμη θέση: όπως έγινε γνωστό από δελτίο Τύπου του ΟΗΕ, η κα Μπιρμπίλη επελέγη από τον ίδιο τον Μπαν κι Μουν έπειτα από διεθνείς διαδικασίες επιλογής, να αναλάβει Εκτελεστική Γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του στρώματος του όζοντος και το Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στοιβάδα του όζοντος.

    Υπενθυμίζεται πως μετά τη λήξη θητεία της στο υπουργείο, η θλιμμένη τότε κα Μπιρμπίλη δεν έμεινε θλιμμένη για πολύ, καθώς τοποθετήθηκε από τον “πρωταγωνιστή του Καστελόριζου” στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Το πράγμα είχε και συνέχεια, αφού μετά την επιστροφή της από το Παρίσι και τον ΟΟΣΑ, δημοσιεύματα την ήθελαν να έχει βρει νέα “στέγη” στο υπουργείο Εξωτερικών, ως εμπειρογνώμονας, αφού “είχε περάσει κάποτε με διαγωνισμό, και μάλιστα χάρη σε αυτήν την επιτυχία γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, που τότε ήταν ΥΠΕΞ, και έκτοτε έγιναν αχώριστοι”.

    Η μετάθεσή της για 18 ολόκληρους μήνες στο Παρίσι αμείφθηκε αν μη τι άλλο πλουσιοπάροχα, μιας και εισέπραττε μισθό 7.500 ευρώ τον μήνα, συν 1.000 ευρώ για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη να καλύπτει τα δίδακτρα. Επίσης, απολάμβανε δωρεάν στέγαση, η οποία καλυπτόταν από τον κρατικό κορβανά, ένα αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό, αλλά και έναν μάγειρα


    Πηγή: Η άοκνη κα Μπιρμπίλη: Μετά τον ΟΟΣΑ στον... ΟΗΕ! | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/22771/i-aokni-ka-mpirmpili-meta-ton-oosa-ston-oie#ixzz2elUCGiv8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «Merit ΧΑΕΠΕΥ», ενέκρινε η Επιτροπή Λειτουργίας Αγορών του Χ.Α.

    Παράλληλα, καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβίου 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμπερασματικά για την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείναμε υπέρ ενός σεναρίου μετριοπαθούς διόρθωσης έως τις 940 – 950 μονάδες όπου η υπεραγορασμένη εικόνα θα αποφορτιζόταν επαρκώς και ο Γενικός Δείκτης θα έχτιζε μια ισχυρότερη δομή για να ξαναδοκιμάσει την αντίσταση των 1000 μονάδων" αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος τεχνικής ανάλυσης της Beta Sec.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα κυρίες και κύριοι.
    Κύριε Τάκη, τί είναι αυτό το κουφό με τη Γενική να έχει άνοδο 20% με 12 τμχ στο 2.16 ;
    Τί δίχτυ είναι και τούτο που έρριξαν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Λουκα δεν εχουμε καμια ορεξη να διαβαζουμε εδω νεα για την Μπιρμπιλη, τον Παπουτση και δεν ξερω εγω ποιον αλλο. Σεβαστειτε το χωρο και μη μεταφερετε απο αλλους ιστοτοπους σκουπιδοειδησεις η τεχνικες αναλυσεις! Ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Gerry διαφωνώ μαζί σας. Καταρχάς είναι ο Μορφονιός που έχει δώσει το ελεύθερο και κατα δεύτερον εγώ που μπαίνω πολλές φορές απο κινητό με διευκολύνει γιατί χαζεύω και τα νέα της ημέρας μπαίνοντας μόνο σε ένα σαιτ. Θα μπορούσε βέβαια ο κ.Λουκάς (ο κυκλικός) να μας προσφέρει μια πιό ψαγμένη ενημέρωση ,έχοντας ξεχωρίσει το ζουμί απο ένα κείμενο ,αλλά αυτό είναι υπερβολή να το ζητήσουμε εμείς.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω οτι ειναι υπερβολη. Το site του κυριου Τακη ξεχωριζει γιατι απευθυνεται σε σκεπτομενα ατομα. Αν καποιοι εδω συνεχως βομβαρδιζουν με σαβουρο-ειδησεις τις οποιες εχουμε ηδη διαβασει σε αλλα sites, απλα κουραζουν και αλλοιωνουν το χαρακτηρα ενος ξεχωριστου site. Δεν ερχομαι εδω για να ξεφυλισω εφημεριδες, να διαβασω το πρωτο θεμα η να αναπαραγω το naked monk. Το ζητησε και ο κυριος Tzo νωριτερα, να μειωθουν τα κατεβατα απο αλλα sites.

      Διαγραφή
  12. Ο χρυσούλης μόλις ξεπρόβαλε από το 1.400,πάρτον κάτω και επιστροφή προς το 1.300.
    Ο δε γκουρού Φαμπέρ,ο επονομαζόμενος και "παππούλης",θέλει λέει σήμερα να μας προετοιμάσει για την οικονομική κατάρρευση που έρχεται.Δεν αλλάζει κασέτα με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ. Μορφονιέ ο καθένας μας έχει τα ενδιαφέροντα του με τα οποία ασχολήται και παθιάζεται.Το κατανοώ αυτό ,αλλά πραγματικά με παραξενεύει η ενασχόληση με την Αττ. Μόνο λογικό λόγο βρίσκω οτι θέλετε να μας δείξετε εναν τρόπο σκέψης περι τω Ζομπων.Αυτό όμως που δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω είναι η θέση σας ,όπως έχει διατυπωθεί μέσω σχολίων για την ευρωβ. Θα έχετε παρατηρήσει οτι ποτέ δεν έχω αναφερθεί σ'αυτήν ούτε και πρόκειται , καθώς χμχμ θα έλεγα οτι δεν την έχω σε εκτίμηση και πολύ .Σας υπόσχομαι όμως να την μελετήσω όσο μπορώ καλύτερα και αν θέλετε αφήστε την τράπεζα ανατολής και ανεβάστε κάτι που να παραπέμπτει στις Ζομπο ή ακόμα καλύτερα στην ΕΥΡΩζομπο για να σχολιάσουμε ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Lorac
      Επειδή πολλά απ' αυτά που γράφει ο κύριος Τάκης δεν σου αρέσουν,τι μπαίνεις στο blog του και χαλιέσαι ;
      Μπορείς να διαλέξεις ενα ωραίο συνδρομητικό και να τα σκάς,για να μπορείς να κάνεις και παραγγελιές για όποια μετοχή επιθυμείς,on demand !!
      Αν και απ οτι έγραψες παραπάνω πιο πολύ σ΄ενδιαφέρει να διαβαζεις και τα νέα της ημέρας.
      Τράβα λοιπόν στον Εισαγγελάτο (www.newsit.gr)και μην ασχολείσαι άλλο !!
      Οσο όμως ποστάρεις εδώ προσπάθησε να είσαι κόσμιος και να σέβεσαι την προσπάθεια που γίνεται,όπως ολοι σχεδόν οι φίλοι και επισκέπτες.
      Φιλικά

      Διαγραφή
    2. @ anonymous ανώνυμος
      Κ. ανώνυμε καταρχάς εγώ έκανα τον μικρό κόπο και έβαλα ένα νικνειμ για να γράφω ,οπότε αποδέχομαι και την οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική ή κράψιμο .Στο χώρο του Μορφονιού γράφω απο τότε που ήταν στο μαρκετζον αλλά και στον νέο του χώρο.ΑΝ δεν μου άρεσαν πολλά απο αυτά που γράφει ο κ.Τάκης πίστεψε με απλά θα είχα αποχωρήσει αθόρυβα τόοοοσο καιρό. Ο οικοδεσπότης μας έχει πολλές φορές τονίσει οτι θέλει την κριτική και της αντίθετες απόψεις . ΑΝ αυτός αποφασίσει κάτι διαφορετικό είναι στο χέρι του να το επιβάλει.Ετσι ή αλλιώς χώρος του είναι αυτός βάζει τους κανόνες.

      Κ. ανώνυμε για τα υπόλοιπα που γράφεις ,απλά θα σου πώ οτι μάλλον σου είναι παντελώς αδιάφορο τί γράφω εδω μέσα. Αυτό δεν με πειράζει, απλά να ξέρετε οτι εγώ διαβάζω προσεκτικά όλους τους κυριούς που γράφουν εδω μέσα οχι για να βγάλω χρήματα στο χαα αλλά μπας και ανοίξει λίγο το μυαλουδάκι μου και ξεστραβωθώ μια μέρα. Τότε θα είναι και εύκολο να βγάλω και λεφτα στο χαα
      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  14. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ


    Gerry Phoenix . ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ . ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΚΗΣ ΝΑ ΓΡΑΦΩ.. ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΩ . ΝΑ ΓΡΑΦΩ. ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα

    τακαρε μεγαλο σουξε εχει τελευταια η μιγ πως την βλεπεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι όλο σουξέ έχει κύριε τραντάφυλλε και όλο χαμηλότερα νούμερα γράφει στο ταμπλό. Η εταιρία είναι τελειωμένη - μόνο ο Βγενό έμεινε να την πομπάρει και ο υπηρέτης του υπηρέτη κύριο Πέτρος.

      Μα είναι δυνατόν να κοιτάτε τέτοια penny stocks??? Εδώ έχει χαθεί το τόπι προ πολλού.

      Βγενό ο μόνος που ξέρει πολύ καλά την τέχνη του να δημιουργεί υπεραξίες, να πουλάει δηλαδή πάμφθηνα ότι έχει αγοράσει πανάκριβα. μπουχαχαχα
      Μα πως τα γράφω έτσι.
      Λέω αλήθειες όμως ο τρελάρας?? Έτσι δεν είναι??

      Διαγραφή
    2. η αληθεια ειναι οτι εχει αγορασει τα παντα απο γαλατα μεχρι καφετέριες κ.τ.λ κι ολα αυτα γραφουν ζημιες ακομη ....εννοώ στην παρουσα φαση για μιγ εχει πλακα να σπασει το 0,52
      τακη οι καλες εταιρεις εχουν γινει πανακριβες για αγορα ποιος τις αγγιζει τωρα

      Διαγραφή
    3. Κύριε τραντάφυλλε δεν μπορώ να σας το γράψω απλούστερα.

      Όποιος παίζει με την φωτιά στο τέλος γίνεται μπουρλότο ο κώλος του!!!
      Τι να σπάσει το 0,52, μου γράφετε???
      Δεν πάει να σπάσει και το 5,2????
      Απο αυτό το κολόχαρτο θα κλάψουν πολύυυυ πικρά - πικρότερα απο όσους σήμερα χάνουν το 90% της περιουσίας, εφόσον βέβαια εμπιστεύτηκαν τον Βγενό το 2006 - 2007.
      Ο άνθρωπος είναι ο σύγχρονος καρβουνιάρης - ότι πιάνει στα χέρια του γίνεται κάρβουνο. Εσείς θέλετε τέτοιους να επιβραβεύετε στο ταμπλό, αγοράζοντας τις κολάντζες τους???
      Όλα δηλαδή για μια κονόμα - αν μας κάτσει???
      Μην μου έρχεστε όμως μετά και μου κλαίγεστε!!! Δεν εννοώ εσάς κύριε τριαντάφυλλε, μιλάω γενικά.

      Διαγραφή
    4. Να σας διορθώσω κύριε τριαντάφυλλε - η αλήθεια είναι ότι έχει εξαγοράσει τα πάντα απο γαλατα μεχρι καφετέριες κ.τ.λ στο ΘΕΟ - γιαυτό γράφει τις ζημιές - και θα πουλήσει στο τσάμπα.

      Εγώ λοιπόν κύριε τριαντάφυλλε προτιμώ να αγοράζω αυτές τις εταιρίες που εσάς σας φαίνονται ακριβές, επειδή στο ταμπλό ανέβηκαν και θα ανέβουν και άλλο, σε αντίθεση με εσάς που πιστεύετε ότι φτηνές είναι όσες τρώνε φάπες και θα φάνε ακόμη περισσότερες.

      Διαγραφή
  16. Κύριε Lorac κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι η τράπεζα Ανατολής δεν μας ενδιαφέρει.

    καταρχήν μέσα απο τέτοιες αναλύσεις και παρουσιάσεις, αντιλαμβάνεται κάποιπος - αρκεί να έχει ένα μέσο επίπεδο IQ - το μέγεθος της βλακοσύνης που σέρνει ο Ελληναράς και απο εκεί μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για το αύριο. Θα μου πείτε ότι αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος διαβάζοντας fora και ειδικά capital, με του γκουρούδες που έχουν χάσει τα μαλιοκέφαλα τους στις χρηματαγορές και αμπολάνε πολιτικές μπαρούφες.

    Ναι, αλλά τα της Ανατολής αποδεικνύονται, ενώ οι πολιτικές μπαρούφες δεν αποδεικνύονται. Μπορεί ο καθένας να λέει την παπαριά του και να μην πληρώνει μία και να σου λέει ότι έχει και δίκιο απο πάνω παρόλες τις βλακείες που γράφει.
    Για θυμηθείτε τις παπαριές που γράφανε οι ίδιοι ή ανάλογοι γκουρούδες για τον Γιώργη τον Homo Habilis και τα λεφτά υπάρχουν. Μέχρι να έρθει ο αυτόφωτος της ανοησίας να κυβερνήσει και να πέσουν οι φάπες. Τότε κανείς δεν τον γνώριζε.

    Αντίθετα στα της τραπέζης της Ανατολής με νούμερα θα καταρριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί του Σώρρα - εκτός ίσος απο το νομικίστικο κομμάτι - γιατί μόνο εκεί παίζει το πράμα. Αν δηλαδή εκκαθαρίστηκε ή όχι η τράπεζα της Ανατολής.
    Αφήστε κιόλας, που θα κάνουμε και τραπεζική ανάλυση του τελευταίου ισολογισμού της Ανατολής. Άρα κάτι θα έχουμε να κερδίσουμε, διαβάζοντας τα.

    Στο θέμα με την τράπεζα της Αττικής.
    Αυτήν πρέπει να αναλύσουμε πρώτα και απο αυτήν θα βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
    Γιατί???
    Γιατί δεν έχει αλλάξει καθόλου σε σχέση με το 2004. Οι άλλες είναι άλλες τράπεζες, άρα θέλει προσοχή τι θα δούμε στο παρελθόν για να κρίνουμε το μέλλον.

    Για τη EYROBANK έχω πολλές φορές απαντήσει. Θα αργήσω να σας την αναλύσω και μην παρασύρεστε που αυτή στο ταμπλό δεν τρέχει, ενώ τρέχουν οι ζομποτράπεζες ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και να βγάλετε λανθασμένα συμπεράσματα ότι είναι ακριβότερη γιαυτό δεν τρέχει.
    Οι άλλες δύο έχουν τα warrants και ψάχνουν για κορόιδα!!!!!!!!!!!!!!
    Τα έχω αναλύσει αυτά.

    Επαναφέρω το θέμα προς εμπέδωση
    http://www.mitarola.blogspot.gr/2013/06/warrants.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4) Μετά την παρέλευση 36 μηνών (και εδώ δώστε μεγάαααλη προσοχή) το Τ.Χ.Σ. θα μπορεί να μεταβιβάζει τις μετοχές που του ανήκουν, αφού όμως προηγουμένως γνωστοποιήσει στους κατόχους των Warrants τον αριθμό των μετοχών που θέλει να μεταβιβάσει και εφόσον καλέσει τους κατόχους των Warrants 30 ημερολογιακές μέρες πριν :

      να αποκτήσουν τις προς μεταβίβαση μετοχές σε τιμή ίση με την κατώτερη από την τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος αγοράς και την μέση χρηματιστηριακή τιμή των τελευταίων 50 ημερών

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας. Καταρχάς ευχαριστώ για την "επώνυμη" απάντηση σας και σας ζητώ συγνώμη που σας έβαλα έστω και έμμεσα να κάνετε τον τροχονόμο πρωινιάτικα. Θα σας ζητήσω να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα γιατί θα σας απαντήσω σε σχέση και με την προηγούμενη αναφορά μου που προκάλεσε την "ανώνυμη" μήνιν.
      Οσον αφορά τα ποστ του κυρίου Λουκά απο την στιγμή που δεν του έχετε ζητήσει ΕΣΕΙΣ να τα σταματήσει θεωρώ άκομψο να εμφανίζονται άλλοι και να κάνουν τον τροχονόμο και εδώ τελείωνει οριστικά το θέμα αυτό για εμένα.
      Οσον αφορά την αττικης ,σας είχα γράψει σκωπτικά η αλήθεια ότι ακόμα δεν έχω βρει κατάστημά της. Η ουσία είναι για μένα οτι η πολύ μικρή αυτή τράπεζα δεν έχει αλλάξει από το 2004 γιατί ακριβώς είναι ακόμα πολύ μικρή για να το καταφέρει και ειδικά με τις συνθήκες του σήμερα. Της χρεώνω στα θετικά οτι το παλεύει να επιβιώσει αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα ασχοληθώ μαζί της (εγώ). Πάντως η μεθοδολογία του πώς μελετάμε την αττ για να κάνουμε αναγωγές και για τις άλλες δεν ισχύει και θα το αναπτύξω στην επόμενη παράγραφο αυτό.
      Η ευρωβ ως τράπεζα τα κέρδη τα βγάζει από τα δάνεια που δίνει (και απο άλλες πηγές βέβαια ,μιλώ για το κύριο όγκο) . Όπως φαίνεται τα επόμενα χρόνια και μιλάω για Ευρώπη κα μόνο τα ρυθμιστικό πλαίσιο θα γίνεται όλο και πιό σφικτό και θα περιοριστούν οι τεράστιες μοχλεύσεις των ευρωτραπεζών. Πόσο θα περιοριστούν θα δείξει όταν ισορροπήσει η τραμπάλα τραπεζιτών-κρατών. Επομένως θα απαιτούνται κεφάλαια , όπως και καταθέσεις για να τρέχει το μαγαζί. Η ευρωβ λοιπόν θα πρέπει να ανταγωνιστεί τις άλλες 3 στη μάχη της προσέλκυσης κεφαλαίου και στην τραπεζική πίστη. Το πρόβλημα που βλέπω εγώ για αυτήν είναι ότι ξεκινάει αυτή την μάχη :
      α) έχοντα χάσει χρόνο μιά και οι άλλες 3 έχουν ολοκληρώσει τις αμκ απο το καλοκαίρι ,ενώ η ευρωβ ακόμα ψάχνει πιό θα είναι το μεγάλο αφεντικό
      β) που το προηγούμενο μεγάλο αφεντικό της την έκανε με μικρά πηδηματάκια το θεωρήσω αυτό ένδειξη δύναμης ή αδυναμίας της τράπεζας ή του αφεντικού??
      γ) Όποτε έχω μιλήσει ή συζητήσει με κάποιον για τράπεζες για την συγκεκριμένη έχω ακούσει τα χειρότερα για την πολιτική της απέναντι στους πελάτες της. Πώς θα ανταγωνιστείς τις άλλες όταν έχεις το χειρότερο όνομα στην πιάτσα????
      Οπότε ναι κ.Μορφονιέ είναι η ακριβότερη τώρα γιατί αυτός που έχει λεφτά να την αγοράσει την θέλει φτηνότερη και αυτή την στιγμή η ευρωβ δεν έχει τα όμορφα μπιρμπιλωτά μάτια για να απαιτήσει κάτι παραπάνω..Εδώ κολλάει και η αττικής που έρχεται να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες και πιο πιασάρικες σε μια αγορά που δεν υπάρχει σάλιο. Τί θα κάνει κ.Τάκη??? θα αυξήσει επιτόκια καταθέσεων για προσέλκυση κεφαλαίου ή θα ρίξει φτηνό χρήμα (που δεν έχει) για να τσεπώσει τους τόκους??

      Τέλος για ανατολιαν μπανκ αλλά πιο ειδικά για γαπ νταπ και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα αν πραγματικά κανείς δεν γνώριζε ή δεν υποψιαζόταν βρε αδερφέ. ΤΟΤΕ το πρόβλημα που έχουμε ως έθνος είναι ακόμα πιο βαθύ απ'όσο πίστευα και η φάπα που θα έρθει θα είναι γκαργκαντουμ διαστάσεων πολύ πέρα από αυτό που φαντάζεστε αυτήν την στιγμή κ.Τάκη.

      Διαγραφή
    3. Εδώ λοιπόν εστιάζεται η κριτική κ.Τάκη . Το παιχνίδι απο το καλοκαίρι έχει αλλάξει πολύ Όσο και αν η μελέτη του παρελθόντος σου προσφέρει διάυγεια στην πρόβλεψη του μέλλοντος αυτήν τη φορά έχουμε αλλάγη τεράστια στο μπανκινγκ. Οι νέες τράπεζες που απομείναν λίγες ομοιότητες έχουν με τις παρελθούσες.Εγώ κ.Τακη θα πρότεινα να σβήσουν τους παλιότερους ισολογισμούς απο το σκληρό δίσκο και να επικεντρωθούμε απο φέτος και μετά ,άντε και το 2012 για να έχουμε και την χρονιά των Μαγιας του ελληνικού μπανκινγκ στο αρχείο μας.
      Οσον αφορά τα γουραντς πλέον είναι και αυτά στο παιχνίδι.Μην πώ οτι αυτά ειναι το παιχνίδι και όποιος ασχολήται με τράπεζικές θα πρέπει κατ'ελάχιστον να γνωρίζει την φύσην αυτού του παράγωγου μην βρεθεί παρ/φυσην .Εγω προσωπικά δεν τα ακουμπάω όσο θελτικά και αν φαίνονται προς το παρόν.

      Διαγραφή
    4. Κύριε lorac αδίκως γράφετε τόσα πολλά και κουράζετε τα δάχτυλα σας.
      οι χρηματοροές θα δείξουν τα πάντα. Σύντομα, πολύ σύντομα - εντός του 2014.

      Προς το παρόν σας λέω, στις ζομποτράπεζες, να παρακολουθείτε BV και χορηγήσεις + κέρδη απο χρηματοροές. Συνήθως στις χρηματαγορές ότι λάμπει δεν είναι χρυσάφι.

      Υπομονή!! Μεγάλο προτέρημα για να είναι κάποιος στους νικητές των χρηματαγορών.
      Προς το παρόν ο Τάκαρος έχει αναλύσει πλήρως την Αττικής - για τα επόμενα τουλάχιστον 3 χρόνια και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ σε αυτό το κελεπούρι - εκτός αν διαγνώσω κάτι το συνταρακτικό είτε θετικό είτε αρνητικό που θα μυρίζει μπαρούτι.

      Διαγραφή
  17. Τέλος - σταματήστε να τρώγεστε μεταξύ σας. Για εσάς το γράφω γκουρούδες.
    Η συμμετοχή σας στα σχόλια είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να μην γράφετε ύβρεις και να μην πομπάρετε κολόχαρτα τύπου Μαίλλη, Αθανασούλη, Βωβούς, Λαναράδες και κάθε πτωχευμένο - ξοφλημένο, Δόλιδες και Τεγοπουλέους.

    Σταματάτε τα μαλλιοτραβήγματα και μην ζητάτε απο έναν Τάκαρο να κάνει τον τροχονόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημερα σε ολους

    Κυριε Τακη πως βλεπεις την πορεια των warrants αξιζει μια τοποθετηση.
    Ακουγονται τρελα σεναρια.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει μην τρελαθούμε κιόλας αυτα λειτουργούν σαν παράγωγα οσο ανεβαινει η μετοχη ανεβαίνουν κι αυτα και το αντιθετο ...........εχω μελετησει την αλφα μια καλη τιμη αγορας για μενα ειναι το 0,80 αυτα πανε εως 1,08 σίγουρα εξαρτάτε βέβαια απο τον δεικτη τραπεζων αν εχει ανοδο

      Διαγραφή
    2. Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει σε αυτές τις τιμές.

      Οι λεφτάδες ρίχνουν ένα μέρος του παρά τους στις ζομποτράπεζες και παίρνουν waarants. Κάποια θα τα ξεφορτώσουν στα κορόιδα και κάποια ....

      4) Μετά την παρέλευση 36 μηνών (και εδώ δώστε μεγάαααλη προσοχή) το Τ.Χ.Σ. θα μπορεί να μεταβιβάζει τις μετοχές που του ανήκουν, αφού όμως προηγουμένως γνωστοποιήσει στους κατόχους των Warrants τον αριθμό των μετοχών που θέλει να μεταβιβάσει και εφόσον καλέσει τους κατόχους των Warrants 30 ημερολογιακές μέρες πριν :

      να αποκτήσουν τις προς μεταβίβαση μετοχές σε τιμή ίση με την κατώτερη από την τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος αγοράς και την μέση χρηματιστηριακή τιμή των τελευταίων 50 ημερών

      Διαγραφή
  19. βεβαια κυριε lorac
    με τον καταιγισμο σχολιων εστω και αναδημοσιευμενα
    δεν εχετε σκεφτει το θετικο
    Φτανουμε γρηγορα τα 200 σχολια και αναγκαζουμε τoν κυριο τακη να κατεβαζει νεα post -Nά λοιπον το οφελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κυριε lorac συμφωνω απολυτα μαζι σας στα εξης Όποτε έχω μιλήσει ή συζητήσει με κάποιον για τράπεζες για την συγκεκριμένη έχω ακούσει τα χειρότερα για την πολιτική της απέναντι στους πελάτες της. Πώς θα ανταγωνιστείς τις άλλες όταν έχεις το χειρότερο όνομα στην πιάτσα???? Η ευρωβ ως τράπεζα τα κέρδη τα βγάζει από τα δάνεια που δίνει (και απο άλλες πηγές βέβαια ,μιλώ για το κύριο όγκο) . Όπως φαίνεται τα επόμενα χρόνια και μιλάω για Ευρώπη κα μόνο τα ρυθμιστικό πλαίσιο θα γίνεται όλο και πιό σφικτό και θα περιοριστούν οι τεράστιες μοχλεύσεις των ευρωτραπεζών. Πόσο θα περιοριστούν θα δείξει όταν ισορροπήσει η τραμπάλα τραπεζιτών-κρατών. Επομένως θα απαιτούνται κεφάλαια , όπως και καταθέσεις για να τρέχει το μαγαζί. Η ευρωβ λοιπόν θα πρέπει να ανταγωνιστεί τις άλλες 3 στη μάχη της προσέλκυσης κεφαλαίου και στην τραπεζική πίστη. Το πρόβλημα που βλέπω εγώ για αυτήν είναι ότι ξεκινάει αυτή την μάχη :
    α) έχοντα χάσει χρόνο μιά και οι άλλες 3 έχουν ολοκληρώσει τις αμκ απο το καλοκαίρι ,ενώ η ευρωβ ακόμα ψάχνει πιό θα είναι το μεγάλο αφεντικό ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΑΚΗ . ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒ.ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΗΡΗΣ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ . ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Θα ριψοκινδυνεύσουμε για ακόμα μία φορά την εκτίμηση ότι η μετοχή θα διακυμαίνεται για τους επόμενους μήνες μεταξύ 0,67-6840 και 0,4720-0,4570 ευρώ. Η προσέγγιση του ενός ή του άλλου επιπέδου, είναι μάλλον ευκαιρία για αγορές ή πωλήσεις αντίστοιχα. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά, ωραία τα λέτε. Πλην όμως δεν λέτε σε κανένα απο όλους αυτούς που ρωτάτε να περάσει μια βόλτα απο το Ιστολόγιο του Τάκαρου και να μας πει με ΝΟΥΜΕΡΑ την χειρότερη εικόνα που έχει για την ΕΥΡΩΒ και μετά ξανά με νούμερα να μας περιγράψει την καλύτερη εικόνα που έχει για τις άλλες ζομποτράπεζες???

      Από νούμερα στην Ελλάδα που δεν μιλάνε με νούμερα, αλλά αμπελοφισοφούν και περιμένουν απο Αλέξιους να τους σώσουν και να τους βγάλουν απο το μνημόνιο και απο τζουτζούκους Παρθενογέννησης που θα κατακτήσουν όλο τον κόσμο, μαζί με τον άλλο τον χονδροκόλη το γέροντα που δέρνει χορτάσαμε με τέτοιες ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Να μην πιάσουμε τίποτα Σώρρες, Ψώρες και κάθε τι που μπορεί να φανταστεί ο Ελληνάρας για να ισχυρίζεται ότι τον καταδιώκει το σύμπαν και αυτός τα κάνει όλα καλά.

      Πείτε λοιπόν κύριε Λουκά να έρθουν όλοι αυτοί που λένε τα χειρότερα για την ΕΥΡΩΒ και τα καλύτερα για ΑΛΦΑ, ας πούμε, να περάσουν απο το στέκι του Τάκαρου και να αποδείξουν τις αμπελοφιλοσοφίες τους.
      Εγώ λέω ότι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ και ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.

      Στο επόμενο που γράφετε ότι

      '' η ευρωβ ακόμα ψάχνει πιό θα είναι το μεγάλο αφεντικό''
      Σας απαντώ. μπουχαχαχαχαχα

      Γιατί οι άλλες ζομποτράπεζες ξέρουν πιο είναι το μεγάλο αφεντικό????
      Μήπως η ΑΛΦΑ ανήκει στον Κωστόπουλο και δεν το ξέρω???

      Τέλος στην ερώτηση σας, ποιά τράπεζα θα εξαγόραζα, ΑΠΑΝΤΩ

      καμιά ζομποτράπεζα δεν θα εξαγόραζα στην Ελλάδα αν προηγουμένως δεν ανέβαζαν επισφάλειες στο 20% και ταυτόχρονα δεν μου έδιναν πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων για να το ελέγξω με τα δικά μου μάτια.

      Σίγουρα όμως θα ήθελα να αποκτήσω τράπεζα στην Ελλάδα (όχι σε άλλη Ευρωπαική χώρα ή στην Τουρκία) - αλλά με τους δικούς μου όρους.
      Τώρα τα υπόλοιπα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και το ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑ΅Σ, αφήστε καλύτερα. Τέτοια λένε όλοι οι άμπαλοι που δεν έχουν κατανοήσει ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν φουσκάρα που τώρα σκάει. Αν το σταματήσουμε στα 150 δις θα είναι ευχής έργον. Τα έχω γράψει αυτά πολλές φορές.

      Ανάπτυξη θα υπάρξει, αλλά όχι όπως την ξέραμε απο οικοδομές, δημόσιες δαπάνες στο κάργα και απο υπερκατανάλωση.
      Εγώ λοιπόν θα χρηματοδοτούσα, όσους ΔΕΝ έχουν σχέση με κατανάλωση, με δημόσιες δαπάνες και με οικοδομές, με τον όρο μισά λεφτά να βάζουν όμως αυτοί και τα άλλα μισά θα τους τα δάνειζα με ευνοικότατο επιτόκιο. Αν γουστάρουν. Αν δεν γουστάρουν να πάνε να χρηματοδοτηθούν απο τις ΛανΕΤΕδες, τους Κωστοπουλέους, τους ΜαΣάλλες και τους Βγενοπουλέους.

      Διαγραφή
    2. ερωτηση στον δασκαλο κυριο τακη εγω δεν ειμαι οικονομολογος ειμαι μαθητης ερωτηση να μου απαντησης με απλα λογια απο που θα ερθη αναπτυξη στην ελλαδα και δευτερη ερωτηση ποιος θα βαλει τα χρηματα του στην ελλαδα τη να πουλαει στραγαλια εγω βλεπω οτι τρωμε τις σαρκες μας γραφετε Σίγουρα όμως θα ήθελα να αποκτήσω τράπεζα στην Ελλάδα (όχι σε άλλη Ευρωπαική χώρα ή στην Τουρκία) - αλλά με τους δικούς μου όρους. ερωτηση ποιος επενδυτης θα εβαζε τα λεφτα του στην ελλαδα τη να πουλαει τη να φτιαχνη γραφτο μου απλα για να το καταλαβω δασκαλε ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. Ανάπτυξη θα έρθει στην Ελλάδα, όταν ολοκληρωθεί το σκάσιμο της φούσκας. Για να συντηρούσαμε ΑΕΠ της τάξης τω 200 και 300 δις δολ. θα έπρεπε να συνεχίζουμε να δανειζόμαστε δανεικά και αγύριστα ευρώ και να τα καταναλώνουμε. Αυτή η φούσκα έχει σκάσει κύριε Λουκά και θα συνεχιστεί η ύφεση μέχρι να ισορροπήσει το ΑΕΠ μας σε νούμερα λογικά, ανάλογα των εξαγωγών μας και της βιομηχανίας μας.
      Είναι τόσο απλά τα πράγματα.
      Μετά θα έρθει η ανάπτυξη - βέβαια μπορεί να έρθει νωρίτερα αν εμφανιστεί ο Στρατούλης και βάλει τη φάτσα του στη νέα νεοδραχμή, μόνο που τότε πάλι η Ελλάδα θα αναπτύσσετε εικονικά και η πείνα θα θερίζει το λαό.

      Εγώ κύριε Λουκά δεν ανησυχώ για την ανάπτυξη - όσο πιο σκοτεινά βλέπετε τα πράγματα, τόσο πιο κοντά είναι η ανάπτυξη. Ο Τάκαρος ανησυχεί ΜΟΝΟ για το χαζολαό που είναι έτοιμος να πιστέψει την κάθε ανοησία που του λένε και μυαλό δεν βάζει. Συνεπώς μπορεί να έρθει η ανάπτυξη και να τρέχει στο φούλ, αλλά ο χαζολαός πάλι δεν θα την προλαβαίνει.
      Ένα λαός δίχως παιδεία, γνώση και εξιδείκευση - το μόνο που γνωρίζει άριστα είναι να ξοδεύει φράγκα που δεν έχει και να αμπελοφιλοσοφεί στα Internet. Γιαυτό λέω θα πέσουν και άλλες φάπες πριν προσγειωθεί ο Ελληναράς

      Διαγραφή
  21. Την εκανε και η ΒΙΟΧΚ κυριε Τακη...επομενο ειναι να ψαχνει καλυτερους ορους χρηματοδοτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω να ακολουθεί και η ΜΥΤΙΛ και σύντομα μάλιστα.Υπάρχουν και αλλοδαπά κεφάλαια σε αυτές τις εταιρείες,δεν γίνεται να θέλει το Ελληνικό δημόσιο και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

      Διαγραφή
    2. Ε όχι να φύγει κι ο Μυτιληναίος φίλε Νίκο. Αυτός "βαφτισε" το LNG ανανεώσιμη πηγή ενέργειας κι επιδοτείται απ΄την πίσω πόρτα. Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη δηλαδή (μια και ξεκινήσαμε τις παροιμίες χα χα χα)

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω ότι είναι μόνο οι όροι χρηματοδότησης που φεύγει η ΒΙΟΧΚ.
      Θα πρόσθετα και την καλύτερη φορολόγηση και το κυριότερο: την αποφυγή της κρατικοποίησης σε περίπτωση που ξυπνήσει ένα πρωί μια κυβέρνηση και της λείπουν τα λεφτά για να κάνει κοινωνική πολιτική στους υπαλλήλους της Βουλής και τα σώματα ασφαλείας.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή αν αλλάξει έδρα μια εταιρία τέτοιου μεγέθους θα πάψει να έχει πρόβλημα χρηματοδότησης και θα περιοριστεί το κόστος δανεισμού της της??

      Εγώ δεν θα φοβούμουν ούτε τους υψηλούς συντελεστές φορολόγησης - ΑΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΙ, να φορολογούν τον παρά με κλίμακα - μόνο το πολιτικό κατεστημένο θα με έκαμε να τρέμω. Οι μπουρδουλογίες των κομμάτων και ειδικά της αντιπολίτευης θα με έκαναν να τρέμω.
      Αν ήμουν εξαγωγική εταιρία δεν θα με φόβιζε ούτε η νεοδραχμή του Στρατούλη του ευφυή. Μόνο τα τρελά - κολαράδικα γερόντια που δέρνουν, οι Τζουτζούκοι Παρθενογέννησης που θέλουν να λιντάρουν πολιτικούς και οι ΣτρατουλοΛαφαζάνιδες θα με τρόμαζαν.
      Γιαυτούς όλους θα έφευγα απο την Ελλάδα, μέχρι να ξεμαλιαστούν μεταξύ τους και ο χαζολαός να τους ξεχάσει και να καταλάβει πόσο βλαξ ήταν για άλλη μια φορά.
      Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι πολύ λίγο - κατώτερο όλων των προσδοκιών των πολιτών που σκέφτονται και ξεχωρίζουν απο τη μάζα. Γιαυτό θα πέσουν και άλλες φάπες στους σβέρκους μας.

      Συμφωνώ με τον κύριο Θανάση.

      Διαγραφή
  22. κυριε τακη για να ξεφυγουμε λιγο απο τραπεζες και σαπακια (μιγ) ποια η αποψη σας για ΜΟΗ,εχει γραφει καπου στο marketzone νομιζω για την κυκλικοτητα της μετοχης,και απο οτι ξερω θετικο σημειο της ο εξαγωγικος της χαρακτηρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να είμαι θετικός για μια εταιρία που διαρκώς αυξάνει τον δανεισμό της σε καιρούς ύφεσης και τι ύφεσης!!! Της μεγαλύτερης ύφεσης που γνώρισε μεταπολεμικά η Ελλάς.

      Απο 670 εκατ. το 2008 ο δανεισμός με ταμείο 9 εκατ. έφθασε σήμερα η ΜΟΗ στα 1,2 δις με ταμείο 227 εκατ. , δίχως προδιάθεση να τον μειώσει. Τις μερισματάρες όμως ξέρει και τις μοιράζει.
      Επίσης δεν εμπιστεύομαι ως διάδοχο τον Τζίγκερ που δεν μπόρεσε να κυβερνήσει ούτε ένα μαγαζάκι σαν το Βάζελο και το βούλιαξε!!!

      Αν δείτε ότι αποπληρώνει δανεισμό και στείλει τα δάνεια κάτω απο 500 εκατ. τότε θα είμαι φουλ θετικός με την περίπτωση της.

      Διαγραφή
  23. Ο Όμιλος ΒΙΟΧΚ έχει πολύ μεγάλο δανεισμό και δεν άντεχε να δανείζεται επί μακρόν με τα υψηλά επιτόκια που δανείζονται οι ελληνικές εταιρείες λόγω του ρίσκου της χώρας,χωρίς να υπολογίζουμε το τεράστιο κόστος της ακριβής ενέργειας,τη στιγμή που ανταγωνιστικοί του όμιλοι στο εξωτερικό απολαμβάνουν καλύτερων χρηματοοικονομικών συνθηκών.

    Είχε προειδοποιήσει πολλάκις ο Στασινό για αυτή την πιθανότητα και τελικώς το έκανε πράξη.Οι 7 θυγατρικές θα παραμείνουν,όπως δηλώνουν κύκλοι του Ομίλου,στο ελληνικό χρηματιστηριακό ταμπλό και εν πολλοίς θα γευθούν τις καλύτερες χρηματοοικονομικές συνθήκες της μαμάς.

    Δεν γνωρίζω εάν δούμε κάποια επιπλέον αναδιοργάνωσή του,πλην της μαμάς,νομίζω όμως ότι αξίζει να εστιάσουμε στη χρηματιστηριακή τους συμπεριφορά από δω και στο εξής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριε Τακη θα ηθελα να σχολιασετε τη σημειολογια της κινησης του μεγαλυτερου εξαγωγικου ομιλου της χωρας. Περα απο το οτι αναδεικνυει το προβλημα ρευστοτητας - που δεν παρεχουν πλεον οι τραπεζες- δειχνει και το μεγεθος του προβληματος του ενεργειακου κοστους για τις εναπομεινασες βιομηχανιες στον τοπο μας. Πως θα γινει ανακαμψη της οικονομιας μας για την οποια σωστα θεσατε ως προυποθεση τη βιομηχανικη αναπτυξη? Με αυτην την υπερφορολογηση και αυτο το ενεργειακο κοστος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάνει σχόλιο και παρακάτω.

      Δεν γουστάρω ο Στασινό να αυξάνει διαρκώς τον δανεισμό του και να έχει φτάσει στα πρόθυρα χρεοκοπίας η ΣΙΔΜΑ, με τις ΣΙΔΕΝΟΡ, ΧΑΚΟΡ (ειδικά η δεύτερη) να είναι προβληματικές. Την ΕΤΕΜ την ξεχνάμε.
      Να προχωρήσει σε γιγαντιαίες ΑΜΚ και να βάλει το 50% των χρημάτων που απαιτούνται για να μηδενίσει το δανεισμό απο την τσέπη και να αφήσει τις ανοησίες περί τάχα μου υψηλού κόστους δανεισμού.
      Αυτά είναι για να τα λέει στους άλλους και όχι στους Τάκαρους.

      Διαγραφή

  25. "Οι κλειστές στρόφιγγες των τραπεζών, η υψηλή φορολογία και το υπέρογκο ενεργειακό κόστος, αποτελούν τους τρεις λόγους που οδήγησαν μία από τις πλέον παραδοσιακές βιομηχανίες της χώρας και ταυτόχρονα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο στην απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει τις επενδύσεις σημαία. "

    http://marketnews.gr/article/6319/oi_logoi_poy_odhghsan_ton_k_n_stasinopoulo_sthn_apofash_ths_eksodoy#sthash.9kFBqUw2.dpuf

    Τα πράγματα στη χώρα μόνο ρόδινα δεν είναι κι αυτό ας το έχουμε κατά νου όλοι, παίχτες κι επενδυτές, ιδιαίτερα όσοι βλέπουν 1200+ μονάδες σχεδόν άμεσα. Δεν λέω πως είναι απίθανο, αλλά εάν γίνει (επαναλαμβάνω ΑΜΕΣΑ, έως τέλος του 2013), προσωπικά πουλάω τα πάντα και το ξεχνάω το μαγαζί καθώς θα γίνει εμφανές στα μάτια μου πως έχουν κάνει έφοδο παπατζίδικα κεφάλαια.

    Απ΄εκεί και πέρα όμως να βγαίνει ο κάθε ανεύθυνος δημοσιογράφος και να λέει ότι του κατέβει, ε είναι άλλο. Σπάω την παράγραφο στα τρία σχολιάζω αντίστροφα.

    3) το υπέρογκο ενεργειακό κόστος

    Μόνο για τους βιομηχανους είναι? Οι δύσμοιροι πολίτες δεν πληρώνουν εξίσου ΕΕΤΗΔΕ, ΑΠΕ, επιδότηση ενέργειας των νησιών κ.ο.κ μειώνοντας την δυνατότητα κατανάλωσης των προιόντων των εταιρειών ενισχύοντας τους με τον σωστό, τον ορθόδοξο τρόπο? Και από την στιγμή που ΔΕΝ μεταφέρονται οι παραγωγικές μονάδες πως η μεταφορά της έδρας μειώνει το ενεργειακό κόστος αγαπητέ δημοσιογράφε?


    2) η υψηλή φορολογία

    δηλαδή από το 20% στο 26% από φέτος, ξεχνώντας πως μόλις πριν 5 έτη ήταν πάνω από 25%. Μειώθηκαν οι συντελεστές για να αυξηθούν οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας. Πόσες δημιουργήθηκαν? Πόσες? Πολύ περισσότερο που εάν πάρεις την οποιαδήποτε κερδοφόρο εταιρεία και διαιρέσεις τους φόρους/καθαρά κέρδη θα αντικρύσεις με έκπληξη σχεδόν μονοψήφιο αριθμό φορολόγησης καθώς έχουν αφαιρεθεί κάμποσα αφορολόγητα πχ αποσβέσεις. Θυμάμαι μια έρευνα συντάκτη του euro2day στα τραπεζικά κέρδη του 2006-2007 όπου καμιά τράπεζα δεν απέδιδε τελικά φόρο περισσότερο από 8,5% με επίσημο φορολογικό συντελεστή 25% (πρωταθλητής απόδοσης το ΕΧΑΕ με 13% περίπου)


    1) οι κλειστές στρόφιγγες των τραπεζών...

    Εν μέρει σωστό...γιατί δεν δανείζετε όμως από HSBC, από BNP, ή από το εξωτερικό? Διότι το κόστος είναι υπερβολικό ακριβώς διότι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και επηρεάζεται από την ανυποληψία της χώρας, την αξιολόγηση "σκουπίδι" από τους οίκους ανοχής goody΄s, moody΄s και κακό συναπάντημα. Αυτό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλο τον Νότο κατά τη γνώμη μου, το έθεσε πέρσι τον Ιούνιο θυμόμαστε ο Μόντι (τραπεζική ενοποίηση), η Αγγελική αιφνιδιάστηκε αλλά έπραξε το "στρίβειν δια του αρραβώνος". Εάν δεν βρεθεί κάποιος με κοχώνες να το απαιτήσει και να πραγματοποιηθεί άμεσα, αμέσως μετά τις εκλογές της, ίσως η Ευρώπη όντως να μην την βγάλει την παρούσα 10ετία. Πάντως η εμπειρία της ΑΡΒΑ (επταετές ομόλογο με 9,25%) έδειξε πως παρά την μετακίνηση της έδρας, η στάμπα-ρετσινιά της ελλ. εταιρείας εξακολουθεί να υπάρχει.

    Τα πράγματα μου μοιάζουν ζόρικα κι οι Σαχλαμάρας και Σια (στο Σια βάζω το σύνολο των κομμάτων) λέει μπαρούφες. Κάτι που με "δαγκώνει" είναι το εξής:

    Εάν η χώρα δημιουργεί όντως "πρωτογενές πλεόνασμα" (απαραίτητη προυπόθεση για να πάψουμε να είμαστε επαίτες, άρα ανυπόληπτοι) όπως λένε οι κυβερνητικοί, γιατί δεν πέφτουν τα spreads? Πολύ περισσότερο που οι τράπεζες έκαναν μια κίνηση, δηλαδή μπήκε χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους.
      Όσον αφορά στο 3 και 2.
      Α) Το ενεργειακό κόστος και η φορολόγηση είναι υψηλά συγκριτικά με άλλες χώρες, πολύ κοντά στη γειτονιά μας. Εξ άλλου, εκτός από τους συντελεστές φορολόγησης, υπάρχουν κι άλλα φορολογικού χαρακτήρα μέτρα που έχουν επιβληθεί και τα οποία επιβαρύνουν τα αποτελέσματα.
      Προσθέτοντας σε αυτά και το αβέβαιο και ασταθές φορολογικό καθεστώς που οι ανίκανοι εδώ πέρα επί τόσα χρόνια συντηρούν, βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα για το που πάει η οικονομία και οι επενδύσεις που ζητιανεύουμε ανά την υφήλιο.
      Εδώ μάθανε το καλοκαίρι ότι κάποιος Άραβας έφτασε με κόττερο σε νησί και ένας υπουργός που έμαθε (ίσως από τις «κοσμικές στήλες») τον άρπαξε και τον πήγε στον πρωθυπουργό, θεωρώντας μάλιστα ότι πέτυχαν μεγάλο επίτευγμα, ο μεν υπουργός που τον ξετρύπωσε, ο δε πρωθυπουργός που συναντήθηκε μαζί του. Οι οικονομίες δεν χτίζονται έτσι, άραγε δεν το ξέρουν;

      Β) Η διαφορά μεταξύ πολιτών και βιομηχανιών συνίσταται στο ότι οι βιομηχανίες έχουν αφ΄ενός άλλα μεγέθη, αφ΄ ετέρου έχουν τη δυνατότητα να «μεταναστεύσουν» άμεσα εκεί όπου τα κόστη αυτά είναι χαμηλότερα. Ενώ, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες για να μεταναστεύσουν και, όταν το κάνουν, δεν προκαλείται ο ίδιος εκκωφαντικός θόρυβος που κάνει η Βιοχάλκο.

      Γ) Η Βιοχάλκο είχε ήδη δραστηριοποιηθεί στο Βέλγιο

      "Η εταιρεία συμμετοχών του ομίλου Βιοχάλκο θα απορροφηθεί από τη βελγική Viohalco S.A, θα απορροφήσει στη συνέχεια την Cofidin (επίσης βελγική με το 13% της ελληνικής Βιοχάλκο) και όταν ολοκληρωθούν οι συγχωνεύσεις οι μέτοχοι της Βιοχάλκο θα ανταλλάξουν με αναλογία μια προς μια τις μετοχές τους με τη Viohalco s.a η οποία θα είναι εισηγμένη στο EURONEXT

      Πηγή: Κλυδωνίζει το επενδυτικό κλίμα η μεταφορά της έδρας της Βιοχάλκο στο Βέλγιο - Πληροφορίες για προετοιμασία μετεγκατάστασης θυγατρικών σε γείτονες χώρες | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/23056/klydonizei-ependytiko-klima-i-metafora-tis-edras-tis-viohalko-sto-velgio-plirofories#ixzz2f7m5b1k0"

      Όσον αφορά στο 1) την κλειστή στρόφιγγα ή το υψηλό κόστος δανεισμού από μέρους των Ελληνικών τραπεζών είναι ακριβώς αυτή η εν τοις πράγμασι κατάσταση, που πιστοποιεί και επιβεβαιώνει το χαρακτηρισμό του κ. Τάκη ότι πρόκειται για ζομποτράπεζες. Όταν τα ιδρύματα αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιούν το σπουδαιότερο κομμάτι των εργασιών τους ανταγωνιστικά και με επάρκεια, τότε τί ρόλο παίζουν;
      Οι αυξήσεις που κάνανε δεν είναι αρκετές, και ο κ. Τάκης το έχει πει με στοιχεία, θα χρειαστούν κι άλλες. Εξ άλλου, τα warrants είναι στην πραγματικότητα αυξήσεις σε καθορισμένα εκ των προτέρων χρονικά διαστήματα κι ακόμα δεν άρχισαν.

      Τα spreads έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι ειδική, ότι είναι εικονικά αφού έτσι κι αλλιώς δανεισμό από τις «αγορές» δεν κάνουμε. Νομίζω ότι ήδη μαίνεται μεταξύ των τριών της τρόικας για το αν και πότε θα βγούμε στις αγορές, που ξεκινάει από το «βιώσιμο» ή «μη βιώσιμο» του χρέους και τη διαμάχη των Γερμανών που το θέλουν ως βιώσιμο, ενώ το ΝΔΤ ως μη βιώσιμο. Τα spreads που δίνουν οι οίκοι αρουραίων πιστεύω ότι εκφράζουν το «μη βιώσιμο».

      Δ) Βλέποντας σφαιρικά την παγκόσμια οικονομία, διανύουμε το μεταβατικό στάδιο της «ευρωπαϊκής ενοποίησης» και, πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, της «παγκοσμιοποίησης». Ζούμε μια επανάσταση, δηλαδή βίαιη αλλαγή στα οικονομικά δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί τον προηγούμενο αιώνα. Όπως κάθε νέο που γιεννιέται πρέπει να περάσει διάφορα στάδια και μέχρι την ενηλικίωση, αν και όταν φτάσει σ΄ αυτήν, θα γκρεμιστούν πολλά που τα νομίζαμε αθάνατα.
      Η Βιοχάλκο έχει τη δυνατότα «μετανάστευσης» κι επωφελείται από αυτό.
      Μερικοί ψελλίζουν κάτι περί της «νομιμότητας» της εξόδου από το Χρηματιστήριο και της μεταφοράς, για να μη χαλάσει το ανύπαρκτο υπ΄ αυτές τις συνθήκες «επενδυτικό κλίμα».

      Διαγραφή
    2. Δύο λόγοι θα με έκαναν να φύγω απο την Ελλάδα :
      1) οι πολιτικοί αερολόγοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ελλάδα και είναι επικίνδυνοι με αυτά που ισχυρίζονται ότι μπορούν να κάνουν.
      2) Οι Ελληναράδες που ούτε θέλω να τους βλέπω, ούτε να τους ακούω, όπως και τους συνδικάλες του κερατά, τους εργατοπατέρες και κάθε λογής φαφλατά και μπουρδολόγο που διαθέτει η Ελλάδα.

      Αν το αποφάσιζα να φύγω, θα έφευγα όχι μόνο τυπικά - με αλλαγή έδρας και τέτοιες ανοησίες - αλλά ουσιαστικά. Θα έπαιρνα δηλαδή και τα εργοστάσια μαζί μου, θα έριχνα και μια μούντζα και δεν πρόκειται να ξανακοίταγα προς Ελλάδα με τίποτα.

      Από την άλλη μεριά, η Ελλάς είναι ένα απέραντο μπαχαλάδικο - ο Στασινό τα τελευταία 10 χρόνια αυξάνει διαρκώς το δανεισμό του - μην μας λέει τώρα για το υψηλό κόστος δανεισμού. Να βάλει φράγκα απο την τσέπη του να κάνει ΑΜΚ και να μηδενίσει το δανεισμό του - βλέπετε Βακάκιδες, Καρέλιδες.

      Διαγραφή
  26. Κύριε Ηλία εάν η ελληνική οικονομία ήταν σε καλή κατάσταση και τα πράγματα στη χώρα ρόδινα,δεν θα συζητάγαμε υπό τη σκέπη του 1000άρικου του ΓΔ.Αναρρωτιέστε γιατί δεν πέφτουν τα spread,που όντως παραμένουν σε πολύ ψηλά επίπεδα.Αν δείτε την μεγάλη εικόνα τους,το ετήσιο δηλαδή διάγραμμα ή και πιο πίσω,πτωτική είναι η τάση των και μοιάζει(διαγραμματικώς)με την κίνηση του ΧΑΑ την 5ετία 2007-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τζο στην πραγματικότητα δεν αναρωτιέμαι γιατί δεν πέφτουν τα spreads. Αυτό που υποννοώ είναι πως από την στιγμή που δεν γίνεται το λογικό επακόλουθο του "πρωτογενούς πλεονάσματος" δηλαδή η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των μεγάλων ξένων επενδυτών προς τη χώρα κάτι συμβαίνει. Είτε οι υπουργοί συνεχίζουν την χρόνια μπαρουφολογία τους (το πιθανότερο), είτε το ξένο χρήμα ήρθε (warrants-τράπεζες ήρθε για one night stand, είτε κάτι τρίτο που αγνοώ. Και τα τρία με προβληματίζουν και τα παρατηρώ πριν κάνω επενδυτική κίνηση καθώς πλησιαζει το ραντεβού του Οκτώβρη.

      Στα άρθρα του κυρίου Βιλλιάρδου στο http://www.analyst.gr/ έχει γίνει γενικότερη μελέτη των προβλημάτων χρηματοδότησης νοτίων εταιρειών "τύπου Βιοχαλκο". Δεν τα καταπίνω αμάσητα, αλλά και ούτε τα περνάω ντούκου.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας και συγνώμη που παρεμβάλλομαι στην κουβέντα σας αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τελικά η μετοχή της μαμάς βιοχάλκο φύγει εις τα βέλγια με ποιά κριτήρια θα την αντικαταστήσει κάποια άλλη ώστε να την έχουμε στα υπόψην μας στον 25αρι. Αν δεν ισχύει γενικά κάτι τέτοιο συγχωρέστε προκαταβολικά την ασχετοσύνη μου

      Διαγραφή
    3. Κύριε Lorac πολύ σωστή η παρατήρηση-ερώτηση,θα ήτο χρήσιμο εάν κάποιος απ'τους φίλους και τις φίλες μας γνωρίζει τους κανόνες εισόδου στους δείκτες.

      Κύριε Ηλία βάσει των μηνιαίων στοιχείων του ΧΑΑ,έχουμε καθαρή εισροή χρήματος από το εξωτερικό επί 10 συναπτούς μήνες.Εκτός από την πιθανή εισροή χρήματος τον Νοέμβριο απ'τα αρπακτικά των αναδυόμενων,φαντάζομαι ότι θα έχουμε και εκροές αναπτυγμένων κεφαλαίων(ατυχής ο όρος αλλά τον βάζω για την ευκολία της συζητήσεως)λόγω της υποβαθμίσεως την ίδια εποχή.
      Εν τω μεταξύ είμαστε και εν αναμονή της απόφασης του FTSE για την υποβάθμιση ή όχι του ΧΑΑ,για να δούμε εάν θα είμαστε 100% αναδυόμενοι ή κατά 50%(μόνο από την Morgan Stanley).

      Διαγραφή
  27. Φίλε Ηλία, είχα το ακόλουθο σκεπτικό όταν έγραψα για τον ΜΥΤΙΛ. Μπορεί να χάσει την διαιτησία με την ΔΕΗ ή να την κερδίσει οριακά και να αρχίσουν οι εφέσεις. Η πάλαι ποτέ ΑΛΕΚ βγάζει διαρκώς ζημιές αν δεν κάνω λάθος. Ο δανεισμός του είναι υψηλός ,όπως έχει γράψει και ο κύριος Τάκης. Θα χρειαστεί φθηνότερα κεφάλαια .Διαβάζοντας όμως στην συνέχεια την παρατήρηση σου για την ΑΡΒΑ κατάλαβα ότι μάλλον πάλι εσύ έχεις δίκιο.

    Βέβαια ποντάρει στις χιλιάδες εργαζομένους του στα Άσπρα Σπίτια. Από το LNG επωφελείται και η ΜΟΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυό δυό...στο τσιμπούσι δυό δυό...Συνεταιράκια φίλε Νίκο

      Σε κάθε περίπτωση (και ωριμάζοντας χρονικά) η μεταφορά έδρας λογικό είναι να ευννοεί την διεθνοποιημένη εταιρεία. Αλλωστε θα έχουν μελετηθεί κι αναλυθεί από πλήθος συμβούλων τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιας κίνησης. Από τη στιγμή δε που δεν μετακινείται η παραγωγή, μόνη απώλεια στο δυναμικό του ΧΑΑ (και στον χαζοεγωισμό των νεοελλήνων).

      Ο Ελληνισμός είναι πολιτισμός όμως...ότι άλλο εξυπηρετεί τις βδέλλες μας και τους νταβατζήδες...τσοχατζοπουλόσκατα

      Διαγραφή
  28. Κυριε Τακη Μορφονιέ,

    Ευτυχως σας ανακαλυψα. Μου κανει εντυπωση ομως ενας ανθρωπος με τοσες γνωσεις οικονομικες και να ασχολειται μονο με τραπεζες. ΕΛΕΟΣ , μονο οι τραπεζες υπαρχουν στην Ελλαδα??? Το ΧΑΑ βρίθει ακόμα από υποτιμημένες εταιρείες που θα μπορούσαμε να αναλύσουμε, κυρίως στην μεσαία κεφαλαιοποίηση. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Oι υπόλοιπες επιχειρήσεις όμως έχουν πολύ μεγαλύτερη προβλεψιμότητα.
    Οι μετοχές π.χ. ΕΛΛΑΣΤΡΟΝ , ΕΚΤΕΡ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ έχουν κατι κοινο μεταξύ τους, σας λένε κάτι????????????
    Κύριε Τακαρε, σας λενε κατι αυτες οι μετοχες, οι μηπως έχετε τυφλωθεί, όπως όλοι οι "ελληνες επενδυταί" από τις Τράπεζες???
    Παρακαλώ κάντε ενα γκαλοπ, γιατι οι επενδυτες προτιμουν τις νεφελωδεις τραπεζες απο τις υπολοιπες παραγωγικες επιχειρησεις. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ??
    ΧΛΩΡΙΝΗ ΚΛΙΝΕΞ, ΑΥΤΗ ΞΕΡΩ ΑΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ !! Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Νεοφερμενε,
      Μην συμπερφερεσται σαν κλασσικος ελληναρας,οπου ειδατε φως και μπηκατε και σε 5 λεπτα,εχετε αρχισει τις δηλωσεις.Ανατρεξετε σε ολα τα σχολια του Κ.Τακη.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί η ΑΕΚ να παίζει στην Γ΄Εθνική κύριε Πέτρο σε αντίθεση με την Καλλονή ή τον Πλατανιά αλλά έχει 100 φορές περισσότερους φιλάθλους απ΄όσους αυτοί οι δυό μαζί. Άσε που σε 2 χρόνια από σήμερα θα ξαναπαίζει στην Α΄Εθνική. Ακριβώς ότι αναμένεται και για την ΕΥΡΩΒ ή την ΑΛΦΑ δηλαδή.

      Αυτό δεν πρέπει να το λαμβάνουμε υπ΄όψιν?

      Διαγραφή
    3. Οκ , ημουν λιγο υπερβολικος αλλα σημασια εχει να περναει ενα μηνυμα.
      Αν αυτο το σαιτ εχει σκοπο την μαθηση και για ποιο λογο επιλεγουμε μια μετοχη, να μια αναλυση απο εναν
      ερασιτεχνη επενδυτη κ παρακαλω για τα σχολια σας σε περιπτωση που προσεγγιζετε διαφορετικα μια μετοχη (θα επιθυμουσα κ ενα σχολιο απο Τακη Μορφονιο αν συμφωνει με την προσεγγιση κ αν εχει να προσθεσει η να διορθωσει)
      Εταιρεια: ΕΛΛΑΣΤΡΟΝ (εμπορια κ επεξεργασια χαλυβα)
      Αναλυση: κλαδος δυσκολος λογω κρισης , πολλα μετρητα, λιγα δανεια, αρχιζει και εχει λειτουργικα κερδη (αρα τα μετρητα αυξανονται παρα την κριση) θετικες λοιπον ταμειακες ροες. , παροτι η τελικη γραμμη ειναι ζημιες.

      Κεφαλαιοποίηση 12 εκ

      Παμε λοιπον να δουμε αν αξιζει τα 12 εκ ή ειναι υποτιμημενη ή υπερτιμημενη.

      α) Τι ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ η εταιρεια οτι αξιζει? Απαντηση: ΠΑΓΙΑ + ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ + ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ + ΜΕΤΡΗΤΑ και ΑΦΑΙΡΩ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ = ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ωραια, ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΙΑ/ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ /ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ενα 25% γιατι εγω ο ασχετος επενδυτης λεω οτι η εταιρεια υπερβαλλει και η περιουσια της ειναι 25% λιγοτερο απο αυτα που λεει. Αφηνω τα μετρητα το ιδιο και αφαιρω τα δανεια. Βλεπω οτι ακομα και αν αποτιμω την περιουσια της 25% λιγοτερο απο οσο ισχυριζεται η ιδια (παροτι εχει βαλει ορκωτο και ειναι υποχρεωμενη να αποτιμα τα παντα στην ευλογη αξια τους, εγω τα αμφισβητω), και αφαιρεσω ολα τα δανεια, η κεφαλαιοποιηση που επρεπε να βγαινει ειναι 98 εκατ περιουσια - 48 εκατ δανεια = 50 εκατ αξια επιχειρησης. Και στο χρηματιστηριο αποτιμαται 12 εκατ. Με θετικες ταμειακες ροες, και λειτουργικα κερδη. Και τον κλαδο στο -70%. Αξιζει η δεν αξιζει η μετοχη της τουλαχιστον 4 φορες πανω???

      Διαγραφή
    4. Κύριε Πέτρο μου φαίνεται ότι είστε καινούργιος και δεν έχετε διαβάσει τα περί Έλαστρον του Τάκαρου.

      Θα ήθελα να δω, όμως τι θα μου γράψετε για ΕΚΤΕΡ και για Πετρόπουλους που σημειωτέον είναι άκληροι και ο πρόεδρος είναι πρόεδρος στο πρώην κόμμα του Μάνου, αλλά και στη Nutriart - γυρολόγος δηλαδή.

      Διαγραφή
    5. Για ΕΚΤΕΡ η απομειωμενη περιουσια της μειον τα δανεια ειναι στα 17 εκατ, και αποτιμαται στα 5 εκατ.

      Αυξησε 400% τον τζιρο της μιας και αρχιζουν τα εργα που εχει παρει, και το ταμειο της ΑΥΞΗΘΗΚΕ μιας και εχει θετικες λειτουργικες ταμειακες ροες. Δηλαδη η μετοχη της θα επρεπε να ειναι 3,5 φορες πανω. Και που να αρχισουν τα δημοσια εργα δηλαδη.


      Για τον ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ με τον ιδιο τροπο που σας περιεγραψα, βγαζω την πραγματικη αξια της στα 15 εκατ, και αποτιμαται στα 11 εκατ. ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ, και αυξηση μετρητων στα ταμεια.

      Και οι δυο εταιρειες εχουν μειωσει σημαντικα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ /ΔΑΝΕΙΑ.

      Δεν καταλαβαινω λοιπον το αρνητικο σχολιο σας για αυτες τις εταιρειες και με ποιο αλγοριθμο υπολογιζετε εσεις τις πραγματικες αξιες



      Διαγραφή
    6. Για ΕΚΤΕΡ κύριε Πέτρο, καταρχήν δεν έχει δανεισμό και δεν έχω καμιά αμφιβολία πως είναι βιώσιμη - αν και εδώ που τα λέμε υπολειτουργεί. Θα έλεγα πως περισσότερο μου μοιάζει για καφενείο εισηγμένο στο ΧΑΑ με τέτοιες συρρικνωμένες πωλήσεις που κάνει τα τελευταία έτη.
      Για ΕΚΤΕΡάκι δεν θα έλεγα ότι είμαι αρνητικός, αν και είναι ζήτημα αρχής για τον Τάκαρο να μην βάζει φράγκα σε κατασκευαστικές, ειδικά όσες έχουν σχέση μόνο με Ελλάδα και με το Ελληνικό δημόσιο. Για οικοδομική δραστηριόητα στην Ελλάδα ούτε κουβέντα.
      Συνεπώς θετικός, πλην όμως την αποκλείω.

      Διαγραφή
    7. Για Πετρόπουλους σας έγραψα και πιο πάνω.
      Όταν ο πρόεδρος ασχολείται και με άλλες δραστηριότητες - πρόεδρος ΔΡΑΣΗΣ και πρόεδρος της Nutriart για χάρη του Δαυίδ, εμένα κάτι μου λένε αυτά. Όχι για καλό.
      Είναι και τα δύο αδέρφια άκληροι - που όρεξη για δουλειά και δεν πρόκειται να φυσήξει φρεσκαδούρα στο μαγαζί.

      Θα τον έβλεπα θετικότερα, μόνο αν ανασταινόταν η αγορά του αυτοκινήτου ή αν έσκαγαν κανά δύο μεγάλοι ανταγωνιστές του. Αλλά πάλι λέω - χορτασμένα είναι τα αδέρφια, είναι και σε μια κρίσιμη ηλικία.

      Διαγραφή
    8. Αυτο το οι Πετροπουλοι ειναι ακληροι συνεπως δεν εχουν φιλοδοξιες να αναπτυξουν περαιτερω την εταιρεία τους, κουφο μου ακουγεται αλλα τελος παντων εχει λογικη. Παντως το οτι ειναι προεδρος της Δρασης, θετικο μου ακουγεται γιατι δειχνει οτι ειναι ανθρωπος που δεν υποστηριζει κομματα που χαιδευουν αυτια. Διοτι απο χαιδεμενα αυτια χορτασαμε σε αυτη τη χωρα. Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας, ηταν πολυ χρησιμες

      Διαγραφή
    9. Οι περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα δυστυχώς είναι προσωποπαγείς κι ενδιαφέρει πολύ το θέμα του managment. Κλασικό παράδειγμα το "διαμάντι" ΜΙΝΕΡΒΑ.

      Ωστόσο και οι δυό εταιρείες που αναφέρετε έχουν ενδιαφέρον, έχουν αναλυθεί και συζητηθεί εξαιρετικά στις "Θεμελιώδεις αναζητήσεις" του Κικου εάν μπαίνατε παλιά στο marketzone.

      Προσωπική άποψη, τεράστια η απώλεια του Kikoogle με το κλείσιμο του marketzone.

      Διαγραφή
    10. Δυστυχως δεν το ηξερα το marketzone ουτε και τον Kikou. Οι ερασιτεχνες επενδυτες που εχουν καποιες βασικες γνωσεις κ ενδιαφερονται πραγματικα για τις μετοχες φαινεται οτι ειναι πολυ λιγοι.. Οσον αφορα το θεμα των οικογενειακων επιχειρησεων θα συμφωνησω μαζι σας.

      Διαγραφή
    11. Κύριε πέτρο τώρα που σας βρήκαμε, μην σας χάσουμε.
      Να περνάτε να μας γράφετε για εταιρίες και ας γκρινιάζω εγώ.
      Έτσι είναι ο Τάκαρος - φωνακλάς, γκρινιάρης.

      Η Μινέρβα είναι πράγματι εξαιρετική εταιρία και το προιόν είναι αρίστης ποιότητας, με δυνατό brand name. Αλλά ο Ελληναρά προτιμά είτε φτηνά Κινέζικα βρακιά, είτε ακριβότερες επώνυμες σωβράκες.
      Ο Τάκαρος φοράει μόνο ΜΙΝΕΡΒΑ, τιμά την Ελλάδα και τους Λιαδένιδες. Είναι και ανθεκτικά τα Μινέρβα - δεν στα παίρνουν και εύκολα στο trade.

      Διαγραφή
    12. Kαλά,πρώτη φορά ακούω ειδικά σλιπ για traders,δεν παίζεστε κύριε Τάκη χαχαχαχαχαχα

      Εκείνα τα 100.000 τεμάχια στο 1.16,είναι συνέχεια των 50.000 χθεσινών στο 1.14...?Σαν να ζεσταίνεται το πράγμα...

      Όπου πετούν οι αετοί...

      Διαγραφή
    13. Παρόμοια εντολή υπάρχει και στην ΚΛΕΜ...Δεν μου αρέσουν αυτές οι εντολές (εκτός εάν είναι προσυμφωνημένες και γίνουν). Συχνά χρησιμοποιούνται σαν κράχτης για χώσιμο ή μάζεμα εννοείται εάν είναι αντίστροφα, στους πωλητές το μπλόκι και ψαρεύουν από κάτω. Τέτοια περίπτωση, ψαρέματος, είχε επισημάνει προ μηνών ο κύριος Δαρείος στην ΤΡΑΣΤΟΡ στα 0,70 (προ αποκοπής μερίσματος).

      Αξίζει την προσοχή μας...σίγουρα!!

      Διαγραφή
    14. In the other hand βέβαια (όπως συνηθίζουν να λένε οι οικονομολόγοι και δίνουν την αντίθετη άποψη για να είναι πάντα μέσα) γράφει η BNP Paribas στην Επιστολή Επενδυτικής Στρατηγικής προς τους πελάτες της

      "Διατηρούμε τη θετική μας άποψη για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Αυτός ο εγχώριος κλάδος θα επωφεληθεί από τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος. Οι ελκυστικές αποτιμήσεις και η σταθεροποίηση των μερισμάτων αντισταθμίζουν τα ασθενή κέρδη και τον κίνδυνο αλλαγής του ρυθμιστικού καθεστώτος. Αναβαθμίζουμε τη σύστασή μας για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες σε θετική."

      Για την τελευταία πρόταση το ποσταρω κύριε Τζο.

      Διαγραφή
    15. Την καλημέρα μου σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Καλωσορίζω τον νεοφερμένο κύριο Πέτρο.
      Κάνατε μια ερώτηση στον οικοδεσπότη χθές :

      "Οι μετοχές π.χ. ΕΛΛΑΣΤΡΟΝ , ΕΚΤΕΡ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ έχουν κατι κοινο μεταξύ τους, σας λένε κάτι???????????? "¨

      Το μόνο κοινό που μπορώ να δω σαν παλιός επισκέπτης του παρόντος και άλλων blogs είναι οτι είναι και τα 3 ΔΝχαρτα !!
      Καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    16. Κύριε Τάκη,θυμάστε εκείνη την διαφήμιση της ΜΙΝΕΡΒΑ,που χτυπούσε η πανέμορφη ελαγκτής την πόρτα στο κουπέ του βαγονιού του ΟΣΕ και ο επιβάτης,όμορφος βέβαια και αυτός,άνοιγε φορώντας μόνο τα εσώρουχα της εταιρείας; Και εγώ οπαδός της είμαι παιδιόθεν,της ΜΙΝΕΡΒΑ φυσικά,αλλά η ελεγκτής δεν με προτίμησε. Ίσως γιατί δεν τιμούσα τον ΟΣΕ μετά από στρατιωτικές εμπειρίες,ποός ξέρει.

      Διαγραφή
    17. Kοπελια ....εγω με αυτα μεγαλωσα ...

      ΟΥΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩς ΚΟΥΡΝΟΦΕΞΑΛΑ

      http://www.youtube.com/watch?v=mPjIC0TRstY

      Φιλακιαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

      απο το ΛΥΒΙΚΟ

      Διαγραφή
    18. Κύριε Ηλία είχα διαβάσει προ ολίγων εβδομάδων μια παρόμοια έκθεση για τον ευρωπαικό ασφαλιστικό κλάδο,εκτός και αν της BNΡ δεν είναι σημερινή και είναι αυτή που διάβασα.Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που αναβαθμίζουν τις ευρωπαικές τράπεζες λόγω εξόδου της Ευρώπης από την 18μηνη ύφεση.

      Κύριε Λάκη και κύριε Τάκη όλοι οι παλιοί τέτοια σωβρακάκια φοράγαμε χαχαχα

      Καλημέρα κύριε spooky.

      Διαγραφή
    19. Κύριε spooky ΔΝχαρτα ή ΝΔχαρτα??
      Τι είναι τα ΔΝχαρτα??
      Για ρίξτε καμιά εξήγηση - εκτός αν εκ παραδρομής πέσατε σε σφάλμα αναγραμματισμού.

      Στο μεταξύ οι γκουρούδες της κολάσεως και του ολοκαυτώματος έμειναν για άλλη μια φορά με το πουλί το χέρι - τον παπαγάλο εννοώ ντεεεεεε. Περίμεναν τις 600 με 700 μονάδες και τους ήρθαν οι 1000.
      μπουχαχαχα
      Σας έδειξαν διαγραματικές ανοησίες, μετά σας έβαλαν να σορτάρετε και τώρα κυνηγάτε να βρείτε που ξεχάσατε τις σωβράκες σας με τόσο short που ρίξατε.

      Γκουρούδες - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ!!!
      Αν διαβάσετε Μάκη Βελλιανίτη να ξαναβλέπει πάνω και 1600 μονάδες και ανόδους, να έρθετε να μου το γράψετε. Μην με ξεχάσετε.
      Τότε θα τους πουλάμε με σιγουριά τις σωβράκες που τους πήραμε.
      μπουχαχα
      Μα πως τα γράφω ο γκουρού.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Τάκη με την έκφραση ΔΝ χαρτα εννοούσα μετοχές εταιρειών που επιλέγει και αναδεικνύει απο τη στήλη του στο Banking News ο κύριος που υπογράφει σαν ΔΝ.
      Είναι έμπειρος και γνώστης της αγοράς.

      Διαγραφή
    21. Κύριε γκουρού μείνετε ήσυχος,ο Μάκβελ επιτηρείται στενώς και αδειαλείπτως.Προς το παρόν ακόμα βλέπει διορθωτικά κύματα xzy-abc,κανένας ακόμα κίνδυνος χεχε

      Διαγραφή
    22. Να με ενημερώσετε κύριε Τζο, γιατί όλους αυτούς τους αντιδείτκες τους μελετώ, μόνο όταν ο Τάκαρος αρχίζει να πιστεύει ότι η αγορά πρέπει να κινηθεί ανάποδα.
      Μην τυχόν δει ο ΜΒ το πάνω νωρίτερα απο ότι εγω υπολογίζω και μας πάρουν κανένα Μινερβάκι σωβρακάκι οι αγορές.

      Κύριε spooky έμπειρος και γνώστης της αγοράς και παίζει ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΕΚΤΕΡ και Πετρόπουλους?? ότι δηλαδή κινείται εντός των τειχών της Ελλάδος??
      Για πείτε μου - αν θέλετε - τι άλλο παίζει??? Καμιά εξαγωγική, με κέρδη παίζει??

      Διαγραφή
  29. Το νέο της ΒΙΟΧΚ είναι άκρως θετικό για τον Όμιλο και την ελληνική οικονομία.Διαβάστε ανάποδα την είδηση,με την οποία από χθες κλαίνε όλα τα ΜΜΕ.
    Έρχεται φρέσκο χρηματάκι στην Ελλάδα από το εξωτερικό αλλά οι τραχανοπλαγιάδες δημοσιογράφοι είτε είναι ημιμαθείς είτε παίζουν παιγνίδι με τους βιομηχάνους,όπως τότε με τις μειώσεις των μισθών και του κατώτατου.

    Είπαμε ότι υπάρχει εχθρικό κλίμα προς τις επιχειρήσεις αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Κέρδος είναι ότι μπαίνει στην τσέπη, τα άλλα λέγονται υπεραξίες" συμβούλευε ο δάσκαλος.

    Η Eurobank (σύμβουλος αποκρατικοποίησης στην ΕΥΔΑΠ) έδινε στόχο τα 7,80 ευρώ για την μετοχή όταν την πρωτοέβαλε στο "top 3" αγορών. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως τώρα θα την ανεβάσει, συνηθισμένη πρακτική, λίγο ενδιαφέρει νομίζω. Πούλησα το 40% της θέσης και βλέπουμε. Επόμενη σκέψη πώλησης τα 8,50 (ή τα 7,30 τα πράγματα εκπλήξουν δυσάρεστα).

    Cash is the king

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επόμενη σκέψη πώλησης τα 8,50 (ή τα 7,30 ΕΑΝ τα πράγματα εκπλήξουν δυσάρεστα).

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας κ.Hippy ήθελα να σας θυμίσω το σχόλιο στις 5/9 στην πρώτη αναρτηση αττικης του κ.Τάκη περί νερών.

      Διαγραφή
    3. Αντιγράφω κύριε Lorac

      "Η ευδαπ ξανά μανά στην τιμή bv-50%χρέη ,αλλά αυτήν την φορά αυξήθηκε λίγο ο όγκος .Βέβαια γύρισε χαμηλότερα για την ώρα. Εδώ λοιπόν θέλω να θυμίσω οτί ενώ ο ΓΔ έχει τον ΩΚΩ η ευδαπ τον έχει ανάποδα!! ΟΟ ναι και γραμμή είναι αυτο το bv-50% χρέη που λέγαμε. Τα 6,20 για γρήγορους τα 5,90 για αυτους που πίνουν τσαγάκι παίζοντας με τις τάπες και στόχος κοντά στα 8."

      Σωστός. Το σχόλιο σας άλλωστε μου έδωσε αμπάριζα κι πρωτοέγραψα γι αυτήν από κάτω

      "Παίζει δυνατά μια φήμη (προς το παρόν) για πληρωμή-συμψηφισμό υποχρεώσεων των δήμων με προσδοκόμενες εισπράξεις από τα ΕΣΠΑ. Μέρος της κίνησης της προηγούμενης Δευτέρας άκουσα πως οφείλεται και σε front running trading από υπαλλήλους της εταιρείας που ανέλαβε την αποκρατικοποίηση. Ξαναδιαβάζοντας την ανάλυση του κυρίου Τάκη όσο και το 1ο σχόλιο του κυρίου Σείριου συμφωνώ κι επαυξάνω μαζί σας.

      Μικρό μέρος (5%) αγοράσθηκε χθες στο κλείσιμο, έτσι όπως βλέπω το "ιστορικό" των πράξεων της μου φαίνεται κι εμένα πιθανό τη ζώνη 5,90-6,10 θα την ξαναδεί. Η εταιρεία δεν ήταν στο target group μου και δεν την ξέρω. Εχω να κάνω πράξη σ΄αυτήν από τις "φιλανθρωπίες" της ΔΕΚΑ στις εκλογές του 2000."


      Σας εύχομαι από καρδιάς πάντα νίκες.

      Διαγραφή
    4. K. Hippy ντρέπομαι που το λέω αλλά εκείνα τα χρόνια είχα άλλα πράγματα να με απασχολούν και όχι το χαα Δεν έζησα την εποχή του 99 για την ακρίβεια ούτε μυρωδιά πήρα τί εγινε τότε.Μπορεί να είναι και καλό γιατί έτσι δεν έγινα καζινοεπενδυτής .Μπορεί και κακό γιατί μάλλον δεν θα πουλήσω ποτέ μετοχή στο 5ο κλείδωμα

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα κύριε Lorac
      Δεν υπήρξαν όλοι οι κοινωνοί του 1999 καζινοεπενδυτές,ούτε έγιναν στην συνέχεια.
      Καμαρώνω ότι δεν ασχολήθηκα ποτέ με Λαναρόχαρτα,Μπατατούδηδες,Στέγκους και άλλους οδηγούς του λαϊκού καπιταλισμού.Προχτές πέρασε από το λύκειο που συχνάζω, για μιά απλή βεβαίωση, μία νεαρή ύπαρξη που εργάζεται σήμερα στη Γενική προερχόμενη από χρηματιστηριακή εταιρεία.Αστειευόμενος την ρώτησα αν έχει κανένα σίγουρο.Έμεινε έκπληκτη όταν της είπα ότι ασχολούμαιμε το ΧΑΑ πριν από το σωτήριο έτος 99 και δεν είμαι χαμένος.Με κοίταξε φιλύποπτα και μου είπε:"Δεν είναι δυνατόν,πέστε μου το πρώτο σας και το σημερινό σας χαρτοφυλάκιο." Και όταν ανέφερα μερικές από τις κατά καιρούς αγαπημένες μου μονολόγησε ¨Είστε η εξαίρεση" Δεν είναι έτσι,ξέρω ανθρώπους που απέφυγαν κατά το δυνατόν τις σειρήνες. δεν σημαίνει ότι εγώ και αυτοί δεν κάναμε λάθη και δεν πληρώσαμε ακριβά δίδακτρα.Σε όλους εσάς τους νεώτερους εύχομαι από καρδιάς πολλά κέρδη,έχετε άλλωστε γνώσεις και η νεανική σας οξυδέρκεια αναπληρώνει την εμπειρία που έχουν τα παλιάλογα σαν εμένα.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα κύριε Νίκο.Σε μεσημεριανό μου μήνυμα,αναφορικά με τα σώβρακα ΜΙΝΕΡΒΑ,ήθελα να μνημονεύσω εσάς και τον κύριο Λάκη και από λάθος μου έγραψα "κύριο Τάκη" αντί για "κύριο Νίκο".Είμαι ασυγχώρητος...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τζο καλη σας ημέρα.
      Να είστε καλά.Ευτυχώς που και εγώ και εσείς είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του ΧΑΑ,μάλλον κερδισμένοι βγαίνουμε και ίσως να δούμε πολύ περισσότερα κέρδη τους επόμενους μήνες.Αρκεί να μην γίνει η στραβή από τους Ελληνάρες,όπως γράφει και ο κύριος Τάκης.
      Και πάλι καλημέρα σε όλους .

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα σας κε Χίππυ και λοιποί φίλοι,
      τώρα που η ΕΥΔΑΠ έφτασε ήδη στα 8,12 ποια είναι η σκέψη πώλησης που έχετε (αν έχετε και θέλετε να την μοιραστείτε); Ρωτώ γιατί και εγώ είμαι συνοδοιπόρος στη διαδρομή από τα 6,4 και ολίγον προβληματισμένος μιας και την είδα για βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    9. "Κάνε με μάγο να σε κάνω πλούσιο" κε Leon. Μόνος σας είσαστε στο στίβο, όπως κι εγώ και όπως όλοι.

      Μου φαίνεται ορθό ν΄ακολουθώ την λογική του "follow the money". Στα χνάρια αυτής λοιπόν δεν θεωρώ πιθανό οι κυβερνητικοί να επιδιώξουν εκλογές τώρα κοντά, αντίθετα έχουν κάθε λόγο να τις απομακρύνουν , εάν είναι δυνατόν και στη λήξη της 4ετίας μήπως κι έχει χαράξει ελαφρά στο μέτωπο της ανεργίας τουλάχιστον. Επίσης από τη στιγμή που δεν υπάρχει ταμείο για να πληρωθούν οι δανειστές η παράταση είναι δεδομένη, άρα και κάποιες προαπαιτούμενες δεσμεύσεις απ΄εμάς. Οι αποκρατικοποιήσεις μου μοιάζουν ευκολώτερες απ΄τη σύγκρουση με τις δημοσιοχοντρές συντεχνίες και κατεστημένα. Σε τέτοιο σκηνικό θα μπορούσε λοιπόν η ΕΥΔΑΠ να δει και 2ψήφιο. Επειδή όμως κανένας δεν χαρίζει χρήμα λογικό είναι "η αχλαδιά να τιναχτεί" για να φύγουν οι βιαστικοί. Ίσως και αύριο. Η ζωή είναι δύσκολη για τους "ξεπέτηδες".


      (εάν ήταν στο χέρι μου ένα νόμο θα έβαζα στην πρώτη αναθεώρηση του συντάγματος. Εκλογές ΜΟΝΟ στη λήξη της 4ετίας. Σαν Αμερική δηλαδή. Ακόμα κι αν παραιτείτο-φυλακιζόταν-πέθαινε- ο πρωθυπουργός ή οτιδήποτε άλλο. Πρόσεχε πολίτη νεοέλληνα τι ψηφίζεις γιατί θα το λουστείς για όλη την 4ετία)

      Διαγραφή
    10. Εύγε κύριε hippy

      Πρέπει συνταγματικά να καθοριστεί ότι εκλογές δεν δύναται να γίνουν νωρίτερα - ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ 4 έτη.
      Ας κόψουν το λαιμό τους οι 300 να κυβερνήσουν τον τόπο για 4 έτη, όσο ηλίθια και αν ψήφισε η χαζοκουκουβάγια ο Έλλην πολίτης.
      Νισάφι πια.
      Κάθε φορά που έχουμε εκλογές, μετά απο μερικούς μήνες πάντα σε αυτόν τον τόπο αρχίζει η εκλογολογία. Ο χαζοπολίτης πάντα έχει εμπιστευτικές πληροφορίες ότι θα γίνουν εκλογές τον επόμενο μήνα και η αντιπολίτευση πάντα ζητάει εκλογές για να τις ζητάει και να λεει ότι τάχα μου κάνει αντιπολίτευση.

      Ότι ψηφίσαμε, ψηφίσαμε - μετά απο 4 έτη πάλι.
      Δηλαδή γιατί θα έπρεπε ο Μπούλης ο μεταρρυθμιστής να πάει εσπευσμένα σε εκλογές??? Να πάρει τα μέτρα που έπρεπε να πάρει και να γράψει στα παλιά του υποδήματα το χαζολαό και το πολιτικό κόστος. Αν δεν γούσταρε αυτός, τότε να παραιτηθεί και να αναλάβει άλλος πρωθυπουργός.

      Διαγραφή
  31. Κύριοι δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια σας ακόμη. Θα επανέλθω αναλυτικότερος - αλλά μην με τρελαίνετε τώρα με τους Στασινόπουλους, τους Βαρδινογιανέους, τους Δαυίδες και τους Μυτιληναίους!!!

    Αυτή το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να αυξάνουν το δανεισμό των εταιρίων που υποτίθεται ότι ασκούν το managment.

    Κάποτε έβαζε ο επιχειρηματίας την εταιρία του στο χρηματιστήριο και μέσω αυτού αναζητούσε φτηνή χρηματοδότηση - τη φτηνότερη, με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, που ήταν η ΑΜΚ.
    Βέβαια έπρεπε να βάλει και λεφτά απο την τσέπη του.
    Μετά βρήκαμε το ευρώ , με το χαμηλό επιτόκιο και βαλθήκαν να δανείζονται ουρές απο ευρώ.
    Τώρα τους κακοφαίνεται και φεύγουν απο την Ελλάδα??? Ώρα τους καλή - να δείτε που οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, έχοντας βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό παρακαλάνε να βγουν οι Στρατούλιδες και να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή.

    Έτσι ξέρω και εγώ να κάνω επιχειρείν. Βρίσκουμε τους μακάκες τους καταθέτες και πάμε να δανειστούμε, μέσω των τραπεζών, με δίχως όρια, για τις επιχειρήσεις μας, δίχως να βάλουμε χέρι στην τσέπη. Τσάμπα λεφτά απο τις τράπεζες. Αν βαρέσουν κανόνι οι εταιρίες μας, εμείς είμαστε μια χαρά, οι εταιρίες βάρεσαν κανόνι - όχι εμείς.

    Για πηγαίντε κύριε Νίκο - που λέτε για το Αλουμίνιο της Ελλάδος να δείτε πόσα δάνεια είχε το 2010 και πιο παλιά και πόσα σήμερα?

    Πόσα??????????
    Πάνω απο 200 μιλιούνια έχει σήμερα το ΑΛΕΚάκι. Απο 45 εκατ. το 2010, αλλά και με ένα ταμείο νααααα 105 εκατ. ευρώ.
    Ίδια κατάσταση και στους Βαρδινογιανέους με τη ΜΟΗ και στους Δαυίδες και στους Στασινόπουλους.

    Μην ακούω λοιπόν παπαρδέλες με τους τάχα μου επιχειρηματίες μας που τους φταίει το κακό κρατος και το μπαχαλάδικο της Ελλάδος.
    Στην Ελλάδα όλα μπαχαλάδικα είναι. Σχεδόν όλοι το παίζουν τσάμπα μάγκες.

    Ε λοιπόν - εγώ είμαι με τη Μέρκελ και με κάποιες φωνές που ακούγονται - απο μικρά κόμματα στη Γερμανία - ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ το παίξει ΜΑΓΚΙΑ και πει δεν πληρώνω και το γυρίσει στη δραχμή, τότε οι μισές αποταμιεύσεις των Ελλήνων που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού να δημευτούν, έναντι των χρεών της Ελλάδος.
    Με αυτόν τον όρο συμφωνώ να γυρίσουμε στη δραχμή.

    Στασινόπουλοι και Μυτιληναίοι χαχαχα
    Με δανεικά και αγύριστα αναπτύσσονται. Μετά τους φταίει το κόστος δανεισμού.
    Κάντε βρεεεε γιγάντιες αυξήσεις κεφαλαίου, βάλτε τα λεφτά σας μέσα στις εταιρίες σας - μηδενίστε δανεισμούς και μετά να συμφωνήσω μαζί σας, ότι τάχα μου σας φταίει το μπαχαλάδικο της Ελλάδος

    Τάκαρος - πάντα ανατρεπτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζω στο ανατρεπτικό πνεύμα του κυρίου Τάκη (που παρεπιπτόντως πάω με 1000)

      Βρισκόμαστε στο 1999 όταν η ναυαρχίδα (και μόνη εισηγμένη τότε) ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποφασίζει ΑΜΚ μαμούθ, με δημόσια εγγραφή , στις 12000 δρχ , με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Μα γίνεται ΑΜΚ με δημόσια εγγραφή ?? Αμα σε λένε Στασινό κι επιχειρείς στο Ελλάντα ναι. Και γιατί το σχεδίασε έτσι? Διότι το χρήμα έρεε, τα χαρτιά έτσι φορτώθηκαν σε μαριδαίους που τους είχαν ανέκαθεν αποπατημένους, αντί να τα πάρει ξένος στρατηγικός και να ζητάει θέση στο ΔΣ και να αυθαδιάζει στις γεν. συνελεύσεις. Στο χαρτί τότε είχε προηγηθεί το σχετικό ράλι που το έφερε λίγο πάνω από τις 12,5 χιλιάρικα για 2 μόλις εβδομάδες. Μία πριν και την εβδομάδα των εγγραφών. Αμέσως μετά υποχώρησε και σε ένα περίπου μήνα που άρχισε η διαπραγμάτευση των νέων βρισκόταν στα όρια ενός Παπανικολάου (10χίλιαρο για τους μεγαλύτερους εξ ημών) . Αν έχεις ανάγκη πούλα με ζημιά άμπαλε σπάρε ή μπαούλιασε για αργότερα (και χειρότερα μια κι ουδέποτε ξαναπλησίασε τα 35 σκληρά ευρά).

      Ομως τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Πως θα βάλουμε τις μεγαλοθυγατέρες στο μαγαζί πετυχαίνοντας μέγιστη τιμή κι ελάχιστη διασπορά? Εύκολο. Βάζουμε αρχικά μια μικρή, την στέννουμε στο Θεό με την φήμη της απορρόφησης από την μεγάλη και το κάνουμε τελικά με σχέση ανταλλαγής που μας συμφέρει. Αργότερα πουλάμε τα πακκέτα των μεγάλων πια εισηγμένων κι ενθυλακώνουμε τη διαφορά. ΕΡΛΙΚΟΝ λαγός-προπομπός για ΣΙΔΕΝΟΡ, ΒΕΠΑΛ για ΕΛΒΑΛ, ΒΕΚΤΩΡ για ΧΑΛΚΟΡ. Ολα καλά κι όλα ωραία (αλλά για ποιόν?)

      Ελλάς το κωλοχανείο σου!!


      (αναζητείται συνεργείο καθαρισμού)

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη και φίλε Ηλία
      Και έχετε δίκιο και τα ίδια πιστεύω και εγώ.
      Με μία παρατήρηση όμως.Αυτούς τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες έχει ή χώρα αυτή την στιγμή, αναγκαστικά με αυτούς θα πρέπει να πορευτεί στην αρχή.Κύριε Τάκη γράψατε πολλές φορές για την ανάγκη ύπαρξης πραγματικής βιομηχανίας και την ανάγκη αύξησης της συμμετοχής των εξαγωγών στο ΑΕΠ,που σύμφωνοι ήταν καραφουσκωμένο και πρέπει να ξεφουσκώσει.Προλαβαίνει η χώρα να φτιάξει την νέα γενιά επιχειρηματιών που δεν θα στηρίζεται στα δημόσια έργα και στις επιδοτήσεις;
      Αυτή είναι η ένσταση μου και ο προβληματισμός μου.

      Διαγραφή
    3. Το "μόνη εισηγμένη τότε" είναι λάθος. Σύμφωνα με το monopoly της profile είχαν εισαχθεί και η ΕΤΕΜ (9/6/1994), τα ΕΛΚΑ (16/11/1994), η ΣΙΔΕ (μέσω ΕΡΛΙΚΟΝ 12/12/1994), η ΕΛΒΑΛ (δλδ ΒΕΠΑΛ 10/6/96), ), ΧΑΚΟΡ (δλδ ΒΕΚΤΩΡ 27/12/96) και ΣΩΛΚ (30/7/1998). Για την ιστορία και μόνο.


      Φίλε Νίκο πιθανολογώ πως αυτή την "νέα γενιά επιχειρηματιών που δεν θα στηρίζεται στα δημόσια έργα και στις επιδοτήσεις" (αν γίνει) θα την φτιάξει η Τρόικα.

      Διαγραφή
    4. Σωστός ο Μορφονιός. Πιστεύεις στην δημιουργία σου, υποστήριξε την και όχι διανομές με την πρώτη ευκαιρία!!

      Διαγραφή
    5. Τα έχουμε πει πολλές φορές κύριε βασίλη μου.
      Εμείς οι Τάκαροι είμαστε με τους Γκινοσάτιδες, τους Γεράρδους, τους Βακάκιδες και τους Καρέλιδες.

      τσαντίστηκαν οι βιομήχανοι που θα τους ρίξει η κυβέρνηση τους συντελεστές απόσβεσης και έτσι θα εμφανίζουν περισσότερα κέρδη για φορολόγηση και απειλούν.
      Σιγά τα αυγά βρεεεε.
      Βγήκαν και οι Δασκαλόπουλοι να μας πουν τα παράπονα των βιομηχάνων.

      Ουστττττ βρεεεεε.
      όταν ξεφορτώνατε, τις Βιαβάρτιες, στα ύψη στους χαζοΆραβες, διαμέσου του υπηρέτη, στη ΜΙΓ ήταν καλάααααα????

      Ελλάς το μπαχαλάδικο. Όποια πέτρα και να σηκώσεις όλοι είναι παρτάκιδες.

      Διαγραφή
  32. Αιντες μια εξερεση για τον φιλο μου τον Ηλια Χιππακακη απ' τα ψηλα βουνα

    Ο αετος πετα ψηλα τα ορη καμαρωνει
    ετσα σε καμαρωνω εγω καθε που ξημερωνει


    ετσι να φταξω την ατμοσφαιρικη πιεση λιγακι

    Ουλα τα σφαζω
    Ουλα τα μαχαιρωνω

    χχχμμμμ Οιιιι Παιζουμε χωριανοι


    χχχμμμμμμ αλλη μια για τον φιλο μου τον Tzo IBAN 041122823721

    Με ποιες ελπιδες ποιες χαρες τη μοιρα μου ν'αλλαξω
    ποιος πληγωμενος αετος πετα για να πεταξω.

    xxxxmmmmmmmmmmmm χειροτερευουμε ..........

    αμ το ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ πουρχετε .....τι αλλο ?

    να περνατε καλα κοπελια γιατι 50ρησαμε και βαλε !! οποτε ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάκη μου οι μαντινάδες σου πάντα πετυχημένες

      κι απ΄την καλή σου την καρδιά με άνθη στολισμένες


      (τι σουξέ σαλάμ Αλέκο μου ετούτος ο Κρητικός στο Αμέρικα 5 χρόνους τώρα...Καλά νά ΄ναι το παλικάρι τ΄ώριμο)

      Διαγραφή
  33. εμεις Χιππακο μου τους ειπαμε για Εςς αντ Πι -Πι 500
    2117 μουναδες βασης με 33 μηνες το αργοτερο απο σημερις

    αλλα αυτοι οι ΚΑΟΥ-ΜΠΟΗΔΕΣ ακουσαν σε 13 ..!!

    τι να πει κανεις για τη ΤΙΜΗ της αλληνης !


    χχχχμχμμμμ

    Πάρε γυναίκα άσκημη

    να σε περιγελούνε

    πάρε γυναίκα όμορφη

    για να στη κυνηγούνε



    Aleko mou Sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πλάκα είναι κύριε λάκη μου, ότι οι γκουρούδες τους σκότους και της Αμερικάνικης καταστροφής προβαίναν - και πρόβλεπαν για 1.000.000.000η φορά - μέχρι και εχθές σε διαγγέλματα για άμεση κατάρρευση της Αμερικάνικης χρηματαγοράς και δίναν ραντεβουδάκια για πολύυυυ χαμηλότερα επίπεδα, ανοίγοντας σορτσάκια.

      Κάτω έβλεπαν οι γκουρούδες του Νταού Πεντέλης, πάνω καμιά χιλιάδα μονάδες θα πάει ο Νταού και θα τους ξαναπάρει τις σωβράκες σε όλους αυτούς τους άμπαλους που νομίζουν ότι ξέρουν απο χρηματαγορές.

      Διαγραφή
    2. Αμ το δικό μας,που έχει σπάσει τα νεύρα όλων των σόρτηδων και όχι μόνο και βλέπανε μπλουμ και xzy-abc...

      Τραγουδάτε μωρέ,όπου πετούν οι αετοί...

      Διαγραφή
    3. Όταν θα δουν abc-xyz τότε να με ενημερώσετε, κύριε τζο, για να παίξω εγώ το xyz-abc.
      μουχαχχαχα πως τα λέω ο άτιμος.

      Πάω τώρα να δω Γερμαναράδες και Ντόρτμουντ που γουστάρω πολύ.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρες!! Καλα στο αμερικα τους πήραν τους σορτ(ς) με τα ταπερ Μην ψάχνετε abc wxyz κύριοι ,όταν βγεί το ροζ5 σενάριο τότε θα είναι το ουλτρα μπουλ σήμα

      κ.Τζο φοβου τους κεφαλοώμους και δώρα φέροντας

      Διαγραφή
    5. καλημερα δασκαλε γραφετε Κάτω έβλεπαν οι γκουρούδες του Νταού Πεντέλης, πάνω καμιά χιλιάδα μονάδες θα πάει ο Νταού και θα τους ξαναπάρει τις σωβράκες σε όλους αυτούς τους άμπαλους που νομίζουν ότι ξέρουν απο χρηματαγορές.δασκαλε ερωτηση κατα την εκτιμηση σας μεχρι που βλεπετε να κανει υψηλο ο SP500 μεχρι 31 12 2013 σας ευχαριστω

      Διαγραφή
    6. καλημερα δασκαλε και στα φιλαρακια καλημερα θα ηθελα την εκτιμηση σας για τον χρυσο ποια τιμη θα δινατε εως 31 12 2013 ευχαριστω

      Διαγραφή
    7. Κύριε λουκά με στενοχωρείτε.
      Σε αυτά έχω απαντήσει και έχω δώσει το στίγμα του Τάκαρου για το χρυσάφι και για αμέρικα.
      Δηλαδή τι περιμένετε??? Να σας πω νούμερα μέχρι της 31/12??
      Ο Τάκαρος δεν είναι σαν όλους τους άλλους, τους ηλιθίους των fora που αμπελοφιλοσοφούν και λένε νούμερα και δίνουν έναρξη ανοδικού αύριο και πτωτικού κύματος μεθαύριο. Αυτά είναι μπούρδες.

      Όταν εγώ θα πω νούμερα, θα είναι επιλεγμένα και όταν εγώ θα θέλω και όχι όποτε μου το ζητούν και για τα πάντα.

      Όταν όλοι οι γκουρούδες των fora Και οι διαγραμματιστές συμφωνούν, τότε εσείς κύριε Λουκά να αγοράζετε το αντίθετο.
      μα είναι τόσο απλά τα πράγματα - απορώ που δεν το κατανοείτε!!!

      Διαγραφή
    8. Μην με ξαναρωτήσετε για χρυσάφια, ισοτιμί ευρώ και για Αμερική.
      Όλα τα έχω πει.

      θα τους ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΩΒΡΑΚΟ, σε όλους τους αμπελοφιλοσόφους γκουρούδες της συμφοράς και της καρπαζιάς, που βγαίνουν με υφάκι να πουν ανοησίες και τσααααφ να οι φάπες να πέφτουν σύννεφο.

      Σταμάτα κύριε Λουκά να είσαι τρειντεράς, αν θέλεις να βγάλεις φράγκα απο χρηματαγορές. Διάβασε σωστά την μεγάλη εικόνα και ακολούθα. Αν όλοι συμφωνούν μαζύ σου, τότε κάνεις λάθος. Παίξε ανάποδα.

      Διαγραφή
    9. δασκαλε δεν ειμαι τρειντερας απλα ρωταω για να εχω μια σφαιρικη εικονα των αγορων ενας μαθητης παντα ρωταη για να μαθενη ευχαριστω

      Διαγραφή
    10. Κύριε Λουκά σας έχω απαντήσει.
      Χρυσάφι - όπως ευρώ/δολ με την ισοτιμία να παίζει γύρω απο το 1,3.
      Το χρυσάφι θα παίζει γύρω απο το 1390 - ίσως εδώ να έχω πέσει λίγο έξω και το επίπεδο να είναι λίγο χαμηλότερα, το 1300 και εκεί γύρω να παίζει πάνω κάτω και να τα παίρνει από όλους τους εξυπνάκιδες των χρηματαγορών που κάνουν trade.

      Αμέρικα πάνω, όσο η πιστωτική χαλάρωση διαρκεί. Αν σταματήσει πάλι πάνω , αφού κάνει μια γερή διόρθωση προς τα κάτω.

      Ελλάδα δεν έχει κάτω με αυτήν την κυβέρνηση. Αν την κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια και έρθουν οι αντιπολιτεύσεις της μπουρδολογίας, τότε θα έχουμε νέα χαμηλά και πάρτε σωβρακάκια τσίγκινα και πανοπλίες γιατί τα χειρότερα της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν τα έχουμε δει και δεν τα έχουμε κάν φανταστεί. Ο Ελληναράς θα πληρώσει - όλες τις επιλογές του και του παρελθόντος και του μέλλοντος. 'Όλα εδώ πληρώνονται και ουδείς θα τη σκαπουλάρει. Οι τσάμπα μάγκες μας τελείωσαν.

      Οπότε μην με ξαναρωτήσετε κύριε Λουκά. Είμαι ξεκάθαρος.
      Τώρα για ραντεβουδάκια στις 31/12/2013 δεν γνωρίζω. Ρωτήστε τους διαγραμματιστές και τους κυματιστές που όλα τα ξέρουν. Και ότι σας πουν κάντε το αντίθετο.

      Διαγραφή
  34. http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1134738/h-perifereia-toy-ha-sthn-ntoylapa-me-th.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. πρίν 17 λεπτά στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
    εσυ βλεπεις κουπα χερουλι εγω βλεπω να φτιαχνεται ωμος κεφαλι ωμος και να σχηματιζεται ο δεξιος ωμος που θα τον σπασει το λαιμο στο κατεβασμα .

    με στοχο 650 μοναδες

    Hello ........Hello GALLA-CAPITAL Over ...over σας λεω


    χχχμχμχμχμχχμχμχμμχμμχ αμ αυτα παθαινουν φιλε ΚΟΥΡΟΥ Λουκα οσοι παιζουν



    με τα λαιμα , τα παιδακια , και τους ωμους

    χχχχμμμμμμμμμμμμ ακομα και γω που ακουω για Ελληνικους δεικτες και κοιταζω τα δακτυλα μου καθημερινα να δω εαν λειπει καποιο λεω πλεοννννννννννννν τουτο το

    ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΠΗΧΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 1579 με το ΦΠΑ εντος των επομεων 249 εργασιμων

    εεεεεεεεε μετα θα διορθωση


    ααααααααααααα τα αλλα μας τα ειπε πριν 9 μηνες ο ΑΡΧΙ-ΜΥΤΟΓΚΑΣ μας Μορφονιος το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

    Επιμυκηνση αλλα 30 ετη φωτος με επιτοκια 0,0001%

    χχχμχμχμχμχμχμχμχμμ αυτο που δεν μας ειπε και μου ειπε να σας ΠΩ ......ερχονται και τα ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΑ ΡΕΤΣΙΝΑ Κουρτακη....αντε μεχρι τις αποκριες

    χχχμχμμχμχμ αμ δεν γινετε αλλιως

    ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ .....ΥΜΙΑΝΑΣ ...........La...la...la Φρανσουα Ooooo...la..la

    στο στοχο σου γιατι σεφαγααααααααααααααααααααααααα

    http://www.youtube.com/watch?v=KMyLqTK_4mM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σήμερα, να μην ξεχάσετε να διαβάσετε και κύριο Μάνο - με Πλαστικά Θράκης.

    http://www.financial-views.com/2013/09/19/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-2006-2013-3006/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημερα σε ολους ....ο φλαφλατας σημερα εχει καλο αρθρο (αποψις μου) για τις επερχομενες αναγκες των Ελληνικων τραπεζων.....με καλα συμπερασματα στο τελος..................ακριβως οτι αναφερεται στο blog του κ. Τακη, απο τον ιδιο και τους συμμετεχοντες, εδω και καιρο τωρα.....http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/109075- Σπανια τον διαβαζω, συνηθως τους τιτλους, αλλα νομιζω οτι το αρθρο του αυτο σημερα αξιζει ενα αστερι.
    Συμπερασμα: Θα χρειασθει πολυυυυυυς καιρος για επενδυση στις τραπεζες, πολυς καιρος ακομη.
    Καλη δυναμη σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σήμερα λήγουν τα παράγωγα...νηστεία κι αποχή. Εκεί στις 2 η ώρα θα δούμε πως τα είχαν παίξει οι συμμετέχοντες. Αργά, πολύ αργά για ξεπετάκηδες βέβαια.

    Από Δευτέρα με το καλό και αρκετά πιο καθαρό ορίζοντα. Εβαλα ένα μικρό στοιχηματάκι στη bwin υπέρ της Αγγελικής. Αντιπαθής η κυρία αλλά ας μας δώσει μια μικρούτσικη νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ληγουν τα παραγωγα προιοντα ??

    Ποια απ'ολα ?

    Καλαμποκι , σταρι . κριθαρι , μελιτζανες , πιπεριες , πετρελαιο , σφουγγαρια Λαλυμνου ,

    αμ δεν μας λενε ποια ???????????

    να ξερουμε που θα πονταρουμε δηλαδις ....

    αμ πεντε δακτυλα νετρησα το πρωι και 4 αργα το βραδυ ..........

    αααα ρε Αγγελικη ... εσυ εφυγες νωρις !

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι δεν ακολούθησε στην άνοδο, αμύνεται κάπως στην πτώση...

      Θέλει λέρα στη γαλέρα...

      Διαγραφή
  40. θελει πολυ λερα συμφωνω
    κυριε hippy αγορασα ευρωβ 0.6080
    δεν ειχε βεβαια ακολουθησει την ανοδο,χλιαρα πραγματα,αλλα για ενα παιγνιο οπως λεει και ο κυριος τακης ισως αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ κ. BUTCHER
    Ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ κ. Butcher για τις πληροφορίες που μας δώσατε ύστερα από προτροπή του κ.Hippy και ερώτηση δική μου. Το σκεπτικό της ερώτησης ήταν, μπορεί αφελές, μήπως τώρα, όταν φαίνεται πως δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά σε κατηγορίες όπως τα δεξαμενόπλοια, όπου έχει προηγηθεί τεράστια χρηματιστηριακή κατακρήμνιση, όταν όλοι έχουν φύγει, όταν όλοι δίνουν shell και νέες χαμηλότερες τιμές στόχους, όταν κανείς ειδικός δεν μπορεί να δει ένα λόγο για rebound στον κλάδο, να αρχίζομε να προσεγγίζομε εταιρείες τύπου ΝΑΤ στα ιστορικά χαμηλά τους που έχουν τις προϋποθέσεις να αντέξουν και μπορούν να υπάρχουν και αύριο, όταν έρθει η ανάκαμψη. Η εκτίμησή σας όμως ότι η ναυτιλία θα αργήσει να πάρει μπροστά, μάλλον με προσγείωσε.

    Και μιας που «αναγκαστικά» μπήκα, παρότι δεν γράφω, για να αποδώσω τις ευχαριστίες που όφειλα, θα θέσω σε όλους σας πιο κάτω ένα θέμα, που νομίζω ότι ενδιαφέρει όλα τα μέλη του blog.

    Την καλησπέρα μου και την εκτίμησή μου στον κ.Τάκη.

    Σύλβιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ κ. Σύλβιο,

      μα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων ή να μην υπάρχουν ναυτιλιακές εταιρείες, εδώ άντεξε η Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) από το 1602 έως το 1796.

      Για να αλλάξω και λίγο μεριά γηπέδου, και να μην γίνουμε προβλέψιμοι στο "tiki-taka" παιχνίδι μας με τις ΝΑΤ & ΦΑΤ κοκ, το φυσικό αέριο είναι η τρίτη μεγαλύτερη παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας μετά το πετρέλαιο και το κάρβουνο. Η Αμερική συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής και ο μεγαλύτερος ρυθμός ζήτησης είναι στην Ασία (+3.5%).

      Τα τελευταία 5 χρόνια το LNG (υγροποιημένο φυσ. αέριο) είναι το μεγαλύτερο αναπτυσσόμενο φορτίο (βοηθούμενο και των συγκυριών: Φουκουσίμα, για την φιλικότητα του ως προς το περιβάλλον, την αυξημένη ενεργειακή απόδοση και οικονομία του κοκ). Οι ρυθμοί κατανάλωσης του σε Β.Αμερική και Ασία πλησιάζουν διψήφια ποσοστά. [Νομίζω ότι το υπονοούμενο είναι ξεκάθαρο].
      Αρκετά χρήσιμα στοιχεία και συνοπτικά για όλες τις θαλάσσιες μεταφορές και τα συναφή τους και την ορολογία τους μπορεί να διαβάσει όποιος έχει διάθεση (δυστυχώς μόνο στα Αγγλικά ή Ισπανικά) στην ετήσια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τις Θαλάσσιες Μεταφορές που εκδίδετε από το 1968!

      Εταιρείες που παίζουν στην μεταφορά και φύλαξη του LNG, είναι ο επόμενος στόχος.

      Φιλικά / Butcher



      Διαγραφή
  42. ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ 1/1/2014 – Α’ ΜΕΡΟΣ

    Σε όλα τα οικονομικά έντυπα και τα site διατυπώνεται σχεδόν ομόφωνα η άποψη ότι θα εφαρμοστεί φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις εισηγμένων μετοχών από 1/1/2014 για όσες μετοχές αποκτηθούν από την ημερομηνία αυτή και μετά. Εντούτοις από την προσεκτική ανάγνωση του νέου Κώδικα Φορολογίας εισοδήματος, που ψηφίστηκε το Καλοκαίρι (άρθρο 42 του Ν. 4172/2013 σε συνδυασμό με τις παραγράφους 1 και 7 του άρθ 72 του ίδιου νόμου) προκύπτει με σαφήνεια ότι ο φόρος αυτός επιβάλλεται για κάθε υπεραξία που προκύπτει από μεταβιβάσεις (πωλήσεις) που πραγματοποιούνται από 1/1/2014, χωρίς να εξαιρούνται οι μετοχές που ήδη αποκτήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή.

    Ειδικότερα η παράγραφος 1 του άρθρου 42 του ως άνω νόμου ορίζει ότι:

    «Μεταβίβαση τίτλων
    1. Κάθε εισόδημα που προκύπτει από υπεραξία μεταβίβασης των ακόλουθων τίτλων, καθώς και μεταβίβασης ολόκληρης επιχείρησης, υπόκειται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, εφόσον δεν συνιστά επιχειρηματική δραστηριότητα:
    α) μετοχές σε εταιρεία εισηγμένη ή μη σε χρηματιστηριακή αγορά,
    β) μερίδια ή μερίδες σε προσωπικές εταιρείες,
    γ) κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ή εταιρικά ομόλογα,
    δ) παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα.»

    Ακολούθως η παράγρ 1 του άρθρου 72 ορίζει ότι:
    «1. Οι διατάξεις των άρθρων 1 έως και 71 του νόμου αυτού (άρα και η παραπάνω διάταξη επεξηγώ εγώ) ισχύουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται και τις δαπάνες που πραγματοποιούνται, κατά περίπτωση, στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά, με την επιφύλαξη των επόμενων παραγράφων του άρθρου αυτού.»

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ 1/1/2014 – Β’ ΜΕΡΟΣ

    Περαιτέρω η παράγρ 7 του άρθρου 72 ορίζει ρητώς ότι:
    «7. Οι διατάξεις των παραγράφων 1 έως και 5 του άρθρου 42 (άρα και η παραπάνω διάταξη επεξηγώ εγώ) ισχύουν για υπεραξία από μεταβιβάσεις μετοχών, μεριδίων, ομολόγων, παραγώγων και ολόκληρης επιχείρησης που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.»
    Πουθενά δεν λέει «να έχουν αποκτηθεί από τη 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά». ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΑΡΑΘΕΣΤΕ ΤΟ, ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΩ ΚΙ ΕΓΩ.

    Βέβαια στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, όπως αυτός κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρεται για την παράγραφο 7 του άρθρου 74 ότι «μεταφέρεται η έναρξη ισχύος για τη φορολόγηση κερδών από πωλήσεις μετοχών ώστε να καταλαμβάνονται μετοχές που αποκτώνται από 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά». Όμως η διάταξη αυτή του άρθρου 74§7β αφορά μη εισηγμένες εταιρείες αποκλειστικά. Όταν η αιτιολογική έκθεση κάνει μνεία του άρθρου 42 για την υπεραξία σε μετοχές γενικά, όπου περιλαμβάνει ρητώς εισηγμένες και μη εισηγμένες, ουδόλως γράφει ότι η φορολόγηση υπεραξίας αφορά μετοχές που αποκτώνται από 1/1/2014 και εφεξής.

    Βέβαια τα λάθη είναι ανθρώπινα. Ενδέχεται η πρόθεση της πολιτείας να είναι πράγματι η φορολόγηση των αποκτηθέντων μετά τον Ιανουάριο του 2014 εισηγμένων μετοχών και αυτό να παραβλέφθηκε. Όμως δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε υποθέσεις, όταν πρόκειται για την περιουσία μας. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε άρθρα δημοσιογράφων του φορολογικού ή του χρηματιστηριακού ρεπορτάζ. Ο παραπάνω ΚΦΕ υπερισχύει κάθε παλαιότερου. Έχει κανείς να μου αντιπροτείνει διάταξη που να λέει το αντίθετο;

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ 1/1/2014 – Γ’ ΜΕΡΟΣ (τελευταίο)

    Και για να προλάβω αυτούς που θα μου πουν ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, θυμίζω ότι και στα ομόλογα μας φορολόγησε ήδη την υπεραξία από την πώληση, χωρίς διάκριση για το πότε αποκτήθηκε το ομόλογο. Δεν πάει να αποκτήθηκε και το 1980!!!!! Γιατί λοιπόν να μη γίνει έτσι και στις μετοχές;

    Υποθέτω ότι επειδή στο παρόν blog συμμετέχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τη θεμελιώδη ανάλυση, του κ. Tάκη προεξάρχοντος, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που διακρατούν μετοχές για μακρύ χρόνο με σημαντική καταγεγραμμένη απόδοση και θα συμπάσχουν μαζί μου. Προσωπικά διακατέχω ένα χαρτοφυλάκιο μεσαίων και μικρών εξαγωγικών κυρίως εταιρειών του ΧΑΑ από τις οποίες καταγράφω ενδεικτικές αποδόσεις της τάξης του 200%, 150%, 110%, 70% κ.ο.κ. . Δεν παίζω, δεν μπαινοβγαίνω, δεν έχω τέτοιες ικανότητες, όπως ο αγαπητός κ. Hippy. Και υποψιάζομαι ότι θα τιμωρηθώ γι’ αυτό. ΝΑ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΩ ΞΑΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1-1-2014, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ;;;; Πουλώντας και ξαναγοράζοντάς τις εντός του 2013 θα γλιτώσω το φόρο σε όση υπεραξία έχω κάνει μέχρι σήμερα. Απαντήστε μου, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω και εδώ συνεταίρο μου το Δημόσιο. Τι ήθελα και έμπλεξα! Νομίζω ότι ως φορολογούμενος πολίτης έχω κάνει ήδη το καθήκον μου πληρώνοντας πανύψηλη φορολογία εισοδήματος, χαράτσια για τα ακίνητα που δυστυχώς έτυχε να κατέχω και κυρίως καταβάλλοντας το μεγαλύτερο μέρος των σημαντικών κερδών που αποκόμισα από την πώληση ελληνικών εταιρικών ομολόγων, αφού αποκτήθηκαν δευτερογενώς σχεδόν στη μισή τιμή από σήμερα και τα οποία αναδρομικά μου φορολόγησαν τώρα στην κλίμακα κατά την πώλησή τους. ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαντικό ερώτημα αυτό της φορολόγησης. Προσωπικά πιθανολογώ πως σαν τιμή εκκίνησης θα είναι το κλείσιμο 31/12/2013 για τις τιμές των μετοχών στα χαρτοφυλάκια (εάν δεν ξανα-αναβληθεί η φορολόγηση) αλλά θα το ρωτήσω. Για τα ομόλογα υπήρξε μια μικρή (παράνομη) αναδρομικότητα αλλά από 1/1/2012 απ΄ότι γνωρίζω.

      Στο trading, όπως έχω εξομολογηθεί παλαιότερα, με έχει σπρώξει η ανασφάλεια μου και η ανυποληψία κανόνων και θεσμών στη χώρα κύριε Σύλβιο. Αν είχα τις γνώσεις ενός Θοδωρή, ενός Τάκη, ίσως ήμουν επενδυτής. Βέβαια επειδή η μεγάλη μάζα μπαίνει στο ΧΑΑ με νοοτροπία πελάτη σε μπουρδέλο, στο παρελθόν για τους πιο πολλούς επενδυτές υπήρξε πόνος. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία όμως πως αυτό θ΄αλλάξει.

      Διαγραφή
  45. ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ:
    Οι ευχαριστίες για τον κ.Butcher έπρεπε να είχαν μπει στη σωστή στήλη, κάτω από τις απαντήσεις του, για να τις δει κιόλας, αλλά δεν κατέχω καλά τα συστήματά σας. Θα προσπαθήσω να προβώ σε παράθεση στη σωστή θέση έστω και τώρα.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστίες δεν χρειάζονται! Έργα και φρέσκες ιδέες θέλουμε.

      Υ.Γ. Να είχαμε στην Ελλάδα 100 εταιρείες σαν το taxibeat και θα βλέπαμε τι σημαίνει Ελληνικό Επιχειρήν!

      συγνώμη για την παρέμβαση. Βutcher

      Διαγραφή
    2. Να διορθώσω και δύο ορθογραφικά μου, μην θεωρηθεί ότι δεν σας σέβομαι. Αλλά η ταχύτητα γραφής ....
      Mermeren Kombinat και όχι Combinat. Και σύσταση sell ήθελα να πω, όχι shell.

      Και φυσικά νέες ευχαριστίες στον Butcher για όσα χρησιμότατα μας έγραψε πάλι.

      Σύλβιος.

      Διαγραφή
  46. ΣΧΟΛΙΟ:
    Κύριε Τάκη, έχετε, μαζέψει κοντά σας τους καλύτερους. Μετά και την είσοδο εδώ και του κ.Πέτρου, τι να πω… Και πάλι συγχαρητήρια.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Αλλά αφού αναγκάστηκα και υπέβαλλα σχόλιο εξαιτίας της φορολογίας (ας όψεται ο Μαυραγάνης) και έτσι σας έχω face to face, παίρνω αφορμή από πρόσφατο σχόλιο του κ.Hippy για τα ΣΩΛΚ. Αγαπητέ κύριε Τάκη μου, αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί, έχετε να μου πείτε κάτι γι’ αυτά; Πως τα βλέπετε ως εταιρεία; Τα αγόρασα στα 0,68 και πούλησα το 78% των μετοχών που αγόρασα στα 1,31 (κέρδος 90%). Βιάστηκα όπως φαίνεται. Μου έχει μείνει ένα 22% των μετοχών ακόμα και σκέφτομαι αν πρέπει να φύγει και αυτό στις σημερινές τιμές. Και μιας και πήρα το θάρρος και υπέβαλα ερώτηση, μήπως έχετε κάτι να πείτε για την FHL Mermeren Combinat (ΜΕΡΚΟ);

    Σας ευχαριστώ θερμά.

    Σύλβιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
    Χαιρετώ την εμφάνιση του αξιόλογου κυρίου Σύλβιου,που κατά σύμπτωση επέλεξε θέμα που με απασχολούσε τις τελευταίες ημέρες(φορολόγηση κερδών μετοχών).
    Η εντύπωση που αποκόμισα διαβάζοντας τον νόμο και το σχετικό link της μιας των χρηματιστηριακών μου είναι οτι για μετοχές που προυπήρχαν στο χαρτοφυλάκιο εφόσον πωληθούν εντός του τρέχοντος έτους (όπως σκοπεύω να πράξω)δεν θα υπάρξει η φορολόγηση του 20% στην κτηθείσα υπεραξία στον δήλωση του οικ.έτους 2013 που θα υποβάλλουμε του χρόνου.
    http://www.solidus.gr/page.asp?pgid=86
    και
    http://www.forologikanea.gr/pages/display/arthro-16-kerdi-apo-tin-polisi-metoxon-eisigmenon-sto-xa/
    Η μόνη υποχρέωση είναι η δήλωση στον κωδ.659 των κερδών,προκειμένου να υπολογισθεί και επ άυτών η εισφορά αλληλεγγύης.
    Εχω την πεποίθηση οτι η 1/1/2014 θα πάρει και άλλη παράταση και ίσως αναπροσαρμοσθεί (προς τα πάνω βέβαια)ο φόρος συναλλαγών επι πωλήσεων.
    Καλό θα ήταν βέβαια να προβλεπόταν διαφοροποίηση για μακροχρόνιους διακρατητές έναντι βραχείας διάρκειας.Είχε παλιότερα γραφτεί,έχω όμως καιρό να το ξαναδιαβάσω.
    Επίσης δίκαιο θα ήταν να υπάρχει δυνατότης συμψηφισμού των ζημιών,σε βάθος ορισμένων ετών.
    Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα και θα χαρώ να διαβάσω την άποψη του οικοδεσπότη και των εκλεκτών φίλων της στήλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη αλλά τους μακροχρόνιους κατά την άποψη μου πρέπει να φορολογήσει και όχι τους βραχυπρόθεσμους γιατί αυτοί δίνουν συνεχώς προμήθειες με το μπες βγες και από εκεί το κράτος συνεχώς έχει κέρδος

      Διαγραφή
    2. το χρήμα πρέπει να κινείται και να μην μένει στάσιμο και οι καλοί ας κερδίσουν,επίσης να ξεσκίσει στους φόρους και τις καταθέσεις ώστε όλοι να κινήσουν το χρήμα ώστε να παραχθεί πλούτος να φορολογηθεί η υπεραξία και να τραφούν οι κουραδομηχανές βλέπε ΔΥ που δεν παράγουν τίποτα άλλο εκτός από γραφειοκρατία

      Διαγραφή
    3. Φόρο ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει το εισόδημα και όχι η κτήση. Φόρο στους τόκους ναι, στα μερίσματα ναι, στις υπεραξίες ομολόγων-μετοχών ναι (μετά την πώληση κι αφού προηγηθεί συμψηφισμός ζημιών εννοείται), στα ενοίκια ναι, στα πάσης φύσεως έσοδα ναι, στο σπιτάκι του εργαζόμενου (ή στις οικονομίες του) να πάτε ν΄απαυτωθείτε καριόληδες. ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Φόρο ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει το εισόδημα και όχι η κτήση.

      Σωστότερα και τέλος πάντων αυτό εννούσα "Φόρο ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνει το εισόδημα και όχι η κατοχή".

      Διαγραφή
    5. η λογική της φορολόγησης του κεφαλαίου και όχι των τόκων μόνο είναι μια να σε αναγκάσει να κινήσεις το χρήμα ώστε να παράξεις υπεραξία αν όχι χάνεις σιγά σιγά το κεφάλαιο σου και επιπλέον έχεις μικρότερους φόρους στην απόδοση πχ 10% αντί 15% επί των κερδών και επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι με την κίνηση του χρήματος και την δραστηριοποίηση θα βγούμε από το τέλμα που μας οδηγεί η υπερφορολόγηση στα πάντα που δεν σε αφήνει να έχεις κέρδος

      Διαγραφή
    6. Γι'αυτό κύριε Ανώνυμε(δεν είναι κόπος να βάλετε ένα nickname)φορολογείται η ακίνητη επί τω πλείστω και όχι η κινητή περιουσία.Γιατί εάν φορολογηθεί όπως γράφετε η κινητή,θα φύγουν τα λεφτουδάκια σε άλλες πολιτείες και τότε κλάψτα Χαράλαμπε.

      Μπας και δηλαδή καταλάβει ο ερωτευμένος Νεοέλληνας με τα ακίνητα,αυτό που γράφετε,ότι η κίνηση του χρήματος δημιουργεί πλούτο και όχι τα τούβλα.

      Για τις μετοχές συμφωνώ με αυτό που έγραψε ο κύριος Ηλίας,ή θα φορολογείται η υπεραξία μετά από συμψηφισμό κερδών-απωλειών με ένα εύλογο ποσοστό,ή να αυξηθεί ελαφρώς το ποσοστό στις αγοραπωλησίες(κανονικά πρέπει να μείνει ως έχει το σκηνικό,καμία αλλάγή).Δεν πρέπει να προγγίξουμε το κεφάλαιο που θέλει να επενδύσει στο ΧΑΑ αλλά να το δελεάσουμε και δεν έχουμε την πολυτέλεια της υπερφορολόγησης.

      Διαγραφή
    7. αλήθεια τι κέρδος υπάρχει από τα παρκαρισμένα χρήματα στις τράπεζες? όταν αυτά μπορούν μέσω χρηματιστηρίου ΠΧ να χρηματοδοτήσουν φτηνά και με μεγάλο κέρδος την πραγματική οικονομία και όχι τους τραπεζίτες , επίσης σαν απαίδευτος λαός που είμαστε και καλά να πάθουμε βάζαμε τα πάντα σε ένα προϊόν και χωρίς διασπορά την ακίνητη περιουσία, επίσης στο χρηματιστήριο εφόσον ρισκάρεις και είσαι βραχυπρόθεσμος δηλαδή κινείς το χρήμα σου δεν θα έπρεπε να έχεις φόρο υπεραξίας αλλά μόνο φόρο συναλλαγών,το παρκαρισμένο χρήμα δεν έπρεπε να υπάρχει γιατί για μένα δεν σε βάζει σε εγρήγορση ώστε να το κινήσεις για να μην χαθεί και επαναπαύεσαι με συνέπεια να μην υπάρχει κέρδος και πρόοδος,

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ανώνυμε βιάζεστε,εδώ ακόμη είμαστε έτοιμοι για επαναστάσεις και λαικές εξεργέσεις.Ο μέσος Έλλην,αυτός που έχει μερικά ευρώ στην άκρη δεν θα ρισκάρει ακόμη(κακώς κατ'εμέ)να ρίξει χρήμα στο χρηματιστήριο ή σε κάποια άλλη επένδυση.
      Θα περιμένει το πραγματικό χρήμα να ανοίξει το δρόμο και μετά,αφού θα ηρεμήσει λίγο η κοινωνική κατάσταση και δει ότι βγαίνει παραδάκι από άλλες πηγές,θα ρίξει τον οβολό του στην πραγματική οικονομία.Γιατί και το χρηματιστήριο ανήκει στην πραγματική οικονομική δράση,άλλο εάν δεν έχουμε την παιδεία να το αντιληφθούμε.

      Άλλωστε κάπως έτσι δεν συμβαίνει συνήθως στους οικονομικούς κύκλους?

      Διαγραφή
    9. αυτό ακριβώς θέλω να πω ότι ανέκαθεν ο ΕΛΛΗΝΑΣ φημιζόταν για το μυαλό του που το χρησιμοποιούσε αλλά με τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης αλλά και με το κουτόχορτο που τον τάισαν τόσα χρόνια έμαθε στα έτοιμα και δεν θέλει να δουλέψει ποια το μυαλό του,με αυτά που λέω ίσως να ανοίξει τα μάτια του και τα μυαλά του και να ξελασπώσουμε, μόνο στα ζόρια και όταν μας ξεκαβατζώσουν ίσως να αρχίσουμε να παίρνουμε μπροστά σαν λαός,με την υπερφορολόγηση και με τους απαίδευτους υψηλόμισθους ΔΥ δεν πρόκειται να ξελασπώσουμε, αλλά οι κυβερνώντες δεν θέλουν να πειράξουν τα πελατάκια τους τους ΔΥ που σαν γνήσια παράσιτα που είναι απομυζούν την πραγματική οικονομία μέσω της καταστροφικής υπερφορολόγησης στα πάντα

      Διαγραφή
    10. Όλοι χρειάζονται,σαφώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι,απλά πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι όλων μας μέσα στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας,να γίνουν πιο διακριτοί.Φαντασθείτε για παράδειγμα ένα τεράστιο οργανόγραμμα σαν κι αυτό που υπάρχει σε όλες τις σοβαρές επιχειρήσεις.

      ΟΚ,αναφέρομαι ίσως σε ιδανικές καταστάσεις αλλά τουλάχιστον να ξεφύγουμε απ'αυτό το χύμα που το συναντάμε σχεδόν σε κάθε έκφανση της κοινωνικής μας ζωής.Όταν ο καθένας ξέρει το ρόλο του,είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσει και στο απόγειό του να μεγαλούργησει κιόλας.

      Ας κάνουμε τουλάχιστον την αρχή,επικοινωνόντας ο ένας με τον άλλο και θα βρούμε κοινό τρόπο δράσης.

      Διαγραφή
    11. Σταματήστε να αναπαράγετε ανοησίες και μπούρδες.
      Βγήκε ένα βλαξ στα φόρα - ελπίζω να μην είστε εσείς κύριε ανώνυμε και μου ήρθατε εδώ μέσα να μου αναπαράγετε τις ηλιθιότητες του βλαξ - και έγραψε ότι πρέπει τάχα μου να φορολογηθούν οι καταθέσεις που κάθονται στάσιμες στις τράπεζες και έτσι να αναγκάσουν τον Έλληνα να τις πάρει και να κινήσει το χρήμα του.

      Μα τι κοτσάνες γράφετε βρεεεεε???
      Αυτή είναι η δουλειά του κάθε πολίτη??? Να κινεί το χρήμα του???
      Αυτή είναι η δουλειά των τραπεζών.
      Ο πολίτης ότι χρήμα του περισσεύει, ότι δεν θέλει ή δεν ξέρει πως να το κινήσει το αποταμιεύει στις τράπεζες. Μετά οι τράπεζες το κινούν, δανείζοντας το σε άλλους.

      Έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός. Μην γράφετε λοιπόν ότι το χρήμα είναι στάσιμο στις τράπεζες, γιατί γράφετε μπούρδες. Τέτοιες ανοησίες ούτε ο Στρατούλης δεν λέει.
      Για πιο χρήμα στάσιμο μιλάτε?? Των καταθετών??? Πάει αυτό έχει πετάξει - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το μεγαλύτερο μέρος του έχει δανειστεί και ένα μεγάλο μέρος έχει ήδη χαθεί, γιαυτό ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες.

      Ο μέσος Έλλην,αυτός που έχει μερικά ευρώ στην άκρη δεν είναι δουλειά του να κινεί το χρήμα και να ρισκάρει. Αυτή είναι δουλειά των τραπεζών.

      Συνεπώς - ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ - μόνο κάτι γραφικοί και άσχετοι απο οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ λένε τέτοιες ανοησίες - διότι αν οι καταθέτες θυμηθούν να πάνε να ζητήσουν τις καταθέσεις τους, τότε ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ. Όλοι μαζί θα τρέχουμε να πέσουμε στον ΚΑιάδα.
      Απορώ που μερικοί δεν το αντιλαμβάνονται - είναι τόσο απλό.

      Διαγραφή
    12. Ασφαλώς και να πέσει ένας λογικός φόρος επι των χρηματιστηριακών κερδών. Αρκεί να λογίζονται και οι ζημιές - οι οποίες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα 5 επόμενα χρόνια.
      Όχι ήρθε το 2008 έγραψε ο άλλος 5.000.000 ζημιές και το 2009 επειδή έβγαλε 100.000 κέρδη να τον φορολογήσουν επι των κερδών του και τα 5.000.000 τα ξεχνάμε. Αυτά είναι βλακείες. Θα πρέπει τις ζημιές του κάθε έτους να μπορεί κάποιος να τις μεταφέρει για τα επόμενα 5 έτη τουλάχιστον.

      Κέρδη να έχουμε και ευχαρίστως να αποδώσω στο κράτος ένα λογικό φόρο - μέχρι 10%, άντε 15% το πολύυυυ. Παραπάνω όποιος το προτείνει ή το ψηφίσει ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ και ΑΣΧΕΤΟΣ.

      Τώρα να φορολογηθούν οι μακροπρόθεσμοι και όχι οι βραχυπροθεσμοι ή το ανάποδο είναι μια καόμη ανοησία. Η φορολόγηση είναι ανά οικονομικό έτος. Άρα όσα κέρδη ή ζημιές πραγματοποίησες εντός του οικονομικού έτους να φορολογείσαι για αυτά με ένα 10%, άντε 15%.
      Έκανες ζημιές στο οικονομικό έτος?? Να μπορείς να τις πάρεις και στα 5 επόμενα έτη.

      Όποια δεν μπορεί να καταλάβει τέτοια απλά πράγματα, είναι αδιανόητο να κυβερνά ή να θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    13. και μια και το έπιασες το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων ποια είναι η άποψη σου για την φορολόγηση των ακινήτων? και μάλιστα με τιμές αγοράς που δεν υπήρξαν ούτε ακόμα και το 2007 και με ποσοστά φόρου σε ετήσια βάση που προσεγγίζουν ακόμα και το 5% της σημερινής αξίας τους

      Διαγραφή
    14. Φόρος στην πρώτη κατοικία δεν νοείται.
      όπως και φόρος επι ακινήτων που ήδη έχουν φορολογηθεί - όπως για παράδειγμα ακίνητα που ενοικιάζονται. Απο το ενοίκιο που δηλώνω στο κράτος έχω ήδη φορολογηθεί - άρα γιατί θα πρέπει να μου ξαναφορολογήσει το ακίνητο?? Μιλάμε για ηλιθιότητα.

      Διαγραφή
    15. Συμφωνώ 1000% φορολογούμε κέρδη και όχι κατοχή,αυτός ο φόρος όμως εφαρμόζετε και σε καπιταλιστικά κράτη λόγου χάρη ΑΜΕΡΙΚΗ όχι όμως με την λογική που εφαρμόζετε εδώ (καθαρά για να κλείσει τρύπες χαρατσώνοντας τους πάντες) αλλά με την λογική εσόδων του δήμου για να λειτουργήσει ανταποδοτικά για τους κατοίκους της πόλης και ποτέ σε χωράφια και οικόπεδα

      σε ευχαριστώ για την άποψη σου

      Διαγραφή
    16. Κύριε Τάκη δεν γνωρίζω εάν θέλατε να πείτε κάτι άλλο ή εννοούσατε κάτι διαφορετικό αλλά σαφώς ο πολίτης είναι υπεύθυνος για το δικό του χρήμα και για το πόσο πιο συμφέρον για τον ίδιο θα το διαχειριστεί.Μόνο στην περίπτωση που δεν γνωρίζει ή δεν είναι ικανός,μπορεί να απευθύνεται σε πιο ειδικούς.

      Διαγραφή
    17. Εγώ θέλω φορολογικό καθεστώς 100 ετών. να κάτσουν κάτω οι 300 και να βρουν που συμφωνούν και να φτιάξουν ένα φορολογικό καθεστώς 100 ετών. Δεν μπορεί να μην γνωρίζω τι μου ξημερώνει αύριο σε αυτό το μπαχαλάδικο η Ελλάς.
      Αγοράζω ακίνητα, για να αφήσω στα παιδιά μου γη - με τη λογική ότι δεν υπάρχει φόρος. Δεν είναι δυνατόν την επόμενη μέρα να μου βάζει φόρους και να τρέχω να ξεφορτωθώ τα ακίνητα και αν τα ξεφορτωθώ, σκοτώνοντας τα, να μηδενίσει τους φόρους - γιατί αυτό θα γίνει σε λίγο καιρο.

      Το μπαχαλάδικο η Ελλας χρειάζεται νόμους που να ισχύουν για μια ζωή και όχι να αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο.

      Διαγραφή
    18. Κύριε Τζο στον κύριο ανώνυμο αναφερόμουν - για το χρήμα που τάχα μου κάθεται στις τράπεζες και πρέπει να φορολογηθεί. Κανένα χρήμα δεν κάθεται στις τράπεζες. Οι καταθέσεις των πολιτών ήδη έχουν υπερ-κινηθεί απο τις τράπεζες σε χορηγήσεις και ομόλογα.

      Ουδεμία λογική έχει η φορολόγηση των καταθέσεων και δεν πρόκεται να κερδίσει τίποτα το κράτος απο αυτή τη βλακεία, εκτός του ότι θα ξαναπυροβολήσει τα πόδια του.

      Διαγραφή
    19. Ο πολίτης αποταμιεύει - η τράπεζα κινεί το χρήμα.
      Τελεία και παύλα.

      Γράψτε στο επόμενο θέμα γκουρούδες, γιατί σε λίγο θα πέσει φραγή στα σχόλια. Πιάσαμε σχεδόν τα 200.

      Διαγραφή
  49. Καλή σας ημέρα αγαπητοί.
    Κύριε Τάκη,φίλε Ηλία hippy ,κύριε Τζο και άλλοι εκλεκτοί γκουρούδες.
    Κάπου πήρε το μάτι μου ότι συζητείται το ενδεχόμενο της δημόσιας πρότασης από την ΒΙΟΧΚ για όλες τις εισηγμένες θυγατρικές της,τμηματικά ίσως. Και ερωτώ ο άσχετος. Θεωρείται ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; Και αν υπάρχει, που θα βρεθούν τα χρήματα από τον υπερδανεισμένο όμιλο; Και σε τι τιμή θα ζητούσε την ΕΛΒΑ,την ΣΙΔΕ και τα ΣΩΛΚ;Περιμένω την γνώμη σας και θυμίζω ότι ο εξαιρετικός κύριος Τζο είχε προτείνει την παρακολούθηση της χρηματιστηριακής πορείας των θυγατρικών της μητερούλας ΒΙΟΧΚ μετά την ανακοίνωση της μετανάστευσης της στο Βέλγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Αναφορικά με το περί θυγατρικών της ΒΙΟΧΚ που γράφει ο κύριος Νίκος Τ,όπως έχει πάρει το αυτί μου, είναι απο πολύ δύσκολο εως αδύνατο να γίνει εισαγωγή εταιρείας στο Euronext με 86(!!)θυγατρικές,για τις οποίες είναι ευνόητο οτι θα υποβάλλονται (και παρακολουθούνται) στοιχεία ανα τρίμηνο.
      Λογικό φαίνεται να ζητηθεί ,προ της εισαγωγής,ο περιορισμός τους σε 5 με 6 ,το πολύ.

      Διαγραφή
    2. και ενα σχετικό link που παρέλειψα:
      http://www.protothema.gr/economy/article/312617/viohalko-hreiazetai-440-ekat-gia-dimosies-protaseis-lene-oi-analutes-alla-sto-tameio-ehei-molis-96-ekat/

      Διαγραφή
  50. Πήρε κάποιος δημοσιογράφος μια φλασιά, σκέφτηκε κάτι που του φάνηκε λογικό και πρέπει να τοποθετηθούμε εμείς στα τυφλά? Γιατί να ψάχνουμε πόσο θα κοστίσουν οι δημόσιες προτάσεις στον Στασινό τη στιγμή που δεν έχει προηγηθεί η απορρόφηση των ογδοήκοντα από τις βασικές εισηγμένες? Λογικότερο μου φαίνεται να προηγηθεί η κίνηση αυτή (εάν απαιτείται).

    Απ΄εκεί κι έπειτα εάν αποφασισθεί "λεφτά υπάρχουν" και θα βρεθούν με το αντίστοιχο κόστος. Κυκλοφόρησε φήμη για πιθανή έκδοση ομολόγου απ΄τον ΟΠΑΠ και διάβαζα προχθές στον capital ένα σωρό σχόλια (συγνώμη) νηπιακής προσέγγισης. Ο Μελισανίδης λέει με ξένα κόλυβα-λεφτά αγοράζει τον ΟΠΑΠ. Αυτή όμως είναι παγκοσμίως η πλέον διαδεδομένη πρακτική. Κι ο ΟΠΑΠ δανείσθηκε κι αγόρασε το μονοπώλιο, η ΑΡΒΑ μετά την δημόσια πρόταση κι έξοδο της εταιρείας απ΄το ΧΑΑ εξέδωσε ομόλογο 350 εκατ. με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους βασικούς μετόχους, ο Πλακόπητας στο παρελθόν μετά την αγορά του χωρίς σοβαρό δανεισμό ΝΙΚΑ έβαλε την εταιρεία να δανεισθεί και να του γυρίσει 2 ευρώ/μετοχή επιστροφή κεφαλαίου (για να μην πούμε για ΟΤΟΕΛ και Βασιλάκη). Το 99% που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας έλεγε συμμαθητής και φίλος που ακολούθησε το επιχειρείν είναι θάρρος (και εννοούσε θράσος). Το μόνο που θα επιθυμούσα εγώ θα ήταν μια εκλογίκευση του δανεισμού ώστε να αποπληρώνεται κανονικά και να μην δημιουργεί τράπεζες ζόμπι.

    Επιστρέφοντας στο θέμα μου φαίνεται απίστευτο ατόπημα εκ μέρους των εταιρειών συμβούλων που μεθοδεύουν την μετακόμιση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να μην γνώριζαν τα προαπαιτούμενα που γράφουν οι δημοσιογράφοι ώστε να έχει γίνει η σχετική προετοιμασία. Οχι αδύνατο αλλά κάπως παράλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ηλία,ρώτησα γιατί δεν θα έλεγα όχι σε ένα 20% κέρδος.Θυμήθηκα την Δ.Π της ΝΟΤΟΣ, δεν ήταν και άσχημα.

      Διαγραφή
    2. Ωραίος φίλε Νίκο.

      Να σου πω πως το βλέπω. Εάν κάποιος έχει εταιρείες του ομίλου έτσι κι αλλιώς δεν πουλά διότι σε γενικές γραμμές δεν έχουν παρακολουθήσει την άνοδο (πλην ΣΩΛΚ αλλά κι εδώ ενδημεί τζόγος οπότε όλο και θα συντηρείται το ενδιαφέρον είτε με τον ΤΑΡ, είτε με το φυσικό αέριο των κουμπάρων κλπ).

      Εάν πάλι δεν έχει (εγώ) γιατί να πάρει μια εταιρεία σε κακό παρελθόν στην χώρα δραστηριοποίησης της, προβληματικό παρόν, θολό μέλλον και σπανιότατο μέρισμα. Εάν υπήρχε σοβαρή σκέψη δημόσιας προσφοράς λογικά θα είχαν στηθεί και θα μάζευαν τα τσακάλια το 3ήμερο της πτώσης. Τώρα με τη φήμη θα ολοκληρώσουν το μεροκάματο.

      "Από πίττα που δεν τρως τι σε μέλλει κι αν καεί" λέει ο λαός. Προσωπικά λοιπόν δεν με αφορά καθώς εάν πραγματικά γίνει ΔΠ θα πιάσει με τη μία την τιμή σαν το ΙΑΤΡ πρόσφατα.

      Διαγραφή
  51. Θα ηθελα να ρωτησω τον κυριο Τακη και οποιον αλλο εκλεκτο φιλο επιθυμει, την αποψη του για τον Inform Λυκο σε αυτα τα επιπεδα τιμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες έπεσε ένα μικρό χώσιμο λίγο πριν τις 5 και μάλιστα στο τέλος, μετά τη δημοπρασία, κάποιος έβαλε 14000 κομμάτια για πώληση στο κλείσιμο. Λόγω καλών αναμνήσεων και υπερβολικής πτώσης ψώνισα 2 χιλιάδες και βλέπουμε. Μετρημένα βήματα, δεν είναι και θωρηκτό.

      Εδώ έχουμε ζημιές στο 6μηνο κι αρνητικές ταμειακές ροές που κατά την εταιρεία οφείλονται σε αύξηση αποθεμάτων λόγω προσδοκιών για αυξημένες πωλήσεις το 2ο εξάμηνο στην Αυστρία. Σοβαρή εταιρεία, μακάρι να τους βγεί η προσδοκία.

      Διαγραφή
  52. Γ.Δ : Οδεύουμε προς εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα !!! (ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψτε κύριε Τζό και για το EUR/USD που τώρα μας λέει οτι:

      Ευρώ: Έχει δυνατότητα να φτάσει κοντά στο 1.45 δολάριο. (ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ)

      Διαγραφή
    2. Αλλά DOW και 500άρης για νέα υψηλά,εκεί νιώθει σιγουράκης.Σου λέει ο ΜΑΚΒΕΛ,3μιση χρόνια ανέβαινε το Αμέρικα και το ΧΑΑ κατέγραφε νέα χαμηλά.Γιατί να μη συνεχισθεί αυτό το corellation,εσαεί θα προσέθετα εγώ,να φθάσει τις 25.000 μονάδες ο Νταού Πεντέλης(κατά κύριον Τάκη το προσωνύμιο)και το ΧΑΑ να γράψει διψήφιο όπως το 1985.

      Στο θέμα της ΒΙΟΧΚ και των θυγατρικών της που ανεφέρθη ο κύριος Νίκος,υπήρχε παλαιότερα σκέψη από τον Όμιλο για δημιουργία δεύτερης συμμετοχών(και συγκεκριμένα της ΣΙΔΕ)που θα συμμάζευε όλο αυτό το πλήθος των θυαγτρικών ή των περισσοτέρων εξ αυτών.Τώρα με τη φυγή της μαμάς,θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτή η παλαιά σκέψη.Πάντως τα τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του Ομίλου,μένει να δούμε προς τα πού θα κινηθεί το πράγμα.

      Διαγραφή
    3. Κυριε tzo41 σχετικα με το Βελλιανιτη γνωριζετε που γραφει; στο εξπρες που εγραφε παλια δεν γραφει. Οχι τιποτα άλλο να τον διαβάζουμε καπου καπου για να σκεπτομαστε αναποδα οπως λεει και ο κυριος Τακης.
      Σειριος

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  53. Mπορειτε Κυριε Συρειος να τον διαβαζετε στο


    www.salaam-alemoum.com

    εκει αναπτυσει τη θεωρια της Ασχετοσυνης διαξωδικα

    Are you looking for me madam ?

    Aleko mou Salaam !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πετυχε η αμκ της αττικης; Μάλλον χλωμό... Και γιατί αμεσως μετατροπη μοδ κατ επιταγη της ΤτΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το ρίσκο μου φαίνεται πολύ μεγάλο συγκρινόμενο με την εκτιμώμενη απόδοση της μετοχής. Τελικά τι έγινε με την εν λόγω ιστορία της μετοχής αυτής της τράπεζας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂