Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΟΠΑΠ, με διαφορά η πιο πετυχημένη αποκρατικοποίηση και όμως οι άμπαλοι φιτσουλέοι βλέπουν ξεπούλημα. Έλεος!!! Δώστε το management όλων των δημοσίων οργανισμών σε ιδιώτη και το κράτος ας κρατήσει το 1/3 σε μετοχές. Εξαιρείται ο ΟΠΑΠ που είναι πλέον στημένη λεμονόκουπα.


Ο Οργανισµός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου A.E. (ΟΠΑΠ) συστάθηκε το 1958 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπαγόμενο σε διοικητικό έλεγχο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το πρώτο παιχνίδι που εισήγαγε ο ΟΠΑΠ το 1959, ήταν το ΠΡΟ-ΠΟ (από τα αρχικά ΠΡΟγνωστικά ΠΟδοσφαίρου).

Το 1999 ο Οργανισμός ΟΠΑΠ μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία με ονομασία ΟΠΑΠ Α.Ε. και η διάρκειά της με τη μορφή αυτή ορίστηκε στα 100 χρόνια. Το 2000 έγινε εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το 2003 με βάση διακρατική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΟΠΑΠ Α.Ε. ίδρυσε την OPAP Cyprus Ltd., που είναι κυρίως υπεύθυνη για την οργάνωση, λειτουργία και διαφήμιση των παιχνιδιών της εταιρίας στην Κύπρο.
Με βάση στοιχεία για το 2007 και κατάταξη βάσει πωλήσεων (τζίρου) είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, μετά τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. και τη ΔΕΗ . Είναι ο μόνος οργανισμός στην Ελλάδα εκτός των καζίνο που επιτρέπεται να διεξάγει τυχερά παιχνίδια.

Το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ  
Το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου 1959 και περιελάμβανε 12 αγώνες καθώς και επιπλέον 2 αναπληρωματικούς, τα αποτελέσματα των οποίων θα είχαν ισχύ μόνο σε περίπτωση διακοπής, αναβολής ή ματαίωσης κάποιου ή κάποιων από τους 12 κύριους αγώνες. Επιλέχθηκαν αναμετρήσεις από την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος 1959, από αγώνες Β' κατηγορίας των Ε.Π.Σ. Αθήνας, Ε.Π.Σ. Πειραιά και Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, καθώς και από το πρωτάθλημα Ιταλίας.

Είχαν συμπληρωθεί 213.670 στήλες και υπήρξε μόνο ένας νικητής που κατάφερε να πετύχει και τις 12 σωστές προβλέψεις. 
Κέρδισε 228.360 δραχμές, ποσό εξαιρετικά υψηλό για τα δεδομένα της εποχής. Επίσης υπήρξαν και 48 παίκτες με 11 σωστές επιτυχίες, οι οποίοι μοιράστηκαν το ποσό των 6.757,50 δραχμών

Το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, 1 Μαρτίου 1959

Τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

  • ΠΡΟ-ΠΟ (Από την 1η Μαρτίου 1959)
  • 6 από 36 (Ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου 1965, καταργήθηκε ένα χρόνο αργότερα)
  • ΛΟΤΤΟ (Από τις 5 Δεκεμβρίου 1990)
  • ΠΡΟΤΟ (Από τις 10 Ιουνίου 1992)
  • ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ (Από τις 3 Μαρτίου 1996)
  • ΤΖΟΚΕΡ (Από τις 16 Νοεμβρίου 1997)
  • ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (Από τις 20 Ιανουαρίου 2000)
  • SUPER 3 (Από τις 25 Νοεμβρίου 2002)
  • EXTRA 5 (Από τις 25 Νοεμβρίου 2002)
  • ΚΙΝΟ (Από τις 4 Οκτωβρίου 2004)
  • RACES (Από τις 22 Μαρτίου 2011)
  • GO LUCKY (Από τις 22 Μαρτίου 2011)

Στις 25 Απριλίου του 2001 η εταιρία ΟΠΑΠ εισήγαγε στο Χρηματιστήριο 319.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας το 2001 ήταν 1,7 δις ευρώ ενώ σήμερα, 12 χρόνια μετά η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας έχει ανέλθει στα 2,4 δις ευρώ

Το ελληνικό Δημόσιο πούλησε τέσσερις φορές μετοχές του ΟΠΑΠ (το 2001, το 2002, το 2003 και το 2005) στο ευρύ επενδυτικό κοινό, μειώνοντας τη συμμετοχή του από 100% σε 34,37%. 

Πούλησε το 66% των μετοχών, δίχως όμως να χάσει το management, που συνήθως αναδεικνύεται ως το πολυτιμότερο «αγαθό», πιο πολύτιμο ακόμα και από το δικαίωμα ιδιοκτησίας. 
Το Δημόσιο κράτησε το management μέσω του οποίου χρηματοδότησε δεκάδες δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, αλλά και σπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε άλλες, μη κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και σε «περίεργες» δράσεις.

Από τις τέσσερις μετοχοποιήσεις που έγιναν την περίοδο 2001 - 2005, το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, μείον ποσοστό της τάξης περίπου του 3% της αξίας του εσόδου, ή 78 εκατ. ευρώ, που πήγαν στους συμβούλους των μετοχοποιήσεων. Αρα στην τσέπη του Δημοσίου μπήκαν 2,522 δισ. ευρώ. Επιπλέον το Δημόσιο διατήρησε συμμετοχή της τάξης του 34,37% των μετοχών του ΟΠΑΠ και βεβαίως το management, το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία. 

Εάν το Ελληνικό Δημόσιο δεν μετοχοποιούσε τον οργανισμό:
1.  Εφόσον το ελληνικό Δημόσιο διατηρούσε το 100% των μετοχών του ΟΠΑΠ, τότε θα είχε επιπλέον όφελος από τα μερίσματα, της δεκαετίας 2001 - 2010, 2,56 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό έλαβαν οι νέοι μέτοχοι - εκτός Δημοσίου- την περίοδο 2001-2010. 

2. Το ελληνικό Δημόσιο θα είχε το 100% των μετοχών του ΟΠΑΠ, μια αξία που σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή αποτίμηση τη σημερινή προσδιορίζεται στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ η οποία όμως είχε φτάσει ακόμη και στα 9,5 δις ευρώ - εφόσον λάβουμε υπόψη υπόψη την κορυφή των 30 ευρώ, όπου έφτασε η μετοχή του ΟΠΑΠ την περίοδο 2005 - 2006.

Στο υποθετικό παράδειγμα της σύγκρισης έχουν γίνει κάποιες απλοποιήσεις. Για παράδειγμα, η τρέχουσα αξία του ΟΠΑΠ ίσως να ήταν μικρότερη, εάν δεν είχε παραχωρηθεί το 66% των μετοχών του και εάν δεν ήταν εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο. 


Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Emma Delta, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ.
Τα 622 εκατομμύρια θα καταβληθούν τοις μετρητοίς και τα υπόλοιπα 30 εκατομμύρια σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Σημειώνεται ότι η Emma Delta έχει εκφράσει τη διαφωνία της τόσο για το συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot (θα είναι τα επόμενα 5 έτη ο τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού) όσο και με τις προμήθειες των Intralot - Scientific Games, που μετέχουν μαζί με τον ΟΠΑΠ στα Κρατικά Λαχεία.

Το Ελληνικό Δημόσιο εάν είχε το 100% των μετοχών του ΟΠΑΠ θα εισέπραττε απο μερίσματα, την περίοδο 2001 - 2012 (εως και σήμερα δηλαδή) 4,8 δις ευρώ, ενώ απο την πώληση των μετοχών του ΟΠΑΠ πήρε συνολικά 3,2 δις ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ τη μετοχή (κατά μέσο όρο).
Βέβαια 2 δις ευρώ απο τα μερίσματα  των 4,8 δις τα εισέπραξε - επομένως ουσιαστικά με την μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ προ είσπραξε τα μερίσματα της δωδεκαετίας  2001 - 2012, τα οποία αντιστοιχούν, σχεδόν, το σύνολο της καθαρής κερδοφορίας του οργανισμού.



Για να δούμε όμως άμπαλους φιτσουλέους τι γράφουν για ξεπουλήματα ΟΠΑΠ και πως επιχειρηματολογούν, δίχως όμως να αναφέρονται σε νούμερα. Μόνο αερολογίες.

Γράφει ο πρώτος άμπαλος φιτσουλέος, τάχα μου, αντικειμενικός αναλυτής .... εδώ ... 

Πώς στήθηκε το ξεπούλημα
Ωστόσο, το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με αυτή καθαυτή την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, αλλά και με το τίμημά της. Εργαζόμενοι και πρώην στελέχη του οργανισμού χαρακτηρίζουν στο Hot Doc τη διαδικασία ως ξεπούλημα, καθώς το τίμημα της εξαγοράς φαίνεται ότι είναι κατά πολύ μικρότερο από την πραγματική αξία του οργανισμού. Σε αυτήν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μία σειρά από παράγοντες, όπως για παράδειγμα ο τρόπος που υπολογίστηκε η κερδοφορία του ΟΠΑΠ κατά την αποτίμηση της αξίας του, ή οι υπεραξίες που θα καρπωθεί ο νέος ιδιοκτήτης.

Για την αποτίμηση της αξίας του ΟΠΑΠ λήφθηκε υπόψη η κερδοφορία του 2012, μία χρονιά κατά την οποία ο οργανισμός παρουσίασε κάμψη στα κέρδη του ειδικότερα αν λάβει κανείς υπόψη και τα δεδομένα της οικονομικής συγκυρίας. Με τον τρόπο αυτό η αξία του οργανισμού αποτιμήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα πραγματικά. Πρώην στελέχη του οργανισμού αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης υπογράμμισαν στο Hot Doc ότι για την αποτίμηση της αξίας του ΟΠΑΠ θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη η κερδοφορία της τελευταίας πενταετίας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά πέρυσι θεσπίστηκε φόρος 30% επί των μεικτών κερδών του οργανισμού, κάτι που έριξε κατακόρυφα τα καθαρά κέρδη, με αποτέλεσμα να αποτιμηθεί ακόμη χαμηλότερα από την πραγματική του αξία


Εδώ μιλάμε το άρθρο γράφει μεγάλη ανακρίβεια. Ο φόρος του 30% δεν είναι επί των μεικτών κερδών, αλλά επί των καθαρών εσόδων και ισχύει απο 1/1/2013 και όμως ο αντικειμενικός αναλυτής μπουρδολογεί και λέει τις ανοησίες του.

Και συνεχίζει ....
Να σημειωθεί ότι στα μεικτά έξοδα έβαλαν και τη διαφημιστική καμπάνια του ΟΠΑΠ, με τη μόνη διαφορά ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν δεσμεύεται για τη συνέχιση της ίδιας διαφημιστικής καμπάνιας. 

Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη ανακρίβεια, καθώς τα μεικτά κέρδη, όπως προανάφερα δεν έχουν καμιά σχέση με τη φορολόγηση του 30%, η οποία γίνεται επι των καθαρών εσόδων, όπου :
Καθαρά Έσοδα = Πωλήσεις - Κέρδη νικητών
Κάτι θέλει να πει ο αρθρογράφος, αλλά επειδή δεν μπορεί να εστιάσει σωστά, μπουρδολογεί αορίστως. 

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίστηκε η αξία του ΟΠΑΠ, όμως, δεν είναι και το μοναδικό μελανό σημείο στην όλη ιστορία. Ο νέος ιδιοκτήτης φαίνεται ότι τελικά θα είναι πολλαπλά κερδισμένος, ειδικά από θέμα κερδοφορίας. Επίσημη μελέτη του ΟΠΑΠ, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού, δείχνει ότι σε ορίζοντα δεκαετίας τα καθαρά κέρδη του αναμένεται να πενταπλασιαστούν. Επίσης, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα του μονοπωλίου των παιχνιδιών του από το 2000.

Το 2011 έγινε επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης αποκλειστικής οργάνωσης και λειτουργίας των 11 παιγνίων και αγοράστηκε η άδεια για την εγκατάσταση και λειτουργία των 35.000 παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα, ή αλλιώς «φρουτάκια». Το τίμημα αυτής της συμφωνίας άγγιξε το 1 δισ. περίπου. Η συμφωνία αυτή κρύβει υπεραξίες εκατομμυρίων για τον νέο ιδιοκτήτη, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να λήφθηκαν υπόψη στην αποτίμηση της αξίας του οργανισμού.


Άμπαλος φιτσουλέος Νο 2 ή, τάχα μου, αντικειμενικός αναλυτής Νο 2.... εδώ ... διαβάστε.

«Η κυβέρνηση προχωράει στην ιδιωτικοποίηση, με χαμηλή τιμή, της πιο κερδοφόρας ελληνικής επιχείρησης. Αλλά όχι και στο «άνοιγμα της αγοράς» του τζόγου. Ο τζόγος θα παραμείνει μονοπώλιο, μόνο που τα τεράστια κέρδη του θα τα καρπώνονται πια ιδιώτες και όχι το Δημόσιο.

Στην επιχειρηματική «πιάτσα» ο ΟΠΑΠ χαρακτηρίζεται «η κότα με τα χρυσά αυγά» και όχι άδικα. Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού το 2008 ήταν 728,8 εκατ ευρώ, το 2009 593,8 εκατ. ευρώ, το 2010 579 εκατ. ευρώ, το 2011 542,9 εκατ. ευρώ και το πρώτο εξάμηνο του 2012 266,8 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, αφού πρώτα όμως φρόντισε να διατηρήσει ανέπαφο το μονοπωλιακό καθεστώς του Οργανισμού. Το πρώτο βήμα ήταν με τη διατήρηση στην κατοχή του δημοσίου του 5% των μετοχών του ΟΠΑΠ από το συνολικά 34% που είχε πριν ανακοινώσει τη μετοχοποίηση του 29%, προκειμένου να επικαλεστεί η κυβέρνηση ότι διατηρείται έστω και στο ελάχιστο ο «κοινωνικός ρόλος» του Οργανισμού. Το δεύτερο και καθοριστικότερο βήμα έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου. Εκείνη τη μέρα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την Κομισιόν για την αύξηση της φορολογίας των μεικτών κερδών του ΟΠΑΠ από 01/01/2013 έως 12/10/2020 με συντελεστή 30% από 20% που ισχύει σήμερα. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση εξασφάλισε μονοπωλιακή δράση για τον επόμενο ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ. Με την αύξηση της φορολογίας στα μεικτά κέρδη του ΟΠΑΠ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμενόταν να ανάψει το «πράσινο φως» για τη διατήρηση του μονοπωλίου στα υφιστάμενα παιχνίδια του Οργανισμού.

Η ανακοίνωση για την αύξηση της φορολογίας του ΟΠΑΠ οδήγησε σε ραγδαία μείωση της τιμής της μετοχή του Οργανισμού στο χρηματιστήριο, η οποία, αν συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, το 29% που πουλά το κράτος θα έχει αποτίμηση κάτω από 400 εκατομμύρια ευρώ! Πλέον δεν μιλάμε για ξεπούλημα αλλά για πραγματικό «δώρο» στον επόμενο ιδιοκτήτη.

Η εξαγορά του 29% του ΟΠΑΠ αναμένεται να μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» μεταξύ ισχυρών επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δείχνουν να «ενδιαφέρονται» για το χρυσωρυχείο του ΟΠΑΠ είναι: ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο Lottomatika, ο όμιλος Κοπελούζου, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha Δημήτρης Κοντομηνάς σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων William Hill, ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ, καθώς και η μεγάλη βρετανική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Camelot.

Παρότι οι μνηστήρες είναι πολλοί, οι Κόκκαλης και Μελισσανίδης βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά. Ως στρατηγικός εταίρος για τη διάθεση των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ μέσω του διαδικτύου επελέγη η εταιρεία G2 (Gtech), συμφερόντων του εφοπλιστή Δ. Μελισσανίδη, που συνεργάζεται με τον ιταλικό κολοσσό στα τυχερά παιχνίδια Lottomatica. Η θέση του τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ δόθηκε στον Σ. Κόκκαλη.

Το σκηνικό των «αναθέσεων» και των «διαγωνισμών» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, που έχει συμφέροντα μέσω της William Hill. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha προχώρησε σε διαδοχικά «ρεπορτάζ» που άφηναν αιχμές για τις στενές σχέσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot και για την υπογραφή των συγκεκριμένων συμβάσεων μεταξύ του ΟΠΑΠ και προμηθευτών του, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης του Οργανισμού. Θυμίζουμε ότι ο Κοντομηνάς έχει επιχειρήσει στο πρόσφατο παρελθόν να αμφισβητήσει το «μονοπώλιο» του ΟΠΑΠ προκειμένου να ανοίξουν πρακτορεία και άλλων εταιρειών στην Ελλάδα.

Οι νέοι επιχειρηματικοί ορίζοντες του ΟΠΑΠ δεν σταματούν όμως εδώ. Ο ΟΠΑΠ συμμάχησε με την Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, τη Lottomatica και τον Μελισσανίδη, για να διεκδικήσουν από κοινού τα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό, Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Ξυστό, που επανέρχεται), τα οποία επίσης βγάζει στο σφυρί η κυβέρνηση. 


Ναι, σωστά διαπιστώσατε: «Σύμμαχοι» του ΟΠΑΠ για την αγορά των κρατικών λαχείων είναι οι εταιρείες στις οποίες δόθηκαν δουλειές του Οργανισμού.»

Ούτε καν το κτήριο που στεγάζεται η διοίκηση του ΟΠΑΠ , επί της Λεωφόρου Κηφισού 62, δεν είναι του ΟΠΑΠ - και όμως ο ΟΠΑΠ ''ξεπουλήθηκε''. 

Όμως ας απαντήσουμε στα ''νούμερα'' που βλέπουν ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, με νούμερα.

Υπάρχουν κέρδη λένε οι άμπαλοι φιτσουλέοι που νομίζουν ότι βλέπουν ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, αλλά στην πραγματικότητα δεν βλέπουν την τύφλα τους.

Ποια κέρδη βρεεεεε??
Ξυπνάτε βρεεεε, απο 1/1/2013, μέχρι και το 2020 το 30% επι των καθαρών εσόδων θα τα παίρνει τα κράτος

 Αν δηλαδή υπήρχε ο φόρος του 30% επι των καθαρών εσόδων του ΟΠΑΠ (καθαρά έσοδα = πωλήσεις - κέρδη νικητών) τότε στον επόμενο πίνακα βλέπουμε τι θα εισέπραττε το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία 8 χρόνια.


Η Ελληνική κυβέρνηση με τον φόρο του 30% επι των καθαρών εσόδων του ΟΠΑΠ εισπράττει σχεδόν το 100% των κερδών του οργανισμού της τελευταίας 8-ετίας. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους!!!
Είναι ολοφάνερο ότι το κράτος  θα εισέπραττε απο τον ΟΠΑΠ σχεδόν το σύνολο των κερδών της τελευταίας 8-ετίας.

Και δεν σταματάμε εδώ. Το κράτος δεν θα παίρνει μόνο το 30% επί των καθαρών εσόδων του ΟΠΑΠ, αλλά θα παίρνει και από τους παίκτες φόρο επί των κερδών τους. 

Από τη Δευτέρα 01/04/2013 ο νέος τρόπος φορολόγησης των κερδών των νικητών παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει ως εξής.
  • Για κέρδη μέχρι 100 ευρώ δεν θα παρακρατείται το 10% που είχε αρχικά επιβληθεί και το κέρδος θα είναι αφορολόγητο. 
  • Το 15% ισχύει για κέρδη από 100, 01 έως 500 ευρώ καιγια το ποσό άνω των 100 ευρώ, ενώ 
  • Για ποσό άνω των 500 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 20% στα κέρδη που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ.
Στο επόμενο πίνακα γίνεται ένας υπολογισμός του τι θα εισέπραττε το Ελληνικό Δημόσιο, τα τελευταία 8 χρόνια, εάν είχε εφαρμοστεί φόρος 10% στο σύνολο των κερδών των νικητών και στην τελευταία γραμμή φαίνονται τα συνολικά έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου απο τη φορολόγηση των κερδών των νικητών + τη φορολόγηση του 30% των καθαρών εσόδων του ΟΠΑΠ.

Σε ετήσια βάση 500 με 600 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον, θα είναι  τα καθαρά έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου απο τον ΟΠΑΠ.
Με διαφορά το πιο κερδοφόρο ξεπούλημα για την Ελληνική κυβέρνηση. Από τον ΟΠΑΠ, μέχρι και το 2020, η Ελληνική κυβέρνηση θα παίρνει τόσα ευρώ όσα δεν είχε φανταστεί ποτέ της.

Μην ακούτε λοιπόν τις αντιπολιτεύσεις, περί τάχα μου ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ και τέτοιες ανοησίες, που μόνο οι αντιπολιτεύσεις ξέρουν να λένε, τέτοιες μπούρδες. Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, με τους όρους που έχουν θεσπιστεί, πουλάει η κυβέρνηση στο Θεό αφού προηγουμένως έχει φροντίσει να ξεζουμίσει την παχιά αγελάδα ΟΠΑΠ.

Διαβάζουμε τώρα τις μπούρδες  που γράφει η αξιωματική αντιπολίτευση και την ανακοίνωση που έβγαλε αμέσως μετά απο την πετυχημένη πώληση του ΟΠΑΠ. 

 "Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες πολίτες.  

Ο διαγωνισμός παρωδία για την πώλησή του, που κατέληξε σε μια εξευτελιστική προσφορά από έναν υποψήφιο αγοραστή, καταδεικνύει στο έπακρο ότι η δημόσια περιουσία δεν πωλείται απλώς, αλλά χαρίζεται σε «ημέτερους».  

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και πρέπει να παραμείνει τέτοια, με τα κέρδη του να κατευθύνονται προς τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν από τη μνημονιακή πολιτική. 

Τέτοια έχει μάθει ο ραγιάς ΝεοΈλλην να του λένε και να ''φτιάχνεται'' πως τάχα μου κάποιος τον κλέβει και του ξεπουλάει την περιουσία του. Για άλλη μια φορά έχουμε να κάνουμε με αξιωματική αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων - όπως ήταν όλες τους απο το 1974 και κατόπιν - δίχως τεχνογνωσία, δίχως να παρουσιάζει νούμερα για να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς της, αερολογεί και δίχως να εστιάζει στα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας, είναι φανερό ότι λέει ότι ακριβώς επιθυμεί να ακούσει ο ιθαγενής αυτής της τριτοκοσμικής χώρας, μπας και πάρει κανένα ψηφουλάκι για ερθει να κυβερνήσει κάνοντας τα ακριβώς αντίθετα από όσα ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ υποστηρίζει σήμερα.

Είναι τόσο αστείες οι οικονομικές αναλύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα γίνουν αντικείμενο… μελέτης στην ΑΣΟΕΕ. Πετάνε διάφορα νούμερα για αξία 2 -3  δισ. του Οργανισμού, τεχνηέντως όμως ξεχνάνε ότι το Δημόσιο είχε το 34% κι όχι το 100%.


Η πραγματικότητα
Η επιβολή φορολογίας 30% επί των καθαρών εσόδων του ΟΠΑΠ, ώστε το δημόσιο να εισπράττει μέσω φόρων όσα μέχρι σήμερα λάμβανε από τα μερίσματα, στραγγαλίζει την κερδοφορία του οργανισμού.

Έτσι, το τίμημα που προσφέρει η Emma Delta συνεπάγεται λόγο τιμής προς κέρδη (Ρ/Ε) που ξεπερνά το 16 για το 2013, με δεδομένο ότι η ίδια η διοίκηση του ΟΠΑΠ, τοποθετεί τα εκτιμώμενα κέρδη για το τρέχον έτος στα 116 εκατ. ευρώ (και άρα το μερίδιο του 33% στα 38 εκατ.). Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, με βάση την πορεία συγκεκριμένων παιχνιδιών του οργανισμού, δείχνουν πως το συγκεκριμένο ποσό για τα κέρδη μπορεί να είναι και αισιόδοξο.

Αν το Δημόσιο δεν επέβαλλε τη φορολογία επί των μικτών πωλήσεων το 2013 θα λάμβανε μόλις 38 εκατ. ευρώ από μερίσματα. Τώρα, θα εισπράξει περί τα 300 – 350 εκατ. ευρώ από τη φορολογία με την κερδοφορία του ΟΠΑΠ να βουλιάζει και τις προβλέψεις του ιδίου να αναφέρουν πως τα κέρδη του 2008 δεν θα εμφανιστούν ούτε το 2022.



Προσέξτε τώρα ξεπούλημα ΟΠΑΠ, που ούτε καν το κτήριο που στεγάζεται η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν είναι του ΟΠΑΠ.

Πάμε και ''ξεπουλάμε'' τον ΟΠΑΠ σε τιμή 2 φορές τα ίδια του και για ποια ίδια βρεεεε??
Τα ίδια κεφάλαια του ΟΠΑΠ είναι 1,2 δις ευρώ, όπου τα 1,1 δις είναι ασώματες ακινητοποιήσεις!!! Δηλαδή αέρας κοπανιστός!! Είναι το ταμείο που σήκωσε απο τον ΟΠΑΠ η Ελληνική κυβέρνηση για να του δώσει το μονοπώλιο εως το 2030 - καλά κρασιά - και τις άδειες για τους κουλοχέρηδες - άλλα καλά κρασιά.
Άρα για σήμερα, το 2013, δεν υπάρχουν ίδια!!

Δίχως ασώματες ακινητοποιήσεις, που είναι τα ίδια του ΟΠΑΠ οέοεοοοο???


Ο ΟΠΑΠ, με την τιμή της μετοχής στα 7 ευρώ , στην καλύτερη των περιπτώσεων παίζει με P/Ε 12 - αν βγάλει ποτέ κέρδη 200 μιλιούνια και με P/BV στο Θεό.

Ακόμη και πωλήσεις των 5,5 δις να κάνει ο ΟΠΑΠ (όπως συνέβη το 2008) προ φόρων κέρδη 700 εκατ. δεν πρόκειται να βγάλει. Ακόμη και περικοπές στις δαπάνες του ΟΠΑΠ να γίνουν και οι πωλήσεις του οργανισμού να αυξηθούν μέσω διαδικτυακού στοιχήματος και των ΄΄κουλοχέρηδων΄΄  καθαρά κέρδη πάνω απο 300 μιλιούνια θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να βγάλει για πολλά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Εν κατακλείδι ...
Στο ερώτημα εάν τα χρήματα των μετοχοποιήσεων κατευθύνθηκαν για τη μείωση του χρέους, στοιχείο που θα είχε ελαφρύνει το Δημόσιο και θα αποτελούσε πρόσθετο όφελος και επιχείρημα υπέρ των μετοχοποιήσεων, η αλήθεια είναι ότι, τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για τη μείωση του χρέους αλλά για να χρηματοδοτήσουν διαρκείς δαπάνες, δηλαδή έλλειμμα. Έτσι, οι μετοχοποιήσεις εξυπηρέτησαν τις σπατάλες και όχι το χρέος. 


Ένα σημαντικό στοιχείο που επίσης πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για τις αποκρατικοποιήσεις είναι εάν ο αγοραστής μιας δημόσιας εταιρείας θα κάνει επενδύσεις, οι οποίες φέρνουν θέσεις εργασίας και τονώνουν την απασχόληση. Εάν το Δημόσιο μπορεί να δεσμεύσει τον υποψήφιο επενδυτή να κάνει επενδύσεις, τότε αυτό λειτουργεί υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. 

Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι το Ελληνικό Δημόσο να εκχωρήσει το management στις εταιρίες δημοσίων συμφερόντων και να κρατήσει το 1/3 των μετοχών.
Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς το μονοπώλιο των τυχερών παιχνιδιών αργά ή γρήγορα πρέπει να ανοίξει. Επομένως πρέπει το Ελληνικό Δημόσιο να επωφεληθεί και να εισπράττει φόρο από τα έσοδα τους και όχι να έχει στην ιδιοκτησία του τέτοιου είδους εταιρίες - ειδικά όταν μιλάμε για τον ΟΠΑΠ όπου οι άδειες των πρακτορείων δινόντουσαν με πολιτικά κριτήρια, όποιος είχε βύσμα δηλαδή.

202 σχόλια:

  1. Για να έχετε κάτι να μελετάτε όλο το Σ/Κ που έρχεται.
    Αναμένουμε και τον κύριο Σείριο να μας εμπλουτίσει το thread και με τη δική του ανάλυση περί ΟΠΑΠ, που γνωρίζω ότι τον παρακολουθεί.

    Εκτιμήσεις Τάκαρου για εξάμηνο ΟΠΑΠ.
    ΟΠΑΠ
    Πωλήσεις εξαμήνου 2013 = (μέχρι) 1,7 δις ευρώ
    Καθαρά έσοδα = 570 εκατ. ευρώ.
    Φόρος 30% επι των καθαρών εσόδων + κόστος πωληθέντων = 420 εκατ.
    Μικτά κέρδη = 150 εκατ. ευρώ
    Κέρδη προ φόρων το πολύ μέχρι 80 εκατ.
    Κέρδη μετά φόρων το πολύ μέχρι 60 εκατ.

    Η μετοχή παίζει με P/BV στο Θεό και με προβλεπόμενο P/E 2013 = 19,καθώς αναμένονται καθαρά μετά φόρων κέρδη 116 εκατ. για όλο το 2013.
    Στα 4 θα ήταν ευκαιρία- όμως απο εδώ και πάνω είναι με τα σημερινά δεδομένα φούσκα και μένει να δούμε πως θα χειριστεί η νέα διοίκηση τα πεπραγμένα του ΟΠΑΠ. Αν θελήσουν να δημιουργήσουν αξία για την εταιρία (νέες Μπέλες, Μέτκες, Καρέλιδες) και όχι να κάνουν αρπαχτές θα φανεί απο το 2014.
    Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξάμηνο 2013 ΟΠΑΠ

      Πωλήσεις εξαμήνου 2013 = 1,744 δις ευρώ
      Καθαρά έσοδα = 581 εκατ. ευρώ.
      Φόρος 30% επι των καθαρών εσόδων + κόστος πωληθέντων = 420 εκατ.
      Μικτά κέρδη = 161,6 εκατ. ευρώ
      Κέρδη προ φόρων = 90,9 εκατ.
      Κέρδη μετά φόρων το πολύ μέχρι 67,3 εκατ.

      Τον ξεγέλασε λίγο τον Τάκαρο, ο ΟΠΑΠ, με τις πωλήσεις του που ξεπέρασαν τα 1,7 δις ευρώ.

      Διαγραφή
  2. Κυριε Τάκη για ποιο λογο πιστευετε οτι αγορασε τον ΟΠΑΠ ο Μελισανίδης ενω εκτιμω οτι γνωριζε και ο ιδιος αυτα που γραφετε καθως εχει και τους ανθρωπους για σωστο ελενχο και την προσβαση.
    Συμφωνα με τα παραπανω μονο καποιος που θελει να πεταξει τα λευτά του θα ασχολιωταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsiuer deltas οι λόγοι είναι δύο και απλοί:

      Εσείς γιατί πιστευετε ότι μπήκε ΠΡΩΤΑ στην ΑΕΚ????(ένα μαγαζί τελειωμένο). Τα χρήματα από την μπάλα είναι πολλάααααααααααααααααααααααααα.

      Εβαλε πλάτες στην κυβέρνηση σε μια και καλά σοβαρότατη αποκρατικοποιηση προφανώς αφού ΠΡΩΤΑ πήρε σοβαρότατα ανταλλάγματα σε άλλους τομείς. Ανταλλάγματα που θα φανουν σύντομα.

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια όταν χιλιάδες φίλαθλοι (και ψηφοφόροι βεβαίως βεβαίως) πινουν νερό στο όνομα του Τίγρη,προσφερουν η όχι κάλυψη κυβερνητική σε οποιεδήποτε μελλοντικές αποφάσεις???

      Διαγραφή
    3. Κύριε delta και υπόλοιποι γκουρούδες. Αυτά που γράφω στο thread αφορά επενδυτές σαν εμάς, που δεν μπορούν να επηρεάσουν τον ΟΠΑΠ σε σχέση με τον τρόπο που θα θέλαμε να λειτουργήσει.

      Ως Τάκαρος δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον στον ΟΠΑΠ σε αυτά τα νούμερα.
      Ως Τάκαρος όμως που θα αποκτούσε το 33% του ΟΠΑΠ, θα τα έδινα τα λεφτά που έδωσε η Emma Delta, γνωρίζοντας ότι αγοράζω στημένη λεμονόκουπα, υπό την προϋπόθεση ότι κανένας συνδικάλας του κερατά δεν μπορεί να μου κάτσει στο σβέρκο και έχω το ελεύθερο να ασκήσω το management όπως εγώ νομίζω.

      Ο ΟΠΑΠ είναι πρώτο μαγαζί γωνία στην Ελλάδα και δύσκολα θα τον ανταγωνιστούν ακόμη και αν ανοίξει η αγορά του στοιχήματος. Ενώ ακόμη δεν έχει ανοιχτεί στο διαδικτυακό στοίχημα και στις αγορές του εξωτερικού. Εκεί θα στόχευα και σκοπό θα είχα να δημιουργήσω υπεραξίες απο τον ΟΠΑΠ χωρίς να πετάω απο εδώ και απο εκεί χρήματα.

      Διαγραφή
    4. κ. Δαρείε εχω την αισθηση οτι εχετε απολυτο δικαιο.
      Οποτε το τιμημα που πληρωσε ο Μ. ειναι τιμη Οπαπ μειον αξια ανταλαγματος αλλου τομεα.
      Δεν θα με εξεπλητε αν πηρε και χρηματα απο πανω για να παρει τον ΟΠΑΠ ως δωρο.

      Διαγραφή
    5. Ελάτε τώρα - μήπως έβαλε δικά του λεφτά? Δανεικά έβαλαν και βλέποντας και κάνοντας.
      Έτσι δεν έκαναν και οι άσχετοι της Forthnet εξαγοράζοντας την Nova στο Θεό και ακόμη παραπέρα??? Βάλαν τα κορόιδα τους Άραβες και πήραν και ένα σωρό δανεικά για να φορτώσουν την πλατφόρμα της Nova στη Forthnet. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Ψάχνουν για τα επόμενα κορόιδα.

      Οι Γερμανοί όμως του ΟΤΕ πιο μάγκες έκανα την δική τους πλατφόρμα και έτσι θα την ξεσχίσουν τη ΝΟVA. Θα τους πάρουν μέχρι και την τελευταία τρούπια σωβράκα.

      Διαγραφή
  3. Ανταλλάγματα και ματζούνια.
    Οποίος πιστεύει ότι έτσι δουλεύει ο Μ ας παίξει "μήλα".

    Πάντως ο διαγωνισμός για τα κατάλοιπα στο λιμάνι του Πειραιά ας μας πει ο ο Κος Τάκης πόσα ταληράκια αφήνουν. Και γιατι μόνο ένας τα εχει σε όλη την επικράτεια, εκτός της Πάτρας.
    Ως γνήσιος εκφραστής και λάτρης του spaghetti western ο ΔΜ δεν μπαίνει για να παίξει τις κουμπάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Unknown θα δείξει σε σύντομο χρονικό διάστημα ποιός έχει δίκιο....



      Διαγραφή
  4. δασκαλε συγχαρητηρια για οπαπ εισαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ εχω βαλει μουστο απο σταφιλη ΜΟΥΣΧΟΥΔΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΑΡΙΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεκινάω με μια ερώτηση.
    Ξέρετε τί δεν έχω καταλάβει κύριε Τάκη;
    Λέτε:
    «Τα 622 εκατομμύρια θα καταβληθούν τοις μετρητοίς και τα υπόλοιπα 30 εκατομμύρια σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις.»
    Για ποιό λόγο, σε ένα τίμημα 652 εκατομμυρίων, τα 622 εκατομμύρια θα δωθούν τοις μετρητοίς και ένα μικρό ποσοστό της τάξης των 30 εκατομμυρίων θα αποπληρωθεί σε 10 χρόνια. Τί εξυπηρετεί αυτή η συμφωνία;

    Το ρωτάω γιατί μια από τις συνήθεις ενστάσεις που ακούς στα καφενεία είναι για την πληρωμή σε 10 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα 622 εκατ. είναι τοις μετρητοίς , 30 εκατ. σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε το μέρισμα του 2012 ύψους 60 εκατ. με αποτέλεσμα να ανέλθει η τιμή πώλησης του 33% στα 712 εκατ. ευρώ.

      Ο μοναδικός αγοραστής, η Emma Delta, είχε κάνει αρχική προσφορά 622 εκατ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ όμως είχε εκτιμήσει ως ελάχιστη αποδεκτή προσφορά για το 33% τα 650 εκατ. ευρώ. Προκειμένου να μην καταλήξει ο διαγωνισμός σε αποτυχία, πρόσθεσε η Emma Delta άλλα 30 εκατ. αλλά όχι cash. Έτσι όλοι ήταν ευχαριστημένοι.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση κύριε Τάκη.

      Είναι κουτό, όμως, που δεν έχει συζητηθεί ευρέως ότι στα 10 χρόνια είναι μόνο η αποπληρωμή του 4,6% του τιμήματος και έτσι δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και «επιχειρήματα» για καφενειακή αντίσταση.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Δαρείε και σε όλη την παρέα καλησπέρα.
    Σωστά και σοφά τα λέτε για τον ΟΠΑΠ και Μ. Τα λεφτά του ΟΠΑΠ είναι πολλαααά και όχι μόνο από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ. Το θέμα με τα στημένα θάφτηκε μέχρι να το ξεθάψουν πάλι οι ιντερνετικοί ξένοι στοιχηματζήδες.
    Κύριε Τάκη, η τιμή θα παίζει ως τζογείο. Δηλαδή όχι σαν μπαλλόνι που θα σκάσει και δεν θα μπορεί να ξαναφουσκώσει, το άτομο μας εγγυάται γι αυτό.Θα ξεφουσκώνει και θα φουσκώνει ανάλογα με τις ανάγκες.
    Πάντως κύριε Δαρείε υποκλίνομαι γιατί, εκτός από σοφός είστε ίσως και προφήτης. Συνδέσατε κάποιο σχόλιο που είχα κάνει πριν από μέρες με το δίλημμα πλειστηριασμοί ή κούρεμα καταθέσεων. Ε, λοιπόν, σήμερα διάβαζα ότι πρόκειται να είναι αυτό το σούπερ όπλο έναντι τυχόν αντιρρήσεων στους πλειστηριασμούς. Απ΄ την άλλη πλευρά, οι τράπεζες ισχυρίζονται ότι δεν επιθυμούν τους σωρηδόν πλειστηριασμούς γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των collaterals και διεύρυνση του ανοίγματός τους και επομένως, αποκλειομένης άλλης ενίσχυσης των τραπεζών πλην του bail in, αυτό θα οδηγούσε σε ενδεχόμενο κούρεμα με την ψιλή.
    Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νιώθω συγκινημένος,μετά από απουσία 2 και πλέον μηνών από τα διαδυκτιακά και δημοσιογραφικά στέκια έκανε την επανεμφάνισή του ο ΜΒ.Τελευταία του γκουρουδιά ότι κορυφώνουμε βαριά στο 935 και ότι απ'το 981 έχει ξεκινήσει πτωτικό 3άρι με τα χειρότερα να έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ ωχ. Θα επαληθευθεί ο κύριος Δαρείος με αυτά που γράφει ο ΜΒ.
      Πάμε για πάνω και πολύ πάνω - αφού ο ΜΒ βλέπει κάτω.
      Την τελευταία φορά ο ΜΒ έβλεπε 1600,τότε όταν ξεπερνάγαμε τα 1050. Θα θυμάστε τότε κύριε Τζο που φυλαγόμουν, γιατί ο ΜΒ και ο επιταχυνόμενος συνδρομητικός έβλεπαν πάνω.

      Πάλι όξω θα πέσει ο κυματιστής ΜΒ που έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια και στα ξένα χρηματιστήρια και στην ισοτιμία ευρώ/δολ.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Τακη! Και ο ''ΖΑΛΕΥΚΟΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ'' βλεπει πτωση!

      Διαγραφή
    3. Άλλο φρούτο πάλι είναι αυτό???
      Δώστε Link κύριε champo να τον μελετήσω.

      Πτώση μόνο με πτώση της κυβέρνησης. Τα έχω γράψει αυτά.

      Διαγραφή
    4. Καλημερα κ.Τακη,περιμενωντας την αποψη σας για το προηγουμενο, οταν ο χρονος σας το επιτρεψει!

      Διαγραφή
    5. Μελετάμε κύριε champo και παρατηρούμε.

      Διαγραφή
    6. Εβγαλε νεα αναρτηση ο τυπος και βλεπει ...πηδημα Ζαλογγου! Μακαρι να κανει λαθος! (δεν κανει ποτε)

      Διαγραφή
    7. Monsieur Champo αν δεν κάνει ποτέ λάθος τότε μάλλον πρέπει να καθεται πάνω σε δισεκατομμύρια ευρώ από κέρδη δια του χρηματιστηρίου και τις ελέυθερες ωρες του χαρίζει πολύτιμη γνώση στο ευρύ κοινό....

      Συγνώμη που ειμαι λίγο καυστικός αλλά η έκφραση δεν κάνει λάθος ποτέ για κάποιον (ειδικά στα χρηματιστηριακά και περιλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα) είναι άστοχη.

      Διαγραφή
    8. Φιλε Δαρειε σωστα λες,και συμπληρωνω το ¨ουδεις αλαθητος¨,το εχω σε παρενθεση υπονοοντας οτι ειναι πολυ καλος.
      Περιμενω τον κυριο Τακη να τον μελετηση ..

      Διαγραφή
    9. Κύριε champo ο Λοκρός λέει σήμερα για πιθανό γύρισμα στα 800 και εσείς λέτε για χορό του Ζαλόγγου? Τα 800 είναι φυσιολογικά επίπεδα, όπως και τα 1200.
      Εκτός αν κάτι δεν κατανοώ καλά.

      Διαγραφή
    10. ~Με ολο τον σεβασμο στις γνωσεις σας κυριε Τακη, Λεει σιγουρα!!! το 800 και πιθανον τα 760 (διαγραφω το 'Ζαλογγο')Εσεις κυριε Τακη συμφωνειται για σιγουρα το 800 συντομα?
      ~Προσωπικα εδωσα σημερα ΟΠΑΠ στα 7,16 και ελλακτωρ 1,99 Αναμμενω την περιοχη των 800 και ....θα δουμε για επανατοποθετηση. Πως το βλεπετε?
      ~Οι πυραυλοι θα πεσουν σιγουρα,θελουμε την συμφωνη γνωμη ΟΗΕ, τουτεστιν 4 μερες θα παιζει ετοιμασια και φυσικα ανομονη και πωλησεις μεχρι να δουμε τις αντιδρασεις στο βομβαρδισμο,εκει (θα?) επιβεβαιωθει ο ηγεμονισμος των ΗΠΑ που θα δωσει την λαμψη στα χρηματηστηρια (ενδεχομενως και στην παραγκα μας)

      Διαγραφή
    11. Κύριε champo δεν θα κρίνω τον Λοκρό. Από αυτά που μελέτησα διαγνώνω πως είναι σοβαρός και ταπεινός. Οπότε δεν θα με βρει αντίπαλο του να τον κοντράρω. Μπορεί να γράφει ότι θέλει και ας κάνει λάθη. Εγώ τα βάζω με ΣΟΥΣΟΥδες, Κλαιοτσάκους και Εζμαρκετίδιδες και κάτι τέτοιους που πάντα όλα τα ξέρουν και όλο κορδώνονται ότι πέφτουν μέσα.

      Το 800 για μένα δεν σημαίνει τίποτα, όπως και το 1200.

      Διαγραφή
  8. Το φιλαράκι μας ο Μόμπιους αναρρωτιέται σ'ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του εάν οι αναδυόμενες αγορές είναι υπερπουλημένες ή όχι.Νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί για να καταλάβει κάποιος το σκεπτικό ενός εκ των παλαιοτέρων και επιτυχημένων γκουρού των αναδυομένων αγορών:

    http://mobius.blog.franklintempleton.com/2013/08/23/have-emerging-markets-gotten-oversold/?nicamp=other&nichn=markmobius&nismseg=twitter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φρέσκος παππούκας Φαμπέρ:

    "Marc Faber : Stocks will Go Down BUT they are a better Investment than Bonds or Cash in The Banks"

    Παππούκα μην λες τέτοια γιατί εδώ στην Ελλάδα τρέμει το φυλλοκάρδι πολλών για τα ρευστά τους διαθέσιμα.Καλά για μετοχές δεν το συζητώ,ακόμη θυμούνται το '99 και τρέχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ανάλυση εξαιρετική, όπως πάντα, και όντως συμφωνώ ότι το κράτος είναι κερδισμένο από την συμφωνία.
    Παίρνει ζεστό μετρητό, έχει κέρδος στον ΤΖΙΡΟ, εξακολουθεί να εισπράττει από τους παίχτες και αν, στην χειρότερη περίπτωση για τον ΟΠΑΠ, υποχρεωθεί από την ΕΕ σε άνοιγμα του μονοπωλίου, δεν τρέχει μία για το κράτος.

    Η δε Emma Delta μάλλον κάποιο σχέδιο έχει και αυτή στο νού της, ή απλά ήξερε ότι πρέπει να πληρώσει αρκετά για να πάρει μια τέτοια καλά στημένη εταιρεία.

    Για win-win (κράτους και αγοραστών υπό προϋποθέσεις) μου μοιάζει η περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Θανάση σας ευχαριστώ.
      Για εσάς δεν ανησυχώ. Είναι βέβαιο ότι κατανοείτε το τι συμβαίνει γύρω σας.
      Θα είδατε στην ΕΥΔΑΠ τι μπουρδολογίες γράφει ο δήθεν αντικειμενικός αναλυτής του ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΥΣ του Ελλαδιστάν, που σχολίασα προ ολίγου.

      ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΟΥ, να ενημερωθεί ο κόσμος και να μην μπουρδολογεί αυθαιρέτως. Μόνο έτσι θα γκρεμίσουμε το βαθύ κράτος και θα ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

      Όποιος όμως τέλος πάντων διαφωνεί με αυτά που γράφω, ας έρθει με νούμερα να μου αντιστρεψει αυτά που γράφω και να μας αποδείξει ότι ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΤΕ, η ΕΜΠΟΡΙΚΗ και εγώ δεν ξέρω τι άλλο ξεπουλήθηκαν ή ξεπουλιούνται.
      Αν έχει τα κότσια ας έρθει να με αντικρούσει - διαφορετικά ας κάτσει στα φόρα και να γράφει τις ασυναρτησίες του.

      Διαγραφή
  11. Ορίστε κοιτάξτε τι γράφει για την ΑΣΚΟ ο Κοκοβιός με τίτλο ''ΑΣΚΟ Τεχνικη Αναλυση''

    http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=3942210

    Η μετοχη βρισκεται σε καθοδικο καναλι απο τον Ιανουαριο.
    Τωρα τελευταια εχει ψιλοανεβασει τζιρους.
    Ισως ηρθε η ωρα της.
    --------------------------------------
    Αυτήηηηηη και αν ήταν Τεχνική ανάλυση.
    Και ο κύριος Leop περιμένει τα 0,6. μπουχαχαχαχα Ποια 0,6 κύριε leop??? Με αυτούς???
    Κάντε τώρα τον σταυρό σας, πο υ ο κύριος zachmour και κανά δυό άλλοι βάζουν πλάτη στα 0,3 και βλέεεεεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαι ο ενας απο τους 'κανά δυό άλλοι '

      50,000 τεμαχια στο 0,3 προσφατος αγορασμενα

      nicolis

      Διαγραφή
  12. Μην ανησυχείς φίλε leop θα κάτσω κάτω από τη μπάρα της ΑΣΚΟ όσο αντέξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Α τρίμηνο ήταν κακό για την ΑΣΚΟ …… ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ.
      Επιδείνωση σε όλα τα κονδύλια του ισολογισμού ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΠΕΛΑΤΕΣ-ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

      Όμως
      α) είδα μεγαλούτσικο νούμερο στις προκαταβολές πελατών που θα γίνουν πωλησεις στο β τρίμηνο με αποτέλεσμα να μετριαστεί λίγο η πτώση
      β) Το υπόλοιπο του λογαριασμού πελάτες’ αναμένω να παρουσιάσει κάθετη πτώση στο β τρίμηνο με αντίστοιχη αύξηση της ρευστότητας
      εν αναμονή λοιπόν για λίγες ημέρες


      Nicolis

      Διαγραφή
    2. Σε πολύ απλά Ελληνικά:

      Πάσχα 2012: 15/4/2012

      Πάσχα 2013: 5/5/2013

      Προφανώς το πρώτο τρίμηνο θα ήταν χειρότερο από το περυσινό και λογικό το φετινό β τρίμηνο να είναι καλύτερο...

      Μιλάμε για εταιρεία που είναι τελείως τσάμπα

      Διαγραφή
    3. Και για να μιλάμε και με νούμερα που λέει ο κύριος Τάκης:

      Στα 0.30€ έχει κεφαλαιοποίηση: 6,5εκ.

      Ταμείο 5,8εκ.
      Καθαρό ταμείο 3εκ

      Καθαρή θέση 18,5εκ

      Λειτουργικές ταμειακές ροές τα χρόνια της κρίσης:
      2009: 3,1εκ
      2010: 1,4εκ
      2011: 4,0εκ
      2012: 3,2εκ

      Κερδοφορία τα χρόνια της κρίσης:
      2009: 2,1εκ
      2010: 0,34εκ
      2011: 0,7εκ
      2012: 0,2εκ

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ζακ το σημαντικό θέμα της ΑΣΚΟ είναι ότι η εταιρεία πλησιάζει το σημείο εκείνο που μια εταιρεία πεθαίνει ΄’ Νεκρό σημείο (break even point) ’’ . Μόλις λίγο πάνω από τα 15 μιλιούνια το υπολογίζω για το 2012 και ένα -7 % στις πωλησεις αρκεί.
      Παράλληλα εμφανίζει πίεση στο ποσοστό μεικτού κέρδους.
      31/12/12 31/12/11 31/12/10 31/12/09 31/12/08
      Κ.ε. 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00%
      κπ -55,66% -53,21% -52,93% -49,00% -49,25%
      μκ 44,34% 46,79% 47,07% 51,00% 50,75%




      Ζημίες θα έχει το 2013 η ΑΣΚΟ περίπου -250,000 τις εκτιμώ
      Τώρα αν η οικονομία σταθεροποιηθεί και σταδιακά ανακάμψει αν οι φόροι που ροκανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών ορθολογικοποιηθουν ( καλα κρασιααααα ) αν το διαθέσιμο εισόδημα και η ψυχολογία αλλάξει ( αλλά καλαααα κρασιαααα) αν αν αν
      Κατά το 2017-2020 αν όλα πάνε κατ΄ευχην μόνο τότε βλέπω Ασκο πάνω από 0,8 λεπτά
      Από μένα μην περιμένετε να πομπαρω μετοχή ειδικά αν είμαι τοποθετημένος σε αυτήν Τα καλά τα βλέπω και εγώ στην ΑΣΚΟ αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πρώτο είναι να γνωρίζω από πού έρχονται οι σφαλιάρες και πόσες είναι…….

      Nicolis

      Διαγραφή
    5. Όπως θα διαπιστώσατε κύριε Νικολή η ΑΣΚΟ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και ούτε πρόκειται να εμφανίσει ζημιές. Αν ποτέ βγάλει σε ετήσια βάση ζημιές η ΑΣΚΟ, τότε όλες οι εταιρίες πωλήσεις λιανικής στην Ελλάδα θα βγάζουν ζημιές - εξαιρείται η ΜΠΕΛΑ.

      Οι Ανδρεάδιδες κάνουν καλή δουλειά. Το αρνητικό τους είναι ότι δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην Ελλάδα και τα παιχνίδια που εμπορεύονται είναι καλά και όχι φτηνιάρικα. Πρέπει να προχωρήσει και σε φτηνιάρικες σειρές παιχνιδιών, κάτι που κάνει πολύ πετυχημένα η ΜΠΕΛΑ.

      Άσχετο, αλλά ελπίζω οι Ανδρεάδιδες να ξέρουν τι κάνουν και να έχουν κάποιο καθοδηγητή και να μην κάνουν του κεφαλιού τους με το 1,3 εκατ ευρώ που τοποθέτησαν σε αμοιβαία εξωτερικού USD (1 μιλιούνι) , 200 χιλιάρικα στο ομόλογο ΟΤΕ PLC 20-5-2016 και 100χιλιάρικα στο Hellenic Petroleum Finan PPLC 10-5-2017.

      Διαγραφή
    6. Το ζεύγος Ανδρεάδη,επειδή έτυχε να ανταλλάξουμε 2 κουβέντες εκ του σύννεγυς πριν από αρκετά χρόνια κατά τη διάρκεια θερινών διακοπών,δεν συνηθίζει να κάνει τυχαίες επιλογές και απεχθάνονται το μέτριο αλλά όχι το μέτρο.Πολύ προσγειωμένοι άνθρωποι,τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έδωσαν τότε και που η πορεία τους έως σήμερα μου την ενισχύει.

      Διαγραφή
  13. Bonjour.

    Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία στο 0.3650 να μαζέψω καλό αριθμό τεμαχίων στον Δ.

    Τώρα καναπέ με υπομονη και περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Δαρείε,

      Νομίζω ήταν εξαιρετική ευκαιρία η σημερινή. Ούτε παραγγελία να την είχατε κάνει!

      Διαγραφή
    2. Madam Marianthi το συγκεκριμένο ήθελε και θέλει παρακολούθηση από πάνω αν θες να αγοράσεις η να σπρώξεις κομμάτια.

      Στην μια οθόνη άλλες μετοχές και σε ξεχωριστή αυτη καθώς οι κινήσεις της στην άνοδο αλλά και στην πτώση είναι αρκετά γρήγορες.

      Τώρα υπομονη μόνο.

      Διαγραφή
  14. Κύριε Δαρείε μεγάλα πακέτα άλλαξαν χέρια στο 0.360.Λέτε να δρομολογείται η οριστική αποχώρησις ενός εκ των 2 αδερφών-συνεταίρων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν πακέτα. Ηταν στημένα και τα τελευταία τεμάχια τα πάρθηκαν σιγά σιγά.

      Δνε νομίζω για αυτο που ρωτάτε. Ο monsieur Takis τα έχει γράψει γιατί....

      Εγω τοποθετήθηκα πάντως με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι για μια ξεπετα.

      Διαγραφή
    2. Το βασικό θέμα είναι ότι οι Βορειοελλαδίτες μας έχουν βάλει τα γυαλιά εμάς τους πρωτευουσιάνους.

      Π.χ. η είσοδος της WalMart στην Ελλάδα μέσω του Βασίλαγα.

      Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανικός αυτός κολοσσός δεν έχει ούτε ένα κατάστημα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

      Διαγραφή
    3. Δεν φεύγει κανένας αδερφός κύριε Τζο. Τα έχουμε γράψει αυτά.
      Σήμερα έφυγαν και τα τελευταία κομμάτια του πτωχευμεύνου ξυλέμπορα. Ο κύριος Δαρείος καλά τα θυμάται.

      Διαγραφή
    4. Ναι δεν ήταν πακέτα,εννοούσα μεγάλο αριθμό μετοχών για πώληση στο 0.360.Κύριε Τάκη τώρα που το λέτε το θυμήθηκα,το είχατε αναφέρει παλαιότερα για τον ξυλέμπορα.

      Οι Βορειοελλαδίτες κύριε Δαρείε πάντα σε τέτοια θέματα ήταν πρωτοπόροι,λέγεται ότι αν κάτι δεν πρωτοδοκιμασθεί στη δύσκολη αγορά της Θεσσαλονίκης δεν κατεβαίνει απ'τα αυλάκι:)

      Διαγραφή
    5. Εχετε απόλυτο δίκο monsieur Tzo.

      Αλλη κουλούρα τελείως διαφορετική από την δική μας. Πέραν τούτου υπάρχουν και εξαιρετικες προσβάσης από και προς Βαλκάνια και Ασία γιαυτο και Lidl και Aldi ξεκίνησαν την πορεία τους από εκεί.

      Διαγραφή
    6. "προσβάσεις"...Ο δαίμων του τυπογραφείου....

      Διαγραφή
    7. Τα Goody's μην ξεχνάτε κύριε Δαρείε:) Η Θεσσαλονίκη ήταν από παλαιοτάτων ετών σταυροδρόμι πολιτισμών,Ανατολή-Δύση,λάφυρο πολλών κατακτητών και πέρασμα όπως σωστά γράψατε.

      Ο ΓΔ πάει να κινηθεί προς το 830-870,την πλησίασε σήμερα αυτή τη περιοχή.Δεν βλέπω προς το παρόν ιδιαίτερους λόγους ανησυχίας.

      Διαγραφή
    8. Ειναι εγκυρη αυτη η ειδηση κυριε Δαριε?

      Ρωταω γιατι το πρωι εντελως τυχαια διαβαζα αυτο

      http://taxalia.blogspot.com/2013/08/wallmart-supermarkets.html

      Διαγραφή
    9. Monsieur Augerinos δεν το βρίσκω καθολου απίθανο καθώς σε επικοινωνία που είχα πριν 4 μήνες με Θεσσαλονίκη και άνθρωπο που είναι μέσα στα πράγματα, μου την επιβεβαίωσε.

      Διαγραφή
    10. Από πέρυσι υπάρχει η κατ'αρχήν συμφωνία ανάμεσα στις 2 εταιρείες:

      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=112950192

      Διαγραφή
    11. Αγαπητοί φίλοι, είναι αστείο -για να μην πω γελοίο- ότι η Wal Mart θα έρθει στην Ελλάδα και θα μαζέψει στελέχη με... gmail email account σε αγγελία...

      Διαγραφή
    12. Monsiuer Thanasis αστείο θα ήταν αν ένας τέτοιος κολοσσός ΕΙΣΗΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ το είχε διαψέυσει ως ώφειλε και συνέχιζαν τα άρθρα για την είσοδο της στην Ελλάδα.

      Εξάλλου το Brand name δεν θα είναι WalMart.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Δάρειε, από πού κι ως πού να διαψεύσει η Walmart μια τέτοια αγγελία;
      Ούτε καν θα ξέρει την ύπαρξή της και ακόμα κι αν έφτασε στ' αυτιά της θα την αντιμετώπισε όπως αντιμετωπίζουμε τα spam mail με τον Νιγηριανό πρίγκηπα: delete & black list.

      Το αν θα έρθει η Walmart στην Ελλάδα ή όχι, και με ποιό όνομα, αυτό είναι μια τελείως διαφορετική κουβέντα. Μπορεί να ανοίξει και αύριο, δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα δεν θα πάρει στελέχη με αγγελία με gmail contact...
      Το πιθανότερο είναι να προσλάβει καμιά PWC να της ανοίξει τον δρόμο με απόλυτη εμπιστευτικότητα, ή να συνεργαστεί με μια μεγάλη Ελληνική εταιρεία, π.χ. Σκλαβενίτη (αν και δεν το πολυπιστεύω αυτό το σενάριο).

      Αν με ρωτήσεις ποιός έβαλε την αγγελία, πιθανολογώ ότι το έβαλε κάποιος κάγκουρας μικρομεσαίος του χώρου, είτε ψαρεύοντας βιογραφικά σε καιρό κρίσης, είτε νομίζοντας ότι θα πιέσει ψυχολογικά τον Μαρινόπουλο που ψάχνεται για εξαγορές μεσαίων αλυσίδων αυτόν τον καιρό, όπως γράφεται στον τύπο.

      Διαγραφή
    14. Monsieur Thanasis οπως έχετε διαπιστώσει απο τα γραφόμενα μου ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ούτε ασχολήθηκα με την αγγελία και ποιος την έβαλε. Μίλησα συγκεκριμένα για τον Βασίλαγα.

      Οσο για το θέμα της εμπιστευτικότητας που λέτε ποιος σας είπε ότι η προεργασία δεν τρέχει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα????Και οτι μέχρι και τα σημεια έχουν βρεθεί και έχουν γίνει και συνεντεύξεις όλο αυτό το διάστημα???

      Η WalMart (επειδή το γραφουν τα blogs αλλά χωρις στοιχεία) είχε κάνει ερευνα αγοράς στην Ελλάδα το 2000. Την έρευνα τότε είχε κάνει Ελληνοαμερικάνος υψηλά ιστάμενος στην εταιρία αλλα δεν προχώρησε για άλλους λόγους.

      Διαγραφή
  15. Τον ΑΒΑΚΑ να παρακολουθείτε από εδώ και στο εξής monsieur Tzo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βρε ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ οι ΤΟΜΑΧΟΚ πεφτουν βροχη

    και εσεις επενδυετε σε χαρτια ???????

    ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ....η περιοχη ....μαζεψτε γαλα , προφυλακτικα , πανες , κρεμυδια ,
    και οτι αλλο κινειτε


    ΜΥΑΛΟ πρίν 17 λεπτά στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
    Τη βλέπω τη δουλειά με τις οικονομικές εξελίξεις και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις που πιστεύω ότι θα συμβούν σιγά- σιγά, ότι δεν θα το γλιτώσω το καβάτζωμα βρεφικού γάλακτος...

    Και στοκάρισμα σε πάνες. Ρε τι τραβάμε.

    Όμως σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει. Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου· μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.

    Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 1:58 μμ

    ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ

    http://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048


    Aleko mou Sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Lakis:

      Meyer Rothschild said he always bought when there was blood in the streets - panic, chaos - when despondency gripped the markets. (in old man Rothschild case, investing amid the turbulence of the Napoleonic wars, the blood was as likely to be literal as it was to be figurative.)

      Διαγραφή
  17. Βlood at the street ?????????????

    δηλαδις ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ Μουσιε Δαρειος ?

    απα..πα..πα..παααααααα


    by the way CHAOS is a GRREK word .... right ??

    AΘΑΝΑΤΗ ΠΑΤΡΙΣ .....Ουλοι μιλανε ΕΛΛΗΝΙΚΑ πλεον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Lakis τα πράγματα είναι εηαιρετικά απλά:

      Οποιος πιστευει στον Αρμαγεδώνα πουλάει ότι έχει.

      Οποιος έχει άλλη αντίληψη των πραγμάτων αγοράζει τα ρέστα του.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι ο κ. Δαρείος για άλλη μια φορά δείχνει πόσο φιλοσοφημένος επενδυτής είναι. Και χρησιμοποιώ την έννοια "επενδυτής" και όχι παίκτης γιατί θεωρώ ότι έχει μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

      Διαγραφή
    3. Monsieur Gerry η γνωμη μου (όπως έχω δηλώσει γρατώς και εδώ) είναι ότι όταν κάποιος καταλάβει πλέον ότι το χρηματιστήριο δεν είναι ιππόδρομος η καζίνο, τότε πιθανόν να βρίσκεται στο δρόμο που θα του αποφέρει αρκετό χρήμα.

      Προσωπικά στοχεύω σε συγκεκριμένες εταιρίες, με μεγάλη υπομονή είτε στα κάτω είτε στα πάνω τους, και βγαίνω πωλητής στους στόχους που ΕΓΩ έχω θέσει και κανένας άλλος. Δεν με ενδιαφέρουν τα γρήγορα μεροκάματα καθώς αυτα εύκολα γίνονται και γρήγορες ζημίες.

      Ακόμα θυμάμαι πίσω στο 1995 που έβαλα αρκετά χρήματα στην ΧΑΛΥΨ με τιμή τότε τις 500 δραχμές. Τα κομματια δόθηκαν τον Αυγουστο του 2002 στα 9 Ευρώ στην Δημόσια Πρόταση των Γάλλων....

      Διαγραφή
  18. μπα...μπα...μπα

    καλυτερα τα απλα

    ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΙ Μουσιε δαρειος

    ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΚΑΙ ......Τ.Α.Π.Ι

    Aleko mou sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ερωτηση προς ΑρχιΚΟΥΡΟΥ και Αρχισυντακτη μας

    Θα σπασει ο ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ τις 4000 μουναδες βασης ??

    εγω λεω σε κλεισιμο ΟΧΙ.....

    στοιχειμα ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΛΟΓΟΒΟΛΟ ΣΚΟΡΔΟ

    Μουσιε Φρανσουα ...... κρατα τα χαλιναρια .........η αντεπιθεση θα ειναι σφοδρη

    Aleko mou ...Επιστρατευεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε τους μπαγάσηδες μόλις άρχισαν να στριμοκωλύονται μπαμ ένας πόλεμος βρε τους μπαγάσηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eν μέσω αμφιβολιών για Συρία και Χρέους σημειώνουν απώλειες τα φιουτσερς στη Γουόλ
      Τι φοβούνται τ αμερικανάκια μη χάσουν τον πόλεμο ή μήπως πτωχεύσουν με δικό τους
      νόμισμα;

      Διαγραφή
  21. KOYΡΟΥΔΕΣ φιλτατοι....στο υψος μας..

    ess and pi-pi 500 κατω απο 1639 ...

    μονο σε εισβολη των Ρωσσων και Πασσων στον κολπο των χοιρων παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΛΑαααααααααααα


    Αεερρρρρρρααααααααααααααααα

    καλο απογευμα στην επικρατεια

    Aleko mou ....τη βουτια σου τωρα στο ΛΥΒΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  23. http://www.euro2day.gr/ekivolos/233/list.html#blogpost-1128752


    μονο στο site ΤΟΥ ΑΡΧΙ-Κουρου Μυτογκα σας ειπαμε πρωτοι και πολυ νωριτεραααααααααααααα το νουμερο
    του Εςς εντ Πι-πι 500

    2117 το αργοτερον σε 34 μηνες απο σημερις

    GKOUROU Alekos Sallamalekos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα Πτώση σήμερα παγκοσμίως Αλήθεια νομίζετε οτι είναι λόγω Συρίας???? Σας βάζω το λινκ για να μάθετε τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ λόγο παγκόσμας ασταθειας!!
    http://www.bloomberg.com/video/from-boston-to-gotham-affleck-to-suit-up-as-batman-ukceXQfkSa66GxVcgqq2dQ.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι,ξαναγύρισε στο ΧΑΑ ο Μπατατούδης...???

      Κύριε Λάκη εκ Λιβυκού Πελάγους,ας πάει και 1600 ο Σποκ,ούτε 6% διόρθωση απ'τα ιστορικά υψηλά του:)

      Δεν ξέρω εάν έχει γίνει αντιληπτόν το 0.429 των Κρομυδαίων...

      Διαγραφή
    2. Με 500 κομμάτια τζίρο και τον αγοραστή στο -10% (0,387) να λέει "μου περισσεύουν 400 ευρώ, αν θέλετε δώστε μου 110 μετοχές" δεν νομίζω να ήρθε η ώρα του κύριε Τζο.

      Καλό managment σε δύσκολο κλάδο, πιθανολογώ πως θα αντέξει, θα δικαιώσει και θα δικαιωθεί, νωρίς όμως ακόμη.

      Διαγραφή
  25. ΔΑΡΕΙΟΣ 21 Αυγούστου 2013 - 10:08 μ.μ.

    "Monsieur Tzo η δική μου γκουρουδιά για τον Dow είναι ότι μέχρι τις 14.500 και λίγα ψιλά έχει κάτω. Ετσι να βγούν απο το καβούκι τους οι σόρτηδες και μετά να αρχίσει το πανηγύρι."


    Για να δούμε....για να δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλουμε καθαρό Σεπτέμβριο κύριε Δαρείε,κανονίστε το σας παρακαλώ...

      Διαγραφή
  26. Πάντως έχει πέσει γερή φάπα στο Χ.Α.

    Είχα καιρό να δω μεμονωμένες μετοχές από τις γνωστές και βλέπω σήμερα ΟΛΠ 15,58, Μυτιλ 4,04, ΕΛΛ 12,68, ΕΥΡΩΒ 0,606 κλπ κλπ

    Ίσως το ΧΑ προεξοφλεί το δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ζαχαρία πόσο καιρό έχετε να δείτε ΧΑΑ?Γιατί οι μετοχές που αναφέρατε είχαν τις ίδιες τιμές και πριν από 1 μήνα.

      Διαγραφή
  27. Κρίμα για την μΠΑΟΚάρα!

    Κύριε Τζο ειναι τιμές που είχαν όταν ο γεδης ήταν κάτω από τις 800 μονάδες. Είδα και το θωρηκτό που ουσιαστικά μηδενισε τα κέρδη από την αρχή του χρόνου...

    Δεν μου πολυαρεσουν αυτά παρόλο που θεωρητικά με συμφέρει καθώς έχω πολύ περιορισμένη έκθεση στο Χα. Ελπίζω να ειναι προπέτασμα καπνού και να μην υπάρχει φωτιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω ειδήσεις στην TV, όχι από σνομπαρία αλλά επειδή έτσι γρήγορα που προβάλλουν όλα-εικόνες,γνώμες,απόψεις-δεν προλαβαίνω να τις ακούσω κριτικά, οπότε εκνευρίζομαι, ιδιαίτερα εάν ο σχολιαστής δημοσιογράφος είναι παπάρας. Προτιμώ να τις διαβάζω, να ξαναγυρίζω σε ότι δεν κατάλαβα, να τις μηρυκάζω σε 1ο χρόνο.

      Σήμερα κάτι η πτώση, κάτι που ήμουν στο διπλανό δωμάτιο άκουσα τον Παπαχελά να μιλά για αμερικάνικη επίθεση-αεροπορικό κυρίως πόλεμο 48-72 ωρών. Πέρα από την σιχαμάρα για την κυνική ομολογία της ανανδρίας εκ μέρους των υπεροπλισμένων στρατιωτών του κόρακα πλανητάρχη, της έλλειψης ανθρωπισμού προς τους αμάχους που τάχα θέλουν να προστατέψουν βομβαρδίζοντας τους (γαμώ την προστασία τους μέσα) δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως σε κάθε πόλεμο το ίδιο επιδιώκεται. Ακαριαίο χτύπημα.

      Στρατιωτικός δεν ειμαι, τι μας λέει όμως πως στη Συρία δεν θα γίνει της Λιβύης ή του Ιράκ? Επανάληψη ωστόσο της περίπτωσης ανόδου των διεθνών δεικτών με την έναρξη των εχθροπραξιών, την θεωρώ πιθανότατη και προσωπικά θα την στοιχημάτιζα.

      Στο ΧΑΑ ακόμα μια φορά επαληθεύεται σοφή πολιτική το "Ραντεβού τον Οκτώβριο" (ακόμα καλύτερα στατιστικά το 2ο 15νθήμερο του Νοεμβρίου). Με την πολιτική ηγεσία στο μεν γραφείο να παλινδρομεί το χέρι επί του πέους και στις συναντήσεις με τους τροικανούς να το απλώνει χυδαία για επαιτεία δύσκολα να περιμένεις ανάπτυξη και υγιή άνοδο μετοχών. Με τιμές όμως ΑΣΚΟ γύρω στο 0,30 θα σπάσω την επενδυτική αποχή να βοηθήσω τον φίλο μου καλό αναλυτή Ζακ να κρατήσει την μπάρα. ΑΛΦΑ σε τιμές κοντά στην ΑΜΚ, ΕΥΡΩΒ στα προηγούμενα χαμηλά, ΕΥΠΙΚ στη μονάδα θα δοκιμάσουν τις αντοχές μου και μάλλον θα υποχωρήσω.

      Κερδοσκοπικά βέβαια δόξα τω Μαμμωνά υπάρχει τροφή για όλους. Κερδοσκοπικά όμως. Προσπάθεια σουλουπώματος ΜΠΕΛΑ σήμερα στο κλείσιμο, λιγώτερο σε ΕΛΠΕ (πέρα από τα γνωστά κακά χρηματοοικονομικά, λογικά θα επηρεασθούν οι εξαγωγές από την Τουρκική αδυναμία). Εδώ ακούγεται ότι ενδιαφέρεται να πουλήσει κι ο Σπύρος (ευτυχώς ψηλώτερα, 9+).

      "Οποιος αγοράζει μια μετοχή πιστεύει πως θα ανέβει η τιμή της και θα κερδίσει" γράφει στο βιβλίο του Μικρό εγχειρίδιο του επενδυτή (1995-Βιβλιοπωλείον της Εστίας) ο κύριος Χάρης Μαθιόπουλος. "Άρα θα τον χαρακτηρίζαμε κερδοσκόπο. Εάν η μετοχή κινηθεί αντίθετα απ΄ότι πίστευε και πέσει, λέει πως λίγο τον ενδιαφέρει γιατί αυτός είναι "επενδυτής", βλέπει μακρυά. Συνεπώς επενδυτή θα χαρακτηρίζαμε τον αποτυχημένο κερδοσκόπο".

      Εχει γούστο να την πατήσω κι εγώ με την ΑΣΚΟ και τις λοιπές επιλογές μου!!!

      (για να ευθυμήσουμε το έγραψα, γεγονός όμως είναι ότι εάν αγοράσω φθηνώτερα με κάλύτερο χρονισμό, θα πάρω περισσότερα κομμάτια και συνεπώς μεγαλύτερα κέρδη)

      Διαγραφή
  28. Sallam Alekoum

    ΔΕΗ Price ROC κατω ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ Μηδενος και τιμη 7 ευρω ....

    ΟΤΕ τα ιδια σχεδον με τιμη 6.60 ευρω

    οποτε αντε να χασουν αλλα 30 σεντ .....ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΟΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ

    eS and Pi - pi 500 ταπαμε απο αρχαιοτατων χρονων στοχος 2117

    ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ πρωτη σταση μεχρι πασχα 4815

    Sallam Alekoum σε ουλη την επικρατεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρησιμο θα ηταν προς ολους να ελενξουν τι εγινε στα χρηματηστηρια λιγο πριν και οταν ξεσπασε καποιος απο τους τελευταιους πολέμους.
    Σε γενικες γραμμες 2-3 μερες πτωση και μετα ανοδος.Εγω δυστυχως δεν εχω τα στηχεια καλο θα ηταν αν καποιος εχει εικωνα να την αναρτησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πόλεμος είναι η χειρότερη καταστροφή για τους απλους ανθρώπους, αλλά είναι τροφή, ανάσα ζωής και μεγάλη ευκαιρία για πολύ περισσότερα κέρδη, για τα μεγάλα "πορτοφόλια". Πολύ περισσότερο, όταν έχουν ενταθεί οι ανταγωνισμοί των μεγάλων κρατών, όταν η ύφεση και τα σημάδια της κρίσης έχουν αρχίσει να απλώνουν τα δίχτυα τους σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο και οξύνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.Κοινώς ένας πόλεμος αποφέρει πολλά κέρδη στους εμπλεκομένους και κατ' επέκταση στα χρηματιστήρια.

      Διαγραφή
  30. Για να υπάρξει χρηματιστηριακή πολυετή άνοδος πρέπει να υπάρξει καταστροφή του πλούτου και η πιό σύνηθης εκδήλωση αυτής της καταστροφής είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και φυσικά ο πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν χρειάζονται παραθέσεις ιδιαίτερων στοιχείων παρά μόνο ημερομηνίες,1990-1999-2003 και τι ακολούθησε.Πάρτυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Tzo έχω ένα εξαιρετικό γράφημα με την πορεία του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ χρηματιστηριακού δείκτη (DOW) πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις σε βάθος πολλών δεκαετιών.

      Δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω post.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε στείλτε το στο email του blog να το βάλει αν θέλει ο κύριος Τάκης.

      Διαγραφή
    3. Επειδή δεν το βρίσκω κάπου καντε ενα κόπο να μου γράψετε το email.

      Διαγραφή
    4. Νόμιζα ότι το είχε αναρτημένο.Μόνο ο κύριος Τάκης μπορεί να βοηθήσει.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τζο και εγώ απορώ.
      Έχει το blog email και δεν το γνωρίζω???
      Για ενημερώστε με - απο που φαίνεται αυτό?

      Διαγραφή
    6. Το δικό σας δεν βάλατε όταν φτιάξατε το blog?Νόμιζα,ως παντελώς άσχετος ότι θα φαινόταν στο blog.

      Διαγραφή
    7. Ασφαλώς και το δήλωσα το email για να ανοίξω το blog, αλλά του έχω κάνει απόκρυψη.

      Διαγραφή
  32. H Παραγωγη και παραγωγικοτητα των Ινδιανων με τους κολοσους εταιριες για να αποτυπωθει σε δεικτη π.χ Εσσ εντ πι-πι 500

    ο δεικτης αυτος καποτε θα πρεπει να γραψει 3100 - 3500 μουναδες βασης ...

    οσο αργει και συσωρευει ...τοσο η εκρηξη μεγαλυτερη ..και διαχρονικη

    παντως τη σορταρουν τη μακαροναδα απο τις 900 μουναδες βασης

    ΚΟΥΡΟΥ Αλεκος - Σαλλαμαλεκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή









  33. Jim Rogers: Το τέλος του τυπώματος χρήματος θα φέρει πανικό στις αγορές




    Το τέλος του τυπώματος χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες θα προκαλέσει “τεράστιο χάος” σε όλες τις αγορές, προειδοποιεί ο μεγαλοεπενδυτής Jim Rogers, μιλώντας στο Reuters.

    “Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Στα bear markets, οι αγορές σημειώνουν απώλειες 30-40% και οι επενδυτές εγκαταλείπουν. Δεν έχουμε δει ακόμα πανικό, τρόμο”, δηλώνει ο “γκουρού” των αγορών.

    Και προειδοποιεί ότι θα δούμε πανικό στις αγορές, όταν η “θάλασσα” του δωρεάν χρήματος που μοιράζουν οι κεντρικές τράπεζες τελειώσει. “Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που όλες οι κεντρικές τράπεζες πλημμυρίζουν τις αγορές με τυπωμένο χρήμα. Όταν αυτό τελειώσει, θα γίνει ένα τεράστιο χάος”, λέει.

    Ο Rogers προβλέπει δραματικές επενδυτικές επιπτώσεις και από το σχεδιαζόμενο χτύπημα στη Συρία. Όπως λέει, οι ΗΠΑ είναι απελπισμένες να πάνε σε πόλεμο και όταν αυτό γίνει, οι μετοχές θα πέσουν, ενώ το πετρέλαιο, οι τιμές των τροφίμων, των πρώτων υλών αλλά και του χρυσού, θα ενισχυθούν. “Έχω στην κατοχή μου πετρέλαιο και χρυσό (...). Θα βγάλω πολλά χρήματα”, λέει, προβλέποντας τεράστιες κινήσεις στο πετρέλαιο, καθώς, όπως προειδοποιεί, όσο καλά και εάν είναι σχεδιασμένο το χτύπημα, σε έναν πόλεμο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς τις συνέπειες.

    Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες οικονομίες, ο Rogers εκτιμά ότι εκείνες που έχουν μεγάλα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών και εξαρτώνται από το εύκολο χρήμα της Fed για να τα καλύψουν, όπως είναι η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία, θα υποφέρουν


    Πηγή: Jim Rogers: Το τέλος του τυπώματος χρήματος θα φέρει πανικό στις αγορές | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/21063/jim-rogers-telos-toy-typomatos-hrimatos-tha-ferei-paniko-stis-agores#ixzz2dG0xj1MQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμι Ροτζερίδης εγκλωβισμένος με τις καραβιές του χρυσού του. Έχει ψύχωση ο τύπος μ το χρυσάφι. Κόλλησε και τον Φάμπερ.

      Να θυμίσω ότι η γκουρουδιά του Τάκαρου είναι ότι το χρυσάφι θα βολοδέρνει για πολύυυυυ καιρό, ίσως και χρόνια γύρω απο το 1390, όπως έκανε και το ευρώ/δολ γύρω απο το 1,3.

      Οπότε μην τσιμπάτε!!

      Ούτε 2000 θα πάει το χρυσάφι που λέει ο Ροτζρίδης, ούτε 1000 που λέει ο άμπαλος Ρουμπινοdoom.

      Διαγραφή
  34. βρε Λουκα ...... αυτος μονο που τον βλεπεις δεν τρως μια βδομαδα

    χχχχμχμχμχμχμχμχμχμ το ακριβως αναποδο θα γινει ...

    οποτε σταματησει το νταλαβερι αυτο με τα ομολογα.... αντε ο 500αρης να γραψει ενδοσυνεδριακα 1619 - 1624 ....προεξοφλημενο φυσικα

    μετα αρχιζει η ΚΥΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΗΣ .......ετσι για να φτασει μια λογικη αποτιμηση ο δεικτης ....
    ακου εκει 1630 μουναδες ακομα !! τοσο ειχε και πριν 15 χρονια

    να περνατε καλα .....και να ΚΟΥΡΟΥΔΙΑΖΕΤΕ χωριανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εντείνει τις πωλήσεις της στα ΕΛΚΑ η ΠΕΙΡ,προχθές έδωσε 51.200 τεμάχια.Τι προσπαθεί,να πουλήσει όλο το μερίδιό της μέσω αγοράς και σε εξευτελιστικές τιμές...? Δεν πιστεύω το ΤΧΣ να έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να ρευστοποιήσουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου τους,θα πέσει πολύ γέλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τιτάνα χώνει αν έχεις τρύπες προσπαθείς να τις κλείσεις όπως όπως έρχεται και χειμώνας και το πετρέλαιο ακριβό

      Διαγραφή
    2. Η Πειραιώς είναι χειρότερη απο όλες τις ζομποτράπεζες. Τα έχουμε πει!!!
      Όμως απο τις συμμετοχές τους όλες οι ζομποτράπεζες πρέπει να τις χώσουν. Εδώ τουλάχιστον βρίσκουν ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ. Με κάτι Αθανασούλιδες, Μαίλιδες και του κώλου τα εννιάμερα δεν ξέρω τι θα γίνει.

      Διαγραφή
    3. Ναι αλλά συμμετοχή και δει μεγάλη έχει και στο Θωρηκτό.Λέτε γι'αυτό να πιέζεται τις τελευταίες μέρες,ο Γεωργακόπουλος μυρίστηκε ψητό και θέλει να αγοράσει το ποσοστό της κοψοχρονιά?

      Διαγραφή
  36. Γιατι ο ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ δεν ακολουθει στην πτωση τον Fon- Paulus ??

    xxxxmmm μα γιατι πατωσε ....περιξ των 4000 μουναδων


    οπως πατωσε η ΔΕΗ στα 6.80

    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ στη Διμοιρια και φωλια των φιλτατων ΚΟΥΡΟΥΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αφου ειναι ολα τοσο τραγικα συμφωνα με τους καταστροφολογους, γιατι επενδυει στη Β. Ελλαδα η Walmart? Τι βλεπει και επενδυει η Fairfax?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 11 λεπτάκια η μετοχάρα του Παρνασσού....

    Είναι να απορεί κανείς γιατί ακόμα την αφήνουν να διαπραγματεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Agiannis τα έχω μελετήσει....

      Αρκετά έκτακτα κέρδη όμως από την πώληση του ποσοστού στην Γέφυρα....

      Διαγραφή
    2. Με τα 45 εκατ. που έχει δώσει η Παρνασσός στα Ολυμπιακά ακίνητα τι θα γίνει???
      Το έργο έχει κολλήσει. Του δημάρχου δεν του άρεσαν τα projects. Αλλά με τα 45 που εισέπραξε το κράτος τι θα γίνει??? Θα τα δώσουν πίσω ή θα την φεσώσουν την εταιρία όπως φέσωσαν την MEDICON????

      Απαντήστε μου σε αυτό και θα σας πω αν η μετοχή στα 11 σέντσια αγοράζεται ή κάθεσαι και την κοιτάς.

      Αυτά τα γράφω εγώ που κάαααποτε ήμουν ζεστός με το ΒΟΥΝΟ και του έβγαζα αγορές και πωλήσεις. Τα έχω γράψει αυτά.
      Τώρα κότα, κο - κο - κο

      Διαγραφή
    3. Θα γίνει όπως γίνεται πάντα σε αυτό το κράτος....

      Ολα δικά τους.Γιαυτό μακριά εκτός και αν έχετε εμπιστοσύνη στο κράτος.

      Αααααα...μην ξεχάσω....ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΗ στον Λάτση η απόφαση της διαιτησίας καθώς ο Φλοίσβος είχε πατωσει από μισθώσεις...

      Διαγραφή
    4. Βέβαια υπάρχει και η νομική οδός εκ νέου...Το θέμα είναι αν ο Πανούσης έχει πλέον την δύναμη να το κυνηγήσει (εξαλλου δεν είναι και μικρός στην ηλικία και με προβλήματα υγείας όπως μαθαίνω).....

      Διαγραφή
    5. Monsieur Agiannis δεν σας "πιάνω". Τι θέλετε να πείτε???

      Διαγραφή
    6. Αφήστε το κατάλαβα. Εννοείτε ότι επειδή εχει την πρόσοψη ο Πανουσης...

      Συμφωνω απόλυτα.

      Διαγραφή
  39. Ορίστε το τέλος της Τούρκικης οικονομίας πλησιάζει - όπως τα έλεγε ο Τάκαρος εδώ και πολύυυυυ καιρό. Να δούμε ου θα κρυφτούν σε ολίγο καιρό οι λάτρεις της Finans της ΛανΕΤΕ.


    (Δεν τα λέω εγώ - τα λέω ο Κώστας Μελλάς) .... διαβάστε το.


    Η τουρκική οικονομία διολισθαίνει συνεχώς σε κατώτερο σημείο ισορροπίας.

    http://www.kostasmelas.gr/2013/08/blog-post_28.html


    Όπως είχα εκτιμήσει, με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια, τελειώνει ο ενάρετος κύκλος της τουρκικής οικονομίας . Η οικονομία προσγειώνεται σε πολύ χαμηλότερο σημείο ισορροπίας , αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά -σιγά τα εγγενή προβλήματα του αναπτυξιακού υποδείγματος που έχει υιοθετήσει , και κυρίως σηματοδοτεί την απαρχή κοινωνικών διεργασιών και πιθανών πολιτικών εξελίξεων.

    Η τουρκική λίρα συνεχίζει να διολισθαίνει έναντι του αμερικανικού δολαρίου , υπερβαίνοντας τις δύο λίρες ανά δολάριο στις 27 Αυγούστου παρά τις μεγάλες πωλήσεις συναλλάγματος στις οποίες προβαίνει συνεχώς η Κεντρική Τράπεζα της χώρας προκειμένου να συγκρατήσει την πτώση του νομίσματος. Συγκεκριμένα η αξία του τουρκικού νομίσματος άγγιξε το χαμηλότερο σημείο της , 2,0385 λίρες , έναντι του αμερικανικού νομίσματος παρά το ότι η ΚΤ πώλησε 350 εκατομμύρια δολάρια , την ίδια ημέρα, για την υπεράσπιση του εγχωρίου νομίσματος. Συγχρόνως ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης παρουσίασε μείωση περίπου 6,0% την προηγούμενη εβδομάδα.

    Παράλληλα η απόδοση των δεκαετών ομολόγων του τουρκικού κράτους ξεπέρασε το 10,58% την ίδια περίοδο. Σύμφωνα με τον διοικητή της ΚΤ , Erdem Başçı, δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία στις αγορές διότι η ΚΤ μπορεί να διαθέσει περίπου 40 δις δολάρια από τα συναλλαγματικά αποθέματα της για την υποστήριξή της. Θα πρέπει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχή της κρίσης , περίπου το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου η ΚΤ έχει προβεί σε πωλήσεις πάνω από 8 δις δολάρια από τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας για να περιορίσει τις απώλειες του εγχωρίου νομίσματος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤ της Τουρκίας τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας ανέρχονται σε 137,4 δις δολάρια τον Ιούνιο του 2013. Η συνεχής διολίσθηση του τουρκικού νομίσματος και οι αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται (αύξηση του εισαγόμενου πληθωρισμού, μείωση των τιμών των στοιχείων του ενεργητικού και δημιουργία καθοδικού φαύλου κύκλου) οδήγησε την ΚΤ σε αύξηση του overnight επιτοκίου από 7,25% στο 7,75% και δε δηλώσεις από τη μεριά του Διοικητή της τράπεζας ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω. Μάλιστα καθόρισε ότι ο διάδρομος εντός του οποίου θα κινηθεί το συγκεκριμένο επιτόκιο θα βρίσκεται μεταξύ 6,75% και 7,75%.

    Οι δηλώσεις αυτές ακούγονται αρκετά αισιόδοξες και χωρίς επαρκή στήριξη δεδομένου ότι οι μελλοντικές εξελίξεις είναι αρκετά αβέβαιες και προπαντός δεν εξαρτώνται από τη βούληση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας. Όμως η αύξηση του overnight επιτοκίου της ΚΤ, στο πλαίσιο της περιοριστικής νέας νομισματικής πολιτικής, έχει αρνητικές επιδράσεις στη μεγέθυνση της οικονομίας (ΑΕΠ) κάτι που αντιμετωπίζεται με έντονα κριτικό τρόπο από τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Οι προβλέψεις για μεγέθυνση του ΑΕΠ στο 4,0% για το 2013 φαίνεται ότι αποτελούν απλές υποθέσεις. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις η μεγέθυνση του ΑΕΠ θα περιοριστεί κάτω από το 3,0%.

    Βεβαίως με τα σημερινά δεδομένα τα οποία είναι υποκείμενα σε ραγδαίες αλλαγές και κανένας δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθούν. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό , όλες αυτές οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις δημιουργούν έστω και υποδορίως , κοινωνικές διεργασίες οι οποίες πιθανά να αναζητήσουν πολιτικές διεξόδους.

    Η συντηρητική στροφή που επιχειρεί ο Ερντογάν έχει γίνει πλέον εμφανείς και δεν θα έπαιρνε κανείς όρκο ότι δεν έχει σχέση με τις διαδραματιζόμενες οικονομικές εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ένα (καθόλου αναπάντεχο) πρόβλημα των Ελληνικών εξαγωγών διυλισμένου πετρελαίου που δίνει απάντηση σε όσους θεωρούσαν αδικαιολόγητα χαμηλές τις τιμές των εταιριών (αναφέρομαι σε σχετικό ιστολόγιο στον capital). Βέβαια ο παίχτης εκεί μας έλεγε "πανάκριβη" τη folli follie 10 ευρώ πέρσι τέτοια εποχή στο marketzone.

      Δεν θεωρώ τα ΕΛΠΕ και την ΜΟΗ κακές εταιρείες. Κάθε άλλο. Τιμές όμως 8-9 ευρώ αντιστοιχούν σε επίπεδα ΓΔ 1500 μονάδων. Ενώ επί του παρόντος η Ελληνική οικονομία είναι στην εντατική, οι συμπολίτες καίνε ότι καίγεται για να ζεσταθούν περιορίζοντας ταυτόχρονα όσο μπορούν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, τα εταιρικά ταμεία είναι προβληματικά σε περίοδο υψηλών επιτοκίων δανεισμού. Κατά την γνώμη μου αυτό δεν είναι και το καλύτερο περιβάλλον για εταιρικά κέρδη. Ότι κάποια στιγμή η Τουρκική οικονομία θα μείωνε ταχύτητα (εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι θα σκάσει) ήταν επίσης αναμενόμενο.

      Κερδοσκοπικά ωστόσο θεωρώ πως τα ΕΛΠΕ αξίζουν παρακολούθησης λόγω της πώλησης των ΔΕΣΦΑ-ΔΕΠΑ. Αναφέρομαι αυστηρά για ξεπέτα. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα της οικονομίας μας (ΕΣΠΑ, επενδύσεις, μείωση ανεργίας) αλλάξω επενδυτική άποψη κι εγώ. Δεν πρέπει να είμαστε αγκυλωμένοι, αντιθέτως ανοιχτοί και ευέλικτοι.

      Διαγραφή
    2. Τώρα να πώ κι εγώ κύριε Τάκη ένα «τά 'λεγα» ή να μην το πώ;
      Θα το πώ, γιατί είχα βαρεθεί να ακούω για την ισχυρή οικονομία της και συνέχεια εξηγούσα ότι η Τουρκική οικονομία θα είναι ισχυρή για όσο καιρό εξυπηρετούνται κάποιοι να είναι. Η ευημερία των Τούρκων ήταν αντίστοιχα επίπλαστη, όπως η Ελληνική.
      Οι συζητήσεις μου δεν είχαν να κάνουν με την ΕΤΕ και την Finans, αλλά για την Turkish Airlines που όλοι την κοιτάζουν με θαυμασμό που μέσα σε λίγο χρόνο έγινε ένας κολοσσός.
      Γνωρίζοντας την συγκεκριμένη βιομηχανία, μια καταδικασμένη βιομηχανία όπου υγιείς εταιρείες δεν μπορούν να υπάρξουν εύκολα, εξηγούσα ότι η Turkish ανεβαίνει λόγω της χρηματοδότησης από το Τουρκικό κράτος, και όσο μπορεί το κράτος να σ(μ)πρώχνει λεφτά, τόσο θα αντέχει να αναπτύσσεται.
      Στο τέλος; Θα καταρρεύσει η Τουρκική οικονομία και θα δωθεί για ένα κομμάτι μπακλαβά στους Γερμανούς (ή σε κάποια άλλη δύναμη-έκπληξη). Δεν νομίζω ότι θα αργήσει αυτή η στιγμή που το Τουρκικό κράτος θα αποχωριστεί την Turkish και θα του μείνουν τα χρέη. Τί σας θυμίζει, τί σας θυμίζει... ε;

      Όσον αφορά στην ΕΤΕ και την Finans, δεν έχω άποψη για το αν έπρεπε και πότε να την ξεφορτωθεί η ΕΤΕ. Αν δεν έχει ανοιχτεί πολύ, ίσως να βγει κερδισμένη σε ένα ταρακούνημα της Τουρκικής οικονομίας, αλλά πραγματικά δεν έχω στοιχεία για να υποστηρίξω μια άποψη.


      Διαγραφή
  40. And who are you, the proud lord said,
    that I must bow so low?
    Only a cat of a different coat,
    that's all the truth I know.
    In a coat of gold or a coat of red,
    a lion still has claws,
    And mine are long and sharp, my lord,
    as long and sharp as yours.
    And so he spoke, and so he spoke,
    that ANADOLU KAPLANLARI
    But now the rains weep o'er his hall,
    with no one there to hear.
    Yes now the rains weep o'er his hall,
    and not a soul to hear.

    Με έπιασε μια ποιητικλη διάθεση απόψε και έκανα έναν συνδασμό του The Rains of Castamere απο την δημοφιλή σειρά GoT και των γειτονικών τίγρεων ΒΡΕΕΕΕΕ μόνο ΜΕΛ είναι τίγρης!!! Και εδώ μας κλέβετε τα ονόματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αφού μας καλόμαθε με τις αναλύσεις των ζομποτράπεζων,περιμένω απ'τον κύριο Τάκη σχολιασμό για το εξάμηνο της ΠΕΙΡ:)

    Η ΚΟΥΕΣ έβγαλε καλά αποτελέσματα αλλά περιμένω να δω τον αναλυτικό της ισολογισμό όταν τον αναρτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραφε το πρωί (πριν τ΄αποτελέσματα) το euro2day

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1128946/peiraios-kleidi-h-meiosh-toy-cost-of-funding.html

      "Προβλέψεις και διαγραφές δανείων υψηλότερες και από αυτές που προέβλεπε το δυσμενές σενάριο της BlackRock για την τριετία εμφανίζει ήδη η Τράπεζα Πειραιώς, διαθέτοντας ως εκ τούτου «μαξιλάρια» απέναντι στον κίνδυνο νέων επισφαλειών που θα βγουν από τη διαγνωστική μελέτη του οίκου.

      Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου, η Τράπεζα Πειραιώς είχε δείκτη σωρευτικών ζημιών (συσσωρευμένες προβλέψεις και διαγραφές) προς μικτές χορηγήσεις στο 16% την 31η Μαρτίου 2013. Το ύψος των συσσωρευμένων προβλέψεων και διαγραφών ξεπερνά ήδη την εκτίμηση του δυσμενούς σεναρίου της BlackRock για την τριετία (15,3% εκτιμώμενες απώλειες από δάνεια)."

      Κι ενώ χαμογελούσα και σκεφτόμουνα πως ο αναγνώστης του Τάκη το γνώριζε ήδη δυό μήνες τώρα, ο (κακός) δημοσιογράφος σκεφτόμενος τις διαφημήσεις τα γυρίζει άκομψα για να μας πει ότι "Το ατού της Πειραιώς είναι ότι υπάρχουν τομείς όπου ξεκινά από χειρότερη βάση σε σχέση με τις άλλες συστημικές τράπεζες και επομένως μπορεί να δείξει μεγαλύτερη βελτίωση."

      -Πετάει ο γάιδαρος?

      -Φυσικά, το συζητάς, πετάει και πλανάρει κι όλας άμα λάχει να΄ουμ...

      Οκ, σε πιστέψαμε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ηλία ακριβώς επειδή διάβασα διάφορα κουφά στα site σχετικά με το εξάμηνο του Μασάλα,θα ήταν ωφέλιμη μια επέμβαση του κέρβερου κυρίου Τάκη.Πάντως σήμερα έδειξε πυγμή το σαπάκιον προς το τέλος:)

      Διαγραφή
  42. Αγαπητέ μου κύριε Τάκη και μέλη του blog,

    είμαι ένας από τους επισκέπτες που σας διαβάζουν, χωρίς να αποτελώ μέλος της ομάδας. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Σκέφτηκα ότι ύστερα από τόση προσήλωση στην ανάγνωση του blog (αλλά και του αντίστοιχου προηγούμενου) δικαιούμαι κατά κάποιο τρόπο να μπω, για να υποβάλλω τρεις ερωτήσεις.

    Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε σας κ. Hippy, αλλά θα ήμουν ευγνώμων αν και εσείς κ.Μορφονιέ δίνατε σε κάποια από τις ερωτήσεις αυτές (ιδιαίτερα στην πρώτη) μία απάντηση, αλλά και όποιος άλλος από τα εκλεκτά μέλη επιθυμεί, χωρίς να μπορώ να το απαιτήσω, αφού δεν είμαι ενεργό μέλος στο blog σας και δεν γράφω σχόλια στα άρθρα σας.

    Οι ερωτήσεις μου ακολουθούν σε ξεχωριστή θέση, αμέσως πιο κάτω.

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητέ κ.Hippy,
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Στο ερώτημα αυτό με ώθησε παλιότερη αναφορά σας περί προστασίας από ενδεχόμενη πτώση της τιμής των μετοχών της Eurobank που θα προέκυπταν από την μετατροπή υβριδικού ομολόγου της σε μετοχές, απευθυνόμενος έτσι τόσο στις γνώσεις σας επί των παραγώγων, όσο και στη μαθηματική σας σκέψη.

    Επί του θέματος: Κατέχω 2100 μετατρέψιμες ομολογίες Babyland (ΜΠΕΛΑ) ονομαστικής αξίας 21.000 ευρώ που λήγουν στις 8/9/2013, ημερομηνία στην οποία μπορεί να ασκηθεί από τον ομολογιούχο για τελευταία φορά το ανά εξάμηνο προαιρετικό δικαίωμα μετατροπής τους σε μετοχές της εταιρείας, στην τιμή 4,52€ ανά μετοχή, ήτοι θα έχω λαμβάνειν 4646 μετοχές. Με τιμή μετοχής 8,56€, το μεσημέρι της Δευτέρας που γραφόταν αυτό το κείμενο, αυτό δίνει κέρδος 18690 € ή απόδοση +89%, στην ονοματική αξία των ομολογιών (που είναι και η τιμή κτήσης), οι μετοχές όμως πιστώνονται συνήθως στη μερίδα του επενδυτή, ξεκινά η διαπραγμάτευσή τους και μπορούν να πωληθούν, ενάμιση (1,5) μήνα μετά την μετατροπή, χρόνος κατά τον οποίο ουδείς γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί η τιμή τους. Αντίθετα στην περίπτωση που επιλέξω την εξόφληση του ομολόγου θα λάβω με βεβαιότητα, εκτός του κεφαλαίου, τους τόκους μιας επταετίας (για την ακρίβεια την προσαύξηση στη λήξη ή απόδοση στη λήξη, όπως αλλιώς ονομάζεται, η οποία πληρώνεται κατά την εξόφληση στο τέλος), ήτοι καθαρή απόδοση επί της ονομαστικής αξίας μετά την παρακράτηση του φόρου: + 33,68% (κέρδος 7072€). [Προφανές είναι ότι το ποσό της προσαύξησης στη λήξη δεν το δικαιούμαι, αν επιλέξω τη μετατροπή σε μετοχές].

    Ο συντηρητισμός μου, η συναίσθηση ότι αυτή η επένδυση ανήκει στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων μου και όχι των μετοχών μου, το πραγματικό στοιχείο ότι σήμερα δεν θα αγόραζα 4646 μετοχές ΜΠΕΛΑ, έστω και για διακράτηση ενάμιση μηνός, το γεγονός ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής έχει μικρή απόκλιση και πάντως ΟΧΙ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από την τιμή μετατροπής, αν σ’ αυτή προσθέσομε και την προσαύξηση του ομολόγου στη λήξη, την οποία με την επιλογή της μετατροπής θα απολέσω, καθώς και το γεγονός ότι με τη λήξη του ομολόγου θα μετατρέψουν όσοι έχουν απομείνει (ενδεχομένως οι περισσότεροι - δεν μπορώ να το γνωρίζω), πράγμα το οποίο θα μπορούσε να ασκήσει μια κάποια πίεση στη μετοχή, με οδηγούν στην ασφαλή επιλογή της εξόφλησης του ομολόγου, με συνειδητή απώλεια ενός επιπλέον κέρδους ύψους 11618€ (18690€ κέρδος της πρώτης περίπτωσης μείον 7072€ της δεύτερης) που θα μπορούσα να έχω από τη μετατροπή. Παρόλα αυτά θα σας κάνω τις ερωτήσεις μου, για την υποθετική περίπτωση που επέλεγα τη μετατροπή.

    Σημειώνω ότι αν μετέτρεπα και ανέμενα την παραλαβή μετοχών ΜΠΕΛΑ, σε ενάμιση περίπου μήνα, θα άρχιζα να χάνω όταν η μετοχή της ΜΠΕΛΑ έπεφτε κάτω από τα 6,04€ και όχι κάτω από τα 4,52€ (τιμή μετατροπής), αφού θα έπρεπε να συνυπολογιστεί και η προσαύξηση των ομολογιών στη λήξη, την οποία θα δικαιούμουν να λάβω αν εξοφλούσα το ομόλογο και δεν μετέτρεπα (αντιστοιχεί σε 1,52€ ανά μετοχή).

    Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν έχετε να προτείνετε, σε μένα τον συντηρητικό και εντελώς άσχετο με το ΧΠΑ, το ορθό χρηματοοικονομικό παράγωγο ή εργαλείο με το οποίο θα μπορούσα να κλειδώσω την τρέχουσα τιμή; Κάνει ικανοποιητικές πράξεις το Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί μετοχών της Jumbo, στο οποίο θα μπορούσα να πάρω θέση σορτ σήμερα; Ποιο είναι το σύμβολό του; Που μπορώ να παρακολουθώ την τιμή του; Τι αριθμό συμβολαίων πρέπει να αγοράσω για να αντισταθμίσω τον κίνδυνο για τις παραπάνω 4646 μετοχές; Τι θα μου στοιχίσει αυτό; Εφόσον η παραλαβή, έναρξη διαπραγμάτευσης και πώληση από εμένα των νέων μετοχών μπορεί να γίνει τέλη Οκτωβρίου, εγώ θα πρέπει λογικά να αγοράσω ΣΜΕ Δεκεμβρίου, τα οποία όμως δεν βλέπω να διαπραγματεύονται. Υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος τρόπος, εκτός από τα ΣΜΕ επί της μετοχής, εφόσον δεν υπάρχουν, με τον οποίο μπορώ να αντισταθμίσω τον κίνδυνο πτώσης των μετοχών της Jumbo από σήμερα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε και θα τις παραλάβω; Ποια είναι η άποψή σας για τα CFDs από την πλατφόρμα συναλλαγών Plus500; Πόσο αξιόπιστη είναι; Άλλη πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Silvio επειδή διακρίνω ότι η επενδυτική φιλοσοφίας σας είναι super συντηρητική, γιατί να μπλέξετε με μετοχές και ΧΠΑ???

      Πάρτε το ζεστό μετρητό που σας προσφέρεται άμεσα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Σύλβιε εγώ δεν θα κλείδωνα τίποτα.
      Η ΜΠΕΛΑ είναι μια απο τις μετοχές που θα κάνει νέο υψηλό - όπως έκανε και ο ΚΑΡΕΛάκης. Να είστε σίγουρος γιαυτό.

      Εγώ στη θέση σας θα μετέτρεπα σε μετοχές και θα πούλαγα μόνο πάνω απο τα 8,50 - όποτε τα κάνει.

      Με πλατφόρμες και CFDs μην μπλέξετε. Θα σας χαλάσουν το προφίλ σας και στο τέλος θα μπείτε στον πειρασμό να παίξετε.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Σύλβιο καλησπέρα σας

      ξεκινώ με την επισήμανση ότι είμαι ερασιτέχνης, μετριότατος, συνεπώς έχουν σχετική αξία οι απόψεις μου.

      Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή σας. Η έκδοση των ομολογιών αυτών αν θυμάμαι καλά έγινε στο τέλος του 2006? Κράτησα τα χρήματα μου για λίγο αργότερα που θα έβγαζε μετατρέψιμο ομολογιακό ο Νηρέας το οποίο και προτίμησα, προς το παρόν δεν χάνω (σε αντίθεση με τον μέτοχο που μπήκε στην ΑΜΚ στις μετοχές με 3,30 ευρώ εκάστη τότε), αλλά παρασάγγας απέχω απ΄τις αποδόσεις της ΜΠΕΛΑ. Το ΝΗΡέικο ομολογιακό πήρε 3ετή παράταση, πιθανολογώ-ελπιζω στη λήξη του να αποπληρωθεί, γι αυτό έγραψα "προς το παρόν δεν χάνω".

      Η ουσία της ερώτησης σας έχει απαντηθεί από τον Κύριο Τάκη. Θωρηκτό η ΜΠΕΛΑ. Νομίζω τα είπε όλα. Τελευταία έχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ χρηματιστηριακή εικόνα καθώς συσσωρεύει κανένα μήνα και μετά κάνει 1-1,5 ευρώ άλμα κ.ο.κ. Σήμερα ψώνισα 300 μετοχές στα 7,91 με στόχο τουλάχιστον 8,80-9 ίσως και διψήφιο. Την έχει ξεχωρίσει "τεχνικά" ο αναλυτής "στο στέκι του γάτου", αλλά και "θεμελιωδώς" η EUROBΑΝΚ AXE (βασικές προτάσεις αγοράς ΟΤΕ-ΜΠΕΛΑ μόνο). Νομίζω λοιπόν πως αξίζει το ρίσκο της μετατροπής σε μετοχές καθώς οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. Φυσικά για (εμάς) τους αναποφάσιστους υπάρχει σταθερά η λύση του 50-50 ή άλλου ποσοστού. Εγώ πάντως, αν και λιπόψυχος, θα τις μετέτρεπα.



      Κάθε ΣΜΕ συνήθως αντιστοιχεί σε 100 μετοχές. Συνεπώς για να "χετζάρετε" την θέση σας απαιτείται σορτάρισμα 46 συμβολαίων. Δυστυχώς στα ΣΜΕ οι περισσότερες εταιρείες (πλην τραπεζών-ιδίως ΕΤΕ) χειμάζουν. Στο ABY1312-P δεν έχει γίνει ούτε μία πράξη μέχρι σήμερα!! Στο τρέχων ABY1309-P τα πράγματα στρώνουν κάπως με μέσο όρο περίπου 100 συμβολαίων ανά συνεδρίαση (σήμερα 41, μάλλον δεν πουλάνε σε τρέχουσες τιμές).



      (Κάτι η λήξη του ομολογιακού, κάτι η εξαιρετική συμπεριφορά της μετοχής, κάτι τα νέα για επέκταση στη Ρουμανία....αν δούμε και μεταβίβαση μετοχών από τον βασικό μέτοχο σε fund του εξωτερικού, θα μυρίσει έντονα έκδοση τρίτου στη σειρά μετατρέψιμου ομολογιακού. Μεγάλος μάγκας ο Κύριος Βακκάκης. Εδώ (αν γίνει) θα μπούμε παρέα κύριε Σύλβιο)

      Διαγραφή
  44. Αγαπητέ κ.Hippy,
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Μας γράφατε προ καιρού κύριε Hippy μου ότι έχετε μια χρηματιστηριακή που σας στέλνει με mail λίστες με 200-400 (δεν θυμάμαι) ομόλογα τη μέρα. Επειδή απορώ με την εξυπηρέτηση, είναι κάποια από τις θυγατρικές των μεγάλων τραπεζών ή κάποια μικρή «ανεξάρτητη»; Θα θέλατε να μας την κατονομάσετε; Θα μας βοηθούσε η πληροφορία. Νομίζω άλλωστε ότι αυτούς που παρέχουν τέτοιο service, θα πρέπει να τους επιβραβεύουμε δημόσια. Προσωπικά καμίας βοήθειας δεν έτυχα ποτέ μου από Χρηματιστηριακή.

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ: Γράψατε πρόσφατα κάπου (όχι εδώ) κύριε Hippy ότι η παρακράτηση φόρου του μερίσματος αμερικανικών μετοχών στις ελληνικές χρηματιστηριακές είναι πλέον 10%; Το κατάλαβα καλά; Ισχύει για όλες τις αμερικανικές μετοχές που διακατέχονται σε κωδικό στην Ελλάδα; Είναι σίγουρη η απαλλαγή (μη παρακράτηση) του αμερικανικού 30%;
    ***** - *****

    Συγνώμη για την παράθεση των κάπως εκτεταμένων αυτών τριών σχόλιων – ερωτήσεων, αλλά μπορείτε μετά να τις διαγράψετε κύριε Τάκη. Εύχομαι καλές επενδύσεις σε όλους σας και κάθε καλό, είτε θελήσετε να μου απαντήσετε, είτε όχι.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο χώρο αυτό, τον οποίο αυθαίρετα κατέλαβα.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέκαθεν χρησιμοποιώ 2 ή περισσότερες ΑΧΕ για συναλλαγές (κάνω αρκετές, κακό αυτό, αλλά απ΄την άλλη με λατρεύει ο χρηματιστής χα χα χα).

      Αυτήν την περίοδο συνεργάζομαι κατά 99% με Solidus και Eurobank. Η λίστα αποστολής ομολόγων είναι "έξυπνη" πρωτοβουλία του υπαλλήλου της Solidus και λέω έξυπνη μια και μας κρατάει σε εγρήγορση και "τσιμπάει" πράξεις και προμήθειες. Μια καλή διεύθυνση που ανακάλυψε ο καλός φίλος Ζακ για ενημέρωση ομολογιακών τιμών (εάν ξέρεις το ISIN του ομολόγου) είναι

      http://www.quotenet.com/

      Επίσης στέλνουν καθημερινά στο mail προτάσεις long ή sort επί μετοχών με βάση "τεχνικούς δείκτες" , προσωπικά όμως δεν τους δίνω σημασία καθώς είμαι οπαδός της λογικής, της θεμελιώδους ανάλυσης, δηλαδή του Kikou και του Κυρίου Τάκη. Οι μεγάλες ΑΧΕ (ΑΛΦΑ-ΕURΟΒΑΝΚ) έχουν τμήμα αναλύσεων, κυρίως βέβαια για ξένους μεγαλοπελάτες, έξυπνα παιδιά, πολύστροφα μυαλά και πρόθυμα να εξυπηρετήσουν. Μειονέκτημα βέβαια η έλλειψη εμπειρίας στην αγορά του ΧΑΑ.

      Ως προς τις αμερικάνικες μετοχές των οποίων δεν φορολογείται το μέρισμα. Προς το παρόν γνωρίζω (και κατέχω) μόνο δύο. Την C PRE (της City) με τιμή 24,90$ σήμερα και κουπόνι 0,3969/3μηνο (περίπου 6,4%) και την MFO (Εταιρεία Reits) με τιμή 24,35$ σήμερα και κουπόνι 0,5/3μηνο (περίπου 8,2%). Ο μόνος φόρος που μου κρατάνε από την χρηματιστηριακή είναι το 10% στην Ελλάδα. Υπάρχουν μερικές ακόμη, πρόσφατη ανακάλυψη του δαιμόνιου zachmour, πήρα μικρή θέση και περιμένω "πειραματική" επιβεβαίωση μόλις κόψουν μέρισμα.

      Η City έχει 5-6 ακόμη προνομιούχες με αυτό το καθεστώς, ωστόσο στοιχειώδης προστασία περιορισμού του εταιρικού ρίσκου επιβάλλει νομίζω διασπορά. Η Αμερική είναι τόσο μακρυά...

      Διαγραφή
    2. Αμερικάνικες χωρίς την παρακράτηση φόρου 30% είναι σίγουρα και οι ALLY-PA, KWN, WRT, PVTD, THGA.

      Όπως είχα μιλήσει με κάποιον εξ Αμερικής οι Non US Investors πρέπει να κοιτάνε: "Notes", "Debt" και "Trusted Preferreds" που δεν έχουν την παρακράτηση του 30%. Μεταξύ αυτών μου πρότεινε τις παραπάνω...

      ΜΠΕΛΑ πραγματικός κολοσσός. Μη φοβάστε τίποτα!

      Διαγραφή
  45. Σχολιο Περικαλω συνοπτικο απο τον Αρχι-ΚΟΥΡΟΥ μας και ευχαριστω εκ των προτερων

    ΕΛΚΑ - ΣΙΔΕΝΟΡ και ΣΩΛΚ ζημιες εξαμηνου ΜΟΝΟ 56 Εκ. ευρω

    μου διαφευγει η Ναυαρχιδα ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η ΧΑΚΟΡ

    Συνολο ΖΗΜΙΩΝ ....100 ΕΚ......?????????????

    Aleko mou Στο καταφυγιο γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ανησυχεί και με λυπεί ιδιαιτέρως η κατάσταση στην ΧΑΚΟΡ και κατόπιν στη ΣΙΔΕΝΟΡ.
      Ο όμιλος πληρώνει τα μεγάλα του δανειακά ανοίγματα και βουλιάζουν ΧΑΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ καθημερινά όλο και περισσότερο μέσα στην ύφεση της Ελλάδος.

      Η γνώμη μου είναι να βρει επειγόντως χρηματοδοτές ο Στασινό και να προχωρήσει σε μεγάλες ΑΜΚ με σκοπό εάν δύναται να μηδενίσει το δανεισμό του. Εκεί είναι το μεγάλο του θέμα. Υψηλός τραπεζικός δανεισμός, για κεφάλαιο κίνησης.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα... Καίνε κεφάλαια με μεγάλο ρυθμό.....

      Διαγραφή

  46. ΔΕΗ:Αύξηση κερδών 166% στο Q2 βλέπει η Alpha Finance
    Σύμφωνα με την Alpha Finance, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ, αναμένεται να ανέλθουν στα 52,5 εκατ. ευρώ στο Q2, σημειώνοντας αύξηση 166%. Η εταιρεία, αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα Q2 στις 29 Αυγούστου.
    Σχολιάστε 0 & δείτε τα σχόλια 1 0 +10 0
    ΔΕΗ:Αύξηση κερδών 166% στο Q2 βλέπει η Alpha Finance - Θα φτάσουν στα 52,5 εκατ.
    Καθαρά κέρδη 52,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 166%, αναμένεται να ανακοινώσει η ΔΕΗ για το β'τρίμηνο, σύμφωνα με την Alpha Finance.

    Παρά την αύξηση των τιμολογίων κατά 9% το 2013, η μειωμένη ζήτηση αναμένεται να επηρεάσει τα έσοδα της εταιρείας σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή. Συγκεκριμένα, προβλέπει αύξηση των πωλήσεων της ΔΕΗ κατά 3,3% στα 1.341,1 εκατ. ευρώ και EBITDA 277.5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,4%.

    Η ΔΕΗ, αναμένεται να παρουσιάσει μειωμένο κόστος μισθοδοσίας για 14ο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ και η μικρή μείωση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου βοήθησαν στη μείωση του κόστους παραγωγής.

    Η σύσταση της Alpha Finance για τη μετοχή της ΔΕΗ είναι "outperform" και η τιμή στόχος 13,00 ευρώ ανά μετοχή.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία, πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα β' τριμήνου στις 29 Αυγούστου.




    ΔΕΗ: Καθαρά κέρδη 127,1 εκατ. ευρώ το εξάμηνο

    xxxxmxmxmxmxmxmxmxm παλι ο Κυριος τακαρος μας τα ειπε τα καλαντρα απο νωριςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    να ειναι καλα και να μας ΚΟΥΡΟΥΔΙΑΖΕΙ ασυστολα !!

    Τα σεβη μου Αγαπητε Τακη

    Aleko mou Sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα κύριε Μορφωνιέ και λοιποί κύριοι σχολιαστές, καλή συνέχεια καλοκαιριού και μακριά από το σπίτι μας οι μάχες και οι πύραυλοι (παντός είδους).

    Είδα ότι έβγαλε και η Ελτον αποτελέσματα και μάλιστα καλά!

    Κύριε Τάκη, αγοράζουμε κάπου εδώ ή να περιμένουμε λιγάκι?

    Δεν έχω πουλήσει από πέρσι, θα ήθελα να "στοκάρω" λίγες ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα βγάζει καλά αποτελέσματα η ΕΛΤΟΝ. Το κακό είναι ότι δεν εισπράττει όλα τα κέρδη της. Δεν έχω κάτι καινούργιο να σχολιάσω κύρια zara.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ κύριε Τάκη για την απάντηση

      Διαγραφή
  48. καλησπέρα και καλό χειμώνα.
    Θα παρακαλούσα για τα σχόλια σας στα αποτελέσματα της ΔΕΗ. Χωρίς βιασύνη,άλλωστε τα χαρτιά στο ΧΑΑ δεν χάνονται,γεροί να είμαστε πρώτα από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Βρε Νικολα ... παλι θα μας λει νουμερα ο Σερ - Μυτογκας

    ειπε ο Ανθρωπος 13 ευρω ακατεβατα συν το ΦΠΑ 14.69

    αντε πουλα στα 14,67 μη σε προλαβουν οι αλλοι.......!

    http://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048

    ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ
    Α ρε Αθανατη Νοταρα ...εσυ εφυγες νωρις

    Aleko mou....γρηγορα στο καταφυγιο


    Υγ. Καλο χειμωνα ????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!

    χχχχχμμμμ τωρα αρχιζει το ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ [ 16 επομενες βδομαδες ] επαε κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι αποκρατικοποιήσεις -που οι άμπαλοι φιτσουλέοι τις βάφτισαν ξεπουλήματα - έγιναν στο Θεό. Επομένως δεν μπορώ να δω με ποιον τρόπο θα αποκρατικοποιηθεί η ΔΕΗ σε αυτά τα νούμερα. Τσάμπα πράγμα δηλαδή. Ή η μετοχή θα πρέπει να πάει στο Θεο για να πουλήσει το ποσοστό που θέλει το κράτος ή η τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση εαν γίνει κυβέρνηση θα πουλήσει ΟΣΟ, ΟΣΟ. Γιατί πάντα έτσι γίνεται. Όσοι μιλάνε για ξεπουλήματα στο τέλος πουλάνε ΟΣΟ, ΟΣΟ.

      Αυτό το σχόλιο προς το παρόν για ΔΕΗ. Περισσότερα όταν ενημερωθώ και διαβάσω τα αποτελέσματα του θωρηκτού, γιατί δίχως συνδικάλες του κερατά, Φωτόπουλους και ΓΕΝΟΠίτες είναι ΘΩΡΗΚΤΟ. Τα 13 ευρώ είναι τιμή γνωριμίας.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Λάκη μερακλή!
      Έγραψα πριν από κανένα μήνα ότι έχω ΔΕΗ από την εισαγωγή της στον ναό και ο μέσος όρος κτήσης μετά από πολλές κινήσεις είναι σχεδόν μηδενικός και χωρίς τα μερίσματα,καλά να είναι η εταιρεία.Απλά ζήτησα σχόλια γιατί σε αυτό το βλόκιον,όπως έγραφε και ο Θρασσάκος,συχνάζετε άνθρωποι γνώστες και σοβαροί.Όχι σαν κάτι γραφικούς σε άλλα πολυσύχναστα μέρη που υπολογίζουν και το χαράτσι μέσα στα κέρδη της ΔΕΗ.
      Αλήθεια Λάκη,καιρό έχεις να ρίξεις καμία μαντινάδα! Υπόψη ότι λατρεύω την Κρήτη,αν και δεν κατάφερα να έλθω αυτό το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη ευχαριστώ για την αμεσότητα σας.

      Διαγραφή
    4. Έτυχε κύριε Νίκο να είμαι πάνω απο το PC. Θα επανέλθω με τη ΔΕΗ, γιατί και εμένα με ενδιαφέρει η περίπτωση της.

      Διαγραφή
    5. Για τον Νικολα και τους υπολοιπους Κουρουδες με πολυ Νοημα !!!

      Εποτιζα μια ροδαρια
      μ'υπομονη μεγαλη
      κιεβγαλε ροδα ομορφα
      Μα τα μουριζουντε αλλοι !

      Οι......παιζουμε !!

      Διαγραφή
  50. φιλαρακια τα σχολια σας θελω ΩΡΑ 14.05 ΠΩΛΗΣΗ 2 ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΤΑ 309

    ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΕΣΗ : 2 SHORT
    STOP LOSS 318 (Ή 930 ΓΔ)
    TARGET 840-830 μον. ΓΔ



    Το σκεπτικό μας : Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι σαφέστατα πτωτική και θα παραμείνει για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 318 μον. Επομένως , η ανοδική αντίδραση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις , κατά πάσα πιθανότητα είναι διορθωτικού τύπου και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τερματίσει στις 318 μον. ή χαμηλότερα . Φροντίζουμε , λοιπόν έτσι ώστε να διατηρήσουμε ρευστότητα μέχρι και τις 318 μον. όπου – σε ενδεχόμενη προσέγγισή των– να πουλήσουμε τα δύο τελευταία ( από τα 10 συμβόλαια ) που έχουμε στην διάθεσή μας.

    Η λήψη των αποφάσεων θα γίνεται σύμφωνα με την τεχν. ανάλυση του Γεν. δείκτη και όχι του FTSE25 , καθώς τον θεωρώ πιο αξιόπιστο, λόγω του ότι απαρτίζεται από περισσότερες μετοχές και ως εκ τούτου το στατιστικό δείγμα είναι μεγαλύτερο.
    Η απόφαση για την πώληση των 2 συμβολαίων λήφθηκε καθώς ο Γεν. δείκτης προσέγγισε την πρώτη αντίσταση των 896 μον. Οι πιθανότητες να τερματίσει σε αυτές η ανοδική αντίδραση δεν είναι αμελητέες .
    Κατά τις επόμενες συνεδριάσεις ,σε ενδεχόμενη υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 301 μον. ( ενδοσυνεδριακό χαμηλό της 20/8) θ’ αυξήσουμε την θέση μας , στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. ( 10 συμβόλαια)
    Πότε πρέπει να αναθεωρήσουμε και να κλείσουμε ( ή και ν’ αναστρέψουμε) την short θέση μας ?

    Α) Σε ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση των 896 μον. αφού όμως έχει προηγηθεί πολυήμερη συσσώρευση του δείκτη, κάτω απ’ αυτές ( short trap).

    Β) Όταν μετά από ανοδική διάσπαση των 896 μον. ακολουθήσει επιτυχής επιβεβαίωσή της ως στήριξη.

    http://vasilismarkakis.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ω ρε λουκα αφησες τα πατητηρια και τους μουστους,και επιασες τα συμβολαια και τα long και short
      αυτα δεν ειναι παιχνιδια για εμας,θα σου παρουν και τις σωβρακες

      Διαγραφή
  51. Tεινε αυτα βρε ΚΟΥΡΟΥ Λουκα

    Εκανες συμβολαια κιολας ? πουλας το σπιτι ?

    θα στο φανε κοψοχρονια κακομοιρη μου

    εβαλες και target βλεπω

    Ζητα τους τα διπλα ....αν ειναι και κινεζοι και καλη τοποθεσια θα στα δωσουν να παρουν και τη 5ετη παραμονη στη χωρα μας

    Aleko mou .....εισαι και ο πρωτος ΚΟΥΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αντε να πω και τη τελευταια μου ΚΟΥΡΟΥΔΙΑ ...

    Ο PRICE ROC [ εβδομαδιαιο ] του Παππου ειναι στα μειον 100

    στο χαμηλοτερο σημειο τα τελευταια 100 χρονια ...

    εχει περιθωριο πτωσης με εισβολη στο κολπο των χοιρων και της ΣΟΥΔΑΣ 3 σεντ το πολυ ...

    ειναι μαστορια τα ΠΑΙΔΙΑ .....ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ ...
    Α ρε Χαραλαμπη Χαραλαμπακη σκετη ΧΑΡΑ

    ΚΑΛΟ ΣΒΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μάμα μία,τι αποτελεσματάρες έβγαλε σήμερα το έτερο Θωρηκτό... 2,5 μύρια κέρδη-2,5 μύρια ταμειακές ροές και +43% στον τζίρο και όλα αυτά με μόλις 13,8 μύρια τζίρο η εταιρεία και +55% στον τζίρο του Ομίλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ, ΟΚ και ο Κυριακίδης τα πήγε καλά. Αλλά που πας βρε κυρ Ηλίααααα???? Με αγορές ιδίων θα τη φτιάξεις την δουλειά????

      Διαγραφή
    2. Απο εδώ που είμαστε κύριε Τζο - όταν φτιάξει λίγο το κλίμα, θα πέσει διπλασιασμός και αν τελικώς μπουν ξενάκια στο χαρτί, τότε το ΘΩΡΗΚΤΟ θα γίνει πύυυυυυραυλος.

      Διαγραφή
  54. Πολύ καλό το εξάμηνο και για το ασφαλιστικό Θωρηκτό,αύξηση στα πρό φόρων κέρδη και στη παραγωγή ασφαλίστρων καθώς και στην καθαρή θέση που ανέρχεται στα 53 μύρια πλέον(1.92 ανά μετοχή).

    Αυτά για όσους έγραφαν περί μη επαναλαμβανόμενων κερδών απ'το trading...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φύγουν οι μπαγλαμάδες και πολυλογάδες απο το χαρτί κύριε Τζο.
      Όταν το βουλώσουν τελείως οι Ιντερνετικοί φαφλατάδες των φόρα, τότε θα έρθει και το επόμενο ανοδικό.

      Διαγραφή
  55. πα..πα..πα..πα...πα ο..πα..παα

    Η εταιρία προχωρά επίσης στην υλοποίηση των στόχων της που είναι η περαιτέρω αύξηση του εξαγωγικού
    της χαρακτήρα.

    ακου τη λεει παρακατω....

    Στο 98% οταν φτασει εξαγωγες με βλεπω Κλητηρα στα γραφεια της Σαγκαης

    πριτζζζζζζζζζζζζζ που θα φυγω εγω..... θα στειλω το Γιο μου , 3.5 χρονων τωρα ...στα 13 δουλειααααααααααααααααααααααααααααααα και πρωτη γλωσσα ΚΙΝΕΖΙΚΑ


    中国朋友们,欢迎!
    欢迎来到

    在希腊语中, (拉丁字母: kinezika) 代表汉语,Κίνα (拉丁字母: Kina) 是中国,而 κινέζικα 就是 的形容词。那么,希腊朋友们,如果你想要学习或者正在学习中文普通话,或者你对中国和中国文化很感兴趣,这里是我们倾心为你打造的网站。我们乐于在此分享我们对中文及中国的了解与喜爱,并且提供中文字典及书籍的连接地址。美中不足的是,由于希腊语-汉语参考资料有限,开始我们将使用英语。如果你就是中国人而且愿意帮助改进这个网站,请发邮件联系我们!我们希望有类似的网站能帮助中国人学习希腊语!请浏览我们的网站,也许你不懂希腊语,但当你发现网站中的汉语有错误时,请通知我们尽快纠正。

    感谢您访问该网站!再见!


    ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με διαφορά ένα απο τα μεγαλύτερα hot story της τελευταίας 5ετιας. Ο άλλος ο κυρ ΛΕΩ, έβλεπε και βλέπει hot στορυ στην Πειραιώς. Ένα ζευγάρι γυαλιά περικαλώ στον κατά φαντασία γκουρού.

      Βρεεεε θωρηκτά στα 0,5 και 0,7 με δείκτες στα 1600 μόνο ο Τάκαρος έβλεπε και μερικοί σαν τον κύριο Λάκη και τον κύριο Τζο.

      Διαγραφή
  56. κυριε τακη πως τα βλεπεις τα πραγματα στο χαα ? θα εχουμε αυτα τα σκαμπανεβασματα για καιρο ? ή μηπως η βαση του ειναι στα 878 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έτσι νομίζω. 800 με 1200 θα παίζουμε. Προβλέπω κλείσιμο 1040 με 1050 στις 31/12/2013.

      Αν βγει ο Σύριζα θα φύγουμε προς τα κάτω , πολύυυυυ κάτω. Ίσα με νέα χαμηλά.
      Αν στρώσει η οικονομία μας τότε θα φύγουμε πάνω απο 1600 και θα έχουμε καθαρίσει, τόσο χρηματιστηριακά, όσο και απο άποψη οικονομικών.

      Όποιος πει τη δεδομένη στιγμή ότι ξέρει τι θα γίνει, ένα ξέρω - ότι δεν ξέρει τι του γίνεται. Ακόμη δεν έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός.

      Διαγραφή
    2. Να ψάχνετε όμως εταιρίες κύριε Τριαντάφυλλε και να μην κοιτάτε δείκτες.

      Διαγραφή
    3. ναι εχεις δικιο, αλλα τις βλεπω λιγο ακριβουτσικες σε σχεση με τον γ.δ

      Διαγραφή
  57. δασκαλε κυριε τακη ποια κατα την εκτιμηση σας η ειναι η πραγματικη τιμη αξια της ΔΕΗΣ σε ευχαριστω δασκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κύριε Τάκη,

    Ως νέος και εγώ στην παρέα αν μπορείτε να μου αναφέρετε τα ΘΩΡΗΚΤΑ για τα οποία γίνεται πολύ κουβέντα εδώ στο ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη το ένα είναι το ΕΥΠΙΚ που το ανακάλυψε ο κύριος frapezitis και έδωσε το ΟΚ ο Τάκαρος στα 0,45 και εκεί φόρτωσαν οι προνοητικοί (όπως ο κύριος Τζο) και το άλλο ο Ικτίνος που αναφέρεται στο marketzone, στο πρώτο μου μήνυμα με γρίφο και με αρχική τιμή όταν τον ανέφερα στα 0,7, με τις τιμές κτήσης του Τάκαρου να είναι χαμηλότερες.

      Διαγραφή
  59. στα 800 εκ. δεν αξίζουν ούτε τα κατσαβίδια τα δοκιμαστικά.Προσέξτε μόνο τα δοκιμαστικά όχι και τα κανονικά.




    Δεν πουλούνται τέτοιες εταιρείες ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΗ.




    xxxmxmxmxmmxmx Και τι ζηταμε ....? τι ζηταμε......?

    Μια ευκαιρια στο Παραδεισο να παμε ...!



    Sallam Alekoum .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Χθες ο ΝίκοςΤ,αύξησε θέσεις σε ΜΥΤΙΛ στα 4,08 παρά τις παραινέσεις φίλου χρηματιστή για μακροχρόνια αποχή από το ΧΑΑ. Ο φίλος δεν έχει με μένα σχέση εταιρείας-πελάτη.Θα δείξει ποιός είχε δίκιο.Εγω πάντως τα λάθη μου τα αγαπώ.
    Καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Νίκο καλησπέρα.

      Επειδή ο όμιλος όπως έχει αναφέρει και ο κύριος Τάκης ουσιαστικά παρουσιάζει κέρδη μόνο από την ΜΕΤΚΑ, κοιτούσα την κατανομή του κύκλου εργασιών της ΜΕΤΚΑ...

      http://www.metka.gr/Uploads/FINANCIALS/2013/1H2013_PRESENTATION.pdf (σελ 20 από την Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Εξαμήνου 2013)

      Παρατηρούμε ότι τεράστιο μέρος του κύκλου εργασιών πραγματοποιείται στην Μέση Ανατολή. Εκεί δεν σας ενοχλεί η γενικότερη κατάσταση; Το καλό είναι ότι ειδικότερα για τη Συρία ενώ μέχρι πέρσι η ΜΕΤΚΑ πραγματοποιούσε το 40% του κύκλου εργασιών της εκεί, φέτος πραγματοποίησε μόλις το 12%... Γενικά η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.

      Το ρωτάω γιατί και εγώ διατηρώ θέση στον ΜΥΤΙΛ από παλιά και σκέφτομαι να την αυξήσω.

      Τέλος, ακούγεται η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ στα δελτία ειδήσεων, την οποία από όσο θυμάμαι την είχε κυνηγήσει και στο παρελθόν ο κ. Μυτιληναίος. Οπότε μπορούμε να έχουμε και από εκεί καμιά θετική έκπληξη, αν και ο όμιλος ήδη είναι αρκετά δανεισμένος.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Mark N την καλησπέρα μου.
      Τους ίδιους φόβους έχω και εγώ.Σε παλαιότερη ερώτηση μου για την ΜΥΤΙΛ ο κύριος Τάκης είχε επισημάνει ότι δεν έφτασε ακόμη η ώρα της. Επιπλέον είχε προσθέσει ότι ο Ευάγγελος έχει κάποια προβλήματα,χωρίς περισσότερες διευκρινήσεις.Και ο κύριος Τάκης δεν αερολογεί.
      Εγώ χθες αύξησα θέσεις για να αντικαταστήσω μετοχές της εταιρείας που είχαν πωληθεί για να αγοραστεί επιπλέον ποσότητα ΔΕΗ. Και στον Ευάγγελο θέλω να είμαι πάντα παρών,αν και δεν ξεχνώ την τουλάχιστον άκομψη συμπεριφορά του με την συγχώνευση της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

      Διαγραφή
    3. Συγγνωμη, για τη παρεμβαση αλλα κοιταξτε την αποφαση της ΡΑΕ http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1118273/ektos-agoras-oi-palies-monades-ths-deh.html
      Ετσι η ελπιδα του ομιλου για κερδη απ την ενεργεια σχεδον παει περιπατο, αλλα μαλλον θα τον ευνοησουν στη διαμαχη που εχει με τη ΔΕΗ για τη τιμολογηση του ρευματος στο Αλουμινιο γιατι διαφορετικα θα κλεισει στα επομενα 2-3 χρονια.
      Σειριος

      Διαγραφή
  61. Κυριε Τακη πως εξηγειτε αυτην την τεραστια ανοδο της ΚΟΥΑΛ? Απο ο,τι βλεπω κερδη στο εξαμηνο 20.000€ μολις. Τι εγινε, ανακαλυψαν καποιοι τη νεα Microsoft στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την ξέρω την εταιρία - δώστε εσείς πληροφορίες κύριε Gerry, μήπως και δω τίποτα ενδιαφέρον και την ψάξω.

      Διαγραφή
  62. Μια παρατήρηση. Ο Μελισανίδης δεν έχει χρήματα να αγοράσει τον ΟΠΑΠ και ζήτησε δάνειο 400 εκ απο την Εθνική. Πως μπορειτε να λέτε ότι είναι επιτυχία την στιγμή που πάλι οι φορολογούμενοι (μεσω ΕΤΕ) θα χρηματοδοτήσουν την αγορά? Μας κοροιδέψανε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτό σας έχω δώσει την δυνατότητα να γράφετε και ως ανώνυμοι. Για να μπορείτε ελεύθερα να πετάτε τις αρλούμπες σας.

      Είναι φανερό κύριε ανώνυμε ότι δεν καταλάβατε τίποτα, απο την ανάλυση μου. Ή μάλλον δεν την διαβάσατε. Μπήκατε απλά για να πείτε την εξυπνάδα σας.
      Η δουλειά των τραπεζών αυτή είναι - ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ. Το θέμα είναι τι εγγυήσεις παίρνουν για να δανείσουν και ότι δεν πρέπει να δανείζουν το πόπολο και τον κάθε άμπαλο φιτσουλέο.
      Τα έχουμε γράψει αυτά.

      Για ποιά 400 εκατ. μου γράφετε κύριε ανώνυμε??
      Για τα μηδένια???

      Βρεεεεε μόνο απο το Α΄ εξάμηνο του 2013 του ΟΠΑΠ το Ελληνικό δημόσιο παίρνει απο τον ΟΠΑΠ κοντά στα 300 εκατ. ευρώ , απο φόρους 30% των καθαρών εσόδων + φόρο παικτών + φόρο εταιρίας.

      300 εκατ. ευρώ ΜΟΝΟ απο το Α΄εξάμηνο και εσείς μου λέτε για τα 400 ψωροεκατομμύρια, που δανείστηκε ο Μελισανίδης απο τη ΛανΕΤΕ. Αλήθεια σας έδωσε report η ΕΤΕ και το γνωρίζετε αυτό????

      Ξυπνάτε βρεεεεε και μάθετε να μελετάτε για να μπορείτε να κάνετε έξυπνα σχόλια και όχι να πετάτε ότι σας κατεβαίνει στην κεφάλα και μετά να περιμένετε να σας σώσουν οι Σώρρες, οι Αλέξιοι και οι Τζουτζούκοι Παρθενογέννησης.

      Το κακό είναι ότι τα 300 εκατ. που παίρνειο το Ελληνικό Δημόσιο απο τον ΟΠΑΠ μόνο απο το Α΄εξάμηνο του 2013 είναι λεφτά που προέρχονται απο ανακύκλωση χρημάτων. Λεφτά που ήδη βρίσκοντας στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό πρέπει να κάνει ο Μελισσανίδης - να βγάλει τον ΟΠΑΠ εκτός συνόρων, να εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο και ευρώ εκτός Ελληνικής επικράτειας.

      Διαγραφή
  63. δασκαλε συγχαρητηρια για την απαντηση σας για οπαπ θα ηθελα να μου πειτε ποια ειναι η πραγματικη τιμη -αξια της μετοχης δεη και μυτιλιναιος σε ευχαριστω δασκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Loukas να ανατρέξετε σε παλαιότερα σχόλια του monsieur Takis.


      Μην βαριέστε.

      Διαγραφή
    2. Το 100% της ΔΕΗ δεν μπορεί να αξίζει λιγότερο απο 8 φορές τα EBITDA της. 8 δις δηλαδή ακατέβατα στην χειρότερη και 12 δις στην καλύτερη.

      Όμως έχουμε τους συνδικάλες του κερατά τύπου Φωτόπουλου, τους Γενοπίτες, τα τέλη (ΕΡΤ, Δήμοι, Έκτακτες Εισφορές) που εισπράττονται μέσα απο τη ΔΕΗ και όλο αυτό το μπαχαλάδικο που ισχύει στη ΔΕΗ και κατεβάζουν την αξία της. Θα μου πείτε αν η ΔΕΗ λειτουργούσε σωστά, είχε ταμείο, δεν είχε δανεισμό, δεν είχε συνδικάλες του κερατά θα άξιζε τριπλάσια τιμή απο τα 8 με 12 δις που λέω.

      Στην πραγματικότητα μια ΔΕΗ αξίζει ότι αξίζει όλη η χώρα. Δεν έχει τιμή, όπως έχει γράψει και ο κύριος Λάκης.

      Όμως η χώρα και όλοι οι ιθαγενείς της πτώχευσαν - Γιαυτό πρέπει να εκχωρήσουμε το management σε ιδιώτη και το κράτος να μείνει με το 1/3 - μπας και γίνει το κωλοχανείο, εταιρία αξίας (όπως Μπέλες, Καρέλλιδες) και ξεφύγει απο την μετριότητα της Ελλάδος.

      Διαγραφή
    3. Το κράτος, αν προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, αν θέλει μπορεί να βρεί τρόποςυ να εισπράξει αυτά τα 8 δις - το εξηγώ αυτό για να μην βιαστείτε και περιμένετε την τιμή της μετοχής να φτάσει, οπωσδήποτε εκεί πάνω, δίχως όμως και να αποκλείεται.

      Εγώ απάντησα στο πόσο μπορεί να αξίζει μια ΔΕΗ - έκανα και σκόντο.

      Διαγραφή
  64. κυριε δαρειε δεν μπορω να το βρω πεστε μου σας παρακαλω εσεις ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.monologoi.gr/yaf_postst271_Takes-Morphonios-THE-BEST.aspx


      Παπαπαπαπαπα. Ολα στο πιάτο τα θέλετε monsiuer.

      Ψάξτε στο παραπάνω Link.

      Διαγραφή
  65. ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ Απαξ της επικρατειας ..

    Ιμιανας ................... ΠΡΟΣΟΧΗ ....


    Όμως η χώρα και όλοι οι ιθαγενείς της πτώχευσαν - Γιαυτό πρέπει να εκχωρήσουμε το management σε ιδιώτη και το κράτος να μείνει με το 1/3 - μπας και γίνει το κωλοχανείο, εταιρία αξίας (όπως Μπέλες, Καρέλλιδες) και ξεφύγει απο την μετριότητα της Ελλάδος.


    100 φορες στο χαρτι αυτα που εγραψε ο ΑΡΧΙ-ΚΟΥΡΟΥ μας ..

    ουλα τα αλλα ειναι απλως ΚΟΥΡΝΟΦΕΞΑΛΑ ....

    ααααααααααααααααααααααααα και αγοραζουμε εταιριες ακι ΟΧΙ ΜΠΗΧΤΕΣ [ δεικτες]

    να περνατε καλα .. τα σεβη μου σε ουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας προχτές το βράδυ κ.Τάκη, αλλά και σας κύριοι Δαρείε και Zachmour. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστώ εσάς κ. Hippy, για όσα αναλυτικά χτες καθίσατε και γράψατε για μένα.

    Με αφορμή τις ευχαριστίες μου μπαίνω στο τελευταίο πειρασμό, πριν φύγω, να θέσω κάποιες ερωτήσεις αφενός σε σας κύριε Hippy, με έναυσμα αυτά που γράψατε (με τρώει να σας ρωτήσω), αφενός σε σας κύριε Τάκη για να καταθέσετε άποψη για δύο επενδυτικά αγαθά, τα οποία σπάνια έχουν σχολιαστεί σ’ αυτό το blog.

    Συγχαρητήρια για το άρθρο του ΟΤΕ.

    Σύλβιος.

    Ακολουθούν οι ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΜΝΟ κ.HIPPY,

    Διάφορα ερωτήματα με αφορμή τα γραπτά σας.

    ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:

    Ομόλογο Νηρέα.

    Πολύ αισιόδοξο σας βλέπω ότι θα πληρώσει το 2015. Μόνο αν οι τότε συνθήκες του επέτρεπαν να αντλήσει τα κεφάλαια από κάπου αλλού (π.χ. με ένα νέο ομολογιακό) και να σας πληρώσει. Αλλιώς που να τα βρει; Ή αν τα χρηματιστήρια τρελαινόντουσαν τόσο που να πάνε τη μετοχή στα 2,5 και να μετατρέψουν σωρηδόν όλοι. Ή αν η τιμή της τσιπούρας τριπλασιαστεί!

    Κάθε εξαμηνιαία δόση πληρωμής κεφαλαίου ανέρχεται στο 1,5 εκ €, γιατί παραπάνω δεν μπορεί να δώσει. Αλλά στο τελευταίο εξάμηνο θα έρθει το μάνα εξ ουρανού και θα πληρώσει λέει όλο το υπόλοιπο κεφάλαιο, 17.968.734,66 ευρώ μαζεμένα!!! Γίνονται αυτά τα πράγματα;

    Εγώ δεν έχω την ιδιότητα του μαθηματικού, αλλά διαιρώ 17,968 εκ δια 1,5 εκ και βγάζω ότι χρειάζονται άλλα 12 εξάμηνα ή άλλα 6χρόνια, μετά το 2015, με μία ή περισσότερες παρατάσεις του ομολόγου. Και αν φυσικά οι συνθήκες δεν χειροτερέψουν δραματικά γι’ αυτόν, ώστε να αδυνατεί να πληρώσει και αυτά που πληρώνει. Ας ευχόμαστε να τα πληρώνει τουλάχιστον.

    Μπορεί η σκέψη μου να είναι απλοϊκή. Αλλά θα ήθελα να ξέρω που στηρίζετε την αισιοδοξία σας. Δώστε μου κάποια στοιχεία να αισιοδοξήσω, αφού κι εγώ όπως καταλάβατε είμαι συμπάσχων ομολογιούχος.

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με αφορά, αλλά η εταιρία πάει κατά διαόλου. Πάντα οι ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα πήγαιναν κατά διαόλου. Ξόδεψαν και ένα σκασμό λεφτά σε κακές και ακριβές εξαγορές, ανοίχτηκαν με δανεικά, αλληλοσκοτώθηκαν μεταξύ του στις τιμές και πολλές θα πτωχεύσουν.
      Οι χρηματοροές τους, το μαρτυρούν. Ουδέποτε ήταν κερδοφόρες οι Ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες.

      Διαγραφή
  68. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΜΝΟ κ.HIPPY.

    Διάφορα ερωτήματα με αφορμή τα γραπτά σας.

    ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:

    Πράξεις ομολόγων από Χρηματιστηριακή.

    Είχα την εντύπωση ότι στις χρηματιστηριακές η προσφερόμενη τιμή αγοράς ή πώλησης των ομολόγων είναι χειρότερη από αυτήν της τράπεζας (στην αγορά μεγαλύτερη, στην πώληση μικρότερη). Άλλωστε η χρηματιστηριακή συνήθως με μια τράπεζα συνεργάζεται για την υλοποίηση των συναλλαγών αυτών και μοιράζονται τις προμήθειες. Επειδή δείχνετε άνθρωπος που διερευνά και ψάχνει, έχετε συγκρίνει τιμές της χρηματιστηριακής που κάνετε ομόλογα, με αυτές των τραπεζών;

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    Υ.Γ. Άσχετο, αλλά το TBT σας τις τελευταίες μέρες δεν πηγαίνει και τόσο καλά ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΜΝΟ κ.HIPPY,

    Διάφορα ερωτήματα με αφορμή τα γραπτά σας.

    ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:

    Γράψατε ότι κάνετε πολλές συναλλαγές και άλλοτε ότι είστε παίκτης και όχι επενδυτής, με την έννοια ότι εκτελείτε συχνές πράξεις και γρήγορες κινήσεις και ότι έχετε θετικά αποτελέσματα. Αν και δεν διαθέτω επιστημονικές ή συστηματικές αποδείξεις ότι το trading μπορεί να έχει θετικές αποδόσεις μόνιμα και σε βάθος χρόνου (το οποίο αμφισβητώ), εσάς σας πιστεύω λόγω του χαρακτήρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω ειδικά εσάς, λόγω της εκτίμησης που έχω στην όλη παρουσία σας, αν αξίζει οικονομικά όλη σας αυτή η ενασχόληση που υποθέτω ότι είναι σαν ένα δεύτερο επάγγελμα, έστω κι αν γίνεται από χόμπι και ευχαρίστηση. Η ανωνυμία που εξασφαλίζει το διαδίκτυο στις απαντήσεις σας, με κάνει να ελπίζω ότι θα είχα μια πιθανότητα να λάβω απάντηση στην ακόλουθη ολίγον αγενή ερώτηση, που θα ήταν ίσως ανάρμοστη και πολύ προσωπική στην πραγματική ζωή:


    Ποια ήταν η μέση ετήσια ή η σωρευτική απόδοση επί του επενδυμένου κεφαλαίου στα χρόνια που ασχολείστε με τα χρηματιστηριακά και πόσα χρόνια ήταν αυτά; (Αυτό που θέλω να καταλάβω, είναι αν αξίζει η ενασχόλησή σας αυτή). Αν δεν επιθυμείτε να απαντήσετε, μπορείτε να παρακάμψετε σιωπηρά αυτή την ερώτηση.

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΜΝΟ κ.HIPPY,

    Διάφορα ερωτήματα με αφορμή τα γραπτά σας.

    ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
    Επειδή μιλήσατε για αμερικανικό χρηματιστήριο, μιλήσατε και για blog Kikou, θυμήθηκα τους διαλόγους που είχατε, πριν ακριβώς δύο χρόνια, με έναν χρήστη επ’ ονόματι butcher, για μια συντηρητική εταιρεία ενός επιθετικού, κυκλικού και υψηλού ρίσκου κλάδου, τη ΝΑΤ, την οποία νομίζω ο ίδιος είχε παρουσιάσει. Η μετοχή τότε λέγατε ότι είχε τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας εξαετίας, ήτοι 17,20$. Σήμερα έχει 7,70$, εγκαταλειμμένη από όλους και αναρωτιέμαι αν εξακολουθείτε να την παρακολουθείτε λόγω των επαφών σας με τόσους ειδικούς και μήπως αρχίζει να αξίζει στα επίπεδα αυτά;

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΜΟΡΦΟΝΙΟ,

    ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
    Έχετε αναφερθεί επανειλημμένα σε εμπορεύματα, όπως στο χρυσό και στο χαλκό. Μας έχετε δείξει ακόμα να ψάχνομε για κάθε τι φθηνό και υποτιμημένο που μπορεί να έχει αξία.

    Για τη ζάχαρη που βρίσκεται σε χαμηλά ιστορικά επίπεδα, τι γνώμη έχετε; Μήπως θα είχε ενδιαφέρον σήμερα για αγορές;

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ζάχαρες δεν ξέρω - ειδικότης μου ήταν τα χρυσάφια και τα ασήμια.

      Ένα καημό έχω. Η ΕΒΖ να έμενε σε Ελληνικά χέρια με το 30% στο Ελληνικό Δημόσιο και το Management σε ιδιώτη και να δουλεύει ως σύγχρονη βιομηχανία και όχι ως μπορντέλο συμφερόντων και βολεψάκιδων, συνδικάλων, αγροτών τευτλοπαραγωγών, με το ΠΑΜΕ να τους στέλνει σε απεργίες και την ΑΤΕ να την φορτωνεί με βραχυχρόνιο δανεισμό προκειμένου να βρίσκονται τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης.


      Τελικά κύριε Σύλβιε απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις σας.

      Διαγραφή
  72. ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΜΟΡΦΟΝΙΟ,

    ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
    Τόσες αναφορές σε διάφορες μορφές επένδυσης. Πείτε κάτι και για τα φετίχ του έλληνα, τα ακίνητα. Όχι τις εταιρείες ακινήτων, τα ακίνητα σε φυσική μορφή, κατοικίες από τη μία και επαγγελματικά ακίνητα από την άλλη.

    Η τράπεζα της Ελλάδος έχε καταγράψει μία πτώση 30% στις τιμές κατοικιών από τα υψηλά τους μέχρι σήμερα. Εσείς σε τι ποσοστό βλέπετε να φτάνει αυτή η πτώση (μιας και είναι συνεχιζόμενη) και σε τι βάθος χρόνου να ολοκληρώνεται;

    Πόσο ακόμα πρέπει να περιμένει κάποιος που θέλει να αγοράσει σήμερα μια καλή κατοικία για δική του χρήση;

    Στην Ιρλανδία, που υποθέτω ότι ο δανεισμός και η φούσκα των τιμών θα ήταν ασυγκρίτως υψηλότερα, οι κατοικίες έπεσαν συνολικά 49% από το υψηλό και φέτος περιμένουν άνοδο 5% λένε τα δημοσιεύματα.

    Μήπως αξίζει να κάνετε ένα αφιέρωμα στο ακίνητο;

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σήμερα κύριε Σύλβιε θα απαντήσω μόνο σε τούτο.
      Για ένα σπίτι που πουλιόταν 2.000 και 3.000 ευρώ το τετραγωνικό, ζήτημα είναι ο κατασκευαστής να ξόδεψε περισσότερα απο 1000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Αν μάλιστα τα υλικά του διαμερίσματος ήταν φτηνιάρικα ούτε 800 ευρώ το τετραγωνικό δεν του κόστιζε.

      Απαντώ λοιπόν ότι αγοράζω με 1000 ευρώ το τετραγωνικό, μόνο αν πρόκειται για νεότευκτο διαμέρισμα σε καλή περιοχή και σε όροφο απο 3 και πάνω. Αν θέλει κάποιος το cash αυτή είναι η τιμή του Τάκαρου, διαφορετικά θα περιμένω να πέσουν οι τιμές και να βγάλουν τα ακίνητα οι τράπεζες στο σφυρί που ακόμη τα κρατούν με νύχια και με δόντια και δεν τα βγάζουν στην αγορά.

      Φυσικά μπορεί να μην φτάσουν ποτέ σε αυτές τις τιμές, όμως εκεί θα πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία - να αγοράζεις δηλαδή στις τιμές κόστους.

      Διαγραφή
    2. Τα ακίνητα στην Ελλάδα και δη τα διαμερίσματα, εχλουν ακόμα ένα 25% με 30% κάτω monsieur Takis.

      Διαγραφή
  73. ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΜΟΡΦΟΝΙΟ,

    ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:

    Βλέπω ότι το blog σας επικεντρώνεται στην Ελλάδα. Ναι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ίσως το φθηνότερο στον κόσμο. Αλλά αυτό είναι σχετικό. Μιλάτε για θωρηκτά, για καλές εταιρείες. Η αστάθεια και η αβεβαιότητα για το αύριο στη χώρα αυτή δεν σας φοβίζουν; Τώρα που όλα μοιάζουν ήρεμα… Όλα τα κόμματα της ελληνικής βουλής, πλην των κυβερνητικών, είναι αντιμνημονιακά. Οι πιθανότητες να έρθουν κάποια στιγμή στην εξουσία ίσως είναι 50-50. Θα έχει καμία αξία το ασφαλιστικό θωρηκτό σας, όταν οι στρόφιγγες από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες έχουν κλείσει, όταν το νέο ελληνικό νόμισμα θα είναι προ των πυλών ή όταν έχει απαγορευθεί η εξαγωγή οποιουδήποτε νομίσματος από τη χώρα έστω κι αν αυτό είναι το ευρώ ή όταν η χώρα θα έχει πλήρως απομονωθεί; Θα έχει αξία ακόμα χειρότερα αν η ΕΥΡΩΒ έχει πάει από τα 0,60 στα 0,75 ή στα 1,2Χ; Νομίζετε ότι ακόμα και τα εξαγωγικά θωρηκτά σας θα μείνουν ανεπηρέαστα, όταν οι συναλλαγές τους με το εξωτερικό θα συνοδεύονται από έλλειψη παντελούς αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και όταν η σημερινές έστω δυσκολίες δανεισμού τους θα έχουν μετατραπεί σε πλήρη αδυναμία γι’ αυτό;

    Βέβαια θα μου πείτε ότι πιθανότερο είναι να δούμε τον Τσίπρα σε κυβερνητική συνεργασία με τον Ανεξάρτητο Έλληνα να υπογράφουν το επόμενο μνημόνιο, για να λάβει η χώρα την απαραίτητη χρηματοδότηση για την επόμενη διετία, τον Δραγασάκη να προβαίνει στην 17η μείωση μισθών και συντάξεων, τη Δούρου να εκτελεί τις επόμενες 16000 απολύσεις στο Δημόσιο, τον Τσακαλώτο να σχεδιάζει το επόμενο ασφαλιστικό και όλους μαζί να πουλούν τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ ακόμα με συνοπτικές διαδικασίες ή να ιδιωτικοποιούν την Εφορία και τα Πανεπιστήμια. Αμέτρητα τα ψέματα των δύο προηγούμενων μέχρι την παραμονή των εκλογών και του σημερινού πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου. Το θέμα μας δεν είναι ποιος λέει τα περισσότερα.

    Όμως η απόσταση ανάμεσα σ’ αυτά που διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμένος και σ΄αυτά που θα κληθούν να κάνουν πράξη είναι τόσο μεγάλη, που πράγματι δημιουργεί πρόβλημα, ακόμα και στους ανθρώπους εντός των κομμάτων τους.

    Σε κάθε περίπτωση η συνέχιση μιας πολιτικής μέσα στην Ευρώπη ή μη από τους παραπάνω κυρίους, είναι κάτι το οποίο μπορεί να ερμηνεύσει κανείς ή να στοιχηματίσει. Θα στηρίξομε όμως την επένδυση των χρημάτων μας σε πολιτικές ερμηνείες και στοιχήματα;

    Θέλω να ακούσω τους φόβους σας για το αύριο (εφόσον υπάρχουν).

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    Υ.Γ. Όταν μπήκα για να περάσω τα ερωτήματά μου, που είχαν ήδη γραφτεί, είδα την αναφορά σας στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλα αυτά δεν αλλάζω τίποτα στο περιεχόμενό τους, γιατί από καιρό ήθελα να σας τα υποβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο στην κυβέρνηση και κάνοντας πράξη όσα χαζά λένε οι τάχα μου γνώστες, όπως Σκουρλέτης, Βαρεμένοι, Σακοράφες, Παπαδημούλιδες, Στρατούλιδες και όλη η παρέα, τα προηγούμενα χαμηλά του ΓΔ θα μοιάζουν με ανέκδοτο και η Ελλάδα θα γνωρίσει απο πρώτο χέρι τι εστί βερίκοκο.

      Αυτοί όλοι έχουν άγνοια κινδύνου και μπορούν να λένε ότι κατεβαίνει στην κεφάλα τους. Όμως ο ΑΛέξιος δεν νομίζω να είναι χαζός - ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ, με ή χωρίς αυτούς, με ή χωρίς συνιστώσες. Εδώ παίζεται το κεφάλι του. Είναι ο αρχηγός και αν έλθει το ολοκαύτωμα, αυτουνού το κεφάλι θα ζητήσουν επί πίνακι. Βέβαια παίζει και να είναι αντίγραφο του Γιώργη του Homo Habilis και να μην έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται γύρω του.

      Στο πολιτικό ρίσκο έχω αναφερθεί πολλές φορές κύριε Σύλβιε.

      Ο Καμένος θα βγάζει την ουρά του μια ζωή απέξω. Να είστε σίγουρος γιαυτό. Φαίνεται απο μακρυά, ότι είναι ευχαριστημένος με αυτό το ποσοστό που έχει και θα προτιμούσε να ήταν το ΚΚΕ της Δεξιάς.
      Πολιτικώς με φοβίζει μόνο ο χοντροκώλης που βαράει και κανένας άλλος. Οι άλλοι είναι προβλέψιμοι.

      Ότι όμως και να γίνει με τα χρηματιστήρια, στο τέλος οι σοβαρές εταιρίες επιβιώνουν και επανέρχονται δριμύτερες, ειδικά αν είναι εξαγωγικές και γυρίσουμε σε δραχμές. Τότε η τιμή στόχος του θωρηκτού θα είναι 30.000 δρχ - σε πρώτη φάση, πριν την πρώτη μεγάλη υποτίμηση.

      Διαγραφή
  74. κυριε Σύλβιος
    ψαχνω γιαυτο το blog Kikou θυμήθηκα τους διαλόγους που είχατε, πριν ακριβώς δύο χρόνια, με έναν χρήστη επ’ ονόματι butcher, για μια συντηρητική εταιρεία ενός επιθετικού, κυκλικού και υψηλού ρίσκου κλάδου, τη ΝΑΤ, την οποία νομίζω ο ίδιος είχε παρουσιάσει. Η μετοχή τότε λέγατε ότι είχε τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας εξαετίας, ήτοι 17,20$. Σήμερα έχει 7,70$, εγκαταλειμμένη από όλους και αναρωτιέμαι αν εξακολουθείτε να την παρακολουθείτε λόγω των επαφών σας με τόσους ειδικούς και μήπως αρχίζει να αξίζει στα επίπεδα αυτά;
    πως μπορω να το βρω το blog Kikou κυριε Σύλβιος και αν γνωριζετε και αλλα blogς γραφτετα να διαβαζουμε και να μαθενουμε εμενα παντως στο χαα μου πηρανε τα σωβρακα κυριε Σύλβιος θα ηθελα την εκτιμηση σας για τον sp500 σας ευχαριστω κυριε Σύλβιος ο μπατηρης ο λουκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. κυριε Σύλβιος την βρηκα τη μετοχη αυτη ειναι φιλε http://www.4-traders.com/NORDIC-AMERICAN-TANKER-LT-13682/?type_recherche=rapide&mots=NAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατσα και στο Αμέρικα ο monsieur Loukas.


      Με εντυπωσιάσατε.

      Διαγραφή
  76. monsieur ΔΑΡΕΙΟΣ ρωταω να μαθενω στο χαα μου πηρανε τα σωβρακα διαβαζω τα ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ο μπατηρης ο λουκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. MSCI και FTSE μειώνουν το βάρος του ΟΠΑΠ στους δείκτες τους

    https://www.capital.gr/agores/3391488/msci-kai-ftse-meionoun-to-baros-tou-opap-stous-deiktes-tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αναμένονται πωλήσεις 3,4 εκ. μετοχές περίπου. Η αλλαγή των δεικτων της ΜS θα γίνει γνωστή την Τετάρτη το βράδυ στις 6 του μήνα και θα ισχύσει απο 27/11 λόγω Σαουδικης Αραβιας η οποία αλλάζει ΠΑΛΙ στάθμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά την άποψη μου είναι ευκαιρία κ. Βασίλη...μάλιστα ψώνισα λίγο σήμερα στα 9,65 στα χαρτοφυλάκια των παιδιών (που σημαίνει επενδύω με ορίζοντα 5ετίας τουλάχιστον)...εσείς τι γνώμη έχετε?

      Διαγραφή
    2. Κε Hippy, σαφώς το γεγονός της υψηλής μερισματικής απόδοσης κεντρίζει θετικά, αλλά επιστροφές και μερίσματα με δανεισμό μου αλλάζουν την άποψη και με καθιστούν προσεκτικό!! Μεγάλο γεγονός θα είναι η τυχόν αλλαγή του πλαισίου φορολόγησης, κάτι για το οποίο σήμερα δεν έχουμε ορατότητα. Όπως και να έχει όμως, το υψηλό μέρισμα φέρνει πάντα αγοραστές σε υποχώρηση της τιμής της μετοχής.

      Διαγραφή
  79. Επειδή είμαι σίγουρος ότι και οι δυο σας αυτά θα τα έχετε ξεσκονίσει, διαβάζοντας και την τελευταία λέξη, η φορολογία του 30% των εσόδων δεν τελειώνει το 2020; Επίσης το μονοπώλιο είναι ως το 2030;

    Δεν έχω ασχοληθεί, γιατί οι παχυλές χρηματικές διανομές, που δεν στηρίζονται στα κέρδη λίγο μου την δίνουν. Και τι θα συμβεί στη μετοχή αν αποφασίσει αύριο να τις μειώσει; Πάντως οι μέρες αυτές δείχνουν πράγματι κατάλληλες για κάποιον που ενδιαφέρεται για είσοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική η παρατήρηση σχετικά με την 30% φορολογία κύριε Σύλβιο. Είχε κάνει μια παρουσίαση στους πελάτες της η Eurobank Equities προ 6μήνου περίπου. Είχαν σαν 3 βασικότερες επιλογές τους ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΑΛΦΑ. Όταν ρώτησα γιατί ΟΠΑΠ ο chief αναλυτής απάντησε ότι θεωρούν πολύ πιθανό να είναι μειωμένο το τίμημα που θα συμφωνηθεί κατά την 10ετή επέκταση μέχρι το 2030.  Επειδή (αιτιολόγησαν) στην πρώτη 10ετή παραχώρηση ο φόρος ήταν 10% και αυξήθηκε σε 30% αυθαίρετα από το κράτος αλλά και "αναίμακτα" από πλευράς εταιρείας...άρα (πιθανολόγησαν) κάτι πρέπει να συμφωνήθηκε υπογείως το οποίο μάλιστα το έχουν υπολογίσει σε 2 ευρώ/μετοχή...υπήρχε σχετική αναφορά στο θέμα σε έκθεση προς τους ξένους πελάτες από το 2018 που ζήτησα και την έλαβα επίσης στο mail μου. Βέβαια αυτό μένει να αποδειχτεί.

      Σχετικά με το δανεισμό και το αυξημένο μέρισμα απάντησαν αυτό που έχει αναφέρει και ο κύριος Τάκης. Ότι ο δανεισμός οφείλεται στην ανάγκη να πληρωθούν οι κρατικές παραχωρήσεις (VLTs, 10ετής επέκταση), Stoiximan κλπ. Τέλος πιθανολογούν ότι το μέρισμα θα είναι τόσο φέτος όσο και στα επόμενα χρόνια τουλάχιστον 0,70 ευρώ/μετοχή. Κι αυτό μένει να αποδειχτεί επίσης.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂