Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΤΤ η ''πολύφερνη'' νύφη και η δικαιολογημένη χρεοκοπία του. Οι άμπαλοι φιτσουλέοι ακόμη χαμπάρι δεν πήραν τι έγινε και πως έγινε και έμειναν με τη γκρίνια στο στόμα και την κακομοιριά στη ζωή τους.


Στις 19 Φεβρουαρίου 2011 ο Τάκαρος έδινε το εξής πρόβλημα προς επίλυση

Πρόβλημα
Υπάρχει μια τράπεζα Α με 12 δις στο ταμείο της απο καταθέτες και δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Υπάρχει και μια άλλη τράπεζα Β με 12 δις σε χορηγηθέντα δάνεια και πέραν αυτού δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Ποια απο τις δύο τράπεζες με συμφέρει να αγοράσω αν έχω 12 δις?? Την Α ή την Β?? Πόσα λεφτά θα πρόσφερα στην Α και πόσα στη Β??


Για την Α τράπεζα δεν δίνω φράααααααααααααγκο. Χρωστάει 12 δις στους καταθέτες, να δώσω και απο πάνω???? ενώ με το καλημέρα θα έχω να πληρώνω και τόκους 240 εκατομμύρια σε ένα χρόνο ?????? επιτόκιο 2% περικαλώ
Γιατί αυτός που την είχε έβαλε τίποτα απο την τσέπη του, για να μου ζητάει λεφτά??? Όχι βέβαια!!! Βάλαν τα κορόιδα οι καταθέτες.
Για την ακρίβεια θα την αγόραζα την Α τράπεζα πληρώνοντας μόνο όσο κοστίζουν οι άδειες της, με την προϋπόθεση ότι τα 12 δις θα είναι μοιρασμένα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταθέτες. 1 εκατομμύριο και πάνω καταθέτες για 12 δις καταθέσεις, με τον περιορισμό καταθέτες με πάνω απο 10 μύρια να είναι το πολύυυυυυ το 5% - όλοι μαζί έτσιιιιιιι?

Η τράπεζα Β έχει το ενδιαφέρον. Ο τραπεζίτης της Β έχει δώσει τα ωραία του λεφτάκια και έχει δώσει δάνεια 12 δις ευρώ. Άρα για να μου την πουλήσει θα ήθελε τουλάχιστον 12 δις, ενώ εγώ θα σκεφτόμουν ότι με τον πρώτο χρόνο θα έχω να λαμβάνω τόκους 600 εκατομμύρια περικαλώ - 5% το επιτόκιο.
Μα είναι τόοοοοοοοοσο απλά τα πράγματα!!!


Κοιτάμε τις τράπεζες που έχουν περισσότερα δάνεια αυτές μας ενδιαφέρουν και όχι αυτές που έχουν περισσότερες καταθέσεις, όπως γράφουν οι παπαγάλοι. Αυτές που έχουν περισσότερα δάνεια, αυτές έχουν και περισσότερα έσοδα. Αυτές που έχουν ρευστό σε καταθέσεις έχουν περισσότερα έξοδα τόκων, μεγαλύτερο κόστος, αφήστε ντεεεεε που πάντα θα διερωτάσαι και γιατί δεν το δάνειζαν το πλεονάζον χρήμα???? Τι ατζαμήδες τραπεζίτες είναι αυτοί ???

Αποκάλυπτε ο Τάκαρος στις 16 Ιουλίου 2011 ότι το ΤΤ είναι η χειρότερη Ελληνική τράπεζα - κόντρα σε όλους και σε όλα που την βάπτιζαν αδάμαντα και πολύφερνη νύφη. 
Έγραφε ......

ΤΤ 
μας έγραφαν οι ΜΜΕδες και οι παπαγάλοι με ονοματεπώνυμο για την τραπεζάρα με τις υψηλές καταθέσεις, με τα ισχυρά ταμεία και τα υγιή ίδια κεφάλαια.

Δως του να τα λένε , να τα λένε και να τα ματαξαναλένε.

Βρεεεεεε τι έχει πει ο Τάκαρος???? Όποια τράπεζα έχει μεγάλες καταθέσεις σε σχέση με δάνεια, κάτι δεν πάει καλά. Ή άσχετοι τραπεζίτες την έχουν την τράπεζα - τίποτα ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥ ΣΟΥ δες θα την έχουν που δεν ξέρουν να χρησιμοποιήσουν τα ρευστά - ή απλά δεν υπάρχουν ρευστά. Για να δούμε!!!!!

Το ΤΤ έχει περισσότερα απο 5 δις σε Ελληνικά Ομόλογα. Το 30% του Ενεργητικού του το έχει σε Ελληνικά ομόλογα.

Θα πείτε στον Τάκαρο ότι δεν ξέρετε αν είναι πολλά ή λίγα.

Απαντώ : είναι σαν να λέμε ότι έχει η ΛανΕΤΕ 36 δις σε Ελληνικά ομόλογα απο 14 - η ΑΛΦΑ 20 απο 5,5 - η ΕΥΡΩΒ 26 απο 6 - η Πειραιώς 17 απο 8,5 (φορτωμένη είναι και αυτή) και η ΑΤΕ 9 απο 4 (φορτωμένη)

Αν δεν είναι καραφορτωμένο με Ελληνικά ομόλογα το ΤΤ τότε ποιος είναι????

Με ένα κούρεμα μικρότερο του 20% μηδένισαν τα ίδια κεφάλαια του ΤΤ !!!!

Είπατε τίποτααααααααααααααααα?????????????????????

Για να δούμε δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Όχι ,  όχι δεν θα δούμε επισφάλειες και τέτοιες σαχλαμάρες που κοιτάνε οι άμπαλοι που τους έχουν βάλει οι ΜΜΕδες έτσι να τα μετράνε.

Το Δανειακό χαρτοφυλάκιο είναι πάνω απο το 50% του ενεργητικού.

Πόσα δάνεια έχει διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα τα τελευταία 6 χρόνια????

Πόσα????? Λιγότερα απο 4 εκατομμύρια???????????

Δηλαδή αυτή η τράπεζα είναι η SUPER τράπεζα. Δεν χάνει ποτέ!!! Ένα πράγμα σαν την ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥ ΣΟΥ!!!! Όλο κερδίζει. Δανείζει και κερδίζει!!!

Πάνω απο το 40% των καταθέσεων έχουν κατευθυνθεί σε Ελληνικά Ομόλογα
 

Τα Ελληνικά ομόλογα του ΤΤ είναι 5,5 φορές τα ίδια κεφάλαια του.

η ρευστότητα του ανύπαρκτη και είναι καταδικασμένο ή να πτωχεύσει αν γίνει κούρεμα ή να μην έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του αν τα ομόλογα του επιμηκυνθούν χρονικά ή να πάει σε μια τεράστια αύξηση κεφαλαίου σε στυλάκι ''είμαστε η Αγροτική και σας αγαπούμε πολύ''

Η τιμή που είχε το ΤΤ την μέρα που γραφόντουσαν αυτά ήταν : 
ΤΤ = 2,3 ευρώ


Συνέχιζε ο Τάκαρος, τις επόμενες μέρες του 2011.

Οι επισφάλειες της ΕΤΕ είναι στο 4,4% με επισφαλή δάνεια 3,5 δις ευρώ - δηλαδή μπορεί να διαγράψει 3,5 δις και να μην ανοίξει ρουθούνι. 
ΑΛΦΑ επισφάλειες 4,32% - επισφαλή δάνεια 2,2 δις. ΕΥΡΩΒ επισφάλειες 3,97% - επισφαλή δάνεια 2,3 δις. Πειραιώς επισφάλειες 3,66% - επισφαλή δάνεια 1,4 δις. Κύπρου επισφάλειες 4,01% - επισφαλή δάνεια 1,1 δις.

Ενώ λοιπόν φαίνονται να βράζουν όλες στο ίδιο καζάνι, με χειρότερη πάλι την Πειραιώς, προχωράμε και τι βλέπουμε???
ΤΤ επισφάλειες μόλις 2,62% - επισφαλή δάνεια μόνο 216 εκατ. Πάλι το ΤΤ είναι η χειρότερη τράπεζα, εκτός αν όοοοοοολοι εσείς πιστεύετε ότι έχει καλύτερο δανειακό χαρτοφυλάκιο. ΑΝ και ένας το νομίζει τότε θα δώσω επιπλέον στοιχεία.
Αγροτική επισφάλειες 8,05% - επισφαλή δάνεια 1,7 δις, με πολλά δάνεια , όπως και το ΤΤ, προς τον δημόσιο τομέα.


Η Εμπορική, η καλύτερη τράπεζα έχει επισφάλειες 11,66%, μπορεί να διαγράψει 2,8 δις ευρώ και να μην ανοίξει ρουθούνι.
Η Γενική έχει επισφάλειες 19,06% - επισφαλή δάνεια 824 εκατ. το έχουν παραξεφτυλίσει οι Γενικάριοι. Βλέπουν Γενική και χαίρονται οι καταστροφολόγοι γνωστοί και ως τσουροτραπεζομαδημένοι.


Οι Ελληνικές τράπεζες έκαναν το αυτονόητο. Είχαν σχετικά λίγα ομόλογα μέχρι και το 2009 , αλλά παραφόρτωσαν - υπό την ανοχή της Ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΚΤ - Ελληνικά ομόλογα το 2010. Το 2008 ξεσχίστηκαν να δίνουν δάνεια, για να στηρίξουν την ανάπτυξη, οπότε να μην βγαίνουν κάποιοι τάχα μου να μας κάνουν κηρύγματα ότι δήθεν δεν δανείζουν. Τώρα και να θέλουν δεν μπορούν, κοινώς δεν υπάρχει μία.
 

Θα βγάλω στο κλαρί τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων των τραπεζών μας. Θα δείτε ότι υπάρχουν μεγάαααααααααααααλες διαφορές, μεταξύ τους. Είμαι σίγουρος ότι οι ευφυείς μελλοντικά θα τα αξιοποιήσουν. Η μάζα???? Θα κάνει ότι κάνει πάντα. Αερολογίες, σαχλαμάρες που όταν πέφτουν οι μετοχές φταίνε τα λόμπι και η κακιά μας ώρα και όταν ανεβαίνουν, έτσι και έχουν τις ανοδικές μετοχές, είναι μάγκες, έξυπνοι, αλλά αν δεν τις έχουν φταίνε πάλι τα λόμπι και η κακιά ώρα.

TT όλα τα δάνεια στο πόπολο. Προσοχή σε όσους άμπαλους φίτσουλες και ΑΜΥΑΛΟΥΣ ΜΜΕδες γράφουν για την πολύφερνη νύφη. Σιγά μην χάσουν το κελεπούρι ντεεεεεε. Με διαφορά η χειρότερη τράπεζα με τα σημερινά δεδομένα.
25% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
60% στεγαστικά
5% δάνεια σε δημόσιο τομέα
Επισφάλειες 3%

Εμπορική
10% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
35% στεγαστικά
55% επιχειρηματικά
Επισφάλειες 13,5%

Γενική
17% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
25% στεγαστικά
50% επιχειρηματικά
Επισφάλειες 20%

Εθνική
16% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
31% στεγαστικά
43% επιχειρηματικά
Επισφάλειες 4,7%

Κύπρου
13% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
19% στεγαστικά
65% επιχειρηματικά
Επισφάλειες 3,8%


Άλφα
11% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
28% στεγαστικά
56% επιχειρηματικά
Επισφάλειες 4,7%

Εurobank
15% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
29% στεγαστικά
55% επιχειρηματικά
Επισφάλειες 3,97%

Πειραιώς
11% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
18% στεγαστικά
70,92% επιχειρηματικά
Επισφάλειες 4%

ΑΤΕ
9% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
32% στεγαστικά
30% επιχειρηματικά
17% δάνεια προς το δημόσιο
Επισφάλειες 8,7%


Protοn
7% χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε πιστωτικές + καταναλωτικά.
2% στεγαστικά
88% επιχειρηματικά
Επισφάλειες 5%
χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων 53% του ενεργητικού
Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου 30% του ενεργητικού



Το ΤΤ είναι η χειρότερη τράπεζα, γιαυτό και δεν ανταλλάσσει ομόλογα. 
Η ρευστότητα του είναι για τα πανηγύρια.
Σήμερα θα κλείσω με την Τράπεζα Κύπρου που μας τα είχαν κάνει νταούλι οι ερασιτέχνες γκουρούδες που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και δεν τα λένε οι παπαγάλοι με ονοματεπώνυμο - ξέρετε σε ποιούς αναφέρομαι έτσιιιιιι?????
Μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα, ότι τάχα μου οι Ελληνικές τράπεζες στηρίχτηκαν απο το Ελληνικό Δημόσιο με ανταλλαγή τις προνομιούχες, ενώ η Κύπρου ήταν η τραπεζάρα και δε χρειαζόταν τέτοια κόλπα.

Μπου χουχουχουχου

Μα τι γράφετε βρεεεεε ατζαμήδες!!!!!!!
Τέλη του 2009 - στηρίχτηκε με 1 δις ευρώ η Τράπεζα Κύπρου, απο την κυπριακή κυβέρνηση???
Ναι ή ου????????


Κατόπιν .....
Στις 26 Αυγούστου 2011 το ΤΤ έφτασε στο 1 ευρώ. Τότε ο κυρ Πέτρος έγραφε για δικαίωση. Τι πρωτότυπο. Αυτός όλο δικαιώνεται - αλλά ποτέ δεν έχει πει τίποτα.

Έγραφε τότε ο Τάκαρος
Μιας είπαμε για ΤΤ στα 0,8 - το ξαναγράφω - μόνο εγώ είπα καθαρά και εξήγησα συνοπτικά το γιατί το ΤΤ ήταν η χειρότερη τράπεζα. Το ΤΤ που με ένα κούρεμα του 20% μηδενίζει ότι αξία έχει μέσα του. Μόνο εγώ τα έγραφα καθαρά και ξάστερα, όχι με 5000000 σενάρια, όσα και τα συμβόλαια που θα είχε short η ΣΟΥ ΣΟΥ αν δεν ήταν διακοπές. Σήμερα τα έγραφα, αύριο μου βγαίναν και όχι τον επόμενο αιώνα.

Εγώ σε τράπεζα ακόμη δεν βάζω μία - θέλω να δω τι πολιτική θα ακολουθήσουν. Όποια θελήσει να γράψει τις περισσότερες ζημιές, αυτή θα δω πρώτη. Όμως για ΤΤ ενώ ο άλλος κοκορεύεται ότι μίλησε για 0,8 και για δίκαιες τάχα μου τιμές, ένα έχω να πω. Ή θα περάσει τα 0,8 προς τα κάτω σαν να μην υπήρχαν ή αγορές γίνονται στο 1,01  - αν θέλετε ντε και καλά να πάρετε αυτό το κελεπούρι. Αν σπάσει κάτω απο το 1,01 θα πρέπει να είναι μέσα στη συνεδρίαση. Είναι ψυχολογικό το θέμα. 


Αυτά έγραφε ο Τάκαρος πριν 2 χρόνια και παραπάνω για το ΤΤ, αλλά οι μυρουδιάδες χαμπάρι δεν πήραν. Κλασσικοί Ελληναράδες. Κάθονται κοιμούνται, δεν σκοτίζουν την κεφάλα τους με τίποτα, συνήθως δεν γνωρίζουν και τίποτα , αλλά όταν σκάνε οι μπόμπες τότε θυμούνται ότι είχαν βάλει λεφτά και δεν τους ενημέρωσε ποτέ κανείς για τίποτα.

Το ΤΤ φυσιολογικά φαλίρισε και πτώχευσε, καθώς ήταν η χειρότερη Ελληνική τράπεζα, καραφορτωμένη με Ελληνικά ομόλογα και με δάνεια προς δημόσιο τομέα.
Το αύριο του ΤΤ είναι παρέα με ΕURΟΒΑΝΚ.

Μελετάμε 2 ενδιαφέροντα άρθρα που αφορούν την εν λόγω συγχώνευση.


H Eurobank, το bonus από ΤΤ & το χαρτί της Proton 

 Η εξαγορά του Τ.Τ. και δευτερευόντως της Proton αποδεικνύεται, όπως είχε εκτιμήσει το Euro2dayφιλί ζωής για τη Eurobank.

Δεν είναι μόνο ότι ο λόγος δανείων προς καταθέσεις του νέου ομίλου πέφτει, με βάση τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου, στο 114% από 132%, χάρη στις καταθέσεις 12 δισ. ευρώ και σε χορηγήσεις 7,8 δισ. ευρώ που συνεισφέρουν το Τ.Τ. και η Proton.
Πάνω και από αυτό είναι η εδραίωση της πεποίθησης ότι η Eurobank θα παραμείνει συστημικός τραπεζικός πόλος. Αυτό οδήγησε στη διακοπή της εκροής καταθέσεων που είχε αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου.
Ταυτόχρονα, η Eurobank θα έχει την ευκαιρία με την καθαρή ρευστότητα που αποκτά από το Τ.Τ. (ύψους 4,2 δισ. ευρώ με βάση τα στοιχεία στο τέλος Μαΐου) να μειώσει περαιτέρω την εξάρτησή της από τον ELA που τον Μάιο ανερχόταν σε 8,8 δισ. ευρώ.
Η απόκτηση του Τ.Τ. και της Proton θα βελτιώσει και την εικόνα μη εξυπηρετούμενων δανείων και προβλέψεων.
Συνολικά το Τ.Τ. έχει προβλέψεις της τάξεως των 900 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 11% του δανειακού του χαρτοφυλακίου και χαμηλές επισφάλειες.
Η απόκτησή του θα μειώσει τα NPLs της Eurobank από 24,6% στο τέλος του α΄ τριμήνου σε 21% - 22% και θα ανεβάσει τον συντελεστή κάλυψης μεταξύ 49% και 51%.
Η δε Proton πωλείται έχοντας σχηματίσει προβλέψεις ακόμη και για δάνεια εταιρειών που στις υπόλοιπες τράπεζες είναι ακόμη ενήμερα.
Σε επίπεδο καθαρής ενσώματης θέσης, ωστόσο, οι δυσκολίες παραμένουν.
Το συνολικό ενεργητικό του νέου ομίλου διαμορφώνεται σε 79,4 δισ. ευρώ (αύξηση 24%), το σταθμισμένο ενεργητικό της Eurobank ξεπερνά τα 42 δισ. ευρώ και η καθαρή ενσώματη θέση με βάση τα pro forma στοιχεία εκτιμάται πέριξ των 4,3 δισ. ευρώ. O δε δείκτης EBA Core Tier I ξεπερνά οριακά το 9%.
Η Eurobank θα χρειασθεί, σύμφωνα με αναλυτές, ενίσχυση της καθαρής της θέσης είτε με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και γενναίο πρόγραμμα περικοπών και απλοποίησης του μηχανισμού της είτε μέσω αύξησης κεφαλαίου με είσοδο ιδιωτών επενδυτών.
Και σε αυτήν την προσπάθεια η Proton ενδέχεται να αποτελέσει καλό χαρτί.
H άδεια τραπεζικών εργασιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλά Γενική συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος από ξένα funds για συμμετοχή στη μερική ιδιωτικοποίηση της Eurobank.
YΓ.: Θεωρητικά η Eurobank θα γράψει στο γ΄ τρίμηνο και κέρδη από το αρνητικό goodwill της εξαγοράς της Proton, το ύψος του όμως δεν μπορεί να προσδιορισθεί.
Στις 31/12/2102 η Proton είχε αρνητική καθαρή θέση 200 εκατ. ευρώ και το ΤΧΣ την ανακεφαλαιοποιεί με 395 εκατ. ευρώ πριν την πωλήσει προς 1 ευρώ στη Eurobank. Το ερώτημα είναι πού έχει φθάσει σήμερα η αρνητική καθαρή θέση της.

 

Τ.Τ.: Η προίκα των προβλέψεων και τα μη εξυπηρετούμενα

Στα 37,5 εκατ. ευρώ ανήλθε το κόστος της εθελουσίας εξόδου στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα με τον τριμηνιαίο απολογισμό του ΤΧΣ, καθώς στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 605 υπάλληλοι.
Το έκτακτο κόστος της εθελουσίας αναμένεται να αυξήσει τις ζημίες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης στα 70 - 80 εκατ. ευρώ μειώνοντας την καθαρή ενσώματη θέση του Ταμιευτηρίου στα 420 - 430 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι το Τ.Τ. έχει επισφαλή δάνεια που αντιστοιχούν στο 8% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων, τα οποία όμως μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε ενήμερα.
Και αυτό γιατί είναι είτε στεγαστικά που η αξία του ενεχύρου (σ.σ. ακίνητο) αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 75% του ανεξόφλητου υπολοίπου είτε στεγαστικά ή καταναλωτικά σε δημοσίους υπαλλήλους που μειώθηκαν μεν οι μηνιαίες μισθοδοσίες τους, παραμένουν όμως στο δημόσιο τομέα.
Πρόκειται ως εκ τούτου για δάνεια που μπορούν να ρυθμισθούν σχετικά ευκολότερα από τα υπόλοιπα.
Σε αυτήν την περίπτωση οι προβλέψεις ύψους τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ του Τ.Τ. θα μείνουν «προίκα» για την κάλυψη τυχόν νέων επισφαλειών.

H εικόνα του χρεοκοπημένου ΤΤ  (προ της ανακεφαλαιοποίσης του απο το Τ.Χ.Σ.)
πατήστε  .... εδώ .... και θα την δείτε

145 σχόλια:

  1. Καινούργιο thread για να αμολάμε τις γκουρουδιές μας και να κάνουμε τις αναλύσεις μας.
    Το προηγούμενο, κοντεύει να γεμίσει. Θυμίζω ότι μέχρι 200 σχόλια μπορούν να αναρτηθούν στα blogspot - τα υπόλοιπα τα τρώει το μαύρο σκοτάδι.

    Ο Τάκαρος για μερικές μέρες θα απουσιάσει.
    Ίσως να εκπέμψω, Παρασκευή ή Σάββατο. Γκουρουδιάστε εσείς ελεύθερα και ρωτήστε ότι θέλετε. Την επόμενη εβδομάδα που θα επανέλθω θα απαντήσω σε ότι μπορώ και εφόσον το γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Τάκη είσθε αεικίνητος και αίλουρος.Πολύ ορθά πράττετε με την επανάληψη ανεπανάληπτων γκουρουδιών σας από το παλιό marketzone.Προσωπικά τα τραπεζικά δεν τα κατέχω και μου ανοίγετε εκτός των οματιών μου και την όρεξη για μελέτη και έρευνα.

    Σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά και σας εύχομαι καλό Δεκαπενταύγουστο και καλή ξεκούραση.Εύχομαι για όλες τις φίλες και τους φίλους η Παναγιά να'ναι πάντα δίπλα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δασκαλε συγχαρητηρια για το νεο αρθρο σου ευχωμε η παναγια να σου δινει υγεια και ευτυχια σε ευχαριστουμε απο καρδιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρονια πολλα σε ολους,καλες Διακοπες Κ.Τακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχωμε σε ολους τους φιλους η Παναγια να σας δινει Υγεια -Ευτυχια και Πολλα Κερδη με σεβασμο και εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Τακη , χρονια πολλα και καλες διακοπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τάκη χρόνια πολλά και να περνάτε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά και καλά Φίλε Κύριε Τάκη (ελάχιστα πιθανό να λέγεστε Παναγιωτάκης) και σε όλους τους συμμετέχοντες

    Κύριε Τζο θέλω την φιλική σας διάθεση (σκεφτείτε πως για το χατήρι σας έψαξα κοντά στη μια ώρα, καλό μου κάνατε, ευχαριστώ)

    Οπως έχω στο παρελθόν αναφέρει, επενδυτικά, πρώτα ψάχνω κλάδο κι εν συνεχεία διαλέγω εταιρεία στον κλάδο. Οχι πως αυτό είναι το καλύτερο, απλώς έτσι συνήθισα να δουλεύω εγώ.

    Δεν μου αρέσει ο κλάδος των κατασκευαστικών εταιρειών κι από το 2000 δεν θυμάμαι να επένδυσα ποτέ σ΄αυτόν. Οι λόγοι:

    1)Οι εταιρείες του είναι κατά βάση κρατικοδίαιτες με τα ελάχιστα καλά και όλα τα κακά του κράτους (μεγάλες "εικονικές" εκπτώσεις που ακολουθούνται από συμπληρωματικές "πριβέ" αναθέσεις, μίζες-δώρα-χρήμα κάτω απ΄το τραπέζι, καθυστερήσεις παραδόσεις έργων, το αυτό πολλαπλάσια στις πληρωμές, δικαστήρια, γενικά μύλος). Πολύ δύσκολο να γνωρίζει ο επενδυτής την εταιρεία του εάν δεν έχει inside information.

    2)Μεγάλο κομμάτι του κατασκευαστικού έργου, συχνότατα γίνεται "ακριβά" από υπεργολάβους, κάποιοι εκ των οποίων ενίοτε είναι αχυράνθρωποι των βασικών μετόχων.

    3)Ο τεράστιος αριθμός θυγατρικών δυσκολεύει αφάνταστα στην κατανόηση των αποτελεσμάτων τον ερασιτέχνη επενδυτή (εμένα). Ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα στους βασικούς μετόχους κυριολεκτικά "να αλωνίζουν" δίχως το παραμικρό κίνδυνο για την μητρική (απλήρωτο προσωπικό για μήνες στη θυγατρική του Ελλάκτωρα που έφτιαχνε την προέκταση του μετρό προς Ελληνικό, εισφορές ΙΚΑ κλπ)

    Επειδή λοιπόν εταιρείες στο ΧΑΑ υπάρχουν πολλές, το χρήμα μου όμως είναι μετρημένο, απόφάσισα πως δεν μ΄ενδιαφέρει αυτός ο κλάδος. Προσοχή παρακαλώ. Δεν λέω πως δεν αξίζει, λέω πως εγώ δεν τον καταλαβαίνω και γι΄αυτό δεν επενδύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδιαίτερα για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ (όπως πάντα πηγαίνω στο Kikoogle)

      (το κείμενο γράφτηκε 1/12/2011 περίπου, με τιμή μετοχής 0,668 ευρώ)


      UP DATE στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με αφορμή τη δημοσίευση του 9-μηνου 2011

      Τι προβληματίζει ....

      Η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει μια, ανεξήγητη κατά πολλούς, πτώση διαρκείας. Για το 2011 η πτώση της μετοχής προσεγγίζει ποσοστό υψηλότερο του 80%. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στο Χρηματιστήριο Αθηνών θεωρεί τη μετοχή βαθιά υποτιμημένη, τόσο αυτή όσο και τις άλλες δύο μεγάλες κατασκευαστικές (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ).

      Πιθανόν να είναι και έτσι, ή αν προτιμάτε σίγουρα είναι έτσι, εφόσον τα πράγματα στο μέλλον εξελιχθούν ομαλά και το Ελληνικό Δημόσιο πατήσει ξανά γερά στα πόδια του και δεν κάνει ΄΄delete΄΄ σε ότι το αφορά.

      Για να δούμε όμως μια διαφορετική οπτική, από αυτή που βλέπει η πλειοψηφία .

      Η οπτική αυτή καταδεικνύει πως δεν αποκλείεται οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου να είναι υπερτιμημένες ακόμη και στα σημερινά επίπεδα και η διακράτηση τους να ενέχει μεγάλο ρίσκο σε ένα περιβάλλον σαν το σημερινό.

      Κοιτώντας το εννεάμηνο του 2011 και συγκεκριμένα το ενεργητικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επικεντρώνουμε στα εξής σημεία :

      1) Ασώματα Πάγια = 318,438 εκατ. ευρώ

      Στο αναπόσβεστο υπόλοιπο των ασώματων παγίων του Ομίλου περιλαμβάνονται :

      •δικαιώματα παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων και σταθμών αυτοκινήτων αξίας 226,480 εκατ. ευρώ
      •δικαιώματα αδειών αιολικών πάρκων αξίας 31,047 εκατ.
      •δικαιώματα από εξαγορασθείσα κατασκευαστική σύμβαση αξίας 27,814 εκατ.
      •δικαιώματα αδειών εκμετάλλευσης λατομείων και μεταλλείων αξίας 32,249 εκατ..

      Οι αποσβέσεις σε αυτό το κονδύλι πραγματοποιούνται με βάση τη χρονική διάρκεια της παραχώρησης.

      Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο Όμιλος συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση προσωρινής αναστολής εργασιών στα έργα των αυτοκινητοδρόμων Ιόνια Οδός, Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 και Ελευσίνας-Πάτρας-Πύργου- Τσακώνας, εν αναμονή της επίλυσης του προβλήματος της χρηματοδότησης των έργων από το Ελληνικό Δημόσιο.

      Ο Όμιλος εκτελεί τις τρεις αυτές συμβάσεις παραχώρησης συμμετέχοντας κατά 33,3% στις Παραχωρήσεις της Ιόνιας Οδού και Κεντρικής Ελλάδος και κατά 17% στην Ολυμπία Οδό.

      2) Επενδύσεις διαθέσιμες προς πώληση = 17,508 εκατ ευρώ

      Σε αυτό το κονδύλι συμπεριλαμβάνονται συμμετοχές σε μη εισηγμένες σε χρηματιστήριο εταιρείες, στις οποίες η ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει ποσοστό έως 20%.

      3) Συμμετοχές σε συγγενείς = 26,03 εκατ ευρώ

      Πρόκειται περί επιχειρήσεων στις οποίες ο Όμιλος ασκεί σημαντική επιρροή, ωστόσο δεν είναι θυγατρικές ή κοινοπραξίες. Οι συμμετοχές του Ομίλου σε συγγενείς επιχειρήσεις απεικονίζονται με τη μέθοδο της καθαρής θέσεως και στο ενεργητικό ουσιαστικά καταχωρούνται στο κόστος κτήσεως

      4) Συνολικές Απαιτήσεις Ομίλου ΓΕΚ = 975,2 εκατ. ευρώ

      Το 37% του συνολικού ενεργητικού του ομίλου αποτελούν απαιτήσεις που έχουν ανησυχητική αυξητική τάση, καθώς έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2007 όταν, τότε, οι συνολικές απαιτήσεις ανέρχονταν σε 364,6 εκατ. ευρώ.

      Κοιτώντας σήμερα μια Ελληνική κατασκευαστική εταιρία που έχει στενές σχέσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι σαν να κοιτάζεις μια τράπεζα. Δεν ξέρεις τι ισχύει και τι μπορεί να μεταβληθεί στο Ενεργητικό με βίαιο τρόπο. Ούτε καν τα ανεκτέλεστα υπόλοιπα των κατασκευαστικών συμβάσεων δεν μπορούν απαραίτητα να είναι ενδεικτικά στοιχεία των μελλοντικών εσόδων. Παρόλο που τα ανεκτέλεστα υπόλοιπα των συμβάσεων αυτών αντιπροσωπεύουν εργασίες που θεωρούνται βέβαιες. Δεν μπορεί όμως να δοθεί καμία εγγύηση ότι δεν θα λάβουν χώρα ακυρώσεις.

      Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο κατασκευαστικών εργασιών της ΓΕΚΤΕΡΝΑ την 30.6.2011 ανέρχόταν σε 1,890 δισεκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 16,4% αφορούσε έργα που εκτελούνται στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
    2. Η καθαρή θέση της ΓΕΚΤΕΡΝΑ μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχεται σε 476,136 εκατ. ευρώ ή αν προτιμάτε 5,54 ευρώ ανά μετοχή. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η μετοχή είναι βαθιά υποτιμημένη καθώς διαπραγματεύεται στο 10% της BV.

      Όμως τα νούμερα που παρουσιάζουμε προβληματίζουν, ειδικά όταν η Ελλάδα και το τραπεζικό της σύστημα, βρίσκεται στο καναβάτσο και πολύ περισσότερο όταν το 50% του συνολικού ενεργητικού του ομίλου αποτελούν οι απαιτήσεις και ασώματα πάγια. Τα μισά των απαιτήσεων και των ασώματων παγίων να απομειωθούν ο όμιλος μηδένισε τα ίδια κεφάλαια του.

      Αν πάλι διαγράψουμε από το ενεργητικό τις προαναφερθέντες κατηγορίες 1, 2 και 3 τότε η καθαρή θέση του ομίλου πέφτει πολύ κάτω από τα 2 ευρώ ανά μετοχή.

      Στο συνοδευτικό πίνακα 1 φαίνονται κάποια χαρακτηριστικά κονδύλια που αφορούν τον όμιλο της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (τρίτη γραμμή κάθε έτους) , την ΤΕΝΕΡΓΑ και τη ΓΕΚ έχοντας όμως αφαιρέσει τα αντίστοιχα ποσά που αφορούν την ΤΕΝΕΡΓΑ (το 48% της ΤΕΝΕΡΓΑ ανήκει στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ).

      Βλέπουμε στη πρώτη γραμμή κάθε έτους το τραπεζικό δανεισμό της ΓΕΚ να έχει ανέλθει από τα 272,4 εκατ. ευρώ του 2007, στα 723,5 εκατ. στο εννεάμηνο του 2011!!!

      Η μόχλευση των ιδίων κεφαλαίων της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (ειδικά αν αφαιρέσουμε τη συμμετοχή της ΤΕΝΕΡΓΑ) είναι τρομακτική.

      Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ δίχως τη ΤΕΝΕΡΓΑ στο εννεάμηνο του 2011 παρουσιάζει συνολικές υποχρεώσεις 1,5 δις ευρώ (τραπεζικός δανεισμός 723,5 εκατ. ευρώ) και στο ταμείο υπάρχουν μόλις 132,5 εκατ. ευρώ.

      Οι συνολικές υποχρεώσεις είναι πενταπλάσιες των ιδίων κεφαλαίων , ο καθαρός δανεισμός (τραπεζικά δάνεια – ταμείο) είναι διπλάσιος των ιδίων κεφαλαίων και οι απαιτήσεις 2,8 φορές μεγαλύτερες των ιδίων.

      Τα νούμερα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ κάπως φτιάχνουν αν σε αυτά προσθέσουμε και τα επιτεύγματα τις ΤΕΝΕΡΓΑ. Τότε ο όμιλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (μαζί με ΤΕΝΕΡΓΑ) φθάνει έχει συνολικές υποχρεώσεις 1,95 δις ευρώ (τραπεζικός δανεισμός 993,7 εκατ. ευρώ) και στο ταμείο υπάρχουν 268,7 εκατ. ευρώ.

      Οι δραστηριότητες των κατασκευών και παραχωρήσεων του ομίλου, παραμένουν υπό σημαντική πίεση. Η ελπίδα του ομίλου τη δεδομένη στιγμή είναι η ενέργεια, ουσιαστικά δηλαδή η ΤΕΝΕΡΓΑ, όπου παρά τις εμφανείς καθυστερήσεις, αποτελεί τη μηχανή ανάπτυξης. Όμως και το ισχυρό ταμείο της ΤΕΝΕΡΓΑ τελειώνει και ενώ οι επενδύσεις τρέχουν είναι βέβαιο ότι η ΤΕΝΕΡΓΑ θα χρειαστεί κεφάλαια

      Εν κατακλείδι οι συνολικές απαιτήσεις του ομίλου ΓΕΚ είναι ανησυχητικά αυξητικές, τα ίδια κεφάλαια του έχουν πτωτική τάση, ο κατασκευαστικός βραχίονας σε καταστολή και οι υποχρεώσεις έχουν φτάσει σε νούμερα που ζαλίζουν.

      Διαγραφή
    3. Σημειώσεις-σχόλια του αντιγραφέα Χίππη

      1) Το γεγονός ότι έχασα τα σχόλια μου με το κλείσιμο του marketzone με ενόχλησε 0,1%. Η εύκολη πρόσβαση στα άρθρα του εξαιρετικού συναδέλφου Κικου 99,9%. Πολύ περισσότερο που απωλέσθη η ευκαιρία ολοκλήρωσης της θεμελιώδους ανάλυσης ρου συνόλου των εταιρειών του ΧΑΑ.

      2) Το UP DATE στο κείμενο γράφτηκε όπως είπαμε 1/12/2011 περίπου, με τιμή μετοχής 0,668 ευρώ

      3) Την χρονιά που πέρασε τα "νούμερα" καθόλου δεν βελτιώθηκαν για την εταιρεία...Συνεπώς κρατώ την "αυστηρή άποψη" του εξαιρετικού αναλυτή ότι "Αν πάλι διαγράψουμε από το ενεργητικό τις προαναφερθέντες κατηγορίες 1, 2 και 3 τότε η καθαρή θέση του ομίλου πέφτει πολύ κάτω από τα 2 ευρώ ανά μετοχή"...Αν δε ο υπουργός του χρεοκοπημένου κράτους επιχειρήσει κούρεμα υποχρεώσεων ανάλογο του ιατροφαρμακευτικού-δύσκολο αλλά όχι αδύνατο-επιδεινώνεται η κατάσταση.

      http://www.athex.gr/Files/2012/Finstats/For%20AseSite%202013_XA_A_5804_1.pdf

      4)Η λύση βέβαια δεν είναι και τόσο μακρυά, βρίσκεται στα ΕΣΠΑ που σε ποσοστό σχεδόν 90% θα κατευθυνθούν στους μεγάλους οδικούς άξονες. Το χρηματιστήριο προεξοφλεί και γι αυτό έστειλε την εταιρεία στα 2,40. Με σημαντικά κέρδη για όσους στοιχηματίζουν την έξοδο της χώρας απ΄την κρίση-το αυτονόητο-και προχώρησαν σε αγορές έγκαιρα. Όλες όμως οι κινήσεις είναι οριοθετημένες)

      5) Το σύνολο των χρημάτων των ΕΣΠΑ, όταν και όποτε εισρεύσουν, μαντέψτε από που θα περάσουν. Από τις ζομπο-------ς. Χα χα χα για καλαμπούρι το έγραψα, αλλά έτσι είναι.


      Καλά, δεν το πιστεύω ότι έγραψα τέτοιο μακρυνάρι.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ηλία χαρά στο κουράγιο σας,παρ'ότι η ανάλυση δεν ήταν δικιά σας εξ ολοκλήρου αλλά ενός πολύ καλού του είδους του kikou.

      Δεν θα ήθελα να ακυρώσω σε μια γραμμή όλα αυτά τα πολύτιμα στοιχεία του 2011 και όσα γράψατε και δεν θα αντιπαρατείνω ανάλογο μακρυνάρι ως απάντηση.Βρισκόμαστε σε μια χρεοκωπημένη χώρα εν έτει 2013(το τι ακολουθεί μετά τη χρεοκωπία μιας χώρας είναι συζήτηση μεγάλη) και όσα θα γίνουν τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια στη χώρα σε ενέργεια και υποδομές δεν θα τα φτιάξει ούτε η Δομική Κρήτης,ούτε η ΑΕΓΕΚ.Χρειάζονται τεχνογνωσία και γερές συνέργειες που τις έχουν μόνο οι μεγάλοι Όμιλοι της χώρας και ένας από αυτούς είναι και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.
      Τώρα,εάν η κεφαλαιοποίηση των 200 εκατομμυρίων ή των 320 που θα έχει στα 4 ευρώ θεωρείτε ότι είναι και θα είναι απαιτητική,καλά κάνετε και δεν ασχολείστε.

      Εάν η αγορά είχε προεξοφλήσει ότι η χώρα ξέφυγε οριστικώς από την κρίση και την πολιτική αστάθεια,το ΧΑΑ ήδη θα έγραφε πολλαπλάσια νούμερα και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ διψήφια ασφαλώς.

      Ελάχιστοι κατανοούν ότι οι τράπεζές μας αξίζουν από 2,5 δις έως 8 δις η καθεμία τους(ο αέρας δηλαδή ο κοπανιστός),τη στιγμή που ο πραγματικός ιστός της οικονομίας μας κατέχει κεφαλαιοποιήσεις 5 και 15 φορές πιο κάτω.Θεωρώ ότι αυτή η τεράστια στρέβλωση του ΧΑΑ θα καλυφθεί τα ερχόμενα χρόνια και οι εταιρείες της πραγματικής οικονομίας θα λάβουν τη θέση που πρέπει να έχουν σε μια υποτυπωδώς κινούμενη οικονομία.

      Γεγονός είναι ότι οι μετοχές του κλάδου κρατούν με χαρακτηριστική άνεση τις μεγάλες αποδόσεις που είχαν απ'τα περσινά χαμηλά και συσσωρεύουν ενόψει της επόμενης κίνησης.Αυτό δείχνει,σε μένα τουλάχιστον,ότι έχει υψηλά περιθώρια ανόδου και εξ ου και η τιμή στόχος των 4 ευρώ τουλάχιστον.

      Υ.Γ Δεν είμαι φανατικός του κλάδου αλλά τους leaders των hot κλάδων του μέλλοντος πρέπει να τους έχουμε πάντα στα υπόψιν και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι leader.

      Διαγραφή
    5. Συντασσομαι με τον κυριο Tzo41. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ δεν ειναι μονο leader σε hot κλαδο, ειναι και απο τα βαρομετρα του ΧΑΑ. Πολλα μπραβο στον κυριο Tzo. Αποφυγετε τους καταστροφολογους, βλαπτουν τις επενδυτικες σας αποφασεις. Η πορεια της μετοχης της ΓΕΚ που 5πλασιαστηκε απο τα χαμηλα τα λεει ολα.

      Διαγραφή
    6. Μακάρι να πάει και υψηλότερα κύριε Τζο. Το εύχομαι από καρδιάς και πιστέψτε με αν δω ούριο άνεμο στον κλάδο θα καβαλήσω κι εγώ. Λογικά άλλωστε η άνοδος της λίγο πολύ θα συμπορεύεται με το ΓΔ συνεπώς όλο και κάποιο χαρτί θα μας κάνει χαρούμενους.

      Χάρηκα πολύ την απάντηση σας. Η συζήτηση (και όχι αντιπαράθεση) με επιχειρήματα μας πλουτίζει τη γνώση, μας πάει μπροστά. Δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί. Αυτό το τελευταίο το έγραψα για μένα αλλά ισχύει για όλους. Σκεφτείτε. Ενεργητικό της ΑΛΦΑ το 2012 58,3 δις(Ενοποιημένα Στοιχεία) ή 30,5% του ΑΕΠ της χώρας (χοντρικά 190 δις). Στην ΕΤΕ η κατάσταση δυσκολεύει με Ενεργητικό 104,8 δις ή 55% του ΑΕΠ. Το ρίσκο δεν το λες μικρό, καμμία σύγκριση όμως με BNP 140% του γαλλικού ΑΕΠ ή Deutsche Bank 100% του γερμανικού (τα στοιχεία απ΄τον κύριο Βιλλιάρδο, όπως περίπου τα θυμάμαι). Η σίγουρη για μένα πώληση των θυγατρικών στο εξωτερικό (κατ΄αναλογία της κίνησης που επιβλήθηκε στην DEXIA) θα τις μικρύνει αλλά κι εξορθολογίσει.

      Τέλος πάντων εδώ ή λίγο φτηνώτερα (μακάρι), τα χαρτιά έχουν φάει πάρα πολύ ξύλο και νομοτελειακά κάποια στιγμή θα δώσουν κέρδη. Πολλά κέρδη. Δεν νομίζω πως είναι μακριά η στιγμή. Για την ακρίβεια πιθανολογώ πως με τις ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι το dead line.

      Χ(ίππης-πρώην τραπεζομάχος)

      Διαγραφή
    7. Κε Hippy, ειμαι της ιδιας φιλοσοφιας με εσας, οσον αφορα στις κατασκευαστικες, για τους λογους που προαναφερατε ΣΥΝ (το κυριοτερο για εμενα)......τα χρονια του μεγαλου καταστροφικου για πολλους 'party', ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι σχεδον ολοι οι μεγαλομετοχοι εβγαλαν στο εξωτερικο δισ. δραχμες (τοτε)......τα εμβασματα φευγανε βροχη καθε εβδομαδα, για μεγαλο χρονικο διαστημα, κυριως προς Ελβετια, τις αρμεξανε κανονικα τις εταιριες τους.........απο τοτε ορκιστηκα να μην ξαναακουμπησω κατασκευαστικες........και μεχρι τωρα μου εχει βγει σε πολυ καλο......ευτυχως που τα ειχα δει με τα ματια μου, συμπτωματικα, τοτε, εγκαιρως και ξεφορτωσα, ευτυχως, σωθηκα τοτε και μεχρι σημερα.

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ με κύριο hippy και κύριο Χρήστο.
      Αν η Ελλάδα πρέπει να έχει 2,5 τράπεζες, τότε πόσες κατασκευαστικές θα πρέπει να έχει??? Το χάλι είναι μεγάλο. Όταν μιλάμε για κατασκευαστικές μιλάμε για ζομποτράπεζες πριν ακόμη σκάσουν. Κατασκευαστικές παίρνει μόνο όποιος ξέρει απο μέσα, τι παίζει. Διαφορετικά κάθεται στα αυγά του.

      Αν πρόκειται η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στη δραχμή και να ξαναζωντανέψουν τα φαντάσματα των Μπομπολέων, των Περιστέριδων και των υπολοίπων της παρέας, όπως Τεγοπουλέων, Λαμπράκιδων, Βγενόπουλων και όλο το παρεάκι - αφήστε καλύτερα να πάρω το μνημόνιο Νο.2344000000. Γουστάρω πολύυυυυυυ και Μέρκελ και Σόιμπλε.

      Μα πως τα γράφω έτσι!!!

      Διαγραφή
    9. Δείτε πως κατάντησε ο Εμφιετζόγλου με την Μελίνα του.

      Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις.

      Διαγραφή
  9. κυριε


    hippy συγχαρητηρια για την αναλυση ΓΕΚΤΕΡΝΑ ευχωμε η παναγια να σας εχει παντα καλα εσας και την οικογενεια σας για την καλοσυνη σας να μας ενημερωνετε ησαστε αρχοντας με εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά με εκθέτετε...το έγραψα

      η ανάλυση είναι του φίλου μας Kikou και αν δεν είχε κλείσει το marketzone θα είχαμε και την διερευνητική ματιά του στο πρόσφατο 3μηνο. Σ΄αυτόν τα συγχαρητήρια και πολύ κρίμα για σας που δεν τον προλάβατε.

      Διότι άλλα τα μάτια του αητού και άλλα της μπεκάτσας

      Ωστόσο το μόνο που γνωρίζω εγώ και παλεύω να αποφύγω (όρα πχ ΕΥΡΩΒ) είναι ο κίνδυνος να ερωτευθείς τη μετοχή που σου δίνει καλά κέρδη. Δηλαδή, μιλώντας πάντα για την πάρτη μου, αν δεν μπορείς Χίππη να αναγνωρίσεις και να νικήσεις την απληστία στο χαρτί σου που συσσωρεύει μετά από σημαντική άνοδο ενώ ο δείκτης συνεχίζει, τουλάχιστον μην αγοράζεις κι άλλα.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
    Οιεορτάζοντες πιστοί του κυρίου Τάκη να χαίρεστε όσους αγαπάτε και να αγαπήσετε πολλές και πολλούς ακόμη.Κύριε Τάκη εύχομαι νέο άρθρο καθημερινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kυριε hippy οταν εχετε καμμια εμπνευση για καποια μετοχη και την αγορασετε γραψτετο μηπως βγαλουμε κανενα χαρτζιλικι σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κε ΤΑκη, ας σας κολακεψω και εγω, μερες που ειναι, χα χα χα ......εξαιρετικη αλλη μια αναλυση σας.
    Επιτρεψτε μου μονο μια μικρη παρατηρηση: Η επιλογη με την οποια ξεκινατε ειναι ολιγον τι απλοικη. Μονο καταθεσεις ή μονο χορηγησεις.....σε ενα κοσμο χωρις αλλες τραπεζες........γνωριζετε οτι δεν ειναι ετσι.
    Στους 'καλους' καιρους ΕΤΕ και Λατσης σφαζονταν για να αποκτησουν τις καταθεσεις του του-του , πληρωνοντας σημαντικο τιμημα τοτε για να ενισχυθουν κλπ κλπ κλπ.
    Τοοοοοτε το ΤΤ ηταν μια χαρα για τους λογους που το ηθελαν οι αλλες τραπεζες, ..........μετα 'ξυπνησαν' και αρχισαν να δανειζουν δεξια και αριστερα, εστω μικρα δανεια, αρα και πιο καλα δομημενο ρισκο, με στελεχη που ειχαν προσλαβει χωρις τα απαραιτητα προσοντα και χωρις μοναδες αναλυσης ρισκου/πιστωτικου (και αλλων) κινδυνου .......σταματω για να μην ξεφυγω.......εν ολιγοις το αποτελεσμα ειναι αυτο που εσεις περιγραφετε, εγω απλα λεω οτι οι συνθηκες ηταν λιγο πιο περιπλοκες και η διοικηση λειτουργησε οπως καθε αλλης ημι-κρατικης.....αναποτελεσματικα και καθολου επαγγελματικα.για αλλη μια φορα. Σταματω για να μην κουραζω αλλο, .....μερα καλη με δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Χρήστο, επικεντρώστε περισσότερο στην ανάλυση μου και προσπαθήστε να εμβαθύνετε. Είπα εγώ ότι οι τράπεζες είναι μόνο δάνεια ή μόνο χορηγήσεις??
      Ανάφερα τον γρίφο με την τράπεζα που έχει μόνο χορηγήσεις και την άλλη τράπεζα που έχει μόνο καταθέσεις για να αντιληφθεί ο πολύ κόσμος τι πρέπει να κοιτάζει. Οι περισσότεροι θα επέλεγαν την τράπεζα που έχει μόνο καταθέσεις. ΛΑΘΟΣ, γιατί καταθέσεις = υποχρεώσεις.

      Αυτό προσπαθώ να δείξω με την ανάλυση που έκανα πριν 3 χρόνια με το ΤΤ. Πολλές καταθέσεις, έναντι δανείων = ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ. Κάτι δεν πάει καλά. Ή οι τραπεζίτες δεν ξέρουν τι να τα κάνουν τα φράγκα των καταθέσεων ή κάπου αλλού τα έχουν βάλει.

      Στην περίπτωση του ΤΤ τα είχαν βάλει σε Ελληνικά Ομόλογα και γιαυτό δεν σωνόταν με τίποτα το ΤΤ. Σε αυτό επικέντρωνε η ανάλυση μου για το ΤΤ και γιαυτό βρήκα τη κατάρρευση του ΤΤ - κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει η διαγραμματική ανάλυση που όλο εαν και εαν είναι.

      Διαγραφή
    2. Ούτε το επιχείρημα σας ότι επειδή σφάζονταν, τάχα μου, ΛανΕΤΕ και Λάτσης για να μπουν στο ΤΤ σημαίνει ότι είχαν δίκιο. Αυτά ένας Τάκαρος τα ακούει βερεσέ.

      Σιγά μην ακολουθήσει ποτέ ο Τάκαρος το τι λέει η Goldman Sachs ή η Μοργκάνα. Το ρητό λέει, όπου σφάζονται οι μεγάλοι άστους να σφαχτούν - ΑΚΡΙΒΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.

      Διαγραφή
    3. Κε Τακη, ΕΤΕ και Ευροβανκ ηθελαν τις καταθεσεις του ΤΤ, παλαιοτερα, στις 'καλες' τοτε τραπεζικες στιγμες για να τις ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ με υψηλοτερα επιτοκια και οχι για καποιο αλλο λογο, αυτο εννοουσα με το κλπ κλπ.....δεν ειπα οτι τρελαινομαι να ακολουθω καποιον πιο εξειδικευμενο απο εμενα, αν και τους διαβαζω και τους σεβομαι ολους. Τοτε, κατα την αποψη μου, ΣΩΣΤΑ ηθελαν τις καταθεσεις του ΤΤ, θα εβγαζαν πολλαπλα απο το δανεισμο τους και θα βελτιωναν τους δεικτες τους, αλλα τους προλαβαν οι εξελιξεις και δεν τους εκατσε και εμειναν ο καθενας τους με ενα μουτζουρη στο χερι............απλα.....no more no less.

      Διαγραφή
    4. Επι της ουσιας φυσικα και δεν διαφωνω με την απαντηση σας στο ερωτημα ποια τραπεζα νε επιλεξει κανεις...καταθεσεων ή χορηγησεων, ειναι προφανες.
      Και σαν rule of thumb, τραπεζα που δεν αυξανει τα δανεια της με ενα ρυθμο τουλαχιστον του 5% ετησιως (χονδρικα) δεν μπορει να ειναι κερδοφορα για πολυ καιρο και αυτο ειναι προφανες, αλλα ας σταματησω.
      Να περνατε καλα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Χρήστο θα ήταν δυνατόν κάποιος που ελέγχει το ΤΤ, στις εποχές 2006 - 2007 να έπαιρνε μια μεγαλύτερη μόχλευση του Ενεργητικού των 12 - 13 δις ευρώ έναντι των καταθέσεων των 11δις. Να αύξανε το Ενεργητικό κατά 5 δις και να στείλει το πηλίκο καταθέσεις / Ενεργητικό στο Ενεργητικό στο 61% απο 85% που βρισκόταν.
      Υπο αυτήν την έννοια θα ήταν δυνατόν να ανεβάσει τις χορηγήσεις του το ΤΤ, που για κακή του τύχη ήταν φορτωμένο με Ελληνικά ομόλογα.

      Προσέξτε τώρα τα νούμερα.
      2005 : Καταθέσεις 9,9 δις , Χορηγήσεις 3 δις , Ομόλογα Ελληνικ. Δημ. 4,6 δις
      2006 : Καταθέσεις 10,7 δις , Χορηγήσεις 4,8 δις , Ομόλογα Ελληνικ. Δημ. 4 δις
      2007 : Καταθέσεις 11,1 δις , Χορηγήσεις 6 δις , Ομόλογα Ελληνικ. Δημ. 2,5 δις
      2008 : Καταθέσεις 11,2 δις , Χορηγήσεις 7 δις , Ομόλογα Ελληνικ. Δημ. 3,2 δις
      2009 : Καταθέσεις 12,6 δις , Χορηγήσεις 7,8 δις , Ομόλογα Ελληνικ. Δημ. 5,2 δις
      2010 : Καταθέσεις 12,1 δις , Χορηγήσεις 8 δις , Ομόλογα Ελληνικ. Δημ. 5,2 δις

      Δάνεια/Καταθέσεις = 0,31(2005), 0,45 (2006), 0,55 (2007), 0,64(2008) , 0,64 (2009) , 0,68 (2010)

      Δάνεια/(Καταθέσεις + Ομόλογα Ελλην. Δημ.)= 0,77(2005), 0,82 (2006), 0,77 (2007), 0,92(2008) , 1,05 (2009) , 1,1 (2010)

      Γιαυτό, ο μεγάλος, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης αγόρασε τον Αύγουστο του 2009, τον μήνα δηλαδή που ανακοινώνονται οι εθνικές εκλογές με αφορμή κατά τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την οικονομική κατάσταση της χώρας, CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης.

      Με το που βγαίνει ο Γιώργης ο Homo Habilis βάζει την νέα διοίκηση να πουλήσει τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς.

      Δεν λέω ότι θα σωνόταν το ΤΤ με αυτά τα CDS, αλλά θα μπορούσε να το παλέψει καλύτερα. Το έφαγαν όμως και αυτό οι θιασώτες του λεφτά υπάρχουν. Τα ίδια και χειρότερα θα πάθουν και οι επόμενοι που πιστεύουν ότι χωρίς ευρώ είναι καλύτερα και δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ευρώπης.

      Διαγραφή
    6. Οπως τα λετε κε Τακη , οπως τα λετε...επι της ουσιας καμια διαφωνια μαζι σας στο εν λογω θεμα.
      Παντως πρεπει να εισαστε πολυ οργανωμενος........εχετε θυσαυρο γνωσεων που τον ανασυρετε με μεγαλη ευκολια και γρηγορα, οποτε χρειασθει, μπραβο.......και εγω το παλευω να ειμαι up to date and ready to run, αλλα μπλοκαρω πλεον, περασαν και τα χρονια......... εχω εντυπωσιαστει μαζι σας (οπως ολοι αλλωστε εδω, χα χα χα)!!

      Διαγραφή
  13. Κυριε τακη ,Κυριε hippy,θα μπορουσα ωα δω την αποψη σας για αγορα της ΑΤΤ στο 0,30?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από θεμελιώδη ανάλυση δυστυχώς δεν κατέχω. Από τεχνική ανάλυση το αυτό, αλλά δεν πολυπειράζει, αυτή την τάση δείχνει εν γένει άντε και τα gaps, αυτό φαίνεται και με το μάτι. Συνεπώς δεν δικαιούμαι να έχω άποψη κύριε champo.

      Ωστόσο επειδή όλοι ελπίζουμε ότι μετά το δεδομένο (διακρατικό) κούρεμα, η άνοιξη-ανάπτυξη θα κινήσει προς τα δώθε, αυτό που ξέρω είναι πως ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ στο συγκεκριμένο καπιταλιστικό σύστημα περνάνε απ΄τις τράπεζες. Πρώτα απ΄όλες τις εταιρείες αυτές θα πάρουν τις προμήθειες τους για κάθε αναπτυξιακή επενδυση. Συνεπώς λογικά θα τα καταφέρουν. Και σήμερα είναι φθηνές.

      "Ο εχθρός του φθηνού είναι το φθηνότερο" λένε οι σοφοί. Οκ, μπορεί η κεφαλαιοποιηση πχ της ΕΥΡΩΒ να ξεφτυλιστεί στα 2 δις που έχει σαν σημείο εισόδου ο καλός οικοδεσπότης, όμως ο ανοδικός στόχος απ΄εκεί και πέρα είναι τουλάχιστον 5 δις (μαζί με το ΤΤ) το 2015, δηλαδή περίπου 0,93 ευρώ/μετοχή (+36%).

      Κατ΄αναλογία τα ίδια πιθανολογώ πως ισχύουν και για την ΑΤΤ.

      (εννοείται ότι κρατάμε χρήματα για ενίσχυση χαμηλώτερα...αυτό όμως είναι απαραίτητο για κάθε μας επιλογή)

      ΥΓ

      Το μπλογκ είναι νέο, καθώς και οι αναγνώστες του. Πριν μερικούς μήνες συμφορουμίτης σε άλλο μπλογκ είχε χαρακτηρίσει την μεταστροφή μου και το πιθανό ενδιαφέρον για τον κλάδο "σχεδόν νεκροφιλία". Λίγο μ΄ενδιαφέρει. Καθένας μας είναι υπεύθυνος για την οικογένεια του άλλωστε. Ωστόσο η θέση μου, καταγεγραμμένη από το 2011 σε μορφή σλόγκαν στον capital στους Γλάρους αλλά και στο marketzone ήταν:

      "αυξηση ανεργίας=αύξηση επισφαλειών=ανάγκη νέων κεφαλαίων=ΑΜΚ=χάνω κεφάλαια λογω dilution. Και χωρίς να υπολογίσουμε τις ζημιές από τα ΟΕΔ. Ας κερδίσουν άλλοι από αυτό τον κλάδο"

      "Μπαίνουμε δυνατά στο ΧΑΑ μόλις δούμε την 3η αποκρατικοποίηση-πρώτη ο ΟΤΕ"

      ΟΤΕ-ΔΕΣΦΑ-ΟΠΑΠ-Λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, νομοτελειακά, το τραίνο θα κινηθεί.



      Διαγραφή
    2. κυριε hippy να ρωτησω κατι ακομη, ειχατε πει οτι αγοραζετε στις δημοπροσιες δλδ μετα το κλεισιμο 17,00'. Εκει δλδ στεινω την εντολη (ACT=τιμη κλεισιματος) και οτι μου δωσουν? στην τιμη που θα κλειση η μτχ?
      Και παλι ευχαριστω κυριε hippy!!!

      Διαγραφή
    3. ΟΧΙ

      Παίρνετε τηλέφωνο τον χρηματιστή σας (εκτός εαν βάζετε μόνος τις εντολές σας) στις 5:02΄. Η δημοπρασία γίνεται στις 5:05΄. Ρωτάτε που δείχνει το σύστημα ότι θα γίνει το κλείσιμο (το σύστημα στην έναρξη στις 10:30΄ και στο κλείσιμο match-άρει τις εντολές αναλόγως με τον όγκο και δείχνει στο χρήστη που θα γίνει η πράξη). Ας υποθέσουμε πως ενδιαφέρεστε για αγορά Εurobank και σας λέει πως δείχνει κλείσιμο 0,683. Εσείς ζητάτε εντολή αγοράς market ή λίγο ψηλώτερα πχ 0,685. Αυτό σας δίνει προτεραιότητα αγοράς έναντι των άλλων. Άσχετα με τις διαφορετικές τιμές ζήτησης ΟΛΕΣ οι πράξεις θα γίνουν στην ίδια τιμή. Δηλαδή εάν εγώ για να προηγηθώ από εσάς βάλω αγορά στα 0,69 ακριβώς όπως κι εσείς όπως και οι υπόλοιποι θα ψωνίσουμε στα 0,683 που κλείνει.

      Αυτό βέβαια, η προτεραιότητα, έχει νόημα όταν η μετοχή κλείνει με ανικανοποίητη ζήτηση (με αγοραστές). Σήμερα που έκλεισε με πωλητές δεν θα είχε καμιά σημασία.

      Με την εντολή ACT που γράψατε είσαστε τελευταίος στη σειρά.

      Ακριβώς το αντίθετο κάνουμε όταν θέλουμε να πουλήσουμε. Πχ τα ΕΛΠΕ σήμερα έκαναν τελευταία πράξη κανονικής συνεδρίασης στις 5:00΄ στα 7,75 ευρώ και κλείσιμο στη δημοπρασία στα 7,90 με 6303 κομμάτια ανεκτέλεστο (7/10 φορές στα ΕΛΠΕ ο marketmaker συνηθίζει καλά κλεισίματα). Εκεί λοιπόν εάν θέλατε να πουλήσετε για να πιάσετε καλύτερη σειρά ή θα βάζατε εντολή market (προηγούνται όλων), είτε εναλλακτικά χαμηλώτερα πχ στα 7,85 (αλλά όπως είπαμε η πραξη θα γίνει στα 7,90 στο match-άρισμα)

      Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή το σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε να επιβραβεύει τους large παίχτες.

      Διαγραφή
    4. Κύριε champo, γιατί με στενοχωρείτε? Ολόκληρο thread/ανάλυση έχω κάνει για την Αττικής. Τι δεν καταλαβαίνετε???
      Προσωπικώς δεν σκοπεύω να αγοράσω και να το δω επενδυτικά το πράμα, καμιά ζομποτράπεζα με χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη απο αυτήν που είχαν το 2003.

      Να προσέξετε τα ίδια της ΑΤΤ - δεν είναι τόσα όσα πομπάρουν ορισμένοι ΜΜΕδες που την παρουσιάζουν ως την πιο φτηνή. Αλλά να ξαναμελετήσετε το thread Μου περί Αττικής.

      Διαγραφή
    5. Aττικής
      Η Αττικής όταν ολοκληρώσει την ΑΜΚ θα έχει 700 εκατ. χαρτιά και ίδια 282 εκατ. αν επιστρέψει τα 100 που οφείλει στο Ελληνικό δημόσιο θα έχει ίδια 182. Αξία 0,26 ευρώ ανά μετοχή. (προ εξαμήνου όταν ο Τάκαρος έκανε τους ίδιους υπολογισμούς, στο marketzone που έκλεισε, ήταν 0,34 ευρώ ανά μετοχή).
      Αν προχωρήσει και στα ΜΟΔ θα εκδώσει άλλα 666 μιλιούνια χαρτιά για να αυξήσει τα ίδια κατά 200. Με 1 δις 366 μιλιούνια χαρτιά, τα ίδια θα βγαίνουν 382 μιλιούνια. 0,28 ανά μετοχή η αξία της μετοχής (προ εξαμήνου όταν ο Τάκαρος έκανε τους ίδιους υπολογισμούς, στο marketzone που έκλεισε, ήταν 0,32 ευρώ ανά μετοχή).

      Όμως οι παίκτες και οι πομπαδόροι της Αττικής θα υπολογίζουν στα ίδια και τα 100 μιλιούνια που χρωστάει στο Ελληνικό δημόσιο και θα τη βγάζουν την αξία της τράπεζας εσφαλμένα, περίπου, στα 0,40

      Αν ανεβάσει τις επισφάλειες στο 20% - που κατά Τάκαρον επιβάλλεται κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να απομειώσει άλλα 350 εκατ. ευρώ. Που σημαίνει ότι τα ίδια των 382 εκατ. ευρώ (μέσα τα ΜΟΔ, έξω τα 100 που χρωστάει στο Ελληνικό δημόσιο) πέφτουν σε μόλις 32 εκατ. ευρώ.
      Η αξία της τράπεζας 0,024 ευρώ ανά μετοχή .
      Εκεί θα πρέπει να κάνει άλλη μια ΑΜΚ - αν όλα κινηθούν ομαλώς - με ένα ακόμη reverse. Εκεί θα βρίζουν όλοι, εκεί δεν θα πιστεύει κανένας, αλλά εκεί ίσως αποδειχθεί μεγάλη ευκαιρία για τους προνοητικούς και τους ψύχραιμους.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη επειδή δεν τα πολυκαταλαβαίνω τα τραπεζικά,υπάρχει κάποια άμεση θετική επίπτωση για την ΑΤΤ το γεγονός ότι τελείωσε με τον ELA?

      Διαγραφή
    7. Θετική επίπτωση θα έχει για την Αττικής σε ότι αφορά τα έξοδα απο τόκους. Απο ELA δανειζόταν με 2,75% επιτόκιο, αντί του χαμηλού επιτοκίου της ΕΚΤ.
      Με τα 500 εκατ. που αποπλήρωσε και μηδένισε το ELA θα κερδίσει 8 με 9 εκατ. ετησίως απο έξοδα τόκων.
      Θα κερδίσει και γύρω στα 30 εκατ. ευρώ από την μείωση κατά 1 μονάδα στις προθεσμιακές καταθέσεις ύψους 3 δισεκ.

      Αυτά όλα είναι θετικά σημάδια, όχι όμως τα βασικά - που είναι το χάλι της Ελλάδας και οι χορηγήσεις της Αττικής. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε. Στα προβληματικά δάνεια και πόσο θα ανέβουν οι επισφάλειες της Αττικής από το 10,37% που είναι σήμερα
      Με την ανακοίνωση του εξαμήνου της, ίσως επανέλθω και της αφιερώσω ένα καινούργιο thread.

      Διαγραφή
    8. Την καλημερα μου κυριε Τακη. Αντεληφθη και κατενοηθη! Χιλια συγνωμη που σας κανω να επαναλαμβανετε.
      Τιτανιε Τακαρε ευχαριστω πολυ! Βγαλε στην φορα ολα τα σκουπιδια του ΧΧΑ και προφυλαξε τους φιλους σου και του οπαδους σου (ειμαι εγω) απο τα λαμογια. Αντλω απο σενα γνωση και θεσει και αποψης
      Ν'ασαι παντα καλα κυριε Τακη (μας)!!!

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ κύριε Τάκη για την απάντηση.Πάντως αν διαβάζω σωστά τα νούμερα η ΑΤΤ από πλευράς ιδίων κεφαλαίων προς κεφαλαιοποίηση είναι μακράν η φθηνότερη τράπεζα,ακόμα και αν αποπληρωθούν οι προνομοιούχες προς το κράτος.Φρόντισε να ξεμπλέξει πρώτη απ'τον ELA και είναι η μόνη αμιγώς ιδιωτική.

      Αν πρέπει κάποια απ'τις 5 να παίζει με premium έναντι της τιμής της αυξήσεως,τότε αυτή είναι η ΑΤΤ.

      Διαγραφή
  14. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα χρήματα που έχουμε όλοι μας σε Τράπεζες;
    Ο φόβος που προυπήρχε για αφαιμαξη καταθέσεων (όπως με τα ομόλογα στην Ελλάδα ή τις καταθέσεις στην Κύπρο) συνεχίζει και υπάρχει ή έχει εκλείψει; Επίσης, αν κάποιος έχει χρήματα στο εξωτερικό, νομίζεται πως θα άξιζε να τα φέρει στην χώρα, είτε άμεσα έιτε λίγο αργότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι και να σας απαντήσει καθένας από εμάς ο φόβος θα εξακολουθεί να υπάρχει. Ωστόσο δεν είναι κακός (όπως και ο πόνος άλλωστε). Σε κάνει να ψάχνεις και σε προφυλάσσει απ΄τα χειρότερα.

      Μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις κύριος Τάκης είχε μιλήσει για 2ετία risk free. Προσωπικά θα πολλαπλασίαζα το χρόνο. Αν ήταν να κουρέψουν τις καταθέσεις σιγά μην μας έδιναν το χρόνο να τις σπάσουμε σε μικρά κομμάτια με τα παιδιά μας και πολλά τραπεζικά ιδρύματα για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο. Θα μας έπιαναν στον ύπνο.

      Ωστόσο υπάρχουν ΑΑΑ ομόλογα της ΕΙΒ (μηδενικού ρίσκου) ή γερμανικο bund κοντινής λήξης που κατά κάποιο τρόπο συνδιάζει το "εντός Ελλάδος αλλά στο εξωτερικό". Εννοείται με χαμηλά επιτόκια 0,5-1,5%.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι και κυριες φρεσκα Νεα απο την εσπερια. ABN Amro, ING kai Rabobank αρνούνται να ανοιξουν κοινό λογαριασμο με τον Έλληνα γονεα σε φοιτητη του εδώ πανεπιστημίου. Ευθέως είπε ο υπάλληλος μιας απ αυτές λογω της οικονομικής κατάστασης κι επειδή βγήκαν πολλά χρήματα απο την Ελλάδα.
      Μονο φοιτητικό ατομικό. Αυτά και ο καθένας ας το αξιολογησει. Κατα τη γνώμη μου λέει πολλά και η άρνηση και η έκφραση των προσώπων.
      Βασιλικη

      Διαγραφή
    3. Σκληρο, πολυ σκληρο, αλλα δεν νομιζω πως εχουν αυτο το δικαιωμα, μαλλον λειτουργουν αυθαιρετα οι διευθυντες/υπαλληλοι.
      Κατι τετοιο πηγανε να κανουν και σε ενα φιλο στην Γερμανια, αλλα μετα τα επιχειρηματα του φιλου μου υπαναχώρησαν.

      Διαγραφή
    4. Δεν προκειται για σκληρότητα αλλα για αποφάσεις και σχεδιασμους οίκονομικης πολιτικής που πάει πακέτο με τραπεζικές.

      Βασ

      Διαγραφή
    5. Madam Vasiliki, εάν ΟΝΤΩΣ ΙΣΧΥΕΙ κάτι τέτοιο γιατί ο φίλος σας δεν ζητησε ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ που δεν ανοιξαν τον κοινό λογαριασμό???

      Ας πάει λοιπον στην τράπεζα που του είπε την μπαρούφα που μας γράφεται και ας ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ τους λόγους. Αν η τράπεζα ΑΡΝΗΘΕΙ να του παράσχει εγγράφως τους λόγους τότε είναι καθήκον του να πάει στην κεντρική τράπεζα της χώρας για καταγγελία.

      Διαγραφή
    6. To μπαρούφα προφανώς πάει στον υπάλληλο της τραπέζης και όχι σε εσάς.

      Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

      Διαγραφή
    7. Κυριε Δαρειε είμαι η ίδια που μου το ειπαν και η επίσημη δικαιολογία ειναι οτι δεν έχω αριθμό κατι σαν το δικό μας αφμ που βέβαια δεν μπορώ να πάρω αφου κατοικω Ελλαδα και δεν έχω εισόδημα στη χωρα αυτη. Όμως δεν θέλω να δημιουργήσω ζήτημα για ευνοητους λόγους. Ειναι όμως κατι προς αξιολόγηση και αξιοσημείωτο. Το αστείο ειναι οτι και αυτοί εχουν κρίση που βαινει αυξανόμενη και βέβαια αν επρόκειτο για φυγή δεν θα τη διάλεγε κανείς σωφρων. Μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Αλλα θυμίζει Κυπρο απο την ανάποδη μεριά.

      Διαγραφή
    8. Σας επαναλαμβάνω:

      Εφόσον ο υπάλληλος σας έδωσε ως δικαιολογία ότι δεν σας β'αζει συνδικαιούχο επειδή "έφυγαν αρκετά χρήματα από την Ελλάδα" τότε έπρεπε ΑΜΕΣΑ να του ζητήσετε ΕΓΓΡΑΦΩΣ αυτό που ισχυρίζεται.

      Τώρα αν σας είπε ότι δεν γίνεται επειδή δεν είστε κατοικος με εισοδήματα στην χωρα αυτή, αλλάζει το πράγμα και χρειάζεται διερευνηση.

      Διαγραφή
    9. Κυριε Δαρειε πρόκειται για εμμεσο και ανεπισημο περιορισμό κίνησης κεφαλαίων απο τη χωρα μας εντός ευρωζωνης που εμφανίζεται με μανδυα.

      Διαγραφή
    10. Αν αυριο το πρωι πατε σε μία Εμπορική Τράπεζα, είστε πελάτης και έχετε γνωστό μέσα, ζητηστε του να ανοίξετε ένα λογαριασμό στην Crédit Agricole στο Παρίσι. Είμαι βέβαιος ότι θα σας εξυπηρετήσει.

      Τα περι ανεπίσημου δεν τα καταλαβαίνω.Ζητήστε ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

      Τωρα μου δώσατε λαβή για σχολιασμό σχετικα με την δήλωση Στουρνάρα περί άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και το μπαϊράκι που σηκωνουν ορισμενοι βουλευτες της συμπολίτευσης:

      Η γνώμη μου είναι ότι κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

      Τα πράγματα είναι απλά:

      Σε όλους αυτούς που το παιζουν πατριώτες περί των πλειστηριασμών (τους βουλευτες εννοώ) το διλλημα αυτή τη φορά θα είναι Η ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Η ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ......

      Εσεις αν είσασταν βουλευτής τι θα κανατε?????

      Διαγραφή
    11. Κυριε Δαρειε πόσες φορές έχουμε δει τα σκληρά αντρακια να λένε διάφορα για ν ακουν τα πελατακια. Θα ψηφίσουν με κοινωνικά κριτήρια στο τέλος και μετα θα έχουμε σκηνές Ισπανιας κι ίσως και πελατειακες εξυπηρετησεις μαζί με τα κοινώνικα κριτήρια. Το εργο ειναι χιλιοπαιγμενο.

      Διαγραφή
    12. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και φυσικά φταίμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ (και ο εαυτός μου μέσα) που ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ τους ψηφίζαμε.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Δαρείε τώρα που μιλήσατε για κούρεμα,θυμήθηκα ότι επιτέλους πρέπει να πάω να κουρευθώ αύριο οπότε σας ευχαριστώ για την υπενθύμιση:)


      Υ.Γ Βρε μπας και έκανα λάθος τις βδομάδες για το 1000άρικο και είναι τελικά την άλλη η προβολή του έργου...?

      Διαγραφή
    14. Αυτο που τους καίει ειναι να μη γίνουν εκλογές γιατι λίγοι απ αυτούς θα επανεκλεγουν. Πάντως Κυριε Δαρειε πρώτη φορά στη ζωή μου ενοιωσα ντροπή για τη χωρα μου απέναντι σε ξένους.

      Διαγραφή
    15. Monsieur Tzo ρίξτε μια ματιά και στα συμβόλαια Σεπτεμβρίου, έχουν το ενδιαφέρον τους. Εγώ θα μιλήσω ξανά για τον δείκτη τέλος του έτους.

      Madam Vasiliki σε λίγα χρόνια στους ίδιους ξένους θα νιωθετε εθνικά υπερήφανη. Να είσθε σιγουρη για αυτό.

      Διαγραφή
    16. Τα κοίταξα κύριε Δαρείε,δεν λένε κάτι τα σημερινά,της προηγούμενης βδομάδος έλεγαν πολλά.Έγιναν roll over πολλές χιλιάδες συμβόλαια σε τιμές άνω του 330,αν μιλάτε φυσικά για τα συμβόλαια του 25άρη.Μόνο τα τάπερ του θείου Μπεν μην ξεχειλίσουν μεθαύριο βράδυ και θα πάμε καλά.Κοτζάμ τάπερ περιμένουμε και ο Αμερικάνος έχει διολισθήσει μόλις 3% απ'τα ιστορικά του υψηλά...

      Διαγραφή
  15. Μ. Mobius: Ακριβές οι μετοχές της Ελλάδας


    Monsieur Mark ρίξτε μια ΚΑΛΗ ΜΑΤΙΑ στο σύνολο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου (πέραν ΕΧΑΕ και ΜΠΕΛΑ) και είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε διαμάντια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ υποτιμημένα....Κομμάτια τους δεν θα βρείτε monsieur....Κομμάτια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαια αν μελετήσει κανείς το άρθρο θα δει ότι βρίσκεται ακριβές τις Ελληνικές μετοχές ΠΛΗΝ των τραπεζών....Ποιος ξέρει τι εχετε στο μυαλό σας......

      Διαγραφή
    2. Δεν δίνουμε σημασία το τι μας λένε οι διάφοροι ΜΜΕδες για το τι τάχα μου είπαν οι γκουρούδες τύπου Mobius, αλλά το τι πραγματικά πράττουν στο ταμπλό με τις αγοραπωλησίες τους. Όταν ο Mobius φόρτωνε ΕΧΑΕ και ΜΠΕΛΑ το αυτό έπρεπε να πράξουν και οι επενδυτές.

      Αναλόγως πράττουμε όταν οι Silchester, FAIRFAX και άλλοι του ίδιου μεγέθους αγοράζουν και που το αγοράζουν.
      Δεν πρέπει να ξεχνάμε - όταν θέλουν να κάνουν μεγάλες θέσεις, συνήθως ξεκινάνε να αγοράζουν απο υψηλότερες τιμές.

      Διαγραφή
  16. Κυριε Δαρειε συγχαρητηρια και παλι για την εγκαιρη τοποθετηση σας στην ΕΥΡΩΒ. Δικαιωνεστε απολυτα και για την ανοδο που βλεπατε στα τελη Ιουλιου. Περα απο αυτη και το κατασκευαστικο θωρηκτο σας, ποιο αλλο θεωρειτε ως διαμαντι, για παραδειγμα στον 40αρη? Υπαρχει εστω καποιος κλαδος που σας ενδιαφερει ιδιαιτερα? Εκτιμω τις αποψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και έρχετε σήμερα ο καράφλας της Templeton να μας πει ότι οι ελληνικές μετοχές είναι ακριβές πλην των τραπεζών.Ε ας βγει να πουλήσει τις κούνια-μπέλες και την ΕΧΑΕ(τον μαγαζάτορα δηλαδή του ακριβού ΧΑΑ) χο χο χο

    Σαν πολύ δεν ασχολείται ο εν λόγω με το ΧΑΑ...?Κι αυτός warrants πήρε...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τις προάλλες είχα γράψει ένα παράδειγμα για την "προβατίσια" επενδυτική συμπεριφορά των επαγγελματιών (με την έννοια της κίνησης ο ένας πίσω απ΄τον άλλο, ακολουθώντας τις ίδιες αρχές και παρόμοια συμπεριφορά).

    Σήμερα στο euro2day.gr ο κύριος Γιώργος Σαββάκης έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο "Τα τέσσερα «κρυφά» ατού της αγοράς"

    http://www.euro2day.gr/news/market/article/1125771/ta-tessera-kryfa-atoy-ths-agoras.html

    Αντιγράφω το Νο 2

    2. "Η αγορά μπορεί να επωφεληθεί από την υποβάθμισή της στις αναδυόμενες, μιας και το ελληνικό χρηματιστήριο περνούσε απαρατήρητο στις ανεπτυγμένες. Η προσδοκία ότι έως τον Νοέμβριο οι εισροές των ξένων χαρτοφυλακίων θα είναι σημαντικές στο Χ.Α. είναι ισχυρή.

    Πρόσφατα η HSBC συμπεριέλαβε την Ελλάδα στο αναδυόμενο χαρτοφυλάκιό της με ποσοστό στάθμισης 1,5% εκτιμώντας ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές της έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με την οικονομία να πλησιάζει σε σημείο καμπής, ενώ για πρώτη φορά σημειώνεται ότι οι τραπεζικές μετοχές συγκεντρώνουν μεγαλύτερες προοπτικές για αναβάθμιση.

    Εκτιμά ότι οι μετοχές των ΔΕΗ, Alpha Bank, Ελληνικών Πετρελαίων, Τράπεζας Πειραιώς, ΟΤΕ, Εθνικής Τράπεζας και ΟΠΑΠ θα ενταχθούν στον δείκτη MSCI Emerging Markets, εξέλιξη που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Συνολικά η επενδυτική τράπεζα αναμένει πως η απόδοση των ελληνικών μετοχών θα δεχθεί ώθηση από την κυκλική ανάκαμψη της οικονομίας και από πιθανή πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων".


    Τι τραβά το ενδιαφέρον μας? Ο στόχος, το που θα πάνε οι επενδύσεις τις HSBC.

    Τι κοινό έχουν? Είναι οι μεγαλύτερες από τις κεφαλαιοποιήσεις του κλάδου τους αλλά και του 25άρη.

    Δεν διαλέγει την ΜΟΗ (κεφαλαιοποίση 886,3 εκ.) αλλά τα ΕΛΠΕ (κεφαλαιοποίση 2414,5 εκ.). Γιατί ? Προτιμά το δημόσιο, σπάταλο managment, τους αριστοκράτες υπαλλήλους, το άδειο ταμείο? Οχι. Διαλέγει το μέγεθος.

    Δεν την έλκει η ΕΥΡΩΒ των 2,766 δις αλλά η ΠΕΙΡ των 5,454 δις. Μην έχετε αμφιβολία πως τα περισσότερα χρήματα θα επενδυθούν στην πρώτη σε κεφ/ση εταιρεία του 25αρη δηλαδή στη ναυαρχίδα ΕΤΕ. Οι άλλες, οι μικρότερες (λιμάνια-κατασκευές-ΕΧΑΕ, ΕΥΠΡΟ κλπ) είναι κυρίως ελληνική υπόθεση και για 2-3 ψαγμένους Μόμπιους.

    Απολύτως προβλέψιμη συμπεριφορά, ανέκαθεν έτσι δουλεύουνε, συνεπώς αφού το ξέρουμε γιατί να μην το εκμεταλευθούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρα πολυ καλη η αναλυση σας και πολυ ενδιαφερουσες οι σκεψεις κυριε Hippy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνεχίστε να γκουρουδιάζετε ελεύθερα. Με την επάνοδο μου θα απαντήσω, όπου μπορώ και εφόσον το γνωρίζω, ενώ υπόσχομαι και μια ανάλυση για τον ΟΠΑΠ με όλα τα νούμερα αναλυτικά καταγεγραμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα σας. Κ. Μορφονιέ πράγματι ιστορικό αυτό το ποστ για την πολύφερνη νύφη ιδίως (για όποιον θυμάται) εκείνη την εποχή μας είχαν ζαλίσει sunrise to sunset οτι το ΤΤ είναι το καλύτερο λόγω καταθέσεων!!! ΝΑΙ θα ήταν αν μπορούσε να επιβιώσει και να δώσει δάνεια αυξάνοντας το ενεργητικό του και τα μεικτά του κέρδη ,αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία που εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καν να την εξετάσω.
    Αλλά μόλις έγραψα αυτό μου δημιουργήθηκε κ.Τάκη μια εύλογη απορία. ΤΊ μπορουν να κάνουν οι άλλες που τελικά έγιναν συστηματικές και επιβιώσαν ( μέχρι τώρα που σας γράφω) ??? ΔΗΛΑΔΉ μπορεί πλέον η ΑΛΦΑ για παράδειγμα να ανεβάσει το δείκτη ΄δανεια/καταθέσεις στα νούμερα του 2011 και να ανεβάσει το ενεργητικό της κατα 10δις??? Ή το 1,30 είναι πλέον καλό νούμερο που θα πρέπει κιόλας να το μειώσουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσον αφορά το παιγνίο το γράψαν και οι φίλοι παραπάνω Σε οποιοδήποτε turn around protogenes pleonasma story κτλ οι φίλοι του ΜΑΡΚ θα τρέξουν να αγοράσουν απο το πρώτο ράφι και ιδίως αυτές που θα έχουν καλύτερα διαφημιστεί.Οπότε κοιτάμε δείκτες και road show ποιοι προσφέρουν καλύτερο μπουφε. Ξαναθυμίζω τράπεζες κοιτ΄με αλφα και προβλέπουμε τα λοιπά ( μην γκρινιάζετε πάντως δεν έχουν και το ίδιο timing όλες αυτό το αφήνω σε εσάς)

      Διαγραφή
  22. Αρχίσαμε πάλι με τις κορυφώσεις,τις κονιορτοποιήσεις στον Αμερικάνο που έρχονται,τώρα βρήκαμε και το Αερόστατο του Χίντεμπουργκ για να διανθίσουμε το τοπίο.Πλησιάζουμε και σε μήνες παλαιότερων κραχ(Οκτώβριος),οπότε δεν θα φτωχύνει η ατζέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως χαρτί για χαρτζιλίκι στον Αμερικάνο βρήκαμε...και σχετικά έγκαιρα...ΤζιΒουΤι (ΤΒΤ) για 120+ δολλάρια.

      Επειδή η κίνηση όμως υπερατλαντικά έγινε λίγο άτσαλα κι απότομα, λογικά πρέπει να κάνει ένα πισωγύρισμα λίγο κάτω απ΄τα 80$ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Εγώ δεν θα το δω. Κατεβάζω διακόπτες, κλείνω PiCia για μια βδομάδα και αμολιέμαι για το ναυάγιο. Της Ζακύνθου φυσικά. Εδώ αυτά που πρέπει στέκουν καλά!! Να περνάτε καλά παιδιά.

      Διαγραφή
  23. κυριε hippy γραφετε


    hippy18 Αυγούστου 2013 - 2:07 π.μ.

    Πάντως χαρτί για χαρτζιλίκι στον Αμερικάνο βρήκαμε...και σχετικά έγκαιρα...ΤζιΒουΤι (ΤΒΤ) για 120+ δολλάρια
    ερωτηση πως γραφετε αυτη η μετοχη στα αγγλικα και τι παιζετε short η long kai σε ποια τιμη την αγορασατε η την πουλησατε και ποιος ειναι ο στοχο σας που θα παρετε τα κερδη θελω να την παρακολουθησω να δω την εξεληξη της γραψε μου τη ωρα που θα βρισκεσε στο λιμανι να σου φερω κρασι γραψε μου στηλε μου το κινητο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. δασκαλε κυριε τακη συγχαρητηρια επαληθευεστε συνεχεια και παντα Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013




    ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ Μία ακόμα μετοχή του Ελληνικού χρηματιστηρίου που προετοιμάζει αργά αλλά σταθερά την αναστροφή της μακρόχρονης πτωτικής της πορείας.

    Η ανοδική λύση του σχηματισμού – γεγονός που προυποθέτει καταρχήν την έγκυρη διάσπαση των 19,19 και στην συνέχεια την διάσπαση και της γραμμής (R1) του λαιμού του σχηματισμού – υπόσχεται τιμή στόχο στο gap down των …30,33 !!!
    Κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ερωτοτροπεί με τους ΜΚΟ των 200 ημ. Βρίσκει στήριξη στον εκθετικό ( πράσινη σκούρα γραμμή) και αντίσταση στον απλό (κόκκινη γραμμή). Λίγο χαμηλότερα στα 13,40 παραμονεύει ο τερματοφύλακάς μας , έτοιμος ν’ αποκρούσει κάθε επιθετική προσπάθεια των πωλητών. Αποτελεί αξιόπιστο stop loss για τους βραχυπρόθεσμους , αλλά για τους μακροπρόθεσμους θα πρότεινα τα 11,92 . Δεν είναι απίθανο να δοκιμαστούν ξανά στο μέλλον , αλλά δύσκολα θα διασπαστούν πτωτικά. Η πρώτη αισιόδοξη εξέλιξη θα είναι η ανοδική διάσπαση της γραμμής τάσης R και στην συνέχεια η διάσπαση της ισχυρής αντίστασης των 17,06-17,35 ευρώ.



    Είναι αυτονόητο αλλά να τονίσουμε ότι, ενδεχόμενη προσέγγιση των 18,82-19,19 αποτελεί σοβαρό λόγο για κατοχύρωση κερδών http://vasilismarkakis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_17.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ταινία της εβδομάδος που έρχεται:Καλώς ματαήρθε το 1000άρικο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δασκαλε ποια ειναι η εκτιμηση σου για οπαπ ΟΠΑΠ: Στις 29/8 και όχι στις 28/8 τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του ΟΠΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΑΠ
      Πωλήσεις εξαμήνου 2013 = (μέχρι) 1,7 δις ευρώ
      Καθαρά έσοδα = 570 εκατ. ευρώ.
      Φόρος 30% επι των καθαρών εσόδων + κόστος πωληθέντων = 420 εκατ.
      Μικτά κέρδη = 150 εκατ. ευρώ
      Κέρδη προ φόρων το πολύ μέχρι 80 εκατ.
      Κέρδη μετά φόρων το πολύ μέχρι 60 εκατ.

      Η μετοχή παίζει με P/BV στο Θεό και με προβλεπόμενο P/E 2013 = 19,καθώς αναμένονται καθαρά μετά φόρων κέρδη 116 εκατ. για όλο το 2013.
      Στα 4 θα ήταν ευκαιρία- όμως απο εδώ και πάνω είναι με τα σημερινά δεδομένα φούσκα και μένει να δούμε πως θα χειριστεί η νέα διοίκηση τα πεπραγμένα του ΟΠΑΠ. Αν θελήσουν να δημιουργήσουν αξία για την εταιρία (νέες Μπέλες, Μέτκες, Καρέλιδες) και όχι να κάνουν αρπαχτές θα φανεί απο το 2014.

      Διαγραφή
  27. Διαβάζω αριστερά δεξιά περί καλοκαιρινής bull trap που στήθηκε το προηγούμενο διάστημα....

    Εγώ απλά λέω οτι δεν υπάρχει μόνο η bull trap....Υπάρχει και bear trap γιαυτο ας μην βιάζονται ορισμένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κε Δαρειε, σας χαιρομαι γιατι φαινεται οτι ειστε αισιοδοξο ατομο, μπραβο, παντα ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Christos δεν είναι θέμα αισιοδοξιας καθως αν κάποιος είναι αισιόδοξος η απαισιόδοξος στις Χρηματαγορές το πιθανότερο είναι να χάσει τα αβγα και τα πασχάλια.

      Ειδικά για την περίπτωση της Ελληνικής Αγοράς αυτά που χρειάζονται σε σειρά προτεραιότητας είναι:

      1. Καλή πληροφόρηση
      2. Εμπειρία της αγορας τουλάχιστον 20 χρόνων
      3. Μελέτη σε βάθος χρόνων και δυνατότητα πρόβλεψης βάση πολιτικο - οικονομικών δεδομένων
      4. Να έχει φάει κάποιος τις σφαλιάρες του όλο αυτο το διάστημα γιατί χωρίς σφαλιάρα μαθήματα δεν λαμβάνονται...

      Διαγραφή
    2. Παράδειγμα προς αποφυγή για νέους επενδυτές:

      Σε συγκεκριμένο blog τους τελευταίους 2 μήνες γινόταν αναφορά για το πόσο "φθηνός" ήταν ο ΠΑΡΝ....

      Σήμερα το blog "δικαιώθηκε"....Αν χάσει την έφεση θα γίνει κατά 62 εκατομμύρια ευρώ πτωχότερος......

      Οι παλαιότεροι που γνωρίζουν τον βίο και πολιτεία του συγκεκριμενου επιχειρηματία προφανώς και δεν θα έβαζαν ούτε σεντ στην μετοχή...

      Διαγραφή
    3. Το αυτό και για κάτι Ολυμπιακές Τεχνικές και Μοχλούς που γράφει πάλι το συγκεκριμένο blog....

      Διαγραφή
    4. Monsieur Δαρείε καλησπέρα σας.Αριθμήσατε πριν λίγο:
      "1. Καλή πληροφόρηση
      2. Εμπειρία της αγοράς τουλάχιστον 20 χρόνων
      3. Μελέτη σε βάθος χρόνων και δυνατότητα πρόβλεψης βάση πολιτικοοικονομικών δεδομένων
      4. Να έχει φάει κάποιος τις σφαλιάρες του όλο αυτό το διάστημα γιατί χωρίς σφαλιάρα μαθήματα δεν λαμβάνονται..."
      Τα 2,3,4 τα διαθέτω και με το παραπάνω.
      Όταν γράφετε στο 1 πληροφόρηση εννοείτε εσωτερική; Γιατί εδώ υστερώ κομματάκι.
      Κάποτε που έμαθα νέο θησαυρό είκοσι λεπτά πριν ανοίξει η αγορά ήταν η ώρα που προσφιλές πρόσωπο έμπαινε για βαρύτατο χειρουργείο.Εκεί ξέρεις τι να διαλέξεις.

      Διαγραφή
    5. Monsieur Nikos προφανώς με το νουμερο 1 εννοώ καλή πληροφόρηση από παράγοντες που εχουν λόγο στην αγορά.Οχι σε συγκεκριμένες μετοχές αλλα στην συνολική αξιολόγηση που αυτοί δίνουν στην αγορά...

      Διαγραφή
  29. Στη συγκεκριμενη στιγμη συμφωνω μαζι σας, γι'αυτο και σημερα τσιμπολογαω, καλα μου παει μεχρι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. του Μιχαήλ Γελαντάλι Για αυτό θα πρέπει μετοχές εταιρειών (εκτός τραπεζικού κλάδου και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ & ΔΕΗ ) που παρακολουθούνται από «ισχυρά χέρια» να αντιδράσουν αύριο το αργότερο στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ειδάλλως η επαναφορά χαμηλότερα και των 890-880 μονάδων θα είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/article-market/1126795/ha-to-seri-vafthke-kokkino.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλημερα στα φιλαρακια μου πως βλεπετε την αγορα να εξελισετε σημερα και ποιες μετοχες θα προτεινατε για αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΘΩΡΗΚΤΑ....................

    Κλασης ΑΒΕΡΩΦ ......... ΑΓΙΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ ....... και ΑΝΩ....

    Aleko mou.......φαπ.....τσουφ....τσαφφφφφ

    αλαξε καναλι.....

    http://www.youtube.com/watch?gl=GR&v=FVTXlRxVdEY&hl=el

    Η Ηρεμια της ψυχης ειναι μεγαλο πραμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αμ δε που ήθελες κύριε Τζο και 1000 μονάδες,κάτσε με το Β που είχες πει μέχρι νεωτέρας.Καλό θα ήταν να μην κατρακυλήσει παρακάτω απ'το 862 ή βαριά 830,για να μην μας κάτσει στο στομάχι το τάπερ του θείου Μπεν(τι διάολο,ιμάμ μπαιλντί θα'χει μέσα και θα'ναι τόσο βαρύ...?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Tzo εσεις περιμένατε να πάει σερί στις 1000????Ανευ διορθώσεως???

      Εγώ μια χαρά το κόβω πάντως. Καλή εξαέρωση σε ένα νέο κύκλο bull market που ξεκίνησε στο τέλος Ιουλίου.

      Καλό σας βράδι

      ΥΓ
      Τσιμπολόγησα σήμερα μερικά ακόμα ΔΡΟΜ...Το ίδιο ψάρεμα θα γίνει όσες μέρες τον βρίσκω σε ρηχά νερά....

      Τα υπόλοιπα χαρτάκια μας μια χαρά μην τα ματιάξω.

      Διαγραφή
    2. κ. Δαρείε,
      Βρίσκετε κομμάτια σε αυτές τις τιμές; Δεν βλέπω να γίνονται και πολλά..

      Διαγραφή
    3. Madam Marianthi οπως έγραψα:Τσιμοπογημα όποτε δίνεται η ευκαιρία. Και 1.000 και 500 και 2.000 αν θέλουν.

      Κούτσου κούτσου...

      Διαγραφή
  34. δασκαλε κυριε τακη σας ευχαριστω για την απαντηση για οπαπ δασκαλε θα ηθελα την εκτιμηση σας για αυτη την αποψη σε ευχαριστω Έχω διαπιστώσει ότι αρκετοί τεχνικοί αναλυτές θεωρούν (όχι άδικα) την διόρθωση αυτή ως την έναρξη ενός 2ου καθοδικού ΄΄ποδιού΄΄ προς τις 230 - 240 μονάδες (απο τα υψηλά των 410). http://thesmartgoldfish.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην με βάζετε κύριε Λουκά να επαναλαμβάνομαι.

      Η χρηματααγορά μας τους έπιασε όλους με κατεβασμένες τις σωβράκες. Λίγοι πήραν χαμπάρι τι έγινε και πως έγινε.

      Εγώ βλέπω ταβάνι τα 1200 - άντε 1300 και βλέπουμε αν θα αναθεωρήσω, όταν φτάσουμε εκεί. Με ζομποτράπεζες δεν ασχολούμαι. Μόνο για γρήγορες ξεπέτες.

      Το ιδανικό κλείσιμο του ΓΔ την τελευταία μέρα του 2013 θα ήταν μεταξύ 1040 και 1090 μονάδων. Οπωσδήποτε πάνω απο τις 1.000.

      Αυτή είναι η γκουρουδιά του Τάκαρου και ας περιμένουν οι γκουρούδες του σκότους την κατάρρευση. Κατάρρευση, είπαμε, μόνο με Αλέξιο πρώην εκπορθητή του μνημονίου.

      Αν η κυβέρνηση δει τα σκούρα, θα κάνει ότι έκανε και η κυβέρνηση Καραμανλή,. Θα την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια και θα φάει όλη τη φόλα ο ΑΛέξιος και η παρέα του, που δεν γνωρίζουν γρι αποοικονομικά. Τότε και μόνον τότε θα μπορέσω να δω το ΧΑΑ κάτω και πολύυυυυ κάτω μάλιστα.

      Διαγραφή
    2. Ax ναι πέστε τα κύριε Τάκη ν αγιάσει το στόμα σας βρε χωρίς Σαμαρά θα χαμε μνημόνιο 3;Αυτός πρέπει να μπέρδεψε τα ζάπεια με τα μνημόνια...
      Ο Σόιμπλε λένε έβγαλε τη γάτα απ το σακί όταν μίλησε για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.Ένα ακόμα γατάκι σώθηκε ευχαριστούμε θείο...

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να πω ότι σας ''πιάνω'' κύριε Καμικάζι. Ρίξτε κανένα νούμερο για να δούμε που το πάτε. Όχι μόνο γενικολογίες.

      Άσχετο, αλλά τα αδέσποτα γατιά, τα πατάνε στις λεωφόρους τα αμάξια και ψοφάνε στην μέση του πουθενά.

      Διαγραφή
    4. Το μεγάλο λάθος του σημερινού πρωθυπουργού ήταν ότι , με τα Ζάππεια, έταζε στο λαό ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν λύσεις δίχως πόνο.

      Θα έπρεπε να λέει, προεκλογικά, ότι η Ελλάδα μπατίρεψε και φαλίρισε με τις παραλείψεις και τις απατεωνιές όλων μας και στον λαό (που του αρέσει να ακούει ότι τον βολεύει) απομένει να κοιμηθεί όπως έστρωσε. Δηλαδή πάνω στα όρθια αγγούρια. Αλλά τότε δεν θα έβρισκε ούτε την ψήφο του στην κάλπη και εκείνος ήθελε οπωσδήποτε να γίνει πρωθυπουργός.

      Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην, τον μπούλη το μεταρρυθμιστή, που δεν τόλμησε να μεταρρυθμίσει τίποτα και όταν είδε τα όρθια αγγούρια έτοιμα να μπουν στους ποπούς μας, ζήτησε εκλογές για να πάρει μέτρα και να περιορίσει τις δαπάνες του σπάταλου κράτους, αντί να πάρει τα μέτρα ως όφειλε σαν πρωθυπουργός που ήταν και να πέσει σαν ήρωας. Προτίμησε όμως να δώσει το μπαλάκι τον Γιώργη το Homo Habilis που ουδέποτε κατάλαβε τι γινόταν γύρω του.

      Διαγραφή
    5. Στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, θα πρέπει να περαστεί άρθρο, βάσει του οποίου να μην μπορεί να κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής κάποιος που δεν γνωρίζει να διαβάζει Ισολογισμό.
      Που πάτε βρεεεεεε, δίχως να γνωρίζετε οικονομικά και θέλετε να βγείτε βουλευτές??? Να τάζετε μόνο λαγούς και πετραχήλια???

      Να ξανακάνετε τα βασικά της Α΄Δημοτικού και μετά να εξετάζεστε απο φοιτητές της ΑΣΟΕ αν μπορείτε να διαβάσετε Ισολογισμό. Αν μπορείτε, τότε και μόνον τότε να μπορείτε να κατεβαίνετε υποψήφιοι βουλευτές.

      Διαφορετικά θα έχουμε συμβάντα σαν αυτά του Άρη Σπηλιωτόπουλου

      https://www.youtube.com/watch?v=ujwiW9W-WDU
      (δείτε οπωσδήποτε το βιντεάκι)

      Και σήμερα υπάρχουν μπόλικοι Σπηλιωτόπουλοι που ούτε καν έχουν καταλάβει τι γίνεται γύρω τους.

      Διαγραφή
    6. Στα οικονομικά σχολεία των Λονδίνων θα κάνουν υποχρεωτική την προπτυχιακή εργασία ωφέλειες απ τη διαφορά ΦάΠΑς στη γλυκιά κι αλμυρή μπουγάτσα και
      στην σερβιρισμένη και τέικ εγουει κόλας και πώς αυτό σώζει μια χώρα.
      Τ αδέσποτα έγιναν αδέσποτα όταν τα βαρέθηκαν τ αφεντικά τους...

      Διαγραφή
    7. Νούμερα τι νούμερα εγώ τα μόνα νούμερα που βλέπω είναι οι πολιτικάντηδες της Ε.Ε.
      και ένα όμορφο λιμάνι που το λένε Πέρλ Χάρμπορ.

      Αλήθεια πού χάθηκε ο κυρ Ταπεινός ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΚΟΥΡΟΥ!!!!!

      Διαγραφή
    8. Ο κύριος Ταπεινός έχει χαθεί μεταξύ των θυρίδων που κρύβει τα λεφτά του - δεν αφήνει τίποτα στις τράπεζες, Ελληνικές και Ξένες - και των αποθηκών που συσσωρεύει φάρμακα και τρόφιμα. Απο τότε που τον γνωρίζω και συνεργάζομαι μαζί του, αυτή τη δουλειά κάνει. Να την βράσω τέτοια ζωή. Μιλάμε είναι ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ. Όπως οι Γαλάτες φοβόντουσαν μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, έτσι και αυτός περιμένει να του πέσουν στην κεφάλα όλα τα δεινά του ολοκαυτώματος.

      Του κέρδισα και τα στοιχήματα απο τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και το φυσάει και δεν κρυώνει.
      Στο διαδίκτυο δεν θα ξανακάνει εμφανίσεις, γιατί φοβάται ότι του παρακολουθούν τα κείμενα οι CIA, η Γκεστάπο και το FBI. Μιλάμε για μεγάλη περίπτωση ο άνθρωπος. Άσπρο ο Τάκαρος, μαύρο και καταστροφή ο ταπεινός. Γιαυτό τον πάω - γιατί θέλω να ακούω και την ακριβώς αντίθετη άποψη με τεκμηρίωση και επιχειρήματα.

      Διαγραφή
  35. Βρε φιλε Λουκα ... ο Αρχιδιδασκαλος μας ταπε τα καλαντρα για τα Χριστουγεννα πριν 9 μηνες ..!

    Παραταση του δανειου 40 - 50 ετη φωτος και χαμηΛΟΤΑΤΑ επιτοκια και ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΑ μεχρι το Πασχα ...
    αμ δεν γινετε αλλιως

    χχχχμχμμμμμμμμ μεχρι τοτες .....ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ...

    Are you looking for me MADAM ?

    Aleko mou SALLAM

    http://www.youtube.com/watch?v=ldt1LEuqTQ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. σε ευχαριστω πολυ δασκαλε ρωταω για να μαθαινω γιατι μου εχουν παρει τα σωβρακα και οταν εχεις εμπνευση δασκαλε ριξε καμμια γκουρουδια να βαλουμε κανα βαρελακι κρασι ερχετε ο τρυγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελικά στο τάπερ ο θείος Μπεν είχε κεφτεδάκια... Και θα δούμε ως το τέλος του έτους και ότι θέλουν τα παιδιά θα δώσουμε(overnight repo για να μην πολυζοριστούν)και σιγά που θα διαλύσω εγώ τις αγορές φεύγοντας σχεδόν είπε(ας τις διαλύσει ο-η επόμενος)...

    Η αλήθεια είναι πάντως ότι τη σημερινή μέρα την περίμεναν πώς και πώς οι σόρτηδες για να δώσουν όπως έλεγαν τη χαριστική βολή στον Αμερικάνο.Το κλάμα τους ακούγεται μέχρι εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Tzo η δική μου γκουρουδιά για τον Dow είναι ότι μέχρι τις 14.500 και λίγα ψιλά έχει κάτω. Ετσι να βγούν απο το καβούκι τους οι σόρτηδες και μετά να αρχίσει το πανηγύρι.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε δεν δέχομαι προβλέψεις πτώσεως DOW για λιγότερες από 2.000 μονάδες:)

      Διαγραφή
  38. προταση για επιτιμο μελος http://yannaras.gr/


    http://yannaras.gr/2013/08/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7/

    nicolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νικολή θα τον μελετήσω και εφόσον είναι τεχνοκράτης και δεν είναι καταστροφολόγος, να πιάνεται η ψυχή μας και να ψάχνουμε να βρούμε τρύπα να βάλουμε την κεφάλα μας, θα τον κάνω επίτιμο μέλος.

      Διαγραφή
  39. Προσοχή μεγάλη με την Τουρκία. Έτοιμη να σκάσει είναι. Στο 9,4% τα επιτόκια δανεισμού της. Μην ακούτε για αναπτύξεις και τέτοιες μπούρδες. Όλα με δανεικά λεφτά γίνονται. Δυστυχώς η ΛανΕΤΕ δεν πρόλαβε να απεγκλωβιστεί απο το σαπάκι τη Finans. Δεν μπόρεσε να βρει κορόιδο να την ξεφορτώσει.
    Να δω που θα κρυφτούν και τι θα λένε οι ΜΜΕδες υπέρμαχοι της Finans έτσι και η Τούρκικη οικονομία σκάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Λεωτσάκο δεν ανησυχώ. Αυτός πάλι θα δικαιωθεί και θα τα έχει πει απο το site του πρώτος. μπουχαχαχα

      Διαγραφή
    2. ΧΧΧΧμμμμμμμμμμμμμ

      Δηλαδις Τακαρε , Τουρκια και ΠΡΟΣΟΧΗ ...? θα εχουμε ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ??

      http://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048

      Aleko mou sallam

      Διαγραφή
  40. Αγαπητέ κύριε Τάκη

    Δεν είναι τεχνοκράτης αλλά μπλα – μπλας φιλόσοφος από τα καλά μυαλά που έχουμε στο Ελλαδεξ
    Τον πρότεινα για να υπάρχει και μια άλλη ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας
    Άλλωστε όποιος ασχολιέται με τις χρηματαγορές πρέπει να αποκτά σφαιρική άποψη των πάντων. Να βασανίζει το μυαλό του να μαθαίνει να προβληματίζεται να ανοίγει η κεφάλα του
    Άλλοι έχουν για όπλο τα πολλά χρήματα…. Εμείς την βαθιά όσο μπορούμε γνώση της πραγματικότητας , την μελέτη ,την εμπειρία, την γνώση
    υ/σ σε παρακολουθώ χρονιά τώρα αλλά ο χρόνος ελάχιστος για σχόλια στα φόρουμ
    άλλωστε τι να πω… …είσαι μια ομάδα μόνος σου

    nicolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1127628/alpha-ysteria-katedafishs-ths-horas-apo.html

    Για άλλη μια φορά η έκθεση της ΑΛΦΑ βάζει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.Καραφούσκα η αύξηση των εισοδημάτων της 10ετίας του 2000,εξαυλώνεται το έλλειμμα.Όχι χρήμα για να καταναλώνουν οι ιθαγενείς ως δήθεν ευπρεπείς Ευρωπαίοι,αυτό το τελευταίο όλα τα λεφτά στην έκθεσή της και η οποία είναι μακράν η καλύτερη όλων όσων έχει βγάλει ως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν προσέχετε όμως κύριε Τζο τι σχόλια κάνουν από κάτω οι ιθαγενείς αυτού του τόπου.
      Ούτε που έχουν καταλάβει οι ντόπιοι τι τους έχει χτυπήσει.
      Μου αρέσει πολύ η ανάλυση της ΑΛΦΑ, αλλά ματαίως. Σιγά μην καταλαβαίνουν οι ντόπιοι.
      ----------------------------------------------------------
      Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι βαυκαλίζονται με την ιδέα ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για να αυξηθεί η εγχώρια ζήτηση. Η αύξηση των εισοδημάτων θα γίνεται από εδώ και πέρα από την αύξηση της αξίας της εγχώριας παραγωγής και όχι από τον ξένο δανεισμό. Η ελληνική οικονομία έχει ήδη ανακτήσει την διεθνή της ανταγωνιστικότητα και διαθέτει πλέον τις δυνάμεις για να καλύψει γρήγορα το αναπτυξιακό κενό που υπέστη στην περίοδο του σκασίματος της φούσκας της δεκαετίας του 2000.

      Διαγραφή
  42. Πώς δεν τα πρόσεξα κύριε Τάκη... Σχεδόν όπου αναρτήθηκε η σημερινή έκθεση της ΑΛΦΑ,επακολούθησαν σχόλια απείρου κάλλους και διανόησης.
    Δεν βλέπω σωτηρία κύριε Τάκη,έχουμε πολύυυυυυ δρόμο ακόμη να διανύσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητοί κύριοι...συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρετε για την παρασιτική λειτουργεία ενός μέρους "ιθαγενών" και όχι πραγματικών Ελλήνων, αυτού του τόπου, συμφωνώ επίσης ότι είναι αναγκαίο να διδαχθεί ολόκληρη η αλφάβητος και όχι μερικά γράμματά της μόνο, γιατί δείχνουμε σχεδόν όλοι να αγνοούμε ακόμα και τα βασικά....ωστόσο...έχω μια ένσταση στον υπόλοιπο συλλογισμό σας..γιατί πρέπει να πιστέψω ότι η κλεπτοκρατία των παρόντων κυβερνώντων "προσπαθεί"..να διορθώσει ημαρτημένα;;;από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα;;ανύπαρκτοι, δόλιοι κυβερνώντες που μοιράζουν απλόχερα τα ελάχιστα χρήματα που υπάρχουν στους ημετέρους και τους πάσης φύσεως γλύφτες της εξουσίας(τελευταίο λαβράκι, τα 451.000 χιλιάρικα στον υφυπουργό τηλοψίας κ.Καψή μαζί με 15 υπαλλήλους στο πολιτικό του γραφείο..Υ374 στο ΦΕΚ 14-8 παραμονές Δεκαπενταύγουστου)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απάντηση σας την δίνει ο Χρῆστος Γιανναρᾶς

      Tα προγνωστικά είναι ευανάγνωστα και για τον πιο αδαή: Mε το σημερινό πολιτικό σκηνικό περιμένουμε μόνο το χειρότερο: την απόλυτη φρίκη. Πού στηρίζεται η πρόγνωση; Στο ότι δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να έχει πρόταση, επιτελικά σχεδιασμένη, με κάθε οργανωτική λεπτομέρεια, για τη ριζική ανασύσταση της λειτουργίας του κράτους. Oλα τα κόμματα, χωρίς καμία εξαίρεση, παλεύουν με νύχια και με δόντια για να παραμείνει το κράτος πελατειακό. Aκόμα και οι θλιβερές καρικατούρες, που εμπορεύονται την Aριστερά σαν παλαιοημερολογίτικο ψυχολογικό αφιόνι, θέλουν τους πολίτες να υπηρετούν το κράτος (την κομματική πελατεία), όχι το κράτος να υπηρετεί τους πολίτες.

      Διαγραφή
    2. Την απάντηση την δίδει και ο ίδιος ο Καψής.Αντί για 20 συμβούλους και συνεργάτες που προβλέπονται στο ΦΕΚ θα έχει 9 τελικά και δεν θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το ποσό.Έπειτα,τα έξοδα δεν είναι μόνο οι μισθοί αλλά και τα λειτουργικά,εξ ων του ότι οι μισθοί δεν είναι καθαροί αλλά μικτοί.Οπότε μην πέφτουμε στη λούμπα του λαικισμού που έχει πλημμυρίσει την ελληνική κοινωνία,η μεγάλη διαφθορά που υπάρχει είναι εκεί έξω στη κοινωνία.Εκεί συνεχίζεται το πάρτυ...

      Διαγραφή
    3. Ε, εντάξει τώρα ησύχασα...μόνο 9 σύμβουλοι για να του πουν πως κλείνεις έναν φορέα μη λειτουργικό με 2600 άτομα, κάνεις μπάχαλο τα πάντα, ανοίγεις έναν καινούργιο με 2000 έπειτα από ... μήνες ( βάλτε ό,τι αριθμό θέλετε), οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά...και μετά από αυτό, τα άλλα 100 ανάλογα συμβάντα, με τον Στουρνάρα να επιτρέπει στη γυναίκα και κόρη του να παίρνουν κατ' ανάθεση διαφημιστικά προγράμματα του ΕΟΠΥΥ, να διορίζει γνωστούς και φίλους στο ΤΧΣ με σημαντικές απολαβές, να ....να....να...και με τόσους άλλους....η γυναίκα του Λοβέρδου κατέχει ακόμα την προσωποπαγή θέση στο δημόσιο που είχε δημιουργηθεί φωτογραφικά γι' αυτήν, έχει συνατξιοδοτηθεί ή συνεχίζει να πληρώνεται και παίρνει και τη σύνταξη από την πρώην Ολυμπιακή ως αεροσυνοδός;....εντάξει κάποιες απαντήσεις θα βρούμε και εκεί για να τις καταπιούμε...

      Διαγραφή
    4. Ήμουν βέβαιος ότι την είχατε έτοιμη την ανταπάντηση,διότι μονίμως ψαχνόμαστε για να δικαιολογούμε το μπάχαλο της ελληνικής κοινωνίας.Κύριε chriscon κοιτάξτε πρώτα να βελτιώσετε όσο μπορείτε τον δικό σας εαυτό,εάν φυσικά θέλει βελτίωση και αφήστε το κυνήγι μαγισσών και φαντασμάτων σε άλλους...

      Διαγραφή
    5. Εντάξει, όπως νομίζετε...θα διορθωθώ, θα αυτομαστιγωθώ, θα βάλω επιτρόπους να επιβλέπουν την πορεία μου, δεν θα ξαναμιλήσω και δεν θα ασκήσω κριτική για κανέναν...είμαι ανάξιος αυτού του έργου...καλό σας βράδυ....καλή συνέχεια...

      Διαγραφή
    6. Κύριε chris το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι (που είναι όντως υπεράριθμοι), πόσοι υπάλληλοι είναι στην ΕΡΤ και σε κάθε δημόσιο οργανισμό.
      Το πρόβλημα είναι ότι με το που πήραν οι Έλληνες το ευρώ στα χέρια τους έχασαν απο την ανταγωνιστικότητα τους ένα 30% σε σχέση με το 2000. Είχαμε που είχαμε τα χάλια μας και είχαμε αρχίσει να το παίζουμε τσάμπα μάγκες με τα πακέτα στήριξης της Ευρώπης, πήραμε και το ευρώ στα χέρια μας και το κακό ολοκληρώθηκε.

      Έχοντας πρόσβαση ο ΝεοΈλλην και το Ελληνικό Δημόσιο στον φτηνό δανεισμό πήρε δανεικό χρήμα και πάνω σε αυτό στήριξε την μουσαντένια ανάπτυξη του και την αύξηση των εισοδημάτων του.

      Οι μισθοί των Ελλήνων ΣΗΜΕΡΑ πρέπει να πέσουν κατά 30% σε σχέση με αυτούς που είχαμε το 2000. Όταν αυτό το καταλάβουμε τότε μπορεί και να δούμε το τέλος της κρίσης. Ο ΝεοΈλλην είχε μάθει να φοράει την τσαρούχα του - δρχ - και ξαφνικά του δώσαν να φορέσει μεταξωτές βράκες - ευρώ - και την είδε ΑΦΕΝΤΙΚΟ της ΕΥΡΩΠΗΣ. Όμως τα παραμύθια τελείωσαν. Δυστυχώς όμως, ακόμη, ένα μεγάλο και κρίσιμο μέρος της Ελληνικής μάζας δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.

      Θα μπορούσα να γράφω για ώρες - αλλά προτιμώ να κλείσω με το γνωστό απόφθεγμα ότι εγώ είμαι με τον Γερμανό. Αν κάνουμε ότι μας λέει - δίχως να ξεπουληθούμε - τότε η Ελλάδα θα νοικοκυρευτεί, ειδάλλως τα πολύυυυυ χειρότερα είναι μπροστά μας.

      Διαγραφή
    7. Και μην βιαστείτε γκουρουδέοι να μου πείτε ότι τώρα τα λέει αυτά ο Τάκαρος. Εδώ και τρία και πλέον χρόνια τα γράφω.
      Να σας φρεσκάρω λίγο την μνήμη σας.
      ------------------------------------------------------
      Θεέ μου τι έλεγε ο γκουρού κοντά 2 χρόνια πριν.
      η δική μας παραγωγικότητα σημειώνει πτώση 30% τα τελευταία 10 χρόνια - μην πάμε παλαιότερα έτσιιιι?? - άρα πρέπει οι αμοιβές μας να πάνε 30% κάτω σε σχέση με το 2000.

      February 28, 2011
      takis-morfonios έγραψε:
      Διαβάζω τους Ελληναράδες να διαμαρτύρονται, ότι τάχα μου στην Ελλάδα δουλεύουν περισσότερο απο τους υπόλοιπους Δυτικούς, Γερμαναράδες, Γαλλάκια και όλους τους Ευρωπαίους.
      Για καθείστε καλά βρε τεμπελχανάδες που νομίζετε ότι δουλεύετε περισσότερο απο τους υπόλοιπους. Τον κόσμο ολάκερο δουλεύεται βρεεεεεε!
      Η εργασία είναι αντιστρόφως ανάλογη της παραγωγικότητας και εμείς δεν είμαστε παραγωγικοί, γιαυτό τάχα μου δουλεύουμε περισσότερο. Εδώ στο Ελλάδα για να βγάλει ο άλλος 10 φωτοτυπίες χρειάζεται 5 μέρες για μια δουλειά 10 λεπτών και μετά μας λέει ότι δουλεύει περισσότερο. Αμ ο άλλος για να κάτσει στο γραφείο του να συμπληρώσει 2 έγγραφα χρειάζεται 1 εβδομάδα μέχρι να δώσει εντολή ο εγκέφαλος στο χέρι να πιάσει το στυλό.
      Ασφαλώς και δουλεύουμε περισσότερο, αφού δεν είμαστε παραγωγικοί. Δουλειά 1 μέρας εμείς την κάνουμε σε 3 μέρες.
      Ακούω κάποιους άλλους να διαμαρτύρονται για τα εισοδήματα τους. καλό και αυτό. Η αμοιβή της εργασίας, πρέπει να είναι ανάλογη της παραγωγικότητας μας και η δική μας παραγωγικότητα σημειώνει πτώση 30% τα τελευταία 10 χρόνια - μην πάμε παλαιότερα έτσιιιι?? - άρα πρέπει οι αμοιβές μας να πάνε 30% κάτω σε σχέση με το 2000.
      Δεν το καταλαβαίνετε αυτό?????????
      Σιγά μην το καταλαβαίνατε!!! Αν το καταλαβαίνατε δεν θα είχαμε φθάσει εδώ που φθάσαμε.

      Βγαίνει ο άλλος και τα βάζει με τον Πάγκαλο και τον κάθε Πάγκαλο. Όπως έλεγε ο Πλάτων αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με τα κοινά τότε καταδικάζεσαι να σε κυβερνούν κατώτεροι σου και όπως λέει ο Τάκαρος και που το ξέρετε βρεεεε ότι αυτοί που κυβερνάνε δεν είναι όντως καλύτεροί σας?????????

      Διαγραφή
    8. November 26, 2010
      takis-morfonios έγραψε:
      Έχω δεχτεί πολλές ερωτήσεις, για το ποια είναι η γνώμη του Τάκαρου για το μνημόνιο.

      Απάντηση
      Ο Τάκαρος είναι υπέρ να δοθούν όλα τα δανεικά μας, μέχρι τελευταίο ευρώ. Η θεωρία του τζάμπα μάγκα σε αυτή την έρημη τη χώρα θα πρέπει κάποτε να παύσει. Δάνεισες στον άλλον τα ωραία σου φράγκα και εκείνος τα φυτίλιασε. Σαν να μην φτάνει αυτό μετά γυρνάει και σου λέει. Γιατί μου τα δάνεισες ντεεεεε? Εσύ φταίς. Ας μην μου τα δάνειζες.
      Ο τόπος είναι με μπόλικους τέτοιους. Τρώνε, ξανατρώνε, με other people money και μετά το παίζουν και αλάνια.
      Αυτά κάποτε πρέπει να παύσουν - αν θέλουμε να λέμε ότι κάτι μάθαμε και αλλάζουμε πλευρό. Διαφορετικά με τα hair cut σημαίνει ότι είμαστε στον αιώνα των αιώνων, τζάμπα μάγκες και τίποτα δεν άλλαξε στον ΝεοΈλληνα.
      Θα μου πείτε και που να πάμε να τα βρούμε, για να τα γυρίσουμε τα δανεικά και αγύριστα???????
      Έλα μου ντεεεεεεε - όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που κάποια άλλη ώρα θα την γράψω.

      Η ουσία είναι να κάνουμε το σχατό μας παξιμάδι, να πάψουμε τα κλαψουρίσματα και να αρχίζουμε να δουλεύουμε, να οργανωνόμαστε - να παράγουμε και να πληρωνόμαστε για όσο αξίζουμε - ούτε γρόσι παραπάνω.
      Το μνημόνιο το θέλουμε, μόνο με τους δικούς μας όρους - αφού όμως έχουμε βάλει μυαλό και πάψουμε το τζάμπα.
      Δεν θέλουμε μνημόνιο κατοχής, με παραχωρήσεις. Διότι αυτό είναι το παιχνίδι - να μπουν τα ξένα λαμόγια και να κάνουν πλιάτσικο.
      Για σκεφτείτε το αλλιώς. Με 300 δις η Αγγέλα δεν θα δεχόταν να πάρει Κέρκυρα και Ρόδο??? Κωλοτούμπες θα έκανε και θα το έσβηνε το χρέος μας. Όμως το θέμα είναι να μας βοηθήσουν, μόνο αν βάλαμε μυαλό και δίχως καμιά παραχώρηση - ειδάλλως είναι προτιμότερο να πάμε στα Ζάλογγα και να την πέσουμε, να τελειώνουμε, μιας ώρα αρχύτερα.

      Ύστερα πρέπει να έρθουν επενδύσεις σε αυτόν τον τόπο. Επενδύσεις όμως κυρίως Ελλήνων. Γιατί να τρέχουμε να φέρνουμε Κινέζους, Αραβες, Αμερικάνους και Γερμανούς?????? Αυτό θα είναι άσχημη εξέλιξη. Θα πρέπει να στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια και όχι σε πήλινα - ξένα πόδια, που έχουν άλλα συμφέροντα. Να μαζέψουμε τα Ελληνικά κεφάλαια και πάνω σε αυτά να στηριχτούμε - οι ξένοι να είναι για συμπλήρωμα και για να παίρνουμε τεχνογνωσία απο αυτούς. Αν δεν μπορούμε να πείσουμε τα Ελληνικά κεφάλαια να έρθουν - γιατί να έρθουν τα ξένα????? Για την ακρίβεια θα έρθουν τα ξένα - όπως και να έχει - αλλά με τους δικούς τους όρους και πάντα θα είμεθα εξαρτώμενοι απο αυτούς - απο τις επενδύσεις τους δηλαδή.

      Διαβάζω για την Κίνα τον μεγάλο γίγαντα και τη νέα υπερδύναμη - χαχαχα
      Καλά μην φάτε γλαρόσουπα.
      Βρεεεεε τον Κινέζο όποτε θέλουν τον γκρεμίζουν. Δείτε το ποσοστό των επενδύσεων που έχουν γίνει στην Κίνα, απο ξένα κεφάλαια - μετρήστε και πόσες επενδύσεις έχουν κάνει οι Κινέζοι εκτός Κίνας. Είναι καθαρά εξαρτώμενες οι Κίνες απο τα ξένα διεθνή λαμόγια. Έτσι και τους τραβήξουν τις πολυεθνικές τους και μέρος των κεφαλαίων απο εκεί - θα αρχίσει να τρικλίζει ο γίγαντας του γλυκού νερού. Αφήστε που η ανάπτυξη της Κίνας, εκτός του ότι οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα διεθνή λαμόγια - που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της - την οφείλει και στις αγορές Κινέζικων προιόντων που κάνουν οι Αμερικάνοι με Κινέζικα λεφτα. Σαφώς !!!!
      2 τρις Αμερικάνικα ομόλογα έχουν αγοράσει οι Κινέζοι - έτσι χρηματοδοτούν μέρος της ανάπτυξης τους.

      Η Κίνα λοιπόν είναι πήλινος γίγαντας - παιχνιδάκι των Αμερικάνων. Μόλις φυσήξουν θα εξαφανιστεί και που να ξυπνήσει και ο Κινέζος πολίτης και να αρχίσει να ζητάει καλύτερους μισθούς - καλύτερη ζωή.

      Ναι λοιπόν στο μνημόνιο - αρκεί εμείς να αλλάξουμε πλευρό και η ανάπτυξη μας να στηριχτεί κυρίως σε δικά μας φράγκα, δίχως να παραχωρήσουμε τίποτα απο τον πλούτο μας - και έχουμε πλούτο ατελείωτο, αλλά μας το κρύβουν οι πολιτικάντηδες που έχουμε μπλέξει.

      Διαγραφή
    9. November 29, 2010
      takis-morfonios έγραψε:
      Ναι κύριε Χάπα - υπάρχουν και μερικοί κακόμοιροι φουκαράδες Έλληνες που δουλεύουν, παράγουν και δεν αμείβονται σωστά - αλλά η πλειοψηφία είναι τζάμπα μάγκες. Δεν τους βλέπετε και γύρω σας, στην εργασία σας, στο Διαδίκτυο??? Άσφαιροι φίτσουλες, πολυλογάδες και φαφλατάδες. Γκουρούδες σε όλα, εκτός απο την εργασία τους. Όμως όταν ο Τάκαρος μιλάει για εργασία, δεν εννοεί μόνο τις δουλειές που έχουμε, αλλά για αυτές που θα έπρεπε να έχουμε και τις έχουμε απωλέσει. Όλο το κακό ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, που αρχίσαν να γκρεμίζουν την Ελληνική βιομηχανία, να τσακίζεται η Ελληνική κλωστουφαντουργία, η ανταγωνιστικότητα μας να μηδενίζεται και όλοι να αρχίσουν να βλέπουν τις πόρτες και τη θαλπωρή του δημοσίου, όπου μπορείς να αμοίβεσαι και να μην κρίνεσαι.

      Διαγραφή
    10. Ε Π Ι Μ Η Κ Υ Ν Σ Η όλο και πιο κοντά. Πρώτος ο Τάκαρος είχε μιλήσει για επιμήκυνση - ήρθε η ώρα να μας την τάξουν. Προσοχή όμως!! Το παιχνίδι που παίζεται στην Ελλάδα είναι να την αποπληθωρίσουν μισθολογικά - μέσα σε ένα περιβάλλον καλπάζοντος πληθωρισμού - για να την κάνουν ανταγωνιστική. Αφού δεν μπορούν να υποτιμήσουν το νόμισμά της, υποτιμούν τους μισθούς. Καλά κάνουν. Τη τελευταία δεκαετία οι μισθοί στην Ελλάδα τετραπλασιάστηκαν - ενώ δεν το αξίζαμε - όταν την ίδια ώρα η Γερμανία προσπαθούσε και τους κρατούσε σταθερούς. Γιαυτό τώρα πρέπει να αποπληθωριστούν, για να έρθουν τα κεφάλαια στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί θέλουν φτωχότερο το Νότο, για να τον ελέγξουν καλύτερα και να τους εξαγοράσουν και το τελευταίο του σώβρακο. Εδώ είναι που πρέπει εμείς να βάλουμε τους δικούς μας όρους και τα δικά μας λεφτά. Πρώτα οι Έλληνες να επενδύσουν και να εξαγοράσουν και μετά να έρθουν οι άλλοι.


      29 Νοεμβρίου 2010
      takis-morfonios έγραψε:
      Θα βάλει η Άγγελα να παίξουν ευρώ 2 ταχυτήτων, μας έγραψαν οι γκουρουδέοι. Αναμεταδότες ανοησιών - μα καλά μυαλό δεν έχετε βρεεεεεε? Το χάσατε τελείως.
      Ένα ευρώ θα έχει η Γερμανία, ,Ολλανδία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Φιλανδία, Βέλγιο και Γαλλία και άλλο ο Νότος που είναι και ο πιοοοοοοοοο ωραίος μαζί με την Ιρλανδία. Βρεεεεεε - την γριά τη κότα την ξεζουμίζουν, αφού την ξεπουπουλιάσουν μέχρι τελευταίου πούπουλου. Βρε τι ευρώ δύο ταχυτήτων μας τσαμπουνάτε???? Η Ελλάδα θέλει ένα ΔΙΚΟ ΤΗΣ ευρώ, είναι μια ταχύτητα απο μόνη της - είμαστε ασυναγώνιστοι σε αυτό. Ευρώ δυο ταχυτήτων και ένα τρίτο ευρώ που θα έχει μόνο η Ελλάδα.

      Φεύγουν τα λεφτά λένε εκτός για να σωθούν απο το ευρώ της δεύτερης ταχύτητας που θα πάρουμε στα χέρια μας και θα υποτιμηθεί μια, δύο και εκατόν τρεις φορές. Μετάααααααααααααααα θα πτωχεύσουμε όλοι μαζί, αφού τα χρέη θα είναι δυσβάσταχτα, για το ευρώ της δεύτερης ταχύτητας.
      Τι άλλο θα μας γράψουν οι γκουρουδέοι???
      Εν τω μεταξύ η Γερμανία θα σφυρίζει αδιάφορα με το ευρώ πρώτης ταχύτητας και θα λέει τι καλά που είμαι. Βρεεεεεεε γκουρουδέοι - όλος ο Νότος μαζί με την Ιρλανδία χρωστάνε 1 τρις ευρώ στην Γερμανία!!!!!!!!
      Είπατε τίποτα??????? Ξαναπάρτε το τώρα αλλιώς.
      όλος ο Νότος μαζί με την Ιρλανδία χρωστάνε 1 τρις ευρώ μόνο στην Γερμανία!!!!!!!!

      και η Γερμανία θα σφυρίζει αδιάφορα - αδιάφορα θα σφυρίζουν και οι πιστωτές μας.
      Μα πως τα λέτε βρε γκουρουδέοι.
      Παγαίντε βρε στην Αργεντινή να δείτε τι τους κάνανε. Όσα δανεικά θέλαν τους δίναν, τους ξαναδίναν και θα τους ξαναδίναν. Αυτοί - τα διεθνή λαμόγια ντεεεεεε - όμως εκμεταλλευόντουσαν τον ορυκτό πλούτο και τα Αργεντίνικα χρυσάφια, έναντι ενοικιού. Τους ξεζούμισαν βρεεεεε, μέχρι που δεν πήγαινε άλλο.

      Σε κάθε περίπτωση - ακούστε τον Τάκαρο - εδώ που είμαστε ή με ευρώ θα μείνουμε ή δεν θα υπάρξει ευρώ για κανέναν. Το 2013 τα ξαναματαλέμε.
      Υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν. ΟΚ!!! Αν ανησυχείτε και δεν μπορείτε να βγείτε αγοραστές σε hard assets , σε εμπορεύματα και σε μετοχές, τότε κάντε τα λεφτά σας Ελβετικό φράγκο, σε κάποια τράπεζα που δεν υπάρχει περίπτωση να πτωχεύσει και ας είναι και Ελληνική.

      Όμως πρέπει να αναγκάσουμε το μεσο Έλληνα να καταλάβει ότι αν θέλει ευρώ τότε πρέπει να δεχτεί μείωση των αποδοχών του κατά 40% και να αρχίσει να γίνεται χρήσιμος και ανταγωνιστικός αν θέλει να ξαναπάει ο μισθός του στα τωρινά επίπεδα.
      Μέχρι και στάση πληρωμών μερικών ημερών βλέπω - αν χρειαστεί. Δηλαδή τι θα κάνει ο δημόσιος υπάλληλος αν του πουν ότι δεν υπάρχουν φράγκα για να πληρωθεί????
      μπου χαχαχαχα Θα βγει να απεργήσει, να κάνει πορείες και να διεκδικήσει τα κεκτημένα.
      Βρεεεεεε τι γράφετε?????? Ποια κεκτημένα και ποιοι μισθοί??? Με τα δανεικά να τρέχουν στο φούλ και με τα εμπορικά ισοζύγια να έχουν το χάλι τους???
      Δεν σας τα είπανε???
      Οι δανειστές δεν γουστάρουν να δανείσουν άλλο

      Διαγραφή
    11. Κύριε Θησαυρέ,ε συγνώμη,κύριε Τάκη ήθελα να γράψω,εδώ είναι όλα τα λεφτά και το μυστικό για την ανάπτυξη που όλοι πιπιλίζουν:

      "Εδώ είναι που πρέπει εμείς να βάλουμε τους δικούς μας όρους και τα δικά μας λεφτά. Πρώτα οι Έλληνες να επενδύσουν και να εξαγοράσουν και μετά να έρθουν οι άλλοι."

      Οι ως τώρα κρατικοδίατοι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να κινηθούν δραστικά και να βάλουν το χέρι στην πλούσια τσεπούλα τους,αυτή που μπούκωσαν με άπειρα δις τις καλές εποχές του αρμέγματος τυ δημοσίου και των ευρωπακέτων και να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία.

      Μέχρι στιγμής δεν βλέπω ιδιαίτερες κινήσεις ή γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα(βλέπε ΜΟΗ-ΜΥΤΙΛ).

      Διαγραφή
    12. Καλησπέρα στην καλή και φιλόξενη γωνία των σκεπτομενων Ελλήνων.

      Αν και ο οικοδεσπότης δεν επιθυμεί τις εκτενείς πολιτικές συζητήσεις, θα ζητήσω μια εξαίρεση διότι διαφωνώ πλήρως με κάποια από τα γραφόμενά .

      Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο, μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο του Μπελογιαννη, το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα. (υπάρχει και σε pdf στο Internet)

      Εκεί θα διαπιστώσετε, πως από τα δάνεια της ανεξαρτησίας, το 1822, οι ξένες <> χώρες, σε πλήρη συνεργασία και με την ντόπια αρχουσα τάξη, φόρτωναν δάνεια τον απλό Έλληνα πολίτη, τα οποία κατέληγαν στον μεγαλύτερο βαθμό στην τσέπη τους. Αυτά τα δάνεια είναι απεχθη και για άλλους λόγους, ο βασικότερος βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου, θέμελιωμενο από την συνθήκη της Χάγης το 1907.
      Ένα κράτος έχει ασυλία επειδή ασκεί εθνική κυριαρχία, και προκειμένου να προστατεψει τον λαό του από την εξόντωση, οφείλει να αρνηθεί την πληρωμή οποιοδήποτε χρέους προς ιδιώτες πιστωτές. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι, γιαυτό ο μόνος τρόπος να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, είναι μέσω μνημονίου, όπου εκεί το ελληνικό κράτος απεμπολει τη ασυλία του.
      Από το 2002-2009, το 92% του δανεισμού, πήρε στην εξυπηρέτηση παλιότερων δανείων. Χριστέ και κύριε!!!! 450δις!!!!
      ΑΥΤΌ κύριε Τάκη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.
      Ένα χρέος που αυξάνει εκθετικά σε ένα καθεστώς ύφεσης.
      ΒΕΒΑΊΩΣ και πρέπει ο Έλληνας να μάθει να δουλεύει, ΒΕΒΑΊΩΣ χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αν δεν διαγράψουμε μονομερώς, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του χρέους.

      Αυτό βέβαια δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Η βασική ανάγκη να αποκτήσει το μέσο νοικοκυριό αγοραστική δύναμη, έτσι ώστε να επανεκιννησει η οικονομία, λύνεται μόνο με έναν τρόπο. Εθνικό νόμισμα.

      Βέβαια, στο σημερινό ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, που όλα είναι σικέ, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είναι απαραίτητη η παραγωγή ενός νέου Συντάγματος, πρωτογενως από τον λαό, οπου επιτέλους θα λειτουργεί προς όφελος του και όχι στο όνομα του. Σε αυτά τα πλαίσια, εννοείται ότι θα καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι διαχειριστηκαν εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια, από μια πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

      Ο Έλληνας, τα τελευταία 30 χρόνια, εσκεμμένα και μεθοδικά, έμαθε από σκληρά εργαζόμενος να γίνει καναπεδατος καταναλωτής ξένων προϊόντων.
      Τώρα, πράγματι, θα υποστεί τις συνέπειες. Μόνο που αυτή η κρίση είναι τερματικού χαρακτήρα. Από αυτή, δεν θα γλιτώσει κανείς, ούτε βέβαια η ίδια η χώρα.

      Αν σας ενδιαφέρει, το δικό μου πρότυπο χώρας, είναι η Νορβηγία. Μια χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, με δικό της νόμισμα, με σχετικά μεγάλο δημόσιο τομέα, που όμως όλοι δουλεύουν σκληρά μέ γνώμονα το καλό του κράτους, το οποίο παράγει πρωτογενως δικό του εισοδημα , και άρα δεν χρειάζεται να επιτίθεται μέσω φόρων στην τσέπη του απλού πολιτη

      Φιλικά, Νίκος

      Διαγραφή
    13. Κύριε Νίκο κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει μαζί σας. Μιλάτε ορθά και λογικά. Εγώ λέω ότι ούτε η δραχμή σώζει τον ΝεοΈλλην, ούτε αν του χαρίσουν όλα τα δάνεια και κάνει delete.
      Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αμορφωσιά του ΝεοΈλλην ραγιά, η ξιπασιά του όταν έχει δύναμη, η αμπελοφιλοσοφία του και το κυνήγι μαγισσών όταν τρώει φάπες. Με απλά λόγια δεν έχει παιδεία. Εσείς θα πείτε ότι φταίνε οι πολιτικοί γιαυτό το κατάντημα - εγώ θα πω ότι φταίει ο ίδιος, γιατί ως καθαρός Μεσόγειος, έχοντας 400 χρόνια στην κεφάλα του Τουρκοκρατίας, τα ελαττώματα του δεν κόβονται εύκολα.

      Δεν έχω πρόβλημα να μιλάτε πολιτικά, αρκεί να τεκμηριώνουμε ότι λέμε. Οπότε γράψτε ότι θέλετε ελεύθερα.

      Επίσης είμαι λάτρης του Νορβηγικού και όλου του Σκανδιναβικού μοντέλου οικονομίας - πλην όμως στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί, λόγω DNA και κλίματος, Μεσόγειοι εμείς με τον ήλιο πάνω απο το κεφάλι μας και με θάλασσες για φίλημα, θέλουμε περισσότερο να γλεντάμε (λογικό αυτό) και λιγότερο να δουλεύουμε. Τουλάχιστο να μην δουλεύουμε τον κόσμο και να μην αμπελοφιλοσοφούμε. Αυτά μόνο με παιδεία μπορούν να καταχτηθούν.

      Διαγραφή
  44. Monsieur Takis αφιερωμένο εξαιρετικά σε εσάς:

    http://www.axiaplus.gr/article/44236/to-baterlo-twn-sortakhdwn/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πάντως να πω την αμαρτία μου,σήμερα πήρα λίγα κομματάκια απ'το ασφαλιστικό Θωρηκτό αφού θέλουν κάποιοι να ξεφορτώσουν στο 1.10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ εγώ κύριε τζο41 προσέθεσα καθώς επίσης κ ΟΛΠ. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι η ψαλίδα τιμών των 2 λιμανιών έχει ανοίξει πολύ... Κάποτε ήταν στα 2-3 ευρώ κ τώρα έχει φτάσει στα 7-8. Αν δεν υπάρχει λόγος σοβαρός, αυτή θα ξανακλείσει.....

      Διαγραφή
  46. Flexopack Διαμάντια στο βούρκο, μέρος 2ο , απο τον κύριο Βασίλη
    http://vasilisg.blogspot.gr/2013/08/flexopack-2.html

    με την εγγύηση της οικογένειας Γκινοσάτη

    Και το ερώτημα παραμένει.
    ΟΚ η μετοχή δεν ήταν για 8 ευρώ, ΑΚΟΜΗ, αλλά ποιοι ανόητοι πουλούσαν κάτω απο τα 2 ευρώ πέρσι το καλοκαίρι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαναφέρω το σχόλιο του Τάκαρου , προ 5 μηνών, με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα του 2012.
      -------------------------------------------------------
      Μιλάμε για θωρηκτό - τι να λέμε τώρα, για την Flexopack και τον Κύρ Γκινοσάτη.

      Υποσχέθηκα με την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων, ένα σχόλιο. Πάρτε το.

      Flexopack εταιρία θωρηκτό.

      Εξαγωγική κατά 80%, βιομηχανία και όχι μπουρδοκατασκευές, τραπεζικά φούμαρα και κατανάλωση, κοινώς εμπόριο με δανεικά και αγύριστα.

      Τα τελευταία 8 χρόνια
      ταμειακές ροές απο δραστηριότητα αθροιστικά φτάνουν τα 43,5 μιλιούνια
      Εκροές τοκοχρεολυσίων μόλις 3 μιλιούνια.
      Συνολικά μπήκαν στα ταμεία κοντά 40,5 μιλιούνια ενώ ανακοινώθηκαν συνολικά καθαρά κέρδη περισσότερα απο 23 μιλιούνια.

      Δηλαδή η εταιρία κάθε χρόνο, κατά μέσο και για τα τελευταία 8 έτη βγάζει καθαρά κέρδη 3 μιλιούνια, ενώ εισρέουν στα ταμεία της 5 μιλιούνια ανά έτος.

      Τι να λέμε τώρα. Θωρηκτό.
      Και όμως οι ειδήμονες άμπαλοι φιτσουλέοι κοιτάνε τα τραπεζομπόχαρτα και λένε ότι είναι φτήνα και δώσε αγορές σε ΠΕΙΡ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ που τάχα μου θα γίνουν πύραυλοι.

      Σιγά μην πάρουν Flexopack που δεν έχει εμπορευσιμότητα και πως θα μπορέσουν να πουλήσουν αν θέλουν να πουλήσουν; Έλα μου ντε.
      Γιαυτό άμπαλοι φιτσουλέοι να αγοράζετε εσείς όλες τις κολάντζες που έχουν εμπορευσιμότητα και να περνάτε ωραία.

      Flexopack συνέχεια.
      Για το 2012 ανακοινώνει 3,5 μιλιούνια καθαρά κέρδη, ενώ στα ταμεία της βάζει απο λειτουργική δραστηριότητα 8,1 μιλιούνια.
      Έχουμε ύφεση λένε οι παπαγάλοι των ΜΜΕ και δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη.

      Την Ανάπτυξη που ξέρατε να την ξεχάσετε. Ανάπτυξη με δανεικά να πηγαίνουν στην κατανάλωση και στην οικοδομική δραστηριότητα μας τελείωσε. Να το θυμάστε αυτό εσείς γκουρούδες που διαβάζετε Τάκαρο.

      Άλλη ανάπτυξη θα δούμε - τέτοια ανάπτυξη θα δούμε και σε εταιρίες θωρηκτά όπως Flexopack.

      Δάνεια???? Μηδένια. Το ταμείο των 11 εκατ. αποτελεί ρεκόρ και δείχνεi υγεία και ευρωστία.

      Η μετοχή στα 2,5 παίζει στο 68% των ιδίων, έχει P/E 8, ενώ η μερισματική απόδοση είναι κοντά στο 4%.
      Θέλετε και άλλα???????

      Εσείς άμπαλοι φιτσουλέοι να αγοράζετε εμπορευσιμότητες και να κάνετε τα τρέιντινγκ της ζωής σας. Να παίρνετε τραπεζομπόχαρτα, Μαίλλιδες, Λαναράδες, Αθανασούλιδες και να καλοπαίρνατε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη λίγοι πουλούσαν κάτω από 2 ευρώ και φαντάζομαι θα'ταν κάποιο μικρό fund που ήθελε να πουλήσει Ελλάδα,γιατί δεν βλέπω ιδιαίτερα κομμάτια σ'εκείνα τα επίπεδα.Πάντως το τελευταίο τρίμηνο τα κομμάτια που έκανε,όταν άνοιγε,δεν ξεπέρασαν τα 10.000.

      Είπαμε να παίρνουμε Θωρηκτά αλλά πώς όταν δεν κάνουν κομμάτια?Ας πάει και στα 5,αρκεί να είναι λίαν εμπορεύσιμη η μετοχή,διαφορετικά και να βγεις να πουλήσεις αυτά που θα πάρεις εδώ στο 3.50 δεν θα σου τα πάρουν ούτε στο -30%.

      Διαγραφή
    3. Τα θωρηκτά τύπου Flexopack κύριε Τζο δεν είναι για χόρταση. Τσιμπολογάς ότι βρεις στα νούμερα που σου θέλεις (τα 2ευρώ ήταν λουκούμι) και περιμένεις. Σιγά μην πουλήσεις στα 3,5. Θα έρθει η στιγμή θα κάνει καραβιές χαρτιών πάνω απο τα 8 και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    4. Αντί κατάθεσης σε ζομπιbanks προτιμάτε διαμάντια τέτοιας μορφής και ποιότητας!! Κουες, κανακ, καρτζ, ελβαλ, φλεξο και οτι προκυπτει εδω ειμαστε!!

      Διαγραφή
    5. καλησπερα,
      Εχετε κανει καποιες αναλυσεις για τις συγκεκριμενες μτχς, γιατι στο blogs σας δεν ειδα. Τις δημοσιες προσφορες τυπου ιατρικου δεν τις φοβαστε;και στις εν λογω μτχες η διασπορα ειναι μαλλον σε μονοψηφια νουμερα.
      Παρακαλω να μου λυσετε μια απορια, συγκεκριμενα η φλεξοπακ για ποιο λογο να ειναι στο χαα αφου δεν ενδιαφερεται ακομα και στο μελλον για αμκ ενω η παραμονη της εχει και κοστος.
      Με εκτιμηση
      Σειριος

      Διαγραφή
  47. ΘΩΡΗΚΤΑΡΑ κ. Τάκη. Είχα προλάβει και πήρα κάτι ελάχιστα στα 2,5 και την περίμενα να ξαναπάει κάτω από τα 2. Αλλά που...

    Αφήστε που μετά την ανέβασαν κοντά στα 4 με κάτι πράξεις του ενός τεμαχίου και τώρα δεν βγαίνει ούτε προσφορά ούτε ζήτηση.

    Και μιας που το έφερε η κουβέντα κ. Τάκη όταν λέτε μια μετοχή να "φτιάξει εμπορευσιμότητα και να πάει εκεί που πρέπει" αυτό είναι θέμα ειδικού διαπραγματευτή η των lobby;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ειδικός διαπραγματευτής δεν μπορεί να φτιάξει την εμπορευσιμότητα. Το μόνο που κάνει είναι να κλείνει το range των εντολών μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

      Διαγραφή
  48. καλη η φλεξο αλλα δεν πωλειται αγαπητε κυριε τακη
    τελευταίες 8 εβδομάδες , άνοιξε ή έκανε μέχρι ένα κομμάτι την φορά στις 25 από τις 32 συνεδριάσεις(!). Ενώ με ένα τεμάχιο την φορά την έκλεισαν στο συν 9 φορές(!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. http://www.newmoney.gr/article/20620/reuters-i-epimikynsi-ton-ellinikon-daneion-diasosis-gia-50-hronia-einai-i-kalyteri

    μας ταπανε τα καλαντρα οι ιθαγενεις ΜΥΤΟΓΚΑΣ

    μας ταπανε χωριανοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε Τάκη βλέπω χθες και σήμερα την ΠΕΙΡ να προχωράει σε κάποιες πωλήσεις μετοχών των ΕΛΚΑ και με παραξενεύει το γεγονός ότι πουλάει μεμονωμένα και σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την αύξηση που είχε μπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ποσο δικιο ειχε ο μεσιε Δαρειος για την ανοδο!Που ειναι οι μοιρολογιστρες τωρα?
    Ο Αβαξ ομως γιατι υστερει σε αποδοση? Παραμενει υποτιμημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Gerry θα εκπλαγείτε όταν ερθει η ώρα. Προς το παρόν δεν πιστευω καποιος που έχει βάλει χρήματα σε αυτά τα επίπεδα να είναι χαμένος.

      Διαγραφή
  52. http://themetapicture.com/beautiful-girl-and-her-pet-eagle-thunder/

    50 - 50 (%) λοιπόν ο αιτός και μετά 900-920 βραχυ βάση Η κοπέλα πολύ προσεχτική και καλή και με τους λονγκ και με τους σορτ μέχρι τώρα. Είναι και βαβαρικής καταγωγής να δείτε που στο τέλος θα μας επιμηκύνει (για ομόλογα μιλάω). Βέβαια μπορεί πιό νωρίς να μας έχει ξουρίσει και το μουστάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαίνουμε σε εβδομάδα αποτελεσμάτων των μεγαθηρίων και των μικροτέρων εταιρειών και καλό θα ήτο να μην έχουμε περαιτέρω πισωγυρίσματα εδώ που είμαστε.Πιο ψηλά που θα πάμε τους επιτρέπω:)


      Υ.Γ Κύριε Lorac μας εξάπτετε συνεχώς τη φαντασία μας με τη φώτο της όμορφης θυγατέρας(καλά τον αιτό τον παραμερίζω πλεόν τελείως,διότι στην επόμενη φώτο θα'χει πετάξει ψηλά χαχαχα)...

      Διαγραφή
  53. νεος δεικτης http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:aroon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ανοδικα οι τραπεζες σημερα.λετε να περασουν τα τεστ και να γλιτωσουν τελικα στις αυξησεις μετοχικου κεφαλαιου? τακαρε εαν μπορειτε ενα σχολιο για την πορεια των τραπεζων και την ενδεχομενη κερδοφορια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂