Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΕΥΔΑΠ τα κρατικά «φέσια» και οι κοτσαμπάσηδες της Ελλάδας που προτρέπουν το ραγιά ΝεοΈλλην να μην πληρώνει, για να την περνάει αυτός φίνα και ωραία. Ποιά μπορεί να είναι η αξία της ΕΥΔΑΠ;

Η ΕΥΔΑΠ είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη χώρα με σημαντικό τζίρο, υψηλή κερδοφορία και μονοπωλιακά χαρακτηριστικά.
Έχοντας υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της υδροδότησης και αποχέτευσης της Πρωτεύουσας αποτελεί σήμερα μια άρτια καθετοποιημένη επιχειρηματική μονάδα στη διάθεση νερού δικτύου στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.
Το μονοπωλιακό πλεονέκτημά της, σε σύνδεσμο με το γεγονός ότι παρέχει ένα δημόσιο αγαθό ανελαστικής ζήτησης, της επιτρέπουν να προβλέπει με βεβαιότητα τη διατήρηση των πωλήσεών της τα επόμενα χρόνια, παρά τη δύσκολη συγκυρία.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, της Παρασκευής 27 Ιουλίου 2013, τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην κατάργηση του άρθρου 5 του κεφαλαίου Β του καταστατικού της, «ως αντίθετου προς το νόμο».
Το εν λόγω άρθρο όριζε ότι το Δημόσιο δύναται να διαθέτει μετοχές της ΕΥΔΑΠ σε ποσοστό ως και 49% και, ως εκ τούτου, να διατηρεί τον έλεγχό της.



Το μεγάλο πρόβλημα της ΕΥΔΑΠ
Οι συνολικές απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ προσεγγίζουν τα 630 εκατ. ευρώ. Μιλάμε ότι πρόκειται για ένα νούμερο εξωπραγματικό και τεράστιο. 
630 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για απαιτήσεις μαμούθ , αν αναλογιστούμε ότι οι ετήσιες πωλήσεις της είναι γύρω στα 350 εκατ. ευρώ. Δηλαδή οι απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ είναι περίπου διπλάσιες των ετήσιων πωλήσεων - σαν να λέμε ότι η εταιρία δεν  μπόρεσε να εισπράξει τίποτα από  συνολικές πωλήσεις 2 ετών.
Τα ίδια κεφάλαια της ΕΥΔΑΠ προσεγγίζουν τα 870 εκατ. ευρώ και οι απαιτήσεις είναι 630 εκατ. ευρώ. Σχεδόν δηλαδή όσα αξίζει η εταιρία, τόσα της οφείλουν οι πελάτες της.

Ποιοι να είναι άραγε αυτοί οι μπαταχτσήδες και κακοπληρωτές της ΕΥΔΑΠ??? Πως και γιατί επιτρέπει η εταιρία κάτι τέτοιο?? Γιατί αφήνει τους μπαταχτσήδες να τη φεσώνουν???

Το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων της ΕΥΔΑΠ είναι χρέη του κράτους.
  • 343 εκατ. είναι απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ απο ιδιώτες και δημόσιο τομέα,με τα 221 εκατ απο αυτά να είναι απαιτήσεις έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ελληνικού Δημοσίου και ΔΕΚΟ και για αυτές τις απαιτήσεις έχει διενεργηθεί πρόβλεψη απομείωσης 87 εκατ. ευρώ
  •  69 εκατ αφορούν απαίτηση για συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην κάλυψη αποζημίωσης προσωπικού, λόγω εξόδου από την υπηρεσία.
  • 146 εκατ. ευρώ απαιτήσεων έχουν χαρακτηρισθεί μακροπρόθεσμες με 31 εκατ. ευρώ να αφορούν απαιτήσεις Ο.Τ.Α. και 112 εκατ. να αφορούν απαίτηση έναντι κατασκευαστικού προγράμματος που αφορά έργα αντιπλημμυρικής υποδομής του πρώην Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ(νυν Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων ), όπως και έργα αναβάθμισης και επέκτασης των τεχνικών εγκαταστάσεων.
  •  86 εκατ.ευρώ είναι αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση 
Τα χρέη του κράτους προς την ΕΥΔΑΠ προσεγγίζουν τα 540 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 200 εκατ. ευρώ ανήκουν σε δήμους και καθιστούν την εταιρεία επενδυτικά μη ελκυστική.

Περισσότερα απο μισό δισεκ. ευρώ χρωστάει το Ελληνικό Δημόσιο στην ΕΥΔΑΠ, με διάφορους τρόπους. 

Όποιος νομίζει λοιπόν ότι η ΕΥΔΑΠ είναι δυνατόν να αποκρατικοποιηθεί λειτουργώντας κάτω από αυτές τις συνθήκες και υπο την αιγίδα του μεγάλου κράτους μπαταχτσή, είναι γελασμένος.

Η πλάκα είναι ότι οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ μαζεύουν υπογραφές για να μην αποκρατικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ. Και καλά να μάζευαν υπογραφές τα κοπρόσκυλα του Ελληνικού δημοσίου που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα ή λουφάρουν, αλλά να μαζεύουν υπογραφές και οι υπάλληλοι που δουλεύουν για 3 λουφαδόρους και να ανησυχούν απο την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ πάει πολύυυυ.

Οι τίμιοι, δουλεταράδες και ''καθαροί'' υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, πρόσφατα έλεγαν, στον Τάκαρο, ότι φοβούνται πως τα κοπρόσκυλα ακόμη και μετά την αποκρατικοποίηση ότι θα τους υποσκελίσουν. Βλέπετε τα κοπρόσκυλα, είναι σαν τις κατσαρίδες που αντέχουν ακόμη και πυρηνικό πόλεμο. Σιγά μην και δεν αντέξουν ένα μνημόνιο και μια τρόικα της πλάκας.



Απάντησα, ότι ένας Τάκαρος ποτέ δεν θα υπέγραφε την μη αποκρατικοποίηση του μπορντέλου ΕΥΔΑΠ. Εσείς οι σωστοί εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα έπρεπε να μαζευτείτε και να μαζέψετε υπογραφές να φύγει αυτό το 10% - των κοπρόσκυλων και των συνδικάλων του κερατά. Τότε ναι να υπέγραφα.

Μαααα Τάκη φοβόμαστε για τις δουλειές μας.

Καλά μη φοβάστε. Αυτό το μπορντέλο ΕΥΔΑΠ θα είναι το τελευταίο που θα αποκρατικοποιηθεί. Σιγά μην βρεθεί τρελός να βάλει τα ωραία του λεφτά και να πάρει αυτό το μπορντέλο.

Μα έχει κέρδη Τάκη μου. Μου απαντάνε αποστομωτικά.
Βρεεεεεεεεεεεεε κέρδη που δεν εισπράττονται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΗ. Μιλάμε για μεγάλο μπορντέλο, που με τον τρόπο που λειτουργεί κάθε πέρσι λέμε ότι είναι και καλύτερα. Η τέλεια προβληματική.


Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεεε και αφήστε τους ανέΚδοτους (με Κ, καλά το έγραψα) αγώνες με την τρόικα, με τους Γερμανούς και με τις δυνάμεις κατοχής.
Οι δυνάμεις κατοχής ήταν και είναι ακόμη οι Ελληναράδες, οι συνδικάλες του κερατά, οι πολιτικοί ΘαΘανδρέου του δόγματος ''Λεφτά υπάρχουν'' και οι γκουρούδες του διαδικτύου με τους ΜΜΕδες που εξάγουν μπαρούφες και μπουρδολογίες.


Ξεφύγαμε όμως και επιστρέφουμε στην ΕΥΔΑΠ και στα φέσια του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι της ΕΥΔΑΠ.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, στο τέλος του Μαρτίου 2013 οι οφειλές των ΟΤΑ ανέρχονταν σε 189,4 εκατ. ευρώ, ποσό που μαζί με τις προσαυξήσεις έφτανε τα 233,4 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών οι αναγνωρισμένες οφειλές ανέρχονται μόλις σε 51,4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οφειλές ύψους 101,5 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης και οφειλές ύψους 44 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε αναμονή.

Η ΕΥΔΑΠ στα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα αναφέρει πως υπάρχουν απαιτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο ύψους τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ, έναντι επιχορηγήσεων που δικαιούται.
Αυτή η απαίτηση προέκυψε καθώς σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (2744/99), υπέγραψε σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, βάσει της οποίας το Δημόσιο ανέλαβε δέσμευση για την επιχορήγησή της, είτε από Κοινοτικούς Πόρους είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την κάλυψη του 60% της κεφαλαιακής δαπάνης που θα καταβάλει η εισηγμένη για τη συντήρηση, ανακαίνιση, βελτίωση ή και την επέκταση του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης την οκταετία 2000-2008. 

Στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,22 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι συντηρήσεις, της συγκεκριμένης περιόδου, η ΕΥΔΑΠ δαπάνησε μέχρι το τέλος του 2008 ποσό περίπου 432,5 εκατ. ευρώ, για τις οποίες δικαιούται επιχορήγηση ύψους περίπου 260 εκατ. ευρώ, ενώ για τις δαπάνες συντήρησης διεκδικεί αντίστοιχη επιχορήγηση. 

 
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, μας λέει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Βρεεεεεε γκουρούδες και εγώ που πληρώνω μήπως τελικά είμαι μακάκας ???? Λέω μήπως είμαι???
Μα γιαυτό το κράτος δεν πληρώνει ποτέ την ΕΥΔΑΠ. Είναι κοινωνικό αγαθό το νερό και γιαυτό δεν πρέπει να πληρώνει. Μα τότε εγώ γιατί να πληρώνω ΕΥΔΑΠ?? Μήπως το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, το φαγητό, η μάσα δεν είναι??? Γιατί να πληρώνω βρεεεεεε??
Θα κάαααααθομαι και δεν  θα πληρώνω κανένα κοινωνικό αγαθό. Μόνο θα τρώω και θα πίνω.

Ξεφύγαμε πάλι - επιστροφή στο  θέμα μας ....

Ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΕΥΔΑΠ
Η ΕΥΔΑΠ θεωρεί ότι το ποσόν των 355 εκατ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όσο δηλαδή είναι ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ τόσες είναι και οι οφειλές της που θεωρούνται ληξιπρόθεσμες και μάλιστα τα 205 εκατ. ευρώ είναι οφειλές άνω των 2 ετών.

Ειδικότερα :
  • 102 εκατ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν ιδιώτες
  • 47 εκατ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου
  • 205 εκατ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές Ο.Τ.Α. εκ των οποίων 60,8 εκατ. είναι οφειλές άνω των 5 ετών, 74,6 εκατ. ευρώ οφειλές 2 - 5 ετών.

Μεγάλο αγκάθι οι απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ
Το Δημόσιο επιχειρεί να κλείσει τις εκκρεμότητες προς την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να προχωρήσει o διαγωνισμός για την αποκρατικοποίησή της. Προωθείται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εταιρεία, με το ΥΠ.ΟΙΚ να έχει ήδη εκδώσει και αποστείλει προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εγκύκλιο με την οποία ζητά να εκκαθαριστούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ.

Στόχος είναι να ρυθμιστούν οι οφειλές υπουργείων, μεταξύ των οποίων αυτές του υπουργείου Υποδομών, Άμυνας και Παιδείας, που είναι από τις υψηλότερες, οι οποίες συνολικά ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις. Σε ό,τι αφορά τις οφειλές της τοπικής αυτοδικοίκησης, που αποτελεί και το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την ΕΥΔΑΠ, δεδομένης και της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται αρκετοί, μόνο ένα μικρό μέρος έχει ρυθμιστεί.
Με διάταξη της τροπολογίας που εισήχθη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού προβλέπεται η έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων του υπουργού Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού για τον καθορισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών (μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013) του κράτους προς την εταιρεία από έργα υποδομής, κατασκευής και συντήρησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κ.λπ., καθώς και μη φορολογικών οφειλών της ΕΥΔΑΠ προς το Δημόσιο. 

Τυχόν οφειλές που θα προκύψουν θα καλυφθούν από ειδική πίστωση του κρατικού προϋπολογισμού για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Σημειωτέον ότι και η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης.


Προκειμένου τα δημοτικά χρέη να πάψουν να αυξάνονται, αλλά και λόγω των υψηλών απαιτήσεων για τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, αρκετοί δήμοι έχουν παραχωρήσει την εκμετάλλευση των δικτύων τους στην ΕΥΔΑΠ. Έτσι, απηλλάγησαν από νέα χρέη, η ΕΥΔΑΠ απέκτησε μεγαλύτερα πάγια στοιχεία και οι καταναλωτές βρήκαν πρόσβαση σε καλύτερες υπηρεσίες.

Γεια σου βρεεεεε Γιώργη παικταρά που δεν πουλάς ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ. Σε έφαγε ο Αλέξιος!!!
Τα ξενάκια είναι κάθε μέρα στην ΕΥΔΑΠ και την μελετούν στα πάντα της. Απο εγκαταστάσεις , μέχρι και το τελευταίο χημείο της. Αυτό σας το λέω με σιγουριά. Απλώς λέω ότι στο τέλος δεν θα θελήσουν να μπλεχτούν με αυτό το μπουρδέλο ή θα μπλεχτούν κάνοντας χαμηλή προσφορά, φοβούμενοι ότι τίποτα δεν είναι δυνατόν να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο, της ανεμελιάς, της μετριότητας και του τυχαίου.

Αθροιστικά τα τελευταία 9 χρόνια η ΕΥΔΑΠ έχει ανακοινώσει συνολική καθαρή κερδοφορία ύψους 240 εκατ. ευρώ και αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε συνολικές αποσβέσεις  215 εκατ. ευρώ, τότε θα έπρεπε να έχει εισπράξει η ΕΥΔΑΠ απο ταμειακές λειτουργικές ροές 455 εκατ. ευρώ.
Αντί αυτού του ποσού στα ταμεία της ΕΥΔΑΠ έχουν μπει 205 εκατ. ευρώ συνολικά.

Αυτό είναι το ποσόν που δεν έχει μπορέσει να εισπράξει η ΕΥΔΑΠ. Γύρω στα 300 εκατ. ευρώ είναι φέσια που δημιουργήθηκαν κατά την τελευταία 10ετία. Φέσια του Ελληνικού Δημοσίου.
Ουδείς λοιπόν θα είναι διατεθειμένος να μπλέξει με την ΕΥΔΑΠ όταν λειτουργεί με αυτή την λογική.

Μας λένε οι κοτζαμπάσηδες της συμφοράς, ότι το νερό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
Η οργή τους θα γίνει κύμα και θα μας πνίξει - λένε οι κοτσαμπάσηδες στον ραγιά τον ΝεοΈλλην.

Σιγά τα νεράααααα, βρεεεεε. Να βάλετε μπρατσάκια για να μην πνιγείτε βρεεεε.
Αυτό είναι το βαθύ κράτος, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει τα κεκτημένα του και οι κοτζαμπάσηδες τη θέση τους και την ανεμελιά τους - να τρώνε και να πίνουν όπως αυτοί γουστάρουν, δίχως να πλερώνουν λογαριασμό και δίχως ποτέ να έχουν διαμαρτυρηθεί ή να έχουν βγει στους δρόμους με σκοπό να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα της Ελληνικής οικονομίας, της τεμπελιάς, της ανεμελιάς και του φάτε, πιείτε και άλλα κορόιδα θα πληρώσουν.


Ο Τάκαρος είναι της αρχής
Το 1/3 της ΕΥΔΑΠ στο Ελληνικό Δημόσιο, τουλάχιστον το 1/3 σε ξένο με τεχνογνωσία που να έχει το management και την πλήρη ελευθερία να διώξει τα κατσαριδοκοπρόσκυλα της ΕΥΔΑΠ. Στο ΔΣ μισοί, μισοί Ελληνικό Δημόσιο και ξενάκια.
Τα έχω γράψει αυτά δεκάδες φορές.

Είμαι κάθετα αντίθετος να δώσει το δημόσιο όλη τη συμμετοχή του στην ΕΥΔΑΠ.

Αν αυτό το μαγαζί νοικοκυρευτεί και βγουν όξω όλοι οι συνδικάλες του κερατά και εισπράττει και απο το Δημόσιο, τότε μόνο σε μια τιμή τριπλάσια των ιδίων θα ήταν δίκαιο το τίμημα της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.
Το μαγαζί είναι πρώτο και αν δουλεύει σωστά η σημερινή αποτίμηση είναι τσάμπα.


Σήμερα η ΕΥΔΑΠ έχει ίδια 870 εκατ. ευρώ (8,15 ευρώ το τεμάχιο) αλλά τίποτα να μην δουλεύει σωστά. Με τις απαιτήσεις να έχουν χτυπήσει κόκκινο και το Δημόσιο με τους κοτζαμπάσηδες του να μην πλερώνουν ποτέ, τότε εφόσον τίποτα δεν αλλάξει είναι θέμα μερικών ετών η πραγματική της αξία να είναι Μηδέν και ας έχει εγκαταστάσεις αξίας 1 δισεκατ. ευρώ.

Διότι, τι νομίζετε ότι είναι το ενεργητικό της ΕΥΔΑΠ???
995 εκατ. αξίζουν οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και 605 εκατ. ευρώ είναι οι απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές, τα free cash flow δηλαδή, της ΕΥΔΑΠ είναι αρνητικές, μόνο το 2007 είχε θετικές ταμειακές ροές free cash flow, δηλαδή μεγαλύτερες ταμειακές ροές απο λειτουργικές δραστηριότητες, απο χρηματοροές ροές επενδυτικής δραστηριότητας.

Όμως αυτό φαίνεται πως αλλάζει. Το 2011 οι ταμειακές ροές free cash flow ήταν ισοσκελισμένες, ενώ το 2012 το free cash flow ήταν θετικό κατά 53 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά το free cash flow ήταν θετικό και μάλιστα σε τέτοιο μέγεθος, σαν αποτέλεσμα του περιορισμού των αλόγιστων δαπανών και των  κοστών  μισθοδοσίας και εξόδων διάθεσης. Και που να αρχίζει να εισπράττει η ΕΥΔΑΠ και να μην πέφτει το φέσι σύννεφο, απο τους μπαταχτσήδες κοτζαμπάσηδες της Ελληνικής οικονομίας.

Αξίζει να μελετήσουμε, σε βάθος, τη ....


όπου προσπαθεί να εκτιμήσει την αξία της ΕΥΔΑΠ.


Με τα σημερινά δεδομένα, μια τιμή για την μετοχή της ΕΥΔΑΠ γύρω απο τα 6 ευρώ κρίνεται δίκαιη με όποιον τρόπο και αν προσπαθήσει κανείς να αποτιμήσει την εταιρία, λαμβάνοντας υπόψη τον προβληματικό τρόπο που λειτουργεί
Όμως τα ίδια κεφάλαια της ΕΥΔΑΠ είναι στα 8 ευρώ και δεν θα μπορούσε καμιά κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάθεση ποσοστού της ΕΥΔΑΠ σε τιμή χαμηλότερη των 8 ευρώ - καθώς οι κοτζαμπάσηδες της Ελληνικής οικονομίας θα ξεσηκωθούν και θα προσπαθήσουν να ξεσηκώσουν και τον Έλληνα ραγιά λέγοντας του ότι ξεπουλιέται η ΕΥΔΑΠ, παρότι σήμερα πρόκειται για μια εταιρία που όποιος θέλει πληρώνει και όποιος θέλει δεν πληρώνει και το παίζει εξυπνάκιας.

Από την άλλη μεριά, υπό το σημερινό καθεστώς που λειτουργεί η ΕΥΔΑΠ, θα είναι αδύνατο να βρεθεί κάποιος αντισυμβαλλόμενος να προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα απο τα 8 ευρώ .

Τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη των επόμενων ετών θα είναι γύρω στα 50 εκατ. ευρώ. Τα 50 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε 0,47 ευρώ ανά μετοχή. Αν απο εδώ και στο εξής εισπράττονται όλα τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ και εφόσον συνεκτιμήσουμε το μονοπωλιακό χαρακτήρα της εταιρείας, τότε θα μπορούσε να πουληθεί σε όρους P/E 30 με 40 φορές τα καθαρά της κέρδη, δηλαδή μεταξύ 14 με 18 ευρώ ανά μετοχή.
Πάντα όμως με την παραδοχή ότι το μαγαζί νοικοκυρεύεται, στέλνει στο πυρ το εξώτερον τους κοτζαμπάσηδες και εισπράττει τις πωλήσεις του, τότε μια τιμή διπλάσια των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας και σε όρους P/Ε γύρω στο 40 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δίκαιο τίμημα - αλλά μέχρι τότε πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν.

194 σχόλια:

  1. Κύριε Σείριε ανάρτησα την ΕΥΔΑΠ και αναλύω τα νούμερα της με το γνωστό brutal ύφος του Τάκαρου.
    Αναμένω και τη δική σας ανάλυση - όπως μας υποσχεθήκατε. Κουβέντα να γίνεται και γκουρουδιές να πέφτουν.

    Έτσι θα είναι ικανοποιημένος και ο κύριος zachmour που ρώτησε για την ΕΥΔΑΠ και ψάχνεται με αυτό το κελεπούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα,
      Οταν εκανες την αναρτηση εφευγα διακοπες για αυτο και το αργοπορημενο της απαντησης.
      Ολα αυτα που γραφεις για τις απαιτησεις δεν αμφισβητουνται αφου αλλωστε αναφερονται στις οικονομ. καταστασεις.Το θεμα ειναι πως εκλαμβανεται ο καθεις καποια πραγματα αφου αλλωστε και εκει κρυβονται οι μελλοντικες υπεραξιες.
      Στις φορολογικες απαιτησεις στο α τριμ οποιος προσεξε επιστραφηκαν 17 εκ συν το φορο του α τριμ δηλ πανω απο 20 εκ επιστροφη.Αυτο ομως ειναι λεπτομερεια, το σημαντικο ειναι οτι το δημοσιο διακινδυνευοντας να μη δωσει τα οφειλομενα περι τα 290 εκ, ουσιαστικα κινδυνευει η ιδια η αποκρατικοποιηση. Καταβαλλοντας ομως το ποσο αυτο θα τα εισπραξει και με το παραπανω πισω και θα το αναλυσω. θα σβησει η εταιρια το δανεισμο της προσθετοντας 17 εκ στα κερδη της και το υπολοιπο των 100 εκ θα γινει σιγουρα επιστροφη κεφαλαιου δηλ θα παρει πισω 70 εκ. Οι απαιτησεις των 230 εκ απ τους δημους θα κεφαλοποιηθουν με τα δικτυα θελοντας και μη διαφορετικα ο κορυδαλος χωραει πολλους απ τους σεβασμιους Τοπικους αρχοντες.Με χονδρικους υπολογισμους τα νεα αυτα δικτυα μπορουν να προσδωσουν περι τα 10-15 εκ κερδη. Συνολικα εχουμε 30 εκ προσθετα κερδη και ισολογισμο πεντακαθαρο. Σε αυτα δεν υπολογιζω τα 250 εκ επιχορηγησεων απο επενδυσεις συν των συντηρησεων τα οποια δεν εχουν εγγραφει στον ισολογισμο,
      και αν εξοφληθουν τοτε θα βλεπουμε τη μτχη με το κυαλι. Και σας ερωτω μια εταιρια μονοπωλιο με προιον ανελαστικης ζητησης (οι επισφαλειες απ τους ιδιωτες υπερκαλυπτονται απ τα 87 εκ των προβλεψεων)καθαρο ισολογισμο απαλλαγμενο απ τις αμαρτιες του παρελθοντος δυναται να αποτιμαται προς πωληση κατω απο Ρ/Ε=20 και Ρrice/B.V=1,5 ητοι την τιμη που αναφερες 14 ε; Επομενως αν το δημοσιο μηδενισει τις υποχρεωσεις του(παντα τις εγγεγραμενες στον ισολογισμο) στην εταιρια θα εχει προσθετο καθαρο οφελος περι τα 300 εκ. Οτιδηποτε αλλο θα ειναι εκ του πονηρου προς οφελος των ντοπιων λαμογιων που γλυκοκοιταζουν την εταιρια.Δε θελω να αναφερθω σε αλλες προοπτικες που ανοιγονται για την εταιρια οπως εμφιαλωση που για λογους ''προστασιας'' των ιδιωτικων επιχειρησεων δεν εγινε ολα αυτα τα χρονια. Υπαρχει επισης και κατι αλλο που μπορει να εκτιναξει επισης τα κερδη της, αν κανετε καποιες συγκρισεις ... αλλα αυτο το αφηνω για τους δυνατους λυτες.

      Με εκτιμηση
      Σειριος

      Διαγραφή
    2. Καλώς τον κύριο Σείριο.

      Η επόμενη ανάλυση αφορά τον ΟΠΑΠ, την άλλη αγαπημένη σας.
      Περιμένω και τις δικές σας αναλύσεις για τον ΟΠΑΠ που αποτελεί γρίφο και όλα θα κριθούν απο το πως θα τον αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση. Θα δημιουργήσει υπεραξίες ή θα κάνει αρπαχτή??

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη καλησπέρα.
    Θα αναφερθώ στις σχολικές επιτροπές, αυτόνομες παλαιότερα και σήμερα δημοτικές που και αυτές οφείλουν συνήθως στην ΕΥΔΑΠ.
    Σύμφωνα με παλαιά εγκύκλιο οφείλουν πρώτα να εξοφλούν τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ) και μετά τους ιδιώτες προμηθευτές τους. Συνήθως οι οικονομικά υπεύθυνοι το προσπαθούν. Αν δεν πληρωθεί η ΕΥΔΑΠ αυτό οφείλεται σε καθυστέρηση χορήγησης της κρατικής επιχορήγησης.
    Δείτε όμως και ένα πραγματικό γεγονός που αφορά το σχολικό συγκρότημα για το οποίο ευθύνομαι. Οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ εξοφλούνταν κανονικά και έγκαιρα. Ξαφνικά ήλθε συμπληρωματικός λογαριασμός 6100 ευρώ. Στις αγωνιώδεις ερωτήσεις για την αιτία του χρέους η απάντηση των υπευθύνων ήταν : "Για δύο και κάτι χρόνια ο αρμόδιος υπάλληλος δεν έβρισκε τον μετρητή που τον είχε καλύψει κάποιος εργολάβος με μπάζα. Οι εκδιδόμενοι λογαριασμοί ήταν κατ΄εκτίμηση." Φυσικά δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση προς τα σχολεία, μάλλον δεν τον ένοιαζε και πολύ τον υπάλληλο της εταιρείας. Άρχισα να πληρώνω το ποσό σε δόσεις και σε λίγο τελειώνω. Όμως σε αυτό το διάστημα συσσωρεύεται νέο χρέος, δεν γίνεται όλη η επιχορήγηση να πάει στην ΕΥΔΑΠ και οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου να μείνουν χωρίς θέρμανση ή χωρίς φωτοτυπίες. Δεν είμαι ούτε επίορκος ούτε μπαταχτσής. Αντίθετα σέβομαι και το σέντσι του Έλληνα φορολογούμενου.
    Υπάρχουν αρκετές τέτοιες, ανιαρές ίσως, ιστορίες που εξηγούν μέρος των οφειλών προς την εταιρεία.Και δεν ευθύνεται μόνο το δημόσιο για αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περιστατικό που αναφέρετε κύριε Νίκο είναι απόδειξη ότι τίποτα στην Ελλάδα δεν λειτουργεί σωστά, ειδικά όταν μιλάμε για δημόσιο τομέα.

      Είναι απαράδεκτο να λέει η ΕΥΔΑΠ ότι δεν μπορούσε να εκδώσει λογαριασμό για 2 χρόνια και αυτούς που έκδιδε ήταν κατ' εκτίμηση. Τι πάει να πει ότι ο αρμόδιος υπάλληλος δεν έβρισκε τον μετρητή που τον είχε καλύψει κάποιος εργολάβος με μπάζα??
      Αυτά είναι απόδειξη της ανεμελιάς , της λούφας και του τυχαίου που χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα - ειδικά σε ότι έχει σχέση με Δημόσιο. Σιγά μην κάτσει να σκάσει ο υπάλληλος να βρει τον μετρητή!!! Σαν πως θα λογοδοτούσε πουθενά.??

      Διαγραφή
  3. Από προσωπική εμπειρία: Σε εκμισθωμένο διαμέρισμα που ο μισθωτής είχε οφειλές πάνω από 800 ευρώ (λογαριασμοί ενός έτους και πλέον), πιέζοντας να διακόψουν την παροχή που ήταν επ΄ ονόματί μου για να εξαναγκαστεί να πληρώσει, με πληροφόρησαν από την ΕΥΔΑΠ ότι έχουν αναθέσει τις "διακοπές" σε εργολάβους και δεν ξέρουν οι ίδιοι τίποτα. Σιγά που θα έβγαιναν οι ευπατρίδες υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ στα πεζοδρόμια να κάνουν τέτοιες δουλειές. Δεν είναι του επιπέδου τους και, στο κάτω-κάτω, ας φάει και κάποιος εκλεκτός "δικός μας".
    Όσον αφορά τις οφειλές του Δημοσίου και των ΟΤΑ, η νοοτροπία είναι πάγια σε όλες τις ΔΕΚΟ και λειτουργεί και αμφίδρομα: "Αφού είναι δική μας (κρατική), γιατί να πληρώσουμε, άστο γι αργότερα και βλέπουμε". Και τα χρέη μαζεύονται.
    Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κοτζαμπάσηδες της Ελλάδος κυρία Βασιλική.
      Οι κοτζαμπάσηδες και να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε με αυτούς.

      Διαγραφή
  4. Ωραίος ο κύριος Τάκης... Ευχαριστούμε για την ανάλυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.protothema.gr/politics/article/299930/epimikunsi-sta-50-hronia-kai-ohi-kourema-/


    Πρωτος ο Τακαρος το ειπε σαν την καλυτερη λυση ... ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑΜΗΝ .

    Aleko mou .....διψασες ? ΕΥΔΑΠ ... για ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ

    ps περιμενω σχολιο και αναλυση και για ΟΤΕ

    100 κοματια ειχε παρει ο καθε ελληνας στην εγγραφη του δεν θυμαμαι τιμη

    το 1996 και 25 ευρω εδωσαν στο πρωτο πακετο οι Φον - Παουλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΟΤΕ κάαααποτε άξιζε 25 ευρώ ακατέβατα. Πριν του αδειάσουν τα ταμεία και τον φορτώσουν δάνεια για να εξαγοράσουν τους Γερμανούς σε τρελές τιμές και κάνουν Δημόσια Πρόταση στην Cosmote σε ακόμη πιο τρελές τιμές.

      Μετά πιάσαμε κορόιδα τους Γερμανούς και τους φορτώσαμε υψηλά τα πρώτα πακέτα ....

      Κλασσικές Ελληνικές κουτοπονηριές.

      Διαγραφή
  6. Άλλη μία εξαιρετική παρουσίαση από τον κύριο Τάκη.
    Το ερώτημα για μένα δεν είναι τόσο το τί γίνεται με τα παλιά χρέη, όσο το τί θα γίνει με τα νέα χρέη σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης, και εξηγούμαι:
    Ας πούμε ότι αύριο πάω εγώ και ο κύριος Τάκης (γνωστοί μεγαλοεπενδυτές παγκοσμίου βεληνεκούς) και αγοράζουμε «καθαρή» την ΕΥΔΑΠ. Ποιός μας βεβαιώνει ότι ο μεγαλύτερος πελάτης της, δηλαδή το Δημόσιο με τους ΟΤΑ του, δεν θα μας ξαναφεσώσει; Πώς θα καταφέρουμε να εισπράξουμε από τους πιστολέρο δημάρχους και τους ανευθυνουπεύθυνους υπουργούς και διοικητές δημoσίων οργανισμών;

    Σε ένα κράτος που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του, δεν είναι εύκολο να κάνεις υγιείς αποκρατικοποιήσεις σε τέτοιου είδους εταιρείες, επειδή ο μεγαλύτερος πελάτης (δηλαδή το κράτος) θα σε σπρώξει στο να τον υπερτιμολογήσεις και θα σε βάλει σε μια διαδικασία του ποιός θα κλέψει ποιόν.

    Την καλημέρα μου,
    grthanasis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρτε να διαβάσετε και ένα αρθράκι για τον Καράτζη που ενδιαφερόταν προσφάτως ο κύριος Lorac

    http://www.dealnews.gr/epixeiriseis/item/81901-K%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-K%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B6%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τα διχτάκια στα φωτοβολταικα και ξενοδοχειακά???? Εγώ πάντως με Καρτζ ασχολήθηκα λόγω της βιομηχανικής του δραστηριότητας ,αν και το Νανα έδινε καλά αποτελέσματα. Αυτό πάντα είναι ένα θέμα κύριοι όταν οι εταιρίες είναι οικογενιακές ή προσωποκεντρικές. Όταν αλλάζει το A-male (ή A-γαμπρος) ή όταν αποχωρεί το κεντρικό πρόσωπο έρχονται ανακατατάξεις και πολλές φορές αλλαγές φιλοσοφίας. Αυτό δεν είναι κατα ανάγκη κακό Απλά εγώ για την ελληνικές επιχειρήσεις είμαι υπέρμαχος της αρχής της συνέχειας.Ακόμα και οικογενειακή να είναι μιά επιχειρήση, πρέπει να λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι το κύκλο των 3 γεννιών, αρκεί βέβαια να μην έχει φαλιρήσει στο μεσοδιάστημα φυσικά . Πάντως η εν λόγω εταιριά παραμένει σε αυτές που παρακολουθώ και κ.Τάκη το ενδιαφέρον μου δεν ξεκίνησε τόσο πρόσφατα ;)

      Διαγραφή
  8. Το ιδανικό κλείσιμο του ΓΔ την τελευταία μέρα του 2013 θα ήταν μεταξύ 1040 και 1090 μονάδων. Οπωσδήποτε πάνω απο τις 1.000.

    Αυτή είναι η γκουρουδιά του Τάκαρου και ας περιμένουν οι γκουρούδες του σκότους την κατάρρευση. Κατάρρευση, είπαμε, μόνο με Αλέξιο πρώην εκπορθητή του μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπου πετούν οι αετοί κύριε Τάκη,όπου πετούν οι αετοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xxxxxxmmmmmmmmmm αετοι , ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ ΣΚΟΤΟΥΣ και υψομετρα !

    Ο αετος πετα ψηλα τα ορη καμαρωνει
    ετσα σε καμαρωνω εγω καθε που ξημερωνει

    Aleko mou Sallam


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για άλλη μία σας είχα ρωτήσει κ.Τάκη και σε αυτήν την περίπτωση όντως το ενδιαφέρον μου ήταν πολύ πρόσφατο μια και δεν είχα ξανασχοληθεί . Απο ότι είδα και με τα αποτελέσματα της γίνεται προσπάθεια να "γυρίσει" το στορυ. Τεχνικά αποκτά ενδιαφέρον όσο παραμένει πάνω απο το κμο200 μετά απο καιρό αλλά και λόγω οτι άρχισε φέτος να είναι και πιό ενδιαφέρουσες οι χρηματιστηριακές της ημέρες απο άποψης όγκου . Το θέμα είναι πάντως οτι η τωρινή αποτίμηση προεξοφλεί τουλάχιστον 70% βελτίωση της εταιρίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνήθως αποφεύγω να ασχολούμαι με δημόσιες εταιρίες ή εταιρίες που εξαρτώνται απο τα δημόσια καπρίτσια. Μικρή εξαίρεση είναι η Δεη ,αλλά και αυτή με προσοχή. Ο λόγος είναι απλός 30 χρόνια τώρα ανύπαρκτοι ανίκανοι με δόλια κίνητρα είχαν το πρώτο λόγο εκεί. Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό θα απογειώσει αυτές τις εταιρίες. Μέχρι τώρα να με συμπαθάτε δεν έχω δεί κάτι ουσιαστικό προς τα εκεί.
    η Ευδαπ λοιπόν αφού την αναφέρατε κ. Τάκη αν κόψει 50% απο τις απαιτήσεις της έχει bv κοντά στα πρόσφατα υψηλά της (6.5) Βέβαια αυτή η τιμή είναι χρηματιστηριακή και δεν ενσωματώνει καθόλου υπεραξία λόγω θέσης και ιδιότητας της εταιρίας. Για να το κάνω πιό λιανά είναι σαν να βρίσκω το bv της ακρόπολης αθροίζοντας αξία μαρμάρου και αντικειμενική αξία περιοχής. Αν σας φαίνετε πολύ τραβηγμένο αυτό που σας λέω μάλλον δεν γνωρίζετε τί προβλέπεται για τον υγρό χρυσό τα επόμενα ( ΌΧΙ πολυ μακρινά) χρόνια. ΕΠΊΣΗΣ διαβάζοντας την διατριβή σε επίπεδο μαστερ ακόμα και η πιό αισιόδοξη αποτίμηση που δίνει εκεί είναι κατα την ταπεινή μου γνώμη πολύ χαμηλότερη της ορθής.
    Αν λοιπόν στην εταιρία δούμε ορθή διαχείρηση , μείωση του μισθολογικού κόστους και σαν νούμερο αλλά και σαν ποσοστό επι του κόστους . ΑΝ κύριοι μειωθούν και τα κερατιάτικα που πληρώνει σε εργολαβίες η εταιρία . ΑΝ κλείσει η κάνουλα στους μόνιμους μπαταχτσήδες οι οποίοι σας θυμίζω έχουν ονοματεπώνυμο και χώρο προέλευσης Εκεί θα δούμε το forward value της εταιρίας πιό πραγματικά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε lorac η διατριβή σωστά αποτιμά την ΕΥΔΑΠ χαμηλά - καθώς η εταιρία δεν μπορεί να εισπράξει και αυτό δεν μπορεί να ξεγελάσει κάποιον που διαβάζει Ισολογισμούς και αποτιμά εταιρίες και τις χρηματοροές τους.

      Διαγραφή
    2. Κ Μορφονιέ είναι άλλο πράγμα δεν μπορώ να εισπράξω γιατί πχ βάρεσαι πιστολιά ο πληρωτής και άλλο δεν με αφήνουν να εισπράξω κατα παράβαση κάθε νόμου και λογικής. Οι δήμοι άλλωστε που έχουν κάποια χρωστούμενα θα μπορούσαν να ανεβάσουν τα τέλη των δημοτών τους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Βέβαια έτσι θα μου πείτε οτι θα γινόταν χαμός απο τους δημότες που θα απαιτούσαν εξηγήσεις. Δεν νομίζετε οτι ορισμένοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις πώς και γιατί????
      Αυτές λοιπόν οι εισπράξεις αν πραγματικά της είχε στο ταμείο η εταιρία δεν θα κάναν μια κάποια διαφορά??? Ακόμα και κομμένες να της πάρει και πάλι μέσω ορθής διαχείρησης ένα 4-5% ετησίως θα το αποδίδαν πλέον των λοιπών κερδών. Μια και το ανέφερα τί απόδοση έχουν τα ιδία της κύριοι?? Ξέρει κανείς σύγκριση με άλλες παρεμφερείς εταιρίες????

      Διαγραφή
    3. Τα τέλη των δήμων θα πρέπει να βγουν απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να στέλνονται απευθείας στους δημότες. Έτσι για να τελειώνουν τα παραμυθάκια των Δημάρχων κοτζαμπάσηδων και να ξέρουν και οι δημότες τι ψηφίζουν και γιατί το ψηφίζουν. Όχι ψηφίζουμε το κομματόσκυλο για δήμαρχο επειδή έτσι λέει το κόμμα.

      Το Ελληνικό Δημόσιο να πάψει να επιχορηγεί τους Δήμους και τους κοτζαμπάσηδες του.

      Διαγραφή
    4. Και αν θέλει Δημοτικό αστυνόμο ο Δήμος ευχαρίστως να προσλαμβάνει και να τον πληρώνει απο τα δημοτικά τέλη που θα εισπράττει και απο τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας του.

      Απλά πράγματα!!!

      Διαγραφή
    5. Η απόδοση των ιδίων (ROE)κύριε Lorac είναι μια κοτσάνα και μισή
      Με 50 εκατ. καθαρά κέρδη θα είναι στο 5% με 6% and so what????
      Αφού έχει υψηλά πάγια η ΕΥΔΑΠ. 1 δις πάγια.

      Διαγραφή
    6. Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) για εταιρίες παροχής υπηρεσιών (συμβουλευτικές / λογισμικού), είναι σημαντικά υψηλότερη από βιομηχανίες.

      Σύγκριση του ROE ακόμα και εντός του ίδιου κλάδου μπορεί να είναι παραπλανητική, καθώς ο ROE αγνοεί την επίδραση του χρέους στην απόδοση.

      Διαγραφή
    7. To ROE της ΕΥΑΠΣ παίζει σε διψήφια νούμερα που φτάνουν ακόμη και στο 15%. Ασφαλώς καλύτερη περίπτωση απο ΕΥΔΑΠ - έτσι όπως είναι και οι δύο σήμερα.

      Διαγραφή
  13. Κυρίες και κύριοι να μην ξεχάσετε να διαβάσετε σήμερα το νέο άρθρο του ΚΩΣΤΑ ΜΕΛΑ.
    Το blog του θα το βρείτε στο link που έχω βάλει πάνω αριστερά στα επίτιμα μέλη στο ιστολόγιο μου.

    Η σημερινή του ανάλυση είναι απο τις πιο ενδιαφέρουσες, για όποιους θέλουν να καταλάβουν τι γίνεται σε αυτό το ρημαδοτόπο και δεν περιμένουν κάθε Σώρρα να τον σώσει με παρταμύθια της χαλιμάς, άκοπα και ανέξοδα.

    Κώστας Μελάς : Οι εισπράξεις από εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών στην ελληνική οικονομία.

    http://www.kostasmelas.gr/2013/08/blog-post_6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο άρθρο του Κώστα Μελλά που πρέπει να διαβάσετε.

      Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Τρόικας οι εισπράξεις από τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών στην ελληνική οικονομία θα πρέπει να αυξηθούν και να κυμανθούν γύρω στο 35,0% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ως % του ΑΕΠ μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

      Σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2010 , οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών φθάνουν στο 21,5% του ΑΕΠ. Το 2012 το ποσοστό ανήλθε στο 25,5% του ΑΕΠ. Όμως η παρατηρούμενη αύξηση οφείλεται κατά τα 2/3 στη μείωση του ΑΕΠ και κατά 1/3 στη μείωση των εισπράξεων εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών. Συνεπώς μια τέτοια αύξηση δεν ανταποκρίνεται στο ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών να υπερβαίνει τον προσδοκώμενο ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ ο οποίος υπολογίζεται μέχρι το 2020 (σύμφωνα με την Τρόικα) να παρουσιάζει μέσο ετήσιο ρυθμό περίπου του 3,0%. Υπολογίζεται ότι θα πρέπει να φθάνει η ετήσια αύξηση των εξαγωγών στο 7,67% και το συνολικό ύψος τους σε 88,5 δις ευρώ.

      Αρκετά δύσκολο επίτευγμα σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα της χώρας.

      Διαγραφή
    2. Ο στόχος δηλαδή είναι να αυξηθούν οι εξαγωγές προϊόντων + υπηρεσιών, απο τα σημερινά επίπεδα, κατά 80%.
      Πραγματικά μεγάλος στόχος και επιτυγχάνεται μόνο αν οι Έλληνες αφήσουν τις αμπελοφιλοσοφίες, τις συνωμοσιολογίες και τους Σώρρες και στρωθούν στην δουλειά.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη είστε άδικος. Κάποιοι στρώθηκαν στη "δουλειά", για να αυξήσουν τις εξαγωγές, αλλά δεν τους αφήνουν.
      Τουλάχιστον ας τα παρήγαν στην Ελλάδα και ας έβαζαν τη δική τους - όχι απομίμηση - ετικέτα, γιατί, κατά πάσα πιθανότητα, είναι εισαγωγές από Κίνα.
      http://www.newmoney.gr/article/19507/protathlites-stis-exagoges-alkooloyhon-mpompa-kai-anaptiron-maimoy

      Το ζητούμενο είναι η παραγωγή, από καρφίτσες και μανταλάκια μέχρι ό,τι άλλο καινοτόμο κατεβάζει η κούτρα που θα μπορούσε να παραχθεί και να πουληθεί.
      Αλλά το πρόβλημα είναι ότι στον Έλληνα (μας) έχει φυτευτεί η νοοτροπία του βολέματος ή/και της αρπαχτής, η οποία και σήμερα, σε τέτοια κρίση, ακόμα δοξάζεται από τους πολιτικούς διδάξαντες.
      Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο του Γιώργου Κατρούγκαλου, με το οποίο σε μερικά σημεία δεν συμφωνώ, αλλά αναδεικνύει το πώς πορεύεται το Ελληνικό κράτος και πως ενεργούν οι πολιτικοί ταγοί του.
      http://greek-critical-legal.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1675.html#comment-form

      Βασιλική

      Διαγραφή
  14. Τακαρε, με αυτα και με τ'αλλα η αγορα εχ'ξεφυγη απνευστη και εμεις ειμαστε απέξω. Για πες καμμια γκουρουδια τι επεται στη συνεχεια μπας και μας φωτισεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε champo να διαβάζετε πιο προσεκτικά Τάκαρο.
      Δεν παρατηρήσατε πως στον πάτο της αγοράς και των ζομποτραπεζών έβγαλα τον ύμνο των ζομποτραπεζών (πάνω δεξιά) και στη θέση του έβαλα το τραγουδάκι με τίτλο ''χαρταετοί''??

      Διαγραφή
  15. Βλεπεις κανενα χαρτι να υστερει σε αποδοση αδικαιολογητα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί να δίνονται χαρτιά, όποτε τα ζητάει ο καθένας.
      Οι προσεκτικοί θα αντιλήφθηκαν ότι μέχρι ζομποτράπεζες πρότεινε ο Τάκαρος, κάνοντας άρση απαγορευτικού μετά απο πολύυυυ καιρό.

      Διαγραφή
  16. Κύριε Τάκη και κύριε Δαρείε, επί τη ευκαιρία, τί γίνεται με τη eurobomb? Την έβαλαν παράλυτη σε αναπηρικό καροτσάκι χωρίς ρόδες;
    Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το λέτε αυτό κυρία Βασιλική??
      Καλά δεν πάει το ζομπόχαρτο???

      Διαγραφή
  17. Σήμερα μόνο έκανε κάποιο τίναγμα προς το τέλος, σα να τη ξύπνησε ο θόρυβος των άλλων. Ξύπνησαν και οι διοικούντες κι είπαν κάτι περί σχεδίων που θάναι έτοιμα την επόμενη άνοιξη. Ελπίζω να μην πέσει σε λήθαργο μέχρι τότε.
    Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Τάκη, κατ΄αρχάς, συγγνώμη που τα γράφω ένα-ένα. Σκέφτομαι κι όλας ότι οι μήνες τσουλάνε για το εξάμηνο των warrants που έχουν οι άλλες ζομποτράπεζες κι αυτές πρέπει να εμφανίζουν κινητικότητα και να υπόσχονται χαρές μεγάλες. Όπως τό είχατε πει τα warrants είναι ο πυρήνας τους.
    Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πληθαίνουν οι φωνές μέσα στη FED που μιλάνε για χαλάρωση των αγορών ενεργητικού από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ,σήμερα είχαμε άλλον ένα τέτοιον κύριο που βλέπει πιθανό το σκηνικό.

    Λέτε κύριε Τάκη να μας τη φέρουν καλοκαιριάτικα ή λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές και να'χουμε extreme κατολισθήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ETFs που σορτάρουν τα ομόλογα δείχνουν πως θεωρούν δεδομένη την μείωση των QE από την FED και έχουν κάνει σημαντικότατη ανάκαμψη πχ 17% το TBF,15% το PST, 30% το χ2 μοχλευμένο TBT (μ΄αυτό έχω ανοιχτούς λογαριασμούς από παλιά-πήρα θέση έγκαιρα κι ελπίζω να επαναληφθεί η επιστροφή της ζημιάς εντόκως όπως μας έκανε η NBG PRA).

      Ωστόσο ενώ βλέπουμε τις τιμές των ομόλογων να πιέζονται λόγω της πιθανολογούμενης χαλάρωσης των αγορών ενεργητικού από την FED τόσο ο γορίλλας όσο και ο S&P κατακτούν νεώτερα υψηλά.

      Περίεργο? Καθόλου. Η αγορά εκλαμβάνει τη συμπεριφορά αυτή της FED σαν ένδειξη δύναμης της οικονομίας, σαν λογική συνέπεια της σωστής καθοδήγησης.

      Και τι μέλλει γενέσθαι?

      Αυτό το έχω απαντήσει στο παρελθόν. Οτι θέλουν οι SDP (Super Duper Traders). Ότι θέλει η Goldman Sachs (πιστεύω πάντως όχι αυτό που μας ανακοινώνει σαν πιθανότερο...χα χα χα σιγά μην μας ενημέρωνε για τις κινήσεις της).

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ηλία αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου,ότι θα είναι σημάδι bull η χαλάρωση των αγορών ενεργητικού αφού η οικονομία θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να τρέξουν με γρηγορότερους ρυθμούς τα αμερικάνικα χρηματιστήρια.Δηλαδή μονά-ζυγά υπέρ των ταύρων αλλά επειδή είχε αναφέρει παλιότερα ο κύριος Τάκης ότι όταν σταματήσει το τύπωμα θα επέρθει η πολυπόθητη για τους σορτ πτώση,έθεσα ξανά το ζήτημα.

      Πάντως αν θυμάμαι σωστά η Wall Street συνηθίζει τους ανοδικούς της κύκλους να διαρκούν περί τα 7 συναπτά έτη.

      Διαγραφή
    3. Στις χρηματαγορές γίνεται πάντα ότι θέλουν οι ίδιες και όχι ότι θέλει η Glodman Sachs. Η Goldman Sachs είναι δυνατή αλλά δεν είναι η ίδια η χρηματαγορά και γιαυτό με τα report της προσπαθεί να την επηρεάσει προς την κατεύθυνση που η ίδια θέλει. Όμως θα έρθει η ώρα που θα το πληρώσει και θα την πατήσει. Να το θυμάστε αυτό - αργά ή γρήγορα όποιος ΠΑΙΖΕΙ με τις χρηματαγορές στο τέλος του παίρνουν όλες τις βράκες. Αυτό θα πάθει και η Goldman. Στο τέλος θα βαρέσει φαλιμέντο - επειδή ΠΑΙΖΕΙ με τις χρηματαγορές , ΠΑΙΖΕΙ δηλαδή με κάτι που είναι δυνατότερο της.

      Στο θέμα μας.
      Εφόσον η FED τραβήξει μέρος της ρευστότητας που έχει δώσει στο σύστημα έξω, τότε ένα μέρος της θα αποσυρθεί απο τις χρηματαγορές. Θα υπάρξει μια μικρή απομόχλευση. Λογικό θα ήταν να διορθώσουν και οι χρηματαγορές - τις μεγάλες φάπες θα τις φάει το χρυσάφι. Κάποιες χρηματαγορές που ήταν τελείως φούσκες - θα σκάσουν. Όχι τα χρηματιστήρια!!! Δεν μιλάω για πτώση κύριε Τζο, αλλά για διόρθωση.

      Διαγραφή
    4. Σαν Super Duper Traders κύριε Τάκη στο μυαλό μου έχω ορίσει τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες...FED, BoE, BoJ, ΕΚΤ. Οι GS, JPM, Deutshe etc είναι οι γλύφτες-παρατρεχάμενοι τους. Οι "παρα τω προέδρω" που αναγκαστικά όμως παρακολουθούμε γιατί μιλούν και πράττουν συχνότερα.

      Μέχρι στιγμής ο παλιός στα QE Bernanke δείχνει κατανοεί την ανάγκη χαλάρωσης στην εκτύπωση. Η διόρθωση την οποία πιθανολογείτε είναι απολύτως επιθυμητή σαν καλοκαιρινή βροχούλα. Εάν καθυστερήσει ελλοχεύει ο κίνδυνος μπόρας. Ελπίζω τα πράγματα να γίνουν όπως πρέπει και "σε 36 μηνες απο σημερις να δούμε τον Ess -and pi-pi 500 2117 μουναδες βασης".

      Καλημέρα Θωρακισμένε φίλε Λάκη


      Διαγραφή
    5. Καλησπερα φιλε Ηλια ..και παντα χαρες...και επιτυχιες

      Ταακαρε ...εχεις προσεξει τη σταθεροτητα του ΓΑΛΛΟΥ ΑΣΘΕΝΗ περιξ και πανω απις 4000 μουναδες βασης ...

      Το ματι του Γυπα που εχεις το εχει προσεξει φυσικα ....

      σχολιο επ'αυτου περικαλω ..

      χχχχμμμμμμ θα φαει η μυγα σιδερο και ατσαλι Σεντε-τιεν ?

      Aleko mou ....parlevou France ?? Makaronia Frikase !!!

      Διαγραφή
    6. χαχαχα κύριε Λάκη, τα βλέπω τα Γαλλάκια. Τα βλέπω. Ακόμη όμως το σκέφτονται. Κάθε φορά που φθάνουν σε αυτό το νούμερο, κοντοστέκονται και μετά βουτάνε.
      Για να δούμε τι δούμε αυτή τη φορά.

      Εν τω μεταξύ οι γκουρούδες του σκότους και οι αναλυτές είναι σίγουροι για το crash που έρχεται.
      μπουχαχαχαχα Με τη σιγουριά θα μείνουν για μια ακόμη φορά. Μετά θα ανακαλύψουν ότι οι αγορές είναι χειραγωγουμένες γιαυτό και απέτυχαν στις προβλέψεις τους.
      Έτσι είναι οι γκουρούδες - όσα δεν φτάνουν οι αλεπούδες τα βλέπουν σαν ξινά.

      Διαγραφή
    7. Kαλημερα στον Ενοματαρχη της ενοριας των Καβουριων

      Πριτζζζζζζζζζζζ που θα βουτηξει ο ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΚΟ-ΛΛΑΑ

      7812 πρωτη σταση ..

      δευτερη .....εεεεεεε βρειτε κατι και σεις

      Aleko mou ....λες να ξυπνησει η γρια ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ....Βρε λες...???

      Διαγραφή
    8. 4812 ηθελα να πω ....sorry

      Διαγραφή
  20. Ετσι θελω ...ΑΝΥΧΗΧΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ...... και ψιλιασματα ...για τους Γιανγκιδες
    του ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ...!!

    Ess -and pi-pi 500 2117 μουναδες βασης σε 36 μηνες απο σημερις .

    Sωβρακα ΜΙΝΕΡΒΑ long for ever ..

    Εδω Παππας ....Εκει Παππας ......were he went ?

    http://www.youtube.com/watch?v=5AJfX0ulie0

    Aleko mou Sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. EUROBANK

    Για την άνοδο της κατ΄αρχήν πρέπει να "νικήσει" τα 0,68 ευρώ που την φρέναραν τόσο στις 10/7 (με συναλλαγές 6,73 δις μετοχών) όσο και στις 15/7 (με 7,8 δις μετοχές). Μετά ανοίγει ο δρόμος τα 0,78-0,80 όπου σχετικά αυθαίρετα υπολογίζω P/BV 0,8 (συνυπολογίζοντας και την ΑΜΚ για το ΤΤ δηλαδή εμπράγματη/ενσώματη καθαρή θέση περί τα 4,3δις).

    Κατά την άποψη μου από τη στιγμή που συμφωνήθηκε η Eurobank να καταβάλει για το ΤΤ τίμημα €681 εκατ. και ο αριθμός των μετοχών που θα λάβει το ΤΧΣ να καθορισθεί με βάση τη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής της Eurobank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο διάστημα των δέκα εργάσιμων ημερών πριν από την ΕΓΣ, με κατώτατο όριο τις 1.418.750.000 μετοχές δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον ότι "δίκαιη" αξία της ΕΥΡΩΒ κατά το ΤΧΣ είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 0,48 ευρώ/μετοχή και δεύτερον πως το συμφέρον του είναι να μην "πετάξει" η μετοχή πριν τις 26/8.

    Θα το πετύχει?

    Κοντός ψαλμός αλληλούια.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Hippy ευχαριστώ για την τοποθέτησή σας. Δεν έχω μπει ακόμα στη λεγάμενη, αλλά την παρακολουθώ και παραμονεύω. Βεβαια, από την πολλή παρακολούθηση κινδυνεύω να χάσω το τραίνο, ένα τραίνο που ίσως είναι σίγουρο να πάρει μπροστά. Φυσικά πάντα υπάρχει εναλλακτικά κάποιο άλλο τραίνο να τρυπώσω.
      Βασιλική

      Διαγραφή
  22. Αν μπορείτε κύριε Τάκη ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα Μυτιλιναίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το ίδιο σας παρακαλώ και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Βαγγέλας το λέει καθαρά όπου σταθεί και όπου διαβεί.
      ''Μένουμε Ελλάδα, για να βοηθήσουμε την ανάκαμψη - όμως δεν είμαστε και βλάκες. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αλλάξουμε έδρα''

      Πόσο πιο καθαρά να το πει??

      Τα πράγματα είναι απλά. Η ύφεση της Ελλάδος δεν βοηθάει - οι φόροι που επιβάλλει η κυβέρνηση απαράδεκτοι, ειδικά όταν τους επιβάλλει σε εξαγωγικές εταιρίες με άνω του 85% πωλήσεις εκτός Ελλάδος. Η αγορά των μετάλλων και οι τιμές τους άσχημες και τέλος στο ενεργειακό κομμάτι, κάθε πέρσι και καλύτερα λένε όσοι ενεργειακοί παίκτες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

      Άρα τι έμεινε στον Βαγγέλα - έμεινε μόνο μια ΜΕΤΚΑ. Ότι καλό υπάρχει για τον όμιλο ΜΥΤΙΛ είναι η ΜΕΤΚΑ. Ο ΜΥΤΙΛ δεν είναι η ώρα του ακόμη - έχει και πολλά δάνεια και οι υπόλοιποι κλάδοι δεν συνεισφέρουν, όπως προείπα.
      Άρα κοιτάμε μόνο ΜΕΤΚΑ παρόλο που ο ΜΥΤΙΛ θα έπρεπε να παίζει τουλάχιστον γύρω απο τα 6 ευρώ. Όμως ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα του - όταν έρθει τα 20 ευρώ θα τα έχει για ζέσταμα. Να το θυμάστε αυτό.

      Διαγραφή
  24. Μα να αρνείται πεισματικά το ζωντανό να κλείσει κόκκινο,τι πράγματα είναι αυτά...

    Όπου πετούν οι αετοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://themetapicture.com/beautiful-girl-and-her-pet-eagle-thunder/

      Κ. Τζο ο αιτός όλο ετοιμάζεται να πετάξει πάνω απο τα 930 μέτρα αλλά η κοπέλα τον κρατάει γερά

      Διαγραφή
    2. Είναι και μεγάλος αιτός κύριε Lorac,θέλει προσοχή στο αμόλυμα γιατί τον βλέπω λίγο αγριεμένο:)

      Αύριο πουρνό-πουρνό βγάζουν εξάμηνα η 3Ε και ο ΟΤΕ,2 απ'τα βαριά πυροβολικά του ΧΑΑ.Να'χουνε σχέση λέτε με τον αιτό...?

      Πάρτε και λίγο Φράνκυ για τη συνέχεια του υπέροχου βραδινού σας:

      https://www.youtube.com/watch?v=dKGFpTK5jVA

      Διαγραφή
  25. kυριε


    hippy θα ηθελα να σας παρακαλεσω να μου πειτε που στηριζετε την αποψη σας για τον sp500 στο 2117 σε 36 μηνες η 3 χρονια σας ευχαριστω
    Μέχρι στιγμής ο παλιός στα QE Bernanke δείχνει κατανοεί την ανάγκη χαλάρωσης στην εκτύπωση. Η διόρθωση την οποία πιθανολογείτε είναι απολύτως επιθυμητή σαν καλοκαιρινή βροχούλα. Εάν καθυστερήσει ελλοχεύει ο κίνδυνος μπόρας. Ελπίζω τα πράγματα να γίνουν όπως πρέπει και "σε 36 μηνες απο σημερις να δούμε τον Ess -and pi-pi 500 2117 μουναδες βασης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά ΔΕΝ είναι δική μου γκουρουδιά...

      αντέγραψα τον καλό φίλο Λάκη ακριβώς από κάτω...Πέρα από το ΧΑ ΧΑ που κάπως ψιλοκαταλαβαίνω, στις άλλες αγορές πάω νηπιαγωγείο ακόμα...Όμως που θα πάει, θα μεγαλώσω.

      Διαγραφή
  26. Κύριοι,

    Σας εύχομαι να περνάτε καλά όπου βρεθείτε. Καιρός να χαλαρώσουμε λίγο!

    Λέτε κ. Τζο να γίνει κάτι ξαφνικό στο ευαγές ίδρυμα όσο λείπουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Μαριάνθη σας εύχομαι να χαλαρώσετε ψυχή τε και σώματι και να επανέρθετε δυνατότερη.Το ευαγές ίδρυμα κινείται όμορφα,πέταξε και ο αιτός σήμερα του κυρίου Lorac.Ξαφνικό ήτο για πολλούς αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει,αν έρθει και καμιά διόρθωση θα'ναι στο πρόγραμμα.

      Μας επισκέφθηκε σήμερα και ο φίλτατος και εξαφανισμένος κύριος Αβέρωφ.Κύριε Αβέρωφ πού τα γράφετε τα μηνύματα και σας ψάχνουμε:)

      Διαγραφή
  27. Madam Marianthi ευχομαι ότι καλύτερο στα μπάνια σας.

    Την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ούτε να διανοηθειτε να την δώσετε (ξέρετε εσείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σας ευχαριστώ κ. Δαρείε,

    Ναι, ναι ξέρω. Την παρακολουθώ άλλωστε αρκετό καιρό τώρα.

    Με στεναχώρησε βέβαια η συμπεριφορά του Δρομέα αλλά πήρα απόφαση να δώσω στα "χαρτάκια" μου λίγο χρόνο να το ξανασκεφτούν! :-)

    Να'στε καλά (δυστυχώς ή ευτυχώς internet υπάρχει παντού πλέον, οπότε δεν θα χαθούμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πήρα ΔΡΟΜΕΑ ελάχιστα τεμάχια (1200) αρκετά υψηλότερα, τα οποία δεν εχω δώσει καθώς είναι πραγματικά λίγα. Τωρα όμως και όσο βρισκω εδω κάτω θα τσιμπολογώ.

      Διαγραφή
    2. Όσο πιο κοντά στα 0,3 τόσο πιο καλά.
      Στα μουλωχτά και σιγά σιγά - τα παιδιά βλέπουν απο τα μετοχολόγια τις κινήσεις και πράττουν τα δέοντα. Κάποιος πολύ μεγάλος απο τα παλιά, ξυλέμπορος στο επάγγελμα βγαίνει και τα κομμάτια πρέπει να παρθούν στα χαμηλά.

      Νομίζω τα είπα όλα!

      Διαγραφή
    3. Kυριε Τακη στον ΔΡΟΜΕΑ αναφερεστε?
      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Χρήστο δεν ήμουν σαφέστατος???
      Μόνο ονόματα δεν έγραψα.

      Διαγραφή
  29. Κύριε Λάκη , γνωστέ και ως μουγκότυφλε ή τυφλόμουγκε ή σκέτο ΘΩΡΗΚΤΕ - επειδή με είχατε ρωτήσει για ΟΤΕ.

    Τα 12 θα τα δει θέλει δεν θέλει. Οι Γερμανοί κάνουν καλή δουλειά. Κάθε μέρα και καλύτερα για τον ΟΤΕ. Άψογο νοικοκύρεμα.
    12 ευρώ ακατέβατα με χρονική ορίζοντα το αργότερο μέχρι το Α΄τρίμηνο του 2014.

    Στα 12 θα δοθεί η μεγάλη μάχη, αν μπορεί για παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aμ μαλιστας ..

      12 ακατεβατα o OTE και μεχρι τις επομενες αποκριες

      και 13 η ΔΕΗ ..

      αμ 1527 μουναδες βασης που βγαινει ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ....

      xxxxmmmm καπου εκει τον εβγαζε και ο ΔΑΡΕΙΟΣ αλλα νωριτερα ...

      αμ ουλοι οι ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ Εμαζοχτηκανε επαε ...

      αμ μπορει και να κανωμε λαθος ....ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ ειπαμε ...οχι ΘΕΟΙ ...

      Are you looking for me Madam ?

      Aleko mou Sallam !

      Διαγραφή
    2. Κύριε Λάκη
      Ο ΟΤΕ κάθε ημέρα είναι και καλύτερα. Σας εταιρία μιλάω.

      Θα τα δει τα 12 και να προσέχουν οι σορταδόροι που βλέπουν ακριβή την αγορά μας.

      Διαγραφή
  30. Κύριε Τάκη καλησπέρα σε εσάς και σε όλη την παρέα!

    Θα ήθελα αν μπορείτε τη γνώμη σας για την ΕΛΒΑΛ.

    Προσωπικά την θεωρώ ένα από τα Θωρηκτά...
    Εταιρεία εξαγωγική με μεγάλες προοπτικές, που θα έπρεπε να παίζει αρκετά πιο ψηλά...
    Ίσως το καλύτερο από τα Στασινόχαρτα μαζί με τη ΣΩΛΚ.

    Παρόλα αυτά έχει γίνει λίγο δυσκοίλια τελευταία...

    Κατά τη γνώμη σας αξίζει το χαρτί ή εγώ είμαι στραβός?

    Την έχω με μέσο όρο 2,12.

    Ευχαριστώ πολύ, είναι πραγματικά τιμή μου να σας διαβάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι θωρηκτό - συμφωνώ - αλλά θα σας βγάλει την ψυχή.
      Το καλύτερο και σταθερότερο χαρτί του ομίλου.
      Στα 2 και κάτω είναι τσάμπα πράγμα.

      Διαγραφή
    2. Προς το παρών μου βγάζει την ψυχή πιο πολύ η ΕΥΠΙΚ!

      Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.

      Διαγραφή
    3. Θα σας βγάλει πολύ την ψυχή η ΕΥΠΙΚ - μέχρι να φύγουν απο εκεί μέσα όλα τα ζαγάρια που γράφουν και ξαναγράφουν στα fora για την ΕΥΠΙΚ. Είδαν φώς τα ζαγάρια και μπήκαν. Δεν μπορεί να έχουν πολύ υπομονή.

      Στα 0,45 με 0,5 όμως ουδείς έπαιρνε ΕΥΠΙΚ. Δεν είχε εμπορευσιμότητα έλεγαν οι παίκτες.

      Διαγραφή
  31. Επειδή σήμερα έχω πολλά κέφια - αφιερώνω το επόμενο τραγούδι στους μπάμιες που νομίζουν ότι η χρηματαγορά μας είναι ακριβή στις 950 μονάδες - επειδή η Ελλάδα λένε χρεοκόπησε.
    μπουχαχαχαχα

    Αφιερωμένο ''Where Eagles Dare''
    Όταν οι αετοί τολμούν, οι μπάμιες βλέπουν την αγορά ακριβή.

    https://www.youtube.com/watch?v=J8p9JpDuQ-o


    It's snowing outside the rumbling sound
    of engines roar in the night.
    The mission is near the confident men
    are waiting to drop from the sky.

    The Blizzard goes on but still they must fly
    No one should go where eagles dare.

    Bavarian alps that lay all around
    they seem to stare from below.
    The enemy lines a long time passed
    are lying deep in the snow.

    Into the night they fall through the sky
    No one should fly where eagles dare.

    They're closing in the fortress is near
    it's standing high in the sky.
    The cable car's the only way in
    it's really impossible to climb.

    They make their way but maybe too late
    They've got to try to save the day.

    The panicking cries the roaring of guns
    are echoing all around the valley.
    The mission complete they make to escape
    away from the Eagles Nest.

    They dared to go where no one would try
    they chose to fly where eagles dare.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στους εκλεκτούς.
      Κύριε Τάκη διαρκώς με εκπλήσσετε. Θετικά βέβαια.Πάντα κέφια να έχετε.
      Κύριε Αβέρωφ ας είστε τακτικότερος θαμώνας ,βοηθάτε πολύ.

      Διαγραφή
  32. Τα χαλκά υψηλό 14 μηνών.
    Τα χαλκάααααα λέω - ξέρετε τώρα εσείς για ποιόν χτυπάει η καμπάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Doctorr έσκισε το πουγκί του που μαζευε το χαρτζιλικι του απο απο μικρός . Μπορεί και να έσπασε και το κουμπαρα-γουρουνάκι δεν ξέρω ,αλλά πολύυυυ γαλαντόμα προσφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και μέσα σ'όλα είχαμε το απόγευμα και τη δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο ποσοστό του ΙΑΤΡ που δεν κατέχει η οικογένεια Αποστολόπουλου,στην τιμή των 0.80 ευρώ. Συγκλονιστική τιμή ομολογουμένως...

    Σε συνέχεια της προχθεσινής κουβέντας μας περί χαλάρωσης των αγορών ενεργητικού από τη FED,βγήκε σήμερα η Fitch και δήλωσε ότι οι αμερικανικές τράπεζες ουδόλως θα επηρεαστούν από αυτό,έχοντας πακτωλό καταθέσεων.Σημειώνει μάλιστα ότι το ισοζύγιο καταθέσεων-δανείων γέρνει υπέρ των πρώτων κατά 2,1 τρις $.Θεέ και Κύριε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπουχαχαχα
      Ακριβό και το Ιατρικό!!!
      Οι άλλοι λένε ότι ο ΓΔ δεν μπορεί να πάει 1200 γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε και η χρηματαγορά μας είναι ακριβή.

      Έχω μεγάλη περιέργεια τι θα κάνουν οι Γερμανοί του Ιατρικού - τους έπιασε κορόιδα ο ΑΠοστολόπουλος στα ψηλά - τώρα στα χαμηλά τι θα κάνουν??

      Διαγραφή
    2. Φαντάζεστε κύριε Τάκη οι Γερμανοί να μην είναι μιλημένοι και να ανταπαντήσουν με προσφορά στο 1.20 για παράδειγμα...?Τέτοια σκηνικά λείπουν από το ΧΑΑ,να ζεσταθεί το κλίμα για τα καλά...

      Υ.Γ Και ο Λεώ περιμένει να συμβεί ανάλογο σφάξιμο στη ποδιά του Μασάλλα:)

      Διαγραφή
    3. Είμαι σίγουρος ότι οι Γερμανοί την πάτησαν που έμπλεξαν με Ιατρικό και Αποστολόπουλο.

      Διαγραφή
    4. Πάντως μακάρι να πήγαινε η εταιρεία στους Γερμανούς!! Οι Αποστολόπουλοι θα το βυθίσουν το σκάφος.

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχα κ.Τζο λέτε καλοκαιριάτικα να έχουμε "War of Docs" ???
      Καλά στον πειρ-αυλο ας βάλουν λίγο ψυκτικό πρώτα γιατί είναι και ζεστές οι αυγουστιάτικες νύκτες

      Διαγραφή
    6. Και πώς προστατεύεται ο μικρομέτοχος από τέτοιες κινήσεις κύριε Τάκη;
      Δεν θα το κρύψω ότι ένας από τους κύριους λόγους που έχω μειώσει δραματικά την παρουσία μου στο ΧΑΧΑΧΑ, είναι η «μόδα» του να βγαίνει η εταιρεία στα χαμηλά και να αφήνει τον μακροπρόθεσμο επενδυτή με το τίποτα στο χέρι.

      Την καλημέρα μου σε όλη την παρέα,
      Θανάσης

      Διαγραφή
    7. Με λόγο κεφαλαιοποίησης ΧΑΑ/ΑΕΠ περίπου 25% το ΧΑΑ είναι από τις φθηνώτερες αγορές νομίζω φίλε Θανάση. Κι αν κάποιος είναι μάχιμος, δηλαδή παρακολουθεί, ενημερώνεται κι έχει στοιχειώδη αυτοπειθαρχία (stop loss) σε τρέχουσες τιμές και μετά 5 χρόνια ύφεσης δύσκολα θα χάσει.

      Κατά τα λοιπά στις άλλες αγορές συμβαίνουν και χειρότερα (dot.coms, ναυτιλιακές, kodak, Qcell, , , , , (βιβλίο 3τομο μπορεί να γραφτεί με τις αγγλοσαξωνικές μακαρίτισσες της τελευταίας 10ετίας).

      Διαγραφή
    8. Το «πρόβλημά» μου φίλε hippy είναι ότι σαν επενδυτής είμαι λίγο χελώνα.
      Δηλαδή, όταν δεν κάνω πλάκα με κάνα σαπόχαρτο, επιλέγω βάσει κάποιων δεικτών μια μετοχή και δεν την πουλάω με τίποτα μέχρι να πάρει την τιμή που θέλω - που ΠΑΝΤΑ έρχεται αυτή η τιμή.
      Ο μόνος τρόπος να αποτύχει ένα τέτοιο σχέδιο είναι να μπλέξεις με τα κοθώνια του ΧΑ, τα οποία βάζουν και βγάζουν μια εταιρεία στο ΧΑ όποτε γουστάρουν.
      Έτσι, ενώ μπορεί να έχεις στήσει καλή θέση σε μια εταιρεία και να περιμένεις να πάρεις τους καρπούς της επένδυσής σου, είναι πιθανό να βρεθείς με υποχρεωτική έξοδο από την μετοχή σε τιμή ξεφτίλα.

      Εκεί, πώς προστατευόμαστε;
      Θυμάμαι ότι και παλαιότερα στον Capital είχα ρωτήσει επανειλημμένα για το πώς θα βρίσκουμε στοιχεία για το αν μια εταιρεία έχει πορεία προς την έξοδο (αυτό φαίνεται με το μάζεμα των μετοχών από τον μεγαλομέτοχο), και κάνεις δεν είχε μια τέτοια πηγή, πλην των ανακοινώσεων που πρέπει να ψάχνεις και να αναλύεις.

      Τώρα, όσον αφορά στην σύγκριση με τα ξένα χρηματιστήρια, εκεί δεν ασχολούμαι με ζομπόχαρτα (πάλι εξαιρώ κάποια παιχνίδια της πλάκας) και δεν έχω βρεθεί ποτέ με χαρτί που να ήθελε να βγει από τις αγορές, όπως είναι η Ελληνική μόδα.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Θανάση αν θέλει να προστατευτεί ο μικρομέτοχος, τότε ή να αποκτήσει γνώσεις και να μάθει να αποτιμά ή να κάτσει σπίτι και να βουτάει φρυγανιές σε τσαγάκι και να αμπελοφιλοσοφεί.

      Στις χρηματαγορές το κέρδος μου είναι η ζημία σου και τούμπαλιν.

      Διαγραφή
  35. Θα πάρει και τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ,ποιός την χάρη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νίκο ο υιός Αποστολόπουλος δεν είναι πατήρ και θείος και το ανησυχητικό είναι ότι σχεδόν οι περισσότεροι γόνοι είναι για κλωτσιές,τρώνε και πίνουν με τα λεφτά των πατεράδων τους και το επιχειρείν το'χουν γραμμένο στις καλτσοδέτες των συνοδών τους.Τα επόμενα 10-15 χρόνια το επιχειρηματικό τοπίο της χώρας θ'αλλάξει δραματικά(καλώς εδώ που τα λέμε,πήξαμε στους κρατικοδίαιτους)και θα εμφανισθούν καινούργια τζάκια και εστίες.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τζο,ένας άλλος γόνος κυκλοφορούσε πριν από λίγα χρόνια μέσα στην επιχείρηση,εισηγμένη και αυτή και εξαιρετικά κερδοφόρα τότε,με έναν παπαγάλο στον ώμο μιμούμενος τον άγνωστο πειρατή. Δεν έμαθα αν σοβαρεύτηκε τώρα, γιατί δεν αρκούν οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι και πωλητές σε μια εταιρεία.

      Διαγραφή
  36. Την προσοχή των επενδυτών εφιστά ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, Marc Faber, καθώς υποστηρίζει ότι το ράλι στη Wall Street θα τελειώσει άδοξα, όπως συνέβη και στο ραχ του 1987.


    Ο S&P 500, δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street, έχει καταγράψει άνοδο 19% το 2013, επίδοση εντυπωσιακή. Ωστόσο, η απόδοση της αγοράς ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή το 1987, όταν οι αγορές είχαν κερδίσει πάνω από 30% από τις αρχές του έτους και έως τις 8 Αυγούστου.
    Στη συνέχεια ωστόσο, η Wall βυθίστηκε στο β΄εξάμηνο του 1987, κατά 36% από τα υψηλά της 25ης Αυγούστου στα χαμηλά του Οκτωβρίου, πριν κλείσει τελικά στο τέλος της χρονιάς στα επίπεδα από τα οποία είχε ξεκινήσεις.
    Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, o Marc Faber εκτιμά ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο β΄εξάμηνο του 2013.
    «Αν παρατηρήσει κανείς τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ο S&P 500 βρίσκεται κοντά σε νέα υψηλά, στις 1.709 μονάδες, ενώ χθες σημειώθηκαν χαμηλά 52 εβδομάδων για 170 μετοχές!», σχολιάζει ο διάσημος «καταστροφολόγος» επενδυτής.
    Ο μόνος τρόπος να συνεχίσει ανοδικά η αγορά, είναι 10 ή 50 ισχυρές μετοχές να συνεχίσουν ανοδικά, σημειώνει.
    Ο Faber προβλέπει ότι η πτώση στις μετοχές μέχρι το τέλος του 2013, θα φτάσει το 20%.

    www.bankingnews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος Τάκης θα διαφωνήσει υποθέτω, και καλά θα κάνει δεδομένου ότι η άνοδος δεν προεξοφλεί και πτώση -τουλάχιστον όχι σε προβλέψιμο χρόνο-, αλλά θα συνταχτώ κι εγώ με τους καταστροφολόγους και θα πώ την αμαρτία μου ότι κι εγώ βλέπω απότομη πτώση εδώ και καιρό (και φυσικά ως τώρα έχω διαψευστεί).

      Αυτή την περίοδο μόνο σε μέταλλα θα ένιωθα ασφαλής.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Θανάση δεν με ενδιαφέρουν τι θα κάνουν οι δείκτες. Τριάμισι και πλέον χρόνια που εκπέμπω διαδικτυακά , ο Τάκαρος δεν έχει βγάλει ποτέ γκουρουδιά για επίπεδο δεικτών. Δεν με μέλλει, δεν με ενδιαφέρει.

      Βέβαια κάποτε θα πέσουν και τα ξενάκια - ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο Faber. Αυτός όλο πτώσεις βλέπει και όλο όξω πέφτει. Είναι ντεφορμέ ο Faber - οπότε δεν πρόκειται να δει πτώση στις μετοχές μέχρι το τέλος του 2013, που θα φτάσει το 20%. Το αντίθετο μπορεί να δει - αλλά πάλι εκείνος, στα τέλη του 2013, θα ξαναπροβλέπει πτώσεις της τάξης του 20%, κάτι που κάνει εδώ και πολύυυυυυ καιρό.

      Διαγραφή
  37. Πού να την πίστευαν κιόλας την άνοδο του ΧΑΑ,εδώ λοιδωρήθηκε κοτζάμ επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον πλανητάρχη(όχι τον Μπουγά...),τι να λέμε τώρα...

    Κανένα σχόλιο για το όργιο που γίνεται με τα warrants?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιώνεται απόλυτα και ο κύριος Δαρείος που έβλεπε μεγάλη άνοδο στα τέλη Ιουλίου και γενικότερα ήταν αισιόδοξος μέσα στη γενική κατήφεια. Το ΧΑΑ σκαρφαλώνει στον τοίχο της αμφιβολίας...και οι καλές μετοχές είναι σε υψηλά τριετίας τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    2. O κύριος Δαρείος κύριε Gerry έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του πολύ καιρό πριν...

      Διαγραφή
  38. Χαιρετώ την όμορφη παρέα.

    Πανζουρλισμός αυτές τις μέρες με τα warrant. Εγώ απορώ ποιος τα αγοράζει. Και επίσης αφού αυτοί που τα αγοράζουν είναι τόσο large επενδυτές και πιστεύουν τόσο την άνοδο γιατί δεν αγοράζουν κατευθείαν την μετοχή και θέλουν το παράγωγο; Ειδικά ΠΕΙΡ και ΕΤΕ που η μετοχή είναι ακόμα κάτω της τιμής εξάσκησης.. Αφού σε κάποιον βγαίνει φθηνότερα να αγοράσει την μετοχή κατευθείαν στην spot, από το να πληρώνει warrant+τιμή εξάσκησης... Πολύ φθηνότερα....

    Κ. Τάκη σχετικά με την επιμήκυνση αποπληρωμής των χρεών που λέτε.. Μα αυτό δεν είναι σχεδόν το ίδιο με haircut αφού μακροπρόθεσμα τα χρήματα θα τα φάει ο πληθωρισμός;; Απλά εγώ το αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι πολύ ευκολότερο να το περάσουν από τα κοινοβούλια καθώς στον μέσο νου αλλιώς του φαίνεται να του πεις ότι θα σου δώσω λιγότερα χρήματα και αλλιώς ότι θα στα δώσω ΟΛΑ που σου χρωστάω απλά σε 20-30 χρόνια.

    Τέλος πρόσφατα ανακάλυψα μια ανάλυση του κ. Θεοδωρόπουλου (kikou) που έγραφε στο marketzone, στο περιοδικό του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου, σχετικά με το θωρηκτό του Ασπρόπυργου. Πιστεύω όποιος ασχολείται με την συγκεκριμένη μετοχή αξίζει να την διαβάσει. http://www.sed.gr/cms/upload/magazine/4/index.html (σελ 50 του λινκ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Mark N,καποιος που θελει να παρει μεγαλο ποσοστο της τραπεζας ειναι ευκολοτερο με την εξασκηση των warrants,προσβλεπωντας φυσικα στην ανακαμψη της ελληνικης οικονομιας...φυσικα παντα παιζει και το παιχνιδι κερδοσκοπιας

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μαρκ το έχουμε γράψει, ότι προτιμότερο είναι αντί κάποιος να βάλει 100 ευρώ σε ζομποτράπεζες με stop loss ζημιά 10%, τότε να βάλει 10 ευρώ σε warrants και να περιμένει το παίγνιο να βγάλει φράγκα.

      Όπως βλέπετε το πιάσαμε και το γύρισμα των ζομποτραπεζών που μου ανησυχούσατε μην τυχόν μου την πουν οι άμπαλοι φιτσουλέοι, όταν οι τράπεζες γυρίσουν ανοδικά και ο Τάκαρος δεν το πάρει χαμπάρι.

      Τώρα για το άλλο που μου γράφετε, όντως πρόκειται για θωρηκτό και έχει εμφανισθεί και μέτοχος με άνω του 5% που έχει λάβει και θέση στο Δ.Σ. Το κακό είναι ότι δεν μοιράζουν και λίγη τράπουλα σε κανένα ''σχήμα'' να μπει και να φτιάξει εμπορευσιμότητες.

      Σήμερα η μετοχή έπρεπε να ήταν στα 3 ευρώ ακατέβατα.

      Διαγραφή
  39. δασκαλε κατα την εκτιμηση σου στα warrants της ετε αλφα πειρεως ποιες θα ητανε οι προτεινομενες τιμες αγορας σε ευχαριστω πολυ δασκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι απάντησα προ ολίγου - το ξαναποστάρω.

      Το 1 warrant για παράδειγμα της ΑΛΦΑ, ενσωματώνει δικαίωμα αγοράς 7,4 μετοχών στην τιμή των 0,44.
      Το warrant της ΑΛΦΑ έκλεισε στα 1,04. Δηλαδή για κάθε μια μετοχή της ΑΛΦΑ ισούται με 1,04/7,4 = 0,14 ευρώ ανά μετοχή.

      Ένας δηλαδή που αγοράζει ένα warrant ΑΛΦΑ αποκτά το δικαίωμα να αγοράσει 7,4 μετοχές στην τιμή των 0,44 ευρώ καταβάλλοντας ουσιαστικά 0,44 + 0,14 = 0,58 ευρώ για κάθε μια μετοχή.
      Αν εξασκήσει το warrant του ουσιαστικά θα αγοράσει την μετοχή, κατά 17% ακριβότερα απο τα 0,495 ευρώ που έκλεισε εχθές.

      Αυτά τα 0,14 ευρώ, τα παραπάνω, αποτελούν το time value - καθώς μπορεί να εξασκήσει τα warrant του μέσα στα επόμενα 4,5 χρόνια. Άρα προεξοφλεί ότι μέσα στα επόμενα 4,5 χρόνια θα βρει την μετοχή ψηλότερα απο τα 0,58 ευρώ.

      Όσο θα περνάει ο καιρός το time value θα φθίνει και θα προσεγγίζει το μηδέν.
      Κατά τη γνώμη μου - μην ψάχνεται για τύπους και πως βγαίνουν οι τιμές των options (call και put).
      Δείτε τα πράγματα απλά - δηλαδή αν η μετοχή αξίζει αυτής της αποτίμησης ή όχι.

      Αν είστε επενδυτής και νομιζετε ότι η μετοχή είναι φθηνή θα αγοράσετε την μετοχή και θα περιμένετε. Αν είστε παίκτης και θέλετε λίγο κερδοσκοπία και τζόγο, τότε θα πάρετε τόσα warrants τόσα ευρώ, όσο θα ήταν το stop loss σας.

      Με τα options και τα warrants - αποκτά κάποιο το δικαίωμα να αγοράσει την μετοχή σε συγκεκριμένο χρόνο.

      Διαγραφή
  40. δασκαλε καντο πιο απλοικο για τα warrants ποιες θα ητανε οι προτεινομενες τιμες αγορας σε ευχαριστω πολυ δασκαλε εσυ δασκαλε σε ποια τιμη θα αγοραζες τα warrants της ετε αλφα πειρεως σε ευχαριστω πολυ δασκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικός Κύριος Τάκης.

      Εάν κύριε Λουκά σκοπεύατε να αγοράσετε 1000 μετοχές ΑΛΦΑ αξίας 4950 ευρώ (επειδή πιθανολογείτε πως εντός της επομένης 3ετίας τα ανέβει η τιμή πάνω από το 0,60) με stop loss 10% max αγοράστε 500 ΑΛΦΑΤΠ και χοντρικά θα έχετε το ίδιο κέρδος εάν η πρόβλεψη σας δικαιωθεί. Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.

      Ωστόσο ας μου επιτραπεί να πιάσω το θέμα ανάποδα. Δεν είναι λογικό κάποιος να λέει "ζομποτράπεζες" και ν΄αγοράζει τα warrantς τους με τιμή εξάσκησης 25-62% πάνω από την τρέχουσα τιμή (στην πραγματικότητα ακόμα περισσότερο μια και θα πληρώσει και τόκους). Θα μου πείτε "τι σχέση έχει η λογική με την κερδοσκοπία". Σωστό. Ωστόσο δεν ξεχνώ τη ρήση του δάσκαλου:

      "Αν είναι να δώσεις τα λεφτά σου να στα παίζει άλλος, καλύτερα πήγαινε στο καζίνο της Πάρνηθας και παίξ΄τα μαύρο-κόκκινο. Εκεί τουλάχιστον το παιχνίδι το ορίζεις εσύ".

      Εκτός...εκτός εάν πιστεύουμε πως έχουμε να κάνουμε με πρώην βαμπίρ και υπό "ορατές" προυποθέσεις θα πάψουν να καίνε χρήμα απ΄τις αρχές του 2014 και στο τέλος της ίδιας χρονιάς-αρχές του 2015 θα αρχίσουν να παράγουν κέρδη (εγώ αυτό πιστεύω). Το χρηματιστήριο όμως προεξωφλεί. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση καλύτερο είναι ν΄ασχολούμε-ποντάρω σε αυτό που κατέχω καλύτερα, στη συγκεκριμένη περίπτωση τις μετοχές.

      Συμπτωματικά ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια συμπεριφορά με τις τράπεζες περιμένω και για τη χώρα. Και προτιμώ να επενδύσω εδώ. Αλλά με κάθε ειλικρίνεια αδυνατώ να καταλάβω πως φαίνεται σε κάποιους λογικό να 2πλασιάσουν πχ τα ΕΛΠΕ, η ΕΧΑΕ, η ΜΠΕΛΑ (τυχαία παραδείγματα-προσπάθησα να αποφύγω αγαπημένες επιλογές συναδέλφων επενδυτών) και να υποαποδώσουν οι ανακεφαλαιομένες.

      Διαγραφή
  41. Καλησπερα σε ολους
    Κυριε Τακη τοποθετηση στην Αλφα απο Δευτερα θα ηταν καλη κινηση τραμπα με επιλεκτο.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. κυριε hippy σε ποια τιμη θα αγοραζες τα warrants της ετε αλφα πειρεως σε ευχαριστω πολυ κυριε hippy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καμιά κύριε Λουκά. Δεν μ΄ενδιαφέρουν ανεξαρτήτως τιμής.

      Επίσης με αφετηρία τις αναλύσεις του Κυρίου Τάκη έψαξα, διασταύρωσα και δεν μ΄ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ η τράπεζα Πειραιώς, ελάχιστα δε η ΕΤΕ (μόνο επειδή πιθανολογώ πως θα είναι η πρώτη επιλογή στα funds που επενδύουν σ΄αναδυόμενες, όταν με το καλό ορίσουν). Νομίζω πως οι τροικανοί έφτιαξαν 4 τράπεζες με όχι και τόσο μεγάλες διαφορές. Έχουμε και γράφουμε:

      ΕΤΕ κεφαλαιοποίηση 6,685 δις (+ Probank)

      ΑΛΦΑ (+ ΕΜΠ) κεφαλαιοποίηση 5,440 δις

      ΠΕΙΡ (Ομιλος) κεφαλαιοποίηση 5,782 δις

      ΕΥΡΩΒ (+ ΤΤ) κεφαλαιοποίηση 3,300 δις

      Λίγα μέτρα οπισθοχώρηση (για να πάρει φόρα ??) την έκανε η μικρή όπως πιθανολογούσα. Μια επαφή έχω ήδη, αλλά λίγο πριν-λίγο μετά την έκτακτη ΓΣ της 26ης Αυγούστου σκέφτομαι να ψαρεύω σιγά σιγά (στο κλείσιμο, στις δημοπρασίες
      στις 5 κατά προτίμηση). Οταν με το καλό δημοσιευτούν τα νούμερα του good ΤΤ, κι ο καλός κύριος Τάκης την αναλύσει...εεε τότε με πολύ λιγώτερο ρισκο θα οριστικοποιήσω τη θέση μου.

      (ΑΛΦΑ τι να πω...είναι όλα γραμμένα στο blog από τον οικοδεσπότη, αλλά τα γράφαμε κι εμείς στου swear στο marketzone με το χαρτί περίπου στο ευρώ. Εάν τράπεζα τότε ΑΛΦΑ. Είπαμε όμως εάν...)

      Διαγραφή
    2. Κε Hippy,
      Μια ερωτηση: Γιατι προτιματε το ψαρεμα στις δημοπρασιες (και οχι κατα τη διαρκεια της ημερας, στα χαμηλα), καποιος ιδιαιτερος λογος?
      Καλη εβδομαδα σε ολους και καλη δυναμη

      Διαγραφή
    3. Αρκετά χρόνια μου έχει γίνει συνήθεια να παρατηρώ τα "κλεισίματα". Έχω σχηματίσει την εντύπωση πως ο market maker τελευταία την κλείνει κοντά στα χαμηλά του ημερήσιου εύρους συναλλαγών.

      Διαγραφή
  43. Έκανα τη βούτα μου στην τενεργ προ αποκοπής επιστροφής κεφαλαίου γνωρίζει κανείς μαχόμενος την τύχη των δωρεάν μετοχών Μπήκα στην ιστοσελίδα της εταιρείας δε βρήκα τπτς....
    thnx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επενδυτές στο σκοτάδι ΧΑΑ μοχλός ανάπτυξης μπουχααχχαχαχααχαχαχα που λέει και ο οικοδεσπότης μακράν το καλύτερο τζογείο κι απ αυτό του ΟΠΑΠ

      Διαγραφή
    2. Σήμερα πουλήσαμε τον ΟΠΑΠ

      ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΓΑΤΑΚΙ ΣΩΘΗΚΕ

      στο 20% του ΑΕΠ τα τοκοχρεολύσια της επόμενης πενταετίας.

      Στο 25% η κεφαλαιοποίηση του χαα.Πρέπει να κρατικοποιήσουμε όλο το χαα
      και να το πουλήσουμε εξολοκλήρου για να μαστε σωστοί και όχι μπαταχτσήδες
      την επόμενη πενταετία.

      Όαν δεν πληρώνεις το χρέος σου ένα μικρό γατάκι πεθαίνει.

      Διαγραφή
    3. Κύριε καμικάζι - οι ωραίοι έχουν χρέη και οι νοικοκυρέοι ΟΧΙ.
      Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι τα χρέη, αλλά το μπορντέλο που είναι. Τίποτα δεν λειτουργεί και όλοι οι ραγιάδες είναι κακομαθημένοι.

      Αν το μπορντέλο γίνει μοντέλο, τότε ''The sky is the limit'' για την χρηματαγορά μας. Ποιος τα μαμεί τα χρέη???

      Διαγραφή
    4. Μας βρήκανε ωραίοι και μας φορτώσαν κι άλλα χρέη να σωθούν οι νυκοκυραίοι.

      Διαγραφή
  44. Βρε λουκα περιμενεις να σου που καποιος την τιμη να αγορασεις και να πουλησεις μια μετοχη?Ετσι δεν βγαζεις λευτα απο το χρηματηστηριο μονο χανεις.Διαβαζε αυτα που γραφουν και απο εκει και περα επιλογη ειναι δικη σου.Δεν στο λεω κακοπροερετα αλλα ετσι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. κυριε


    hippy σας ευχαριστω πολυ για την καλωσυνη σας να μας ενημερωνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κυριε


    kastoras ρωταω και ξανα ρωταω για να μαθαινω γιατι μου εχουν παρη και τα σωβρακα θα αγορασω μονο οταν η τιμη παει εκει που εχει πει ο δασκαλος κυριος τακης την αλφα την προτεινομενη τιμη απο 0,32 εως 0,28 1000 μετοχες και τα κερδη θα τα βαλουμε κρασι να το ποιουμε ολοι μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά με αυτά που έχει γράψει ο Τάκαρος εδώ σε αυτό το Blog, μέχρι και οι μουγκοί μίλησαν και οι τυφλοί είδαν το φως τους. Εσείς πάλι ψάχνετε για τιμές??
      Εδώ και 3 εβδομάδες έχουμε γράψει και έχουμε προειδοποιήσει τι θα γίνει.
      Μέχρι άρση απαγορευτικού στις ζομποτράπεζες κάναμε.

      Τέλος πάντων - στα επενδυτικά και σοβαρά μόνο στα 2 δις κεφαλαιοποίηση θα τις δω στα σοβαρά τις ζομ[ποτράπεζες - και ααααααν. Μέχρι τότε μόνο τζογαδόρικα και να παίρνουμε τις σωβράκες απο τους άμπαλους φιτσουλέους που δεν πιστεύουν ότι θα δουν ΧΑΑ στα 1200 υψόμετρο.

      Διαγραφή
  47. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΧΑΑ ΓΔ FTSE ΜΕΤΟΧΕς Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 http://kerdizontas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=45273&blid=590

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κορυφαίος παράγοντας με άμεσο ρόλο στο ελληνικό banking μας παρουσίασε μια σκέψη- σχέδιο για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα με επίκεντρο την Εθνική τράπεζα Το μέλλον της Εθνικής βρίσκεται στην συρρίκνωση και όχι την μεγέθυνση. Με απλά λόγια θεωρώ ότι η Εθνική θα συρρικνωθεί και θα βρεθεί σε διαδικασία πώλησης.
    Για λόγους γοήτρου δεν θα παρουσιαστεί η Εθνική αποδυναμωμένη ή ότι πωλείται, τουναντίον αλλά πίσω από τις ωραίες λέξεις θα κρύβεται μια πραγματικότητα.
    Η Εθνική Ελλάδος εμφανίζει χαμηλής απόδοσης στοιχεία ενεργητικού και αυτό το ξέρουν και οι πέτρες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. http://www.bankingnews.gr/τραπεζικά_νέα/item/103267-ένα-σενάριο-φαντασίαςπου-μπορεί-να-αποδειχθεί-και-πραγματικότητα-στο-μέλλον-για-την-εθνική-τράπεζα-–-μην-προτρέξετε-και-το-απορρίψετε-κανείς-δεν-ξέρει-τι-μπορεί-να-συμβεί-στο-μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπουχαχαχαχα αυτός ο Κυρ Λεωτσάκος όλο για κορυφαίους παράγοντες και τραπεζίτες μας λέει, αλλά ποτέ δεν μας αποκαλεί ποιοι είναι αυτοί. Λεωτσάκιες αερολογίες και διαολοσκορπίσματα - απο όλα γράφει και σε όλα είναι μέσα.

      Διαγραφή
  49. δασκαλε δικαιωνεσε για μια ακομη φορα συγχαρητηρια Εντυπωσιακά κέρδη +5,62% για τη μετοχή της Τράπεζας Ελλάδος, στα 14,47 ευρώ με όγκο 11,1 χιλ. τεμάχια banknews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΔΕΗ .....

    χχχμχμχμχμχμχμχμμ παει ο λαγος να πιει νερο ......

    Απ' του Βαγγελη το λαιμο ....!!!

    Aleko mou Sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μουσιε Fransoua Co-lla-lla

    4812 ειπαμε πρωτη σταση ..

    Κανονισε κακομoιρη μου μη με ξεφτιλησεις γιατι σεφαγα

    Aleko mou ....αλλη δουλεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ερωτηση στον δασκαλο κυριε τακη η αλφα εχει σημερα κεφαλαιοποιηση 1.201 εκ. € http://www.capital.gr/q.asp?s=%u0391%u039B%u03A6%u0391 γραφετε πιο πανω τα εξης Τέλος πάντων - στα επενδυτικά και σοβαρά μόνο στα 2 δις κεφαλαιοποίηση θα τις δω στα σοβαρά τις ζομ[ποτράπεζες - και ααααααν. ΣΗΜΕΡΑ η αλφα εχει σημερα κεφαλαιοποιηση 1.201 εκ. € ερωτηση δηλαδη αυριο αγοραζουμε αλφα ειμαι πολυ μπερδεμενος δασκαλε λυσε μου την απορια σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά 5,6 δις κεφαλαιοποίηση έχει η ΑΛΦΑ.
      Οι Καπιταλιστές γράφουν ανοησίες.
      Πρέπει να μετράτε και τις μετοχές που θα ''βγουν'' απο τα warrants. Μην σας ξεγελάνε τα νούμερα που παρουσιάζουν οι Capitalιστές.

      10,922 δις μετοχές Χ 0,515 = 5,624 δις κεφαλαιοποίηση η ΑΛΦΑ.
      Ακριβή!!

      Διαγραφή
    2. Άρα κύριε Τάκη με το σούπερ προμοτάρισμα που έπεσε στα warrants,βρήκανε κόσμο να ξαναβάλουν στις ζομποτράπεζες.Στη πρώτη 10άδα των κεφαλαιοποιήσεων του ΧΑΑ ξαναφιγουράρουν 4,πολλές είναι νομίζω για το επίπεδο χώρας και χρηματιστηρίου σαν το δικό μας.Εκτός κι αν τίποτα δεν έχει αλλάξει και συνεχίζουμε στο μοτίβο των προηγουμένων δεκαετιών,αλλά το νομίζω χλωμό...

      Διαγραφή
    3. Γιατί έχετε καμιά αμφιβολία κύριε Τζο, ότι δεν θα βρουν θύματα να βάλουν στα warrants και να εξασκήσουν το δικαίωμα??
      Εδώ οι περισσότεροι παίκτες - δεν γνωρίζουν τι είναι τα ίδια, σιγά μην καταλαβαίνουν αν οι ζομποτράπεζες είναι ακριβές ή φτηνές.

      Διαγραφή
  53. Καλησπερα στην παρεα.
    Κυριε Τακη ειδατε τι εγινε στα ελ κα με το που ειπατε για τα χαλκα?ξεκινησαν ακριβως την αλλη μερα που το γραψατε.Αυτο ειναι ταιμινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη στάση πώλησης κύριε Κάστορα τα 1,8. Δεύτερη στάση πώλησης τα 2,2.
      Τα έχω γράψει τα νούμερα - εδώ και πολύ καιρό. Τόσο τα κάτω της αγοράς (1η αγορά στα 1,3) όσο και της πώλησης.
      Τώρα θα γυρίσουν και τα αποτελέσματα και θα θυμηθούν ότι οι ζημιές δεν ήταν ζημιές, αλλά κέρδη.Κλασσικά πράγμα - απλά και κλασσικά.

      Διαγραφή
  54. Παραμάζωμα και σήμερα στο ΧΑΑ,πλησιάζουμε στο 1000άρικο αισίως που ήταν και ο αρχικός μου στόχος πριν 1 μήνα.

    Σαφώς το ΧΑΑ δεν είναι ακριβό εδώ που είναι,με μία όμως διαφορά.Άλλο 1000 μονάδες με ΔΕΗ και ΟΤΕ στα 12 ευρώ,με ΕΛΠΕ-ΜΟΗ σε διψήφιο,με ΣΩΛΚ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ στα 4 ευρώ για παράδειγμα και άλλο ΧΑΑ στις 1.000 μονάδες με ΕΤΕ στα 8 δις και με ΠΕΙΡ-ΑΛΦΑ στα 6 δις.

    Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στις 2 περιπτώσεις.Επιτρέψτε μου να πω ότι το ΧΑΑ της δεύτερης περίπτωσης έχει ταβάνι το 1000άρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι η χρηματααγορά μας τους έπιασε όλους με κατεβασμένες τις σωβράκες. Λίγοι πήραν χαμπάρι τι έγινε και πως έγινε.

      Εγώ βλέπω ταβάνι τα 1200 - άντε 1300 και βλέπουμε αν αναθεωρήσω, όταν φτάσουμε εκεί. Με ζομποτράπεζες δεν ασχολούμαι. Μόνο για γρήγορες ξεπέτες.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη επειδή το έχετε ξαναπεί το συγκεριμενο εύρος αν ανοίξω διάγραμμα του ΓΔ απο το 2010 έχει νόημα να βγάλω χαρακάκια??? Πάντως στο πιό πρόσφατο φτιάχνει πολύ όμορφη εικόνα με την ομορφιά να είναι οτι όταν ολοκληρωθεί και οι μπουλ και οι μπεαρς θα πανυγυρίζουν (αρχικώς) . Την καλησπέρα μου σε όσους αψηφούν το κάλεσμα των διακοπών και αφιερώνουν χρόνο να γράψουν πέντε πράγματα εδω μέσα.

      Κ. Τζο η κοπέλα πάντως είναι πολύ προσεκτική στο πέταγμα μέχρι τώρα ,ίσως απο αύριο να μαζέψει λίγο καλούμπα μην πάθει και καμιά ηλίαση εκεί πάνω το αιτόπουλο ;)

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ κύριε Τάκη,αναμένω τη ΔΕΗ να σκίσει τα 8 ευρώ και να μου επιβεβαιώσει ότι δεν βλέπουμε τεχνική αντίδραση τύπου Β αλλά το δρόμο προς τα νέα υψηλά.Αν όμως συνεχίσουν τα πομπαρίσματα και τα μαρσαρίσματα τύπου ΕΤΕ τότε θα πέσουν φάπες αργά ή γρήγορα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Lorac έχετε δίκιο,τώρα με την πολλή ζέστη πετάει ακόμα και ο τζίτζικας:)

      Διαγραφή

    5. Στην ΔΕΗ θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε ή να ενισχύσουμε τις short θέσεις μας στο 8,20 και 8,30 και το στοπ στο 8,50.

      σχολιο ΤΕΧΚΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!

      xxxmxmmxxmxmmm Σορταρουν τη μακαροναδα φιλε tzo 4114000014

      απο τα 6.70 σχαρας το κουραγιο τους


      χχχμμμμμμμμμμ Τον Παππου ποτε θα αρχισουν να τον σορταρουν ????

      Aleko mou ...... βαλε και το τελευταιο σου σωβρακο....

      αλλο ΔΕΝ ΕΧΕΙ !

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη

      Αναθεωρείτε για την eurobank, όσο αφορά το σχόλιο που έχετε κάνει πριν ένα μήνα περίπου, ότι εντός ολίγων μηνών θα δει το 1,2Χ , και δεν ασχολείστε?
      Εκτός αν δεν κατατάσεται πλέον στις ζομποτράπεζες για σας, με την σημερινή κεφαλαιοποίηση και δεν το κατάλαβα.

      rookie

      Διαγραφή
    7. Όλες οι ζομποτράπεζες είναι πανάκριβες - μακράν όμως την καλύτερη συμπεριφορά, πλέον, στο ταμπλό την έχει η ΕΥΡΩΒΑΝΚ που ανεβαίνει στα μουλωχτά και στο αργό. Οι άλλες βιάζονται για να ξαναβυθιστούν, όταν τελειώσουν με τα θύματα των warrants.

      Διαγραφή
  55. δασκαλε κυριε τακη σε ευχαριστω πολυ για την καλοσυνη σου να μας βοηθας απο καρδιας σε ευχαριστω ερχετε ο σεμπτεβρης και θα βαλω μουστο να γινει κρασι μια νταμιτζανα για τον δασκαλο και τουσ φιλους να το ποιουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Οταν οι καταστάσεις αλλάζουν νομίζω πως πρέπει να έχουμε την προνοητικότητα και την ευελιξία ν΄αλλάζουμε κι εμείς.

    Θά΄ταν περίπου το 1994-95, νέος εγώ, όταν ρωτούσα περίπου σαν το χαρακτήρα-nick του κυρίου Λουκά (έχει γούστο να είσαι ο φίλος Πατρινός) το δάσκαλο πως θα επένδυε πχ κεφάλαιο 100,000 δρχ που θα του εμπιστευόταν κάποιος.

    "Πρώτα απ΄όλα 15% ΑΛΦΑ. Δεν γίνεται χτίσιμο χαρτοφυλακίου χωρίς ΑΛΦΑ. Στη συνέχεια 10% Ιντρακόμ και για το υπόλοιπο 50% συζητάμε. Διότι το 25% θα κρατηθεί οπωσδήποτε σε ρευστό για την κακή ώρα ή για την απροσδόκητη ευκαιρία".

    Γιατί το θυμήθηκα αυτό? Για να εστιάσω στον διαφορετικό τρόπο που σκέφτεται ο επαγγελματίας. Όλοι σχεδόν στην αγορά κορόιδευαν πίσω απ΄την πλάτη του τον κύριο Χάρη Μαθιόπουλο που είχε την econ του Οικονομίδη σαν 1η επιλογή στα αμοιβαία της ΔΩΡΙΚΗΣ.

    Πιθανολογώ λοιπόν πως εάν όντως άρχισαν να έρχονται οι αναδυόμενοι (ή όποτε με το καλό ορίσουν) λίγα πράγματα θα ξέρουν για το ΧΑ ΧΑ. Λιγώτερα κι από τους capital-ιστες. Δεν θα είναι o Μόμπιους και οι 2-3 άλλοι που ασχολήθηκαν στο παρελθόν μαζί μας. Συνεπώς θα αγοράσουν κυρίως 25άρη και πρωτίστως τις μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις αυτού. Αργότερα, αρκετά αργότερα, κάποιοι ψαγμένοι ίσως αναζητήσουν και κάποια καλά μικρότερα που έχουν αναφερθεί εδώ.

    Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής εάν κατάφερνα ν΄ανέβω μαζί τους από το πρώτο κύμα και δεν απορρίπτω τίποτα. Ούτε τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε hippy

      αναφορικά με την eurobomb, και εφ' όσον πριν ένα ακριβώς μήνα, έχετε αναφέρει ότι στα 0,73 αποχαιρετάτε με τις καλύτερες αναμνήσεις και επί πρόσθετα έχει ήδη σπάσει τα 0,68 και τείνει προς 0,73 εμμένετε στην άποψή σας ή θεωρείται ότι αποχαιρετούμε λίγο πριν τις 26 αυγ και αναλόγως μετά και σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα πράττουμε?

      ένας rookie ο οποίος ο οποίος διαβάζει καθημερινά το blog από αρχές Ιουνίου.

      rookie

      Διαγραφή
    2. Καλός φίλος από την ΑΧΕ βλέπει το 0,78 σαν όριο σ΄αυτή τη φάση (μέχρι τις 26/8). Επίσης μου επεσήμανε ελληνική ραστώνη. Ελάχιστη κινητικότητα από τους συνηθισμένους πελάτες (εμάς). Το παίξιμο στο ΧΑΑ το βλέπετε θυμίζει αρκετά τους αμερικάνικους δείκτες (κόκκινο στην αρχή, μπλε στο κλείσιμο). Το άσχημο είναι βέβαια πως τα συγκεκριμένα funds δεν είναι τα παραδοσιακά επενδυτικά. Παραείναι επιθετικά, άρα απρόβλεπτα.

      Μπερδεμένος όπως πάντα σκέφτομαι τη χρυσή λύση του μισά-μισά. Στήνω τα μισά στα 0,75 και αν συνεχίσει πάνω από τα 0,84 (μακάρι) σκοπεύω την επαναγορά τους με στόχο το 1 ευρώ. Ωστόσο είμαι θετικός.

      Διαγραφή
    3. κατανοητό και σαφές.
      ευχαριστώ.

      rookie

      Διαγραφή
  57. Άξιον αναφοράς το blog. Μπράβο για τα άρθρα σας. Συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά κύριε Βασίλη.
      Σήμερα μου αρέσετε που κάνετε αναφορά σε μια ποιοτική μετοχή της Ελληνικής χρηματαγοράς και βάζετε τον τίτλο '' Ένα διαμάντι μέσα στο βούρκο. Ρίξτε μια ματιά στις λογιστικές καταστάσεις για του λόγου το αληθές. ''

      http://www.ase.gr/content/gr/companies/listedco/ias/IAS_ViewSheetData.asp?BTId=3&RelId=2&CId=623&YId=2013&UId=1&BDId=1#topofpage

      Να έρχεστε συχνότερα και να μας λέτε τι βλέπετε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη, έχουμε μαζέψει και από αυτή από τα λίγα που πέφτουν κάτω καθημερινά, στα 0,97 βέβαια, και ελπίζουμε να την δούμε εκεί που θα έπρεπε να είναι, όπως έχετε πεί.

      rookie

      Διαγραφή
  58. Πολύ ευχαρίστως κύριε Τάκη. Παρών στην παρέα πλέον και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη
      Έχετε καμιά άποψη για τον Θόδωρο?? Έχει κανένα ενδιαφέρον να την τρέξει την μετοχή ή θα του είναι προτιμότερο να της κάνει Δ.Π.???
      Χρηματιστηριακά πως το βλέπετε το ΚΟΥΕΣ??

      Διαγραφή
    2. Χαμηλού προφίλ, αγαπάει τον όμιλο του, μεγάλα ποσοστά κατέχει, οπότε σίγουρα θα τον δελεάσει μία ΔΠ, αλλά δεν ξέρω πως θα δώσει κάποιος τη μετοχή του με P/BV 0,25 καθαρό ταμείο και μία ACS νούμερο ένα στις ταχυμεταφορές στην Ελλάδα. Πιθανή μία επιστροφή κεφαλαίου και χρηματιστηριακά δεν μπορώ να πω κάτι καθώς όλα τα διαμάντια για να τα μαζέψεις ματώνεις!!!!

      Διαγραφή
  59. Με ομαδικές προσφυγές κατά του ελληνικού δημοσίου θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα από επενδυτές Έλληνες και ξένους οι οποίοι έχασαν τα λεφτά τους από το αναγκαστικό "κούρεμα" των ομολόγων της περσινής χρονιάς.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίας TELEGRAPH, επήλθε συμφωνία μεταξύ δύο μεγάλων δικηγορικών γραφείων στις ΗΠΑ (Grant & Eisenhofer και Kyros Law) για συνεργασία, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους κατά το PSI, στοιχειοθετώντας ομαδικές προσφυγές (“Victims of Greek bail-out get chance of class action”).

    Οι εταιρείες, μία εκ των οποίων διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, θα περιλάβει και τα CDS δηλαδή τα ασφάλιστρα κινδύνου που δεν πληρώθηκαν στις προσφυγές.

    Έστω και μία υπόθεση να κερδηθεί σε ένα δικαστήριο ανοίγει ο δρόμος για κατασχέσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

    Ίσως όχι στις ΗΠΑ που η νομοθεσία απαγορεύει την κατάσχεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων μιας χώρας, έστω και λόγω χρεών, αλλά σε όλες τις λοιπές χώρες του κόσμου που επιτρέπουν την διαδικασία αυτή.

    Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 επενδυτές θα ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω μέσω των προσφυγών αυτών.

    Φυσικά οι δίκες αυτές θα διαρκέσουν χρόνια και δεν είναι βέβαιο ότι θα χαθούν, αλλά σίγουρα ξεκινά μια ιστορία που όπως δείχνει και το προηγούμενο της Αργεντινής θα είναι επώδυνη για το κράτος κατά του οποίου στρέφονται οι πιστωτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά σχέση με Αργεντινή. Απορώ πάλι αυτοί οι Ελληναράδες και οι ΜΜΕδες πως καταφέρνουν και βρίσκουν ομοιότητες σε πράγματα άσχετα μεταξύ τους.

      Διαγραφή
  60. κυριε


    hippy δικαιωνεστε για την επιλογη σας συχαρητηρια απο καρδιας ευχωμε παντα επιτυχιες και πολλα κερδη γιατι το αξιζετε


    Πτωτικά έκλεισαν όλες οι τράπεζες πλην της Eurobank που ενισχύθηκε +0,44% στα 0,6830 ευρώ, με όγκο 2,5 εκατ. τεμάχια BankingNews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δα...ο Αστραχάν των τραπεζών θα την χαρακτήριζα προς το παρόν. Τελευταία και καταιδρωμένη προσπαθεί να κάνει την κίνηση των υπολοίπων. Απαιτούνται όγκοι πάνω από 3 εκ. για ν΄αλλάξει συμπεριφορά.

      Αξιο παρατήρησης πάντως πως εξακολουθεί να κλείνει κοντά στα χαμηλά της ημερήσιας διακύμανσης. Στις 4:59 πράξη στα 0,696-στο κλείσιμο στις 5 στα 0,69-στη δημοπρασία 1% κάτω στα 0,683. Πληκτικός ο marketmaker.

      Διαγραφή
    2. Η τσούλα η Σαλλοπούλα απ΄την άλλη χθες και σήμερα ανεβάζει όγκους και πέφτει...Δεν το λες και καλό σημάδι αυτό. Δεν έχουμε βέβαια, αλλά καλό είναι να παρατηρούμε τους αέρηδες.

      Διαγραφή
  61. Κύριε Τάκη

    Συγχαρητήρια για το γεγονός ότι μας ανοίγετε τα μάτια, όχι δίνοντας μας μασημένη τροφή, αλλά ερεθίζοντας μας να ψάξουμε, να διαβάσουμε, να αποκτήσουμε γνώσεις και κριτική σκέψη. Σωστός Δάσκαλος.
    Συγχαρητήρια επίσης, σε όλους τους παλιούς και καλούς.
    Εγώ παρακολουθώ ανελλειπώς όλους σας, φιλτράρω και ενεργώ.
    Παρών καθημερινά.Ελπίζω, με συνέπεια και μελέτη κάποτε να μπορέσω και γω, να ρίχνω και καμία κουρουδιά, ή τουλάχιστον να μπορέσω να κάνω εύστοχες και καίριες ερωτήσεις.

    rookie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε rookie ο Τάκαρος θα λέει την αλήθεια, όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται. Όποιος νομίζει ότι τα ξέρει καλύτερα να έρθει και να μου γράψει τις αντίθετες απόψεις του και να μου κάνει αναλύσεις που να αποδεικνύουν τα αντίθετα.

      Και όμως οι άμπαλοι φιτσουλέοι προτιμούν να αμπελοφιλοσοφούν στα διάφορα φόρα και να αεροβατούν, οι ΑΣΧΕΤΟΙ.

      Και γκουρουδιές δέχομαι - μόνο ύβρεις δεν θέλω και πομπαρίσματα κωλόχαρτων, όπως Αθανασούλιδες, Μαίλλιδες, Σπρίντερς, Μιγες, Λιακουνάκους και όλο το κακό συναπάντημα.

      Διαγραφή
  62. Σωστός ο Σταυρίδης !!!!

    Αλλά τα γίδια της Ελληνικής χρηματαγοράς που να καταλάβουν. Θα αγοράζουν ζομποτράπεζες, Μαίλλιδες, Αθανασούλιδες, Σπρίντερ και όλο το κακό συναπάντημα και μετά θα βλέπουν ξεπουλήματα της Ελλάδος και του ΟΠΑΠ.
    Μιλάμε για μεγάλους άμπαλους φιτσουλέους.

    Είπε ο Σταυρίδης και έχει δίκιο.
    -----------------------------------------------
    Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που υπεγράφη τη Δευτέρα συνιστά ξεπούλημα έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, κάνοντας λόγο για «συνθηματολογία». «Τα 652 εκατ. ευρώ που πήραμε από τη μεταβίβαση ούτε στον ύπνο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    «Τα 550 εκατ. των κερδών του ΟΠΑΠ που πήραμε πέρυσι είναι από το 100% της επιχείρησης και πουλήσαμε το 33% (...) ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε 18,6 φορές τα κέρδη του, προεισπράττεις κέρδη 20 ετών, καθώς από το μεικτό κέρδος φροντίσαμε να πάρουμε το 30%» διευκρίνισε
    ---------------------------------

    Ο Τάκαρος τα έχει πει εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον - αλλά οι άμπαλοι φιτσουλέοι, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αριστα τα εχετε πει κυριε Τακη και πολυ σωστος και ο Σταυριδης. Ο ΟΠΑΠ ομως στα 7.40€ με το Δημοσιο να εχει κατοχυρωσει την εισπραξη του 30%(κοινως αρμεγμα) δεν βλεπω να ειναι πλεον φτηνος, ουτε ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως κύριε Gerry διαβάστε μπουρδολογίες και άσχετους να δείτε τι γράφουν για τον ΟΠΑΠ και το δήθεν ξεπούλημα του.

      1)Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ στην Emma Delta
      http://www.koutipandoras.gr/41117/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%80-%CF%83%CF%84.html

      2)Η πώληση του ΟΠΑΠ είναι ξεπούλημα όχι μόνο οικονομικό, αλλά περισσότερο πολιτισμικό και ηθικό!

      http://www.nikosnikolopoulos.gr/?section=8495&language=el_GR&itemid730=8709&detail730=1

      3) "Ξεπούλημα ΟΠΑΠ με μυωπικούς και ατελέσφορους χειρισμούς"
      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113031331

      --------------------------------------------
      Να συνεχίσω??? Μπορώ να βάλω ένα σωρό τέτοια που να γράφουν τις κλασσικές Ελληναράδικες αερολογίες και φιλοσοφίες περί ξεπουλημάτων.

      Ελλάς η χώρα των μετρίων, του τυχαίου και της απέραντης μπουρδολογίας. Ελλάς η χώρα των ιθαγενών ραγιάδων που δεν πιάνεις τους πολίτες της πουθενά. Άσπρο λες??? Μαύρο θα το δουν οι ραγιάδες. Δεν πιάνονται πουθενά οι ιθαγενείς σας λέω.

      Το πιο μάγκικο ''ξεπούλημα'' έκανε η κυβέρνηση με τον ΟΠΑΠ. Όποιος δεν το βλέπει, τότε να κάτσει σπίτι του και να μην ασχολείται με χρηματαγορές. Είναι άσχετος και επικίνδυνος στο να διαχειριστεί την περιουσία του - πολύ περισσότερο να την παίζει στις χρηματαγορές.

      Σε εταιρίες τζογεία σαν τον ΟΠΑΠ δεν θέλουμε το κράτος να έχει ούτε μια μετοχή. Θέλουμε μόνο να τα αρπάζει απο τις πωλήσεις και απο τα δικαιώματα του τζόγου.
      Βρήκαν και τα πρακτοράκια του ΟΠΑΠ να διαμαρτυρηθούν. Όξωωωωωω βρεεεεεεε. Απο που πήρατε τις άδειες σας, βρεεεεεεε???? Σαν τις έδωσαν οι πολιτικοί, κάτι Κουλούριδες και η παρέα τους με μέσο και μιλάτε βρεεεεε?
      Όξωωωωωω βρεεεεε άχρηστοι Ελληναράδες, κοπροσκυλα, επαγγελματίες βισματούχοι!!!

      Διαγραφή
    2. Προς άμπαλους φιτσουλέους, που βλέπουν ξεπουλήματα στον ΟΠΑΠ.

      Προς το παρόν σας αφιερώνω το παρακάτω, που το έχω ξαναγράψει.

      Προσέξτε τώρα ξεπούλημα ΟΠΑΠ, που ούτε καν το κτήριο που στεγάζεται η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν είναι του ΟΠΑΠ.

      Πάμε και ''ξεπουλάμε'' τον ΟΠΑΠ σε τιμή 2 φορές τα ίδια του και για ποιά ίδια βρεεεε??
      Τα 1,2 δις ευρώ όπου τα 1,1 δις είναι ασώματες ακινητοποιήσεις??? Δηλαδή αέρας κοπανιστός!! Είναι το ταμείο που σήκωσε απο τον ΟΠΑΠ η Ελληνική κυβέρνηση για να του δώσει το μονοπώλιο εως το 2030 - καλά κρασιά - και τις άδειες για τους κουλουχέριδες - άλλα καλά κρασιά.
      Άρα για σήμερα δεν υπάρχουν ίδια!!

      Υπάρχουν κέρδη όμως.
      Ποιά κέρδη βρεεεεε??
      Ξυπνάτε το 30% επι των καθαρών εσόδων θα τα παίρνει τα κράτος. Που σημαίνει ότι ακόμη και πωλήσεις των 5,5 δις να κάνει ο ΟΠΑΠ κέρδη 700 εκατ. δεν πρόκειται να βγάλει , όπως έγινε το 2008. Ότι και να κάνει ο ΟΠΑΠ κέρδη πάνω απο 200 μιλιούνια δεν πρόκειται να βγάλει για πολλάαααααααααα χρόνια.

      Στην καλύτερη των περιπτώσεων παίζει με P/Ε 12 - αν βγάλει ποτέ κέρδη 200 μιλιούνια και με την τιμή στα 7 ευρώ και με P/BV στο Θεό.

      Με διαφορά το πιο κερδοφόρο ξεπούλημα για την Ελληνική κυβέρνηση. Από εδώ θα παίρνει τόσα ευρώ όσα δεν είχε φανταστεί ποτέ της.
      Το θέμα είναι να μην κάνει πίσω το κορόιδο ο αγοραστής.
      Μην ακούτε λοιπόν τις αντιπολιτεύσεις, περί τάχα μου ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ και τέτοιες ανοησίες, που μόνο οι αντιπολιτεύσεις λένε, τέτοιες μπούρδες. Μιλάμε πουλάει η κυβέρνηση στο Θεό - με τους όρους που πουλάει και με το ξεζούμισμα της παχέος αγελάδος που έχει φροντίσει πρωτύτερα να κάνει.

      Εδώ λέμε ότι το κράτος θα παίρνει 30% επι των καθαρών εσόδων του ΟΠΑΠ. Θα παίρνει απο τους παίκτες 10% των κερδών τους - αν δεν θυμάμαι καλά το 10%, διορθώστε το - θα παίρνει φόρο επι των κερδών του ΟΠΑΠ.

      Τα πήρες όλα και έφυγες!!! όπως έλεγε ο Στράτος.

      Και οι άλλοι μιλάνε για ξεπούλημα του τζογείου.
      Εδώ και ένα χρόνο φωνάζει ο Τάκαρος δώστε το τζογείο, μην αργείτε!! ΟΙ άλλοι βλέπουν ξεπούλημα.
      --------------------------------------------------
      Θα επανέλθω και θα σας ξεβρακώσω τελείως με άρθρο ανάλυση - όχι τώρα. Οπότε μην εκτίθεστε με αμπελοφιλοσοφίες. ΆΣΧΕΤΟΙ!!!

      Διαγραφή
    3. Ελληναράδες. Αν δεν πετύχαινε η πώληση θα μιλάγατε για αποτυχία. Τώρα στον ΟΠΑΠ βλέπετε ξεπούλημα.
      ΑΣΧΕΤΟΙ!!
      Σεβαστείτε την περιουσία σας. Σταματήστε να παίζετε ΧΑΑ. Θα τα χάσετε όλα με τέτοιες βλακείες που πιστεύετε.
      Να κάθεστε σπίτι σας να πίνετε τσάι και να βουτάτε φρυγανιές., έτσι ξεδοντιασμένοι που είστε απο τις χρηματαγορές.

      Διαγραφή
    4. Η μόνη ένσταση για την πώληση του ΟΠΑΠ είναι ο Μελισσανίδης. Δε βρίσκω ότι είναι ότι πιο αξιόπιστο να έχει το μονοπώλιο του ποδοσφαιρικού τζόγου της χώρας άνθρωπος που είναι ενεργά συνδεδεμένος με μεγάλη ομάδα της χώρας.

      Διαγραφή
    5. ΟΠΑΠ η καλύτερη και πιο μάγκικη αποκρατικοποίηση.
      400 μιλιούνια, το λιγότερο, θα παίρνει κάθε χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο απο τον ΟΠΑΠ
      100 τέτοια ξεπουλήματα να έκανε, να 40 δις να τσεπώνει το χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο.
      Και οι άμπαλοι φιτσουλέοι βλέπουν ξεπουλήματα. Εδώ έχομε, ΤΗΝ Λεόντειο συμφωνία. Βέβαια και οι επενδυτές μπορούν να αναπτύξουν τον ΟΠΑΠ και πέρα απο τα Ελληνικά ύδατα. Μακάρι, να αυξήσουν πωλήσεις - ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

      Διαβάστε βρεεεεεεε, άμπαλοι φιτσουλέοι.
      400 εκατ. κάθε χρόνο , θα εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο απο τον ΟΠΑΠ. Ετσι για την πλάκα του. Θα εισπράττει δηλαδή, σχεδόν όσα ΚΑΘΑΡΑ κέρδη έβγαζε ο ΟΠΑΠ τα τελευταία 8 χρόνια.

      Διαγραφή
  64. Μεγάλες απώλειες για τις Ευρωπαϊκές τράπεζες, HSBC, Commerzbank, Santander, BBCA, Dexia, και Κύριος οίδε ποιές άλλες, από τα muni bonds του Ντιτρόιτ που κατείχαν. Η Bafin που εποπτεύει τις Γερμανικές τράπεζες αναφέρει περί τα 18,5 δις ευρώ.
    Ενδεχομένως θα γίνειτο ίδιο και με άλλες χρεωκοπημένες πολιτείες των ΗΠΑ.
    http://www.reuters.com/article/2013/08/12/us-europe-banks-munis-idUSBRE97B0GD20130812

    Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. δασκαλε συγχαρητηρια για τις αποψεις σου για οπαπ εχεις απολυτο δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  66. Τάκης Μορφονιός12 Αυγούστου 2013 - 10:31 μ.μ.
    Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι η χρηματααγορά μας τους έπιασε όλους με κατεβασμένες τις σωβράκες. Λίγοι πήραν χαμπάρι τι έγινε και πως έγινε.

    Εγώ βλέπω ταβάνι τα 1200 - άντε 1300 και βλέπουμε αν αναθεωρήσω, όταν φτάσουμε εκεί. Με ζομποτράπεζες δεν ασχολούμαι. Μόνο για γρήγορες ξεπέτες.


    xxxxxmmmmmmm απλα λογια απο ενα απλο Αρχι- ΚΟΥΡΟΥ

    με τις ΖΟΜΠΟ -ΦΡΑΠΕΖΕΣ σε μακροχρονια συσωρευση συν - πλυν 30% των τιμων αυξησης που εκαναν μενει η Πραγματικη οικονομια να φτασει τον δεικτη στις 1200 - 1250 μουναδες βασης μεχρι τσι αποκριες !

    ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ....μα φυσικα αυτοι που ειναι σε νεα υψηλα συντομα ...

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ουλους τσι χωριανους

    χχχχχχμμμμμμμ βρε δε πανα μηδενισει ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ...

    ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ εμεις συντομα....ΑΜ ΤΙ κουρουδες ειμαστε

    Aleko mou ...αστα .....ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΗ επαε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γεία σας Κύριε Τάκη,θα μπορούσατε να δώσετε μια εκτίμηση για το δυνητικό βάθος της διόρθωσης που εξελίσσεται΄?
    Ευχαριστώ πολύ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην κοιτάτε τέτοιες λεπτομέρειες.
      Ουδείς μπορεί να κερδίσει κοιτώντας μόνο διαγράμματα.
      Βάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται και να αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται γύρω μας. Αυτά είναι τα σημαντικά.

      Διαγραφή
  68. Καλησπέρα εξαίρετοι κύριοι.
    Η ΟΤΟΕΛ συμμετείχε στις αυξήσεις κεφαλαίου ΕΤΕ και ΠΕΙΡ.
    http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1125040/autohellas-me-ti-posa-symmeteihe-stis-amk-peiraio.html
    Τι λέτε για αυτήν την κίνηση; Του περισσεύουν του βασικού μετόχου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΥΓ μου άρεσε, κάπως έτσι συμμετείχαν όλοι οι μεγάλοι.Δεν έχει σημασία το ότι η ΟΤΟΕΛ είναι πολύ καλή εταιρεία.

      Διαγραφή
    2. Περσινά ξινά σταφύλια κύριε Νίκο.
      Απο ανέκαθεν η ΟΤΟΕΛ είχε θέση στις δύο ζομποτράπεζες και ακολουθούσε όλες τις ΑΜΚ.
      Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο - κακώς βέβαια έχει θέση σε άλλες εισηγμένες και δεν είναι η μόνη.

      Διαγραφή
    3. "κακώς βέβαια έχει θέση σε άλλες εισηγμένες και δεν είναι η μόνη."
      Αυτό ήθελα και εγώ να γράψω κύριε Τάκη.Να είστε καλά.

      Διαγραφή
  69. ΤΑΚΑΡΕ ....

    μιας και κανω βαρδια ...

    4112 ο Μουσιε ΦΡΑΝΣΟΥΑ Ο....-ΛΑΑ-ΛΑΑ

    ειπαμε 4810 πρωτη σταση ...

    Να περνατε καλα ουλοι σας.....

    ΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη δική μου κρίση...μάλλον για Φαραώ των κουρούδων μου κάνεις φίλε Λάκη...χα χα χα !!

      Δυνατά...μαζί με την Παναγίτσα πιστεύω να πλάκωσε και δουλίτσα!!

      Διαγραφή
    2. Αν πάει 4810 ο Γάλλος, τότε οι γκουρούδες σαν τον Μαρκ Φάμπερ καλύτερα να το βουλώσουν μια για πάντα - με τις ανοησίες που καθημερινά γράφουν.

      Διαγραφή
    3. Άσχετα με τις δηλώσεις των ΜΠΕΝ κ ΣΙΑ η αγορά φαίνεται να πιστεύει άνοδο των επιτοκίων. Η άμυνα μου

      http://finance.yahoo.com/echarts?s=TBT+Interactive#symbol=tbt;range=5y;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

      Σε ένα χρόνο ή λίγο περισσότερο πιστεύω θα χτυπήσει τα 120$ (+55%).


      Διαγραφή
    4. Η άνοδος των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ κάτι τέτοιο οσφραίνεται κύριε Ηλία.Λέτε να γίνει πριν τη λήξη της θητείας του θείου Μπεν?

      Διαγραφή
    5. Μάλλον όχι, αλλά το χρηματιστήριο προεξωφλεί, έτσι δεν είναι?

      Μια και είστε εδώ έχω δυο ερωτήσεις κύριε Τζό.

      1) Γιατί πιστεύετε πως η ΓΕΚΤΕΡΝΑ θα δει τα 4 ευρώ (έστω με δείκτη 1100 μονάδες)

      2) Υπάρχει κάποια διεύθυνση που μπορεί κάποιος να δει τις επενδύσεις της ΕΥΠΙΚ? Αυτή την ερώτηση και προς εσας κύριο Τάκη...

      Διαγραφή
    6. ΕΥΠΙΚ κύριε hippy
      35,9 εκατ. τα έχει σε εταιρικά - εισηγμένα ομόλογα
      75,7 εκατ. σε κρατικά ομόλογα
      27,2 σε αμοιβαία κεφάλαια
      Σύνολο 138,8 εκατ. όλα επιμετρημένα σε εύλογη αξία, με βάση χρηματιστηριακές τιμές.


      Για να πάρετε μια ιδέα που και τι έχουν στο χαρτοφυλάκιο, πρέπει να δούμε τη θέση της ΑΕΔΑΚ
      http://www.europistiaedak.gr/el-gr/printed-material/publications

      πατήστε το Β στον Πίνακες Επενδύσεων Α/Κ (ανά 3μηνο)

      Διαγραφή
    7. Για την ΕΥΠΙΚ τα έγραψε όλα ο πανταχού παρών κύριος Τάκης:)

      Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ κύριε Ηλία αν περάσει τα προηγούμενα ψηλά της δεν έχει κάποιο σοβαρό εμπόδιο ως τα 4 ευρώ.Με τι δείκτη θα δει αυτά τα νούμερα δεν το γνωρίζω αλλά νομίζω ότι ως το α'τρίμηνο του '14 είναι ένας εφικτός στόχος.

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστώ πολύ κύριε Τάκη...Ξεκίνησα σήμερα μια μικρή πρώτη επαφή, αλλά δεν μπορώ τα ραντεβού στα τυφλά όσο κι αν εμπιστεύομαι την κρίση του συναδέλφου-επενδυτή που προτείνει

      Διαγραφή
  70. Έγραψα ένα σχόλιο κάτω από του κυρίου champo αλλά μάλλον το'φαγε η μαρμάγκα.Ας το ξαναγράψω:

    Ποια διόρθωση,εγώ χαλάρωμα της καλούμπας της φίλης του κυρίου Lorac είδα αλλά συγχωράτε με κιόλας γιατί είχε πολύ ήλιο και κοιτούσα τον αιτό που ξαναπέταξε σήμερις:)

    Το παίγνιο στις ζομποτράπεζες συνεχίζεται ή καλύτερα το γύρω-γύρω όλοι κοντά στα ιστορικά τους χαμηλά αλλά βεβαίως δίνουν χαρά στους βραχυπαίκτες.

    Το 1000άρικο πλησιάζει,λογικά μέσα στην άλλη βδομάδα και είμαστε και εν αναμονή των εξαμήνων,να δούμε πώςπήγαν στο β'τρίμηνο τα μπουμπούκια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους για αύριο. Η κοπέλα k.Tzo είναι πολύ προσεκτική με τα τεχνικά νούμερα ,όπως πχ δεν άφησε τον αιτό να ανέβει απότομα πάνω απο το μισό του ύψους(50%) αλλά και μόλις πήγε να κατέβει τράβηξε το σχοινί και τον ξανανέβασε. Οπότε όλα όμορφα για όλους μέχρι τώρα Το δύσκολο κομμάτι όμως είναι κοντά στα ψηλά του φεβρουαρίου που αυτή την στιγμή είναι αρκετά πιθανό να τα δούμε.Σε οποιαδήποτε κατέβασμα του αιτού το 900-920 θα πρέπει να είναι βραχυχρόνια βάση.Οσον αφορά το παιγνίο στα ζομπι καλοδεχούμενο και αυτό. Εκεί ξεκάθαρα εδώ και πολύ καιρό οδηγός η αλφα ,αλλά η σκέψη μας θα πρέπει να είναι πιό μετά που θα σταθμίζουν τους νέους δείκτες.

      Διαγραφή
  71. Είχαμε αφήσει μια κουβέντα στην μέση απο τις 6 αυγούστου και ήθελα καιρό να τα γράψω αλλά μερικές φορές ο ελεύθερος χρόνος είναι πραγματικά ανύπαρκτος.
    Η ΕΥΔΑΠ σήμερα με την δεδομένη αδυναμία είσπραξης που αγγίζει συνολικά τα 310εκ. βρίσκεται στο 0,75 της αξίας της. Ακόμα και να σβήναμε το 50% των συνολικών απαιτήσεων και πάλι θα ήταν p/bv<1 έστω και οριακά.
    Η εταιρία σε σύγκριση με την Ευαπς υστερεί κατα πολύ στο πόσα μεικτά κέρδη γίνονται ταμείο οποιαδήποτε σύγκλιση ανεβάζει κατά 30-35 εκατ τα καθαρά κέρδη .
    Επίσης στο κομμάτι εξόδων μισθοδοσίας μιά μείωση 20% ή αλλιώς +20εκατ στα κέρδη είναι πιστεύω εφικτή και ανάλογη των συνθηκών που επικρατούν στο υπόλοιπο δημόσιο.
    Εγώ κ.Τάκη βλέπετε δεν κάνω καν κουβέντα για τις εκρεμότητες που μπορούν να δώσουν άλλα 55 εκατ στα ιδία.
    Ο Διακανονισμός που γίνεται με τους χρεωμένους δήμους όπως και η νέα θυγατρική που θα δραστηριοποιήται στα νησιά αναμένω να δώσουν αύξηση στον τζίρο και αναλογικά αύξηση και στα κέρδη της εταιρίας.Αλλά αυτό το αφήνω υποθήκη για το μέλλον.
    Οπότε κ. Τάκη ταβάνι μέχρι τώρα χρηματιστηριακά το 6,5 που αντιστοιχεί περίπου σε ιδία-50% απαιτήσεων Αλλά αν αφήσουν την εταιρία να λειτουργήσει ομαλά μιλάμε για τουλάχιστον διπλάσια καθαρά κέρδη πλέον οπότε και θα θεωρούσα λίγο ένα πολλαπλασιαστή της τάξης του 15 και αποτίμηση στα 1,5δίς ή μετοχή στα 14 ευρώ
    Το μόνο που δεν έχω ιδέα είναι κατα πόσο 20 χρόνια μετά την δημοσίευση του νόμου 2744/99 η εταιρία θα παίζει μπάλα μόνη της ή με παρέα. ΑΝ πάντως έχει ο πωλητής στο μυαλό του μοντέλο ΟΠΑΠ τότε αναμένουμε συνέχιση των οφειλών και αργόοοτερα συμψηφισμό με την ανανέωση της άδειας μοναξιάς οπότε και το σημερινό ταβάνι συν πλην θα είναι σημείο αναφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Επειδή εγώ λέγομαι Τάκαρος και δεν φοβάμαι να τα βάλω με οποιοδήποτε μπουρδολόγο που το παίζει ειδικός και αερολογεί σας βάζω και ένα άλλο link που, τάχα μου, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει γράφοντας νούμερα που τα κατεβάζει όμως απο την κεφάλα του.

    http://www.logiosermis.net/2013/08/5_25.html#.Uhw8pz-Um0o

    Γράφει ....

    Να σημειωθεί πως το Ταμείο Ξεπουλήματος και κατά κόσμον ΤΑΙΠΕΔ έχει στην κατοχή του ποσοστό ύψους 61,33%. Το κατά πόσο φυσικά το απέκτησε με νόμιμο τρόπο και διαθέτει μάλιστα το δικαίωμα να το ξεπουλήσει είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα που αργά ή γρήγορα ευελπιστούμε να τύχει της δέουσας δικαστικής διερεύνησης… Οι επιπτώσεις άλλωστε από την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ θα είναι τόσο δραματικές ώστε είναι εντελώς βέβαιο ότι η ιδιωτικοποίηση θα αποδειχθεί ένα σύντομο διάλλειμα κι αργά ή γρήγορα το ελληνικό δημόσιο, άγνωστο φυσικά από τώρα με ποια μορφή, θα κληθεί να διαχειριστεί τα σπασμένα που θα αφήσουν πίσω τους οι ιδιώτες. Όπως άλλωστε συνέβη σε δεκάδες περιπτώσεις στο εξωτερικό.

    Η πώληση της ΕΥΔΑΠ ωστόσο συνιστά σκάνδαλο από τώρα, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να δαπανήσουμε πόρους για να καθαρίσουμε την …κόπρο που θα αφήσουν πίσω τους οι ιδιώτες, και μάλιστα για πολλούς λόγους.
    ----------------------------------------------
    Απάντηση ....
    Ξύπνα βρεεεε και διάβασε το thread μου για να δεις τους κόπρους του Δημοσίου φορέα και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων που έχουν βρει την ΕΥΔΑΠ τσιφλικάδικο τους και δεν πληρώνουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφει ο τάχα μου αντικειμενικός αναλυτής ....

      Πρώτ’ απ’ όλα για λόγους οικονομικούς. Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της, η ΕΥΔΑΠ διαθέτει ένα πελατολόγιο 4,3 εκ. νοικοκυριών (2.020.000 συνδέσεων) ενώ το μήκος των αγωγών της ανέρχεται σε 9.500 χλμ. Ο δε τομέας της αποχέτευσης εξυπηρετεί 3,5 εκ. κατοίκους, ενώ το συνολικό μήκος των συγκεκριμένων αγωγών ανέρχεται σε 6.000 χλμ. Αν σε αυτά προσθέσουμε 3 μεγάλα διυλιστήρια κι ένα τεράστιο δίκτυο δεξαμενών έχουμε μια συνολική αξία που ανέρχεται, με συντηρητικές εκτιμήσεις, σε 6,5 δισ. ευρώ. Αυτά είναι τα χρήματα που θα έπρεπε να καταβάλει σήμερα οποιοσδήποτε (δημόσιο ή ιδιώτης) επιχειρούσε να κατασκευάσει εξ αρχής αυτή την πολύτιμη υποδομή που δίνει τη δυνατότητα διύλισης 1,5 εκ. κυβ. μ. νερού την ημέρα ώστε να καταναλώνεται περίπου 1 εκ. κυβ. μ. νερού. Με βάση όμως την χρηματιστηριακή αξία, όπως έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο της ραγδαίας υποτίμησης της τιμής των μετοχών των τελευταίων ετών, η ΕΥΔΑΠ θα πουληθεί γύρω στα 300 εκ. ευρώ! Αυτά είναι τα χρήματα που αναμένεται να εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του μεριδίου των μετοχών που κατέχει. Έτσι όμως φαίνεται κι ο λόγος για τον οποίο η Τρόικα πιέζει για να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ κι άλλων δημοσίων επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών που ξέρουν ότι και οι δύο εταιρείες ύδρευσης θα καταλήξουν στα χέρια ευρωπαϊκών πολυεθνικών εκμετάλλευσης του νερού λειτουργούν ως εμπορικοί τους αντιπρόσωποι και πιέζουν για την επιτάχυνση των διαδικασιών γνωρίζοντας πως πρόκειται για σπάνια ευκαιρία ώστε να βάλουν στο χέρι μια επιχείρηση – φυσικό μονοπώλιο με εξασφαλισμένη πελατεία και χωρίς ανταγωνιστές στο 5% της πραγματικής τιμής της!

      Απάντηση ....
      Η απέραντη ασχετοσύνη.
      Πιάνει ο δήθεν αντικειμενικός αναλυτής και αυθαίρετα κοστολογεί τον εξοπλισμό της ΕΥΔΑΠ σε 6,5 δις ευρώ, ενώ στον Ισολογισμό είναι κοστολογημένα με 1 δις ευρώ.
      Ξεχνάει ο αντικειμενικός αναλυτής όμως να αφαιρέσει τις υποχρεώσεις, ενώ βάζει ότι θα πουληθεί η ΕΥΔΑΠ στο 5% της αξίας της, υπολογίζοντας το 66% που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.
      Απο την μια δηλαδή ο αντικειμενικός αναλυτής υπολογίζει χρηματιστηριακή αξία του 66% και απο την άλλη βγάζει την αξία της ΕΥΔΑΠ 6,5 δις υπολογίζοντας αυθαίρετα τον πάγιο εξοπλισμό κατά 5,5 δις παραπάνω απο όσο είναι κοστολογημένος.
      ----------------------------------------------

      Λέει παρακάτω ο αντικειμενικός αναλυτής ....

      Η πώληση της ΕΥΔΑΠ είναι όμως αδικαιολόγητη ανεξαρτήτως τιμήματος, εφ’ όσον δεν πρόκειται για κάποια ζημιογόνα επιχείρηση που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, οπότε θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί την ανάγκη πώλησής της ως μέσο επίλυσης της δημοσιονομικής κρίσης. Στην πραγματικότητα, η πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ θα επιδεινώσει μακροπρόθεσμα την δημοσιονομική κρίση. Κι αυτό θα συμβεί γιατί το δημόσιο θα στερηθεί τα έσοδα που δημιουργεί η κερδοφόρα ΕΥΔΑΠ, η οποία (όπως φαίνεται στον πίνακα που παραθέτουμε) μόνο το 2012 είχε κέρδη ύψους 48 εκ. ευρώ, ενώ το 2011 είχε κέρδη 26 εκ., 11 εκ. το 2010 και 18 εκ. ευρώ το 2009. Φέτος δε, μόνο το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε κέρδη ύψους 12 εκ. ευρώ. Από τη στιγμή που θα πουληθεί η ΕΥΔΑΠ όλα αυτά τα σίγουρα χρήματα θα πάνε στα χέρια των ιδιωτών, στερώντας το ελληνικό δημόσιο από πόρους που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, κ.λπ.

      Απάντηση ...
      Για τα φέσια όμως της ΕΥΔΑΠ ούτε κουβέντα!!!!
      Μιλάμε για τον ΑΝΑΛΥΤΗ.
      Ξύπνα βρεεεεεεε.
      ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΆΤΤΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΗ.
      Ξύπνα βρεεεε και μην παραπληροφορείς τον ντόπιο ιθαγενή αυτής της τριτοκοσμικής χώρας.

      Διαγραφή
    2. Ορίστε μπείτε και διαβάστε αερολογίες

      http://www.logiosermis.net/2013/08/5_25.html#.Uhw8pz-Um0o

      Το βαθύ κράτος είναι ΕΔΩ, ενωμένο ΔΥΝΑΤΟ!!!

      Διαγραφή
    3. Τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ λέει ο αντικειμενικός αναλυτής.
      μπουχαχαχαχα
      Βρεεεεε τα free cash flows τα ξέρεις????? Εσύ ξέρεις μόνο απο κέρδη ετσι?????

      Διάβασε λοιπόν, αντικειμενικέ αναλυτή και γράψτα στην επόμενη ανάλυση σου.

      Οι ελεύθερες ταμειακές ροές, τα free cash flow δηλαδή, της ΕΥΔΑΠ είναι αρνητικές, μόνο το 2007 είχε θετικές ταμειακές ροές free cash flow, δηλαδή μεγαλύτερες ταμειακές ροές απο λειτουργικές δραστηριότητες, απο χρηματοροές ροές επενδυτικής δραστηριότητας.

      Όμως αυτό φαίνεται πως αλλάζει. Το 2011 οι ταμειακές ροές free cash flow ήταν ισοσκελισμένες, ενώ το 2012 το free cash flow ήταν θετικό κατά 53 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά το free cash flow ήταν θετικό και μάλιστα σε τέτοιο μέγεθος, σαν αποτέλεσμα του περιορισμού των αλόγιστων δαπανών και των κοστών μισθοδοσίας και εξόδων διάθεσης. Και που να αρχίζει να εισπράττει η ΕΥΔΑΠ και να μην πέφτει το φέσι σύννεφο, απο τους μπαταχτσήδες κοτζαμπάσηδες της Ελληνικής οικονομίας.

      Διαγραφή
  73. .......* Αναγνώριση των χρεών του δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης τους. Αρχίζει ήδη σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή των οφειλών υδροληψίας, προωθείται η αποπληρωμή των εφάπαξ των εργαζομένων, ενώ μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στο επενδυτικό σκέλος των οφειλών που επιχειρείται να οριοθετηθεί από τα αρμόδια υπουργεία. ....

    http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1861619
    δηλ θα ρυθμιστουν και τα 250 εκ και βαλε των οφειλων του επενδυτικου σκελους; βρισκεται σε κομβικο σημειο η μτχη.Κυριε Τακη νομιζω οτι το δικο μου σεναριο εχει περισσότερες πιθανοτητες υλοποιησης
    Σειριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αργήσει πολύ να αποκρατικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ. Η τελευταία αποκρατικοποίηση θα είναι. Αυτή είναι η γκουρουδιά του Τάκαρου.
      Μην πολυδίνετε σημασία στα άρθρα του capital και του κεφαλαίου. ΜΜΕδες είναι.
      Πριν 2 χρόνια και κάτι μήνες (2 μήνες αν θυμάμαι καλά) το Κεφάλαιο και μετά όλοι οι ΜΜΕδε μας είχαν προαναγγείλει ότι ο ΟΛΠ γίνεται άμεσα holding και θα πάρει όλα τα λιμάνια της Αττικής. Νιός ήμουν και γέρασα και ακόμη περιμένω το holding - να μη θυμηθώ κάτι Ζάχαρες που όλο πουλιούνται και όλο στα αζήτητα είναι.

      Τεσπα - Η τελευταία αποκρατικοποίηση θα είναι της ΕΥΔΑΠ και αν αποκρατικοποιηθεί.

      Διαγραφή
  74. http://www.newmoney.gr/article/39486/eurobank-gia-eydap-epistrofi-kefalaioy-eos-200-ekat-eyro

    Μεγάλο νούμερο αν είναι αληθινό! Οι γκουρούδες τί λένε περι του θέματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ αδιανόητο να δώσει η ΕΥΔΑΠ 200 εκατ. ευρώ επιστροφή κεφαλαίου - ΤΩΡΑ.
      Δηλαδή τι θα κάνει θα ανεβάσει δανεισμό και θα μηδενίσει το ταμείο??
      0,7 με 1 ευρώ ανά μετοχή η επιστροφή κεφαλαίου και πολλά είναι.

      Εγώ θα έδινα 80 εκατ. επιστροφή - δηλαδή 0,75 ανά μετοχή.

      Διαγραφή
  75. Σε σχολιο μου στις 22 Αυγουστου ειχα πει τι ακριβως θα γινει με τα χρωστουμενα του δημοσιου προς την εταιρια και τελικα εγινε με μικρες παραλλαγες. Μα καλα τι περιμενατε κυριε Τακη οτι το δημοσιο θα εδινε 300 εκ και δεν θα επαιρνε το αναλογουν ποσο σε επιστροφη. Αλλωστε με το φετινο cash flow ακομα και 200 εκ επιστροφη να δωσει (το οποιο ηταν στο σεναριο μου κατα το ημιση) ο δανεισμος της θα ειναι παλι μηδενικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ύστερα μου λέτε κύριε Σείριε ότι δεν σας αρέσει ο ανταγωνισμός.
      Το λέει η περδικούλα σας και εσάς.

      Καμιά πρόβλεψη για την επιστροφή κεφαλαίου??
      Εγώ λέω :

      0,7 με 1 ευρώ ανά μετοχή η επιστροφή κεφαλαίου και πολλά είναι.

      Εγώ θα έδινα 80 εκατ. επιστροφή - δηλαδή 0,75 ανά μετοχή.

      Διαγραφή
    2. Μα το εχω γραψει θα κινηθει περιξ των 1,8-2ε/μτχη, πριν το βαλει στο report της η ευρομπανκ

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂