Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

''Έκλεισε'' ο Αγωγός TAP

Ο αγωγός «Ναμπούκο» , τελικά, δε θα λάβει φυσικό αέριο από το αζέρικο κοίτασμα «Σαχ Ντενίζ ΙΙ». Ο «Ναμπούκο», που είχε σχεδιαστεί ως ανταγωνιστικός αγωγός στο «Νότιο ρεύμα», μέσω του οποίου το ρωσικό φυσικό αέριο θα πάει προς τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, έχασε την κύρια πηγή πρώτης ύλης.

 Ο Nabucco θα συνέδεε την Τουρκία με την Αυστρία περνώντας από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.
Τελικά, το σχέδιο του αγωγού Nabucco απορρίφθηκε από τους παραγωγούς φυσικού αερίου στο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ΙΙ στο Αζερμπαϊτζάν.

Το ανταγωνιστικό σχέδιο του Nabucco ήταν αυτό του TAP (Trans Adriatic Pipeline), βάσει του οποίου ο αγωγός φτάνει ως την Ιταλία μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, περνώντας από την Ελλάδα και την Αλβανία.

Σήμερα, η κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ΙΙ ανακοίνωσε, την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Την Τετάρτη είχε υπογράφει στην Αθήνα η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας με την κοινοπραξία του αγωγού.
Το σύμφωνο φιλοξενούσας χώρας υπογράφηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κοινοπραξίας Shaz Deniz,  προκειμένου να περάσει ο αγωγός ΤΑP από την Ελλάδα.
Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς κυβέρνησης ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, και από πλευράς TAP o Managing Director, Kjetil Tungland.

Ο αγωγός ΤΑP έχει σχεδιαστεί να ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, θα διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα, θα περνά από την Αλβανία και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αδριατικής.

Οριστικά υπέρ της επιλογής του αγωγού ΤΑΡ, για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να ψηφίσει την προσεχή Παρασκευή, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ΙΙ. Την Τετάρτη υπογράφτηκε στην Αθήνα η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας με την κοινοπραξία του αγωγού, με την πλευρά των αζέρων να κάνουν λόγο για επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/151053/kala-nea-gia-tin-ellada-kleidose-o-agogos-tap#sthash.UUdAAQwH.dpuf
Οριστικά υπέρ της επιλογής του αγωγού ΤΑΡ, για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να ψηφίσει την προσεχή Παρασκευή, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ΙΙ. Την Τετάρτη υπογράφτηκε στην Αθήνα η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας με την κοινοπραξία του αγωγού, με την πλευρά των αζέρων να κάνουν λόγο για επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/151053/kala-nea-gia-tin-ellada-kleidose-o-agogos-tap#sthash.UUdAAQwH.dpuοο
Η ολοκλήρωση του αγωγού TAP θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην χώρα μας και θα σηματοδοτήσει την δυναμική επανατοποθέτηση της Ελλάδας στο γεωστρατηγικό περιβάλλον και στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.

Η ύπαρξη του αγωγού προβάλλει θετικά πολιτικά μηνύματα τόσο στην περιοχή όσο και στην Ευρώπη για τη βαρύτητα της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της. Επίσης, ενισχύει την ταυτότητά της ως παράγοντα σταθερότητας. Η Ελλάδα, συμμετέχοντας στον Νότιο Διάδρομο Αερίου, είναι παρούσα στις εξελίξεις που αφορούν την εκμετάλλευση των μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κασπίας.

H Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός κόμβος και άξονας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης
Πέραν της μεταφοράς τράνζιτ αερίου προς την δυτική Ευρώπη θα υπάρχει η δυνατότητα διανομής ποσοτήτων στα Βαλκάνια μέσω διασυνδετηρίων αγωγών. Η αγορά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας θα μπορεί να τροφοδοτείται μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού IGB και τα Δυτικά Βαλκάνια μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού Ιονίου Αδριατικής (Ionian Adriatic Pipeline—IAP).

H δυνατότητα προμήθειας της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού TAP σημαίνει μία πρόσθετη πηγή, άρα αύξηση των επιλογών και της διαπραγματευτικής δύναμης της χώρας μας έναντι των προμηθευτών της. Συνεπώς, ενισχύεται η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας και της ευρωπαϊκής αγοράς.


Ο TAP αποτελεί άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Αύξηση απασχόλησης
Δημιουργία 2.000 άμεσων και 10.000 έμμεσων νέων θέσεων εργασίας.

Η κατασκευή και λειτουργία του έργου θα απαιτήσει την προμήθεια πλειάδας προϊόντων και υπηρεσιών από ελληνικές εταιρείες.




Η «ταυτότητα» του αγωγού TAP
Μέτοχοι : TAP AXPO(EGL) (Ελβετία — 42,5%) Statoil (Νορβηγία — 42,5%) ΕΟΝ (Γερμανία—15%) ενώ η κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ έχει δεσμευτεί ότι θα αγοράσει τουλάχιστον το 50% των μετοχών της εταιρείας για τον ΤΑΡ σε περίπτωση που προτιμηθεί αυτός ο αγωγός.

Την ίδια στιγμή η SOCAR, η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ, είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ έναντι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ από 305 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική προσφορά. Το ποσό αυτό αφορά το υπό πώληση 66% των μετοχών της μέχρι σήμερα 100% θυγατρικής της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ, Διαχειριστή και ιδιοκτήτη των αγωγών αερίου και των εγκαταστάσεων υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα. Το Δημόσιο σκοπεύει να διατηρήσει το 34% της εταιρείας, ενώ από την πώληση θα εισπράξει περί τα 188 εκατομμύρια ευρώ, αφού από το 66% του μεριδίου που αλλάζει χέρια, στο Δημόσιο ανήκει το 31% και το υπόλοιπο 35% ανήκει στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Μεταφορική ικανότητα του αγωγού ΤΑΡ:
10 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως - με δυνατότητα επέκτασης σε 20 δις. με την προσθήκη δύο σταθμών συμπίεσης στις Σέρρες και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Διάμετρος αγωγού:
-στο χερσαίο (onshore) τμήμα 48 ίντσες (1,2 μέτρα)
-στο υποθαλάσσιο (offshore) τμήμα 36 ίντσες (0,91 μέτρα)

  • Μήκος 870 χιλιόμετρα συνολικά. Ελλάδα 550 χλμ. Αλβανία 205 χλμ. Αδριατική Θάλασσα 110 χλμ. Ιταλία 5 χλμ.
  • Υψηλότερο σημείο στα 1800 μέτρα στην Αλβανία. Χαμηλότερο σημείο σε βάθος 810 μέτρων στην Αδριατική Θάλασσα

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι τη μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη θέλουν και οι Αμερικανοί αλλά κυρίως οι Ευρωπαίοι καθώς σπάει το μονοπώλιο των Ρώσων και ο ΤΑΡ γίνεται ένας ακόμη «διάδρομος» προς τη Γηραιά Ηπειρο. Καθόλου τυχαία δεν είναι, επίσης, η δήλωση στήριξης της νέας ελληνικής κυβέρνησης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναφέρει : «Συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες φίλους και συμμάχους μας σε μια σειρά διεθνών ζητημάτων και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους στο μέλλον.
Αναγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα ζει μια πολύ δύσκολη περίοδο και ότι οι Έλληνες κάνουν θυσίες. Κατανοούμε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, που θα κάνουν την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και ευημερούσα στο μέλλον».
Τον ΤΑΡ ήθελαν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί



164 σχόλια:

  1. Νέο thread για να ρίχνουμε ελεύθερα τις γκουρουδιές μας. Θυμίζω ότι το κάθε thread μπορεί να σηκώσει μέχρι 200 σχόλια. Απο το 201 και μετά το blogspot τα εξαφανίζει, όπως εξαφανίζουν οι ζομποτράπεζες τα ευρώ των μετόχων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτήσω των κύριο Δαρείο. Τι εξειδίκευση έχει ο ΑΒΑΞ για τέτοιους είδους έργα και αν στο παρελθόν έχει αναλάβει κάποιο παρόμοιο μεγάλο έργο που να αφορά τέτοιων είδους αγωγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Takis μελετήστε:

      http://www.ergotaxiaka.gr/article.php?ID=262

      Είναι γνωστό ότι η εταιρία δεν φημίζεται για την αυτοπροβολη της γενικά...Εξου και οι φιδωλές ανακοινώσεις για ορισμένα έργα.

      Διαγραφή
    2. Επίσης προς απαντηση φίλου του blog είχα γραψει ότι θα πάρει έργα που δεν μπορει να συλάβει ο νους του. Κάντε λίγη υπομονή....Μετά τα πακέτα θα δούμε πράγματα και θαυματα.

      Δυστυχώς δεν μπορώ να γραψω κάτι άλλο.

      Θα επανέλθω όταν έρθει η ωρα.

      Διαγραφή
  3. Αυτό μάλιστα!!! Θεματάρα και θα μας απασχολήσει σαν χώρα πάνω απο όλα πολύ τα επερχόμενα χρόνια με τις νέες ισορροπιές που διαμορφώνει στην περιοχή ,αλλά και σαν επενδυτές (επενδυτές έγραψα ναι καλά το είδατε) για όσες εταιρίες εμπλακούν στο όλο έργο.Αντε και λίγο κερδοσκόποι (όχι χασοσκόποι) με τις εταιρίες που θα παίξουν το παιχνίδι οτι θαα εμπλακούν με το εν λόγω έργο.
    Προτείνω κ.Μορφονιέ να το μετονομάσεις σε ΤΑΡ νο1 γιατί αν κλείδωσαν οι ζομποτράπεζες εδώ πρέπει να γίνει σφαγή απο τα πολλά σχόλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Τάκη ποιες εταιρειες θεωρηται οτι μπορει να εμπλακουν με τετοια εργα εκτος απο ΑΚΤΩΡ ;
    Παιζουν τα ΣΩΛΚ ή και καποιες αλλες;
    Παλιωτερα εχω καει απο ΠΕΤΖΚ οποτε ειμαι εξαιρετικα επιφυλακτικος με τετοιες εταιρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν οι σωλήνες δεν έχουν καμιά σχέση με το ζόμπι τον Πετσετάκη - κατά δεύτερο, οι σωλήνες για εμένα είναι απο τα μεγάλα φαβορί για μεγάλες εργολαβίες.
      Στα νούμερα όμως που είναι σήμερα - είναι ακριβοί. Με διπλάσια χρηματιστηριακή αξία απο ίδια, P/Ε = 30 και ζημιογόνο το ά τρίμηνο, είναι ζόρικα τα πράγματα, να δικαιολογήσουν αποτίμηση - αν δεν πάρουν έργα. Χώρια που υπάρχουν και οι φαφλατάδες γκουρούδες που όλο, γράφουν και ξαναγράφουν για σωλήνες.
      Όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός - θα δούμε.

      Τέλος, δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Ο Τάκαρος ποτέ δεν θεωρεί. Δεν είναι διαγραμματιστής να λέει εαν, τότε και αν περάσει απο κάτω θα έχει παρακάτω, ενώ αν διασπάσει το 2,6 τότε θα μπω και θα σαρώσω την προσφορά. Ούτε ελλιοτιστής είναι με την τρικυμία στον εγκέφαλο τους και να παίζει με 100000000 σενάρια.

      Θα περιμένουμε θα δούμε - ο Τάκαρος παίζει πάντα με ένα σενάριο. Προς το παρόν μελέτη και βάζουμε μυταρόλες να μυρίζουν.

      Διαγραφή
  5. Αντε βάζω και ένα λίνκ για όσους θέλουν να πάρουνκαι έργα στο ΤΑΠTAP.
    http://www.trans-adriatic-pipeline.com/gr//compressor-stations-and-other-above-ground-facilities/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Τάκη μάλιστα αυτό και αν είναι θέμα! Πολύ Hot!

    Προσωπικά κουράστηκα λίγο με τα ζόμπι! Αν και χθες μετά από πολυυυυ καιρό ξαναμπήκα στους μίτους της ΕΤΕ στο Capital και θυμήθηκα γιατί έχω τόσοοοοοοοο καιρό να τους διαβάσω. Πολύυυυυυ κλάμα κύριε Τάκη. Και δώστου για μηνύσεις σε τραπεζίτες, υπουργούς, Ε.Κ., τους χρηματιστές και τραπεζίτες που τους είπαν να μπουν....! Νάναι καλά οι άνθρωποι αλλά ξέραν μια χαρά που έμπλεκαν... Έχω αρκετούς γνωστούς που μπήκαν και οι άνθρωποι βλέπουν αυτές τις δύσκολες εποχές να εξανεμίζεται η περιουσία τους αλλά ήξεραν την κατάσταση... Anyway! Λέω ότι αν πέσει λίγο ακόμα κλάμα και ξεπουλήσουν όλοι αυτοί θα έχουμε αντίδραση.. Το ΕΤΕΤΠ δείχνει πάντως ότι τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη δύσκολα θα καταρρεύσει η ΕΤΕ!

    Σήμερα μπήκα με διάθεση να σχολιάσω την επικαιρότητα!

    Αισιόδοξες μέρες οι τελευταίες. Πήραμε τον TAP, αν και δεν σημαίνει ότι αύριο βγαίνουμε από την κρίση, γεωπολιτικά παίζει τεράστιο ρόλο για την χώρα μας! Κρατάω και την δήλωση του State Department! Οι δυτικοί μας θέλουν ακόμα παίκτες της περιοχής με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται! Τα οφέλη θάρθουν μακροπρόθεσμα!

    Χθες είδα και τον σύντροφο σχιστομάτη της Cosco (τον Καπετάνιο Wei Jiafou), να με κοιτάει με τα σχιστά του μάτια μέσα από το γυαλί της LCD και να μου λέει με συγκαταβατικότητα, στόμφο και θάρρος ότι θα ανακάμψουμε πρώτοι! Τύφλα να έχει το Rotterdam και η Σιγκαπούρη λέει εμάς θα μας κάνει μεγαλύτερους (εντάξει Shanghai δεν θα γίνουμε αλλά τους άλλους τους έχουμε στο χαλαρό) Πληροφοριακά τα μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως εδώ http://limenikadromena.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9842.html! Θέλει λέει και την TrainOSE να την κάνει από ελλειμματική, πύραυλο! Λέτε να δούμε και καμιά TrainOSE στο ΧΑ στην κατηγορία με τα θωρηκτά; Ποτέ δεν ξέρεις! Πάρτε και την ομιλία http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mdhs4927WPg! Εγώ λέω ότι άμα πάρουν τον ΟΛΠ και δώσουν γραμμή στα κινεζίκα πλοία να περνάνε ΟΛΑ από δω μεριά πραγματικά θα εκτοξευτούμε. Και απ' ότι ακούω στην Κίνα άπαξ και πέσει γραμμή από κυβέρνηση όλοι κάνουν μόκο και ακολουθούν πιστά! Στηρίζουν πάντα τα δικά τους τα παιδιά! Πύραυλος!

    Ανακοίνωσε και ο ΟΛΘ πολύ καλό μέρισμα! (εγώ δεν έχω) αλλά συγχαρητήρια στους έχοντες καλοφάγωτο παιδιά! Σε αυτόν τον κύκλο όλοι οι "αμυντικοί" και καλά... επενδυτές έχουν βγει με κέρδη 150%+ ενώ οι επιθετικοί (κατα Graham "κερδοσκόποι") έχουν μείνει με τα ζομπόχαρτα στο χέρι! Το έχετε πει κ εσείς κ. Τάκη έμμεσα, ο μέγας γκουρού Graham ξέχασε την κατηγορία των Άμπαλων και Φιτσουλέων. Από αυτούς θα τους τα παίρνουν μόνιμα οι "άλλοι"...!

    ΥΓ1 κ. Τάκη όχι μόνο εσείς αλλά και οι αναγνώστες σας πάντα σε μεγάλη φόρμα! Πραγματικά το Blog σας διαμάντι σε σχέση με το τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο! Κάτι σαν τα θωρηκτά σας!

    ΥΓ2 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ImL_rlRqRlo Καμένος επενδυτής της BANKIA που τούχουν πάρει τα σώβρακα βγαίνει έξω από τα ρούχα του στην ΓΣ! (Δεν σχολιάζω περαιτέρω καθώς δεν έχω μελετήσει την περίπτωση της Bankia) Πλάκα δεν έχουμε ΟΛΟΙ οι Νότιοι ρε παιδιά; Με τα στραβά μας όλοι μας, αλλά κάτι τέτοιες στιγμές θυμάσαι τι αστεία που είναι η ζωή και σκας ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά! Τι άλλο θες;;;

    Καλά μακροβούτια σε όλους! Ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς την ομορφιά της ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ δεν μπορεί να μας την στερήσει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Mark N σχετικά με τον ΟΛΠ...

      θα πουλήσουν μετοχές ή θα παραχωρήσουν κομάτια???

      θα αφήσει η επιτροπή ανταγωνισμού τους κινέζους να πάρουν τον ΟΛΠ???

      Διαγραφή
    2. Σχετικά...

      http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1825092

      Διαγραφή
  7. H χάραξη του TAP ακολουθεί τη γνήσια Εγνατία. Αυτό με τη σειρά του ίσως υπαινίσσεται ένα άδηλο μέλλον για την περιρισμένης γεωστρατηγικής σημασίας Νότια Ελλάδα.
    Sir Thomas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Thomas έχετε υποψη σας τα κοιτάσματα στο Κατάκολο και στον Μεσσηνιακό κόλπο γενικότερα?

      Εσεις θεωρειτε ότι μολις τελειώσουν οι ερευνες στην Νότια Κρήτη και ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις το αέριο θα έρχεται υποθαλάσσια κατευθειαν στην Αθήνα???Η μήπως θα υπάρχει σύνδεση με Νότια Ελλάδα που οι υποδομές θα είναι έτοιμες άρα το κόστος μικρότερο??

      Κάντε ολίγη υπομονή....Ολα θα ξεδιπλωθούν μπροστα σας το επόμενο διάστημα.

      Διαγραφή
    2. Και ο χρυσός δεν χάνει.
      Sir Thomas

      Διαγραφή
  8. Κύριε Τάκη τα σέβη μου,το νέο θέμα δίκαια θα σαρώσει.Θα το παρακολουθήσω με ιδιαίτερη προσοχή γιατί μάλλον τελικά από τις γραφές όλων των πιστών θα βγούν κάποια κέρδη σε ζεστά ευρώ,και ο ΝίκοςΤ αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.
    Κύριε Δαρείε,έχω περάσει με μικρά κέρδη από την Κυπριακή κατασκευαστική,παραμένει προϋπόθεση νέας εισόδου το πακέτο που γράψατε;Γιατί με τρώει το δεξί μου χέρι.
    Δεν θέλω να σχολιάσω την μιζέρια των ανακοινώσεων της αντιπολίτευσης για τον ΤΑΡ,δεν περίμενα κάτι καλύτερο.
    Και μιάς και μιλάμε για αέρια και πετρέλαια για δείτε αγαπητοί φίλοι πως δουλεύουν τα αμερικανάκια με πρόγραμμα , όραμα και κέρδη βεβαίως.Το πανεπιστήμιο του Texas,εκεί υπάρχουν κάτι πηγάδια,έχει ιδρύσει εδώ και χρόνια στο Ντουμπάϊ,και εκεί πηγάδια,παράρτημα με εξειδίκευση στα ορυκτά καύσιμα. Και από τον Σεπτέμβριο ,οποία σύμπτωση, ιδρύεται μεταπτυχιακό στο πραγματικά εξαιρετικό πολυτεχνείο Κρήτης με θέμα τα ορυκτά καύσιμα.Τι λένε όλοι για το φυσικό αέριο στο νησί; Και ζητούνται και ηλεκτρονικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι για διδακτορικά στο Ντουμπάϊ.Αχ κύριε Τάκη πόσο δίκαιο έχετε,ας μείνουν οι άμπαλοι φιτσουλέοι κάθε είδους και μορφής με τον μουτζούρη ανά χείρας,για να μην εκφραστώ διαφορετικά και με κακοχαρακτηρίσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur NikosT όποτε βρισκεται σε αρνητικό έδαφος μπορειτε να ψαρευετε τεμάχια...

      Μην τον κυνηγάτε στα πανω του....

      Είδατε τι έπαθαν αυτοι που κυνήγησαν στο 1.90€....

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κύριε Δαρείε για την άμεση απάντηση σας.θα ακολουθήσω την πρόταση σας.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Νίκο το thread tap πρέπει να αναδειχθεί απο τους αναγνώστες και να συνεισφέρουν με ιδέες και να ''προμοτάρουν'' εισηγμένες που μπορεί να ωφεληθούν απο ένα τόσο μεγάλο έργο.
      Ευχαρίστως να κάνουμε thread ΤΑΡ 2. ΤΑΡ 3 κ.ο.κ όπως ζητάει και ο κύριος Λorac.

      Όσο για την αντιπολίτευση που αναφέρετε, κύριε Νίκο, να πω, ότι στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι κάνουν - Σωστό λάθος είναι άλλη ιστορία - αλλά οι αντιπολιτεύσεις της είναι για τα μπάζα.
      Τι να πρωτοθυμηθούμε???
      Για τα ξεπουληματα της Εμπορικής που μας έλεγε η Βασούλα η Παπανδρεου??? Ξεφόρτωσε το Ελληνικό δημόσιο στα κορόιδα τους Γάλλους την Εμπορική και έχασαν ένα σωρό λεφτά. Για να την ξεφορτωθούν αναγκάστηκαν τα Γαλλάκια να την ανακεφαλαιοποιήσουν - να βάλουν και άλλα λεφτά, αφού είχαν κάνει και ένα σωρό ΑΜΚ.

      Να θυμηθούμε το ξεπουλημα του ΟΤΕ στα 25 ευρώ, απο τον μπούλη τον μεταρρυθμιστή? Θα τον έπαιρνε λέει ο Γιώργης, με τη Λούκα, πίσω.
      έτσι έλεγαν. Έ, πούλησε άλλο ένα 10% στα 8 ο ίδιος ο Γιώργης.

      Να μια καλή ιδέα. Να κάνει ο Τάκαρος ένα thread με τα ξεπουλήματα, τάχα μου, της Ελλάδας και τις μπούρδες που έλεγαν οι αντιπολιτεύσεις.

      Πάμε στον αγωγό tap. Ο Σύριζα απο την αρχή ήταν αρνητικός. Τι πρωτότυπο, οι αντιπολιτεύσεις να είναι αρνητικές.
      Πάντα οι αντιπολιτεύσεις, στην Ελλάδα λένε μεγαλύτερες μπούρδες απο τις μπούρδες που κάνουν οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου.

      Δείτε όμως τι στροφή έκαναν οι ίδιοι αργότερα!!!

      Μάιος
      Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον προηγούμενο Φεβρουάριο απέφευγε να πάρει θέση για το έργο και πάντως εξέφραζε τις έντονες επιφυλάξεις του, διατυπώθηκε σε ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ από την βουλευτή του κόμματος, κυρία Ευγενία Ουζουνίδου- Αθανασιάδου.

      Η βουλευτής για πρώτη φορά επισήμως χαρακτήρισε τον αγωγό (για τον οποίο υπάρχει έμμεσο αμερικανικό ενδιαφέρoν) ζήτημα εθνικής και στρατηγικής σημασίας.
      Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου και αποδίδει μεγάλη σημασία στο να καταστεί η χώρα επί της ουσίας ενεργειακός κόμβος, με οφέλη για τους πολίτες της, ενώ σημείωσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η εξασφάλιση φυσικού αερίου για την Ελλάδα, μέσω του αγωγού.

      Μάλιστα δεν έλειψαν και οι καθαρά φιλοαμερικανικές κορώνες από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η οποία χαρακτήρισε "περίεργο το γεγονός ότι αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο περισσότερο από την ίδια την Ευρώπη".

      Στην ημερίδα μίλησε και ο κ. Θ. Κιτσάκος, μέλος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε πως ο ΤΑΡ είναι «take it or leave it», τασσόμενος έτσι ουσιαστικά υπέρ της στήριξης του επενδυτικού σχεδίου.

      Σήμερα
      Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, o Ευκλείδης Τσακαλώτος τη χαρακτήρισε «καλή είδηση».
      --------------------------------
      Τελικά οδηγούμε στο συμπέρασμα ότι για την κατάντια αυτού του τόπου, μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι αντιπολιτεύσεις, που κάνουν αντιπολίτευση, μόνο για να κερδίζουν ψηφαλάκια. Βλέπετε οι όσες μεγαλύτερες μπούρδες λές σε αυτόν τον λαό, τόσες περισσότερες ψήφους κερδίζεις.

      Διαγραφή
    4. Αν δεν κερδίζαμε τον TAΡ οι ίδιοι θα μίλαγαν για αποτυχία και θα λέγαν τις ανάποδες μπούρδες.

      Γεια σου Ελλαδάρα με τα ωραία σου,

      Διαγραφή
  9. Εξαιρετικό το νέο θέμα, που δυστυχώς αποκαλύπτει το λάθος χρόνο που έγινε ο διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα . Γιατί πιστεύετε οτι έγινε σε λάθος χρόνο ο διαγωνισμός???

      Με το λινκ που έβαλα παραπάνω (για όσους το είδαν) ήθελα να δείξω κύριοι γιατί θα χρειαστεί πολλά μέρη το θέμα. Πολλές δουλειές θα προκύψουν που θα αφορούν την ένωση εισόδου(τουρκία) και εξόδου (Αλβανία) του αγωγού ΤΑP μήκους περίπου 550km . Επίσης ο σταθμός Lot-1 που μάλλον θα γίνει στους Κήπους και σίγουρα μελοντικά και μέχρι να αρχίσει να ρέει το αέριο η διασύνδεση με το υπόλοιπο ενεργειακό πλέγμα της χώρας μας . Αν πάνε τα πράγματα με την ροή που πρέπει το β εξαμ. του 14 θα υπάρχουν οι αποφάσεις για τους αναδόχους αυτών των έργων. Οπότε ανεξάρτητα ποιός θα είναι ο τελικός ανάδοχος ξεκινά ένα υπέροχο χρηματητ. παιχνίδι προεξόφλησης για όλους τους εγχώριους ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥΣ παίκτες που ασχολούνται με τα ενεργειακά. Επίσης πάντα στο παιχνίδι τα σωλκ ως κατασκευαστής σωληνώσεων που μπορούν να χρησημοποιηθούν για τον αγωγό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αγορές απο τώρα ,αλλά σίγουρα παρακολούθηση εξελίξεων και διαγωνισμών.

      Διαγραφή
  10. Αθάνατη Ελλαδάρα.

    Ήμουν σίγουρος ότι άπατο θα πάει το thread του TAΡ. Ελλάδα η χώρα των μετρίων, του τυχαίου και το απρόσμενου.

    Ελλαδάρα η χώρα της απέραντης αμπελοφιλοσοφίας, η χώρα των 11.000.000 πρωθυπουργών, 11.000.000 προπονητών ποδοσφαίρου, 11.000.000 ειδικών επι των πάντων.

    Δώσε γκουρουδιά και εύκολο κέρδος στον ΝεοΈλληνα και τσουπ νααααατος. Αν του μάθεις πως πρέπει να ψαρεύει και να πάει να πιάσει τις ψαρούκλες του - θα σου πει ότι βαριέται και δεν είναι δουλειά αυτή για αυτόν.

    Τεσπα. Ο shorter του βάμβακα, μετά την εμπλοκή του στην ΛανΕΤΕ - ανήγγειλε νέα χαμηλά στον Γ.Δ. Χρονικός ορίζοντας επαλήθευσης της γκουρουδιάς του, 6 μήνες.
    Άρα ξέρετε τι θα συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      Φαντάζομαι είδατε τιμή - στόχο για ΛανΕΤΕ της KFC - συγγνώμη της KBW :
      http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/97454-keefe-bruyette-woods-%CF%83%CF%84%CE%BF-180-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B7-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-underperform-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-assets-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-216-%CF%84%CE%BF-2013-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-223-%CF%84%CE%BF-2014-%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-npls

      Διαγραφή
    2. Θεε και κύριε.
      Στα 1,8 θα έχει κεφαλαιοποίηση 4,32 δις ευρώ!!!

      Αφήστε κύριε spοoky να μην δώσει ο Τάκαρος τιμή στόχο γιατί θα πέσετε με κανένα εγκεφαλικό ημιλυπόθυμος.

      Ας τακτοποιήσουν τις χορηγήσεις τους τα τραπεζικά ζομπόχαρτα - να το βουλώσουν και οι άμπαλοι φιτσουλέοι σπεκουλαδόροι των ζομπόχαρτων και τότε τα ματαλέμε.

      Σήμερα βλέπω το γλεντάει η Aττικής. χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε όλους.
      Κύριε Τάκη, όπως έχετε και σεις γράψει, ο εκ Γορτυνίας ορμώμενος shorter του βάμβακα δεν παύει να είναι συμπαθέστατος,αν ξεχαστούν οι εκτιμήσεις του και κάποιες κινήσεις του τουλάχιστον ατυχείς.Την αγγλική την χειρίζεται,μακροπρόθεσμες τιμές δίνει,ας μην είμεθα απαιτητικοί.Και ας θυμηθούμε την γελοιογραφία -διαφήμιση του Μητρόπουλου, κατ΄απομίμηση του κόκκινου βιβλίου του Μάο, από την εποχή που η Ελλάδα είχε ακόμη βιομηχανία (κλωστές-Nissan-Goodyear-Pirelli-ναυπηγεία):"Μην είμεθα εριστικοί δεν έχουμε ωφέλη,ας είμεθα ελαστκοί ως λάστιχα Pirelli" .Τι εποχές και εκείνες,έτσι δεν είναι κύριε Τάκη; Άκουγες τουλάχιστον στο Περιστέρι την σειρήνα της Άριστον και του Λαναρά στην αλλαγή της βάρδιας.Και ο Μποδοσάκης και η Pessine΄ έκλειναν συμβόλαια στους άριστους του ΕΜΠ πριν την αποφοίτηση τους.Προσφέροντας τους βέβαια και δωρεάν μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία ή την Γερμανία.

      Διαγραφή
    4. και εγω κυριε νικο τον shorter του βαμβακος τον συμπαθω
      ειχε και τα gots να βγει στο capital με το ονομα του σε ζωντανο μηνυμα προβαλοντας την φατσα του
      ειναι ενας γραφικος παλιος παιχτης του χαα ,τωρα για τις προβλεψεις του ,νομιζω εχει αγαθες προθεσεις και οχι σαν τον αλλο παπαγαλοδημοσιογραφο του bankingnews με τις μοχλευμενες πληροφοριες
      gforce

      Διαγραφή
    5. Θα μπορούσε να ήταν καλός ο shorter του βάμβακος - αλλά αυτό το γαμόσκυλο που κρύβουν μέσα τους, όλοι οι Traders είναι καταστροφικό. Απο τη μια φταίνε αυτά τα ρημαδογαμόσκυλα, απο την άλλη φταίει ότι με 1 ευρώ πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίζουν 1.000.000 ευρώ - πράγμα που δεν γίνεται.

      Διότι κάποιος πολύυυυυ μεγάλος γκουρού έλεγε

      ''Μακροπρόθεσμα όλοι είναι νεκροί και βραχυπρόθεσμα στις χρηματαγορές είναι όλοι χαμένοι.''

      Τάκης Μορφονιός

      Για τον άλλον τι να πούμε κύριε gforce??
      ούτε κουβέντα για τον ΠΕΙΡαυλο.
      Λέει ότι δίκαιη αποτίμηση για τις ζομποτράπεζες είναι το 0,6 του BV!!!!!!!!
      μπουχαχαχαχαχα

      Καταρχήν γιατί η δίκαιη αποτίμηση να είναι το 0,6 της BV και όχι το 0,8 ή το 0,2 ή οτιδήποτε άλλο??
      Και κατά δεύτερον ποια είναι η BV των ζομποτραπεζών?????????

      μπουχαχαχα μας πως τα γράφει έτσι ο παικταράς καταφαντασία γκουρού.

      Διαγραφή
  11. Κυριε ΤΑΚΗ...πολλες γνωστες "φρασεις" βλεπω...σας παρακολουθω μα δεν σας αποκαλυπτομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια φορά ο Σέρλοκ Χολμς και ο φίλος του ο Ουάτσον πήγαν για κάμπινγκ. Έστησαν τη σκηνή τους και έπεσαν να κοιμηθούν. Μερικές ώρες αργότερα ο Χολμς ξυπνάει τον φίλο του και του λέει:
      - "Ουάτσον κοίτα στον ουρανό και πες μου τι βλέπεις."

      Tότε ο Ουάτσον του απαντά:
      - "Βλέπω εκατομμύρια αστέρια."

      Χολμς: "Και τι σου λέει αυτό;"
      Ο Ουάτσον σκέφτεται μερικά λεπτά και λέει:
      - "Αστρονομικά, μου λέει ότι υπάρχουν εκατομμύρια γαλαξίες και πιθανότατα δισεκατομμύρια πλανήτες. Αστρολογικά, μου λέει ότι ο Κρόνος είναι στον Κριό. Ωρολογιακά, μου λέει ότι η ώρα πρέπει να είναι τρεις παρά τέταρτο. Θεολογικά, είναι απόδειξη ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος και όλοι εμείς είμαστε μικροί και ασήμαντοι. Μετεωρολογικά, φαίνεται ότι θα έχουμε μια θαυμάσια μέρα αύριο." -- "Τι λέει σε εσένα όμως;"

      Τότε ο Χολμς μετά από μερικά λεπτά σιωπής του απαντά:
      - "Ουάτσον είσαι ηλίθιος! Κάποιος μας έκλεψε τη σκηνή!"

      Διαγραφή
  12. βρε τι άλλο θα διαβάσουμε!!
    Είχαμε τους Ρώσους που θα μπαίναν στον ΠΕΙΡαυλο, που το μόνο που ξέρει είναι όλο να πέφτει, μας προέκυψαν τώρα και οι Σωραίοι και οι Πολσονέοι.

    http://www.newmoney.gr/article/16188/george-soros-john-paulson-kai-daniel-loeb-oi-neoi-metohoi-tis-trapezas-peiraios

    Να τελειώνει αυτή η παραμύθα - ουδείς πρόκειται να βάλει στον Πειραυλο τα ωραία του λεφτά σε αυτά τα νούμερα. Μόνο τα κορόιδα.
    Μας πομπάρει το άρθρο το ενεργητικό του ΠΕΙΡαύλου - βρεεεεε γιατί δεν μας λέτε τίποτα για τις χορηγήσεις?? Πόσες απο αυτές θα αποπληρωθούν κανονικά??


    Το ΤΧΣ εδώ και τώρα να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε ένα ευρώ λιγότερο απο όσα έδωσε για τις ανακεφαλαιοποίησεις των ζομποτραπεζών.
    δεν πρέπει να δεχτεί η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να δοθούν μετοχές του ΤΧΣ σε ιδιώτη με χρήματα λιγότερα απο όσα έβαλαν οι Έλληνες φορολογουμενοι, απο λεφτά που δανειστήκαμε απο τους Ευρωπαίους.

    Θα είναι σκάνδαλο να κάνουμε πάλι μάγκα τον κάθε Μασαλάκη και Βγενοπουλάκι.
    Αν θέλετε να κρατήσετε ή να εξαγοράσετε την τράπεζα τότε θα δώσετε τουλάχιστον όσα έβαλε το ΤΧΣ.

    Όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να δεσμευτούν σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα είπαμε για την ανακεφαλαιοποίηση στο προηγούμενο ποστ κύριε Τάκη αλλά κάτι μου λέει ότι θα έχουμε πολλά επεισόδια σε αυτήν την ιστορία. Προσπαθώ να σκεφτώ έναν ομαλό τρόπο να ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία αλλά δεν μου βγαίνει.

    Τα νέα καλά δεν είναι και καλό θα ήταν να πάρουμε χαμπάρι ότι δεν αντιμετωπιζόμαστε σαν μια ευρωπαική χώρα προσέλκυσης επενδύσεων αλλά σαν μια εν δυνάμει αναπτυσσόμενη (όταν και αν) χώρα με potentially φτηνό εργατικό δυναμικό, κοινωνία σε ύπνωση και πολιτικούς για μαζικό πέταμα.
    Αν δεν καταλάβουμε τη θέση μας σε αυτό το πλαίσιο και συνεχίζουμε να φανταζόμαστε ότι ο κόσμος γυρνάει γύρω από την Ελλάδα τίποτα δε θα γίνει.
    Ο ΤΑΠ σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται. Ούτε πολιτική επιτυχία είναι κι ας γίνεται προσπάθεια να καρπωθεί ως τέτοια ούτε, προφανώς, περιμέναμε από την αντιπολίτευση κάτι θετικό. Αν ήταν ο nabucco θα έλεγαν για την αποτυχία να πάρουμε τον tap. Τώρα που είναι ο tap λένε ότι είναι αποτυχία. Και βέβαια, μόνο κριτική - εναλλακτικές και προτάσεις τίποτα.

    Οι άλλοι, οι κυβερνώντες αφού εξέθρεψαν διάφορους με το όραμα της δήθεν μεγάλης δεξιάς παράταξης έχουν τώρα πικραμένους Βορίδηδες και ξεχασμένους Πολύδωρες να ανοίγουν μέτωπα.

    Ήταν κάτι ρέγγες και μας έκλαιγαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαιρετω την παρεα!!
    μηπως γνωριζει κανεις καποια καλη εταιρια απο αγγλια μερια...διοτι ηρθαν καποιες στερλνινες και ψαχνουν εταιρεια για επενδυση..οποιος γνωριζει ας ριξει κανα ονομα..
    κυριε Τακη πολυ αυστηρο σας βρισκω με τον κανακη 1,1..η ελστρ εχει τραβηξει ξανα την προσοχη μου..η διοικηση ειναι εξαιρετικη..και δεν κοιταει την τσεπη της..για ριξτε μια ματια..αμα βγαλει και κερδη σε κανα χρονο απο τωρα..μιλαμε για κοτερο που μεταμορφωνεται σε θωρηκτο..
    Παναγος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να είμαστε αυστηροί στα κάτω νούμερα.

      Για Έλαστρον θα επαναλάβω ότι είχα γράψει στον κυρ Πρώτο πριν 4 με 5 μήνες στο marketzone. Το υπενθυμίζω.


      Αν μια χαλυβουργική επιβιώσει στην Ελλάδα του σήμερα - στην Ελλάδα που η οικοδομική δραστηριότητα μηδενίζει και έργα δεν γίνονται, αυτή είναι η Έλαστρον.
      Κέρδη δεν πρόκειται να βγάλει σε αυτό το περιβάλλον. Με πτώση πωλήσεων στο 60% με 70% απο τις καλές εποχές της - δεν είναι δυνατόν να βγάλει κέρδη και δεν θα βγάλει που να χτυπιέται κάτω το καλπινέικο. Εδώ είναι θέμα επιβίωσης και ποιος ανταγωνιστής θα κηδεύσει τον άλλο.

      Πάντως η Ελαστρον θα ζήσει και θα βασιλέψει.

      Τώρα για το παιχνιδάκι που λέτε. Αν ξέρετε κάτι ορμάτε - αλλά ποιος θα στήσει το παιχνίδι και για ποιόν λόγο?? Δεν νομίζω ότι οι Καλπίνιδες έχουν τέτοια σχέδια αυτή την εποχή. Αλλά μπορεί να είμαι ανημέρωτος.
      Το παιχνιδάκι το κάναν το 2007 και ξεφορτώσαν τον Μιχαηλίδη που τους τα έπρηζε και φορτώσαν τα χαρτιά στα γνωστά κορόιδα, τους άμπαλους φιτσουλέους που όταν βλέπουν κίνηση τρέχουν απο πίσω μην χάσουν τα κελεπούρια.

      Αν φτιάξει η κατάσταση της Ελλάδας και γυρίσει σε κέρδη - δεν προβλέπεται άμεσα κάτι τέτοιο - απο εδώ που είναι σήμερα τουλάχιστον θα πενταπλασιάσει. Αλλά μέχρι τότε τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    2. δεν μιλαω για κανενα παιχνιδι..δεν γνωριζω απο τετοια πραγματα..συμφωνω τα μεγιστα με αυτα που λετε για την ελστρ..για τα διοικητικα εξοδα μιλαω τα οποια ισοπεδωθηκαν..το οποιο δεινχει οτι δεν κοιταει η διοικηση το ποπουδακι της μονο..απο αγγλια μερια φτανει καθολου η μυτη σας;;
      Παναγος

      Διαγραφή
    3. Και πολύ καλά κάνετε κύριε Πανάγο. Όποιος πάει για παιγνια, στο τέλος μένει με τον μουτζούρη.

      Προβλέπετε εσείς ότι μπορεί να ανακάμψει η εταιρία, συντόμως?? Εγώ ακόμη το βλέπω χλωμό.

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν βλέπω σύντομα ανάκαμψη.Η στρατηγική που ακολουθώ ειναι η εξής..αγορά μικρών ποσών στα σημερινά επίπεδα έτσι ώστε να έχω κάποια τεμάχια ώστε να θυμάμαι να παρακολουθώ την εταιρεία..αν δεν ανακάμψει η αγορά του χαλυβα στα επόμενα 2 με 3 χρονια κάποια εταιρεία απο τις άλλες θα κλείσει..τι θέλω να πω...έχουμε το πρώτο σεναριο την ανάκαμψη της αγοράς του χαλυβα..τι θα κάνει η ελαστρον;;θα πάρει δουλειές κ θα βγάλει κέρδη..2 σεναριο επιδείνωση της αγοράς του χαλυβα..σίγουρα η ελαστρον θα επιβιώσει..θα πάρει τις δουλειές των άλλων και θα βγάζει κέρδη..3 σεναριο καμία αλλαγή όσο αφορά την αγορα χαλυβα..θα γίνει το ίδιο με το σεναριο 2 απλα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα..όπως και να το δει κανεις μάλλον θα βγάλει κέρδη μακροπρόθεσμα..κάποιος θα ρωτήσει γιατι να μην την αγοράσω λίγο πριν βγάλει κέρδη;;γιατι λογικα δεν θα έχει την σημερινή τιμη..
      Παναγος

      Διαγραφή
  15. κυριε τακη με την τραπεζα ελλαδος τι λετε??
    διαβασα το εξαιρετικο αρθρο σας σε προηγουμενο post
    το οποιο απανταει σε πολλα ερωτηματα για δηθεν συνωμοσιες οσο αφορα το μετοχολογιο
    σημερα ολοκληρωσα μερικες αγορες ακομα συμπληρωνοντας το 100% του σχεδιασμου μου για την συγκεκριμενη μετοχη,,, αφου πουλησα ΑΛΦΑ που ειχα αγορασει προ 12 ημερων
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι είχα πει στο marketzone

      Κύριε zachmour έχει μπει σε υποτιμημένες βραχυπρόθεσμες τεχνικές ζώνες. Όπου να είναι πρέπει να γυρίσει - έκλεισε και το γκαπ στα 12,9 του κύριου Πρώτου.
      Εδώ κάποιος μπορεί να βάλει το 25% των συνολικών ευρώ που θα ήθελε να βάλει στην τράπεζα των ΕΛΛ. Με το μαλακό γιατί κυκλοφοράνε πολλά τραγιά ανάμεσα μας.

      Δεύτερο επίπεδο τοποθέτησης τα 10,5 (25%) τρίτο τα 8,7 (20%) και στα 6 (30%) χώνουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε - γνωστά τα επίπεδα της αξίας της Ελλάδος, τα έχω αναλύσει όλα τα νούμερα πλήρως στο thread.

      Διαγραφή
  16. Έψαχνα να βρω απο που το βρήκε ο μεγάλος κατα φαντασία γκουρού - καταλάβατε όλοι για ποιον μιλάω - και μιλάει για δίκαιη τιμή των ζομποτραπεζών πως πρέπει να είναι στο 60% της BV.
    Ασφαλώς και το πήρε απο του τάκαρου το ανάγνωσμα, ένας Τάκαρος μόνο λέει τέτοια - όμως γκουρούδες να προσέξετε πολύ καλά για τί πράμα μιλάω. Εγώ λέω πρώτα να πάνε οι επισφάλειες στο 20% και μετά, επί της νέας BV στο 60 με 70% αρχίζουμε να ψαχνόμαστε.

    Ορίστε το γκουρουδικόν
    February 26, 2013 9:35:48 AM

    Τάκης Μορφονιός έγραψε:
    Τα πράγματα με τις ζομποτράπεζες είναι απλά και ξεκάθαρα - ειδικά τώρα που καθαρίζουν το ενεργητικό τους απο συμμετοχές και ομόλογα.

    Όσα είναι τα ίδια, υπολογίζουμε και επισφάλειες στο 20% και οι σκέψεις για αγορά γίνονται στο 60% με 70% των ιδίων.

    Προσοχή μεγάλη θα πρέπει να δίνεται ότι ο λόγος χορηγήσεων προς ίδια είναι γύρω στο 10.
    Όπερ σημαίνει - μια επιπλέον αύξηση των επισφαλειών κατά 10% μηδενίζουν εκ νέου τα ίδια ή αντιστρόφως μια μείωση και αντιλογισμός κατά 10% των επισφαλειών ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ τα ίδια.

    Παράδειγμα η Κύπρου - έχει χορηγήσεις 28,2 δις με επισφάλειες στο 8%, δηλαδή 2,2 δις.
    Αν αυξήσει τις επισφάλειες κατά 10% και τις στείλει στο 18% τότε θα πρέπει να μειώσει τα ίδια της κατά 2,8 δις.
    Που είναι τα ίδια της Κύπρου οεοοοοοο????
    Πάνε τα ίδια, αρνητική η καθαρή θέση της Κύπρου και δεν πανε να μας λένε οι γκουρούδες της συμφοράς - όπως λένε για ΕΤΕ και ΑΤΕ - ότι έχει κάτι ακίνητα φιλέτα και κάτι συμμετοχές μούρλια.

    Κύπρου δεν υπάρχει - καθαρά και ξάστερα. Να ετοιμάζετε για μεγάλη ΑΜΚ και ΤΧΣ. Το θεμα είναι μπορεί να αντέξει η Κυπριακή δημοκρατία ΤΧΣ ή θα πρέπει να κουρέψει καταθέσεις???? Όπως κάναν οι Ισλανδοί και κουρέψαν τις καταθέσεις Άγγλων, Ολλανδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι έγραφα ο γκουρού!!!!!

      Κύπρου δεν υπάρχει - καθαρά και ξάστερα. Να ετοιμάζετε για μεγάλη ΑΜΚ και ΤΧΣ. Το θεμα είναι μπορεί να αντέξει η Κυπριακή δημοκρατία ΤΧΣ ή θα πρέπει να κουρέψει καταθέσεις???? Όπως κάναν οι Ισλανδοί και κουρέψαν τις καταθέσεις Άγγλων, Ολλανδών.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη σας παραδέχομαι και σας καμαρώνω. Τα λόγια είναι περιττά τραγουδούσε ο λαϊκός βάρδος, απλά επαναλαμβάνω τον στίχο. Πάντα τέτοιες επιβεβαιώσεις να βλέπουμε και ας αφήσετε τους κατά φαντασία γκουρούδες να κάνουν κυβιστήσεις. Πως τους έλεγε η άλλη θρυλική μορφή των οικονομικών φόρουμ; Κιρίζια αν θυμάμαι καλά.Καλή σας μέρα.

      Διαγραφή
  17. National Bank of Greece SA Spon (NBG-PA)
    -NYSE

    15.00 Up 2.99(24.90%)

    Βέβαια ο Τάκαρος τα έχωσε στα 12,5 δολάρια όλα όσα είχε πάρει στα 3 - αλλά σαν εχθές ήταν, όταν πριν μερικούς μήνες, σας έγραφα ΦΑΝΕΡΑ στα 7 δολάρια ότι αν θέλετε ζομποτράπεζες μπορείτε να πάρετε NBG - PA και αφήστε τις κολάντζες.
    μπουχαχαχα
    Αλλά που εσείς. Εκεί κολλημένοι με τα κωλόχαρτα.

    ΝΒG - PA στα 15 βρεεεεεεε.
    Η ΛανΕΤΕ σας που είναι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολιγον άσχετο με τον TAP αλλά σχετικό με την περιοχή που θα μπεί ο αγωγος απο τουρκία . Μιλώ για τα πλαστικά απο τα Αβδηρα κ.Μορφονιε .Θα ήθελα την άποψη σας στο γιατί δανείζονται(http://www.euro2day.gr/derivatives/market_comment/article-market/1112870/me-premium-ta-sme-toy-ftsease-large-cap.html ) μτχ στο P/bv 0,5 ?? Ξέρετε χαζεύω και τα διαγράμματα που κ που και όλο γύρω γύρω απο το 1,15 την βλέπω δεν φοβούνται μην το σπάσει καμιά μέρα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac δεν γνωρίζω. Όπου υπάρχουν κερδοσκοπικά funds μπορεί να βγούν μεγάλες και απότομες κινήσεις. Όμως όταν μιλάμε για Πλαστικά είναι ΜΙΑ η εταιρία. Μην ρωτήσετε ποιά!!

      Διαγραφή
  19. Προς υπενθύμιση!!!

    Τα έγραφα για Αττικής πολύυυυυ πριν γίνει η πετυχημένη ΑΜΚ.
    ------------------------------------
    Ο Τάκαρος πρώτος αποκάλυψε ότι η ΑΜΚ της ΑΤΤ δεν είναι στα 0,3, αλλά στα 0,0428 με τις σημερινές τιμές. Δεν έχω διαβάζει πουθενά αλλού κανέναν να γράφει ότι η ΑΜΚ στην πράξη γίνεται με έκπτωση 90% και βάλε από την τιμή που είχε η μετοχή την μέρα όταν ανακοινώθηκε η ΑΜΚ.

    Για ΑΤΤικής κρατάμε ότι όταν ολοκληρωθεί η ΑΜΚ θα έχει 700 εκατ. χαρτιά και ίδια 340 εκατ. αν επιστρέψει τα 100 που οφείλει στο Ελληνικό δημόσιο θα έχει ίδια 240. Αξία 0,34 ευρώ ανά μετοχή.
    Αν προχωρήσει και στα ΜΟΔ θα εκδώσει άλλα 666 μιλιούνια χαρτιά για να αυξήσει τα ίδια κατά 200. Με 1 δις 366 μιλιούνια χαρτιά, τα ίδια θα βγαίνουν 440 μιλιούνια. 0,32 ανά μετοχή η αξία της μετοχής.
    Όπως και να το ψάξετε το μαγικό νούμερο είναι εκεί στο 0,33. Όχι βρε το 0,33 το σημερινό, αλλά το 0,33 μετά το reverse και την αποκοπή των διακαιωμάτων.
    Όμως οι παίκτες της χρηματαγοράς μας θα υπολογίζουν και τα 100 μιλιούνια του Ελληνικού δημοσίου και θα τη βγάζουν την αξία της τράπεζας εσφαλμένα στα 0,485 - θα της δίνουν και ένα περιθώριο να κινηθεί ένα 30% ψηλότερα και θα υπολογίζουν αξία 0,63 ευρώ ανά τεμάχιο.
    Σε αυτά τα νούμερα θα στήνεται το μελλοντικό τζογείο της ΑΤΤ, μετά την ΑΜΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είδα αυτή σήμερα που έκανε τα δικά της και τα θυμόμουν αυτά από το mz. Πραγματικά, έχετε δώσει ρεσιτάλ με την ΑΤΤ. Πιο πενηνταράκια πρόβλεψη δεν υπάρχει...
      Τώρα που το θυμήθηκα, 3/7, μεθαύριο δηλαδη, μπαίνουν και οι νέες της ΠΕΙΡ. Χαμός σε λιμάνια και αεροδρόμια όλης της χώρας - μιλιούνια funds και μεγαλοεπενδυτές αναμένονται για να γιορτάσουν και να χτίσουν περαιτέρω τα ποσοστά τους...

      (Οσονούπω κάτω και από το 1 ισχυρό αν ακολουθήσει την πεπατημένη...)

      Διαγραφή
    2. Ελάτε τώρα κύριε anathema - Ξέρετε τι θα γίνει στις 3/7!!!!

      Σώωωωωωωωσον κύριε τον Πειιιιιιίραυλο σου
      και ευλόγησον την απενταριιιιιία σου

      Διαγραφή
    3. Κατά Τάκαρον η χειρότερη Ελληνική ζομποτράπεζα.
      Τον έχω πάει κόντρα τον κυρ Πέτρο στα ίσια. Να μην το ξεχνάμε αυτό.
      Αυτός έλεγε απο τα 0,6 ευρώ - πριν την AMK και το reverse - για hot stoyry και για τραπεζάρα και εγώ έγραφα για SEX STORY.

      μπουχαχαχα πάλι δικαιώθηκε. Στα 1,14 το χαρτί απο 0,6!!!!

      Διαγραφή
    4. Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι τι θα κάνει με τα υποκαταστήματα και το προσωπικό από όλες αυτές τις τράπεζες που έχει μαζέψει και πότε θα έχει ενοποιήσει όλο αυτό το δίκτυο για να μπορεί κανείς χριστιανός να βγάλει συμπεράσματα...αλλά, πάλι, ποιος είμαι εγώ!

      Ο κύριος Λεωτσακαλάκος, γενικά, δεν μου είναι αντιπαθής αλλά κάπου το έχασε το παιχνίδι με την επιμονή του σε θετικά σχόλια για την ΠΕΙΡ και αποτρεπτικά για τις άλλες. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να σκεφτεί διάφορα...

      Καλό βράδυ σε όλους!

      Διαγραφή
    5. Κ. Anathema δεν γνωρίζω αλλά νομίζω εχει να πέσει sabbatical που θα πάει σύννεφο!! Αφιερώνω και τραγουδάκι στον πειραυλο που απογειώνεται απο μεθαύριο http://www.youtube.com/watch?v=qkYCAnDmb2g

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σας. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο κ.Μιχάλης έκανε την αρχή με τους πλέον αδύναμους,τους υπαλλήλους της FBB. Τους έστειλε ραπόρτο ότι αν θέλουν να παραμείνουν θα έχουν λαμβάνειν μέγιστο μισθό 1000 ισχυρά ευρώ το μήνα.Μικτά υποθέτω.Αν είναι αξιόπιστη η πληροφορία δεν γνωρίζω,τόσα και τόσα διαβάζουμε στις μέρες μας.

      Διαγραφή
  20. Βρε Μιχαλάκη Γελαντάλη τι είναι αυτά που γράφετε βρεεεε? Τι βελάκια είναι αυτά του Ez μαρκετίδη που βάζεις?? Αναστροφές και κουρείες του μπαρμπέρη!!
    Ένας υποδειγματικός σχηματισμός αναστροφής και τέτοια. Μα είναι δυνατόν αν κοιτάτε τα ματζούνια και να βγάζετε συμπεράσματα??

    http://www.euro2day.gr/ekivolos/233/list.html#blogpost-1112601

    Ο ΟΠΑΠ είναι άλλο ένα ''ξεπούλημα'' - προσέξτε τα εισαγώγικα, που ονειρεύονται οι αντιπολιτεύσεις αυτού του τόπου.
    Όλοι μαζί παιδιά να χώσουμε τον ΟΠΑΠ στα κορόιδα και ας φωνάζουν οι άμπαλοι της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για ξεπούλημα. Τις ίδιες μπούρδες λέγανε οι αντιπολιτεύσεις για ξεπουλήματα Εμπορικής, ΟΤΕ και όλων των ασημικών της Ελλάδος. Ποιών ασημικών δηλαδή - τους μουτζούριδες ξεπουλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προσέξτε τώρα ξεπούλημα ΟΠΑΠ, που ούτε καν το κτήριο που στεγάζεται η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν είναι του ΟΠΑΠ.

    Πάμε και ''ξεπουλάμε'' τον ΟΠΑΠ σε τιμή 2 φορές τα ίδια του και για ποιά ίδια βρεεεε??
    Τα 1,2 δις ευρώ όπου τα 1,1 δις είναι ασώματες ακινητοποιήσεις??? Δηλαδή αέρας κοπανιστός!! Είναι το ταμείο που σήκωσε απο τον ΟΠΑΠ η Ελληνική κυβέρνηση για να του δώσει το μονοπώλιο εως το 2030 - καλά κρασιά - και τις άδειες για τους κουλουχέριδες - άλλα καλά κρασιά.
    Άρα για σήμερα δεν υπάρχουν ίδια!!

    Υπάρχουν κέρδη όμως.
    Ποιά κέρδη βρεεεεε??
    Ξυπνάτε το 30% επι των καθαρών εσόδων θα τα παίρνει τα κράτος. Που σημαίνει ότι ακόμη και πωλήσεις των 5,5 δις να κάνει ο ΟΠΑΠ κέρδη 700 εκατ. δεν πρόκειται να βγάλει , όπως έγινε το 2008. Ότι και να κάνει ο ΟΠΑΠ κέρδη πάνω απο 200 μιλιούνια δεν πρόκειται να βγάλει για πολλάαααααααααα χρόνια.

    Στην καλύτερη των περιπτώσεων παίζει με P/Ε 12 - αν βγάλει ποτέ κέρδη 200 μιλιούνια και με την τιμή στα 7 ευρώ και με P/BV στο Θεό.

    Με διαφορά το πιο κερδοφόρο ξεπούλημα για την Ελληνική κυβέρνηση. Από εδώ θα παίρνει τόσα ευρώ όσα δεν είχε φανταστεί ποτέ της.
    Το θέμα είναι να μην κάνει πίσω το κορόιδο ο αγοραστής.
    Μην ακούτε λοιπόν τις αντιπολιτεύσεις, περί τάχα μου ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ και τέτοιες ανοησίες, που μόνο οι αντιπολιτεύσεις λένε, τέτοιες μπούρδες. Μιλάμε πουλάει η κυβέρνηση στο Θεό - με τους όρους που πουλάει και με το ξεζούμισμα της παχέος αγελάδος που έχει φροντίσει πρωτύτερα να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ λέμε ότι το κράτος θα παίρνει 30% επι των καθαρών εσόδων του ΟΠΑΠ. Θα παίρνει απο τους παίκτες 10% των κερδών τους - αν δεν θυμάμαι καλά το 10%, διορθώστε το - θα παίρνει φόρο επι των κερδών του ΟΠΑΠ.

      Τα πήρες όλα και έφυγες!!! όπως έλεγε ο Στράτος.

      Και οι άλλοι μιλάνε για ξεπούλημα του τζογείου.
      Εδώ και ένα χρόνο φωνάζει ο Τάκαρος δώστε το τζογείο, μην αργείτε!! ΟΙ άλλοι βλέπουν ξεπούλημα.
      μπουχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη πως φανταζεστε οτι θα γινει με την ΔΕΗ;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Kilolime στην χώρα της ανεμελιάς, της αμπελοφιλοσοφίας, του τυχαίου, του απρόσμενου και των μετρίων, το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί με τη ΔΕΗ.

      Μπορώ όμως να σας περιγράψω τι θα ήθελα εγώ να συμβεί με τη ΔΕΗ
      1) Το 1/3 των μετοχών στο Ελληνικό Δημόσιο, με την προϋπόθεση να μην πουλήσει ούτε μια για τα επόμενα 100 χρόνια. Με τη ΔΕΗ θέλουμε αποκρατικοποίηση και όχι ιδιωτικοποιήση, όπως θέλουμε για ΟΠΑΠ.
      2) Το 1/3 σε ιδιώτη - αν είναι δυνατόν ελληνικών συμφερόντων και 1/3 στο ΧΑΑ.
      3) Το management σε ιδιώτη και το Δημόσιο να εποπτεύει. Το Δ/Σ. μίσοι να είναι επιλογές του ιδιώτη και μισοί του δημοσίου.
      4) Όξω όλοι οι συνδικάλες - Φωτοπουλέοι και η φατρία αυτών.
      5) Όξω απο το λογαριασμό της ΔΕΗ - το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ ή ΝΕΡΙΤ, όξω και οι εισφορές για δήμους. Στο τιμολόγιο της ΔΕΗ να υπάρχει μόνο ότι αφορά το λογαριασμό του ρεύματος.

      Αυτά θα ήθελα για αρχή και κατόπιν θα σκεφτόμουν να γράψω και άλλα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη,σε τι τιμή θα προτείνατε αύξηση θέσης στην ΔΕΗ; Με δεδομένο ότι τα υπάρχοντα κομμάτια έχουν αγοραστεί από τα κέρδη παλαιότερων κινήσεων στην εταρεία και θεωρητικά έχουν μηδενικό κόστος.

      Διαγραφή
    5. Μακάρι κ. Τάκη να εισακουστειτε

      Διαγραφή
  22. Τακαρε μια που επιασες τον οπαπ...να πω και εγω δυο λογακια..συμφωνω με αυτα που λες..απλα την τιμη 7 ευρω την θεωρω δικαιη και οχι ακριβη..διοτι 7 ευρω σημαινει περιπου 2,2 δισ..ασχημα ειναι ενα p/e 12 για μια εταιρεια ανελαστικης ζητησης..;;δεν νομιζω!!επιπλεον αν η ιδιωτικη διοικηση βγει καλη..ΑΝ ξαναλεω..μπορει τα κερδη να αυξηθουν οχι λογο αυξηση πωλησεων αλλα λογο περικοπης δαπανων..προς το παρον δεν ξερουμε ακομα ποια θα ειναι η διοικηση..για ΙΝΛΟΤ πως τα βλεπεις τα πραγματα;;τα βρισκω αστεια οτι δεν θα μπορει να αποπληρωσει και να αναχρηματοδοτησει τον δανεισμο της..μια χαρα ταμειακες ροες εχει...αναμενω την γνωμη σου αφου εισαι λατρης των χρηματοροων ..
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επανέλθω το βράδυ αναλυτικότερος.

      Προς το παρόν ο Τάκαρος ούτε ένα ευρώ δεν βάζει στα Ιντραλότια στα 2 ευρώ. Είναι ακριβά. Δεν θα μας πιάσει κορόιδα ο Σώκρατες.

      Ας θυμηθούμε, όμως προς το παρόν, γκουρουδιές και πως τους πήραμε τις σωβράκες στην ΙΝΛΟΤ.
      ---------------------------------------------------------------
      Έγραφε ο Τάκαρος στις 20 Μαΐου 2011.
      takis-morfonios έγραψε:
      Για ΙΝΛΟΤ που με ρωτάτε.
      Πρόκειται για διεθνή κολοσσό. Θα δώσει χρήμα. Όχι όμως τώρα - εδώ δεν μπορούν να ανεβάσουν την ΙΝΚΑΤ. Ο Τάκαρος το αφήνει να περιμένει, εμείς έχουμε τα θωρηκτά μας που θα τα πομπάρουμε 100% ψηλότερα απο εδώ χάμω.

      Το σαπάκι κλείνει εκείνη τη μέρα στα 2,23

      Απαντάει ο Τάκαρος στις 31 Μαΐου 2011
      takis-morfonios έγραψε:
      Κύριε Άβερελ είστε σίγουρος ότι θέλετε να ακούσετε τιμή στόχο για ΙΝΛΟΤ????????
      Αφήστε καλύτερα δεν θα το αντέξετε. Για βάλτε κάτω λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί. Είναι δυνατόν όλοι αυτοί, οι γνωστοί και σαν άμπαλοι φιτσουλέοι που είναι μέσα στο χαρτί να έχουν δίκιο??? Γράφουν, γράφουν και ξαναγράφουν στους Γκαλάκτικαλς ότι ασυναρτησία τους κατεβαίνει. Ε εγώ σας λέω ότι θα τους τσουτσουνίσουν όσο δεν παίρνει. Ο όμιλος δεν είναι για να δώσει φράγκα τώρα. 50% κάτω από τα προηγούμενα χαμηλά που τα βάσταγε. Για να μην σας τρομάξω δίνω τιμή στόχο 1,2 και λέω μην αγγίζετε. Υπάρχουν προβλήματα που λίγοι τα βλέπουν. Όταν θα έρθει η ώρα του πλιάτσικου τότε θα φορτώσουμε και θα πάρουμε χοντράααααααα φράγκα απο τη χαρτάρα. Όχι όμως τώρα.

      Το σαπάκι κλείνει εκείνη τη μέρα στα 1,64.

      Γκουρούδεςςςςςς σας έσχισα πάλι. Σιγά μην περιμέναμε απο τους κατα φαντασία γκουρούδες και τους εκκολαπτόμενους νεογκουρούδες γνωστούς και σαν ζουλιάρηδες - φθονερούς και καταστροφολόγους των πάντων, να μίλαγαν για ΙΝΛΟΤ και να σώσουν κόσμο.
      Πάλι σας άνοιξα τα μάτια.
      Όμως κύριε Άβερελ δεν φτάσαμε στην τιμή στόχο που θα τρομάξει. Λίγο ακόμη. Εκεί θα φτάσουν και τα Περιστέρια που νομίζουν ότι πετώντας ψηλότερα απο τους Ιντραλοτέους πως θα τη γλυτώσουν.
      Μου χου χου στο ψυχολογικό επίπεδο όλοι σας βρεεεε θα βρεθείτε.

      Τάκης Μορφονιός ο καταστροφολόγος της Intralot
      μπου χου χου χου.

      INTRALOT (ΚΟ)
      Τελευταία τιμή 1,16 Διαφορά -5,69% Ογκος139.353
      Τελευταία Ενημέρωση 12/7 13:23

      Διαγραφή
  23. 24 Αυγούστου 2011
    takis-morfonios έγραψε:

    Κύριε hippy για ΜΠΕΛΑ θα σας έγραφα ότι αφού μπαίνει ο Καράφλας με τα Templeton δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.
    Το κακό είναι ότι αυτός πετυχαίνει υπεραποδόσεις σε βάαααθος χρόνου και εσάς σας κόβω για βιαστικό και γρήγορο.
    Με ΦΟΛ(Ι)ες δεν ασχολούμε. Δεν μου αρέσει η εταιρία, αλλά πάλι στο μέλλον δεν ξέρεις.

    Κύριε Τζο τα είχαμε πει. Εφόσον η φρεγατούλα αναγκαστικά έχει - έστω αυτά τα λίγα - Ελληνικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιο της τότε σε μια στιγμή σαν αυτή που ζούμε θα δεχόταν πίεση το χαρτάκι.

    Κύριοι το ΤΤ ήταν η χειρότερη και αυτό το έγραψε καθαρά και ξάστερα μόνον ο Τάκαρος.
    Μακριά και απο Κύπρου - ας την πάνε και 10000000. Μην ακούτε τι σας γράφουν.


    Γυρίζουμε την πλάτη μας στα Προτόνια - Αγοράζουμε Ιντραλότια - δεν ακουμπάμε περιστέρια και έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι σε ορισμένα χαρτιά θα προσπαθήσουν να παίξουν το μεγάλο κόλπο να τα βγάλουν απο την υψηλή κεφαλαιοποίηση με σκοπό να εξωθήσουν σε πωλήσεις ορισμένα funds. Με προσοχή και δίχως σάλιο θα τους τα ξαναπάρουμε.
    Μέτκα ότι αρπάξαμε στα 6 και κάτι - όσοι άρπαξαν. Στα 4 ΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ξανακοιτάμε.
    Αυτά τα λίγα για σήμερα.



    25 Αυγούστου 2011
    takis-morfonios έγραψε:
    Η Ιντραλότ που της ξέσκισα τα shortάκια απο τα 2,2 είναι ότι πρέπει τώρα για αλλαγή τάσης. Μετά βλέποντας και κάνοντας. Ένας γκουρού επιπέδου Τάκαρου, συζητάει με πολλούς, ανταλλάσσει οπτικές με άλλους τόσους, βλέπει τα διεθνή λαμόγια και στο τέλος αλλάζει ή διατηρεί στάσεις. Ουδείς που ασχολείται με χρηματαγορές δεν επιτρέπεται να λέει Α απο την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα κοιμηθεί. Εγώ λέω όλη την αλφάβητο ίσα με 50 φορές το 24ωρο. Αλλά σε μερικά είμαι βράχος!!! Ξέρω ποιά είναι τα θωρηκτά μου, ποιες οι φρεγατούλες μου και ποιά τα αντιτορπιλικά μου.
    Ναυμαχία παίζουμε!!! Ποιος θα βουλιάξει τα πλοία του άλλου. Απορώ μερικές φορές - αυτοί που δεν παίζουν το παιχνίδι γιατί θα πρέπει να έχουν άποψη???? Είναι σαν τους ταβλαδόρους του καφενείου που ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ αλλά βλέπουν και όλο σχολιάζουν τις κινήσεις του παίκτη. Όταν εκείνοι κάθονται στη καρέκλα και ρίχνουν τις ζαριές τους ενοχλούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ΟΠΑΠ κύριε Πανάγο έγραψα ότι τα 200 μιλιούνια καθαρά κέρδη δεν πρόκειται να τα βγάλει για πολλάαααααααααα χρόνια. Οπότε για τι P/Ε = 12 μιλάμε?? Για ποιά χρονιά??

      Η συμφωνία ήταν Λεόντειος συμφωνία. Συμφωνία με τελείως άνισους όρους, κατά την οποία το δημόσιο - τα πήρε όλα και έφυγε.

      Διαγραφή
    2. Τα 200μυρια θα τα βγάλει εύκολα μέσα σε 2 χρονια...μόνο ΑΝ η διοίκηση ειναι σοβαρή..ξανατονιζω το τεράστιο ΑΝ...
      Η διοίκηση πρέπει να κάνει τα εξής απλα πράγματα..
      1.Εναρξη λειτουργίας των vtls
      2.Κλείσιμο των παρανόμων μαναβικων
      3.Περικοπές σε μισθούς και χορηγίες.
      4.Εναρξη λειτουργίας των λαχειων
      Παναγος

      Διαγραφή
    3. Κύριε Πανάγ τα 200 καθαρά κέρδη δεν θα τα πιάσει σε 2 χρόνια.
      Αν τα πιάσει θα τα πιάσει μετά το 2016

      http://www.opap.gr/el/web/corporate.opap.gr/44/-/journal_content/56_INSTANCE_E7Yf/11503/2191795/12013

      http://www.opap.gr/documents/11503/2191668/Management-Presentation-2013-2022.pdf

      Οι παραπάνω αναλύσεις είναι του ΟΠΑΠ - άρα αναλύσεις του Δημοσίου.
      Τα νούμερα των πωλήσεων είναι αυθαίρετα νούμερα. Εγώ λέω ότι δεν θα τα πιάσει μέσα στην επόμενη πενταετία.

      Τεσπα, για να βγάλει 200 καθαρά κέρδη ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να κάνει συνολικές πωλήσεις πάνω απο 6 δις ευρώ - εννοώ να παιχτούν απο τους τζογαδόρους πάνω απο 6 δις πονταρίσματα. Για φέτος είναι ζήτημα να παιχτούν συνολικά 3,5 δις.

      Διαγραφή
    4. Όσο για τα παράνομα μανάβικα έχω μεγάλες αμφιβολίες αν θα κλεισθούν, όπως έχω και πολλές αμφιβολίες για το αν θα παραμείνει μονοπώλιο ο τζόγος στην Ελλάδα. Πιθανόν μετά την πώληση του ΟΠΑΠ το Ελληνικό δημόσιο να αλλάξει πλευρό.

      Προς το παρόν δεν μπορώ να βρω κανένα λόγο να πάει πάνω απο τα 7 ο ΟΠΑΠ.
      Αν πάει προς τα κάτω θα δώσει πολλές ευκαιρίες.

      Διαγραφή
    5. Τις αναλύσεις του δημοσίου τις έχω ρίξει μια ματια...Δεν ειναι για δευτερη..
      Για 200μυρια δεν χρειάζεται απαραίτητα 6 δις ευρω πωλήσεις..χρειάζεται σίγουρα περικοπή χορηγιών..περικοπή μισθών..και ότι άλλο περιττό έξοδο υπάρχει..Δεν λέω ότι θα γίνει διότι δεν ξέρω τι καπνό φουμαρει η νέα διοίκηση..οπότε προς το παρόν απλή παρατήρηση..

      Διαγραφή
    6. Απ΄ότι φάνηκε όμως μια χαρά του κάθησε η ΦΟΛΙ του Χίππη...και η ΜΠΕΛΑ βεβαίως βεβαίως την οπoία αγόρασε στα 3,5 και πούλησε στα 5,5 καθ΄ότι τρειντεράς (ποτέ μου δεν το έκρυψα-κερδοσκόπος του σχοινιού και του παλουκιού συστήθηκα αν θυμάμαι καλά). Και δόξα τω θεώ η αγορά προς το παρόν μας πάει (με αποκορύφωμα τα ΟΕΔ).

      Ωστόσο θα ήσασταν περισσότερο χρηστικός εάν δίνατε και σήμερα τιμές στόχους για όλα αυτά τα χαρτιά απ΄το παρελθόν (ΙΝΛΟΤ, ΜΠΕΛΑ, κλπ). Για να μην νομισθεί ότι σας αδικώ δεν ξεχνώ την τιμή εισόδου ΙΝΛΟΤ στα 0,80 πέρσι.

      Συγνώμη εάν είμαι κάπως απαιτητικός, καλή η ιστορία, αλλά η αγορά τρέχει...κι οι ευκαιρίες μπορεί να μην εξαφανίζονται αλλά δεν βγαίνουν και κάθε μέρα (καλά η συμμετοχή στην ΑΜΚ με τα υβριδικά ομόλογα της ΕΥΡΩΒ μετατρέψιμα στο 100% ήταν Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ νομίζω)

      Φτιάξαμε λίπος για να κάψουμε ή να αυγατήσουμε εάν αύριο η ΠΕΙΡ κινηθεί προς τα 0,82 ευρώ ή λόγω συνάφειας κινήσει η ναυαρχίδα προς τα 2,05. Αυστηρά για ξεπέτα εννοείται με stop loss 8%. Για αγορές ραντεβού τον Οκτώβριο και το στατιστικά επιβεβαιωμένο Jannuary effect (καθόλου δεν με πείραξε όταν το κοροιδέψατε).

      Τα λεφτά στην τράπεζα δίνουνε και τόκο, έλεγε ο δάσκάλος.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Πανάγο σίγουρα δεν είναι απαραίτητα τα 6 δις τζογαδορίσματα για να βγάλει τα 200 εκατ. καθαρά ο ΟΠΑΠ. Θεωρητικά θα μπορούσε και με 4,5 δις να βγάλει τα 200 καθαρά - πλην όμως με 6 δις θα τα έχει σίγουρα τα 200 και πλέον καθαρά.

      Προσέξτε 4,5 δις τζογαδορίσματα απο τους τζογαδόρους.
      Τα 2/3 επιστρέφονται στους παίκτες
      Το 1/3 δηλαδή 1,5 δις ευρώ είναι τα καθαρά έσοδα του ΟΠΑΠ. Απο αυτά το 30% δηλαδή τα 450 εκατ. ευρώ τα παίρνει το κράτος με τη Λεόντειος συμφωνία που έκανε.

      Άρα με 4,5 δις πωλήσεις μένουν στον ΟΠΑΠ τα περίπου 1 με 1,1 δις ευρώ.

      Εδώ αν μπορούν να περιορίσουν τα κόστη των κοστών πωληθέντων κοντά στα 500 εκατ. και τα έξοδα λειτουργίας στα 150, τότε θα περισσέψουν προ φόρων κέρδη 350 με τα καθαρά γύρω στα 250 με 280.
      Κάτω απο 650 εκατ. ευρώ θεωρώ αδύνατο να περιορίσει τα έξοδα του ο ΟΠΑΠ.

      Διαγραφή
    8. Για φέτος τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ αναμένονται στα 120 με 140 μιλιούνια. Άρα κοντά στα 4 αν πάει - που δεν θα πάει - αγοράζεται με κλειστά μάτια.

      Διαγραφή
    9. Διευκρίνηση προς κύριο hippy

      Το παλαιότερο σχόλιο του Τάκαρου περί του στατιστικά επιβεβαιωμένου Jannuary effect και του επίσης στατιστικά αποδεδειγμένου Sell In May And Go Away δεν είχε να κάνει με εσάς.
      Ήταν σχόλιο που προσπαθούσε να καταδείξει τις αγελαίες συμπεριφορές των παικτών.
      Για ποιο λόγο θα πρέπει να πουλάει κάποιος το Μάιο και να αγοράζει τον Οκτώβριο και για ποιο λόγο να μπαίνει σε μια μετοχή με το σπάσιμο μιας ισχυρής αντίστασης και να βγαίνει όταν σπάνε οι στηρίξεις - ούτε που τα καταλαβαίνω. Θα μου πείτε το λένε οι Στατιστικές. ΟΚ.
      Όπου τραβάνε δηλαδή όλα τα τραγιά και εμείς απο πίσω.

      Μην το πάρετε επι προσωπικού.

      Επαναλαμβάνω το επίμαχο σχόλιο.
      ''Τώρα ήρθε η εποχή του ''κάθομαι στα αυγά μου και τα τσεπώνω'' Ας ψάχνουν οι άλλοι τις τάσεις και τους δείκτες και τα ρητά του στυλ ''Πούλα το Μάι και φεύγα μακρυά'' ή ''January effect'' και τέτοια ωραία. ''

      Διαγραφή
  24. Για κύριο Πανάγο - Ιντραλότια!!!

    Προσέχουμε τούτο!!
    Τα δικαιώματα μειοψηφίας της Ιντραλότ αντιστοιχούν σε 75 με 80 εκατ. ίδια. Σε αυτά τα ίδια βγαίνουν κέρδη 18 με 30 εκατ. ευρώ.

    Όλα τα κέρδη της Ιντραλότ δηλαδή πάνε στους μετόχους μειοψηφίας. Αυτές είναι Λεόντειες συμφωνίες.

    Τώρα για τα κέρδη της ΙΝΛΟΤ αφήστε καλύτερα.
    Απο τζίρους 1,1 με 1,3 δισεκατ. ευρώ ο κυρ Σώκρατες καταφέρνει να βγάζει καθαρά κέρδη γύρω στα 35 εκατ. ευρώ και αυτά όπως γράφει ο Τάκαρος πάνε στους μετόχους μειοψηφίας.

    Τα Ιντραλότια δηλαδή ανακοινώνουν, για τους μετόχους τους, καθαρά κέρδη 6 με 17 εκατ. ευρώ.
    Που είναι τα κέρδη οεοεοοοο??

    Να βράσω τους τζίρους των 1,3 δις ευρώ.

    Μόνο ο Σώκρατες θα μπορούσε να τα κάνει αυτά. Να ανεβάζει πωλήσεις, να βγάζει ΕΒΙΤDΑ 177,5 ekat. και να κατεβάζει τα κέρδη των μετόχων. Με βάση τα περσινά κέρδη για να παίξει η μετοχή με ένα P/E = 10 θα πρέπει να πάει στα 0,4 και με βάση τα προπέρσινα στο 1,1.

    Έχει και κάτι δάνεια ναααααα!!! Πάνω απο μισό δις ευρώ. Βρεεεεεε με δανεικά και με εξυπηρετήσεις ξέρουν όλοι να τρέχουν τις εταιρίες τους.
    Για να σοβαρευτούμε λέω εγώ!!!

    Ξαναζεσταμένα φαγητά ο Τάκαρος δεν τρώει, ειδικά όταν τρώγονται τα κέρδη απο 1,3 δις ευρώ πωλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή 75 με 80 εκατ. ίδια. βγάζουν καθαρά κέρδη 18 με 30 εκα. ευρώ.
      Αντίθετα 300 εκατ. ευρώ ίδια, με το ζόρι δίνουν κέρδη 6 εκατ. (2012) , 17,7 εκατ. (2011).

      Σοβαρόοοοοοτης!!!

      Καλά κύριοι και κυρίες μέτοχοι, εκεί στις Γ.Σ που πάτε, τι κάνετε????
      Χλαπακιάζετε τους μπουφέδες και αυτό ήταν???

      Διαγραφή
  25. Όλες οι εταιρίες του κύρ Σώκρατες είναι για τα μπάζα. Δεν παν να λέτε ότι θέλετε οι fun του. Κάθε πέρσι και καλύτερα!!!

    Τεσπα μόνο την ΙΝΚΑΤ θα ακουμπούσε ο Τάκαρος - κάτω απο τα 0,55, έτσι για τον τζόγο. Αλλά και εκεί βλέπεις να έχει πάρει θέση στο άλλο το ζομπόχαρτο το ΑΛΦΑ Γκρίσιν.

    Βρεεεεε λέμε για τον δημόσιο τομέα και τα χάλια του, αλλά και οι Έλληνες ιδιώτες στην πλειονότητα τους είναι για τα μπάζα.

    Όταν σας τα λέει αυτά ο Σόιμπλε και η Μέρκελ γιατί στραβώνετε βρεεεε?? Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρεεεε με Κοκκαλέους, Βγενόπουλους, Μασάλλες, Δαυίδες - που φόρτωνε δάνεια τις εισηγμένες του και έκανε επιστροφές κεφαλαίου - που πάτε βρεεεεεε???

      Είμαστε για λύπηση!!
      Αυτό είναι το Ελληνικό επιχειρείν??
      Ή μήπως είναι οι Δασκαλόπουλοι που ξεφόρτωσαν τις Βιβάρτιες στην κεφάλα σας (ΜΙΓ) και το παίζουν τώρα ειδήμονες??? Δίνουν και συμβουλές - τρομάρα τους.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκαρε σχεδόν βρήκατε το παράπονό μου: Οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν είναι ούτε καν σωστοί και ικανοί καπιταλιστές. Ανήκουν σε άλλη κατηγορία.
      Η τεχνική ανάλυση που ελεγα πριν μερικές μέρες, κάτι έπιασε, προς το παρόν.

      Μουτζούρα Μαύρη.

      Διαγραφή
  26. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ο άνθρωπος της καρπαζιάς ή όπως λέμε η ζομποτράπεζα της καρπαζιάς.

    http://www.youtube.com/watch?v=_o98p4XWiwk

    μπουχαχαχα
    Πάει το Hot story!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εγώ θα επιμείνω στο παράξενο της ΕΥΡΩΒ...

    Είχαμε 4 (ζομπο)τράπεζες. Στις 3 κουτσά στραβά κάποιοι αποφάσισαν να μπουν στην αύξηση έστω και fake. Στην 4η την έκαναν όλοι με ελαφρά πηδηματάκια και άφησαν το ΤΧΣ μόνο του να έχει το 99% των μετοχών.

    Κάναμε την ανακεφαλαιοποίηση και πόσο πάμε και αποτιμάμε το κάθε ζόμπι?

    ΑΛΦΑ που σύμφωνα με όλους είναι στην καλύτερη κατάσταση: 992εκ
    ΕΤΕ: 5640εκ
    ΠΕΙΡ: 5516εκ (που από αύριο λογικά θα μειωθούν δραστικά

    και ταραμ ταραμ ταραμ η τράπεζα που κανείς δεν ήθελε να βάλει λεφτά:
    ΕΥΡΩΒ: 7300εκ!!!!!!!!!

    Ώρα είναι να μας ανακοινώσει ότι θα εξαγοράσει και τους υπόλοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεεεπ κύριε zachmour για ξαναψαχτείτε με την ΑΛΦΑ.
      Αν είχε κεφαλαιοποίηση 992 εκατ. θα είχαμε αγοράσει. 4,65 δις είναι το σωστό.

      Η ΕΥΡΩΒ είναι πιο ψηλά από τις άλλες γιατί δεν υπάρχουν πωλητές. Με Free float 58 εκατ. είναι ευκόλως χειραγωγίσιμη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη το λέτε και το ξαναλέτε ότι δεν έχει πωλητές γι αυτό είναι ψηλά. Ας πούμε ότι το καταλαβαίνω (που δεν) ότι λόγω μικρού free float δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι πωλητές οι οποίοι για κάποιο θεωρούν ότι κρατάνε στα χέρια τους ένα κελεπούρι αξίας 7,5δις, αγοραστές που βρίσκονται? Και τι προσδοκούν? Ότι δε θα μείνουν με το μουτζούρη και ότι θα βρουν κάποιο πρόβατο να του τα φορτώσουν ψηλότερα?

      Διαγραφή
    3. Και όμως κύριε zachmour. Γιαυτό είναι ψηλά. Επειδή δεν υπάρχουν πωλητές, ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν ανοργάνωτοι πωλητές και είναι μικρό το free float.
      Με ρωτάτε τι προσδοκούν. Και που θέλετε να ξέρω τι προσδοκούν - αν και το πιθανότερο είναι να την πάτησαν και να μην αντάλλαξαν τις μετοχές τους με ΛανΕΤΕ όταν έγινε η Δ.Π. για συγχώνευση. Έτσι έμειναν μέσα στο ακριβό ζομπόχαρτο και στήνουν παίγνια.

      Αλήθεια οι της ΝΒG - PA που αρνήθηκαν τα 12,5 δολ. και το έτρεξαν στα 15 τι προσδοκούν??? Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να τους βγει κάτι καλύτερο, αλλά το πιθανότερο είναι να την φάνε - όπως τη φάγανε τη φόλα, αυτοί που δεν ανταλλάξανε ΕΥΡΩΒ σε ΛανΕΤΕ και έμειναν με ΕΥΡΩΒ. Γενικώς όποιος δεν πουλάει ζομπόχαρτα τρώει φόλες.

      Διαγραφή
  28. μα κυριε zachmour το οτι αποτιμούνται τοσο δεν σημαινει οτι αξιζουν και τοσο
    απλως η eurobank μαλλον ειναι και η μεγαλυτερη φουσκα
    θα αγοραζες eurobank στο 1.90 δεν νομιζω
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν και βρήκα το site κατά λάθος και ο πλούτος γνώσεων και απόψεων με έχουν καθηλώσει.
    Εάν μου επιτρέπεται θα περάσω γρήγορα την ακουσματική φάση για να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρείται θωρηκτό ο ΟΛΠ.
    Καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του χ/φ.

    Ευχαριστώ προκαταβολικά,
    Ο κοπανατζής του "ομακοείου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δείτε και αυτό.

    http://www.protothema.gr/greece/article/290895/exodiko-ston-mitropoliti-ignatio-apo-ton-viomihano-kon-louli/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και απαντούσε ο κυρ Πέτρος στον gforce - τότε που ο Τάκαρος έλεγε ότι η Πειραιώς είναι αρχισάπακας.
    ------------------------------------
    gforce απάντηση στο blog του Τάκη

    έχω γράψει ότι η δίκαιη αποτίμηση είναι 8 δισεκ ή 7,5 με 8 δισεκ.

    αν δούμε την Πειραιώς 10 δισκ θα είναι υπερτιμημένη ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές

    βλέπω δίκαιο P/BV στον κλάδο 0,8 δεν ασπάζομαι ακόμη το 0,9 και σε καμία περίπτωση πάνω από 1
    ----------------------------------
    Τότε ο κυρ Πέτρος έβλεπε δίκαιο Ρ/ΒV 0,8.
    Μετά κατέβηκε στο 0,6 με 0,7.
    Σήμερα μας γράφει Το δίκαιο P/BV 0,5 με 0,65.

    Όπως έγραφα θα κατέβεις και άλλο και άλλο και άλλο.
    Στο τέλος όμως, όπως λέει και ο κύριος Lorac θα δικαιωθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κυριε τακη καλον θα ήταν να μην ανεβαζετε την αρτηριακη σας πιεση ασχολούμενος με τον κυριο παπαγολεωτσακο.Οπως ειπατε ειναι χρησιμος και αυτος
    ως αντιτραπεζικος δεικτης.
    θα ακολουθησω αυτην την φορα την γνωμη του φιλου μας με το γαμοσκυλο και θα βγω long στην ετε στο 2.20 (για ενα 10 -15% κερδος)
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώωωρα κοιτάμε τον Πειιιιραυλο!!!

      Διαγραφή
    2. Όσοι θέλετε να βάλετε φράγκα στις ζομποτράπεζες και να τζογάρετε με stop loss, τότε τα λεφτά του stop loss σας - να τα βάζετε σε warrants και να μην αγοράσετε ούτε μια μετοχή.

      Αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, να ρωτήσετε τους χρηματιστές και αν πάλι δεν καταλαβαίνετε, τότε μην ασχολείστε με χρηματαγορές, καθώς θα είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως και θα χάσετε τα μαλλιοκέφαλα σας.

      Διαγραφή
  33. ΠΕΙΡ και ΕΤΕ χέρι χέρι στο 50% της τιμής της ΑΜΚ...

    Οι ιδιώτες θεσμικοί που κάλυψαν το 20% της ΑΜΚ της ΠΕΙΡ γράφουν με το καλημέρα 25% ζημιές (αν βάλουμε και την τιμή του warrant που κρατάνε στο χέρι τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τιμές των ΑΜΚ θα είναι το ταβάνι για τις ζομποτράπεζες.
      Έκανα λάθος όταν έγραφα ότι μπορεί να παίζουν εως 20% πάνω απο την ΑΜΚ.

      Δεν είχα αντιληφθεί ότι τα Warrants θα παίζουν ουσιαστικά ως options. Αυτό το σημείο δεν είχα σκεφτεί καλά και δεν το είχα υπολογίσει ορθώς!!

      Διαγραφή
  34. "Τις πατάτες τις αγοράζεις με το κιλό, τις κουρτίνες με το μέτρο, τις βιομηχανικές μετοχές με το Ρ/Ε, τις τράπεζες με το P/BV" έλεγε ο Χίππης προσπαθώντας να κάνει χιούμορ.

    ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.

    Το σωστό είναι "Αυτήν την περίοδο αγοράζεις τις τράπεζες με το P/BV". Πριν 5 μόλις χρόνια τις αγόραζες και με το Ρ/Ε και με την μερισματική πολιτική. Η αγορά, όπως και η ζωή, κύκλους κάνει θάρθει η στιγμή που θα ξανααποτιμά και την κερδοφορία στις τραπεζικές (κοντά στο 1 δις οι συστημικές το 2016 λένε οι "¨αυστηροί" αναλυτές δλδ Ρ/Ε κοντά στο 4).

    Και θα δικαιωθεί ο κύριος Τάκης που κάπου νομίζω έγραψε πως θά¨ρθει στιγμή που θα φορτώνει μόνο τραπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς εννοείται κύριε hippy ότι θα βγάζουν 1 δις κέρδη η καθεμία, γιαυτό μιλάτε για P/E κοντά στο 4. Αν θέλετε διευκρινίστε.

      Ναι μπορεί να βγάλουν 1 δις το 2016 - αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να σβήσουν, τουλάχιστον, καμιά 12ριά δις απο τα ίδια και οι 4 συστημικές.
      Εγώ αν δεν δω να σβήνουν αθροιστικά 12 δις πάνω, κάτω και οι 4 συστημικές και δεν σιγουρευτώ, ότι η Ελλάδα έλυσε ή κοντεύει να λύσει τα προβλήματα της, δεν μπορώ να μιλήσω επενδυτικά για τις ζομποτράπεζες. Μόνο για ξεπέτες.

      Έτσι τα βλέπουν τα δικά μου μάτια.
      Γιαυτό θεωρώ καλή τοποθέτηση στα 0,6 - 0,8 της ΒV όχι της σημερινής, αλλά αφού σβήσουν 12 δις και η Ελλάδα σταθεροποιηθεί

      Διαγραφή
  35. 10:32:47

    έγραφε το ρολόι όταν κάποιος ανεγκέφαλος χρηματιστής (?) έκαψε τον πελάτη του πουλώντας market περί τις 150,000 warrants ΑΛΦΑΤΠ (42,000 εξ αυτών στο 0,37). Η αμέσως επόμενη πράξη ένα δευτερόλεπτο αργότερα στα 0,70.

    Και γαμώ τους επαγγελματίες λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητε Τακαρε τα σεβη μου. Σε διαβαζα και στο marketzone. Παρα πολλες οι επιτυχημενες αποψεις, κορυφαιες θεωρω την προβλεψη για περαιτερω ανοδο του Dow Jones και την αποψη οτι η Κυπρου θα κλεισει. Θα ηθελα την αποψη σου για ΟΤΟΕΛ σε αυτα τα επιπεδα τιμων. Εμφανιζει αντοχες στην κριση, καλο ταμειο και αναμενουμε καλη τουριστικη σεζον. Βεβαια, ο κινδυνος Grexit επανερχεται με αυτο το ατελειωτο πολιτικο μπαχαλο και ισως πρεπει να συνυπολογιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry για την ακρίβεια - δεν έγραψα ότι η Κύπρου θα κλείσει. Έγραψα ότι είναι μεγάλο το τραπεζικό πρόβλημα των κυπριακών τραπεζών και δεν θα μπορέσει με το μικρούτσικο κυπριακό ΑΕΠ η κυβέρνηση της Κύπρου να το επωμιστεί. Άρα το κούρεμα των καταθέσεων φάνταζε ως μονόδρομος.

      Εγώ το Grexit δεν το αντιλαμβάνομαι. Αν φτάσει ο ραγιάς να πιστεύει ότι είναι καλύτερα να πάει στη δραχμή, τότε είναι άξιος της τύχης του να ξαναφορέσει τις τσαρούχες και να νομίζει ότι έτσι θα λύσει τα προβλήματα του. Πάντως πολλά λαμόγια επιχειρηματίες της κακιάς ώρας περιμένουν πως και πως τις δραχμές για να μας ξανακατσικωθούν στο σβέρκο μας.

      Επίσης ήμουν και είμαι κατά οποιουδήποτε κουρέματος του Ελληνικού χρέους - τα έχω εξηγήσει στο marketzone αυτά. Μόνο νέα μεγαλύτερα δεινά θα φέρουν τα κουρέματα.

      Στο θέμα μας για την ΟΤΟΕΛ έχω γράψει πολλά στο marketzone. Αν δεν τα έχετε να τα ξαναποστάρω.
      Η ουσία όμως είναι ότι ένα Grexit την ΟΤΟΕΛ τη συμφέρει γιατί με τις υποτιμήσεις που θα φάει η δραχμή και τις σφαλιάρες που θα πέσουν, ο τουρισμός θα τρέξει με φούντες. Εγώ σε αυτά τα νούμερα δεν θα αγόραζα. Αν είχα πάλι δεν θα πούλαγα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Gerry Phoenix
      Εγώ είχα ρωτήσει τον κύριο Τάκη για την ΟΤΟΕΛ και η εκτίμηση του ήταν :
      Αγορά στην περιοχή του 1 ευρώ.Για να μην ψάχνετε στις παλαιότερες αναρτήσεις του.Καλή σας ημέρα

      Διαγραφή
    3. Τα βρήκα κύριε Νίκο.
      Για ΟΤΟΕΛ έλεγε ο Τάκαρος, όταν ρωτήθηκε απο κύριο ανάθεμα για ΟΤΟΕΛ, Πλαίσιο (ΤΙ ΕΤΑΙΡΙΑΡΑ!!!) και Φουρλή.

      ---------------------------------------------------------------
      Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 11:02:53 μμ
      ΟΤΟΕΛ, ΠΛΑΙΣ και ΦΡΛΚ : με τον τελευταίο δεν ασχολούμαι - Πλαίσιο η ευκαιρία χάθηκε, στο βύθισμα. Όσοι έχουν πάρει απο το βύθισμα - διακρατούν. Δεν αγοράζουν, δεν πουλούν.
      ΟΤΟΕΛ ---> ΝΑΙ

      ---------------------------------------------------------------
      Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 7:37:45 μμ

      Κύριοι θα σας μαλώσω - δεν είπα ποτέ για ΟΤΟΕΛ.
      Απλώς μεταξύ τριών επιλογών - ΟΤΟΕΛ, Πλαίσιο, Φουρλή - του κυρίου Ανάθεμα είπα προτιμότερη η ΟΤΟΕΛ.
      Τεσπα.
      Η μετοχή είναι φθηνή - ευνοείται και κατά πολύ απο την άνοδο της ΑΡΑΙΓ. Σε άλλη χώρα θα έπαιζε στη διπλάσια τιμή της σημερινής, αλλά εδώ είναι Ελλάντα βρεεεεε.
      Δεν έχει μπει ακόμη σε τάση και δεν οσμίζομαι τίποτα.

      Αν αγόραζα 100 ευρώ - τα 30 θα τα έβαζα στα 1,4 - 1,45 και τα 70 στα 1,05 ή κάπου εκεί γύρω.
      Τώρα αν έπρεπε να αγοράσω οπωσδήποτε σήμερα, θα έβαζα 10 ευρώ σε αυτά τα επίπεδα, τα 30 θα τα έβαζα στα 1,4 - 1,45 και τα 60 στα 1,05 ή κάπου εκεί γύρω.
      Τιμή στόχος τα 7 ευρώ, όποτε έρθουν.
      Αυτό είναι το στρατηγικό project - αλλά σας υπενθυμίζω ότι ο Τάκαρος δεν είπε τίποτα για ΟΤΟΕΛ.

      Διαγραφή
    4. Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013 12:39:29 πμ(UTC)

      Κύριε ανάθεμα
      Το αποτρεπτικό του Φουρλή είναι το λιανεμπόριο και η ύφεση που φαίνεται να τραβάει γερά και για όλο το '13. Ο Φουρλής θα ζοριστεί και στα ΙΚΕΑ του και στα Intespot. Δεν έχει και λίγα ανοίγματα!!!

      Αντίθετα του Πλαισίου το ατού είναι το λιανεμπόριο και η ύφεση που φαίνεται να τραβάει γερά και για όλο το '13.
      Βλέπετε εδώ υπάρχει κασαδούρα και μπορεί να βλέπει απο ψηλά όλους τους ανταγωνιστές του να κλείνουν. Είναι θωρακισμένος ο Γεράρδος - δεν θα καταλάβει τίποτα σας λέω.
      Η ευκαιρία όμως χάθηκε εκεί στα 2 ευρώ όταν έφτασε. Τώρα κοιτάμε και μουτζώνουμε τα μούτρα μας.

      Συμφωνώ στο :
      Ασφαλώς ήταν φοβερή περίπτωση η ΙΝΛΟΤ όταν βολόδερνε κάτω από το 1 ευρώ αλλά αν βρίσκεις ΙΝΛΟΤ στο 0,6, ΔΕΗ στο 1,2 και ΜΥΤΙΛ στο 1,3 που θα τα ακουμπήσεις τα ισχυρά™ σου;

      Όμως εγώ είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ νούμερα της ΟΤΟΕΛ και πως κατά Τάκαρου Ευαγγέλιο αυτή αγοράζεται. Εξάλλου είπα ότι η ΟΤΟΕΛ ποτέ δεν βρέθηκε σε τάση.

      Διαγραφή
  37. Bonsoir mes amis.

    Μπήκε ο Ιούλιος ο οποίος όπως είχα γράψει θα ειναι ο μήνας ανοδικής εκίνησης για ΠΟΛΥΥΥΥΥ υψηλότερα νούμερα μέχρι τέλος του έτους...

    Για να δούμε λοιπόν....

    ΥΓ

    Monsieur Takis κοίταζα σήμερα τι εχει κάνει ο ΔΡΟΜΕΑΣ και μου θυμίζει ΔΙΟΝΙΚ το όλο σκηνικό....Πολλά μεταξύ τους τεμάχια απο το 0.40€ μέχρι και σήμερα...
    Προσωπικα θα μένω μακρυά αλλά θυμάμαι τον Monsieur ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ που κάτι είχε γράψει για τρεξιμο οταν αυτή έπαιζε στο 0.30€ και κάτι....

    Αλήθεια Monsieur LOUIS αν διαβαζετε εμφανιστείτε για ένα γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει δεν είναι ΔΙΟΝ - είναι μια εταιρία υποσχόμενη.
      Το έχω γράψει πολλές φορές ότι εγώ δεν έχω ούτε τεμάχιο. Θέλω να δω μερικά πράγματα για να πάρω, όπως αύξηση πωλήσεων και είσοδος δυνατά στο λιανεμπόριο με φτηνές λύσεις.

      Για τα υπόλοιπα δεν θέλω να γράψω κάτι.

      Διαγραφή
    2. Αλλά νομίζω ότι ο κυρ Σπύρος Λούης πούλησε στο 0,51 - ενώ ο κύριος Αβέρωφ του έλεγε έχει και άλλο πάνω.
      Έτσι κατάλαβα εγώ.

      Διαγραφή
    3. Και ο κύριος Αβέρωφ εξαφανίστηκε...

      Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι ειναι ΔΙΟΝΙΚ. Είπα το παίξιμο μου θυμίζει ΔΙΟΝΙΚ.

      Anyway είμαι περίεργος να δω που το πανε....

      Οσο για τα δικά μου.....Πλησιάζει επικίνδυνα ο καιρος.....

      Διαγραφή
    4. Κύριε ΔΑΡΙΕ,τι είναι αυτό άραγε που εδώ και μήνες σας κάνει να αισιοδοξειτε από τον ΙΟΥΛΙΟ συγκεκριμένα και πέρα για την άνοδο της αγοράς;Βλέπατε κάτι για τον ΙΟΥΛΙΟ και το περιμένετε να εκδηλωθεί;
      Με εκτίμηση...

      Διαγραφή
  38. Καλησπερίζω όλες και όλους τους γκουρούδες.

    Σήμερα είδε ο ΓΔ στιγμιαία το 7 και αμέσως σαν να τον τίναξε ηλεκτρική εκκένωσις επανήρθε τάχιστα.

    Δεν πιστεύω να μην αγοράσαμε ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα σε όλα τα καλά παιδιά. Φίλε Δαρείε πιστεύω και εγώ στην άνοδο του ΓΔ, και θεωρώ ότι έχει καθυστερήσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δούμε 7. Αντιθέτως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να τρέξει. Παράκεντρα προβλήματα οικονομικά, πολιτικά, εργασιακά, διαπραγματευτικά πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Είμαστε πολύ καλύτερα από πέρυσι τέτοια εποχή. Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. Το ταμπλό το δείχνει άλλωστε. Συστημικά καλά χαρτιά είναι σε πολύ καλές τιμές. (όχι τράπεζες). Μελέτη, σωστές και γρήγορες αποφάσεις και λίγη αισιοδοξία. Για όλα αυτά ο κυρ Τάκης τι λέει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour Monsieur Leftos.

      Ο Monsieur Takis έχει καταθεσει την γνώμη του περί του ΓΔ εδώ και καιρό. Και αυτή είναι ότι θα παίζει για ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ διάστημα μεταξύ 800 και 1200 μονάδων.

      Εγώ πάλι έχω δηλωσει ότι μέχρι τέλους του έτους θα γράφει 1.650 μονάδες και ότι η πραγματική άνοδος θα ξεκινήσει από Ιουλιο...

      Ιδωμεν.

      Διαγραφή
    2. κυριε δαρειε τοτε βασει αυτης της λογικης να αγοραζουμε μερικες δεικτοβαρεις μετοχες στις 800 μοναδες οπως δεη οτε να πουλαμε στις 1300 και ταναπαλιν
      συμφωνειτε σε αυτο ,για παραδειγμα η δεη που παρακαλουθω κανει μια τραμπαλα απο τα 6 στα 8 ευρω,ποια η γνωμη σας
      gforce

      Διαγραφή
    3. Monsieur gforce προωπικά δεν έχω κάνει ποτέ βραχύβιες κινήσεις...

      Και αυτό μου έχει βγει σε καλό.

      Διαγραφή
  40. Monsieur Δαρείος μπορεί τις 1600 όχι, αλλά τις 1350 τις πιστεύω. Όσο για τον κυρ Τάκη πολύ θα ήθελα να έπεφτε έξω. Μου έχει σπάσει τα νεύρα που έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Χα χα χα Καλημέρα κυρ Τάκη. Ας λέω εγώ. Σε διαβάζω με προσοχή και σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπω κανένα λόγο να σπάσει προς τα κάτω το 800 και προς τα πάνω το 1200.
      Αν η κυβέρνηση σπάσει το τσαμπουκά του βαθύ κράτους, τότε όλα γίνονται.

      Τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

      Αν δω κάποια πράγματα που θέλω να δω, ευχαρίστως να αλλάξω πλευρό.
      Ίσα ίσα αν δω ότι τρέχουμε χωρίς λόγο προς το 1600, τότε θα ανησυχήσω για δραχμές. Μπορεί ο ραγιάς να γουστάρει να ξαναβάλει τις τσαρούχες του και να πάρει τις γκλίτσες του παραμάσχαλα. Έεεεε, δώστε και καμιά δραχμή να δει την γλύκα και να τελειώνει η παραμύθα του μια και καλή.

      Λοιπόν στις 800 μονάδες φτάσαμε εξαιτίας της βούτας των ζομποτραπεζών που είχαν μεγαλύτερη στάθμιση απο αυτήν που είχαν προ ανακεφαλαιοποίησης.
      Αυτήν την ώρα ο Γ.Δ. είναι κάπου μεταξύ 950 - 1000.

      Αλλά τι καθόμαστε και ασχολούμαστε με δείκτες και μπαρούφες??

      Διαγραφή
  41. Κύριε zachmour που είστεεεεεε???
    Έσπασε σήμερα και η ΕΥΡΩΒ το κελεπούρι!!!
    Σήμερα είναι η τιμητική σας!!!

    Πιστεύω να μην τσίμπησε ο κύριος Λουκάς ο Μπατίρης και επιχείρησε να φάει ξαναζεσταμένο φαΐ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. δασκαλε σε διαβαζω καθε μερα τον σεμπτεβρη θα βαλω μουστο θελω 250 ευρο θελω 1,25 το κιλο ο μουστος για 200 κιλα μουστο =250 ευρω περιμενω την προταση σου για να βγαλουμε τον μουστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΥΡΙΕ λουκα να πας να τρυγησεις το αμπελακι σου να βγαλεις και 200 και 300 κιλα μουστο
    τα λεφτα βγαινουν με δουλεια και οχι στον τζογο
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεεπ κύριε Λουκά, εδώ ο κύριος gforce έχει δίκιο βουνό.

      Να κάνουμε μια εταιρία και να οργανωθείτε με τα αμπέλια, τα χωράφια σας και τα κρασιά. Εξαγωγές και ναααααα το χρήμα.
      Μετά θα ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ και στο ΧΑΑ και όχι όλο τζογείο για το τι θα κάνει ο DAX, ο SP, τα χρυσάφια (που μόνο DOWN ξέρουν να παγαίνουν, μπουχαχαχαχα σας έσχισα χρυσοθήρες) και τα AUD με τα forex.

      Διαγραφή
  44. Κυριε Τακη θα συμφωνησω μαζι σας οτι τον Γδ τον εφτασαν στις 800 οι τραπεζες. Ομως αρκετες μετοχες του 25αρη και οχι μονο, ειναι πολυυυυυυυ πανω κι απο 1500 μοναδες: μετοχες οπως ΕΧΑΕ, ΦΦΓΚΡΠ, ΜΠΕΛΑ, ΜΕΤΚ, ΕΕΕΚ, ΣΩΛΚ, ΕΥΠΡΟ, ΟΛΠ, ΣΑΡ, ΙΚΤΙΝ, ΚΑΡΤΖ, ΠΛΑΙΣ, ΚΡΙ, ΟΛΘ, ΜΛΣ και αλλες εχουν διανυσει μεγαλη αποσταση. Παροτι ο Γδ δειχνει 800 δυσκολευομαι να βρω πραγματικα φτηνη μετοχη.....λιγες ειναι κερδοφορες και σχετικα φτηνες. Ισως οι κατασκευες και τα ΕΛΚΑ εχουν ενδιαφερον εαν γινουν μεγαλα εργα και περασουν σε κερδοφορια. Νομιζω μονο ο ΑΒΑΞ του κυριου Δαρειου εχει περασει σε κερδοφορια. Για σας εχουν ενδιαφερον οι κατασκευαστικες και εταιρειες υποδομων οπως Ελκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Gerry το σημαντικό δεν είναι τα κέρδη στα οποία πέρασε.

      Το σημαντικό είναι ότι ΦΕΤΟΣ δεν θελησε να πάρει τα μερίσματα που δικαιούται απο τα διόδια και θα τα πάρει μαζεμένα του χρόνου.....

      Αφου έχει ανακοινώσει και αυτα που πρέπει.....

      Αρα το 2014 θα δώσει πάλι μέρισμα. Και δεν ξεχνάμε ότι όταν οι υπόλοιποι του ομίλου ΔΕΝ έδωσαν μέρισμα αυτός έδωσε το 2011 0.04€/μετοχή....

      Διαγραφή
    2. Κύριε Gerry δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί καθεμία απο τις μετοχές που γράφετε είναι και μια άλλη ιστορία. Όπως θα παρατηρήσατε οι περισσότερες εξαυτών διαπραγματεύονται πάνω απο τη BV - άρα πρέπει να τις κοιτάμε με όρους P/Ε όχι του σημερινού, αλλά του μελλοντικού - καθώς με όρους P/Ε του τωρινού θα πρέπει να παίζουν γύρω στο 20 με 30.

      Προσωπικά ορισμένες απο αυτές τις εταιρίες που γράφετε τις θεωρώ τσάμπα.
      Για τα ΕΛΚΑ θα συμφωνήσω. Γνωστή η αγάπη μου κοντά στα 1,3 και 1 ευρώ όταν τα βρίσκω και υπο την προϋπόθεση να αρχίζει να ανακάμπτει ο χαλκός διεθνώς και να αρχίσουν τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  45. Έγραφε ο Τάκαρος στις
    18 Ιουνίου 2013 - 7:41 π.μ.

    μουχαχαχαχαχα. Βλέπω ο κυρ λεωτσάκος πάλι τα γυρίζει για την good και τη bad bank της Eurobank και λέει

    ''Το παρασκηνιακό σχέδιο να διαμελίσουν την Eurobank και εν συνεχεία να την ενσωματώσουν στην Εθνική φαίνεται ότι προσκρούει σε πλειάδα εμποδίων.
    Η ορθή ή αντικειμενικά ορθή λύση για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είναι η ιδιωτικοποίηση της Eurobank. ''

    Τελικά ο κυρ Δαρίος έχει δίκιο. Στην πολιτική και στο χρηματιστήριο είσαι βέβαιος για το τι θα συμβεί. Για τη ζωή σου δεν ξέρεις,

    Πάνω πάνω μας λέει ο κυρ Λεωτσάκος
    ''Θα κυριαρχήσει το θετικό σενάριο για την τύχη της Eurobank σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές.''

    Ποιές να είναι άραγε οι αξιόπιστες πηγές - που δεν τις κατανομάζει???
    Λέτε να είναι ο Τάκαρος που έγραφε στις 15 Ιουνίου 2013 - 9:31 π.μ.

    Λοιπόν για να τελειώνουμε με τους παπαγάλους των fora και κάθε άμπαλο που πιπιλίζει ανοησίες.

    Γράφουν ότι θα σπάσει η ΕΥΡΩΒ σε good bank και σε bad bank. Τσουρέκια μου τα κάνατε με αυτές τις ανοησίες.

    Ως γνωστό ζούμε στη χώρα του τυχαίου και του απρόβλεπτου, οπότε δεν ξέρεις ποτές τι μπορεί να βάλει στο μυαλό του ο κάθε διεστραμμένος εγκέφαλος σε αυτό το κράτος.

    Παρόλα αυτά, εγώ θα ρισκάρω τη φήμη μου και θα τους κοντράρω, όλους αυτούς που τάχα μου έχουν Inside Info.
    Γιατί βρε γκουρούδες να σπάσει η EYΡΩΒ σε good και bad bank???
    Πείτε μου ένα σοβαρό λόγο.
    Αν σπάσει η ΕΥΡΩΒ σε good bank και σε bad - ξέρετε σε πόσες bad banks πρέπει να σπάσει η Πειραιώς??? Σε 1000?????

    Προσέξτε δεν λέω ότι η Ευρωβ είναι ευκαιρία στα 6 δις κεφαλαιοποίηση. Να ήταν 2,5 με 3 τα ξαναλέγαμε. Αλλά γιατί να σπάσει σε good και σε bad??? Μιλάω για φέτος, για τώρα - για το μέλλον δεν ξέρω.

    Μιλάτε βρεεεεε??? Γιατί βρε άμπαλοι παπαγάλοι???
    Επειδή θα ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως απο το ΤΧΣ και λέτε δεν μπορεί, θα σπάσει.Και η ΠΡΟΤΟΝ, ΤΤ που ανακεφαλαιοποίηθηκαν απο το ΤΧΣ έσπασαν, γιατί να μην σπάσει και η ΕΥΡΩΒ. Αυτό λέτε???

    Αν αυτό είναι το σκεπτικό σας, τότε να πάτε σπίτι σας να πίνετε τσαι και να βουτάτε φρυγανιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφει σήμερα ο κυρ Πέτρος

      Τα όρια της βλακείας δεν έχουν .... όρια τελικώς - Κύκλοι διαρρέουν ότι η Eurobank θα σπάσει σε good και bad bank – Απαράδεκτες αυτές οι φήμες – Η Eurobank δεν σπάει, θα ιδιωτικοποιηθεί ως συστημική τράπεζα –

      Διαγραφή
    2. Ελιναι τρεεεεεελος
      είναι τρεεεεεελός ο προεδρόοοοοος

      Έλα μου ντε κυρ Πέτρο - ποιοι κύκλοι διαρρέουν ότι η Eurobank θα σπάσει σε good και bad bank???
      Και ο Τάκαρος έχει αυτήν την απορία!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Χάσαμε και τον κύριο zachmour.
      Μετά το σημερινό -30% της ΕΥΡΩΒ θα έπρεπε να ήταν εδώ και να κελαηδάει, το λαικό άσμα!!!!

      http://www.youtube.com/watch?v=VwqS9dQVuv4
      αφιέρωση στον κύριο zachmour

      Έλα λέω ο πλανητάρχης!!!!

      Διαγραφή
  46. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=219410&catid=3

    LET THE PARTY BEGIN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριε Τάκη οι ζομποτράπεζες(ΕΤΕ-ΠΕΙΡ)βρίσκονται ήδη στο -50% απ'την τιμή της ΑΜΚ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα,πράγμα που είχατε πει ότι θα ήτο λίαν άσχημο και επικίνδυνο και για την χώρα.

    Απ'την άλλη βλέποντας ακόμα τις κεφαλαιοποιήσεις τους προβλέπω και νέες σφαλιάρες ως το φθινόπωρο.Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο άσχημο συμβάν αλλά η νομοτελειακή τους πράξη...?

    Απροπό περί ΤΑΡ,βλέπω και τον κύριο Κρεμμύδα να ξαναγοράζει το τελευταίο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ κύριε Τζο ότι και εμένα, ακόμη, με αιφνιδίασαν με το πόσο γρήγορα εκπλήρωσαν την πτώση του 50% κάτω απο την ΑΜΚ που είχα προβλέψει - αυτού του μεγέθους την πτώση την περίμενα πιο μετά. Δεν βλέπω ακόμη κάτι το ανησυχητικό για τη χώρα - πλην όμως οι ζομποτράπεζες εξακολουθούν να είναι πανάκριβες.

      Όμως όλα έχουν την εξήγηση τους κύριε Τζο.
      Ο shorter του βάμβακος - που να προσέξετε, ότι στις πρώτες κινήσεις του είναι καλός , μετά αρχίζει να κάνει ανοησίες - μπήκε μπροστά αγοραστής στη ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΖΙΝΟ 2,11-1,83, που δεν πρέπει να διασπαστούν γιατί θα συνοδευτούν με νέα χαμηλά Γ.Δ.

      Τώρα τι σχέση έχει η ΛανΕΤΕ με τα νέα χαμηλά του ΓΔ - δεν γνωρίζω.
      Ξύπνα shorter του βάμβακος - η ΛανΕΤΕ δεν είναι σηματωρός του χρηματιστηρίου, ούτε της Ελληνικής οικονομίας. Έχουν αλλάξει τα κόζα.

      Αυτό που γνωρίζω είναι ότι και στα 1,8 ακριβή θα είναι η ΛανΕΤΕ.

      Διαγραφή
  48. Τι να πω κύριε Τάκη για την ΕΥΡΩΒ? Αυτή η πρόβλεψη ήταν αυτό που λέμε σαν να κλέβεις εκκλησία...

    Για την πορεία των τραπεζών έχω γράψει πολλές φορές και κατηγορηματικά. Δε θριαμβολογώ πρώτον γιατί δεν είναι λόγος να θριαμβολογεί κανείς που βουλιάζουν και δεύτερον γιατί θεωρώ ότι έχουν ακόμα μέλλον.

    Μία γενικότερη ερώτηση κύριε Τάκη. Από αυτά που γράφετε για τους Έλληνες, τη νοοτροπία τους, τους πολιτικούς τους στα οποία λίγο πολύ συμφωνούμε (θεωρώ όμως ότι αδικούμε πολύ φιλότιμο κόσμο που δουλεύει ατελείωτες ώρες με ελάχιστη αμοιβή και δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα) και από αυτά που βλέπω να γίνονται, να έρχονται, να ακούγονται πώς βλέπετε ότι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε extreme καταστάσεις στη χώρα? Πέντε δέκα άντε 20 άντε 50 εξαγωγικές εταιρείες - θωρηκτά, η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι δυνατόν να μας κρατήσουν στην επιφάνεια ή τελικά το βούλιαγμα φυγείν αδύνατον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε zachmour ξέρετε ότι ο Τάκαρος δεν κρύβεται και τα λέει έξω απο τα δόντια.

      Ο μέσος Έλληνας δεν έχει καταλάβει τι πραγματικά φταίει και τι έγινε στη χώρα.
      Δικαίωμα του!!!

      Στα υπόλοιπα που λέτε - απαντώ. Με αυτή την κυβέρνηση δεν θα δείτε τίποτα. Αν δείτε να φεύγει και να έρχονται οι άλλοι τότε θα δείτε να πέφτουν πολλές φάπες.

      Γιαυτό λέω οι αντιπολιτεύσεις να αφήσουν τις μπούρδες και να πουν την αλήθεια στον λαό. Γιατί στο τέλος οι αντιπολιτεύσεις θα φάνε το ξύλο. Εκτός αν αρχίζουν να λένε αλήθειες και όχι μπούρδες.

      Διαγραφή
  49. Άλλα 30% σήμερα...

    Μόλις 80% απώλειες από τότε που τα έλεγα πριν ένα μήνα.

    Σήμερα λέει μπήκα 205εκ μετοχές από ιδιωτική τοποθέτηση στο 1.54.

    Δηλαδή βρήκαν ΜΑΛΑΚΕΣ να βάλουν πριν 20 ημέρες 300εκ στην ΕΥΡΩΒ στο 1.54 και σήμερα είναι με 20εκ μετοχές ανεκτέλεστο στο limit down μπας και βρεθεί κάποιος άλλος να τους 180εκ για να αγοράσει τα 300εκ τα δικά τους τα 20 ημερών????????????

    Το δούλεμα πάει σύννεφο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για άλλη μία φορά τον παίζει και βλέπω πάλι να βγαίνουν στα φόρα και να γκρινιάζουν οι "επενδυτές" που πίστεψαν στο όραμα του ΤΧΣ για την ΕΥΡΩΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχές του 2012 η ΕΥΡΩΒ έκανε προαιρετική δημόσια πρόταση στους κατόχους υβριδικών ομολόγων στο 40% της αξίας τους πλέον δεδουλευμένων τόκων. Αν και αυτή η τιμή εμπεριείχε premium περίπου 25% από τις τρέχουσες τιμές διαπραγμάτευσης στη δευτερογενή αρκετοί δεν τα έδωσαν. Προτίμησαν να περιμένουν καλύτερες μέρες.

      Αυτό είναι το group "ΜΑΛΑΚΕΣ" στους οποίους αναφέρεσαι φίλε Ζακ. Κατα βάσιν μετρημένοι, συντηρητικοί, θα λέγαμε νοικοκυραίοι, οι γονείς μας δηλαδή. Σε αυτούς απευθύνθηκαν οι golden της ΕΥΡΩΒ και τους συνέστησαν να μην πουλήσουν τα ομόλογα τους στην ξαφνική ζήτηση του Μαίου, αλλά να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ για να βγάλουν πολλαπλάσια τα "σπασμένα". Θα μπορούσαν βέβαια να σορτάρουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για να χετζάρουν τη θέση τους, αλλά που να το ξέρουν, ποιός θα τους το έλεγε? Είπαμε συντηρητικοί είναι, όχι παίχτες.

      Τέλος πάντων, αποδεικνύεται και εδώ ανυπαρξία προστασίας απ΄αυτούς που πληρώνονται ακριβώς για να παρέχουν αυτό. Συνεπώς είμαστε μόνοι και είναι ζούγκλα. Μην το ξεχνάμε αυτό.

      Αυτό που γνωρίζω προσωπικά είναι πως οι υπερβολικά βίαιες κινήσεις συνήθως συνοδεύονται από αντιδράσεις μετρίου μεγέθους (έχουμε και το "θετικό" της δόσης τη Δευτέρα). Οπότε έδωσα μόνο το 50% της προχθεσινής αγοράς στην ΠΕΙΡ πιθανολογόντας πως μπορεί να γράψει και το 1,10 στην εβδομάδα που έρχεται. Αν όχι, γι αυτό υπάρχουν οι αυτοματισμοί των trailing stop loss.

      Καλημέρα συναγωνιστές

      (σε παλαιότερη ερώτηση του κυρίου Τάκη είχα δώσει το 1 ευρώ (10 λεπτά προ reverse split) σαν πιθανή τιμή στόχο της ΕΥΡΩΒ. Τώρα τα προθεσμιακά ΣΜΕ δείχνουν περί τα 0,65. Αν επαληθευτεί τη Δευτέρα μια ζαριά θα την επιχειρήσω. Καλές οι επενδύσεις δε λέω, αλλά η αγορά είναι και κερδοσκοπία. Μου φαίνεται πιθανό πως η πρώην Λατσοτράπεζα θα είναι η πρώτη που θα δώσει νέα)

      Διαγραφή
    2. Ηλία είναι αυτά τα ομόλογα που μου έλεγες ότι τα αντάλλαξαν στο 100% της αξίας τους με μετοχές στο 1.54€ και που λέγαμε ότι πόσο να πέσει ποια η μετοχή?

      Αν είναι αυτά τότε το 0.90 που είναι τώρα είναι σαν να έχει το ομόλογο στο 60% της ονομαστικής του. Αυτά ήταν που έψαχνες να βρεις?

      Οπότε από εκεί που δεν υπήρχαν πωλητές στην ΕΥΡΩΒ βρέθηκαν κάποιοι να πρέπει να ξεφορτωθούν 200εκ μετοχές μέχρι της τιμής περίπου 0.6 που ήταν η τρέχουσα αποτίμηση των ομολόγων τους?

      Διαγραφή
    3. Ζακ είναι ακριβώς αυτά. Και βλέπω τα πράγματα ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Αλλά για να μην πυροβολούμε άδικα τον Χίππη η κερδοσκοπία περιελάμβανε και χετζάρισμα-πώληση του EUROB1309-P που τότε έκανε πράξεις στο 0,25-0,30. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν θέλει πολύ για να μας κολλήσει η ρετσινιά του looser τώρα στα γεράματα.

      Συνεπώς θα λέγαμε πως μια τιμή της ΕΥΡΩΒ κάτω από τα 0,70 την Δευτέρα (0,699 έκλεισε το προθεσμιακό συμβόλαιο με 0,66 χαμηλό) είναι πολύ πιθανή.

      Προσωπικά θα ψωνίσω για αρκετούς λόγους. Πρώτον είμαι σχεδόν άχαρτος (πλην μικρής θέσης που άνοιξα πρόσφατα στην ΠΕΙΡ), δεύτερον έρχεται από δισθεόρατη πτώση, τρίτον θα παίζει τ΄όνομα της τις προσεχείς εβδομάδες στα σενάριο πώλησης του ΤΤ, τέταρτον θα παίζει τ΄όνομα της τους προσεχείς μήνες στα σενάριο της δικής της πώλησης, πέμπτον έχει ελκυστική κεφαλαιοποίηση 2,6-2,8 δις, υποφερτό P/BV 0,8 περίπου κλπ κλπ

      Αν το άλλο? Ο δολοφόνος συχνά γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Υπάρχουν λοιπόν πιθανότητες επανεμφάνισης του τραυματισμένου "λόμπυ". Που ξέρεις?

      (προς θεού παιδιά μην πάρω κανένα στον λαιμό μου...ερασιτεχνικό ένστικτο είναι, δεκάδες φορές με πούλησε)

      Διαγραφή
    4. Καλή τύχη! Νομίζω ότι οι πιθανότητες αν καταφέρεις να αγοράσεις πέριξ του 0.70 τη Δευτέρα είναι σαφώς υπέρ σου για μία ξεπέτα. Για πιο μακροπρόθεσμα λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια αν η λογική τιμή της ΕΥΡΩΒ είναι 0.30 ή 0.90 ή 1.20 και σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί.

      Διαγραφή
    5. Χρονικό ενός προαγγελθέντος διαβήματος

      Δεν είναι εύκολο να ψωνίζεις στο limit down κόντρα σε 9,3 εκατομύρια κομμάτια, αλλά έχω δει αρκετές φορές το έργο στο παρελθόν. Ξαφνικά εμφανίζονται μερικές εκατοντάδες αγορών και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζουν και ακυρώνονται μεγάλα κομμάτι των πωλήσεων. Πρέπει να δώσεις την εντολή σου market και ν΄αγοράσεις ψηλώτερα φυσικά.

      Αγορά λοιπόν κατ΄αρχήν 10,000 τεμαχίων από το ασκέρι στα 0,633 ευρώ και τρεις φορές τόσα εάν ξεκλειδώσει ή ακόμα καλύτερα αύριο. Προς το παρόν έκανα την καλή πράξη της ημέρας. Κάποιος πωλητής είναι χαρούμενος.

      Διαγραφή
    6. "Ξαφνικά εμφανίζονται μερικές εκατοντάδες ΧΙΛΙΑΔΩΝ αγορών" βέβαια είναι το σωστό.

      Διαγραφή
  50. φιλε zachmour υπομονη αν το ττ το παρει η ευροβ θα αλλαξουν πολλα πραγματα και θα φανει αν ηταν σωστη η επιλογη σου αλλιως κλαφτα χαραλαμπε Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

    23 αναγνώστες


    Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013
    10:27





    Σε μια άνυνδρη από πλευράς τζίρου η χθεσινή συνεδρίαση, καθώς το ενδιαφέρων το ξένων επενδυτών ήταν περιορισμένο ελέω 4ης Ιουλίου. Πλέον, με το πολιτικό σκηνικό να έχει σταθεροποιηθεί προς το παρών και το success story να έχει μείνει από καύσιμα, πριν τον Σεπτέμβριο δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποια αξιοπρόσεκτη αντίδραση της αγοράς. Πλέον, οι τράπεζες αφού ολοκλήρωσαν τις αυξήσεις κεφαλαίου, ρίχνουν όλο το βάρος στην επόμενη μέρα που δεν είναι άλλη από τα «τοξικά» χαρτοφυλάκια τους, τα NPLs κα. Εάν ρίξουμε μια ματιά στον τραπεζικό δείκτη (βλέπε παρακάτω γράφημα), θα διαπιστώσουμε ότι προσεγγίζει με άγριες διαθέσεις τα χαμηλά του Απριλίου, πέριξ των 100 μονάδων. Και τα προσεγγίζει με άγριες διαθέσεις, γιατί η στήριξη (γραμμή ΑΒ) που βρίσκεται κοντά σε αυτές, εάν την διασπάσει καθοδικά, τότε θα οδηγηθεί σε τιμές πολύ χαμηλότερες των 100 μονάδων δημιουργώντας έτσι ιστορικά χαμηλά. Επίσης, τόσο ο RSI όσο και ο Money Flow Index βρίσκονται σε χαμηλά υπέρ πουλημένα επίπεδα και παρ’ όλα που δείχνουν είσοδο στην αγορά, παρατηρούμε διστακτικότητα. Γενικώς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από εδώ και πέρα, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις κυρίως θα είναι αυτές που θα καθορίσουν και την πορεία της αγοράς.
    http://marketstime.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φίλε Μπατήρη μάλλον το έχεις πιει το κρασί πριν βάλεις το μούστο!!!
    Ποια επιλογή μου? Από όλα όσα γράψει κατάλαβες ότι έχω αγοράσει ΕΥΡΩΒ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ακόμα ένα ποτηράκι, ακόμα ένα τραγουδάκι
    στον κόσμο που βρέθηκα τα πάντα βαρέθηκα
    αγάπες και πίκρες και φαρμάκι.

    Ακόμα ένα κοκκινέλι, ακόμα λιγάκι τι σας μέλει,
    μου φέρνει μια ζάλη μέσα στο μυαλό
    και τότε ξέρω να χαμογελώ.
    Φίλε Μπατήρη μάλλον το έχεις πιει το κρασί πριν βάλεις το μούστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. δασκαλε θα ηθελα την αποψη σου Τι προβλέπει η Goldman Sachs για το κλείσιμο του 2013;
    DailyFX Team, Research

    Παρασκευή, 05 Ιουλ 2013 - 12:26














    Με τις αγορές να έχουν εισέλθει σε μια παρατεταμένη περίοδο υπέρ του δολαρίου και με το επενδυτικό συναίσθημα να είναι ευνοϊκό για τις αμερικανικές μετοχές παράλληλα με το δολάριο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε κάποιες από τις προβλέψεις της GS για το τέλος του 2013.

    Ο αμερικανικός κολοσσός, εκτιμά ότι η ισοτιμία EUR/USD θα βρίσκεται στα 1,3700, η ισοτιμία GBP/USD στα 1,4600, η ισοτιμία USD/JPY στα 105,00 και η ισοτιμία AUD/USD στα 0,9000.

    Όσον αφορά τις αγορές μετοχών, ο στόχος για τον S&P 500 είναι στις 1750 μονάδες και για τον ευρωπαϊκό STOXX Europe στις 320 μονάδες.

    Στην αγορά εμπορευμάτων, «βλέπει» το πετρέλαιο στα $105,00 και το χρυσό στα $1300

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κυριε Τακη καλημερα σας. ΜΟΗ η ΕΛΠΕ απο τον 25αρη? Και τις δυο η καμια απο τις δυο?

    Δυσκολευομαι να βρω αλλη σχετικα προσιτη αποτιμηση απο εταιρειες του 25αρη. Ενταξει η ΜΠΕΛΑ, η ΦΦΓΚΡΠ, η ΜΕΤΚ και η ΔΕΗ ισως δικαιολογουν βασει κερδων και προοπτικης την αποτιμηση τους. Προερχονται ομως απο δυνατη κινηση.

    Θεωρω οτι μονο στις κατασκευες και σε καποιες μικρες εταιρειες του ΧΑΑ υπαρχουν σχετικα προσιτες αποτιμησεις. Αλλο ο Γδ των 840 που αντανακλα τα χαλια των τραπεζων και αλλο οι ξεχωριστες μετοχες οι τιμες των οποιων ακολουθουν αυτονομη πορεια και οι καλες βρισκονται οι περισσοτερες σε αρκετα δικαιη αποτιμηση και στην ουσια με δεικτη 1500-2000 μοναδων. Το διπλο προσωπο του Ιανου για το ΧΑΑ.

    Και θα ηθελα και την αποψη του εκλεκτου φιλου κυριου Ζachmour επι των λεχθεντων. Ο οποιος τοσο δικαιωθηκε για το σαπακι της ΜΙΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry, τα ΕΛΠΕ θεωρεί σωστότερα κεφαλαιοποιημένα ο κύριος Τάκης.Εγώ αυτήν την περίοδο έχω ΜΟΗ,μόνο που ο οικοδεσπότης μας μου έχειεπισημάνει τον υψηλό δανεισμό της εταιρείας.Παρατηρώ ότι ενδιαφερόμαστε για τις ίδιες μετοχές,ΟΤΟΕΛ-ΜΟΗ-ΕΛΠΕ-ΔΕΗ. Συντηρητικός και εσείς,καθόλου άσχημα.
      Κύριε Τάκη μαλώστε με αν δεν θέλετε να αναφέρομαι σε παλαιότερες γνώμες σας,ξέρετε ότι το κάνω πάντα καλοπροαίρετα και με εκτίμηση,για να μην πω σεβασμό, στην άποψη σας.

      Διαγραφή
    2. κυριε gerry πραγματι πολλες μετοχες που πραγματικα αξιζουν οπως μετκ-μπελα-φριγγοκλας-ΣΩΛΚ,εχουν κανει τα ραλλακια τους και πιθανον να ανιστοιχουν σε δεικτη 2000 με παλια δεδομενα.Για τον ικτινο στα 1.50 ευρω εχω αμφιβολιες και οτοελ δεν μου αρεσει ο κλαδος και ο ιδιοκτητης βασιλακης.
      Κτιζω θεση σε ΓΕΒΚΑ εδω και 4 μηνες ,δεν ειναι θωρηκτο συμφωνα με τα κριτηρια του κυριου τακη αλλα στο 0.33 ειναι στα χαμηλοτερα ετων.
      Απο τραπεζες κανω μονο βραχυβιες κινησεις γιατι ειναι βαρελι χωρις πατο
      Συλλεγω μονο τραπεζα ελλαδος στα 12.50(αν και αυτη δεν ειναι ακριβως τραπεζα) καθως και τιτανα κατω απο 13.Τα ελπε ειναι στην παρακολουθηση και η μεγαλυτερη θεση μου ειναι στην δεη.Εχω και ενα σαπακι (παλαι ποτε)που ντρεπομαι να γραψω ολυμπ
      gforce

      Διαγραφή
    3. Κύριε Gerry αν αυτά τα πετρέλαια που λένε ότι υπάρχουν στο Ιόνιο και στο Λυβικό πέλαγος είναι όντως τόσα, τότε και οι δύο είναι hot.

      Για την ακρίβεια ΘΑ είναι very very hot, στο μέλλον.

      Διαγραφή
  55. Τράκαρε καλησπέρα
    Σε είχα ρωτήσει κάποια στιγμή για επιλογή.
    Πως βλέπεις την πορεία της τελευταία.
    Επίσης την γνώμη σου για Γεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Συγγνωμα Τακαρε κ επιλεκτο ηθελα να γραψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κυριε Gforce τα ακινητα της ΟΛΥΜΠ αξιζουν ομως πολλαπλασια της τιμης της μετοχης στο ταμπλο. Ισως ειναι απο τις πιο υποτιμημενες και φτηνες μετοχες στο ταμπλο. Εχω κι εγω μια μικρη θεση σε αυτα τα επιπεδα. Βεβαια εχουμε να κανουμε και με Στεγγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry καλό το ανέκδοτο με τα ακίνητα της ΟΛΥΜΠ. Μου θυμίζουν τα ακίνητα του Κέκροπα, όλο αποτιμώνται και ποτέ δεν αποτιμώνται.
      Καθίστε εσείς να κοιτάτε BV. Η ΒV δεν τρώγεται. Θα θυμάστε και κάτι BV που είχε η άλλοτε κραταία Τ.Ο.USA. Πόση είναι σήμερα η BV της ΤΟUSA οεοεοοο????

      Δεν κοιτάμε BV. Αλλά πότε θα βγάλει κέρδη.
      Το ερώτημα απλό.

      Πότε θα βγάλε κέρδη ο Στέγγος??? Πότε οεοεοοοοο???
      Εδώ δεν δουλεύει το Πόρτο Καρράς - σιγά μην βγάλει κέρδη.

      Διαγραφή
  58. "Η Noble Energy θεωρεί ότι ο σταθμός LNG (θα κατασκευαστεί στην περιοχή Βασιλικού) που θα στοιχίσει 6 δις δολάρια είναι βιώσιμος ακόμη και μόνον με το κοίτασμα Αφροδίτη, του οποίου το ακριβές μέγεθος θα είναι γνωστό τον Σεπτέμβριο. Και αυτό είναι ίσως το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για την Κύπρο, που παίρνει πια δυναμικά θέση και διεκδικεί ρόλο στην ενεργειακή αυτή κοσμογονία που είναι σε εξέλιξη".

    ΜΑΛΙΣΤΑ....6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6 δισεκατομμύρια δολάρια κύριε Δαρείε, αλλά τι σημασία έχει μια μικρή διαφορά. Μακάρι να αρχίσει η κατασκευή και να τελειώσει σύντομα.

      Διαγραφή
  59. Bonjour!

    Καλοκαιράκι και λέω να τζογάρω ολίγο.

    Πρώτη τοποθέτηση EUROBANK στο 0.633€ στημένα.

    Αν παραμείνει κλειδωμένη, αύριο τα υπόλοιπα...

    2.5 ΔΙΣ. η κεφαλαιοποήση με το σημερινό limit down...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορά εκτελέστηκε.

      Διαγραφή
    2. κυριε δαρειε με 11 εκατ ανεκτελεστα πως και πηρατε τετοια αποφαση
      και δεν περιμενατε αυριο.
      Συμφωνα με τον παπαγαλολεωτσακο η ανεκτελεστη εντολη πωλησης ειναι της ετε
      κατα τακαρον ευαγγελιον βεβαια η ευρωβ δεν υπαρχει περιπτωση bad και good
      οποτε αυριο θα το σκεφτω και εγω
      gforce

      Διαγραφή
    3. Monsieur GFORCE όπως έγραψα είναι η μισή κίνηση. Η άλλη μισή αύριο εάν δεν ξεκλειδώσει σήμερα.


      Και το έγραψα εξ'αρχής αυτό...Μετά Χριστόν προφήτης ουδείς monsieur.

      Διαγραφή
    4. Και η ΕΘΝΙΚΗΣ πριν την αυξηση εάν θυμάστε έκανε ένα -30% με 8.000.000 ανεκτέλεστα στο 0.37€ αν θυμάμαι καλά...

      Την συνέχεια ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ την γνωρίζουμε όλοι....

      Διαγραφή
    5. πραγματι ολα ειναι πιθανα το να δουμε και ενα +30 κατα τις 4 δεν θα με εκπληξει

      Διαγραφή
    6. Δεν το βλέπω για +30% αν ξεκλειδώσει....

      Σε κάθε περίπτωση η αποτίμηση της σε αυτά τα επίπεδα και λίγο χαμηλότερα αρχίζει και γίνεται πιο εξορθολογισμένη.

      Ειναι αρκέτα τα χρήματα που δυνητικά χάνει το Ταμείο με την σημερινή και πιθανή αυριανή αποτίμηση. Γιαυτό ρισκάρω.

      Διαγραφή
    7. Μια ένδειξη δίνει η συμπεριφορά του προθεσμιακού συμβολαίου EUROB1309-P. Στο 0,63 τώρα με κίνηση ανάμεσα στο χαμηλό των 0,60 και 0,655 υψηλό αλλά με 2570 κομμάτια μόνο. Αν είχε σημαντικότερο όγκο θα βγάζαμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  60. Με τι τιμη στοχο πωλησης κ. Δαρειε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω συγκεκριμένη τιμή στόχο.

      Θα το αποφασίσω ανάλογα της πορείας.

      Αν ξεκλειδώσει σήμερα, μπορεί και σήμερα.

      Διαγραφή
    2. (0,633/1,54) χ 4,29 = 1,77 εκπεφρασμένο σε ΕΤΕ η οποία επίσης είχε αρνητική θέση προ ΑΜΚ.

      (0,633/1,54) χ 1,70 = 0,699 εκπεφρασμένο σε ΠΕΙΡ.

      Στην κερδοσκοπία δεν υπάρχουν όρια, το timing δεν ευννοεί καθόλου τον κλάδο, αλλά...δεν την λες και ακριβή. Φυσικά ο εχθρός του φτηνού είναι το φτηνότερο. Μακάρι να την δούμε 0,444 όπου θ΄αγοράσουμε πολλαπλάσια.

      Πάντως αν θέλουμε να ακριβολογούμε, η σωστή έκφραση είναι για τα τραπεζικά ιδρύματα τώρα είναι "πρώην ζομποτράπεζες" καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι νεκροζώντανες πια. Το πολύ χρήμα, αυτό του ΤΧΣ, είχε προκαταβληθεί αρκετούς μήνες πριν βέβαια, αλλά των ιδιωτών σπαρταράει ακόμα.

      Διαγραφή
  61. Ευχαριστω για την απάντηση.
    Τσιμπησα λιγα και εγω καθως σε προηγουμενο μιτο λεγαμε οτι στα 0.75 ισως παιξει λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. εδω γινετε ενας διαγωνισμος του ποτε θα μηδενισει ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ...

    αγορα διαρκειας απο αυριο στο ΜΑΓΙΚΟ 0.048

    ολοι για την ξεπετα .... την ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

    Ο τυχερος παει ταμειο που λεει ο λαος......

    Τα ρεστα και ΤΑΠΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. τακη τι γνωμη σου για το ΤΤ θελω θα παει στην ευροβανκ η εκπληξη στην αλφα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνώμη μου κύριε 30φυλλε είναι ότι δεν θα πάει ούτε ΑΛΦΑ, ούτε Πειραιώς. Τα δωράκια τέλος γιαυτές τις δύο.
      Οπότε ΛανΕΤΕ ή ΕΥΡΩΒ!

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂