Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ η δημόσια τηλεόραση με μετόχους, όχι το κράτος - αλλά τα κορόιδα τους ιθαγενείς αυτής της τριτοκοσμικής χώρας


Μας λέει η διοίκηση της ΕΡΤ για το δυσθεώρητο ποσό των 91 εκατ. ευρώ κέρδη που είχε η κρατική τηλεόραση τα δυο τελευταία χρόνια 2010 - 2011 και κορδώνεται για τις επιτυχίες της. Απο τα στοιχεία του ισολογισμού του 2011 προκύπτει πως τα κέρδη προ φόρων είναι της τάξης των 57 εκατομμυρίων ευρώ. Για το 2010 η ΕΡΤ είχε κέρδη 37 εκατ. ευρώ. Κέρδη μουσαντένια βέβαια. Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Θα καταλάβετε σε ολίγον τι εννοώ. 

Μας εξηγεί, η διοίκηση, πως τα δυο τελευταία χρόνια η κρατική τηλεόραση κατάφερε να ξεπεράσει τις ζημιές, να μειώσει δραστικά τα χρέη σε προμηθευτές από 111 εκατ ευρώ το 2008 σε 44 εκατ. ευρώ το 2011, να μηδενίσει τον τραπεζικό δανεισμό και σήμερα να έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 4 εκατ. ευρώ. 

Είναι χαρακτηριστικό πως τα δυο τελευταία χρόνια τα έξοδα μειώθηκαν από 384 εκατ το 2009, σε 316 το 2010 και 272 το 2011. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο ποσό της μισθοδοσίας, από 210 εκατ. ευρώ το 2009 σε 123 εκατ. την περυσινή χρονιά.

Τη 2ετία αυτή η ΕΡΤ προχώρησε στην απομάκρυνση 1.350 εργαζομένων, συμβασιούχων αλλά και προσωπικού με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.


Έπρεπε δηλαδή η Ελλάδα να πτωχεύσει, να μπούμε ως χώρα στη βαθύτερη ύφεση του τελευταίου αιώνα, για να καταλάβουμε ότι η ΕΡΤ - και όχι μόνον η ΕΡΤ - πρέπει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα οικονομικά της.



Ξεχνάνε όμως όλοι αυτοί που σχίζουν τα ιμάτια τους για το ότι πρέπει να υπάρχει ΕΡΤ, τα έσοδα απο το ανταποδοτικό τέλος. Τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος το 2011 μειώθηκαν στα 299 εκατ. ευρώ, έναντι 301 εκατ. ευρώ το 2010. 

Προσέξτε τώρα πως λειτουργεί η ΕΡΤ. Απο τις πωλήσεις των 318,8 εκατ. ευρώ, μόνο τα 8,6 εκατ. είναι απο διαφημίσεις.
Τα 299 εκατ. είναι απο το ανταποδοτικό τέλος, κοινώς ΧΑΡΑΤΣΙ!!!


Κοινώς το 94%των εσόδων της ΕΡΤ είναι απο λεφτά που πληρώνουν οι ιθαγενείς αυτής της χώρας για να έχουμε δημόσια τηλεόραση - θέλουμε, δεν θέλουμε - έχουμε, δεν έχουμε τηλεόραση.
 

300 εκατομμύρια πήρε η ΕΡΤ για το 2011 απο το χαράτσι.

Ω, ρε για ποιά κέρδη μιλάμε??

Έσοδο απο ανταποδοτικό τέλος = τα λεφτά που εισπράττει η Δημόσια Τηλεόραση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, απο κάθε ιθαγενή αυτής της χώρας, βλέπει δεν βλέπει ΕΡΤ, έχει δεν έχει τηλεόραση.


Μιλάμε για έναν δημόσιο οργανισμό - ζημιογόνο, μη ανταγωνιστικό - που λειτουργούσε τόσα χρόνια λόγω του χαρατσιού.
Από τηλεθέαση???



Πληρώνω φόρους - όσους μου αναλογούν - για να έχω δημόσια υγεία, δημόσια εκπαίδευση - άντε και για να κατασκευαστούν μερικοί σύγχρονοι δρόμοι και να γίνουν μερικά έργα. Όχι όμως και να συντηρώ μια δημόσια τηλεόραση, η οποία για να επιβιώσει χρειάζεται 300 μιλιούνια ετήσια έσοδα και άλλα τόσα έξοδα. Που ακούστηκαν αυτά???

Λυπούμαστε για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ - όμως πρέπει και αυτοί να καταλάβουν ότι τα παραμύθια της χαλιμάς σε αυτή την χώρα τελείωσαν. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, εξαιτίας του σπάταλου δημόσιου τομέα, του κράτους που βόλευε τα δικά του παιδιά, με λεφτά δανεικά και των συνδικάλων που συνείσφεραν, με τις πρακτικές τους, να χρεοκοπήσει ο δημόσιος τομέας.

Θα έπρεπε οι εργαζόμενοι - με πρωτεργάτες τους άχρηστους και αμόρφωτους συνδικάλες - να απεργούν και να διεκδικούν καλύτερη αξιοκρατία και ευνομία στις εταιρείες που εργάζονται. Όχι προσλήψεις, όχι σπατάλες - ώστε να αμείβονται σωστά, δίκαια και να υπάρχουν κέρδη που να τα μοιράζονται με το κράτος. Έτσι θα έπρεπε να σκέφτονται και να λειτουργούν.

Λυπάμαι λέω ξανά για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ - είχα και φίλους ανάμεσα τους - αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Θέλουμε, δεν θέλουμε θα αλλάξουμε πλευρό.

Η ευχή του Τάκαρου - να μάθαμε απο τα λάθη μας και η επόμενη Ελλάδα  να μην είναι σαν την σημερινή. Να είναι καλύτερη, με αίσθηση του δικαίου και να βασιλεύει η αξιοκρατία και όχι η ρεμούλα και το βόλεμα.

149 σχόλια:

  1. Γιώργη Homo Habilis, σταμάτα να ανοίγεις το στοματάκι σου και να λες ανοησίες.

    Απάντα βρε Γιώργη.
    Πρέπει να έχει η ΕΡΤ έσοδα 300 μιλιούνια απο ΧΑΡΑΤΣΙΑ??? Ναι ή όχι???

    300 μιλιούνια έσοδα απο χαράτσι και καμιά 20ριά απο διαφημίσεις. Που ακούστηκαν αυτά??

    Απο την άλλη - 300 μιλιούνια έξοδα για να λειτουργούν 3 κανάλια, τηλεθέασης 0,5+1,5+0,7 = 2,7% και μερικά κανάλια ραδιοφώνου.

    Ναι στην δημόσια τηλεόραση, αλλά στην ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση που δεν θα έχει 300 εκατ συνολικά έξοδα και δεν θα χρειάζεται 120 μιλιούνια για προσωπικό. Αν θέλει 300 μιλιούνια να έχει έξοδα - ας φροντίσει να ανεβάσει τηλεθεάσεις και να πάρει 300 μιλιούνια απο διαφημίσεις.

    Θα τρελαθούμε τελείως???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Pimco: Νέος 6ετής κύκλος ύφεσης ξεκινά για την παγκόσμια οικονομία - Τα υψηλά χρέη των κυβερνήσεων και οι προσπάθειες μείωση των θα προκαλέσουν επιδείνωση των συνθηκών
    12/06/13 - 11:08
    Εκτύπωση
    E-mail




    Υψηλές εμφανίζονται οι πιθανότητες για μία νέα ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την Pimco, η οποία τοποθετεί αυτές τις πιθανότητες στο 60%.

    Σύμφωνα με την Pimco, η παγκόσμια οικονομία έχει μπεί σε έναν νέο κύκλο, ο οποίος θα διαρκέσει περί τα 6 χρόνια, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων χρέους.
    Η ίδια αναφέρει ότι αναμένει να επιδεινωθούν οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας των προσπαθειών των κυβερνήσεων να μειώσουν τα χρέη τους. Ήδη το αμερικανικό χρέος ξεπέρασε το 101% το 2012, από το 99% το 2011, ενώ για την οικονομία της Ιαπωνίας το μέγεθος ξεπερνά το 200% του ΑΕΠ.
    Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Pimco, Saumil H. Parikh, η Ευρώπη θα βιώσει μια παρατεταμένη ύφεση και οι ΗΠΑ μια οριακή ανάπτυξη, η οποία θα ομοιάζει με στασιμότητα.

    www.bankingnews.gr Kυριε τακη το σχολιο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά το παραμυθάκι με τα χρέη των Η.Π.Α. και την Ιαπωνία δεν βαρέθηκαν ορισμένοι να το πιπιλάνε???
      Δεν μπορεί να έχουν χρέη όσοι έχουν δανειστεί στο νόμισμα τους.
      Είναι σαν να είχε η Ελλαδάρα μας χρέη 300 δις σε δραχμές.

      Οπότε να μην κοιτάτε τα χρέη της Η.Π.Α. ειδικά όταν το δολ. παραμένει ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Αν θέλουν οι Αμερικάνοι θα θυμηθούν ότι έχουν χρέη, μόνο και μόνο για να χτυπήσουν την Κίνα, που έχει επενδύσει στο Αμερικάνικο χρέος - με αντάλλαγμα, όμως την δική της ανάπτυξη.

      Επίσης για το χρέος του Ιάπωνα να μην πολυδίνεται σημασία. Είναι εσωτερική υπόθεση τους. Γιεν χρωστάει η Ιαπωνία στους ντόπιους Ιάπωνες που στηρίζουν το γιέν και αγοράζουν το χρέος τους με αντάλλαγμα την κοπή άφθονων γιέν.

      Καααααααααααάποτε βέβαια θα σκάσουν τα χρέη, επειδή έτσι θα θελήσει κάποια κεντρική κυβέρνηση των Η.Π.Α. ή της Ιαπωνίας - το πότε όμως είναι άγνωστο.

      Το πρόβλημα του Ιάπων είναι να μην του στείλουν το γιεν κάτω απο τα 50 - εκεί θα σκάσει και θα παρασύρει ένα σωρό οικονομίες μαζί του.

      Διαγραφή
  3. Το 2008 στην ονομαστική εορτή φίλου καθόμουν δίπλα σε ηλεκτρολόγο, φυτεμένο στην ΕΡΤ με μισθό σχεδόν 3πλάσιο του δικού μου στο ΥΠΕΠΘ. Μέσα μου εξοργίστηκα φυσικά και είμαι θυμωμένος ακόμα. Αυτό όμως δεν είναι ικανό θολώσει την εικόνα του τρομοκρατημένου μουρόχαυλου πρωθυπουργού. Ο χειρισμός μου δείχνει κυβέρνηση σε απόγνωση. Οκ, προσωρινά τα πρόβατα αντί να συζητάνε την γκέλλα στην ΔΕΠΑ θα εστιάζουν στην ευρωκάθαρση της ΕΡΤ, αλλά ο χειρισμός ήταν ΑΙΣΧΙΣΤΟΣ. Με μια νέα ανοησία δεν διορθώνεις την προηγούμενη. Επιτέλους κυβερνητικοί ουρακοτάγκοι δραστηριοποιηθείτε. Η χώρα χρειάζεται δουλειά, πολύ δουλειά από ικανούς και όχι κομματογλύφτες κι ακόμα περισσότερη υπομονή καθώς το καράβι δύσκολα στρίβει μετά όμως ευκολότερα επιταχύνει.

    Κατά τα λοιπά. Η δόμηση του ιστολογίου δυσκολεύει τη συζήτηση. Χθες έκανα ένα σχόλιο κύριε Τάκη για το time value που εμπεριέχεται στα warrants (κάτι που οδηγεί κατά την γνώμη μου στην ΜΗ ΑΣΚΗΣΗ τους την προσεχή 3ετία). Αλλάξαμε θέμα, θα παραμείνει στα ασυζήτητα. Μεταφορά του ιστολογίου στους Μονολόγους ή αλλού θα βοήθαγε για δομή παρόμοια με του marketzone.

    Ως προς την αγορά. Αλλάζει ρότα η Citibank ή τουλάχιστον διαφοροποιούνται κάποιοι αναλυτές της? Ακριβούτσικη μεν λέει η ναυαρχίδα, αλλά κερδοφορία 800 εκ. το 2015 και 1200 το 2016 δεν το περνάς στο ντούκου. Φαντάσου τι θα πούνε για ΑΛΦΑ δηλαδή που ήταν και στους underwriters. Επίσης η HSBC προσπαθεί να βρει τις πιθανές ωφέλειες από την ένταξη στις αναπτυσόμενες για τράπεζες, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, αλλά και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ που θα επυλώσουν τις απώλειες από την πώληση των παθητικών κεφαλαίων λόγω εξόδου απ΄τις ανεπτυγμένες.

    Σε βάθος 6 μήνου φυσικά, αλλά των φρονίμων τα παιδιά... βαστάνε ρευστό για λίπανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα επικεντρωθώ κύριε hippy - σε ότι αφορά την ΕΡΤ, αλλά και την Ελλαδάρα μας - στο εξής

      Θα έπρεπε οι εργαζόμενοι - με πρωτεργάτες τους άχρηστους και αμόρφωτους συνδικάλες - να απεργούν και να διεκδικούν μεγαλύτερη αξιοκρατία και ευνομία στις εταιρείες που εργάζονται. Όχι προσλήψεις, όχι σπατάλες - ώστε να αμείβονται σωστά, δίκαια και να υπάρχουν κέρδη που να τα μοιράζονται με το κράτος. Έτσι θα έπρεπε να σκέφτονται και να λειτουργούν.

      Όταν αυτό το αντιληφθεί το 50% +1 Έλληνας, τότε κάτι θα έχει αλλάξει σε αυτό το δύσμοιρο κράτος - με σιγουριά προς το καλύτερο.

      Διαγραφή
  4. " Η δόμηση του ιστολογίου δυσκολεύει τη συζήτηση"

    Επιπλέον μας αφαιρεί τη δυνατότητα να διορθώνουμε ορθογραφικά και κυρίως συντακτικά

    λάθη, κάτι που καταδυνάστευε ανέκαθεν τον βιαστικό κι επιπόλαιο Χίππη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας έβαλα πάνω αριστερά - πάνω απο τον ύμνο των ζομποτραπεζών - ένα gadjet που βοηθά την Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο. Δοκιμάστε το.

      Στα σχόλια και εγώ έχω πρόβλημα - δεν μπορώ να παρέμβω, ούτε καν ως διαχειριστής για να διορθώσω λάθη μου.

      Στα υπόλοιπα, που λέτε κύριε Hippy, δεν ξέρω αν μπορώ να βελτιώσω το Ιστολόγιο - ακούω προτάσεις, αν και σας θυμίζω ότι πρόκειται για Blog Και όχι για site, οπότε κάποια πράγματα δεν φτιάχνονται.

      Διαγραφή
  5. Κύριε Τάκη συνεχίστε,η λογική σπανίζει σε αυτήν την χώρα.
    Θυμάμαι την εκπληκτική δήλωση σας,στο marketzone που έκλεισε,ότι:"ναι είμαι γερμανοτσολιάς με τσαρούχι με φούντα".Ίσως να θυμάστε και σεις ότι είχα επισημάνει το ότι κανείς δεν τόλμησε να σας αντικρούσει ή να χλευάσει,απλά γιατί τον ευφυή και τολμηρό άνθρωπο τον σέβεται και ο άξιος αλλά και ο ημιμαθής και ο αδαής.
    Φίλε Ηλία,παιδί των λουλουδιών.Σήμερα στο λύκειο απλά ρώτησα κάποιους τρομοκρατημένους εξαιρετικούς συναδέλφους:"Καλά βρε παιδιά,καταδέχεστε να συγκρίνετε την μόρφωση και την δουλειά σας με την αργομισθία των διαφόρων συχναζόντων σε πολιτικά γραφεία ψευδοϋπαλλήλων της κρατικής και όχι δημόσιας τηλεόρασης;" Και άρχισαν να ομιλούν,για γνωστούς τους που αμοίβονταν τριπλάσια και τετραπλάσια από τον γιατρό του ΕΣΥ και σιτίζονταν στο πρυτανείο της ΕΡΤ,για παιδιά του ΔΟΛ και άλλων ΜΜΕ που συμπλήρωναν το παντεσπάνι με το χαράτσι από την ΔΕΗ.Ανοίγουν τα στόματα μπροστά στην λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νίκο το ξέρετε πολύ καλά πως ο Τάκαρος είναι ΕΛΛΗΝ με κεφαλαία.
      ΕΛΛΗΝ που πονάει τον τόπο του, αλλά του αρέσει η Γερμανική πειθαρχεία.

      Διαγραφή
  6. Το ότι έπρεπε να γίνει «συμμάζεμα» στην ΕΡΤ είναι δεδομένο. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι, άσχετα αν ποτέ δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με τα επίσημα νούμερα. Ο τρόπος όμως που έγινε αυτό, είναι λέει «αιφνιδιαστικός». Εγώ πάλι πιστεύω ότι το γνώριζαν πολύ καιρό (το είχαν συζητήσει) και για το λόγο αυτό ο Βενιζέλος έλεγε για «επανακαθορισμό της συμφωνίας των τριών», γιατί πολύ απλά διαφωνούσε, όπως διαφωνεί γενικότερα με οποιαδήποτε αλλαγή επηρεάζει κατά βάση δικούς του, εν δυνάμει, ψηφοφόρους. Το ίδιο ισχύει και για τον τρίτο της παρέας ο οποίος είναι «μια μέσα μια έξω» με κόκκινες, ροζ και άλλου τύπου… γραμμές.
    Επίσης διάβασα ότι το σχέδιο στηρίζεται σε παλαιότερη πρόταση επί εποχής ΓΑΠ όταν ήταν επικεφαλής ο Μόσιαλος. Να δούμε λοιπόν αν ο Βενιζέλος θα απορρίψει εκ νέου (προφανώς την απέρριψαν τότε), πρόταση που προέρχεται από το δικό του κόμμα. Όσο για τον Κεδίκογλου τα λόγια περισσεύουν. Το αυτό ισχύει και για τον όψιμο αγωνιστή και πρώην «γνωστό καταληψία» κατά δήλωσή του.
    Θα πω όμως ότι κάτι αλλάζει σε αυτήν τη χώρα, (άρα θα πω ένα μικρό μπράβο στο Σαμαρά), αν το επόμενο που θα γίνει θα είναι η επαναφορά της τροπολογίας σχετικά με τους υπαλλήλους της Βουλής, (μιας και λέγεται ότι το θέμα ΕΡΤ είναι προσωπική του απόφαση άρα να υποθέσω ότι και το θέμα «Βουλή», όταν και αν έρθει, θα είναι πάλι δική του ευθύνη). Ότι θα υπάρξει αδικία για κάποιους κυρίως χαμηλόμισθους είναι σίγουρο, ελπίζω όμως να ξεπεραστεί αυτό στην επαναπρόσληψη.
    Επίσης υπάρχει κάτι που φαίνεται να λησμονούν οι ειδικοί σχετικά με την διοίκηση μιας επιχείρησης, είτε πρόκειται για του Ιδιωτικού είτε για του Δημοσίου τομέα. Σε μια επιχείρηση υπάρχουν δύο ειδών γνώσης, αυτή που έχει κάποιος λόγω ειδίκευσης σπουδών κλπ, και η «άλλη» που αποκτάται επειδή «ξέρει πως δουλεύουν τα πράγματα μέσα στην συγκεκριμένη επιχείρηση». Αυτό το δεύτερο δεν ξέρω πως θα πετύχουν στην ΝΕΡΙΤ, αν διώξουν όλο το προσωπικό και επαναπροσλάβουν άλλους. Εννοώ και σε επίπεδο τρόπου προσλήψεων κυρίως διοικητικού – τεχνικού προσωπικού. Φυσικά υπάρχει ένα θέμα και με τους δημοσιογράφους, αλλά αυτό είναι δύσκολο… ζήτημα.
    Ο χρόνος όπως πάντα άλλωστε, θα δείξει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΦΑ Alpha: Στα 0,3 € η τιμή-στόχος από ΚBW

    Η KBW προβλέπει ότι τα κέρδη προ προβλέψεων της τράπεζας θα εμφανίσουν βελτίωση από το β' εξάμηνο του 2013 λόγω χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης και συνεργιών από τη συγχώνευση με την Εμπορική.







    Τιμή-στόχο στα 0,3 ευρώ, χαμηλότερα από την τρέχουσα που βρίσκεται στα 0,42€ δίνει για τον τίτλο της Alpha η Keefe, Bruyette and Woods σε έκθεσή της όπου δίνει σύσταση underperform για τη μετοχή.

    Ο οίκος, στην έκθεσή του, υπογραμμίζει ότι το "μαξιλάρι" κεφαλαίων πάνω από τα ελάχιστα κύρια εποπτικά κεφάλαια του 9% είναι αρκετά για να απορροφηθούν οι μελλοντικές ζημιές, τις οποίες εκτιμά περίπου στο 1 δισ. έως και τη χρήση του 2014.

    Η KBW προβλέπει ότι τα κέρδη προ προβλέψεων της τράπεζας θα εμφανίσουν βελτίωση από το β' εξάμηνο του 2013 λόγω χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης και συνεργιών από τη συγχώνευση με την Εμπορική. Παράλληλα, εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει ήπια κέρδη το 2014.
    ευχωμε παντα επιτυχιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://naked-monk.blogspot.gr/2013/06/alpha-bank_12.html#more

      Oι συγκεκριμένοι βέβαια δεν είναι και οι πιο αξιόπιστοι...

      Διαγραφή
    2. Κύριε alex το ότι η Κύπρου βάρεσε φαλιμέντο, δεν σημαίνει ότι όταν έγραφαν αυτά που έγραφαν για την Κύπρου ότι είχαν άδικο. Σιγά μην ήταν καλύτερες οι Γερμανικές τράπεζες.

      Τεσ πα

      Εγώ μιλώ για 0,29 - 0,32 , αν αφαιρέσω τα λεφτά των προνομιούχων , τότε με δεδομένο τις σημερινές καιρικές/χρηματιστηριακές συνθηκες μια χαρά είναι τα 0,2Χ. Τη δεδομένη στιγμή δεν κρύβουν κάποιο ρίσκο - στο μέλλον βλέπουμε.

      2,2 με 2,5 δις δεν μπορεί να μην αξίζει η ΑΛΦΑ. Αν πάλι η Ελλάδα βαρέσει νέο delete, τότε ούτε αυτά δεν θα αξίζει. Όπως την πάτησε ο μέτοχος της Κύπρου.

      Διαγραφή
  8. Μεγάλες εντολές αγοράς στον ΑΒΑΚΑ. Σημαίνει κάτι? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ στις κατασκευαστικές να σας βοηθήσω.

      Κύριε Δαρίεεεεεεεε - σας ζητούν. Ρίξτε τις γνώμες σας.

      Διαγραφή
    2. Σημαίνει ότι μαζεύουν τεμάχια απο το πόπολο monsieur Santana αλλά εσεις καθήστε στα αυγά σας μεχρι το πακέτο όπως εχω γράψει αρκετές φορές. Το τι θα παιχτεί εκεί δεν μπορει ακόμα και να σας το μαρτυρήσω να το συλλάβει ο νους και η λογική σας.

      By the way η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ θωρηκτό πρώτο και αναθεωρώ τον στόχο πώλησης μου για 0.30€ πιο πάνω απο εκει που ειχα δώσει. Δηλαδή 0.30€ πιο πάνω από την ονομαστική της αξία και κοντά στην τιμή του monsieur Massalas.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη συγχαρητήρια για το blog! Είναι μια ΟΑΣΗ! Πραγματικά βοηθάτε πολύ κόσμο να ξεφύγει από τους λύκους...

      Θα ήθελα να ρωτήσω τον Κύριο Δαρίο ποιά ακριβώς είναι η τιμή που αναφέρει για το θωρηκτό ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ? Αν δεν κάνω λάθος η ονομαστική της τιμή είναι 0,60... Επίσης αν έχετε κάποια εκτίμηση για το πότε θά πατήσει το turbo?

      Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    4. Κύριε nemoz η δύναμη του Τάκαρου είστε εσείς οι αναγνώστες του.

      Εσείς πρέπει να γκουρουδιάζετε και να συμμετέχετε ενεργά στα σχόλια, για να παίρνει έμπνευση ο Τάκαρος και να του κατεβαίνουν ιδέες για σχόλια.

      Διαγραφή
    5. Monsieur nemoz σας πιανω αδιαβαστο....1.10€

      Διαγραφή
  9. μεχρι χτες οκυρ πετρος φωναζε οτι η ευρωβ ειναι ακριβη σημερα γραφη αλλα Επικίνδυνα και ατιμωτικά σχέδια διαμελισμού της Eurobank οραματίζονται μηχανισμοί για να την πωλήσουν στην ΕΤΕ – Η ΤτΕ να αποτρέψει τα σχέδια καταστροφής - Η Τρόικα να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση, να μην εξαπατηθεί από την ελληνική παγίδα σωτηρα μου εσυ http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/94999-επικίνδυνα-και-ατιμωτικά-σχέδια-διαμελισμού-της-eurobank-οραματίζονται-μηχανισμοί-για-να-την-πωλήσουν-στην-ετε-–-η-ττε-να-αποτρέψει-τα-σχέδια-καταστροφής-η-τρόικα-να-προωθήσει-την-ιδιωτικοποίηση-να-μην-εξαπατηθεί-από-την-ελληνική-παγίδα θα ηθελα το σχολιο σας κυριε τακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην διαβάζετε παπαγαλιές, που άλλοτε βγαίνουν και άλλοτε δεν του βγαίνουν.

    Ουδείς σοβαρός δεν βάζει σοβαρά λεφτά - σε αυτά τα νούμερα - στην EYROBANK. Άλλο κερδοσκοπία, άλλο βάζω λεφτά.

    Οι μικροί κακώς έμειναν με μετοχές EYΡΩΒ, ας τις άλλλαζαν με ΕΤΕ. Γιατί δεν άλλαξαν???

    Τώρα τον άλλο έπιασε ο πόνος για τους μικρούς και που θα σπάσουν την EYRVB σε καλή και κακή??? Όταν έβρισκε κρυμμένες αξίες στην ΠΡΟΤΟΝ, λίγο πριν σκάσει, και έλεγε για Αμερικάνικα funds, όταν έλεγε για Πειραιώς ότι ήταν ευκαιρία και έπρεπε όλοι να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ στο 1 ευρώ - που τα έβρισκε αυτά??

    Θα μου πείτε όλοι κάνουν λάθη. ΟΚ δεκτόν. Όμως ας μην γίνεται ο ΖΟΡΟ των μικρών που τρώνε φάπες. Έτσι λειτουργούν οι αγορές. Κάποιοι πρέπει να τρώνε φάπες. ΟΠΩς ΦΑΠΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟς ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ 8 ΚΑΙ 5 ΔΙς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 300 μιλιούνια - με το έτσι γουστάρω - από το ανταποδοτικό τέλος έπαιρνε η ΕΡΤ, από τους ιθαγενείς αυτής της χώρας.

    Με 300 εκατ. + έσοδα απο διαφημίσεις, μιλάω για σοβαρά έσοδα και όχι για πορδές των 10 και 20 εκατ. θα έπρεπε να είχαμε 4, 5 κανάλια. Τα 2 με αθλητικό πρόγραμμα Τσάμπιονς Λήγκ, Αγγλίες, Ισπανίες, Ιταλίες και Γερμανίες. Μπάσκετ να τα είχε σαρώσει όλα - όποιος ανταγωνιστής ήθελε να πάρει ένα καλό πρωτάθλημα θα έπρεπε να μάτωνε σε σημείο που να μην ξανασκεφτόταν στο μέλλον να κάνει το ίδιο λάθος.

    300 εκατ. για να βλέπουμε ντοκιμαντέρς και μερικούς δημοσιογράφους να βγαίνουν και να αμπελοφιλοσοφούν με συνωμοσιολογίες και ένα σωρό μπούρδες.

    Σήμερα βγαίνει όλο το σινάφι των δημοσιογράφων των ΙΕΚ - όπως έλεγε κάποτε ο frappes - να απεργήσει προς ένδειξη συμπαράστασης.

    Ξυπνάτε βρεεεεεεεεε. Αλλάξτε πλευρό!!! Σε λίγο δεν θα υπάρχει Ελλάδα, για να απεργείτε!!! Ξυπνάτε!!!! Δεν υπάρχει σωτηρία, αν δεν αλλάξετε όλοι σας μυαλό βρεεεεεε

    Θα έπρεπε οι εργαζόμενοι - με πρωτεργάτες τους άχρηστους και αμόρφωτους συνδικάλες - να απεργούν και να διεκδικούν μεγαλύτερη αξιοκρατία και ευνομία στις εταιρείες που εργάζονται. Όχι προσλήψεις, όχι σπατάλες - ώστε να αμείβονται σωστά, δίκαια και να υπάρχουν κέρδη που να τα μοιράζονται με το κράτος. Έτσι θα έπρεπε να σκέφτονται και να λειτουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βγήκαν οι συνταξιούχοι - δηλαδή τι βγήκαν??? Οι συνδικάλες του κερατά τους βγάλαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις συντάξεις πείνας. Οι ίδιοι είχαν ξαναβγεί στο κέντρο της Αθήνας το 2000 για να μην περάσει το νομοσχέδιο Γιαννίτση - που θα έλυνε το συνταξιοδοτικό.

    Τότε είχε βγει ο κυρ Θόδωρος, ο Πάγκαλος ντεεεεε - και έλεγε ότι τέτοιο πράμα δεν πρόκειται να περάσει. Έκλεισαν τους δρόμους και το νομοσχέδιο δεν πέρασε.

    Φάε σχατά τώρα λαέ - φάτα και είναι όλα δικά σου.

    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΟΡΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα στην αξιολογότατη παρέα!
    Κύριε Τάκη παρακολουθώ τα μηνύματά σας πάντα με ενδιαφέρον, δεν το συζητάμε αυτό.
    Απλά «παρεμβαίνω» επειδή είδα και την πρόταση του φίλτατου hippy, και από την πλευρά μου σας προσκαλώ κι εγώ στους Μονόλογους για να έχετε έναν αποκλειστικά δικό σας χώρο, σε ένα interface που βοηθάει τις συζητήσεις.
    Αν δείτε στους Μονόλογους, υπάρχει ένα τμήμα το οποίο λειτουργεί ως blog, αλλά με όλα τα πλεονεκτήματα ενός φόρουμ (αυτή τη στιγμή τρέχουν δύο Blogs, αυτό: http://www.monologoi.gr/yaf_topics8_To-Noumero.aspx και αυτό: http://www.monologoi.gr/yaf_topics9_Astokhies.aspx).
    Όπως θα δείτε, υπάρχει και δυνατότητα σχετικής μορφοποίησης του περιβάλλοντος, ώστε να ταιριάζει στα αισθητικά γούστα σας, ως και δυνατότητα moderation σε αυτόν τον προσωπικό σας χώρο.
    Αν σας ενδιαφέρει, είστε παραπάνω από ευπρόσδεκτος και εσείς και όλη η παρέα του blog σας. Επικοινωνήστε είτε μαζί μου, είτε με τον Αφρικανό (ο οποίος και υποστηρίζει την όλη προσπάθεια).

    Σε κάθε περίπτωση, είτε εκεί, είτε εδώ, πάντα θα σας διαβάζουμε με σεβασμό και αίσθημα απόλαυσης.

    Χαιρετισμούς σε όλη την παρέα,
    grthanasis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια και χαρά σας κύριε Θανάση.
      Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σας, πλην όμως απαντώ αρνητικά.
      Οι λόγοι δύο.

      Κάηκα κατά το παρελθόν από το στέκι του frappe, όπου έγραφα κάποιες μπουρδογκουρουδίες μου και κατόπιν στο marketzone όπου και συνέχιζα τις μπουρδολογίες μου. Αυτό είχε σαν συνέπεια ότι έχασα τις γκουρουδιές μου. οπότε δεν θέλω να την ξαναπατήσω.
      Θα μου πείτε μην κολλάς Τάκαρε, θα κρατάμε καλό back up και δεν θα ξαναχάσεις το αρχείο σου.
      ΟΚ να το δεχτώ αυτό και να υποθέσω ότι βρίσκαμε λύση. Οπότε το προσπερνώ.

      Δεν μπορώ όμως να προσπεράσω το δεύτερο πρόβλημα. Αν ποτέ στο μέλλον εμφανιστώ σε κάποιο site θέλω το δικό μου χώρο, αλλά το βασικότερο θέλω αμιγώς χρηματιστηριακό site. Οι συζητήσεις και τα θέματα των χρηματαγορών σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα να έχουν σχέση αναλογίας 80% τουλάχιστον με 20% τα υπόλοιπα.
      Οπότε όπως καταλαβαίνετε εδώ υπάρχει θέμα.
      Αυτός ήταν και ένας απο τους λόγους - πέραν των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων μου - που αραίωσα τους τελευταίους μήνες απο το market zone.

      Τεσ πα, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θέλω για λίγο καιρό να μείνω μόνος στα blog spot, στη μέση του πουθενά.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε Τάκη,

      Εγώ ευχαριστώ για την απάντησή σας!

      Όσον αφορά στον πρώτο λόγο, βασικά δεν υπάρχει θέμα μιας και ο μίτος σας στο Marketzone υπάρχει και μπορεί να ξανανέβει αν νομίζετε ότι υπάρχει λόγος.
      Το δε backup, ούτως ή άλλως υπάρχει και τώρα.

      Αλλά, σωστά τα λέτε, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

      Όσον αφορά στον δεύτερο λόγο, είναι απολύτως σεβαστός και κατανοητός!
      Όντως, δεν είναι ότι «κολλάνε» πολύ οι θεματολογίες του ενδιαφέροντός μας, απλά ο σκοπός της πρότασης ήταν να εξυπηρετηθείτε απ' την μία πλευρά εσείς από έναν πιο εύχρηστο και γνώριμο τόπο συζητήσεων και από την άλλη, να έχουμε και πάλι την απολαυστική και έντονη γνώμη σας στην παρέα μας.

      Αν κάποια στιγμή αλλάξετε άποψη και αγοράσετε ζομποτράπεζες -ουπς, εννοούσα αν θελήσετε να έρθετε στην παρέα μας- είναι αυτονόητο ότι θα είστε πάντα more than welcome και εσείς και όλοι οι φίλοι του blog σας!

      Χαιρετώ και πάλι,
      Θανάσης

      Διαγραφή
    3. Το μόνο σίγουρο κύριε Θανάση είναι ότι θα αγοράσω ζομποτράπεζες και όχι μόνο θα αγοράσω, αλλά θα καραφορτώσω. (όχι βέβαια τώρα)

      Επίσης είστε ευπρόσκεκτος στο στέκι μου.

      Διαγραφή
  14. Το ματσάκι γυρίζει...?Φυσικά,τι είναι να μην γυρίζει,η Γη...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι μεταβλητότητα σήμερα στη ΔΕΗ,την αφήνω φεύγοντας από το σχολείο στο-6% και την βρίσκω φθάνοντας στο σπίτι στο +6.15%.Τι έγινε ρε παιδιά,που έλεγε και ο Σπύρος ο οικοδεσπότης,που ειρήσθω εν παρόδω δικαίως του την έπεσαν όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την δημόσια τηλεόραση.

    Κύριε Τάκη,ασφαλώς και είστε ΕΛΛΗΝ με κεφαλαία,όπως και εγώ και τόσοι άλλοι φίλοι που σέβονται αυτό τον τόπο που γέννησε την λογική, την επιστημονική και αναλυτική σκέψη,την έρευνα και την αισθητική,την λατρεία του έρωτα και της ζωής.Και η αυστηρότητα και ο προγραμματισμός είναι ίδιο της επιστημονικής θεώρησης των πραγμάτων.

    Καλησπέρα σε όλους και όλες,αν και τα θηλυκά σπανίζουν σε αυτήν την σελίδα,άντε πολυτεχνείο του 65-70 το κάναμε εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προβληματίζει ολίγον κύριε Νίκο γιατί η ΔΕΗ δεν ξεπερνάει τα 8.
      Θέλω να πιστεύω, ότι την τρίτη φορά θα τα καταφέρει. Αν και την τρίτη δεν το πετύχει, τότε δεν θα μου αρέσει. Μπορεί να αργεί η αποκρατικοποίηση της. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη το σήμα ελήφθη,να είστε καλά.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα....

    Ξεσκίστηκε ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΠΑΛΙ σήμερα και αύριο δίνω τα πάντα όλα αν κάνει πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όχι μόνο το ματσάκι γύρισε αλλά είχαμε πανικό αγορών για όσο ακόμη θα υπάρχει το 8 μπροστά απ'τον ΓΔ.Πού να μπούνε πιο ζεστά τα funds των αναδυόμενων αγορών,θα χαθεί το τόπι εντελώς...

    Εν τω μεταξύ ξεθωριάζει το σενάριο περί εκλογών,την ερχόμενη Πέμπτη θα εξετασθεί στο Eurogroup το μέτρο τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων μέχρι 60 δις απ'τον ESM με πιθανή αναδρομική ισχύ και για Ελλάδα και εν αναμονή της συναντήσεως της FED την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη για τη "σωτηρία" ή όχι του Αμαζονίου...

    Πολύ hot το κλίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριοι και κυρίες το έχει γράψει ο Τάκαρος πολύυυυυ πριν το γράψουν οι ΜΜΕδες και οι δημοσιογράφοι των ΙΕΚ.

    Υπάρχουν κερδοσκοπικά funds - τα ίδια που σήκωσαν τα ομόλογα - που ήρθαν να κερδοσκοπήσουν. Οπότε οι μεγάλες και ακραίες μεταπτώσεις θα είναι συνηθισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προτιμούσαμε κύριε Τάκη να δούμε πρώτα τις ακραίες ανοδικές εφορμήσεις των κερδοσκοπικών funds.Άντε γιατί έχει περάσει 1 χρόνος από το ξεκίνημα της ανόδου και ακόμα παλεύουμε τις 800 μονάδες.Θα μου ξαναπείτε να μην κοιτάμε τους δείκτες αλλά τα χαρτιά που βρίσκονται 4-5 φορές πάνω απ'τα χαμηλά τους.

      Θα συμφωνήσω,μόνο που προερχόμαστε από ρημαδιό πτώσης 13 ετών και έχει πέσει πείνα και των γονέων για αποδόσεις:)

      Διαγραφή
    2. Είδατε τι έκαναν στις ζομποτράπεζες. Δεν είδατε???

      Όμως οι ακραίες κινήσεις δεν σημαίνει απαραίτητα να πάμε και στα Ιμαλάια.

      Μπορούν να παίζουν ακραία και δυνατά, μέσα σε κάποιο range.
      Γιατί να μην παίζει η χρηματαγορά μας, μεταξύ 800 με 1200???

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς σε αυτό συμφωνώ κ.Τακη ούτε bull ουτε bear πλέον για μας Δεμένοι μέσα σε ένα εύρος τιμών μέχρι να στρώσουμε σαν χώρα (γενικά) . Βέβαια το εύρος θα έχει και τις αγωνίες του και τις χαρές του ,αλλά πάντα ούτε πολύ πάνω ούτε και πολύ κάτω απο την γραμμή/καναλι /range/ πείτε το όπως θέλετε.

      Διαγραφή
    4. Η περιπέτεια της Ελλάδος, σύμφωνα με τα δικά μου μάτια, θα έχει λήξει - αν ξεπεράσει ο ΓΔ τις 1500 με 1550 μονάδες και κάτσει πάνω απο το αυλάκι τουλάχιστον εξάμηνο. Τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ μιλάω. Για τον πολίτες αυτής της χώρας δεν το συζητώ.

      Θα θερίσουν ότι έσπειραν τόσες δεκαετίες. Δηλαδή, νηστικοί θα κοιμηθούν.

      Διαγραφή
    5. Πω πω θεματάρα που άνοιξε ο κύριος Lorac,ψοφάω για κους-κους,γιατί τέτοια είναι η κουβέντα όταν μιλάς για νούμερα χεχε

      Κύριε Lorac για μένα bull market μακροχρόνιο,όχι σαν αυτά τα ψεύτικα που λένε πάνω απ'τον 200άρη ή bear market με πτώση 20% όπως λένε σήμερα για το NIKKEI(απροπό,εκεί στο Japan τι δάση έχουν και κόβουν αβέρτα κουβέρτα γεν,μεγαλύτερο του Αμαζονίου...? Το πιάσατε το υπονοούμενο,έτσι...?),θα είναι όταν το ΧΑΑ ξεπεράσει τις 3.000-3.500 μονάδες.

      Γιατί και στο 1500 που γράφει ο κύριος Τάκης δεν θα'μαστε ασφαλείς και μιλάμε πάντα για long way(πάνω από 5 χρόνια απόσταση απ'τα χαμηλά μας.

      Είναι πιθανόν να γίνει αυτό που γράφετε,όπως έκανε και η Ιαπωνία τα τελευταία 3μιση χρόνια,βόλτες σε συγκεκριμένο επίπεδο.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα κύριοι. Είναι βέβαια το θέμα της ΕΡΤ που μονοπωλεί το ενδιαφέρον ,αλλά θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση και να γράψω 2-3 πράγματα που έχουν και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον. Αρχικά θα μου επιτρέψεται να βάλω 2 links
    a) http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A0101/PressReleases/A0101_SJO01_DT_QQ_01_2013_01_F_GR.pdf

    b)http://www.citywire.co.uk/money/mark-mobius-seeks-bargains-in-emerging-market-greece/a685432?ref=citywire-money-latest-news-list

    Tο πρώτο link έχει να κάνει με την ανεργιά στην χώρα μας μέσα έχει πολλά νούμερα-συγκριτικά κτλ Αυτό που κρατάω είναι 1) 27% ανεργία και 60% στους νέους 2) Πίνακας 4 με ανάλυση κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας
    Κύριοι νομίζω (δεν είμαι γκουρού) οτι κανένα bull market δεν υφίσταται με τέτοια νούμερα

    Απο το δεύτερο link κρατάω το εξής 1)Greece's economy is still contracting, but the International Monetary Fund expects the downturn to bottom out this year, with a gradual recovery taking hold in 2014 amid government reforms
    ΚΑΙ 2) We’re definitely interested… unfortunately stocks have not gone down enough in Greece, they’re not cheap enough,
    Κύριοι νομίζω (δεν είμαι γκουρού) οτι κανένα bull market δεν υφίσταται με τον MARK και την παρέα του να θέλει να ψωνίσει πιό χαμηλά

    ....συνεχίζω παρακάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε lorac

      H υψηλή ανεργία, ανέκαθεν ήταν μοχλός ανάπτυξης.

      Όσο για τoν Mark μια χαρά τα λέει. Έχει όμως ψωνίσει ΕΧΑΕ και ΜΠΕΛΑ. Έτσι δεν είναι???

      Τώρα σε ότι έχει σχέση με το bull market. Πείτε μου, πως εσείς, ορίζετε το bull market, για να απαντήσω, αν μπορεί να έχουμε bull market και ανεργία στο 27%.

      Διαγραφή
    2. Με διακόψατε κ.Τάκη και έχασα αυτό που έγραφα λόγω refreash οπότε δίνω εδώ τν ορισμό ,αλλά πρέπει όντως να πώ οτι αλήθεια τίιιι είναι bull market και σε πιό χρονικό ορίζοντα αναφέρεται πολύ πολύ λίγοι κάνουν το κόπο να το εξηγήσουν
      Definition of 'Bull Market'
      A financial market of a group of securities in which prices are rising or are expected to rise. The term "bull market" is most often used to refer to the stock market, but can be applied to anything that is traded, such as bonds, currencies and commodities.
      απο investopedia το πήρα

      Διαγραφή
    3. Κύριε lorac, συνεχίστε το σκεπτικό σας, αλλά αυτός είναι ο ορισμός του bull market για μικρά παιδάκια, μην πω για νεογέννητα.

      Δηλαδή αν ανεβαίνουν οι τιμές έχουμε bull market και αν πέφτουν έχουν bear market??
      Πόσο να ανέβουν?? Για πόσο χρονικό ορίζοντα πρέπει να ανεβαίνουν?? Τα είπατε και μόνος σας.

      Διαγραφή
    4. Κ.Τάκη το έχετε γράψει άλλωστε στο μπλογκ σας <> Σας έχω ξαναπεί δεν είμαι των οικονομικών και δεν μπορώ να σας δώσω ορισμό για κάτι που δεν το κατέχω επιστημονικά Θα μπορούσα αν θέλατε να σας πώ τί κοιτάω εγώ για να αποφασίσω πότε μια τιμή τεχνικά ανεβαίνει αλλά όπως έχετε δηλώσει δεν είστε τόσο φαν των τεχνικών και επίσης αυτή η θεώρηση είναι καθαρά υποκειμενική και με τα δικά μου κριτήρια βασισμένη . ΑΝ δεν έχετε πρόβλημα θα το πώ με ένα παράδειγμα. Για το θωρηκτό σας ήταν αμέσως μετά το διπλό χαμηλό του 2010 η άνοδος και διάσπαση του 200αρη της το ίδιο έτος

      Διαγραφή
    5. Πρόσεχε τι γράφεις.
      Αν δεν είσαι καλό παιδάκι θα σε κάνω ντα ντα!!!

      Αυτό έχετε γράψει στο μπλογκ σας αλλά μάλλον μου το έφαγε ο δαίμων της αγκύλης

      Διαγραφή
  20. Πάω στο finance.yahoo.com και έχω τη μετοχή της NBG στο portfolio μου οπότε θεωρητικά ενημερώνομαι όταν υπάρχει είδηση. Πρέπει να την έχω 3-4 χρόνια και πρώτη φορά βλέπω 2 αναφορές από motley fool και μία στο seeking alpha που μιλάνε για πιθανότητα τρελών κερδών από τη μετοχή της! Λέτε να έχουμε παιχνίδι τις επόμενες μέρες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα σε ολη την παρεα και ειδηκα σε σας κυριε Τακη και σας ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες συμβουλες σας! Διαβασα χτες και σημερα ολο το site! Ειμαι νεος εδω (οχι σε ηλικια) και μετα απο πολλα χρονια λεω να ξανασχοληθω με το ΧΑΑ. Το μονο που με φοβιζει ειναι το να φυγει καποιος απο την κυβερνηση και να πεσει, να παμε σε εκλογες. Δεν τους εχω πολυ εμπιστοσυνη. Εριξα μια ματια σε καποιες οικονομικες καταστασεις και θα ηθελα κυριε Τακη την γνωμη σας για την τενεργ. Ειναι εταιρια με προοπτικες? Αξιζει να μπει καποιος τωρα ή να περιμενει? Αυτες τις μερες θα ανεβω και στο θωρικτο :)
    Παυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν μια εταιρία που δραστηριοποιείται ενεργειακά στην Ελλάδα, όπου δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο - πόσο θα κοστίζει η κάθε μονάδα παραγωγής, αν θα πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο, η ΔΕΣΜΗΕ κ.τ.λ. - και η οποία εταιρία είναι θυγατρική κατασκευαστικής εταιρίας.

      Αν δείτε να αυξάνει πωλήσεις στο εξωτερικό τότε αλλάξτε και εσείς πλευρό.

      Κάτι αιολικά πάρκα στις H.Π.A. τι γίνεται με αυτά?? Πως πάνε κύριε Πάυλο??

      Υ.Γ.
      Η σκέψη είναι επί του παρόντος και το παρόν δεν μπορεί να μου δείξει τιμές πάνω απο 4.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Γιαυτο σας ρωτησα γιατι κατι παραπανω ξερετε απο εμας. Απλως δυσκολευομαι σαν νεος παλι στο χαα να βρω 1-2 εταιριες ακομα με προοπτικες εκτος απο το θωρικτο που εκει σιγουρα θα μπω. Δεν ειμαι trader (τα φοβαμαι αυτα τα σπορ) και θελω να κανω τοποθετησεις 6 μηνων-1 χρονου. Απο υπομονη αλλο τιποτα. Σας ευχαριστω και παλι να ειστε καλα και να μας συμβουλευετε!
      Παυλος

      Διαγραφή
    3. Οι καλές εταιρίες που αξίζουν, έχουν κάνει μεγάλες κούρσες από τα χαμηλά τους - πέρσι τέτοια εποχή. Δεν λέω ότι είναι ακριβές - αλλά οι περισσότερες πρέπει να συσσωρεύσουν. Καλό είναι να ψαχτείτε αρκετά ποιες απο δαύτες πρέπει να επιλέξετε.
      Εγώ είμαι fun της βιομηχανίας και των εξαγωγικών. Αν είναι μάλιστα και κερδοφόρες με χρηματοροές - να ρέει το χρήμα στα ταμεία - τότε μου κάνουν.

      Όπως για παράδειγμα Θωρηκτό που το έγραφα δίνοντας το με γρίφο στα 0,7 και με γενικό δείκτη στα 1500. Όλοι κατάλαβαν τον γρίφο, αλλά μόνο ο κύριος Τζο πήρε. Οι υπόλοιποι είτε δεν πήραν, είτε μπαινόβγαιναν. Και τώρα είναι στα υψηλά όλων των εποχών του.

      Διαγραφή
    4. Ειναι πραγματι δυσκολο...Θα περιμενω καποια γενναια διωρθωση ισως. Η πλακα ειναι οτι ενω πεφτει ο γδ αυτες μενουν εκει αταραχες! Δεν βιαζομαι ομως. Ισως κατι καλο δω στο μελλον και απο εδω!

      Διαγραφή
    5. Κυριοι καλημερα και τα συγχαρητηρια για τη δουλεια που γινεται.
      Σχετκα με την τενεργ, τη παρακολουθουσα τα τελευταια 3 χρ.και ξεκινησα να αγοραζω σταδιακα κατω απ το 1,6 μεχρι τον πυθμενα περυσι το καλοκαιρι. Να πω οτι καμια μτχη δεν ειναι αψεγαδιαστη, οσο ψαχνεις τοσο βρισκεις πραγματα που σε κανουν να αμφιβαλλεις, ζυγιζεις το ρισκο/ωφελος και προχωρας ειδαλλως δεν ασχολεισε καθολου με αξιες που εμπεριεχουν ρισκο (αν και δεν εμεινε τιποτα πλεον που να μην εχει ρισκο).Επιγραμματικα θα πω μονο, οτι κατω απ τα 80ε/ΜWH που πληρωνεται(ακομα και να μεινει μονιμος ο φορος) δεν προκειτε να παει οταν ηδη μας το χρεωνει η ΔΕΗ πανω απο 0,10ε/ΚWH γιατι πολυ απλα θα το πουλησει μονη της. Το παρκο στην αμερικη δειχνει να πηγαινει πολυ καλα εξου και η αυξηση των πωλησεων και κερδων στο α τριμ. Σιγουρα η διασπορα του χαρτοφυλακιου των εργων της με αυξημενη βαρυτητα στο εξωτερικο θα ηταν καλυτερα για μειωση του ρισκου.Μεχρι τα 4 ε οπως λες εχει προεξοφλησει τα φετινα κερδη περι τα 22-23 εκ κ.μ.φ. για τα 510 ΜWT που εχει σε λειτουργια αλλα τελη 2014 θα εχει διπλασιασμο του δυναμικου της αρα και διπλασιασμο κερδων περιπου. Ενω ο αλλος τομεας των σκουπιδιων ειναι αρκετα ελπιδοφορος με μακροπροθεσμο ωφελος.Φυσικα εχει και καποια προβληματακια που δεν ειναι του παροντος αλλα ειναι απ τις λιγες με αναπτυξιακο στορυ.
      Θα χαρω πολυ να δω ποιες αλλες μτχς βιομηχανικες εξαγωγικες εχει να προετεινει ο φιλοξενος οικοδεσποτης για να ανταλλασουμε και αποψεις.
      Με εκτιμηση
      σειριος

      Διαγραφή
    6. Κύριε Σείριο για μένα είναι σημαντικό τι ποσοστό θα έχει επι των ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ πωλήσεων της η ΤΕΝΕΡΓ προς το εξωτερικό και ειδικά προς τις Η.Π.Α. - που το 2013 θα δούμε τι απίδια πιάνουν.
      Στην Ελλάδα όσο λιγότερα ΜW εγκαθιστά τόσο το καλύτερο - πρέπει να τα καθυστερήσει όσο μπορεί.

      Όπως σας είπα, για εμένα κορυφή τα 4 ευρώ. Για φέτος και ίσως και του χρόνου.

      Πείτε μας επίσης κύριε Σειριε, αν φοβάστε κάποια απορρόφηση της απο την μητρική ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

      Διαγραφή
    7. ομολογω πως δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να καθυστερησει την εγκατασταση νεων μοναδων στην Ελλαδα, μηπως απο πιθανη καταρρευση του ΑΔΜΗΕ;οχι οτι δε μπορει να γινει κατι τετοιο αλλα τοτε θα πρεπει να προετοιμαζομαστε για πολυ χειροτερα πραγματα και καμια μτχη δεν θα αποφυγει τη λαιλαπα.Η αποδοση του παρκου απο αμερικη θα το ξαναπω παει πολυ καλα και μαλιστα παρα τη μικροτερη τιμη/κιλοβατωρα σε σχεση με τα εγχωρια παρκα εχει υψηλοτερο δυναμικο αποδοσης αρκει να συγκρινει καποιος τα περιθωρια EBITDA & EBIT. Τωρα για το τελευταιο πραγματι το εχω σκεφτει ειδικα μετα τη νεα αγορα ιδιων μτχων γι αυτο θα πρεπει να εχουμε το νου μας αλλα παλι αν ηταν να γινει κατι τετοιο τωρα συντομα δεν θα της εδινε επιπλεον δραστηριοτητα με τη διαχειρηση σκουπιδιων τα οποια θα χρειαστουν νεα κεφαλαια που πιθανον να τα ζητησει με αμκ.
      Με ολο το σεβασμο ομως περιμενω κε Τακη να πειτε ποιες μτχες βιομηχανικες -εξαγωγικες εννοειτε γιατι δε νομιζω να υπαρχουν και πολλες
      Φιλικα
      Σειριος

      Διαγραφή
  22. Συνεχίζω λοιπόν. Τότε αφού πιστεύεις οτι ΔΕΝ είναι βοδι μαρκετ τί είναι αρκουδομαρκετ??

    Οχι κύριοι είναι ,κατά την γνώμη πάντα, μια κίνηση να περάσει ο καιρός πότε πάνω πότε κάτω ανάλογα με τα νέα που θα βγαίνουν κάθε φορά. Ανάλογα αν ανεβαίνει ο Αλέξις ο Δραχμοελευθερωτης ,αναλόγως αν τσακώνονται οι ΤΡΕΙς . Υπάρχει η ελπίδα αυτή η κίνηση συσσώρευσης να έχει ανοδικό βήμα και κάποια στιγμή να οδηγήσει σε βοδομαρκετ (ή στην προσδοκία του). Δηλαδή μπορεί να πάμε 1300 μπορεί να γυρίσουμε και 471 (αντε λίγο ψηλότερα)και όχι μόνο μία φορά ή με αυτήν την σειρά και απλά να παίζουμε με τις ταπές να περάσει ο καιρός να ωριμάσει ο θωρηκτός. Σήμερα πχ πολλές μτχ απλά τεσταραν τον 200αρη τους Βέβαια τα νέα γράφαν για εκλογές και άλλα όμορφα. Αλλά στον μικρόκοσμο του Χαα απλά μετά απο λίγο καιρό θα βλέπεις ενα διάγραμμα που μια μετοχή διόρθωσε εως ένα τεχνικό νούμερο. Γνωρίζοντας όμως οτι αν δεν το κρατήσει τότε ο MARK και η παρέα του θα αγοράσει στις τιμές που θέλει ενώ εσύ θα διαβάζεις για 27,000001 % ανργία λόγω της ΝΕΡΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ κύριε zachmour είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολλές κούρσες και όλες θα πάνε τουλάχιστον ένα +20% πάνω απο τις ΑΜΚ - πριν έρθουν στα νούμερα που εγώ περιμένω υπομονετικά για να καραφορτώσω (όχι τώρα, όπως είπα και πιο πάνω στον κύριο Θανάση)

    Τώρα ας παίζουν οι traders - που υποτίθεται ότι είναι καλύτεροι του Τάκαρου, στο trade.

    Εγώ είμαι και μιας κάποια ηλικίας. Δεν μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, έχοντας ζομποτράπεζες στον κόρφο μου - σε αυτόν τον γελοίο τόπο - και να φοβάμαι μην ξυπνήσω την άλλη μέρα και με πιάσει κανένα εγκεφαλικό.

    Εδώ είναι ο τόπος των μετρίων, του τυχαίου και του απρόσμενου. Αφήστε μην με στείλουν μια ώρα αρχύτερα οι ζομποτράπεζες και εκδικηθούν γιαυτά που τους σούρνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πανω που ο γιατρος γραφει εισιτηριο για το ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με διαγνωση πνευμονια...Το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ τη σκαπουλαρει με ντεπονακι!!!!

    Ειναι παιχνιδιαρικο ολο χαμογελα!!!!!

    Γκουρουδεςςςςςςςςςςςςςς!!!!! Καλησπερες!!!!!!

    Χαιρετω τους απανταχου ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΥΣ!!!!!!!

    Για οσους καταλαβαινουν τα σουαρε του ΑΒΕΡΩΦ θα αυξηθουν,,,,

    Ευτυχως που αντεχει το στομαχι μας καφεδες και αλκοολια!!!!

    Αναμενουμε τα καλυτερα παιδια!!!!ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

    Για περαστε.....στα στεκια μας....

    Κυριε Τζο...Αν το ιντερνετικο σας ονομα εχει καποια σχεση με το επιθετο σας...(το πιασατε το ξεκαθαρο) αυξηστε θεση....με εννοειτε φανταζομαι....

    Κυριε ΛΟΥΗ!!!!!ελευθερη η μπαλα...με τα τσαλιμια της...βραζιλιανικη!!!!

    Απανταχου γκουρουδεςςςςς Πως τον ΛΕΝΕ τον χαρτογιακα του ΟΤΕ???? Μιχαλη?????

    Μεγαλη Παιχτουρα!!!! ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!!


    ΥΓ ΤΑΚΑΡΕ ΠΑΙΖΕ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσάς κύριε Αβέρωφ κάνουμε μαύρα μάτια να σας δούμε - όπως και τον κύριο Δαρίο.

      Χάνεστε και θα σας κάνει ντα ντα ο κυρ Τζο.

      Διαγραφή
    2. Monsieur Takis παρακολουθώ τα πάντα.

      Τα σχόλια μου καθως αφορούν δύο συγκεκριμένα χαρτάκια περιορισμένα καθώς δεν εχω να προσθέσω κάτι πέραν αυτών που ήδη έχω γράψει.

      Οσο για τα turbo που με ρώτησε κάποιος απο εδω για την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ως χρονικό ορίζοντα βάζω λίγο μετά το τέλος της ΑΜΚ της Πειραιώς.

      Και μια και μιλάμε για ΠΕΙΡΑΙΩΣ, εγώ γιατί πιστεύω ότι τα ψωμιά του Monsieur Sallas στην καρέκλα του είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ?????

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη ο κύριος Αβέρωφ με τον κύριο Δαρείο εξαφανίζονται για να τους επιθυμούμε περισσότερο,είναι μαέστροι σε κάτι τέτοια:)

      Κύριε Αβέρωφ όχι απλά με πιάνετε αδιάβαστο με το ξεκάθαρο αλλά με στέλνετε στα πολύ βαθειά.Θα κάνω μια προσπάθεια να σας αντιληφθώ αλλά δεν μου υπόσχομαι και πολλά χεχε Ντρέπομαι να σας ρωτήσω ευθέως τι εννοείτε και δεν έχει βάλει και φατσούλες στο blog ο κύριος Τάκης να μας διευκολύνει στην επικοινωνία:)

      Διαγραφή
    4. Δεν μπορω κυριε Τακη μου να γραφω....
      Σας διαβαζω παντα ομως...και τους γκουρουδες που συμμετεχουν....

      Αμα γραψω κανα πολυ ζεστο θα με κανουνε ντα ντα!!!!!

      Διαγραφή
    5. Για χρυσάφια τι βλέπετε κύριε Αβέρωφ??? Κλείσατε τα short σας??

      (Χάθηκε ο κυρ Στρατάρχης - πάει αυτός, θα φυσάει το χυλό για να κρυώσει η γιαούρτα)

      Εγώ βλέπω για πολύ καιρό - τουλάχιστον μέχρι το 2015 - να τους παίζουν γύρω απο το 1390 και να τα παίρνουν από τους φανατικούς του Χρυσαφιού που βλέπουν 4000 δολ και απο τους αποπληθωριστές που βλέπουν 800 δολ. και κάτω. Ένα πράγμα σαν το 1,3 του ευρώ/δολ, που μας τα είχαν κάνει τσουρέκια οι μεν με τα 2 και οι οι δε με τα 0,8. μπουχουχουχου ΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ.

      Μα ρωτήσω και τον κύριο Δαρίο κάτι.
      Συνεχίζετε να πιστεύετε το 1650 ότι θα βγει?? Και αν ναι με τις τράπεζες που να βρίσκονται??

      Διαγραφή
    6. Σαφώς και συνεχίζω να το πιστεύω...

      Εκλεισε το 13'????

      Πλησιάζει και ο Ιουλιος που είχα δώσει...και με βλέπω με Ipad στην παραλία....

      Διαγραφή
    7. Όχι δεν έκλεισε το 13 γιαυτό σας ρωτώ. Υποθέτω ότι βλέπετε και τράπεζες πάνω.
      Πόσο τις εκατό πάνω απο τις τιμές των ΑΜΚ τους τι βλέπετε??

      Διαγραφή
    8. Απο τράπεζες Monsieur Takis οπως γνωρίζετε την μέγιστη στάθμιση έχει η Εθνική με 10% και στα μισά της η Alpha Bank με 5%.

      Εγω βλέπω μεχρί τέλος του έτους Εθνική πάνω 35% με 40% και Alpha πανω 100%....Μην με ρωτήσετε μονο αν τα νούμερα είναι πριν η μετα τα Reverse Split (με πιάνετε).

      Φυσικά υπάρχει και ΟΤΕ, Κοκακολίτσα, ΟΠΑΠΑΚΟΣ και άλλα καλούδια......

      Διαγραφή
    9. Για την "καρεκλα" του Monsieur Sallas που σας πέταξα το γάντι έχετε να σχολιάσετε κάτι??????

      Διαγραφή
    10. Όχι. Με αιφνιδιάσατε.
      Για μένα δεν υπάρχει Πειραιώς. Αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στην ΛανΕΤΕ - όπως και το καλό ΤΤ και Proton. Τώρα αν δώσουν κανένα δωράκι στον κυρ Κωστόπουλο, δεν ξέρω. Έτσι θα καταλήξουμε σε αυτό που έλεγε, προ 10ετίας, ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν 2,5 τράπεζες.

      Ήρθε η ώρα, να το δούμε και αυτό.

      Διαγραφή
    11. Χαιρετώ κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      Εχετε την καλοσύνη να μας ξεκαθαρίσετε για την κουβέντα Κωστόπουλου περί 2,5 τραπεζών που χωράει η Ελλάδα,ποιές βλέπετε να είναι ?
      1 η ΕΤΕ και 1 η ΑΛΦΑ ?η μήπως 1 η ΕΤΕ και 1 η ΠΕΙΡ ?
      Και η μισή ποιά θα είναι?
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    12. χουχουχου τι μου γράφετε κύριε spooky. Παραλίγο να πέσω ξερός απο τα γέλια με αυτά που μου γράφετε. Πειραιώς??? Που την είδατε την Πειραιώς.

      Το γράφω ξεκάθαρα στο προηγούμενο σχόλιο μου

      Για μένα δεν υπάρχει Πειραιώς. Αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στην ΛανΕΤΕ - όπως και το καλό ΤΤ και Proton. Τώρα αν δώσουν κανένα δωράκι στον κυρ Κωστόπουλο, δεν ξέρω. Έτσι θα καταλήξουμε σε αυτό που έλεγε, προ 10ετίας, ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν 2,5 τράπεζες.

      Άρα κύριε spooky, μέσα μου, έχω καταλήξει ότι η μια τράπεζα και καλύτερη θα είναι η ΛανΕΤΕ, δεύτερη η ΑΛΦΑ και ψάχνουμε για τον μισό.

      Μέχρι τη Δευτέρα θα έχω αναρτήσει στατιστικά στοιχεία για τις ζομποτράπεζες μας απο το 2004 εως σήμερα, όπου για όποιον έχει λίγο νιονιό στην κεφάλα του θα καταλάβει πότε θα πρέπει να τις σαρώσει και κάτω απο ποιες συνθήκες.

      Να είστε συνδεδεμένος κύριε spokky Και να μελετήσετε σε βάθος. Όταν λέμε μελέτη, εννοούμε πολύυυυυυυυυυυ μελέτη

      Διαγραφή
    13. Και για να μην σας μπουν τίποτα κακές ιδέες στο μυαλό κύριε spooky για τις ζομποτράπεζες - σας λέω ότι ο Τάκαρος, περιμένει περαιτέρω πτώση, από 50%, εως 80% για τις τράπεζες μας, προκειμένου να γίνουν γοητευτικές. Και πάλι θα το δούμε τότε, αν γίναν θελκτικές.

      Αν πάλι δεν πέσουν - μέσα στην επόμενη πενταετία - τότε δεν μπορώ να βρω κανένα μα κανένα λόγο για να ανέβουν απο τα σημερινά επίπεδα, για την επόμενη δεκαετία.

      Όμως διαβάστε την επόμενη μου ανάρτηση και θα δείτε τι εννοώ. Μέχρι Δευτέρα, Τρίτη θα έχω αναλύσει το γιατί.

      Διαγραφή
    14. Κε Τακη δεν μας τα λετε καλα.......εαν οι τραπεζες κανουν αλλο ενα -50% με -80% απο τις τιμες ΑΜΚ ή τις σημερινες, τοτε δεν θα αξιζει με τιποτα να τις αγκαλιασουμε επειδη πανε για φουντο, συφωνα με προηγουμενα σχολια σας! Κανω λαθος?

      Διαγραφή
    15. Κυριε Τακη ελπιζω να τα γραψετε καπως απλα για να καταλαβουμε και εμεις που δεν εχουμε πολλες γνωσεις γυρω απο νουμερα και εξισωσεις κτλ.

      Διαγραφή
    16. Και εν πασει περιπτωσει.....οι 2,5 τραπεζες που χρονια τωρα οραματιζεται ο κ. Γιαννης σιγουρα ειναι η ΑΛφα και η μεγαλη της αδελφη ΕΤΕ....τωρα για την μιση....ενταξει, σχημα λογου φανταζομαι.....εννοει κανα δυο καφενεια.

      Εγω θα ξαναγραψω για τις καθυστερημενες οφειλες και τις επισφαλειες των τραπεζων..........ειναι ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλές.....δεν μπορειτε να φανταστειτε κε Spooky και λοιποι συμφορουμιτες.......καθως και τα κολπα που εφαρμοζουν για να τις "ωραιοποιουν", οσο γινεται βεβαια!!!

      Οποιος θελει να επενδυσει πραγματι στις τραπεζες θα περιμενει ΠΟΛΥ καιρο ακομη, η φτωχη μου αποψη.
      Καλο Σ/κο

      Διαγραφή
    17. Πού το πάτε,πού το γυρίζετε,οι περισσότεροι όλο στις τράπεζες καταλήγετε:)
      Ρε τι νταλκάς είναι αυτός του Έλληνα με τις ζομποτράπεζες,δεν θ'απογαλακτιστεί ποτέ απ'αυτές.
      Τι κι αν κάνουν ράλυ ένα σωρό μετοχές,εκεί,κολλημένοι με τον Μασαλλάκη,τον Κωστόπλο και τη ΛΑΝΕΤΕ...

      Διαγραφή
    18. Προς κύριο ανώνυμο με το μήνυμα 14 Ιουνίου 2013 - 5:20 μ.μ.

      Για το λέτε αυτό???
      Δεν ήταν κατανοητά όσα ανέλυσα στις αναρτήσεις της Πειραιώς και στην Εθνική??

      Αν ξέρετε τι είναι ίδια κεφάλαια, τι χρηματιστηριακή αξία και τι χορηγήσεις, τότε θα καταλάβετε τα πάντα.
      Δεν νομίζω ότι οι αναλύσεις του Τάκαρου, πως είναι τόσο σύνθετες. Απευθύνονται σε όλους για να τα καταλαβαίνουν όλα - με απλά και ξεκάθαρα λόγια. Όχι μια έτσι και μια γουβέτσι, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι στα fora.

      Διαγραφή
    19. Κύριε Χρήστο αν μπορούσα να σας δείξω όσα έχω μέσα στην βοιδοκεφάλα μου και έχουν σχέση με τις ζομποτράπεζες θα χρειαζόμουν 100 αναλύσεις για την καθεμία και άλλα τόσα επεξηγηματικά σχόλια.

      Με το δίκιο σας να έχετε απορία.

      Για τις καθυστερημενες οφειλες και τις επισφαλειες των τραπεζών, που λέτε ότι είναι ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλές, καθως και τα κολπα που εφαρμοζουν για να τις "ωραιοποιουν" εγώ δεν αμφιβάλλω.

      Όπως συμφωνώ ότι όποιος θελει να επενδυσει πραγματι στις τραπεζες με χρήμα με ουρά, θα περιμενει ΠΟΛΥ καιρο ακόμη.

      Σας περιμένω για σχολιασμούς στην επόμενη ανάρτηση μου. Αν κάτι νομίζετε ότι είναι διαφορετικό σε ότι έλεγα χθες ή προχθές, να το εξηγήσω.

      Διαγραφή
    20. Μια μικρή διευκρίνηση - αν κάνουν οι ζομποτράπεζες αλλο ενα -50% με -80% απο τις τιμες της ΑΜΚ, ΤΩΡΑ και γρήγορα, τότε σημαίνει αντίο ζωή. Μπορούν όμως να το κάνουν σιγά σιγά - σε βάθος κάποιων ετών, ενώ θα σβήσουν χορηγήσεις και θα αυξάνουν απομειώσεις.

      Εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία της Ελλάδος - και παψουν οι χορηγήσεις να είναι προβληματικές, στο βαθμό που είναι σήμερα - δεν μπορώ να βρω κάποιο λόγο να μην αγοράσω ζομποτράπεζες στο 50% με 80% των επόμενων κεφαλαιοποιήσεων που αναγράφω

      ΕΤΕ 2,4 δις με 3,1

      ΑΛΦΑ 2 δις με 2,2

      Eurobank 2,1 δις με 2,5

      Πειραιώς 0,9 δις με 1,4

      κάνουν δεν κάνουν επόμενη Α.Μ.Κ.

      Θα καταλάβετε τι εννοώ και που το πάω στην επόμενη ανάρτηση μου - που πιστεύω ότι Δευτέρα - Τρίτη θα την έχω έτοιμη.

      Διαγραφή
    21. Κύριε Τάκη ερώτησις:εάν βλέπετε τέτοιες σφαγιστικές τιμές,βάσει των κεφαλαιοποιήσεων που αναφέρατε,θ'αντέξει το ΧΑΑ τις ροπαλιές τους όταν δυστυχώς επηρεάζουν κατά 18% σήμερα τον ΓΔ?

      Διαγραφή
    22. χαχαχα μην που πείτε μα τόοοοοοσο χαμηλά βλέπεις την Πειραιώς??
      Δεν πήρε ΑΤΕ, Γενική και τα Κυπριακά τα παραμάγαζα??? Δεν πήρε Μιλενιουμ???
      Άρα μιλάμε για ογκόλιθο και εσύ Τάκαρε μιλάς για 1 δις??

      Ακούστε και σκεφτείτε.
      Έχετε μια τράπεζα στην Ελλάδα του 2012 - 2013. Η οποία - υποθέτουμε - είναι πεντακάθαρη. Δεν είχε ομόλογα Ελληνικού χρεοκοπημένου Δημοσίου, δεν είχε χορηγήσεις σε κάθε Έλληνα μπαμπουίνο, να πρέπει να πάρει απομειώσεις και τα χορηγηθέντα δάνεια σας ήταν προσεγμένα - πολύυυυυ προσεγμένα και δεν είχαν καθυστερήσεις.

      Απο την άλλη είχατε και ρευστά στα ταμεία σας να κάθονται.
      Ρωτώ λοιπόν. Θα πηγαίνατε - αν ήταν ιδιοκτησία σας αυτή η φανταστική τράπεζα, να πάρετε - ακόμη και αν σας τα χάριζαν - τα good ΑΤΕ, τις Γενικές, τα Κυπριακά Χαλούμια και ότι τραπεζομάγαζο πωλείται???

      ΜΗΝ μου πείτε ΝΑΙ, επειδή τάχα μου θα πάρετε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και θα αυξήσετε το Ενεργητικό σας. Μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, δεν παίρνουν σε πτωχευμένες χώρες, σε χώρες που τα πάντα λειτουργούν στο τυχαίο και στο απρόβλεπτο.


      ΟΧΙ λοιπόν δεν θα παίρνατε τίποτα. Γιατί στην ουσία θα αναλαμβάνετε επιπλέον χορηγήσεις στο Ενεργητικό σας, που δεν θα ξέρατε πόσες απο αυτές θα σας σκάσουν - ενώ παράλληλα θα έπρεπε τους καταθέτες να τους αποζημιώσετε, όταν έρθουν στον γκισέ και ζητάνε ανάληψη.

      Αν είχατε μια τέτοια τράπεζα στην Ελλάδα του 2012 - θα καθόσασταν να κλωσάτε τα αυγά σας, περιμένοντας να σκάσουν οι ανταγωνιστές και κατόπιν - εφόσον ισορροπήσει η Ελληνική οικονομία και αρχίζει κάπως να λειτουργεί, τότε θα διεκδικούσατε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς - ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και όχι μέσω του οποιοδήποτε σαπιοζομποτραπεζομάγαζου σας χάριζαν.

      Διαγραφή
  25. Monsieur Sallas ΤΣΙΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ:

    Mr. Rigas has been a Founder of Zilkha Capital Partners and Member of its predecessor firms for 12 years. He has directed the Sciens Capital private equity team in completing over 50 investments in portfolio companies with aggregate value in excess of $2 billion. He has broad experience in alternative assets including private equity, venture capital, structured finance and hedge funds. Mr. Rigas has broad experience in the management of alternative assets including private equity, venture capital, structured finance, and hedge funds over a period of 16 years. As a Principal and Founder of the Sciens’ fund of hedge fund business, he directs portfolio construction, investment research, fund operations, and risk management activities. He serves as Chairman of the Board at Asprey International Limited. Mr. Rigas served as the Chairman at Advanced Interactive Systems Inc., and Sciens International Investments & Holdings SA. He serves as a Director of Adhesion Wealth Advisor Solutions, Inc., B3 Corp., Advanced Interactive Systems Inc., New Colt Holding, Inc., Omniglow, Inc., and Total Sports, Inc. He has been a Manager of Colt Defense LLC since 2003. He serves as a Director of Sciens International Investments & Holdings SA. He served as Director of World Access Inc., since December 1999. Mr. Rigas obtained the first level CFA certification in 1991. Mr. Rigas received a B.A. degree from Colorado College and subsequently studied at New York University as a Fellow.

    ΥΓ
    Μου διέφυγε κάποιες φορές το Ε στο όνομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ακουγετε για 14 ιουλιου εκλογες παρακαλω την γνωμη σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Batiris τέτοια να διαβάζατε και να ακούτε και στο τέλος θα μείνετε ΕΝΤΕΛΩΣ μπατήρης.

      Η πολιτική είναι επιστημη για ολίγους και όχι για ολόκληρο τον κόσμο. Οτι διαβάζετε και ακούτε να είστε σίγουρος ότι δεν ειναι οπως φαίνεται.....

      Διαγραφή
  27. μπουχουχου από προχθές το θυμόμουν και το αμέλησα.
    Που είστε κύριε leop??? Θυμάμαι καλά?? leop δεν ήταν το nick??

    Ναι, ναι, εσείς που μου λέγατε ότι ήταν κοντά η ΑΣΚΟ στα 0,6 επειδή, τάχα μου έπαιζε στα 0,48.
    Εγώ σας έλεγα ότι ήταν πιο κοντά στα 0,28 και παραλίγο να πέσετε ξερός.

    Δυστυχώς τα αρχεία μου χάθηκαν - δεν δουλεύει καλά το back up, του marketzone - και δεν μπορώ να βρω όσα έλεγα γιαυτούς που παίζουν την ΑΣΚΟ. Τρόμαρα τους, θέλουν να το παίξουν και traders.

    Σας έσχισα κύριε leop. Ελπίζω, τώρα, να έχετε κανένα φράγκο για τα εδώ επίπεδα. Να τους τα πάρετε, στο πάνω και μέχρι τα νούμερα που τότε σας κοντράριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Monsieur Takis δεν ομιλώ για ήπια μεταβίβαση καρέκλας....Ομιλώ για αποκαθήλωση του Monsieur Sallas....

    Ξέρετε σε αυτη τη ζωή υπαρχουν αυτοί που θεωρουν εαυτούς άτρωτους και υπάρχουν και οι πραγματικά άτρωτοι που όμως δεν ακούγονται, δεν φαίνονται και έρχονται με το τσίμπημα της κόμπρας μια μέρα ξαφνικά να προσφερουν τον "ξαφνικό" "θάνατο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Δαρίε μακάρι να δούμε 1650 φέτος,να κάνουμε πλάτσα-πλούτσα με καύσωνες.

    Προσωπικά δεν θα με πείραζε εάν κλείσουμε το έτος σε οποιαδήποτε τιμή πάνω απ'τις 1.000 μονάδες(ένα range τιμών 800-1200) και να δώσει το 2014 ένα άγριο ράλυ με τα υποτιθέμενα κουρέματα.
    Όσο περισσότερο καθυστερήσει η εκτίναξις,τόσο αγριότερη θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Αβέρωφ έπαιξα μπάλα και μου πηραν τα πάντα ολα στο 0.51€...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπραβο κυριε Σπυρο. Καλοφαγωτα
    Παυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κύριε Παύλο.

      Θα τα πάρω ξανά αν κάνει πάλι προς το 0.30€ με 0.35€

      Διαγραφή
  32. Αβέρωφ13 Ιουνίου 2013 - 11:05 μ.μ.
    Πανω που ο γιατρος γραφει εισιτηριο για το ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με διαγνωση πνευμονια...Το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ τη σκαπουλαρει με ντεπονακι!!!!

    Ειναι παιχνιδιαρικο ολο χαμογελα!!!!!

    Γκουρουδεςςςςςςςςςςςςςς!!!!! Καλησπερες!!!!!!

    Χαιρετω τους απανταχου ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΥΣ!!!!!!!

    Για οσους καταλαβαινουν τα σουαρε του ΑΒΕΡΩΦ θα αυξηθουν,,,,

    Ευτυχως που αντεχει το στομαχι μας καφεδες και αλκοολια!!!!

    Αναμενουμε τα καλυτερα παιδια!!!!ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

    Για περαστε.....στα στεκια μας....

    Κυριε Τζο...Αν το ιντερνετικο σας ονομα εχει καποια σχεση με το επιθετο σας...(το πιασατε το ξεκαθαρο) αυξηστε θεση....με εννοειτε φανταζομαι....

    Κυριε ΛΟΥΗ!!!!!ελευθερη η μπαλα...με τα τσαλιμια της...βραζιλιανικη!!!!

    Απανταχου γκουρουδεςςςςς Πως τον ΛΕΝΕ τον χαρτογιακα του ΟΤΕ???? Μιχαλη?????

    Μεγαλη Παιχτουρα!!!! ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!!


    ΥΓ ΤΑΚΑΡΕ ΠΑΙΖΕ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ!!!!!

    Απάντηση







    ABΕΡΩΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

    Τα καζανια ειναι ετοιμα οπως και τα ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ και οι Μαραθοπιτες .......

    Οποτε τι περιμενουν....... Για κοπιαστε ....για κοπιαστε χωριανοι

    χχχχχμμμμμ τα δικα μας παιδια δηλαδις ...

    αμ την αλλη φορα εφαγα BAN .....ντα ντα .......ντα ντα ..... ΝΤΑ....ΝΤΑ ...

    http://www.gkourou.com/2012/07/blog-post_4721.html

    KOYROY La lakkis

    ΑπάντησηΔιαγραφή




  33. Monsieur
    ΔΑΡΕΙΟΣ πες μου μια 1 μετοχη που 31 12 2013 θα εχει διπλασιασει και εγω θα σου δωσω ενα μπουκαλι κρασι αγνο με καινουργιο μουστο φρεσκο αγνο κρασι προς τερψην και χαραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω είμαι τρελός και παλαβός και σου λέω ΜΟΝΤΑ αγορά στο 0.25€.

      Εσυ μπορείς να την αγοράσεις εκεί και αν ναι πόσες χιλιάδες τεμάχια ώστε να έχεις καλό κερδος στο 0.50€ που θα έχει γραψει μέχρι τελος του 13'?????

      Διαγραφή
  34. Σημερα βλεπω καποια κινητικοτητα στον λουλακι και στα γιαουρτοπαγωτα. Τα 2α ειχαν κ καλα αποτελεσματα 3μηνου. Ο αλλος ο ελτον john χημικα παροτι ηταν κερδοφορος, σαν μετοχη δεν παει ουτε πανω ουτε κατω...
    Παυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ καλη η συμπεριφορα της κρι σημερα...Μακαρι να ειχα..Αργησα ομως.

      Διαγραφή
  35. κυριε δαρειε εγω θα ακουσω την προταση σου και θα αγορασω ΜΟΝΤΑ 1000 με 0,25 =250 ευρω καθοτι μπατηρης δεν εχω αλλα χρηματα και αμα κερδισουμε την πουλησουμε στα 0,50 διπλασιασουμε 31 12 2013 οπως λες τα κερδη θα τα βαλω ολα κρασι προς τερψην και χαρα ευχαριστω κυριε δαρειε θα ηθελα και την γνωμη των αλλων φιλων για την μετοχη μοντα ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους
      Κύριε Λουκά δεν ξέρω αν το λές απλά η και το εννοείς να ασχοληθείς με τη ΜΟΝΤΑ η με άλλη μικρή εταιρεία ασήμαντης εμπορευσιμότητας και υπερσυγκεντρωμένη ( με μικρό free float).
      Θα πρέπει να έχεις υπόψη σου οτι θα είναι φοβερά δύσκολο να πουλήσεις με τα σημερινά δεδομένα,εκτός αν γίνει κανένα bull market που θα τρέξουν ολα,πράγμα που δεν φαίνεται πιθανό στο κοντινό μέλλον.Θα βλέπεις το χαρτί να έχει μια τιμή π.χ. € 0,40 αλλά θα είναι εικονική καθώς δεν θα μπορείς να πουλήσεις γιατί δεν θα υπάρχει κανένας αγοραστής.Κάποιες μέρες δεν θ ανοίγει καθόλου η θα κάνει π.χ. 10 κομμάτια για να γράψει την τιμή.Για να πουλήσεις θα σου πάρουν κομμάτια μόνο στο limit down.Αν είσαι δε σε χρηματιστηριακή με minimum προμήθειας θα πληρώνεις 7€ προμήθεια για 1 η 5 κομμάτια και θα σου τη δίνει.
      Εξυπακούεται βέβαια οτι θα παρακολουθείς συνεδρίαση on line,θα μπορείς να εισάγεις εντολές άμεσα ,θα ξέρεις πως δουλεύουν οι ανοιχτές εντολές και δεν συμμαζεύεται.
      Ολα τα παραπάνω για να μπορέσεις να απεμπλακείς απο μικρά τέτοιου τύπου που κάποιοι τα δρομολογούν σε συγκεκριμένο εύρος.
      Αν θες να με ακούσεις απόφυγέ την συγκεκριμένη καθώς και τις υπόλοιπες αυτής της κατηγορίας.
      Η τελική απόφαση βέβαια είναι δική σου.
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    2. Monsieur Spooky τέτοιου τύπου χαρτιά όταν είναι να τρέξουν να είστε σίγουρος ότι βρισκεται ο τρόπος και ανοίγουν οι όγκοι τους. Μαζευονται συστηματικά κομμάτι κομμάτι σε συγκεκριμένο ευρος τιμών για αρκετά μεγάλο χρονικο διάστημα και μετά τα ψάχνετε στο +300% και +400%....Παραδείγματα αρκετά απο ΑΛΚΟ, ΠΕΡΣΕΑ μεχρι ΙΚΤΙΝΟ και ΔΡΟΜΕΑ....

      Ορεξη για ρίσκο και υπομονή να έχει καποιος....

      Διαγραφή
    3. Δεν διαφωνώ με αυτά που λέτε κύριε Δαρείε.
      Τυχαίνει να έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με μερικές εξ αυτών,χωρίς όμως κάποιο εξαιρετικό αποτέλεσμα.Ισως δεν είχα την υπομονή,ίσως δεν είχα καλή πληροφόρηση.
      Για τον λόγο αυτό μπορεί να υπάρχουν σε κάθε χαρτοφυλάκιο σε ποσοστό όμως 5 - 10%.

      Διαγραφή
    4. Αν δεν κανω λαθος ειναι και ζημιογονα εταιρια. Εγω παντως δεν θα μπορουσα να κοιμηθω τα βραδια γιατι την εχω πατησει στο παρελθον με τον λεβεντακη (που τον θυμηθηκα αυτον τωρα) και ειχε γινει αναστολη διαπραγματευσης για κανα μηνα. Ευτυχως μετα χαναμπηκε προσωρινα πριν την οριστικη εξοδο του και προλαβα και πουλησα. Απο τοτε προσπαθω οσο μπορω να επιλεγω καλες εταιριες. Προς Θεου δεν λεω οτι δεν ειναι καλη εταιρια η ΜΟΝΤΑ αλλα γιατι να μην πατας σε κατι πιο σιγουρο αυτη την εποχη?

      Διαγραφή
    5. Όχι και Λεβεντάκης οι Βαρβέριδες.

      Διαγραφή
  36. Κύριε Τζο οι τιμές που βλέπω είναι λογικές.

    Όμως πείτε μου εσείς που είστε λογικός και άνθρωπος της αγοράς.

    Αν το 2003 οι κεφαλαιοποιήσεις των 4 συστημικών τραπεζών ήταν ΣΥΝΟΛΙΚΑ Α ευρώ.
    Σήμερα το 2013 θα πρέπει να είναι πάνω απο το Α ή κάτω και πόσο πάνω ή κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι τράπεζες κύριε Τζο επηρεάζουν κατά 18% σήμερα τον ΓΔ - άρα με δείκτη 900 μονάδες μιλάμε οι 160 είναι των τραπεζών.

    ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ.

    Βλέπετε που και εσείς την πατάτε και ανησυχείτε μην τυχόν οι ζομποτράπεζες φάνε και άλλου φούμο - ενώ δεν θα έπρεπε - και επηρεάσουν τους δείκτες.

    Τελειώσαμε με αυτές κύριε ΤΖΟ. Να κοιτάμε την πραγματική οικονομία και τις εξαγωγικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη από το 2003 έως σήμερα μας χωρίζει άβυσσος.Τουλάχιστον 50% κάτω απ'το Α πρέπει να είναι.Προσέξτε,δεν διαφώνησα με τις κεφαλαιοποιήσεις που δώσατε,ειδικά της ΠΕΙΡ που πιθανόν δεν θα υπάρχει το αργότερο σε 3-5 χρόνια και θα καταλήξει όπως γράφετε στην ΕΤΕ,αλλά και για τις υπόλοιπες.

      Ήθελα και τη δική σας γνώμη διότι τις τελευταίες μέρες έχω εκτεθεί ιδιαιτέρως πολύ στο blog σχετικά με το αισιόδοξον της ματιάς μου και ανησύχησα μην τυχόν τρέφω φλούδες ελπίδες και βλέπω με λαθεμένη ματιά τα πράγματα.

      Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

      Διαγραφή
    2. Να είστε πάντα αισιόδοξος κύριε Τζο. Μόνο αν είναι κάποιος αισιόδοξος προοδεύει.

      Διαγραφή
    3. Αμα ειχαμε μια σταθερη κυβερνηση πιστευω οτι θα μπορουσαμε να τα παμε πολυ καλα. Με αυτους που εχουμε δεν μπορουμε να ξερουμε τι μας ξημερωνει. Τα 2/3 δεν θελουν να "τρεξουν" την Ελλαδα...
      Παυλος

      Διαγραφή
    4. Κύριε Παύλο εγώ θα έγραφα ότι τα 3/3 θέλουν στην Ελλάδα να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να μπει το νυστέρι μέχρι το κόκκαλο - αρκεί όμως ουδείς να πειράξει τη δική του κάστα.
      Γιαυτό είμαστε Ελληνάρες και βολεψάκιδες.

      Διαγραφή
  38. Απο μικρος που ημουν κυριε Τακη ειχα μαθει απο καποιους ανθρωπους που ηταν μεσα σε ολα οτι για να δουν αν παει καλα η πραγματικη οικονομια κοιτουσαν πρωτα την οικοδομικη δραστηριοτητα στις οικονομικες εφημεριδες και μετα ολα τα αλλα (χαα κτλ). Με τον καιρο ειδα οτι ετσι ειναι..Εδω αυτη την δραστηριοτητα την επιασε 1η η κριση και θα την αφησει τελευταια...Μετα η αναπτυξη ειναι αλυσιδα γιατι γυρω απο τις κατασκευες προ κρισης υπηρχαν 1.300.000 ανθρωποι. Δεν βλεπω προκοπη αν συνεχισουμε ετσι. Εσεις τι λετε? Ετσι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε μάθει να παίρνει το κράτος δανεικά και κατόπιν να τα στέλνει στην οικοδομική δραστηριότητα, είτε άμεσα μέσω προκήρυξης μεγάλων οδικών κατασκευών, είτε έμμεσα (οικοδομική δραστηριότητα). Για εμένα αυτό το πλάνο ανάπτυξης -μουσαντένιας ανάπτυξης, έτσι?? - δεν υφίσταται πλέον. Πρέπει να αλλάξουμε πλευρό και να θέσουμε σε άλλες βάσεις την οικονομία μας - δίνοντας βαρύτητα στις εξαγωγές (και κίνητρα να γυρίσει ο κόσμος στην ύπαιθρο) και τουρισμό.

      Διαγραφή
    2. Δεν μιλαω για τους μεγαλοκαρχαριες που εκαναν παρτυ με τα λεφτα της Ευρωπαικης Ενωσης...Αυτους αν ηθελε το κρατος θα τους ειχε μαζεψει προ πολλου. Μιλαω για αυτους που επαιρναν ενα μεροκαματο και πληρωναν στο κρατος κανονικα.. Εγω δεν θα συμφωνησω με αυτο που λετε γιατι δεν μπορουν ολοι να ασχοληθουν με τον τουρισμο και με την αγροτια. Καθε περιοχη διαφερει. Ουτε υπαρχουν τα εξαγωγικα εργοστασια που θα απασχολησουν αυτους τους ανθρωπους. Μεχρι να γινουν ολα αυτα η ανεργια θα φτασει το 70%

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Σωμφωνώ απόλυτα αγαπητέ.
      Η ανάπτυξη αν και όταν έρθει δεν θα βασίζεται στην οικοδομή.Αυτή έχει πεθάνει και της έχουμε κάνει και το μνημόσυνο.Ο τουρισμός κυρίως και η ενέργεια μπορούν να την φέρουν,αν υπάρξει όραμα και διάθεση απο όλους .

      Διαγραφή
    4. Καλησπερα κυριε Spooky. Το μνημοσυνο το εχουμε κανει σιγουρα. Το θεμα ειναι μην κανουμε και ολης της Ελλαδος. Δεν μπορεις 1,3 εκατ κοσμου να τα στειλεις σε αλλες δουλειες, αλλες περιοχες...Αν ηταν ευκολο να βρουν δουλεια δεν θα ειχαμε προβλημα κανενα αλλα οπως βλεπετε οι επειχηρησεις ψυχοραγουν. Στην πατριδα σας βρισκουν δουλεια στην ενεργεια και στον τουρισμο ολοι?

      Διαγραφή
    5. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει delete. Να αλλάξει πλευρό. Πως το λένε?? Τελεία και παύλα.
      Η ανεργία ας φθάσει και 100% - δεν είναι αυτή η ουσία. Αν δεν φτιάξουμε οικονομία, ανεργία δεν μειώνεται. Τα δανεικά και αγύριστα έχουν λάβει τέλος.

      Δεν είπα να ασχοληθούν με την αγροτιά. Είπα να βγουν όξω στην ύπαιθρο. Να ξεκολλήσουν απο το δημοσιουπαλληλίκι των μεγάλων πόλεων και να πάψουν να το παίζουν έμποροι καταστημάτων, πρατηριούχοι και οτιδήποτε άλλο που αφορά μόνο την κατανάλωση.

      Να ξανανοίξουμε Βιομηχανίες με τα λεφτά της Ευρωπαικής Ένωσης και να τα επιδοτούμε σε κάθε άνεργο, που να τον προσλαμβάνουν στο τσάμπα οι επιχειρήσεις για μερικούς μήνες.

      Με αυτά που βλέπω γύρω - έχω την εντύπωση ότι μυαλό δεν έχουμε βάλει. Αυτοί οι Ευρωπαίοι μα τόσο βλάκες είναι και κάθονται και ασχολούμαστε με εμάς?

      Διαγραφή
    6. ΔΙΟΡΘΩΣΗ

      Να ξανανοίξουμε Βιομηχανίες με τα λεφτά της Ευρωπαικής Ένωσης και ΟΧΙ να τα επιδοτούμε σε κάθε άνεργο, που να τον προσλαμβάνουν στο τσάμπα οι επιχειρήσεις για μερικούς μήνες.

      Διαγραφή
    7. Σε αυτο συμφωνω και μακαρι να γινοταν. Αλλα και να γινει θα περασουν χρονια.

      Διαγραφή
    8. Έχω διαφωνήσει πολλάκις παλαιότερα με τον κύριο Τάκη γι'αυτό το θέμα.Δεν υπάρχει οικονομία στον πλανήτη που δεν στηρίζεται είτε στο real estate είτε στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα και να θέλει να έχει η οικονομία της growth,πλην ίσως των παγκόσμιων μεγαθηρίων αλλά και πάλι οι ΗΠΑ στηρίζονται και εκεί.

      Εδώ στην Ελλάδα μάλιστα το boom του τουρισμού τα επόμενα χρόνια μπορεί και επιβάλλεται να στηριχθεί στις εξοχικές κατοικίες(που μπορεί να γίνουν μόνιμες λόγω κλίματος,τεράστια συζήτηση αυτή),διότι με αυτά που διακρίνω απ'τα all inclusive θα'χουμε τουρισμός αλά δεκαετία '50-'60,μόνο κάτι φτωχομπινέδες ψωμόλυσες θα'ρχονται.

      Επίσης,με τα τεράστια ενεργειακά σκηνικά που πάνε να στηθούν και τα logistics,θα χρειασθούν και αυτοκινητόδρομοι νέοι και σιδηροδρομικές γραμμές εκατοντάδων χιλιομέτρων.Δεν υπολόγισα καν τα λιμάνια και τις επεμβάσεις εκεί.

      Αυτά όλα άπτονται των κατασκευών και μιλάμε για κοσμογονία δεκάδων δις σε βάθος χρόνου αρκετών 10ετιών.Αυτά όλα θ'αλλάξουν την εικόνα της χώρας και αν σοβαρευθούμε ως κράτος και ως πολίτες τότε δεν θα μπορώ να περιγράψω αυτά που βλέπω για την Ελλάδα μας.

      Διαγραφή
    9. Να στηριχτούμε κύριε Τζο στο real estate. Ουδεμία αντίρρηση.
      Όχι όμως τα πάντα μας να είναι δανεικά, για να γίνουν έργα υποδομής και για να πληρωθούν οι τυχεροί του Δημοσίου.
      Τέτοια ανάπτυξη είχαμε. Μουσαντένια ανάπτυξη. Γιαυτό πέφτουν τέτοιες φάπες στο ΑΕΠ μας εδώ 6 χρόνια. Τέλος τα δανεικά, πάπάλα η ανάπτυξη.

      Εδώ στο Ελλάντα, όλοι την είχαν δει κατασκευαστές. Μέχρι και κομμώτρια είχα γνωρίσει που είχε αφήσει τα κουρεία της και έχτιζε οικοδομές.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη χωρίς μόχλευση δεν γίνεται κανένα μεγάλο έργο και τέτοια ποσά τα έχει μόνο η ΕτΕΠ και οι ξένοι(θα συμμετάσχουν και ελληνικές επιχειρήσεις) που θα επενδύσουν μετά τις αποκρατικοποιήσεις.Δημόσιες επενδύσεις με μεγάλη συμμετοχή του κράτους,συμφωνώ ότι τις ξεχνάμε για πολλά πολλά χρόνια.

      Το κακό ξέρετε ποιο ήταν κύριε Τάκη στο παρελθόν?Ότι δανειζόμασταν και χτίζαμε για να πουλάμε μεταξύ μας,φουσκώναμε μόνοι μας τη μουσαντένια ανάπτυξη που αφορούσε μόνον εμάς,με υλικά εισαγωγής και το παραδάκι έφευγε εκτός αντί να μπαίνει στη χώρα.

      Με όλα αυτά που περιέγραψα στη προηγούμενη απάντησή μου,η οικονομία από εσωστρεφής γίνεται κατά μεγάλη πλειοψηφία εξωστρεφής και όλοι θα σπρώχνονται ποιος θα πρωτοπάρει θέση στην καλύτερη αφετηρία του πλανήτη για εξαγωγή προιόντων σε 3 ηπείρους παρακαλώ.Μιλάμε για κοσμογονία,για Ελ Ντοράντο στο καλύτερο οικόπεδο που υπάρχει στη Γη.Είναι η ευκαιρία μας,η τεράστια ευκαιρία μας,ας μην την χάσουμε πάλι...

      Διαγραφή
    11. Κυριε Tzo εχετε δικιο σε ολα, οπως εχει και ο κυριος Τακης οταν λεει οτι και η κουτση Μαρια εγινε κατασκευαστης. Πρεπει να μικρυνει ο κλαδος οπως εγινε και με τις κατασκευαστικες εταιριες του χαα αλλα οχι να εξαφανιστει οπως εχουν κανει.
      Τα μαυρα μεγαλα δανεια που βλεπουμε απο τετοιες δραστηριοτητες ειναι τα περισσοτερα και απο αταιριες μαιμου εκτος και εντος χαα. Τις θυμομαστε ολοι νομιζω

      Διαγραφή
    12. ναι κυριε τακη δικιο εχετε το 1999 ο περιπτερας εγινε ΕΛΔΕΑΤΖΗΣ,το 2005 η κομμώτρια κατασκευαστής ,το 2012 ο μαναβης ενεχυροδανειστηριο χρυσου

      αναμενω και προσπαθω να μαντεψω ποιο θα ειναι το επόμενο επαγγελμα της αρπαχτης
      στην ( αναπτυσομενη )ελλαδα
      ε με τετοια αναπτυξη φτασαμε εδω που φτασαμε
      η ελλαδα δυστυχως χρειαζεται ολικο format και επανεκκινηση
      gforce

      Διαγραφή
  39. Αν ριξω εγω γκουρουδια καηκατε ολοι.
    Αν σου πω σας πω (συγγνωμη για τον ενικο).
    Τραγικες επιλογες επιλκ μιγ ετε κ ετεδ
    Μιλαμε για πικρα
    πως θα μαζευτει δεν ξερω.
    Τα φωτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΓ????????
      Που την θυμηθήκατε??
      Υπάρχει ακόμη αυτό το χαρτί στο ταμπλό???

      Διαγραφή
  40. φιλε spooky για την μετοχη ΜΟΝΤΑ θα διαθεσω 250 ευρω και θα την αγορασω στο 0,25 οταν παει για να δω εαν η αποψη του κυριου δαρειου ειναι σωστη και 31 12 2013 διπλασιαση οπως λεει στο 0,50 τα κερδη θα τα βαλω ολα κρασι προς τερψην και χαρα ευχαριστω κυριε spooky θα ηθελα και την γνωμη των αλλων φιλων για την μετοχη μοντα ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απαντήσεις
    1. Κύριε profit αυτός διέλυσε ολόκληρο Βάζελο και έχωσε μισό κράτος σε μνημόνιο. Θα κολλήσει στις Μιγες??? Ζήτημα χρόνου είναι - είτε να την σπάσει και να πουλάει κομμάτι κομμάτι, ή να τη διαλύσει. Βουλιάζουν οι εταιρείες του.

      Διαγραφή
  42. Καλημερα Κυριε Τακη ευχαριστω για την απαντηση.
    Για τον επιλεκτο ποια η γνωμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έχω χάσει τα αρχεία μου. Τα έγραφα στο marketzone Που έκλεισε. Πριν κανένα χρόνο - αλλά τότε κύριε profit φαίνεται ότι δεν με διαβάζατε.

      Έλεγα μακρυά απο Δοντάδες που τάχα μου θα πάρουν την ΕΒΖ και πάνε στα φωτοβολταικά, ενώ κρατάνε - κακώς - ακόμη τις κλωστές. Είδα ότι προχθές ανακάλυψε και ο κυρ Μαυρίδης τους Δοντάδες και τους αφιέρωσε άρθρο.

      Τέρμα οι Δοντάδες. Τα ανατανακλαστικά τους ήταν αντανακλαστικά δεινοσαύρου. Σήμερα κλάναν μεθαύριο μύριζαν τις πορδές τους. Τόσο χρόνο έκανε ο εγκέφαλος τους να αντιληφθεί την κλανιά.

      Μα πως τα γράφω.

      Διαγραφή
  43. Λοιπόν για να τελειώνουμε με τους παπαγάλους των fora και κάθε άμπαλο που πιπιλίζει ανοησίες.

    Γράφουν ότι θα σπάσει η ΕΥΡΩΒ σε good bank και σε bad bank. Τσουρέκια μου τα κάνατε με αυτές τις ανοησίες.

    Ως γνωστό ζούμε στη χώρα του τυχαίου και του απρόβλεπτου, οπότε δεν ξέρεις ποτές τι μπορεί να βάλει στο μυαλό του ο κάθε διεστραμμένος εγκέφαλος σε αυτό το κράτος.

    Παρόλα αυτά, εγώ θα ρισκάρω τη φήμη μου και θα τους κοντράρω, όλους αυτούς που τάχα μου έχουν Inside Info.
    Γιατί βρε γκουρούδες να σπάσει η EYΡΩΒ σε good και bad bank???
    Πείτε μου ένα σοβαρό λόγο.
    Αν σπάσει η ΕΥΡΩΒ σε good bank και σε bad - ξέρετε σε πόσες bad banks πρέπει να σπάσει η Πειραιώς??? Σε 1000?????

    Προσέξτε δεν λέω ότι η Ευρωβ είναι ευκαιρία στα 6 δις κεφαλαιοποίηση. Να ήταν 2,5 με 3 τα ξαναλέγαμε. Αλλά γιατί να σπάσει σε good και σε bad??? Μιλάω για φέτος, για τώρα - για το μέλλον δεν ξέρω.

    Μιλάτε βρεεεεε??? Γιατί βρε άμπαλοι παπαγάλοι???
    Επειδή θα ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως απο το ΤΧΣ και λέτε δεν μπορεί, θα σπάσει.Και η ΠΡΟΤΟΝ, ΤΤ που ανακεφαλαιοποίηθηκαν απο το ΤΧΣ έσπασαν, γιατί να μην σπάσει και η ΕΥΡΩΒ. Αυτό λέτε???

    Αν αυτό είναι το σκεπτικό σας, τότε να πάτε σπίτι σας να πίνετε τσαι και να βουτάτε φρυγανιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κύριε Θανάση (tg) μου γράψατε εχθές ότι έχουν σωθεί τα αρχεία του marketzone και ότι μπορούν να ανέβουν στο monologoi.

    Να σας ρωτήσω.
    Είναι δυνατόν να σηκωθεί το Thread του Τάκαρου στο monologoi??? Είναι δύσκολο??
    Να μπορούν οι νέοι αναγνώστες του Τάκαρου να διαβάζουν τι έλεγα απο πολύ παλιά και να μπορέσω να έχω και εγώ πρόσβαση σε όλα τα αρχεία μου.

    Το back up που μας δώσατε ήταν χάλια. Δουλεύουν μόνο οι 10 πρώτες και οι 10 τελευταίες σελίδες του thread του Τάκαρου.

    Για δείτε κύριε Θανάση - αν μπορείτε κάτι να κάνετε με το thread μου. Θα σας χρωστάω μεγάλη χάρη.
    Δείτε αν μπορεί να σηκωθεί όλο στο Monologoi και ενημερώστε με - αν θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ειμαι φρεσκος στην παρεα σας και συγγνωμη αν κανω ερωτησεις που εχετε ηδη απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ποιο θεωρεις ιδανικο χαρτοφυλακειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα σε όλους
    Κύριε Τάκη θα ήθελα να σας ρωτήσω για την ΕΥΠΙΚ σε συνέχεια όσων έχετε πει παλαιότερα.Τώρα που έχουμε και το Q1 μπορεί να βγεί κάποιο επιπλέον συμπέρασμα?
    Την έχω αποκτήσει σ αυτά τα επίπεδα και θάθελα να μου πείτε αν διαβλέπετε να κινηθεί ψηλότερα στο κοντινό μέλλον.Αλλιώς θα την χαιρετήσω κι αυτήν στα πλαίσια ενίσχυσης της ρευστότητάς μου.
    Ευχαριστώ απο πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουράστηκαν οι δακτύλες μου κύριε spooky απο την πληκτρολόγηση.
      Θα σας απαντήσω, στην επόμενη επανεμφανισή μου, όποτε και αν είναι αυτή. Αύριο, μεθαύριο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε spooky στη ζωή του ο καθένας για να αποφασίσει τι θέλει και τι πρέπει να κάνει σήμερα, θα πρέπει να αναλύσει το DNA του, το χαρακτήρα του, να δει τι πραγματικά επιδιώκει να κάνει, τι χρονικό ορίζοντα βάζει και τελικά να αποφασίσει για το αύριο του. Συνήθως όμως στο Ελλάντα δεν υπάρχει οργάνωση και προγραμματισμός. Ξεκινάμε στο άγνωστο με βάρκα την Ελπίδα και ότι μας προκύψει.

      Το ίδιο ισχύει για το χρηματιστήριο. Με ερωτάτε για την ΕΥΠΙΚ, δίχως να ΓΝΩΡΊΖΩ ΤΟ επενδυτικό ΠΡΟΦΙΛ σας και δίχως να ξέρω το λόγο για τον οποίο αγοράσατε ΕΥΠΙΚ.

      Σας μιλώ ξεκάθαρα - αν ο λόγος που αγοράσατε ΕΥΠΙΚ έχει πάψει να υφίσταται τότε να πουλήσετε. Αν θέλετε να πουλήσετε για να πάρετε ρευστότητα, τότε τι θα κρατήσετε??? Γιατί αν είναι να κρατήσετε - για π.χ. - Πειραιώς ή να μπείτε σε καμιά ΑΜΚ κάποιας ζομποτραπεζας, τότε βράστε όρυζα. Θα πάτε να φτιάξετε ρευστότητα και αυτοί θα σας πάρουν τις σωβράκες.
      Μετά απο λίγο, θα πείτε τι ήθελα και πήγα και έκανα ρευστότητα.

      Γενικά στις χρηματαγορές αγοράζουμε τα χαρτιά που εμείς γουστάρουμε, όταν αυτά είναι στα αζήτητα. Με τον κύριο ΤΖΟ έχουμε το ΕΥΠΙΚ απο τα 0,4 - να είναι καλά ο κύριος frapezitis που την είχε γράψει - έτσι ξύπνησε ο Τάκαρος.
      Προσέξτε τώρα. 3 χρόνια στα αζήτητα η ΕΥΠΙΚ - αλλά ο κύριος ΤΖΟ με τα 0,1 που θα πάρει μέρισμα για το 2012 - θα έχει ήδη απο μερίσματα πάρει πίσω το 50% του κεφαλαίου του. Έχει τριπλασιάσει και τα λεφτά του απο την άνοδο της μετοχής.

      Τότε που λέτε κύριε spooky ουδείς ασχολείτο με ΕΥΠΙΚ. Κορόιδευαν οι άμπαλοι φιτσουλέοι. Τώρα την μάθαν όλοι. Έτσι μπήκαν πολλοί στην ΕΥΠΙΚ επειδή είδαν τρεχάλες και είπαν εδώ είναι η ώρα να βγάλουμε φράγκα.
      Όμως ο market maker δεν πρόκειται να τους μοιράσει έτσι εύκολα τα φράγκα.

      Τι θα κάνετε εσείς κύριε spooky με ΕΥΠΙΚ δεν ξέρω. Καταρχήν γιατί πήρατε ΕΥΠΙΚ στο 1,3 και όχι στο 0,4????? Ε???? Γιατι????
      Μάθανε όλοι τώρα την ΕΥΠΙΚ!!!

      Η οποία ΕΥΠΙΚ ορθώς συσσωρεύει και έκανε γύρισμα απο τα 1,6 με 1,8.
      Για μένα θα γράψει και το 2 μπροστά και θα πιάσει την τιμή που έκανε την τελευταία ΑΜΚ για να μπει μέσα η Πειραιώς.
      Πότε????
      Όταν θα πάψουν να γράφουν και να μιλάνε όλοι αυτοί που μιλάνε για ΕΥΠΙΚ.

      Τόσο απλά. Δεν είναι φανερό ότι ο market maker μοίρασε και ολίγον χαρτί???

      Διαγραφή
  48. ακουγετε για 14 ιουλιου εκλογες παρακαλω την γνωμη σας ευχαριστω Ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος ανέδειξε την προοπτική να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές λόγω των εξελίξεων στην ΕΡΤ, εμφανιζόμενος το πρωί στα παράθυρα του προγράμματος που εκπέμπει η κρατική τηλεόραση και μεταδίδεται μέσω EBU.

    «Πάμε σε εκλογές λόγω ενός ατυχήματος», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη ότι το 65% των πολιτών είναι κατά ενός λουκέτου στην ΕΡΤ, και επεσήμανε ότι τη λύση θα μπορούσε να τη δώσει μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν θα επικύρωνε την απόφαση της κυβέρνησης και ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να την αποδεχθεί.


    Πηγή: Hλίας Νικολακόπουλος: Πάμε σε εκλογές λόγω ενός ατυχήματος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110629#ixzz2WIhWcP7b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

      ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

      Μην μπαίνετε στο παιχνίδι που σας έχουν στήσει.

      Διαγραφή
  49. Καλημερα σε ολη την παρεα.
    Ξεκιναω με πρωινη γκουρουδια για να παει καλα η μερα.
    Αγορα ΕΛΚΑ στο 1,4 και κατω με χρονικο οριζοντα 1 ετος και ζητουμενη αποδοση 80% τι λετε το πιάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. κυριε τακη εισαι δασκαλος ξεχωριζης και ζωγραφιζεις στοχευμενη σκεψη σε τρεις λεξεις λεει τα παντα Εδώ είναι ο τόπος των μετρίων, του τυχαίου και του απρόσμενου. φιλε δαρειε στη ζωη στην πολιτικη και στο χρηματιστηριο μην εισαι ποτε σιγουρος για τιποτα ο μπατηρης ο λουκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Loukas εγω για τα δυο απο τα τρια είμαι βεβαιος.

      Διαγραφή
  51. ΚΥΡΙΕ TAKH KAI ΦΙΛΟΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΑΜΕ Η ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ NOIΩΘΩ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Α ΑΠΟΨΗ «Πάμε για να τα σπάσουμε αύριο» λένε Βενιζέλος και Κουβέλης

    Πηγή: «Πάμε για να τα σπάσουμε αύριο» λένε Βενιζέλος και Κουβέλης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110743#ixzz2WOafM4Ro Β ΑΠΟΨΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

    Η τρικομματική κυβέρνηση "πέθανε" αλλά ακόμα δεν το έχει καταλάβει - Όμως δεν γίνονται εκλογές Η τρικομματική κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ένα χρόνο μετά την δημιουργία της ουσιαστικά έχει τελειώσει. ΑυΤό δεν σημαίνει ότι η χώρα θα οδεύσει άμεσα σε εκλογές.



    Θα συνεχίσει να σέρνεται, αλλά εκλογέΣ δεν προκειτΕ να γίνουν για τον απλό λόγο ότι άλλοι αποφασίσουν Αν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και όχι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ και αυτοί οι άλλοι δεν φαίνεται να θέλουν να γίνουν εκλογές.



    Το "πάγωμα" της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ, το οποίο το ανέμενε το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή ήδη ήταν μια ακομα σφαλιάρα στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλά ηχηρή.



    Αλλά η κυβέρνηση αυτή έχει τελειώσει, σε ότι αφορά την δυναμική της. Η υπόθεση της ΕΡΤ προκάλεσε δομικό πρόβλημα στην λειτουργία της http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Και αμα γίνουν εκλογές κύριε Λουκά τι θα γίνει δηλαδή??? Θα πέσουν οι μετοχές μας????

    Ή μήπως θα ανέβουν οι ζομποτράπεζες????
    μπουχαχαχαχα
    μα πως τα γράφω.

    Αν την κυβέρνηση την συμφέρουν οι εκλογές θα τις επιδιώξει. Είναι τόσο απλό το πράγμα.
    Αν δεν είναι ακόμη τόσο ξεκάθαρο ότι την συμφέρει θα τις μεταφέρει σε άλλο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ή μήπως θα γίνουν εκλογές θα αλλάξει η κυβέρνηση και μετά θα φάμε με χρυσά κουτάλια??

    μπουχουχουχου
    όποιος πιστεύει τέτοια είναι άξιος της τύχης του.
    Στην Ελλάδα του 2013 θα θερίσουμε ότι σπέρναμε δεκαετίες τώρα και εμείς σπέρναμε ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ και Αμπελοφιλοσοφίες - οπότε φάε σχατά λαέ.

    Όποιος πει το τελευταίο κλισέ στο ΛΑΟ, εγώ θα τον ψηφίσω την επόμενη μέρα δίχως δεύτερη σκέψη - γιατί θα πει την μεγάλη αλήθεια.

    Άντε τώρα, ρίξετε καμιά γκουρουδιά και αφήστε τις πολιτικές μπουρδολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εγώ αυτό που κατάλαβα με την ιστορια της ΕΡΤ είναι ότι η ΕΡΤ ΕΚΛΕΙΣΕ. Πάπαλα, Λουκέτο , πως το λένε βρε γκουρούδες. Οι συνδικάλες του κερατά για άλλη μια φορά έφαγαν πόρτα.
    Μόνο έτσι έκλεινε η ΕΡΤ. Με το να πέσει προσωρινά μαύρο. Τώρα ΕΡΤ έκλεισε.
    Επίσης και οι τρεις πρέπει να ήταν συνεννοημένοι και παίξαν ένα καλοστημένο θέατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Kυριοι συνφιλοξενουμενοι του κυριου τακη αφηστε τα πολιτικα και γραψτε καμμια μετοχη που αξιζει να επενδυσεις (αφηστε το trading)-για καλες εταιριες χωρις δανεισμο με εξαγωγικο προφιλ.ΛΟΥΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΣ γραφει ο κυριος τακης και μακρυα απο τραπεζες.ΡΙΞΤΕ καμμια ιδέα
    GFORCE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Gforce εγώ θα έλεγα πιάστε τα πολιτικά μπας και ξεστραβωθείτε κάποια στιγμή (όχι εσείς γενικά μιλάω) και δούμε μια μέρα που οι άριστοι θα είναι πρώτοι και όχι οι ..... Θα έλεγα επίσης να κάνετε και κανα τρειντ γιατί η διακράτηση σε αυτό το χρηματιστηριο μερικές φορές βλάπτει σοβαρά την τσέπη.Μην κοιτάτε μερικούς θωρηκτους που είναι άνετοι επειδή αγοράσαν στα πολύ χαμηλά και έχουν περιθώριο αμπελοφιλοσοφίας.

      Διαγραφή
  56. Εκπληκτικό άρθρο του κυρίου Χρήστου Γιανναρά .... πρέπει οπωσδήποτε να το μελετήσετε. Μιλάει όξω απο τα δόντια και λέει αλήθειες που δεν βολεύουν το βαθύ κράτος και τους συνδικάλες του κερατά της ΕΡΤ.

    http://yannaras.gr/2013/06/%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%BE%CE%B5%CE%B3%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1/

    Η ΕΡΤ ξεγύμνωσε την πολιτική υποκρισία Νο 1

    Η απορία είναι απλή και διαυγής: Oλοι όσοι εκόπτοντο τις προάλλες και διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το κλείσιμο της EPT (για το γεγονός, όχι για τον τρόπο), πού ζούσαν άραγε τα τελευταία τριάντα εννέα χρόνια; Σε άλλον πλανήτη; Tο κόμμα που προκάλεσε κυβερνητική κρίση επικαλούμενο τη «δημοκρατική του ευαισθησία» (!), τα πλήθη που διαδήλωναν με πάθος και οργή, οι συνδικαλιστικοί φορείς που αποφάσιζαν απεργίες, αυτοί όλοι, δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν κατάλαβαν ποτέ τι γινόταν στην EPT, δεν είχαν καμιά επαφή με την πραγματικότητα;

    Tριάντα εννέα ολόκληρα χρόνια η EPT αποτελούσε το σκανδαλωδέστερο αποκύημα της κομματοκρατίας στην Eλλάδα: κορύφωμα φαυλότητας, αυθαιρεσίας και ιταμότητας. O σεμνοπρεπής κ. Kουβέλης ζήτησε να συνεχίσει τη λειτουργία της η EPT με αλώβητο το προσωπικό της. Aγνοούσε άραγε ποιο ποσοστό του προσωπικού είχε διοριστεί μόνο με το κομματικό σημείωμα, χωρίς καμία κρίση, αξιολόγηση, έλεγχο προσόντων; Aγνοούσε ο αμύντωρ και της «Δημοκρατίας» και της «Aριστεράς» ποιες εξωφρενικές, μυθικές αμοιβές απολάμβαναν οι αυθαίρετα διορισμένοι λακέδες του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος – πρόεδροι, γενικοί διευθυντές, «σύμβουλοι» (χωρίς αρμοδιότητες ή υποχρεώσεις προσφοράς υπηρεσιών), δημοσιογράφοι στον ρόλο του κυβερνητικού προπαγανδιστή (συντονιστές «πολιτικών» συζητήσεων, «αναλυτές» ή και παρουσιαστές ειδήσεων);

    Στα πρώτα χρόνια της πασοκικής λοιμικής, η φωνή του τελευταίου ίχνους τίμιας Aριστεράς, το περιοδικό «ANTI», είχε εισαγάγει τον όρο «Γιαμπαζολισμός», για να εντοπίσει το καινοφανές του είδους της τηλεοπτικής προπαγάνδας που είχε λανσάρει η EPT. Kαι ήταν μάλλον αναιμικό το προσωποπαγές παράδειγμα σε σύγκριση με το τι ακολούθησε στις επόμενες δεκαετίες της πράσινης και της γαλάζιας πασοκοκρατίας: Σε ποια ευτέλεια έφτασε το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην EPT, πόσο ταπεινωμένος και προσβεβλημένος ένιωθε ο πολίτης από τη μικρόνοια, την αγραμματοσύνη, την αγλωσσσία, τον λακεδισμό, τη χαμέρπεια των κομματικών προπαγανδιστών, που την υφίστατο πληρώνοντας κεφαλικό χαράτσι για την EPT μαζί με τον λογαριασμό της ΔEH. Eκ παραδρομής είχε ομολογήσει γενικός κάποτε διευθυντής ότι βρήκε στην κρατική τηλεόραση διορισμένους 34 σκηνοθέτες, από τους οποίους μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο τρεις – οι υπόλοιποι ήταν επικίνδυνα άσχετοι. Πασίγνωστο και το ότι, παράλληλα με τις μόνιμες καθαρίστριες, αναγκαζόταν η EPT να πληρώνει και εξωτερικά συνεργεία καθαρισμού, γιατί οι ελλείψεις στην καθαριότητα αποτελούσαν πρόβλημα λειτουργικό. Mε κομματικές «πλάτες» ο καθένας μπορούσε να καθορίζει τα όρια των υποχρεώσεών του στο γενικευμένο «μπάχαλο» της ασυδοσίας και της καταλήστευσης κοινωνικού χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΡΤ ξεγύμνωσε την πολιτική υποκρισία Νο 2

      Bέβαια και ο κ. Σαμαράς με καταγγελίες για «διαφθορά» και «αδιαφάνεια» δικαιολόγησε το κλείσιμο της EPT. Aλλά οι καταγγελίες ακυρώνονται από μόνες τους ή λειτουργούν και ως μπούμερανγκ, όταν αυτός που καταγγέλλει ενέχεται στα καταγγελλόμενα. Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Σαμαρά γραμμένη από τον Γεώργιο Kογιάννη, πρώην Διευθυντή Eιδήσεων της EPT, που προσδιορίζει με ακρίβεια περιπτώσεις άμεσης (ή έμμεσης αλλά προφανούς) εμπλοκής του κ. Σαμαρά σε κραυγαλέα σκάνδαλα αυθαιρεσίας και διασπάθισης κοινωνικού χρήματος στην EPT. Oι αναγνώστες της ανοιχτής επιστολής δεν έχουμε τη δυνατότητα ελέγχου των όσων καταλογίζονται στον κ. Σαμαρά. Aν όμως δεν απαντηθεί η επιστολή, τότε οι καταλογισμοί επαληθεύονται. Διότι είναι συγκεκριμένοι, αναφέρονται σε ονόματα και ενεργήματα, σε ημερομηνίες και ποσά αμοιβών, σε λογικά προφανείς σκοπιμότητες. Aν δεν υπάρξει απάντηση, ο καταγγελλόμενος κ. Σαμαράς έχει (τουλάχιστον ηθικά, δηλαδή κοινωνικά) τελειώσει.

      Kάτι ανάλογο ισχύει και για τον κ. Kουβέλη, όπως και για κάθε έκφανση πολιτικής Aριστεράς στην Eλλάδα: Συντάσσονται οι «πιστοί» της Aριστεράς με τη γάγγραινα της αυθαιρεσίας, της φαυλότητας και ιταμότητας: το ραδιοτηλεοπτικό εκτρωματικό παράγωγο του πράσινου και του γαλάζιου πασοκισμού στη μεταπολίτευση; Kοινωνιοκεντρική υποτίθεται η Aριστερά, και αυτοκαταργείται για λόγους φτηνής ψηφοθηρίας και προστασίας του αχαλίνωτου σε αντικοινωνική συμφεροντολαγνεία συνδικαλισμού; Πρόκληση είναι τα καταγγελλόμενα, τα σχετικά με την EPT, και για την Tρίτη Eξουσία, τη Δικαστική – προπύργιο αυτή, όπως καυχάται, άμυνας της κοινωνίας (και της ανθρωπιάς) απέναντι στη λοιμική, τη δυσώδη και θανατερή, της κομματοκρατίας.

      Aνάγκη να μην παραβλέψουμε ή υποτιμήσουμε τα αναμφισβήτητα θετικά: Oτι στην EPT, όλα αυτά τα χρόνια, με ρουσφέτι ή από τύχη και σύμπτωση, έφαγαν ψωμί και κάποια από τα ανήσυχα νέα παιδιά που συνεχίζουν στην έρμη Eλλάδα να ψάχνουν, δουλεύοντας τη γλώσσα, τη μουσική, το θέατρο, την κινούμενη εικόνα – να παλεύουν για την ποιότητα, τη χαρά κοινωνίας της εμπειρίας. Nα αναγνωρίσουμε ότι η EPT προσφέρθηκε, ερήμην των αφεντάδων της, να παίξει ένα ρόλο που θα έπρεπε να είναι από τις κύριες επιδιώξεις της. Nα μνημονεύσουμε ανθρώπους εκπληκτικής ποιότητας, ικανότητας και ανιδιοτέλειας, που βρέθηκαν, ερήμην των κομματικών προϊσταμένων τους, να στελεχώνουν καίριες λειτουργίες του οργανισμού παλεύοντας να λειτουργούν σαν αντίβαρο στην ευτέλεια των εγκαθέτων.

      Διαγραφή
    2. Η ΕΡΤ ξεγύμνωσε την πολιτική υποκρισία Νο 3

      Σόκαρε, οπωσδήποτε, και ο τρόπος που ο κ. Σαμαράς έκλεισε την EPT, η βαναυσότητα της λογικής να καίμε και τα χλωρά μαζί με τα ξερά, όταν το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να πετύχουμε άκριτες, δίχως αξιολόγηση ποιοτήτων, τις απολύσεις που επιτάσσει η Tρόικα. Tο κλείσιμο της EPT θύμιζε συμπεριφορές κουκουλοφόρων εντεταλμένων να βιαιοπραγήσουν ή πραιτωριανών του ηγεμόνα Φωτόπουλου της ΓENOΠ – ΔEH, που κατεβάζουν τους διακόπτες. Aν ο κ. Σαμαράς απέβλεπε σε καινοτόμο εγχείρημα αποκομματικοποίησης της EPT, θα είχε έτοιμο τον σχεδιασμό και τη στελέχωση του καινούργιου οργανισμού, ώστε το βράδυ να λήξει οριστικά το μπάχαλο και το πρωί να ξεκινήσει η αναμορφωμένη απαρχή.

      O ρεαλισμός δεν οδηγεί οπωσδήποτε στην απελπισία, μπορεί να καρποφορήσει και δημιουργική αφύπνιση, ενεργοποίηση της «σιωπηλής πλειοψηφίας». Oι γραμμές αυτές γράφονται ενώ δεν έχουν ακόμα υπάρξει καινούργια κρατικά MME. Kυβέρνηση έχουν συγκροτήσει δύο από τους χαρακτηριστικότερους εκφραστές του πολιτικού αμοραλισμού της μεταπολίτευσης. Kαι τους αντιπολιτεύονται όσοι είχαν επιδοθεί σε κοπετούς για το «μαύρο» της βίαια καταργημένης EPT, χωρίς ποτέ να έχουν διαμαρτυρηθεί για το «γκρίζο», μήνες και χρόνια, της απολύτως φασιστικής ΠOΣΠEPT.

      O Eλληνισμός σήμερα: μια φθίνουσα νοσταλγία.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂