Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Χρυσάφια και το σκάσιμο της φούσκας. Απίστευτες γκουρουδιές κόντρα στα παγκόσμια μεγαθήρια. Τι έβλεπε και τι βλέπει ο Τάκαρος

Έγραφα στις 2 Οκτωβρίου του 2010  στο market zone που έκλεισε 

Λένε οι άμπαλοι ότι ο Χρυσός είναι αναλλοίωτος και άφθαρτος και το παρουσιάζουν για προτέρημα. Αμ δε!! Αυτό είναι το μειονέκτημα. Ότι φθείρεται , καταστρέφεται και στερεύει έχει αξία. Όπως το πετρέλαιο - μέχρι να βρεθεί υποκατάστατο αγαθό, οπότε πάει και αυτό στα αζήτητα.
Η χρησιμότητα του χρυσαφιού είναι ΑΓΝΩΣΤΗ!!!
Έτσι τους είπαν οι Δυτικοί, ότι είναι χρήσιμος και το χάψαν οι παπαγάλοι.
Και οι Δυτικοί ξεφορτώνουν!!! Οι Κινέζοι αγοράζουν - όπως αγόραζαν και Αμερικάνικο χρέος και τους παντελονιάσανε οι μαιτρ του καπιταλισμού. 

Δεν υπάρχει κανένας χρυσός. Κερδοσκοπία γίνεται απο εδώ και πάνω, δίχως λογική.
Αυτό θα συνεχίσει για όσο το επιθυμεί η FED και η ΕΚΤ. Αν θα τον πάνε το χρυσό στο 3000 και 4000 δολάρια που λένε - με δολάριο στο 1,3 που είναι σήμερα, θα ξυπνήσετε μια μέρα και θα δείτε -50% να γράφει το χρυσάφι. Έτσι επειδή θα γουστάρει η FED, την προηγούμενη μέρα.


Είχαμε Ασημένια Πέμπτη - γιατί να μην έχουμε και Χρυσή Δευτέρα ή Χρυσή Τρίτη?
Αν μπορούν ας το πάνε το χρυσάφι 4000 δολ με 1,3 το δολάριο.

Όταν γράφει κερδοσκοπία ο Τάκαρος εννοεί χειραγώγηση χειρίστης μορφής.
Στα ασήμια αυτό έγινε την δεκαετία του 70 με τους Hunts. To ίδιο έγινε με πετρέλαιο στα 150 δολάρια, επειδή έπρεπε να κλείσει τις θέσεις της η GS.

Χειραγώγηση χειρίστης μορφής = κερδοσκοπία όπου οι τιμές έχουν ξεφύγει της λογικής.

Διότι σήμερα ποιοι είναι οι πωλητές του Χρυσαφιού? Μα οι Δυτικοί - αυτοί που έχουν φτιάξει το σύστημα και το ξέρουν καλύτερα απο όλους. Κάτι Ασιάτες αγοράζουν χρυσάφια και έχουν μπει μπροστά λαγοί, οι Σωραίοι και οι παπιονάτοι Ροτζέριδες, για να φανεί  και καλά, ότι υπάρχουν και Αμερικανάκια αγοραστές.
Οι δυτικοί ξεφορτώνουν παντού και με όλους τους τρόπους και ξέρετε κάτι ??
Το κακό με το χρυσάφι είναι ότι δεν τρώγεται, δεν φθείρεται και μένει αναλλοίωτο. Αυτό σημαίνει πως δεν λιγοστεύει, για να αποκτήσει περισσότερη αξία, λόγω σπανιότητας - άρα???????????? Κάποια στιγμή θα βρέχει χρυσάφια απο τον ουρανό και είναι πολλάαααααααααααα σας λέω.

Η τιμή του χρυσού είναι συνδεδεμένη ΜΟΝΟ με το δολάριο - δολάριο ισχυρό, χρυσός στα 4000 ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Με 1,3 το δολάριο, το χρυσάφι κάπου εδώ πεθαίνει - άντε να κάνουν και την κούρσα του ψόφιου κουνελιού που αναπηδά.
Όμως ότι και να γίνει όπου και να το φθάσουν, το νούμερο που θα συσσωρεύσει στο όχι μακρινό μέλλον είναι μεταξύ 800 - με 1200.
Αν πάει στα 1600 - 1800 θα έρθει και θα κοιμηθεί για δεκαετίες στα 800 με 1000.
Αν του κάνουν κούρσα μέχρι τα 4000 που μας λένε οι παπαγάλοι - τότε θα γυρίσει και θα κοιμηθεί για δεκαετίες στα 1000 - 1200.


Ο Τάκαρος τους χαρίζει τα χρυσάφια τους και απο το 1800 δολ και πάνω ας τα αγοράζουν μόνοι τους.
Άκου λέει 2200 με 4500 δολάρια θα πάει ο Χρυσός? Βρε με τι ισοτιμία το δολάριο?
Διότι αν είναι με 1 ευρώ να αγοράζουμε 2,14 δολάρια, τότε ακόμη και στα 4000 δολάρια να πουλήσω χρυσάφια τότε, είναι σαν να τα δίνω 1800 σήμερα.


Προσέξτε το προηγούμενο διάγραμμα.
Δείχνει το μέγεθος της φούσκας του χρυσαφιού. Οι τιμές αποπληθωρισμένες!!!!

Μετά με διάβασε σίγουρα ο Καισάριος και με αντέγραψε - και πολύ καλά έκανε - σε αυτά που έγραφα για το Χρυσάφι. Έδινε τιμή στόχο για το χρυσάφι κάτω απο τα 1000 δολάρια σε ένα άρθρο ΤΟΤΕ  που έγραφε αλήθειες.

Του απαντώ να μην βιάζεται και του λέω :

Καίσαρα εχθές μόλις με διάβασες έσπευσες, στο χθεσινό σου άρθρο ντεεεεε - μισή ώρα μετά απο εμένα - να δώσεις τιμή στόχο για τα χρυσάφια κάτω απο τα 1000 δολάρια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα που με αντέγραψες. Όμως μην δίνεις το δικαίωμα να έρθουν αυτοί οι άμπαλοι που σου γράφουν για τα χρυσάφια να σου την πουν. Διάβασε καλά ότι έχω γράψει για το Χρυσό. Αυτοί θα προσπαθήσουν να του δώσουν ώθηση, να βάλουν και άλλους μέσα. Ξεφόρτωμαααααααα ετοιμάζουν. Θα προλάβουν???? Εδώ σε θέλω.
Έπρεπε όταν έγραφες, για τα χρυσάφια ντεεεεε - να προειδοποιήσεις έξυπνα και να μην απαντάς. Ας τους να νομίιιιιιιιζουν. Στα γράφω αυτά γιατί αν τον τραβήξουν μέχρι τα 1800 θα έρθουν και θα σου την λένε.
Μάθανε τώρα και τα χρυσάαααα - στραβοί κουτσοί όλοι στις αγορές.
Βρεεεεεεε ο χρυσός είναι για τους αδύναμους και τους φτωχούς. Έχετε δει πλούσιο να κάνει τον χρυσοθήρα???
όχι!! Βάζουν τον κόσμο να το παίξει χρυσοθήρας και αααααααν βρει χρυσάφι του το παίρνουν για μια μπουκιά ψωμί.



Αυτά τα έγραφα προχθές - πριν δύο, δυόμιση χρόνια χρόνια, δηλαδή το 2010

Στο εχθές. 
Έλεγα τέλη του Δεκεμβρίου 2012, στον Κύριο Στρατάρχη στο marketzone που έκλεισε, όταν ακόμη ήταν στα υψηλά το χρυσάφι. Πάνω απο 1600 δολ η ουγγιά.

Πλάκα μου κάνετε κύριε Στρατάρχα. Θα πάει το χρυσάφι στα 2150$ στο Α΄εξάμηνο του 2013??
Κοιτάξτε να δείτε το χρυσάφι εδώ και 1,5 χρόνο παίζει στο εύρος 1530 - 1800.
Εσείς λέτε ότι πρόκειται για συσσώρευση. Αν σπάσει τα 1800 τότε θα τρέξει στο χαλαρό για 2100 - στο πολύυυυ χαλαρό. Κοιτάξτε όμως μην σπάσει το 1530 γιατί τότε θα δείτε τα 1200 και θα φυσάτε το χυλό και δεν θα κρυώνει.

Μια πρόχειρη αιτιολόγηση ήταν :

Κύριε Στρατάρχα - όταν μιλάει ο Ροτζερίδης εμείς ακούμε!!

   

Δεν αγοράζω, δεν πουλάω χρυσάφια. Εσείς τι πάτε και ζητάτε εκεί μέσα στα χρυσάφια, δεν το έχω καταλάβει - ειδικά όταν στο μέλλον το χρυσάφι θα αναπαύεται σε πολύ χαμηλότερα νούμερα απο τα σημερινά. Οι GS και όλοι οι διεθνή οίκοι των λαμογίων λένε Bull εσείς πάτε μαζί τους????
Δεν σας πιάνω!!

Διαβάστε τι άλλα έχει πει ο Ροτζεριδης, προσφάτως παρακαλώ!!!

December 20, 2012
If Gold Goes Down, I Hope I'm Smart Enough To Buy More
If gold goes down – I hope I'm smart enough to buy more. If it goes down a lot, I hope I'm smart enough to buy a lot more.


December 19, 2012
Gold: Just Be Careful, There Are Too May Bulls
"Just be careful, there're too many bulls, including me, but I'm very cautious. Gold is having a correction— it's been correcting for 15-16 months now— which is normal in my view, and it's possible that the correction is going to continue for a while longer."


December 19, 2012
Gold: 30 Percent Corrections Are Normal Even In Big Bull Markets
"Most things correct 30 percent every year or two, even in big bull markets – 30 percent corrections are normal and yet gold has only done that once in the past 12 years. Gold on any kind of historic market basis is overdue for a nice correction."



Προσέξτε τι έλεγε ο Ροτζερίδης. Αν πάει κάτω ο χρυσός ελπίζω να είμαι έξυπνος να αγοράσω. Δεν είναι δηλαδή σίγουρος ότι θα αγοράσει, αλλά είναι βέβαιος ότι θα πάει κάτω και ελπίζει να είναι έξυπνος να αγοράσει την κατάλληλη στιγμή.

Έτσι που τον διαβάζω μου δίνει μια τιμή στόχο 1200 με 1300 για χρυσάφια.


Σήμερα ....
Το παραμυθάκι ότι δεν χάνει κανείς αγοράζοντας χρυσό έλαβε τέλος.
Όλοι οι στραβοί, τυφλοί και οι μονόφθαλμοι που ανακάλυψαν το χρυσό, σήμερα είναι να τους κλαίνε οι ρέγγες. Είχα έναν εξυπνάκια που έβαλε μπόλικα λεφτά στο χρυσό - δεν του άρεσαν τα χρηματιστήρια και ειδικά η Ελλάδα και πήγε και φόρτωσε χρυσάφι. Μιλάμε για μεγάλες ζημιές ο τύπος - στα προθεσμιακά τον ξεβρακώσαν, του έμειναν κάτι ράβδοι χρυσού που πήγε και τις έθαψε σε κάτι θυρίδες.
---------------------------------------------------------------------
Τι λέει τώρα ο Ροτζερίδης??????

May 13, 2013
Who Knows How High Gold Will Go , as long as we have mad men running the central bank

May 14, 2013
Gold: Waiting For A Better Bottom, If It Comes


Αυτά εμένα μου λένε ότι το πάρτυ του χρυσού έλαβε τέλος.

Δείτε την κούρσα του χρυσαφιού κατά τα τελευταία 30 χρόνια. Η εκκίνηση εδόθηκε το 2000 και απο τις 300 δολ. η ουγγιά έφτασε στα 1800 δολάρια η ουγγιά - όπου ο Τάκαρος προέβλεψε το τέλος του ανοδικού κύματος.
6 φορές πάνω το χρυσάφι τα τελευταία 12 χρόνια - σε τιμές βέβαια όχι αποπληθωρισμένες.



Στην πραγματικότητα η μεγάλη άνοδος του χρυσαφιού ξεκίνησε το 2003, όποιος αγόρασε τότε κερδίζει 4 με 5 φορές τα λεφτά του. Στην πραγματικότητα όμως δεν κερδίζει τίποτα, απλά προστάτευσε την περιουσία του απο την αλόγιστη κοπή των δολαρίων και την νομισματική χαλάρωση της FED.

Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε τις ετήσιες απoδόσεις του χρυσαφιού απο το 2004, εως σήμερα. Η κόπωση είναι φανερή απο το 2011 - το 2012 φαίνεται ότι το πράμα παραφούσκωσε

Ουσιαστικά το φετινό έτος, θα είναι το πρώτο έτος πτώσης του χρυσαφιού μετά απο 12 ανοδικά χρόνια.

Τι λέει ο Ροτζερίδης σήμερα????

Gold was up 12 years in a row without a down year -- that’s extremely unusual, says Jim Rogers
Aπο τα 1300 θα αρχίσει να αγοράζει χρυσάφι - που σημαίνει ότι αν ξεκινήσει απο το 1300 να αγοράζει χρυσάφι, ένας Θεός και ο ίδιος μόνο ξέρει που είναι ο πάτος της τιμής του χρυσαφιού.


Προσοχή - δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει μια έκθεση σε ισορροπημένα χαρτοφυλάκια σε χρυσάφι. Λέω ότι η κερδοσκοπία έλαβε τέλος. Άλλο έχω χρυσάφι και το διακρατώ μακροπρόθεσμα και άλλο πάω να κερδοσκοπήσω για να βγάλω λεφτά. Αυτά δεν πρέπει ποτέ να τα μπερδεύουμε.

Ο μεγάλος Γουώρεν Μπαφετίδης έλεγε ότι δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την τρέλα των ανθρώπων. Να ξεθάβουν απο τα έγκατα της γης το χρυσάφι και κατόπιν να το θάβουν σε επτασφράγιστα και καλά φρουρούμενα θησαυροφυλάκια.


Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται ο λόγος Νταού Πεντέλης / GOLD τα τελευταία 80 χρόνια.
Σήμερα :
Νταού Πεντέλης 15.354 - Χρυσάφι 1.358 ο λόγος στο 11,3 μια χαρά δηλαδή. Αν τώρα εσείς πιστεύετε ότι πρέπει να ανέβει το χρυσάφι, έναντι του DOW, καλά κάνετε να πιστεύετε ότι γουστάρετε.
Δυνητικά με DOW στα 15.000 θα μπορούσε το χρυσάφι να πάει στα 3750 που έλεγε ο Ροτζερίδης το 2010 και να φτάσει ο λόγος DOW/GOLD στο 4 όπου η φούσκα του χρυσαφιού θα ήταν πρωτοφανής.

Πάρτε το ανάποδα τώρα. Δυνητικά θα μπορούσε να φτάσει ο DOW  στις 52.000 μονάδες με το χρυσάφι να μένει στα 1300 για να γίνει ο λόγος DOW/GOLD = 40.
Αν σας φαίνεται απίθανο αυτό, γιατί ορισμένοι επιμένουν να σκέφτονται GOLD στα  3750 δολ η ουγγιά???

Τι θα γίνει με το χρυσάφι και τον Νταού Πεντέλης?????


Ο λόγος DOW/GOLD γύρω στα 15 δίνει μια καλή αναλογία. 

 Όσο πιο πολύ ξεφύγει απο το 15, τόσο πιο μεγάλες φούσκες θα έχουμε, είτε σε DOW με νούμερα πολύ πάνω απο το 15 είτε σε χρυσάφι με νούμερα πολύ χαμηλότερα του 15.


Αυτά έβλεπε ο Τάκαρος και έδινε πάνω χρηματιστήρια και κάτω χρυσάφια - κόντρα σε όλους και σε όλα. Τι και αν λέγονται Σωραίοι ή Ροτζερίριδες??? Εγώ λέγομαι Τάκαρος με μια μυταρόλα νααααα - μεγαλύτερη και απο του Μορφονιού.


Οι δέκα μεγαλύτεροι κάτοχοι αποθεματικού χρυσού το 1ο τρίμηνο του 2013 είναι οι εξής:



  1. ΗΠΑ με αποθεματικό 8.134 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 76% των αποθεματικών τους.
  2. Γερμανία με αποθεματικό 3.392 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 72% των αποθεματικών της.
  3. ΔΝΤ με αποθεματικό 2.814 τόνους χρυσού.
  4. Ιταλία με αποθεματικό 2.452 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 72% των αποθεματικών της.
  5. Γαλλία με αποθεματικό 2.435 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 72% των αποθεματικών της.
  6. Κίνα με αποθεματικό 1.054 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 2% των αποθεματικών της.
  7. Ελβετία με αποθεματικό 1.040 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 10% των αποθεματικών της.
  8. Ρωσία με αποθεματικό 982 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 10% των αποθεματικών της.
  9. Ιαπωνία με αποθεματικό 765 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 3% των αποθεματικών της.
  10. Ολλανδία με 613 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 59% των αποθεματικών της.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην 12η θέση με 502 τόνους χρυσού που αντιστοιχούν στο 33% των αποθεματικών της.

57 σχόλια:

  1. Κύριε Τάκη διδάσκετε.Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα ευγενή μέταλλα,τα άφησα στους ειδικούς.Αν και κάτι σπάνιες γαίες, που τόσο πέραση έχουν κατά καιρούς, μόνο σπάνιες δεν είναι.Ώστε ο λόγος γύρω στο 15.Ευκολομνημόνευτο και απλό.
    Καλή Κυριακή σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας,καλή Κυριακή στον κύριο Νίκο που προηγήθη.Ο κύριος Τάκης μας δίδει άρθρα για να τα κορνιζάρουμε,να τα θυμόμαστε από καιρό εις καιρόν για να πορευόμασθε στις αρένες των αγορών.

    Κύριε Τάκη έχετε πει να χρησιμοποιούμε περισσότερο την απλή λογική και τον κοινό νου.Προσωπικά όταν βλέπω τον χρύσο να πέφτει και τα χρηματιστήρια να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία,αυτό είναι σήμα ότι βρισκόμαστε στη περίοδο της "καθαρής" ανόδου,της πιο δυνατής.
    Φεύγουν τα λεφτά απ'την ασφάλεια και πηγαίνουν σε αυξημένου ρίσκου επιλογές,τη στιγμή που η μάζα δεν ακολουθεί ούτε κατά διάνοια.

    Να φαντασθείτε ότι λέγεται για το ράλι στον DOW και τον 500άρη,ότι είναι απ'τα πιο μισητά όλων των εποχών διότι παραμένει εκτός η πλατιά μάζα των επενδυτών.Καλά για το ΧΑΑ δεν το συζητώ,44.000 κωδικοί λέει τον Απρίλιο έκαναν πράξη(και ξένοι μέσα και off shore)και η πλειοψηφία συνεχίζει να εμφανίζεται ως πωλητές,σε αντίθεση με τους ξένους.

    Σε λίγο καιρό που τα ποσοστά ανόδου που γράφουν οι τράπεζες σήμερα,θα φαίνονται ως ελάχιστα μπροστά σ'αυτά που θα καταγράφουν οι υπόλοιπες,εκεί να δείτε πωλήσεις που θα γίνονται...

    Είμαστε ακόμη στην αρχή της αρχής,φθάνει να το πιστέψουμε και να'χουμε υπομονή και επιμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΑΚΒΕΛ βλέπει τώρα ως ρεαλιστικό τον στόχο του 1381-1411 για τον ΓΔ αλλά προσέξτε,συνεχίζει να χαρακτηρίζει διορθωτικό το σκηνικό της ανόδου από πέρυσι τον Ιούνιο.Ξέρω ότι πολλοί κυματιστές και σέρφερ περιμένουν τη διάσπαση του 1457(χαμηλό του δικού του κύματος 1,του 2009) για να θεωρήσουν πραγματική άνοδο αυτό που βλέπουμε,έτσι λένε αυτοί τουλάχιστον.Μετά μπορεί να τους προκύψουν άλλοι ενδοιασμοί,ποιος ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τους εσκισες εκει στο καπιταλ.....ντελ-ιριο παθανε
    Μυαλο κουκουτσι.... ουγκ
    που παμε ωρε ?
    παμε για 2918 μεχρι το τελος του 2014
    εν τω μεταξυ παμε για πολεμο στη Συρια και ο τζωνυ θα πιασει τις 16.666

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσέχετε τι λέει ο Ροτζερίδης και όχι τι λέει ο κάθε άμπαλος.
      Θα έχει και άλλο κάτω το χρυσάφι. Το λέει με τον τρόπο του ο παπιονάκιας.

      Δείτε και το διάγραμμα 30-ετίας πως έχει κρεμάσει σαν π@@τσα!!!!
      Μην ασχολείστε με το τι λέει ο καθένας.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλορίζικο και καλή αρχή στο νέο σας blog και από εμένα κ.Τάκη!

    Αρχίσατε δυναμικά με τα 2 άρθρα για τον χρυσό και τις χρηματοροές. Τα διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον.

    Να είστε καλά και θα τα λέμε στο νέο σας "σπίτι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Thanks a lot κύριε Μαρκ.

    Όλα τα άρθρα μου θα είναι δυναμικά. Σε όλα θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον ή που δεν θα γνωρίζετε.
    Αυτός είναι ο σκοπός να γκουρουδιάζουμε κάτω απο δυναμικά άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα. Οτι λάμπει δεν είναι χρυσός τελικά??? Εδω κ.Τακη βγήκε η Κυπρ ος και είπε οτι σκέφτεται να πουλήσει το χρυσό της πάρτο κάτω το precious . Λες και είχε τόοοσο χρυσο ,όσο έχει χαλούμι εκεί κάτω. Απορίας άξιο είναι και εδώ που στον καιρό της κρίσης έχουν ανοίξει τόσα χρυσοθυρικά!!! Τόσοι πολλοί γάτοι υπάρχουν που ήρθαν εδώ να μας μαζέψουν τον χρυσό?? Αλλά εμείς δεν φοβόμαστε έχουμε εκεί βόρεια την πηγή την χρυσοφόρα (άσχετα αν την τιμολογήσαμε κάποτε στα 10 μυρια).Για τα νούμερα δεν ξέρω δεν ασχολούμε. Αλλά αν πολλοί πιστεύουν οτι είναι καταφύγιο για δύσκολους καιρους όλο και δύσκολοι καιροι θα δημιουργούνται μέχρι να τον ξεφορτόσουν αυτοί που τους πιάνει χώρο στις αποθήκες τους . Οπότε κ.Τ έχω μια ένσταση για τις δεκαετιες του υπνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τάκη την αγορά να σχολιάσετε,όχι τις ζομποτράπεζες.Με παρεξηγήσατε αλλά τις σχολιάσατε μια χαρά κι αυτές απ'ότι είδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε lorac η μόδα είναι να αγοράζει κάποιος ΧΡΥΣΟ, όπως να αγοράζει μετοχές το 1999.

    Κάθε χαρτοφυλάκιο και κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον πρέπει να έχει μια έκθεση σε χρυσάφι και σε χρυσές λίρες.

    Άλλο αυτό όμως και άλλο το 2012 που ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν την αγορά του χρυσαφιού και βάλαν μέσα όλα τα υπάρχοντα τους. Αυτούς είναι να τους κλαις.

    Για τα μαγαζιά που λέτε, που έχουν ανοίξει σε κάθε γωνιά και μαζεύουν χρυσό - δεν έχετε δίκιο. Όντως είναι γάτοι και εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κοσμάκη. Αγοράζουν τα κοσμήματα βάσει του βάρους τους, αλλά δεν αποδίδουν στον πωλητή την κατασκευή και την λεπτομέρεια. Εύκολο κέρδος.
    Όμως άνοιξαν πάρα πολλά και ξαφνικά τα περισσότερα θα κλείσουν, όταν πλέον δεν θα είναι δυνατόν να βγάλουν απο τη μύγα ξύγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα spreads της Πορτογαλίας κάτω απο 400.

    Να μην ξεχνάτε παλαιογκουρούδες και εσείς νεογκορούδες που βρήκατε τον Τάκαρο μόλις τώρα, ότι ο Τάκαρος έχει πει εδώ και πολύυυυυυυυυυυυυυυ καιρό το απίστευτο.
    Την γκουρουδιά των γκουρουδιών.
    Την θυμίζω!!

    Το 2015 εκτιμώ ότι θα μπορούσε να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Το 2014 εκτιμώ ότι θα βγει η Πορτογαλία και το 2013 η Ιρλανδία. Όλοι το θέλουν αυτό. Τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι Ευρωπαίοι. Η τάση αυτό δείχνει - 2013 Ιρλανδία, 2014 Πορτογαλία, 2015 Ελλάδα άντε με ένα χρόνο καθυστέρηση κάποιοι απο αυτούς.

    Πριν 12 μήνες τα πρωτοείπα αυτά και τότε με ειρωνεύονταν όσοι δεν με ήξεραν.
    Σας φάνηκε απίστευτη η γκουρουδιά. Πείτε την αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα κύριε Τάκη,κυρίες και κύριοι.Μεγάλη εορτή σήμερα,να ευτυχούν οι εορτάζουσες και οι εορτάζοντες.

    Και φαίνεται κύριε Τάκη ότι θα βγούμε και νωρίτερα,όχι στο καονικό αλλά με μικρότερης διάρκειας ομόλογα.Βεβαίως και το θυμάμαι,όταν όλα τα'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

    Το ορόσημο πλέον μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις και την πώληση του ΟΠΑΠ,είναι οι γερμανικές εκλογές.KαραBULL το μαγαζί,σε μεγάλες πιένες και θερμότατο καλοκαίρι αναμένεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδις παιρνεις χτες το πρωι ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ 1.85 μονο και τρυσευτιχισμενος φευγεις για 24 ωρες αναψυχης στον Καιαδα

    και γυρνας σημερις σε πιανει κοψιμο και πας να ξαλαφρωσεις ,
    Γυρνας και βλεπεις 1.10

    Αυτα δεν γινονατι ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ.........ΜΕΓΑΛΕ ΚΟΥΡΟΥ Σερ ΜΥΤΑΡΟΛΑ ΤΑΚΑΡΕ .

    Το ρίφι τση γειτόνισσας
    Μου τρώει το σπαρμένο
    Και τση το πιάνω κάθε αργά
    και δεν την καταγγέλνω


    Ό,τι στον κόσμο πεθυμάς και πλάθεις με το νου σου
    Να σου τα φέρει ο Θεός οφέτος στη γιορτή σου

    Χρονια πολλα Χωριανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κ. Ανωνυμε και γιατί να πάρεις ετε στο 1,85?? Δεν είναι γνωστοι οι όροι τα ριβερσ ??? Δεν εχει προηγηθεί η αλφα με την μορφη λαγκου να δειξει τι ομορφα ειναι όλα??? δεν έχει ακολουθησει η πειρ να δειξει οτι ολα συνεχιζουν ομορφα???? Καλα εκει ακομα ξε φορτωνουν καραβιες μετοχων για να συμμετασχουν στην αυξηση!! Στο 1,85 μαλλον επρεπε καποιος να πουλαει γιατι αν για την αλφα διατηρω την αποψη οτι δεν θα δει την τιμη αυξησης μεχρι και πριν μπουν οι νεες για την ετε ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα το γραψει το 0,38 ( εεε 0,42 ) .Αληθεια τι προπορεια και αυτη ξεραν που θα ειναι ο 50αρης σε 2 μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελάτε κύριε lorac, μην μου μαλώνετε τον κύριο Ανώνυμο ή Λάκη γνωστό και ως τυφλόμουγκο ή μουγκότυφλο. Πλάκα κάνει!!!

    Αυτός είναι θωρηκτός και δεν έχει ανάγκη απο ΛΑΝΕΤΕδες και κολοΑΛΦΑδες.

    Ακόμη δεν ακουμπάμε banks για μεσοπρόθεσμα μιλώ - άλλο το trade.
    Αφήστε να βάλουν τα κορόιδα τα ευρώ τους να τις ανακεφαλαιοποιήσουν και μετά εκεί θα είμαστε και εμείς. Σε 2 χρόνια ΙΣΩΣ δίνω το ραντεβουδάκι και ααααααααααααααν.

    Βλέπετε τι πάθαν οι Κυπριακές - σας τα έλεγα δεν σας τα έλεγα, ότι θα κουρευτούν???

    Απο μακρυά και αλάργα. Πρώτα να τις ανακεφαλαιοποίησουν οι άλλοι και μετά ο Τάκαρος θα δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Bonjour!!!!

    Θωρηκτή ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ και άγιος ο Θεός.

    Ο άλλος όπω ςέχω γράψει ΠΡΩΤΑ ΠΑΚΕΤΟ και μετά η απογείωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εκτος απο ΔΕΗ κ. Τακη υπαρχουν αλλες μετοχες με ογκο πανω απο 100.000 την ημερα που θεωρητε οτι αξιζουν της προσοχης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βάζετε σαν απαραίτητη προϋπόθεση τον όγκο?????
      Να μην είστε τόσο large παίκτες γκουρούδες. Να αγοράζετε ότι αξίζει και είναι φτηνό.

      Καλώς το Λούλη του Λουλάαααααακι!!!!!!!!!!
      Βιομηχανία, κέρδη, εξωστρέφεια.

      Καλώς το Λούλη του Λουλάαααααακι!!!!!!!!!!
      χαχαχαχα

      Κάπου σε αυτό το νούμερο του Λούλη το Λουλάκι θα κάνει και ο παππούς τα πρώτα του πακέτα.

      Καλώς το Λούλη του Λουλάαααααακι!!!!!!!!!!
      Και όσο θυμάμαι την Μαντάμ ΣΟΥ ΣΟΥ να δίνει τιμή στόχο τα 30 σέντσια ακατέβατα, με πιάνουν τα γέλια.

      Καλώς το Λούλη του Λουλάαααααακι!!!!!!!!!!
      Ούτε αυτός σας έκανε γκουρούδες!!!!

      Γειά σου κυριε Φωτόπουλε , μάγκα και πρώτε CEO.
      Εύγε σου!!!

      Διαγραφή
    2. Και οι άλλοι αγοράζουν τράπεζες για να κονομήσουν.

      μπουχουχουχου
      τα τρένα περνάνε σφυρίζουν και τα τραπεζομπόχαρτα πάνε με όπισθεν.

      Διαγραφή
  18. Προς τον "φίλο" antonakis που έγραψε σημερα στον μίτο του ΑΒΑΞ στο capital (και επειδή μάλλον διαβαζεις εδώ): Καλό θα ήταν να μην αντιγραφεις. Αν έχεις κάτι να πεις η βάλε link η μην το πεις καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ξύλο οι ζομποτράπεζες,παρασέρνουν και λίγο τα υπόλοιπα και άντε να τελειώσουν με τις αυξήσεις να βρούμε την ησυχία μας λίγο και μεις οι Θωρηκτοί.

    Κύριε Τάκη μήπως μύρισε τίποτα η εκλεκτή μυτόγκα σας για την ΙΝΤΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Τζο αφού με ξέρετε.
    Δεν ασχολούμαι με ΙΝΤΚΑ, όσο έχει στα σωθικά της την HOl.
    Με την ΗΟL στα σωθικά της η τιμή στόχος είναι μηδέν και εγώ θέλω να κοιμάμαι τα βράδια σαν πουλάκι και όχι σαν καρακάξα που κράζει.

    Αφού με ξέρετε!!!!
    Μην μου ανεβάζετε την πίεση με το ζομπόχαρτο.
    Αν διώξει τη HOL θα αρχίσω να σκέφτομαι - αν δεν την διώξει είναι θέμα μερικών ετών να γράψει ΜΗΔΕΝΙΑ.
    Καλά για κέρδη, δεν το συζητάμε. Τα ρουφάει όλα η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ = HOL

    Πότε θα βγάλει κέρδη βρεεεεεε???
    Ποόοοοοτε??????

    Ποτέεεεεεεε!!!! (προσέξτε που μπαίνουν οι τόνοι κύριε Τζο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλώς το Λούλη το Λουλάααααακι!!!

    http://www.ase.gr/content/gr/Announcements/CompaniesPress/Press.asp?press_id=167273#0

    Μέσα και οι ξυπόλητοι Άραβες, μέσα και οι Αυστριακοί - όξω οι άμπαλοι φιτσουλέοι που αγοράζουν τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε κύριε Κάρα - μην το διαγράφετε.
      Αφήστε το σχόλιο να γκουρουδιάσουμε ελεύθερα.

      Διαγραφή
  23. Κύριε kara ούτε θα βγάλει κέρδη, ούτε θα γράψει διψήφια νούμερα. Ας φτάσει σε κανένα ευρουδάκι και πολύυυυ της είναι.

    Σας το υπογράφω.
    Τώρα αν μπορεί ο γεροΚόκκαλης να βρει συμφωνία τόσο μεγάλου βεληνεκούς και να αντισταθμίσει την ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, τότε θα σας βγάλω το καπέλο και θα σας παραδεχτώ.

    Όμως στις χρηματαγορές - όπως έλεγα και στον κύριο hippy - ΠΑΝΤΑ συμβαίνει το προφανές, ποτέ οι εκπλήξεις και το προφανές για τη HOL είναι αυτό που έγραψα.

    Ας αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού ο γεροΚόκκαλης και τότε εγώ θα αλλάξω πλευρό.
    Μέχρι τότε όμως το ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ HOL όλα θα τα ρουφήξει.

    Μα καλά ο γεροΚόκκαλης δεν το βλέπει που πάει το πράμα??? Άντε βρεεεεε να χαρίσεις σε κανένα βλάκα Άραβα την HOL!!! Τι περιμένεις???

    Δείτε κύριε Κάρα που κατάντησε η ΔΙΧΘ.
    μπουχουχουχου
    Για πότε μηδένισαν τα ίδια ούτε που το πήρε χαμπάρι ο Γεωργιανός.
    Μακριά απο ψάρια!!!
    Ψάρια = ζομποτράπεζες.
    ΧΑΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα κύριε Τάκη.Συγχωρείστε με,να ξαναβάλω το μήνυμά μου.Αν είναι ν΄ασχοληθούμε με την ΙΝΤΚΑ όταν θα βγάλει κέρδη θα γράφει διψήφια νούμερα και το πουλάκι θα'χει πετάξει.Αναρρωτηθήκατε πώς ο γερο-Κόκκαλης δεν το βλέπει πού πάει η δουλειά και δεν πουλάει την Hellas On Line.Αν ήταν να τα παρατήσει θα το είχε κάνει χρόνια πριν και θα είχε πασάρει όλο τον Όμιλο,αλλά φρόντισε να αναπτύξει τις δικές του οπτικές ίνες και όπως όλες οι εταιρείες του κλάδου γράφουν ζημιές εδώ και χρόνια.Όχι μόνο δεν τα παρατάει αλλά έβαλε και το υιό του στην εταιρεία προ ημερών.Για να'χει με κάτι παίζει θα μου πείτε?Μπορεί,ποιος ξέρει αλλά δεν τα παρατάει όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Κάρα αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο.
    Οι εμμονές ενίοτε δεν είναι για καλό.

    Δείτε τι έπαθε ο κυρ Μαίλλης.
    Για εμένα κάνει λάθος ο γεροΚόκκαλης - οι καιροί τον έχουν ξεπεράσει.
    Η μετοχή είναι μόνο για trade και μόνο για όσους κάθονται πανω απο το PC τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μα δεν έγραψα ότι θα την τρέξει ο ίδιος την HOL,το πιθανότερο είναι να την "παχύνει" για να την μοσχοπουλήσει όπως και εσείς γράψατε,όταν οι οικονομικοί καιροί το επιτρέψουν.Έχει άλλωστε τη Vodafone στο μετοχικό της κεφάλαιο και δεν αποκλείεται να την πασάρει εκεί.Όμως όταν θα συμβεί κάτι τέτοιο και συμπληρωθεί το παζλ των κινήσεών του με την πώληση του υπόλοιπου της Intracom Telecom,τότε η τιμής της ΙΝΤΚΑ δεν θα βολοδέρνει στα 0.50-0.60 σεντς.Γι'αυτό έγραψα ότι τότε το πουλάκι θα'χει πετάξει,γιατί όπως και να το κάνουμε έχει assets ενδιαφέροντα και δεν είναι εταιρεία-φάντασμα.Άλλωστε και άλλοι Όμιλοι πήγαν και ήρθαν απ'την καταστροφή,η σημερινή αξία όμως των 68 εκατομμυρίων δεν αντικατοπτρίζει την ΙΝΤΚΑ.

    Δεν υπολογίζω καν τι σημαίνει το όνομα Κόκκαλης στη πιάτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε kara δεν υπάρχει ΙΝΤΚΑ.
    Το 2006 έκανε αγορές ιδίων στα 4 και στα 5 ευρώ, για να βγουν τα ξενάκια και οι φίλοι του. Σήμερα, το 2013, είναι 90% κάτω απο τότε.
    Μέχρι το 2020 θα φάει άλλο ένα -90% κάτω απο εδώ που είναι σήμερα.

    Αυτή είναι η γκουρουδιά μου.
    Αν αλλάξει ο Κόκκαλης μυαλά - και ξυπνήσει - απο το γιο δεν ελπίζω, είναι μέτριος - τότε μόνον θα αλλάξω πλευρό.
    Αυτή είναι η γκουρουδιά του Τάκαρου - στο μεσοδιάστημα, δεν ξέρω τι θα κάνει.


    Εν τω μεταξύ, δείτε τι γράφει μόλις τώρα ο μεγαλύτερος άμπαλος οικονομολόγος που γνώρισε η πλάση.

    ROUBINI: The Market Rally could Go On For Another Year Or Two

    μπουχουχουχου
    Νωρίς το θυμήθηκε αυτός!!!
    Ακόμη περιμένουμε να δώσει το σύνθημα να αγοράσουμε SP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  28. lakkis 16/5/2013 11:28
    (2)
    Ο KΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

    ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΣ 10. ΕΚ. ΚΟΜΑΤΙΑ ΙΝΤΚΑ ?

    στα 0.20 ? παρτα ΟΛΑ

    στα 0.30 ? παρτα ολα

    στα 0.45 παρε και 5 εκ δωρο

    στα 0.60 παιρνεις 10. εκ κοματια και αλλα 10 εκ δωρο

    στο 1 ευρω παιρνεις και το κοτερο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ... για κρουαζιερες στην ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

    ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑΣ ...


    Κικιρικουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

    χχχμμμμμμμμμ Ξημερωνει χωριανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. http://www.anekdotakias.gr/asteio-video-zoa-poy-milane-kypriaka/


    Αλεκο μου Σαλλαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το ράλι(τι ράλι δηλαδή,ραλάρα) της όμως 650% από τα κάτω πέρυσι το έκανε και παραμένει 400% υψηλότερα.Αν είναι να πάρεις στριγκάτη θεμελιωδώς μετοχή και να είναι σκέτο μουλάρι και για να ανέβει να θες 5-10 χρόνια,τι να την κάνεις κύριε Τάκη.Στο μέλλον όλοι θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα,να γευόμαστε και λίγα κέρδη για να ευχαριστιόμαστε και τη ζωή που είναι μικρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην του τα γυρνάτε κύριε κάρα.
      Τώρα λέτε για το ράλι που έκανε απο την άβυσσο των 20.000 λεύγων κάτω απο το μηδέν.
      Πριν μου λέγατε για το διψήφιο νούμερο που μπορεί να γράψει.

      Εγώ επιμένω, στα επόμενα 7 χρόνια δεν θα υπάρχει ΙΝΤΚΑ. Αν υπάρχει θα είναι -90% απο τη σημερινή τιμή.

      Αν θέλετε να μιλήσουμε για ράλι - μιλάμε. Αλλά να έρθετε να μου τα γράψετε όταν ξεκινάνε τα ράλι. Τότε θα δω τι παικταράς είστε!! Ακόμη δεν σας έχω μετρήσει.

      Την επόμενη φορά, λοιπόν, σας περιμένω κύριε Κάρα να μας δώσετε το σφύριγμα της εκκίνησης του ράλι.

      Ράλι όμως κάνουν και οι ζομποτράπεζες και οι Λαναράδες - αλήθεια έχετε δει πολλούς να έχουν βγει κερδισμένοι απο αυτές τις γκιλοτίνες????

      Διαγραφή
    2. Το διψήφιο το έγραψα εν τη ρύμη του γραπτού λόγου,μπορεί και να το δει σε 5-10 χρόνια,ποιος ξέρει.Μπορεί και να μηδενίσει όμως,όπως γράψατε εσείς,θα το δείξει το μέλλον.Εδώ δεν ξέρουμε αν αύριο το πρωί σηκωθούμε μόνοι μας ή θα μας σηκώσουν...

      Την εκκίνηση του ράλυ δεν μπορώ να σας τη δώσω,δεν είμαι ο market maker αλλά ούτε και γκουρού.Θα προβλέψω όμως ότι ως το τέλος του έτους η μετοχή θα'χει περάσει το 1 ευρώ.Ένα δίπλωμα από εδώ που βρίσκεται καλό είναι,δεν νομίζετε?
      Περιμένω και μια δική σας αντίστοιχη πρόβλεψη και όποιος χάσει κερνάει ένα τράπεζι για 4 άτομα,με τα των συζύγων μας.

      Καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Με δείκτη στα 1600 μπορεί να γλύψει η ΙΝΤΚΑ το 1 ευρώ.
      Υπάρχουν μπόλικα κορόιδα που παίζουν Κοκκαλόχαρτα - όπως κάποτε κάποια άλλα κορόιδα παίζαν Λαναροχαρτα - και αρκετά κέντρα πληροφόρησης που πομπάρουν ΙΝΤΚΑ.
      Εδώ θα διπλώσουν και θα τριπλώσουν κάτι Αθανασούλιδες, Μαίλλιδες και τα κακά της μοίρας τους, δεν θα παίξει με η ΙΝΤΚΑ??

      Η εταιρία είναι για τα μπάζα και θα γράψει ΜΗΔΕΝΙΑ μέσα στα επόμενα 7 χρόνια. Εκτός αν σοβαρευτεί ο Κόκκαλης ή κάτσει να δει καθαρά την ωμή αλήθεια.

      Τώρα για τα ράλι των ζομπόχαρτων μην μου λέτε. Τρώνε τα ζομπόχαρτα -90% κάνουν στο ενδιάμεσο μερικά ράλι ανακούφισης και πανηγυρίζουν οι fun τους.
      Γιαυτό σας είπα να μας πείτε εγκαίρως για τα ράλι ανακούφισης της ΙΝΤΚΑ.
      Ο Τάκαρος όπως έγραφα και παλιά στο στέκι του φραπεζίτη έχει παίξει αρκετές φορές ΙΝΤΚΑ και ήταν μέσα σε μπόλικα ράλι ανακούφισης.

      Όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.
      Ξύπνα κυρ Κόκκαλη!!!!!

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα κ από μένα στην όμορφη παρέα
    Από σπόντα έμαθα γι αυτό το μπλογκ κ στην αρχή θα είμαι επιφυλακτικός και μαζεμένος.
    το σύστημά μου είναι άμυνα με αντεπιθέσεις
    Άμυνα έχω την ΕΛΛ κ τον ΟΛΘ..
    τον τελευταίο καιρό μου έκανε κούκου μια μετοχή βγαλμένη από το παρελθόν... η ΑΙΟΛΚ
    Κύριε Τάκη, όταν κ εάν ευκαιρήσετε ή όποιος άλλος από την παρέα είναι πρόθυμος για μια γκουρουδιά, είμαι όλος αυτιά.....
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παω για νανάκια γκουρούδες.

    Σολάρετε εσείς ελεύθερα. Πείτε γκουρουδιές, πείτε για ραλάκια που θα γίνουν - εγκαίρως να τα πείτε - ρίξτε γκουρουδικά φρου φρου και αρώματα να σας χαρώ βρεεεε.

    Όχι μόνο ερωτήσεις και φιλοσοφία.
    Ρίξτε γκουρουδιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προσέξτε τώρα τι λένε οι γκουρούδες του ΧΡΥΣΑΦΙΟΥ στην προσπάθεια τους για να ξεφορτώσουν.

    Marc Faber : US Government Can Confiscate Your Gold
    Marc Faber : “I bought gold at $1,400, I buy every month some gold, and I have an order to buy more at $1,300 because I want to keep an allocation towards gold – physical gold – and not stored in the United States at all times.” And when asked why he wouldn’t keep any of his gold holding in America if it’s supposed to be one of the safest countries in the world for assets, Dr. Faber answered, "Well, safe country? I’m not so sure about that under the present government. But in 1933, gold was taken away from Americans. The government paid them $25 and after, they revalued the gold to $35. So, basically what the government can do once again, and that is a possibility. They could artificially depress, manipulate the price down and then say ‘Gold is illegal to be held. We have to collect all the gold from the citizens.’ Say if they manipulated the price down to $1,000. They could collect it at $1,000 and then revalue to $10,000."

    Δηλαδή τι μας λέει ο κυρ Faber???
    Ότι μπορεί να στείλουν το χρυσάφι κάτω από το 1000 για να τον αγοράσει η Αμερικάνικη κυβέρνηση και μετά να τον επιτάξει. χαχαχαχα
    Όλοι οι γκουρούδες του χρυσαφιού, βλέπουν πλέον κάτω - αλλά το παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο ώστε και τη φήμη τους να μην χάσουν, αλλά και αγοραστές να βγάζουν στο χρυσάφι.

    Το μόνο σωστό είναι ότι οποιαδήποτε στιγμή γουστάρει οι κυβερνήσεις μπορούν να κατασχέσουν το χρυσάφι που έχουν σε φυσική μορφή οι πολίτες της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε Τάκη καλημέρα,
    Είπατε όχι ερωτήσεις αλλά έχω μία που με τρώει. Διαβάζω δημοσιεύματα ένθεν κακείθεν ότι η ΠΕΙΡ έβγαλε τρελά κέρδη βασιζόμενα κυρίως στην απόκτηση των εν Ελλάδι Κυπριακών Τραπεζών. Οι Κύπριοι μάλιστα έχουν τρελαθεί καθώς λένε ότι εκβιάστηκαν και στην πλάτη τους έβγαλε κέρδη το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Προσωπικά είχα την εντύπωση ότι ιδίως η ΜΑΡΦΒ ήταν βαρίδι μεγατόνων.

    Έχετε καθόλου άποψη για το θέμα? Ποιός έριξε ποιον σε αυτήν την περίπτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπουχουχουχου
      τι μαλακ@ες λένε αυτά τα δημοσιεύματα κύριε zachmour???
      Εσείς δεν πιστεύω να πιστεύετε τέτοιες λαλακίες!!!

      Έβγαλε κέρδη η Πειραιώς????? Βρε τι άλλο θα διαβάσουμε απο τους ΜΜΕδες που προσπαθούν αν βάλουν κορόιδα στην ΑΜΚ του Μιχαλάκη.

      Ακούστε κύριε zachmour.
      Δώσαν στην Πειραιώς τα Κυπριακά υποκαταστήματα αντί 524 εκατομ. ευρώ
      Αποτίμησαν τα υποκαταστήματα ότι είχαν καθαρή θέση 3,9 δις.
      Έτσι εμφάνισαν μουσαντένια κέρδη 3,4 δις και έτσι έστρωσαν τα ίδια της Πειραιώς.

      Προσέξτε τώρα.
      Το σύνολο υποχρεώσεων 14,9 δις αφορούν τις καταθέσεις που αναλαμβάνει η Πειραιώς να τις εξυπηρετήσει.
      Όμως στο σύνολο του Ενεργητικού των 18,9 δις τα 18,5 δις είναι δάνεια μετά απο προβλέψεις.
      Αυτά για τις Κυπριακές που πήρε η Πειραιώς.

      Προσέξτε όμως τούτο το ωραίο.
      Οι χορηγήσεις της Πειραιώς - όλες, μέσα και οι Κυπριακές είναι 60,7 δις μετά απο προβλέψεις.
      Και οι προβλέψεις, οι επισφάλειες δηλαδή, είναι μόνο το 6,5%.
      Θέε και Κύριε 6.5% μόνο οι επισφάλειες της Πειραιώς.

      Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει κύριε zachmour όταν η πειραιώς πάει τις επισφάλειες τουλάχιστον στο 15%.
      Θα βρεθεί με αρνητικά ίδια 4 δις.
      Θα μπουν τα 7,3 δις της ΑΜΚ και θα εμφανιστεί με ίδια 3,3 - αλλά με επισφάλειες μόλις στο 15%

      Όπως όμως καταλαβαίνετε οι επισφάλειες στο 15% είναι λίγες.
      Το σωστό είναι 20% - οπότε εκεί μηδενίζει ξανά τα ίδια τηςη Πειραιώς και θα χρειαστεί άλλη μια μεγάλη ΑΜΚ.

      Αυτό θα γίνει!!!

      Διαγραφή
    2. Είναι τόσο μεγάλη ευκαιρία η Πειραιώς και ο Σάλλας, με όλα τα διευθυντικά του στελέχη πουλούν μετοχές καθημερινά.
      χαχαχαχα

      Πουλούν λένε, για να μπουν στην ΑΜΚ.
      Καλό, εεεεεεεεε????

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα απλά μου έκανε εντύπωση ο ντόρος που γίνεται στην Κύπρο ότι τους πήραν τις τράπεζες στην Ελλάδα εκβιαστικά και γράφουν κέρδη οι εδώ τράπεζες.

      Έτσι όπως τα λέτε αν οι Κυπριακές είχαν 18,5δις δάνεια για να μηδενίσει η καθαρή θέση των 3,9 δις πρέπει να έχουν έξτρα επισφάλειες 20% από αυτές είχαν ως εκείνη τη στιγμή (πόσες άραγε?).

      Για το άλλο που λέτε νομίζω ότι ο Σάλλας έδωσε το σύνθημα. Μόλις άκουσα την Πέμπτη νομίζω ότι προχώρησε σε πωλήσεις χιλιάδων μετοχών νομίζω ότι όσοι είχαν μπει σε αυτό το ράλυ πρέπει να κατάλαβαν ότι ήταν ώρα να την κάνουν.

      Διαγραφή
  35. Κύριε Τάκη ας αφήσουμε τώρα την ΙΝΤΚΑ,μη μας κατηγορήσουν για κολλημένους και μονόχαρτους.Άλλωστε ένα turn arround story βλέπω,πάμε παρακάτω όμως.

    Ένα γενικό σχόλιο,μια χώρα που βγαίνει από χρεοκωπία στηρίζεται κυρίως στα έργα υποδομής και στην όποια βιομηχανία έχει για να ξαναπάρει μπρος.Αυτό έδειξε η ιστορία σε χώρες με ανάλογες καταστάσεις σαν τη δική μας.Όπερ κατασκευές,Στασινόπουλος(μια κατηγορία μόνος του),λιμάνια-μεταφορές,ενέργεια,τουρισμός και μετά έπονται λιανεμπόρια,υψηλή τεχνολογία και όλα τα υπόλοιπα.

    Σας έχω διαβάσει να απαρνήστε μετά βδελυγμίας τις κατασκευές και τους μεγαλοεργολάβους,τη στιγμή που ότι μεγάλο έργο γίνει τα επόμενα χρόνια στη χώρα θα συμπεριλαμβάνουν και αυτούς μέσα.Μη μου πείτε ότι και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ,ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ο ΑΒΑΞ έκαναν ράλυ ανακούφισης σαν της ΙΝΤΚΑ και ότι είναι ζομπόχαρτα.
    Αν όπως γράψατε διπλώσουν και τριπλώσουν οι Μαίλληδες και οι Αθανασούληδες,δεν θα κάνουν τουλάχιστον το ίδιο και οι κατασκευές?Αν προσέξατε μάλιστα και οι 3 προαναφερόμενες κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του περσινού ράλυ και βλέπουν υψηλότερα νούμερα.Αυτό κατά τη γνώμη σας,δεν είναι εχέγγυο για μεγάλες ανοδικές κινήσεις στο επερχόμενο μέλλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν πολύ αρνητικός για τις κατασκευαστικές και έδινα για την ΓΕΚ τιμές στόχους ακόμη και κάτω απο το 1 ευρώ - θα το θυμάστε, ίσως, μάλιστα δικαιώθηκα - όταν παιζόταν το σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας.

      Τώρα δεν παίζεται αυτό το σενάριο. Αν ξαναπαιχτεί στο μέλλον τότε οι τιμές στόχοι είναι ΜΗΔΕΝ για όλους αυτούς. Αν θέλετε μπορώ να σας εξηγήσω το γιατί.

      Αυτή τη στιγμή - είναι καλά αποτιμημένες. Μπορεί να διπλώσουν, μπορεί και να τριπλώσουν. Χωρίς εμένα όμως. Είναι μεγάλη η κουβέντα, όπως και το τι σκέφτομαι - βλέπω.

      Διαγραφή
  36. Κ. Τακη ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Προσωπικά παρόλο που χάνω πολλές ευκαιρίες επιλέγω χαρτιά που χω την δυνατότητα να αποδεσμεύσω όλο μου το κεφάλαιο αν συμβεί κάτι αναπάντεχο γι αυτό και σας ρώτησα ,ελπίζω ότι αν κάποια στιγμή αντιλήφθητε κάτι που να αξίζει τον κόπο σε αυτή την κατηγορία να μας πείτε την άποψη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 24 ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις ταξιδεύουν για τις ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιηθεί το Road Show που συνδιοργανώνουν το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο και τα Ελληνικά Χρηματιστήρια στη Νέα Υόρκη, στις 5 και 6 Ιουνίου 2013.
    Η τελική λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν είναι οι εξής:
    Alpha Bank, Attica Bank , Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, FF Group , ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Σαράντης, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, Intralot, Κρι Κρι, Lamda Development, MIG, METKA, MLS, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Παπουτσάνης , Πειραιώς , Πλαίσιο, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης και ΤΙΤΑΝ.


    Κ. Τακη και λοιποι φιλοι αξιζει να ΣΚΥΨΩ να μελετησω το ΣΑΠΟΥΝΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κ.Τακη καί εγώ το ίδιο σκεφτόμουν αυτή τη περίοδο για τη LAMDA dev.
    Ειναι αλήθεια ότι έχει μεγάλη θέση η HBC ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε vankouls για ΛΑΜΔΑ θα σας απαντήσω ότι έγραψα τον Ιανουάριο στο marketzone.
    Θα μου πείτε - μα, πάλι τα ίδια γράφεις βρε Τάκαρε???
    Ναι πάλι τα ίδια απαντώ - βλέπετε τα νούμερα που δίνει ο Τάκαρος είναι διαχρονικά και πως εκεί μέσα παίζουν.

    Έγραφα για ΛΑΜΔΑ.


    Κύριε irampal τι μου θυμίσατε!!!
    Τι ωραίες εποχές. Τότε ήταν ξαναμμένοι οι τραπεζίτες - σήμερα είναι ξαναμμένοι οι επίτροποι!!!

    Φυσικά και θυμάμαι το Λάμδα - το έδινα στα 3,8 με 4 και με δείκτη στα 2.000.
    Σήμερα ο δείκτης στο 1000 και το Λάμδα στο 5,19!!! Απίστευτος για άλλη μια φορά ο Τάκαρος.

    Ουδείς βέβαια διερωτήθηκε ποτέ, γιατί βρε Τάκαρε δίνεις το Λάμδα στα 3,8 με 4???

    Τα 4 ευρώ συμπεριλάμβαναν μια υποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων του Λάμδα κατά 30% - δηλαδή υποτίμηση μέχρι 200 εκατομμύρια. Σήμερα - μετά απο 3 χρόνια - έχουν υποτιμηθεί κατά 100 μιλιούνια. Άρα η τιμή των 4 δέχεται και άλλη μια τριετία υποτίμησης 100 μιλιούνια.

    Αν συμβεί αυτό η μετοχή θα αξίζει μεταξύ 4 και 5 ευρώ - και όμως, προ μερικών μηνών, βρέθηκαν άμπαλοι που πουλούσαν ακόμη και κάτω απο τα 1,8.
    Αν δεν συμβεί - με τα σημερινά δεδομένα - η μετοχή αξίζει 6,5 με 7,5 ούτε σέντσι παραπάνω.

    Αν τώρα προχωρήσουν οι Φλοίσβοι τα Ελληνικά και εγώ δεν ξέρω τι άλλο - βλέπουμε.
    Για τώρα τα νούμερα είναι αυτά που σας έδωσα.
    Η εταιρία είναι κερδοφόρος κατά 10 εκατ. ετησίως, αλλά δεν μπορεί να προσδοκά κανείς μερίσματα, για πολλούς λόγους.

    Δεν θα πρότεινα αγορές σε αυτά τα νούμερα - εκτός αν κάποιος είναι Insider και ξέρει παραπάνω.
    Αν κάποιος είναι άχαρτος απο Λάμδα και τη γουστάρει θα πρότεινα υπομονή και όταν διορθώσει η χρηματαγορά μας - ναι ναι κααααααάποτε θα γίνει και αυτό - , θα έχει βάσιμες πιθανότητες να την δει στα 4,2.

    Τάκης Μορφονιός όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει

    Αν χρειαστεί χρήμα για ανάπτυξη - λέω ότι θα τα βρει μέσω HSBC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Διαβάζω τους όρους της ΑΜΚ της Πειραιώς της μεγαλύτερης ζομποτράπεζας που υπάρχει - ακόμη και σήμερα, είναι πολύ χειρότερα απο ότι ήταν προχθές!!!

    Σε ένα σημείο ο Μιχαλάκης αυτοθαυμάζεται και γράφει

    Τα τελευταία 15 χρόνια, η Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποίησε 20 επιτυχημένες εξαγορές-συγχωνεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    μπουχουχουχου
    Είχε τόσες μεγάλες επιτυχίες αυτή η ζομποτράπεζα, ώστε σήμερα ζητάει 7 δις ευρώ και 800 μιλιούνια το 2011, τότε όταν έκανε ΑΜΚ στα 1ευρώ.

    Γράψτεκαι εσείς κύριε zachmour όλες τις ΑΜΚ της Πειραιώς να δούμε το βαθύ λαρύγγι του ΜαΣάλλα πόσα ευρώ ρούφηξε, για να κάνει όλη αυτή την πετυχημένη ανάπτυξη και τις εξαγορές.

    Προσέξτε γκουρουδέοι, όσοι σκέφτεστε να βάλετε λεφτά στην ΑΜΚ της Πειραιώς.
    Θυμηθείτε τι πάθατε πριν 2 χρόνια με την ΑΜΚ στο 1 ευρώ - τότε που πόμπαραν οι ΜΜΕδες και οι ΚΡΑΚΡΑδες για την μεγάλη ευκαιρία.
    Θα μπουν 7,3 δις και δεν θα μείνει τίποτα. Μην παρασύρεστε.

    Ξαναποστάρω το σχόλιο που έκανα στον κύριο zachmour ΠΙΟ ΠΆΝΩ ΜΠΑς ΚΑΙ ΞΥΠΝΉΣΕΤΕ.

    τι μαλακ@ες λένε αυτά τα δημοσιεύματα κύριε zachmour???
    Εσείς δεν πιστεύω να πιστεύετε τέτοιες λαλακίες!!!

    Έβγαλε κέρδη η Πειραιώς????? Βρε τι άλλο θα διαβάσουμε απο τους ΜΜΕδες που προσπαθούν αν βάλουν κορόιδα στην ΑΜΚ του Μιχαλάκη.

    Ακούστε κύριε zachmour.
    Δώσαν στην Πειραιώς τα Κυπριακά υποκαταστήματα αντί 524 εκατομ. ευρώ
    Αποτίμησαν τα υποκαταστήματα ότι είχαν καθαρή θέση 3,9 δις.
    Έτσι εμφάνισαν μουσαντένια κέρδη 3,4 δις και έτσι έστρωσαν τα ίδια της Πειραιώς.

    Προσέξτε τώρα.
    Το σύνολο υποχρεώσεων 14,9 δις αφορούν τις καταθέσεις που αναλαμβάνει η Πειραιώς να τις εξυπηρετήσει.
    Όμως στο σύνολο του Ενεργητικού των 18,9 δις τα 18,5 δις είναι δάνεια μετά απο προβλέψεις.
    Αυτά για τις Κυπριακές που πήρε η Πειραιώς.

    Προσέξτε όμως τούτο το ωραίο.
    Οι χορηγήσεις της Πειραιώς - όλες, μέσα και οι Κυπριακές είναι 60,7 δις μετά απο προβλέψεις.
    Και οι προβλέψεις, οι επισφάλειες δηλαδή, είναι μόνο το 6,5%.
    Θέε και Κύριε 6.5% μόνο οι επισφάλειες της Πειραιώς.

    Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει κύριε zachmour όταν η πειραιώς πάει τις επισφάλειες τουλάχιστον στο 15%.
    Θα βρεθεί με αρνητικά ίδια 4 δις.
    Θα μπουν τα 7,3 δις της ΑΜΚ και θα εμφανιστεί με ίδια 3,3 - αλλά με επισφάλειες μόλις στο 15%

    Όπως όμως καταλαβαίνετε οι επισφάλειες στο 15% είναι λίγες.
    Το σωστό είναι 20% - οπότε εκεί μηδενίζει ξανά τα ίδια τηςη Πειραιώς και θα χρειαστεί άλλη μια μεγάλη ΑΜΚ.


    Προσέξτε τώρα και ένα πονηρό
    Η έκδοση νέων κοινών μετοχών έχει ως εξής:

    Α. Μέχρι ποσού 7.335.000.000 ευρώ για κάλυψη κεφαλαιακών απαιτήσεων της Τράπεζας, το οποίο θα καλυφθεί:

    (α) σε μετρητά:

    (i) από επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση και μερική κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι του ποσού των €400.000.000

    Προσέξτε το (α) (i)

    και ο ΜαΣάλλας και όοοοοοοοοοολη η παρέα του και οι διευθυντάδες πουλούν καθημερινά Πειραιώς - με διαφορά η χειρότερη τράπεζα γιαυτό τις έδωσαν τα καλά κομμμάτια των Κυπριακών, ΑΤΕ και τη Γενική - μπας και τη σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κυριε ΤΑΚΗ,να επανελθω στη ΛΑΜπαΔΑ,ποσο πιθανη θεωρειται μια ΑΜΚ,χτυπωντας μεγαλα PROJECT(βλεπε ΕΛΛΗΝΙΚΟ).Εν τελει ολα αυτα τα που θα χτυπησει,με τι ΛΕΦΤΑ θα γινουν;Μονο με ΗSBC;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα βλέπω καλοκαιρινές βουτιές στα νερα του Βοσπορου!! Τί ηταν αυτός ο χαμος.... εντελώς συμπτωματικά την παρασκευη έγραφε ο πεταν για ανατροπές σκηνικού και πωλήσεις φινασμπανκεων Πω πω timing Μην σε βάλει στο μάτι αυτός ο άνθρωπος !!!
    Κ. Τάκη σας είχα γράψει για "Αλλά αν πολλοί πιστεύουν οτι είναι καταφύγιο για δύσκολους καιρους όλο και δύσκολοι καιροι θα δημιουργούνται μέχρι να τον ξεφορτόσουν αυτοί που τους πιάνει χώρο στις αποθήκες τους¨"

    Λέτε να έρχεται ο χασαν-ΓΚΑΠ στην γείτονα χώρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αφού βγήκε και ο άμπαλος - μυρουδιάς Ρουμπινοdoom και μας είπε : Ο χρυσός θα χάσει τα $1.000 ως το 2015 - ενώ ταυτόχρονα οι Ροτζερίριδες βλέπουν και άλλο κάτω, ενώ θα αγοράζουν χρυσάφια απο το 1300 και κάτω, τότε η γκουρουδιά του Τάκαρου είναι πανεύκολη.

    Χρυσαφογκουρουδιά
    Το χρυσάφι θα παίζει γύρω από τα 1390 δολ και θα τα παίρνουν απο τους traders, όπως έκαναν και με το ευρώ/δολ γύρω απο το 1,3.
    Και αυτό θα γίνει για πολλά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι και το 2015, αφού βλέπει ο Ρουμπινοdoom πτώσεις χρυσαφιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τα στοπάρανε τα χρυσάφια στα 1200 - 1250 που έγραφα - σιγά μην δικαιωθεί ο Ρουμπίνι ο άμπαλος που βλέπει 1000. Όπως δεν δικαιώθηκε ο Ροτζερ που έβλεπε 2000, έτσι θα φάει και τη φόλα ο Ρουμπίνι.

    Είναι η μεγαλύτερη φούσκα!!!! Μόλις η FED σκέφτηκε ότι μήπως πρέπει να μειωθεί η ποσοτική χαλάρωση, φάγανε τις βούτες τους τα χρυσάφια. Όταν όμως αντιλήφθηκαν οι πομπαδόροι του χρυσαφιού πως συνεχίζεται η ποσοτική χαλάρωση της Fed πάρε πάνω το χρυσάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂